Pabrik tank sekutu ing Perang Donya II (memoar ing 18 foto lan siji video)

58
Pabrik tank sekutu ing Perang Donya II (memoar ing 18 foto lan siji video)

14 Juli 1941: jalur perakitan kanggo produksi tank operasi ing kapasitas lengkap sak "akselerasi gedhe" produksi massal ing preparation kanggo invasi Eropah.

"Ngarep wis ilang, lan karo khayalan sing mesthi ana ngarep. Ora ana perang pendhudhukan alon ing kene, nanging perang penetrasi lan karusakan kanthi cepet. Blitzkrieg, Perang Kilat. Majalah TIME, 25 September 1939


1940s: M4 Sherman tank dibangun ing Detroit Arsenal Tank Plant ing AS.


1940: Pabrik tank Kamentrian Pasokan ing Britania Raya.


18 Agustus 1940: tank Inggris ing jalur perakitan. Sawetara tank lagi didandani sawise dievakuasi saka Dunkirk.


Oktober 1941: Tank Inggris diangkut nganggo lokomotif uap saka pabrik ing Midlands lan dikirim menyang Front Wétan kanggo mbantu Uni Soviet.


29 Desember 1941: Buruh ing pabrik Departemen Pasokan nggawe turret kanggo tank Matilda.


29 Desember 1941: Buruh ing pabrik Departemen Pasokan masang meriam ing tank Matilda.


1940-1942: Buruh nginstal trek ing tank M3 ing Amérika Detroit Arsenal Tank Plant.


1942: Buruh ngumpulake tank "Cruiser" ing pabrik Inggris.


11 April 1942: Pabrik perakitan mobil Chrysler ing Detroit diowahi dadi produksi tank.


22 Desember 1941: Buruh ing pabrik Inggris nulis pesen marang mungsuh "Cookies Natal kanggo Hitler."


1942: Jalur perakitan ing pabrik tank Chrysler ing Michigan diganti saka M3 dadi M4 tanpa mandhegake jalur perakitan.


1940-1942: Buruh mbangun tank M3 ing Detroit Arsenal Tank Plant ing Michigan.


"Mesin multi-block" dikembangaké dening Chrysler kanggo tank M3 uga diinstal ing model M4. Mesin multi-blok, yaiku modifikasi mesin mobil, nggabungake limang mesin enem silinder sing disambungake menyang siji poros penggerak. Kritikus disebut "mesin outboard"; mung dipasang ing tank M3 ing musim semi lan musim panas 1942, sadurunge M3 diganti karo M4.


Juni 1944: Buruh ngumpulake tank M4 ing Detroit Arsenal Tank Plant ing Amerika Serikat.

Tank M4 Sherman generasi sabanjure ing tahap pungkasan perakitan ing pabrik tank Chrysler. Dandan utama yaiku transisi saka riveted menyang lambung sing dilas. Tumpukan dering jagged ing tengah foto minangka tumpukan trek tank.


1942: mesin diesel kanggo tank M4 Sherman, Detroit Arsenal Tank Plant, USA.

Ngupaya mesin tank becik terus ing saindhenging perang. Ing babagan iki, ing tank M4 Sherman dipasang enem jinis mesin, loro diesel lan bensin. Digambarke minangka buruh ing jalur perakitan ing pabrik ing Detroit ngrakit mesin diesel kembar sing dikembangake dening General Motors.


Buruh ing pabrik Ford River Rouge ngrakit mesin tank Ford V-8. Mesin Ford 450 hp duwe salah siji rasio daya-kanggo-bobot paling apik kabeh mesin tank. Ing tentara, dheweke dianggep minangka salah sawijining sing paling dipercaya lan gampang dijaga.
.

1940-1942: Buruh nginstal trek ing tank M3 ing Detroit Arsenal Tank Plant ing Michigan.



