Kalah sing diprogram

129
Kalah sing diprogram


Asring ana panjelasan babagan kekalahan ing perang, utawa kekalahan ing sawetara titik ing perang. Minangka aturan, kepala negara, industri pertahanan, kabijakan luar negeri, kepemimpinan militer, lan liya-liyane bisa dadi guilty ing kene. Artikel iki ngrembug tumindak rampung inexplicable utawa inactions saka Kepemimpinan militèr Tentara Abang ing periode pra-perang, yaiku, wiwit Maret 1939. Nanging sadurunge nerusake kanggo presentation saka tumindak utawa inactions iki, ayo padha ngelingi sedhela sawetara acara militèr-politik utama rong taun sadurunge perang.

Hitler ngapusi kabeh

Maret 1939 kudu dianggep minangka titik wiwitan sing penting. Sasi iki, Hitler ngapusi mitra ing negosiasi musim gugur ing Munich lan nguwasani Republik Ceko. Beda karo tanah sing sadurunge digandhengake karo Jerman, Hitler pisanan nguwasani wilayah kanthi populasi non-Jerman, lan, luwih-luwih, penting banget ing babagan geopolitik lan ekonomi. Pimpinan Inggris Raya lan Prancis ngerti manawa dheweke diapusi ing Munich, kaya sing dikandhakake saiki, lan wiwit njupuk langkah darurat. Inggris langsung ngenalaken wajib wajib universal, lan Prancis langsung nambah periode wajib. Kahanan ing donya wiwit panas kanthi cepet. Ing musim semi sing padha, fasisme menangake Perang Sipil Spanyol.

Uni Sovyèt uga nyadari yèn wektuné wis teka kanggo tumindak sing tegas kanggo nguatake pertahanan negara. Ana luwih sithik pembersihan, penahanan lan eksekusi ing negara kasebut. Tambah cepet ing ukuran tentara wiwit. Ing wektu sing padha, Stalin wiwit ngupayakake kabijakan luar negeri sing aktif. Ing mangsa panas taun 1939, kampanye militer sing sukses banget, sanajan beboyo, ditindakake nglawan Jepang ing Khalkhin Gol.

Tanggal 1939 September 17, kanthi nyerang Polandia, Jerman ngluncurake Perang Donya II. Ing dina sing padha, kita ngetrapake hukum anyar babagan tugas militer universal. Lan ing 1940 September, pasukan Tentara Abang miwiti mbebasake Ukraina Kulon lan Belarus Kulon, utawa, minangka wong liya, pendhudhukan wilayah wétan Polandia. Wangsulan: Bab ingkang utama ora ing syarat-syarat, nanging ing kasunyatan sing ana kaputusan militèr-politik perlu, malah saka sudut pandang Churchill. Ing taun XNUMX ing ngisor iki, USSR sukses pas wektune, yaiku, sadurunge wiwitan musim semi thaw, kanggo mungkasi perang karo Finlandia, lan banjur, njupuk kauntungan saka kahanan, yaiku, asor Prancis dening Jerman, kanggo annex Negara Baltik, Bessarabia lan Bukovina Lor.

Sajrone taun iki, Stalin mbayar manungsa waé unprecedented kanggo desainer lan manufaktur. gaman. Lan negara ekonomi rampung mundur nggawe lan ngluncurake jinis senjata utama sing cukup prayoga, sanajan isih mentah. Panglima sing wis mbedakake awake dhewe ing kahanan pertempuran ditunjuk ing posisi komando dhuwur. Industri pertahanan negara kasebut sejatine maju menyang negara perang.

Ing taun 1941, acara ing Eropah uga berkembang kanthi cepet. Jerman nyerang Yunani lan Yugoslavia. Rusia ing wektu iki nindakake mobilisasi sebagean lan rahasia, minangka asil saka meh 800 ewu reservists padha disusun menyang tentara. Ing separo kapindho Mei, regrouping strategis Tentara Abang wiwit - liwat 40 divisi padha obah utawa nyiapake kanggo pindhah menyang tapel wates kulon negara, divisi anyar lan brigade cepet kawangun. Upaya diplomatik Stalin uga ora muspra. Ing musim semi 1941, perjanjian non-agresi karo Jepang rampung, lan kemungkinan perang ing Timur Jauh mudhun banget. Pungkasane, ing dina-dina pungkasan sadurunge perang, cukup sawetara divisi sing nggawe pawai rahasia menyang tapel wates, markas distrik perbatasan pindhah menyang pos komando garis ngarep, ing pirang-pirang divisi menyang tank amunisi dimuat lan bahan bakar, lan penerbangan disiapake kanggo dispersal ing lapangan udara. Iku ketoke sing kabeh wis rampung tengen ing negara sadurunge perang. Banjur apa sebabe kekalahan abot saka Tentara Abang ing wiwitan perang, lan sapa sing kudu disalahake?

Wangsulane ora jelas. Kepemimpinan militer Tentara Abang kudu disalahake, sing sadurunge perang nggawe akeh keputusan sing angel diterangake. Kaputusan kasebut, gedhe lan ora gedhe, bakal dibahas. Ora ana wonder yen dheweke ujar manawa setan ana ing rincian lan sing utama bisa ditemtokake saka rincian kasebut. Kalebu kanggo nemtokake alasan kanggo kekalahan Tentara Abang ing awal perang. Ing ngisor iki minangka dhaptar mung sawetara, gedhe lan cilik, nanging ora bisa diterangake tumindak utawa ora tumindak pimpinan militer Tentara Merah sadurunge perang. Dadi, ayo miwiti.

MISI WITH TANKS

Ing Distrik Militer Khusus Belarusia, korps mekanik kaping 6 minangka formasi serangan utama. Iku kasusun saka luwih saka 1000 tank, kalebu 114 KV-1 tank abot lan 238 T-34 medium tank. Korps kasebut dipasang ing pinggiran Bialystok, yaiku ing tas tapel wates. Amarga kondisi terrain, tank KV 50-ton abot lan T-28s 34-ton ora bisa maju ing ngendi wae saka tas iki amarga bobote. Kajaba ing sisih lor-wétan, lan malah nalika latihan teknik ing sawetara kali cilik. Yagene tatanan kejut Tentara Abang katon ing tas tapel wates sing diubengi rawa lan kali? Akibaté, korps mekanis kaping 6 bener-bener ditembak ing pesawat lan artileri mungsuh ing sawetara dina. Ana akeh perkara sing ora bisa dingerteni babagan penyebaran wilayah liyane ing kabupaten kasebut. Dadi, meh ora ana unit militèr ing jembatan ing Neman, yaiku 20 km saka tapel wates. Mesthine, jembatan kasebut direbut nalika dina pisanan perang. Miturut cara, ora komandhan distrik militer sing kudu disalahake nalika milih papan penyebaran unit militer, kaya sing asring dipercaya ing negara kita. Penyebaran bagean apa wae disetujoni dening Staf Umum Tentara Merah lan Komisaris Pertahanan Rakyat.

Iku menarik kanggo ndeleng komposisi tank saka sawetara divisi disebarake, contone, ing Distrik Militer Khusus Kiev. Divisi Panzer kaping 10 duwe tank: 63 tank KV, 38 tank T-34, 61 tank T-28, 181 tank BT, lan 22 tank T-26. Divisi Panzer kaping 8 duwe tank 50 KV, 140 tank T-34, 68 tank T-28, 31 tank BT lan 36 tank T-26. Divisi Panzer kaping 43 nduweni 5 tank KV, 2 tank T-34 lan 230 tank T-26. Ing Divisi Panzer kaping 4 - 31 tank KV-2 (kanthi meriam 152 mm, bobot tank 55 ton), 383 tank ringan T-26 lan siji tankette T-37. Lan iki tanpa njupuk menyang akun macem-macem modifikasi saka tank T-26 lan BT.

Jembatan apa lan pirang-pirang kilometer bisa mlaku bareng tank abot lan entheng? Lan kepiye carane kaleidoskop tank divisi iki bisa ditindakake kanthi bener? Apa ana sing ngerti logika pimpinan militer nalika nglengkapi divisi tank? Ing wektu sing padha, latihan kru utamane ditindakake ing unit tempur, lan ora ing pusat latihan. Ora ana rahasia manawa ing wiwitan perang, amarga kesulitan njaga jinis tank sing beda-beda lan kru sing ora siap, luwih akeh kendaraan lapis baja sing ilang ing divisi tinimbang saka geni mungsuh. Miturut cara, malah kasus mesin diesel tank ngisi bensin ora arang banget. Cukup jelas yen sadurunge perang, tank diwenehake menyang pasukan kanthi cara sing ora ana gunane lan ora logis. Lan konfirmasi ora langsung saka kasunyatan iki sing wis ing dina katelu saka perang ditanggepi keputusan pamaréntah No. perusahaan bebarengan."

Sedhela maneh. Ing mangsa panas 1940, 20 divisi tank kawangun ing Tentara Abang. Lan liyane 40 tank lan 20 bagean motorized wiwit mbentuk ing spring saka 1941. Aku kepengin weruh ing ngendi para pimpinan militer bakal entuk tank lan peralatan liyane kanggo pambentukan 60 tank anyar lan divisi motor sing meh bebarengan? Tank mung kudu diprodhuksi paling ora 10 ewu potongan. Alamiah, peralatan lan pertempuran efektifitas saka nomer akeh divisi digawe ing 1941, kanggo sijine iku entheng, arang banget. Kajaba iku, akeh divisi anyar sing dibentuk amarga kelemahane sing cetha saka divisi tank siap tempur sing digawe sadurunge.

JUNK PESAWAT LAN LACK OF AIR Defense EQUIPMENT

Akeh pasukan tank saka Tentara Abang, kanggo sawetara alasan, padha ora bisa kanggo menehi rebuff pantes kanggo mungsuh ing tataran awal saka perang. Foto saka 1940

Kahanan sing menarik dikembangake sadurunge perang ing penerbangan. Mangkene apa sing ditulis dening Kepala Staf Angkatan Darat kaping 4, Jenderal Sandalov, ing memoar babagan lelungan menyang unit militer distrik tanggal 21 Juni 1941. Dheweke nglaporake manawa resimen udara ing Pruzhany nampa rong pejuang MiG anyar rong dina kepungkur, lan para pejuang liyane ing resimen wis tuwa, yen tanggal 20 Juni dheweke ngeculake 20 pejuang Yak-1 sing dibongkar saka eselon lan loro Il pisanan. -2 pejuang ditampa ing resimen serangan. Piece dening Piece lan disassembled kanggo pasukan lan jinis pesawat liyane. Aku kepengin weruh yen, bebarengan karo loro MiG utawa loro Il, spesialis ing mesin, mekanika utawa listrik pesawat anyar iki teka? Utawa apa teknisi militer nduweni kualifikasi supaya bisa nyiyapake pesawat desain anyar kanthi bener kanggo pesawat tempur, lan para pilot bisa langsung mabur kanthi yakin? Menarik uga, apa ana pilot ing resimen perbatasan sing wis mabur MiG utawa Ilah? Kang menehi kritik dening memoar Pokryshkin, meh ora ana pilot kuwi. Iku ketoke sing ngirim ora ana masalah karo pangembangan pesawat anyar. Skuadron kasebut disiapake ing resimen latihan kanggo penerbangan ing pesawat anyar, lan dheweke lunga menyang unit tempur karo teknisi, peralatan dhukungan, lan liya-liyane. Nanging komando Angkatan Udara Tentara Merah katon duwe metodologi dhewe lan asli kanggo nglatih personel penerbangan.

Ing perjalanan sing padha, yaiku, ing 21 Juni 1941, Jenderal Sandalov sinau saka komandan wilayah pertahanan udara, Kolonel Belov, yen kabeh unit anti-pesawat dheweke ditembak ing Minsk lan yen ana perang, uga ora ana. markas tentara, utawa markas korps mesin, utawa ora ana apa-apa kanggo penerbangan ing lapangan udara. Perlu dicathet yen ing dina-dina pungkasan sadurunge perang ing distrik-distrik tapel wates, kalebu Distrik Kulon, sawetara divisi maju ing wayah wengi menyang tapel wates, kanthi swasana rahasia, markas distrik tapel wates kanthi cepet pindhah menyang ngarep. -Pos komando lapangan baris, amunisi lan bahan bakar dimuat menyang tank. Lan ing wektu sing padha, kabeh unit anti-pesawat saka Distrik Kulon ditembak ing endi wae cedhak Minsk.

We pindhah luwih. Sadurunge perang, ing divisi saka Tentara Abang, negara kudu divisi anti-pesawat dumadi saka wolung bedhil anti-pesawat kaliber 37 mm lan papat bedhil anti-pesawat kaliber 76 mm. Lan malah Unit cilik kuwi ing syarat-syarat nomer bedhil padha adoh saka ing kabeh divisi. Nyatane, divisi kasebut ora duwe sistem pertahanan udara. Akibaté, Tentara Abang, utamané tank lan divisi motorized, nandhang losses gedhe saka serangan udhara, utamané saka Yu-87 dive bombers. Nanging senapan mesin anti-pesawat DShK kaliber gedhe, kanthi cara, efektif banget ing perang nglawan Yu-87, digawe ing taun 1938, dilebokake ing layanan ing taun 1939 lan diluncurake ing taun 1940 ... ing produksi skala cilik. Nganti 22 Juni 1941, udakara 2 ewu wong dipecat, lan senapan mesin iki ora ana ing unit kasebut, sing kudu ana ing wiwitan, yaiku ing tank lan divisi motor. Miturut cara, Jerman nganggep senapan mesin DShK minangka piala sing terkenal lan diadopsi.

Rekor penerbangan non-stop saka falcon Stalin menyang Timur Jauh lan Amerika, mesthine ngunggahake prestise negara. Nanging long-range, dhuwur-dhuwur, reconnaissance aviation ing negara kita ora digawe nganti pungkasan perang. Miturut cara, malah ing mangsa panas 1943, pesawat pengintaian dhuwur-dhuwur Jerman miber liwat Moscow karo impunity.

Conto liyane.

Ing wiwitan taun 1937, sawise nyoba prototipe, dadi cetha yen perlu kanggo nginstal meriam 76-mm ing tank BT, lan iku trep kanggo gawé artileri poto-propelled ing basis saka tank T-26. Ing wektu sing padha, kinerja nyopir tank meh ora rusak. Lan ing taun sing padha, mesin kasebut diluncurake ... dadi produksi siji-potong. Sadurunge perang, mung 30 bedhil self-propelled adhedhasar tank T-26 lan 130 BT-7A, yaiku, karo bedhil 76-mm, diprodhuksi. Akibaté, udakara 15 tank BT lan T-26 kanthi bedhil 45 mm lan waja anti peluru ora efektif nglawan tank medium T-3 lan T-4 Jerman ing perang, lan ora ana pertahanan sanajan saka geni lapangan 37 mm. bedhil. BT lan T-26 ora duwe kesempatan akeh banget ing pertempuran lan nglawan tank cahya 38 (t) lan T-2, sing duwe waja frontal sing luwih kenthel.

Pasukan gedhe lan dana digunakake ing Uni Soviet kanggo nggawe lan produksi serial tank T-35 lan T-28 multi-turreted. Padha diprodhuksi malah ing 1940, ing total luwih saka 600 bêsik. Senajan pitakonan saka efektifitas saka mastodons ing perang iki unambiguously ditanggulangi ing pungkasan Perang Donya.

Kasunyatan liyane sing menarik yaiku, kaya sing sampeyan ngerteni, bedhil anti-tank digawe maneh ing Perang Dunia I lan banjur bisa digunakake kanthi apik. Senjata kasebut dikembangake ing negara kita telung taun sadurunge wiwitan perang, nanging senapan kasebut dilebokake ing produksi massal mung sawise wiwitan perang.

Masalah kasebut uga babagan nglengkapi Tentara Abang kanthi senjata cilik. Ing wiwitan perang, senjata cilik utama yaiku bedhil Mosin lan senapan mesin Maxim. Nanging jinis senjata iki digawe 50 taun kepungkur lan dadi lungse ing Perang Dunia I. Wiwit pungkasan taun 20-an, macem-macem jinis senjata cilik anyar wis dikembangake kanthi acak lan diprodhuksi ing kelompok cilik ing negara kasebut, nanging sadurunge perang, meh ora ana senjata cilik anyar lan modern ing Tentara Abang. Alamiah, minangka prakara urgensi, senapan serbu sing diprodhuksi massal, bedhil mesin ringan, lsp. wis sawetara shortcomings serius. Lan pimpinan militer negara kudu disalahake kanggo kahanan saiki, sing, sanajan ing masalah sing prasaja banget, ora bisa mutusake kanthi pas wektune.

INGLORED END OF LINCOMANIA

Ing pertengahan 30s, pimpinan USSR mutusake kanggo nggawe armada sing kuat. Saka Oktober 1935 nganti Januari 1941, 13 kapal penjelajah dibangun bebarengan. Konstruksi maju banget alon-alon, lan ing wiwitan perang mung papat kapal penjelajah sing dibangun. Rong kapal penjelajah liyane rampung ing Timur Jauh ing pungkasan perang. Senadyan unwillingness ketok industri galangan kapal kanggo mbangun malah cruisers, ing pungkasan 30s Uni Soviet mutusaké kanggo mbangun kapal super-kuat uga. Sekawan kapal perang lan loro kapal penjelajah abot padha dilebokake bebarengan. Ing wektu sing padha, kanggo kabeh wektu Soviet ing negara ing wektu laying saka kapal perang, mung siji cruiser cahya "Kirov" dibangun, lan malah sing dibangun miturut dokumentasi Italia.

Nanging apa kita kudu mbangun kapal perang! Ing pungkasan taun 30-an, ewu spesialis makarya ing unbearable, lan program ora banget perlu kanggo construction saka cruisers kanggo negara, uga ing program rampung rasah kanggo construction saka kapal perang. Ing wiwitan perang, mung pecahan saka lambung kapal penjelajah lan kapal perang sing njupuk puluhan ewu ton baja lapis baja. Dana gedhe lan upaya ewonan spesialis digunakake kanggo nggawe bedhil kaliber utama, pembangkit listrik sing kuat, macem-macem tes, lsp. Lan masalah ing tentara lan ing angkatan laut ing wektu iku akeh sing tanpa kapal perang lan kapal penjelajah. Bisa uga pambangunan armada sing kuat minangka kekarepan Stalin. Nanging pimpinan Angkatan Laut, misale jek, uga ngimpi crane, yaiku, kapal perang.

Lan ing kene ana rong fakta menarik sing kedadeyan ing separo pisanan Oktober 1941, sing disebutake Jenderal Lelyushenko ing bukune Moscow-Stalingrad-Berlin-Prague. Dheweke nulis yen ing resimen motor sing dipasang ing kutha Noginsk, ana siji tank T-34. Ora ana resimen motor Tentara Abang sing duwe tank. Resimen kasebut ora kudu duwe tank ing negara kasebut. Lan ing resimen iki ana tank T-34. Aku wonder carane dheweke tekan kono? Jendral Lelyushenko uga nglapurake ing memoar sing, kanthi inisiatif, ing awal Oktober 1941, ing papan latihan cedhak Mozhaisk, asistene nemokake 16 tank T-28, yaiku tank kanthi bedhil 76 mm, nanging tanpa mesin. Lelyushenko, temenan, wis luwih saka sepisan menyang papan latihan iki lan ngerti babagan kahanan ing kana. Aku wonder carane akeh nawakke non-motorized ing wektu sing beda ing latar latihan Tentara Abang?

Kabeh negara Eropah anjog mutusaké ing peran saka kavaleri wis ing tengah Perang Donya. Sawisé perang iku, meh ora ana pasukan kavaleri ing tentara Eropah. Ing Autumn 1939, perang ing Polandia maneh cetha dikonfirmasi kesimpulan saka Perang Donya I. Lan apa sing ditunggu pimpinan militer kita meh rong taun maneh? Bener, sawetara divisi kavaleri dibubarake, lan sawetara liyane diatur maneh, utawa luwih, jenenge ... kavaleri gunung! Lan kabeh padha, ing awal perang ing Tentara Abang, mung ing distrik wewatesan ana ing paling pitung divisi kavaleri.

Nanging, ana masalah karo jinis pasukan liyane. Dadi, ing taun sadurunge perang, Tentara Abang bisa mbentuk limang korps udhara lan sawetara unit udhara kapisah. Yaiku, total, ana luwih saka 60 batalyon ing Angkatan Udara. Lan kabeh penerbangan transportasi militer negara ing taun 1941 bisa ngunggahake, paling apik, rong batalyon ing siji sortie. Akibaté, ing awal perang, akèh-akèhé saka landing Corps saka Tentara Abang perang minangka unit infantri cahya, sing, ing kasunyatan, tanpa artileri, mortir, etc. Ndhuwur, ketoke, dheweke mutusake manawa prajurit sing wani ora butuh senjata abot.

PELAJARAN GEOGRAFI MILITER

Pinggir tengen Kali Dvina Kulon, kaya sing sampeyan ngerteni, minangka garis pertahanan sing serius lan disiapake nalika Perang Dunia I. Malah ana dalan sepur lan motor. Temenan, ing kreteg utama ing sebrang kali iki, Tentara Abang diwajibake nyebarake paling sethithik sawetara unit kanggo nutupi. Nanging ing 22 Juni 1941, meh ora ana unit militèr ing pinggir Dvina Kulon cedhak akeh kreteg. Mbokmenawa, dheweke mikir ing ndhuwur yen Tentara Abang duwe wektu kanggo nutupi jembatan. Kita salah ngitung. Kreteg ngliwati Dvina Kulon ing Jekabpils lan Dvinsk (Daugavpils) dijupuk dening pasukan Jerman nalika pindhah. Nanging ing distrik militèr Baltik ing Kawa perang ana 26 divisi.

Ing distrik militèr Kiev, arah saka lis tapel wates ing wilayah Ustilug-Sokal, sing, arah paling cendhak kanggo Kyiv, ditutupi dening pasukan relatif banget saka Tentara Abang. Ora nggumunake yen Jerman nindakake pukulan utama ing kene, nyuwek ngarep dadi rong bagean. Aku wonder ngendi Tentara Abang samesthine jotosan utama saka Jerman? Liwat Carpathians utawa liwat rawa cedhak Kali Pripyat?

