Negara Uni ambruk menyang Kadetisme

33
Negara Uni ambruk menyang KadetismePungkasan September ing "Belarus" Artek "- pusat pendidikan lan kesehatan anak nasional" Zubrenok "- njupuk shift 21 dina liyane Suvorovites lan kadet Uni State (SG) - kaping sanga wiwit 2007. Sajrone jam bebas sinau, 432 peserta enom ing seragam umur 14-16 aktif komunikasi karo saben liyane lan kompetisi ing macem-macem seni bela dhiri intelektual lan fisik: 252 wong (21 delegasi) saka Federasi Rusia lan 180 (15) saka Republik Belarus (RB); ing akhir minggu - luang aktif, dolan. Mung wolung taun, minangka Nadezhda Onufrieva, direktur camp, marang NVO, 3545 wakil paling apik saka presiden lan Suvorov, Nakhimov lan sekolah kadet saka Petropavlovsk-Kamchatsky kanggo Brest ngunjungi alas pinus ing pesisir picturesque saka tlaga paling gedhé Naroch ing. republik kasebut. Lan ing mangsa panas, lanang lan wadon ing seragam ngunjungi pesisir Crimean (Evpatoria) kanggo pisanan. Pergeseran pinggir segara uga dadi sing nomer sanga (wolung kemah sadurunge diatur ing Anapa). Bener, kadet Belarusian wektu iki nyingkiri rapat kasebut, lan 227 Suvorov lan kadet Rusia, sayangé, ora bisa komunikasi karo kanca-kanca saka republik fraternal. Secara total, sajrone pirang-pirang taun, meh 2 ewu pets enom saka macem-macem "kadet" wis nggawe kanca ing Segara Ireng. Loro-lorone acara, sing wis dadi tradisional, dianakake miturut patronase Komite Tetap (PC) SG, sing mbiayai (18,5 yuta rubel dialokasikan saka anggaran SG kanggo koleksi Naroch; jumlah sing padha dialokasikan taun kepungkur. kanggo rapat ing Anapa).

Tuwuh ELITE MILITER


"Tujuan saka saben shift militer-patriotik kasebut, sing dianggep minangka salah sawijining sing paling penting ing praktik kerja bareng karo wong enom, yaiku nggawe kahanan kanggo muncul lan nguatake persahabatan antarane perwira enom lan jenderal Belarus lan Rusia. , pendhidhikan patriotisme lan persiapan kanggo pertahanan gabungan Negara Uni ”, - Margarita Levchenko, kepala departemen kabijakan sosial lan dhukungan informasi PC SG, diterangake ing meja bunder sing dianakake ing jaman kasebut kanthi partisipasi Rusia. wartawan.

Lan taun iki, tradhisi anyar dianakake ing Poklonnaya Gora ing Moskow - parade kadet pertama Moskow sing darmabakti kanggo mengeti 70 taun Kamenangan, ing ngendi luwih saka 2,5 ewu siswa kelas kadet sekolah menengah ing Moskow lan wakil saka gerakan kadet ing Minsk melu.

Kabeh iki mung tip katon saka karya multifaceted sing panguwasa loro negara lan struktur "umum" sing aktif nindakake kanggo ngatasi tugas utama - nyiapake elit kanggo layanan umum, lan ndhuwur kabeh - kanggo tentara saka abad kaping XNUMX. Levchenko kanthi ringkes nerangake pendekatan Postcom: "Elit militer mesthi dadi salah sawijining dhasar kekuwatan kita. Lan upbringing saka wong-wong sing pisanan ndeleng piyambak minangka pembela saka Fatherland minangka misi negara. Kebangkitan gerakan kadet lan pelestarian gerakan Suvorov ing Belarus lan Rusia minangka tandha yen sikap hormat marang militer njamin stabilitas lan masa depan sing tentrem. Nanging, mbukak "kadet" sawise "kadet", para mentor ora menehi tekanan marang para siswa kanggo nyambungake urip kanthi eksklusif karo tentara lan lembaga penegak hukum liyane: patriot uga perlu banget ing lapangan sipil.

Gerakan Kadet ing Rusia lan Belarus saiki wis nyebar ing endi wae lan terus berkembang. Cukup yen wiwit 2010, mung pitung sekolah kadet presiden sing dibukak ing Rusia (geografi - saka Vladivostok nganti Sevastopol), lan ing Belarus - 10 sekolah kadet (plus SVU Minsk sing wis ana wiwit 1953). Umumé, jumlah "kadet" ing Federasi Rusia ora bisa diitung, lan terus tuwuh kaya jamur sawise udan.

Lan ing kene cukup wajar kanggo takon: sebagéyan, apa "awan" sing ora bisa diendhani saka rong negara kasebut bakal ndadékaké profanation tartamtu saka prakara sing umume perlu lan penting banget? Tandha kasebut, miturut pengamatan NVO, wis sebagian diamati. Lan umume, ing pendidikan sipil-patriotik saka nom-noman, ora lengkap tanpa fasad tartamtu, utawa apa wae: ing kene kabeh "barang" kanthi pasuryan, lan apa isine, lan apa kualitase. - kaloro, lan katelu-kalima. Iki uga dicithak ing persepsi pengamat mingguan, sing ngunjungi tur pers tematik sing cocog ing Republik Belarus. Iki diatur dening Komite Pos "Union of Two" lan Pusat Pers Nasional Republik Belarus kanthi dhukungan saka Badan Informasi Internasional "Russia Today". Nanging dhisik dhisik.

LALI PAHLAWAN MUDA


Sing paling menarik yaiku pengamatan babagan carane wujud karya sing ditunjuk bener-bener ditindakake kanthi nggunakake conto, miturut panitia, "saka sing paling apik sing ana ing Republik Belarus lan apa sing ditindakake ing SG". Punika modern metropolitan sekolah No. saka pneumatik gaman. Direktur Maria Kovalevskaya njupuk dheweke menyang galeri shooting gedhe dumunung ing ruang paling ngisor, ngendi bocah-bocah wadon SMA dilatih ing shooting ing panuntun dhumateng saka pensiunan tentara letnan kolonel. Guru, ora tanpa bangga, nyathet yen "sanajan sekolah kita, ora kaya tetanggan anyar, ora dilengkapi kolam renang - aku mikir iki minangka masa depan - galeri shooting kita babagan fungsi, volume lan kualitas. peralatan paling apik ora mung ing ibukutha, nanging uga ing republik. Pengamat NVO, kaya sing dikandhakake, ngelingi masa mudane lan nggawe manawa ing kene sampeyan bisa kanthi cepet njupuk tangan ing marksmanship saka senjata shooting virtual. Ya, lan loro cah sekolah latihan murub ing "sepuluh-sangang". Nanging ana uga pneumatik.