Bahan sing digunakake:
www.thebrigade.com
www.mashable.com
http://ww2db.com
www.wikipedia.org
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    58 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 12
      November 10 2015
      Ya menarik. Aku wonder yen perlu kanggo ngevakuasi pabrik-pabrik ing sangisore bom Jerman, lan njupuk menyang panggonan anyar, apa padha duwe kabeh "mesem"?
      1. + 10
        November 10 2015
        Mesti wae.
        Nanging reresik iku apik tenan.
        1. +8
          November 10 2015
          Apa sing nggumunake ing kene?
          Biasane, produksi mapan ing wektu tentrem.
          Ya, ya, tentrem, negara-negara ora ngerti perang ing wilayahe.
          Sapa wae sing mbandhingake kahanan produksi ing USSR lan ing negara kasebut kanthi serius, kanthi entheng, ora pinter banget, utawa kanthi tujuan sengaja ngremehake kabeh sing ana.
    2. +9
      November 10 2015
      Koleksi apik banget lan menarik. Matur nuwun kanggo penulis hi
    3. +4
      November 10 2015
      Pilihane apik banget, sayang banget yen film kasebut tanpa terjemahan (alas, mung ora padha karo basa Inggris)
    4. avt
      +4
      November 10 2015
      apik Essay foto sing apik.
    5. +7
      November 10 2015
      Matur nuwun: foto lan film sing menarik.
      Produksi penting
      Miturut cara, M3 Amérika katon kaya freak langka
      malah karo latar mburi Tentara Salib.
      1. +1
        November 10 2015
        Nanging drin iku normal, lan ora kaya crusader.
        1. Alf
          +1
          November 12 2015
          Kutipan saka: cth;fyn
          Nanging drin iku normal, lan ora kaya crusader.

          Nanging, dheweke tetep metu ing ngendi Tentara Salib ...
    6. + 14
      November 10 2015
      Kebersihan lan organisasi sing nggumunake, kejenuhan peralatan, mekanisasi proses teknologi sing kurang. Aku ndeleng cuplikan kasebut - wong sing cukup sehat, spesialis sing apik, lan bangga lan ngormati kasunyatan manawa para perancang lan teknolog kita bisa nggawe peralatan militer kelas siji lan teknologi canggih sing bisa diwenehake bocah, remaja, wong tuwa, wanita. tentara (ing proses mboten umum kanggo wanita).
      Ora ana wonder yen dheweke nulis ing poster: "Kamulyan kanggo wong Soviet - wong sing menang!"
      1. +1
        November 10 2015
        Ya, artikel sing menarik. Aku menehi penulis plus. Utamane menarik kanggo sinau babagan kompetisi raksasa mobil ing pasokan mesin. Ford karo GM. Inggris duwe Rolls-Royce. Jerman duwe Maybach lan Porsche.
    7. +4
      November 10 2015
      Anané saka "Ford conveyor" striking, kabeh mobil nglumpuk individu, ing titik.
    8. +3
      November 10 2015
      Tingkat otomatisasi lan budaya produksi apik banget. Ora kabeh perusahaan modern kita bakal weruh iki.
    9. -11
      November 10 2015
      Aneh yen mung wong wadon lan bocah-bocah sing kerja ing pabrik.. aneh banget....
      1. + 10
        November 10 2015
        Kutipan saka BagnoNew
        Aneh yen kita mung duwe wanita lan bocah-bocah sing kerja ing pabrik.. aneh banget ...



        Pancen misteri. Lan ing ngendi kabeh wong tiba-tiba ilang? Aku bakal menehi saran supaya akeh sing lunga menyang ngarep ...
        1. 0
          November 10 2015
          Kutipan: Galich Kos
          Kutipan saka BagnoNew
          Aneh yen kita mung duwe wanita lan bocah-bocah sing kerja ing pabrik.. aneh banget ...



          Pancen misteri. Lan ing ngendi kabeh wong tiba-tiba ilang? Aku bakal menehi saran supaya akeh sing lunga menyang ngarep ...

          Komando Soviet ngirim buruh trampil menyang ngarep tinimbang ninggalake wong-wong mau ing produksi. Akeh sing dadi sukarelawan, ora pengin dievakuasi ngluwihi Urals.
          1. +5
            November 10 2015
            Ing jaman semana, ora ana tembung "Aku ora pengin."
            1. +1
              November 10 2015
              sawetara lan "Aku ora bisa" ora mandheg
          2. +7
            November 10 2015
            Kutipan: 0255
            Komando Soviet ngirim buruh trampil menyang ngarep