Dhaptar tumindak sing ora bisa diterangake utawa ora ditindakake saka komando dhuwur Tentara Merah ing babagan pangembangan lan produksi senjata, ing babagan nglengkapi divisi karo personel lan peralatan, ing deploying unit ing distrik tapel wates, etc. Sampeyan bisa, mesthi, terus. Lan aku langsung ngelingi hukum babagan transisi kuantitas menyang kualitas, tembung "jelas - luar biasa", etc. Mesthi, ana akeh salah perhitungan ing tentara Jerman sadurunge perang. Nanging angel golek tumindak sing ora bisa diterangake utawa ora ditindakake ing konstruksi militer ing antarane.

Nalika ngelingi kegagalan Tentara Abang ing periode awal perang, manungsa waé asring digambar utamané kanggo kesalahane Stalin. Mesthine, Stalin duwe kesalahan operasional, militer-industri, lan liya-liyane. Ana uga repressions monstrous. Miscalculations serius uga digawe dening pimpinan lan desainer industri pertahanan negara. Lan ing periode wiwitan perang, pimpinan Tentara Merah uga nggawe akeh kesalahan operasional, kalebu sing angel diterangake. Nanging, kekalahan Tentara Merah ing periode awal perang karo Jerman utamane disalahake kanggo pimpinan militer paling dhuwur ing negara kasebut, sing malah sadurunge perang diwiwiti kanthi "tumindak utawa tumindak sing ora bisa diterangake. " Stalin uga kudu disalahake, sing ing jaman pra-perang ora bener-bener ngontrol aktivitas para pimpinan militer paling dhuwur babagan masalah militer.

Menawi mboten klentu, wonten wejangan Rum kuna, tegesipun, nalika miwiti perang, ora mung kudu sukses, nanging sing penting mungsuh nindakake perkara sing bodho. Ya, tentara Jerman ing mangsa panas 1941 kuwat banget. Nanging pimpinan Tentara Abang uga "mbedakake dhewe." Menteri Pertahanan, Kepala Staf Umum, komandan distrik lan pejabat militer liyane sing tanggung jawab diwajibake mbentuk, nyebarake, nglatih lan nyengkuyung tentara miturut akal sehat, lan ora miturut konsep departemen. Sayange, pimpinan Tentara Abang luwih sukses ing tumindak utawa tumindak sing ora bisa diterangake sadurunge perang. Ing kasus apa wae, yen pimpinan militer ora nggawe akeh kesalahan sadurunge perang sing ora bisa diterangake, Tentara Abang, bisa uga bisa mungkasi mungsuh ing garis Dvina-Dnieper Kulon ing mangsa 1941.

Lan luwih. Ing departemen militer negara kita, malah sadurunge perang karo Jerman, tumindak inexplicable utawa inactions padha. Lan ana akeh. Conto kasebut uga bisa ditemokake ing crita Perang Krimea, lan ing sajarah Perang Rusia-Jepang, lan ing sajarah Perang Donya I. Nanging saiki jaman wis ora owah akeh. Cukup bubar, sawetara taun kepungkur, kita nyekseni tumindak liyane sing ora bisa diterangake utawa ora ditindakake ing tentara Rusia lan penghapusan darurat darurat menteri pertahanan negara kasebut. Pitakonan saiki mung suwene pambangunan tentara bakal ditindakake ing arah sing bener.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

129 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    18 Oktober 2015
    mmmda ... Penulis Igor Perov, mung insinyur desain, nanging nindakake kanggo ngadili kawicaksanan militèr USSR, malih, istimewa lan derogatoryly. Kabeh salah, kabeh ala, biasa-biasa wae, pengkhianat ... lan kapal ora padha, lan akeh tank lan kabeh salah ... Aku luwih seneng nindakake bisnis dhewe, desain, lan ora menek analytics. Iki dudu sampeyan ...
    1. + 23
      18 Oktober 2015
      Penulis bingung ing sawetara cara, nanging umume sepur pikire bener lan paralel sejarah sing cocog banget.
      1. +5
        18 Oktober 2015
        Kutipan saka tandha 1
        Penulis bingung ing sawetara cara, nanging umume sepur pikire bener lan paralel sejarah sing cocog banget.


        Saiki lan ing kene kabeh wong pinter, nanging kepiye tumindake ing wektu kasebut ...
        1. +3
          18 Oktober 2015
          Kutipan saka Vladimir.z.

          Saiki lan ing kene kabeh wong pinter, nanging kepiye tumindake nalika iku.

          Aku kaya pracaya yen karo granat ing tank. Kepriye tumindakmu?
          1. + 19
            18 Oktober 2015
            Sampeyan bisa setuju karo penulis, sampeyan ora bisa, nanging wong kasebut mratelakake panemume, dheweke nesu ing tatanan operasional pasukan kita ing teater Western operasi. Lan sadurunge perang, ing Januari 1941, Zhukov ana pangareping Staff kita (dheweke dadi tuan rumah Victory Parade), sadurunge kang padha mangsa Marshal Meretskov mimpin. Zhukov ora bisa nemtokake arah serangan utama Jerman. Dideleng saka tatanan operasional pasukan, kita ora nyiapake kanggo mbela awake dhewe. Sing sinau ing Akademi Frunze ngelingi Triandafilov lan teori operasi jero. Kita ora nyiapake kanggo mbela awake dhewe, mula awak mekanis kita rampung, miturut penulis, ing "panggonan sing ora nyenengake." Kita padha siyap-siyap kanggo maju lan numpes mungsuh ing wilayahe. Mulane, lapangan udara ana ing cedhak tapel wates lan, contone, akeh pasukan sing dikonsentrasi ing pinggiran Bialystok, sing diubengi. Kita ora nggawe kesimpulan saka operasi nyerang Jerman ing Eropa, sawise Jerman nyuda jumlah tank ing divisi tank lan nambah jumlah infantri bermotor. Divisi tank kita akeh banget lan ora dikontrol, aku ora ngomong. babagan mech.corps (sajrone Perang Donya II, 1031 tank malah ora duwe tentara tank) Sampeyan bisa dhaptar akeh kesalahane lan shortcomings, lan penulis voiced sawetara. Iku ala yen sejarawan lan politisi kita wedi nulis bebener, nanging wong-wong wis ngomong yen dheweke menang karo getih manungsa. Supaya ora dadi unfounded, mugi kula ngelingake sampeyan acara ing Afghanistan; kita perang ing gunung, nanging kita ora duwe infantri gunung nyata. Aku dhewe dadi komandan UKM gunung 3 ing 177 MSP 108 MSD. Kabeh padha diseret ing gunung, bedane persenjataan lan peralatan antarane batalyon biasa lan gunung yaiku kita digandhengake karo AKS lan ana regu penyembur api ing platun anti tank. Roh ing Pandsher DShK lan mortir padha diangkut ing mullahs, lan kita ing prajurit kita. Lan sajrone taun perang, Tentara Abang kalebu divisi GSD lan kalebu unit paket gunung. Nalika, ing salah sawijining briefing ing ngarepe Pandsher, aku takon babagan nggawe unit paket gunung ing batalyon gunung, Kolonel Jenderal Meremsky ngguyu aku. Dheweke dadi Wakil Panglima Angkatan Darat. Banjur ana Chechnya, lan mung sawise Chechnya padha miwiti ngomong bab perang ing gunung, lan carane akeh wong padha glethakaken mudhun ing kabeh wektu iki, ora ana kang bakal ngelingi lan njawab kanggo iku. pambentukan unit gunung ing tentara modern, mekso Putin pribadi, wong sing adoh banget saka tentara. Miturut cara, babagan komentar penulis babagan Angkatan Udara sadurunge perang, dheweke ujar manawa mung rong batalyon bisa parasut ing wektu sing padha. .kita ora bisa malah siji divisi. Tentara kita ora seneng karo wong sing duwe panemune dhewe, lan yen beda karo panemune panggedhe, cilaka wong iki.
            1. +1
              18 Oktober 2015
              Quote: kapten
              Tentara kita ora seneng karo wong sing duwe panemune dhewe, lan yen beda karo panemune panggedhe, cilaka wong iki.

              Apa mung ing tentara? Apa mung kita? Ora nggatekke tansah agresif lan cenderung ngemas. Lan angel banget kanggo nglawan tim utawa wong akeh (tembung sing luwih disenengi). Lan uga cukup gampang kanggo nyebut jeneng demokrasi-shitokrasi, ora bakal ana akibat sing signifikan. Coba nelpon tiran tiran.
              1. 0
                18 Oktober 2015
                Inggih, jester bisa jeneng. Lan ora mung sapisan!
            2. -1
              18 Oktober 2015
              Quote: kapten
              kita padha ora siyap kanggo defend ing kabeh
              Iki bisa dingerteni, nanging kok padha overslept awal perang? Terus terang, aku percaya yen prentah ing kabeh tingkat ora duwe kemampuan kanggo mikir lan nggawe keputusan. Negara wedi umum wis nyuda wong kanggo ngevaluasi kahanan kasebut kanthi kritis, yen mung ora salah ...
            3. +3
              18 Oktober 2015
              Quote: kapten
              Sing sinau ing Akademi Frunze ngelingi Triandafilov lan teori operasi jero

              Aku ora sinau ing Akademi Frunze, nanging aku maca Triandafillov. Ora ana teori operasi jero ing karya-karyane. Struktur organisasi pasukan tank miturut Triandafilov minangka sing paling primitif (tumindak formasi tank sing kapisah tanpa infantri lan artileri)
              Quote: kapten
              Kita ora nggawe kesimpulan saka operasi nyerang Jerman ing Eropa, sawise Jerman nyuda jumlah tank ing divisi panzer lan nambah jumlah infantri bermotor.

              Kita mung ora ngerti babagan iki. Miturut intelijen kita, Jerman ing 1940-1941 bisa mbuwang 10-12 ewu tank utawa malah luwih ing USSR.
              Sincerely,
              hi
              1. +2
                19 Oktober 2015
                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Miturut intelijen kita, Jerman ing 1940-1941 bisa mbuwang 10-12 ewu tank utawa malah luwih ing USSR.


                Ora kebeneran yen Stalin ora percaya karo perwira intelijen sing ala. Miturut data sing diwenehake dening B. Müller-Hillebrand ing bukune "The Land Army of Germany. 1933-1945" Jerman miwiti perang nglawan Uni Soviet kanthi 3582 tank lan bedhil serbu ing Front Wétan. Saka jumlah kasebut, udakara 180 T-I, 746 T-II, 772 Pz-38(t), 965
                T-III, 439 T-IV, 230 printah lan udakara 250 bedhil serbu. (Bebarengan karo sekutu, armada tank dumadi saka 3712 unit).

                R
            4. 0
              19 Oktober 2015
              Kita uga ora siyap nyerang, yen ora, korps bakal digawa menyang formasi kanthi tugas sing jelas. Klompok ing wektu serangan Jerman ora defensif utawa nyerang. Pukulan kasebut ditindakake marang tentara masa damai.
              Aku ora seneng karo statement babagan senjata cilik, yen kita kabeh bersenjata karo bedhil lan bedhil mesin. Kanggo sawetara alesan, penulis lali babagan atusan ewu bedhil SVT self-loading lan ABC otomatis (yen kita njupuk sajarah, nalika perang mung 2 tentara padha bersenjata karo bedhil self-loading ing jumlah gedhe - USSR ing awal abad. perang, lan AS). Ya, gegaman kasebut luwih angel digunakake tinimbang panguasa telu. Lan penulis uga lali sing gegaman utama infantri Wehrmacht ing saindhenging perang ana bedhil, utawa rodo - Mauser carbine.
              Artikel - minus.
              1. 0
                19 Oktober 2015
                Meh kabeh SVT iki karo kartrid kanggo wong-wong mau dijupuk dening Jerman ing warehouses tapel wates, banjur padha perang nglawan kita ...
                1. 0
                  19 Oktober 2015
                  Ing gudang - ora ing gudang, iki wis dadi pitakonan rhetorical ... Nanging wong Jerman gumun banget karo akeh muatan ing Tentara Merah (ora bisa nggawe senapan mandhiri massal sing pantes), dheweke nempatake sing ditawan. bedhil menyang layanan, lan dicocogake indeks dhewe (uga PPSh). Jerman umume beda-beda amarga padha sijine menyang layanan kabeh sing drive lan shoots, padha modern soko, kanggo sawetara senjata piala sukses malah diprodhuksi amunisi.
                  Minangka conto, ngapura verbosity, ana film lawas apik disebut Lark. Senjata Jerman sing dites miturut plot yaiku 7,5 cm PaK 97/38, 75 mm pistol Prancis, disusun maneh ing kreta 50 mm senjata anti-tank Jerman. Lan mung bedhil iki ana ewu.
                  1. 0
                    19 Oktober 2015
                    ora retorika, ana sing nyimpen ing kono kanggo dheweke ...
                    1. 0
                      19 Oktober 2015
                      Ya, ana sing nggawa bagean saka pasukan menyang papan latihan kanggo latihan. Ana wong lan pesawat ing lapangan udara numpuk bebarengan.
                      Aku dudu ahli teori konspirasi. Wong-wong Amerika ing Pearl Harbor padha persis, prajurit ngantuk, amunisi dikunci, malah listrik diwenehake menyang kapal saka pesisir. Serangan ing tentara sing ora siyap. Lan sing ngrebut inisiatif, dheweke entuk piala.
                      Apa Tentara Abang siap nyerang Hitler ing umur 41? Kabeh panyengkuyung teori iki ngidini wong-wong mau mung mikir babagan kendaraan. Aku ora ujar manawa ing negara-negara korps mekanis Tentara Merah ora seimbang babagan rasio wong-tank-peralatan militer liyane-mobil-stasiun radio (ora mungkin kanggo nyedhiyakake akeh banget karo nomer diwènèhaké saka trek, biasane "siji lan setengah"), nanging iki ora ana mobil. Dheweke mung kudu ditampa kanthi mobilisasi saka ekonomi nasional yen ana perang. IMHO, kabeh operasi sukses Tentara Abang diwiwiti ing taun 1943, kalebu amarga jumlah transportasi sing dibutuhake. Loro-lorone dhewe lan ngutangi-lease.
                      1. +1
                        19 Oktober 2015
                        Dadi anggota ...

                        Elit Amerika kudu mimpin wong menyang perang. Ora ana operator pesawat sing ana ing teluk.

                        Ora, ora. Dheweke ora bisa, kaya ing WWI, kanggo mobilize sadurunge mungsuh.
                        Kajaba iku, USSR bakal langsung nampa perang karo Jepang ing Timur Jauh (Anti-Comintern Pact Roma-Berlin-Tokyo).

                        Iki diwiwiti ing taun 1943 amarga nggawe pesawat sing cukup kanggo nggayuh supremasi udara, sing ditindakake ing perang udara ing Kuban.
                        Lan aviation Allied ora melu ing sembarang cara, lan ana 9% saka pesawat LL ing Angkatan Udhara Soviet.
                      2. 0
                        19 Oktober 2015
                        Sadurunge Perang Dunia I, tentara ora tundhuk reformasi skala gedhe kaya Tentara Abang wiwit taun 1940.
                        Kesimpulan kanggo reformasi digawe sawise asil saka Perang Finlandia, sawise rapat gedhe-gedhe karo Stalin saiki. Kesimpulan kasebut babagan latihan pasukan, babagan pasokan, taktik. Kesimpulan padha dhasar bener.
                        Marsekal Timoshenko diangkat dadi Komisaris Pertahanan Rakyat, sing mbuktekake awake dhewe nyiapake pasukan kanggo nembus "Jalur Mannerheim" (kalebu model bangunan benteng lan nyopir saben batalion).

                        Pasukan kasebut nampa peralatan anyar. Nanging malah mesin apik banget kanggo 41 taun minangka KV lan T-34 mbutuhake kru uga-dilatih lan pangopènan wewenang. Kanggo iki, tim teknisi dikirim saka pabrik, nanging ora cukup kanggo saben wong, lan ana kasus, contone, mesin T-34 gagal amarga ngisi bensin, lan dudu bahan bakar diesel (conto. diwenehi dening sejarawan tank Svirin sing misuwur. Dheweke tilar donya ing taun iki Muga-muga memorine diberkahi!) Teknik produksi kasebut dhewe sawise taun 1940 nandhang lara bocah. Contone, HF ing model dhasar ora bisa digawa menyang negara dipercaya, amarga overloaded.

                        Babagan elit Amerika ... Dheweke uga butuh 11 September. Nanging, jeblugan ing Pearl Harbor ditindakake marang armada sing turu lan tentara tentrem.

                        Bener kowé. Iku misale jek sing kabeh teka bebarengan ing taun 43: pasukan lan komandan entuk pengalaman pertempuran perlu, aviation ngrambah unggul udhara, Penyetor diadegaké, peralatan pungkasanipun ditampa ing jumlah gedhe, ana cukup amunisi (titik penting - ing mangsa-spring). serangan 42 th taun padha cetha ora cukup, sawetara komandhan malah dibusak 120-mm mortir saka ngarep lan njupuk menyang mburi, ora ana tambang), taun dhewe wiwit karo kamenangan gedhe, kang uga wis pinunjul moral gedhe.

                        Uni Soviet nahan pukulan sing BEST lan INVINCIBLE ing wektu iku tentara donya kanthi pengalaman tempur sing apik, mandheg, sanajan ana korban gedhe, lan rampung ing sarang.
                      3. 0
                        19 Oktober 2015
                        Saka purges Stalinis, negara tentara apik. Iku babagan kasunyatan sing ing sisih kulon jarak luwih cendhek lan kondisi dalan luwih apik, lan kapadhetan pedunung luwih akeh.

                        11 Sept. Kosok baline, ora saben wong teka ing papan kerja ing wayah esuk ... Yen ora kanggo turu, ora ana efek kasebut lan bakal luwih angel kanggo goyang Amerika supaya perang ora mung kanggo Hawaii kanggo 3,5 taun (lan saperangan saka pulo padha ing retaliation).

                        Siji-sijine sing penting yaiku penerbangane dhewe katon kanthi jumlah sing cukup. Tanpa iku, perang modern ora mungkin.
                        Kamenangan ing awal taun diraih ing cuaca sing ala, kayadene serangan balik Jerman ing Ardennes.

                        Kanthi mundhut abot lan sanalika Amerika ora nglawan iki, nyediakake bahan strategis tanpa LL kanggo Reich, lan malah ora ngenalaken embargo resmi, sanajan ana negara perang saka mburi 1941.
                        "Yen kita weruh yen Jerman menang, mula kita kudu nulungi Rusia, lan yen Rusia menang, mula kita kudu nulungi Jerman, lan supaya bisa mateni sabisane ..."
                        — Harry Truman (New York Times, 24.06.1941/XNUMX/XNUMX)

                        Senator, kepala panitia darurat kanggo neliti program senjata pemerintah federal, Freemason, Presiden AS sabanjure. Dheweke uga ngebom Hiroshima mengko ...
                        Larangan kasebut ora ana ing kana. Nanging uga digawe raos. Paling ora ana sing ora ana ing mburi "puddle". Jepang, sing padha trolled Rusia lan USSR saka 1904 kanggo 1941, padha uga cepet njupuk maneh ing leash ing 1945, mung manggoni dhewe.
                      4. 0
                        20 Oktober 2015
                        sliramu duwe tanda bintang, nanging ora ngerti isi pidatomu, set tembung ... nonton film Aloha, padha ing kono, para tokoh ngomong lan ngomong, nanging tegese obrolan. ora jelas...
            5. 0
              November 21 2015
              Quote: kapten
              Tentara kita ora seneng karo wong sing duwe panemune dhewe, lan yen beda karo panemune panggedhe, cilaka wong iki.


              Iku ora mung ing militèr. Iki minangka penyakit turun temurun ing jenderal kita. Stalin, contone, ora tau bisa ngalahake mafia umum iki goroh, swindlers lan careerists. Kira-kira 100 jenderal prentah sing diselidiki sawise perang nganti dheweke mati misterius amarga "tumindak" nalika perang. Lan kanggo Nicholas II, ana masalah kanggo nemokake admiral kanggo perang karo Jepang ing taun 1905. Lan Chechnya ora ana sing istiméwa. Pangkat, hak istimewa - ya, nanging mati ing perang - ora.
        2. +1
          18 Oktober 2015
          Kutipan saka Vladimir.z.
          Kepriye tumindake nalika iku...
          Punika tombol kanggo jawaban.
        3. Komentar wis dibusak.
      2. + 14
        18 Oktober 2015
        Saiki aku maca memoar Kepala Marshal Penerbangan Alexander Evgenievich Golovanov, sadurunge perang sipil, pilot Aeroflot, mantan kepala Administrasi Penerbangan Sipil Siberia Timur, sadurunge pilot kepala perang Aeroflot.

        Golovanov sadurunge perang narik kawigatosan manawa ing Tentara Abang sejatine ora ana Penerbangan Jarak Jauh (ADD), Umume, pilot pesawat bom jarak jauh Tentara Merah ora ngerti carane mabur ing wayah wengi, nggunakake alat navigasi radio, nggunakake instrumen sing digunakake dening pilot sipil ing Aeroflot.
        Nulis layang kanggo I.V. Stalin ing Januari 1941. Stalin disebut Golovonov, obrolan njupuk Panggonan, sawise Golovanov, sipil sing malah ora duwe pangkat militèr, ditawani kanggo nggawe aviation strategis militèr - ADD, praktis saka ngeruk.
        Ing Februari 1941 Golovanov diangkat dadi komandan resimen bomber 212 mangsa, direkrut saka pilot penerbangan sipil - basis mangsa saka Long-Range Aviation saka Tentara Abang.
        Lan luwih saka resimen 212th, nggunakake personel sawijining, 1941st long-range aviation divisi digawe ing Agustus 81, kang, amarga kasekengan saka komando dhuwur saka Angkatan Udhara kanggo nggunakake aviation long-range, wis ing Desember 1941. dipindhah menyang subordinasi langsung Markas Komando Agung, pribadi I.V. Stalin kanthi jeneng divisi udara jarak jauh 3 Markas Besar Komando Tinggi.
        Lan wis ing Februari 1942 Golovanov diangkat dadi Panglima long-range aviation (ADD) Markas saka Supreme High Command, cabang anyar saka tentara ing Tentara Abang, kang nggawe.
        Ing Februari 1941, E.A. Golovanov, sing ora duwe pangkat, langsung diwenehi pangkat militer "lètnan kolonel" nalika diangkat dadi komandan resimen sing digawé, lan ing Agustus 1944, dheweke wis dadi Kepala Marsekal Penerbangan, Panglima Long-Range. Aviation, mengko komandan penerbangan jarak jauh USSR.
        Sawise perang, nalika perlu kanggo Golovanov A.E. liwati, dheweke dicopot saka bisnis, sanajan ing taun 1950 dheweke lulus saka departemen senjata gabungan saka Akademi Staf Umum kanthi medali emas.
        Sawise pati Stalin, ing taun 1953, dheweke dikirim menyang cadangan. Wiwit taun 1958, dheweke kerja minangka wakil kepala Institut Riset Penerbangan Sipil kanggo layanan penerbangan.

