Turki bakal miwiti ngembangake mesin dhewe kanggo tank Altai sing janjeni

72
Perusahaan Turki Tumosan bakal miwiti pangembangan mesin diesel kanggo domestik tank "Altai" ing 2016, laporan TsAMTO kanthi referensi kanggo direktur eksekutif perusahaan Kurtulus Ogün.



Sadurungé, Turki lagi negosiasi pembangunan bebarengan pembangkit listrik karo perusahaan Jepang Mitsubishi Heavy Industries. Nanging, ing Maret taun iki, persetujuan babagan R&D ditandatangani karo Tumosan. Kesepakatan kasebut regane $ 206,3 yuta.

"Mesin lan transmisi nasional bakal ngganti unit transmisi mesin (powerpack) sing saiki dipasang, sing kalebu mesin diesel 12-silinder MTU MT 883 Ka 501 kanthi kapasitas 1500 hp. lan transmisi otomatis Renk HSWL 295TM.

Kacathet yen keputusan kanggo ngganti mesin digawe dening panguwasa, kalebu amarga "entuk ijin kanggo ngekspor senjata lan subsistem sing gegandhengan, kalebu mesin MTU, dadi saya angel."

Pangembangan tank Altai wis ditindakake dening perusahaan Otokar kanthi prentah departemen militer wiwit taun 2008. Perusahaan Korea Selatan Hyundai Rotem mbantu pangembangan kasebut. Saiki, 4 prototipe wis diprodhuksi, sing lagi ngalami tes lan sertifikasi. Dheweke dijadwalake rampung taun ngarep.

Secara total, Kementerian Pertahanan Turki arep tuku sewu tank anyar.

Bantuan TsAMTO: "Altai, digawe kanthi basis proyek tank Korea Selatan K-2 Black Panther, bakal dadi kendaraan sing bobote 60 ton, bersenjata meriam 120 mm sing stabil kanthi dawa laras 55 klb., Coaxial karo a senapan mesin 7,62 mm lan senapan mesin 12,7 mm. Tank kasebut bakal dilengkapi sistem kontrol senjata digital, sistem perlindungan WMD, peralatan peringatan iradiasi laser, sistem identifikasi kanca utawa musuh, unit daya tambahan lan armor komposit modular. Crew - 4 wong.
  • bastion-karpenko.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

72 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    28 Oktober 2015
    uga, kita kudu nindakake sing luwih cepet karo mesin kapal ....
    1. + 24
      28 Oktober 2015
      Soko aku ora ngerti, kok padha nelpon tank sing "Altai"?! Petunjuk subtle kaya ngono? Soko bubar, wong Turki wis mlayu nglawan kasunyatan manawa kita maneh nancepake tameng menyang gerbang Konstantinopel!
      1. +9
        28 Oktober 2015
        Lan sing paling menarik, dheweke nyebut tank kasebut minangka pangembangan adhedhasar Korea Selatan K-2, nyatane, tank Korea sing dimodifikasi sacara lahiriah. Amarga, ing asas, iku ora bisa rampung pembangunan dhewe adhedhasar sampel manca. Lan ing wektu sing padha, bangga karo kang padha ngomong bab kru 4 bolo utamané lucu. Apa padha duwe bedhil loading manual?
        1. + 10
          28 Oktober 2015
          Aja pracaya! Dheweke duwe bedhil MULTIPLE-CHARGED. belay
          Syaitan-karamultuk diarani.
          1. +1
            28 Oktober 2015
            Kutipan: Kolonel Ireng
            Aja pracaya! Dheweke duwe bedhil MULTIPLE-CHARGED.
            - Neighing, matur nuwun kanggo raos apik saka banyolan.
            Pluse...
          2. +1
            28 Oktober 2015
            [Kutipan = Kolonel Ireng] Aja percaya! Dheweke duwe bedhil MULTIPLE-CHARGED. belay
            Shaitan-karamultuk diarani - lan kanggo wong liya liwat Internet,? nglirik
        2. +1
          28 Oktober 2015
          Apa padha duwe bedhil loading manual?

          Yen memoriku bisa digunakake kanthi bener, mula mung kita duwe mesin pangisi daya otomatis,
          kabeh liyane kanthi tangan.
          1. +3
            28 Oktober 2015
            "Leclerc" uga karo AZ.
          2. 0
            28 Oktober 2015
            Prancis uga duwe, lan Korea ditarik saka AZ Prancis kanggo K-2, ing basis saka Turki nggawe Altai.
          3. +1
            28 Oktober 2015
            Quote: fantastis
            Apa padha duwe bedhil loading manual?

            Yen memoriku bisa digunakake kanthi bener, mula mung kita duwe mesin pangisi daya otomatis,
            kabeh liyane kanthi tangan.

