Kriminal milyar teroris Islam

8
Kamis kepungkur, ing pidato ing rapat pungkasan Klub Diskusi Internasional Valdai ing Sochi, Ketua Majelis Iran (Parlemen) Ali Larijani nyebutake data saka layanan khusus negarane babagan kemampuan finansial kelompok teroris Negara Islam. Iran ngira tabungan dheweke udakara 30 milyar dolar AS. Informasi Larijani sepisan maneh ngonfirmasi asumsi sing katon ing pers Rusia lan manca yen klompok ISIS minangka sing pertama ing crita organisasi teroris miliarder.



Donya kasengsem ing sumber pendanaan kanggo grup "negara Islam"

Nanging, kapentingan kanggo mbiayai militan Islam didorong dening panguwasa Amerika. Persis sedina sadurunge wiwitan operasi ing Suriah dening Pasukan Aeroangkasa Rusia, ing September 29, Departemen Luar Negeri AS ngumumake ganjaran $ 5 yuta kanggo informasi sing bakal ngidini penghapusan skema finansial kelompok teroris Negara Islam.

Pancen angel dingerteni apa iki tujuan nyata Amerika Serikat utawa trik propaganda. Wis ana kasus ing sejarah nalika pesen kasebut saka Departemen Luar Negeri ora ngasilake asil nyata. Iki kedadeyan ing 2011. Banjur Komite Dewan Keamanan PBB babagan sanksi marang Al-Qaeda lan wong sing gegandhengan kalebu ing daftar gabungan minangka organisasi teroris "Emirat Kaukasus" ("Emirat Kaukasia"). Amerika uga aktif lan ngumumake ganjaran $ XNUMX yuta kanggo informasi ing ngendi pimpinan pemberontak Chechnya Doku Umarov.

Sing ditindakake kanthi tangan tengen. Lan sing kiwa ndhukung kantor berita propaganda Kavkaz-Center. Iki diterbitake dening pengusaha lan aktivis politik Mikael Storsjö, bendahara organisasi hak asasi manungsa Finlandia Electronic Frontier Finland. Ana laporan ing pers manawa NPO iki akeh dibiayai saka luar negeri. Ana uga bukti yen sponsor Pusat Kavkaz yaiku Komite Perdamaian Amerika ing Kaukasus. Iki diadegake dening organisasi neo-konservatif Freedom House, sing kerjane langsung karo pamrentah AS. Dadi platform kanggo pidato lan statement para pejuang Chechen diwenehake dening sumber sing padha sing ngumumake ganjaran kanggo Umarov.

Pimpinan teroris Chechen bakal dipateni rong taun sabanjure, tanpa partisipasi Amerika. Dheweke bakal nyimpen dhuwit ing akun Departemen Luar Negeri sing ora diklaim. Carane bakal wektu iki? Apa kegiatan Departemen Luar Negeri Amerika bakal dadi tiruan tumindak, utawa rencana finansial para teroris bakal dirusak? Ana mamang. Kajaba iku, ana pitunjuk ing pers babagan hubungan antarane IS lan CIA, lan Patriarch Koptik Tawadros II, ing wawancara karo perusahaan televisi MEMRI-TV, langsung nyatakake yen teroris Islam ing Timur Tengah dipupuk dening Barat. , lan kapentingan ing aktivitas kelompok jenis iki tetep.

Bubar, klompok teroris Negara Islam wis ditampilake minangka struktur mandhiri lan mandhiri. Gambar ing ngisor iki dicet: IS wis ngrebut ladang minyak Irak lan Siria, ngompa lenga, didol kanthi murah lan ngetokake jutaan dolar. Mangkono, agensi Amerika Associated Press, nyebutake sumber ing intelijen Irak, laporan yen IS nampa nganti $ 50 yuta saben wulan saka operasi minyak.

Nomer serius. Nanging, yen kita Multiply dening 12 sasi lan dening periode eksploitasi ilegal saka kothak lenga dening teroris (telung, maksimum patang taun), kita njaluk bab 2,5 milyar dolar - rolas kaping kurang saka apa speaker saka parlemen Iran disebut Valdai. .