Dheweke nuduhake direktur lan kelas MCDP kanggo siswa kelas 9-11. Ing salah siji saka wong-wong mau, wong enom sinau dhasar kawruh militèr; ing liyane, siswa SMA padha gadhah pawulangan minangka bagéan saka mesthi taunan "Latihan Medis" - padha sinau saka saben liyane kanggo ngukur meksa getih nggunakake tonometer a. "Dheweke uga praktek dressings, nyedhiyani sepindah liyane kanggo korban," Maria Fedorovna nerangake. - Yen ana konflik militer, kabeh dadi perawat sing wis dilatih kanthi apik! Nanging sawise kabeh, iki bisa migunani ing saben dinten gesang - wong, sayangé, kathah nggawe lan tiba ing macem-macem kahanan darurat.

Wiwit Februari 2014, sekolah kasebut nduweni Museum Kehormatan lan Valor of Internationalist Warriors sing sugih. Pameran lan dokumen digawa menyang (lan isih digawa) dening peserta ing perang ing Afghanistan ing 80s abad pungkasan, uga dening ibu lan randha saka wong mati. Miturut Kovalevskaya, mung ana siji museum kasebut ing negara kasebut - ing Vitebsk. Lan ing Mei 8, 2015, dibukak bale jejer "On the Great and Eternal Feat", darmabakti kanggo perang nglawan fasisme Nazi. Lima bagean schematically nutupi babad saka perang ing Brest Brest kanggo Victory Parade, prajurit ngarep, sederek lan Departemen Pertahanan mbantu kanggo ngisi. Anak-anak aktif melu desain, lan saiki ana sawetara sing "makarya" ing kene minangka panuntun.

Nanging, pengamat NVO wani, aside, kanggo narik kawigatosan saka kepala sekolah kanggo kasunyatan sing ing eksposisi iki ora ana tandha siji sing paling sethithik bakal nuduhake sethitik carane atusan lan ewu lanang lan wadon Belarusian sing. wektu hard, bebarengan karo wong diwasa, perang ing detachments partisan. (Apa Panuntun enom ngerti bab iki, Aku ati-ati ora takon: Aku ora pengin isin bisa kanggo anak ing kabeh.) Omission kuwi ora bisa nanging koyone aneh. Menapa malih, ing taun mengeti 70th saka Kamenangan ing republik iki dadi dikenal bab loro nom-noman unik perang, conto "urip" kang (ing siji cilik, secara harfiah) bisa digunakake ing karya karo anak sekolah.

Ing kasus sing sepisanan, kita ngomong babagan cavalier paling enom saka Ordo Kamulyan, Kapten Ivan Filippovich Kuznetsov (1928-1989), sing wis suwe njabat ing Borisov (pusat regional gedhe ing wilayah Minsk) lan, sawise. pensiun, makarya ana ing registrasi militèr lan kantor enlistment: kabeh telu saka penghargaan prajurit paling revered kang ditampa , sing ing umur 14 tanpo pekso dadi putra resimen tentara meriem njaga lan mungkasi perang ing Berlin, ditampa ing umur. saka 16–17. Kanggo seprapat abad, jenenge ora ana ing kutha (lan ing negara), lan kuburan kasebut mung ditumbuhi. Sawijining sejarawan lokal, sing ora pengin nanggepi kahanan iki, nulis menyang Kamentrian Pertahanan Republik Belarus, nanging saka ing kono layang kasebut diluncurake menyang Borisov, lan ing pungkasan, warga Borisov sing ora peduli ditampa. luwih saka balesan resmi saka panguwasa lokal, kang malah jeneng mburi wis dicithak kanthi kesalahan.

Miturut cara, uga migunani kanggo ngandhani bocah-bocah babagan sikap kasebut: supaya dheweke ngerti lan nalika diwasa, "padha ora nindakake." Mung ing wengi mengeti 70th saka Kamenangan, liwat efforts Kolonel saka Russian Railway Troops Vladimir Volynets (lair lan tansaya munggah ing Belarus), sing sengaja kesandhung ing Internet kanggo cathetan dening sing sejarawan lokal ing luwih saka judhul stentorian "Kelumpuhan Memori" (karo wangsulan resmi kasebut kalebu ing), lan filantropis kondhang saka St. Petersburg Grachya Pogosyan, kahanan sing nggegirisi iki diganti kanthi drastis: kuburan kudu dibudidayakake, plakat peringatan muncul ing omah ing ngendi pahlawan urip, lan ing gimnasium kutha No. saiki mung kanggo jeneng salah siji saka lurung-lurung Borisov sawise cavalier kaping telu. Miturut cara, Komite Pos SG uga bisa nyumbang kanggo iki, nanging ana, misale jek, kaya ing Minsk sekolah No. ." Sayange yen media pusat ora nglaporake babagan iki.

Ing kasus kapindho, jeneng pahlawan paling enom katon, sing lay mudhun karo dodo ing embrasure saka bunker mungsuh, Pyotr Alekseevich Filonenko. Putra resimen 14 taun, sak operasi "Bagration" mbaleni feat Alexander Matrosov lan ing wektu sing padha miraculously tetep urip. Lan urip nganti saiki! (Kanggo rincian liyane, deleng NVO No. 32, 2015).

Maria Kovalevskaya dipeksa kanggo "nyathet" komentar sing adil. Nanging, salah sawijining wakil direktur sekolah No. 2 cepet-cepet nerangake yen kamar liyane bakal dialokasikan kanggo museum, "ing prestasi bocah-bocah nalika Perang Patriotik Agung bakal dibayangke kanthi jelas."

