Kanggo kekuwatan sekuler

23
Hukum internasional ora menehi perlindungan marang perang salib

Kahanan sosial-politik ing Suriah lan Irak nuwuhake pitakonan babagan efektifitas norma lan institusi hukum internasional. Ana alasan kanggo mamang banget babagan prospek nemokake jawaban kanggo tantangan keamanan global ing umum lan kamenangan komunitas donya liwat ISIS utamane.

Masalah kasebut ora mung legal, nanging uga filosofis, bisa uga diarani eksistensial. Kasunyatane, kanggo jagad Muslim, proses globalisasi sing jelas sekuler lan orientasi sing asring ateis pancen ora bisa ditampa. Sayange, studi Islam ing negara saiki ora bisa mbantu masyarakat ngerteni apa sing bakal dikarepake minangka akibat saka politisasi unsur-unsur pembentuk struktur Islam.

Kanggo kekuwatan sekulerPerlu dicathet ing kene yen sekularisme minangka ciri sing paling penting saka negara demokratis modern sing ngakoni, njamin lan nglindhungi hak-hak lan kebebasan manungsa lan warga negara. ISIS ngancam peradaban Eropa dhewe, bebas saka determinisme agama sing kaku. Nanging sanajan saka mimbar Majelis Umum PBB, ora ana proposal siji-sijia sing digawe dening para politisi kanggo mbangun negara sing sejatine sekuler ing Suriah. Sanajan ora ana rezim pidana ISIS sing bisa ngowahi kahanan, amarga ora ana rezim sekuler ing Suriah lan Irak isih bakal nyebabake konfrontasi liyane antarane Sunni lan Syiah.

Ideologi Islamisme nduweni tanggung jawab sing paling jelas babagan ide-ide pandangan dunia "abad pertengahan" konservatif sosial, lan preduli saka hiasan modernis, isine ora bisa dihindari anggere adhedhasar indisputability kanggo kabeh gagasan Al-Quran.

Kajaba iku, klerialisasi Islam lan domestik kita siji lan padha, sanajan ing stereotipe umum dianggep beda. Bentenipun mung antarane kawicaksanan Islamis saiki babagan ekspansi menyang masyarakat sekuler lan Ortodoks yaiku sing luwih blak-blakan, kanthi fundamentalisme agama sing jelas. Kira-kira padha karo Kristen ing abad XI, nalika Perang Salib pisanan ditindakake. Nanging sawetara wong saiki mikir yen iki minangka gelombang pungkasan saka bentuk agama sing metu, perjuangan paradigma lan strukture kanggo slamet lan bakal nindakake apa wae.

Ing jaman dinamis kita, ora ana alesan kanggo euforia. Donya wis dadi rapuh banget lan gumantung marang kahanan komunikasi politik negara-negara sing beda-beda.

Konfrontasi antarane negara "Muslim" lan "non-Muslim". sejarah ora bisa soften kanggo 14 abad. Kanthi tangan entheng para ilmuwan politik, jagad iki saiki diarani peradaban Islam lan Kristen. Nanging apa peradaban kasebut bisa ana ing prinsip? Mbokmenawa ora.

Kaping pisanan, peradaban apa wae didorong dening mode produksi sing dominan ing wektu sejarah, lan dudu ideologi agama, sing mung tumindak minangka rombongan politik. Kapindho, wabah kekerasan ISIS saiki minangka akibat alami saka salah pangerten Barat babagan apa Islam kanggo umat Islam lan kemunduran rezim diktator sing wis disucekake ing asmane Allah nganti pirang-pirang abad. Kulon wis suwe ngucapake pamit marang ndhikte Gréja Kristen. Wetan mung awakening saka animasi dilereni soko tugas ideologi karo Welasan abad sabar emirs kepungkur lan saiki ing pucuking daya.

