Review militèr

Evgeny Satanovsky: Ing Blade saka Scimitar

48


Presiden Turki ngadhepi akeh masalah, digawe dening dheweke.

Pemilu parlementer ing Turki wis cedhak. Sawise wong-wong mau, kahanan politik internal ing negara iki bisa diganti kanthi cara sing paling ora bisa ditebak, sing, amarga peran ing alignment geopolitik Timur Tengah, penting banget kanggo Rusia.

Ankara ora mung minangka salah sawijining mitra ekonomi paling gedhe ing Moskow. Hubungan kita dipengaruhi dening proyek sing ngarahake nambah pengaruh Turki ing jagad Turki (kalebu Asia Tengah, Azerbaijan lan bagean penting saka Rusia dhewe), peran negara transit kanggo hidrokarbon ing EU, proses sing ditindakake ing Black Wilayah segara lan Kaukasus.

"Koridor ijo" kanggo teroris

Ing wektu sing padha, irregularities ing hubungan Turki-Rusia ora nduweni peran penting ing hubungan bilateral. Malah krisis ing Suriah, wis ngasah retorika saka Kepemimpinan Turki menyang Moskow sawise katon saka Angkatan Aerospace Rusia ana, ora mimpin kanggo cooling ing laku. Ing wektu sing padha, kudu dicathet yen pernyataan konfrontasi Presiden Turki R. T. Erdogan minangka perkara umum kanggo hubungane karo mitra apa wae, kalebu Jerman lan Amerika Serikat. Ing wektu sing padha, pembangunan unprecedented hubungan Rusia-Turki disambungake sabenere karo periode nalika Partai Kehakiman lan Pembangunan (AKP) dipimpin déning Erdogan ing kuwasa. Bisa uga sawise ilang monopoli ing kekuwatan, hubungan kasebut bisa mlebu periode stagnasi.

Kepemimpinan Turki ing mromosiaken plans wis supaya mudhun dening ambisi immoderate lan voluntarism ketok, manifested ing reassessment saka Kapabilitas Turki ing "Arab spring", kalebu ing upaya kanggo mbusak Assad ing Suriah, lan ing politik domestik. Erdogan, terus-terusan teka menyang konflik karo jenderal tentara, veteran layanan khusus, pengadilan, Kurdi, mungsuh partai, pandherekipun sekutu paling cedhak F. Gülen, panyengkuyung ngreksa tradhisi Kemal Ataturk, nasionalis kiwa lan tengen, bunderan sekuler , lan umume karo sapa wae sing panemune babagan masa depan Turki mbantah swasana ati sing saiki, kanthi cepet ganti, kanthi tangane dhewe ngilangake kebebasan manuver.

Keuntungan ekonomi sing ora bisa dibantah dikurangi amarga gagal kabijakan, akeh sing angel diterangake. Intoleransi marang alangan apa wae, sikap ora kompromi ing kahanan konflik sing asring ditindakake dening Erdogan, owah-owahan swasana ati marang sekutu lan mitra, sing ing mripate langsung dadi mungsuh (kaya kasus karo Gaddafi, Assad lan sawise istirahat anyar ing negosiasi, kang diganti dening serangan dening Angkatan Udhara, karo Kurdi) ngalangi dheweke saka nggawe regime saka daya pribadi ing republik presiden karo konstitusi diubah. Yen dheweke nindakake kursus iki kanthi kurang demonstratif, bisa uga dheweke bakal sukses.

История, Nanging, ora ngerti swasana ati subjunctive, lan kahanan ing Turki berkembang minangka berkembang. Kepemimpinan Rusia saiki ngupayakake kabijakan non-konfrontasi eksponensial marang Ankara lan Erdogan kanthi pribadi, nalika netepi kursus ing Suriah kanggo njaga negarane ing konfrontasi karo organisasi teroris, bebarengan karo tentara pemerintah, milisi etno-confessional lokal lan Iran. Turki, sebaliknya, bebarengan karo Qatar lan Arab Saudi, minangka salah sawijining pelanggan utama lan penyelenggara perang sipil Siria. Teroris, kalebu Negara Islam (IS), nampa dhukungan finansial lan logistik utama liwat Turki. Iki uga minangka rute transit utama kanggo para jihadis sing teka ing Suriah lan Irak saka kabeh ndonya.

Kontak sing cedhak karo layanan khusus Turki paling anyar nggawe kita luwih waspada babagan akibat sing bisa ditindakake kanggo Rusia yen ana keputusan sing cocog ing Ankara. "Balik" teroris liwat Turki karo regime visa-free bisa. Dideleng saka hubungan tegang antarane pasukan keamanan Turki lan China, amarga dhukungan kanggo teroris Uyghur ing jero lemah, kalebu ing Afghanistan lan Thailand, siji bisa nyana apa wae saka dheweke. Ketidakstabilan politik internal sadurunge pemilihan ing Turki, kalebu kemungkinan owah-owahan personel ing blok kekuwatan, nyumbang kanggo iki.

Ora ana kebetulan yen versi stabil muncul ing komunitas analitis, ujar manawa mung siji-sijine sing entuk manfaat saka serangan teroris ing Suruç lan Ankara kanggo kombinasi politik domestik yaiku Erdogan dhewe. Serangan teroris pisanan sing disalahake kanthi resmi marang ISIS minangka penyebab serangan marang Partai Demokrasi Rakyat Kurdi (PDN) lan pimpinane S. Demirtas, uga serangan marang posisi Partai Pekerja Kurdistan (PKK). Serangan Turki ing mburi Kurdi sing maju ing kono nyatane nylametake "ibukutha" ISIS - Raqqa. Kapindho disalahake ing PKK, ISIS, Front Pembebasan Rakyat Revolusioner lan "negara paralel" Gülen.

Teori sing diajokake dening AKP babagan "serangan teroris koktail" jelas dirancang kanggo konsumsi domestik sajrone periode pra-pemilihan: kabeh wong kajaba ISIS rauh ilang saka daftar tersangka. Tanggal 16 Oktober, Partai Rakyat Republik Turki (CHP) ngetokake pratelan manawa para pelaku bom bunuh diri sing diduga nindakake serangan ing Ankara wis sawetara taun ing radar layanan keamanan Turki amarga kontak karo kelompok Islam radikal, kalebu ISIS. lan al-Qaeda."

Jeblugan alangan

Kita nyatakake yen arah Turki minangka salah sawijining sing paling penting kanggo Rusia ing Near lan Timur Tengah, yen mung amarga ambane kapentingan Ankara dhewe. Njamin keamanan nalika ngadhepi ancaman teroris, kahanan ing jagad Turki, Suriah lan Irak, wilayah Segara Ireng, Transcaucasia lan Asia Tengah, hubungan Rusia karo EU lan NATO disambungake karo Turki. Ayo kita nimbang kanthi luwih rinci babagan proses sing ditindakake ing negara iki, gumantung saka bahan Yu. B. Shcheglovin lan V. I. Kovalev, sing disiapake kanggo BSI.