            Loader otomatis ana ing layanan ing tank Rusia, Ukraina, Prancis, Israel.
            1. +1
              28 Oktober 2015
              Israel duwe muatan manual tank
              1. 0
                28 Oktober 2015
                Quote: anti-Semit
                Israel duwe muatan manual tank

                Ing tank Merkava 3, limang saka 46 cangkang sing siap ditembak ana ing majalah jinis drum khusus sing dipasang ing lantai turret sing puteran. Sistem tembak kasebut semi-otomatis. Kanthi mencet pedal sikil, loader ngunggahake tembakan menyang tingkat sungsang lan banjur kanthi manual dikirim menyang sungsang.
                Tank janji sabanjure ing Israel bakal duwe loader otomatis lengkap.
                1. 0
                  28 Oktober 2015
                  iku ora AZ, iku parodi saka, nanging kita bakal weruh apa sing bakal kelakon ing calon, amarga ing warsonline, lan iku forum Israel, Aku iki nggawe percoyo sing AZ minus lan apa iku ora perlu.
                2. 0
                  28 Oktober 2015
                  banjur ternyata ing loader otomatis 7 ana uga rammer listrik lan pasokan amunisi mekanik dening conveyor, saliyane merkava 4, loading manual lan aku mangu-mangu yen dheweke bakal nggawe mesin otomatis, explosiveness saka t 72 wis painfully mengaruhi wong-wong mau, saiki ing Israel ing topik otomatis loading kabèh phobia
            2. 0
              28 Oktober 2015
              lan ing merkava nalika AZ iki muncul?
          4. +1
            28 Oktober 2015
            Leclerc Prancis, Tipe 10 Jepang, Al Khalid Pakistan, Zulfakor Iran, tank Cina, Panther Korea
        3. +8
          28 Oktober 2015
          Quote: Basarev
          kru 4 wong lanang. Apa padha duwe bedhil loading manual?

          Wong-wong mau dicopot saka ilat, lan jeneng Tank kasebut dijenengi miturut Jenderal Angkatan Darat Fahrettin Altay, sing mrentah Korps Kavaleri kaping 5 nalika Perang Kamardikan Turki taun 1919-1923.
          1. -2
            28 Oktober 2015
            lan saka sapa Turki nyoba kanggo entuk kamardikan?
            1. +5
              28 Oktober 2015
              Quote: mung eksploitasi
              lan saka sapa Turki nyoba kanggo entuk kamardikan?

              Wong Turki kalah ing Perang Donya I.
              30 Oktober 1918 - Gencatan Senjata Mudros rampung, banjur diterusake karo Prajanjian Sevres (10 Agustus 1920), sing ora dileksanakake amarga ora diratifikasi dening kabeh penandatangan (mung diratifikasi dening Yunani). Miturut persetujuan iki, Kakaisaran Ottoman bakal dismembered, lan salah siji kutha paling gedhé ing Asia Minor (Smirna) dijanjekake menyang Yunani. Tentara Yunani njupuk tanggal 15 Mei 1919, sawise iku Perang Kamardikan diwiwiti. Nasionalis Turki, dipimpin déning Mustafa Kemal, ora gelem ngakoni prajanjèn perdamaian lan ngusir wong Yunani saka negara kasebut kanthi pasukan bersenjata. Ing tanggal 18 September 1922, Turki dibebasake saka penjajah. Prajanjian Damai Lausanne 1923 (24 Juli) ngakoni wates anyar Turki.
        4. +2
          28 Oktober 2015
          Quote: Basarev
          Lan ing wektu sing padha, bangga karo kang padha ngomong bab kru 4 bolo utamané lucu. Apa padha duwe bedhil loading manual?

