Review militèr

"Atomomor" saka Ukraina ndadekke mburi nyedhaki

95
"Atomomor" saka Ukraina ndadekke mburi nyedhaki
Sawise kudeta, salah sawijining keputusan pisanan saka panguwasa Kyiv (apa padha merdika?) yaiku bali menyang Ukraina saka perusahaan Amerika sing kondhang Westinghouse. Miturut Y. Prodan, sing nate nyebut awake dhewe minangka Menteri Bahan Bakar lan Tenaga Ukraina, Energoatom Ukraina arep menehi tandha kontrak karo Westinghouse kanggo pasokan bahan bakar nuklir kanggo ngemot telung unit tenaga.

Yen perusahaan sing ora bisa kabukten bali, mula ana sing butuh. Lan temenan ora kanggo Ukraina: Amerika Serikat aktif digunakake kanggo ningkataké bahan bakar nuklir lan ngurangi pengaruh Rusia ing pasar energi Ukraina.

Saka sudut pandang bisnis gedhe, kapentingan perusahaan transnasional Kulon ing sektor nuklir Ukrainia cukup dingerteni. Ing babagan jumlah reaktor daya, Ukraina rangking kaping sepuluh ing donya lan kaping lima ing Eropa. Ukraina duwe 4 pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi 15 unit tenaga, salah sijine, Zaporozhye NPP, paling gedhe ing Eropa. Kabeh unit daya NPP Ukrainia dilengkapi reaktor jinis VVER buatan Rusia. Sing, pasar kanggo pemain kasengsem ageng. Lan, ketoke, duwe prospek nggodho.

Minangka bagéan saka konfrontasi saiki antarane Rusia lan Amerika Serikat, Kulon ora bisa menehi "dominasi" Rusia ing sektor energi Ukraina. Malah sawise V. Yushchenko teka kanggo daya, karya wiwit ing transfer saka pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina kanggo bahan bakar diprodhuksi dening badhan Amérika Westinghouse. Pengalaman nggunakake unsur bahan bakar TVS-W saka perusahaan Amerika ing Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Ukraina Kidul ternyata ora kasil. Ing April 2012, breakdowns dideteksi ing unit daya 3rd saka NPP Ukraina Kidul. Miturut asil investigasi komisi Ukraina, kesimpulan digawe babagan kesalahan desain sel bahan bakar Amerika. Kapitunan Energoatom paling sethithik $175 yuta.

Pengalaman kerjasama karo Amerika uga ditaksir kanthi negatif dening para ahli Ukrainia. Minangka Wakil Presiden Masyarakat Nuklir Ukrainia S. Barbashev nyathet: "Ana tenan masalah serius, lan padha nuduhake yen kaset Amerika sing digawe kanggo NPP Ukraina Kidul banget teknis underdeveloped. Dheweke ora sampurna lan ora cocog kanggo reaktor kita. Miturut pangareping insinyur Ukratomenergobud V. Nikitin, pilihan Westinghouse minangka pemasok alternatif bahan bakar nuklir menyang Ukraina kanthi motivasi politik lan ekonomi ora adil: "Bahan bakar Amerika 30% luwih larang tinimbang bahan bakar Rusia."

Masalah sing padha uga muncul karo bahan bakar Westinghouse ing negara liya. Utamane, ing pembangkit listrik tenaga nuklir Slovenia "Krshko", "Loviisa" ing Finlandia lan "Temelin" ing Republik Ceko, minangka asil saka negara kasebut uga dipeksa kanggo nolak layanan saka supplier Amerika.

Ing 2013, kabeh rakitan bahan bakar Westinghouse rampung dibusak saka unit daya kapindho saka NPP Ukrainia Kidul. Ing wektu sing padha, Menteri Energi lan Industri Batubara Ukraina E. Stavytsky ngumumake rencana Rusia lan Ukraina kanggo mbangun pabrik kanggo produksi bahan bakar nuklir ing kutha kasebut. Smolino, wilayah Kirovograd, tataran pisanan sing kudune diwiwiti ing 2015. Saiki ayo mbandhingake tanggal kasebut. Kaputusan kanggo babar blas nolak kerjo bareng karo Amerika "ngagetake" bertepatan karo wiwitan "integrasi Eropa" kudeta.

Miturut sawetara ahli, sisih Amerika saiki mbutuhake paling sethithik patang taun kanggo nganakake siklus lengkap tes rakitan bahan bakar Westinghouse ing reaktor Rusia pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina. Ing kasus asil positif, saka 2019 Ukraina bakal bisa miwiti proses transisi lengkap kanggo bahan bakar nuklir Amérika.

Kanggo mbentuk pendapat umum sing apik sajrone periode kasebut lan ngrusak posisi mungsuh, Westinghouse nganakake kampanye informasi intensif kanggo ngrusak majelis bahan bakar (FA) saka perusahaan Rusia TVEL. Utamane, kahanan darurat sing muncul kanthi nggunakake bahan bakar Amerika ing pembangkit listrik nuklir Ukrainia dipindhah menyang peralatan Rusia, lan kekurangan produk Westinghouse ditampilake ing media minangka akibat saka pengaruh ngrusak bahan bakar kualitas rendah kanggo reaktor nuklir sing disedhiyakake dening Rusia.
Tokoh media utama ing perjuangan informasi iki lan pelobi kanggo kepentingan Amerika Serikat yaiku direktur pusat desain inti Institut Fisika lan Teknologi Kharkov A. Abdulaev. Nggunakake wewenang ing komunitas nuklir lan ing wektu sing padha mimpin dhukungan ilmiah lan teknis kanggo introduksi lan operasi bahan bakar Westinghouse ing pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina, dheweke kanthi sistematis mbentuk sudut pandang pro-Amerika.
Miturut sawetara ahli Energoatom, pratelan anti-Rusia sing disebarake dening A. Abdulaev ing media kasebut tendensius lan sacara signifikan ngowahi alasan kanggo kegagalan ing operasi rakitan bahan bakar Westinghouse, sing minangka salah perhitungan kasar dening spesialis Amerika ing desain lan produksi unsur bahan bakar nuklir.

Kayane, apa hubungane EU karo pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina lan kegagalan Westinghouse? Nanging elinga acara anyar. Sawise wiwitan Persetujuan Asosiasi antara Ukraina lan Uni Eropa, Brussels resmi kanthi ora sengaja negesake kalebu Euroatom minangka partai independen ing teks perjanjian kasebut. Sing. subdivisi struktural saka EU iki sijine ing par karo negara anggota EU.

Ing Uni Eropa, mung sawetara perusahaan sing ana ing yurisdiksi Euroatom: keprihatinan Prancis-Jerman Areva NP, perusahaan Anglo-Walanda-Jerman URENCO, sing lagi ngedol Areva NP sing kasebut, uga negara Prancis. perusahaan EDF. Sabanjure, Areva NP aktif nembus fasilitas produksi Amerika, dadi salah sawijining pabrikan bahan bakar paling gedhe sing diprodhuksi ing lisensi saka perusahaan Amerika sing wis kasebut Westinghouse. Lingkaran ditutup.

Carane kapentingan saka prodhusèn Eropah Kulon paling gedhé ing negara katelu diwujudake kanthi jelas ing conto NPP Ignalina ing Lithuania, Kozloduy lan Belene ing Bulgaria, lan Bohunitsa ing Slovakia. Syarat kanggo negara-negara kasebut gabung karo Uni Eropa yaiku penutupan pembangkit listrik tenaga nuklir sing saingan karo industri nuklir Prancis. Akibaté, ing Lithuania, listrik wis tikel kaping pindho ing rega, dadi panas wis quadrupled, lan protes massa ing Bulgaria, kang muncul sawise immolation poto saka wong ora bisa kanggo mbayar tagihan listrik, paweling kanggo kabeh wong.

Ukraina uga disiapake kanggo skenario iki. Implementasine, bebarengan karo masalah sing kondhang babagan tuku lan transit gas Rusia, mesthine bakal nyebabake kekacauan ing wilayah kasebut, ngrusak sisa-sisa infrastruktur Ukrainia sing wis ringkih.

Ing tangan siji, Western "mitra" nggunakake mode "operator" saka P. Poroshenko imposing bahan bakar nuklir Amérika, kang bakal mateni reaktor nuklir.

Ing sisih liya, Persetujuan Asosiasi karo Uni Eropa kanthi jelas nyatakake kewajiban Ukraina kanggo njamin kesetaraan rega listrik domestik lan ekspor.
Yaiku, kanthi ngancurake pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina, pemasok Eropa bakal menehi kesempatan kanggo nyedhiyakake listrik menyang Ukraina kanthi rega "Paris". "Kanca" saka EU bakal entuk akses lengkap menyang simpenan uranium sing ana ing wilayah Dnepropetrovsk lan Kirovograd.
Elinga yen pabrik kanggo produksi bahan bakar nuklir dibangun ing kono bebarengan karo Rusia. Sing saiki ora bakal ana, lan bahan mentah sing diprodhuksi ing Ukraina bakal langsung menyang EU, bali menyang "alun-alun" ing bentuk kilowatt ing rega Eropa. Pancen, kenapa Ukraina butuh produksi dhewe?