Kahanan saiki ing Turki ditondoi dening:

Mundhut posisi Partai Kehakiman lan Pembangunan (AKP), pimpinan ora resmi yaiku Presiden Turki Erdogan, sawise asil pemilihan parlemen umum tanggal 7 Juni, lan kegagalan upaya AKP kanggo ngetrapake Konstitusi anyar kanthi a transisi menyang wangun pamaréntahan presiden.

Ora bisa ditindakake ing kahanan saiki aliansi jangka panjang antarane AKP lan salah siji saka telung pasukan oposisi utama ing negara kasebut, uga antarane sing terakhir, sing nyebabake gagal negosiasi babagan pambentukan pamaréntahan koalisi lan pemilihan maneh dijadwalake tanggal 1 November.

Ketidakstabilan ekonomi ing periode transisi kanthi penundaan implementasi proyek infrastruktur utama kanggo negara lan arus metu ibukutha. Panyusutan mata uang nasional lan wutah inflasi ing saindhenging taun saiki.

Aliran imigran lan pengungsi sing akeh saka Suriah, manggon ing Turki (resmi jumlahe kira-kira rong yuta wong, ora resmi - luwih saka telung yuta) kanthi ora ana dhukungan sing signifikan, kalebu finansial, saka Amerika Serikat lan Uni Eropa.

Polarisasi masyarakat.

Hubungan sing angel karo tanggi ing wilayah kasebut, uga AS lan Uni Eropa, amarga Ankara wis ilang status netralitas sing nguntungake kanthi strategis ing penyelesaian perselisihan regional.

Hubungan rumit karo Rusia - pasar utama kanggo produk lan layanan Turki miturut Strategi Ekspor, pemasok energi utama lan investor penting ing ekonomi (proyek paling gedhe yaiku Akkuyu NPP).

Tuwuh kritik saka Presiden, Perdhana Mentri A. Davutoglu lan AKP, diwenehi kahanan kang ora tetep politik lan ekonomi internal, nalika bagean pinunjul saka populasi kuciwa karo mesthi kawicaksanan manca, utamané posisi menyang Damaskus resmi.

Ana kemungkinan gedhe kanggo mbaleni skenario 7 Juni ing pemilihan kanthi mokal kanggo AKP mbentuk pamaréntahan siji-partai lan, minangka asil, perlu kanggo rembugan karo mungsuh.

Intine strategi pemilihan AKP yaiku nyuda penyelesaian perdamaian karo PKK lan upaya sing ora kasil kanggo nyingkirake PDN pro-Kurdi saka politik, banjur diterusake fokus menyang pesaing liyane - CHP lan Partai Gerakan Nasionalis ( MHP). Nganti masalah utama, sing kanggo AKP kanggo ngamanake mayoritas prasaja ing parlemen (Majlis) ing pemilihan 1 November, wis dirampungake, Turki ora bakal bisa ngunggahake utawa ngganti kebijakane ing Suriah. Kahanan kanggo wong Turki rumit amarga AS ndeleng Kurdi Siria minangka salah sawijining calon utama aliansi ing perang nglawan ISIS, lan Presiden Assad katon minangka mitra dialog sing sah kanggo wong Eropa.

Antarane ekstremis lan investor

Miwiti operasi lemah sepihak dening Turki ing Suriah ("kanggo nglindhungi Turkomans") tanpa dhukungan AS / NATO ora mungkin ing kahanan saiki, sanajan ora bisa ditolak yen Angkatan Bersenjata Turki bakal nindakake operasi khusus ing wilayah Siria kanthi analogi karo serangan ing Irak lor. Ing wektu sing padha, Turki terus nyoba kanggo gawe uwong yakin AS / NATO perlu kanggo ngatur zona keamanan ora-fly ing tapel wates Turki-Syria karo referensi kanggo krisis kamanungsan lan perlu kanggo nglindhungi populasi sipil, kalebu Turkoman. populasi Suriah, nalika ngritik kanthi keras wiwitan bantuan militer Amerika marang Kurdi Siria. Bentrokan antarane Turki lan Angkatan Bersenjata RF ora dikarepake kanggo Ankara.

Kepinginan sing saiki diamati kanggo nggedhekake dhukungan materi lan teknis saka oposisi Siria bisa duwe pengaruh paling negatif marang stabilitas ekonomi negara kasebut. Perang nglawan PKK ora mbenerake awake dhewe. Tentara Turki ngalami kerugian cilik nanging tetep. Ora bisa ngatasi masalah kegiatan pertempuran Kurdi. Kaping pisanan, dianggep presiden, sing mbantah tumindake kanthi kampanye anti-teroris, bakal bisa nransfer TPS saka wilayah Kurdi, nyuda basis pemilihan PDN. Nanging Pengadilan Tinggi Turki gagal inisiatif iki, sing nuduhake yen Erdogan gagal ngilangi bunderan oposisi ing pengadilan.

Kepemimpinan Turki uga salah ngitung ing arah Siria. Operasi militer Federasi Rusia ing Suriah nglanggar rencana Erdogan, sing, bebarengan karo Arab Saudi lan Qatar, ngrancang kanggo ngrampungake tentara Assad kanggo pemilihan parlemen utawa nduduhake yen kahanane ora ana pengarep-arep. Kanggo iki, dheweke kudu nggawe kompromi sing ngremehake karo Amerika Serikat babagan pangkalan Incirlik. Saiki Turki ngadhepi prospek dadi springboard utama kanggo aktivitas subversif marang Damaskus, jalaran kang angel kanggo ngitung. Ing wilayah Turki bakal ana kemah kanggo latihan oposisi Siria, sing umume ngetutake pandangan Salafi sing radikal banget. Faktor destabilisasi iki bakal dianggep dening investor potensial.

Konsekuensi negatif utama saka kabijakan Presiden Turki adhedhasar kesenengan lan ora seneng pribadi tinimbang kepentingan politik lan ekonomi yaiku kegagalan strategi energi Ankara. Perang ing wilayah Kurdi ing Turki mbebayani operasi pipa saka Iran, sing nggawa gas Azerbaijan lan Iran. Ucapan keras Erdogan babagan Aliran Turki, sing nyurung transformasi negara dadi pusat energi, ditampa kanthi kurang dening AKP lan elit ekonomi nasional. Menteri Energi lan Wakil Perdana Menteri sing ngurus wilayah iki nerangake yen ora ana masalah ing hubungan karo Moskow babagan masalah energi. Nanging investor wis krungu sinyal, uga kasunyatan sing tinimbang mbangun papat cabang saka Aliran Turki, iku isih bab siji. Shell lan BP wis menehi tandha manawa pipa gas Trans-Anatolian $ 10 milyar kanthi kapasitas 16 milyar meter kubik saben taun dadi taruhan.

