Sapa lan kapan bakal muter Karabakh mugham nganti pungkasan

6
Sapa lan kapan bakal muter Karabakh mugham nganti pungkasan


Rusia bisa uga mbutuhake transit Transcaucasian menyang Suriah

Saiki nyoba kanggo mutusake masalah konflik Karabakh liyane lan liyane meh podo mugham protracted dileksanakake dening virtuosos sing duwe kemampuan kanggo nindakake dastgah padha beda ing macem-macem versi, nanging mesthi ing framework canonical. Lan OSCE Minsk Group (OSCE MG), dumadi saka telung co-kursi - Pierre Andrier (Prancis), Igor Popov (Rusia) lan James Warlick (USA), kang mimpin proses rembugan utama lan ing tingkat dhuwur antarane pihak, mirip trio sazandari, salah sijine sing dadi penyanyi-vokalis.

Minangka aturan, peran iki dimainake dening Warlick, sing nduweni pengalaman ekstensif ing mediasi aktivitas diplomatik ing ngembangake lan menehi tandha persetujuan antarane Afghanistan lan Pakistan babagan keamanan. Penunjukan kasebut ing OSCE Minsk Group diiringi karakterisasi Departemen Luar Negeri AS: "Diplomat sing paling dhuwur sing bisa nindakake pakaryan sing luar biasa kanggo nggayuh penyelesaian damai konflik Nagorno-Karabakh jangka panjang lan langgeng." Panjenenganipun voices, utawa rodo publicizes, sawetara rincian saka rembugan sing njupuk Panggonan biasane konco lawang ditutup, lan mbalang ing informasi saka alam konseptual.

Mangkono, ing Juli 2015, Warlick nyathet poin-poin penyelesaian konflik Nagorno-Karabakh sing komprehensif: liwat negosiasi, entuk persetujuan babagan sawetara unsur, kalebu bali wilayah sing cedhak karo Karabakh, bali para pengungsi lan wong sing terlantar ing njero. menyang panggonan panggonan, njamin keamanan, kang uga melu penyebaran pasukan internasional, uga nentokake status liwat bakal free saka populasi Nagorno-Karabakh. Ing wektu sing padha, dheweke njlentrehake yen "pihak-pihak sing negosiasi durung tekan tahap iki, ing ngendi rincian bakal dibahas," nanging agenda negosiasi ing tingkat paling dhuwur saka presiden Azerbaijan lan Armenia, Ilham Aliyev lan Serzh Sargsyan, nyusul. saka skripsi iki. Yaiku, para pihak ngrembug babagan, nanging tanpa rincian, sing nyuwek sawetara kerudung misterius saka proses negosiasi lan menehi sawetara makna, amarga dhasar "titik Warlick" ngemot tesis sing diarani dianyari. Prinsip Madrid.

Intrik sing digawe yaiku yen poin-poin kasebut dituduhake sacara umum ora minangka posisi umum Grup Minsk, nanging minangka sudut pandang pamrentah AS, sanajan ora ditolak dening ketua-ketua OSCE Minsk Group liyane. Kabèh kaya ing mugham, nalika salah siji instrumen saka gamelan sing ngiringi nembang dumadakan misahake saka liyane utawa niru perangan vokal lan mung banjur gabung karo liyane. Ora ana kebetulan yen ing unsur polifoni diplomatik sing kontras saka Grup Minsk, konflik lan sawetara pihak sing kasengsem ing wiwitan mung krungu apa sing dikarepake.

Baku wiwit kanthi terang-terangan ngumumake rasa ora puas karo "karya sing ora kasil saka OSCE Minsk Group babagan penyelesaian konflik Nagorno-Karabakh", lan pasukan tartamtu ing Yerevan menehi tandha yen "Amerika Serikat wis miwiti "diplomasi eksperimen" ing Transcaucasus, tujuane kanggo melu Rusia ing konflik militer, lan adoh saka Eropa. Lan kabeh wiwit konvergen ing solitaire misterius iki, sing ngemot teknik kanggo ngganti skenario kanggo pangembangan acara ing wilayah kasebut liwat shuffling dek kanthi mbangun seri acara sing padha.

