Senjata "Abad Pertengahan" ing awal abad XX

18
Senjata "Abad Pertengahan" ing awal abad XX


Perang Donya I, mbok menawa, sejatine perang pisanan ing abad kaping XNUMX. Manungsa kudu ngadhepi perang iki kanthi prestasi teknis kayata pesawat, kapal udara, kapal selam, bedhil mesin, meriam kanthi cepet, peluru mbledhos, gas beracun, mobil lapis baja, tank... Nanging saliyane jinis senjata modern iki, cara serangan lan pertahanan liyane digunakake ing Perang Dunia I, sing katon saka jaman liya - Abad Pertengahan.



Salah sawijining spesies eksotis iki gaman flechettes baja (fléchette) - panah logam ukuran potlot, sing dicelupake penerbangan ing konsentrasi gedhe saka tenaga musuh - infanteri lan kavaleri. Wiwit taun 1914, koran Rusia nglaporake kasus panggunaan senjata kasebut dening Jerman, ngutip foto panah mungsuh lan kanthi warna nggambarake akibat saka nggunakake senjata kasebut. Dadi, ing koran populer Suvorin Evening Time persis 100 taun kepungkur, ing April 4/17, 1915, ilustrasi diterbitake ing kaca pisanan sing jelas nuduhake tampilan flashettes lan cara digunakake ing perang.





Cathetan sing ngiringi ilustrasi iki, "Panah Wesi," kacarita: "Sadurungé perang ing Prancis, panah wesi diciptakaké kanggo nyelehake saka pesawat. Penemuan iki, diwenehi asil sing apik sajrone eksperimen, dijaga kanthi kapercayan sing ketat, nanging, ing tumindak pertama udara Jerman. armada pranyata Jerman nggunakake panah iki. Ing bale telegrams "Wektu Sore" (Nevsky, 52) dipamerake panah sing dikirim saka ngarep Prusia. Panah kasebut digawe saka wesi, dawane 3 inci (kira-kira 13 cm - A.I.) lan katon kaya potlot runcing. Iki digawe kanthi cara sing nalika mudhun saka dhuwur, mesthi tiba kanthi pucuk mudhun. Kanggo nindakake iki, rong inci ndhuwur panah digawe ora bunder, nanging tetrahedral, i.e. entheng dening bobot saka sawn longitudinal strips. Panah dilereni soko tugas saka apparatus pilot ing kothak khusus, 1000 saben karo ngisor retractable. Mudhun saka dhuwur siji verst, panah kuwi entuk kekuatan saka peluru bedhil. Ing panah sing dipamerake ing kamar telegram, tulisan kasebut dicithak: "Invention française, fabrication allemande", i.e. Penemuan Prancis, produksi Jerman.

"Malah mbah buyut saka penerbang kita, penemu Prancis sing misuwur Ader, sing ora diakoni dening sapa wae ing jamane, nemokake panah logam kasebut, sing saiki digunakake minangka alat kanggo aviator," tulis jurnal Nature and People. ‒ Saiki panah iki wis apik ing cara iki: aviator njupuk kothak logam, dibukak saka ndhuwur, kang 50 panah diselehake karo titik munggah. Kaya sing sampeyan ngerteni, panah iki dirancang supaya nalika tiba, dheweke nguripake kanthi tip mudhun. Dheweke, mabur metu saka kothak, nguripake lan nyopir saka siji liyane, kanthi otomatis nyebarake udan ing wilayah sing amba. Saben penerbang nggawa 5.000 panah kasebut. (...) Jerman uga mbuwang panah kaya ngono saiki. Nanging sakperangan alesan khusus ing ngarep Rusia.



Alesan kanggo nggunakake panah baja ing jaman gegaman kanthi cepet yaiku nyatane yen pesawat ing periode awal perang ora duwe gaman, amarga utamane digunakake kanggo pengintaian, dene gagasan \ uXNUMXb\uXNUMXbnyirnakake mungsuh saka udhara nggumunake pikiran militer. Mbuwang granat tangan saka pesawat utawa nembak mungsuh nganggo revolver ora efektif, mula gaman sing murah lan paling penting kanthi aksi sing dawa kaya flashchettes katon janjeni banget yen ora ana kemampuan kanggo nindakake geni sing dituju saka langit. Nanging, wong Prancis sing nemokke gegaman iki digunakake arang banget, nalika Jerman, wis Ngartekno nambah penemuan Perancis, njupuk menyang layanan, mockingly nandheske iki ing prasasti ndhuwur ing basa Prancis, "dekorasi" panah baja. Swara medeni (singsot landhep) panah sing tiba saka langit lan kemampuan sing bisa nyerang duwe pengaruh psikologis sing kuat marang para prajurit sing kelakon dadi korban bom kasebut, amarga, kanthi cepet, flashette gampang ditusuk papan kayu nganti limalas sentimeter. kandel.



