Juara sing ora dijenengi

28
Tangan penembak jitu dipandu dening naluri lan pengalaman.

"Ing profesi iki, pancen romantis utawa heroik. Semboyan penembak jitu yaiku "kasar, kejam lan ngapusi." Sing luwih cedhak sampeyan bisa nyedhaki mungsuh, luwih apik. Ya, paling ora njupuk ing jarak sing cedhak, sing paling penting yaiku ngrampungake tugas kasebut, "mantan perwira layanan khusus Rusia ngakoni ing Kurir Industri Militer.

Ing taun 70-an lan 80-an, ing unit pasukan khusus Soviet KGB lan Kementerian Dalam Negeri, lan mengko ing unit pasukan khusus layanan khusus Rusia, ora ana unit penembak jitu sing kapisah. Ana sing diarani freelancer bersenjata karo bedhil otomatis Dragunov, sing, sanajan dilatih miturut program sing kapisah, nyatane ora beda karo pejuang biasa.

"De facto iku penembak jitu, nanging de jure njupuk bedhil mesin lan tindak menyang grup serbu," kelingan salah siji saka interlocutors saka publikasi.

Diwiwiti saka awal


Ing antarane negara-negara CIS, Ukraina minangka sing pisanan nggawe ide nggawe unit penembak jitu full-time, ing ngendi dheweke ora mung nggawe klompok kapisah minangka bagean saka unit SBU "A", nanging uga bersenjata kanthi dhuwur- sistem bedhil tliti, utamané, bedhil Blazer Amérika.

Juara sing ora dijenengiIng Rusia, layanan khusus mikir babagan pangembangan sniping mung sawise hostage-taking ing rumah sakit bersalin Budennovsk lan operasi khusus sing diterusake, ing ngendi perwira pasukan khusus saka FSB (ing wektu kasebut FSK) lan Kamentrian Internal. Urusan, uga personil militer saka pasukan internal melu.

Penembak jitu ditugasake kanggo nyerang rumah sakit bersalin, nanging pakaryane ora efektif. Dadi cetha yen unit khusus dibutuhake, dikelola dening para pejuang sing dilatih ing program sing kapisah.

Sing pisanan ngembangake program latihan tempur kanggo penembak jitu diwiwiti ing Layanan Kontra Intelijen Federal, sing karyawan ora mung nganalisa kabeh dokumen sing kasedhiya ing wektu kasebut, nanging uga ngunggahake arsip, utamane saka jaman Perang Patriotik lan Perang Sipil.

Langsung dadi jelas yen kabeh kudu digawe saka awal. Ing wektu kasebut, program latihan tempur pungkasan sing ditulis khusus kanggo penembak jitu diwiwiti ing taun 1952, lan kabeh sing sakteruse dicithak ulang kanthi sawetara owah-owahan kosmetik.

Perwira pasukan khusus FSB asring dikritik amarga dheweke menehi perhatian marang pengalaman manca, utamane Amerika, nalika ngembangake program anyar.

"Ora ana sing aneh babagan iki. Mung rong negara ing wektu tentrem ora mandheg latihan penembak jitu - Amerika Serikat lan, yen memoriku ngladeni aku, Australia. Kabeh liyane tumindak miturut prinsip "Ana perang, dadi sampeyan kudu nglatih penembak jitu, ora ana perang - penembak jitu bisa dibubarake." Iki ditrapake kanggo Eropa lan USSR sawise Perang Patriotik Agung. Nanging sekolah sniper ora lair saka ngeruk, iki pengalaman akumulasi liwat dekade. Kita sinau kanthi ati-ati babagan perkembangan Amerika supaya bisa njupuk sing paling apik lan ngetrapake saka kita, "ujare salah sawijining interlocutors VPK.

Ing program latihan tempur anyar, ditetepake manawa penembak jitu kudu kerja pasangan. Wiwit wiwitan, dadi jelas tugas apa sing bakal ditindakake para penembak jitu ing posisi, uga wektu sing dibutuhake kanggo ngrampungake tugas kasebut. Lan diputusake yen senior ing pasangan kasebut (sing ngobong tembakan) uga kudu nindakake petungan kanggo introduksi amandemen, lan nomer loro ngawasi lan mbenerake shooting.