"DEOFFICERING" uwis sepisan


Kepala Sekolah Militer Minsk Suvorov Mayor Jenderal Viktor Lisovsky ing gereja sekolahMinsk SVU ing republik ora tanpa alesan dianggep minangka inti saka pendidikan sipil-patriotik saka enom. Iki wis dadi kompetisi taunan nganti pirang-pirang taun saiki - pitu nganti wolung wong saben papan, lan saka atusan bocah lanang umur 12-13 taun sing wis nggawe pilihan sadar sing jelas kanggo milih profesi pembela bersenjata. Tanah kelairan, 80 sing paling apik dipilih. Sawise lulus, 93-95% wong enom cepet-cepet menyang universitas lembaga penegak hukum. Ing wektu sing padha, perlu kanggo mangerteni persentase ing ngisor iki: bocah-bocah militèr sing sinau ing kene mung 7%, bocah-bocah yatim piatu - 8%, nanging anak-anak saka kulawarga buruh lan karyawan - luwih saka 80% (lan sawise kabeh, IEDs padha. digawe utamane kanggo rong kategori pisanan). Kunjungan menyang sekolah kasebut nyebabake respon positif banget saka pengamat NVO, mantan anggota Suvorov, ing sawetara aspek.

Kaping pisanan, bose dhewe, Mayor Jenderal Viktor Aleksandrovich Lisovsky, 50 taun. Nalika ngomong karo dheweke, aku entuk ide yen lapangan kasebut - kanggo mimpin "kadetka", kanggo nglindhungi lan nambah semangat kadetisme Rusia (karo bias Belarusian, mesthi) - dheweke lair. Iku ora dadi luwih sing umum lulus karo kaurmatan saka Ulyanovsk tank sekolah komando, komando lan staf departemen Akademi Militer Republik Belarus lan - kanthi medali emas - Akademi Staf Umum Rusia, dadi calon ilmu militer lan asisten profesor, sanajan iki uga minangka conto kanggo tindakake. Wangsulan: Bab ingkang utama iku iku boundlessly, kanggo gleam ing mripate, ing katresnan karo upbringing saka murid, menehi piyambak tanggung kanggo iku, kreatif lan ngisi kabeh perwira lan Staff memulang karo energi woh. Contone, dheweke wis sregep luwih saka setahun kanggo bali menyang sekolah hadiah tantangan saka Departemen Pertahanan saka USSR long-mati - dhadha Generalissimo Suvorov, sing Minsk SVU kanggo Soviet 38 taun. critane (sekolah iki dibukak ing 1953) wis ora diwenehi adoh liwat pitung taun kepungkur, saben taun nyantosakaké judhul "kadet" paling (lan total wis gained iku 12 kaping - luwih saka sekolah liyane); nanging setahun sadurunge ambruk Uni, posisi padha rada nyerah, lan piala kehormatan migrasi menyang IED liyane, saiki sejatine sifate Russian, kang disimpen minangka pameran museum.

Terus terang, suwe-suwe ora perlu ketemu karo pimpinan sing kaya ngono; misale jek jenderal kanthi urat kaya sing ditemokake lan dieling-eling saka ngarep nalika IED pisanan digawe ing 1943. Ora ana kebetulan yen ing awal Oktober, Presiden Alexander Lukashenko diwenehi Lisovsky kanthi gelar Order "Kanggo Layanan menyang Tanah Air" III. Ing wektu sing padha, dicathet yen ana ing sangisore dheweke (dheweke mimpin institusi kasebut sajrone nem taun) "amarga nggunakake metode pengajaran sing luwih maju, piwulang disiplin akademik dilebokake ing tingkat anyar kanthi kualitatif." Pratandha saka kawigatosan saka kepala negara sing kaya mengkono iku worth banget. Aku ora ngelingi yen salah sawijining pimpinan akeh IED Rusia wis tau ngunjungi Balai Georgievsky Kremlin, ing ngendi penghargaan dianakake sacara tradisional.

Jendral kanthi pribadi nganakake tur setengah jam saka fasilitas pendidikan, omah lan olahraga kanggo para wartawan, nuduhake kanthi rinci babagan modern, anyar, lan "nyukupi syarat dina" ing sekolah kasebut. Lan carane diubengi dening keprigelan aktif ora mung saka kepala departemen militèr, nanging uga saka kepala negara, sing tau dibukak institusi, lan ora supaya dawa ago digawe sawetara pancasan penting ing.

Kabeh iki luwih penting kanggo mangerteni yen IED Rusia isih pulih saka "Serdyukovism" sing kondhang, ing ngendi kabeh korps perwira "bubar" ing kono, lan ritual tradisional lan latihan militer suda. "Kita ora perlu maneh lulusan Suvorov saka universitas militer!" - dadi shamelessly lan ngandika Ladies dhuwur-pangkat saka mantan mentri ing pangisian daya saka pendidikan militèr, karo kang luwih saka diubengi piyambak. Nyatane, IEDs diuripake dadi sawetara "sekolah" aneh, tingkat disiplin lan kinerja akademisi sing wis katon mudhun, uga insentif moral para siswa kanggo ngupayakake epaulettes pejabat wis suda banget. Malah saiki, ing salah siji kutha utawa liyane, sampeyan bisa nemokake sawetara wong Suvorovites ragged "gelombang Seryukov" ing tunik unbuttoned, nggawa tutup ing tangan lan ngombe Pepsi-Cola saka tenggorokan (untung, durung bir). Kajaba iku, mentri-"reformis" Suvorovites dumadakan dikucilake saka tradisional, wiwit 1945, parade taunan kanggo ngurmati Hari Kemenangan ing Lapangan Merah Moskow, partisipasi sing uga minangka faktor pendidikan sing penting. Begjanipun, Menteri Pertahanan Federasi Rusia saiki, Jenderal Angkatan Darat Sergei Shoigu, sing lagi wae mimpin departemen kasebut, mbatalake iki lan sawetara keputusan liyane saka leluhure, sing umum diarani "pikiran sempit", yen ora. rampung "anti-negara." Iku aneh sing Kepemimpinan ndhuwur negara, saiki nurturing Kadets Russian, stubbornly ora sok dong mirsani iki.