        Saiki takon dhewe pitakonan, apa komando militer dhuwur saka USSR sadurunge perang?
        Komando, marshal lan jenderal, sing ora weruh barang sing jelas kanthi sadar utawa amarga ora bisa kerja.

        Apa babagan 29 korps 1000-tank mekanis, digawe dening Kepala Staf Umum Zhukov lan Komisaris Pertahanan Rakyat Timoshenko?
        Korps mekanik, sing ora ana akeh tank ing negara kasebut, lan sing digawe, amarga akeh tank, ora bisa pindhah kanthi normal ing dalan sing ana amarga terus-terusan "macet". Korps, sing ora ana jumlah sing tepat kanggo ndandani lan kendaraan sing dilayani, amarga Tentara Abang ing dina pisanan perang ilang kabeh potensial tank.

        Ing sajarah kita, negara-negara durung kanthi objektif nemtokake alasan kanggo persiapan tentara sing ora apik kanggo perang, kekalahan 1941-42, dheweke nyalahake I.V. Stalin, ninggalake pelaku tartamtu saka asor - jenderal lan marshals, ora melu Kadurjanan iki, nggawe wong "Marshals of Victory". Lan kasunyatan sing iki Kadurjanan, malih, militèr, negara, kang mayuta-yuta wong mati, tetep malah ngluwihi orane katrangan saka diskusi prasaja.
        1. +1
          18 Oktober 2015
          Wiwit taun 1934, intelijen Jerman ora mangan roti kanthi sia-sia, ngenalake karyawan ing kabeh wilayah industri, tentara, kalebu industri pertahanan. Represi Stalinis - langkah-langkah pembalasan kanggo nglawan
          Layanan khusus Jerman, nalika "alas dipotong, kripik kasebut mabur." Lan "logging" iki mung sethithik, kanthi arti netralake.
          agen manca - kita padha ora siap kanggo perang ing saben pangertèn saka tembung, ora teknis utawa psikologis,
          sanajan patriotisme gedhe tenan, lan mung thanks kanggo wong sing kita slamet.
          1. +5
            18 Oktober 2015
            Quote: Valentine
            Wiwit taun 1934, intelijen Jerman ora mangan roti kanthi sia-sia, ngenalake karyawan ing kabeh bidang industri, tentara, kalebu "industri pertahanan".

            Aku ora ngerti saka ngendi sampeyan entuk iki. Aku nyaranake maca Tippelskirch, wong sing duwe hubungan langsung karo intelijen sadurunge serangan ing USSR.
            Ing Jerman, dheweke ora ngerti apa-apa babagan USSR. Pitungan saka kekuatan Tentara Abang wis rampung kaya iki - padha njupuk nomer tank, meriam, bedhil mesin. divisi tentara Prancis, dibagi karo jumlah populasi Prancis, dikalikan karo populasi USSR.
            1. -4
              19 Oktober 2015
              Ing endi sampeyan entuk apa sing ora? Lan apa hubungan sampeyan karo agen Jerman Tippelskirch?
              Ing taun apa padha direkrut?
              1. 0
                19 Oktober 2015
                Kutipan saka Scraptor
                Ing endi sampeyan entuk apa sing ora?

                Apa sing ilang? Telik Jerman ing ngisor amben sampeyan?
                Kutipan saka Scraptor
                Lan apa hubungan sampeyan karo agen Jerman Tippelskirch?

                Yen mung bisa google sapa Tippelskirch. Inggih, ing urutan saka program pendidikan sabanjuré - wiwit 1938 Kurt von Tippelskirch njabat minangka kepala departemen Intelligence Staff umum saka pasukan lemah.
                Kutipan saka Scraptor
                Ing taun apa padha direkrut?

                Aku bakal ngandhani sampeyan kabeh kaya-kaya aku dhewe. Sandi: "A kumpul kodhok kutub mabur kanggo ngebom Kremlin", kertu rahasia ing sawijine boot tengen mburi, lan prau silem nunggu ing kothak 243/15.
                1. 0
                  19 Oktober 2015
                  Deleng ing sampeyan. Luwih apik dhewe.

                  Sampeyan bakal ngirim Beech Rusia ana kanggo nggoleki?

                  Ngomong lan menehi tandha kaya wong cilik, nganggo tangan sampeyan ...
                  1. 0
                    19 Oktober 2015
                    Kutipan saka Scraptor
                    Deleng ing sampeyan. Luwih apik dhewe.

                    Kanggo apa? Aku wis ngerti yen dheweke ora ana ngguyu
                    Kutipan saka Scraptor
                    Sampeyan bakal ngirim Beech Rusia ana kanggo nggoleki?

                    ngendi? Ing ngisor kasur? Ing taun 1938?
                    Kutipan saka Scraptor
                    Ngomong lan menehi tandha kaya wong cilik, nganggo tangan sampeyan ...

                    Aku bakal langganan, aku bakal langganan ngguyu
                    1. 0
                      19 Oktober 2015
                      Lan tippelskirch kurator sampeyan uga?

                      Ing 1937.

                      Sampeyan bakal perlu kanggo nuthuk supaya sampeyan uga bisa kanggo Inggris, lan mbok menawa malah tinta ora kudu boroske ...
                  2. 0
                    19 Oktober 2015
                    Kutipan saka Scraptor
                    Deleng ing sampeyan. Luwih apik dhewe.

                    Kanggo apa? Aku wis ngerti yen dheweke ora ana ngguyu
                    Kutipan saka Scraptor
                    Sampeyan bakal ngirim Beech Rusia ana kanggo nggoleki?

                    ngendi? Ing ngisor kasur? Ing taun 1938?
                    Kutipan saka Scraptor
                    Ngomong lan menehi tandha kaya wong cilik, nganggo tangan sampeyan ...

                    Aku bakal langganan, aku bakal langganan ngguyu
              2. Komentar wis dibusak.
        2. -4
          18 Oktober 2015
          Kutipan saka vladimirz
          ninggalake pelaku tartamtu saka asor - jenderal lan marshals, ora melu ing Kadurjanan iki, nggawe wong "Marshals of Victory"

          Bakat Zhukov tanpa syarat, paling ora dibandhingake karo pimpinan liyane. Ora ana gunane pusat tahanan sementara ditransfer saka siji wilayah menyang wilayah liyane, amarga kekurangan personel. Lan nasib Leningrad ora dikenal, yen ora kanggo Zhukov. Lan saben wong nggawe kesalahan. Umumé, minangka wong Kristen, aku percaya yen ora kabeh ana ing tangan manungsa, Gusti nindakake akeh.
          1. +4
            18 Oktober 2015
            Percaya marang Gusti, nanging aja nganti salah.
      3. 0
        18 Oktober 2015
        luar biasa bener. Lan kabeh kekurangan iki minangka "blah blah" sing luar biasa saka "marsekal" sing luar biasa. ngakoni kekuranganmu iku lumrah. Lan kanggo ngalahake kabeh wong nganggo helm minangka tumindak favorit para komentator bintang ing VO.
    2. 0
      18 Oktober 2015
      Aku ora mlebu analytics. Iku dudu sampeyan ...

      Aku setuju, Aku ndamel badai salju adoh ing topik ngendi sejarawan kinurmatan ora dot aku kanggo mburi.
    3. + 12
      18 Oktober 2015
      Quote: Andrey Yurievich
      mmmda ... Pengarang Igor Perov, mung insinyur desain


      Ya, insinyur desain nulis:
      Ing wiwitan perang, senjata cilik utama yaiku bedhil Mosin lan senapan mesin Maxim. Nanging jinis senjata iki digawe 50 taun kepungkur lan dadi lungse ing Perang Dunia I.


      Ing wektu sing padha, senapan Mauser 98k (Kurtz, shortened), lan minangka "remake" saka senapan Mauser 98, model 1898, Jerman, contone, ora nganggep iku "lawas" ...

      Sampeyan bisa mbantah akeh babagan kaluwihan lan kekurangan saka siji utawa jinis senjata liyane, nanging titik pungkasan ing perselisihan dilebokake mung dening pengalaman panggunaane, lan carane dheweke dianggep ing pasukan ...

      Wigati banget, nanging nganti saiki, "Mosinka" disimpen ing gudang, "ing kasus" ...
      Lan akeh penembak jitu sing wis nyoba bedhil iki ing tumindak isih seneng SVD, sabenere kanggo ciri akurasi lan linuwih lan survivability luar biasa.

      Kene, "ajur", ing anyar "pigura", nanging sayangé ora kita, nanging perusahaan Amérika Archangel Manufaktur.















      1. 0
        18 Oktober 2015
        Quote: Apik Aku
        Kene, "ajur", ing anyar "pigura", nanging sayangé ora kita, nanging perusahaan Amérika Archangel Manufaktur.

        ayo, iku ora ateges apa-apa. Padha ora lengen Garda Nasional karo) Perusahaan iki melu modding gegaman, kang cukup biasa kanggo Amerika. Padha nyetel Mosberg, lan Mauser Kar98, lan AK, lan M16, lan SKS, lan Remington. Nggawa arisaka - padha tune uga. Iki menarik kanggo pembuangan gun lan ora ana hubungane karo nangis langgeng "ing awal perang padha teka karo bedhil Mosin lan senapan mesin Maxim - kene kita kapitunan!" ora duwe.
        1. +6
          18 Oktober 2015
          Kutipan saka Das Boot
          ayo, iku ora ateges apa-apa. Padha ora lengen Garda Nasional karo) Perusahaan iki melu modding gegaman, kang cukup biasa kanggo Amerika. Padha nyetel Mosberg, lan Mauser Kar98, lan AK, lan M16, lan SKS, lan Remington. Nggawa arisaka - padha tune uga. Iki menarik kanggo pembuangan gun lan ora ana hubungane karo nangis langgeng "ing awal perang padha teka karo bedhil Mosin lan senapan mesin Maxim - kene kita kapitunan!" ora duwe.


          Aku tresno karo kowe, kowe karo aku, aku tresno...

          Intine malah saiki, balistik lan karakteristik langka liyane cukup konsisten karo syarat modern.

          Lan penulis nyerat babagan "mosinka" sing dikandhakake yen wis lawas ing Perang Dunia I ...
          1. +1
            18 Oktober 2015
            sampeyan kudu ngerti yen ing wektu iku taktik lan kondisi perang wis diganti. Mosinka, dheweke isih bisa uga ora makarya kanti awon ing perang defensif long-range, nanging ing pertempuran cedhak dheweke wis rodok olo kanggo pistol otomatis, kang Jerman kasil digunakake, nyegah Tentara Abang saka murub èfèktif. Ora sembrono, pungkasane Tentara Merah uga ngalih menyang senjata otomatis.
          2. -1
            18 Oktober 2015
            Quote: Apik Aku
            Intine malah saiki, balistik lan karakteristik langka liyane cukup konsisten karo syarat modern.

            kanggo anggota saka klub shooting sing metu kanggo akhir minggu ing sawetara shooting? Lha iya, kok ora.
            1. +4
              18 Oktober 2015
              Kutipan saka Das Boot
              kanggo anggota saka klub shooting sing metu kanggo akhir minggu ing sawetara shooting? Lha iya, kok ora.


              Sampeyan kandhel ... Kanggo nistha ora sopan.

              Oke, entheng:
              Ing tes karo "telung panguasa" modern ing jarak 100 m, peluru nempuh bunder kanthi diameter 3,5 cm Lan kanggo senapan sniper Dragunov modern, bunder iki saenipun 8 cm, ing kasunyatan luwih! Jangkoan efektif sing bisa ditampa yaiku 1300 m, meh sapratelo luwih dhuwur tinimbang SVD tentara! linuwih bedhil ing kahanan pertempuran ora mangu, iki dites dening rong perang donya. Ing taun 2000, senapan sniper OTs-48 diprodhuksi. Senapan OTs-48 diprodhuksi kanthi ngowahi versi sniper saka senapan Mosin. Senapan iki dipilih sawise njupuk saka massa "pribadi" ing syarat-syarat akurasi.

              Pengarang: Mikhail Gruzdev
              Sumber: http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-50674/
              © Shkolazhizni.ru
              1. -5
                18 Oktober 2015
                Quote: Apik Aku
                Oke, entheng:

                Dadi apa? Aku mikir yen isih akeh sampah ing konservasi lan ing gudang, sing nunggu para penggemar digarap maneh. Lan umume, perselisihan ora ana apa-apa - kabeh gumantung saka pilihan pribadi penembake. Babagan OT - iku mung marketing. Panganan kaleng kanthi likuiditas sing apik nemokake urip kaping pindho. Ngapa ora? Spesialis duwe sikap sing rada mamang menyang OTs-48K. Iku salah siji bab kanggo nggantung trunks saka 37-38th taun karo stock-butts anyar lan ngirim menyang toko mburu, liyane iku produksi siklus lengkap kanggo Departemen Dalam Negeri. Dadi tembungku
                Kutipan saka Das Boot
                kanggo anggota saka klub shooting sing metu kanggo akhir minggu ing sawetara shooting? Lha iya, kok ora.
                ditrapake kanggo OC.
          3. +1
            18 Oktober 2015
            Quote: Apik Aku
            balistik lan karakteristik langka liyane, kanthi tundhuk karo syarat modern

            Sayangku, apa "ciri liyane"? WWII minangka jaman senjata otomatis. Dadi sampeyan bisa nganggep keris minangka senjata modern, cara kerjane padha karo 2 ewu taun kepungkur.
            1. +1
              18 Oktober 2015
              Quote: Pakdhe
              Sayangku, apa "ciri liyane"


              Keandalan lan gampang pangopènan lan pangembangan obat, contone ...
          4. +2
            18 Oktober 2015
            sekring dheweke banget ora nyaman

            luwih stres:
            ... lan aviation wis siyap kanggo buyar ing lapangan airfields. Iku ketoke sing kabeh wis rampung tengen ing negara sadurunge perang.

            penerbangan disebar ing lapangan udara.
            ana wong menehi dhawuh kanggo mabur bali rong dina sadurunge serangan Jerman. bedhil anti-pesawat dicopot saka lapangan udara kanggo latihan ing lapangan latihan, senjata dicopot saka pesawat kanggo dites, sawetara malah mesin ...
            1. +4
              18 Oktober 2015
              Kutipan saka Scraptor
              ana wong menehi dhawuh kanggo mabur bali rong dina sadurunge serangan Jerman. bedhil anti-pesawat dicopot saka lapangan udara kanggo latihan ing lapangan latihan, senjata dicopot saka pesawat kanggo dites, sawetara malah mesin ...

              Iya mangkono. Mbahku ngendika. Dheweke manggon cedhak Minsk sadurunge perang, ing jejere lapangan udara. Kabeh pedunung lan militer padha nunggu perang.
              Lan nalika pesawat dibongkar, kabeh wong ngipat-ipati lan nesu, nanging ana dhawuh. Wektu kaya ngono. Kanggo non-kinerja, padha sijine munggah marang tembok.
              Miturut cara, l / s dibebasake nalika cuti, nanging meh kabeh wong tetep ing lokasi - dheweke ngenteni diwiwiti.
              Mbahku kerja ing panti asuhan, kabeh diklumpukake lan kanthi bom pertama kita mangkat menyang sisih wétan. Bener, meh kabeh wektu mlaku, karo akeh bocah. Kita wis teka.
              1. 0
                18 Oktober 2015
                Lan padha dijupuk lan nandur. Mung saiki isih ora dingerteni manawa markas ing lapangan udara maju sing menehi lisan ... lan mesthine bakal nyoba ngece sampeyan ing kene saiki (ing salah sawijining artikel sing padha ing wulan Agustus taun iki, iki wis kedadeyan, nanging ora katon luwih).
        2. +6
          18 Oktober 2015
          Yen penulis percaya manawa bedhil Mosin sing umure 50 taun ora ana ing lapangan Perang Dunia II, banjur kepiye senjata kita saiki? Kalashnikov wis suwe ngliwati ulang taun iki. Tu95, t72 uga bali adoh menyang abad pungkasan. Ayo mbandhingake karo skala modernisasi pra-perang: tank, pesawat, meriam, senjata pribadi - kabeh ora luwih saka 10 taun, lan umume luwih unggul tinimbang mitra asing. Bab liyane yaiku dheweke ora duwe wektu kanggo nguwasani panggunaan pertempuran.
          1. +4
            18 Oktober 2015
            Kutipan saka Bairat
            Bab liyane yaiku dheweke ora duwe wektu kanggo nguwasani panggunaan pertempuran.

            ya ya ya

            Aku setuju kaping telu. Lan aku bakal nambah manawa program rearmament, padha karo sing digagas lan ditindakake SAIKI, kita ora diidini rampung. "Ditembak nalika lepas landas" ...

            Aku seneng pracaya yen triad nuklir, lan "liyane", minangka faktor pencegah, bakal menehi kita kesempatan kanggo "reshape" tentara ing kabeh babagan.
            1. +1
              18 Oktober 2015
              Quote: Apik Aku
              program rearmament ... kita padha ora diijini rampung. "Ditembak nalika lepas landas" ...

              omong kosong. Ing apa "nyopot" soko? Mantra No 2 sawise "treacherously lan dumadakan." Tentara Abang wis cukup arsenal kanggo mungkasi Wehrmacht, kang, ing cara, uga ora wani nelpon basa "rearmed". Taktik tank kita sadurunge Perang Donya II diidak-idak ing tingkat doktrin Ernst Volkheim saka 20s (Guderian, minangka teoretis, banjur katon pucet ing latar mburi), lan wis ing 37 Fast Heinz nyuarakake doktrin tank. wedges. Apa ora sinau? Pakaryan pertahanan anti-tank ing antarane Jerman uga penting banget. Iku perlu kanggo sinau saka mungsuh pungkasanipun. A
              Quote: Apik Aku
              "Ditembak nalika lepas landas"
              - alesan universal kanggo kabeh periode sajarah kita.
              1. -1
                19 Oktober 2015
                ana ora cukup wektu kanggo rearmament
        3. avt
          +7
          18 Oktober 2015
          Kutipan saka Das Boot
          ayo, iku ora ateges apa-apa.

          Ayo mandhek, kita mesthi bakal mandheg. Nanging mung nalika sampeyan ngucapake Az marang wong dosa tinimbang prajurit infanteri biasa Wehrmacht bersenjata akeh. Lawakan babagan kasunyatan sing "Jerman kabeh nganggo bedhil mesin, nanging kita ora nawakake nganggo telung panguasa". layanan, kang "insinyur" ora ngerti, amarga omong kosong mriyang nulis babagan bedhil lan bedhil mesin, banjur bisa uga pengin ngerti bab "drama mesin-gun" lan apa kang kudu sijine Maxim ing seri maneh, lan telu-panguwasa uga.
          1. +4
            18 Oktober 2015
            Kutipan saka avt
            Lawakan bab kasunyatan sing "Jerman kabeh karo bedhil mesin, lan kita karo telung-panguasa" ora kanggo kurban.

            Bener kowé. Mitos grosir "otomatisasi" Wehrmacht wis dibantah, uga "telung baris kanggo lima" ...
          2. -2
            18 Oktober 2015
            Kutipan saka avt
            Kita bakal mandheg, mesthi bakal mandheg. Nanging mung nalika sampeyan ngucapake Az marang wong dosa tinimbang prajurit infanteri biasa Wehrmacht sing bersenjata akeh.

            Dear, ujarku sing ana gandhengane karo tuning Amerika saka Mosin Nagant. Napa sampeyan nyeret Wehrmacht?
            Kutipan saka avt
            Lawakan babagan kasunyatan sing "Jerman kabeh nganggo bedhil mesin, lan kita karo telung panguasa" ora menehi

            Aku iku ora shkolota klumpukne kene, ora molak. Sanajan, ing thread iki aku ketemu komentar-komplain sing, padha ngomong, "tinimbang persenjataan umum infanteri PPSh ..." Inggih, iki biaya, maneh, passion kanggo wayang heroik. Ah, aku ketemu:
            Kutipan saka faridg7
            Swasta Vasya Pupkin, lan tinimbang PPSh, dheweke nyelehake nyamuk ing tangane kanthi tembung bodho peluru, bayonet - rampung kanthi apik
            1. avt
              0
              18 Oktober 2015
              Kutipan saka Das Boot
              Dear, ujarku sing ana gandhengane karo tuning Amerika saka Mosin Nagant.