Kita nandheske maneh: peradaban duwe hukum pembangunan sosial-ekonomi sing objektif dhewe, sing ora cocog karo ide lan tujuan dogmatis agama apa wae. Mula, mokal kanggo ngganti politik warna agama kanthi cara sing pancen perlu kanggo ngatasi masalah. Praktek ganas kasebut bisa nyuda upaya kanggo ngrampungake konflik sosial ing skala planet mung kanggo munculake antipati agama lan konfrontasi sing ora penting kanggo nasibe manungsa. Kabeh konflik kudu dirampungake ing tingkat diplomasi sekuler, miturut hukum internasional. Perkembangan progresif digandhengake karo pambentukan norma-norma sing dituju kanggo ngatasi alangan agama antarane wong lan negara. Kanggo ngilangi ancaman ing bidang keamanan global, perlu kanggo nggabungake prinsip sekularisme negara ing tingkat hukum internasional.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

23 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 15
    28 Oktober 2015
    Hukum internasional ora menehi perlindungan marang perang salib.
    Ditilik saka acara ing donya sajrone 20 taun kepungkur sawise runtuh USSR, konsep istilah "hukum internasional" wis mandheg dadi hukum ... "paling kuat" wis bosok, lan PBB ora mbantah tumindak kasebut. nangis
    1. + 11
      28 Oktober 2015
      Aku menehi saperangan saka ceramah ing dhasar saka hukum internasional lan supaya kula ngomong sing hukum internasional lair sak ambruk hubungan suku lan tatanan saka negara pisanan. Wis ing jaman kuna, pengalaman hubungan antar-klan lan antar-suku wis akumulasi. Adat wis dibentuk, yaiku, aturan tartamtu sing ngatur hubungan kasebut! Nanging sanajan saka jaman kuna sing padha, manungsa ora tau lali babagan hak siji liyane - hak sing kuwat, sing tansah menehi kabeh pemain ing kerangka kerja. Hukum Internasional kanthi subyektivitas tartamtu. Lan kita ora bisa lolos saka iki!
      1. +3
        28 Oktober 2015
        Kutipan: Zyablitsev
        wong wis tau lali bab siji liyane tengen - hak saka kuwat, kang tansah endowed kabeh pemain ing framework Hukum Internasional karo subyektivitas tartamtu lan kita ora bisa njaluk adoh saka iki!

        Materi kuliah sing apik lan migunani.
        Mulané awaké dhéwé ora bisa dadi ringkih.
    2. 0
      28 Oktober 2015
      wassat + iki hak ,, HAK KAWAT ,, ora ana sing mbatalake !!! Mung Subyek lan obyek saka RIGHT diganti !! - Amerika mutusake yen dheweke nyekel jenggot marang Gusti Allah !!! nglirik muspra! dheweke mung ora maca sejarah! utawa maca, minangka padha kudu!!! wawasan bakal dadi ngimpi elek !!! nglirik
  2. +8
    28 Oktober 2015
    Mula, mokal kanggo ngganti politik warna agama kanthi cara sing pancen perlu kanggo ngatasi masalah.


    Sapa sing bakal mbantah ... Ing basa umum sing populer, swarane kaya mangkene:
    Sapa sing pracaya marang Muhammad, sing - ing Allah, sing - ing Gusti Yesus,
    Sapa sing ora pracaya apa-apa - malah ing neraka, kanggo éwadéné saben wong,
    -
    Wong-wong Hindu nyipta agama sing apik:
    Supaya kita, sawise nyerah, ora bakal mati kanthi becik.
    Jiwamu kepengen munggah -
    Lair maneh karo ngimpi
    Nanging yen sampeyan urip kaya babi -
    Tinggal babi.

    ya
    1. +5
      28 Oktober 2015
      Kutipan saka: yuriy55
      Sapa sing bakal mbantah.