          Kaluwihan (lan cacat) AZ wis dibahas luwih saka sepisan.
          contone, tank Western "docks", mbandhingaké tank karo AZ lan tank karo loader, pratondho ing ngisor iki diwenehi ing sih saka terakhir:
          - tingkat geni standar tank karo loading manual - 6-7 babak saben menit, lan loader otomatis menehi tingkat kira-kira 4-8 babak saben menit. sing. prabédan ora amba banget lan gumantung ing preparation saka loader (senajan aku, luwih "-" tinimbang "+");
          - sistem karo pangisi daya luwih dipercaya. Ing cilik saka masalah karo jaringan listrik utawa hydraulics ing bedhil mesin, sistem karo loader minangka gantos kanggo AZ ing kahanan kuwi menehi linuwih lan tingkat geni;
          - ora mbukak komandan tank lan gunner - yen gagal AZ, dheweke uga mung nindakake tugas langsung, tanpa diganggu, yaiku, lagi gelut;
          - amunisi liyane;
          - loader duwe tanggung jawab liyane, utamané kanggo pangopènan (lan sepasang tangan ekstra ora bakal superfluous, nuwun kanggo tautologi);
          mungsuh padha mbantah ing sih saka AZ (njupuk minangka conto kahanan kerja loader ing Abrams:
          - bobot proyektil. Dheweke pindhah kanthi cara sing salah, njupuk salah, salah sijine - lan, paling ora, bruise ing lengen utawa pinched driji. Lan sampeyan bisa ngilangi utawa nyuwek utawa nyuwek ligamen tangan. Mulane, loader tansah ana ing tank kapan wae ing sarung tangan mangsa utawa paling sethithik ing sarung tangan;
          - dimensi cilik saka kompartemen gelut. Mubeng mung protruding bagean logam. Pancing primer ing soko - lan "kita bakal dibusak saka wreckage." Mulane, loader tansah njupuk projectile supaya kanthi telapak tangan kiwa nempatake cangkang ing ngisor, nutupi primer;
          - gate wedge. Rincian abot. Spring paling kuat nutup rana (ngobahake wedge saka kiwa menyang tengen) ing setengah detik. Dheweke salah sijine tangane nalika ngirim, nyebarake driji - lan tembung "cubit" ora cocog maneh ing kene. Fragmentasi. Amputasi. Mulane, loader, sawise nglebokake projectile menyang kamar, ngirim ing siji gerakan kuat, bebarengan karo ngisor kasus cartridges karo tangan kiwa lempitan menyang ajiné. Jempol menyang sampeyan. Ing kasus iki, wedge, nutup, alon-alon ngalih tangan menyang tengen. Yen chambering ora energik utawa projectile ora diiringi tangan nganti pungkasan, banjur wedge bisa break mati stoppers ahead saka wektu lan "cokotan" lengen klambi. Banjur perlu kanggo push projectile menyang kamar karo pusher kayu khusus lan ngidini wedge kanggo nutup. Kadhangkala, ing cepet-cepet, stopper logam saka bedhil teka ing cara stowed. Lan kadhangkala nganggo stopper logam iki, dheweke kenek primer ... Banjur maneh kita "nyanyi lagu" saka paragraf ing ndhuwur;

          tesis ndhuwur bab Pros lan cons saka tank karo AZ lan (minangka counterbalance kanggo wong-wong mau) tank karo kru gadhah loader sing Luwih ambigu (lan "negara bab" ing donya tank punika konfirmasi iki).
          Dadi apa babagan kauntungan sing akeh banget saka opsi kasebut ing ndhuwur (lan ana uga pilihan "penengah" - tank Merkava saiki, sing nggunakake sistem tembak semi-otomatis (ing ngendi tembakan kasebut sacara mekanis diwenehake menyang tingkat sungsang lan banjur kanthi manual. dikirim menyang breech)) ora kudu.
          1. +4
            28 Oktober 2015
            salah siji saka tank pisanan karo AZ AMX-13
            1. +1
              28 Oktober 2015
              AMX-13 ora loader otomatis, wis rak amunisi revolver-jinis, wis murub drum (ing kacepetan dhuwur, Nanging), iku dipeksa kanggo pindhah menyang mburi kanggo ngisi maneh.
              1. +3
                28 Oktober 2015
                kanggo perkara kasebut, IS 7 praktis minangka loader otomatis, ing kana loader nduweni tugas kanggo ngisi maneh rak amunisi mekanis.
              2. +1
                28 Oktober 2015
                Kanggo pisanan, solusi teknis kanggo mekanisasi ngisi ulang pistol tank serial ditindakake ing Prancis ing taun 1952 ing wangun loader semi-otomatis kanggo tank ringan AMX-13. Senjata kasebut dipasang ing menara kanthi breech bedhil ing njaba waja. Ing sisih kiwa lan ing sisih tengen breech ana revolving mekanik tumpukan nembak kesatuan. Nalika bedhil mbalek maneh sawise dijupuk, spring rammer iki cocked, sawise gunner gun, ngowahi setir, kudu milih salah siji saka rong jinis amunisi lan mbongkar menyang tray feeder.
                Kabeh karya gunner (nanging ora loader (dheweke absen minangka kuwi)) suda kanggo laying dijupuk ing tray feeder. Aku ora argue sing Luwih salah nelpon mekanisme loading AMX-13 mesin otomatis, nanging iki salah siji saka sistem pisanan sing bisa kanggo ngilangi loader saka kru tank.
          2. wk
            0
            28 Oktober 2015
            Quote: self-propelled
            mungsuh menehi bantahan ing sih saka AZ (njupuk minangka conto kahanan apa loader ing "Abrams": - bobot projectile. Dheweke ora obah kaya sing, ora njupuk iku cara, sijine iku. salah - lan, paling ora, bruise ing lengen utawa pinched driji Lan sampeyan bisa break soko utawa luh utawa babagan ligamen tangan.Mulane, loader tansah ing tank ing sembarang wektu ing mittens mangsa utawa ing paling sarung tangan; - ukuran cilik saka kompartemen gelut. Mung ana bagean logam sing protruding ing saubengé. Ing sawijining dina - lan "kita bakal dicopot saka reruntuhan". Mulane, loader tansah njupuk projectile supaya nganggo telapak tangan kiwa. ing ngisor lengen klambi, nutupi primer; - baji bolt. Bagean abot. Spring paling kuat nutup bolt (ngobahake wedge saka kiwa menyang tengen) ing setengah detik "Salah sijine tangane nalika chambering, nyebar driji - lan tembung "pinched" ora cocok maneh kene. Crushing. Amputasi. Mulane, loader, sawise nglebokake projectile menyang kamar, ngirim ing siji gerakan kuat, ing wektu sing padha. Mung ngiringi ngisor lengen karo tangan kiwa lempitan menyang ajiné. Jempol menyang sampeyan. Ing kasus iki, wedge, nutup, alon-alon ngalih tangan menyang tengen. Yen chambering ora energik utawa projectile ora diiringi tangan nganti pungkasan, banjur wedge bisa break mati stoppers ahead saka wektu lan "cokotan" lengen klambi. Banjur perlu kanggo push projectile menyang kamar karo pusher kayu khusus lan ngidini wedge kanggo nutup. Kadhangkala, ing cepet-cepet, stopper logam saka bedhil teka ing cara stowed. Lan kadhangkala nganggo stopper logam iki, dheweke kenek primer ... Banjur maneh kita "nyanyi lagu" saka paragraf ing ndhuwur;