"Antawisipun American Green Berets, senior ing pasangan kasebut yaiku sing nganakake pengawasan. Dheweke uga ngetung koreksi lan ngetokake solusi siap kanggo nomer pisanan, sing njupuk. Kita wis nilar pendekatan iki. Nalika penembake paling tuwa ing pasangan lan ngetung kabeh dhewe, lan uga ngenalake koreksi, pengalaman mbantu dheweke. Yen mung menehi tugas, bisa dianggep ora cukup kritis, "jlentrehe interlocutor saka Kurir Militer-Industri.

Miturut program sing mentas digawe, penembak jitu kita dilatih ora mung kanggo njupuk tliti dhuwur, nanging uga kanggo ngarahake lan nyetel tembakan artileri lan penerbangan. "Kaping pisanan, kita mikir bisa nindakake kabeh dhewe. Nanging, nalika dheweke ngerti yen teknik shooting ora cukup, dheweke teka ing pelatih bocah-bocah, sing sinau ngapusi kanthi bener sajrone setaun, ambegan, narik pemicu, santai ... Sawise iku, kualitas shooting. tambah dramatis, utamane ing jarak sing adoh, "kelingan mantan komando.

Ing wiwitan perang Chechen kapindho, penembak jitu saka pasukan khusus FSB wis tekan tingkat cukup dhuwur, nuduhake asil banget ora mung ing kompetisi, nanging uga ing layanan lan aktivitas pertempuran. Mulane, kanggo wong-wong mau, Departemen Pertahanan njaluk bantuan nalika departemen militer wiwit nggawe perusahaan khusus, kursus latihan, lan liya-liyane.

Ing wektu sing padha, Kamentrian Dalam Negeri milih ngembangake program latihan tempur kanggo penembak jitu dhewe. Nanging, sawise sawetara wektu, dheweke banjur njaluk bantuan menyang Layanan Keamanan Federal.

Ing 2006, kanggo pisanan wakil saka FSB njupuk bagéyan ing World Shooting Championship antarane tentara lan penembak jitu polisi, dianakaké ing Budapest, ngendi, kanggo surprise kabeh peserta, padha langsung menang Panggonan pisanan. Kamenangan iki sing dipercaya wis nyimpulake pirang-pirang taun kerja sing diwiwiti sawise serangan teroris ing Budyonnovsk.

"Nalika karyawan pisanan mlebu juara, ora ana sing serius ing kana. Lan tugas iki prasaja - kanggo njupuk bagéyan, kanggo ngerti sistem. Nanging kita rada digawa lan langsung njupuk Panggonan pisanan, "ujare salah siji peserta ing kompetisi.

Perlu dicathet yen kejuaraan Hungaria ora mung salah siji sing paling bergengsi, nanging uga cukup angel, sing mbutuhake tingkat latihan lan pengalaman sing dhuwur saka para peserta. Ing dina kasebut, para pesaing nindakake 18-20 latihan, dirancang mung siji, maksimal rong tembakan. Ing pungkasan karya kesel rampung.

Faktor Cooper


Kaping pisanan, unit sniper sing mentas digawe nggunakake bedhil MTs-116. Nanging ing taun 1997, AW Inggris dituku, dikembangake dening juara shooting donya Malcolm Cooper.

AW (singkatan saka Arctic Warfare) minangka modernisasi utama saka senapan sniper L80 sing diadopsi ing taun 96-an dening tentara Inggris. Sing, ing siji, digawe ing awal 90s dening pesenan saka militèr Swedia kanggo tumindak ing kahanan Arktik nemen. Mengko, kompleks bedhil tliti dhuwur anyar dituku dening departemen militer lan layanan khusus luwih saka 20 negara.

"Iki sing diarani faktor manungsa crita. Ing Rusia ana wong-wong sing raket kenalan karo Malcolm Cooper. Sawise kabeh, iku ora mung nitahake bedhil, nanging pisanan kabeh juara donya kaping papat ing shooting. Nggawe AW, dheweke nuduhake marang kanca-kancane, penembake olahraga saka Rusia, "ujare salah sawijining veteran sniping Rusia.

