Perang elektronik. Keprigelan manca lan rencana Rusia

29
Salah sawijining arah utama ing pangembangan angkatan bersenjata domestik yaiku nggawe sistem perang elektronik anyar. Peralatan kasebut ndadekake angel utawa ora bisa ngoperasikake macem-macem sistem mungsuh, kayata peralatan komunikasi utawa radar deteksi. Mateni sarana deteksi lan komunikasi mungsuh menehi pasukan kauntungan tartamtu, kang bisa digunakake kanggo èfèktif ngatasi tugas ana.

Ing taun-taun pungkasan, akeh macem-macem sistem intelijen elektronik lan perang elektronik wis diadopsi dening macem-macem jinis angkatan bersenjata. Peralatan anyar kanggo tujuan iki dipasang ing kapal lan pesawat, lan uga ditindakake ing wangun sistem tanah sing digerakake dhewe. Kabeh iki ndadekake bisa ngatasi sawetara tugas kanthi efektif kanggo nyegah saluran komunikasi, nglawan alat deteksi, lsp.

Produsen utama sistem perang elektronik ing negara kita yaiku Radioelectronic Technologies Concern (KRET). Various organisasi sing dadi bagéan saka Concern ajeg laporan ing nggawe, wiwitan produksi massal utawa pangiriman sistem perang elektronik paling anyar lan peralatan liyane kanggo pasukan. Kabeh iki pranyata dadi alesan apik kanggo bungahe warga. Ing wektu sing padha, ahli manca lan militer nyoba prédhiksi apa sing bakal kelakon sabanjure lan kepiye sistem Rusia paling anyar bisa mengaruhi konflik bersenjata hipotetis.



Mbalik ing wulan Agustus taun iki, Defense News nerbitake sawetara pernyataan penasaran dening pimpinan militer Amerika, uga pensiunan jenderal. Ing konteks perang ing Ukraina, ing ngendi, miturut versi resmi Amerika, angkatan bersenjata Rusia melu, sawetara pernyataan wis digawe sing mengaruhi pangembangan kemampuan perang elektronik Rusia. Para jenderal sing dikutip dening Defense News cenderung ngevaluasi sukses Rusia.

Panglima pasukan darat NATO ing Eropah, Letnan Jenderal Ben Hodges, nyathet yen konflik Ukraina mbantu militer Alliance kanggo ngumpulake informasi babagan sistem Rusia paling anyar. Jenderal kasebut ujar manawa militer Ukraina bisa ngajari kanca-kanca Amerika akeh. Mangkono, personel militer AS ora nate diserang saka artileri Rusia lan durung nemoni sistem perang elektronik Rusia. Ukrainians, ing siji, duwe pengalaman kuwi lan bisa nuduhake karo ahli NATO.

Mangkono, kanthi bantuan militer Ukraina, spesialis Amerika sinau babagan sistem perang elektronik Rusia, uga nampa informasi babagan karakteristik, jangkauan, taktik panggunaan, lan liya-liyane. Perlu dicathet yen B. Hodges sadurunge wis nyentuh topik sistem perang elektronik Rusia. Sadurunge, dheweke ngaku yen dheweke nglarani banget kanggo mungsuh.

Defense News uga nerbitake pendapat mantan kepala EW Angkatan Darat AS, Laurie Bakhut. Spesialis iki diarani masalah utama pasukan Amerika. Dheweke percaya yen ana hubungane langsung karo konflik bersenjata ing jaman saiki: tentara Amerika ora nglawan ing kahanan panggunaan komunikasi dening mungsuh nganti pirang-pirang dekade. Akibaté, angkatan bersenjata ora ngerti carane bisa ing kahanan kuwi. Ora ana taktik tumindak ing kahanan kasebut, saliyane, ora ana sing nyiapake kerja nalika mungsuh nggunakake sistem perang elektronik.

L. Bakhut uga ngakoni yen Rusia ngluwihi Amerika Serikat ing babagan kemampuan perang elektronik. Mantan kepala layanan perang elektronik nyathet yen Amerika Serikat duwe intelijen sing luwih maju lan bisa ngrungokake apa wae. Nanging, Amerika ora duwe malah sepuluh saka kemampuan Russian kanggo mateni peralatan. Miturut spesialis, sarana perang elektronik banget efektif, nanging ing wektu sing padha minangka "serangan non-kinetik." Eksposur kasebut luwih angel dipantau lan ora bisa dianggep minangka serangan terbuka.