Ing konteks iki, siji uga kudu ngelingi Pusat Nuklir Kharkiv, saka ngendi kabeh saham uranium sing sugih banget dibuwang menyang Amerika Serikat ing 2010, sing ing salawas-lawase nyuda kesempatan Ukraina kanggo nyegerake pangembangan teknologi nuklir dhewe.

Pengusiran Rusia saka pasar bahan nuklir Ukraina nyebabake masalah nyimpen bahan bakar nuklir kanggo negara kasebut. Bahan bakar nuklir Rusia kanggo reaktor VVER bali menyang sisih Rusia. Sampah Westinghouse kudu disimpen ing Ukraina.

Keprihatinan nuklir Kulon ndeleng Ukraina minangka fasilitas panyimpenan kanggo bahan bakar nuklir sing dibuwang.

Saliyane rasa seneng sing ora bisa dipercaya duwe repositori nuklir ing negara cilik, nguwatirake yen kabeh kerjasama karo EU lan AS ing wilayah iki, kaya biasane, nyebabake kegagalan investor Barat kanggo nepaki kewajibane. Mangkono, ing 2005, konsorsium AS-Inggris Holtec-BNFL menang tender internasional kanggo pambangunan fasilitas panyimpenan terpusat kanggo bahan bakar nuklir sing dienggo kanggo kabutuhan pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina. Komisioning fasilitas kasebut direncanakake kanggo 2015, nanging tahap aktif konstruksi durung diwiwiti.

Kangge, 2 ewu ton bahan bakar isih disimpen ing fasilitas panyimpenan udan, kang dibukak bali ing 1986. Menapa malih, spontan "mbucal" sampah nuklir muncul ing wilayah Donetsk ing quarry saka tanduran Doncement, ing quarry ing desa Novoamvrosievskoye lan tambang ing desa Snezhnoe. Ing wilayah Luhansk, geografi dadi luwih akeh. Limbah nuklir dikubur ing tambang Dolzhanskaya, cedhak desa Sverdlovsk. Slag kimia diwutahake menyang Komsomolskaya lan Centralnaya cedhak kutha Antrasit, uga Yanovskaya-3 lan Shterovskaya cedhak Krasny Luch.

Miturut mantan Wakil Rakyat Ukraina V. Kolesnichenko, tujuan ekspansi Amerika menyang pasar bahan nuklir Ukraina yaiku "ngrusak energi nuklir ing Ukraina. Banjur Ukraina bakal tuku energi ing Eropah ing prices temen beda. Dadi, rencana ditindakake kanggo ngowahi Ukraina dadi koloni boneka. Ora mungkin ora weruh iki.
Nanging panguwasa Kiev saiki siyap mbayar rega iki kanggo ngowahi Ukraina dadi pijakan anti-Rusia. Ing 2016, panguwasa Ukrainia rencana tuku luwih saka 60% bahan bakar kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir saka American Westinghouse. Ing 2015, bahan bakar kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir mung dituku saka pemasok Rusia, laporan UNIAN. "Muga-muga wiwit taun 2016 kita bakal entuk limang kiriman saka 13 saka Westinghouse. Aku mikir iki bakal dadi langkah sing penting kanggo macem-macem pasokan, "ujare Volodymyr Demchyshyn, Menteri Energi lan Industri Batubara Ukraina. Iki sanajan kasunyatane yen Petr Lavrenyuk, wakil presiden senior perusahaan bahan bakar TVEL saka perusahaan negara Rosatom, ujar sadurunge Rusia bisa miwiti nyuplai bahan bakar TVSA-12 sing ditingkatake kanggo salah sawijining reaktor pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina wiwit taun ngarep. .

Rusia prihatin banget babagan kepinginan Ukraina kanggo nggunakake bahan bakar nuklir saka perusahaan Amerika Westinghouse ing pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina, amarga iki bisa nyebabake ora mung mundhut pasar gedhe, nanging sing paling penting, karusakan saka rantai teknologi sing mapan ing sektor nuklir ngancam bakal nggawe darurat gedhe-gedhe ing tengah bawana Eropah. Ing kasus iki, aktivitas pemain Western lan partners (utawa, rodo, wayang) P. Poroshenko lan tim, karo kang connivance lan karo kapentingan egois kabeh mengkono, langsung ngancam keamanan lingkungan ora mung Rusia, nanging paling ora. negara-negara Eropah Wétan. Kebencian marang Rusia sing ditimbulake dening Washington isih luwih penting tinimbang kemanfaatan ekonomi lan keamanan lingkungan. Nanging, rasa wedi iki ora dadi masalah ing Ukraina, amarga dhuwit pembayar pajak menyang kanthong Poroshenko lan sponsor ing Amerika Serikat.

Iku cukup ketok sing madness radioaktif luwih saka Kyiv ora mung kontribusi kanggo Tambah ageng ing tension sosial ing Ukraina amarga sawetara Tambah ing tariffs, nanging uga bakal bisa kanggo mimpin kanggo genosida radioaktif nyata warga Ukraina. Lan bakal dadi "Atomomor" nyata kanthi mayuta-yuta korban nyata.
Pengarang:
95 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Imyarek
    Imyarek 7. november 2015 07:08
    + 55
    Tokoh "konco genangan" ora peduli, iki bisa dingerteni, nanging wong GayES ora ngerti apa sing dipikirake ... Ora ana pitakonan babagan dill, mung mangan nganggo sirah ... Sayange.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Alexander 72
      Alexander 72 7. november 2015 09:41
      + 33
      Oke, Svidomo iki "kanthi sukarela" ngowahi negarane dadi mbucal sampah nuklir. Nanging apa, ngapura kula, padha mikir nalika padha ngganti bahan bakar nuklir kanggo VVER kanggo Amérika saka Westinghouse, wis duwe pengalaman negatif.
      Ngelingi yen ing negara 404 apa wae, apa wae sing ditindakake, ditindakake liwat siji panggonan sing dikenal kabeh wong (aja mikir yen iki kalebu sirah!), banjur "panggantos" bahan bakar kasebut, lan kemungkinan reaktor dhewe. , bisa mimpin lan, miturut hukum Murphy, mesthi bakal nyebabake bilai sing luwih elek tinimbang Chernobyl ing taun 1986. Ing wektu sing padha, dills bakal ngrusak ora mung negarane dhewe (sing ketoke, nanging pemerintah lan Piglet mesthi ora peduli), nanging uga tetanggan - Rusia, Belarus, Eropa sing padha. Negara kasebut ora menehi pendapat babagan pendapat Rusia lan Belarus babagan perkara iki, nanging apa sing dipikirake Eropa? Pancen padha karo Svidomo? Ana sing wedi dadi saka tata letak kasebut. A pembangkit listrik tenaga nuklir ora granat ing paws monkey, iku kabeh padha menehi kethek padha (banderlog - Kipling) landmine nuklir karo sekring aktif menyang paws.
      Aku duwe pakurmatan.
      1. Eugene-Evgeny
        Eugene-Evgeny 7. november 2015 12:40
        + 16
        Nanging apa, nyuwun pangapunten, apa padha mikir nalika ngganti bahan bakar nuklir kanggo VVER

        Lan dheweke ora kudu mikir, amarga kabeh kekuwatan sing luwih dhuwur wis mutusake
      2. Belousov
        Belousov 9. november 2015 08:00
        +3
        Eropa ora homogen. Wong Prancis, Jerman, Anglo-Saxon, Walanda, Belgia ora peduli apa sing bakal kelakon karo wong Hungaria, Romania, Polandia, lan luwih-luwih karo Ukraina, Belarusia, Rusia. Malah bakal ngetokake dhuwit kanggo "mbusak polusi" lan kanthi aman ngilangi.
      3. Belousov
        Belousov 9. november 2015 08:00
        +1
        Eropa ora homogen. Wong Prancis, Jerman, Anglo-Saxon, Walanda, Belgia ora peduli apa sing bakal kelakon karo wong Hungaria, Romania, Polandia, lan luwih-luwih karo Ukraina, Belarusia, Rusia. Malah bakal ngetokake dhuwit kanggo "mbusak polusi" lan kanthi aman ngilangi.
      4. atarix
        atarix 9. november 2015 08:57
        +2
        Bablo mrentah donya.
        ing ngudi keuntungan, oligarki padha ing ngendi wae.
        Nang endi wae dipriksa, nanging ing endi wae wis ilang aromane.
    3. zheka
      zheka 7. november 2015 18:08
      +7
      Dheweke nindakake kabeh miturut prinsip:
      "Aku bakal nyopot mripatku - supaya ibu maratuwa duwe mantu bengkok!"
    4. Komentar wis dibusak.
    5. datur
      datur 7. november 2015 21:29
      0
      [quote = Name] Tokoh-tokoh "ing mburi genangan" ora peduli, bisa dingerteni, nanging wong GayES ora ngerti apa sing dipikirake ... Ora ana pitakonan babagan dill, mangan kanthi sirah lan mung .. Sayange wong Eropa homo ora mikir, padha nuruti instruksi tuan rumah saka fashington!!! Alah!!! ya
      1. Amuret
        Amuret 7. november 2015 23:57
        0
        Kutipan saka datur
        Wong EU ora ngerti apa sing dikira ... Ora ana pitakonan babagan dill, dheweke mangan kanthi sirah lan mung

