Babagan nitahaken saka gerakan Russian anak sekolah

18
Ing 29 Oktober, organisasi anak lan pemuda anyar muncul ing Rusia, sing diarani Gerakan Anak Sekolah Rusia. Keputusan sing cocog ditandatangani dening Presiden Rusia Vladimir Putin. Ditegesake manawa organisasi anyar bakal dadi publik-negara.

Babagan nitahaken saka gerakan Russian anak sekolah


Keputusan No. 536 tanggal 29 Oktober 2015 "Ing panyiapan organisasi publik-negara All-Russian" Gerakan bocah-bocah sekolah Rusia.

Saka teks keputusan presiden:

Kanggo nambah kabijakan negara ing bidang pendhidhikan generasi mudha, kanggo ningkatake pambentukan pribadine kanthi basis sistem nilai sing ana ing masyarakat Rusia, aku mutusake:

1. Coba gunakake kanggo nggawe, kanthi partisipasi asosiasi umum lan warga (...) "Gerakan Anak Sekolah Rusia."

2. Netepake yen pangadeg "Gerakan Anak Sekolah Rusia" atas jenenge Federasi Rusia yaiku Badan Federal kanggo Urusan Pemuda.

3. Nyedhiyani ing piagam organisasi (...), utamane, sing
a) badan panguwasa sing paling dhuwur saka organisasi "Gerakan Anak Sekolah Rusia" yaiku kongres, sing diselenggarakake kanthi keputusan dewan koordinasi organisasi kasebut,
b) pimpinan dewan koordinasi organisasi "Gerakan Anak Sekolah Rusia" ditindakake dening ketua lan loro ketua, sing dipilih dening kongres kanggo periode 3 taun,
c) Badan Federal kanggo Urusan Pemuda njamin perwakilan Federasi Rusia ing dewan koordinasi organisasi (...), melu liwat dewan koordinasi organisasi "Gerakan Anak Sekolah Rusia" ing pambentukan arah utama aktivitas sawijining, menehi dhukungan ing implementasine saka gol saka organisasi ngandika lan kontrol kasenengan saka tugas diutus kanggo iku.


Teks Keppres No. 536 tanggal 29 Oktober 2015 saged dipunpirsani wonten ing Situs web Presiden Federasi Rusia.

Sanalika Presiden Rusia Vladimir Putin nandatangani dekrit kasebut, para wartawan takon marang kepala layanan pers Kremlin, Dmitry Peskov, babagan apa syarat kanggo ngakoni bocah-bocah ing Sekolah Anak Rusia, lan sapa sing ing tahap pisanan bakal tumindak minangka pencipta. , supaya bisa ngomong, saka garis umum saka gerakan Russian anak sekolah. Dmitry Peskov nemokake angel kanggo njawab pitakonan kasebut, mung ujar manawa isih akeh karya sing kudu ditindakake supaya kabeh tugas kasebut bisa dirampungake ing mangsa ngarep.

Lan iki minangka komentar babagan nggawe "Gerakan Anak Sekolah Rusia" saka Menteri Pendidikan lan Ilmu Pengetahuan Federasi Rusia Dmitry Livanov (kutipan). Interfax):
"Gerakan anak sekolah Rusia" bakal duwe aspek positif sing jelas, nduweni peran penting ing salah sawijining tugas utama sistem pendidikan - pendidikan lan sosialisasi siswa. Iki minangka inisiatif sing dibutuhake, lan pelayanan wis siyap nyedhiyakake kabeh preparasi lan metodologis sing dibutuhake kanggo ngatur gerakan kasebut ing kabeh wilayah Rusia.


Ing wektu sing padha, dicathet yen "Gerakan Anak Sekolah Rusia" minangka organisasi non-partisan lan "ora sakabehe bener" kanggo nggandhengake kanthi eksklusif karo pionir Soviet.

Umumé, ora penting manawa RCSH bakal dadi variasi Rusia saka gerakan pionir Soviet utawa ora, sing utama beda. Wangsulan: Bab ingkang utama iku iki, nyatane, anak pisanan lan organisasi pemuda wiwit ambruk USSR, saged sik njongko atusan ewu (yen ora mayuta-yuta) anak sekolah, miwiti karya ing Rusia. Lan yen karya wis dileksanakake, minangka nyatakake ing dekrit presiden, ing basis saka sistem nilai gawan ing masyarakat Rusia, asil positif ora kamungkinan kanggo dangu. Sing utama, kaya sing dikandhakake, yaiku tanpa "rencana limang taun ing rong minggu" lan keluwihan liyane sing ana ing negara kita, para panguwasa bisa nyepelekake ide sing paling apik.