Senapan Inggris kasengsem ing pasukan khusus Rusia, lan sawise sawetara musuhan, padha wiwit tuku, lan loro model bebarengan - chambered kanggo .308Win lan chambered kanggo .338Lapua-Magnum. A little mengko, saliyane AW, senapan TRG Finnish dituku.

Ing siji wektu, Cooper ngandika sing paling apik ing donya iku bedhil, lan kaloro - Finnish Sako TRG. Saka sudut pandang panggunaan tempur dening penembak jitu kita, iki kira-kira padha.

Saben wong duwe tulisan tangan dhewe-dhewe


Apa bedane polisi lan penembak jitu militer? Iku saka lapangan aplikasi: petugas polisi kerja ing kutha-kutha lan kutha-kutha ing ngendi jarak tembak ora ngluwihi 250-300 meter. Nanging mbutuhake tembakan siji sing akurat banget. Nalika nindakake langkah-langkah anti-teroris, sampeyan kudu njupuk ora mung ing teroris, nanging ing area tatu sing fatal, ujare para ahli.

Awak manungsa sacara kondisional dipérang dadi telung zona. Pisanan yaiku tatu instan-fatal (IMW), ing kekalahan sing teroris mati amarga relaksasi psikofisiomotor lan ora bisa narik pemicu utawa detonator.

Kapindho yaiku zona tatu mortal (SR), nalika teroris nyerang karo penembak jitu, sanajan dheweke langsung mati, dheweke isih bisa nindakake apa wae. Sing nomer telu yaiku zona tatu, sing ora nyebabake pati cepet.

Akeh wong mikir yen zona MSR minangka kepala kabeh. Iki ora bener. Penembak jitu polisi kudu mencet cerebellum lan medulla oblongata kanthi tembakan pisanan lan mung. Yen dideleng saka ngarep, ana segitiga sing nyambungake mata lan pucuk irung, lan ing sisih pinggir mung ana titik cilik ing mburi kuping.

Sisa sirah yaiku zona SR. Slip sing paling sithik bakal nyebabake kasunyatan manawa teroris bakal duwe wektu kanggo mateni sandera utawa njeblug bom sadurunge mati.

Zona cedera fatal cepet mung kira-kira sepuluh sentimeter. Rata-rata senapan sniper nembak kanthi akurasi 1 MOA (menit busur). Sing, kira-kira, telung sentimeter saben atus meter. Mula, supaya bisa dijamin tekan MCP, sniper kudu njupuk saka jarak ora luwih saka 300 meter, utawa luwih cedhak.

Pakaryan sniper militèr kalebu njupuk jarak adoh, asring luwih saka siji kilometer. Yen ana kacilakan, wong militer bisa murub maneh, nggawe koreksi sing dibutuhake.

“Kanggo penembak jitu polisi, bobot bedhil dhewe ora penting, amarga dheweke bakal digawa menyang lokasi operasi. Inggih, dheweke bakal ngliwati utawa mbukak jarak tartamtu - dheweke ora bakal overstrain. Mulane, bedhil luwih abot kanggo penembak jitu polisi malah luwih apik karo kaliber cilik. Lan kanggo sniping militer, massa lan dimensi gaman, bobot amunisi sing paling wigati. Sawise kabeh, ora mung kudu tekan papan operasi, nanging uga bali, nanging uga kanggo ngrampungake tugas kasebut, "ujare interlocutor.

Nanging masalah kamuflase ing lemah padha karo polisi lan penembak jitu militer. Yen kita ngomong babagan jarak, mula ora ana penyamaran kaya sniper sing pancen kepenak. Mesthi, dheweke bisa nyusup ing lemah, banjur, kaya setan metu saka snuffbox, mlumpat metu lan njupuk titik-kosong. Nanging yen penembak jitu kudu kerja ing wilayah sing mbukak, jarak minimal sing bisa nyusup yaiku 90-110 meter saka target. Yen dheweke nyedhaki, dheweke bakal weruh dheweke. Sampeyan bisa larut ing latar mburi, nanging penembak jitu tetep ambegan, obah, nggawe gerakan ora khas kanggo wilayah kasebut lan gampang dideteksi.