        Lan apa sing bisa dipikirake yen, kaya Dill, sikile tuwuh saka untune?Saiki wangsulane: pinten kamar kanggo otak yen kabeh orgasme mathuk ing sirah?
  2. Voha_krim
    Voha_krim 7. november 2015 07:09
    + 211
    Saka Internet:

    Dina iki kita bakal wawancara karo wedhus saka klompok dhukungan saka komplotan nomer telulas:
    Halo, potongan rambut sing apik!
    - Halo, matur nuwun!
    - Piye perasaanmu babagan pembangunan pabrik pengolahan daging?
    - Iku sampurna! Farm kita saiki bakal ketemu standar Eropah dhuwur.
    - Apa sampeyan krungu yen release saka lamb wis ngrancang ana?
    - Omong kosong!
    - Kenapa?
    - Mung omong kosong.
    - Nanging diarani "pabrik daging"
    - Dheweke bakal ngasilake daging unggas.
    - Apa ora peternakan unggas banjur?
    - Lha, apa sing ora dingerteni ing kene? Amarga daging!
    - Apa sampeyan wis ndeleng lambang kasebut?
    - Ya, sukses banget.
    - Padha ngomong yen iki wedhus stylized.
    - Ya, padha banget.
    - Padha ngomong yen carcass.
    - Omong kosong, rambute mung cendhak.
    "Apa sampeyan wis krungu bab gerbong wedhus getih?"
    Aku malah weruh gambar.
    - Apa sampeyan mikir?
    - Mungkin kaleng jus tomat wis bledosan utawa cat ing lantai.
    Apa ora katon kaya getih?
    - Ora, bintik-bintik peteng banget, getih luwih cerah.
    - Lan yen ujian nuduhake yen isih getih?
    Dadi kacilakan.
    - Apa pendapat sampeyan babagan penembakan wedhus ing cedhak gedung administrasi?
    - Iki minangka bisnis babi getih, sing dibuwang!
    - Lan kenapa babi-babi nembak wedhus?
    Amarga padha babi.
    - Apa sampeyan mikir babagan kasunyatan yen peternakan saiki dikelola dening serigala?
    - Sugeng rawuh. Ana raos langsung urutan.
    - Apa sampeyan ora wedi?
    - Ora, ana sawetara banget, yen ana - kita bakal langsung ngusir kaya babi.
    - Apa sampeyan manawa iku worth ngganti babi kanggo asu ajag?
    - Pancen. Nalika babi kasebut reged banget, saiki bakal luwih resik.
    - Apa sampeyan krungu yen limang serigala sing berpengalaman saka alas liyane bakal digawa menyang peternakan?
    - Ya, iku apik banget, kita mesthi kudu pengalaman.
    - Apa sing dianggep paling penting kanggo farm saiki?
    - Safety. Ingkang utama yaiku njamin keamanan saka bruwang saka taiga.
    - Apa sampeyan yakin bruwang mbebayani?
    "Pancen, dheweke ngancam peternakan kita.
    - Nanging padha duwe taiga gedhe banget, ngendi bruwang mangan iwak lan woh wohan beri.
    - Lan padha uga mangan wedhus enom.
    - Apa sampeyan mikir?
    - Aku weruh gambar lamb ambruk.
    - Apa sampeyan mikir sing padha ambruk dening bruwang?
    - Ora ana liyane.
    - Lan asu ajag?
    - Asu ajag ing kene kanggo ngresiki kekacoan.
    - Lan apa sampeyan bisa ngomong babagan gosip babagan ewonan wedhus sing dipateni ing lapangan wétan?
    - Aku weruh foto - iki dudu wedhus, nanging.
    - Nanging padha luwih kaya wedhus.
    - Ora, iki sing ngladeni bruwang.
    - Marang kula, mbok menawa iki pribadi, apa sampeyan duwe wedhus dhewe?
    - Oh mesthi.
    - Dheweke arep menyang lapangan wétan?
    - Ora, dheweke wis entuk kerja ing pabrik pengepakan daging.
    - Apa dheweke nulis kanggo sampeyan?
    - Durung.
    - Mbokmenawa mung entuk proyek.
    - Ya, sasi kapindho kabeh.
    - Lan kepiye sampeyan rumangsa keputusan babagan potongan rambut wajib?
    - Iki keputusan sing bener banget.
    - Apa ora ngganggu sampeyan yen jahitan ditindakake ing pabrik pangolahan daging?
    - Ora, padha duwe peralatan khusus kanggo iku.
    - Sampeyan bakal lunga?
    - Ya, aku mesthi bakal nggawe potongan rambut kaya sing ana ing logo.
    - Banget! Matur nuwun kanggo wawancara!
    - Tansah hubungi.
    - Kamulyan kanggo Agrofarm!
    - Kamulyan kanggo wedhus!
    http://amfora.livejournal.com/..
    1. Chertkov Oleg
      Chertkov Oleg 7. november 2015 07:36
      + 43
      .......
      - Banget! Matur nuwun kanggo wawancara!
      - Tansah hubungi.
      - Kamulyan kanggo Agrofarm!
      - Kamulyan kanggo wedhus!
      Ora ing alis, nanging ing mripat.
    2. inkass_98
      inkass_98 7. november 2015 09:18
      +7
      Rusin anneals ing kaping ngguyu .
      1. Komentar wis dibusak.
    3. Alex250834
      Alex250834 7. november 2015 09:28
      +7
      uga ngandika lan ditulis!
      pers kita ora bakal lara mung padha ....
      nanging - nizyayyyyyyy!!!!!
      1. ydjin
        ydjin 7. november 2015 10:33
        +4
        Kutipan: Alex250834
        uga ngandika lan ditulis!
        pers kita ora bakal lara mung padha ....
        nanging - nizyayyyyyyy!!!!!

        Inggih, kok, miturut hukum, ndhuwur var media padha liyane, kaya koran lan saluran TV!
    4. Efa
      Efa 7. november 2015 11:49
      +7
      Perbandingan alegori sing nggumunake! Lan sawise kabeh, kabeh persis kaya sing diterangake, sampeyan ora bisa mbayangake luwih apik. Mbok menawa iki cara sing paling apik kanggo ngerti apa sing kedadeyan ing Ukraina (nuwun, ora "ing" nanging "ing"), malah kanggo wong-wong sing ora banget kasengsem ing iki.
      1. Orionvit
        Orionvit 7. november 2015 15:05
        + 17
        Wedhus malah ing bathuk, malah ing bathuk, kabeh iku siji. Siji tembung wedhus. Lan yen sampeyan nerangake, mung ana siji jawaban - iku kabeh propaganda Kremlin. Nesu nesu saka taiga.
        1. APASUS
          APASUS 7. november 2015 21:29
          + 21
          Kutipan saka Orionvit
          Propaganda Kremlin. Nesu nesu saka taiga.

          Materi kasebut nyatakake yen Amerika ora duwe cukup 4 taun kanggo ngembangake teknologi kanggo produksi rod. Nyatane, Ukraina ditawani digunakake minangka papan uji coba !!
          Lan diwenehi sing Westinghouse ora njupuk adoh rod ngginakaken, iku dadi metu sing uga bakal nggawe mbucal sampah nuklir.
          1. Bijo
            Bijo 7. november 2015 22:12
            +3
            Kutipan saka APAS
            .Nyatane, Ukraina ditawani digunakake minangka papan latihan !!
            1. prahara114
              prahara114 8. november 2015 20:17
              +3
              klelep klelep.dadi ing lemah supaya mesin ora leleh. eseman
    5. samara-58
      samara-58 8. november 2015 08:41
      +4
      Iki OPUS!!! apik Sala menyang wedhus!!! sedulur
    6. anip
      anip 8. november 2015 18:03
      +1
      Babagan crita lamb - kanggo titik babagan cheers-putriots.
    7. igortyson
      igortyson 8. november 2015 22:30
      +8
      critane babagan sapa?
    8. Komentar wis dibusak.
    9. Voha_krim
      Voha_krim 9. november 2015 18:41
      0
      Kutipan saka Voha_krim
      - Lan apa sampeyan bisa ngomong babagan gosip babagan ewonan wedhus sing dipateni ing lapangan wétan?
      - Aku weruh foto - iki ora wedhus, nanging gozli .
      - Nanging padha luwih kaya wedhus.
      - Ora, iku gozlising ngladeni bruwang.


      Kutipan saka Voha_krim
      - Lan kepiye sampeyan rumangsa keputusan babagan potongan rambut wajib?
      - Iki keputusan sing bener banget.
      - Apa ora ngganggu sampeyan yen jahitan ditindakake ing pabrik pangolahan daging?
      - Ora, padha duwe peralatan khusus kanggo iku.
      - Sampeyan bakal lunga?
      - Ya, aku mesthi bakal nggawe potongan rambut kaya sing ana ing logo.


