Su-35 Rusia vs China J-11: sapa sing bakal menang?

59
Pesawat Sukhoi Su-27 wiwitane dirancang ing Uni Soviet kanggo nglawan keunggulan udara karo pesawat tempur F-15 Eagle Amerika. Nanging mboko sithik desain sawijining dikembangaké lan apik, ngluwihi framework saka gagasan sing desainer pesawat wis. Varian saka Su-27 digawe ora mung ing Rusia, padha cukup sukses disalin dening China.

Su-35 Rusia vs China J-11: sapa sing bakal menang?Rusia ngasilake macem-macem modifikasi pesawat Sukhoi, saka Su-30M2 sing rada prasaja nganti Su-35S paling anyar. Nanging China uga nggawe akeh salinan mesin kasebut. Dheweke terus gaweyan kanggo nggawe versi desain Soviet sing luwih modern lan luwih apik. Sebagéan gedhé iki minangka salinan sing ora dilisensi sing ditiru Beijing saka desain asli Rusia lan banjur diowahi. Koyone conto pesawat Sukhoi China lan Rusia bakal mlebu perang pasar ing taun-taun sing bakal teka. Gampang mbayangno skenario ing ngendi Su-35 ngadhepi J-11D ing pertempuran ekspor ing mangsa ngarep.

Nanging nganti saiki, "pengering" buatan Rusia duwe kaluwihan teknis tinimbang salinan Cina. Su-35S minangka varian tempur paling modern sing dibangun nganti saiki. Wis dhuwur-mburi elektronik onboard, airframe apik lan mesin 30D thrust vectoring anyar. Iki minangka kendaraan tempur sing efektif banget, lan yen diadopsi kanthi jumlah gedhe, bakal nggawe ancaman kuat kanggo Angkatan Udara Kulon. Varian liyane saka Su, kayata Su-34SM lan Su-XNUMX, uga pesawat sing efisien lan bisa.

Nanging wong Tionghoa ora adoh-adoh lan malah nyusul. Padha ngluwihi reverse engineering lan miwiti nggawe variasi dhewe. Salah siji wakil dhuwur saka Amérika penerbangan industri ngandhani yen China miwiti "renaissance aerospace." Masalah utama wong Tionghoa yaiku dheweke adoh banget ing desain lan pabrikan mesin. Ing laboratorium, insinyur bisa nggawe mesin sing bisa digunakake, nanging durung bisa nggawe produksi massal sing bisa dipercaya. Iki minangka titik lemah utama.

China mesthi nyekel negara liya ing bidang avionik lan piranti deteksi, nanging saiki ora jelas kepiye efektifitas sistem kasebut. Temenan, wong Tionghoa ngembangake susunan antena sing dipindai sacara elektronik lan aktif, nanging kita ora bisa ujar manawa sampurna. Kanthi cara sing padha, wong Tionghoa nggawe sistem perang elektronik dhewe, sistem telusuran lan pelacak inframerah, lan sistem target elektro-optik. Nanging nalika brosur lan katalog nyengsemaken, ana sethitik banget informasi kasedhiya carane sistem iki bener bisa. Ngelingi yen wong Tionghoa isih relatif anyar ing bidang nggawe pesawat tempur domestik lan komponene, kemungkinan varian asli saka pengering buatan Rusia isih ngluwihi salinan Cina.

Nanging, industri penerbangan China ngasilake macem-macem klon pesawat Su. Saliyane J-11, J-11A lan J-11B asli sing diprodhuksi lisensi, China nggarap varian modern kalebu J-11BS, J-11D lan J-16 strike fighter. Wong Tionghoa uga ngrancang pesawat tempur berbasis operator J-15 adhedhasar prototipe Su-33. Salinan "pengering" Cina sing paling efektif yaiku J-15, J-11D lan J-16. J-11D ing pirang-pirang cara padha karo China saka Su-35, sanajan luwih murah tinimbang babagan manuver, elektronik ing papan lan propulsi. Nanging mbok menawa luwih murah lan bisa uga luwih menarik minangka produk ekspor yen wong Tionghoa bisa mbangun mesin sing bisa digunakake. Nanging iki isih adoh.

Sajrone wektu, RRC bakal bisa bersaing ing industri penerbangan militer karo Rusia, lan ing sawijining dina malah ngluwihi. Wong Tionghoa duwe dhuwit akeh, lan padha siyap ngentekake kanggo ngembangake potensi militere. Dheweke uga gampang nyolong teknologi sing durung duwe, sing mbantu ngirit wektu lan dhuwit pangembangan. Apa maneh, saiki wis luwih utawa kurang outsmarted Rusia ing syarat-syarat inovasi teknologi migunani, Beijing wiwit gropyokan industri aerospace militèr AS ing upaya kanggo njaluk ditahan saka teknologi lan kawruh.