            Lan tali bahu emas, lan saka sing paling apik, bisa uga motif sampeyan nggawe ripples ing genangan. Utawa sampeyan ora dadi tentara? Apa prentah kudu nganalisa konsep kontingen, ngilangi spesialis sing penting kanggo ekonomi nasional? Lan eksekutif bisnis, mungguh, karo konsep sifted kontingen sing ora kapentingan kanggo produksi, mbentuk militèr anyar (utawa "militer" ing mratelakake panemume?) Unit lan isi munggah mayit saka Jerman? Ayo maca ngerti sing komando Soviet ngirim buruh trampil ing ngarep. Lan wanita lan bocah-bocah dipeksa kerja 25 jam saben dina ing mburi. Ing ancaman ditembak, mesthi. Kene bajingan! Ing Inggris - deleng dhewe - wanita nyandhang meriam 40 mm kanthi gagang tanpa mitten tanpa nglanggar manikur. Mesthi padha teka kanggo njupuk suitors. Lan padha munggah menyang tank ing rok - iki kanggo seduction final. Lan ing kene, ing USSR, para petani ora bisa tahan - kudu dikirim menyang ngarep.
          3. +3
            November 10 2015
            Umume, ana konsep kaya "BORN" lan dihormati ... malah sing dadi sukarelawan bali saka ngarep, lan uga nyoba kanggo nglindhungi spesialis ing spesialisasi militèr sing langka (contone, anti-tanker, mekanik driver, pilot ...)
          4. 0
            November 10 2015
            Banjur, nalika padha ngerti, dheweke wiwit ngirim buruh trampil sing isih urip bali menyang mburi.
          5. avt
            +3
            November 10 2015
            Kutipan: 0255
            Akeh sing dadi sukarelawan, ora pengin dievakuasi ngluwihi Urals.

            Miturut cara, ing ngisor iki asil saka perang lan bisa ing kesalahane ing 1945-1946, bebarengan karo perlu kanggo nggawe Simpenan strategis consumables - bumi langka lan logam non-ferrous, kasunyatan perlu kanggo nyimpen personel qualified ing perang. lan ora ngirim menyang ngarep, minangka ing 1941, iki khusus dituduhake squandering ora bisa ditampa saka personel qualified amarga tatanan insufficiently uga-diatur saka milisi.
          6. Alf
            0
            November 12 2015
            Kutipan: 0255
            Komando Soviet ngirim buruh trampil menyang ngarep tinimbang ninggalake wong-wong mau ing produksi. Akeh sing dadi sukarelawan, ora pengin dievakuasi ngluwihi Urals.

            Yen komando Soviet ora ngirim buruh trampil ing ngarep, banjur banget rauh bakal ana pengawas Jerman ing toko iki.
        2. +2
          November 10 2015
          ora mung lunga, nanging akeh sing ora bali, supaya bocah-bocah lanang lan wadon sanajan ing jaman pasca perang entuk ujian sing angel, amarga paceklik lan gagal panen taun 1946, jamane angel, ora saben wong bisa ngatasi.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. +4
        November 10 2015
        Kutipan saka BagnoNew
        Aneh yen kita mung duwe wanita lan bocah-bocah sing kerja ing pabrik.. aneh banget ...

        Lan sapa iki? Kaya wong lanang
        1. +1
          November 10 2015
          Quote: Bayonet
          Kutipan saka BagnoNew
          Aneh yen kita mung duwe wanita lan bocah-bocah sing kerja ing pabrik.. aneh banget ...

          Lan sapa iki? Kaya wong lanang

          Ya, mesthi dudu Sobchak, dudu Zverev. lan ora Moiseev .. Guys .... sanajan wanita, remaja lan malah bocah-bocah padha ing sikil sing padha ...
        2. +2
          November 10 2015
          ing waja iku lanang 12-15 taun
      4. +1
        November 10 2015
        sampeyan ketoke arep ** t, ora ana cara liya kanggo ngomong
    10. +6
      November 10 2015
      Anget, ing apik ... 8 jam dina kerja, bioskop sawise karya, disko, bir. Yen Amerika Serikat wis liwat perang ing skating rink padha ing USSR, padha meh ora bisa kanggo gawé soko.
      1. -12
        November 10 2015
        Kutipan: Galich Kos
        Anget, ing apik ... 8 jam dina kerja, bioskop sawise karya, disko, bir. Yen Amerika Serikat wis liwat perang ing skating rink padha ing USSR, padha meh ora bisa kanggo gawé soko.

        wong-wong nulungi kita, lan aku mikir kanthi seneng nglawan Nazisme, lan saiki kita ngidoni ing mburi ... mesthine bajingan lan ing kene kita ngrusak ... isin lan njijiki maca kaya sing ditulis ing kene ....
        1. +6
          November 10 2015
          Kutipan saka BagnoNew
          wong-wong nulungi kita, lan aku mikir kanthi seneng nglawan Nazisme, lan saiki kita ngidoni ing mburi.