            Yen ora salah, sanajan ing T55 lan T62 ana sistem mekanis kanggo ngirim proyektil, sing ora ana kekurangane AZ, nanging nyederhanakake karya loader ... dudu tanker), iki minangka skema pangisian daya sing kudu ana ing tank sing janji ... nggumunake kenapa ora ana ing Abrams lan model Barat liyane
            1. 0
              28 Oktober 2015
              Quote: self-propelled
              Pancing primer ing soko - lan "kita bakal dibusak saka wreckage."

              Kutipan saka wk
              yen aku ora salah, ana sistem pangiriman projectile mechanized ing t55 lan t62
              - Ing Abrams, dudu sistem kontak kapsul, nanging listrik: bedhil M256 (analog saka bedhil smoothbore Rheinmetall L-120 44 mm).
            2. 0
              29 Oktober 2015
              Kutipan saka wk
              Yen ora salah, sanajan ing T55 lan T62 ana sistem mekanis kanggo ngirim proyektil, sing ora ana kekurangane AZ, nanging nyederhanakake karya loader ... dudu tanker), iki minangka skema pangisian daya sing kudu ana ing tank sing janji ....

              kabeh mekanisasi loading ing T-62 teka mudhun kanggo ngirim milih (loading) dijupuk (i.e., loader ora menek menyang kamar daya karo tangan). kabeh tumindak liyane (milih jinis amunisi, manggonke ing tray feeder) digawa metu kanthi manual. Contone, ing Merkava, tugas loader kanggo ngirim gambar sing dipilih menyang kamar pangisi daya (kabeh tumindak liyane ditindakake kanthi otomatis dening mekanisme, ora kalebu partisipasi loader).
          3. Komentar wis dibusak.
          4. +1
            29 Oktober 2015
            SW. Self-propelled, aku isih nimbang kauntungan utama az - kemampuan kanggo murub ing pamindhahan. Nyoba sungsang karo projectile nalika tank cepet-cepet ing kacepetan 50 km / h liwat terrain kasar ngiringan target, apa jenis wong bakal ngrampungake karo iki lan tetep ora cilaka? Pira bobote sungsang iki lan apa risiko yen bisa ketemu tangan?
      2. +1
        28 Oktober 2015
        Kutipan: Varyag_1973
        Soko aku ora ngerti, kok padha nelpon tank sing "Altai"?! Petunjuk subtle kaya ngono? Soko bubar, wong Turki wis mlayu nglawan kasunyatan manawa kita maneh nancepake tameng menyang gerbang Konstantinopel!

        ---------------------
        Dheweke duwe alat mesin Baykal sing diarani ... Kebetulan? Aku ora mikir ... ngguyu
      3. +2
        28 Oktober 2015
        Kutipan: Varyag_1973
        Soko aku ora ngerti, kok padha nelpon tank sing "Altai"?! Petunjuk subtle kaya ngono?

        Nyatane, tank Altay (Altay) dijenengi miturut jenderal tentara Turki Fakhrettin Altai (lan ora kanthi tandha wilayah Federasi Rusia). hi
      4. +1
        28 Oktober 2015
        Inggih, padha ora ngalahake, padha ngenteni ngguyu
      5. +2
        28 Oktober 2015
        Kutipan: Varyag_1973
        Soko aku ora ngerti, kok padha nelpon tank sing "Altai"?! Petunjuk subtle kaya ngono? Soko bubar, wong Turki wis mlayu nglawan kasunyatan manawa kita maneh nancepake tameng menyang gerbang Konstantinopel!