Nalika njupuk ing jarak maksimum lan ing watesan saka kabisan bedhil, saben duwe gaya tartamtu dhewe. Tuladhanipun inggih menika piwulang saking salah satunggaling unit sniper ingkang wonten ing pagunungan. Minangka target, supaya ora mbukak saka siji pucuk menyang liyane, plastik khusus digunakake, kang pamisah nalika peluru kenek kanthi akurat.

Kabeh target wis kenek pisanan, nanging nalika komandan unit mriksa petungan lan koreksi sing sniper digawe sadurunge mbukak geni, pranyata padha beda banget kanggo kabeh bawahan.

"Nalika njupuk ing jarak maksimal, saben penembak jitu mikir kanthi cara dhewe, ngawasi angin, lan nggawe pangaturan. Lan ing kene komponen kapindho wis kalebu - pengalaman. Asring sampeyan malah ora ngerti kenapa sampeyan nguripake cara iki utawa nggawa titik ngarahake ing kono. Mulane, ana akeh subyektifitas ing bisnis sniper. Ya, ing tahap awal latihan, nalika sampeyan nglatih wong saka awal nganti level tartamtu, ana sawetara klise. Banjur, yen sampeyan wis lulus tingkat iki, subyektifisme katon, "ujare mitra tutur nuduhake perasaane.

Nanging sing paling penting kanggo penembak jitu yaiku ngevaluasi kemampuane kanthi realistis. "Yen sampeyan pengin entuk apa wae, sampeyan kudu ngandhani bebener sing bisa ditindakake saiki. Sawise kabeh, katrampilan shooting dudu bawaan, kudu dipikolehi lan digawa menyang tingkat naluri. Banjur sampeyan entuk profesional, "nyimpulake penembak jitu sing berpengalaman.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

28 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    25 Oktober 2015 08:07
    artikel menarik. mesakake yen pengalaman Perang Donya II ilang, mbok menawa tupar jendral, tikus kabinèt sing disalahake. kita bakal crush everyone karo tank, kita bakal isi karo bom, apa kanggo kita kudu sniper utawa kabeh jinis pasukan khusus.
    1. +7
      25 Oktober 2015 10:20
      Ruslan. Dhuh, kepinteran kita ing mburi, lan carane kita ngerti carane nyuwil wong sing nindakake, nanging nggawe kesalahan, lan nyuwek kabeh sing ditindakake saka kahanan umum militer-politik, ekonomi, pasar, lsp. penting banget nalika iku.
      1. +2
        28 Oktober 2015 03:19
        posisi sampeyan, kanggo defend tentara bodho, punika ridiculous. ing Perang Donya II, penembak jitu mbuktekaken efektifitas, mbayar kapal lan pinituwa mbuktekaken apa pasukan khusus saged. Apa alasan liyane sing dibutuhake kanggo ndhukung lan ngembangake wilayah kasebut? mung jenderal sing wis thukul ing lintang ing kantor, competently nyedhot munggah kanggo komandhan dhuwur, ora ngerti iki, nandhang sangsara marga saka infantilism. mulane, USSR asring dadi bodho ing konstruksi militèr (komunikasi, peralatan prajurit, rot pasukan khusus, produksi satelit short-urip (sanajan padha karo layanan kanggo 10 taun), pangayoman dinamis, etc., etc.). Aku maca piye wae, marshal disematake kanggo mriksa unit kasebut, para perwira "bodho" mutusake yen dheweke bakal kasengsem ing karya tempur, dheweke nyiapake, dheweke nggawe skema kanggo nduduhake dheweke ... poster-poster kasebut ora dipaku kanthi cara kasebut, suket ora ijo, lan liya-liyane. Aku yakin, amarga kejatuhan kaya ngono, kabeh masalah tentara kita ora perlu dibenerake. kanggo mangerteni pentinge lan kemungkinan siji arah utawa liyane ing urusan militer, cukup dadi pinter.
        1. 0
          28 Oktober 2015 10:04
          Quote: Ruslan
          Ruslan

