Review militèr

N. S. Khrushchev lan dhaptar eksekusi

28
Pati Stalin nyuda jaminan keamanan Rusia (USSR). Kanggo njaga keamanan warga negara, pimpinan ing babagan intelijen, ukuran pikiran, kawruh lan kekarepan sing padha karo Stalin.

N. S. Khrushchev lan dhaptar eksekusi


Negara ing periode saka 1917 kanggo 1953, kang dadi superpower mbosenke berkembang, ing ngarsane pimpinan kuwi, bakal njamin kabeh bangsa saka USSR keamanan, kaluhuran, kamakmuran lan standar urip paling dhuwur - luwih saka negara ing. donya.

Nanging wong sing ora duwe pikiran negara ing kabeh, sing ora ngerti lan ora tresna Rusia, teka kuwasa - Nikita Sergeevich Khrushchev. Dheweke kudu ngatur negara berkembang sing dipulihake sawise Perang Patriotik Agung 1941-1945.

Ora ana kepala negara Rusia ing kabeh milenium critane ora nampa negara kuat lan ayu kaya N. S. Khrushchev.
Tanggal 5 Maret 1953, ing dina matine I. V. Stalin, G. M. Malenkov diangkat dadi Ketua Dewan Mentri USSR. Nanging iki minangka janjian sauntara, amarga kudu milih wong kanggo ngganti almarhum I.V. Stalin, nganti pemenang ing perjuangan kanggo daya ditemtokake. G. M. Malenkov diangkat L. P. Beria, V. M. Molotov, N. A. Bulganin lan L. M. Kaganovich minangka wakilé. N. S. Khrushchev mimpin sekretariat Komite Pusat CPSU.

Ing kasunyatan, loro contenders perang kanggo daya: N. S. Khrushchev lan L. P. Beria. Ing perjuangan iki, N. S. Khrushchev menang. Kenging punapa? Sawise kabeh, L.P. Beria duwe pamikiran negara skala gedhe, katrampilan organisasi sing gedhe, lan kawruh sing komprehensif. Kepiye carane wong sing duwe pikiran gedhe lan kuwat bakal kalah karo Nikita Khrushchev?

Ing mratelakake panemume, ana pasukan katelu sing, ing dina matine I.V. Stalin, metu saka lemah lan nggawa N.S. Khrushchev kanggo daya. Kontemporer lan sadurunge ora bisa dimangerteni kanthi cepet saka N. S. Khrushchev menyang eselon paling dhuwur saka kekuwatan, sing ora cocog karo kemampuan pribadine.
"Ing Januari 1932, Khrushchev kapilih minangka sekretaris kapindho Komite Kutha Moskow Partai Komunis Bolsheviks Kabeh-Union. Karir, terus terang, mumet, sing malah akeh sing digosip. Ing ngisor iki entri saka buku harian pejabat partai A. G. Solovyov tanggal 28 Januari 1932: "Aku lan sawetara kaget karo kabisat cepet Khrushchev. Dheweke sinau banget ing Akademi Industri ... Saiki sekretaris kapindho, bebarengan karo Kaganovich. Nanging nggumunake pikirane sempit lan sycophant gedhe.

Ing Januari 1934, Khrushchev dadi sekretaris pisanan saka Komite Kutha Moscow, lan ing Maret 1935 diganti Lazar Kaganovich minangka sekretaris pisanan saka partai MK.

Ing Februari 1938, Khrushchev diangkat dadi Sekretaris Pertama Komite Pusat Partai Komunis Ukraina, lan banjur dadi anggota Politbiro Komite Sentral Partai Komunis Bolshevik Kabeh-Uni. Sawetara peneliti ngubungake kenaikan pangkat kanthi cepet minangka kekejeman, amarga ana bukti yen Khrushchev bali menyang pamarentah ing taun 1930-an lan njaluk ijin kanggo ngukum penjahat luwih akeh tinimbang sing diidinake dening pemerintah.
Miturut cara, saka informasi iki, loro liberal lan akeh komunis teka menyang kesimpulan bab orane "dhaptar eksekusi", sing mesthine nemtokake jumlah wong sing bakal ditembak.

Sing sengaja nyebar kesimpulan cepet-cepet bisa dimangerteni, amarga dheweke gerah utawa sengit marang Rusia, wong Rusia, kekuwatan Soviet, Stalin. Sawetara wong-wong mau ora duwe pendapat apa-apa, nanging fitnah masa lalu kita, amarga Barat mbayar dhuwit kanggo iki.

Kaget warga kita sing jujur. Kepiye carane ora ngerti yen ing taun 1930-an negara iki ora duwe wong sing bisa kerja ing pabrik lan pabrik sing dibangun lan dibangun, ing tetanèn, ing institusi ngelmu lan budaya, ing sektor layanan, kanggo ngawula ing polisi lan tentara. Saben wong "padha bobote emas" lan dumadakan ana tuduhan babagan "daftar hit". Ragu-ragu kudu klelep ing jiwa, kepiye negara, yakin manawa mungsuh bisa nyerang ing mangsa ngarep, ngluncurake rencana kanggo nembak wong?