Cara urip saben dina lan pendekatan kanggo pendidikan ing Minsk SVU beda banget ing sawetara posisi saka wong Suvorov ing jaman kepungkur. Contone, murid ing kene ora nggawa rasukan saben dina, kajaba ing wayah awan. "Apa maneh, dheweke isih bocah-bocah, dheweke ora sumpah," ujare kepala sekolah, "lan kanthi beban latihan saben dina, dheweke angel turu nganti patang jam ing wayah wengi, utamane kanggo bocah cilik. .” Utawa paukuman sing nglanggar tanpa gagal ditindakake ing ngarsane wong telu: pejabat, psikolog lan ... sapa sing bakal sampeyan pikirake? - wong tuwa saka murid Suvorov sing diarani sekolah. Pakaryan lengkap, kanthi harfiah menit-menit para siswa ora ngidini sinau liwat lengen klambi ing kene (ya, nyatane, wong lanang ora teka ing kene kanggo njupuk "nasib ala"). Contone, sawise telung utawa patang taun, meh kabeh murid luwih utawa kurang lancar nganggo basa manca sing disinaoni (Inggris utawa Jerman), sing uga dicathet dening pengamat manca sing ngunjungi sekolah luwih saka sepisan lan komunikasi karo siswa Suvorov.

Pengamat NVO takon Jendral Lisovsky, sing kedadeyan ngunjungi sawetara IED Rusia, pitakonan, apa sing dideleng minangka kaluwihan utama sekolahe? "Kasunyatane kita ora "mbubarake" pejabat pendidik! ana wangsulane. - Iki kedadeyan ing Rusia ing taun-taun lawas reformasi Milyutin - ing 60-70s abad XIX, nalika korps kadet diuripake dadi gimnasium militer, bangga - tali bahu - dicopot saka kadet, lan banjur njupuk. dasawarsa utawa loro, utawa malah luwih, kanggo bali menyang asli kadet bener. Ing salah siji saka IEDs Russian, Aku weruh kolonel pensiunan ing sirah saka platoon karo, Aku apologize kanggo rinci, padharan uga-bulging. Apa iki kasus?! Bocah lanang sing nganggo seragam saben dina kudu mirsani komandan-perwira sing isih enom - pinter, sopan, pinter, atletis. Ngomong, kapten, sing enggal dianugerahi pangkat mayor. Siswa kasebut kudu nganggep dheweke, ngupayakake kaya dheweke, dadi kaya dheweke.

Lisovsky, mbokmenawa amarga andhap asor, katahan bisu babagan kasunyatan sing kepala sekolah mesthine kudu akting jenderal (sanajan ing umur, nanging luwih wicaksana ing militèr lan pengalaman urip, karo disposisi energik), minangka mesthi, karo langka. pangecualian, ana ing jaman tsarist KK lan Soviet IEDs. Apa Suvorovite ora ngimpi nemokake baton marsekal ing sawijining dina!.. Alas, saiki kepala kabeh wolung SVU Rusia, kanthi hormat kanggo pengalaman sugih lan karya mulia ing pendhidhikan para pemuda, minangka perwira cadangan lan pensiunan: limang kolonel, telung jenderal; meh kabeh wis luwih saka 55-60, malah nganti 70 ora adoh ...

KABEH WARNA KADET


Saliyane siswa Suvorov paling apik saka Minsk, "werna kabeh" saka Belarusian (kabeh 11 sekolah diwakili) lan wakil - 13 sekolah-korps saka bagéan Eropah saka negara - kadetisme Rusia teka Zubrenok. Iki utamané dirasakake ing Dina Negara Uni, sing dirayakake kanthi tradisional ing rapat-rapat kasebut. Iku nyenengake kanggo ndeleng wong lanang (lan bocah-bocah wadon) ing seragam lan komunikasi karo wong-wong mau - kabeh wong diwasa nyathet iki - ora mung ing bagean resmi saka acara, nanging uga "ing pinggiran" camp. Sadina-dina aku kalebu taruna lan taruna, siji (siji) ora krungu, nadyan saka kadohan, ora setengah-setengah laknat, dene kanca-kancane wong sipil, ora sathithik dicekel bocah-bocah wadon. wong tuwa, ing transportasi, secara harfiah "ibu ngomong." Alas, saiki ing antarane siswa sekolah menengah lan siswa gaya prilaku iki minangka norma.

Akèh-akèhé saka nom-noman sing nganggo seragam iki nggawe pilihan kanthi sadar nalika umur 10 taun, kadhangkala ora lengkap. Lan padha menyang kadet supaya - supaya iku muni banget pathetic kanggo wong - kanggo nyiapake piyambak kanggo ngawula Fatherland ing tentara. Ing kene aku bisa menehi katrangan kaya sing dakrungu.

Motto Kadet, kanthi ringkes lan kanthi ati-ati dicetak dening perwira Rusia "asal Kadet" ing Rusia pra-revolusioner: "Jiwa kanggo Gusti Allah, ati kanggo wanita, urip kanggo Panguwasa, ora ana pakurmatan kanggo sapa wae," dudu tembung kosong kanggo penerus modern saka tradhisi Kadet. Bener, kanthi resmi motto iki ing SVU lan KK saiki "dibagi" lan ditampilake minangka "Urip kanggo Tanah Air, ora ana sing ngurmati sapa wae": padha ngomong, Gusti Allah, lady of heart, iki wis murni pribadi.

Nanging, babagan iman ing Minsk SVU sing padha, wiwit taun 2006, ana candhi kanggo ngurmati rasul lan penginjil Yohanes Teolog, temboke dicet nganggo pasuryan para suci, sing paling akeh dimuliakake minangka prajurit sing kadonyan lan swarga Fatherland; kepala Gréja Ortodoks Belarusia, Metropolitan Pavel saka Minsk lan Zaslavl, kanthi rutin nganakake layanan ing kene. Ana papan suci sing padha ing "kadet" Rusia. "Sanajan, ora kaya korps kadet kraton, kita ora mulang Hukum Allah marang siswa Suvorov, ora ana sing ngalangi dheweke nekani gereja, sing ana ing wilayah sekolah," ujare kepala SVU Ulyanovsk (iku diawasi dening komando utama Angkatan Udara), kolonel cadangan, ing wawancara karo salah sawijining koran regional. Vladimir Shirokov. "Lan kanggo Muslim, sing uga sinau karo kita, mullah saka Brigade Airborne 31 teka."