      Wedhus sadurunge Maidan lan sawise ...
    10. Archon
      Archon 10. november 2015 04:44
      0
      Sae sanget.
      Sing paling nggumunake yaiku ora ana penghinaan lan ejekan langsung, ora ana sumpah. Satire tenan.
  3. PlotnikoffDD
    PlotnikoffDD 7. november 2015 07:20
    + 15
    Amerika ngarep-arep njagong ing jaban rangkah. Lan ing kasus iki, kejatuhan radioaktif bakal tiba ing Eropa.
    1. Andrea
      Andrea 7. november 2015 07:26
      +4
      Iki yen angin bakal nyebul ing kono kabeh wektu, lan ana sing bisu.
      1. alex74nur
        alex74nur 7. november 2015 08:24
        +6
        Ya, Gusti Allah karo dheweke, karo Eropah, nanging uga ora cukup kanggo kita !!!
      2. Lelek
        Lelek 7. november 2015 09:25
        +8
        Kutipan saka Andrea
        Iki yen angin bakal nyebul ing kono kabeh wektu, lan ana sing bisu.


        Peteng minangka understatement. Angin sing ana yaiku W-NW, yaiku, bakal nggawa trik kotor iki menyang wilayah kita ing sangisore Inggris ... psky hopak lan squeals: "m ... ku kanggo gilyak" lan "kamulyaning Ukraina."
        Analogi muncul nalika pungkasan Perang Dunia II ing Jepang, nalika, miturut pesenan Mikado, atusan ewu Jepang nggawe hara-kiri - padha nyuwek weteng, sanajan tanpa nari lan slogan "Kamulyane Jepang." opo
  4. wasjasibirjac
    wasjasibirjac 7. november 2015 07:20
    +5
    crests lan Kulon. Kabeh kaya biasane.
  5. iLiitisitch
    iLiitisitch 7. november 2015 07:21
    +9
    Bodho iku mung apik tenan, sawetara jenis kaca looking. Padha njupuk piyambak ing wentis, lan banjur padha bakal mbukak kanggo kita kanggo klamben, yen isih ana soko ngiwa kanggo bandage.
    1. Nimp
      Nimp 7. november 2015 08:52
      +7
      Kutipan saka iliitchitch
      Bodho iku mung apik tenan, sawetara jenis kaca looking. Padha njupuk piyambak ing wentis, lan banjur padha bakal mbukak kanggo kita kanggo klamben, yen isih ana soko ngiwa kanggo bandage.

      Sampeyan mikir wong-wong mau malah luwih apik tinimbang wong-wong mau! Balts ora mung nembak sikile, nanging (nuwun sewu) wis nembak endhoge, lan sakperangan alesan dheweke ora katon ing stasiun ganti kita! Rams ing siji tembung (ndeleng komentar ing ndhuwur).
      1. parusnik
        parusnik 7. november 2015 09:45
        +6
        Padha njupuk piyambak ing sikil... Sikil apa, ing sirah.. ya mung siji beton ing sirah.. kene peluru lan macet..
  6. Rigla
    Rigla 7. november 2015 07:29
    +4
    Ya, kanggo neraka karo wong-wong mau. Ayo padha mlumpat lan mati. Mung ing kene ana kuburan limbah radiasi ing sisih kulon. transfer Ukraina lan kabeh iku nggoleki.
  7. asiat_61
    asiat_61 7. november 2015 07:29
    + 14
    bahan bakar kualitas rendah sing diwenehake dening Rusia kanggo reaktor nuklir ..... Isi awu dhuwur.
    1. Zoldat_A
      Zoldat_A 7. november 2015 08:17
      +7
      Kutipan saka asiat_61
      Isi awu dhuwur.

      Apa, ing pangertèn, kurang soot saka bahan bakar nuklir Amérika? ngguyu Aku ndeleng foto, kepiye hawa ing Pripyat resik lan transparan .... Ing Ukraina, ketoke, dheweke serius mikir babagan ekologi ... ngguyu
  8. Igor39
    Igor39 7. november 2015 07:30
    + 19
    Stasiun nuklir bakal ditutup, transit gas bakal mandheg, Aku bubar maca ing sensor, Svidomo bungah ing Tambah ing sowing kembang, padha mandheg sade mesin lan roket lan nambah volume kembang srengenge, iki menang! ngguyu
    1. AlNikolaich
      AlNikolaich 7. november 2015 08:01
      +2
      Kutipan: Igor39
      Stasiun nuklir bakal ditutup, transit gas bakal mandheg, Aku bubar maca ing sensor, Svidomo bungah ing Tambah ing sowing kembang, padha mandheg sade mesin lan roket lan nambah volume kembang srengenge, iki menang! ngguyu

      Zradomog iki maneh ora suwe! Kita butuh dhuwit kanggo nyebar, silihan, suku cadang, bahan bakar ...
      Peralatan pertanian, sawise kabeh! Dana wis tuwa! Saliyane KhTZ, ora ana traktor liyane dhewe!
      Gawea kesimpulan nalika sektor tetanen saka reruntuhan wis bengkok...
      1. Igor39
        Igor39 7. november 2015 08:29
        +2
        Wong manca bakal nulungi! ngguyu
    2. aran
      aran 7. november 2015 08:44
      +3
      Kutipan: Igor39
      Stasiun nuklir bakal ditutup, transit gas bakal mandheg, Aku bubar maca ing sensor, Svidomo bungah ing Tambah ing sowing kembang, padha mandheg sade mesin lan roket lan nambah volume kembang srengenge, iki menang! ngguyu

      Mesthi menang. Mung sapa?
    3. Amuret
      Amuret 8. november 2015 00:24
      +3
      Kutipan: Igor39
      Stasiun nuklir bakal ditutup, transit gas bakal mandheg, Aku bubar maca ing sensor, Svidomo bungah ing Tambah ing sowing kembang, padha mandheg sade mesin lan roket lan nambah volume kembang srengenge, iki menang! ngguyu

      Dheweke bakal ngalih menyang produksi biofuel, lan yen kolektor sampah dipasang ing sirloin, mula biogas bisa dipikolehi utawa dikumpulake. Kabeh Yuzhmash bakal duwe karya.
  9. rotmistr60
    rotmistr60 7. november 2015 07:33
    +8
    Kapitunan Energoatom paling sethithik $175 yuta.

    Yen bisa diwatesi kanggo kerugian finansial, bendera kasebut ana ing tangane (Ukrainians). Nanging iki bisa mungkasi ing bilai. Kyiv ora mikir bab iku, amarga ing Panggonan pisanan - kanggo detriment saka Rusia.
  10. Zomanus
    Zomanus 7. november 2015 07:37
    +3
    Sudut pandang sing menarik, mesthi.
    Nanging ing tangan liyane, yen nerangake
    karusakan saka Ukraina minangka negara sekutu Rusia,
    banjur kabeh kaya sing kudune. Taktik bumi scorched minangka pilihan mung ing kasus iki.
    Inggih, ing kasus iki, Ukraina bakal luwih gampang kanggo dibagi,
    amarga negara bakal padha mlarat tanpa produksi lan generasi.
    1. Amuret
      Amuret 8. november 2015 01:01
      +3
      Kutipan saka Zomanus
      Taktik bumi scorched minangka pilihan mung ing kasus iki.
      Inggih, ing kasus iki, Ukraina bakal luwih gampang kanggo dibagi,
      amarga negara bakal padha mlarat tanpa produksi lan generasi.

      Aja lali Chernobyl!Sawijining unit daya tabrakan ing kana, lan pira wong sing kudu dipindhah maneh, pabrik Mayak lan Fukushima, kacilakan ing fasilitas panyimpenan limbah radioaktif cair. Dadi kegagalan mung pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina Kidul bisa nyebabake kontaminasi. Ora bakal ana bumi sing gosong, bakal ana ara-ara samun radioaktif, lan populasi bakal dadi sing pertama nandhang sangsara ing kono, luwih-luwih populasi ing wilayah kasebut sing cedhak karo pembangkit listrik tenaga nuklir, lan ora preduli lokasi, lan ana papat.
  11. pts-m
    pts-m 7. november 2015 07:38
    +5
    Urine-rusak rampung wuta dening gething kanggo Rusia. Malah ora bakal dadi tambahan bahan mentah saka geo-union. Svidomo bakal dirusak ing boiler Novorossia, lan liyane bakal kasebar kaya kecoak ing arah sing beda-beda saka medan radiasi reaktor sing rusak dening majelis termal perusahaan Khvestinkhaos.
  12. Optimis waja
    Optimis waja 7. november 2015 07:42
    + 32
    Yen Westinghouse, ngontrol kakla, njeblug reaktor ing Ukraina, mula ora ana sing njerit babagan bahan bakar sing ala. Dheweke bakal nguwuh manawa reaktor Rusia sing ala ora bisa digunakake kanthi bahan bakar Amerika sing apik.
    1. shuhartred
      shuhartred 7. november 2015 19:04
      +1
      Quote: Optimis waja
      Dheweke bakal nguwuh manawa reaktor Rusia sing ala ora bisa digunakake kanthi bahan bakar Amerika sing apik.

