Perang dingin ing cakrawala, utawa kepiye Pentagon nanggapi "provokasi Rusia"?

20
Gegayutan karo kahanane kahanan ing ajang internasional saya suwe saya keprungu tembung “perang dingin” lan “lomba senjata”. Nanging, macem-macem ahli lan politisi durung setuju babagan relevansi terminologi kasebut. Sawetara percaya yen perang dingin anyar antarane Rusia lan Amerika Serikat wis diwiwiti, dene liyane nganggep pangembangan acara kasebut mung bisa ditindakake ing mangsa ngarep. Nanging, saka wektu kanggo wektu ana gangguan warta, sing bisa langsung ngomong babagan kepinginan sawetara pejabat kanggo ngetokake perang dingin lan miwiti balapan senjata anyar. Iki minangka salah sawijining pratelan paling anyar saka Sekretaris Pertahanan AS bisa diinterpretasikake.

pratelan resmi

Setu kepungkur, 7 November, Sekretaris Pertahanan AS Ashton Carter ngaturake pidato sing dawa ing Forum Pertahanan Nasional ing Perpustakaan Reagan babagan masalah internasional utama lan rencana Pentagon kanggo nglawan ancaman anyar. Sawetara tesis menteri bisa diinterpretasikake kanthi macem-macem cara, kalebu minangka bukti pisanan balapan senjata sing bakal teka. Kasunyatane, saliyane politik internasional, Carter nyentuh babagan topik ngadhepi ancaman militer lan nggawe senjata anyar.

Pernyataan utama E. Carter, sing narik perhatian paling akeh, babagan Rusia lan tatanan donya. Ing mratelakake panemume, iku Rusia minangka ancaman utama kanggo urutan ana ing planet. Minangka conto, menteri kasebut nyebutake "agresi" marang Ukraina (miturut versi resmi Amerika Serikat, Rusia melu perang sipil Ukraina), uga tumindak liyane sing ora cocog karo negara manca. Ing babagan iki, miturut Carter, Pentagon saiki sibuk nggoleki ide lan solusi sing bakal mbantu nglawan tumindak Rusia sing ora ramah.


Ashton Carter, Sekretaris Pertahanan AS


Dhewe, menteri kasebut nyritakake topik nuklir Rusia gaman lan perané ing tatanan donya. Miturut Carter, Rusia saiki "rattling senjata nuklir", sing ngundakake pitakonan saka niat pimpinan Rusia ing lapangan stabilitas strategis. Kajaba iku, menteri Amerika mangu-mangu apa pamrentah Rusia ngurmati norma-norma sing ana babagan ora nggunakake senjata nuklir.

Sawise tuduhan kasebut, E. Carter kepeksa nggawe reservasi. Amerika Serikat ora pengin Perang Dingin anyar, apa maneh konflik mbukak karo Rusia, ujare. Nanging, dheweke nyathet niat kanggo mbela kepentingane, nglindhungi sekutu, lan uga njaga tatanan donya sing ana, ancaman utama yaiku Rusia.

Miturut E. Carter, Rusia melu ngrusak stabilitas ing Eropa lan Timur Tengah. Ing sawetara taun kepungkur, dheweke wis "nglanggar kedaulatan" Ukraina lan Georgia, lan uga intimidates negara Baltik. Kajaba iku, Moskow ngluncurake operasi ing Suriah, sing nyumbang kanggo rusake kahanan lan prolongation saka perang sipil. Amarga iki, Amerika Serikat kudu njupuk langkah kanggo nyegah agresi Rusia, uga nyuda ancaman kanggo awake dhewe lan sekutu.

Menteri Amerika nyathet yen kanggo nanggepi "gemuruh senjata nuklir" Rusia, Amerika Serikat njupuk sawetara langkah sing ana gandhengane karo pangembangan angkatan bersenjata, utamane triad nuklir. Amerika Serikat modernisasi komponen segara, udara lan lemah saka pasukan nuklir strategis. Amarga program kasebut, direncanakake kanggo nambah kemampuan tempur saka bagean sing cocog saka angkatan bersenjata sing tanggung jawab kanggo pencegahan nuklir.