Ing pungkasan Oktober, topik peralatan perang elektronik Rusia diangkat dening Jenderal Frank Gorenk, sing dadi komandan Angkatan Udara AS ing Eropa. Panjenenganipun pitados bilih militèr Rusia bisa kanggo nutup longkangan penting, amarga kang Kapabilitas Amérika wiwit dwindle. Kajaba iku, kemungkinan anyar Rusia ing bidang strategi A2 / AD (Anti-akses / Area-denial) dadi masalah. Strategi iki tegese nyegah pasukan mungsuh mlebu ing wilayah sampeyan utawa nyuda kemampuane sajrone terobosan.

Rossiyskaya Gazeta nyebutake komentar saka Direktur Jenderal KRET Nikolai Kolesov babagan pernyataan Gorenok. Dheweke ujar manawa Rusia ora ana ing bisnis nyepetake kesenjangan. Kosok baline, negara kita bali menyang posisi sing ditinggal sadurunge. Kapabilitas perang elektronik minangka salah sawijining komponen utama konsep A2 / AD nalika nerangake konflik bersenjata karo mungsuh sing gumantung marang keunggulan udara, senjata presisi lan data intelijen. Miturut N. Kolesov, perang elektronik bisa ngalahake kertu trump kasebut saka tangan mungsuh, ngrusak sing disebut. gaya proyeksi.

Uga ing pungkasan Oktober RIA News nerbitake sawetara pernyataan menarik dening Yuri Mayevsky, Desainer Umum lan Wakil Direktur Umum KRET kanggo Perang Elektronik lan Inovasi. The General Designer of the Concern nyentuh babagan pangembangan sistem perang elektronik domestik. Ing ngisor iki saka tembung spesialis, industri Rusia duwe rencana gedhe babagan iki.

Miturut Mayevsky, Amerika Serikat nyebarake fasilitas pertahanan rudal ing Eropa minangka bagean saka implementasine strategi kasebut. serangan global kanthi cepet, tujuane kanggo numpes rudal balistik antarbenua Rusia saka macem-macem jinis ing jalur penerbangan. Ancaman kasebut mbutuhake respon sing cocog. Ing tartamtu, katon saka solusi "lying ing pesawat perang elektronik" bisa. Masalah kasebut wis digarap dening spesialis ing Keprihatinan Teknologi Radioelektronik.

Yu. Mayevsky uga ujar manawa karya wis ditindakake babagan sistem perang elektronik sing dirancang kanggo nglawan sistem tanpa awak musuh. Wis ana prototipe peralatan kasebut. Rincian proyek kasebut durung diungkapake, nanging bisa dianggep adhedhasar ide kanggo nyuda saluran komunikasi UAV, sawise iku ora bakal bisa nindakake tugas kasebut kanthi efektif.

Arah liyane sing janjeni yaiku nggawe sistem helikopter perang elektronik generasi anyar. Ing bidang perang elektronik, teknologi anyar dikenalake, kayata elektronik digital, mikroelektronik, susunan antena fase broadband, lan sapiturute, sing ndadekake bisa nganyari sistem saka macem-macem kelas, kalebu sing dimaksudake kanggo instalasi ing penerbangan teknik. Miturut Yu Mayevsky, KRET saiki nggarap rencana kanggo nggawe sistem helikopter kanggo perlindungan penerbangan grup. Desainer Umum Keprihatinan nggoleki masa depan kanthi optimis lan ora ragu-ragu babagan sukses ngrampungake karya kasebut.

Ing awal November, Yu Maevsky ngumumake rincian anyar babagan karya perang elektronik. KRET wis milih strategi anyar kanggo pangembangan intelijen elektronik lan perang elektronik. Kabeh alat kasebut saiki bakal dikembangake adhedhasar solusi hardware terpadu. Penyatuan kasebut, kanthi nggunakake modul tunggal, bakal nyuda wektu pangembangan, uga nyederhanakake lan nyuda biaya produk manufaktur. Kajaba iku, sawetara gain bobot, dimensi lan konsumsi daya wis samesthine.

Laporan reguler babagan pangembangan, nyedhiyakake layanan lan pangiriman sistem perang elektronik anyar minangka alasan optimisme, uga bangga ing industri domestik. Kajaba iku, padha dadi kesempatan kanggo statements penasaran dening pangarang saka saiki lan mantan komandhan tentara manca. Pernyataan spesialis kasebut minangka kapentingan khusus, amarga bisa uga nuduhake keprihatinan negara manca sing ana gandhengane karo proyek Rusia paling anyar.