          Ruslan, aku isin takon, apa kowe dadi tentara dhewe? utawa ngadili saka crita mburu lan pidato para ibu liberal sing durung nglairake?
          Quote: Ruslan
          Mulane USSR asring dadi bodho ing construction militèr

          Masterpiece - ora siji daya bisa dadi pisanan ing kabeh, ana kelemahane ing industri nimbali saka USSR lan Federasi Rusia, nanging akeh cara, yen kita padha ora pisanan, banjur ing tingkat saka mungsuh potensial - tank. bangunan, kapal selam, sistem strategis mobile, riflemen lan akeh liyane apa.
          Quote: Ruslan
          produksi satelit sing cendhak (sanajan layanan 10 taun)

          Apa sampeyan mbokmenawa spesialis Roscosmos? Dadi, sampeyan ngerti manawa akeh faktor sing mengaruhi siklus urip satelit lan ora mesthi bisa nyedhiyakake siklus 10 taun.
          ps nalika aku dadi tentara, aku mikir - apa kekacoan! Banjur Kementerian Dalam Negeri - ing ngendi aku nyadari yen ana tatanan ing tentara lan kekacoan ing kene, lan saiki ing urip sipil aku ngerti yen dibandhingake karo apa sing kedadeyan ing kene, Kementerian Pertahanan lan Kementerian Dalam Negeri minangka conto. saka urutan.
  2. +7
    25 Oktober 2015 08:37
    Ing sawijining wektu, Cooper ujar manawa sing paling apik ing donya yaiku bedhil, lan sing nomer loro yaiku ...
    - Pancen bab sing padha bisa dikandhakake dening penembak jitu liyane (yaiku penembak jitu, lan ora mung penembak jitu kanthi SVD, lsp). Kanggo penembak jitu sing sejatine, bedhil kasebut minangka tambahan saka tangane. Yen dheweke dhewe nembak, kanthi tresna dielingake, njupuk kabeh, amarga dheweke (penembak jitu) percaya, perlu kanggo nggawe tembakan sing apik, mula penembake iki ngerti kabeh babagan sifat bedhil lan yakin. dheweke ora bakal nguciwani dheweke ing wektu sing penting. Kabar apik yaiku yen bubar tentara lan pasukan khusus ing Rusia (uga kita ing Kazakhstan) wis mulai nggatekake sniping, latihan para penembak dhewe lan pangembangan senjata sniper modern anyar sing paling cocog. syarat sing beda-beda, uga cara latihan lan nggunakake penembak jitu, sing ing wektu tentrem tansah dadi wong sing kondhang ing bunderan sing sempit - iki aku babagan "juara tanpa jeneng".
    Aku duwe pakurmatan.
    1. +5
      25 Oktober 2015 09:22
      Kutipan: Alexander72
      lan ora mung penembak jitu karo SVD

      Lan nalika pasukan kasebut entuk senjata jarak jauh luwih akeh tinimbang SVD? OSV-96 lan AVK ora bisa dianggep, amarga ora cukup. Amarga ana ing jaringan perang penjaga, kita lali yen ora kabeh perang ditindakake kanthi jarak sing adoh banget. Njupuk Afghan padha kanggo USSR. SVD nggarap 100%, amarga ora ana pasukan sing luwih dawa tinimbang, contone, PC utawa FN MAG. Mortir lan gaman abot liyane ora dijupuk menyang akun, padha utamané didhelikake ing posisi ditutup, lan sniper ora orane katrangan ana. Kabeh rekaman donya amers kanggo njupuk ing arah saka dushmans mimpin kanggo korban mung ing posisi mbukak lan target statis. Statistik: Irak 90% tiwas saka tembakan sniper - jarak maksimal 500 meter. Siria uga padha. perusahaan Chechen - saka 400 kanggo 800 meter. Aku ora ngomong babagan posisi sing dikuwatake, Burglar lan sejenise minangka tong minyak sing arang banget, dhasar masalah kasebut ditanggulangi dening tank utawa kru ZU-23. Supaya kita bisa nyimpulake yen aplikasi nyata ora diganti. SVD lan senjata padha isih kemudi. Lan sarana perang anti-sniper uga ora mandheg, ora gampang penembak jitu kanggo urip ing kahanan saiki, sanajan karo SVD, sanajan karo ASVK.
      1. +1
        26 Oktober 2015 03:49
        Aja lali senapan mesin abot, padha tekan kilometer. Ayo regane pasokan bedhil presisi sing akeh kanggo saben platoon bisa diragukan, nanging ing pasukan khusus, mesthine kudu - lan wis katon. Dibandhingake karo SVD, ASVK lan OSV-96 kanthi akurasi ing ngisor busur menit, senapan penembak jitu "nyata", ing pangertèn modern, bedhil kudu menehi kaunggulan nyata, sanajan ing jarak sing ora ngluwihi. Utamané nalika hit saka dijupuk pisanan iku terkenal, supaya aplikasi iki luwih kanggo FSB / FSO / MVD.
        1. +1
          4. november 2015 22:13
          Kutipan saka Lapkonium
          ASVK lan OSV-96 kanthi akurasi ing ngisor menit busur