NANGGO SAKA KALIMANTAN

Nanging isih, omah-omahé kutha cilik saka kadet sekolah Rusia-Belarus kadhangkala malah tetep metu. Perwakilan saka sawetara sekolah (korps) sing metu ing Zubrenka kanggo review solemn ing wusana Dina Uni State, seragam sugih iki dibedakake dening tastelessness ketok, flashiness obsessive, pretentiousness gedhe banget ora gawan ing seragam militèr. Sawetara padha disandangi munggah ing cara iki (kadet dhewe ora invent seragam), kaya-kaya remaja ora nyepakaké kanggo dadi elit militèr, nanging kuli hotel kelangan, utawa malah waiters cafe. Kanthi kabeh hormat kanggo wong enom lan pendidik ... Saiki Cossacks saiki kabeh lan macem-macem disebut mummers (lan ora tanpa alesan), nanging kanggo lads saka Kuban Cossack KK dijenengi sawise. ataman Babych (Krasnodar), sing uga ing Zubrenok, stylized kubankas upacara lan Circassians ing gaya kadet tradisional.

opo maneh? Akeh kadet duwe dhadha ketok karo Anugrah padha ditetepake dening Gusti Allah mangerténi sing - secara harfiah kabeh dodo wis dijamin ing salib lan medali, lan asring ing sawetara larik. Sawetara Brezhnevism. Ing endi kesopanan? Utamane yen sampeyan ngelingi Suvorovites pisanan sing lungguh ing mejane ing taun 1943: akeh sing ora mung nyedhot bubuk mesiu, nanging uga tatu ing perang, nanging ora saben wong ditandhani. Lan medali apa sing ditandhani (siji utawa loro ing dhadha) - "Kanggo wani", "Kanggo jasa militèr" ... sacredly diajeni ing korps kadet: "Aku njaluk anak-anakku supaya njupuk conto: miwiti saben bisnis kanthi berkah saka Gusti; setya marang Panguwasa lan Tanah Air nganti ambegan; mlayu saka kemewahan, idleness, covetousness lan golek kamulyan liwat bebener lan kabecikan, kang simbol sandi. Payudara sing enom, "dicet" karo larik medali omah, kemewahan lan idleness, nyumbang kanggo pangembangan kapentingan pribadi.

Kajaba iku, ana uga pratelan pribadi kanggo guru. Direktur salah sawijining sekolah ing bagean resmi ing Dina Uni Negara metu kanggo nampa penghargaan ing sandhangan unpresentable, kaya-kaya sengaja sijine salah siji sing paling ala saka lemari klambi, utawa sing paling apik kanggo. kekurangan dana kanggo nganyari. Apa banjur dheweke katon ing ngarepe para murid ing sekolah?! Gajihe para guru, mesthi ora panas banget, nanging kok ora cocog banget karo tanggungan kadet sing apik banget? Ya, lan guru kasebut kudu duwe "kontrol busana" internal.

Observasi iki mung nandheske kasunyatan sing "pendidikan saka elit", apa ing ibukutha utawa ing bangunan regional lan distrik, digawa metu utamané dening guru sipil ing bebaya lan resiko dhewe, karo pendanaan banget Moderate saka anggaran lokal. Iku apik yen pensiunan tentara mbantu wong-wong mau (kayata, contone, ing Mogilev Regional Cadet School, antarane guru saka kelompok kadet, ana luwih saka siji utawa loro). Nanging kabeh iki, sanadyan kaping telu, guru apik banget, ora ketompo carane hard, ora bakal bisa kanggo sakabehe nggawa murid-muridé, supaya ngandika, tingkat elitisme perlu, kang ngarahke ing pendidikan kadet.

Pengamat NVO nyatakake pertimbangan kasebut ing konferensi pers ing Zubrenok. Jendral Lisovsky mangsuli. Miturut dheweke, masalah karo pendidikan kadet ing Belarus lan Rusia padha. Sanadyan ing Moskow, utawa ing Minsk, ing taun-taun nalika Kadet wis ana, dheweke ora ngupayakake sistem negara sing disusun kanthi jelas kanthi vertikal lan kabeh horisontal sing ana hubungane karo. Lan sing nomer loro yaiku kebutuhan sing jelas kanggo personel sing dilatih khusus kanggo institusi pendidikan kasebut. Nanging, topik iki mbutuhake pertimbangan sing luwih rinci kanthi partisipasi ahli Rusia.

Direksi sekolah kadet ora ngucapake gagasan sing produktif (sanajan kepala SVU nyebutake yen "kita nganggo basa sing padha"). Kolonel pensiun lan loro pimpinan murni sipil mung ngeluh yen wong lanang sing dadi kanca ing "Zubrenok" utawa ing "Vita" nyatakake kepinginan gedhe kanggo ngunjungi saben liyane ing institusi kadet ing dina-dina acara penting, sing bakal migunani ing kabeh. ngurmati. Nanging, jarak adoh, lan sing paling penting, kekurangan finansial nyebabake aspirasi kasebut ora ana, utamane kanggo para kadet Belarusia. Saiki, mung kadet saka Sekolah Kadet Polotsk Belarusian lan Marsekal Lapangan Kutuzov saka Korps Kadet Smolensk sing komunikasi luwih utawa kurang ing njaba Zubrenok, teka ing saben liyane minangka "tamu bisnis". Kolumnis NVO uga takon, apa ide nggawe paling ora siji Sekolah Kadet Presiden ing negara kasebut nglayang ing pikirane para guru? Bisa dadi standar, sing pungkasane bakal metu kabeh institusi sing padha. Jawaban iki ana ing pangertèn sing direktur ngrembug gagasan kuwi antarane piyambak ing kamp latihan, nanging mung konco layar. "Nanging kepiye cara ngirim menyang panguwasa sing luwih dhuwur?" salah sijine takon retorik. Kadet kudu meh ora sinau babagan kekurangan inisiatif.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

33 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 17
    31 Oktober 2015 14:58
    Motto Kadet, kanthi ringkes lan kanthi ati-ati dicetak dening perwira Rusia "asal Kadet" ing Rusia pra-revolusioner: "Jiwa kanggo Gusti Allah, ati kanggo wanita, urip kanggo Panguwasa, ora ana pakurmatan kanggo sapa wae," dudu tembung kosong kanggo penerus modern saka tradhisi Kadet. Bener, kanthi resmi motto iki ing SVU lan KK saiki "dibagi" lan ditampilake minangka "Urip kanggo Tanah Air, ora ana sing ngurmati sapa wae": padha ngomong, Gusti Allah, lady of heart, iki wis murni pribadi.