Nyatane, ing wektu iku USSR minangka negara rakyat kanthi konstitusi sing berfungsi, kantor kejaksaan sing ngontrol implementasine hukum ing kutha-kutha lan desa-desa ing negara kasebut, ing pengadilan, pakunjaran lan institusi negara liyane. Kita sacara teoritis lan saiki duwe kesempatan kanggo ngunggahake kasus marang wong sing disalahake ing taun 1930-an, amarga ing wektu kasebut syarat-syarat undang-undang sing ana ditindakake. Dene manawi ing sapunika kathah warga ing nagari ingkang pitados wontenipun daftar-daftar ing nginggil, ateges masyarakat kita sampun boten sehat saha saged tiwas.

Amerika Serikat nyedhiakke dhuwit kanggo agen-agen kasebut kanggo ngrusak hakekat negara sosialis rakyat. Wis pirang-pirang dekade, propaganda anti-Soviet dibiayai, kalebu saiki, nalika USSR wis ilang luwih saka rong puluh taun. Dheweke mbiayai lan ora mikir yen dhuwit kasebut boros, amarga dheweke ngerti yen kanthi mateni keagungan jaman kepungkur, dheweke mateni masa depan kita.

Bebener Rusia diwiwiti kanthi definisi negara sosialis. Sistem sosialis minangka siji-sijine sistem ing donya sing manungsa minangka nilai paling dhuwur. Ing negara kapitalis liberal, dhuwit minangka nilai paling dhuwur. Lan yen ing negara sosialis wong minangka nilai paling dhuwur, banjur ngrawat wong, kanggo wong minangka fungsi utama. Nanging ing wektu iku, ora mung ing Uni Soviet, nanging uga ing negara liyane ing donya, padha ora siap kanggo mbusak paukuman pati. Amerika Serikat, China lan akeh negara liyane isih nggunakake paukuman mati - paukuman pati.

Ing USSR ing taun 1930-an, penghapusan paukuman pati uga mokal, amarga iki bakal nyebabake tambah akeh pelanggaran pidana serius lan aktivasi kolom kaping lima. Konfirmasi apa sing wis dikandhakake yaiku Rusia saiki, ing ngendi paukuman pati wis diilangi lan jumlah paten pinaten luwih akeh tinimbang para penjahat sing kudu ditindakake kanggo nyegah kejahatan kasebut. Pranyata ing Rusia saiki, negara utamané peduli babagan nylametake nyawa para pembunuh, lan dudu warga sing taat hukum. Kaputusan sing kaya mengkono ing negara Eropah non-Kulon sing gedhe ora bisa diarani selaras karo kapentingan bangsane.

Pamrentah USSR ora ngilangi paukuman pati, nanging kanggo alasan sing wis ditemtokake sadurunge, dheweke ngupaya mbatesi jumlah ukuman pati sing diturunake dening pengadilan. Wilayah, krais, republik dilarang ngliwati jumlah ukuman pati luwih saka sing ditemtokake dening pemerintah USSR. Tegese, pamrentah Uni Soviet ngupaya supaya paukuman pati diucapake dening pengadilan mung minangka pilihan pungkasan. Miturut cara, dhaptar kanggo dispossession uga mbatesi, ora preskriptif.

Lan sengit negara Soviet makili tumindak manungsa iki minangka jahat. Lan iku tansah ngageti ora padha pungkasanipun pitenah ora mung pamaréntah Soviet, nanging uga Soviet, wong Rusia, nanging iku ngageti sing padha pracaya. Sawise kabeh, yen wong ngira yen dheweke tresna marang Tanah Air, dheweke ora bisa percaya karo pitenah kasebut. Bebener kudu dijaluk ora mung dening pikiran, nanging uga saka ati. Mung masyarakat sing ora sehat kanthi moral sing bisa nggayuh tingkat ora ngormati sejarah tanah air lan percaya saben nonentity sing ngomong.

Wiwit ngadegake pirang-pirang abad kepungkur nganti 1991, negara Rusia minangka negara tradisional lan paling manusiawi ing donya. Malah tsar kita Ivan the Terrible, sing dikutuk ing Kulon, ngidini kurang saka 4 ukuman pati (bebarengan karo wong-wong sing nglakoni pelanggaran pidana) sajrone 30 taun mrentah negara. Para ratu ing negara-negara Kulon nglilani ukuman pirang-pirang ing sajrone setaun. Dheweke sengit marang Ivan the Terrible amarga ing sangisore dheweke Rusia ngrebut Siberia, amarga dheweke ora ngidini Barat campur tangan ing urusan internal Rusia, kanthi cara militer utawa tentrem, lan ngunggahake negara kasebut menyang tingkat kekaisaran sing ora bisa diakses ing Kulon.

Nanging bali menyang pitakonan, apa N. S. Khrushchev takon pamaréntah USSR ing taun 1930-an? Khrushchev nyuwun pamaréntahan Sovyèt ngidinaken pengadilan Ukraina nemtokaké ukuman pati luwih akèh tinimbang sing diidinaké déning pamaréntah Sovyèt, sing ngupaya mbatesi jumlah ukuman pati sing diturunaké déning pengadilan. Kasunyatan iki menehi ciri minangka wong sing siap kanggo njupuk langkah sing paling ekstrim kanggo nggayuh tujuan tartamtu. Ora ketompo apa sing diomongake babagan mungsuh Khrushchev, ing taun 1950-an dheweke ora duwe kualitas iki.