      "Isin yen urip manuk beo, ula sing kelopak mata dawa ...
      Apa ora luwih becik dadi wong sing sopan ing urip?"
      V.S.Vysotsky
  3. +6
    28 Oktober 2015
    Kesalahan utama mentel karo agama, negara kudu misahake pasamuwan saka negara ... Ing pangertèn sing hukum sekuler kudu dihormati ing kabeh lingkungan urip lan nglanggar warga liyane ngirim ora diijini ... Nanging sayangé, iki durung kelakon ... Hukum internasional uga kudu nyakup intoleransi kanggo nyurung kebencian agama lan konflik provokasi: perang agama, jihadisme apa wae, revolusi warna, Nazisme ... Nanging sayangé, Amerika Serikat wis ngowahi jagad iki dadi Kewan Orwell. Ladang ... Lan teknologi modern ngidini langsung nyebabake konflik, kelompok revolusioner, omah percetakan, propagandist ora dibutuhake maneh ... Kabeh iki wis dadi adoh minangka freelance, teknologi kanggo bisnis iki wis dikembangake ...
    1. 0
      28 Oktober 2015
      Yagene Obama ora dadi pejuang negara sekuler. Dheweke minangka presiden pisanan sing kanthi terang-terangan ora ngrungokake pandhita Mattressian. Aku ora bakal ngarani bagean masyarakat liyane minangka panyengkuyung urip sekuler Apa ora cukup sekularisme ing Rusia saiki. Utawa apa sampeyan pengin nyopot jilbab saka bocah-bocah wadon sing pracaya, kaya mentas ing Prancis, banjur wong liya katon lan nglarang nelpon bocah lanang nganti dheweke dhewe mutusake. Eropa wis ngalami.
  4. 0
    28 Oktober 2015
    Sing diarani "hukum internasional" ora nglindhungi sapa wae saka apa wae. Awit iku diamati nalika lan mung nalika iku banget fraught nglanggar iku. Padha karo hukum domestik. Copot polisi, polisi lan pengadilan, lan undang-undang sing paling apik bisa dibuwang menyang tong sampah.
    Miturut pengalaman game peran strategis, "hukum internasional", malah dijamin dening Intermediary (Master, Demiurge), wis tau dadi faktor constraining kanggo pemain. Mung barrage bali saka bedhil kaliber utama, utawa pasukan mungsuh ing firebrands kiwa saka ibukutha. Lan sing terakhir uga ora tansah nyegah. Secara pribadi, aku kudu miwiti perang ing kahanan sing kaya-kaya ora duwe pengarep-arep, nanging yen sampeyan luwih maju, bakal dadi "ora duwe pengarep-arep". Lan ing wektu sing padha, ora ana "casus belli" ora dadi alangan. Yen ora ana, mula sampeyan kudu nggawe.
    Miturut cara, apa menarik iku cukup modern, peradaban lan malah wong Rusia setya ora mung Kadurjanan perang, nanging uga Kadurjanan marang sipil. Miwiti saka bledosan kapal dagang sing kapenuhan bahan peledak sing ngrusak setengah kutha, lan diakhiri karo pangembangan lan implementasine sing disebut "badai api" ing kutha mungsuh sing ora dilindhungi. Aku ngerti yen iki, mesthi, game lan wong nyata ora mati ing kono. Nanging sawise kabeh, politisi lan pimpinan militèr sing ngembangake operasi sing bertentangan karo kamanungsan, dheweke uga ora weruh carane wanita lan bocah-bocah mati ing neraka Dresden utawa Hiroshima.
  5. +1
    28 Oktober 2015
    Kepriye ing sejarahe, masyarakat suku, duwe budak lan kapitalis.Yen ing negara Muslim (Qatar, Turki, Yaman, Arab Saudi) ana sistem pemerintahan suku lan rada dihias karo teknologi modern. negara maju, iki minangka negara tanpa industri abot lan teknologi canggih sing ngompa lenga. Turki ora diitung.
  6. 0
    28 Oktober 2015
    Kekuwatan Soviet kudu didegake ing kana :-)
    1. kpd
      +1
      28 Oktober 2015
      Nah, ing Ukraina saiki ana kekuwatan Soviet, lan apa gunane?
  7. +1
    28 Oktober 2015
    Sapa sing mbantah ing kene, kekuwatan agama apa wae ora bisa nyumbang kanggo kamakmuran ekonomi negara. Agama duwe tugas sing beda, nanging negara sing sekuler pancen ora bisa ditindakake. saka populasi.kekuwatan agama wis dadi benturan kepentingan lan, nyatane, konflik sipil ing negara. Dadi kita kudu urip kanthi iman nganti suwe banget. Banjur agama ora ana gunane. Apa sing bakal kelakon kanggo manungsa yen kita kabeh mandheg ngetutake dhawuh? Milyar bakteri manggon ing saben kita, nyatane, parasit, nanging kanthi nyingkirake, kita bakal nggawe awake dhewe luwih elek!
    1. 0
      28 Oktober 2015
      Kutipan saka: am808s
      Banjur agama iku ora ana gunane.Apa sing bakal kelakon tumrap manungsa yen kita kabeh mandheg nglakoni dhawuh?