Carter ujar manawa Pentagon nandur modal ing sawetara wilayah kritis sing minangka respon sing cocog karo "provokasi" Rusia. Wilayah kasebut kalebu sistem tanpa awak, proyek kanggo nggawe bom jarak jauh, sistem perang elektronik, sistem cyber, uga railguns elektromagnetik, laser lan teknologi apik tenan sing ora bisa diterangake.

Carane ngerti?

Ashton Carter ujar manawa Amerika Serikat ora gelem mlebu perang dingin anyar karo Rusia. Nanging, sawetara tumindak pimpinan militer lan politik Amerika bisa dianggep minangka bukti persiapan kanggo balapan senjata. Kajaba iku, kaya mangkene sawetara pernyataan saka kepala Pentagon bisa diinterpretasikake. Dheweke pisanan nyebataken proyek-proyek Rusia, lan banjur ngomong babagan program Amerika sing dadi jawaban kanggo wong-wong mau. Babagan bab sing padha adhedhasar balapan senjata ing Perang Dingin.

Wektu bakal nyritakake kepiye pambiji pratelan Carter minangka bukti pertama balapan senjata anyar. Luwih menarik ing wektu iki yaiku pernyataane babagan perkembangan Amerika sing njanjeni, sing kudu dadi respon simetris utawa asimetris kanggo "provokasi" Rusia. Dhaptar sing dijenengi Menteri cilik, nanging isih kudu dipikirake. Ing salah siji saka phrases, pejabat kasebut bebarengan sawetara pituduh paling menarik ing pangembangan teknologi militèr, narik kawigatosan para ahli Amerika lan manca.

Teknologi tanpa awak

Minangka salah sawijining "kartu trump" ing konfrontasi karo Rusia, menteri Amerika menehi jeneng teknologi tanpa awak. Pancen, Amerika Serikat minangka salah sawijining pimpinan ing arah kasebut. Padha duwe nomer akeh UAV saka macem-macem jinis, dirancang kanggo ngatasi sawetara saka sudhut tugas. Teknik iki digunakake kanggo pengintaian ing macem-macem tingkat, lan uga bisa nyerang target mungsuh. UAV wis kuwat njupuk Panggonan ing struktur saka angkatan bersenjata lan ora kamungkinan kanggo ilang.

Pengembangan drone terus, lan ing kasus iki ana sawetara sukses. Contone, saiki, pangarep-arep gedhe ditempelake ing proyek drone Northrop Grumman X-47B. Prestasi proyek iki mengko bakal digunakake kanggo nggawe UAV basis operator multi-tujuan sing janjeni, sing bakal bisa diisi maneh. penerbangan kelompok operator pesawat. Nganti saiki, X-47Bs wis nduduhake kemampuan penerbangan otomatis, kemampuan kanggo njupuk lan ndharat ing operator pesawat, lan nampa bahan bakar saka tanker tanpa kontrol operator.

bomber jarak jauh

Nyebutake proyek pengebom jarak jauh sing janjeni, E. Carter ngrujuk marang program LRS-B (Long-Range Strike - Bomber). Ing pungkasan Oktober, Pentagon ngrampungake analisis rong usulan sing diajukake kanggo kompetisi kanggo pangembangan proyek iki, lan milih perusahaan kontraktor sing bakal ngembangake pesawat anyar, lan banjur miwiti produksi massal. Miturut keputusan militer, proyek anyar bakal digawe dening spesialis saka Northrop Grumman. Kesatuan Boeing lan Lockheed Martin ditinggal tanpa prentah, nanging sawetara dina kepungkur ngumumake niat kanggo ngupayakake review asil kompetisi. Miturut sawetara lapuran, perusahaan Boeing lan Lockheed Martin arep mréntahaké kanggo biaya dhewe lan proyèk saingan, mestekake militèr saka untung luwih saka proposal dhewe.


Pandangan seniman babagan pesawat LRS-B


Meh kabeh informasi babagan proyek LRS-B isih diklasifikasikake. Sajrone sawetara taun kepungkur, data fragmen babagan syarat teknis kanggo pesawat anyar wis diterbitake, nanging ing wektu kepungkur bisa diganti, amarga informasi sing diumumake sadurunge kudu ilang relevansi. Miturut laporan sing durung dikonfirmasi, kudu nggawe lan mbangun bom jarak jauh subsonik abot, kanthi desain sing diarani. teknologi siluman.