Dadi, de jure, gerakan bocah-bocah sekolah Rusia wis digawe ing negara kita. Lan yen, kaya sing kasebut ing dekrit presiden, digawe "kanthi partisipasi asosiasi umum lan warga," mula sampeyan bisa mikir saka posisi sipil babagan topik apa organisasi bocah lan pemuda kudu dilindhungi. paling ora ing tataran pambentukan.

Saliyane inisiatif hiper birokrasi sing kasebut ing ndhuwur, sing bisa dituju ora mung kanggo pangembangan RDS dhewe, nanging kanggo promosi diri, organisasi kasebut kudu direksa, kaya sing dikandhakake, saka ngarep liyane. Apa kita ngomong babagan? Lan titik kasebut yaiku upaya banget kanggo nggawe organisasi bocah-bocah lan pemuda sing bisa digunakake lan gedhe-gedhe ing Rusia minangka gulung cepet ing irung saka struktur sing mung sibuk ing taun-taun pungkasan supaya generasi mudha ora tiba-tiba nemokake inti kuwat sing ngidini everyone, lagi ngandika ing wektu sing, kanggo tuwuh dadi wong lengkap lan warga. Iku kabeh babagan "hak asasi manungsa" lan struktur pseudo-pendidikan sing ora kaetung sing wis thukul kaya jamur sawise udan, kayata hipotetis "Komite Orang Tua nglawan kesewenang-wenangan guru", "Pendidikan seksual saka buaian", "Remaja! Ngerti hak sampeyan, ngilangi tugas sampeyan" utawa "Asosiasi Siswa Kelas XNUMX sing Trauma Psikologis ing Pawulangan Basa Rusia crita".

Kanggo sawetara wektu saiki, lingkungan pendidikan banget ing Rusia wis dibangun kanthi cara sing, sampeyan ndeleng, individualitas kita ndhuwur kabeh. Gusti Allah ngalang-alangi, salah siji saka guru ing sekolah bakal ngumumake sawetara jinis semangat collectivism, gotong royong utawa comradely Pundhak - iki nglanggar cetha saka prinsip Ultra-liberal "Mikir saka dhewe lan mung dhewe." Generasi kabeh bisa tuwuh, sing saka kuku enom, ora tanpa bantuan saka sastra Soros sing disebut, nandurake konsep "Sampeyan minangka makutha ciptaan, sing ana ing saubengé sampeyan telek." Nyuwun pangapunten kanggo ekspresi kasar kasebut, nanging nyatane iki minangka slogan neoliberalisme, sing wis ditindakake kanthi kabeh kekuwatan lan terus ditindakake ing negara kita ing antarane para pemuda.

Generasi kabeh uga bisa tuwuh, amarga akeh wakil sing tugas paling penting yaiku entuk rong diploma pendidikan sing luwih dhuwur (siji mesthi dadi pengacara, sing liyane, mesthi, ahli ekonomi), lan ide utama. punika idea sing "kabeh wong watara kula utang", padha mung kanggo "Aku nggawe wong seneng karo katon lan ngarsane." Sekolah "kudu", wong tuwane "kudu", negara "kudu", lan "aku" ... lan apa "aku" - "Aku ora utang apa-apa marang sapa wae - dheweke nemokake bajingan" kanggo kerja keras. pabrik utawa pori liwat gambar teknik ...

Lan saiki negara ing tingkat legislatif nggawe upaya kanggo ngganti apa sing diarani vektor pendidikan kunci. Ngganti siji sing bisa ngidini bocah ngalami sosialisasi, kanthi nganggep manawa kanca-kancane uga disosialisasikan, kanthi nyathet yen kebebasan tumindak sampeyan kudu cocog karo kebebasan tumindak wong liya.

Sapa sing pisanan nguwuh saka inisiatif kaya ngono? Ya, kabeh padha liberal "mitra". Klompok tartamtu ing jaringan sosial lan unsur pers liberal kepunjulen karo tangisan "bali scoop", "mlaku-mlaku ing formasi", "gagasan Juche" lan liya-liyane. Iku bisa dingerteni. Wong-wong sing, kaya sing dikandhakake, ora tau katon ing tumitah, ora bisa duwe materi sing subur kanggo nyebar ideologi liberal sing dicopot saka ngisor irung - bocah-bocah.