Ing sawetara dina kepungkur, sawetara kabar babagan perkembangan saiki lan mangsa ngarep ing babagan perang elektronik wis muncul. Prihatin "Teknologi Radioelektronik" ngembangake sistem penerbangan anyar kanggo perang elektronik, penanggulangan drone lsp. Kajaba iku, kamungkinan nggawe sarana kanggo nyuda unsur tartamtu saka sistem pertahanan rudal Euro-Atlantik ora dikecualekake.

Mangkono, ana alesan kanggo pracaya yen pasukan bakal nampa peralatan perang elektronik anyar ing mangsa, lan kahanan ing lingkungan media, ing umum, bakal tetep tanpa owah-owahan gedhe. Industri domestik bakal nglaporake suksese, angkatan bersenjata bakal terus nglaporake babagan pangembangan teknologi anyar, lan jenderal asing, kaya saiki, bakal terus nyatakake keprihatinan babagan inovasi Rusia. Kangge, potensial unit intelijen elektronik lan perang elektronik bakal tuwuh, nambah kemampuan sakabèhé angkatan bersenjata kanthi wutuh.


Miturut situs web:
http://ria.ru/
http://tass.ru/
http://defensenews.com/
http://rg.ru/
http://russian.rt.com/
http://kret.com/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

29 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    November 9 2015
    Iki minangka salah sawijining jawaban asimetris sing bisa kita lawan kanggo "mitra" Kulon. Perkembangan Uni Soviet sing ditumpangake ing kawruh modern lan kemampuan teknologi menehi kita kesempatan sing bakal medeni "mitra" kita ing liga donya luwih saka sepisan. prajurit
    Anekdot babagan ember kacang ing orbit, mesthi, lelucon, nanging saben lelucon duwe lelucon. hi
    1. +4
      November 9 2015
      Iki malah karo kita adoh saka teknologi elektronik majeng. Lan yen ana terobosan ing elektronik, sedhih banget nunggu "mitra" sing dikasihi.
      1. 0
        November 9 2015
        Dheweke wis ana ing ngarep.
        1. +1
          November 9 2015
          Perkembangan Uni Soviet superimposed ing kawruh modern lan kemampuan teknologi
          -Ing kene luwih cocok kanggo ngganti tembung "perkembangan Uni Soviet" karo "kawruh fisika".
          ps sepira sampeyan bisa ngrujuk menyang "pembangunan", "backlogs" - kabeh iki wis ana ing jaman kepungkur, generasi wis diganti, ora ana spesialis pensiun lawas sing isih ana, lan iki minangka sejarah.
  2. +6
    November 9 2015
    Jenderal kasebut ujar manawa militer Ukraina bisa ngajari kanca-kanca Amerika akeh. Mangkono, personel militer AS ora nate diserang saka artileri Rusia lan durung nemoni sistem perang elektronik Rusia. Ukrainians, ing siji, duwe pengalaman kuwi lan bisa nuduhake karo ahli NATO.
    Sawetara omong kosong sanadyan ngguyu .
  3. +2
    November 9 2015
    Nanging kita nate tuku conto pesawat tanpa awak manca. Apa ana wong sing nyoba mbukak sistem perang elektronik? Inggih, GPS bakal becik kanggo sinau carane macet andal: iki bakal nemen complicate nggunakake akeh senjata tliti dhuwur dening kita "mitra".
    1. +4
      November 9 2015
      Dicoba . Ing 2014, kontrol dicekel ing tlatah Republik Otonomi Crimea lan 2 drones ndharat.
  4. +5
    November 9 2015
    Sistem perang elektronik nduweni kemampuan gedhe banget, kanthi ngluncurake satelit karo sistem kasebut menyang orbit, sampeyan bisa klelep kabeh. Ora ana pesawat sing bakal mabur, ora ana rudal siji sing bakal nemokake target, ora ana pemancar radio sing bisa digunakake ... Mungkin iki minangka tugas sing paling penting - kanggo ngontrol kabeh kegiatan radio ing planet iki, amarga iki dudu senjata. ing pangertèn klasik lan Bukak saka sistem kuwi menyang orbit ora dilarang. Utawa dilarang?
    1. +1
      November 9 2015
      Sistem perang elektronik nduweni kemampuan gedhe banget, kanthi ngluncurake satelit karo sistem kasebut menyang orbit, sampeyan bisa klelep kabeh.