      Lan padha bakal mbabarake piyambak minangka bodho lengkap lan amatir ora bisa mbedakake kayu bakar saka bensin, amarga yen kompor kayu-kobong, banjur pour bensin ana ing paling aneh, nanging biasane agawe. Bakal kaya apa ajining diri? Supaya padha njerit yen wis rampung mudhun. Nanging dheweke ora mudhun, utawa bakal nggawa TVEL kanthi sampurna (bakal luwih apik kanggo kabeh wong), utawa bakal nyoba ngubungake kacilakan kasebut menyang "intrik Kremlin", nanging ing kasus iki, kabeh jagad bakal corak. driji ing candhi lan maneh pitakonan saka reputasi bakal njedhul mung malah luwih akut. Aku kudu aktif nggoleki sing pungkasan lan dheweke isih bakal ditemokake, nanging apa kanggo "Westinghouse" aku ora bisa nyekel kabeh wasir iki.
      1. DEMENSI
        DEMENSI 7. november 2015 20:04
        +4
        Kutipan saka Shuhartred
        Lan dheweke bakal mbukak awake dhewe minangka wong bodho lan amatir ...


        Lan padha ... ora peduli ing umum. D. Psakov mbuktekaken luwih saka sepisan. Minangka fabulist misuwur ngandika: lan Vaska ngrungokake lan mangan!
        Umumé, kita sip. LAN! Lan iki dudu ISIS ing Suriah - luwih cedhak.
  13. asiat_61
    asiat_61 7. november 2015 07:44
    +3
    Iki bisa cocog karo kabeh Eropa. Lan kanggo kita, siji-sijine, kirdyk gedhe. Ora ana sing bisa lungguh, ora ana ngendi wae.
  14. penembake gunung
    penembake gunung 7. november 2015 07:54
    + 20
    Kanggo ningkataké bahan bakar saka kasur lan mungkasi tuku Russian, sampeyan malah ora mbutuhake kabijakan khusus. Nggawa sawetara lemons karo sayuran ijo "sing butuh", lan voila! Lan ora peduli yen sampeyan bisa numpes tenaga nuklir dhewe. Nalika "ijo" ing kanthong sampeyan, sapa ing antarane wong sugih sing bakal manggon ing negara sing rusak. Italia, Prancis, Jerman cedhak. Aku krungu saka kanca-kanca ilmuwan nuklir luwih saka sepisan yen usaha karo bahan bakar saka Westinghouse bakal mungkasi kanti awon. Ora Chernobyls anyar, ora, VVR ora bisa diunekake kaya RBMKs, nanging iku bisa kanggo mateni reaktor! Déwan bahan bakar bisa "macet" nalika unloading, lan ana kemungkinan karusakan saka rod bahan bakar lan iku. Reaktor ora bisa didandani nganti pirang-pirang dekade. Lan ing energi Dill perlu banget. Pateni sawetara unit daya - lan bakal ana ambruk energi. Sistem energi Dill saiki diimbangi kanthi bantuan sistem energi Rusia. Lan yen Maydanuts ora gelem nyuplai Crimea, dheweke bakal entuk pedhot saka jaringan listrik kita. Lan sapa sing bakal nylametake? Kutub? wong Hungaria? Ojo ngece sandalku.
  15. Grigoryevich
    Grigoryevich 7. november 2015 07:56
    +3
    Ing Chernobyl, padha ngatur kanggo jotosan munggah reaktor (nyobi saka ilmuwan Ukraina) dadi sawetara, saiki padha mutusaké luwih.
  16. sa-ag
    sa-ag 7. november 2015 07:58
    +4
    Panampa pisanan saka majelis bakal, aku kira, Zaporozhye lan NPP Ukraina Kidul?
  17. monster_lemak
    monster_lemak 7. november 2015 08:01
    +4
    Aktivitas Westinghouse ing Ukraina bisa uga nyebabake mundhut pasar gedhe kanggo Rusia ing sektor nuklir. Kasunyatane yaiku rakitan bahan bakar Westinghouse luwih murah. Panggunaan sing nyebar ing reaktor buatan Soviet lan Rusia mung dihalangi amarga kekurangan kedewasaan lan wujud awak. Sampeyan mung perlu kanggo nggawa majelis iki "ing pikiran" lan banjur Rusia bakal kelangan pasar ageng ing saindhenging donya utawa kudu ngurangi rega produk. Kanggo "ngelingi" majelis bahan bakar, Westinghouse butuh basis eksperimen, sing diwenehake Ukraina kanthi seneng. Saiki nganti "wektu", butuh sawetara taun kanggo nggarap teknologi kanggo ngganti majelis Rusia. Kasunyatan manawa sajrone eksperimen lan pangembangan majelis anyar bisa kedadeyan kacilakan ing pembangkit listrik tenaga nuklir, ora ana sing mbantah, nanging Ukraina, sawise kabeh, ora melas kanggo sapa wae, wis suwe dadi springboard. kabeh limo "eksperimen" master Western sawijining.
    1. mark2
      mark2 7. november 2015 11:43
      + 14
      Ana sawetara keraguan manawa majelis Amerika luwih murah. Inggih, wiwit sampeyan miwiti gosip kaya mengkono, aku bakal miwiti liyane. Aku lan sampeyan ora duwe bukti, nanging yen sampeyan nggoleki, sampeyan bakal nemokake. Nalika ing taun 2014 informasi babagan bali Westinghouse menyang Ukraina maneh disebarake, lan Australia ngancam bakal nundha pasokan bijih uranium menyang Rusia kanggo produksi bahan bakar kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir, kabeh jinis pejabat saka Kementerian Energi muncul ing media. , Kiriyenko dhewe nyatakake bingung amarga bijih iki bakal diproses kanggo pangiriman luwih lanjut menyang Eropa lan Amerika Serikat. Utamane AS. Kanggo pembangkit tenaga nuklir. Dheweke ora duwe cukup kapasitas dhewe, utawa wis dicopot miturut panjaluk umum. Rusia duwe cukup uranium dhewe lan cadangane bakal tahan nganti 81 taun kanthi konsumsi saiki
      Iki pisanan.
      gosip kapindho. Cara sentrifugasi gas Rusia kanggo pengayaan uranium kaping 50 luwih murah tinimbang metode difusi gas sing digunakake ing AS.
      Iki sing nomer loro
      Katelu. Dheweke ujar manawa kabeh ana ing bentuk sel bahan bakar lan ujar sampeyan mung kudu nggarap file lan kabeh bakal bisa digunakake? Ora ing wangun prakara, nanging ing macem-macem indikator. Wonten ing ngriku wujud lan drajat sesuci.. Mliginipun drajat pengayaan – sesuci menika gadhah peran. kaya ngisi montor mabur nganggo bahan bakar solar tinimbang minyak tanah. Aku wis ngelingi sethithik babagan beda teknis lan kualitatif antarane majelis.
      Iki kaping telu.
      Rusia ora ana ing bebaya kelangan pasar nuklir sing ageng. Kanggo alesan prasaja yen Rusia mung njaga reaktor dhewe, AS mung njaga dhewe. Lan ngentekake racun. bahan bakar, Rusia dhewe njupuk lan daur ulang, Amerika Serikat ora.
      Ora bisa "nyetel" majelis, bisa reconfigure reaktor utawa rampung redesign. Nanging iki larang lan ora efisien. Ora mungkin ngencengi pasokan bahan bakar kanthi mripat - dudu karburator, yen sampeyan ngerti apa karburator))
      Aku ora ujar manawa reaktor nuklir Ukraina ora bakal bisa digunakake. Mbokmenawa padha bisa, nanging pira? Mungkin setaun, bisa uga luwih suwe, utawa bisa uga kacilakan bakal kedadeyan langsung.
      Lan 4 pangrungon. Kualitas mbangun Amerika kurang apik. pirang-pirang kasus nalika supplier ngirim majelis menyang pelanggan ing Ukraina, lan desain perakitan dhewe digawe nglanggar integritas, sing ora kalebu panggunaane.
    2. Lor
      Lor 7. november 2015 15:41
      +2
      Westinghouse, ing asas, ora bisa mbaleni teknologi saka kumpulan Russian. Dheweke dhewe ngakoni.
      1. sisa29
        sisa29 8. november 2015 02:54
        +2
        Nah, salah sijine alasane yaiku:
        TVEL Amerika (utawa TVS TVEL) dhasar beda karo Soviet (saiki Rusia). Lan wangun Soviet sawise ambruk USSR wis paten dening perusahaan Russian TVEL. Sabanjure, Rusia ora duwe hak kanggo ngasilake TVEL sing dipatenake dening Amerika. Mulane, Amerika ora bisa gawé rakitan bahan bakar sing dimaksudaké kanggo reaktor RBMK lan VVER-1000 (utawa luwih, padha bisa, nanging padha ora duwe hak). Rusia ora gelem nransfer paten kanggo nggawe rakitan bahan bakar TVEL kanggo RBMK lan VVER-1000 kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina. Mulane Amerika nggawe hibrida - jenis TVEL Rusia sing bakal luwih cocok kanggo reaktor Ukrainia sing dikembangake ing USSR, nanging Rusia ora bisa "riveted" kanggo nglanggar hak cipta.
    3. nemet
      nemet 7. november 2015 19:15
      +5
      "Bahan bakar Amerika 30% luwih larang tinimbang Rusia" Waca artikel kasebut kanthi teliti
  18. Rurikovich
    Rurikovich 7. november 2015 08:02
    +8
    Ana percepatan proses karusakan saka komplotan wedhus Nyuwun
    1. avt
      avt 7. november 2015 09:00
      + 10
      Kutipan: Rurikovich
      Ana percepatan proses karusakan saka komplotan wedhus