Partai Cheka

Ing babagan iki, Erdogan main "kertu Eropa", meres EU kanthi krisis migran. Asil kasebut yaiku kunjungan Kanselir Jerman A. Merkel menyang Ankara lan tembung-tembunge babagan niat kanggo "promosikake entri Turki menyang EU." Bener, Merkel sadurunge nyatakake yen dheweke ora weruh Turki minangka anggota Uni Eropa ing mangsa ngarep. Akibaté, Brussels bakal mbayar pambangunan kemah ing wilayah Turki minangka ijol-ijolan kanggo ngganti praktik Ankara sing ngidini sapa wae menyang Eropa. Nanging Eropa ora bakal menehi dhukungan militer kanggo rencana nggawe zona larangan terbang ing Suriah, amarga ora pengin bentrokan antarane mayuta-yuta wong Turki lan Kurdi sing manggon ing Uni Eropa ing lurung-lurung ing kutha-kutha Eropa.

Ayo kita nyathet krisis sing bakal teka ing hubungan antarane Presiden lan layanan khusus Turki. Kita ngomong babagan unit kontra-terorisme lan layanan intelijen MIT. Alesan utama yaiku ngresiki personel ing taun-taun pungkasan kanggo nyingkirake "kolom kaping lima" Imam Gülen. Komando lan pimpinan tingkat paling dhuwur lan tengah saka Direktorat Jenderal Keamanan Polisi lan badan khusus kanggo nindakake operasi khusus "Ozel Tim" kena pengaruh. Mangkat saka operator lan pimpinan sing berpengalaman nyebabake potensial tempur lan kompetensi layanan khusus kasebut ilang kanthi cepet. Kajaba iku, Erdogan, gelo karo pimpinan Iran amarga Suriah, nglarang kontak kerja karo unit kontra-terorisme Iran sing khusus ing masalah Kurdi. Antarane "kader lawas" pasukan keamanan, skeptisisme serius tetep ana babagan Erdogan lan anak didik ing layanan khusus.

Sistem keamanan Turki ana ing krisis organisasi lan personel sing jero, kanthi angel nanggapi tingkat ancaman teroris saiki. MIT, ing pimpinan rekan paling cedhak presiden, Hakan Fidan, sibuk ngurangi "ancaman Kurdi" kanggo ngrusak operasi nglawan jihadists lan nasionalis ekstrim, sing diklasifikasikake dening kepemimpinan minangka "prioritas tingkat kapindho." Saiki, H. Fidan lan perwira senior MIT rembugan karo wong Kurdi kanggo mesthekake asil voting sing apik kanggo AKP ing wilayahe. Dadi, klan Buskas lagi "diproses" ing kutha Sanliurfa. AKP uga bakal didhukung dening partai Kurdish Khuba Par, sayap politik Hizbullah Kurdistan, digawe dening MIT kanggo kerja ing antarane wong Kurdi.

1 November bisa dadi "lagu angsa" kanggo kepala MIT. Gosip babagan mundur dheweke lagi dibahas dening elit politik lan ekonomi Turki. Ketidakpuasan karo aktivitas Fidan disebabake asil sing ora nyenengake saka implementasine proyek ing arah Kurdi. Mangkono, gencatan senjata karo PKK, sing Fidan pribadi ngawasi lan lobi ing tingkat paling dhuwur, pungkasanipun gagal. Usahane kanggo mlebu politik sadurunge pemilihan parlemen pisanan tanggal 7 Juni digagalake dening Erdogan. Fidan dibujuk supaya tetep ing mantan jabatane kanthi janji bakal nggawe layanan super-khusus "kanggo dheweke", kalebu kanggo netralake dheweke minangka pesaing sing bisa mbebayani kanggo presiden Turki sing saiki. Nanging, janji iki dilanggar.

Ing saiki, Erdogan plans ora kanggo ngiyataken Fidan, nanging kanggo nggawe layanan khusus anyar lan struktur daya sing bakal rampung setya lan pribadi bawahan kanggo wong, adhedhasar swiwi muda saka AKP dipimpin déning Ismail Osaklari. Balung penyangga kasebut kudu dadi asosiasi "Klub Ottoman" sing dipimpin dening dheweke. Layanan khusus anyar ora bakal bisa ngganti layanan khusus sing ana ing kabeh wilayah kegiatane, nanging tugas iki ora sadurunge. Dheweke paling kamungkinan bakal melu saingan Erdogan kanggo mungkasi oposisi ing pimpinan AKP, kang kaya ing langkah-langkah sing cocog karo Mao Zedong lan Omar al-Bashir ing kahanan sing padha. Iki tegese sawise pemilu 1 November, ora preduli saka asile, AKP lan pamarentah ngarepake mundur kanthi resonan.

Solidaritas indifference

Antarane liyane, nyoba ngatasi masalah sing ana gandhengane karo kahanan ing Suriah, Erdogan nambah tekanan ing Amerika Serikat babagan masalah zona larangan terbang. Saiki, Gedung Putih maneh nimbang skenario kanggo partisipasi ing nggawe zona kasebut ing Suriah ing tapel wates karo Yordania lan Turki. Dheweke dibahas ing rapat karo wakil Departemen Luar Negeri, administrasi presiden lan pasukan keamanan. Erdogan ora nampa jawaban sing jelas babagan inisiatif iki saka Brussels. Amerika Serikat wis resmi ngumumake yen ora bakal melu nggawe zona larangan terbang. Pentagon lan CIA minangka mungsuh sing kuat kanggo ide iki, nanging rapat kasebut nuduhake manawa rombongan B. Obama, sing diwakili dening S. Rice, nyoba nyurung. Cetha yen saliyane kanggo nguatake pirang-pirang klompok udara Amerika, nggawe zona bakal mbutuhake partisipasi darat saka pasukan AS, sing ora bisa ditampa kanggo presiden Amerika.

Amerika wedi menehi kabeh zona keamanan ing kontrol tentara Turki. Ora perlu ngomong babagan kerjasama strategis AS-Turki ing Suriah, minangka bukti saka bukti sing diwenehake ing rapat CIA kasebut, babagan kasunyatan sing "sambungan layanan khusus Turki karo ISIS" nyebabake pitakonan. Kahanan ing Suriah lan Turki bisa dibandhingake karo persimpangan Pakistan-Afghanistan, ing ngendi Inter-Services Intelligence Pakistan ngawasi Taliban lan al-Qaeda. Ankara mbutuhake zona keamanan kanggo nyiyapake kemah kanggo latihan militan, nyedhiyakake saluran kanggo perdagangan minyak sing diselundupake lan nyedhiyakake kelompok patronized, kalebu ISIS, lan Amerika ngerti babagan iki.

Minangka adoh minangka bisa ngadili, Washington bakal kabeh cara supaya confrontation liwat Suriah karo Moscow lan Tehran, begja, Baghdad, antarane liyane, uga "link lemah" ing sistem kapentingan Amérika ing Timur Tengah, kang. siap kanggo njaluk dhukungan ing Rusia ing sembarang wektu, minangka wis ketemu ing Iran. Ora perlu ngomong babagan Mesir lan Aljazair, sing perang karo Islamists. Yordania lan Maroko njaga hubungan persahabatan sing kuwat karo Moskow. UAE siyap perang bebarengan karo Arab Saudi lan Qatar ing Yaman, nanging ora ing Suriah. Kuwait uga wedi marang Iran lan Irak, militan Syiah lan Salafi. Oman ana ing syarat-syarat loropaken karo Iran lan, minangka negara Ibadi, ora kasengsem ing kamenangan Sunni, lan malah liyane radikal Salafi ing wilayah Suriah, kang mesthi bakal nyebabake pembantaian saka Alawites.