Nanging China jelas kacilakan amarga kekurangan inovasi dhewe, uga kontrol kualitas sing ora apik. Iki minangka salah sawijining sebab utama kenapa Beijing nganti saiki gagal nggawe mesin jet sing bisa digunakake. Nganti dheweke nyempurnakake desain lan produksi, industri aerospace dheweke ora bakal bisa narik pelanggan preduli saka Rusia.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

59 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 17
    15. november 2015 00:33
    "Pendapat ahli" liyane saka Dave Majumdar pancen ahli.
    1. + 15
      15. november 2015 06:23
      Kutipan saka S-krim
      "Pendapat ahli" liyane saka Dave Majumdar pancen ahli.

      - Ing siji kang bener: nalika Cina kuwat mung ing nyalin. Nanging ... dhasar ana lan ana akeh dhuwit. Padha uga bisa break liwat.
      PS Yen peralatan dadi paling ora iso dibandhingke karo kita, banjur karo nomer bakal banget nguwatirake kanggo Rusia.
      1. +3
        15. november 2015 11:35
        Pakar njagong ing pakar, lan bakal nyopir ahli ....
    2. +1
      15. november 2015 10:35
      Pesawat Su. Su-2 uga saka merek Su. Malah platform Su-27 - T-10 males sinau. Pungkasan, penulis Su-27 bingung karo Su-35.
      Panemu excremental saka penulis ora menarik.
      1. 0
        15. november 2015 11:01
        Lan aku heran-
        - disalin SU
        Sampeyan bisa nyalin pilot? hi
        1. 0
          15. november 2015 12:18
          Dheweke bakal melu nyolong)))) Maling akal, nanging aku wedi otak ora tahan. Saka siji "6lyakha fly" bakal overheat lan kobong)))
    3. +8
      15. november 2015 11:08
      Su-35 Rusia vs China J-11: sapa sing bakal menang?


      bapki menang, wong Cina tuku su35 ...
    4. 0
      15. november 2015 11:08
      Su-35 Rusia vs China J-11: sapa sing bakal menang?


      bapki menang, wong Cina tuku su35 ...
      1. +4
        15. november 2015 13:57
        Ora mangu-mangu - montor mabur Cina luwih elek, nanging yen ana 10 Cina kanggo salah siji kita, banjur asil saka perang udhara ora bakal dadi cetha.
        1. +2
          16. november 2015 20:14
          lan sijine gravitsapa ing pepelats iki? Tanpa gravitap saka garasi, uga
        2. 0
          6 Februari 2016 21:49
          ICBMs minangka jawaban
  2. + 11
    15. november 2015 00:36
    Kutipan saka S-krim
    "panemu ahli" saka Dave Majumdar

    Aku setuju
    Nalika China ora duwe engine normal dhewe, iku ndadekake pangertèn kanggo mbandhingaké ya
    1. +3
      15. november 2015 09:27
      Kutipan saka ALEXXX1983
      Nalika China ora duwe engine normal dhewe, iku ndadekake pangertèn kanggo mbandhingaké

      Sing paling nggumunake yaiku negara sugih kaya China ora duwe mesin, tegese ora mung babagan dhuwit, nanging uga babagan otak.
      Minangka salah siji pengusaha menowo ngandika, bab dhuwit.
      Penghasilan iku omong kosong, sing utama yaiku carane nyimpen lan nambah.
      Inggih, kanthi biaya nyalin teknologi, lan liya-liyane, mula sampeyan ora kudu overestimate China, kabeh kaya ing alam, Hameoeon ora bakal dadi cabang utawa godhong. Mangkono uga ing China, kanthi rajin lan adaptasi, dheweke isih kekurangan apa-apa. Lan iki "soko" ketoke menehi wong sing ana ing ndhuwur.
      1. 0
        15. november 2015 13:06
        Kutipan saka Sirocco.
        Sing paling nggumunake yaiku negara sugih kaya China ora duwe mesin, tegese ora mung babagan dhuwit, nanging uga babagan otak.

        Ora ana mesin? Lan apa iku?
        1. +3
          15. november 2015 14:36
          Kutipan: Odysseus
          Ora ana mesin? Lan apa iku?