      Ing wiwitaning mlumpat ing sacedhake Kiev, aku ujar manawa bakal nyuda populasi, nanging luwih dhisik bakal nggawa kabeh wong menyang negara kewan, saiki menyang negara raguli ing komplotan, banjur bakal nyuda kanthi tenang minangka spesies biologi kanggo 10 yuta. Sapa sing bakal dibuwang ing boiler diatur dening wong-wong sing ora kelangan eling lan karsane wong-wong sing bakal ulig ing wangun tenaga kerja, uga, liyane bakal cepet mati metu lan ora berkembang biak ing. kasunyatan anyar saka urip Eropah free Bener, iki uga rampung ing kita ing Rusia ing pangarep-arep kanggo ngurangi iklan kanggo 80 yuta, iku ora bisa, uga, sawise negara Baltik kita mutusaké kanggo olahraga ing Velikoukrakh karo mripat. ing Rusia.
  19. Pdt.
    Pdt. 7. november 2015 08:09
    + 15
    Ana topik ing kene babagan kabodhoan. Ing kasunyatan, iki metu saka pitakonan. Luwih, iku bisa disebut arrogance. Amerika percaya yen dheweke bakal bisa ngrampungake batang bahan bakar ing dhengkul. Bisa uga wis ditambahake. Mungkin dheweke bakal nggawe perakitan ing Ukraina - aku ora ngerti. Nanging saka sudut pandang insinyur - optimisme. Malah nalika nggunakake bahan bakar organik, owah-owahan tipis ing komposisi bisa duwe efek banget serius ing operasi saka ketel. Lan karo nuklir kabeh luwih angel ing kaping. Ing reaktor nuklir, landak bakal kentut ing siji mburi - banjur tsunami ing sisih liyane.

    Inggih, kabeh wis jelas karo Ukrainians. Sapa sing kudu mbayar sapa sing butuh - lan iki solusi sing sampeyan butuhake. Venality saka Ukrainians uga dikenal. Apa karakteristik: sapisan ing Rusia, kabeh bisa dituku lan didol kanthi cara sing padha. Umumé, kabeh. Muga-muga kita wis ngliwati periode iki lan makhluk sing korupsi wis wiwit nandur, paling ora suwe.
  20. Rash
    Rash 7. november 2015 08:59
    +6
    Kutipan saka Monster_Fat
    Kasunyatane yaiku rakitan bahan bakar Westinghouse luwih murah. Panggunaan sing nyebar ing reaktor buatan Soviet lan Rusia mung dihalangi amarga kekurangan kedewasaan lan wujud awak. Sampeyan mung perlu kanggo nggawa majelis iki "ing pikiran" lan banjur Rusia bakal kelangan pasar ageng ing saindhenging donya utawa kudu ngurangi rega produk.


    Ana proses ngelawan liyane:

    Sawetara taun kepungkur, TVEL wiwit ngembangake rakitan bahan bakar quadrangular (mula diarani TVS-Kvadrat) sing cocog kanggo digunakake ing reaktor PWR sing diprodhuksi dening Areva lan Westinghouse. Desaine, mesthi, adhedhasar pengalaman pirang-pirang taun ing pangembangan, pabrik lan operasi bahan bakar nuklir ing reaktor VVER-1000. Utamane, ing desain TVS-Kvadrat, solusi desain kanggo pigura lan kothak spacer, sing wis mbuktekake dhewe ing rakitan bahan bakar kanggo reaktor VVER-1000, digunakake, sing bisa nambah keandalan operasional bahan bakar nuklir ing PWR. reaktor. Paduan Rusia modern adhedhasar zirkonium digunakake minangka bahan struktural ing TVS-Kvadrat. Majelis kasebut bakal dimuat ing 2014 tinimbang rakitan bahan bakar saka Areva lan Westinghouse ing Swedia NPP Ringhals 3 saka Vattenfall Nuclear Fuel AB.

    Lan njupuk menyang akun kurs saka ruble, misale jek proposal kita bakal luwih murah.
  21. Nimp
    Nimp 7. november 2015 09:07
    + 13
    Uni Eropa ora kasengsem ing repositori radioaktif sing cedhak karo watese! Mesthi, padha rencana ngubur sampah nuklir ing wilayah wétan Outskirts. Wilayah Rostov, Voronezh, Belgorod kita bakal nandhang sangsara! Lan wedhus gay Eropa ora mikir babagan kacilakan ing pembangkit listrik tenaga nuklir amarga bahan bakar kasur sing murah, amarga dheweke uga zombified dening "Abdulovsky". Lan bab komplotan dill, lan kabeh ngandika.
  22. isker
    isker 7. november 2015 09:09
    +7
    Kutipan saka Riv
    Muga-muga kita wis ngliwati periode iki lan makhluk sing korupsi wis wiwit nandur, paling ora suwe.


    Lan maksude kanggo nandur makhluk sing korupsi ora suwe? Iki mung luwih nandheske impunitas! Sampeyan perlu kanggo tanduran ora mung - kanggo dangu, nanging uga - mati !!!
  23. fa2998
    fa2998 7. november 2015 09:10
    +7
    Apa sing dipikirake! Industri liyane bakal dikubur. Yaiku, produksi energi lan ekspor bisa dadi lokomotif ekonomi Ukraina. Ing njero negara, konsumsi mudhun - keluwihan energi ana ing Uni Eropa. Ana batu bara, nuklir. energi, malah saka gas sing dituku sampeyan bisa entuk energi karo bathi kanggo ngedol, bisa dideleng yen galloping ing alun-alun iku mbebayani kanggo pikiran, kabeh ambruk! hi
    1. olimpiade15
      olimpiade15 7. november 2015 19:41
      0
      Kutipan: fa2998
      Apa sing dipikirake!...hi

      Dheweke ora duwe kemampuan kanggo mikir, yen ora, ora ana cara kanggo nerangake apa sing kedadeyan ing kana.
  24. victorsh
    victorsh 7. november 2015 09:13
    +7
    Nanging peralatan kanggo pabrik perakitan TVEL dumunung ing pabrik ing Novosibirsk. kita nawakake Kyiv "rod pancing kanggo mancing sing terus-terusan," lan luwih seneng "iwak." Iku kelangan.
  25. Pengamat 33
    Pengamat 33 7. november 2015 09:14
    +7
    Inggih, ing kene ana pitakonan babagan logika pemasok bahan bakar Amerika. Pasar gedhe, nanging yen reaktor sacara teknis ora kompatibel karo bahan bakar, apa prospek sing kita ucapake? Reaktor bakal ngadeg (paling ora), bakal nyedhiyakake, ora ana ing ngendi wae. Mungkin, mesthine, padha ngetung pembangunan pembangkit listrik tenaga nuklir anyar kanthi lengkap, nanging sapa sing bakal mbayar? Ukraina bakal narik proyek sing padha ing taun ... Ya, mbokmenawa ora bakal maneh. Kajaba iku, perusahaan pemasok bisa ngelu amarga ngilangi akibat saka kacilakan, mesthine njupuk unit daya kanggo layanan garansi, ta? Iki wis, ora MediaWiki, nanging bisa kanggo nul smacks saka, yen ora losses. Lan apa prospek pasar? Sampeyan bisa, mesthi, kanggo Count ing apa Eropah, blackmailed dening eco-bencana, bakal mbayar, nanging mbah iki ngandika loro. Padha uga bisa gesper.
    Mesthine, ana pilihan liyane, miturut saran Eropa, kanggo ngrusak sektor energi supaya bisa meksa tuku listrik saka Uni Eropa. Nanging maneh pitakonan muncul babagan solvency pendhapa. Aku ora ngerti, jujur, aku ora ngerti. Apa perspektif ing kene? Ana Bulgaria, karo industri energi rusak, manggon ing utang, uga, iku ora kanggo dangu, kaya, aja ngomong iku, losses, losses, losses ... Sapa sing entuk manfaat saka iki?
    1. Yuri Sh
      Yuri Sh 7. november 2015 11:20
      +1
      Lan padha ora peduli. Kaya, "kanggo senajan ibu, aku bakal beku kuping."
  26. parusnik
    parusnik 7. november 2015 09:46
    +5
    Lan bakal dadi "Atomomor" nyata kanthi mayuta-yuta korban nyata.... Iku ala nalika ing sirah, konkrit ngalangi tinimbang otak ..
  27. Loner_53
    Loner_53 7. november 2015 09:54
    +3
    Sedhih yen kabeh kekacoan iki kedadeyan ing jejere kita, lan kajaba prihatin lan nyatakake apa sing kedadeyan, kita ora nindakake apa-apa. sad
    1. apik AAH
      apik AAH 7. november 2015 15:21
      +1
      Omong kosong, kita lagi ngapusi ing kompor. Kene padha bakal isin adoh karo sawetara jenis bom reged ing Crimea, kita bisa mindhah? Lan kuldi iki wis cukup pikiran.
  28. AdekvatNICK
    AdekvatNICK 7. november 2015 10:37
    +2
    iku seng di pengeni kanggo langsung nutupi kabeh wilayah karo kubah.
    Ukraina bakal nggawa mung anti-iklan perusahaan iki.
  29. dvg79
    dvg79 7. november 2015 11:19
    0
    Aku mikir "intervensi kamanungsan" dibutuhake kanggo nylametake kabeh wong, kalebu kita lan Eropa, saka bencana nuklir. Iki dudu guyon, akibate bakal disentangled nganti pirang-pirang abad.
  30. eucledes
    eucledes 7. november 2015 11:54
    -26
    Artikel kasebut buta huruf.
    1. Bentenipun antarane rod bahan bakar Westinghouse lan Rusian punika prabédan tipis ing rim saka kothak spacer, kang dicethakaké ana ing tataran awal saka operasi nyoba ing 2012. Adhedhasar asil, rim diowahi lan majelis dipunéwahi kasil. liwati operasi nyoba ing NPP Ukrainia Kidul tanpa masalah.
    2. Batang bahan bakar Westinghouse pancen luwih murah tinimbang Rusia - lan keputusan kanggo tuku dening Energoatom Ukrainia ora dadi politik tinimbang kompetisi ekonomi - banal.
    3. Aplikasi "Kahanan kanggo negara-negara kasebut gabung karo Uni Eropa yaiku penutupan pembangkit listrik tenaga nuklir sing saingan karo ilmuwan nuklir Prancis" (Lithuania, Bulgaria, Slovakia) - salah siji kawulo utawa ora nggatekke: salah siji pembangkit listrik tenaga nuklir karo reaktor mbebayani kuna ditutup (Ingalinskaya karo jinis Chernobal RBMK-1000 sawijining), utawa unit karo reaktor lawas kuwi padha decommissioned (Bohunice, decommissioning saka reaktor abot). saka blok pisanan A1, Kozlodoy, decommissioning reaktor ngginakaken 1 lan 2), nalika pamblokiran karo reaktor banyu pressurized aman saka seri VVER terus operate ana).
    4. Lan pungkasane, penghapusan bahan bakar nuklir sing dibuwang menyang pemasok duweni alasan politik, amarga ngasilake plutonium sing cukup sajrone operasi, sing bisa diekstrak saka bahan bakar nuklir sing dienggo kanthi cara kimia sing murah - ora kaya centrifuges gas sing larang banget kanggo uranium. pengayaan.

