Pesawat patroli kanggo Angkatan Udara direncanakake dibangun kanthi basis Il-114

48
Pesawat patroli kanggo Pasukan Aerospace lan layanan tapel wates bisa dibangun kanthi basis Il-114, produksi sing bakal diterusake ing Rusia, laporan. RIA News pesen saka anggota dewan kompleks industri militer Federasi Rusia Mikhail Kashtan.

Pesawat patroli kanggo Angkatan Udara direncanakake dibangun kanthi basis Il-114


"Tugas sing kapisah kanggo kita yaiku miwiti produksi pesawat Il-114 lan nggawe pesawat khusus kanthi basis: pesawat patroli kanggo negara kita. penerbangan - Angkatan Udara lan Penerbangan Pasukan Perbatasan "Chestnut ngandika.

Turboprop Il-114 dikembangake ing pungkasan taun 80-an dening Biro Desain Ilyushin kanggo digunakake ing maskapai penerbangan lokal ing USSR. Secara total, kurang saka 20 pesawat kasebut dibangun.

Agensi kasebut ngelingi yen "ing Agustus taun kepungkur, Putin mrentahake pamrentah, Kementerian Pertahanan lan utusan presiden ing Distrik Federal Volga kanggo netepake kelayakan kanggo nyebarake produksi massal Il-114 kanthi basis Aviakor-Aviation Plant. "

Para ahli sing diwawancarai dening publikasi banjur ngomong babagan perlu kanggo modernisasi mesin sing signifikan, utamane babagan ngganti mesin lan peralatan elektronik.
  • Javier Rodriguez/www.airwar.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

48 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    27 Oktober 2015 16:22
    Apa ing mesin, Aku wonder? TV7-117SM?
    1. + 15
      27 Oktober 2015 16:24
      Proyèk Soviet dijupuk minangka basis. Sejatine: kabeh sing anyar wis dilalekake lawas.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +2
        27 Oktober 2015 17:59
        wiwit ambruk USSR luwih saka 10 taun, dheweke ora nindakake apa-apa, ora dirancang utawa dibangun, nyatane, kahanan wiwit owah-owahan bubar lan aku wedi yen kita ora bakal bali menyang tingkat USSR.
      3. Komentar wis dibusak.
      4. +2
        27 Oktober 2015 19:24
        Kadhangkala antik Amerika patut dideleng. Analog saka AS-130 "Spektr" kanggo nyapu wengi ora bakal lara ing Chechnya 2000-2003, utawa saiki ing Suriah. Lan iki dudu aksi militer pungkasan kita. Marang mungsuh "conditionally ora bersenjata" ing wayah wengi karo siji MANPADS lan tanpa radar, iku apik, lan nggunakake luwih murah tinimbang UAV lan luwih efisien. Sanajan efektifitas UAV bakal tuwuh saben taun.
    2. 0
      27 Oktober 2015 16:30
      ya ora usah repot-repot karo jambul
    3. +3
      27 Oktober 2015 17:02
      Mesin TV7-117SM, 2650 hp sijine ing modifikasi saka IL-114-300. Lan mesin sing luwih kuat PW127H Pratt & Whitney kanthi tenaga 2750 hp. - babagan modifikasi IL-114-100
      Rincian liyane ing: http://avia.pro/blog/il-114
      1. 0
        27 Oktober 2015 22:31
        Ya, sampeyan kudu nglalekake babagan impor (luwih apik) sanajan proyek iki mundur.
        Kutipan saka: pvv113
        Mesin TV7-117SM, 2650 hp sijine ing modifikasi saka IL-114-300. Lan mesin sing luwih kuat PW127H Pratt & Whitney kanthi tenaga 2750 hp. - babagan modifikasi IL-114-100
        Rincian liyane ing: http://avia.pro/blog/il-114
  2. +1
    27 Oktober 2015 16:23
    Mesthi, 114 luwih murah kanggo pengintaian tinimbang 214.
    1. SSI
      +5
      27 Oktober 2015 17:03
      Kutipan: kel 31
      Mesthi, 114 luwih murah kanggo intelijen tinimbang 214

      Lan sampeyan ngira-ngira jarak ... Iku siji bab kanggo patroli pesisir banyu, lan golek prau ing segara?
  3. Efa
    +2
    27 Oktober 2015 16:24
    Dhewe, kita ngadhepi tugas ngluncurake produksi pesawat Il-114 lan nggawe pesawat khusus kanthi basis: pesawat patroli kanggo penerbangan negara kita - Angkatan Udara lan penerbangan pasukan tapel wates, "ujare Kashtan.