Pengebom LRS-B kudu ngatasi pertahanan udara musuh, lan banjur nyerang kanthi senjata konvensional lan nuklir ing target utama. Iki mbutuhake visibilitas minimal, jarak sing dawa lan kemampuan kanggo ngisi bahan bakar sajrone penerbangan. Ing mangsa ngarep, kemungkinan nggawe modifikasi bomber tanpa awak ora dikecualekake. UAV kuwi bakal bisa nuduhake kinerja sing luwih dhuwur dibandhingake karo versi manned lan, minangka asil, bakal duwe potensial luwih.

Wektu proyek LRS-B durung ditemtokake. Kajaba iku, malah rencana sing wis ana wis diatur kaping pirang-pirang. Mangkono, tanggal pengumuman pemenang kompetisi diganti sawetara sasi. Kajaba iku, protes saka Boeing lan Lockheed Martin bisa nyebabake penundaan liyane. Akibaté, tanggal penerbangan pisanan lan wektu pangiriman pisanan menyang pasukan tetep ora dingerteni.

Perang elektronik

Sistem perang elektronik Amerika anyar minangka topik sing menarik. Ing sawetara wulan kepungkur, ana sawetara pernyataan babagan kahanan sing ora jelas ing wilayah kasebut. Sawetara ahli manca ngakoni kaluwihan Rusia ing bidang perang elektronik, lan uga ngeluh babagan backlog pangembang Amerika saka peralatan kasebut. Contone, musim panas iki, mantan kepala US Army EW, Lori Bakhut, ujar manawa AS duwe sistem intelijen sing kuat lan bisa ngrungokake apa wae. Nanging, ing wektu sing padha, kemampuan Amerika kanggo mateni komunikasi mungsuh mung siji-sepersepuluh saka potensial Rusia ing wilayah iki.

Nanging, kudu dicathet yen Amerika Serikat nggarap arah kasebut lan wis sukses. Dadi, ing pungkasan dasawarsa pungkasan, operasi lengkap pesawat perang elektronik Boeing EA-18G Growler diwiwiti. Pesawat iki dimaksudaké kanggo njamin operasi tempur lengkap saka pesawat basis operator serangan. Tugase yaiku nyuda komunikasi mungsuh lan macet kanggo nglawan stasiun radar. Ing 2011, Growlers melu ing konflik bersenjata nyata kanggo pisanan.

bedhil ril

Wiwit tengah dekade pungkasan, perusahaan Amerika General Atomics lan BAE Systems wis nggarap nggawe bedhil rel sing janjeni. Amarga nggunakake pasukan Lorentz, gegaman kuwi miturut teori bisa akselerasi projectile kanggo kacepetan sawetara puluhan kilometer per detik. Indikator kasebut durung digayuh, nanging sukses sing wis ana bisa nuduhake prospek senjata kasebut.

Mbalik ing 2008, industri Amérika nuduhake gun alur eksperimen karo energi muzzle saka 10 MJ, kang ndadekake iku bisa kanggo akselerasi projectile kanggo kacepetan luwih saka 2500 m / s. Rong taun sabanjure, sampel kanthi energi moncong nganti 33 MJ dituduhake. A little mengko, BAE Systems wiwit nyoba versi gun alur, kang, sawise sawetara dandan, bisa digunakake ing laku. Sawise nglengkapi alat iki karo pesawat saka peralatan perlu, kayata amunisi otomatis utawa sistem cooling kanggo bagean digunakake, sampeyan bisa nimbang kamungkinan saka nggunakake ing laku.


pesawat EW EA-18G Growler


Saiki, bedhil rel dianggep minangka senjata sing njanjeni kanggo kapal perang proyek anyar. Miturut petungan, kanthi energi moncong kira-kira 32 MJ lan massa projectile kira-kira 2,5-3 kg, bisa ditembak ing jarak nganti 150-180 km. Kanthi paningkatan luwih akeh ing paramèter utama bedhil, jarak tembak mundhak. Kualitas positif liyane saka senjata kasebut yaiku kemampuan kanggo nggunakake amunisi sing entheng lan kompak sing ora mbutuhake kasus kartrij sing relatif gedhe kanthi muatan propelan. Nanging, ing kasus iki, ana perlu kanggo sumber daya cocok lan panggonan seko sawetara Unit tartamtu.