Miturut pendapatku, kualitas iki ora bisa menehi kaluwihan sing signifikan ing perang nglawan wong sing cerdas. Aku percaya yen Khrushchev didhukung lan dipromosekake menyang puncak kekuwatan dening kabeh mungsuh komunisme Rusia, yaiku Uni Soviet. Dheweke ngarepake yen Khrushchev ora bakal nguwasani dheweke, nanging dheweke bakal ngontrol Khrushchev lan ngupayakake supaya dheweke dilebokake ing panggonane I.V. Stalin sing wis tilar donya.
Pengarang:
Sumber asli:
http://zavtra.ru/content/view/n-s-hruschyov-i-rasstrelnyie-spiski/
28 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. dmi.pris1
    dmi.pris1 23 Oktober 2015 15:29
    + 10
    Kejahatan marang bangsane dhewe, aku nganggep kahanan saiki, nalika wong sing duwe kuwasa ndeleng cangkeme saben PACE, ECHR, lan liya-liyane.
    1. Wend
      Wend 23 Oktober 2015 15:34
      +6
      Khrushchev dudu pamimpin paling misuwur ing jaman Soviet. Yen ora ana kepinginan kanggo dadi pimpinan, jagad bakal ngakoni fotografer sing apik banget Nikita Khrushchev. Lan sapa ngerti, bisa uga dheweke bakal mudhun ing sejarah kanthi prestasi gedhe.
      1. YARS
        YARS 23 Oktober 2015 16:13
        +6
        Khrushchev minangka Trotskyist lan Trotskyist dikuwasani saka njaba, mula Khrushchev menehi Krimea marang SSR Ukrainia kanthi mripat ing mangsa ngarep, nalika USSR dirusak supaya Crimea tetep Ukrainia lan Ukraina dikuwasani dening Kulon, banjur kita saiki. duwe. Lan ing mangsa ngarep, Crimea bakal dijupuk saka Ukraina, supaya Vladimir Vladimirovich reacted ing wektu kanggo pamisah sadar lan "ngobong geni" kanggo Ukraina. Elit Barat nggawe strategi ing tanah kita sajrone 100 taun ngarep, V.V. Putin ngerti iki lan tumindak kanthi bener!
        1. Babr
          Babr 23 Oktober 2015 16:53
          +5
          Quote: YARS
          Khrushchev minangka Trotskyist lan Trotskyist dikuwasani saka njaba, mula Khrushchev menehi Krimea marang SSR Ukrainia kanthi tujuan kanggo masa depan, nalika USSR dirusak supaya Crimea tetep Ukrainia lan Ukraina dikuwasani Kulon, banjur kita saiki duwe

          Aku setuju banget.
          Quote: YARS
          mulane, Vladimir Vladimirovich reacted ing wektu kanggo pamisah sadar lan "ngobong" kanggo Ukraina. Elit Barat nggawe strategi ing tanah kita sajrone 100 taun ngarep, V.V. Putin ngerti iki lan tumindak kanthi bener!

          Ayo kula ora setuju kene.
          Yen tumindak kasebut, Donbass (lan ora mung) mesthi dadi bagean saka Rusia nganti suwe.
        2. sigdok
          sigdok 23 Oktober 2015 22:18
          +5
          Ing mratelakake panemume, iku salah kanggo nimbang Trotskyists minangka wayang prasaja saka Kulon, nanging, ing nalisir, kelompok Trotskyist ana ing sirah saka karusakan saka USSR lan pemugaran kapitalisme ing Rusia, lan Kulon ana. tinimbang sekutu nyedhiyakake informasi, finansial, dhukungan ideologis, sing dibayar dening Ukraina, Belarus lan republik Asia.
      2. Babr
        Babr 23 Oktober 2015 16:26
        +8
        "Ing mratelakake panemume, ana pasukan katelu sing, ing dina matine I.V. Stalin, metu saka lemah lan nggawa N. S. Khrushchev kanggo daya."
        Ora bisa dimangerteni?
        Stalin ngangkat negara, menang ing Perang Agung, nanging uga nggawe kesalahan gedhe.
        Ora rampung Trotskyists. Lan saiki kita mbayar.

        "Wong-wong kaya Khrushchev lagi turu ing jejere kita ... Khrushchev miwiti pengkhianatan karo Stalin, lan dheweke utawa para peneruse bakal ngrampungake karya iki karo Uni Soviet ... Pamrentahane ora bakal suwe, nanging akibat saka pamrentahane bakal dadi. dirasakake nganti pirang-pirang dekade."
        Mao Zedong
      3. sherp2015
        sherp2015 23 Oktober 2015 17:35
        +5
        Quote: Wend
        Khrushchev dudu pamimpin paling misuwur ing jaman Soviet. Yen ora ana kepinginan kanggo dadi pimpinan, jagad bakal ngakoni fotografer sing apik banget Nikita Khrushchev.