          saka apa binge? ASVK karo penembak jitu 7N34 nuduhake sakepel 1,5 moa, lan iki minangka data pabrikan, sayangé saiki USSR adoh saka nrima, lan apa ana ing seri karo kualitas bedhil lan cartridges, mung Gusti Allah sing ngerti. dadi paling kamungkinan asil luwih nyata wis diklaim 16 cm ing 300 kang bab 2 MOA, kang luwih kaya bebener.
      2. +4
        27 Oktober 2015 00:06
        Ana kanca sing apik banget karo pengalaman nyata, Letnan Kolonel Zagortsev A.V., nyerat esai, crita, kalebu dheweke uga duwe artikel khusus kanggo penembak jitu ing tentara Rusia.
        Saiki, kanggo sawetara realisme. Nalika kita isih nggunakake penembak jitu, persis kaya sing digambar ing pikiran rapuh para pahlawan keyboard lan spesialis jaringan liyane.
        Ing wilayah Kaukasus Lor? Wander ing Internet, maca Sejatine iku kabeh "SPETSNAZ GRU", uga, utawa Airborne Forces utawa liyane furiously kelangan. Aku elinga CV pisanan. Aku duwe sniper ing grupku. Lan, apa aku bakal nglilani dheweke lunga nang endi wae adoh saka kula kanggo sawetara kilometer, wong kanggo nindakake? Matur nuwun, aku isih bodho, nanging dudu wong bodho sing lengkap. A scout karo SVD banal mangkat maksimum 100 meter saka grup lan tansah utawa ana ing zona visibilitas lan swara. Dheweke makarya miturut sebutan targetku, utawa miturut sapa wae sing dingerteni. Aku kerep nangis nalika aku ora weruh asil
        -Inggih, sampeyan entuk apa? Wangsulan prasaja banjur.
        - Ya, dheweke ngerti, kayane wis tiba. SVD []
        Nalika nindakake operasi pengintaian lan pertempuran ing kahanan kutha, aku nggunakake penembak jitu kanggo intuisiku, amarga banjur bener. Nalika pindhah ing blok kutha, tansah cedhak karo aku ing tatanan perang. Dipasangake karo dheweke, mesthine kanggo pramuka. Sajrone pengintaian omah apa wae, pasangan iki ora mlebu, digunakake minangka grup pengamatan. Pramuka kapindho ditinggalake karo stasiun lan teropong, sawetara peluncur granat nganggo roket utawa RPG. Pasangan kasebut ngawasi jendhela, diasuransiake metu. A sniper karo SVD ing omah ora nindakake telek. Nalika nindakake operasi pengintaian lan telusuran ing tlatah alas pegunungan, penembak jitu kasebut ana ing papan sing biasa ing urutan perang klompok kasebut lan ora mlaku-mlaku ing ngendi wae. Ing unit pasukan khusus liyane, aku ngerti, sniper tumindak kanthi cara sing padha. Padha sijine munggah kanggo Kripik ing wilayah basa utawa PVD saka detasemen, nanging ora ana siji menyang ngendi wae piyambak. Inggih, ana pangecualian, ing wong saka perwira, lan malah sing ora pindhah luwih saka kilometer saka detasemen. Ing perusahaan kapindho iku persis padha. Aku yakin bakal akeh wong sing pengin nantang pendapatku. Ya, demi Gusti, mung aku sing tumindak kanthi kasunyatan. Dadi, sampeyan dadi pimpinan grup. Sampeyan duwe nomer sniper biasa. Apa sampeyan bakal ngirim conscript pramuka utawa prajurit kontrak piyambak utawa bebarengan nang endi wae, kanggo nglakokaké wong? Pitakonan sapa? Komandan grup kasebut, apa dheweke duwe informasi babagan sawetara manifestasi saka wong sing melu (pemimpin formasi bersenjata ilegal) ing zona tanggung jawab detasemen ing wektu tartamtu. Iku ora mungkin, utawa luwih, ora. Luwih becik yen komandan detasemen lan kepala departemen intelijen operasional wis nggawe kontak karo kelompok intelijen operasional sing beroperasi ing wilayah kasebut, kanthi opera saka badan lan departemen liyane sing duwe agen dhewe. Banjur ana informasi, nanging komandan detasemen ora mungkin bisa ngetrapake dhewe, nanging komandan grup lan komandan kompeni luwih akeh.