Sadurungé kasebut, ing separo kapindho dasawarsa saiki, ing salah sawijining kapal Amerika bisa dipasang bedhil rel sing berpengalaman, lan banjur uji coba bakal diwiwiti. Kajaba iku, iki ngandika bab kepinginan saka Pentagon kanggo nglengkapi njanjeni karusakan saka project Zumwalt karo bedhil kuwi. Ing tengah dekade sabanjure, direncanakake entuk energi moncong kanthi urutan 60-65 MJ. Mangkono, bisa uga yen tes senapan rel kapal sing lengkap bakal diwiwiti ing sawetara taun sabanjure. Nanging, kerumitan program lan telat sing bola-bali nyebabake militer AS ngekang optimisme.

Perkembangan anyar utawa balapan senjata?

Kita bisa ngakoni manawa Ashton Carter bener. Amerika Serikat duwe sawetara program pertahanan sing bisa dadi respon kanggo "provokasi Rusia." Insinyur Amerika nggawe UAV anyar, intelijen elektronik lan peralatan perang elektronik, uga peralatan liyane, kalebu sing sadurunge mung ditemokake ing fiksi ilmiah. Kasuksesan tartamtu ing tahap iki ngidini departemen militer AS ndeleng masa depan kanthi optimisme, lan uga ngelingake babagan potensial militer ing pernyataan babagan kahanan internasional.

Nanging, kudu dicathet yen pernyataan paling anyar saka Sekretaris Pertahanan AS lan tembung liyane saka pejabat dhuwur bisa diinterpretasikake kanthi macem-macem cara. Contone, pitunjuk lan pernyataan langsung babagan proyek anyar bisa dianggep minangka ancaman sing didhelikake kanggo mungsuh sing potensial. Ing wektu sing padha, Carter nandheske yen Amerika Serikat ora pengin miwiti perang dingin anyar, ora kanggo sebutno konflik bersenjata sing mbukak. Ing kasus iki, ancaman kasebut bisa digandhengake karo upaya kanggo ngemot mungsuh sing potensial, nanging ing umum, kabeh kahanan iki katon ambigu lan kontroversial, kalebu kanthi alesan manawa pejabat dhuwur bisa dituding ora konsisten.

Pengumuman babagan proyek anyar uga bisa dadi peringatan: mitra asing lan mungsuh potensial ngelingake yen kekuwatan militer AS bakal tuwuh, mula dheweke kudu njaga hubungan sing ramah utawa paling ora netral karo dheweke. Sing ora ngetutake "nasehat" iki kudu mlebu konfrontasi terbuka utawa perang dingin anyar. Kajaba iku, proyek-proyek AS sing janji bakal meksa sisih liya saka konflik kasebut kanggo nggedhekake pangembangan industri pertahanan lan angkatan bersenjata. Iku meh ora worth ngelingi persis apa buildup saka daya militèr disebut karo mripat kanggo tumindak mungsuh potensial.

Akibaté, pidato Ashton Carter anyar-anyar iki nyebabake kesan campuran. Ing tangan siji, pejabat senior ngaku manawa Washington ora pengin Perang Dingin anyar lan balapan senjata. Ing sisih liya, tesis kasebut katon ambigu lan bisa nyebabake kesimpulan tartamtu.

Miturut pratelan resmi, ora ana sing pengin konfrontasi global anyar sing padha karo kedadeyan pirang-pirang dekade kepungkur. Nanging, senadyan iki, para pejabat terus maca pidato sing ana serangan sing ora jelas utawa malah agresif marang negara-negara tartamtu. Ora bisa ditolak manawa "standar ganda" kasebut pungkasane bakal nyebabake perang dingin anyar, sing, miturut versi resmi, ora ana sing butuh.