      Yen sampeyan muffle kabeh, banjur sistem komunikasi / kontrol dhewe bakal munggah. Kalebu sistem kontrol kanggo sing satelit banget EW. Kabeh planet bakal ngenteni nganti baterei entek :)

      Banjur, kaya sing dakmangerteni, ora realistis nggawe satelit sing bisa ngasilake interferensi kanthi kualitas dhuwur ing kabeh frekuensi radio sing bisa. Contone, ora bakal gampang ngisi jarak ULF nganggo satelit.

      Pungkasan, sawetara band sing ora diblokir kanthi gangguan kudu ditinggalake "kanggo awake dhewe", tegese mungsuh bisa nggunakake.
  5. +3
    November 9 2015
    Pangembangan sarana serangan/pertahanan minangka proses dinamis, saiki, contone, sarana counteraction sing efektif, banjur mungsuh ngakoni ancaman kasebut, nggawe sarana serangan / pertahanan anyar, lsp. Aku wonder apa pranata dituduhake ing kauntungan ing perang elektronik adhedhasar? Sawise kabeh, kaya ing papan liya, sukses gumantung saka volume / kualitas sumber daya materi / non-material sing dituju kanggo ngrampungake masalah tartamtu.
  6. +2
    November 9 2015
    Aku mikir Amerika Serikat ora muspra histeria babagan perang elektronik kita, dheweke ora ngerti kemampuane, lan kanthi kahanan sing wis ditemoni, dheweke ora bisa menehi tandha apik kanggo dheweke ... taktik..... apik
  7. +4
    November 9 2015
    Kutipan saka sevtrash
    Sawise kabeh, kaya ing papan liya, sukses gumantung saka volume / kualitas sumber daya materi / non-material sing dituju kanggo ngrampungake masalah tartamtu.

    Ora mung materi.
    Ana uga bagean teoritis. Lan riset kaya iki, kaya sing ditindakake ing USSR, saiki ditindakake.
    Lan adoh saka tansah penting apa sampeyan nggunakake teknologi paling anyar utawa ora kanggo implementasine. Sampeyan mung kudu mbayangno apa sing sampeyan pengin entuk, apa asil. Lan sarana bisa beda banget, kalebu saka apa.
    Nalika lagi ngomong, musisi nyata bakal muter ing kaca kosong tanpa piano, lan kabeh wong bakal gasp.
  8. +1
    November 9 2015
    Seneng krungu kabar kaya ngono. Aku mesthi mikir yen kabeh sistem pertahanan rudal lan pertahanan udara adhedhasar rudal wingi. Larang lan ora efisien. Bab liya yaiku sistem sing ngowahi cara serangan udara dadi potongan logam biasa. Mung mateni lampu
  9. +1
    November 9 2015
    Ing kene, "interaksi" sing menarik, pangembangan perang elektronik lan pasukan udhara, apa sing umum, nanging kabeh padha, ora menehi mungsuh kesempatan apa wae (iki nggunakake divisi udhara, ing sistem pertahanan udara mungsuh sing dikembangake).
  10. +2
    November 9 2015
    Sistem EW duweni potensi gedhe, ora nuduhake kabeh lan ora ngomong babagan kabeh, supaya padha wedi, wedi nguatake ketaatan.
  11. 0
    November 9 2015
    Ukara siji wis cukup, apa sing dikarepake!!!??? sawetara gain bobot. dimensi lan konsumsi daya kanggo ngerti sing kabeh pembangunan adhedhasar prinsip ngelmu lawas. Mulane, sampeyan kudu pracaya apa sing diomongake ing artikel kasebut kanthi teliti.
  12. +1
    November 9 2015
    Aku dadi ireng amarga kasunyatan manawa perkembangan gedhe Uni Soviet ndhukung negara kita nganti saiki.
    Thanks a lot kanggo artikel!
  13. +2
    November 9 2015
    Lan saiki ayo bayangake manawa APU kanthi daya 100 kW dipasang ing sistem pertahanan rudal gedhe, lan Khibiny dipasang ing pucuk swiwi ... Sistem pertahanan rudal "sopan" kasebut bakal bisa nggawe bolongan ing sembarang zona pertahanan udara lan nggawa akeh rudal liyane ing jejere.
  14. +1
    November 9 2015
    Kutipan saka gridasov
    yen kabeh pembangunan adhedhasar prinsip ilmiah lawas

