Vladimir Avatkov: Iki minangka tantangan kanggo Rusia lan Turki, tantangan sing teka saka jaman kepungkur lan saka pasukan katelu

16
Vladimir Avatkov: Iki minangka tantangan kanggo Rusia lan Turki, tantangan sing teka saka jaman kepungkur lan saka pasukan katelu


Posisi Rusia ing Suriah lan campur tangan militer Rusia ing konflik Siria wis nambah hubungan antarane Moskow lan Ankara. Sapa sing kudu disalahake? Turki lan Rusia, utawa ana pasukan liyane sing kasengsem? Kanthi pitakonan iki, kita nguripake Vladimir Avatkov, direktur Pusat Studi Oriental, Hubungan Internasional lan Diplomasi Umum, dosen senior ing Departemen Bahasa Oriental saka Akademi Diplomatik Kementerian Luar Negeri Rusia, dosen ing departemen militer. MGIMO.

Sapa sing kudu disalahake amarga hubungane Turki lan Rusia sing saya tambah saiki? siji loro? Utawa ana sawetara pihak katelu sing kasengsem ing iki?

Aku ora mikir yen ing kahanan saiki iku worth nggoleki sing bener lan sing salah. Yen sampeyan seneng, aku bakal ngomong iki: sing dadi penyebab utama dudu regional, nanging lingkungan politik internasional. Ing wektu sing padha, iku penting kanggo njupuk menyang akun kasunyatan sing sembarang turbulences politik internal sing, contone, saiki njupuk Panggonan ing Turki, minangka laku wis ditampilake, langsung mengaruhi retorika interaksi antarane negara loro.

Sampeyan uga kudu dianggep manawa, ing pirang-pirang aspek, prestasi taun-taun pungkasan ing hubungan Rusia-Turki digandhengake karo hubungan positif sing wis dikembangake ing antarane loro pimpinan - V.V. Putin lan R.T. Erdogan. Kasunyatan iki, ing tangan siji, kudu dianggep positif, ing sisih liya, wektu kudu digunakake kanthi maksimal kanggo mbangun hubungan ora mung ing ekonomi lan ing kabeh vertikal lan horisontal, sing ora ditindakake nganti pungkasan.

Kanthi akeh cara, kahanan saiki ing Suriah lan komplikasi interaksi antarane Rusia lan Turki uga amarga kasunyatan sing kita ana ing sistem koordinat keamanan sing beda-beda, kanthi kasunyatan manawa kita duwe strategi kebijakan luar negeri sing beda. Nanging, iki ora kudu nyegah kita nemokake landasan sing padha, utamane ing perang nglawan terorisme, sing dadi ancaman kanggo loro negara kasebut.

Kahanan saiki minangka tantangan kanggo Rusia lan Turki, tantangan saka jaman kepungkur lan saka pihak katelu, tantangan kanggo masa depan kita.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

16 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    27 Oktober 2015
    Cetha apa jinis pasukan katelu sing kita ucapake, aja menyang peramal - Saxon sing sombong nyebar kotoran ing endi wae, malah menyang sekutu, kanthi tembung - ngalahake dhewe supaya wong liya wedi .....
    1. +2
      27 Oktober 2015
      Aku ora ngerti kenapa Anglo-Saxon ngrusak sampeyan kabeh, apa sampeyan dipilih khusus? Lan yen sampeyan mikir babagan iki? Ing Turki, pasukan pro-Kurdi kuwat, ngupayakake nggawe negara dhewe. Pasukan ing kono uga kuwat, berjuang kanggo nggawé ulang Kakaisaran Ottoman. teroris sing Rusia kudu menehi hasil karo ing Kaukasus Lor. Miturut cara, Qatar lan Arab Saudi nggawe basis financial kanggo teroris. Lan padha nggawe kahanan kanggo teroris ing oposisi ora mung kanggo Rusia, nanging uga kanggo Amerika Serikat lan Iran. mung bisnis lenga shale, nanging uga jotosan iki urusan kanggo proyèk biofuel. Lan kabeh diwiwiti saka wayahe nalika padha mutusaké kanggo ngangkat sanksi marang Iran. Yen sampeyan mikir sing Qatar, Arab Saudi, ing UAE bakal nyuda produksi lan ngasilake kuota produksi bahan bakar menyang Iran, sampeyan uga salah banget. Lan Turki, minangka akibat saka operasi khusus Angkatan Udara Rusia, kelangan minyak Igilov sing murah, apa ora bakal nemokake sing kudu disalahake. iki?Ing kono simpul diikat.
    2. +1
      27 Oktober 2015
      Turki wis tau dadi kanca / sekutu Rusia. Paling apik, pesaing geopolitik, nanging biasane mung mungsuh. Malah ing ATATURK.
      1. +1
        27 Oktober 2015
        Aku ora nyathet ing ngendi wae yen Turki minangka kanca, kanca lan sadulur Rusia. Ing kirimanku, aku nyathet yen Anglo-Saxon ora kudu disalahake kanggo kabeh. A tangle kontradiksi wis diikat antarane Rusia lan Turki. pasukan bisa dadi saben wong sing interferes karo Rusia ing wilayah iki .Lan yen kita narrowly katon mung ing Inggris lan Amerika Serikat, kita bisa ndeleng kathah, wiwit ngangkat saka Embargo ing Iran nemen aggravated kahanan ing pasar lenga lan gas. Lan Amerika Serikat sing pertama ngrasakake.
  2. +8
    27 Oktober 2015
    Dadi Erdogan muter kaya baling-baling cuaca: saiki dadi kanca lan mitra, lan nalika padha nyambungake tapel wates karo swiwi, dheweke squealed yen bakal nolak gas lan ora bakal dadi kanca, etc., etc. recourse
  3. 0
    27 Oktober 2015
    Iku apik sing
    prestasi taun-taun pungkasan ing hubungan Rusia-Turki digandhengake karo hubungan positif sing wis dikembangake antarane loro pimpinan - V. V. Putin lan R. T. Erdogan