        Hm...
        Lan Hitler bisa dadi seniman, lan dudu Fuhrer, sing nggawa kacilakan marang wong-wong, yen dheweke ora diusir saka sekolah seni dening direktur pedagang.
  2. bashi-bazouk
    bashi-bazouk 23 Oktober 2015 15:37
    +3
    Apa artikel piecemeal.
    Ana dhaptar, ora ana ... sing masalah.
    Mesthi ana. Ana Komisi Perencanaan Negara, ana rencana limang taun, lsp. Dadi apa ora duwe rencana kanggo ngenali "mungsuh rakyat." Mesthi ana.
    Ya, mesthi, ana sing menang kompetisi sosialis, ana pimpinan. Ana penghargaan.
    Kene Pupkin grinded telung file ing untu saka mungsuh, uga rampung. Nanging Vasechkin nyuda papat, lan nyuwil siji liyane ing sirahe - iku karya. Nyandhang lan luh, sampeyan bisa ngomong. Mulane, kita bakal menehi dheweke "celana panjang revolusioner abang."
    Miturut cara, Bystroletov "The Riyaya saka Immortals" nyerat cukup cekap bab iki. Aku nyaranake kabeh wong maca.
    ...
    Lan aku, kanthi cara, ora ngganggu anane dhaptar kasebut. Kanggo iki padha instalasi ngrancang.
    Nalika iku "wong jagung gundul" njupuk inisiatif kanggo ngunggahake bar, nalika Stalin nulis resolusi - "Tenang, wong-mikir-kahanan ora cukup (karo huruf D-)".
    ...
    Saiki, produksi unscheduled. Nanging, gaytsov ambruk kanthi cara sing paling ketat, kanggo sawetara AP, utamane bagean 4 saka artikel 12.15 saka Kode Pelanggaran Administratif Federasi Rusia.
    Dadi ing laporan babagan AP yaiku bagean iki (4-12.15) sing dicithak kanthi cara PRINTING.
    Kabeh liyane sing ditulis dening Gayets miskin kanthi tangan, lan "tekan" diketik.
    Lha...lan sapa sing luwih elek?
    Khrushchev .. utawa Nurgaliyev, ing ngendi formulir kasebut dikenalake.
    ...
    Rusia ora bisa dimangerteni kanthi pikiran.
    Sampeyan kudu manggon ing.
    1. nyembur24
      nyembur24 23 Oktober 2015 20:38
      +3
      Rusia ora bisa dimangerteni kanthi pikiran.
      Sampeyan kudu manggon ing.

      Kita manggon! Dibutuhake ngendi lair! Aku ora arep ngendi wae "shedding"! Iki tanah kelairanku! Ora ana siji lan ora ana sing bakal ngalangi aku tresna marang dheweke!
      Sejarah kita sejarah kita!
  3. Insinyur
    Insinyur 23 Oktober 2015 15:37
    -18
    Tanpa Khrushchev, kita ora bakal dadi sing pertama ing ruang angkasa, nanging apa jenis ruang sing ana, Sputnik medeni Amerika Serikat ora amarga mabur ing angkasa, nanging kanthi kasunyatan manawa Uni bisa ngluncurake serangan rudal ing Amerika Serikat. Nikita ora nyisakke dhuwit kanggo rudal, ya, kanggo ngrugekake saka aviation strategis lan armada lumahing, nanging karo pluru ing salawas-lawase nyabrang rencana kanggo serangan nuklir ing Uni, lan kita ora ngrancang aviation strategis kaya Amerika Serikat ing Stalin. . Inggih, banjur akeh dewan ekonomi ngelingi karo nangis ing mripate Brezhnev. Ora perlu diomongake yen dheweke menehi panganan karo jagung. Lan saka ngendi panemu babagan ora tresna marang Rusia? Iki pisanan aku krungu sudut pandang kaya ngono.
    1. Babr
      Babr 23 Oktober 2015 16:37
      + 11
      Katon kaya insinyur. Lan pikirane murid kelas siji. Wong jagung mlumpat kanthi inersia, miturut kabeh hipotek Stalin. Ya, lan saiki kita ana (aku nandheske) mung amarga prestasine.
    2. Imperial
      Imperial 23 Oktober 2015 16:53
      + 13
      Quote: Insinyur
      Tanpa Khrushchev, kita ora bakal dadi sing pertama ing ruang angkasa,

      Yaiku, penerbangan pertama, digawe ing taun 1957, diatur saka awal lan ditindakake sajrone 4 taun? Kasunyatan bilih Korolev diangkat dadi kepala desainer OKB-1946 ing taun 1 uga ora pati penting. Apa iku uga trifle sing riset ing R-7 diwiwiti ing 1950?
      Quote: Insinyur
      lan ing Stalin, kita ora ngrancang penerbangan strategis kaya Amerika Serikat