Umumé, yen Gerakan Anak Sekolah Rusia minangka proyek sing ora digawe kanggo pertunjukan, lan saka ngendi "aktivis hak asasi manungsa liberal" bakal diusir kanthi pitchfork, banjur organisasi anak lan pemuda duwe kesempatan kanggo pembangunan. Muga-muga…
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

18 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 16
    November 2 2015
    Padha bakal langsung nelpon pionir, lan ora philosophize slyly!
    1. +6
      November 2 2015
      Ya - Chubais lan Medvedev bakal teka menyang PDB kanggo ngalahake bathuk kanggo nelpon organisasi Pionir! wassat Aku mikir yen pamrentah Rusia saiki luwih seneng nyebut dheweke minangka pramuka utawa bocah ...
    2. +4
      November 2 2015
      Quote: Saka artikel
      Organisasi anak lan pemuda duwe kesempatan kanggo pangembangan. Muga-muga…

      Peluang kasebut ilang cilik. Minangka conto, kita bisa nimbang organisasi publik-negara kayata DOSAAF saka Rusia. Kurator yaiku Kementerian Pertahanan, tugas sing paling apik. Awake dhewe ndeleng asile, ora kepenak. Apa mung babagan pejabat? Ora, ora mung. Iku misale jek kula struktur banget saka organisasi umum-negara DOSAAF saka Rusia incapacitated kanggo rong alasan utama. Kapisan yaiku kalebu entitas ekonomi ing struktur organisasi, lan sing kapindho yaiku anané ing organisasi lembaga keanggotaan kolektif. Aku wedi yen "pitfalls" padha bakal glethakaken ing organisasi mentas digawe iki.
    3. +1
      November 3 2015
      Informasi babagan iki bali ing Mei, lan gagasan iki diwiwiti dening New Eurasia Foundation, anak perusahaan saka American Eurasia Foundation (dilindungi dening Yayasan JP Morgan Chase & Co), sing "kanthi kebetulan aneh" dudu barang manca.
      Yayasan sing padha ngembangake rekomendasi kanggo reformasi pendidikan lan ngenalake Ujian Negara Bersatu.
      Nggawe kesimpulan dhewe.
      Umumé, dalan menyang perbudakan pungkasan saka kesadaran populasi Rusia wis rampung 3/4, kaya Ukraina ing taun 2003: dheweke isih manggon ing mentalitas Soviet, nanging Yushchenko wis dadi kuwasa.
  2. +9
    November 2 2015
    Ya, dheweke nggawe Rosmolodezh sadurunge, dheweke uga nulis yen kaya pengganti Komsomol, lsp. pikiran, tembung streamlined kuwi, apa wae bisa diatur kene.
    1. +2
      November 2 2015
      Cukup bener, lan yen sampeyan nambahake yen organisasi anyar bakal ana ing "sayap" Departemen Pemuda, banjur ana prospek nol, kabeh bakal mbuwang kabeh ing siji tumpukan, ing sekolah lan institusi pendidikan. Sing malah Peskov ora ngerti apa lan ing ngendi, lan sing paling penting gol
  3. +2
    November 2 2015
    Inisiatif saka ndhuwur bisa diarani kaya iki - Kita bakal nggawe sampeyan tresna marang Tanah Air! mesthi, iku apik, nanging aku wedi sing padha ngatur iku .. .
  4. -1
    November 2 2015
    Kutipan saka Pakdhe Lee
    Padha bakal langsung nelpon pionir, lan ora philosophize slyly!