          Lan carane kita mbantu wong-wong mau ing perang nglawan Nazisme ora bisa diterangake ing dongeng utawa karo pena. Padha nawakke kanggo kita, lan shitty gedhe-gedhe, lan kita ing ngarep nganti panas 44 plowed menyang siji pasuryan. Front Afrika lan Italia ora ana sing nglawan latar mburi Front Wétan!
          Dheweke ngangkat Hitler dhewe, banjur mbantu kita nglawan dheweke. Wong ayu!
          1. +5
            November 10 2015
            Inggih, padha ora bantuan akeh karo peralatan militèr, nanging padha ngirim lokomotif uap lan kapal biasane, lan padha mbantu kita uga dening kendaraan, padha nyedhiyani bahan mentahan lan piranti mesin, ing asas, yen USSR tansah demokrat saka republik. saka negara Eurasia, Amerika Serikat ora budge, lan pitakonan ing ideologi saka Uni, sosialisme painfully ayu, utamané ing Renaissance sawijining.
            1. 0
              November 10 2015
              Aku ora ngerti babagan kapal lan lokomotif uap, nanging ana materi babagan pasokan teknologi ing VO. Iki ora kurang penting - produksi bensin penerbangan, optik, akustik kanggo Angkatan Laut.
          2. +3
            November 10 2015
            Aja mbingungake politik lan sikap masyarakat marang kita. Wong biasa nambani USSR kanthi apik, ing AS lan Inggris ana organisasi amal sing ngirim panganan, obat-obatan lan liya-liyane kanggo mbantu wong Rusia.
            USSR nampa bantuan saka sekutu ora mung ing program Lend-Lease. Ing Amerika Serikat, utamane, "Komite Bantuan kanggo Rusia ing Perang" (Russia War Relief) digawe. "Kanthi dhuwit sing dikumpulake, panitia tuku lan ngirim obat-obatan, obat-obatan lan peralatan, panganan, sandhangan menyang Tentara Merah, wong Soviet. Secara total, nalika perang, Uni Soviet nampa pitulungan kanthi jumlah luwih saka siji setengah milyar dolar "(Feklisov A. Swara segara lan ing pulo. M., 1994. P. 27). Ing Inggris, panitia sing padha dipimpin déning Clementine Churchill, garwané Perdana Menteri.
            1. +1
              November 10 2015
              bab paling khayal iku Churchill wanted kanggo nyerang sanalika sawise perang
          3. +1
            November 10 2015
            Aja mbingungake politik lan sikap masyarakat marang kita. Wong biasa nambani USSR kanthi apik, ing AS lan Inggris ana organisasi amal sing ngirim panganan, obat-obatan lan liya-liyane kanggo mbantu wong Rusia.
            USSR nampa bantuan saka sekutu ora mung ing program Lend-Lease. Ing Amerika Serikat, utamane, "Komite Bantuan kanggo Rusia ing Perang" (Russia War Relief) digawe. "Kanthi dhuwit sing dikumpulake, panitia tuku lan ngirim obat-obatan, obat-obatan lan peralatan, panganan, sandhangan menyang Tentara Merah, wong Soviet. Secara total, nalika perang, Uni Soviet nampa pitulungan kanthi jumlah luwih saka siji setengah milyar dolar "(Feklisov A. Swara segara lan ing pulo. M., 1994. P. 27). Ing Inggris, panitia sing padha dipimpin déning Clementine Churchill, garwané Perdana Menteri.
            1. +3
              November 10 2015
              Kutipan saka PALACH
              Aja mbingungake politik lan sikap masyarakat marang kita.