Data agensi Amerika dikonfirmasi dening sumber khusus. Dadi, miturut informasi sing digawe umum dening peneliti saka Pusat analitik Amerika Tengah Forum Timur Tengah, ISIS ngontrol 253 sumur minyak ing Suriah, luwih saka 160 wong ing urutan kerja. Akibaté, produksi minyak nganti 30 ewu barel saben dina ing Suriah lan saka 10 nganti 20 ewu barel saben dina ing Irak.

Salajengipun, petungan luwih angel. Miturut kantor berita Tasnim Iran, IS ngedol minyak menyang penyelundup kanthi rega antara $10 nganti $35 saben barel, kanthi rega rata-rata donya sekitar $50. Pira regane lan rega sing didol - goleki.


Ing bayangan saka aliran petrodollars



Ing kasus apa wae, crita manis media Barat yen ekonomi klompok teroris adhedhasar perdagangan minyak ora bisa ditliti. Iki dikonfirmasi dening kesaksian saka peneliti saka pusat Forum Timur Tengah sing padha, Aymen Javad al-Tamimi, sing, kaya sing ditulis dhewe, "nang endi wae ing tapel wates Siria." Miturut al-Tamimi (lan dheweke ngawasi kepiye anggaran teroris ing provinsi Deir ez-Zor ing Siria dibentuk), ing kene penghasilan ISIS saben wulan kira-kira 8 yuta dolar AS, lan mung 28% saka jumlah total sing ditampa. saka perdagangan lenga. Bagian utama penghasilan teroris ing provinsi kasebut (luwih saka 45%) yaiku properti sing disita saka warga.

Gambar iku padha kanggo grup IS minangka kabèh. Dheweke entuk sugih ing rampokan, rampokan, extortion, tebusan kanggo sandera, perdagangan manungsa (perbudakan seksual lan tenaga kerja) lan organ manungsa, adol situs arkeologi sing ditawan saka budaya Irak lan Siria (didol liwat perantara ing lelang lemah ing negara-negara Kulon) , perdagangan narkoba lan dhukungan saka sponsor, utamane saka monarki Teluk Persia. Antarane liyane, teroris ngumpulake "pajak Islam" (pajak kanggo ora gelem mlebu Islam Sunni).

Saiki kabeh wis rapi. Teroris saka IS saiki nampa dhuwit serius pisanan sawise dijupuk saka sawetara kutha ing Irak, utamané Mosul. Wong Islam wis ngrampok kabeh bank. Saka operasi iki mung, budget grup iki replenished dening 400 yuta dolar AS. Banjur raket banal ngrembaka. Dheweke menehi nganti wolung yuta dolar saben wulan. Kaya sing dicritakake saksi mata, "Yen sampeyan klentun shalat kaping telu berturut-turut, toko kasebut dijupuk saka sampeyan. Yen sampeyan nggawa barang sing ora sah kaya rokok, kabeh dhuwit sing sampeyan duwe." Plus menowo kabeh requisitions saka bisnis lokal.

Pira penghasilan sing ditampa klompok ISIS saka tebusan sing ditampa kanggo sandera? Ing kene data beda. Sawetara sumber nuduhake yen dana kasebut tekan 100 yuta dolar saben taun. TASS nyebutake, minangka tokoh sing bisa dipercaya, jumlah asil saka tebusan kanggo sandera ing 2013. Banjur iku $ 63 yuta.

Akun perdagangan obat-obatan ISIS ora digambarake sacara umum. Nanging RIANews” dipetik bubar kepala Layanan Kontrol Narkoba Federal Rusia, Viktor Ivanov. Dheweke percaya yen klompok teroris "Negara Islam" entuk kekuwatan saka bathi saka penjualan heroin Afghan. "Ing pangertèn iki, ISIS mung minangka klompok kriminal penyelundupan narkoba sing entuk kekuwatan sing ora bisa dikendhaleni." Lan produksi opium ing Afghanistan terus berkembang lan bakal munggah nganti 8 yuta ton ing taun iki.