        "Altai" minangka jeneng Turki (utawa jeneng sing diwenehake). Nanging kenapa Altai kita jenenge? Apa sampeyan ora ngira? Kanggo ngurmati sawetara "Altai" nalika migrasi gedhe saka Mongol saka Asia menyang Rusia, sing diarani rakit Tatar-Mongol.
        Ora ana pitunjuk ing kene. Dheweke ngidoni Altai kaping 1000. Altai minangka pahlawan nasional.
      6. -1
        28 Oktober 2015
        Ilat kudu dipaku, nggiling omong kosong !!!
      7. 0
        28 Oktober 2015
        Kutipan: Varyag_1973
        Soko aku ora ngerti, kok padha nelpon tank sing "Altai"?! Petunjuk subtle kaya ngono? Soko bubar, wong Turki wis mlayu nglawan kasunyatan manawa kita maneh nancepake tameng menyang gerbang Konstantinopel!


        https://en.wikipedia.org/wiki/Fahrettin_Altay
      8. -3
        28 Oktober 2015
        apa sing bakal kita gunakake - padha duwe salah siji armada paling kuat ing donya
        1. +1
          28 Oktober 2015
          Kutipan saka Tsvetkov
          apa sing bakal kita gunakake - padha duwe salah siji armada paling kuat ing donya

          ---------------------
          Apa memori genetis ora ngelingi Chesme Bay maneh?
        2. +1
          28 Oktober 2015
          senjata nuklir taktis durung dibatalake, lan PKR, plus angkatan udara sing rodo outdated lan armada tank kanggo sisih paling m 60 kene, armored personel carrier m 113, armada sing kuwat nanging padha ora menang perang karo siji. armada
      9. -1
        28 Oktober 2015
        apa sing bakal kita gunakake - padha duwe salah siji armada paling kuat ing donya
      10. +1
        28 Oktober 2015
        Soko aku ora ngerti, kok padha nelpon tank sing "Altai"?!

        Tank kasebut dijenengi miturut Jenderal Angkatan Darat Fakhrettin Altai ...
        Aku ora ngerti, dadi paling ora mbukak Wikipedia
      11. 0
        28 Oktober 2015
        Soko aku ora ngerti, kok padha nelpon tank sing "Altai"?! Petunjuk subtle kaya ngono? Soko bubar, wong Turki wis mlayu nglawan kasunyatan manawa kita maneh nancepake tameng menyang gerbang Konstantinopel!

        Kanggo tembung abang? Utawa mung ngirim?
        Perisai dipaku menyang Bizantium, Ortodoks, Konstantinopel, wong Turki yaiku Ottoman, sing numpes Bizantium akeh mengko, apa hubungane karo?
    2. +5
      28 Oktober 2015
      Turki minangka "daya adidaya wisata" nanging nganti dadi negara adidaya militèr ... Saben-saben aku maca jeneng tank Turki anyar iki, pitakonan muncul ing sirahku - "Altai" ... Lan apa sing ora "Baikal"? (Aku ngerti, aku ngerti tank kasebut dijenengi miturut jenderal Turki Altai, nanging kaya ngono kuping Rusia ngerteni. ngguyu)

      P.S. Ya, pembangunan bisa uga ora ala, nanging ing latar mburi "Armata" ...
    3. Komentar wis dibusak.
      1. +7
        28 Oktober 2015
        Tentara Turki paling kuat ing NATO, yen sampeyan ora ngerti. Lan tank kasebut dijenengi miturut Jenderal Fakhrettin Altai.

        ps tank adhedhasar panther Korea, lan panther punika tuning macan tutul Jerman, lan macan tutul mbok menawa paling tank NATO.
        1. jj
          +1
          28 Oktober 2015
          Quote: Insinyur
          ps tank adhedhasar panther Korea, lan panther punika tuning macan tutul Jerman, lan macan tutul mbok menawa paling tank NATO.

          Sederhana ing kana, diadaptasi ing kene. Lan kabeh dadi giliran ...
        2. +7
          28 Oktober 2015
          Quote: Insinyur
          Tentara Turki paling kuat ing NATO, yen sampeyan ora ngerti.

          Oh tenan? Luwih kuwat tinimbang kasur? Sing aneh...
          1. +1
            28 Oktober 2015
            Kutipan saka Castor
            Quote: Insinyur
            Tentara Turki paling kuat ing NATO, yen sampeyan ora ngerti.

            Oh tenan? Luwih kuwat tinimbang kasur? Sing aneh...