              Mesthi ora. Saben uwong ngelingi kepiye wong Saxon sing ora sopan ngadeg kaya tembok sawise pidato Fulton Churchill. Padha scraped bebarengan A-bom pungkasan lan nyusun rencana kanggo bom nuklir kutha-kutha Soviet. Ternyata ala - wong Saxon sing ora sopan dhewe ora kesengsem karo kualitas perang ing pungkasan Perang Donya II. Dheweke nggawe bom luwih akeh, nulis rencana anyar, dilebokake ing celana maneh. Butuh setengah abad kanggo ngumpulake jiwa-jiwa cilik sing rusak ing USSR supaya bisa ngilangi kekuwatan pedhet emas. Mulané awaké déwé ngélingké sikapé wong-wong kuwi marang kowé. Lan kanggo kita uga.
          4. +6
            November 10 2015
            Dear Galich Kos

            Sampeyan ora ngelingi carane kita mbantu ing Perang Pasifik 41-44, ngendi divisi Siberian lan Timur Jauh padha melu ing Desember 41. Iku misale jek kula sing ora ana siji ing situs iki diminishes prestasi saka wong Soviet. Sampeyan ngomong yen sampeyan tuwuh dhewe, lan sing nyedhiyakake lenga, gandum, lan liya-liyane menyang Jerman nganti 22 Juni 41. Sampeyan bakal takon apa sebabe Jerman tekan Moskow lan Stalingrad lan kenapa kudu ngevakuasi sebagian besar pabrik militer. Kanggo amers sing Hitler, sing Stalin, para diktator lan "padha" ing Eropah mung ana ing tangan saka penguatan dhewe. Yen ora salah, iki sing diarani geopolitik. Lan ing pangerten sampeyan, wong-wong sing ora sopan, nalika ora ana apa-apa lan wong-wong sing ora sopan bakal nindakake. Lan aluminium kanggo T34, godhok lan wêdakakêna endhog, ril, etc., banget. Ora perlu ngluwihi dheweke lan kita wis ngalami momen heroik lan isin ing sejarah.
            1. +2
              November 10 2015
              Kutipan saka denis02135
              Sampeyan ora ngelingi carane kita mbantu ing Perang Pasifik 41-44, ing ngendi divisi Siberia lan Timur Jauh melu ing 41 Desember.

              Divisi Siberia ora ditarik saka Timur Jauh, yen ana sing ora ngerti. Ana cukup liyane kawangun divisi Siberian.
              Nanging jatah lapangan Lend-Lease, aluminium, kendaraan nduweni peran penting ing operasi militer ing 42-4 tanpa impor kasebut, sukses sawetara operasi bakal kurang.
              Sanajan umume kita, mesthi, luwih seneng dina kerja 10 jam kanthi akeh tinimbang dina kerja ing ngarep. Bentenipun punika kolosal.
            2. -1
              November 10 2015
              Kutipan saka denis02135
              Sampeyan ora ngelingi carane kita mbantu ing Perang Pasifik 41-44, ngendi divisi Siberian lan Timur Jauh padha melu ing Desember 41. Iku misale jek kula sing ora ana siji ing situs iki diminishes prestasi saka wong Soviet. Sampeyan ujar manawa sampeyan nandur dhewe, lan sing nyedhiyakake lenga, gandum, lan sapiturute menyang Jerman nganti 22 Juni 41.

              Sayange, isih akeh pitakonan kanggo Stalin, apa wae sing bisa dikandhakake.
            3. -7
              November 10 2015
              Aku setuju ... kok padha didorong menyang Yankees, mesthine dheweke ngunggahake Hitler lan Reich ... wis suwe buktine yen serikat kasebut sing nurtured dheweke .. lan ora ngelingi apa kita ndamel sepur karo nganti 22 Juni kanggo wong-wong mau? lan sekolah udhara lan tank? lan carane Molotov tunyuk metu telegrams sambutan kanggo Hitler bab jupuk ibukutha Eropah liyane?
              1. 0
                November 10 2015
                Ana persetujuan, lagi nyiapake prajurite (pilot lan tankmen), iku teknologi ing industri abot kanggo kita - pengecoran, bangunan alat mesin, teknik mesin, industri kimia, etc.
              2. 0
                November 10 2015
                nanging ora ngelingi sapa sing nulis? Apa Vitya Suvorov?
              3. +3
                November 10 2015
                Apa sing padha ngoyak? Padha nyopir bebener.