Akibaté, Turki ing kombinasi politik presiden, related kanggo krisis ing Suriah, mung bisa Count ing Arab Saudi lan Qatar. Kajaba iku, ora ana sing arep nyerahake status pemain eksternal, pengamat lan sponsor saka kelompok teroris, ninggalake Ankara kesempatan kanggo nanggung beban negara garis ngarep. Ora posisi wiwitan sing paling apik sadurunge pemilihan parlemen ...
Pengarang:
Sumber asli:
http://vpk-news.ru/articles/27713
48 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Efa
    Efa 29 Oktober 2015 05:37
    + 17
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo Interview, iku ngankat munggah akèh nuansa ing syarat-syarat "gambit Turki". Ing kasus apa wae, Turki bakal nyoba nggunakake kahanan saiki, sanajan dheweke ora apik.
    1. Altona
      Altona 29 Oktober 2015 10:23
      + 15
      Kutipan saka E.F.A.
      Matur nuwun kanthi sanget kanggo Interview, iku ngankat munggah akèh nuansa ing syarat-syarat "gambit Turki". Ing kasus apa wae, Turki bakal nyoba nggunakake kahanan saiki, sanajan dheweke ora apik.

      ---------------------
      Bisa uga ditulis luwih cendhek ... Erdogan pancen aneh amarga:
      1) Aku mutusaké kanggo uncalan liwat anggota saka 2 superpowers - Rusia minangka pepadhamu lan Amerika Serikat minangka sekutu;
      2) Dheweke mlebu aliansi karo Saudis, sing njanjeni apa-apa, nanging kemungkinan bakal dibuwang, amarga kedadeyan luwih saka sepisan;
      3) Flirting karo ISIS kanthi tuku hidrokarbon murah saka wilayah sing dikuwasani lan nggawe basis kanggo militan - jujur, iki bakal cukup kanggo level Turki karo pasir yen wong Turki ora dadi sekutu AS;
      4) Jerman nesu, nendhang para migran;
      5) hubungane karo wong Kurdi sing saya tambah;
      6) Dheweke main kertu agama, ora mikir yen dheweke bisa mbaleni nasib Mubarak ing Mesir lan mung mullah sing kuwasa, kaya ing Iran (kenapa dheweke butuh diktator sekuler?) ...
      Iki, sedhela ... Lan duwe akeh masalah serius, Erdogan isih nyoba kanggo muter soko ana ... Ya, dheweke mung wong sing nekat, Erdogan iki ...
      1. mbayar
        mbayar 29 Oktober 2015 14:27
        +4
        Ojo lali. yen Erdogan minangka pimpinan Ikhwanul Muslimin Turki (lair ing Mesir ing taun 60-an, kantor pusat ing SA). Mesthi, kabeh wong aneh, nanging bidhane yaiku Amerika Serikat lan Israel, lan sapa wae sing buntut sing twirls asu iku pitakonan retorika. Kawicaksanan Turki iku suicidal, nanging laurels saka pemulih saka Kakaisaran Ottoman beckoning ... lan ISIS kanggo bantuan sedulur Muslim. Nyatane, kabeh sabuk Islam saiki diobong kanthi pangarep-arep bisa dadi perang peradaban kanthi ngumpulake kabeh jagad Islam kanggo jihad ing panji ISIS ... ing wektu sing padha nyuda populasi bal. .
    2. igor.borov775
      igor.borov775 29 Oktober 2015 10:29
      + 12
      Salah siji saka sawetara spesialis ing sisih wétan sekolah lawas. Volume cilik saka artikel lan analisis akurat lan capacious apa wong saka sekolah lawas wis mesthi wis misuwur. Sayange sing meh ora tau krungu. Saiki kanthi kekuwatan lan prioritas utama liyane olèh.
      1. Konco mu
        Konco mu 29 Oktober 2015 13:04
        +4
        Kutipan saka: igor.borov775
        Salah siji saka sawetara spesialis ing sisih wétan sekolah lawas. Volume cilik saka artikel lan analisis akurat lan capacious apa wong saka sekolah lawas wis mesthi wis misuwur. Sayange sing meh ora tau krungu. Saiki kanthi kekuwatan lan prioritas utama liyane olèh.

        Satanovsky terus diundang kanggo televisi. Solovyov minangka pengunjung sing kerep.
  2. svp67
    svp67 29 Oktober 2015 05:45
    +5
    Turki main game. Enggal-enggal Erdagan ngendika, bilih piyambakipun boten badhe mandek ing pambomanipun Kurdi, namung kangge nyegah kabentuk otonomiipun ing sacedhaken tapel wates kaliyan Turki, lan mboten PEDULI menawi Amerika Serikat nyebat Kurdi minangka sekutunipun.
    1. stalkerwalker
      stalkerwalker 29 Oktober 2015 08:36
      +9
      Kutipan saka: svp67
      Turki main game.

      Carane wani lan cukup bener nemtokake posisi Turki Eraz (uga, kanthi cara, ora ana ngendi wae), Erdogan cukup konsisten mbangun Kakaisaran Ottoman Anyar, kanthi nganggep spesifik Uni Eropa, ing ngendi dheweke diundang, nanging ora diidini.
      Ayo sedulur Belarusian ngapura kula, nanging ing kaping mbuwang lan contradictions, statements Nanging rama lan Erdogan banget padha.
      Loro-lorone lungguh cukup suwe lan mantep ing kursine. Loro-lorone pengin "... negara asale urip lan berkembang ...", loro-lorone duwe negara sing mbukak ngarep ing sisihe, loro sing saling sengit. Lan loro-lorone ngerti yen tanpa dhukungan saka Big Brother, negarane ora duwe masa depan. Ora ing pangertèn kang padha ndeleng mangsa.
      Iki minangka upaya kanggo nemokake "cara katelu" mitos kanggo negara "cilik nanging bangga" sing merdika ing skala geopolitik Eropa.
      1. stas57
        stas57 29 Oktober 2015 10:35
        +2
        Kutipan saka: stalkerwalker
        Loro-lorone lungguh cukup suwe lan mantep ing kursine. Loro-lorone pengin "... negara asale urip lan berkembang ...", loro-lorone duwe negara sing mbukak ngarep ing sisihe, loro sing saling sengit. Lan loro-lorone ngerti yen tanpa dhukungan saka Big Brother, negarane ora duwe masa depan. Ora ing pangertèn kang padha ndeleng mangsa.
        Iki minangka upaya kanggo nemokake "cara katelu" mitos kanggo negara "cilik nanging bangga" sing merdika ing skala geopolitik Eropa.

        hi
        Erdogan lungguh banget goyang.
        lan omong-omong, dheweke ambruk ing antarane 2 kebakaran, ing pungkasan dheweke ana ing Istanbul dheweke ketemu sumpah saka Ataturkites sing progresif lan para radikal.
        1. stalkerwalker
          stalkerwalker 29 Oktober 2015 11:46
          +3
          Kutipan: stas57
          Erdogan lungguh banget goyang.