          Apa sing diterusake saka foto iki?
          Ya, ana rong mesin ing pesawat kanthi tandha identifikasi Cina, nanging kemungkinan iki yaiku mesin buatan Rusia utawa salinan Cina, nanging duwe sumber daya luwih saka 500 jam penerbangan. Miturut standar saiki, iku ora lucu ...
          1. 0
            15. november 2015 16:13
            Kutipan saka Hammer
            Apa sing diterusake saka foto iki?

            Foto kasebut nuduhake J-11BS kanthi mesin Cina WS-10A. Asumsi awal yaiku SW. Sirocco - "China ora duwe mesin." Mulane, bantahan langsung saka tesis iki nderek saka foto.
            Kutipan saka Hammer
            nanging sing duwe sumber daya luwih saka 500 jam penerbangan

            Sawise maneh, tesis asli "China ora duwe mesin", ing ngendi ana tembung babagan sumber daya? Kanggo sumber daya, sampeyan bisa nemtokake sumber daya mesin saka foto? Nah, iki aerobatik eseman
            Ing kasunyatan, kita ora ngerti sumber daya, nanging kasunyatan sing mesin Cina ing seri fighter nuduhake yen wong Cina wareg karo sumber daya.
            1. +4
              15. november 2015 17:25
              Kutipan: Odysseus
              ... Sawise maneh, tesis awal "China ora duwe mesin" ...


              Dear Odysseus, aja cling ing tembung ... 500 jam umur mesin, iki mung bisa ngomong - "China ora duwe mesin." Sing dadi titik. nglirik
  3. + 15
    15. november 2015 00:53
    S-400 bakal menang. nglirik
    1. +1
      15. november 2015 07:07
      Aku pilot experienced sing wis luwih raids lan wis praetic a. Minangka conto, pengebom ing Suriah lan wong-wong sing ora tau ngebom ing kahanan pertempuran.
    2. +1
      16. november 2015 00:10
      Sayange, wong Tionghoa bakal bisa nggawe pesawat luwih akeh tinimbang rudal kanggo C400. Lan ora Matter apa sumber engine wis, padha bakal rivet atusan utawa malah ewu. Lan babagan 100 pesawat kanthi sumber mesin 500 jam ing penerbangan lan paramèter liyane padha, ora bakal numpes 10 pesawat ing pertempuran?
      1. 0
        6 Februari 2016 22:01
        Apa sing sampeyan tindakake saka China sawetara jinis Mordor. Napa dheweke butuh ewonan pesawat iki ??? Lan kepiye carane iki ngancam kita? Sanalika China ora duwe sistem pertahanan rudal dhewe sing bisa nyegat ICBM sing dijanjekake, sampeyan bisa turu kanthi tentrem.
  4. + 16
    15. november 2015 01:00
    Sapa sing bakal menang: Dave Majumdar utawa Oleg Kaptsov ?? ngguyu
    1. +2
      15. november 2015 02:00
      Kutipan: Bryanskiy_Volk
      Sapa sing bakal menang: Dave Majumdar utawa Oleg Kaptsov ??

      Loro-lorone, sing isih .......s.
      1. +9
        15. november 2015 07:37
        Kutipan saka cherkas.oe
        Kutipan: Bryanskiy_Volk
        Sapa sing bakal menang: Dave Majumdar utawa Oleg Kaptsov ??

        Loro-lorone, sing isih .......s.

        Ya, iki minangka topik kanggo sinau babagan jinis:
        "Oleg Kaptsov nyuwek Majumarda kanggo shreds"
        utawa "Majumarda the colossus with feet of lempung" nglirik
        1. 0
          15. november 2015 10:23
          Kanggo kula, kabeh "sing bakal menang sapa" lan artikel sing padha karo "bandhingan" ngelingake aku babagan kartun seri Khrum Khrum Baby. ngguyu
    2. +7
      15. november 2015 07:42
      Aja ndemek Oleg. ☺ Artikel-artikelé diwaca kanthi ngguyu. Lan komentar kanggo wong-wong mau pantes kanggo buku sing kapisah. ☺
    3. +3
      15. november 2015 16:16
      Kutipan: Bryanskiy_Volk
      Sapa sing bakal menang: Dave Majumdar utawa Oleg Kaptsov ??