                1. 0
                  November 10 2015
                  1939 New York.

                  ora komentar.
            4. -3
              November 10 2015
              "...aluminium kanggo t34"
              Rincian liyane kene, mangga. Apa USSR wis duwe tank landing saka pesawat? belay
              1. +4
                November 10 2015
                Dear Kolonel Ireng

                Yen sampeyan ngerti blok silinder T34 digawe saka aluminium (uga pesawat), pasokan aluminium nyumbang luwih saka 50% produksi ing USSR, plus lokomotif uap luwih saka 70%, bensin, ril, bahan peledak luwih saka 30. %. Tank, mesthi, ndharat, nanging sampeyan bisa uga elinga yen kabeh korps udhara diowahi dadi divisi bedhil ing awal perang, lan senjata entheng ora cukup kanggo perang padha karo divisi infantri Jerman.

                Mesthi, kita bakal menang tanpa Lend-Lease, nanging pira korban tambahan bakal ana?
            5. avt
              +3
              November 10 2015
              Kutipan saka denis02135
              , lan sing nyedhiyakake lenga, gandum, lan liya-liyane menyang Jerman nganti 22 Juni 41.

              Oh wow! Nanging sapa sing nyedhiyakake lenga Jepang lan liya-liyane, mula sawise ngenalake sanksi AS marang Jepang, Roosevelt kudu miwiti kasus pidana? Iku gesheft gurih - ibuku wani ngendi mutiara sampeyan ing pelabuhan, utawa ora mambu kaya sampeyan? USSR paling ora nampa kiriman counter mesin lan mekanisme sing ora duwe saka Jerman. Lan apa Genya Ford sing padha duwe apa-apa saka Jepang kajaba adonan? wassat
              Kutipan saka denis02135
              . Yen ora salah, iki sing diarani geopolitik.

              Aja kliru. Minangka almarhum Gromyko ngandika ing taun kang mudun, kang Stalin dianjurake kanggo nambah basa Inggris dening ngunjungi pasamuwan-pasamuwan ing Amerika Serikat, mung wicara sing bener iki wadi ana. ngguyu - yen sampeyan ngomong carane iku pancene - donya bakal mbalikke mudhun Lend-leasing uga diwiwiti saka macem-macem ends, salah siji saka iku lapangan tenis ngendi Charlie Chaplin main karo Una lan diplomat kita Kondratiev lan Zubilin, banjur Litvinov wis teka lan ngluncurake panitia Mikhoels ing USSR.
              Kutipan saka denis02135
              Ora perlu ngluwihi dheweke lan kita wis ngalami momen heroik lan isin ing sejarah.

              apik Bener - kasunyatan sing kedadeyan beda.
            6. +3
              November 10 2015
              Kutipan saka denis02135
              Sampeyan ujar manawa sampeyan nandur dhewe, lan sing nyedhiyakake lenga, gandum, lan sapiturute menyang Jerman nganti 22 Juni 41.



              Lucu. Ora ana apa-apa sing bisnis Amerika cukup kasil cooperated karo Jerman kanggo meh kabeh perang. kowe pancene ora ngerti, utawa ing negara padha ora pitutur marang kowe iki?
              1. 0
                November 11 2015
                Dear Galich Kos
                Lan saiki sampeyan bisa menehi conto kerjasama sawise 12, 41 Desember.
          5. +1
            November 10 2015
            Kutipan: Galich Kos
            Iku tank kita, lan wong-wong sing sial

            Tank Inggris kabeh normal, komisi sing dipilih. Shermans padha luwih utawa kurang padha.
            Cahya M3, mesthi, slag. Dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake T-70.
            Kendaraan lapis baja ringan lan operator personel lapis baja meh ora tau diprodhuksi sajrone taun perang, lan ora ana analog kajaba Ba-64B. Kabeh ing kene apik.
          6. -1
            November 10 2015
            dheweke pancen bener kanggo nulungi rakyat, nanging pemerintah ngaco
        2. +2
          November 10 2015
          Kutipan saka BagnoNew
          isin lan njijiki maca apa sing ditulis ing kene ....