          Hello!
          hi
          Sing njagong dheweke (ayo kemudi!) wis ora nyukupi.
      2. Yeraz
        Yeraz 30 Oktober 2015 12:20
        +1
        Kutipan saka: stalkerwalker
        Carane wani lan nyedhaki bener ditetepake posisi Turkey Eraz

        Lha aku kayane ora menyang ngendi-endi.
        Kutipan saka: stalkerwalker
        Ayo sedulur Belarusian ngapura kula, nanging ing kaping mbuwang lan contradictions, statements Nanging rama lan Erdogan banget padha.

        Bener, padha banget. Nanging Erdo ana ing wates gedhe, kanthi interval sawetara sasi, kanggo nggawe 2 statement sing ngelawan saben liyane.
        Erdogan mimpin Turki dadi diktator, ngremukake kamardikan. Lan pracaya marang aku, ing negara-negara bekas CIS, kebebasan pidato Turki isih adoh.
        Mung bubar, skandal anyar njeblug ing Turki sing ana hubungane karo SOCAR (Perusahaan Minyak Negara Republik Azerbaijan), perusahaan iki minangka salah sawijining investor paling gedhe ing ekonomi Turki, mbangun kompleks industri minyak. akeh Perawat.Gelombang reresik pisanan ana ing Azerbaijan dhewe, nalika informasi dikirim menyang Perawat ing eselon kakuwasan ing Azerbaijan.Saiki gelombang kapindho, nanging nganti saiki Baku durung njupuk tindakan.
        Panguwasa lan oposisi Turki akeh banget lan maneka warna.
    2. weksha50
      weksha50 29 Oktober 2015 10:34
      0
      Kutipan saka: svp67
      Turki main game.


      Iki cetha ... Nanging, Satanovsky cetha glethakaken metu ing rak-rak, lan saka Interview iku luwih utawa kurang cetha sing game iki ambruk, padha karo gerakan Brownian, lan iku ora cetha apa nyana saka Erdogan kanggo loro. sekutu lan mungsuh ... Lan game kasebut, sing ora duwe tujuan sing jelas lan model-mekanisme sing bisa dingerteni kanggo nggayuh, lan njupuk kepinginan para pemain ing saubengé, ora bakal nggawa asil sing positif ...

      PS Senadyan Erdogan minangka politisi "twitchy", nanging misale jek yen karo kekuwatan liyane, hubungan kita bisa uga saya elek ...
  3. Optimis waja
    Optimis waja 29 Oktober 2015 05:49
    +6
    Erdogan, kaya sing dakbayangake, yaiku "bebek pincang". Bakal ora kuwat. Aku krungu saka mitra Turki yen kabeh sedulure wis pindhah menyang Eropa. Sade utawa nransfer aset saka Turki.
    1. svp67
      svp67 29 Oktober 2015 06:37
      +2
      Quote: Optimis waja
      Erdogan, kaya sing dakbayangake, yaiku "bebek pincang".

      Aku wedi yen "bebek" iki ora bakal "nyengat" akeh
    2. Konco mu
      Konco mu 29 Oktober 2015 13:05
      0
      Quote: Optimis waja
      Erdogan, kaya sing dakbayangake, yaiku "bebek pincang". Bakal ora kuwat. Aku krungu saka mitra Turki yen kabeh sedulure wis pindhah menyang Eropa. Sade utawa nransfer aset saka Turki.

      Iku banget menarik sing bakal ngganti Erdogan.
  4. vena
    vena 29 Oktober 2015 06:10
    +2
    nyoba ngatasi masalah sing ana gandhengane karo kahanan ing Suriah, Erdogan nambah tekanan ing Amerika Serikat babagan masalah zona larangan terbang.

    Apa ora katon yen posisi Erdogan, miturut definisi, bisa digolongake minangka ekstremis. Mergo dheweke akeh banget, ora miturut statuse. Ing kene pitakonan diputusake dening pemain sing luwih serius, "ora kanggo topi Senka", kaya sing dikandhakake ing kasus kasebut.
    1. Imperial
      Imperial 29 Oktober 2015 06:28
      +3
      Erdogan pancen impulsif, sing nyebabake "ekstremisme" ing tumindake. Bisa uga dheweke duwe rasa keadilan sing jelas, kemungkinan kanthi prinsip sing bener, nanging kesusu nggawe keputusan luwih akeh tinimbang mbantu. Dadi "ekstremisme".
      Lan ing politik angel banget dadi impulsif)))
  5. sisa29
    sisa29 29 Oktober 2015 06:12
    +2
    Thanks aftor, apik, artikel informatif
  6. Imperial
    Imperial 29 Oktober 2015 06:29
    +4
    Sing ora bisa dijupuk saka Satanovsky yaiku kawruh lan pengalaman babagan masalah Timur Tengah)))
    1. kuna
      kuna 29 Oktober 2015 10:02
      +5
      Kutipan: ImPertz
      Sing ora bisa dijupuk saka Satanovsky yaiku kawruh lan pengalaman babagan masalah Timur Tengah)


      Lan apa, sampeyan mikir yen Yevgeny Yanovich duwe "masalah" ing sawetara wilayah lan aspek liyane?

      Aku ora ngerti ... salah siji saka sawetara wong umum ing Rusia sing aku njupuk topi !!! prajurit
  7. 3Gorynych
    3Gorynych 29 Oktober 2015 06:39
    0
    Wong Turki tansah kaya wong Cina, ing pikirane dhewe. Lan dheweke ora duwe perasaan sing ramah kanggo Rusia, lan dheweke tetep dadi penakluk ing getih ...
    1. lan j61
      lan j61 29 Oktober 2015 09:13
      +2
      Kutipan: 3Gorynych
      Wong Turki tansah kaya wong Cina, ing pikirane dhewe. Lan dheweke ora duwe perasaan sing ramah kanggo Rusia, lan dheweke tetep dadi penakluk ing getih ...