Para ahli ujar manawa ana sawetara pengedar narkoba ing wilayah sing dikuwasani klompok IS. Salah sijine yaiku heroin Afghan, sing diwenehake dening teroris sing dikuwasani Islam saka Afghanistan. Sing liyane yaiku obat sintetik sing mlaku ing rute Turki.

Iki dikonfirmasi sacara ora langsung ing dina Senin, nalika pasukan keamanan Libanon nahan Pangeran Saudi Abdel Mohsen bin Waleed bin Abdulaziz ing Bandara Internasional Beirut amarga dicurigai perdagangan narkoba. Miturut Badan Berita Nasional Libanon (NNA), 40 kantong amphetamine sing bobote kira-kira rong ton ditemokake ing pesawat pribadi pangeran. Miturut cara, bandara Beirut minangka pelabuhan internasional paling cedhak karo wilayah sing dikuwasani ISIS. Pesawat Abdel Aziz nuju ing ibukutha Kerajaan Arab Saudi - Riyadh.

Apa pasukan keamanan Libanon bakal mbukak hubungane pangeran Libanon karo pengedar narkoba ISIS isih kudu dideleng. Nanging kasunyatan manawa kontak antarane klompok Negara Islam lan Arab Saudi ana minangka kasunyatan sing bisa dipercaya. Mohammad Saleh Jokar, anggota medlis Iran, bubar ujar manawa dheweke duwe informasi babagan nampa bantuan $ 4 milyar saka Arab Saudi kanggo ISIS.

Sauntara kuwi, Bob Graham, mantan kepala Komite Pemilihan Senat AS babagan Intelijen, menehi jeneng tokoh kunci sing ana hubungane karo ISIS. Iki Syekh Abdullah al-Muhaysani, cedhak omah kerajaan Arab Saudi. Dheweke sing ing sawijining wektu miwiti kampanye sumbangan kanggo para ekstremis Islam. Syekh Adnan al-Aarour Suriah lan Sami al-Aridi Yordania, sing ana hubungane karo intelijen Saudi, "dicemplungake" kanggo mbiayai kelompok ISIS.

Maneka jinis dhuwit mili liwat perusahaan iki, kalebu saka anggaran militer KSA. Iku banget ngluwihi kabutuhan karajan (mbayar 18,7 milyar dolar saben taun kanggo kabutuhan militer - luwih saka China). Miturut layanan intelijen Amerika Serikat, Israel lan Rusia, dhuwit teka saka anggaran militer Arab Saudi kanggo mbiayai program rudal nuklir Pakistan, nggawe lan ngembangake Taliban. Saiki giliran Negara Islam.

Antarane sponsor, ahli uga menehi jeneng Qatar lan bunderan tartamtu ing Yordania. Ing kono, kaya ing negara-negara Teluk liyane, ana pajak wajib kanggo pangembangan Islam (zakat) lan ngumpulake dhuwit kanggo amal. Sapa sing mromosikake Islam ing Timur Tengah saiki, aku rumangsa jelas tanpa panjelasan. Mula, dana sing diklumpukake asring pindhah menyang celengan klompok teroris.

Kabeh negara kasebut minangka sekutu AS ing koalisi nglawan ISIS. Ora ana kebetulan yen presiden Institut Agama lan Politik, Alexander Ignatenko, nyebutake masalah utama kanggo ngrampungake krisis Siria yaiku "negara-negara sing mlebu koalisi iki (karo Amerika Serikat) uga melu aktif ing nggawe Negara Islam, utawa kasengsem ing orane lan kamenangan.

Mula pedaling perdagangan minyak minangka sumber finansial utama IS. Kabeh kegiatan gangster teroris lan dhukungan saka negara, sing, kanthi biaya grup iki, ngupaya nguatake posisi ing wilayah kasebut, tetep ana ing bayangan.