            Mesthi luwih kuwat, iku "kabeh klebu"!
            Ora suwe mesin anyar bakal "diuripake".
        3. 0
          29 Oktober 2015
          Quote: Insinyur
          Tentara Turki paling kuat ing NATO, yen sampeyan ora ngerti

          Dheweke ora ngira. eseman Kanggo sawetara alasan, akeh sing mikir babagan Amerika Serikat. eseman
  2. +4
    28 Oktober 2015
    Altai diterjemahake saka basa Turki minangka gunung emas.
    1. + 10
      28 Oktober 2015
      Kutipan saka AdekvatNICK
      Altai diterjemahake saka basa Turki minangka gunung emas.

      Gusti Allah ngalang-alangi sing biaya padha! eseman
      1. +1
        28 Oktober 2015
        Kutipan: SRTs P-15
        Gusti Allah ngalang-alangi sing biaya padha!

        Ya Gampang! K-2 minangka tank paling larang ing donya, iki bakal luwih murah amarga tenaga kerja sing luwih murah, desain sing disederhanakake lan kasedhiyan pembangunan kita dhewe.
        1. +2
          28 Oktober 2015
          Kutipan saka: inkass_98
          K-2 minangka tank paling larang ing donya,

          Aja aneh, sing paling larang yaiku AMX-56 Leclerc ing blumbang paddling $10.
          1. 0
            28 Oktober 2015
            Sing paling larang yaiku Tipe-10, Jepang.
            1. 0
              28 Oktober 2015
              Kutipan saka Maxus
              Sing paling larang yaiku Tipe-10, Jepang.

              No. Tipe-10 $9,4 lan Leclerc $10.
      2. 0
        28 Oktober 2015
        MBT Turki entuk jenenge atas jenenge Jenderal Fahrettin Altai, sing unite nalika perang kamardikan mbebasake kutha Izmir (kutha paling gedhe nomer telu ing Turki lan pelabuhan paling gedhe nomer loro ing negara kasebut sawise Istanbul) saka agresor Yunani.

        http://topwar.ru/3977-obt-altaj...ostroeniya.html
        http://topwar.ru/21300-foto-novogo-tureckogo-obt-altay.html
    2. +1
      28 Oktober 2015
      Altai saka Gunung Emas Mongolia, dudu saka Turki.

      Lan tank kasebut bisa uga diwenehi jeneng kanggo ngurmati wong, nanging jenenge wong iki khusus kanggo Altai. Wong Turki percaya yen asale saka kono. Ana sawetara bebener iki, nanging padha ora bisa menehi jeneng amarga sawise pisah saka Turki, Kyrgyz kuna manggon ing Altai (sawetara abad kepungkur padha dipérang dadi Kyrgyzstan, Khakasses, Altaians, Tuvans). Lan iku sing menehi jeneng modern kanggo tanah iki. Lan tegese bab banget prasaja Alty-Six Ai-Wulan. Sarehne padha nomaden, padha nginep ing Altai setengah taun, setengah taun ing Alatoo lan nginep ing mangsa.
      1. 0
        29 Oktober 2015
        Diterjemahake saka basa Turki, "Altai" tegese "gunung emas" Deleng ing ngisor iki kanggo dhaptar wong Turki.
        1. 0
          29 Oktober 2015
          Aku ora butuh dhaptar wong Turki. Lan malah buku frase ora perlu kanggo pitutur marang kowe manawa Altyn iku emas (Turki), lan Alt saka Mong. emas

          Lan oyot tembung kasebut dudu Altyn lan dudu Alt (mungguh, dudu versi Turki lan dudu versi Mongolia), nanging Alty + Ai - kanthi dekoding sing dakwenehake saka wong pribumi Altai ing kirim sadurunge - kuna. Kyrgyz, sing turunane isih manggon ing Altai. Lan Altai (lan dudu Alty Aem) dadi saka transkripsi Rusia ing peta mengko.

          "Gunung" yen sampeyan tetep - ing basa Oghuz "Dag", ing Kipchak "Too", ing Mongolian "Uulyn".
          1. 0
            29 Oktober 2015
            Lan Gunung Emas Altai (sing nganggo tembung kasebut, nanging diterjemahake ing basa dhewe kanthi cara sing beda) diarani Dzungars (Mongol-Oirats), saka tembung sing sumber Cina nyathet Altai minangka gunung emas.
  3. +3
    28 Oktober 2015
    Tank bali ing mode apik
    1. 0
      28 Oktober 2015
      Kutipan saka Wiruz
      Tank bali ing fashion apik
      Mesin diesel 12 silinder MTU MT 883 Ka 501 kanthi daya 1500 hp lan transmisi otomatis Renk HSWL 295TM