    Lan kasunyatan manawa apel isih ambruk ora ngganggu sampeyan?
    1. 0
      November 9 2015
      Lan kasunyatan manawa apel ing saben titik ing ruang gerakan ngganti paramèter interaksi karo papan iki ora ngerti sampeyan? Lan proses kasebut bisa lan kudu dianalisis kanggo ngatur - apa ora menarik kanggo sampeyan?
      1. +2
        November 9 2015
        Aku dhewe ora mangu-mangu yen insinyur elektronik kita ora mung nggunakake hukum Ohm. eseman
  15. -2
    November 9 2015
    Kutipan: Tatar 174
    kanthi ngluncurake satelit karo sistem iki menyang orbit, sampeyan bisa drown metu kabeh


    Aku sampeyan bisa drown metu nanging ora luwih saka 3-5% lan banjur kanggo sawetara detik. Banjur tetes logam molten bakal tetep ing orbit. Energi saka sisih saiki umume banget andhap asor.

    Umumé, upaya kanggo nampilake peralatan perang elektronik minangka panacea utawa minangka senjata super sing gedhe banget.

    Peperangan elektronik minangka senjata countermeasure sing efektif ing jarak sing sempit (spasial lan temporal). Ora maneh.

    Lan babagan kasunyatan manawa wong Ukrainia bakal mbantu - iki sampah.
    Utamane dibandhingake karo kasunyatan manawa, kanthi sih-rahmat "ahli strategi" sing cendhak, mungsuh potensial kita ing wilayah sing beda-beda ing jagad saiki sinau kanthi seneng lan ambegan.

    Iki masalah, njupuk menyang akun spesifik saka jinis gegaman. Ing USSR, ana uga peralatan perang elektronik, nanging nggunakake tanpa perlu paling abot ana ing larangan strictest.
  16. 0
    November 9 2015
    Sarana lan sistem perang elektronik diarahake utamane marang peralatan lan senjata sing mbutuhake unsur semikonduktor lan piranti ing operasi. Miturut cara, piranti tabung radio luwih dilindhungi saka efek perang elektronik. Tanggepan asimetris para ilmuwan lan militer kita yaiku netralisasi sistem pertahanan rudal sing dibanggakake, sing nggawe Amerika Serikat bangga banget. Ing laku, panggonan seko saka sistem nimbali rudal cedhak tapel wates Federasi Rusia ora ana guna.
    Aku kaya pracaya sing iki ora kabeh kertu trump industri pertahanan kita, sanajan game pisanan mesthi menang.