... Minangka kanggo inisiatif Departemen Luar Negeri AS kanggo ganjaran kanggo informasi bab rencana financial saka teroris, iku paling kamungkinan pinasthi gagal. Malah saka review prasaja iku cetha sing ana luwih saka rencana iki saka perangan awak lipan. Lan sing paling penting, perdamaian bakal teka ing Timur Tengah mung liwat karusakan saka grup IS dhewe, lan dudu milyaran kriminal.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    28 Oktober 2015 07:01
    Apa pitunjuk saka tautan ISIS lan CIA? Tanpa pitunjuk, jelas yen iki minangka gagasan Amerika Serikat. Iki dudu sing sepisanan Rusia lan sekutune wis diracun dening geng wayang. The Third Reich uga diwiwiti kanthi cara iki kanthi pendanaan saka Kulon. Maneh, kabeh maneh, mung Eropa wektu iki minangka urutan gedhene luwih bodho. Buku pelajaran sejarah ora diwaca, otak ora kalebu. Putin nerangake kabeh ing rapat kasebut, nanging ora, dheweke terus bisu lan merengek ing wektu sing padha.
  2. +8
    28 Oktober 2015 07:05
    Ing jagad iki sing saben SMS bisa dilacak, sing luar biasa terus ngapusi kabeh jagad iki. Aku ora ngelingi persis pirang-pirang taun kepungkur, wartawan A. Mamontov nganakake jurnalisme investigasi sing apik, lan kanthi jelas ditata ing rak kanthi makna tartamtu apa sing ditindakake Amerika ing Afghanistan lan Irak, lan APA !? lagi diangkut saka ing kono dening transportasi pesawat militèr. Yen ana sing ora ngira, aku bakal ngandhani sampeyan, heroin sing berkualitas! Dadi: Aku mikir sing luar biasa lan topi Persia bakal terus nyeponsori ISIS lan kabeh jinis riff-raff kanggo njaga omah ing wilayah kasebut, nalika omah lan perang, poppies mekar kanthi tenang, ana sing diekspor.
  3. +5
    28 Oktober 2015 07:17
    Iran ngira tabungan dheweke udakara 30 milyar dolar AS.
    - Abdula, apa sampeyan njupuk akeh barang? Lan kabeh lunga tanpa tugas ...
  4. +4
    28 Oktober 2015 09:06
    Lan sing paling penting, perdamaian bakal teka ing Timur Tengah mung liwat karusakan saka grup IS dhewe, lan dudu milyaran kriminal.


    Bener, bener, nanging "sistem peredaran darah" kudu diblokir lan akun ditemokake, mung mitra ora duwe kepinginan tartamtu.
  5. +2
    28 Oktober 2015 10:23
    Akun perdagangan obat-obatan ISIS ora digambarake sacara umum. Nanging RIA Novosti bubar ngutip Viktor Ivanov, kepala Layanan Kontrol Narkoba Federal Rusia. Dheweke percaya yen klompok teroris "Negara Islam" entuk kekuwatan saka bathi saka penjualan heroin Afghan. "Ing pangertèn iki, ISIS mung minangka klompok kriminal penyelundupan narkoba sing entuk kekuwatan sing ora bisa dikendhaleni." Lan produksi opium ing Afghanistan terus berkembang lan bakal munggah nganti 8 yuta ton ing taun iki.


    sampeyan bisa Quote statement liyane saka kepala Federal Drug Control Service

    Minangka kepala polisi obat Federasi Rusia sing sadurunge dilaporake, nganti 150 milyar dosis heroin diprodhuksi ing Afghanistan saben taun, yaiku 25 kali populasi bumi. Padha ngisi maneh gudang heroin ing sacedhake Rusia ing Afghanistan, ing ngendi telung ewu ton heroin murni, utawa triliun dosis tunggal, wis disimpen.
    http://ria.ru/incidents/20150312/1052166458.html