    Apa iki tegese bakal ana versi sipil? Ora bakal ala, negara kita butuh pesawat sing murah kaya udhara, lan aku mikir bakal ana panjaluk ing arah ekspor, sanajan menyang negara-negara donya katelu.
    1. +8
      27 Oktober 2015 16:29
      Kuwat katon kaya wong militer?
      1. 0
        27 Oktober 2015 16:37
        ... ing lapangan militèr. wassat
      2. Komentar wis dibusak.
      3. gjv
        +3
        27 Oktober 2015 17:31
        Minangka patroli "digambar" ana pilihan.


        Patroli IL-114P dimaksudake kanggo nglindhungi wates maritim. Kajaba iku, saiki ana masalah ngawasi kahanan lingkungan. Perusahaan, sing entuk kamardikan gedhe kanggo nggayuh keuntungan, akeh pelanggaran babagan polusi cekungan udhara lan banyu, mbuwang sampah produksi sing ora diolah menyang lingkungan. Lan tugas badan negara yaiku kanggo ngenali pelanggaran kasebut.
        Salah sawijining cara kanggo ngawasi kahanan ing wilayah tapel wates, pelabuhan laut, ing sadawane rute pipa minyak lan gas yaiku sistem pengawasan udara-segara otomatis teritorial. Sistem iki kalebu patroli Il-114P. Pesawat patroli Il-114PM sing dimodernisasi dikembangake kanthi basis pesawat penumpang Il-114 maskapai penerbangan lokal lan dirancang kanggo ngrampungake tugas patroli zona ekonomi 200 mil lan ngontrol entri sing ora sah saka udara, permukaan lan kendharaan ing jero banyu. zona. Ing versi patroli saka Il-114PM, ing jarak 300 km saka pangkalan, bisa nyedhiyakake kontrol nganti 10 jam kanthi massa sing dicelupake kanggo ndeteksi lan nggoleki target ing jero banyu nganti 1500 kg.
      4. Efa
        +1
        27 Oktober 2015 21:20
        LAN?
        Foto kanggo opo?
        Dheweke ora diprodhuksi ing wektu saiki, ana foto pesawat sipil ing artikel kasebut. Maksudku apa produksi iki bakal dilanjutake? Kajaba iku, maskapai penerbangan murah Pobeda karo pesawat kasebut bakal nutupi kabeh Rusia lan bakal migunani banget kanggo dheweke.
        1. 0
          28 Oktober 2015 02:33
          Kanthi rega tiket minangka kanggo kursi sing dicawisake?!!!
      5. -1
        28 Oktober 2015 02:31
        longish, takeran saka foto kleru!
  4. +6
    27 Oktober 2015 16:24
    Kanggo penjaga wates, manuk sing luwih cilik bakal luwih irit, bakal larang banget kanggo nggunakake mesin gedhe kasebut.
    Lan bakal luwih apik yen ana luwih akeh drone kanthi wektu sing suwe ing udhara luwih saka 12 jam) banjur bakal ... Isi karo peralatan lan saben dina ndandani pelamar ing persimpangan GG. .

    pisi: Kanggo wilayah mbebayani kaya tapel wates Afghan, drone serangan karo bom dipandu lan rudal udhara-ke-lemah supersonik ora bakal natoni. Lan kayane ISIS bakal cepet munggah menyang Takzhikistan.
    1. 0
      27 Oktober 2015 16:33
      Iki banget irit! sedulur
    2. avt
      0
      27 Oktober 2015 16:38
      Kutipan saka Mama_Cholli
      Kanggo penjaga wates, manuk sing luwih cilik bakal luwih irit, bakal larang banget kanggo nggunakake mesin gedhe kasebut.