      Yen sampeyan mikir babagan iki, saka sudut pandang manungsa - bisa uga. Nanging kanthi pribadi, aku ora mikir.
      Iku salah kanggo nganggep yen atheis ora duwe moral. Ing pangertene, morale malah luwih dhuwur tinimbang moral agama.
  8. +2
    28 Oktober 2015
    Penulis kanthi jelas ndeleng proses sejarah liwat prisma materialisme historis Leninis-Trotsky.

    "Peradaban apa wae didorong dening mode produksi sing dominan ing wektu sejarah tartamtu, lan dudu ideologi agama"
    Apa ensiklopedia omniscience ngandika iki? Mbah Lenin nganggep mangkono utawa sapa? Utawa Bronstein bebarengan karo Karl Marx Agung?
    Secara pribadi, minangka sejarawan, aku duwe sudut pandang sing beda. Aku percaya yen peradaban, sepisanan, minangka dhasar ideologis sing ngubungake masyarakat kanthi struktur siji nilai, sing banjur nemtokake lan ngarahake dalan pangembangan masyarakat kasebut. Lan basis saka sembarang worldview, sing ngerti, sabenere agama (kalebu ateisme, amarga iku uga agama). Lan ing pangertèn iki, aku ora upstart. Aku mung fokus ing pamikir kita saka wektu Kakaisaran, lan ora ing ideologi Marxist-Trotskyist, kui, dening cara, dening West padha uga, lan mulane pancen asing kanggo kita.
    1. -1
      28 Oktober 2015
      Kutipan saka gorgo
      Aku mung fokus ing pamikir kita saka wektu Kakaisaran, lan ora ing ideologi Marxist-Trotskyist, kui, dening cara, dening West padha uga, lan mulane pancen asing kanggo kita.

      Ayo, kekaisaran dhewe minangka produk saka Kulon sing padha, Romawi sing padha, contone :-)
      1. +1
        28 Oktober 2015
        Kakaisaran Ortodoks dikembangake ing Bizantium, sing ora bisa diarani Kulon. Iki minangka prabédan antarane kita - Ortodoks - Kakaisaran saka kekaisaran Kulon, sing dadi pewaris Roma pagan. Pagan Roma minangka model saka Kulon modern. Model kita yaiku Bizantium Ortodoks. Lan padha beda-beda kaya langit lan bumi.
    2. 0
      31 Oktober 2015
      Miturut pamanggih kula, penulis artikel punika namung boten mangertos peran ingkang dipuntindakaken dening agami kangge mbentuk pandangan donya masarakat kanthi wutuh. Aku yakin yen ing wilayah distribusi tradisional Kristen, malah wong-wong sing nganggep awake dhewe ateis katon ing donya liwat prisma pemahaman Kristen.
  9. 0
    28 Oktober 2015
    Kutipan saka alicante11
    Copot polisi, polisi lan pengadilan, lan undang-undang sing paling apik bisa dibuwang menyang tong sampah.