              Inggih, sampeyan bisa khusus babagan modernisasi iki. Ana apa karo dheweke? Ora - Aku ora nyekel conto tartamtu iki ing tanganku, nanging langsung ora luwih elek tinimbang pilihan sing digawe wong Tula, kalebu bullpup. Trep, ora kaya basa Inggris standar, stok karo grip pistol lan bokong sing bisa diatur, majalah saka SVD, sekring maneh ditambahake lan ora perlu dicopot, nanging tong minyak mung kualitas dhuwur, utamane ing a versi sniper, kang kedhaftar banget tartamtu ngandika bab sawise liwat perang nyata. Siji-sijine sing aku ora ngerti yaiku plastik ngemot -50? Yen ngono, umume apik banget. Lha, komentar kasebut ing ngendi ngguyu
              Kutipan saka faridg7
              penulis bener bab conto sing wis outdated kanggo periode sing. syarat balistik ora kabeh sing kudu Applied kanggo infantri cilik senjata.
              Apa sampeyan bisa ngomong? Mung yen sampeyan takon marang penulis.
              wong bodho Penulis artikel, Nanging, sing ngerti
              Kutipan saka avt
              kang loro negara ing donya sadurunge Perang Donya II massively sijine bedhil self-loading menyang layanan

              Kutipan saka faridg7
              , iki ditindakake dening Vasya Pupkin biasa, lan tinimbang PPSh, dheweke nyelehake nyamuk ing tangane kanthi tembung bodho peluru, bayonet, uga rampung.

              Ya, nanging ing sisih liya, Hans Schmulke entuk Mauser lawas lan pengin - apa sampeyan pengin PPSh otomatis? Njupuk saka Vasya Pupkin. wassat ngguyu
      2. +1
        18 Oktober 2015
        Ya, paling ora modernisasi karo nyamuk, nanging ora bakal bisa nggawe Kapadhetan geni sing dibutuhake ing pertahanan, lan luwih akeh ing serangan, mula penulis bener babagan conto sing wis lawas kanggo wektu kasebut. syarat balistik ora kabeh sing kudu Applied kanggo infantri cilik senjata. Ya, senjata sing akurat lan jarak jauh perlu kanggo nglengkapi penembak jitu, nanging dudu penembak jitu sing mimpin pertahanan, lan luwih-luwih ora nyerang (mung menehi dhukungan, sanajan penting), iki ditindakake dening Vasya Pupkin biasa, lan tinimbang PPSh, dheweke nyelehake nyamuk kanthi tembung peluru ing tangane wong bodho, bayonet - apik banget
      3. +2
        18 Oktober 2015
        Quote: Apik Aku
        Lan akeh penembak jitu sing wis nyoba bedhil iki ing tumindak isih seneng SVD, sabenere kanggo ciri akurasi lan linuwih lan survivability luar biasa.

        Konyol yen sampeyan mangsuli dhewe. Ya, penembak jitu paprangan sing apik. Lan bedhil rodo rodok olo kanggo persenjataan massal ing kondisi Perang Patriotik Agung. Dawa, abot ... lsp.
        Ing topik iki. Yen sampeyan ndeleng masalah sing diangkat dening penulis ora saka sudut pandang nyiapake perang, nanging saka sudut pandang laporan lan pertumbuhan karir, kabeh langsung dadi luwih jelas. Minangka akeh tank sabisa! Malah luwih! Kanggo nglaporake babagan pertumbuhan "ternak" tank sing tetep, sampeyan bisa tansah ngapusi kanthi dorongan, promosi, utawa malah medali. tank apa? Apa bedane? Stalin ora maca kabeh laporan, nanging dheweke lungguh ing ndhuwur kaya ngono ... panas babagan laporan sing apik.
        Lan katon beda banget ing laporan "kerusuhan tikus sing ora ana gunane." Kabeh jinis rembat, traktor, transportasi, persediaan. Sapa sing bakal menehi medali kanggo kerja keras babagan koordinasi kecepatan jelajah? Lan ora ana sing bakal ngidini persetujuan iki ditangani! Amarga laporan peppy babagan subyek iki, sing ora jelas kanggo manajemen puncak, ora bakal bisa digunakake. Starshaki mung ora ngerti istilah kasebut, dheweke ora sinau babagan iki.
        Sikap marang mekanika, insinyur lan teknisi "kabeh wong ana" nyenengake metu saka massa bahan ing wektu kasebut. Pangerten sing dening injuring engineer saka tanduran repair tank wis impact ing kahanan ing ngarep, witjaksono kanggo karusakan saka paling resimen tank, pangerten iki ora malah nyedhaki pimpinan tentara. Ora kanggo sebutno ngrancang sawetara jenis operasi utawa nggawa informasi marang bawahan.
        Ing kene Putin minangka perwira, sanajan pramuka. Lan Shoigu minangka spesialis ing operasi nylametake, yaiku, pisanan, ahli ngatur rencana logistik saka awal. Lan kita ndeleng prabédan ing organisasi wabah permusuhan. Contone, perang Finlandia lan operasi Siria. Nyengsemaken, ta?
    4. avt
      +3
      18 Oktober 2015
      Quote: Andrey Yurievich
      . Pengarang Igor Perov, mung insinyur desain,

      Inggih!?? Bener ta? Infa teka saka ngendi? Aku ora bakal guess sawise maca iki
      Ing wiwitan taun 1937, sawise nyoba prototipe, dadi cetha yen perlu kanggo nginstal meriam 76-mm ing tank BT, lan iku trep kanggo gawé artileri poto-propelled ing basis saka tank T-26. Ing wektu sing padha, kinerja nyopir tank meh ora rusak.
      Nanging, sing ngomong yaiku wong sing ngomong sing percaya yen dheweke wis lair kanthi kawruh babagan kabeh lan kabeh. Ing endi aku bisa ndeleng dokumen nyata ing tank sing padha, utawa maca koleksi ekstrak saka wong-wong sing maca dokumen kasebut.
      Quote: Andrey Yurievich
      Aku bakal luwih apik karo bisnis desain,

      Apa sing mbangun?
      Kutipan saka tandha 1
      ing umum, Sepur pikiran bener lan paralel sajarah cocok banget.

      Lan apa sing bener? Apa sing penulis, ngerti asil, nyetel solusi kanggo jawaban lan pours generously karo telek? Inggih, malah ing iki dheweke ora asli, mung sedhela menehi squeezes saka buku loro-volume Bushkov babagan Stalin. Kajaba iku, karo aplomb saka intelektual - operator, saliyane kanggo soko dikenal kanggo piyambak, uga, genius, urip mulang kampanye Putin kang wassat
      Lan luwih. Ing departemen militer negara kita, malah sadurunge perang karo Jerman, tumindak inexplicable utawa inactions padha. Lan ana akeh. Conto kasebut bisa ditemokake ing sajarah Perang Krimea, lan ing sajarah Perang Rusia-Jepang, lan ing sajarah Perang Donya I. Nanging malah saiki jaman wis ora owah akeh. Cukup bubar, sawetara taun kepungkur, kita nyekseni tumindak liyane sing ora bisa diterangake utawa ora ditindakake ing tentara Rusia lan penghapusan darurat darurat menteri pertahanan negara kasebut. Pitakonan saiki mung suwene pambangunan tentara bakal ditindakake ing arah sing bener.
      ngguyu
      1. 0
        18 Oktober 2015
        Kutipan saka avt
        Kutipan saka tandha 1
        ing umum, Sepur pikiran bener lan paralel sajarah cocok banget.

        Lan apa sing bener?

        Lan apa sing ora bener? Klub sejarah alternatif ora kudu bingung karo upaya kanggo nganalisa kedadeyan kepungkur kanggo nyegah pengulangan kesalahan sing padha ing mangsa ngarep.
        1. avt
          +2
          18 Oktober 2015
          Kutipan saka tandha 1
          ? Klub sejarah alternatif ora kudu bingung karo upaya kanggo nganalisa kedadeyan kepungkur kanggo nyegah pengulangan kesalahan sing padha ing mangsa ngarep.

          AnAl saka iki mesthi ora bakal bingung karo kasunyatan, lan sampeyan uga kudu nyebar ing pikirane tanpa ngerti kasunyatan. Nggoleki lan golek. Inggih, paling sethithik menit rapat NPO tanggal 9 Mei 1938, lan ing kana sampeyan katon lan sampeyan bakal pengin golek liyane saka dokumen nyata. Lan sing persis digawe proposal ing tank karo gun 76mm lan paling 30mm waja. Iki jenenge "pengkhianat" sing bakal sampeyan sebutake, banjur kita bakal mbantah "sejarah alternatif" lan sapa sing nyemburake ing kene.
          1. 0
            18 Oktober 2015
            Kutipan saka avt
            Punika jeneng "pengkhianat" jeneng iki, banjur kita bakal argue kanggo "sejarah alternatif"

            Pavlov Dmitry Grigorievich Artikel kasebut, sayangé, kosong. Sijine minus lan getun wektu sing ditindakake.
            1. avt
              +1
              18 Oktober 2015
              Kutipan saka: pilot8878
              Pavlov Dmitry Grigorievich

              Kajaba iku, sawise Gishpania ing Januari 1938, 76mm paling sethithik sing dijaluk saka Kulik kanggo tank, uga 107mm utawa howitzer 122-152mm.
              1. 0
                18 Oktober 2015
                Kutipan saka avt
                sawise Gishpania ing Januari 1938, 76mm paling sethithik sing dituntut saka Kulik kanggo tank.

                Ngenteni, ora Autumn 1937 dheweke dadi kepala ABTU nalika Koshkin ditanggepi spesifikasi teknis kanggo tank roda anyar kanthi waja 20 mm, sing banjur dadi T-34? Sayange sadurunge perang beban kasebut ora bisa ditanggung. Mungkin mengko dheweke ora kurang misuwur tinimbang Katukov, sing entuk pengalaman komando.
                1. avt
                  +1
                  19 Oktober 2015
                  Kutipan saka: pilot8878
                  Enteni, apa dheweke ora dadi kepala ABTU wiwit musim gugur taun 1937?

                  Aku ora ngelingi tanggal pas janjian, lan aku kesed kanggo katon, nanging melu ing nasib 34ki. uga, nalika Stalin mrentahake loro opsi kasebut supaya ora ngganggu. ngguyu
                  1. +1
                    19 Oktober 2015
                    Kutipan saka avt
                    Lan penulis crept munggah artikel nambah minus kanggo kampanye.

                    Kosong, Gusti mberkahi dheweke. nglirik
    5. 0
      20 Oktober 2015
      Inggih, langsung iku dudu sampeyan, ora luwih saka alesan kanggo bungling saiki. Carane ora ngidak garu, ora urut, ora miturut kita.
      1. +2
        20 Oktober 2015
        Lan artikel kasebut kontroversial lan komentar kontroversial. Iki bisa uga apik. Kanggo kekurangan senjata, aku tetep setuju karo V. Rezun. Kasunyatane dheweke menehi tautan menyang memoar. lan peralatan kasebut pancen dipindhah menyang Kulon. Distrik USSR V.N. Novikov, sing dadi wakil komisaris kanggo senjata cilik ing taun 1941, nyerat ing bukunipun "On the Eve and on the Days of Tests" piyambakipun ngatur produksi telu-panguasa ing Izhevsk, amarga tentara ora. duwe senjata cukup .Saiki khusus miturut conto. Ing taun 1915-16, tukang senjata Agung Fedorov ngumbara ing saindenging jagad kanggo golek senjata, mula saiki dheweke narik perhatian marang kerapatan senjata otomatis ringan ing jajaran Kulon Rusia. Fedorov, ing taun 1912, narik kawigatosan marang kartrij daya sing gedhe banget ing taun 1908 kanggo senjata otomatis lan pitakonan babagan kartrij penengah kaliber suda kanggo senjata otomatis. wektu, akurasi perang telung baris digawe lan ndadekake gegaman sniper indispensable. New otomatis lan poto-loading bedhil padha Highly rego dening Jerman lan Finns kanggo bobot relatif kurang lan linuwih. Nanging ing Tentara Abang padha ora. njupuk ROOT kanggo siji alesan prasaja, padha mbutuhake bridle luwih pepek lan lenga khusus lan pelumas sing ora ana ing tentara. Bapak kancaku njabat ing pasukan tapel wates. Lan ngandika yen ora ana bedhil mesin DS, senapan ABC utawa SVT ora gelem. .Cedhak UR, padha ora populer karo pejuang amarga kasunyatan sing padha kudu di resiki luwih kerep lan liyane kasebut kanthi teliti, katon sawise, Lan sak serangan ing benteng Jepang, padha nggunakake mung ABC lan SVT, amarga karo daya lan jangkoan luwih gedhe. , bedhil iki bisa kanggo ngatasi masalah suppressing TCTerms diperlokaké saka kadohan luwih aman saka PPSh. Aku pengin nggawe analisis sing luwih lengkap, nanging mung mandheg ing kana. Akeh alesan lan buku kudu ditulis kanggo nganalisis alasan kasebut. Kabeh menehi argumentasi lan kabeh bisa ditampa. Nanging kudu digabungake karo artikel kasebut. lan dianalisis. .Aja ngomong babagan kepahlawanan rakyat. Rakyat nandhang perang sing paling angel ing pundhake. Kesalahane yaiku produksi bahan-bahan sing penting kanthi strategis ora diatur ing jumlah sing dibutuhake.
  2. +5
    18 Oktober 2015
    Ing pirang-pirang cara, aku ora setuju karo penulis, ketoke dheweke ora duwe informasi sing cukup babagan kahanan ing Tentara Merah nalika iku.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +6
      18 Oktober 2015
      penulis wis maca Rezun lan percaya yen dheweke "nyuwil tutup";)
  3. +1
    18 Oktober 2015
    Aku dhewe nate mutusake kanggo ngerti kenapa Perang Patriotik Agung dumadi kanthi cara iki lan ora liya, aku nyimpulake dhewe keajaiban iki yen kita menang sawise kekalahan lan kerugian kasebut, lan mukjizat iki digawe kanthi pribadi dening IVStalin lan Partai Komunis Kabeh-Union. saka Bolsheviks, panjelasan liyane kayata kabeh wong, kahanan cuaca, senjata paling apik, lan lambang saka sawetara ibu, bantuan saka sekutu, lan fiksi liyane. Perang sipil Eropah, kang partisipasi ing ontran-ontran iki ora cocog karo kapentingan negara saka bangsa Rusia, Rusia minangka gumpalan saka kontradiksi saka saling distrust, backwardness, abad tengahan kandhel backwardness lan mlarat, kasekengan kanggo gawe marem. kabutuhan dhasar saka populasi lan, minangka asil, passivity lan ngiyanati wis luwih saka siji generasi karo pendidikan populer lan pamikiran industri borjuis.
    1. +6
      18 Oktober 2015
      Ngomong luwih akeh, populasi padha nganggo kulit, nganggo sepatu bast nalika preian lan manggon ing dugout.
      Stalin sing nggegirisi nyebar rot, medeni kabeh wong lan ora ngidini dheweke berkembang. lsp. Aja lali babagan kamp konsentrasi.
      Nanging kasunyatane mung kira-kira 20 taun kepungkur, wong-wong manca dadi kuwasa ing negara kasebut: migran ovian lan pengagum Jerman. Teroris, pembunuh lan algojo nindakake rencana wong liya lan nindakake kanthi efektif, negara kasebut ing dhengkul. Ora mungkin ana wong sing bisa ngatasi wabah iki, lan metu kanthi siap kanggo uji coba sabanjure, kajaba Stalin. Ora ana sing nganggep masalah invasi militer sing dipasangake karo campur tangan pidana ing urip negara kita yen ana sing salah karo mungsuh internal, kaya ing taun-taun sadurunge perang. Sayange, Stalin mung ora bisa kanggo ngrampungake karo hydra akeh-headed iki, nyamar dadi kanca internasional.
      Ana purge ing Tentara, militèr, partai, manajemen puncak, nanging sayangé Stalin ora duwe kesempatan sing katon ing perang.
      Matur nuwun Gusti, Stalin ngatur, menang, lan karo wong kabeh, nanging Kamenangan diwenehi banget hard, banjur maneh Trotskyist Perlamunder (Khrushchev) dadi kuwasa. Malah ing mangsa perang, padha ngerti carane niru, supaya mengko padha nindakake maneh karya ngrusak.
      Pira wong sing tiwas wiwit dadi kuwasa ing taun 1917 ora bisa diitung. Ora ana bangsa sing bisa nandhang apa-apa kaya iki, nanging kita bisa slamet lan kaluwihan kasebut ora mung keberanian, keteguhan, kepinteran bangsa kita, nanging uga kawicaksanan lan wawasan pamrentahan Stalinis, sing ditindakake dening para penerus Cina.
      USSR wis digabung kanggo dangu, ing 1991 kasus Yudas pungkasanipun kedaden.
      Kita begja karo Putin, nanging apa sing bakal kelakon sabanjure? Gusti Allah ngalang-alangi, maneh sawetara jenis ebn utawa labeled utawa jagung, etc. lan liya-liyane.
      1. 0
        18 Oktober 2015
        Kutipan saka OstWest.
        nanging uga kawicaksanan lan wawasan pamrentahan Stalinis, sing saiki ditindakake dening para penerus Cina.

        ???
        1. +1
          18 Oktober 2015
          Minus pencerahane.
          Paling ora saperangan saka wawasan utawa kawicaksanan Comrade. Stalin, sing saiki ditindakake dening penerus Cina.
      2. +1
        18 Oktober 2015
        Kutipan saka OstWest.
        USSR wis digabung kanggo dangu, ing 1991 kasus Yudas pungkasanipun kedaden.

        Lan ketoke kanggo kula sing USSR bosok saka njero. Lan dheweke digawa dening komunis wingi menyang negara sing kapisah.
  4. +8
    18 Oktober 2015
    Penulis, ngerti, gampang menehi kritik, nalika sampeyan ngerti kabeh kedadeyan, lan kesalahane dadi jelas. Wangsulan: Bab ingkang utama sing kedaden ing mangsa panas 41 ana sing prajurit saka Tentara Abang ora mental SIAP kanggo perang. Bentrokan karo Jepang lan Finlandia ora dianggep. Pancen ngaso - mung ing Stalingrad. Malah ing perang cedhak Moscow, unwillingness saka korps perwira kanggo perang ing cara anyar isih katon. Lan teknologi - apa teknologi? Nalika prajurit dipimpin dening komandhan sing kurang dilatih sing cepet ilang kontak karo markas sing luwih dhuwur lan ilang inisiatif, asile mesthi ora nyenengake. Kabeh - tragedi Crimean, perang tapel wates, lan Kharkov - kabeh iki minangka akibat saka moral unwillingness kanggo mati ing saben wilayah ngendi sampeyan ngadeg. Sayange, nanging kesiapan iki mung diwenehake dening wektu, lan tentara kita ora diwenehi wektu iki.
    1. +3
      18 Oktober 2015
      Quote: penembak gunung
      Penulis, ngerti, gampang menehi kritik, nalika sampeyan ngerti kabeh kedadeyan, lan kesalahane dadi jelas.

      Kesalahan kudu disinaoni lan dianalisis, kabeh cenderung bola-bali lan ora kudu awujud komedi.
    2. +4
      18 Oktober 2015
      Quote: penembak gunung
      Penulis, ngerti, gampang menehi kritik, nalika sampeyan ngerti kabeh kedadeyan, lan kesalahane dadi jelas.

      Iki dudu kritik, nanging upaya kanggo nganalisa kahanan sadurunge perang. Penulis mratelakake panemume. Nanging jawaban kaya - "Aja kekacoan, iku dudu sampeyan" ora bisa disebut mbangun. Yen sampeyan mikir liyane, nyedhiyani counterarguments. Ing regejegan, bebener lair. hi
      1. 0
        18 Oktober 2015
        Quote: Bayonet
        Ing regejegan, bebener lair.

        Sayange, ing VO luwih asring ing perselisihan label "liberal" lan "cheers-patriots" lair. ngguyu
        Minangka tema suci awal perang lan bencana musim panas, sastra Soviet babagan pembangunan militer ora nandhang obyektivitas, lan "ahli" modern uga ora nandhang sangsara. Penting, IMHO, pesen asli. Nanging kanthi kasunyatan manawa konstruksi militer banget multi-vektor, lan sawetara vektor kasebut dadi rudimentary - aku ora mangu.
        1. +3
          18 Oktober 2015
          Kutipan saka Das Boot
          Sayange, ing VO luwih asring ing perselisihan label "liberal" lan "cheers-patriots" lair.