Ilmuwan politik Amerika Paul Craig Roberts ujar manawa Washington, bebarengan karo krisis Ukraina, nganggep skenario "ngrusak tapel wates Asia Rusia" kanggo "nyelehake pangkalan militer Amerika langsung ing tapel wates Rusia, kaya sing wis ditindakake ing Polandia lan Baltik. negara," ngrujuk menyang Azerbaijan. . Sadurungé ing mangsa panas 2014, nalika intensitas eskalasi ing Karabakh wiwit tuwuh, sawijining puncak dianakaké ing Sochi antarane Présidhèn Azerbaijan lan Armenia, Ilham Aliyev lan Serzh Sargsyan, ditengahi déning Presiden Rusia Putin. Banjur Presiden Azerbaijan Aliyev ngendika yen konflik Armenia-Azerbaijan minangka "cerminan cermin" saka krisis Ukraina. Lan carane dheweke katon ing banyu. Banjur, ing Oktober 2014, puncak sing padha, nanging kanthi mediasi Presiden Prancis Francois Hollande, dianakake ing Paris.

Diplomasi Prancis dipeksa kanggo mbangun maneh kanthi cepet, amarga proses negosiasi babagan pemukiman Karabakh wiwit mudhun menyang owah-owahan agenda: pisanan, perlu kanggo mungkasi eskalasi bersenjata ing zona konflik, "nanging netepi prinsip hak kanggo nemtokake mandhiri ing wilayah iki", sing bisa dianggep minangka cikal bakal "titik Warlick" ing konteks intertwining Karabakh menyang konteks sajarah lan politik sing luwih jembar, utamane sawise Yerevan gabung karo Uni Ekonomi Eurasia tanpa pamisah resmi. pilar karo Stepanakert.

Sing menarik. Direktur Pusat Inovasi Politik lan Teknologi Baku, ilmuwan politik Mubariz Ahmedoglu nyatakake yen "sawise gabung karo Uni Eurasia, Presiden Sargsyan ora nganggep Nagorno-Karabakh minangka bagean saka Armenia, sing dikonfirmasi kanthi cathetan verbal." Elinga yen cathetan verbale mung "dokumen diplomatik sing ditulis, sing minangka asil negosiasi lisan, sing tujuane kanggo nampilake masalah sing ana gandhengane karo topik hubungan internasional." Mbokmenawa iku sebabe Presiden Sargsyan ngendika ing rapat ing Yerevan yen "Nagorno-Karabakh minangka bagéan integral saka Armenia." Ing babagan iki, akeh ahli Armenia percaya yen pernyataan kasebut "ora kudu dianggep minangka bebaya politik sing ditujokake marang Baku, nanging minangka pengakuan ora resmi babagan status Nagorno-Karabakh."

Ilmuwan politik lan mantan diplomat Azerbaijan Fikret Sadikhov, ngrujuk marang keputusan kanggo netepake OSCE Minsk Group, ngaku yen "Armenia lan Azerbaijan minangka pihak ing konflik." Miturut dheweke, ing pangertèn tartamtu, co-kursi nglanggar peraturan karo nganakake rapat karo Presiden NKR Bako Sahakyan. Nanging rapat-rapat kasebut cocog karo kasunyatan lan praktik sing wis ditemtokake kanggo ngrampungake konflik jinis iki. Miturut cara, Warlick, kaya Yerevan, diarani kalebu Stepanakert ing proses negosiasi, sing nyebabake penolakan ing Baku. Mulane, yen Azerbaijan ora pengin nganakake dialog karo bekas wilayahe, pracaya yen nasibe mung bisa diputusake karo Yerevan, banjur pratelan Sargsyan cukup ing babagan, pisanan kabeh, ngenali kemungkinan pemukiman sing nyata, ora adoh. . Menapa malih, ing tembung liyane, Sepur Baku lan Yerevan tindak menyang saben liyane ing syarat-syarat owah-owahan lengkap utawa modernisasi agenda rembugan ing pemukiman Karabakh, nanging kanthi posisi wiwitan rampung ngelawan.

"Sayange, ora ana respon saka mediator babagan iki sing ora bisa ditampa lan malah mbantah posisi resmi Armenia dhewe," ujare Aliyev babagan iki. Nanging kenapa? Warlick nyathet yen "kita setya marang prinsip nggarap kabeh unsur proses penyelesaian konflik sing penting kanggo para pihak," nalika ing Baku dheweke ngarepake pernyataan saka dheweke ing ngendi "Armenia bakal ditampilake minangka negara aggressor." Ing babagan iki, ilmuwan politik Baku Tofig Abbasov wiwit ndeleng "kepinginan Rusia kanggo njupuk inisiatif ing pemukiman Karabakh menyang tangane dhewe." Nanging ana alesan kanggo pracaya yen Rusia nindakake sembarang efforts ing arah iki, iku uga bakal dadi tiron saka bagean vokal ing mugham Karabakh. Mulane, kita bisa setuju karo pendapat para ahli sing percaya yen "mung cara efektif kanggo ngrampungake konflik Karabakh yaiku persetujuan antarane Moskow lan Washington ing tahap iki kanggo nyegah konflik bersenjata antarane Baku lan Yerevan."