Nanging, Jerman dhewe uga entuk saka jinis senjata iki. Sampeyan bisa sinau babagan kesan yen senjata iki digawe ing pasukan saka crita penulis Austria Robert Musel, sing njabat nalika Perang Donya I minangka perwira ing Landwehr lan meh mati ing taun 1915 saka flashette dropped saka pesawat Italia:

"Nalika ana pilot mungsuh katon ing posisi sing tenang. (...) ...Aku krungu swara, banjur mung ngerti yen bebaya wis nyedhaki. Nanging ing wektu iku aku wis ngerti: iki panah pesawat! Banjur ana rod logam sing cetha, ora luwih kenthel tinimbang garis plumb tukang kayu, sing pesawat kasebut mudhun saka dhuwur; nggebug tengkorak, padha mbokmenawa pierced wong kanggo tlapak sikil, nanging ora asring tekan goal, lan padha rauh nilar. Mulane aku pisanan ketemu panah kuwi; nanging amarga swara bom lan bedhil mesin beda, aku langsung ngerti apa iku. Aku tegang, lan ing wayahe aku duwe perasaan sing luar biasa, adhedhasar apa-apa sing nyata: dheweke bakal kenek! (...) Saya suwe saya suwe saya krungu swara iki nyedhaki. Swara iku prasaja, lancip, melodious, dhuwur-nada, kaya dering kaca sing muni nalika diketuk; nanging ana sing ora nyata babagan dheweke; sampeyan wis tau krungu bab kaya iku, Aku ngandika marang aku. Lan swara iki diarahake menyang kula ... ... Swara nyedhaki saka ndhuwur njupuk daging, thukul lan ngancam.





(Fragment saka film "Death of the Empire" (2004). Flashettes sing ditampilake ing film kasebut luwih gedhe tinimbang panah baja nyata ing Perang Dunia I)



Nanging, cukup rauh, amarga pangembangan cepet saka cara kanggo nindakake pertempuran udhara lan bombarding mungsuh, flashettes wiwit diganti dening cara sing luwih efektif saka serangan - bom pangeboman, jalaran kang kaping pirang-pirang luwih saka karusakan sing disebabake dening baja. panah. Nanging flashettes terus digunakake ing wektu mengko. Pilot Soviet, Letnan Jenderal Aviation P.P. Ionov, ngelingi carane jinis senjata iki digunakake dening pesawat abang nalika Perang Sipil: "Pilot saka detasemen kita nindakake pengintaian aerial terus-terusan lan mabur kaping pirang-pirang minangka grup kanggo nyerang pasukan musuh ing mars. Ing kasus kasebut, kita ngeculake bom fragmentasi lan panah khusus lan dipecat saka bedhil mesin. (...) Panah timah sing dawane kira-kira sepuluh sentimeter dibuwang saka kothak kayu cilik. Kothak kasebut kudu dicekel nalika ngadeg ing kokpit, banjur diuripake ing wektu sing tepat lan panah dicopot. Shooting ora didandani. Kasunyatan manawa panah kasebut kena target bisa diadili dening prajurit mungsuh sing mlayu. Saka pengalaman Perang Donya I, dikenal manawa panah sing ora katon lan meh ora bisa dirungokake duwe pengaruh demoralisasi ing pasukan. Pengalaman iki ora dilalekake nalika Perang Patriotik Agung, ing tahap wiwitan, ora duwe jumlah bom sing cukup, pesawat Soviet mudhun ... kruk sepur ing posisi infanteri Jerman.





Senjata "abad pertengahan" liyane saka Perang Dunia I yaiku klub (morgenstern), sing digunakake dening prajurit Austria lan Jerman kanggo nglindhungi parit. Wiwit pistol lan revolver mung gumantung marang perwira, durung ana gaman otomatis laras cendhak, lan pancen ora trep kanggo nglawan mungsuh sing maju ing parit sing sempit kanthi bedhil dawa, kanthi bayonet, prajurit Jerman lan Austrian ngelingi. senjata sing wis dites kanggo abad - klub, kang kene padha wiwit Pabrik, nambah efek striking karo kuku cetha. Gambar-gambar piala kasebut diterbitake luwih saka sepisan ing majalah Rusia, sing nggumunake para pamaca kanthi "kebiadaban" saka "novel militer" saka negara-negara Eropa.

Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

18 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    18 Oktober 2015
    Matur nuwun! artikel apik bab perang sing ora banget kondhang ing negara kita. ora anyar nanging uga ditulis!
    1. +2
      19 Oktober 2015
      klub kasebut kaget banget ... oh, iki "Eropah sing terang"
  2. +2
    18 Oktober 2015
    Ing "Grad" ana uga cangkang karo panah
  3. +4
    18 Oktober 2015
    Artikel gedhe. Aku krungu babagan "panah logam", nanging ing artikel iki aku nemokake akeh informasi anyar lan migunani. Apik banget!
    1. +2
      18 Oktober 2015
      Kutipan saka WYCCTPUJIA
      Aku krungu bab "panah logam"