      Yen Pe-8, sing ora luwih ala tinimbang B-17, ora nyenengake sampeyan, mula Tu-4, sing wiwit diproduksi massal wiwit taun 1947, uga ora pantes.
      Inggih, babagan dewan ekonomi. sing kelingan karo nangis... ora tau krungu saka wong tuwaku. Senajan padha makarya ing farms negara ing Brezhnev kanggo 8 taun. Krungu luwih akeh babagan plot rumah tangga.
      Kaya iki:
      "Mitos No. 163. Stalin sacara kategoris nglawan tumindak plot rumah tangga pribadi (LPH) dening petani kolektif
      Mitos bodho. Ora Stalin nglawan iki, nanging Khrushchev, sing ngethok ukuran plot kluwarga pribadi warga desa meh lawang lan jendhela omah-omahé. Stalin, ing nalisir, ana ing sih kanggo nambah plot kluwarga pribadi. Bener, obyektivitas mbutuhake langsung nuduhake yen ing taun-taun rencana limang taun pisanan, nalika ana perjuangan tegang kanggo kolektivisasi, Piagam Artel Pertanian taun 1930, sing disusun ora tanpa pengaruh langsung Stalin, ngidini kolektif. petani mung duwe plot omah cilik. Nanging, sing ora kalah penting yaiku nyatane yen Piagam 1930 ora nemtokake ukuran plot rumah tangga lan ora njamin nglawan perambahan dening para pemimpin lokal.
      Ing wiwitan rencana limang taun kapindho, panemu nyebar yen sawise rampung kolektivisasi, peternakan pribadi petani kolektif bakal kelangan pinunjul, kudu dikurangi, lan kulawarga petani kolektif bakal nampa kabeh sing perlu saka ekonomi umum. Iku Stalin sing categorically nentang iki.
      Ing proses ngrembug Model Piagam anyar saka artel tetanèn ing II Congress of Collective Farmers-Shock Workers, dianakaké ing Februari 1935, idea iki ditulis sing ora luwih saka 0,25 hektar tanah kluwarga kudu dialokasikan kanggo pekarangan, lan malah luwih apik - 0,1-0,2 hektar.
      Sawise njupuk lantai, Stalin banget ngritik gagasan iki, ngandhani anggota komisi sing ngembangake proposal kanggo plot pribadi ing ngisor iki: "Sampeyan prihatin banget babagan sistem pertanian kolektif, babagan tani kolektif. Nanging sampeyan minangka minoritas ing peternakan kolektif. Paling wong mikir liyane. Iki kudu digatekake." Lan dheweke ngusulake kanggo netepake ukuran tanah plot kluwarga petani kolektif saka 0,2 nganti 0,5 hektar, lan ing sawetara wilayah - nganti 1 ha, gumantung saka kahanan lokal (kita langsung nyathet yen ukuran plot rumah tangga mengko, nanging malah ing Stalin. , malah asring tekan 2 hektar). Kajaba iku, dheweke langsung ujar: "Babagan tanah omah sing ana bangunan omah ora kena diitung." Tegese, ukuran plot tanah sing diusulake kanggo plot rumah tangga pribadi para petani kolektif mung penting kanggo pertanian.
      Stalin dianjurake kanggo nambah jumlah ternak kanggo panggunaan pribadi dadi 2-3 sapi, 2-3 sows (kanthi cara, turunane saka siji sow, gumantung saka jenis, bisa tekan 6-11 piglets), saka 20 kanggo 25 kepala. wedhus lan wedhus, lan sapiturute ndhukung proposal kanggo duwe jumlah unlimited manuk lan terwelu, nganti 20 sarang tawon.
      Sawise nyatakake usulan kasebut, Stalin nyatakake yen "ora ana siji pekarangan sing ora duwe tanah kluwarga."
      Wiwit nganti pati Stalin, para petani kolektif Soviet duwe plot gedhe banget saka plot rumah tangga pribadi, sing nyedhiyakake bagean penting saka produk pertanian sing didol ing pasar pertanian kolektif. Lan mung ing Khrushchev, plot kasebut dipotong ing sangisore tembok omah warga. Sing, mesthi, langsung kena pengaruh jumlah produk tetanèn, lan, kanthi mangkono, regane.
      Dadi saiki ngevaluasi pendekatan Stalin lan Khrushchev, sing ngritik dheweke kanthi kejam, kanggo salah sawijining masalah sing paling penting ing negara kita.
      "
      1. Babr
        Babr 23 Oktober 2015 17:08
        +6
        Perang nglawan USSR ing pimpinan Khrushchev wiwit sanalika sawise pati Stalin - ing 1953 - karo liquidation saka Gossnab. Khrushchev nransfer manajemen materi lan pasokan teknis menyang republik serikat, saiki - ing 50s, mbikak dhasar kanggo ambruk USSR ing basis nasional.

        Khrushchev nyuwek hubungan produksi kanthi cekap. Mangkono uga, turune kang setya bakal nindakake perkara sing padha nalika kacilakan maneh. Umumé, identitas tumindak Khrushchev banjur lan Gorbachev-Yakovlev ing 80-90s ing karusakan saka negara nyaranake anané manual seragam kanggo kabeh Marxis-Leninis, ora ketompo apa wektu padha nggawe revolusi, ngendi sing utama. asil tansah padha - reruntuhan lan karusakan.

        Nyengkuyung nasionalisme bangsa titular ing republik USSR Khrushchev ditransfer menyang tingkat industri ing pangertèn harfiah saka tembung - tinimbang kementerian sektoral, dewan ekonomi dibentuk lan kabeh negara jembar ditransfer menyang prinsip wilayah panentu. .

        Icing ing kue separatisme nasionalis ana sikap utamané reverent menyang kader nasional saka Uni republik, sing ditampa ing universitas paling bergengsi Rusia tanpa kompetisi lan salajengipun wis prioritas ing distribusi lan promosi.

        Tambah iki sumber hak istimewa saka republik non-Rusia - lan gambar guwa Russophobia Khrushchev lan kanca-kanca Bolsheviks bakal katon ing ngarep sampeyan ing kabeh kamulyan.