          Lan lumaku saka situs iki, ora gerah saka semangat mungsuh kita. Sampeyan wis ngenteni gema matzah. Kanthi Ksyushad lan Albat liyane, sampeyan ora bakal isin lan jijik - kaya kita. Inggih, sampeyan ngerti. Sampeyan karo surat cilik - kanggo mengeti hubungan sampeyan, sampeyan isin.
          1. -3
            November 10 2015
            amarga wong kaya sampeyan, kita meh gagal ing Perang Dunia II ...
            1. +2
              November 10 2015
              Ayo!!! Kanthi wong kaya sampeyan, Perang Donya II bakal rampung ing tanggal 41. ing wilayah Ural.
            2. 0
              November 11 2015
              Kutipan saka BagnoNew
              amarga wong kaya sampeyan, kita meh gagal ing Perang Dunia II ..

              WWII - lan "gagal"? Yaiku, sampeyan duwe tugas kanggo Perang Dunia II lan meh ora rampung? Apa sampeyan kudu nyimpen sawetara kekuatan lan mbales dendam ing 1992?
        3. avt
          +3
          November 10 2015
          Kutipan saka BagnoNew
          .. isin lan njijiki maca apa sing ditulis ing kene ....

          Inggih, aja ngalahake clave, nanging pindhah lan uncalan pasuryan ing manure.
          Kutipan saka: cth;fyn
          Inggih, padha ora bantuan akeh karo peralatan militer, nanging padha nyiyapake lokomotif uap lan kapal biasane, lan padha mbantu uga dening kendaraan,

          Inggih, ya, akeh saka ngisor atiné, sanadyan ora kanggo apa-apa - USSR mbayar kabeh ing GOLD - padha ora nulis apa-apa sawise perang, lan apa Stalin lan sekretaris jenderal sakteruse kaya squeezed - EBN mbayar.
        4. +2
          November 10 2015
          isin lan njijiki maca
          Akhidzhakova, mlebu maneh
      2. +1
        November 10 2015
        Kutipan: Galich Kos
        Anget, ing apik ... 8 jam dina kerja, bioskop sawise karya, disko, bir. Yen perang AS ngliwati arena skating sing padha kaya ing USSR, dheweke ora bakal bisa ngasilake apa-apa.

        Ing sawetara pabrik militèr, owah-owahan ditindakake sajrone 10 jam
        1. +2
          November 10 2015
          Kutipan saka angsa
          Ing sawetara pabrik militèr, owah-owahan ditindakake sajrone 10 jam



          nggegirisi! Yen mung mbah putri, sing lulus saka kelas 4 ing mangsa panas 41, lan saka mangsa panas padha kanggo 1945 makarya hard ing farm bebarengan tanpa dina lan preian tanpa dina apa biasa.
      3. 0
        November 10 2015
        yen padha kena, dheweke bakal nyerah - iki dudu film sing nylametake jagad iki
    11. +2
      November 10 2015
      Thanks kanggo penulis kanggo foto sing menarik banget, aku seneng banget karo cookie Natal apik
      1. 0
        November 10 2015
        Cookie!
    12. +3
      November 10 2015
      Aku kaget yen ing tengah 1944 ana mung M4A2s ing baris Déwan, ora versi sampurna kaya M4A3E2 utawa M4A3 (76 mm) HVSS. Minangka penggemar tank seneng mbandhingake. Lan iki tegese sadurunge pungkasan 1944 - awal 1945, mung M4A2 bisa katon ing Eropah ing jumlah pinunjul.
    13. +3
      November 10 2015
      tank diprodhuksi massal dening Kanada lan Australia ...

      Tangki Valentin diprodhuksi dening Pacific's Angus Shops ing Montreal - Tanggal / fotografer ora dingerteni ...
      total 3500 unit diprodhuksi saka model tank iki kanggo 90.000 dolar Kanada ....

    14. 0
      November 11 2015
      Simbahku minangka turner, dheweke kerja ing Putilovsky (pabrik Kirov), nalika perang dheweke lan pabrik kasebut dievakuasi menyang Ural, mula dheweke duwe reservasi nganti pungkasan perang, lan dheweke nggawe senjata Zis-3 nganti pungkasane perang. Ora ana jam weker ing kulawarga, mula putri mbarep kudu tugas, ora turu sewengi, kanggo nggugah simbah ing wayah esuk, ora bisa turu! Dheweke bisa nimbang desertion iki. Dadi spesialis sing apik mesthi dibutuhake, bocah lan wanita ora bisa ngganti kabeh spesialis
    15. 0
      November 13 2015
      Thanks kanggo penulis kanggo koleksi menarik banget.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"