          Sing bener - hobi favorit eseman
      2. +9
        18 Oktober 2015
        Wong lanang, kepinginan kanggo nganalisa awal Perang Dunia II dipuji, nanging ...
        Lan ing ro iki lan bab kabèh. pengarang-->penulis-->penulis (kaya sing sampeyan ucapake) kobong. Mratelakake panemume: Aku krungu muni, nanging aku ora ngerti ngendi iku
        Secara pribadi, aku wis suwe nyinaoni masalah iki (1941), maca kabeh sing daktemu, nggolèki Internet
        Lan saiki sawetara kanyatan
        1 Ing senjata insole
        Miturut negara taun 1941, ing perusahaan Jerman ana 47 pistol, 16 peluru pistol, 132 karabin, 12 manual. bedhil mesin
        Ing perusahaan saka Tentara Abang - 104 self-loading. meneng. SVT, 11 ngawut-awut. Mosin, 9 karabin, 2 snipe. meneng, 27 pistol-peluru, 22 pistol, 2 mesin. peluru, 10 tangan. peluru.
        Menarik, ta?
        Jerman duwe karabin, lan unas SVT. Saiki njerit bakal diwiwiti yen ora ana SVT ing pasukan kasebut. Lan padha. Telusuri Internet, lan uga ngetik senjata Trophy ing Wehrmacht
        Aku bakal nambah SVT bab 1,5 yuta bêsik padha diprodhuksi.
        2 Cavleria
        Ing Tentara Abang, pasukan kavaleri kalebu jinis DRAGUN, yaiku jaran minangka alat transportasi. Ora ana mobil sing cukup ing tentara, lan ora ana operator personel lapis baja. Tentara Abang bisa nindakake operasi nyerang nganti ambane mung sawise pasukan kebak peralatan Amerika lan Inggris. Lan padha mbubarake korps kavaleri kanggo nggawe unit tank tank.
        3 Tank
        Tanks minangka lagu sing kapisah, tresnaku. Aku wiwit sinau sajarah Perang Donya II karo tank. Nanging singkat..
        Ing taun 1940, ana 9 korps tank ing Tentara Merah, lan ing taun 41 wiwit mbentuk 21 liyane. Ing saben korps, ana 1031 tank ing negara kasebut. (Miturut standar, 100! jam diparengake kanggo 48 km Maret.) Batalyon tank ditarik saka divisi infantri. Mantan prajurit kavaleri diangkat dadi komandan, lan banjur mrentah tank kaya jaran (sing kasengsem bisa menyang situs web "I Remember" lan maca memoar tanker)
        Lan percaya, aku bisa nulis akeh fakta babagan tank ...
        Aku sijine minus kanggo penulis (iku sayang sing aku ora bisa sijine banget kandel). Ya, perlu kanggo ngunggahake topik kekalahan Tentara Merah ing taun 1941, nanging ora perlu nulis omong kosong !!!!!
        1. 0
          19 Oktober 2015
          Miturut SVT, ana akeh foto pejuang karo 41-42. Cetha manawa persenjataan perusahaan bedhil bisa beda-beda saka negara sing sampeyan sebutake, nanging penulis pancen salah nulis. Ing kasunyatan, produksi SVT wis suda ing sih saka produksi PPSh ing 1941, minangka langkah perlu, kanggo saturate pasukan karo senjata otomatis, nanging kurang pegawe-intensif lan larang kanggo Pabrik saka SVT. Banjur, sawise mundhut nandhang, jumlahe luwih penting.
          Matur nuwun kanthi sanget kanggo nyebut taktik pasukan kavaleri, supaya ora ana sing ngira yen kita mbuwang tank nganggo catur.
          Yen kita njupuk akun "perselisihan tank", aku seneng carane Svirin lan Isaev sijine masalah iki ing rak.
          1. 0
            19 Oktober 2015
            Lan Jerman entuk akeh SVT langsung saka gudang. Luwih saka 90%. Ing USSR, mung marinir padha massively bersenjata karo wong-wong mau.
            Ing rak-rak babagan tank, Jerman mung ngalahake penerbangan Soviet sing dikonsentrasi dening pengkhianat saka markas ing lapangan udara utama, banjur ngalahake tanker tank sing isih ana ing tutup tempur. Dheweke entuk akeh tank sing ora rusak, ora rusak babagan konsumsi bahan bakar, biasane diowahi dadi bedhil sing digerakake dhewe.
            Rout banget diprogram lan dikontrol ...
  5. +6
    18 Oktober 2015
    """ Purges, penahanan lan eksekusi ing negara wis dadi luwih sithik"""
    lan sadurunge iku, ketoke, padha nindakake mung - padha ngresiki, dipenjara lan dijupuk! penulis ketoke dikarepake fame kanggo Madame Aleksievich
    amarga artikel kaya ngono sing daksebut situs kasebut "kuning"
    1. -4
      18 Oktober 2015
      Kutipan: Russian Uzbek
      lan sadurunge iku, ketoke, padha nindakake mung - padha ngresiki, dipenjara lan dijupuk!


      persis
      ukuran nindhes tindak liwat gendheng
      Aku biyen maca majalah Krasnoarmeyets lan Krasnoflotets - kanggo telung puluhan lan kanggo kapentingan ing Internet, aku ngetutake nasib penulis artikel lan wong-wong sing ditulis (iki mung sawetara menit) - luwih saka setengah. padha repressed, luwih sabenere 90 persen, lan padha kabeh militèr.
      dina iki flaunts ing majalah - lan sasi mengko .... sing
      Aku ngerti padha saka kulawarga
      1. +4
        18 Oktober 2015
        Kutipan: Petrof
        persis
        ukuran nindhes tindak liwat gendheng
        Aku biyen maca majalah Krasnoarmeyets lan Krasnoflotets - kanggo telung puluhan lan kanggo kapentingan ing Internet, aku ngetutake nasib penulis artikel lan wong-wong sing ditulis (iki mung sawetara menit) - luwih saka setengah. padha repressed, luwih sabenere 90 persen, lan padha kabeh militèr.


        Skala penindasan ngliwati atap, ujarmu. Kepiye sawetara kolega seneng mbaleni dogma liberal.
        Ayo dideleng. Nganti saiki, ana tuduhan tentara "tanpa kepala", sing ora ana penduduke. Tokoh sing apik banget, liar, ora konsisten - meh 43 perwira lan jenderal "dieksekusi" sajrone rong taun. Miturut Volkogonov.
        Adhuh, adhuh... Senadyan akèh anekdot, statistik isih minangka ilmu sing tepat. Ing taun 1937, kanthi jumlah korps perwira 144 wong, 300 wong ditindhes lan dianggep diusir saka tentara - watara wolung persen! Ing taun 11, saka 034 komandan lan jenderal, 1938 wong ditindhes lan ora dibalekake hak-hak - mung luwih saka telung persen! Iki tegese ing taun 179-000, kira-kira 6742 ewu wong dipecat saka tentara. Nanging bali menyang layanan sawise owah-owahan saka Kepemimpinan NKVD ing 1937 - 38 ewu. Pranyata kira-kira 20%.

        Sing. 8122 perwira lan jenderal dicekel. Lan ora kabeh wong ing biaya politik, lan ora kabeh padha ditembak.
        Ing taun 1940, Tentara Abang wis tuwuh saka 500 (ing taun 000) dadi 1930 yuta. Pira petugas sing dijupuk? Statistik nuduhake yen persentase perwira ing pasukan ing taun 4,9 mundhak 1938%, ing taun 5 - dening 1939%. Lan kanthi pendidikan militer sing luwih dhuwur - kanthi 7,5%. Lan iki senadyan represi [
        Nanging kita uga kudu nyathet yen "represi" asring ora ana gegayutane karo politik: komandan kanca liyane dibuwang metu saka tentara amarga penggelapan, mabuk, utawa ngilangi layanan liyane. Apa sampeyan yakin yen ing Stalin, komisaris ora ngrebut properti negara, lan para prajurit sing wani ora ngobong mabuk saka senjata pribadi ing endi wae ing tarian? Bocah-bocah wadon ora dirudopekso? Apa padha ora ngalahake cangkir saka "spaks"? wah! Ing arsip lawas, seni kasebut disebutake, sing ora bakal ditinggalake ing tentara apa wae ing jagad iki.
        Saka buku: [Kurlyandchik A. - "OTORITAS SOVIET DAMNED" ... ing Proza.ru]
        1. -3
          18 Oktober 2015
          Kutipan: mrARK
          commissaries ora ngrebut properti negara, lan warriors wani ora murub drunkenly saka senjata pribadi nang endi wae ing njoget?


          dicekel lan dipecat, kaya ing saben wektu, sing ana pesenan sing cocog
          Nanging - temokake majalah sing dakkandhakake ing Internet lan deleng dhewe, luwih becik ndeleng kanthi mripatmu dhewe.

          "... nalika kita maju, perlawanan saka unsur kapitalis bakal saya tambah, perjuangan kelas bakal saya kuat, lan pamrentah Soviet, sing kekuwatane saya tambah akeh, bakal ngupayakake kabijakan ngisolasi unsur-unsur kasebut, kebijakan disintegrasi. mungsuh kelas buruh, lan pungkasane, kabijakan penindasan perlawanan para eksploitasi ... "(c) Stalin

          Apa sampeyan mikir - iku perlu kanggo panguwasa cocog kanggo tundhuk karo instruksi iki?
          Apa sampeyan krungu babagan sarung tangan Yezhov?

          Kita minangka perlindungan jutaan
          Kita minangka perlindungan kabeh negara
          Saka pengkhianat, telik,
          Warmongers.
          Saboteurs - ora ana ampun!
          Pasukan kita ora bisa dikalahake
          Tetes getih, yen perlu,
          Kita bakal menehi bali kanggo wong!
          (c)

          ugh, mesthi



          Ing memoar, Marsekal Uni Soviet A. I. Eremenko nerangake represi ing Tentara Abang kaya mangkene:

          Comrade Stalin tanggung jawab kanggo pemusnahan personel militer sadurunge perang, sing dibayangke ing kemampuan tempur tentara.

          Pendapat Jenderal Angkatan Darat A.V. Gorbatov:

          Dipercaya manawa mungsuh kasebut maju kanthi cepet amarga kaget serangane lan amarga Jerman nyedhiyakake industri meh kabeh Eropa ing layanan dheweke. Mesthi wae. Nanging aku kringet karo rasa wedi sadurunge: kepiye carane kita bakal perang, amarga ilang akeh komandan sing berpengalaman sadurunge perang? Iki, mesthine, paling ora minangka salah sawijining alasan utama kanggo kegagalan kita, sanajan ora diomongake utawa ditampilake kaya taun 1937-1938, sawise ngresiki tentara "pengkhianat", nambah kekuwatane.

          Marsekal Uni Soviet A.M. Vasilevsky pitados bilih repressions 1937 main peran pinunjul ing sajarah USSR:

          Tanpa taun kang kaping telung puluh pitu, mbok menawa ora ana perang babar pisan ing taun patang puluh siji. Ing kasunyatan manawa Hitler mutusake kanggo miwiti perang ing taun patang puluh siji, peran penting dimainake kanthi penilaian tingkat kekalahan kader militer sing kita duwe.


          Miturut putu buyut Rokossovsky, sing nyebutake crita bojo Marshal Kazakov, Rokossovsky disiksa. Zakovsky, kepala Leningrad NKVD, melu ing tortures iki. Rokossovsky kalah sawetara untu ngarep, telung iga rusak, dheweke digebug nganggo palu ing driji sikil, lan ing taun 1939 dheweke digawa menyang pakunjaran kanggo ditembak lan diwenehi tembakan kosong. (karo)

          nanging maca babagan pencipta SAMBO Oshchepkov - kepiye telik Jepang, nanging tanpa dheweke, kita ora bakal duwe perang iki
          1. +3
            18 Oktober 2015
            """ golek majalah aku dituduhake ing Internet lan ndeleng dhewe"" - priksa manawa apa?
            ora ana siji kene regejegan sing ana purges, padha ora setuju karo skala! sampeyan kudu ndeleng pesisir sethithik - Pak Petroffff ...
            Yen ora, sampeyan bisa uga mbayangake manawa ana situs "Frontiers" utawa "echo of Moscow" lan sampeyan bisa nulis bilieberda ...
            kene mesthi "jaundice" nanging ora kanggo ombone padha!
            1. -3
              18 Oktober 2015
              Kutipan: Russian Uzbek
              ora setuju karo skala!


              yen ing majalah militèr ing ngendi elit militèr lan militèr biasa diterbitake, umume penulis ditembak - iki ujar manawa skala kasebut isih

              Kutipan: Russian Uzbek
              lan sampeyan bisa nulis Alkitab apa wae..


              lan wong-wong militèr sing kasebut ing ndhuwur uga mbokmenawa nulis kabeh sampah babagan represi
              lan kenapa?
              1. 0
                18 Oktober 2015
                "" lan wong militèr sing kasebut ing ndhuwur uga mbokmenawa nulis kabeh sampah babagan represi, miturut sampeyan ""
                padha nulis yen ana represi ... lan bareng karo MUSUH wong sing ora salah uga ditindhes ...
                utawa sampeyan pengin ngomong sing padha nulis kaya sampeyan: "skala represi liwat gendheng" ???
                critakna dongengmu marang wong liya
                """ yen ing majalah militèr ing ngendi elit militèr lan militèr biasa diterbitake, umume penulis ditembak - iki nyatakake yen skala isih """
                dadi represi utamane mengaruhi staf komando senior ... diwiwiti karo komandan resimen! paling ora sampeyan wis kenal karo inti saka perkara kasebut, lan ing wektu sing padha karo sejarah negara asal sampeyan ... sing umume wong-wong iki ditindhes! Yen ora, sampeyan nyopot kabeh majalah, lan malah sing komunis ... lan iki, miturut pendapat sampeyan, argumen "beton bertulang"?
                1. -4
                  18 Oktober 2015
                  Kutipan: Russian Uzbek
                  utawa sampeyan pengin ngomong sing padha nulis kaya sampeyan: "skala represi liwat gendheng" ???


                  sing padha wrote
                  ora ana cara liya kanggo mangerteni wong-wong mau, ora ketompo carane Staliniss pengin
                  1. +1
                    18 Oktober 2015
                    Nah iki momen ;)
                    sing nulis lan ngendi? kuotasi-link menyang studio!
                    1. -3
                      18 Oktober 2015
                      Dhuh Gusti, nanging kanggo sapa aku menehi tautan sadurunge?

                      uga, contone:
                      Jenderal Angkatan Darat A. V. Gorbatov

                      Dipercaya manawa mungsuh kasebut maju kanthi cepet amarga kaget serangane lan amarga Jerman nyedhiyakake industri meh kabeh Eropa ing layanan dheweke. Mesthi wae. Nanging aku kringet karo rasa wedi sadurunge: kepiye carane kita bakal perang, amarga ilang akeh komandan sing berpengalaman sadurunge perang? Iki, mesthine, paling ora minangka salah sawijining alasan utama kanggo kegagalan kita, sanajan ora diomongake utawa ditampilake kaya taun 1937-1938, sawise ngresiki tentara "pengkhianat", nambah kekuwatane.
                      Taun lan perang
                      http://militera.lib.ru/memo/russian/gorbatov/06.html


                      tanpa Stalin ... mbok menawa ora ana perang" lan malah "tanpa taun telung puluh pitu, mbok menawa ora ana perang babar pisan ing taun patang puluh siji. Ing kasunyatan manawa Hitler mutusake kanggo miwiti perang ing taun patang puluh siji, peran penting dimainake kanthi penilaian tingkat kekalahan personel militer sing kita duwe ... (Saka wawancara karo Marsekal Uni Soviet. Vasilevsky A.M. Konstantin Simonov, 1967 Simonov K.S. " Liwat mata wong saka generasiku")
                      1. 0
                        18 Oktober 2015
                        nggih...
                        lan apa Gorbatov nggambarake? bab "mundhut komandan experienced"! sampeyan diwenehi tokoh ndhuwur pinten iku ing persentasi lan nomer
                        Aku bakal mbaleni maneh: represi ing tentara utamane mengaruhi kanca sing luwih dhuwur! Gorbatov sing padha bisa uga ora bakal dadi jenderal yen elit tentara ora ditindhes ... wis ing 36-37 ...
                        saiki, yen sampeyan nulis "skala penindasan ing antarane elit sing mrentah ilang" - sampeyan bakal entuk tandha;)
                      2. -2
                        18 Oktober 2015
                        Kutipan: Russian Uzbek
                        sampeyan diwenehi tokoh ndhuwur pinten iku ing persentasi lan nomer



                        jenderal tentara ngandika yen panguwasa punitive dijupuk mudhun akeh komandan experienced, "pengkhianat" - mbayar manungsa waé kanggo tandha petik amarga kang rout lan bilai.

                        Vasilevsky - marshal kamenangan, ya - ujar manawa tanpa eksekusi massal pimpinan militer dening Stalin, bisa uga ora ana perang.

                        lan sampeyan ngomong yen sampeyan luwih ngerti kahanan tinimbang wong-wong mau (wong-wong sing banjur urip, perang, dhawuh)
                        gedhe, apa aku bisa ngomong
                      3. +1
                        18 Oktober 2015
                        ""tanpa Stalin ... mungkin ora bakal ana perang"""
                        sampeyan ora kleru phrases kene, nulis ing lengkap apa ngandika ... tanpa distorsi Panjenengan
                        """ Vasilevsky minangka marshal kamenangan, ya - dheweke ujar manawa tanpa eksekusi massal pimpinan militer dening Stalin, bisa uga ora ana perang """
                        mbok menawa ora ana ... "mungkin" dudu argumentasi
                        Vasilevsky, kanthi cara, ora ana sing ngukum Stalin - ing nalisir, dheweke nulis yen "Kemenangan iku Stalin"
                        nanging carane sampeyan juggle frase lan kuotasi dijupuk metu saka konteks kene ngkhianati sekolah, sampeyan ngerti ...
                        ing asas, sawise ngomong karo sampeyan, aku temen maujud sing aku sijine sampeyan ing par karo pamenang Nobel Aleksievich cukup rightly
                        sampeyan bisa bangga;)
                      4. -2
                        18 Oktober 2015
                        apa sing dijupuk metu saka konteks?

                        Apa sing kudu dicritakake babagan akibat kanggo tentara ing taun telung puluh pitu - telung puluh wolu? Sampeyan ngomong yen tanpa XNUMX mesthi ora ana kekalahan kanggo XNUMX, nanging aku bakal ngomong maneh. Tanpa taun kang kaping telung puluh pitu, mbok menawa ora ana perang babar pisan ing taun patang puluh siji. Ing kasunyatan manawa Hitler mutusake kanggo miwiti perang ing taun patang puluh siji, peran penting dimainake kanthi penilaian tingkat kekalahan kader militer sing kita duwe. Apa sing bisa dakkandhakake, nalika ing taun kaping telung puluh sanga aku kudu dadi komisi nalika transfer Distrik Militer Leningrad saka Khozin menyang Meretskov, ana sawetara divisi sing diprentahake dening kapten, amarga saben wong sing luwih dhuwur dipenjara tanpa pangecualian.
                        (c)
                        Liwat mata wong saka generasiku: Refleksi ing I. V. Stalin
                        Obrolan karo Marsekal Uni Soviet A. M. Vasilevsky

                        penulis Simonov

                        apa sing bisa dingerteni ing kene kanthi cara sing beda karo sing dakkandhakake?

                        bab Jendral Tentara Gorbatov, aku ngerti, ana apa-apa kanggo ngomong kanggo sampeyan
                      5. -1
                        18 Oktober 2015
                        supaya apa Vasilevsky ngutuk Stalin? ngandika "Stalin salah nalika repressed kabeh wong iki"?
                        dheweke mung ngomong "yen ora ana represi, perang MUNGKIN ora bakal diwiwiti" ... utawa bisa uga diwiwiti ... sejarah ora ngerti swasana subjunctive.
                        iki distorsi sampeyan
                        ""tanpa Stalin ... mungkin ora bakal ana perang"""
                        punika sampel liyane - Vasilevsky ora ngandika, sampeyan nguripake tembung
                        Vasilevsky umume ngomong kaya wong militer, saka sudut pandang militer ... ora perlu ngubungake makna politik marang tembung-tembunge
                      6. -2
                        18 Oktober 2015
                        Kutipan: Russian Uzbek
                        supaya apa Vasilevsky ngutuk Stalin? ngandika "Stalin salah nalika repressed kabeh wong iki"?


                        mekaten pangandikanipun
                        sepisan maneh kutipan-
                        lan aku bakal ngomong liyane. Tanpa taun kang kaping telung puluh pitu, mbok menawa ora ana perang babar pisan ing taun patang puluh siji. Ing kasunyatan manawa Hitler mutusake kanggo miwiti perang ing taun patang puluh siji, peran penting dimainake kanthi penilaian tingkat kekalahan kader militer sing kita duwe. (karo)

                        Sapa sing kudu disalahake, yen ora Stalin, sing bisa disalahake?

                        kekalahan personel militer - apa tegese sampeyan?
                      7. +1
                        18 Oktober 2015
                        supaya apa Vasilevsky ngutuk Stalin? ngandika "Stalin salah nalika repressed kabeh wong iki"?
                        Lha, ing kutipan sampeyan ing endi?
                        Aku pitutur marang kowe maneh Vasilevsky minangka wong militèr ngandika, njupuk menyang akun perang kepungkur
                        "" "Sapa sing kudu disalahake kanggo iki, sapa, yen ora Stalin, sing bisa disalahake kanggo iki?"""
                        kabeh iki pribadi sampeyan, mung didhukung dening spekulasi frase dijupuk metu saka konteks, Vasilevsky ora ngandika manawa ... Gorbatov, dening cara, banget
                      8. +1
                        18 Oktober 2015
                        supaya apa Vasilevsky ngutuk Stalin? ngandika "Stalin salah nalika dheweke repressed kabeh wong iki"
                        - Uzbek Rusia (1)

                        Kabeh marshal lan jenderal iki ing memoar sawise perang, kanggo nyimpen kiriman, kanggo nyenengake Khrushchev lan pandherekipun, ndhelikake miscalculations lan kesalahane, sling lendhut ing Stalin sabisa-bisa, ngowahi nyalahke marang dheweke.
                        Pangecualian, sing ora ngiyanati I.V. Stalin Marshal saka Uni Soviet Rokossovsky K.K. lan Kepala Marsekal Penerbangan Golovanov A.E., sing ora gelem ngrusak jeneng I.V. Stalin, lan kanggo konfirmasi goroh Khrushchev yen "Stalin ngarahake operasi militer ing ndonya."
                        Kanggo iki, Khrushchev lan pandherekipun nganiaya Rokossovsky lan Golovanov unbroken, depriving wong saka kiriman, mecat Golovanov saka Tentara, lan Rokossovsky menyang klompok "pensiun kehormatan" - inspektur umum saka wilayah Moscow.
                        Dadi sing perlu kanggo maca memoars marshals lan jenderal kita njupuk menyang akun fitur iki saka karakter manungsa banget, tundhuk tekanan saka pemimpin kuat negara kita lan ndhelikake miscalculations lan kesalahane ing aktivitas ing pra-perang lan perang taun. .
                      9. 0
                        20 Oktober 2015
                        Ayo kula mratelakake panemume sing andhap asor babagan kasunyatan manawa perang ora bakal kelakon yen ora ana represi ing taun 37.
                        Hitler tensed munggah sethitik sawise Khalkhin Gol, amarga asor saka Jepang cepet lan crushing, apa maneh, ing operasi ngrancang lan dileksanakake ing kita dening Jepang piyambak.
                        Panemu Hitler babagan tentara kita, malah rusak banget dening Perang Finlandia.
                        Latihan, kawontênaning wadyabala, tuwin komandhan salêbêtipun, ing taun 30-an kathah ingkang dipun karsakaken. Tentara dibangun saka awal, ora ngerti carane nindakake. Lan para kader perang sipil sing nyiapake.
                        Maneh, mung sawise asil Perang Finlandia, sawetara reformasi lan inovasi ditindakake ing tentara, latihan saya apik, nanging isih ana wektu sing sithik.