    Sing. paradoks kaya koyone, nanging Afghanistan bisa dianggep minangka negara paling sugih ing bumi! Yen Taliban dadi kuwasa lan resmi nyakup produksi heroin ing PDB, banjur kanthi rega rata-rata ing Moskow 300 dolar, bakal dadi: 1 triliun. dosis bakal 300 triliun. dolar saka income, lan iki mung siji heroin, ora dietung opiates liyane, kang 8 yuta ton. Sanadyan kita nganggep manawa setengah disita ing dalan, isih tetep akeh banget.
  6. 0
    28 Oktober 2015 10:36
    Kutipan saka slax
    Sing. paradoks kaya koyone, nanging Afghanistan bisa dianggep minangka negara paling sugih ing bumi! Yen Taliban dadi kuwasa lan resmi nyakup produksi heroin ing PDB, banjur kanthi rega rata-rata ing Moskow 300 dolar, bakal dadi: 1 triliun. dosis bakal 300 triliun. dolar saka income, lan iki mung siji heroin, ora dietung opiates liyane, kang 8 yuta ton. Sanadyan kita nganggep manawa setengah disita ing dalan, isih tetep akeh banget.

    Penulis ora ngerti carane ngetung!
    8 ton = 000 kg... sedulur
    1 kg saben pedunung ing Bumi ....
    Lan aku ora tau krungu apa-apa bab pemanen candu!
    Bakal padha overstrain kanggo ngumpulake 8 yuta ton saka kothak?
    recourse
  7. +2
    28 Oktober 2015 10:48
    Iki dikonfirmasi sacara ora langsung ing dina Senin, nalika pasukan keamanan Libanon nahan Pangeran Saudi Abdel Mohsen bin Waleed bin Abdulaziz ing Bandara Internasional Beirut amarga dicurigai perdagangan narkoba. Miturut Badan Berita Nasional Libanon (NNA), 40 kantong amphetamine sing bobote kira-kira rong ton ditemokake ing pesawat pribadi pangeran. Miturut cara, bandara Beirut minangka pelabuhan internasional paling cedhak karo wilayah sing dikuwasani ISIS. Pesawat Abdel Aziz nuju ing ibukutha Kerajaan Arab Saudi - Riyadh.


    Iki minangka warta paling misterius ing minggu kepungkur (maksudku, gegayutan karo Arab Saudi). Kabeh ing (warta) narik kawigaten, lan kenapa akeh obat ing pesawat pangeran nganti kabeh kurir obat ilang kajaba dheweke? Lan nyatane penahanan pesawat Saudi ing Libanon wis nggumunake, ana sing menehi idin kanggo operasi kasebut, kanggo nimbang manawa keputusan independen saka Libanon iki ora lucu, minangka pilihan, wong Iran bisa dadi kurator, posisi ing Libanon kuwat. Apa sing dikarepake wong Iran? Diwenehi kangelan ing hirarki saka Saudis, kanggo njaluk sawetara jinis deviden politik? Umumé, sawetara pitakonan, lan kasepen nyenengake ing penet.

    A pancake penasaran, Dear kolega. hi
  8. +1
    28 Oktober 2015 11:24
    Kanggo ndemek pangeran Arab iku penasaran, malah menarik banget.
    Nanging ana liyane sing luwih penasaran - kabeh wong ngomong babagan ISIS sing adol minyak, nanging ing wektu sing padha meneng babagan sapa sing tuku. Kanggo sawetara alasan, dheweke ora nyoba ngukum para panuku kasebut, ora kanggo sebutno oposisi sing nyata. Mula, bisa uga wis wayahe langsung ngethok sumur minyak (sing ora bisa diluncurake ing mangsa ngarep), saluran pipa minyak, lan infrastruktur liyane. Mesthi wae, Greenpeace bakal langsung "prihatin" karo polusi lingkungan saka tumindak barbar saka Rusia, nanging aku rumangsa bakal slamet. Ya, lan rega minyak bakal mundhak kanthi serius, Saudis ora bakal bisa mbuwang wektu suwe lan, minangka asil, bakal ngidini rega munggah utawa overstrain.
    1. +4
      28 Oktober 2015 13:49
      Ora, sampeyan ora perlu ngebom sumur! Sampeyan perlu kanggo ngebom apa sing ana ing mburi pipa. Mobil ora nggawa akeh.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"