        sampeyan bisa maca kabeh ing kene - http://artofwar.ru/z/zagorcew_a_w/text_0890.shtml
  3. +1
    25 Oktober 2015 09:26
    Penembak jitu, pisanan kabeh, spesialis sing dilatih kanthi apik sing nindakake iki kabeh wektu, lan dudu penembake sing ala bisa dilatih sajrone nem wulan.
    1. +2
      25 Oktober 2015 16:28
      Kutipan: vega
      Penembak jitu, pisanan kabeh, spesialis sing dilatih kanthi apik sing nindakake iki kabeh wektu, lan dudu penembake sing ala bisa dilatih sajrone nem wulan.

      Penembak jitu utawa penembak jitu kudu latihan shooting kanthi rutin lan tanpa istirahat dawa. Iki dadi kanggo penembake sembarang. Aku mandhek latihan lan skills mboko sithik bakal lali. Ora 100% lan ora langsung, nanging bakal dilalekake. Iku kaya muter gitar.
  4. +2
    25 Oktober 2015 09:57
    bedhil Blazer Amérika.
    Aku mesthi ngerti dheweke minangka Blser jagtwaffen GMBH, kayane ora kaya Amerika ...
  5. +5
    25 Oktober 2015 10:11
    ... bedhil Blazer Amérika.

    Apa ora Jerman?
    "Ora ana sing aneh babagan iki. Mung rong negara ing wektu tentrem ora mandheg latihan penembak jitu - Amerika Serikat lan, yen memoriku ngladeni aku, Australia.

    Australia? Sawise acara ing Munich ing 1972 - SAS Inggris lan Jerman GSG 9 (1973), mesthi.

    Pasangan - mesthi, nanging "triple" uga digunakake, ing kene lan ing luar negeri.
    "Antawisipun American Green Berets, senior ing pasangan kasebut yaiku sing nganakake pengawasan. Dheweke uga ngetung koreksi lan ngetokake solusi siap kanggo nomer pisanan, sing njupuk. Kita wis nilar pendekatan iki.

    5 klompok beret ijo dirancang kanggo nindakake operasi ing saindenging jagad, kalebu pembunuhan politik, mula pengamat, sing uga dadi koordinator signalman, ing pasangan senior sing kondisional, minangka link antarane penembak jitu lan komando, menehi go. -ahead (konfirmasi) kanggo dijupuk, ing kasus liyane kang 2nd No., asisten, digunakake piyambak adoh saka pitakonan.
  6. +1
    25 Oktober 2015 10:43
    Iki minangka barang sing perlu lan perlu, lan sing paling penting saiki amunisi tliti dhuwur, bubuk mesiu modern, sing wis ana ing dalan kaliber anyar, luwih saka 10 mm.
    1. +1
      26 Oktober 2015 03:43
      bener. Kualitas amunisi anyar asring ana ing ngisor baseboard, konsumen ngeluh. Presisi dhuwur 338 lan 408 ora digawe nganti saiki.
  7. +6
    25 Oktober 2015 12:35
    "Badness, ala lan ngapusi"
    Kelas! Figured metu dhewe?
    1. 0
      25 Oktober 2015 16:04
      Lan aku seneng)))
  8. +1
    25 Oktober 2015 14:57
    Apa hubungane "kejahatan lan cidra"? Setel tugas - lakoni! Lan kanggo "meanness" supaya wong sing menehi pesenan isin ...
  9. +1
    25 Oktober 2015 15:36
    Aku mikir. jenderal lungguh sing luwih cedhak, wah, ngomong tanker, nanging aku ora peduli sapa, nanging sing sniper kuwi?