Miturut situs web:
http://ap.org/
http://nationalinterest.org/
http://globalsecurity.org/
http://defensenews.com/
http://defense-update.com/
http://ria.ru/
http://vz.ru/
http://tass.ru/
http://bbc.com/
http://news.usni.org/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

20 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    10. november 2015 06:10
    Ya, ing umum, sampeyan ora bisa nyana barang-barang sing apik saka tutup kasur ... Sampeyan kudu njaga kuping ing ndhuwur lan ora nyana sawetara jinis "anget". Padha bisa menehi kita sawetara jenis surprise karu. Sampeyan kudu siap kanggo kabeh.
    1. +7
      10. november 2015 06:46
      Ora bakal ana "Perang Dingin" mung ing siji kasus, ing kasus subordinasi lengkap Rusia menyang Amerika, AS, Eropa.
      Ing kabeh kasus liyane, malah pratelan slightest saka kadhaulatan Rusia kanggo sawetara jinis kamardikan, "Perang Dingin" ora bisa dihindari, lan iki mbuktekaken dening kabeh sajarah ewu taun Rusia, kalebu utamané pasca-Soviet.
      Pemimpin negara saiki kudu dipandu dening pranata iki lan ora golek "mitra" ing Kulon. Mung ana siji "mitra" ing karusakan saka Rusia.
  2. +2
    10. november 2015 06:11
    Lan kepiye carane negara-negara miskin iki kanthi cepet ilang pengaruhe ing jagad iki?
    1. 0
      11. november 2015 06:58
      Kutipan: VseDoFeNi
      Lan kepiye carane negara-negara miskin iki kanthi cepet ilang pengaruhe ing jagad iki?

      Aku nulis sawetara taun kepungkur, mbandhingake Amerika Serikat karo asu rabid sing cepet-cepet ngubengi pager, nyoba cokotan kabeh wong, kenapa dheweke nindakake, amarga meri, nesu, amarga lara lan mati, lan ora bisa nindakake. apa-apa bab iku. Akibaté, padha nyoba kanggo nyeret minangka akeh negara sabisa karo wong-wong mau menyang donya sabanjuré, lan yen bisa, bawana.
      Dadi kita ora ngarep-arep apik saka wong-wong mau, artikel iki minangka statement saka kasunyatan. Yen sampeyan pengin tentrem, nyiapake perang. Ala, iku. Tumor kanker dipotong, lan ora dirundingake, ing kene lotion saka infus chamomile ora bakal mbantu.
  3. +3
    10. november 2015 06:31
    Kabeh rencana kasebut bakal gumantung marang kahanan ekonomi SGA.
    Kanthi tiba serius, contone, ing 30 taun! Umume ilmuwan lan spesialis bakal lunga menyang tanah air, amarga urip ing SGA bakal dadi ora bisa ditanggung, lan diwenehi sekolah piwulang lan teknik ing SGA, kabeh impen iki ora bisa diwujudake (ana akeh banget rektor imigran, ilmuwan lan insinyur, ana ora ana sumber daya kanggo swasembada ing profesi kasebut)!
  4. 0
    10. november 2015 06:36
    Miturut pratelan resmi, ora ana sing pengin konfrontasi global anyar sing padha karo kedadeyan pirang-pirang dekade kepungkur. Nanging, senadyan iki, para pejabat terus maca pidato sing ana serangan sing ora jelas utawa malah agresif marang negara-negara tartamtu. Ora bisa ditolak manawa "standar ganda" kasebut pungkasane bakal nyebabake perang dingin anyar, sing, miturut versi resmi, ora ana sing butuh.


    Tembung tembung...

    Ing jantung kontradiksi kasebut yaiku ekonomi ...

    Ing taun pungkasan abad rong puloh. dadi impossibility ketok kanggo nglindhungi manungsa saka impending anthropoeecological
    ora ana bilai tanpa ngowahi wujud (jinis, cara) pembangunan. Kahanan wis muncul nalika jinis pangembangan tradisional sing ditularake ing mangsa ngarep kanthi signifikan nambah bebaya lan perlindungan saka wong-wong mau dadi kurang efektif. Pangembangan peradaban liyane lan liyane cetha nuduhake fitur sing ora bisa maneh dianggep progresif, lan ana masalah sing ngancam pati saka kabeh bangsa manungsa. Dheweke entuk jeneng masalah global ...