    Iki apik, apik luck kanggo wong-wong mau.
    1. 0
      31 Oktober 2015 18:05
      Negara Uni ambruk menyang Kadetisme

      Rama ana, anteng sawise Pemilu? A? bl?
    2. 0
      31 Oktober 2015 18:19
      LALI PAHLAWAN MUDA

      bl!!!!!! Nanging dheweke nggoleki ing ngendi??? Apa x?!!?
    3. 0
      31 Oktober 2015 19:45
      nyawa marang Gusti Allah, utang marang awake dhewe, urip marang tanah air, ora ana pakurmatan marang sapa wae! Wakil Direktur Pendidikan Kadet Korps Kadet Republik Chuvash! lan penulis dudu kadet, nanging kadet. kadet babagan partai politik, lan kita kadet lan ora cenderung
      1. +1
        1. november 2015 10:30
        Lan ing ngendi sampeyan maca yen "kadet" ora sujud? Apa iki, jeneng manca wadon? Master layang dhisik, kadet.
  2. +9
    31 Oktober 2015 15:06
    Lan apa asu nulis judhul, yen ora, aku ora ngerti apa?
    1. + 13
      31 Oktober 2015 15:23
      Kutipan saka cccr51
      Lan apa *** wrote judhul, digunakake aku ora ngerti apa?

      Ya, ora apik banget. Ambigu.
      1. +4
        31 Oktober 2015 16:01
        Kutipan saka Tusv
        Ya, swarane ora apik.

        Wong lanang mau ora mrana. Dheweke pengin situs ing ngendi bocah-bocah kelas siji nongkrong.
        1. +5
          31 Oktober 2015 16:06
          Kutipan saka EvgNik
          Wong lanang mau ora mrana. Dheweke pengin situs ing ngendi bocah-bocah kelas siji nongkrong.

          Aku uga ora seneng karo dheweke - aku njaluk menyang kelas siji? :)
          1. +2
            31 Oktober 2015 17:41
            Quote: lelikas
            Aku uga ora seneng karo dheweke - ayo aku menyang kelas siji

            Lha kok cepet banget. Yen sampeyan ora seneng, nanging dheweke nulis kanthi bener - langsung ing dalan kanggo lulus sekolah.
    2. +1
      31 Oktober 2015 18:07
      Kutipan saka cccr51
      Lan apa asu nulis judhul, yen ora, aku ora ngerti apa?

      Inggih, inggih, kula setuju. +
    3. +1
      31 Oktober 2015 18:25
      Kutipan saka cccr51
      Lan apa asu nulis judhul, yen ora, aku ora ngerti apa?

      STOPUDOVOY PLUS!!! Insyaallah admin bakal nyembelih, iki nglanggar karepe wong! Aku ndhukung KOWE ya
  3. +4
    31 Oktober 2015 15:17
    Kutipan saka cniza
    "Jiwa - kanggo Gusti Allah, ati - kanggo wanita, urip - kanggo Panguwasa, pakurmatan - ora kanggo sapa wae."
    Motto sing banget penasaran, sing nduweni isi sing penting banget. Motto kasebut nggawe model kanggo hierarki nilai. Kaping pisanan yaiku Gusti Allah minangka nilai mutlak sing paling dhuwur lan ora bener kanggo napsirake iman marang Gusti minangka pribadi, amarga ide agama iki. iku bagéan saka donya agama-Orthodoxy, kang umum pondasi spiritual saka wong Rusia ing saindhenging meh kabeh sajarah Rusia Deleng carane akeh pasamuwan ing kutha lan desa, biara, carane sampeyan bisa ngomong sing iman iku pribadi, amarga iki properti umum kita lan ora Matter yen sampeyan Kristen, apa sampeyan pracaya marang Gusti Allah, kita kabeh anak saka siji wong, siji budaya spiritual.
  4. + 12
    31 Oktober 2015 15:23
    Kanggo bali NVP menyang sekolah, "latihan militer awal", bocah kasebut mulang babagan safety urip, aku isih ora ngerti kepiye tegese ...
    1. + 12
      31 Oktober 2015 16:19
      Kutipan saka Masya Masya
      Bali menyang sekolah NVP,"

      Biyen diwulangi berjuang lan menang, saiki mung bertahan opo bedane?
      1. 0
        31 Oktober 2015 17:47
        Kapethik saka: afdjhbn67
        Kita biyen diajari perang lan menang,

        Minus sing aneh ... paling bisa dibenerake ..
  5. +5
    31 Oktober 2015 15:27
    Kutipan saka Masya Masya
    bocah OBZh mulang, aku isih ora ngerti kepiye tegese ...

    Fundamental safety urip kaya. Aku dhewe takon anak-anakku apa sing diwulangake babagan perkara iki. Ora ana wangsulan
    1. +4
      31 Oktober 2015 15:29
      Iki sing dakkandhakake ...
    2. +3
      31 Oktober 2015 17:48
      Kutipan saka Tusv
      Aku dhewe takon anak-anakku apa sing diwulangake babagan perkara iki.