    Inggih, njupuk kanthi akurat, apa maneh sing sampeyan butuhake?
  10. +4
    25 Oktober 2015 16:09
    Kayane ana kedadeyan sing meh padha. Ora "gagal". Usaha nomer 2? "Karya penembak jitu militer kalebu njupuk ing jarak sing adoh, asring luwih saka siji kilometer. Aku kepengin weruh yen penembak jitu tentara bakal duwe wektu kanggo nggawe tembakan kaping pindho ing perang modern? Yen ora dianjurake kanggo nggawe tembakan kaping pindho saka posisi sing padha ing Perang Patriotik Agung?
    1. PKK
      0
      14 Februari 2016 19:55
      Dheweke bakal pas wektune miturut kahanan, kadhangkala dheweke murub kabeh sore ing 3.5 km kanthi mobil, ing 1.5 km dening penembak.
  11. 0
    25 Oktober 2015 17:22
    Ya, paling ora ana sing ngandhani sing bener babagan penembak jitu ...
  12. +2
    25 Oktober 2015 19:53
    Ing Tentara Abang nalika Perang Donya II, latihan penembak jitu paling apik: sekolah penembak jitu nyiapake spesialis kelas sing cukup.
    Nanging iki adhedhasar sistem latihan pre-conscription ing OSOAVIAKhIM lan pangembangan massa olahraga shooting, gratis, kanggo wong-wong sing ora ngelingi jaman Soviet.
    Saiki wis ana? - Sing padha!
  13. +2
    25 Oktober 2015 20:07
    Ya, maneh, artikel iki ora rampung tanpa penembak jitu polisi. Mung sniper tentara sing duwe nyawa dhewe, dene polisi duwe nyawa wong liya. Ing babagan iki kabeh perbandingan bisa mandheg.
  14. 0
    26 Oktober 2015 01:07
    ... Semboyan Sniper "Badness, ala lan ngapusi"..... - mantan perwira layanan khusus Rusia ngakoni ing Kurir Industri Militer.

    Apa mottos menarik mantan perwira layanan khusus Russian digawa munggah.
    Mbok menawa sing luwih menarik yaiku motto penembak jitu Israel saka brigade Givati ​​"One shot - two dead" (1shot 2 kills) lan T-shirt bermerek kanthi gambar wanita Palestina sing ngandhut ing tengah target. ( http://pics.livejournal.com/hans_zivers/pic/001d171q)
    Aku luwih seneng One Shot, One Death.
    Penembak jitu kita nalika Perang Dunia II duwe semboyan
    "Ora katon, aku ndeleng lan ngrusak"
    1. 0
      26 Oktober 2015 03:54
      Kutipan: Gunther
      "Ora katon, aku ndeleng lan ngrusak"


      Bencana linguistik. Kanggo kula, iku bakal luwih apik kaya Israel, lan Jerman ngandhut. ngguyu
  15. -3
    26 Oktober 2015 01:49
    . Cukup bla bla bla. Beban semantik cilik banget
  16. +1
    26 Oktober 2015 12:06
    Ing dina mengeti 65th saka pasukan khusus, ing dina liyane, sniper ora dingerteni andhap asor makarya uga, nuthuk metu otak saka pimpinan Jabgat al-Nusra. ngguyu
    Bravo, maestro!
  17. 0
    26. mars 2016 18:38
    Sing paling penting yaiku tansah ngrampungake tugas ... Lan "Semboyan penembak jitu iku ala, ala lan cidra" dudu salahe ...
    Sampeyan kudu ngrampungake tugas kanthi biaya apa wae!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"