      Para leluhur wong Turki saiki, Oguzes, mlaku-mlaku ing Steppe Agung saka Volga menyang Altai, saka rawa Tyumen lan dataran tinggi Iran. Lan mesthi padha nelukake tlatah Turki saiki. Nanging Kakaisaran Ottoman-Ottoman kuwat amarga prajurit unsurpassed - Slavic-Mountain-Turki-Hungaria, etc digawa munggah ing iman Muslim. lanang sing, nganti abad kaping 18, dadi tentara paling apik ing donya. Kajaba iku, renegacy isih ditindakake, nalika spesialis Eropa saka macem-macem tingkat, duwe masalah ing omah utawa ora duwe kesempatan karir, entuk kesempatan kasebut ing Kakaisaran Ottoman sawise diadopsi Islam. Dados bilih tiyang Turki punika ingkang nguwasani =- mung bisa ditindakake kanthi ati-ati. Lan wiwit abad kaping 18 - luwih saka 200 taun - wong Turki mung mundur, kekaisaran kasebut kanthi cepet ambruk, siji-sijine wong-wong padha pindhah saka iku. Saiki akeh wong Kurdi manggon ing Turki, lan sawetara wong manggon ing Armenia, saka ngendi 100 taun kepungkur wong Armenia diusir (utawa dibasmi, utawa mlayu). Lan Kurdi minangka masalah utama Turki. Nanging dheweke ora pengin menehi otonomi, malah budaya nasional, nyoba ngatasi masalah iki kanthi cara militer. 100 taun kepungkur, dheweke bisa ngatasi masalah sing padha - karo wong Armenia lan Yunani. Aku mangu-mangu manawa bisa nindakake perkara sing padha karo wong Kurdi saiki - jagad iki wis beda.
      1. andrew42
        andrew42 29 Oktober 2015 10:34
        +3
        Erdogan mung ora ngerti cukup utawa kurang babagan sejarah bangsane: wong Turki sing dadi abdi, banjur dadi panguwasa, lan banjur tukang kuburan Khilafah Arab. Pan-Turkism lan Islam iku anget lan alus, konsep diverging ing vektor dening 90 derajat. Kombinasi bisa, nanging ing papan / wektu winates. Tinimbang nggoleki sekutu kanggo wong Turki ing antarane negara-negara tanggane, Erdogan sregep hardens kabeh wong ing saubengé. Adventurisme lan nguber ideal mitos sing ora tau ana lan ora bakal ana. Wong Turki butuh Kemal anyar, nanging ing ngendi bisa entuk?
        1. Bakht
          Bakht 30 Oktober 2015 11:14
          0
          Kutipan saka: andrew42
          Erdogan mung ora ngerti cukup utawa kurang babagan sejarah bangsane: wong Turki sing dadi abdi, banjur dadi panguwasa, lan banjur tukang kuburan Khilafah Arab.

          Apa sampeyan ora sengaja mbingungake Turki Ottoman karo Mamluk? Wong Turki (ora wong Seljuk utawa wong Ottoman) wis tau dadi batur tukon. Sing padha ngubur Khilafah sebagéyan bener. Nanging, padha ngubur pamaréntahan Arab ing Asia Minor.

          Wong Turki sing teka ing Asia Minor iku prajurit. Mulane dheweke diwenehi tanah ing manajemen fief. Lan mung banjur, wis dienggoni ing tanah iki, padha nggawe salah siji saka negara paling kuat ing abad tengahan. Kang kanthi cara ngepung Wina lan nelukake Afrika lor. Lan vassal (Tatar Crimean) tekan Moscow.

          Nanging lagi ngomong: banjur - ora saiki.
      2. wong lelungan
        wong lelungan 30 Oktober 2015 01:16
        +3
        Nanging Kakaisaran Ottoman-Ottoman kuwat amarga prajurit unsurpassed - Slavic-Mountain-Turki-Hungaria, etc digawa munggah ing iman Muslim. lanang sing, nganti abad kaping 18, dadi tentara paling apik ing donya

        statement kontrovèrsial - meh kabeh wilayah Kakaisaran Ottoman wis dikembangaké ing waktu pisanan saka abad kaping 16. ing wektu iku, kabeh korps Janissaris mung sawetara ewu wong, lan iki minangka pengawal (penjaga) Sultan. perané ing penaklukan gedhe-gedhe nul, kabeh prestasi militèr ing akun milisi Turki lan timariot. Alasan utama kanggo nggawe penjaga kuwi saka anak tanpa kulawarga lan suku yaiku suku Turki sing isih ana ing wektu iku, ing beylik isih ngelingi kamardikan kepungkur saka Dinasti Ottoman. njaga perlu wong tanpa kepungkur.
        Tambah ing korps Janissary lan transformasi dadi bagéan saka tentara Ottoman mung saka pungkasan abad kaping 16, Tambah ing nomer teka amarga owah-owahan ing struktur nasional korps - Muslim wiwit ndhaftar ing kono massal, utamané. wong Turki dhewe (padha mbayar dhuwit apik ing kana). Nanging, sanajan ing abad kaping 18, Timariot Turki dadi basis tentara.
        100 taun kepungkur, dheweke bisa ngatasi masalah sing padha - karo wong Armenia lan Yunani. Aku mangu-mangu manawa bisa nindakake perkara sing padha karo wong Kurdi saiki - jagad iki wis beda.

        100 taun kepungkur, 7 yuta wong Turki lan 1,5 yuta wong Kurdi nyathet 4 yuta wong Kristen Armenia, Yunani, Aisor. dene kabeh warga Turki lanang padha lungguh ing parit. iki ora nyegah extermination saka Kristen. Saiki ana 60 yuta wong Kurdi kanggo 15 yuta wong Turki, lan yen ana pitakonan apa bakal dadi Turki utawa ora, aku ora ngilangi kabeh prinsip demokrasi lan kamanungsan bakal dibuwang lan mung wong Kurdi sing bisa mlumpat metu saka tapel wates. . senajan aku mangu-mangu yen kedadeyan kaya ngono, mesthine konfrontasi karo PKK bakal padha karo taun-taun kepungkur, kadhangkala luwih aktif, kadhangkala meh gencatan senjata.
    2. Apik Aku
      Apik Aku 29 Oktober 2015 11:49
      +2
      Kutipan: 3Gorynych
      Wong Turki tansah kaya wong Cina, ing pikirane dhewe.


      Lan kabeh "abstruseness" iki, Ottoman, bola-bali, ing sajarah, dadi pasukan pseudo manipulative ing tangan saka kakuwasan Eropah.

      Iki, padha bakal ngelingi, ora bakal ngidini piyambak kanggo mimpin menyang lapangan strewn karo rake lawas, padha bakal wadi minangka negara.

      Nanging NO, dadi NO ... Ana Ushakovs lan Suvorovs.
  8. slizhov
    slizhov 29 Oktober 2015 06:49
    0
    Erdogan minangka mirip Merkel, dheweke ora ngerti sapa sing kudu dirangkul saiki ...
  9. penembake gunung
    penembake gunung 29 Oktober 2015 08:03
    +4
    Matur nuwun kanggo artikel. Satanovsky minangka simpatiku sing lawas, lan kaya biasane, ringkes, logis lan tanpa ampun ing kesimpulane. Erdogan serius mbebayani masa depan politik.
  10. Pdt.
    Pdt. 29 Oktober 2015 08:05
    -3
    Penulis naif. Turki minangka salah sawijining sponsor utama ISIS. Turki tuku lenga saka wong-wong mau. Militan sing tatu lagi dirawat ing Turki. Serangan marang wong Kurdi nylametake Raqqa, iki kasebut ing artikel kasebut.
    Inggih, apa maneh sing perlu kanggo mungkasi considering Erdogan putih lan alus?
    1. Alget87
      Alget87 29 Oktober 2015 10:20
      +3
      Kutipan saka Riv
      Penulis naif

      Minus saka aku, sadurunge ngomong apa-apa utawa ing kasus iki nulis, sampeyan kudu paling sethithik ketegangan otak utawa, apa ing panggonane, sampeyan kudu luwih andhap asor, iku sing diarani wong sing saiki salah siji saka. "spesialis" paling kompeten ing BV lan ora mung. Ngormati artikel kasebut, kaya biasane, kabeh jelas, tepat lan langsung.
      1. Pdt.
        Pdt. 29 Oktober 2015 12:59
        0
        Sing, liyane saka iksperd malah luwih naif ??? Nanging, aku tansah ngomong yen "ilmuwan politik" lan "parasit" iku sinonim.
    2. Konco mu
      Konco mu 29 Oktober 2015 13:08
      0
      Kutipan saka Riv
      Turki, sebaliknya, bebarengan karo Qatar lan Arab Saudi, minangka salah sawijining pelanggan utama lan penyelenggara perang sipil Siria. Teroris, kalebu Negara Islam (IS), nampa dhukungan finansial lan logistik utama liwat Turki. Iki uga minangka rute transit utama kanggo para jihadis sing teka ing Suriah lan Irak saka kabeh ndonya.