      wassat Ketik hang glider kanggo transplantasi!?
      Kutipan saka: pv1005
      Dheweke saiki dadi penerbangan FSB

      Ing ngendi Gavrilov "Cheburashek" ngetung sabisane, ya, 114th bakal cukup cocok ora kanggo panggantos, ing kene luwih perlu kanggo ngomong babagan 112m, yaiku minangka patroli lan penumpang kargo.
      Kutipan saka: pv1005
      Lan babagan pesawat patroli (kanggo pengawal tapel wates) adhedhasar IL-114, Dhiskusi lan Wishlist wis kedadeyan wiwit taun 90-an pungkasan abad.

      Ya, "dadi ora ana wong ing bea cukai" - tanduran Tashkent mati, sanajan wis siyap kanggo mbayar. ing Voronezh padha ngancam kanggo mundhakaken 112 ing swiwi lan sijine menyang seri minangka akeh minangka 2019, nanging pesenan misale jek wis suda kanggo 35 pesawat.
      Kutipan: samara-58
      Yen sclerosis ora ngganti aku, produksi bakal diadegaké ing Nizhny Novgorod.

      Iku ora ngganti, misale jek sing padha mandheg ing Falcon.
      1. +1
        27 Oktober 2015 16:43
        Aku ngomong kaya penjaga perbatasan. Sampeyan ngguyu muspra ... Sing luwih cilik alat kasebut bakal digantung ing langit ndhuwur tapel wates, luwih apik kanggo bisnis. Kasus saben wong beda-beda lan para pengawal tapel wates ora kajaba. )))
        1. +1
          27 Oktober 2015 17:07
          Mbah Pihto
          Aku bungah yen sampeyan pungkasane njeblug ing forum ... Aku maca kanthi seneng ... tresna
          1. Komentar wis dibusak.
          2. 0
            27 Oktober 2015 21:41
            Saling selingkuh... nglirik
        2. jj
          +1
          27 Oktober 2015 18:09
          Kutipan saka Mama_Cholli
          Sing luwih cilik contraption bakal digantung ing langit liwat tapel wates, luwih apik kanggo bisnis.