      Transmisi otomatis mesthi apik, nanging efisiensine (mundhut daya) ora apik banget. Kita luwih ndeleng opsi adhedhasar transmisi semi-otomatis, lan entuk daya, ana kaluwihan liyane. Ing kabeh kasus, mung produksi domestik sing perlu.
    2. -1
      28 Oktober 2015
      Kutipan saka Wiruz
      Tank bali ing mode

      Nanging aku ngomong babagan konspirasi ing saindenging jagad para tukang tank sing diganggu amarga ora ana pesenan sing dawa, tandha pisanan yaiku Armata. eseman
  4. +1
    28 Oktober 2015
    Turki ngarepake sanksi saka Kulon? Apa sampeyan uga mutusake kanggo njupuk substitusi impor?)
  5. Komentar wis dibusak.
  6. 0
    28 Oktober 2015
    Mesin tegese Jerman ora cocog karo sampeyan, nanging bedhil minangka norma Jerman, ta?
    1. 0
      28 Oktober 2015
      mesin duwe sumber daya luwih cilik tinimbang bedhil. Sampeyan kudu ngganti luwih asring - siji hemorrhagic.
      1. 0
        28 Oktober 2015
        Aku cangkang Jerman utawa Amerika bakal digunakake munggah luwih kerep tinimbang mesin.
    2. +1
      28 Oktober 2015
      Quote: Insinyur
      Mesin tegese Jerman ora cocog karo sampeyan, nanging bedhil minangka norma Jerman, ta?

      Kacarita bedhil iku MKEK120 120 mm. Apa Jerman? Leopard dilengkapi Rheinmetall Rh-120.
  7. +1
    28 Oktober 2015
    Inggih, kabeh mili, kabeh berkembang. Lan kasunyatan manawa wong Turki mikir yen ora gumantung ing pasokan mesin kanggo tank amarga hilllock nambahake rasa hormat marang dheweke. Yen ora, dina iki kanca lan sekutu, lan sesuk .... ing paling apik, negara-kanca iki bisa uga ora dadi, ing paling awon - minangka sawetara purun enlightened ngandika, "Kita ora duwe allies permanen lan mungsuh, kita mung duwe kapentingan kita dhewe"
    1. +1
      28 Oktober 2015
      Kutipan: Corsair0304
      Inggih, kabeh mili, kabeh berkembang. Lan kasunyatan sing Turki panginten ora gumantung ing sumber saka mesin kanggo tank amarga hilllock nambah pakurmatan kanggo wong-wong mau. Banjur dina iki kanca lan sekutu, lan sesuk ...

      -------------------
      Dheweke nglumpukake Honda Jepang ing omah, umpamane, lan liya-liyane ... Mesin isih ana ing ide sing dilisensi, ora ana apa-apa sing ana ing prinsip ...
  8. 0
    28 Oktober 2015
    peralatan peringatan iradiasi laser,

    Lan apa jenis peralatan iki.
    1. 0
      28 Oktober 2015
      sensor sing ndeteksi ngarsane katerangan laser, iki yen serangan dideteksi dening ATGM karo katerangan laser.
  9. +1
    28 Oktober 2015
    Aku mikir iki wektu kanggo ngirim menyang Turki kanthi kamuflase menyang pesisir ... (tanpa tandha identifikasi) Ayo seragam dadi warna pasir ... (lan rai lan jenggot uga tuwuh))) Ayo Erdogan nyoba .. .
  10. 0
    28 Oktober 2015
    Quote: Insinyur

    ps tank adhedhasar panther Korea, lan panther ing

    Quote: Insinyur
    Tentara Turki paling kuat ing NATO, yen sampeyan ora ngerti. Lan tank kasebut dijenengi miturut Jenderal Fakhrettin Altai.

    ps tank adhedhasar panther Korea, lan panther punika tuning macan tutul Jerman, lan macan tutul mbok menawa paling tank NATO.

    matur nuwun, jengkel.
  11. VP
    +1
    28 Oktober 2015
    Dadi saka ngendi istilah "polisi lapis baja Altai" asale)
    1. 0
      28 Oktober 2015
      Dadi apa tegese dill nalika ngalahake "polisi lapis baja Altai"?
  12. 0
    28 Oktober 2015
    Lan ing ngendi 1500 kita kanggo T-90?
  13. -2
    28 Oktober 2015
    Wong Turki njupuk conto saka kita, "substitusi impor".
    Nanging ora kabeh prasaja kanthi jeneng tank Turki.
    Kaya sing sampeyan ngerteni, Vehbi Koch minangka penggemar bakat enom Altai Kimdir, lan Vedzhi Gonul mung penggemar sing kuat.
    Dadi, aku mikir, Fakhrettin Altai lan Altai (al-high, tai-gunung) ora ana hubungane.
    Lan ya, aku dadi ahli teori konspirasi.
  14. -3
    28 Oktober 2015
    Kutipan: Varyag_1973
    Soko aku ora ngerti, kok padha nelpon tank sing "Altai"?! Petunjuk subtle kaya ngono? Soko bubar, wong Turki wis mlayu nglawan kasunyatan manawa kita maneh nancepake tameng menyang gerbang Konstantinopel!