                        Minangka Isaev estu wrote, kahanan ing construction, preparation, latihan tentara kita, dibandhingake karo Wehrmacht, meh podo analogi ing ngisor iki: boy melu boxing ing klub desa. Dheweke ngajari dheweke, simulator ora penting, dheweke nggawe kemajuan tartamtu, malah menang sing padha. Lan ing wayahe sing apik, petinju profesional ngajak dheweke gelut ..

                        Inggih, kanggo personel, misale jek sawetara komandan Perang Sipil nuduhake awake dhewe ing Perang Patriotik Agung. supaya nganggo, iki wong saka wektu sing beda, lan sekolah saka Perang Sipil rodo wis efek negatif ing talents militèr.

                        Salam hi
          2. avt
            0
            18 Oktober 2015
            Kutipan: Petrof
            "... nalika kita maju, perlawanan saka unsur kapitalis bakal saya tambah, perjuangan kelas bakal saya kuat, lan pamrentah Soviet, sing kekuwatane saya tambah akeh, bakal ngupayakake kabijakan ngisolasi unsur-unsur kasebut, kebijakan disintegrasi. mungsuh kelas buruh, lan pungkasane, kabijakan penindasan perlawanan para eksploitasi ... "(c) Stalin

            ngguyu Sampeyan nyebut iki minangka bukti paranoia Stalin? Apa sampeyan ora pengin ngelingi taun 1991? Lha, sapa sing bener? Apa sing dituduhake Sejarah pungkasane?
            Kutipan: Petrof
            Tanpa taun kang kaping telung puluh pitu, mbok menawa ora ana perang babar pisan ing taun patang puluh siji. Ing kasunyatan manawa Hitler mutusake kanggo miwiti perang ing taun patang puluh siji, peran penting dimainake kanthi penilaian tingkat kekalahan kader militer sing kita duwe.

            Lan yen tanpa Svanidzemlechinskopivarovskih chants lan mikir bab iku? Dadi mung mikir? Mungkin tanpa Persetujuan Munich Chamberlain?
            1. -1
              18 Oktober 2015
              Kutipan saka avt
              Apa sampeyan pengin ngelingi 1991?


              Nanging apa ora komunis sing nglakokake ambruk negara?
              ing ngendi perjuangan kelas lan para eksploitasi
              kudeta kraton biasa


              Kutipan saka avt
              tembang svanidzemlechinskopivarovskih



              iki marshal kamenangan ngandika
              lan ora bakal ana represi, pikir Hitler
              Ya, aku arep menyang Inggris
              Singa laut mlumpat - dheweke bakal nulis ing koran kita

              lan Comrade Stalin bakal ngirim Tentara Abang menyang Afghanistan lan India

              Nanging kita isih bakal tekan Gangga,
              Nanging kita isih bakal mati ing perang,
              Dadi saka Jepang nganti Inggris
              Tanah Airku bersinar.

              (c)
              1. avt
                0
                19 Oktober 2015
                Kutipan: Petrof
                Nanging apa ora komunis sing nglakokake ambruk negara?
                ing ngendi perjuangan kelas lan para eksploitasi
                kudeta kraton biasa

                Yeees? Lan sing mlumpat menyang kapitalis saka komite partai? Utawa saiki kita ora duwe golongan sing duwe?Lho, kapan lan ing ngendi kudeta kraton rampung kanthi rusake sistem sosial ing kasus kita kanthi munculé kelas kapitalis kasebut ?? ngguyu
          3. +2
            19 Oktober 2015
            Kutipan: Petrof
            Tanpa taun kang kaping telung puluh pitu, mbok menawa ora ana perang babar pisan ing taun patang puluh siji. Ing kasunyatan manawa Hitler mutusake kanggo miwiti perang ing taun patang puluh siji, peran penting dimainake kanthi penilaian tingkat kekalahan kader militer sing kita duwe.


            Wis suwe diakhiri karo sing diduga dipateni tanpa salah. Lan sampeyan kanggo lawas ing unison karo kanca-kanca sworn kita.
            "Sapa sing kandha yen aku bakal miwiti perang kaya wong bodho ing taun 1914? - Hitler takon, referring kanggo Perang Donya I, lan nerangake: - Kita bakal duwe kanca sing bakal bantuan kita ing kabeh negara mungsuh. Kita bakal bisa njaluk kanca sing kaya ngono. Kebingungan ing pikiran, inconsistency saka raos, indecision, gupuh - iki senjata kita ...
            Dadi apa Stalin bisa ngidini wong Jerman ing Uni Soviet mbaleni eksploitasi kanthi biaya pengkhianat lokal?
            Ing taun 1937–1938, Duta Besar AS kanggo USSR yaiku Joseph W. Davis. Sawisé serangan Jerman marang USSR, dhèwèké nulis ing buku hariané tanggal 7 Juli 1941:
            "...Dina iki kita ngerti, amarga upaya FBI, manawa organ Hitler aktif ing endi wae, sanajan ing Amerika Serikat lan Amerika Selatan. Mlebet Jerman ing Praha diiringi dhukungan aktif organisasi militer Gehlen. Bab sing padha kedadeyan ing Norwegia (Quisling), Slovakia (Tiso), Belgia (de Grem) ... Nanging, kita ora weruh apa-apa kaya iki ing Rusia. "Endi accomplices Rusian Hitler?" Aku kerep ditakoni. "Dheweke ditembak," wangsulanku. Mung saiki sampeyan wiwit ngerti carane adoh-sighted pamaréntah Soviet tumindak sak taun purge.

            Sawise kabeh, dheweke dituduh represi marang "kolom kalima" Nazi ing USSR, yaiku, dheweke dituduh nylametake USSR lan kabeh Eropa saka Nazisme Jerman. Sawise kabeh, ing wektu kasebut, kabeh negara sing duwe wektu nindakake perkara sing padha karo Stalin - padha ngresiki negarane saka "kolom kaping lima" tanpa nyoba utawa diselidiki. Lan sawise represi massa dhewe ing negarane dhewe, Barat nuntut Stalin saka represi "kolom kalima"?! Carane liya kanggo nelpon, yen ora tingkat nemen meanness?
          4. +2
            19 Oktober 2015
            Ms Petrof, kanggo pangembangan umum lan kapentingan, saiki katon ing taun publikasi saka "mahakarya ngumumke" sing dituduhake - kabeh padha pindhah menyang circulation ing Nikita ora iso lali jagung. Tanpa serangan kasebut, memoar ora bakal katon.
            Ing wektu sing padha, njupuk kapentingan ing K.K. Rokossovsky. Ya, dheweke ditangkep, disiksa, nanging ing wektu sing padha, dheweke ora tau ngidinake serangan ngenyek marang Stalin, malih, iki minangka salah sawijining alasan kanggo hubungan sing ora becik antarane Marsekal lan Khrushchev. Rokossovsky uga ngerti manawa penyidik ​​​​bestialitas ora menehi alasan kanggo ngina Stalin.
      2. +3
        18 Oktober 2015
        Inggih, aku mung ngomong: lungguh ing jejere Bibi Aleksievich lan nangis ing rompi ...
      3. +3
        19 Oktober 2015
        Dear Julia, wiwitan ukara, jeneng sing tepat, jeneng kutha, negara lan bawana ing basa Rusia lan basa manca liyane nganggo huruf kapital. Ukara dipungkasi nganggo titik. Miturut cara. Kenging punapa? Miturut sikap saben wong kanggo basa, sampeyan bisa kanthi bener ngadili ora mung tingkat budaya, nanging uga nilai sipil. Katresnan sejati marang negara iku ora bisa dipikirake tanpa tresna marang basane. Lan kaya Pushkin: "... kita bakal part iki, nuwun sewu!"
  6. 0
    18 Oktober 2015
    Analisa serius dibutuhake, amarga ora mung Tentara Merah, nanging uga tentara negara-negara Barat sing kalah karo mesin militer Nazi, sing entuk kekuwatan lan pengalaman ing perang, wiwitane karo Eropa. Aku ora setuju karo Penulis, ora kanggo wong kanggo ngevaluasi Stalin lan pimpinan Tentara Abang. Sing menang perang iki, lan ora tiba ing Jerman, contone padha Eropah.
    1. +1
      18 Oktober 2015
      Kutipan saka sl22277
      iku ora kanggo wong kanggo netepke Stalin lan pimpinan saka Tentara Abang.


      lan marang sapa?
      1. -1
        18 Oktober 2015
        Kutipan: Petrof
        lan marang sapa?

        mung kanggo sampeyan.
        1. 0
          18 Oktober 2015
          Kutipan: mrARK
          mung kanggo sampeyan.


          nanging aku sing kabeh wong sing manggon ing Federasi Rusia
  7. +4
    18 Oktober 2015
    Omong kosong, dudu artikel. Yen mung nulis apa-apa. Kepiye carane korps mekanis kaping 6 kanthi ewu tank ditembak dening penerbangan lan, ya Allah, kanthi artileri? Ya, paling ora aku ora nulis babagan V-2. bapak saka kanca perang ing t-34 ing 6mk): printah kasebut narik peralatan saka kemah lan serangan udara Jerman tiba ing lapangan kosong, pertahanan divisi bedhil, bakal ditabrak 14mk ing ngarep, lan 6mk ing sisih ngarep. Nanging, kahanan sing angel dikembangake ing cedhak Grodno, sing dikenal dening komandan dhuwur, mula prentah diwenehake kanggo serangan balik 6mk ing arah Grodno. menyang Grodno.Nalika dheweke nindakake kabeh maneuver iki, sewu tank lan ton mobil lan traktor ngobong sisa-sisa bahan bakar sing wis entek, lan 6 mikron ora tekan Grodno, nyatane pesawat musuh langsung nyebabake lan numpes cadangan bahan bakar 180mk, lan gudang paling cedhak ana ing sisih wétan Belarus lan ora bisa dikirim, amarga pesawat mungsuh didominasi dalan, lan prapatan railway uga kena bombardment terus.
  8. +4
    18 Oktober 2015
    Hmmm, kabeh wong nganggep awake dhewe dadi ahli strategi ndeleng perang saka sisih.
    Masalah Tentara Abang ing taun 1941 bisa diwakili kaya ing ngisor iki. Sing pertama yaiku masalah pertumbuhan.
    Amarga masalah pisanan, Tentara Abang ora duwe jumlah cekap saka personel printah kualitas dhuwur. Ya, kita ora nganggo sistem kaya ing Reichswehr Seekt, nalika saben pribadi sinau kanggo sersan mayor, lan saben perwira non-commissioned kanggo perwira. Akibaté, yen perlu kanggo nyebarake divisi anyar, Jerman mung njupuk pigura - penyangga saka divisi ana, replenished karo reservists. Iki nyuda wektu kanggo nyiapake divisi siap-tempur sing digawe nalika mobilisasi lan ora duwe pengaruh serius marang kemampuan tempur divisi pertama, amarga keluwihan personel sing dilatih bisa ngganti posisi sing diasilake kanthi kualitatif. Ing Tentara Abang, iki ora lan ora bisa. Amarga kita ora arep nyerang sapa wae, lan yen ana serangan marang kita, iku wis dadi masalah banget kanggo mbusak kader saka divisi sing perang.
    Mulane, kualitas manajemen kurang banget, utamane ing tingkat divisi lan ndhuwur. Lan ora ana interaksi antarane cabang militer.
    Masalah kapindho yaiku kejutan strategis lan taktis saka serangan kasebut. Program persenjataan maneh Tentara Abang direncanakake nganti taun 1943. Ngelingi pengalaman Perang Dunia I lan pengalaman ing kampanye Finlandia sajrone terobosan "Mannerheim Line", pimpinan USSR percaya yen wektu iki. Iki mimpin kanggo reshaping saka struktur senyawa. Utamané ing pasukan tank. Akibaté, ternyata divisi kasebut duwe sawetara jinis tank, kekurangan tank total, pesawat liya ing lapangan udara, lsp. Mulane, pasukan tank lan aviation mung ora bisa muter peran nemtokake ing perang tapel wates. Ing wektu sing padha, kanggo mbentuk 30MK, divisi bedhil ditinggalake tanpa batalyon tank, sing, kanthi alami, ngrusak, lan brigade tank uga dibubarake, sing bisa sesambungan karo unit infantri. Mulane wedi mobilisasi, amarga padha eling saka WWI - mobilisasi iku perang. Lan dheweke nganggep manuver diplomatik kanggo nyedhiyakake wektu tambahan. Hitler gagal nggayuh kejutan operasional. Bagéan saka distrik kulon padha alerted lan wiwit njupuk munggah posisi miturut rencana tutup. Uga wiwit narik munggah cadangan. Ya, kejutan taktis cukup gampang kanggo nyedhiyakake. Mung dheweke ngerti tanggal pas serangan mungsuh. Lan malah banjur ora tansah, contone, pisanan Jerman ngrancang serangan ing Mei 41, nanging kahanan ing Yugoslavia bingung plans lan dipeksa kanggo nundha serangan.
    Sampeyan bisa nyebutake macem-macem alasan sing wis dibahas luwih saka sepisan - wiwit saka pengalaman Wehrmacht sing luwih gedhe, sing wis nelukake kabeh Eropa, lan "kelembaban" saka perkembangan paling anyar ing bidang senjata. nalika pancen luwih akeh tank sing ilang amarga malfunctions ing pawai tinimbang amarga pengaruh mungsuh.
    1. +2
      18 Oktober 2015
      Kutipan saka alicante11
      Masalah Tentara Abang ing taun 1941 bisa diwakili kaya ing ngisor iki. Sing pertama yaiku masalah pertumbuhan.
      Amarga masalah pisanan, Tentara Abang ora duwe jumlah cekap saka personel printah kualitas dhuwur.

      temtunipun. Uga latihan umum depressing saka Tentara Abang. Uga komando lan kontrol pasukan sing ora kompeten. Nanging kesimpulan iki wis digawe ing 1940 sawise Perang Mangsa - mung siji ing wektu sing modern perang ing ngendi USSR melu. Ing wiwitan Perang Donya II, ora ana sing owah sacara dramatis babagan iki - kaya ing Musim Dingin, aku kudu sinau perang "ing lapangan."
      Kutipan saka alicante11
      Masalah kapindho yaiku kejutan strategis lan taktis saka serangan kasebut.

      mantra babagan "khianat lan dadakan", mesthi trep banget saka sudut pandang buku agitprop lan sekolah. Iku misale jek kula banget mangu sing sukses saka Wehrmacht ing 41-42. adhedhasar kasunyatan sing dheweke tiba marang kita tanpa luwih dhisik "teka sampeyan."
      1. -2
        18 Oktober 2015
        Kutipan saka Das Boot
        mung perang modern ing wektu sing USSR melu


        lan Halkin-goal, contone, nuduhake pentinge aviation?
        apa sing wis diganti wiwit iku? ora ketompo
        Smushkevich ditembak
        1. 0
          18 Oktober 2015
          Kutipan: Petrof
          lan Halkin-gol

          nuwun sewu nanging aku ngomong babagan perang. Kenapa Hal ing kene?хing-Gol? Miturut cara, Iosif Vissarionych ora nganggep kedadeyan iki minangka "perang".
          1. +1
            18 Oktober 2015
            Kutipan saka Das Boot
            Miturut cara, Iosif Vissarionych ora nganggep kedadeyan iki minangka "perang".

            "Kedadeyan" Wow - ing wiwitan serangan kontra Soviet, Grup Angkatan Darat 1 Zhukov duwe sekitar 57 ewu wong, 542 bedhil lan mortir, 498 tank, 385 kendaraan lapis baja lan 515 pesawat tempur.
            1. +1
              18 Oktober 2015
              Quote: Bayonet
              Wah "kedadean"

              Episode cilik ing Manchuria, ing Lake Khasan utawa ing Mongolia - iki omong kosong, iki dudu perang - iki minangka episode kapisah ing tembelan, diwatesi kanthi ketat. Jepang wedi miwiti perang, kita uga ora pengin, lan sawetara tes kekuatan ing tembelan nuduhake yen Jepang gagal. Dheweke duwe 2-3 divisi lan kita duwe 2-3 divisi ing Mongolia, jumlah sing padha ing Khasan. Tentara kita durung nindakake perang sing nyata lan serius. Stalin I.V. Saka "Pidato ing rapat staf komandan kanggo ngringkes pengalaman operasi militer nglawan Finlandia" tanggal 17 April 1940
          2. -3
            18 Oktober 2015
            menarik, lan sing melu ana - padha uga pracaya sing padha ora ing perang, apa sampeyan mikir?

            Miturut data resmi Uni Soviet, kerugian pasukan Jepang-Manchuria nalika perang saka Mei nganti September 1939 luwih saka 61 ewu wong. dipatèni, tatu lan ditawan (sing udakara 20 ewu nyatane kerugian Jepang). Pasukan Soviet-Mongolian ilang 9831 Soviet (bebarengan karo tatu - luwih saka 17 ewu) lan 895 prajurit Mongolia.

            Resmi ngumumake kerugian Tentara Kwantung: 18 ewu wong. Peneliti Jepang independen menehi angka nganti 45 ewu wong. (karo)

            apa ora banget kelangan kanggo kedadean?
            durung skirmish prasaja saka penjaga wates

            Kidung sumilir angin ing negari,
            Kanggo ngrungokake wong Soviet
            Babagan para putra kang gagah prakosa
            Pejuang Khalkhin Gol
            Babagan kampanye sing kuwat lan nggegirisi

            Ing ara-ara samun tanpa dalan, tanpa banyu
            Padha nggawa kamulyan negara.
            Mungsuh nemu kuburan
            Ing kali Khalkhin Gol
            Ing wates tanah Mongolia.

            (c)

            ing kasus, iku perlu kanggo nggawe owahan - padha ora
            Dominasi penerbangan Jepang ing udhara ing wiwitan konflik ora mulang apa-apa, banjur kabeh iki diulang kanthi akibat sing luwih elek.
            1. +1
              18 Oktober 2015
              Kutipan: Petrof
              menarik, lan sing melu ana - padha uga pracaya sing padha ora ing perang, apa sampeyan mikir?

              Kutipan: Petrof
              Kidung sumilir angin ing negari,

              Dear, yen iki pitakonan saka terminologi, banjur kanggo kula wong iku rampung ditutup dening Comrade Stalin lan mbah kakung, sing melu ing konflik. Kajaba iku,
              minangka pengalaman pribadi nuduhake, argue karo penyayang puisi heroik-patriotik iku tugas tanpa matur nuwun. Kanggo sim nampa lan liya-liyane.
              1. -3
                18 Oktober 2015
                Kutipan saka Das Boot
                rembugan karo penyayang puisi heroik-patriotik


                puisi puisi nanging sampeyan ora weruh iki?

                ing kasus, iku perlu kanggo nggawe owahan - padha ora
                dominasi penerbangan Jepang ing udhara ing wiwitan konflik ora mulang apa-apa, banjur kabeh iki diulang kanthi akibat sing luwih elek (c) kutipan dhewe.

                utawa sampeyan mikir iku ora perlu kanggo sinau ing perang lokal?
                1. +1
                  18 Oktober 2015
                  Kutipan: Petrof
                  Dominasi penerbangan Jepang ing udhara ing wiwitan konflik ora mulang apa-apa, banjur kabeh iki diulang kanthi akibat sing luwih elek.

                  ?
                  Ing pertengahan Juni, pasukan RKKVF wis kaping pindho luwih gedhe tinimbang Jepang lan padha karo jumlahe. kabeh Armada udara Jepang, dumunung ing Manchuria lan Korea ing umum. Kaunggulan udara umume wiwit saka wiwitan konflik nganti pungkasane. Miturut definisi, ora ana "superioritas" ing hawa Jepang. Liyane bab iku Khalkhin Gol dadi epitaph saka I-15 lan Kawasaki Ki-10 - pejuang biplane mudhun ing sajarah. Ditambah siasat perang dening Jepang. Kajaba iku, dheweke ngremehake pesawat bomber lan nyerang lapangan udara. lsp. Umumé, aku setuju manawa perang udara nglawan Khalkhin Gol durung ana sadurunge - nganti Perang Donya II / WWII. Nanging pelajaran "Japanese" ora bisa nglawan Luftwaffe.
                  1. 0
                    18 Oktober 2015
                    Kutipan saka Das Boot
                    Miturut definisi, ora ana "superioritas" ing hawa Jepang


                    saka 4 dipikir, iku marang bab iku
                    1. 0
                      18 Oktober 2015
                      Kutipan: Petrof
                      saka 4 dipikir, iku marang bab iku

                      telapak tangan. Nanging, Julia (kanthi cara, aku njaluk ngapura yen aku ngomong karo kesalahan jender) - bisa diapura. Aku isih bakal ngerti yen Sekigawa utawa Kutsevalov kasebut minangka argumentasi, nanging pakaryan wong TV iki ... ngapunten, aku nutup topik kasebut.
                      1. -4
                        18 Oktober 2015
                        [
                        Kutipan saka Das Boot
                        nanging iki kerajinan wong TV


                        Tanggal 28 Mei, komandan komandan korps senapan khusus kaping 57 N.F. Feklenko, ing laporan pertempuran babagan perang ing wilayah Kali Khalkhin-Gol, dilaporake marang Kepala Staf Umum Tentara Merah B.M. Shaposhnikov ing ngisor iki:

                        “Kawula nyuwun wangsulan enggal-enggal, awit punika gayut kaliyan tata paprangan tanggal 29 Mei.

                        1. Penerbangan mungsuh nguwasani hawa.

                        2. Tebing barat kali. Khalkhin-Gol rampung mbukak lan ora ngidini maneuver, kajaba ing wilayah gunung Dzuk-Khan-Ula, ing ngendi terrain gampang dilewati.