      Ing seri kaping 3 saka film "The Fall of an Empire", panggunaan panah kasebut saka pesawat ditampilake kanthi apik. Tontonan sing nyengsemake (kanthi tandha minus).
  4. +1
    18 Oktober 2015
    simbahku ngandhani carane, cedhak Tsaritsyno, kuku palsu gedhe dicemplungake saka pesawat menyang kavaleri putih sipil, kadhangkala penunggange ditusuk bebarengan karo jaran.
    1. +2
      18 Oktober 2015
      ing Asia Tengah, komplong bahan bakar kosong digunakake marang Basmachi - padha wedi swara
  5. +2
    18 Oktober 2015
    Ya, tombak kavaleri digunakake.
  6. +8
    18 Oktober 2015
    Ora ana wong sing bisa nggayuh kasampurnan kaya ing panemuan cara lan piranti kanggo mateni jinise dhewe. Nalika padha ngomong - iki bakal dadi energi, nanging ing arah tentrem ... Mbayangno - yen budget militèr taunan kabeh negara diarahake kanggo riset medical, suwene iku njupuk kanggo ngalahake kanker, utawa AIDS, etc.? sad
    1. +2
      18 Oktober 2015
      Quote: Minstrel
      Mbayangno - yen anggaran militer taunan kabeh negara diarahake kanggo riset medis,

      banjur golek ngendi ngirim. Mesthi ora ana sing bisa ditemokake kanggo njamin transfer tandu karo awak pasien, nanging ora ana sing ilang bobot, saka lantai 5 Khrushchev menyang ambulans. Ora ana "stretchers" kanggo sopir, lan, luwih-luwih, perawat. Lan nyuda ing kasur ora bakal alon mudhun. Ing kene, pangembangan "panaceas" anyar kanggo nambah efisiensi ekonomi industri farmasi mesthi bakal entuk saham. Uga, elinga kasunyatan sing prasaja iki - sumber belanja militer yaiku utang. Ora bakal ana belanja militer - ora bakal ana apa-apa.
  7. +4
    18 Oktober 2015
    Urip dadi rame ing ndonya! Iku bakal luwih elek!
  8. +1
    18 Oktober 2015
    Ora ana wong sing bisa nggayuh kasampurnan kaya ing panemuan cara lan piranti kanggo mateni jinise dhewe. Kaya sing dikandhakake - iki bakal dadi energi, nanging ing arah sing tentrem ... Mbayangno yen anggaran militer taunan kabeh negara diarahake menyang riset medis - suwene wektu kanggo ngalahake kanker, utawa AIDS, lan liya-liyane? sad
  9. +2
    18 Oktober 2015
    Wangsulan: Bab ingkang utama ora carane akeh cara lan alat kanggo numpes wong, nanging carane gampang lan cepet pengalaman taun kepungkur wis Applied yen perlu.
  10. +2
    18 Oktober 2015
    Aku ora ngerti babagan Morgenstern. Aku panginten sing MPL, gegaman utama ing trenches cramped eseman .
  11. +1
    18 Oktober 2015
    Bom kluster anti-aerodrome kanggo pesawat sing ora ditutupi,

    Iku padha karo MiG-105 dibuwang dening R-7 ing operator pesawat.

    Nanging wong Austria rampung karo klub sawise serangan gas wis liwat pinggiran ...
  12. +3
    18 Oktober 2015
    Gusti, lan apa mung wong ora bakal teka kanggo nggawe luwih trep kanggo matèni saben liyane.
  13. +4
    18 Oktober 2015
    Awal abad rong puloh isih oke. Nanging aku kepengin weruh, umpamane, Jerman mutusake supaya kabeh perwira lan staf sersan Luftwaffe tuku lan nggawa pedhang kanthi lengkap. Apa ora luwih gampang nggunakake sawetara jinis keris? Dadi terus saka taun 1935 nganti 1944, nganti rampung metu saka pitakonan pedhang.
  14. +2
    18 Oktober 2015
    Senjata iki (flashettes) digunakake ing abad kaping 21. Amerovskaya RBC CBU-107. arang banget. Iki digunakake siji-sijine ing Irak ing 2003, misale jek nyerang kompleks antena.
  15. Roy
    0
    19 Oktober 2015
    Senjata sing cerdas kanggo wektu kasebut.
    1. 0
      19 Oktober 2015
      Saiki sampeyan mikir helm utawa sayap pesawat ing dek ora bakal nembus?
  16. +2
    19 Oktober 2015
    Kutipan saka Scraptor
    Saiki sampeyan mikir helm utawa sayap pesawat ing dek ora bakal nembus?

    Mungkin iku bakal break liwat, nanging pisanan sampeyan kudu fly liwat bidang.
    1. +1
      19 Oktober 2015
      Yen uranium wis entek, mula ora kaya montor mabur, nanging dek kebak montor mabur bakal nembus menyang hangar. Mabur iku opsional - sampeyan bisa mbuwang utawa ngluncurake roket (wis bakal metu saka iku).
  17. 0
    November 2 2015
    ilustrasi informatif, lan teks menowo saka ngendi wae

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"