    Inggih, ringkesan: tuku TVEL dening Ukraina saka Jepang (diduweni dening Toshiba Group) Westinghouse ora nanggung risiko teknis lan minangka akibat saka kasunyatan manawa Rusia, sing diwakili dening perusahaan TVEL, dadi ora kompetitif.

    Lan moans histeris babagan apocalypse nuklir ing Ukraina banget kaya ing Bulgaria, nalika Gazprom squeezed Rosatom metu saka kono, mbiayai protes marang reconstruction Kozloduy.
    1. Stena
      Stena 7. november 2015 12:24
      + 10
      Kutipan saka eucledes
      Bentenipun antarane rod bahan bakar Westinghouse lan Rusian punika prabédan tipis ing rim saka kothak spacer, kang dicethakaké ana ing tataran awal saka operasi nyoba ing 2012. Adhedhasar asil, rim wis diowahi lan majelis dipunéwahi kasil liwati nyoba. operasi ing NPP Ukrainia Kidul tanpa masalah.

      Ya wis. Mung iki kudu dicritakake sawise kacilakan liyane ing pembangkit listrik tenaga nuklir - sanajan sampeyan ora bisa nindakake iki - sampeyan ora dibayar kanggo iki ...
    2. T-73
      T-73 7. november 2015 12:41
      +8
      Kutipan saka eucledes
      Batang bahan bakar Westinghouse pancen luwih murah tinimbang Rusia

      Lan padha didol kanggo sampeyan miturut prinsip - tuku lan komunikasi karo wong-wong mau sajrone lan sawise operasi dhewe. Self-layanan tansah luwih murah, lan sampeyan wong ora sugih.
      Kutipan saka eucledes
      Ya, kanggo ngringkes: tuku TVEL dening Ukraina saka Jepang (diduweni dening Toshiba Group) Westinghouse ora nggawa risiko teknis

      Ya, kita ngerti, dheweke ora nate nemoni masalah karo 404.
      Kutipan saka eucledes
      Lan, pungkasane, mbusak bahan bakar nuklir sing dibuwang menyang supplier duwe alasan politik, amarga jumlah plutonium sing cukup diprodhuksi sajrone operasi kasebut.

      Lan saiki sampeyan duwe alasan sing ora politik. Panjelasan banal sing Federasi Rusia ngiringi kabeh siklus nggawe lan pembuangan TVEL ora kanggo sampeyan. Ing kene kanggo ngedol lan lali - sampeyan luwih cedhak lan bisa dingerteni. Uga kekuwatanmu - sawise kita malah banjir.
    3. nemet
      nemet 7. november 2015 19:25
      +4
      "Bahan bakar Amerika 30% luwih larang tinimbang Rusia" - sampeyan pancene ora duwe otak ana, maca artikel kasebut kanthi teliti, banjur nulis. Njupuk menyang akun kurs ruble, iku bisa kanggo 50%, amarga. Kaputusan Ukratom diumumake luwih saka nem wulan kepungkur
  31. fomich1977
    fomich1977 7. november 2015 12:23
    +4
    Ya, ayo padha "ngisi" apa sing dikarepake, anggere aman, sanajan pendekatan aneh yaiku batu bara saka Afrika Kidul, rod bahan bakar saka USA.
    1. T-73
      T-73 7. november 2015 12:49
      +2
      Kutipan: fomich1977
      Senajan pendekatan aneh iku batu bara saka Afrika Kidul, rod bahan bakar saka USA

      Ora aneh, nanging swara politik. Kriteria ekonomi wis suwe ora digunakake ing kana. Lan kenapa? Urip saka kredit dadi kredit lan ekonomi ora dibutuhake. Ban - minangka racially alien.
  32. eucledes
    eucledes 7. november 2015 12:47
    -10
    Kutipan saka Stena
    Kutipan saka eucledes
    Bentenipun antarane rod bahan bakar Westinghouse lan Rusian punika prabédan tipis ing rim saka kothak spacer, kang dicethakaké ana ing tataran awal saka operasi nyoba ing 2012. Adhedhasar asil, rim wis diowahi lan majelis dipunéwahi kasil liwati nyoba. operasi ing NPP Ukrainia Kidul tanpa masalah.

    Ya wis. Mung iki kudu dicritakake sawise kacilakan liyane ing pembangkit listrik tenaga nuklir - sanajan sampeyan ora bisa nindakake iki - sampeyan ora dibayar kanggo iki ...

    OK, wiwit musim gugur 3, blok kaping 2013 saka Wilayah Otonomi Ukraina Kidul wis nggarap beban campuran TVS-W lan TVEL sing diowahi kanthi rasio 1: 2, operasi lan bongkar muat normal, ora ana komentar. Utawa sampeyan maca sawetara laporan liyane?
    1. Loner_53
      Loner_53 7. november 2015 13:11
      +3
      Kutipan saka eucledes
      Utawa sampeyan maca sawetara laporan liyane?

      Marang kula, carane sampeyan seneng game Stalker (STALKER)?
    2. Stena
      Stena 7. november 2015 17:11
      +7
      Kutipan saka eucledes
      OK, wiwit musim gugur 3, blok kaping 2013 saka Wilayah Otonomi Ukraina Kidul wis nggarap beban campuran TVS-W lan TVEL sing diowahi kanthi rasio 1: 2, operasi lan bongkar muat normal, ora ana komentar. Utawa sampeyan maca sawetara laporan liyane?

      Tembung kunci ing kene dicampur. Sampeyan nyoba kanggo pour bahan bakar diesel menyang mesin bensin. Apa sing bakal kelakon? Yen bebarengan karo bensin ing mesin wis mlaku, iku bakal bisa. Mung kabeh saringan bakal macet. Nanging yen tanpa bensin - sing, ora bebarengan - iku meh ora bisa. Kajaba iku, nyandhang peralatan luwih cepet. Lan ing kene sampeyan ora bisa guyon ... Nanging sampeyan ora peduli - sing utama yaiku pindhah saka Rusia. Nanging kemungkinan spesialis saka Rosatom kudu ndandani jamb sampeyan ...
      1. Amuret
        Amuret 8. november 2015 13:10
        +6
        Kutipan saka Stena
        Nanging kemungkinan spesialis saka Rosatom kudu ndandani jamb sampeyan ...

        Nanging, sampeyan optimistis! Paling kamungkinan, umume wong sing manggon ing cedhak pembangkit listrik tenaga nuklir bakal ndeleng SHOW Salut ing pembangkit listrik tenaga nuklir XNUMX KALI; Pisanan lan pungkasan. Lan spesialis Rosatom ora bakal bisa dipulihake.
      2. eucledes
        eucledes 8. november 2015 21:21
        -2
        Perbandingan sing ora bener: ing loro jinis rakitan, paramèter pengayaan padha, bahan cangkang (zirkonium) padha, lan bagean salib panyerepan efektif (pemurnian zirkonium saka hafinium) padha.
        Fisika lan kimia ora duwe identitas nasional - lan teknologi reaktor banyu bertekanan, sing ditemtokake dening dheweke - uga.