    Nanging Turki ing awal taun 2000-an ora duwe masalah karo tanggane. Saiki ana macem-macem konflik utawa pratelan ing meh kabeh perimeter wates.
    Erdogan minangka pimpinan kanthi alami, nanging banget impulsif. Iki bedane karo V.V. Putin. Yen Putin dipuntudhuh saka ati-ati lan slowness, banjur Comrade Erdogan mung ngelawan, kang tresna kanggo wave saber.
    1. 0
      27 Oktober 2015
      Kutipan: ImPertz
      Nanging Turki ing awal taun 2000-an ora duwe masalah karo tanggane. Saiki ana macem-macem konflik utawa pratelan ing meh kabeh perimeter wates.

      Dear kolega Igor, mugi kula ora setuju karo sampeyan. Lan kenapa sampeyan ora bisa ndeleng masalah masalah hubungan Turki karo Yunani, Siprus, Armenia. Padha wungu ora sawise 2000, padha mundur saka abad pungkasan.

      Kaya ngono, rekan. hi
      1. 0
        27 Oktober 2015
        Kanthi iki aku ora mbantah. Iki minangka masalah lawas, sawetara sing umure luwih saka 100 taun. Nanging aturan Erdogan sing nyebabake militerisasi Turki sing cetha lan munculake konflik liyane. Maneh, duwe masalah lawas sing dilalekake lan mboko sithik bakal ngrokok lan ana ing wangun iki nganti pirang-pirang taun, utawa kanthi aktif ngobong lan nyebabake geni gedhe, iki minangka tumindak multidirectional.
        Mulane aku nulis kaya ngono, kanca)))
        Lan, Vladimir, ayo padha ngelingi yen Erdogan sing ngadeg kanggo nambah peran agama, yaiku Islam, ing urip negara. Lan wis nindakake iki kanggo akèh taun. Lan raja-raja Persia seneng-seneng nggosok tangane. Lan partisipasi ing coiling saka masalah Siria, Aku malah bakal ngomong coiling, konfirmasi iki. ombenan
  4. +4
    27 Oktober 2015
    Punika pitados bilih piyambakipun boten dangu mrentah.
  5. +6
    27 Oktober 2015
    Lan misale jek kula artikel punika kosong. Iki soko saka opera nalika padha ngomong sing "Ora saben tendensi bisa operate karo kasunyatan subyektifisme paradoks." Ana ngendi analisis kahanan sing bisa dirembug? Panemu Satanovsky bakal luwih menarik.
    1. 0
      27 Oktober 2015
      Kutipan saka tommy717
      Lan misale jek kula artikel punika kosong. Iki soko saka opera nalika padha ngomong sing "Ora saben tendensi bisa operate karo kasunyatan subyektifisme paradoks." Ana ngendi analisis kahanan sing bisa dirembug? Panemu Satanovsky bakal luwih menarik.


      Aku setuju karo sampeyan, kolega sing dikasihi Igor. Aku ora ngerti babagan Satanovsky, nanging kasunyatan manawa saka penulis, sing manggoni posisi serius, aku dhewe ngarepake analisis sing luwih serius lan jero, lan dudu pendapat sing entheng lan ora ana alesan, ya.

      Aku piye wae wagol, sayangé, kolega. hi
  6. -2
    27 Oktober 2015
    penulis iku tengen, Turki mung salah siji saka akeh alat kanggo counter lan matesi Rusia ing wilayah Segara Ireng lan Timur Tengah, lan ora ana liyane, iku ora duwe kawicaksanan dhewe, lan sayangé iku ora samesthine ing mangsa cedhak. Turki minangka vassal lan mung, nanging iki ora ateges sampeyan ora perlu nggarap, sampeyan isih kudu nindakake kanthi bener ...
  7. +3
    27 Oktober 2015
    Ing kene, durung suwe, dheweke nyebat Suriah minangka "panggonan suci" kanggo Rusia, sadurunge Crimea diarani panggonan kasebut. Wong Turki pancen kudu wedi yen Konstantinopel uga minangka "panggonan suci kanggo Roma katelu."
    Kepiye lagu Bichevskaya ing teks kasebut:
    "Rusia bakal bali menyang Sevastopol Rusia,
    Semenanjung Crimean bakal maneh dadi Rusia,
    Bosporus kita, Konstantinopel kita
    Lan Yerusalem, panggonan suci tentrem"
    Saiki, yen Turki bali Tsar-grad menyang Yunani, banjur bakal ana pakurmatan kanggo wong-wong mau. (Ih hormat)
    1. +3
      27 Oktober 2015
      lan Ankara marang wong Het?
    2. 0
      27 Oktober 2015
      Kutipan: dog1965
      Saiki, yen Turki bali Tsar-grad menyang Yunani, banjur bakal ana pakurmatan kanggo wong-wong mau.


      Dear kolega Evgeny, apa wong Turki njupuk saka Yunani saka Tsar-grad? Ing warta, aku ora ngerti! belay
      1. 0
        27 Oktober 2015
        Kabar iki bakal umur nem atus taun ...
  8. +2
    27 Oktober 2015
    Alesan kanggo kabeh iku Erdogan ora nyukupi, nanging dheweke ora duwe wektu suwe kanggo kemudi. Sampeyan bisa menehi hasil karo Turki, nanging ing kadohan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"