    Dadi bener, nanging jebule hukum kasebut biasane ditindakake kanthi paksaan sing kuat? Iki minangka ideologi. Utawa agama kanthi prinsip "aja nyolong." Paling ora kanthi bantuan, penegakan hukum sing kuat diganti karo moral lan etika.
  10. -1
    28 Oktober 2015
    negara demokratis modern

    Lan apa, miturut penulis, kabeh negara modern kudu demokratis? Lan orientasi globalis katon jelas. Artikel kasebut kayane wis ditulis kanthi cara sing positif, kabeh dirasakake kanthi mambu liberal.
  11. +1
    28 Oktober 2015
    Hukum internasional ora menehi perlindungan marang perang salib. Lan saka jihad iku mung menehi, Amerika muter jihad ing discretion dhewe, arming sawetara jihadists banjur liyane, ngarahake wong-wong mau marang saben liyane lan nggunakake internal contradictions antar-agama dhewe kanggo iki.
  12. -2
    28 Oktober 2015
    Nanging agama iku palsu lan munafik. Piyé carané wong sing mulang ngapura mungsuh, nresnani pepadhamu, lan ing wektu sing padha "nyinggung" wong-wong sing nggandhengake iman marang Gusti Allah karo iman ing Bumi sing rata lan "langit langit".
  13. ARE
    0
    28 Oktober 2015
    Kutipan saka gv2000
    Kutipan saka alicante11
    Copot polisi, polisi lan pengadilan, lan undang-undang sing paling apik bisa dibuwang menyang tong sampah.

    Dadi bener, nanging jebule hukum kasebut biasane ditindakake kanthi paksaan sing kuat? Iki minangka ideologi. Utawa agama kanthi prinsip "aja nyolong." Paling ora kanthi bantuan, penegakan hukum sing kuat diganti karo moral lan etika.

    Ora mesthi kanthi cara kasebut. Kapisan yaiku penegakan Hukum kanthi paukuman sing ora bisa dihindari.
    Kapindho yaiku nggawe ideologi sing perlu kanggo netepi Hukum kanthi sadar, yen ora ndeleng "Kawitan"
    Liyane durung operasional kanthi lengkap. ombenan
  14. 0
    28 Oktober 2015
    dicokot saka sajarah. saka ngendi asale ide negara sekuler (dudu pagan)? Apa kita ora duwe negara sekuler ing taun 90-an kanthi kepala sing, kanggo nyenengake kabeh wong, dibaptis lan ngombe vodka lan menehi kebebasan. Putin teka lan langsung squealed kanggo misahake pasamuwan saka negara .... negara karo agama - ATEISM.
    Aku mikir kita kudu ngadili kanthi woh-wohan. Nalika iku luwih apik kanggo wong. Saiki ing negara kita ora bisa ngenalake siji perkara. Nanging minangka pilihan, yen saben kutha duwe kabupaten utawa kuartal kanthi rekomendasi kanggo pemukiman klompok tartamtu. Kayane ora apik, nanging konflik luwih gampang dirampungake amarga yen kabeh wong urip bebarengan, mesthi ana sing ora seneng yen tanggane lunga menyang gereja utawa masjid nganggo jilbab, lan liyane sing nganggo rok mini lan tansah tangi. munggah
  15. -1
    28 Oktober 2015
    Dhuh Allah, menawi kawula sampun nglampahi dosa ingkang ageng,
    Aku ngrusak jiwa lan ragaku!
    Kawula pitados dhateng sih-kadarman Paduka -
    Dheweke teka karo mratobat ... lan dosa maneh!
  16. 0
    29 Oktober 2015
    Kanggo Kekuwatan Soviet!
  17. 0
    29 Oktober 2015
    Sampeyan ngerti, aku sijine minus ing artikel, aku maca, lan pisanan aku ora ngerti gagasan penulis. Nanging kesimpulane kaya mangkene, artikel kasebut ditulis mung siji gunane kanggo frasa kasebut
    Kajaba iku, klerialisasi Islam lan domestik kita siji lan padha, sanajan ing stereotipe umum dianggep beda. Bentenipun mung antarane kawicaksanan Islamis saiki babagan ekspansi menyang masyarakat sekuler lan Ortodoks yaiku sing luwih blak-blakan, kanthi fundamentalisme agama sing jelas.

    Ing terjemahan, muni kaya kita lan wong ISIS, miturut hakim, iku siji lan padha, mung putih lan fluffier.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"