          Inggih, ayo ngomong ora liwat tapel wates, kaya garis, nanging ing jalur tapel wates, uga, liwat zona ekonomi rak.
          1. 0
            27 Oktober 2015 21:43
            Ya, matur nuwun, aku pancen salah ngomong. Intine ora owah. Ndeteksi, menehi koordinat kanggo budhal ambulans menyang lara ing sirah ...
          2. Komentar wis dibusak.
        3. 0
          28 Oktober 2015 19:58
          Ibu Cholly, supaya sampeyan kudu "Inspektur-1", dikembangaké dening Kurchatov Institute. 45 jam ing udhara kanthi ukuran 4,5 meter (swiwi) apik
          Waca liyane ing kene: http://www.sdelanounas.ru/blogs/64919/
          Sincerely, hi
  5. +2
    27 Oktober 2015 16:30
    Aviation saka pasukan tapel wates dhawuh kanggo urip dawa 10 taun kepungkur. Dheweke saiki dadi penerbangan FSB. Lan babagan pesawat patroli (kanggo pengawal tapel wates) adhedhasar IL-114, Dhiskusi lan Wishlist wis kedadeyan wiwit taun 90-an pungkasan abad.
    1. +3
      27 Oktober 2015 16:40
      Drone luwih gampang dioperasikake lan lapangan udara gedhe ora dibutuhake, sanajan saben Detasemen Border bisa nindakake take-off cilik ing 100 meter.
      Lan wong bakal ganti ing komputer sawise 2-3 jam tugas.
      Bisa uga pesawat saka kelas iki mung migunani kanggo wates segara Rusia, nanging drone uga bisa kesandhung kanggo siji manuk kuwi, minangka asil, padha duwe area gedhe.
      Miturut cara, iku bakal bisa kanggo nggunakake airships unmanned (cilik ing ukuran), supaya padha mesthi bakal nggantung kanggo minggu ... sing neraka bakal nyusup.
      1. +1
        27 Oktober 2015 18:05
        Aku dhewe njabat ing PV RF. Aviation dibutuhake, nanging rodo iku airship lan tansah unmanned. Penerbangan patroli sing diawaki umume minangka keputusan sing aneh. Kathah PV punika Strip saka 2-10 km ing darat lan 12 mil laut ing segara, kanggo liyane saka garis intelijen distrik wis tanggung jawab. Kita butuh drone sing bisa mabur nganti pirang-pirang dina kanggo nggoleki kapal selam, utawa IL kanthi fungsi paling sethithik 15 jam penerbangan.
        1. jj
          +1
          27 Oktober 2015 18:11
          Isih dadi adat kanggo nyekel pemburu
        2. +1
          27 Oktober 2015 21:45
          Salam ijo!!! Aku ing PV saka KGB saka USSR.
          1. +1
            27 Oktober 2015 22:52
            Ltd!
            Ibu Ireng, jebule sedulur Ijo sing didhelikake?!!!! prajurit
            Apa agenos?!
            Nglukis maneh karo ganti jinis?!!! belay
            PV KGB saka USSR uga singkatan banget menowo kanggo kula; malah luwih cedhak - KZakPO, KSAPO, MMG, VPBS ...
            Sampai jumpa tanggal 28 Mei jam 3-4! mandheg
            Ing kasus ora nuduhake - patemon aset PZ ing dryer sawise 21.00 (sawise BR)!
            1. jj
              +2
              28 Oktober 2015 00:21
              Lan sawetara isih eling nalika Komite ing Dewan Mentri ana
            2. +1
              28 Oktober 2015 11:36
              Kutipan: Oman 47
              Ltd!
              Ibu Ireng, jebule sedulur Ijo sing didhelikake?!!!! prajurit
              Apa agenos?!
              Nglukis maneh karo ganti jinis?!!! belay
              PV KGB saka USSR uga singkatan banget menowo kanggo kula; malah luwih cedhak - KZakPO, KSAPO, MMG, VPBS ...
              Sampai jumpa tanggal 28 Mei jam 3-4! mandheg
              Ing kasus ora nuduhake - patemon aset PZ ing dryer sawise 21.00 (sawise BR)!

              Mungkasi reassignment gender. )))
              Mung wae julukane padha ing batlukh.
              Lan KDPO luwih cedhak karo aku, ing ngendi aku njabat ... Senajan saiki, ing nalisir, iku banget (wilayah adoh).
          2. +1
            28 Oktober 2015 01:09
            Aku saka SKPO (Distrik Perbatasan Kaukasia Utara) saka Federasi Rusia. 1993-1994
  6. +1
    27 Oktober 2015 16:30
    Yen sclerosis ora ngganti aku, produksi bakal diadegaké ing Nizhny Novgorod. hi
    1. SSI
      0
      27 Oktober 2015 17:05
      Ora owah ... Keputusan digawe kanggo mbangun Falcon ...
      1. 0
        27 Oktober 2015 17:09
        Kutipan: SSI
        Diputusake kanggo mbangun ing Sokol ...

        IL-114? Iku misale jek kaya padha arep VASO?
        1. avt
          +1
          27 Oktober 2015 17:14
          Kutipan saka sa-ag
          IL-114? Iku misale jek kaya padha arep VASO?

          Kutipan saka avt
          ing Voronezh padha ngancam bakal mundhakaken 112 ing swiwi lan sijine iku ing seri wis ing 2019, n
      2. 0
        28 Oktober 2015 01:12
        Iku misale jek sing padha wanted kanggo push Kazan menyang Kazan, senajan aktif perang maneh. Utawa aku salah?
  7. +1
    27 Oktober 2015 16:30
    Iku apik yen ana sing bisa diuripake maneh. Lan pesawat dibutuhake kanggo negara.
  8. +2
    27 Oktober 2015 16:31
    Pesawat patroli kanggo Angkatan Udara direncanakake dibangun kanthi basis Il-114