        Wong lanang, tembung-tembung kasebut dudu aku, aku ora bisa nulis kaya ngono. Biaya umur.
        Menawi wonten ingkang minat.Inggih wonten mriki.
        http://skalozub52.livejournal.com/761687.html
        1. mrARK
          mrARK 24 Oktober 2015 00:48
          +2
          Artikel +. Aku maca link Babr: http://skalozub52.livejournal.com/761687.html. Aku setuju karo kabeh.
          Nanging ana siji nanging. Saben uwong kasengsem ing siji pitakonan: carane wong gundul bisa dadi sekretaris pisanan saka Komite Pusat CPSU? Ana akeh versi. Padha mbatesi. Nanging ana siji maneh.
          Sinau kanthi rinci dening Kurlyandchik Alexander ing buku "Damned Soviet Power" lan reformasi ing Rusia. Ing Proza.ru.
          inti saka versi iki. Stalin I.V. bali ing 1937, ing rapat pleno saka Komite Pusat, ngandika sing partai kudu dibusak saka kegiatan ekonomi. Lan ing Kongres CPSU kaping 19, dheweke entuk iki. Kongres nggawe keputusan kaya ngono. Lan ndhuwur CPSU ora pengin nindakake pancasan iki.
          Dheweke pengin terus mimpin kabeh, ora mangsuli apa-apa. Penulis percaya yen iki minangka alesan kanggo mateni Stalin, lan banjur Beria, sing sarujuk karo Stalin.
          Nanging kepiye Nikita? Nikita ngrusak keputusan Kongres kaping 19 lan mbalekake partai kasebut menyang manajemen kegiatan ekonomi negara. Iki pisanan.
          Kapindho. Khrushchev lan wong-wong kaya dheweke kepengin ora mung nguwasani negara, nanging uga duwe jaminan yen dheweke ora bakal diseret ing rak, apa wae sing ditindakake nalika ana ing posisi kepemimpinan.
          Khrushchev ing Kongres kaping XNUMX menehi jaminan kasebut ing wangun indulgensi kanggo ngeculake kabeh dosa, sing kepungkur lan sing bakal teka, mbuwang kabeh getih ing Stalin.
          Mulane, ndhuwur CPSU ndhukung Khrushch.
          Kutipan saka Kurlyandchik: "Kabeh misteri Khrushchev lan kanca-kancane ora ana gunane: yaiku wedi kewan sing ora kesel sing lungguh ing jiwane amarga apa sing wis ditindakake lan ngelak kekuwatan.".
    3. ora bisa klelep
      ora bisa klelep 23 Oktober 2015 19:18
      +4
      Lan kanggo neraka karo kula, bocah enem taun ngadeg ing baris wiwit tengah wengi kanggo roti karo bran lan kacang polong, kanggo kabeh kulawarga, roket kang. Saiki 62. Ing wayahe, aku ngerti yen rudal uga dibutuhake .Nanging kados pundi langkung manusiawi.Saiki akeh sing duwe roti putih lan mentega, lan aku siap menehi bagean roti supaya ora ana perang.Nanging saiki ana roti lan mentega.
      Quote: Insinyur
      Babagan apa sing dipangan

      Ya, dheweke ora menehi panganan marang sapa wae, sanajan marang Stalin, tiran sing kejam, aku duwe sikap sing luwih alus, kadhangkala ngajeni, aku nggawe negara !!!
      1. mrARK
        mrARK 24 Oktober 2015 00:58
        0
        Ora bisa klelep. Aku setuju karo sampeyan. Lan luwih. Kaya-kaya sampeyan maca buku Kurlyandchik sing disaranake dening aku. Mangkene kutipan saka pambuka: "...Nanging aku elinga nangis ibu nalika, ing taun 1959, dening kaputusan Nikita Sergeevich, sapi "Zorka" kita dijupuk. Aku elinga antrian gedhe lan tresna roti ing toko, ing ngendi aku, bocah enem taun, meh remuk."
  4. vasil50
    vasil50 23 Oktober 2015 15:38
    +9
    Khrushchev duwe akeh ahli waris, nganti suwe dheweke bakal nyusup lan nyusup * ruang urip *, lan dheweke ora peduli karo wong liya. Cilaka saka parasit kasebut ora langsung katon, sing sayang banget. Yen ora, wong-wong mau bakal remuk tanpa welas asih. Nanging shooting kudu ngenalaken, malah yen lagi ndhelikake karo pemilik.
  5. Kilo-11
    Kilo-11 23 Oktober 2015 15:46
    +5
    Warga Khrushchev / Khrushch / minangka pengkhianat sing miwiti proses ambruk USSR / Kakaisaran /, lan warga Gorbachev kasil ngrampungake proses iki. kaya Khrushchev bisa dadi kepala USSR.
  6. pts-m
    pts-m 23 Oktober 2015 15:55
    -6
    mbok menawa ana ing getihing negara Rusia, dene wong luhur iku ing sih, banjur kaurmatan lan diferamb, amarga ninggalake jabatane, dadi akeh rereget. pikirane...
    1. ora bisa klelep
      ora bisa klelep 23 Oktober 2015 19:31
      +6
      Kutipan: pts-m
      dene priyayi mulya iku ing sih, banjur pakurmatan lan diferamb.kanggo ninggalake jabatane, dadi akeh rereget.