    Umumé, ora ana sing apik kanggo manungsa ... maneh perang kanggo papan ing sangisore srengenge.
  5. +5
    10. november 2015 06:39
    Wis suwe diweruhi yen wong sing luwih ora ana guna lan ora duwe pendidikan, luwih agresif lan rame. Semono uga Menteri Pertahanan Amerika Serikat, sing mratelakake panemune negara - gendarme jagad.
  6. 0
    10. november 2015 06:50
    Ngamuk. Lan ing aliran nesu ora ngerti carane cokotan. Serangan iki, kalebu. lan kasunyatan sing Rusia bakal nandhang kapitunan ing Suriah, wong ciyut-minded karo idu. Sawise kabeh, ana sing nindakake pakaryan sing luwih apik. tinimbang dheweke.
  7. +4
    10. november 2015 07:15
    Kutipan: VseDoFeNi
    Lan kepiye carane negara-negara miskin iki kanthi cepet ilang pengaruhe ing jagad iki?



    ya, padha mung bisa ngaco! ing dina liyane, sawise kabeh, ngandika (terjemahan menyang basa manungsa) - sing "Rusia lan China" ora manut "negara lan pengin mungkasi donya unipolar, nanging Amerika Serikat (!!!) ora bakal ngidini iki, amarga dheweke nganggep awake dhewe luar biasa lan mung dheweke sing bisa dadi siji-sijine ing jagad iki - dadi "polisi jagad" lan tanpa ijin saka PBB ing kana utawa wong liya, nindakake apa wae sing dianggep perlu ing jagad iki! kanggo bom, sing kanggo nggulingaké, lan sing nyumerepi! Lan mung "bangsa ngédap "bisa saged iki, arep kanggo negara daulat carane manggon lan apa kanggo manggon ing kabeh! duka Dadi .... sing utama yaiku kita terus mbela Tanah Air kita lan Gusti Allah ngalang-alangi kita maneh para penguasa kaya sing "dilabeli" lan sing mendem .... negatif
  8. +1
    10. november 2015 07:20
    Kabeh dhuwit. Carter nguwuh babagan provokasi Rusia kanggo entuk dhuwit luwih akeh kanggo dheweke. sawetara wong bakal tiba kanggo wong pribadi. Wiwit mangsa Obama wis arep rampung lan bakal ninggalake panggonan distributor lan mungkasi dipakani dhewe, supaya padha nyoba kanggo rebutan sabisa nalika ana kesempatan. Umumé, iku lawas minangka donya lan ora ana sing anyar, lan nang endi wae lan nang endi wae lan ing saben kilometer. Umur Pedhet Emas.
  9. +1
    10. november 2015 07:28
    Ing mratelakake panemume, iku Rusia minangka ancaman utama kanggo urutan ana ing planet...Ya, sapa sing bakal mangu-mangu! eseman Sapa sing ora ana ing sangisore AS nglawan dheweke ...
  10. +2
    10. november 2015 09:19
    Yen dipikirake, perang "dingin" wis ngiringi manungsa sajrone sejarahe. Kadhangkala perang "dingin" diselani dening perang "panas". Ing jaman kuna, HV iku lokal. Ing donya sing luwih modern, dadi global. Anggere ana antagonisme, mesthi ana perang. Nanging luwih becik supaya wong-wong mau - "kadhemen".
    1. +1
      10. november 2015 12:34
      Yen sampeyan mikir babagan iki, Perang Dingin wis ngiringi manungsa sajrone sejarahe.

      Dadi jelas banget manawa pernyataan sing banter saka kepala Pentangon menehi pesenan militer marang perusahaan, nambah rega saham ing bursa saham lan, slogan demagogik lawas, nyedhiyakake proyek anyar.
      Perang minangka kelanjutan ekonomi kanthi cara liya.
      Lan apa superprofits!
  11. Roy
    +1
    10. november 2015 09:40
    Kepiye Pentagon bakal nanggapi "provokasi Rusia"?