    Sampeyan kudu nyatet sing operator pesawat bangga saka Amerika padha ora bakal duwe peran intimidating kanggo Angkatan Bersenjata Rusia.
    prajurit
  17. +2
    November 9 2015
    Aku ora ngerti, apa penulis ngerti apa sing ditulis ing kene? Kok aku mikir ngono? Aku bakal mangsuli. Aku isih nemokake wektu nalika urip Joseph Vissarionovich sing dihormati, lan ora ana siji-sijine ... (tembung sing ora sopan ing kene) ora bisa ngrungokake swara saka bukit. Kaya Angkatan Udara, "Merdika", "Voice of America" ​​​​lan roh-roh jahat liyane.
    Dheweke nyebarake kabeh frekuensi radio saka jarak 10 meter nganti meh 100 meter. Kedaden yen tutorku dadi insinyur elektronik radio kelas paling dhuwur, sing bisa nindakake kabeh nganggo tangane dhewe. Kajaba iku, nalika dheweke njabat, dheweke nyeret rolas penerima tentara menyang omah. Inggih, jujur, aku pengin krungu carane liberal asing napsirake acara kita. Aku bisa ngomong kanthi jujur. Iku mokal kanggo nindakake iki. Pas lagi tayang, jammer mau metu saka ngendi-endi lan ya wis! Kita wis teka. Kabèh negara ditutupi jammers lan dadi tightly sing akeh pamireng radio ora krungu apa-apa. Sembarang usaha kanggo nyelehake saringan, nambah faktor kualitas gulungan kanggo mbatesi bandwidth lan trik liyane ora menehi apa-apa. Ana sing krungu, nanging nyiksa. Padha experimented karo antena kanggo nambah directivity, padha digawe converters ... Umumé, perang elektronik ana ing ndhuwur lan iki ing 50s! Teknologi apa sing saiki kasedhiya? Aku malah ora percaya yen kabeh iki bisa ditindakake. Kontur diwilang dening komputer. Antena uga. Unsur amplifying ukuran kuku, nanging dissipate atusan watt daya lan operate ing frekuensi nganti gigahertz. Teknologi digital ngidini sampeyan ngalih frekuensi kanthi kecepatan gigahertz ing kabeh jangkoan lan nyekel apa wae sing dikarepake saka kana. Ana teknologi kanthi microlamps kanthi emisi elektron suhu rendah. Ing kasunyatan, padha wis nyoba kanggo nggawe prosesor, nanging ing lamps, lan dimensi mung telu luwih gedhe tinimbang ing Silicon.
    Radiator sing bisa "lebur tank" kanthi pulsa elektromagnetik wis digawe. Aku exaggerating, nanging kemungkinan gedhe. Lan kabeh iki bisa uga ditrapake utawa dikembangake lan bakal dilayani.
    "Kanca-kanca" saka NATO kudu ngalih menyang tumbak lan panah. Amarga kabeh gaman modern sing kontrol dening electronics, lan bisa ditindhes utawa dipatèni.
    Lan iki bakal dadi tahap sabanjure mokal kanggo miwiti perang gedhe. Kabeh sing bakal diluncurake ing arah kita minangka senjata lan senjata kontra bakal dirusak. Iku kabeh babagan elektronik !!! Lan perang kanggo NATO bakal kelangan makna. Aku yakin manawa insinyur lan perancang kita bakal entuk iki. Utawa mungkin wis ana. Sayange kabeh diklasifikasikaké.
    1. KCA
      0
      November 10 2015
      Mbalik ing awal 90s, aku krungu saka perwira perang elektronik (dheweke dadi juru sinyal, kadhangkala padha ngliwati dalan) babagan pemancar EMP bahan peledak sing bisa digunakake kanggo nglindhungi fasilitas kritis saka hulu ledak nuklir rudal balistik ing tahap pungkasan lintasan.
  18. -2
    November 9 2015
    Kutipan saka: yuriy55
    Sarana lan sistem perang elektronik diarahake utamane marang peralatan lan senjata sing mbutuhake unsur semikonduktor lan piranti ing operasi. Miturut cara, piranti tabung radio luwih dilindhungi saka efek perang elektronik. Tanggepan asimetris para ilmuwan lan militer kita yaiku netralisasi sistem pertahanan rudal sing dibanggakake, sing nggawe Amerika Serikat bangga banget. Ing laku, panggonan seko saka sistem nimbali rudal cedhak tapel wates Federasi Rusia ora ana guna.
    Aku kaya pracaya sing iki ora kabeh kertu trump industri pertahanan kita, sanajan game pisanan mesthi menang.

    Sampeyan kudu nyatet sing operator pesawat bangga saka Amerika padha ora bakal duwe peran intimidating kanggo Angkatan Bersenjata Rusia.
    prajurit

    Nyatane, sarana perang elektronik nglawan cara sing ngetokake utawa nampa radiasi ing EMD kanggo operasi kasebut.
    Kolega, angkat tangan, sing percaya yen jenderal Amerika ngandhani bebener lan ora pengin nambah anggaran pertahanan.
  19. -1
    November 9 2015
    Sing utama AJA Adol KETAI menyang COPYRATOR, lan pancen ora ana. Teknologi kasebut, iki minangka mutiara tentara Rusia, sampeyan ora kudu nggunakake.
  20. +1
    November 9 2015
    Ing kasunyatan, iki gegaman elek, siro lan ing akeh cara irresistible, lan Gusti Allah ngalang-alangi kita berkembang luwih, tanpa kelangan timbal. Iki jaminan keamanan kita.
  21. 0
    November 10 2015
    Yen Amerika Serikat wiwit ngomong akeh babagan kaunggulan mungsuh, mula biasane iki tegese latar mburi informasi digawe kanggo ngalahake dhuwit kanggo program militer, sampeyan bisa ngelingi histeria ing pers Amerika babagan backlog. ing pengebom ing taun 1950-an, babagan backlog rudal ing taun 1960- e gg lsp.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"