      Sampeyan, kancaku, sing saiki wani banget. Aku mbaleni maneh, umurku 62 lan aku kelingan banget apa sing diomongake babagan t..v..a..r.. lan jagung ing taun-taun kasebut. Ora adil banget (ing istilah modern)
  7. iury.vorgul
    iury.vorgul 23 Oktober 2015 15:56
    +2
    Khrushchev minangka Trotskyist, lan dheweke tetep dadi ing mangsa ngarep. Mula saka iku promosi "revolusi donya" kanthi semangat, penolakan tentara darat lan angkatan laut, nyebar jagung ing endi wae lan ing endi wae, umume "voluntarisme".
    1. tor11121
      tor11121 23 Oktober 2015 16:18
      -4
      Jagung ora menehi sampeyan kabeh katentreman. Ing jaman USSR, kabeh peternakan kolektif lan peternakan negara kerja, lan iki jutaan ternak, mula jagung dadi pakan utama kanggo ternak iki, Unpretentious ing budidaya lan panen, pangolahan. Sadurunge jagung ing perang lan sawise perang taun, wong tuwa marang , hummock ing rawa-rawa lan sing disigar mudhun kanggo Feed sapi nalika mangsa, aja ngadili apa sing ora duwe idea bab.
      1. iury.vorgul
        iury.vorgul 23 Oktober 2015 17:18
        + 11
        Dear Sergey. Aku lair ing USSR lan aku bisa mbayangno kepiye peternakan kolektif lan peternakan negara, yen mung amarga adhine mbah putri manggon ing peternakan kolektif nganti 1986 lan saka 1968 nganti 1980 aku ngentekake 1-2 wulan saben musim panas ing desane. Lan ing wilayah kita ana farm-state farm kandang jaran sing dijenengi miturut jeneng I.I. Lenin, ing ngendi ketua ana Vasily Starodubtsev, anggota mangsa Komite Darurat Negara, lan kita, bocah-bocah sekolah, tindak menyang panen beets gula. Dadi, nenekku, utawa petani kolektif adhine, utawa petani kolektif tanggane, Khrushchev ora diarani "botak 3,14doras". Lan Khrushchev diolok-olok jagung ora amarga dheweke wiwit nyebar, budaya kasebut nguntungake lan migunani banget kanggo peternakan, nanging amarga ing sangisore dheweke wiwit nyebar ing ngendi perlu lan ing ngendi ora perlu, ing desa nenek, kanggo contone, padha njabut kebon sakura lan ing kana ditandur telung utawa patang taun, banjur ditinggal lan wilayahe ditumbuhi suket.
        1. Babr
          Babr 23 Oktober 2015 17:26
          +3
          Sawise Khrushchev nglarang plot kluwarga petani kolektif, ngenalake pajak ing wit-witan, saben kepala ternak, pasar pertanian kolektif ditutup, para petani nyembelih ternake amarga pajak ing setahun, nyuda produksi sayuran kaping pirang-pirang, lan nyuda woh-wohan. kebon kebon.

          Ora bisa dibuktekake saiki, nanging analisa prasaja babagan tingkat panyebaran kumbang kentang Colorado ing USSR ing taun 1958, katon kilat bebarengan ing Belarus, Wilayah Bumi Non-Ireng lan Vladivostok, nuduhake manawa ana kentang Colorado. kumbang kanthi propulsi jet, utawa sabotase, ukurane kaya sing ora mungkin ditindakake tanpa persetujuan pimpinan partai ndhuwur USSR.

          Pikiran sing padha muncul ing kenalan sing paling entheng karo sejarah panyebaran agro-pembunuh ing Rusia - hogweed Sosnovsky, sing kanthi tenang lan ora bisa diganti nalika jaman Khrushchev karo hogweed Siberia sing ora mbebayani, sing diomongake Stalin kanggo breeding.

          Nanging iki "tiran elek" Stalin ana kanggo nandur modal ing pedalaman Rusia lan tanduran medicinal tetanduran, lan wiwit ing agêng-50s song temen beda - siji Bolshevik-demokratis (luwih tepat, iku ora diwiwiti, nanging terus, wiwit karo. kamenangan Tukhachevsky "sarwa" lan penembak Latvia nglawan petani Rusia).


          Kepengin ngrampungake sektor pertanian Rusia kanthi akurat lan cepet, miturut pimpinan Khrushchev, MTS, sawijining organisasi sing unik ing efektifitas kanggo mekanisasi pertanian, dikalahake.

          Ing wektu sing padha, seni industri dirusak, yaiku, kanthi lengkap karo definisi akademik, pembantaian Rusia ditindakake kanthi "sengaja nggawe kahanan urip sing dirancang kanggo karusakan fisik lengkap utawa sebagian saka grup iki."

          Ing kutha-kutha, kaya sing dikarepake, ana gangguan ing pasokan daging, roti, glepung, sereal, lan mentega kanggo populasi. Akeh bahan pangan, kayata madu, wis ilang kabeh saka sirkulasi komoditas.

          Nalika kekurangan gandum wiwit, lan ing taun 63, nalika mung 70 yuta ton diwutahake menyang elevator (sing kurang saka 50 yuta ton gandum), dadi ala banget. Lan ing 28 Januari 1964 (ulang tahunku, kanthi cara), kapal kargo garing pisanan kanthi gandum lelayaran saka AS menyang USSR. Khrushchev nindakake peer saka Anglo-Saxon.
        2. tor11121
          tor11121 23 Oktober 2015 18:07
          +1
          Ing ngendi perlu lan ora perlu, padha nyebar ing Khrushchev lan ing Brezhnev. Iki, yen sampeyan pengin, yaiku biaya ekonomi sing direncanakake Soviet. Rencana limang taun, rencana, lan liya-liyane, umume, balapan. Saben taun rencana kasebut dibutuhake luwih akeh. Ayo padha nganggep panen gandum sing padha, rencana kasebut ditindakake kanthi biaya sing ora ditemtokake kanggo wilayah, yaiku kebon, mowing, mowing, lan liya-liyane, saiki uga ora nyenengake. Aku manggon ing desa, aku ngomong kaya ngono, saka alam. Farmsteads pribadi cilik saiki wis mati. Pedagang swasta ora bisa menyang pasar daging karo daginge, ana outbids ing ngendi wae. Limang taun kepungkur titik koleksi susu dibubarake ing desa-desa. saiki ora ana sing nampa. Ora ana sing butuh susu alami saiki. Ya akeh banget.. Lara eling lan nulis. Ganti impor, mung siji warung omong.
      2. ora bisa klelep
        ora bisa klelep 23 Oktober 2015 19:36
        +2
        Kutipan saka: tor11121
        Aja ngadili apa sing sampeyan ora ngerti.