    Pentagon bakal nanggapi apa sing dicritakake saka Tel Aviv. Lan ora liya. AS minangka "negara" Israel. Lan iki wis dadi aksioma.
  12. +1
    10. november 2015 10:04
    Aku percaya yen birokrat, manajer (saka level apa wae) bakal ngadeg, saiki penggoda ula saka Amerika Serikat bakal mulai nuntut "kanggo mbayar utang kanthi ngiyanati Tanah Air" (umpamane: Boris Borisovich Nadezhdin lan pira maneh, sepi. nondescript "bener" wong) lan rampung ngarih-arih ruble liyane, ditresnani liyane urip, lan ngilangke pinter lan recalcitrant. Kabeh pangarep-arep ana ing panguwasa sing kompeten, saiki lagi ngalami beban sing gedhe banget, wong-wong sing apik iki minangka pekerja keras, lan Ashton & Co wis muntahake empedu, nanging sing utama yaiku dheweke bakal keselak.
  13. 0
    10. november 2015 10:52
    Lan ayo dipikirake apa Perang Dingin? Jinis perang sing padha seneng ngelingi. Iki minangka perang saka rong sistem ideologi, perjuangan antarane rong jalur ekonomi kanggo pangembangan peradaban. Ing ngendi ana perjuangan kanggo kasetyan saka ketaatan gagasan sosialisme utawa kapitalisme kabeh negara cilik. Lan perjuangan kanggo ngrampungake masalah global: papan, ilmu, prestasi ing olahraga. Kabeh kanggo persetujuan ing bener dalan sing dipilih. Sayange, dalan sosialis ternyata kalah. Lan saiki apa? Penganiayaan saka manunggalake klompok gedhe negara kapitalis saka negara kapitalis Rusia lan sawetara kakuwasan sing loropaken kanggo kita. Lan mung adhedhasar motif ekonomi. Gagasan sing sadurunge wis ora ana maneh. Mesthi, dheweke nyoba ngganti karo patriotisme lan dongeng mungsuh ala. Nanging sayangé, perjuangan kapitalisme nglawan kapitalisme mung bakal menang kapitalisme.
    Kita menang Perang Patriotik Agung amarga "anak-anak Stalin" perang lan mati kanggo tanah air. Lan saiki, ing basis saka patriotisme saka kelas ngisor miskin lan nangis "Kamulyane kanggo United Rusia" ing perjuangan kanggo redistribusi saka hak properti kanggo rigs lenga, apa kita duwe kesempatan kanggo menang? Kanthi tuntunan sensitif para bangsawan, kita asale saka tanah Prancis.
    1. +1
      10. november 2015 12:17
      Rusia dhewe, tanpa meksa, paksaan, nampa aturan game ing donya Kulon, lan nalika padha nyadari yen ana akeh "hiu" ing kono, lan malah ana pitakonan babagan kedaulatan Rusia, mula ora setuju banget ( pramila kita lan Barat "hiu"), ana glimmer saka pangarep-arep sing kabeh bakal bali. Nanging sanalika khayalan wis rampung dibubaraké, banjur padha ngomong "perang dingin ing," tirai wesi ", lan bakal muni saka loro-lorone, kanthi beda "rasa lokal"
    2. Komentar wis dibusak.
  14. 0
    10. november 2015 14:30
    Amerika Serikat dhewe miwiti gelombang konfrontasi karo Rusia lan nggawa kahanan menyang titik ing ngendi konsesi dening pihak apa wae bakal dianggep minangka tandha kelemahane.
    Kasur ora bisa nglirwakake retorika, amarga panguwasa ing donya wis rusak banget amarga kasunyatan sing padha ora bisa mbuktekaken sing, ing outcry pisanan, sembarang negara bakal njupuk posisi sarujuk kanggo wong-wong mau. Rusia mundur supaya rahang satelit AS mudhun lan mangu-mangu manawa patrone gedhe banget.
    Sawise kabeh, kabeh wong ngerti yen Rusia ing konfrontasi iki pancene mung nanggapi kanthi oposisi "tumindak sing ramah mitra" tanpa nuduhake agresi.