        Dadi analogi sing bener yaiku ngencerake bensin Ufa kaping 95 karo Shellovsky kaping 95 :)
    3. kula
      kula 7. november 2015 18:37
      +2
      Isi mobil sampeyan tinimbang bensin 95th karo bahan bakar solar. Cukup manawa kanggo unsubscribe, yen ora, iku menarik carane ngrasa, sampeyan ora bakal nemokake solarium, (padha ngginakaken kabeh ing ATO), nyoba kerosene, sumur, utawa moonshine, nanging ora wiski (ing film Back to the Future). dheweke wis nuduhake asil saka pengalaman ilmiah sing jero iki).
    4. nemet
      nemet 7. november 2015 19:27
      +3
      Apa ana foto laporan iki? nanging sampeyan bisa nulis apa wae, uga nulis ing pager, lan ing mburine ana pekarangan
  33. KIBL
    KIBL 7. november 2015 15:14
    +4
    Kabeh iki njijiki, para setan Kiev, sing dipimpin dening dheweke, siap nyirnakake bangsane dhewe, mung kanggo nyedhot kera kuping.
  34. Pemberontak LNR
    Pemberontak LNR 7. november 2015 16:41
    +3
    Ing wilayah Luhansk, geografi dadi luwih akeh. Limbah nuklir dikubur ing tambang Dolzhanskaya, cedhak desa Sverdlovsk.
    Kanggo informasi saka penulis, ora ana pemukiman kaya Sverdlovsk, nanging ana kutha Sverdlovsk, sing dadi pusat regional kanthi populasi 75. Lan njupuk menyang akun populasi distrik, 000. padha bisa ' t nggawe kuburan kanggo tambang iki, nanging ana sawetara tambang sing dibuwang, salah sijine yaiku tambang Voikovskaya, kayane ing tambang iki dilengkapi kuburan.
  35. chelovektapok
    chelovektapok 7. november 2015 18:03
    +3
    Trik saka ukrobomzhy dibenturi watu ing technique dipun warisaken dening misunderstanding - sarana tambah bebaya. Ukrobaboons bakal mlumpat lan jancok karo klub ing tombol, sejatine sifate supaya padha bakal diwenehi dhuwit. Yen ora, kabeh EU lan wilayah saubengé bakal najis karo radiasi - skizoid "teknologi tinggi"!
  36. gamipapa
    gamipapa 7. november 2015 19:32
    +1
    Ringkesan banget saka Ukraina, banget worth dipikir

  37. Reptiloid
    Reptiloid 7. november 2015 19:42
    0
    Meh kabeh tumindak Ukraina provokatif, blackmailing ing hubungan kanggo Federasi Rusia.
    Yen kiasan --- padha nyoba kanggo nggodha bear, grumace, mlayu nyedhaki, nyedhaki ....
    Nalika padha mlumpat?
  38. rus-5819
    rus-5819 7. november 2015 21:05
    +3
    kahanan darurat kanthi nggunakake bahan bakar Amerika ing pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina dipindhah menyang peralatan Rusia,

    Aja nyemprotake baut ing ngendi benang ora cocog.
  39. rus-5819
    rus-5819 7. november 2015 21:27
    +4
    A. Abdulaev. Nggunakake wewenang ing komunitas nuklir lan ing wektu sing padha mimpin dhukungan ilmiah lan teknis kanggo implementasi lan operasi bahan bakar Westinghouse ing pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina, dheweke kanthi sistematis mbentuk sudut pandang pro-Amerika.

    Lan ing Rusia ana Pagosyan, Manturov lan Slyusar, sing ngrusak industri penerbangan domestik kanthi milih Super Jet, sing diwenehake 80% karo suku cadang sing diimpor, lan ana DAM, kang, tanpa looking, "waved" rencana kanggo pembangunan construction pesawat sipil domestik nganti 2020, kang ora ana panggonan kanggo pembangunan domestik, senadyan kasunyatan sing ana kabeh kanggo produksi lan ana pelanggan kanggo pesawat iki, kalebu Lan iki sanajan prentah PRESIDEN RUSIA!
    Omongan opo maneh!!!!
  40. Henryk Katz
    Henryk Katz 8. november 2015 00:32
    +3
    Paling awon, nalika kita drive x.hlov, kita kudu ngatasi wasir karo pembuangan saka rod Amer.
  41. Aljavad
    Aljavad 8. november 2015 03:04
    +2
    Iki Pripyat...
    Lan yen kaya mangkene, bakal teka, lan, Gusti Allah, lungguh ... Nyuwun
  42. lawas26
    lawas26 8. november 2015 09:58
    +3
    Kutipan: Alexander72
    Oke, Svidomo iki "kanthi sukarela" ngowahi negarane dadi mbucal sampah nuklir. Nanging apa, ngapura kula, padha mikir nalika padha ngganti bahan bakar nuklir kanggo VVER kanggo Amérika saka Westinghouse, wis duwe pengalaman negatif.

    Inggih, sampeyan takon pitakonan. Apa sing padha mikir? Apa angel mikir lan mbangun rantai logis dhewe?
    Padha mlumpat - padha mlumpat
    Dheweke duwe tangan lan sikil
    Sikil-tangan obah – obah
    Tegese fungsi otak ditindakake dening ... sumsum tulang belakang. Mung lan kabeh. Lan sampeyan takon apa sing dikira ... ngguyu

    Kutipan: Alexander72
    ... banjur kuwi "panggantos" bahan bakar, lan konco wong, paling kamungkinan, reaktor piyambak

    Padha bakal ngganti bahan bakar, nanging ora tau reaktor. Amerika ora dadi bodho kanggo nyedhiyakake Ukraina karo reaktor gratis. Lan padha ora duwe apa-apa kanggo mbayar. Apa mung barter - daging babi lan kembang srengenge (kanthi bobot), nanging Amerika ora setuju karo iki

    Quote: Optimis waja
    Yen Westinghouse, ngontrol kakla, njeblug reaktor ing Ukraina,

    Ya, kanggo njeblug VVER - kudu bisa, iki dudu RBMK ... Nduwe cangkang pelindung
  43. kunstkammer
    kunstkammer 8. november 2015 15:02
    0
    Kutipan saka eucledes
    Chernobyl

    Bener, iki Chernobyl. Nanging iki mesthi trifles .. nggawe kesalahan kene, ngapusi ana.
  44. crambol
    crambol 8. november 2015 16:03
    0
    darurat kanthi nggunakake bahan bakar Amerika ing pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina dipindhah menyang peralatan Rusia, lan kekurangan produk Westinghouse ditampilake ing media minangka akibat saka pengaruh destruktif bahan bakar kualitas rendah kanggo reaktor nuklir sing disedhiyakake dening Rusia.


    Lan kita ngomong: Wong liyo iki ngganggu penari sing sial!


  45. Canecat
    Canecat 9. november 2015 01:33
    -1
    Wong-wong, ayo dipikirake sawetara pitakonan ... Wiwit taun pira Ukraina nggunakake bahan bakar "manca" ing pembangkit listrik tenaga nuklir? Yen kabeh dadi ala lan bahan bakar manca ora digulung menyang reaktor kita, banjur ing ngendi laporan kacilakan lan kahanan darurat liyane sing ana gandhengane karo operasi bahan bakar iki? Pancen angel banget lan ngluwihi kekuwatane Kyiv kanggo nggawe vakum informasi babagan darurat kasebut. Dadi, apa kabeh ala ing wilayah iki kaya sing dicoba kanggo kita?
    ... iki ... kita nyopot topi lan ora mbuwang, nanging mung nguripake Moscow kanggo analisis, golek informasi. hi
  46. Belousov
    Belousov 9. november 2015 09:39
    0
    Ana tansah resiko ndamu munggah. Nanging kanthi unsur AS, risiko mundhak. Eropa, paling ora Eropa lawas (Jerman, Prancis, lsp) ora bakal disentuh, lan Eropa anyar ora peduli karo staf. Nanging ing kene kita mabur lan mabur banget.
  47. aibolit72
    aibolit72 9. november 2015 12:15
    0
    Opo maneh tanggane merga...
  48. Мирный
    Мирный 9. november 2015 18:32
    0
    Ing Kharkov, pangarep-arep ... sing Lvov bakal mangkat menyang Polandia ... Lan padha bakal aman bali menyang Rusia ... Lan madhouse iki bakal mungkasi ... Pangarep-arep iku pungkasan kanggo mati ...
  49. Lawas Lawas
    Lawas Lawas 10. november 2015 00:57
    -1
    Dideleng saka Maidan lan acara sakteruse, sampah beracun wis suwe disemprotake menyang udara.
  50. TVS_Sakh1985
    TVS_Sakh1985 10. november 2015 04:43
    0
    Quote: tentrem
    Ing Kharkov, pangarep-arep ... sing Lvov bakal mangkat menyang Polandia ... Lan padha bakal aman bali menyang Rusia ... Lan madhouse iki bakal mungkasi ... Pangarep-arep iku pungkasan kanggo mati ...



    Apa sampeyan bisa ngerteni saka endi informasi iki?