        Kanggo duwe gagasan, sampeyan kudu urip ing jaman iku. Aku urip. Lan aku ngerti jeneng Khrushch: t..v..a..r.. jagung. Amarga dheweke dipakani sapi kanthi apik, lan wong roti asem karo bran lan kacang polong .Lan banjur ora cukup.
    2. parusnik
      parusnik 23 Oktober 2015 16:33
      +2
      Khrushchev minangka Trotskyist, lan dheweke tetep dadi ing mangsa ngarep. Mula saka iku promosi "revolusi donya" kanthi semangat, penolakan tentara darat lan angkatan laut, nyebar jagung ing endi wae lan ing endi wae, umume "voluntarisme"...Dheweke dudu Trotskyist ..dheweke sukarelawan ..Sawijining Agreement karo Jepang worth soko, USSR nyerah loro pulo ing Kuriles Kidul kanggo apa-apa ..Inggih, padha ora ngratifikasi, nanging saiki teka bali menyang angker ..Kok "Khrushchev moncong" ngrusak tanah negara? Dheweke ngarep-arep, yen Jepang bakal ninggalake pangkalan Amerika, Jepang janji janji. .sing ngetokne saingan komunis .. Revolusi Kuba jebule gawe kaget Khrushchev .. Nek dudu Mikoyan .. ora dingerteni wong Kuba .. Khrushchev nganggep awake dhewe komunis .. tapi dheweke ora tau .. Lan iki paradoks .. Dudu wong sing berpendidikan, sing populis ing pandangane lan sukarela.. mbangun ana masyarakat komunis ing negara kasebut.. Iku kaya juru masak sing wiwit njahit sepatu bot..
  8. ivan bogomolov
    ivan bogomolov 23 Oktober 2015 16:08
    0
    Moskow uga begja duwe pimpinan kaya rong tetes banyu, saiki dadi tawon wassat Ya, kita kudu ndedonga kanggo GDP, sawise sing dadi pimpinan, siji luwih ayu tinimbang liyane.
  9. dibusak
    dibusak 23 Oktober 2015 16:31
    +5
    Artikel dikebiri, inti saka masalah ora dibeberke, kajaba judhul, ora ana apa-apa. Nanging, pesen kasebut bener, lan inti saka Khrushchev ghoul ditampilake, sanajan ora kabeh, nanging mesthi.
    Kanggo sing kasengsem, aku ngirim menyang buku E. Prudnikova "Konspirasi Ganda ing Tentara Merah" lan liya-liyane. Ing kene dikunyah kanthi rinci lan kabeh pranala menyang dokumen diwenehi.
  10. andrew42
    andrew42 23 Oktober 2015 16:51
    +6
    Soko aku eling carane ing pungkasan 80s, ing Gorby, glasnost tindak bebarengan karo sighs bab "Khrushchev thaw", demonization saka Stalin lan ngidoni Brezhnev. Iki ora kacilakan. Aku cetha elinga sing ora dikarepke lan tiba-tiba narik metu saka ngisor taplak meja saka jinis gambar "Khrushchev - komunis karo pasuryan manungsa" (luwih elek mung "mbah Lenin") - ing kombinasi karo toko ngomong Gorbachev. "Khrushchevism" ditulis ing kabeh klub diskusi, ditambah karo tema represi Stalin. Senjata informasi minangka barang sing nggegirisi.
  11. NordUral
    NordUral 23 Oktober 2015 17:42
    +3
    Dhuh, bangsa kita boten bejo kaliyan panguasa ingkang pantes. Sing terakhir mung sawetara yaiku Stalin. Apa Tanah Air kita ora bisa menehi penerus sing pantes kanggo negara Soviet ing jaman Stalin? Aku ora percoyo.
    1. Babr
      Babr 23 Oktober 2015 18:10
      0
      Kutipan: NordUral
      Dhuh, bangsa kita boten bejo kaliyan panguasa ingkang pantes. Sing terakhir mung sawetara yaiku Stalin. Apa Tanah Air kita ora bisa menehi penerus sing pantes kanggo negara Soviet ing jaman Stalin? Aku ora percoyo.

      Untunge, bulik iki kaprigelan.
      Mungsuh sinau saka kesalahane, ora kaya kita.
      Lan ora bakal ngidini rawuh saka Stalin anyar.
      Kaping pisanan aku weruh Stalin ing Putin. Sapa ing antarane kita sing ora percaya marang raja sing apik?
      Ngerti. Iki dudu raja, dhemit.



























































  12. Moscow
    Moscow 23 Oktober 2015 19:40
    +2
    "Informasi kanggo pertimbangan ..."

    "
  13. kuku
    kuku 23 Oktober 2015 22:18
    +1
    Stalin I.V. konspirator diracun L.P. Beria wis duwe materi investigasi ing wong-wong mau kok cepet ngilangi lan Khrushchev main peran utama ing. Saiki gawe kesimpulan dhewe.