      Yen mangkono, saka artikel:
      "Turki, sebaliknya, bebarengan karo Qatar lan Arab Saudi, minangka salah sawijining pelanggan utama lan penyelenggara perang sipil Siria. Teroris, kalebu Negara Islam (IS), nampa dhukungan finansial lan logistik utama liwat Turki. uga rute transit utama kanggo para jihadis, teka menyang Suriah lan Irak saka sak ndonya."
      1. Pdt.
        Pdt. 29 Oktober 2015 17:33
        0
        Yen Cho, ing awal banget: "pembangunan unprecedented hubungan Rusia-Turki disambungake sabenere karo periode nalika Partai Kehakiman lan Pembangunan (AKP) dipimpin déning Erdogan ana ing kuwasa."
        Iki apa iku bab.
        Lan Turki ... Negara dhewe ora bakal nyeponsori apa wae utawa sapa wae. "Klub kenek penulis ing sirah" - iku cetha apa prakara?
  11. RusDV
    RusDV 29 Oktober 2015 08:08
    +4
    Satanovsky E., minangka tansah, ngormati. Istimewa, dheweke uga ana ing Timur Tengah, khusus, lan ora mung ing Afrika .....)) Erdogan dadi bangkrut tanpa kertu trump khusus ing lengen klambi .... ora bakal suwe ilang .. ...
    1. RU-Petugas
      RU-Petugas 29 Oktober 2015 09:19
      +2
      Erdogan bubar tanpa kertu trump khusus ing lengen klambine.... ora bakal suwe ilang...

      Lan iki, dear "RusDV", minangka nasib sajarah umum kabeh tokoh "licik". aran
      Ing game geopolitik modern, siji "muzzle impudent" ora bakal cukup, ing klub iki "dihormati" pemain kanggo mbeling geopolitik langsung didol karo candelabra, amarga diijini kanggo shove "impudently" kene mung dening persetujuan, marga saka thrill. Lan Turki katon ora duwe carte blanche lan wektu iki nggetak ora bakal bisa - IMHO hi
  12. ARES623
    ARES623 29 Oktober 2015 08:49
    +2
    Yevgeny Yanovich, mesthi, iku ahli kuoso, nanging wiwit mbantah piyambak.
    Dheweke miwiti kanthi nyatakake yen "kasar ing hubungan Turki-Rusia ora nduweni peran penting kanggo hubungan bilateral. Malah krisis ing Suriah, wis ngasah retorika kepemimpinan Turki menyang Moskow sawise munculé Angkatan Udara Rusia ing kana, ora mimpin kanggo cooling ing laku," nanging rampung munggah sing "sinyal wis krungu dening investor, uga kasunyatan sing tinimbang mbangun papat cabang saka Aliran Turki, iku isih bab siji." Kanggo kula, wong Turki minangka mitra sing luwih mbebayani tinimbang Ukraina. Ora mung kanggo mbangun pipa gas multibillion-dollar, nanging malah wacana visa-free saka tapel wates kanggo kita wis hiccups karo risiko pinunjul. Turki ora tau dadi sekutu Rusia, lan saiki mbebayani tanpa tali nyata, bisa uga kaya PKK.
    1. Asadullah
      Asadullah 29 Oktober 2015 12:53
      0
      lan dipungkasi kanthi ujar manawa "sinyal kasebut wis dirungokake dening para investor, uga kasunyatan manawa tinimbang mbangun papat cabang Aliran Turki, isih ana siji." Kanggoku, wong Turki dadi mitra sing luwih mbebayani,


      Aku ora weruh kontradiksi, malah kontradiksi sing penulis narik kawigaten. Erdogan main kontradiksi karo kontradiksi. Lan retorika pamrentah Turki mung nggambarake iki. Mesthine, saben wong sing rumangsa melu proyek energi mutusake ngenteni, ndeleng kebingungan lan gugup saka kabijakan Erdogan. Ayo Pemilu njupuk Panggonan, banjur bakal katon carane dipercaya Turki.

      Lan kasunyatan manawa wong Turki dudu kanca minangka bebener sing ora bisa dibantah. Nanging Rusia ora duwe kanca.
  13. kos2910
    kos2910 29 Oktober 2015 10:15
    +1
    Artikel sing apik, matur nuwun. Ya, bal ...
  14. weksha50
    weksha50 29 Oktober 2015 10:27
    +3
    "Perang ing wilayah Kurdi ing Turki mbebayani operasi pipa saka Iran, sing nggawa gas Azerbaijan lan Iran" ...

    Terus terang, aku pengin masalah digawe ing sektor iki ...

    Ayo Turki mikir babagan kasunyatan sing gelut karo tanggane, lan luwih-luwih karo bagean saka populasi, mbebayani, kanthi gampang ...

    Lan obrolan babagan pambangunan aliran Turki kosong ... Iki bisa nyebabake kerugian finansial lan materi kanggo Rusia kanthi volume sing luwih gedhe tinimbang karo bak Mistral ...

    Tekanan kudu murni ekonomi kanggo saiki ... Sawise kabeh, perdagangan karo kita manggoni panggonan pinunjul ing ekonomi Turki ...

    Kepiye carane sampeyan menehi tekanan nalika duwe Bosphorus ing tangane ... Dheweke nggunakake iki ...
  15. Bakht
    Bakht 29 Oktober 2015 10:30
    +9
    Artikel kasebut apik, kaya kabeh analitik Satanovsky. Ana akeh nuansa sing ora tansah ditemokake ing media.

    Nanging ... Kita kudu tansah eling yen Erdogan lan Turki ora padha. Kanggo paraphrase klasik, kita bisa ngomong yen "Erdogan teka lan lunga, nanging wong Turki tetep."

    Erdogan ana lan bakal dadi Islam. Moderate. Kanggo kula, Islam moderat ora ana ing alam. Ngobrol karo sawetara. Kabeh kawicaksanan Erdogan iku budhal saka pranatan Ataturk, departure saka negara sekuler. Sayange, ing Turki, ing sawetara titik, ana euforia saka prospek kanggo mbangun Turan Agung. Ide iki utopia, nanging mbantu Erdogan dadi kuwasa lan ngresiki tentara.