    Sampeyan takon wong Turki, dheweke bakal ngandhani leluhure saka Altai. Iku wong Armenia sing ngomong marang wong Turki: "Koper-Stasiun-Altai!"
    1. -1
      28 Oktober 2015
      Kutipan saka John
      Sampeyan takon wong Turki, dheweke bakal ngandhani leluhure saka Altai. Iku wong Armenia sing ngomong marang wong Turki: "Koper-Stasiun-Altai!"


      Dipercaya manawa papan kelairan kabeh wong sing nganggo basa Turki yaiku Altai.
  15. 0
    28 Oktober 2015
    Lha kok ngguya-ngguyu, wah, wong pengin tank dhewe, ayo. Mesthine, ora bakal ana apa-apa sing luar biasa, nanging rata-rata sing apik cukup ... Wong-wong Brasil wis ngembangake bedhil self-propelled kanggo sepuluh taun. Inggih, padha nyoba, padha mbangun minangka paling bisa.
  16. 0
    28 Oktober 2015
    Padha duwe masalah karo engine.
  17. -2
    28 Oktober 2015
    Sak ngertiku, ing kondisi operasi tank sing akeh bledug, mesin turbin gas paling apik. Yen sampeyan ndeleng aplikasi inovatif ing pirang-pirang negara, dheweke fokus kanggo nemokake ide kanggo nggawe prinsip anyar kanggo operasi mesin turbin gas. Lan ana model sing cukup lan akal saka mesin kasebut.
    1. +1
      28 Oktober 2015
      mung kanggo mesin turbin gas, bledug iku mungsuh paling awon, padha becik kanggo sisih lor, nanging padha ora bisa banget uga ing ara-ara samun
      1. -1
        28 Oktober 2015
        Praktek nyritakake crita sing beda. Kanggo mesin turbin gas, pasir saka jinis sing kapisah bener-bener mbebayani, nanging ora pasir gurun, lan sing luwih murah dispersi, sing kurang mbebayani. Mikir. Ora ana permukaan kontak saka bagean rubbing. Ana lumahing metu. Area ruang bakar ora perlu diisolasi akeh. Bahan bakar bisa wae. Umumé, ing turbin dimodernisasi kanthi cara khusus, bisa uga tanpa saringan. Supaya sampeyan ora kaget, elinga prinsip "siklon"
        1. 0
          28 Oktober 2015
          Praktek nyaranake sebaliknya, dheweke wis nyoba nyelehake 80 ton ing pasar Timur Tengah lan ora kasil banget, sanajan, kaya sing wis daktulis, kanggo sisih lor lan utamane Arktik, mesin turbin gas minangka pilihan sing apik banget.
          1. 0
            28 Oktober 2015
            Kanggo sampeyan, praktik nuduhake manawa pengalaman wis nuduhake kahanan negatif sing katon kanggo nggunakake desain standar mesin turbin gas. Lan kanggo kula, praktik nuduhake manawa faktor negatif kasebut gampang diowahi dadi positif. Sampeyan bisa mikir saka kepungkur lan saka mangsa ngarep, ngerti apa sing dibutuhake lan ngerti carane nindakake kanthi cara sing paling apik.
            Ing wektu sing padha, kita bisa ngomong yen Arktik nampa motor listrik ing generator listrik. tenogo.
            1. 0
              29 Oktober 2015
              Pitakonan yaiku mesin sing bakal muter generator, amarga mesin turbin gas Arktik es luwih disenengi kanggo bagian tengah lan kidul, diesel optimal.
  18. 0
    28 Oktober 2015
    Kita uga kudu nganggep masalah nggawe kompleks anti-tank anyar "Byzantium" kanggo ngurmati Byzantium (Βύζας Yunani kuna).
  19. 0
    29 Oktober 2015
    Kutipan: Varyag_1973
    Soko aku ora ngerti, kok padha nelpon tank sing "Altai"?! Petunjuk subtle kaya ngono? Soko bubar, wong Turki wis mlayu nglawan kasunyatan manawa kita maneh nancepake tameng menyang gerbang Konstantinopel!

    Ora, yen minangka pitunjuk, mula ora.
    Wong Turki nganggep Altai minangka tanah kelairan kuna. Saka ing kono suku-suku Seljuk lan Utsmaniyah lunga nelukake Mediterania. Wong Turki modern ngelingi iki. Umumé, "... padha ngomong karo Altai, kaya kita."
  20. 0
    29 Oktober 2015
    dolanan sing larang kanggo Turki, mula ora mungkin dheweke bakal gelut ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"