    Ing asas, aviation polar uga bakal entuk manfaat saka pesawat anyar (lan iki penting banget ing sambungan karo akeh "Arktik lomba"). Kajaba iku, ing siji wektu "mbah kakung" saka "satus patbelas" Il-14 makarya admirably ing lintang dhuwur ...
    Muga-muga IL-114 bakal bisa dipercaya lan ora sopan kaya leluhure sing mulya ...
    1. 0
      27 Oktober 2015 16:37
      Uzbeks wis eksploitasi kanggo 15 taun lan ora ana. Bener, dheweke duwe mesin Pratt & Whitney Canada.
      1. 0
        27 Oktober 2015 17:39
        Kutipan: Siberian Wulu
        Uzbeks wis eksploitasi kanggo 15 taun lan ora ana

        Ing kahanan garis lintang dhuwur (amarga babagan dheweke)? .. Aku durung krungu babagan iki ...
        Lan pitakonan kapindho carane massively lan aktif padha eksploitasi iku? .. Sa adoh aku ngerti, ora kakehan, amarga ana bab 10 mesin saka jinis iki ing operasi ing umum. 6 utawa 7 ana ing Uzbekistan ... Ora bakal cukup, nanging ...
        Kutipan: Siberian Wulu
        Bener, dheweke duwe mesin Pratt & Whitney Canada

        Mesin sing cukup apik, berkualitas lan ekonomis ... Bener, ora murah, nanging. Lan kanggo kita saiki paling ora bisa diakses ...
        1. jj
          0
          28 Oktober 2015 00:32
          Mesin liwati siklus lengkap tes praktis kanggo icing ing Arkhangelsk ing agêng-90s
  9. +2
    27 Oktober 2015 16:33
    Lan chubik rambut abang ora menehi apa-apa anyar kanggo nenek kuwi? wassat
    1. +2
      27 Oktober 2015 16:35
      Dheweke duwe nanoplane, ora katon ing endi wae lan sapa wae !!!
      1. +1
        27 Oktober 2015 16:43
        Kutipan: VNP1958PVN
        Lan chubik rambut abang ora menehi apa-apa anyar kanggo nenek kuwi?

        Kutipan: samara-58
        Dheweke duwe nanoplane, ora katon ing endi wae lan sapa wae !!!
        1. +2
          27 Oktober 2015 21:24
          apik keprungu
          Inspirasi dening:
          ... Pipi Chubais dadi abang -
          Dheweke bisa ngomong kabeh
          Nanging ora bisa nuduhake
          Amarga nanos cilik banget ...
          (c) Murzilki International (Autoradio)
          ngguyu ngguyu ngguyu
    2. +2
      27 Oktober 2015 16:50
      Kutipan: VNP1958PVN
      Lan chubik rambut abang ora menehi apa-apa anyar kanggo nenek kuwi?


      Ya, Dear VNP1958PVN, malah nggunakake istilah "diparingi metu" ing hubungan kanggo Tolyan abang-rambut punika ridiculous. Ing pangertosan babagan donya, mung ana konsep sing jinis: DIJAWAT, DIJAWAT, DIGAWANG, DIJADIKAN, lan liya-liyane. ngguyu
  10. Komentar wis dibusak.
    1. 0
      27 Oktober 2015 16:46
      Aku ora setuju. Kanggo zona lor, manuk kasebut bisa mlaku, nanging kanggo wilayah pegunungan lan alas (kabeh Timur Jauh) iki minangka bahan bakar sing ora ana gunane.
  11. +2
    27 Oktober 2015 16:43
    Kutipan saka: oleg-gr
    Proyèk Soviet dijupuk minangka basis. Sejatine: kabeh sing anyar wis dilalekake lawas.