    Dheweke bakal lunga. Utawa bakal ninggalake dheweke. Ora masalah. Nanging dheweke wis ngira. Dheweke ora seimbang kabeh masyarakat Turki lan nggawe masalah gedhe.

    Kesimpulan:
    1. Wektu wis teka kanggo mriksa proyek energi karo Turki. Untunge, dheweke durung ditandatangani dening Federasi Rusia, lan ora ana gunane yen Azerbaijan nambah pasokan. Miturut cara, ora ana sing khusus kanggo mbangun.
    2. Wektu kanggo mriksa kabijakan visa karo Turki. Miturut cara, iki utamané gegayutan Azerbaijan. Sanadyan padha sedulur, aku ora pengin ngowahi omahku dadi plataran amarga kakangku.
    1. Konco mu
      Konco mu 29 Oktober 2015 13:10
      0
      Kutipan saka Bakht

      2. Wektu kanggo mriksa kabijakan visa karo Turki. Miturut cara, iki utamané gegayutan Azerbaijan. Sanadyan padha sedulur, aku ora pengin ngowahi omahku dadi plataran amarga kakangku.

      Akses visa antarane Azerbaijan lan Turki?
      1. Bakht
        Bakht 29 Oktober 2015 13:20
        +1
        Sayange - visa-free. Sayange, aku nulis amarga rezim bebas visa umume apik. Nanging ing kahanan saiki, nalika ana aliran teroris liwat Turki, iki ora dadi berkah.
        1. Konco mu
          Konco mu 29 Oktober 2015 13:30
          0
          Kutipan saka Bakht
          Sayange - visa-free. Sayange, aku nulis amarga rezim bebas visa umume apik. Nanging ing kahanan saiki, nalika ana aliran teroris liwat Turki, iki ora dadi berkah.

          Wis cetha. Matur nuwun kanggo jawaban.
  16. Vlad5307
    Vlad5307 29 Oktober 2015 13:31
    0
    Kutipan saka Altona
    Lan duwe akeh masalah serius, Erdogan isih nyoba main ing kana ... Ya, dheweke mung wong sing nekat, Erdogan iki ...

    Ya, iku mung Turki h (m) udak, kang bakal mimpin negara kanggo pamisah lan perlu kanggo nglawan Kurdi kabeh wektu, kaya Israel lan Palestina! mandheg
    1. kartalovkolya
      kartalovkolya 29 Oktober 2015 14:20
      0
      Ya, dheweke ora bakal nuntun sapa wae ing ngendi wae: wiwit paruh kapindho abad kaping 20, Turki ora nindakake apa-apa kajaba nglawan wong Kurdi lan tanpa asil khusus, lan iki minangka upaya pemilihan kanggo ngunggahake rating dhewe! sampeyan muspra, amarga Republik Turki ora Federasi lan oh, carane hard iku pamisah!
  17. sanyavolhv
    sanyavolhv 29 Oktober 2015 15:38
    0
    kesehatan
    Erdogan main game saka Amerika. ora bisa muter game kang. Mungkin dheweke pengin main game, nanging Amerika lan Eropa ora nglilani dheweke.
    Amerika bisa nyebut sapa wae sekutu, malah wong Kurdi, malah Taliban, malah wong Mars. nanging igil tutul malah Kurdi ngisor. igil mung bisa nulungi. apa sing ditindakake saben wong ing saubengé.
    Kurdi bakal ngerti iki. lan mungkasi perang karo ISIS, uga, utawa mandheg dadi sekutu Amerika, tetep nganggo tembung, golek pitulung ing Rusia.
    Rusia ora mbutuhake puluhan yuta wong sing bisa keluwen, nganggur ing endi wae ing cedhak tapel watese, nanging kaya wong liya ing distrik kasebut. mung Amerika mbutuhake tentara iki pembunuh potensial lan perampok. iku ono gunane kanggo wong-wong mau supaya pesaing sing frostbitten ing sirah. kabeh wong ing saubengé ngerti iki, nanging pangarep-arep ora dadi korban scumbags. wong Angians piye wae uga nggawa tentrem, senajan tentrem dadi perang.
  18. Utama
    Utama 29 Oktober 2015 17:56
    +1
    Evgeny Satanovsky minangka spesialis paling apik ing Rusia (lan mungkin ing donya!) ing BV. Muga-muga panemune dirungokake ing ndhuwur. Aku pengin dheweke akeh taun kesehatan lan sukses karya. Sayange aku ora ngerti dheweke pribadi ...
  19. chelovektapok
    chelovektapok 29 Oktober 2015 18:48
    +1
    Wong Turki wis nyoba ngrampungake "masalah Kurdi" wiwit jaman Sultan Salladin, penakluk Yerusalem lan pemenang Tentara Salib. Ing wektu sing padha ora mutusaké, ora arep dina iki, kabeh liyane! Erdogan dudu "Suleiman the Magnificent" - aksioma ... Yagene banjur nyuwek puser awake dhewe lan publik Turki? Dheweke bakal santai lan menehi otonomi marang Rakyat, sing wis mbela awake dhewe nganti pirang-pirang abad kanthi gaman ing tangane. Numpes ora bakal bisa, digdaya uga. Kurdi minangka klompok ètnis sing wong Turki, sanajan ing obrolan saben dina, dadi "perlindungan sing jero". Kurdi mung sawetara ing Donya saiki sing urip "sanajan". LAN bakal urip!
    1. Bakht
      Bakht 29 Oktober 2015 19:25
      +1
      Kasunyatan bilih Saladdin punika Kurd punika boten? Lan ing abad kaping 12, Turki Ottoman durung ana. Nanging iki perkara cilik ... nglirik
    2. wong lelungan
      wong lelungan 30 Oktober 2015 01:29
      +2
      Saladin iku wong Kurd. tentarané kapérang utamané saka Turki Seljuk padha karo mungsuh, lan pimpinan sadurungé - Zangids, sing diangkat wong kanggo mrentah Mesir.
      endi masalah Kurdi ing kene? umume, mung ana ing sangisore republik.
  20. Anisim1977
    Anisim1977 29 Oktober 2015 20:32
    +2
    Turki bisa ngimpi apa wae, mesthine, nanging ora mungkin ana apa-apa. Kita nggatekake tumindake helikopter kita, ora kaya para pilot. Dheweke mung nyisihake "oposisi moderat" saka Turki sing wis digali nganggo helikopter. Pasukan utama Tentara Siria dikirim mung kanggo ngresiki wilayah wewatesan Turki. Pertahanan udara Siria, minangka sekutu saka barbarisme udara Turki.
    Erdogan kapindho nindakake wawancara kanggo panggunaan internal - kanthi tembung liya, bla bla bla kanthi gaya babi. kita lan rembugan karo Assad kanthi cara sing apik.
    Inggih, babagan lenga gratis, iki bakal mandheg banget, tutup bakal ditutup kanthi cepet.
  21. individu
    individu 30 Oktober 2015 19:07
    0
    Ing kene dheweke nulis:
    Turki main game
    .
    Aku kudu nambah - game saka discord Turki.
    Erdogan sing ilang "game" lan sawise pemilihan maneh 1 November iki bakal jelas kanggo kabeh wong.