                        3. Penerbangan kita ora bisa nutupi pasukan darat nganti nyebrang dicekel ...

                        4. Sampeyan bisa kanggo terus bank wétan Kali Khalkhin-Gol, nanging karo losses abot saka pesawat mungsuh.

                        5. Aku njaluk sampeyan mundur unit menyang pesisir kulon ing wayah wengi lan mbela kanthi ngebom mungsuh ...

                        Langkah-langkah sing paling radikal ditindakake. Ing tanggal 29 Mei, telung pesawat penumpang saka jinis Douglas mangkat saka Moskow kanthi penerbangan khusus menyang Mongolia. Ing kapal kasebut ana 48 pilot Soviet sing paling berpengalaman sing wis ngrampungake latihan tempur ing langit Spanyol lan China. Antarane wong-wong mau ana 22 Pahlawan Uni Soviet. Klompok ace domestik dipimpin dening wakil komandan Angkatan Udara saka komandan Tentara Merah Ya.V. Smushkevich. Sawetara dina sabanjure, Douglases ndharat ing lapangan udara Tamtsak-Bulak. (karo)
                      2. -2
                        18 Oktober 2015
                        Kutipan: Petrof
                        Tanggal 28 Mei, komandan komandan korps senapan khusus kaping 57 N.F. Feklenko ... ing ngisor iki:

                        oh ya - Feklenko eseman Mesthi wae. Yen sing kalah iki tetep rada suwe dadi komandan-57, Khalkhin-Gol mesthi bakal digabung, kalebu amarga "supremasi udara Jepang" lan liya-liyane, "bos, kabeh wis ilang!" Miturut cara, iku apik tenan carane iku ora ... Nanging, ora bab sing.
                        Tanggal 27.05.1939 Mei XNUMX klompok udara kita ing Mongolia dumadi saka 203 mesin: 48 I-15bis; 51 I-16; 88 SB: 16 R-5. Jepang: 52 pejuang, 6 pramuka, 6 pengebom cahya; total - 64 mobil. Ok, ayo ninggalake laporan Kwantung babagan gupuh lan gupuh Feklenko - ing ngendi dominasi Jepang? Utawa ayo miwiti babagan "ki-27 vs I-16"?
                      3. 0
                        18 Oktober 2015
                        Saka crita pilot tempur Anton Yakimenko: "Perang wiwit ala kanggo kita. Jepang kasil ngrebut supremasi udara. Yagene kedadeyan kasebut? Kita ketemu liwat Khalkhin Gol veteran Jepang sing wis perang ing China kanggo rong taun sadurunge. Kita ora duwe pengalaman tempur lan durung siyap mateni.
                        http://topwar.ru/21990-samurayskaya-mogila-halhin-gol.html

                        Mangkono, skor perang Mei yaiku 17: 1 kanggo penerbangan Jepang. Sawise kekalahan kasebut, para pejuang Soviet ora katon ing Khalkhin Gol luwih saka rong minggu, lan "pengebom Jepang ngebom pasukan kita kanthi impunity."
                        Moscow langsung nanggepi kanthi njupuk langkah darurat kanggo nguatake penerbangan kita ing zona konflik. Wis tanggal 29 Mei, klompok aces Soviet paling apik sing dipimpin dening Wakil Kepala Angkatan Udara Tentara Merah mabur menyang Mongolia.
                        (c) Aku perang samurai. Saka Khalkhin Gol menyang Port Arthur
        2. -1
          19 Oktober 2015
          Kutipan: Petrof
          Smushkevich ditembak


          Sumelang, nanging kanggo sabab padha dijupuk, kaya Pavlov, Tukhachevsky lan akeh liyane karo lan tanpa loreng. Lan apa sampeyan melas kanggo mayuta-yuta pejuang sing ana ing medan perang amarga Tukhachevsky Smushkeviches lan Pavlovs?
      2. 0
        19 Oktober 2015
        temtunipun. Uga latihan umum depressing saka Tentara Abang. Uga komando lan kontrol pasukan sing ora kompeten. Nanging kesimpulan iki wis digawe ing taun 1940 sawise Perang Mangsa - mung perang modern ing wektu iku.


        Lan apa sing bisa diganti kanthi drastis ing setengah taun sing isih ana?

        Iku misale jek kula banget mangu sing sukses saka Wehrmacht ing 41-42. adhedhasar kasunyatan sing dheweke tiba marang kita tanpa luwih dhisik "teka sampeyan."


        Iki dudu alesan utama, nanging sing penting banget. Apa surprise taktik kurang elek. Masalah liyane nggawa kejutan strategis. Kang mimpin kanggo kasunyatan sing planning reformasi tentara iki lantaran kanggo 1942-1943. Akibaté, struktur biasa lawas uga numpes lan anyar ora digawe ing wektu.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +2
      18 Oktober 2015
      Kutipan saka alicante11

      Hmmm, kabeh wong nganggep awake dhewe dadi ahli strategi ndeleng perang saka sisih. Masalah Tentara Abang ing taun 1941 bisa diwakili kaya ing ngisor iki. Sing pertama yaiku masalah pertumbuhan, amarga masalah pertama, Tentara Merah ora duwe personel komando sing berkualitas


      Lan iki sing pisanan lan utama - Panglima Kyiv Special Military District Kirponos sak perang Finnish dhawuh divisi ... Panjenenganipun dhawuh uga lan pantes nampa Golden Zveeda. Nanging sawise komando singkat saka korps senapan, dheweke nampa distrik ing ngendi papat tentara lan wolung korps mekanik dipasang ... Apa dheweke wis siap ngatur kolosus kasebut kanthi pengalaman - mesthi ora ... Rokossovsky lan Bagramyan, sing njabat ing ngisor iki. dhawuhe Kiroponos, nyathet iki ing memoar ..
      Lan sanajan ing dina pisanan ora ana bilai, nanging kedadeyan ing pertengahan September, ing ngendi Kirponos uga tilar donya ing kawah Kiev ...
      PS Iki kedadeyan sanajan kasunyatane akeh unit sing nuduhake stamina lan berjuang kanthi pantes ...
      Iku ora fault, nanging misfortune saka akeh komandan - ora wani pribadi bisa ngganti pengalaman cocok lan kawruh seni militèr ....
      Faktor penting liyane uga duwe peran, lan bebarengan nggawe massa kritis sing nemtokake apa sing kedadeyan ing musim panas 1941 karo Tentara Merah ...
      1. +1
        19 Oktober 2015
        Lan sanajan ing dina pisanan ora ana bilai, nanging kedadeyan ing pertengahan September, ing ngendi Kirponos uga tilar donya ing kawah Kiev ...


        Pokoke setuju.
        Kacilakan kasebut ora kedadeyan utamane amarga Jerman ora menehi pukulan utama ing ngarep Front Kidul-Kulon. Yen ora ana siji klompok tank nglawan SWF, nanging loro utawa loro armada udara, mula kahanan kasebut ora bakal luwih apik tinimbang ing ZF.
        Inggih, plus Potopov karo Tentara 5 kang nindakake akeh supaya ora nguripake perang tapel wates menyang asor saka Front Kidul-Kulon.
        Lan ing September ora ana kesalahane Kirponos. Dheweke ngirim mburi garis ngarep menyang sisih wétan, lan njaluk mundur. Nanging Shaposhnikov lan IVS dilarang. Ing asas, kurban iki sabdho dening wektu tundha ing serangan Guderian ing Moscow. Nanging kanggo wong-wong sing dikorbanake, iki ora nggawe luwih gampang.
        1. 0
          19 Oktober 2015
          Kutipan saka alicante11
          Lan ing September ora ana kesalahane Kirponos.

          Nanging supaya aku ora setuju karo iki - kepiye klompok Kleist diidini nyabrang menyang sisih kiwa Dnieper ing wilayah Kremenchug? Nyebrang iki terus suwe (sanajan awan) lan ora ana langkah sing ditindakake kanggo ngilangi jembatan Kremenchug ... Saka jembatan iki Kleist wiwit maju menyang klompok tank Guderian sing maju saka sisih lor, wilayah Lokhvitsa, Romny ing tengah-tengah. -September.
          Lan ing pembuangan Kirponos ana klompok serius liwat 600 ewu wong. sing rampung ing kawah Kyiv ...
          Kirponos nggawe kesalahan paling serius sing bisa ditindakake dening pimpinan militer - mundhut kontrol, minangka asil saka tatanan lan unit dicampur lan ora ana sing mimpin mundur - iki nyebabake tragedi ...
          Malah Kirponos ora ninggalake kubengan karo akeh pasukan, nanging karo klompok buruh markas lan pengawal tanpa njupuk langkah-langkah kanggo ngatur terobosan, amarga ana luwih saka cukup pasukan ing pembuangan, lan dering ngubengi ora dadi kuwat. (Bagramyan bisa ngliwati dheweke), lan ing wektu iki Jerman wis ngalami kerugian serius ..
          Lan sawise iku, carane bisa ngomong yen Kirponos ora guilty kanggo ngalahake pasukan saka Front Kidul-Kulon ing September lan nyalahke kabeh ing Moscow?
          1. 0
            19 Oktober 2015
            Nanging supaya aku ora setuju karo iki - kepiye klompok Kleist diidini nyabrang menyang sisih kiwa Dnieper ing wilayah Kremenchug?


            Inggih, kawontenan unit-unit ing ngajeng punika sedhih, bagean-bagean dipérang dadi bagean adhedhasar kekuatan biasa, lan kekuatan tempur wis suda kanggo sawetara batalyon. Akibaté, angel banget kanggo tetep ing kali. Ing wektu sing padha, jembatan wis ana ing sisih lor, sing dibuwang kabeh cadangan. Lha, metune Guderian menyang mburi Front Kidul-Kulon isih ateges bilai.

            Lan ing pembuangan Kirponos ana klompok serius liwat 600 ewu wong. sing rampung ing kawah Kyiv ...


            Ana panemu, luwih-luwih yen dideleng kaanane wadyabala wadyabala, utamane pasukan mburine wadyabala (baris ngarep mundur). Sampeyan uga kudu njupuk menyang akun meh satus ewu wong mobilized sing macet ing Kyiv tanpa malah nampa senjata. Unit tempur dhewe duwe kekuwatan angka cilik.

            Malah Kirponos ora ninggalake kubengan karo akeh pasukan, nanging karo klompok buruh markas lan pengawal tanpa njupuk langkah-langkah kanggo ngatur terobosan, amarga ana luwih saka cukup pasukan ing pembuangan, lan dering ngubengi ora dadi kuwat. (Bagramyan bisa ngliwati dheweke), lan ing wektu iki Jerman wis ngalami kerugian serius ..


            Bisa uga iki minangka kesalahan, nanging, ing wektu sing padha, sebagian besar divisi URA Kyiv metu saka kuburan. Lan Bagramyan padha metu karo detasemen, sing dipindhah minangka maneuver ngapusi kanggo mesthekake metu saka markas ngarep.

            Lan sawise iku, carane bisa ngomong yen Kirponos ora guilty kanggo ngalahake pasukan saka Front Kidul-Kulon ing September lan nyalahke kabeh ing Moscow?


            Aku mung ngomong babagan kasunyatan sing wektu kanggo mundur total wis ora kejawab lan apa iki rampung.
            1. Komentar wis dibusak.
            2. 0
              19 Oktober 2015
              Kutipan saka alicante11
              Ing wektu sing padha, jembatan wis ana ing sisih lor, sing dibuwang kabeh cadangan.


              Ing sisih lor, dudu Front Kidul-Kulon, nanging Front Bryansk ing komando Yeremenko sing berjuang kanthi terobosan kelompok tank Guderian, sing njanjeni Stalin "Temtunipun ngalahake Guderian bajingan" - bebener sing bener dalan liyane...

              Lan yen sebagian besar divisi saka Kyiv UR, sing ana ing sisih tengen Dnieper, ngiwa ngubengi, banjur kenapa pasukan sing ana ing Bank Kiri ora ninggalake? wetan?
              Lan kreteg Kremenchug ora dibubarake ing wektu, ora amarga ora ana pasukan (padha cukup), nanging amarga gagal ngrampungake rencana komando Jerman ing wektu lan netepake apa bebaya sing ditimbulake ...
              Lan kanggo nyimpulake, ora bisa dibantah yen bebane dadi akeh banget kanggo Kirponos ... Nanging kaya sing dikandhakake, wong mati ora duwe isin, dheweke mbayar kesalahane kanthi nyawane.
              Matur nuwun kanggo ijol-ijolan tampilan.
  9. MUD
    +2
    18 Oktober 2015
    Kebeneran penulis artikel kasebut dikonfirmasi kanthi conto sing jelas, sanajan saka film fitur babagan Jenderal Gorbatov. Nalika dheweke kepeksa njupuk kepala desa. Lan omong-omongan ing dewan militèr, nalika takon pira bedhil lan cangkang sing dibutuhake kanggo nyuda pertahanan mungsuh. Ngendi langsung, marang panguwasa sing luwih dhuwur, dheweke ngomong babagan ora ngerti lan menehi tokoh tartamtu.
    Cukup, ing prakara liya, kaya biasane, anggere ora ana perang, ing ndhuwur ana dominasi jenderal parket lan sycophants, adoh saka mencet masalah tentara.
    Perang mbusak kulit iki, nanging butuh wektu. Lan mulane mundhut sing ora bisa didandani.
    1. 0
      18 Oktober 2015
      Kutipan: MUD
      Kebeneran penulis artikel kasebut dikonfirmasi kanthi conto sing jelas, sanajan saka film fitur babagan Jenderal Gorbatov.


      Sampeyan uga "Inglourious u ****kov", nggawa konfirmasi soko ana ...
      1. +2
        18 Oktober 2015
        Jenderal Gorbatov minangka perwira nyata lan film babagan dheweke adhedhasar fakta nyata. Iki minangka salah siji saka akeh (maneh) perwira tempur, sing bongkokan ditarik metu ing perang kasebut. Amarga sifate sing ora prasaja lan langsung, dheweke lan perwira liyane sing padha karo dheweke duwe akeh masalah, nanging ing kasus apa wae, dheweke nindakake tugas kanthi jujur, senadyan kasunyatan sing disebut "parket" sijine spokes ing gembong. Miturut cara, crita babagan kasunyatan sing ora gelem njupuk iku wis sawetara rincian. Rokossovsky sing misuwur meksa dheweke nindakake iki.
        Iku worth kang lagi nyimak sing catchphrase "Kuburan humpbacked bakal ndandani iku" mung bab wong, ditulis dening Stalin. Stalin nambani Gorbatov banget, lan iki bisa ditemokaké ing babad sajarah.
        1. 0
          18 Oktober 2015
          Kutipan saka AwaZ
          Wigati dimangerteni yen frasa "Kuburan bongkok bakal ndandani" mung babagan dheweke

          Aku sinau akeh perkara anyar ing VO ... Dadi, Anton Palych Chekhov ing taun 1898 tegese dheweke nggunakake idiom iki ????
        2. +2
          18 Oktober 2015
          Kutipan saka AwaZ
          Jenderal Gorbatov minangka perwira nyata lan film babagan dheweke adhedhasar fakta nyata. Iki minangka salah siji saka akeh (maneh) perwira tempur, sing bongkokan ditarik metu ing perang kasebut.


          Bapakku almarhum, prajurit profesional, perang ing Tentara kaping 3, dipimpin dening Gorbatov. Lan dheweke lan kanca-kancane nganggep Gorbatov minangka komandan paling apik ing Perang Dunia II, sing ngurus prajurite lan ngurmati tanpa syarat ...
          Miturut cara, wayahe penasaran - Jenderal Gorbatov ora ngombe utawa ngrokok ...
  10. +4
    18 Oktober 2015
    Aku uga pengin mbantah karo penulis ing sawetara titik.

    Kabeh negara Eropah anjog mutusaké ing peran saka kavaleri wis ing tengah Perang Donya. Sawisé perang iku, meh ora ana pasukan kavaleri ing tentara Eropah.


    Inggih, Belov lan Dovator padha ora weruh sing kavaleri nyedot lan padha lali kanggo ngandhani mungsuh bab iku. Uga jenderal tank Jerman, sing ngidak-idak rong dina cedhak Mokra ing wiwitan kampanye Polandia, kanthi cara kasebut, uga nglawan brigade kavaleri. Mung kavaleri kudu digunakake kanthi bener. Minangka infantri motorized ersatz, kavaleri dioperasèkaké cukup apik ing tingkat taun nganti 43rd, nganti mekanisasi normal infantri wiwit en masse.

    Akibaté, ing awal perang, akèh-akèhé saka landing Corps saka Tentara Abang perang minangka unit bedhil entheng, sing, ing kasunyatan, tanpa artileri, mortir, etc. Ndhuwur, ketoke, dheweke mutusake manawa prajurit sing wani ora butuh senjata abot.


    Pancen, infantri sing entheng lan dilatih banget perang banget. Contone, nalika serangan balik saka Tentara kaping 5, nalika interaksi karo tentara meriem ditetepake. Nanging nalika Angkatan Udara dilebokake ing pertahanan, mula ora ana senjata abot sing dirasakake. Kaya pasukan kavaleri, Angkatan Udara kudu digunakake kanthi wicaksana.

    Kita salah ngitung. Kreteg ngliwati Dvina Kulon ing Jekabpils lan Dvinsk (Daugavpils) dijupuk dening pasukan Jerman nalika pindhah. Nanging ing distrik militèr Baltik ing Kawa perang ana 26 divisi.


    Lan carane akeh divisi padha ana ing GA "Lor"? Lan awake dhewe butuh jembatan kanggo maju unit mekanik kanggo serangan balik.

    Ing distrik militèr Kiev, arah saka lis tapel wates ing wilayah Ustilug-Sokal, sing, arah paling cendhak kanggo Kyiv, ditutupi dening pasukan relatif banget saka Tentara Abang. Ora nggumunake yen Jerman nindakake pukulan utama ing kene, nyuwek ngarep dadi rong bagean. Aku wonder ngendi Tentara Abang samesthine jotosan utama saka Jerman? Liwat Carpathians utawa liwat rawa cedhak Kali Pripyat?


    Kanggo informasi penulis, doktrin perang seluler diadopsi ing Tentara Merah. Lan tinimbang ngganti unit infantri, sing ing kasus apa wae bakal luwih ringkih, miturut tinju kejut mungsuh, mesthine kudu mungkasi tinju iki kanthi serangan balik dening pasukan mekanis kita.
  11. -2
    18 Oktober 2015
    Iki ditulis kanthi hiasan kanthi pratelan orisinalitas lan cukup cocog karo kabijakan de-Stalinisasi lan dekomunisasi sing ditindakake dening para liberal ....
    Apa maneh wong kudu mratobat?
    MINUS.
    1. +2
      18 Oktober 2015
      Kutipan: Nyrobsky
      Apa maneh wong kudu mratobat?


      Pamrentah kita nggawe akeh kesalahan, kita ngalami kahanan nekat ing taun 1941-42, nalika tentara kita mundur, ninggalake desa lan kutha asli ing Ukraina, Belarus, Moldova, Wilayah Leningrad, Republik Karelian-Finlandia, ninggalake amarga ana ora metu liyane. Sawetara wong liya bisa ngomong: sampeyan ora mbenerake pangarep-arep kita, kita bakal nginstal pamrentah liyane sing bakal nggawe perdamaian karo Jerman lan njamin perdamaian kanggo kita. Iku bisa kelakon, pikiran sampeyan.

      Nanging wong Rusia ora setuju iki, wong Rusia ora kompromi, padha nuduhake kapercayan tanpa wates ing pamaréntahan kita. Baleni maneh, kita padha kleru, rong taun kapisan wadyabala kepeksa mundur, pranyata ora nguwasani prastawa, ora bisa ngrasakake kahanan kang dumadi. Nanging, wong-wong Rusia percaya, sabar, ngenteni lan ngarep-arep yen kita isih bisa ngatasi acara kasebut.

      Kanggo kapercayan iki marang pamrentah kita, sing dituduhake dening wong Rusia, kita matur nuwun kanthi sanget! (c) Stalin
      1. 0
        18 Oktober 2015
        Kutipan: Petrof
        Sawetara wong liya bisa ngomong: sampeyan ora mbenerake pangarep-arep kita, kita bakal nyelehake pamrentahan liyane sing bakal nggawe perdamaian karo Jerman lan njamin perdamaian kanggo kita. Iku bisa kelakon, pikiran sampeyan.

        Ora, wong Rusia nalika Perang Donya I ing taun 1 sing "kesel perang" karo Jerman sing nggawe "pamaréntahan anyar" wiwit wiwitan Kerensky, lan banjur Lenin, sing kalebu Stalin, sing nyimpulake Brest. tentrem karo Jerman. Lan banjur Riga. Lan iku kabeh wong Rusia, lan ora ana liyane. Lan defirambs nyanyi babagan kasunyatan sing ora kedadeyan ing Perang Dunia II, aku ora bakal duwe wong Rusia sawise apa sing wis kedadeyan.
        Lan wong-wong kaya Stalin bakal tansah memuji wong-wong sing ngetutake dalan Leninis lan "ora ngiyanati" wong-wong mau ing wayahe angel kanggo wong-wong mau. Nalika Stalin piyambak, ing 1917, nindakake iki karo kanca-kanca partai, gampang lan prasaja.
        Aku ngerti yen pahit lan ora nyenengake maca tembung kasebut. Nanging mung ing interpretasi kaya mengkono saka kasunyatan wis rampung dening kula, aku weruh hubungan kausal saka apa sing kedadeyan ing wektu iku.
  12. -2
    18 Oktober 2015
    Dewan Militer Distrik Militer Istimewa Baltik nandatangani arahan marang pasukan supaya waspada ing 2:25, lan dikirim menyang markas tentara mung jam 22.6.41:XNUMX esuk. Para wadyabala didhawuhi: “Kula. Ing wayah wengi tanggal XNUMX ........ Langsung pasang tambang anti tank lan alangan sing ora katon (c)

    Apa sing ora dilebokake sadurunge? sawise kabeh, padha nyepakaké kanggo nimbali
    lan pira sing bisa ditindakake ing kerusuhan, ing tengah wengi, kurang saka rong jam sadurunge perang diwiwiti,
  13. +3
    18 Oktober 2015
    Penulis wedi yen ana pengulangan periode kasebut, mula dheweke nulis kaya mangkene. Artikel kasebut ana akal sehat, yen maca kanthi tliti lan dipikirake.
  14. +1
    18 Oktober 2015
    Tank duwe sumber daya mung sawetara atus kilometer utawa 100-150 jam mesin, lan padha dipeksa kanggo nggawe pawai 150-200 km ing ngarep.
  15. +2
    18 Oktober 2015
    Ing kasus apa wae, yen pimpinan militer ora nggawe akeh kesalahan sadurunge perang sing ora bisa diterangake, Tentara Abang, bisa uga bisa mungkasi mungsuh ing garis Dvina-Dnieper Kulon ing mangsa 1941.