    Sajarah saka urip. Pungkasan 70-an - awal 80-an. Ing Arktik, pilot saka AN-2 (mobil gedhe!) menyang AN-28 wis arep nglatih maneh, review saka wong-wong sing wis mabur apik banget, iku paling apik kanggo kondisi kasebut. Ing ngisor baris: kita bakal mabur ing L-410 (produksi Polandia-Czech, misale jek, aku wis ora ngelingi). Ya, sampeyan kudu nulungi parasit saka CMEA! Bit iki ora mlebu produksi massal. AN-2 isih mabur. Dheweke mateni AN-28. Carane bakal disebut ing basa Rusia, supaya ora bakal dilarang?
    1. +2
      27 Oktober 2015 17:10
      Ya sho kana ... jamb kita sabanjuré ... ******** terus dhewe ... :)
  12. +1
    27 Oktober 2015 17:05
    Patroli penerbangan ora mung darat, nanging uga segara lan wilayah sing wiyar, pesawat bisa diisi karo peralatan universal, digunakake kanggo ngluwari, pitulungan, ora ana UAV ing kene, aku mikir partai kasebut ora bakal gedhe lan mung kanggo Wilayah Moskow. , kita butuh pesawat anyar, dhewe, aku mikir yen dheweke nyedhiyakake dhuwit, kabeh ana ing kekuwatane, ana akeh conto iki, sing utama yaiku ora bisa kerja sama karo China utawa "mitra" liyane.
  13. +4
    27 Oktober 2015 17:09
    Dina iki mengeti Genrikh Novozhilov Legendaris - 90 taun! Kita kudu nulis luwih akeh babagan dheweke! Happy Birthday!
    l-pochemu-rossiya-perestala-stroit-pesawat-pokupaya-boingi.html
  14. +1
    27 Oktober 2015 18:01
    pitakonan karo mesin, kulon ora pilihan kanggo Ukraina kanggo 10 taun sabanjuré, ana uga analog domestik?
  15. +2
    27 Oktober 2015 19:42
    5 sen kula. Sampeyan kudu nggunakake backlog sv-27 propfan saka Biro Desain Stupino. Sawise kabeh, implementasine luwih lanjut saka An-70 ora samesthine. Kajaba iku, sampeyan bisa paling sethithik sijine ing IL-112 ing 114, kajaba, mesthi, sampeyan ngembangake arah luwih saka bahan peledak hooded.
  16. +1
    27 Oktober 2015 20:29
    Aku setuju, nuwun kanggo mesin An70. Nalika dibukak menyang seri, iku bakal bisa kanggo mrikso An-12 lan Tu95. Aku wonder apa iku liwat standar modern ing syarat-syarat gangguan? Tu95 duwe masalah karo iki. Lan Ilu 114 Gusti Allah piyambak dadi putih ing seri amba kanggo pindhah, ora ana saingan domestik! Patroli, Transportasi, AWACS, Repeater, Jammer, lsp. ing Ana - padha ngaco munggah project kuwi karo pesawat regional kanggo CIS.
  17. +2
    27 Oktober 2015 21:44
    Dheweke mbatalake, banjur nerusake, sawetara kekacoan. Iki minangka wilayah berteknologi tinggi, kabeh ana gandhengane karo perencanaan sing ati-ati sajrone pirang-pirang taun, kalebu masalah produksi. Rasane kaya ora ana papan kanggo nyelehake dhuwit ing negara. Para panguwasa bolak-balik, banjur rebut, banjur dibuwang, dhuwit mabur menyang angin kaya sampah, apa maneh? Sawetara nakal liyane bakal katon, Mohammedan-Katsman Rusia multinasional sing larang. Yen dheweke ngandhani Rozogin babagan prospek kapitalisme, kanggo kulawarga siji, dheweke bakal ngapusi tandha wacan, dheweke bakal mbatalake kabeh maneh lan wiwit ngethok perkara sing padha kanggo kaping sepuluh.
  18. 0
    27 Oktober 2015 22:20
    menarik! Lan apa babagan dana sing, ing sawijining wektu, Rusia nandur modal ing proyek AN-70? Apa ora akeh sing ninggalake biaya kanthong kanggo negara sing ngaku cukup tahan ambruk lan wis nemtokake mungsuh utama?
  19. 0
    27 Oktober 2015 22:30
    Kabeh wong bakal ngasilake IL-114. Aku pengin pracaya ing, Aku pancene pengin, nanging ana ngedeni sing bakal mungkasi ing apa-apa, sepisan maneh. Dhuwit ing dana cadangan bakal entek lan pesawat bakal mlebu ing piso maneh. Dadi aku pengin percaya sing paling apik.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"