    Aku bakal nyebut dheweke "Yedirosiyanki" - siji negara - siji partai! Bocah-bocah miskin, akeh sing wis dibuwang - ayo ngetrapake tugas maneh! Kita wis nyopir menyang sekolah nganggo tongkat! sad hi
  5. +7
    November 2 2015
    Tanpa idea gedhe, ora bakal ana organisasi sregep sekolah, malah yen ditetepake dening dekrit saka Presiden Rusia, lan malah ing ulang tahun Komsomol - 29 Oktober. Ide sing paling cedhak karo mentalitas asli Rusia yaiku kebebasan, kesetaraan lan internasionalisme. Mung internasionalisme ngirim ora padha ing USSR, nalika sembarang negara sing ngumumaké sing bakal mbangun sosialisme, kita wiwit aktif bantuan karo peralatan lan mata uang, kadhangkala menehi adoh "kaos pungkasan." Lan "pembangun" sosialisme sing mentas dicithak ing donya katelu sabanjure kanthi pinter ngetung bantuan kita, ngrusak sosialisme lan internasionalisme, nalika nyebabake karusakan ekonomi lan reputasi kanggo negara kita.
  6. +3
    November 2 2015
    Dheweke bakal nyebat pionir - mula, paling ora wong tuwa duwe ide babagan organisasi anyar, mula, aku mikir, ide sing apik bakal mati liwat wektu, ora bisa nanggung beban birokrasi.
    1. +3
      November 2 2015
      Dheweke ora bakal mati liwat wektu - dheweke ora bakal bisa lair, organisasi iki. Disonansi antarane apa sing bakal diwartakake para "pionir" anyar lan apa sing dideleng ing urip pancen gedhe banget. Apa kaya pramuka ... Nyuwun
  7. +3
    November 2 2015
    Gerakan bocah-bocah sekolah Rusia minangka proyek sing ora digawe kanggo pertunjukan, lan saka ngendi "aktivis hak asasi manusia liberal" bakal diusir kanthi pitchfork, banjur organisasi anak lan pemuda duwe kesempatan kanggo pembangunan. Muga-muga…

    Ing Ukraina, wis ana siji operator, Lyashko karo orientasi unconventional.

    Penulis ngarep-arep yen dumadakan pionir anyar iki bakal ngrembaka ing tengah-tengah maling, rampokan, goroh lan cidra lan liya-liyane sing ditandur dening paman-paman sing wis diwasa, yen mung liberal diusir nganggo garpu ...

    Yen penulis serius ngarep-arep, iku tetep mung kanggo elinga

    1. Pangarep-arep para nom-noman diuri-uri

    2. Rahayu wong kang pracaya

    3. Pangarep-arep mati pungkasan

    ..................................

    Mesthi, pionir minangka conto kanggo kabeh wong lanang.

    Nanging sapa sing dadi conto pionir, iku pitakonan ...
  8. +5
    November 2 2015
    Siji ara apa wae sing diarani - ora bakal ana pangertèn. Negara ora duwe ideologi negara sing jelas, utawa dalan sing jelas menyang ngendi lan ngapa, utawa pendidikan patriotik. Wong enom kudu ngerti kenapa iki. Kanggo kabijakan predatory saiki ngarahake pamisahan luwih lanjut saka populasi?