    Kasur mutusaké kanggo mencet kahanan kanggo watesan, amarga. padha ngerti yen padha ora bisa mbujuk Rusia kanggo ngirim, banjur padha ora ana gunane lan tatanan donya dibangun dening wong-wong mau bakal dibangun maneh ora ing sih, lan mulane transisi saka confrontation menyang phase panas ora bisa ditolak lewat. Kanggo nguji kesiapan Rusia kanggo "go-ahead", kasur dhewe ora bakal diganti, nanging Amerika Serikat bakal ngukum sawetara enem kanggo nyembelih minangka "balon uji coba". Nalika padha, liwat tutuk saka Ashton Carter, inspirasi kapercayan ing enem sing kabeh ana ing kontrol lan ora ana kesempatan kesel kanggo "tenang" Rusia, nanging padha (kesempatan) sacoro prakteke ilang.
    Nganti wong sing kurang ajar ngerti yen dheweke bisa dijamin kanggo ngadhepi, dheweke ora bakal tenang.
    Kepiye carane menehi dheweke?
    Mbok menawa iki bakal dadi pendhidhikan teladan "melu ing serangan teroris karo pesawat kita ing Mesir" - kanthi cepet, efisien lan kanthi karusakan maksimal. Yen ora, ora bakal bisa mbujuk kasur supaya bisa saling ngerteni.
    Lan ana sing ngandhani yen serangan teroris iki ora bakal dijawab, lan para ahli uga ngerti sapa sing melu. Lan iki dudu anggota NATO sing kudu ditindakake NATO.
  15. 0
    10. november 2015 15:08
    Apa sing arep dirembug? "Perang dingin" wis ana utawa terus, endi sing disenengi. Aku bungah yen ora ana sing bakal melu konflik langsung karo kita ing mangsa ngarep, lan pitakonan utama mung apa kita duwe intelijen lan kesempatan sing cukup supaya ora geser menyang balapan senjata "simetris". Ing kene, ing kahanan ekonomi saiki, kita ora bisa tahan.
  16. 0
    10. november 2015 15:46
    Usus tipis kanggo naglo-Saxon sing dicukur cilik kanggo menek menyang konfrontasi mbukak karo wong Rusia. Saliyane arrogance unprecedented, padha ditondoi dening cowardice universal, lan ora yakin impunity, padha ora bakal trample ing piyambak.
    Kanggo provoke wong - ya, padha bisa. Mung, kita ngarep-arep wong bodho mati ing abad kaping 20 lan geyropa bakal nolak kanggo ngawula minangka ram battering kanggo AngloZionists.
    Dadi kabeh iki pamer kasur murah.
    Nanging nyatane, sampeyan bisa nyuda pangkat reged, yen pengin!
  17. 0
    10. november 2015 17:58
    Ora bisa ditolak manawa "standar ganda" kasebut pungkasane bakal nyebabake perang dingin anyar, sing, miturut versi resmi, ora ana sing butuh.
    Kene iku dadi metu gedhe. Perang ora perlu, ora ana sing kepengin perang. Perang dingin uga ora perlu, "hegemon" wis kesel. Dheweke ora ngerti maneh apa sing kudu ditindakake. Topi ora diitung. Donya, sanajan bengkong, isih luwih apik. perang wae. NANGING sepur waja kudu katahan ing kukus. Nanging apa yen. Lan apa. Wis cukup goroh.
  18. Komentar wis dibusak.
  19. 0
    11. november 2015 01:40
    Perang ora mungkin dadi "dingin". Mikhail Lesin, utusan pribadi Vladimir Putin, tiwas ing Amerika Serikat dening wong-wong sing njaga dheweke. Iki kekacauan!
    Maca online postingan blog kanthi judhul:
    Pati Mikhail Lesin lan pesawat 9268 tabrakan ing Sinai - apa ana hubungane?
  20. 0
    11. november 2015 02:18
    Satanovsky ngandhakake yen pesawat Rusia ing Mesir ditembak mudhun dening rudal Inggris, kanthi prentah saka Menteri Luar Negeri Qatar.
    Pelaku langsung yaiku wong Amerika Latin kanthi kewarganegaraan AS, sing kerja ing kedok karyawan PBB.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"