      Ya, apa sampeyan? Salah sawijining bagean OBZH anyar yaiku "Carane njupuk selfie kanthi bener (aman)"! ombenan
  6. +1
    31 Oktober 2015 15:33
    Negara Uni ambruk menyang Kadetisme


    Sawise trik bapakku karo pangkalan ing Baranovichi, kudu dianggep yen negara serikat kasebut tiba ing piramida perdagangan. Iki diarani penjaga toko cilik ing kekuwatan, lan malah sanksi dicabut, sial, Lukashenka ing Monte Carlo, nganggo celana putih, lan putrane nganggo topi, kanthi pita "Armada Kapal Selam Republik Belarus" ....
    1. +7
      31 Oktober 2015 17:31
      Quote: Asadullah
      Sawise trik rama karo basa ing Baranovichi

      Luwih elek tinimbang mungsuh sing pinter mung kanca sing licik! hi
      1. +4
        31 Oktober 2015 17:41
        Quote: Bayonet
        Quote: Asadullah
        Sawise trik rama karo basa ing Baranovichi

        Luwih elek tinimbang mungsuh sing pinter mung kanca sing licik! hi

        Halo, San apik tenan. Paribasan, ing celengan pikiran wicaksana apik
        1. +1
          31 Oktober 2015 21:07
          Halo! Aku uga seneng! eseman
  7. +5
    31 Oktober 2015 15:35
    Negara Uni ambruk menyang Kadetisme

    Kadet ngomong.......
    1. +1
      31 Oktober 2015 19:02
      sabakina (6)
      Matur nuwun kanggo Mercusuar!
  8. -2
    31 Oktober 2015 15:50
    Quote: Asadullah
    Negara Uni ambruk menyang Kadetisme


    Sawise trik bapakku karo pangkalan ing Baranovichi, kudu dianggep yen negara serikat kasebut tiba ing piramida perdagangan. Iki diarani penjaga toko cilik ing kekuwatan, lan malah sanksi dicabut, sial, Lukashenka ing Monte Carlo, nganggo celana putih, lan putrane nganggo topi, kanthi pita "Armada Kapal Selam Republik Belarus" ....

    Aku sing tanpa kita, sing ,, rama ,, ora apa-apa
  9. +2
    31 Oktober 2015 16:20
    Kutipan saka Tusv
    Kutipan saka Masya Masya
    bocah OBZh mulang, aku isih ora ngerti kepiye tegese ...

    Fundamental safety urip kaya. Aku dhewe takon anak-anakku apa sing diwulangake babagan perkara iki. Ora ana wangsulan



    Padha bakal teka menyang kesimpulan sing NVP bakal bali.
  10. +2
    31 Oktober 2015 16:46
    Belarusians minangka wong peninggalan, kaya bison Bialowieza, guncangan sing kontraindikasi kanggo dheweke. Old Man, minangka kepala pemburu, ngawasi habitat lan nglindhungi saka pemburu.
  11. + 13
    31 Oktober 2015 16:52
    Sawise ngunjungi sekolah kadet tartamtu, aku nyadari yen iki dudu apa sing kudu ana ing kasunyatan, apa sing dibutuhake tentara lan masyarakat, mula saiki ora ana cara liya tandha sing apik lan mung, aku arep takon penyelenggara saka aib iki (WORDS LAIN ora bakal milih ) sampeyan paling ora keganggu maca bahan, memoar saka wong-wong sing ngadeg ing asal saka inisiatif iki ing Rusia ing siji wektu, lan apa sampeyan nguripake wiwitan nyoto iki kanggo dina iki ...
  12. +4
    31 Oktober 2015 17:23
    nggumunake. Ing sisih kiwa ing foto - Shkuro sing digantung? Utawa Kaledin, ora kurang digantung?
    Kutipan: Volka
    Sawise ngunjungi sekolah kadet tartamtu, aku nyadari yen iki dudu apa sing kudu ana ing kasunyatan, apa sing dibutuhake tentara lan masyarakat, mula saiki ora ana cara liya tandha sing apik lan mung, aku arep takon penyelenggara saka aib iki (WORDS LAIN ora bakal milih ) sampeyan paling ora keganggu maca bahan, memoar saka wong-wong sing ngadeg ing asal saka inisiatif iki ing Rusia ing siji wektu, lan apa sampeyan nguripake wiwitan nyoto iki kanggo dina iki ...

    Aku ngunjungi perkara sing padha ... Tanpa alas, aku ora bisa ngomong apa-apa ... Saka rasional, diputusake dening aku, aku njupuk anakku saka kono, lan nulis statement menyang kantor jaksa (aku isih entuk jawaban sing apik. ).
    Mbokmenawa, ora ing endi wae padha sujud ing sprei fasis ...
  13. +1
    31 Oktober 2015 17:54
    Kadet Belarusia wektu iki nyingkiri rapat kasebut, lan 227 Suvorov lan kadet Rusia, sayangé, ora bisa komunikasi karo kanca-kanca saka republik fraternal.
    Kuwi sing mbiyen mbiyen aku bingung, aku kudu maca artikel maneh. Akeh tembung sing apik, akeh pujian lan celaan sing lembut kanggo kesalahan cilik. Ketoke ora kabeh minangka openwork kaya sing diterangake ing artikel kasebut.
    1. +1
      31 Oktober 2015 18:13
      Aku bakal nambah. Kabeh kaya ing lagu Utyosov: "Kabeh apik, marquise ayu ... kajaba kanggo trifle ..."
      1. +2
        31 Oktober 2015 19:02
        Ngapunten, minangka pacangan musik lan musisi, aku ora bisa ngliwati kiriman sampeyan ...
  14. Komentar wis dibusak.
  15. -1
    31 Oktober 2015 18:12
    Apike yen para mudha negara kita wiwit cilik kenal, kenal karo wong lan negara.
  16. +1
    31 Oktober 2015 18:20
    Siji bisa duwe sikap sing beda-beda marang pendidikan militer-patriotik bocah-bocah lan latihan militer bocah-bocah ing korps kadet (sekolah Suvorov lan Nakhimov), nanging ora bisa ngilangi kasunyatan manawa iki pancen nyata, sanajan wong cilik. Aku ora bakal mbantah karo wong-wong sing ngomong yen sekolah-sekolah iki ora kaya biyen, sing ora ngajari ngelmu menang ing kono lan ora nuruti dhawuhe admiral legendaris - aku ora bakal mbuwang wektu. Siji bab ora bisa dibantah: ing sekolah-sekolah kasebut, personel mangsa kanggo Angkatan Darat lan Angkatan Laut Rusia dipalsukan. Ing kene dheweke bakal ngerti
    apa sejatine persahabatan lanang lan tim lanang, yaiku: gotong royong, kejujuran, kekarepan kanggo nuduhake potongan roti pungkasan, tanggung jawab marang tim, lan liya-liyane, sing ora bakal sampeyan alami ing sekolah biasa (Leonid Yurchenkov)