    Ing sawetoro wektu, otak prawan nandur modhal ing kultus pedhet emas. "Tresna awak dhewe, wahing ing saben wong lan sukses nunggu sampeyan ing urip."
  9. +4
    November 2 2015
    Mesthine, usaha kasebut apik, nanging iki pitakonan utama - SAPA sing bakal dadi KONSELOR. Ngomong ing istilah pionir. Amarga pimpinan ing detasemen perintis minangka alpha lan omega sukses kegiatane. Ing "umur" pionir, aku weruh loro penasihat. Aku ora malah utamané ngelingi pisanan, Aku weruh sok-sok ing panguwasa, ing njabut banner kanggo ngalahake drum, lan, uga, ing "flyers", aset pionir. Ora ana sing menarik, bunder sing - ditutup, inisiatif tenggelam ing "ora ana dhuwit." Utamane wiwit bencana wis diwiwiti. "Kepemimpinan" kasebut nyebabake kasunyatan manawa sawetara taun sawise diakoni kanthi serius kanggo para perintis lan nangis bocah-bocah umur telung taun, sing ora ditampa "ing gelombang pisanan", hubungane wiwit ambruk. Padha sijine ing dasi saka omah, iku worth ngluwihi batesan - mudhun, ing ambang sekolah, maneh ing gulu, supaya guru lan attendants ora goon. Dadi, secara harfiah setahun sadurunge penghapusan lengkap organisasi perintis, pimpinan anyar teka. Lyudmila, aku ora ngelingi patronymicku, aku mratobat lan aku dieksekusi. Lan ing taun iki, dheweke bisa nindakake akeh banget sing nyebabake kita nganti pungkasane sinau. Mug, mesthi, ora dibalèkaké, nanging kanggo pisanan padha nyekel "kilat". Padha revived poto-aktivitas. Saiki aku kelingan "oh-pancake-pancake" lan "cahya". Gotong royong pendidikan nampa dorongan anyar. Ana sektor kasebut - EMS - bantuan latihan ambulans, kanggo pisanan dheweke wiwit nulungi kanca-kancane. Ana akeh plans, nanging sing paling Jahwéh, malah hooligans kondhang maneh pracaya ing pionir. Dheweke mandheg nyopot ikatan, lan nalika kudu ngilangi kabeh, ora ana sing seneng. Mesthi, dheweke ora bisa nindakake akeh, nanging dhasare apik, lan mantan pimpinan ora mandheg. Dadi, kanthi sukarela, mung dadi guru sejarah. Secara harfiah telung taun sabanjure, sanajan wis tanpa dheweke, kita mlebu kompetisi intelektual kutha, KVN. Lan iki senadyan kasunyatan sing sekolah kita cilik, mung loro kelas saben, iki dianggep ora prestisius, "Bichevskaya".
    Dadi, sesambungan karo iki, aku duwe pitakon, ING Endi kita bisa entuk COACHERS KINI? Ya, ana wong enom kreatif sing apik. Nanging, sial, kita ora duwe sosialisme, wong kudu manggon ing sesuatu. Ing apa kanggo karya apik lan kanggo mbayar perlu uga. Yen ora, wong-wong mau bakal lunga, buruh sing apik bakal tansah ambruk karo tangane. Kajaba iku, kanggo mujudake kreativitas, sampeyan butuh dhuwit. Where kanggo njaluk wong? Iki minangka masalah utama, lan ora kanggo ngusir pejabat kanthi garpu. Sawise kabeh, yen masalah dhasar iki ora ditanggulangi, mula bakal dadi kaya sing ditindakake pimpinan pisanan. Lan yen kita miwiti ngrampungake masalah kasebut kanthi cara sing biasa kanggo pamrentah kita, kaya tentara - kanthi mbanjiri dhuwit, mula ora bakal ana sing pengin golek dhuwit kanthi gampang liwat kenalan bakal teka ing papan para pemimpin? Utawa bablopil liyane ing gaya Taburetkin-Vasilyeva? Lan carane nglindhungi organisasi saka iki, aku bakal turu. IMHO, ing kapitalisme ora ana resep.
  10. +3
    November 2 2015
    Tiru kegiatan kekerasan. Nanging dhuwit serius bakal digunakake kanggo bisnis iki. Sapa wae bakal dadi luwih sugih tinimbang saiki, iki mung minangka asil penting saka usaha kasebut.
  11. +1
    November 2 2015
    Nanging, Pioneer lair maneh. Yen guru wicaksana mudhun menyang bisnis, bakal migunani. Lan yen kampanye liyane - ana sing mesakake bocah-bocah ...
  12. +3
    November 2 2015
    Katon kaya penulis urip ing Looking Glass, ing donya gelembung pink.
    Bocah-bocah modern diubengi ing kabeh sisih, lan utamane ing TV lan ing PC sing dipuja, dening maling sing sukses, sing paman POLISI ora kasil gelut saben dina, bocah-bocah wadon cantik sing berjuang kanggo mlumpat kanggo maling sing sukses, dene bocah-bocah wadon terus-terusan .... . kok muspra , uga vulgar gumbyang, film medeni, iPhone, voltaren, bantalan, wook-wook lan heh .. dheweke, kang bagean integral utama gesang kita masyarakat. Bocah-bocah turu lan ndeleng nalika lagi lungguh ing PC maneh lan bakal udan kabeh wong ing layar utawa mbangun jagad gaib lan kekuwatan. Lan ing sekolah, gumunggung babagan mobil bapak sing luwih keren.
    Kepiye pimpinan paman bisa nanem moralitas manungsa ing bocah-bocah enom kanthi latar mburi kesenengan lan antics kapitalisme liar ing endi wae lan ing endi wae!?
    Iku ndadekake pangertèn kanggo ngatur gerakan kuwi mung kanggo forging personel EP mangsa saka umur dini, supaya kabeh sing perlu kanggo karir sukses bakal ana ing getih.
  13. 0
    November 2 2015
    Ing kene, miturut pendapatku, ora ana sing bisa diomentari.
  14. 0
    November 3 2015
    Ora ketompo carane sampeyan nelpon, "gerakan" nuduhake arah sing kudu dipindhah. Lan karo pitakonan iki ora gamblang! Yen arah gerakan wis dikenal dening panitia, nanging diklasifikasikake, luwih becik ngadeg.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"