Liyane minangka rutinitas diplomatik. Grup Minsk ngumumake yen lagi nyiapake KTT Aliyev-Sargsyan, sing direncanakake bakal ditindakake sadurunge pungkasan taun iki. Miturut Warlick, "iki minangka salah sawijining masalah utama kunjungan mediator saiki menyang wilayah kasebut." Nanging, ilmuwan politik Baku sing wis kasebut Ahmedoglu percaya yen "patemon présidhèn Azerbaijan lan Armenia sing bakal teka kanggo wilayah kasebut lan penyelesaian konflik Karabakh ora bakal menehi keuntungan, mula kemungkinan ora bakal ditindakake ing pungkasane," sanajan kahanan ing zona konflik tetep tegang. Ing babagan iki, Menteri Pertahanan Armenia Seyran Ohanyan ora mbantah manawa ing wayah wengi utawa sawise rapat Presiden Armenia lan Azerbaijan, kahanan bakal saya tambah maneh. Miturut dheweke, "ing kasus kaya mengkono, ora tansah, nanging asring ana kahanan tegang." Iki ora bisa ditolak.

Ing sawetoro wektu, pamrentah Rusia nyetujoni persetujuan babagan nggawe, bebarengan karo Armenia, sistem pertahanan udara gabungan ing wilayah keamanan kolektif Kaukasus. Yerevan dadi aktor penting lan siji-sijine ing Transcaucasus saka sistem pertahanan udara terpadu, sing nambah wigati regional, utamane amarga perkembangan ing Timur Tengah. Stasiun radio Jerman Deutsche Welle nyaranake yen Moskow ora kasengsem ing ngidini konflik Karabakh kanggo "anget" supaya "njamin (yen perlu kuwi muncul) Transcaucasian transit menyang Suriah," kang ndadékaké kanggo pikiran tartamtu bab masa depan saka wilayah minangka kabèh. Utamane, media Turki, nglaporake babagan tujuan Ossetia Kidul "ing mangsa ngarep kanggo nganakake" referendum "ing entri saka republik menyang Rusia", ora ngilangi yen "swasana ati bisa muncul ing Karabakh", sing, miturut ilmuwan politik lan direktur Pusat crita Rizvan Huseynov saka Kaukasus, "minangka gunung geni Transcaucasia sing waspada" lan, kaya sadurunge ing pungkasan abad kaping XNUMX, bisa ngganti amplitudo geopolitik kabeh pendulum regional. Dadi misteri geopolitik Transcaucasian mung diwiwiti, lan mugham Karabakh bakal muni suwe banget.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

6 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -1
    8. november 2015 10:11
    Kangge, konflik Karabakh-Artsakh terus! Lan ora ana pungkasan ing ngarsane ... Wong loro mati lan
    mati terus! Lan ora ana maneh sing bener-guilty! Lan asile ora jelas!
  2. +1
    8. november 2015 10:33
    Konflik ing Karabakh mesthi penting kanggo Rusia lan rumit banget, amarga. hubungan karo loro peserta iku penting, nanging aku ora ngerti transit menyang Suriah ana ing kabeh, yen ana saluran sumber kanggo Suriah saka wétan, iku luwih kamungkinan liwat Iran Irak liwat Segara Kaspia, amarga sembarang rencana kalebu wilayah Turki punika absurd
    1. +3
      8. november 2015 11:25
      Kutipan: Kyrgyz
      Konflik ing Karabakh mesthi penting kanggo Rusia lan rumit banget, amarga. hubungan karo loro peserta iku penting, nanging aku ora ngerti transit menyang Suriah ana ing kabeh, yen ana saluran sumber kanggo Suriah saka wétan, iku luwih kamungkinan liwat Iran Irak liwat Segara Kaspia, amarga sembarang rencana kalebu wilayah Turki punika absurd

      Iku mung komentar sampeyan lan nggambarake kasunyatan. Kabeh pancen bener.