    Nyiapake awake dhewe kanggo layanan kanggo kabecikan Tanah Air lan wong-wong iku prakara sing mulya lan mulya. Iki luwih dhuwur tinimbang bravado kosong saka kanca-kanca sing nglampahi wektu ing perselisihan sing paling umum babagan "kelangan pekarangan". Protektor lanang tansah ninggalake tandha ing sajarah, nalika akeh mung bakal bledug lan mlayu ing nisan antarane rong tanggal ...
    prajurit
    1. 0
      1. november 2015 10:40
      Aku ora ngerti kenapa sekolah Suvorov lan Nakhimov saiki diarani sekolah kadet? Dheweke digawe ing USSR ing taun 1944 lan, wiwit saiki dheweke terus-terusan ngomong babagan "pengawetan" tradhisi, dheweke kudu tetep sekolah lan murid-muride kudu diarani siswa Suvorov lan Nakhimov. Ngganti jeneng struktur Soviet dadi tsarist minangka nesu lan substitusi makna. Nggawe sekolah kadet anyar dhewe utawa urip maneh sing lawas, nyanyi pujian marang raja lan monarki ing kono. Kaya sing dikandhakake, Gusti Allah iku kagungane Gusti Allah, Caesar kagungane Kaisar.
  17. 0
    31 Oktober 2015 19:14
    Secara objektif, saiki ora ana negara kesatuan. negara siji mbutuhake sawetara kahanan indispensable: sistem politik siji lan lapangan legal siji. dina iki ana luwih beda antarane Rusia lan Belarus saka antarane Rusia lan Amerika Serikat! Iki negara loro wis milih dalan pembangunan sing meh diametrically ngelawan.
  18. 0
    31 Oktober 2015 19:32
    Kutipan saka Anchonsha
    Apike yen para mudha negara kita wiwit cilik kenal, kenal karo wong lan negara.

    Setuju "ngerti" ing kene dudu terminologi sing bener. Ana tembung liya, kenalan karo kanca-kanca saka negara liya. Sampeyan bisa ing kasus iki kanggo geser mudhun kanggo toleransi. Aku sengit tembung iki.
  19. +1
    31 Oktober 2015 19:37
    Kutipan: Alexander 67
    dina iki ana luwih beda antarane Rusia lan Belarus saka antarane Rusia lan Amerika Serikat! Iki negara loro wis milih dalan pembangunan sing meh diametrically ngelawan.

    Kutipan: N.A. Nekrasov
    Kayu bakar saka ngendi?

    Sebutake cara sing beda karo Belarus lan apa sing ndadekake Rusia ana hubungane karo AS?
    Aku ngenteni kanthi ati-ati
  20. +2
    31 Oktober 2015 20:56
    Wong-wong Khvorum sing nyenengake!
    Ayo kula menehi alesan liyane kanggo seneng-seneng!
    Carane katon ing Pengawal, pesenan, kaping pindho Red Banner... TK? Ing ngendi kabeh wong saka popok, pengasuh, tukang resik lan pendidik kanthi bangga nyebut awake dhewe minangka pengawal.. utawa pengawal.. utawa ... sampeyan bisa mikir liyane.
    Utawa, contone, pendidikan umum menengah pengawal sekolah ... lan liya-liyane.
    Aku ora guyon guys.
    Iki kabeh adhedhasar macem-macem unit militer tempur sing mulya saka Tentara Soviet sadurunge ana ing situs institusi prasekolah lan bocah-bocah kasebut.
    Mulane bayi pungkasan duwe hak kanggo njaluk lencana pengawal.
    Voilà!
    Saiki kumpulake pikirane lan coba mangertos wacan ing ngisor iki:
    Ulyanovsk Pengawal Twice Red Banner Order saka Red Star Suvorov Military School (UGSVU) iku sawijining institusi pendidikan (Suvorov School), dumunung ing kutha Ulyanovsk.
    Leluhur kita sing mulya, sing menangake hak disebut Guardsmen ing perang, mesthine ngguyu, nanging bisa uga ora.
    Kadet Moskow lawas ora lucu banget kanggo aku.
    1. 0
      31 Oktober 2015 21:20
      Kanggo referensi, Sekolah Militer Pengawal Ulyanovsk Suvorov minangka pewaris sejarah tradisi Gimnasium Militer Simbirsk, Korps Kadet, Sekolah Infanteri Simbirsk lan Sekolah Komando Tank Tinggi Pengawal Ulyanovsk.
    2. 0
      31 Oktober 2015 21:25
      Kutipan saka kunstkammer
      Ayo kula menehi alesan liyane kanggo seneng-seneng!
      Carane sampeyan ndeleng pengawal, pesenan, kaping pindho Red Banner ... TK?

      Aku ora ngerti artine kiriman sampeyan / sampeyan. Pengawal langgeng. Yen Pengawal wis teka, ibu Rusia duwe pembela liyane.
      Ya, lencana Pengawal dimenangake dening mbah kakung, lan kanthi wedi apa sampeyan / sampeyan ngomong / ngomongake kabeh Pengawal?
  21. 0
    31 Oktober 2015 21:25
    Kutipan saka Tusv
    Kutipan saka cccr51
    Lan apa *** wrote judhul, digunakake aku ora ngerti apa?

    Ya, ora apik banget. Ambigu.


    Sing utama yaiku makna. Nanging bapak lan judhul kaping pindho.
    1. 0
      31 Oktober 2015 21:47
      Kutipan saka iliitchitch
      Sing utama yaiku makna. Nanging bapak lan judhul kaping pindho

      Intine Batsko mbela tapel wates kulon kita ora kaping pindho
  22. +1
    31 Oktober 2015 23:35
    Lan kepiye sampeyan pengin? Sistem korps kadet mung kudu dikembangake! Masa depan ana ing mburine, kita wis liwati (utawa luwih becik kita liwati!) Periode nalika kursus CVP ditinggalake ing sekolah, njupuk conto saka Israel, cadangan mobilisasi kita ora gedhe, nanging negara gedhe!
    1. 0
      1. november 2015 10:43
      Lan ing basis saka apa sing arep kanggo revive sistem ilang pendidikan kadet? Apa ora ngembangake sistem pendidikan militer Soviet? Apa jenis semangat kanggo ngidoni kabeh prestasi Soviet lan ngluhurake nilai-nilai mitos saka tentara estate tsarist?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"