    Punika. Lan ing ngendi sampeyan (Pangarang Igor Perov)? Kanthi analisis acara sampeyan, ternyata USSR bisa menang sadurunge?. Nanging aku kasengsem ing pitakonan liyane - saka ngendi sampeyan teka saka supaya pinter? Ora liya karo HSE.
    1. 0
      18 Oktober 2015
      Kutipan: rotmistr60
      Punika.

      Inggih, ya, saiki muni fantastis, njupuk menyang akun swasana ati subjunctive lan mentalitas Soviet umum kita karo kecemplung ing tragedi, kurban, kamulyan, lan ing. Lan aku setuju karo penulis ing kene - awak dewe iso.
      1. -1
        18 Oktober 2015
        Lan aku setuju karo penulis kene - padha bisa.


        ora bisa. Fashi kanthi objektif luwih apik ing kabeh babagan. Mung ana siji kasempatan - kanggo ngowahi perang dadi siji protracted lan ndeleng sing bakal kehabisan uap ahead. Kita sukses lan para fasis kehabisan tenaga dhisik.
        1. -3
          18 Oktober 2015
          Kutipan saka alicante11
          Mung ana siji kasempatan


          Mungkin iku worth kanggo mine wates karo yuta tambang
          kanggo narik pasukan langsung saka tapel wates, lapangan udara padha clogged karo pesawat, lan tanpa kamuflase - sanajan pesenan bola-bali ditanggepi kanggo buyar lan kamuflase, padha ngetung ing wong - lan kabeh iki numpes dening serangan banget pisanan.

          banjur mbok menawa ora ana perang
          1. -1
            19 Oktober 2015
            Mungkin iku worth kanggo mine wates karo yuta tambang


            Apa sampeyan wis krungu bab demining?

            mundur pasukan langsung saka tapel wates


            Inggih, bener, iki wis rampung, contone, ing KOVO. Ing ngendi pukulan utama para fasis mesthine. Nanging ZVO mesthine nglakokake serangan balik kanggo narik divisi Jerman saka sisih kidul lan ngenthengake posisi Front Kidul-Kulon, mula wadya-bala kasebut rampung ing tapel wates. Apa ing Brest, apa ing lis Bialystok.

            lapangan udara wis dikebaki pesawat, lan tanpa penyamaran


            Aku wis kesel ngomong ing kene babagan alasan lokasi penerbangan ing lapangan udara utama. Kita ora duwe komunikasi sing dikembangake kanggo ngontrol penerbangan ing lapangan udara alternatif. Lan ora akeh, amarga ana transisi menyang lapangan udara konkrit saka bumi. Lan padha bodho ora duwe wektu kanggo mbangun.
            Pitakonan yaiku CARA nyamar pesawat ing lapangan udara?

            lan kabeh iki rusak dening jotosan pisanan


            Sampeyan ngomong omong kosong, sayang. Penerbangan ing Distrik Militer Kulon (ZF) dirusak nalika operasi udara tanggal 22-24 Juni amarga kaunggulan Nazi ing arah kasebut. Dheweke duwe 2 armada udara ing Pusat GA. Ing wektu sing padha, penerbangan saka Front South-Western sing padha ditindakake kanthi sukses lan ora ana sing ngebom ing lapangan udara.
    2. -1
      18 Oktober 2015
      Kutipan: rotmistr60
      Punika. Lan ing ngendi sampeyan (Pangarang Igor Perov)?

      Secara fisik, ing taun 40-an, dheweke ana ing kene lan mung molekul lan atom sing kasebar ing saindenging planet ing banyu, udara lan tanah. Nanging wayahe teka nalika molekul lan atom diklumpukake ing DNA saka bapak lan ibune, lan mung sawise Igor Petrov njedhul, sing ora milih lan ora bisa milih wektu lair, kaya saben kita saiki urip utawa sadurunge. seda. Igor Petrov sajrone urip bisa pindhah ing angkasa ing planet iki, nanging ora bisa mindhah fisik ing wektu. Nanging iki ora nyuda hak kanggo nelpon pepadhamu-flayer almarhum saka 20s kanggo nelpon wong flayer, sanajan dheweke ora tau nyabrang dalan karo wong ing urip amarga flayer mati sadurunge lair.
      1. -3
        18 Oktober 2015
        Quote: Kapten Nemo
        Secara fisik, ing taun 40-an, dheweke ana ing kene lan mung molekul lan atom sing kasebar ing saindenging planet ing banyu, udara lan tanah.

        Gusti, opo meneh??? ING
        Quote: Kapten Nemo
        sushi

        ??? Ing dumplings lan jatah garing saka tentara Trinidad ????
        1. 0
          18 Oktober 2015
          Kutipan saka Das Boot
          Gusti, opo meneh???
          Ing sushi???
          Ing pangsit lan jatah garing tentara Trinidad ????

          Aja pura-pura, sampeyan ngerti yen iki dudu babagan masakan jaban rangkah, nanging babagan bagean bumi planet sing ora diisi banyu. Tipe kalsium, magnesium, kalium, mineral liyane, logam, lsp.
          Mekanika kuantum bisa mbantu sampeyan, muga-muga. Inggih, yen sampeyan mung ora njedhul saka "Roh Suci" banjur, ya, kene aku njupuk topi kanggo sampeyan.
          1. -1
            18 Oktober 2015
            Quote: Kapten Nemo
            Banjur ya, aku njupuk topi kanggo sampeyan.

            ya, paling ora njupuk kulit sirah, nanging maca maneh komentar sampeyan saka panggonan iki:
            Quote: Kapten Nemo
            Secara fisik ing taun 40-an, dheweke mung ana ing kene

            luwih gampang dicopot...
            1. -2
              18 Oktober 2015
              Apa ora isin banget kanggo sampeyan kanthi tembung "kene" ngerti permukaan planet iki, sing ana alam sing ora ana urip lan sing urip, apa ukurane minimal lan maksimal?
              Sawise kabeh, aku ora ateges situs Topvar utawa wilayah USSR ing 40s. Lha yen mung ing tata basa antarane tembung “was, mung”, kudune tak wenehi tanda koma, ya iki formalitas sing ora pati penting lan ora liya.
            2. Komentar wis dibusak.
        2. Komentar wis dibusak.
    3. Komentar wis dibusak.
  16. Erg
    +4
    18 Oktober 2015
    Aku ora ngerti carane iku karo tank, nanging penulis ing rintangan karo sajarah. Mulane istilah kasebut minangka "ora bisa diterangake".
  17. -2
    18 Oktober 2015
    USSR diarani Rusia, sing ing wektu iku paling ora bener, ora maca maneh ...
    1. +1
      18 Oktober 2015
      USSR iku Rusia.
      1. +3
        18 Oktober 2015
        Kutipan: AlexL
        USSR iku Rusia.

        ------------------
        Ora, USSR minangka Uni Soviet-Republik Sosialis Soviet, dheweke sing perang karo Jerman, sampeyan ora kudu ngrusak lan ngukir kekurangan sampeyan ... penerus saka USSR, lan ora kosok balene ... Yen sampeyan wis referring kanggo Kakaisaran Rusia, iku wis musna ing pungkasan Perang Donya I ... Lan sampeyan kudu nulis bab USSR, lan ora bab Rusia, tegese Perang Dunia II ...
    2. 0
      18 Oktober 2015
      Kutipan saka Altona
      USSR diarani Rusia, sing ing wektu iku paling ora bener

      Ing USSR, miturut grammar basa Rusia, mesthine ora bener. Nanging, ing Kulon, ing saindhenging eksistensi USSR, meh tansah disebut Rusia. Jerman ing GDR disebut kabeh prajurit "Rusia", senadyan kasunyatan sing ing GSVG setengah saka prajurit ing 80s wis cetha fitur rai Asia sing padha banget beda saka bagean Eropah saka USSR, lan ing Unit saka GSVG padha ora dianggep lan ora Russian.
    3. Komentar wis dibusak.
  18. +1
    18 Oktober 2015
    Akeh komentar sing berlebihan ing artikel kasebut. Contone, padha T-28s cukup efektif, kanthi nggunakake cukup, ing paling senadyan nyandhang lan luh, padha luwih dipercaya saka T-34s. Mriem 76mm ing BT iku timah, masalah ora ana ing meriam, nanging ing cangkang, supaya meriam 45mm rampung pierced sembarang waja tank Jerman ing 41. Jujur, aku ora ngerti babagan divisi mekanis. Makatên ugi kabentuk sasampunipun rawuhipun G.K. Zhukov ing nomer akeh korps mechanized, iki pancene ana bilai. Masalahe, ora amarga tank beda-beda, Jerman uga beda-beda, lan ing prinsip ana tank sing cukup, kanggo referensi, USSR mbangun luwih akeh tank tinimbang ing gabungan donya, nanging amarga ora ana kru, dhukungan teknis. lan, paling Jahwéh, dilatih sambungan bedhil motorized. Aku ora bakal nerusake luwih, nanging idea penulis umume bener.
    1. -3
      18 Oktober 2015
      Tembung kunci:
      Quote: Kucing ireng
      kanthi nggunakake cukup
  19. +1
    18 Oktober 2015
    Kutipan saka faridg7
    Ya, paling ora modernisasi karo nyamuk, nanging ora bakal bisa nggawe Kapadhetan geni sing dibutuhake ing pertahanan, lan luwih akeh ing serangan, mula penulis bener babagan conto sing wis lawas kanggo wektu kasebut.

    Miturut cara, nyamuk mlebu ing adegan nalika pambentukan divisi anyar, lan sadurunge ana ing gudang ngenteni remelting. Tentara ing awal perang iki bersenjata karo senjata luwih efektif, self-loading carbine SKS lan SVT, kang Jerman seneng nggunakake.
    1. -5
      18 Oktober 2015
      Kutipan saka Bairat
      sks carbine muatan dhewe


      diadopsi ing taun 1949

      lan kanggo nggunakake massa pendidikan SVT ora cukup
      laporan wis wadi sing perwira ora bisa nguwasani pistol TT - ora ana pengalaman cocog, dexterity militèr lan mung ora kawruh.
      1. +2
        18 Oktober 2015
        Kutipan: Petrof
        laporan wis wadi sing perwira ora bisa nguwasani pistol TT - ora ana pengalaman cocog, dexterity militèr lan mung ora kawruh.

        link please.
        1. -3
          18 Oktober 2015
          Wis suwe ora maca, ora eling persis ing ngendi.
          iku sabenere bab mangsa pra-perang, yaiku, sadurunge Perang Donya II, lan bab perwira tentara sing lagi wae lulus saka sekolah.

          nanging aku elinga memoar pilot (Shmelev "Saka Low Heights") ngendi dheweke ngandika yen kabeh pilot saka resimen (utawa apa wae sing diarani) ora ngerti carane nggunakake kompas lan peta ing pesawat lan kanggo nemokake. metu ngendi padha bener, aku kudu njagong lan interogasi warga lokal.
          1. 0
            November 24 2015
            Gusti, omong kosong apa sing sampeyan omongake, Petrof - uga, ing endi wae, lan ing endi wae, lan babagan kompas, wah!
            Aku ora kesed, aku ndeleng komentar, mesthi dipuji, nanging sampeyan ora perlu ngomong babagan pilot Shmelev, lan warga lokal, lan liya-liyane.
      2. +1
        18 Oktober 2015
        Ya, aku salah, ABC 36.
  20. -2
    18 Oktober 2015
    Kanggo sawetara alasan, kabeh benjolan dibuwang ing komando militèr, nanging ing wektu sing padha dilalekake manawa komando militèr (yaiku LSM lan Staf Umum) ora makarya kanthi misah saka pimpinan politik negara - Stalin, Politbiro lan Dewan Komisaris Rakyat.
  21. +1
    18 Oktober 2015
    Iku misale jek banget sing ana kabeh - loro kasekengan lan ngiyanati. Mulane pait 41. Padha ngresiki metu pengkhianat lan sinau carane perang wis ing Course saka perang. Lan akeh matur nuwun kanggo dheweke, para pahlawan perang lan buruh ngarep!
    1. -2
      18 Oktober 2015
      Kutipan: NordUral
      Ngresiki pengkhianat lan sinau perang nalika perang

      babagan "ngresiki pengkhianat nalika perang" kanthi luwih rinci, mangga. Mung penasaran. Tesis sing padha sinau perang nalika perang ora anyar lan ora nuwuhake keraguan. Dadi, nyatane, wis mesthi - kita ora siap kanggo perang siji. Bener, iki dudu alesan kanggo bungah, IMHO.
  22. +1
    18 Oktober 2015
    Marang kula, paman ... Yu.M. Lermontov
    Penulis, minangka putu sing didhelikake Goebbels, nyeret fakta-fakta ing wangun gosip, dicampur, lan argumentasi ing ngisor sabuk. Lan apa sing pengin ditulis ing karangan sekolah? Pungkasane, dheweke nyuda kabeh amarga kesalahane Stalin. Dheweke ngarahake menyang Stalin, nanging ditembak ing Rusia. Kanggo kula saiki, sikap marang Stalin minangka kriteria intelijen lan kejujuran: anti-Stalinis yaiku buta huruf utawa bajingan. Ora ana sing katelu. Nanging yen kabeh wis cetha karo scoundrels sing target Stalin kanggo njaluk menyang Rusia, sampeyan ora bisa ngomong akeh bab kedadean wong bodho buta huruf ing papan sempit forum. Minus pasti
    1. -2
      18 Oktober 2015
      Kutipan saka: w3554152
      Penulis minangka putu sing didhelikake saka Goebbels

      apa gambar kuwat ... "Putra haram kolom kalima. Kabeh."
      Kutipan saka: w3554152
      Kanggo kula saiki, sikap marang Stalin minangka kriteria intelijen lan kejujuran: anti-Stalinis yaiku buta huruf utawa bajingan.

      nah ... Reductio ad Stalinum ... Mungkin sampeyan ora
      Kutipan saka: w3554152
      bajingan
      , nanging
      Kutipan saka: w3554152
      buta huruf
      - persis. Aku setuju karo siji ing pidato:
      Kutipan saka: w3554152
      sampeyan ora bisa ngomong akeh bab kedadean saka bodho buta huruf ing papan sempit forum
      Ya, sejatine, ora dibutuhake - dheweke ngomong dhewe.
      1. 0
        18 Oktober 2015
        Mesthi wae, sampeyan kudu nulis kanthi bener, nanging digunakake minangka sawetara argumentasi ... sampeyan muspra.
        "Pendidikan sing apik. Ngerti papat basa. Nulis geguritan. Kretin mutlak." Frasa sing ahli ing basa manca, "filolog" saka komedi Shakespeare "Twelfth Night" supaya rajin blacked metu lan blacking metu. Bisa dingerteni, yen ora, dheweke ora bakal duwe apa-apa sing bisa diandelake ing pratelan babagan omniscience.
      2. +1
        18 Oktober 2015
        Mesthi wae, sampeyan kudu nulis kanthi bener, nanging digunakake minangka sawetara argumentasi ... sampeyan muspra.
        "Pendidikan sing apik. Ngerti papat basa. Nulis geguritan. Kretin mutlak." Frasa sing ahli ing basa manca, "filolog" saka komedi Shakespeare "Twelfth Night" supaya rajin blacked metu lan blacking metu. Bisa dingerteni, yen ora, dheweke ora bakal duwe apa-apa sing bisa diandelake ing pratelan babagan omniscience.
      3. +2
        19 Oktober 2015
        Kutipan saka Das Boot
        Reductio ad Stalinum...Mbok menawa sampeyan ora


        Liyane boatman polyglot olahan karo pratelan kanggo asli. Kamus ora bakal mbukak ing kene. Banjur kanggo sapa aksara asing iki: Reductio ad? Apa sampeyan mung pengin pour lendhut Stalin saka sudhut? Ora anyar. Ora, nanging sing nomer loro mesthi.
        1. 0
          19 Oktober 2015
          Nanging dheweke ora duwe Marinesko utawa Lunin ing foto ...
          1. 0
            19 Oktober 2015
            Dheweke kanthi jelas nulis julukan ing basa Jerman - prau. Ing foto Fritz.
            1. +1
              19 Oktober 2015
              Slav Jerman sing sejatine ...
  23. 0
    18 Oktober 2015
    Luwih becik bebener sing pahit tinimbang goroh sing manis iku prinsip sing apik.
    Penulis nggawe analisis, sing, para penyayang label, nelpon kritik (!) Supaya ora ngulang kesalahan ing mangsa ngarep, sing kudu dibayar karo nyawa manungsa.
    Saka posisi apa analisis digawe? Saka patriotik.
    Napa nyalahake dheweke?
    -----------
    Aku utamané kena dening reproaches kanggo penulis sing padha ngandika gampang kanggo nulis kanggo wong, "mengko", sawise acara.
    Miturut logika, analis kudu nulis "sadurunge" acara utawa ora nulis kabeh.
    Ana pilihan katelu - kanggo nulis mung apa sing nyenengake kanggo ngrungokake lan lulls atine.
    Penulis nulis babagan iki.
  24. +2
    18 Oktober 2015
    Kutipan saka Das Boot
    Tembung kunci:
    Quote: Kucing ireng
    kanthi nggunakake cukup

    Aku bakal nerangake khusus: panggunaan sing cukup ora kanggo mbuwang tank ing terrain sing ora bisa digunakake tanpa infantri, tentara meriem lan dhukungan udhara ing pertahanan mungsuh sing durung ditelusuri. Dadi dudu senjata unik sing bisa ngalahake kabeh wong lan kabeh, pasukan tank kudu digunakake kanthi kerjasama karo kabeh cabang militer liyane. Kanthi gati kanggo padha T-28, iku uga dilindhungi saka pesenan upgrade paling anyar: bathuk nganti 80mm, sisih nganti 40mm. Armament short-barreled meriam 76mm (45mm ing versi awal) lan 4 7,62mm bedhil mesin. Ing wektu sing padha, ora kaya "mentah" T-34, luwih dipercaya lan dikuwasani kru ing babagan operasi. Saka minus, siji bisa nemtokake kru lan dimensi sing gedhe banget. Tank kasebut, kanthi gampang, ora ala, ora luwih ala tinimbang mitra Jerman, nanging ing sawetara cara malah luwih apik. Saiki, babagan T-35, ora ana gunane kanggo menehi ciri, amarga ora melu perang, Jerman entuk piala, total ana 56, percaya yen tank ora disalahake. diuncalake menyang mungsuh tanpa perang.
  25. +2
    18 Oktober 2015
    Apa moral karya iki? kok wong nulis layang akeh? Apa ora wong-wong sing njerit-njerit ayo ngukum komunisme mbayar hibah marang penulis, wong komunis sing mateni wong akeh, ayo padha tobat. Bajingan apa sing mateni wong akeh, ayo padha mratobat. Apa ora iki gagasan sing arep ditulis penulis kanggo kita???

    Aku bakal ngomong siji bab saka aku, iku uga, nanging USSR menang perang, ngalahaké kabeh wong lan Japs ing Khalkhin Gol lan Jerman karo kabeh Eropah united, lan nuduhake ibu Amerika Kuzkin karo bom atom. Kamulyan kanggo para leluhur sing kaya ngono.
    Saben uwong wis gagal, kangelan, kesalahane, nanging yen bagean saka tumindak kamulyane minangka pinunjul minangka karo pimpinan Soviet, wong ngapura kesalahane lan appreciate prestasi, lan iki bener. Yen ana wong sing ujar manawa ora kaya ngono lan sampeyan kudu ngethok gulu kanggo saben langkah sing salah - iki dudu wong kita, wong Rusia sing loman lan adil.
  26. 0
    19 Oktober 2015
    Wong mung dicet jambs ing kasus nalika gegaman ora menang.
    Yaiku, senjata dofiga, nanging ora ngerti carane mbuwang kanthi bener.
    Ayo dadi njupuk Chechen pisanan ... persis kahanan sing padha.
    Padha sinau perang ing lapangan, nanging kudu perang ing kutha.
    Afghan, telpon pisanan saka pasukan kita. Saka pengeling-eling peserta, uga akeh tinsel,
    sing kudu cepet dibuwang.
    Mung wae sing penulis nuduhake, miturut pendapatku, saliyane ana senjata lan pejuang,
    sampeyan kudu duwe pola pikir sing bener.
    Maneh, taun pinten iki?
    Coba njupuk inisiatif, dheweke bisa ngarani sampeyan mungsuh wong ...
    Dadi penulis ora kena disalahake,
    kudu nggawe kesimpulan lan nyegah pengulangan.
  27. +4
    19 Oktober 2015
    Artikel ing tingkat pers kuning taun 90-an. Sajrone wektu iki, akeh artikel, buku, komentar wis ditulis. Penulis Waca...
    Apa maneh macet. Yen penulis pancen insinyur desain, mula bagean saka kategori "iki ora rampung, iki ora rampung, sing ora digawe ..." kaget banget. Kabeh duwe alasan, desain lan teknologi ... Penulis, kanggo kapentingan, sinau bahan ing senapan mesin 37-mm, sajarah nggawe lan produksi.

    Aku ndhukung komentar pisanan.
  28. 0
    19 Oktober 2015
    pancen bener. Kekalahan Tentara Abang ing tahap pisanan perang diprogram. Pitakonan iku sapa lan ngapa. Aku pracaya yen Stalin mangertos yen sukses ing perang ing tataran kapisan bakal mimpin kanggo kasunyatan sing USSR bakal ngiwa tanpa allies piyambak marang saben wong. Jerman, ing sisih liya, ora bisa menang perang tanpa dhukungan saka Rusia utawa Amerika Serikat.
  29. +3
    19 Oktober 2015
    G.K. Zhukov mung pangareping Staf Umum Tentara Merah, i.e. ex officio tanggung jawab kanggo kesalahan kasebut, lan intelijen militer ...
    Lan ana akeh pitakonan sing ora nyenengake babagan layanan ing KOVO.
    Nanging dheweke nyukur sirahe ing Komisaris Rakyat Tymoshenko

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"