      Karabakh ora dadi alangan kanggo transit menyang Suriah. Ing kana sampeyan mung bisa nggunakake bandara, sing ana ing zona resiko.

      Federasi Rusia ora kasengsem transit menyang Suriah, nanging komunikasi darat karo Iran. Lan ril sepur. Dalan transportasi Lor-Kidul yaiku sing dibutuhake kabeh telung negara sing kasengsem: Rusia, Azerbaijan lan Iran (ora ana Karabakh utawa Armenia ing solitaire iki). Lan kerja ing arah iki ditindakake kanthi aktif.

      Dene tumrap Nagorno-Karabakh lan Armenia, kanyatan kaya ing ngisor iki. Armenia menang siji babak saka kampanye militer. Lan rampung ilang donya lan pembangunan. Armenia sejatine ora kalebu saka urip ekonomi Transcaucasia. Georgia dhewe manggon ing handout saka Azerbaijan lan ora bisa dadi sponsor saka Armenia. Kabeh rute transportasi, pipa gas lan pipa minyak kudu ngliwati wilayah Armenia. Nanging katentreman durung bisa ditindakake ing kene.

      Umumé, kahanan kasebut ora bisa ditoleransi. Nanging kita ora nggawe. Dadi saiki pirembagan bab tentrem lan gencatan senjata, bab tembung lan tumindak Warlick ora liya saka niat apik lan banyu ing lesung. We kudu kasunyatan nyata. Tumindak nyata bisa uga yaiku mbebasake wilayah sing dikuwasani ing Azerbaijan lan nampa prinsip ora nggunakake kekuwatan Azerbaijan. Mekaten. Kabeh liyane iku niat apik sing mbukak dalan menyang neraka. Nganti iki rampung, ancaman perang pancen nyata banget.
  3. 0
    8. november 2015 12:01
    Sapa, rekan-rekan, sing bakal nerangake kabeh istilah musik iki kanggo kula, mugham, dastgah, sazandari. Banjur aku aran kaya "loch karo pager ing kothak wedhi", kang ora kontribusi kanggo pemahaman nyukupi informasi presented ing artikel. opo prajurit
  4. 0
    8. november 2015 12:27
    Nanging misale jek aku nganti dheweke jujur ​​​​nyritakake babagan wong-wong sing ngrampok lan mateni tanggane, luwih becik jenenge, ora ana sing bakal dinormalisasi ing kono. Kanggo manggon miturut konsep tansah ora puas lan wong-wong sing manggon ing beyo saka * divorce saka bajingan *. Iku misale jek kula sing padha ora bakal nemokake kekuatan ing piyambak kanggo dialog jujur, padha wiwiti katon banget unsightly malah ing mripate dhewe. Dheweke bakal ngenteni nganti * mutusake dhewe *, dheweke bakal ninggalake turunane kanggo ngatasi apa sing wis ditindakake dhewe.
  5. +1
    8. november 2015 16:05
    "Wong sing nyembeleh lan ngrampok tanggane" ana ing loro-lorone konflik.

    Ayo ngomong kanthi jeneng. Dadi, apa sabanjure? Tugas kudu disetel kanthi cetha lan mesthi. Perlu hotbed smoldering saka tension ing Kaukasus Kidul? Banjur sampeyan bisa ngrungokake Warlick lan Grup Minsk. Apa kudu ngilangi kahanan? Banjur perlu kanggo mbuang kabeh perantara. Iki minangka konflik antara Yerevan lan Baku (Armenia lan Azerbaijan). Kita butuh dialog langsung tanpa perantara.

    Lan pisanan, sampeyan kudu nyatakake kanthi jelas lan jelas tujuan sampeyan ing loro-lorone konflik kasebut.

    Azerbaijan ora ngganti posisi. Status otonomi paling dhuwur ing Azerbaijan. Nagorno-Karabakh bakal duwe parlemen dhewe, pamrentahan dhewe, polisi dhewe, basa dhewe (ora bakal dadi basa negara liya, nanging bisa dadi basa regional). Hak veto apa wae keputusan Baku babagan Nagorno-Karabakh.

    Armenia salah siji brandishes slogan "hak bangsa kanggo poto-netepake dhewe", utawa ngandika liwat tutuk presiden sing Nagorno-Karabakh iku wilayah Armenia. Iki minangka pernyataan sing saling eksklusif. Mangkono mokal kanggo nggayuh persetujuan karo Yerevan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"