      Ora ana rong pendapat - Oleg bakal nyuwek dheweke kaya bantalan pemanas ace nglirik
      1. +5
        15. november 2015 16:18
        Kutipan: Odysseus
        Ora ana rong pendapat - Oleg bakal nyuwek dheweke kaya bantalan pemanas ace

        Ing pungkasan wektu Oleg nate nulis babagan penerbangan, dheweke dhewe ambruk. lol
        1. +4
          15. november 2015 16:27
          Kutipan saka Bongo.
          Ing pungkasan wektu Oleg nate nulis babagan penerbangan, dheweke dhewe ambruk.

          Lan kabeh sing padha, kita bakal ndhukung banget Oleg nglawan Dave borjuis sedulur
          Kajaba iku, artikel-artikel dheweke kebak ide-ide cerdas, sing ora diduweni dening Dave sing kusam.
          1. +4
            15. november 2015 16:32
            Kutipan: Odysseus
            Lan kabeh sing padha, kita bakal ndhukung banget Oleg nglawan Dave borjuis

            Ora diraguhi ya
            Kutipan: Odysseus
            Kajaba iku, artikel-artikel dheweke kebak ide-ide cerdas, sing ora diduweni dening Dave sing kusam.

            Sing mesthi wae, pungkasan wektu aku maca ing publikasi "Su-34 vs. F-15E. Fury of Heaven" babagan counterweight bobote 1,5 ton ing buntut saka Su-34, aku ngguyu kanggo 15 menit. ngguyu
  5. +5
    15. november 2015 01:58
    Hello Dears!
    Ana sensasi kaya ngono babagan pakar sing apes iki, yen dheweke ora cukup.
    Kanthi kinerja penerbangan minimal, individu iki dijupuk
    obiat ora obiat.
    Priam arep ngirim dheweke (ora, ora menyang alas kanggo 4 huruf) nanging Siriu.
  6. -7
    15. november 2015 02:30
    Napa China minangka program ruang angkasa sing ringkih? Amarga ora ana astronot sing waras sing bakal lungguh ing roket sing duwe stigma "digawe ing China" .... ing ancaman saka paukuman pati.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. + 12
      15. november 2015 11:12
      Dheweke wis sukses ngirim wong menyang ruang angkasa wiwit taun 2003.
      Ing roket sing.
      Wis 10 astronot Cina wis lunga menyang angkasa, kalebu
      wong wadon siji. Dheweke nindakake spacewalks.
      1. +3
        15. november 2015 12:11
        Aku elinga guyon saka 60s.
        Staf Umum Cina ngrancang serangan marang USSR.
        - Ing sisih tengen kita bakal ngluncurake kavaleri, ing sisih kiwa - infanteri, lan ing tengah kita bakal nyerang karo tank!
        - Lan pira tank sing bakal digunakake?
        - Loro-lorone ...

        Iku wektu emas banjur!
      2. +7
        15. november 2015 13:12
        Aku bakal nambah sing taun kepungkur padha kasil ngluncurake Lunokhod, sabanjure lagi nyoba kendaraan peluncuran abot, ing taun 2020 bakal duwe stasiun orbit dhewe, banjur Bulan.
        Pancen, program ruang angkasa banget ... ngguyu
    4. 0
      15. november 2015 12:11
      Takon Majumdar, dheweke ngerti. ngguyu
    5. +7
      15. november 2015 13:20
      Kutipan saka Shiva83483
      Napa China minangka program ruang angkasa sing ringkih?

      Mungkin amarga sampeyan ora ngerti apa-apa babagan dheweke? Saiki ana papat spaceports ing China.
      Spaceports donya
      http://topwar.ru/37927-kosmodromy-mira-chast-2-ya.html
  7. +3
    15. november 2015 02:40
    Luwih, luwih akeh artikel lan refleksi kasebut. China isih partner sing: sijine wong ing meja, supaya ora mung duwe kaki ing meja, nanging bakal mangan kabeh lan njaluk dhuwit saka pemilik, karo eseman, mesthi, minangka gedhe Sun Wyn Kui Li bequeathed. .
  8. +5
    15. november 2015 04:11
    Yen Su-35 Rusia saingan karo J-11 China, F-22 Raptor bakal menang ...
    utawa, minangka S-400 wis ngandika ...
  9. +1
    15. november 2015 05:10
    Pakar Majumdar maneh nyurung Rusia lan Cina. Lan kepiye dheweke ngerti kabeh ... Lan kenapa dheweke ora mbandhingake J-11 karo F-15 sing padha. Dheweke wedi karo apa wae - bisa uga 2 J-11 China bakal nggawe 1 F-15 ora ana gunane ...
  10. +1
    15. november 2015 05:21
    Generasi kalima sing mung bisa nyoba kanggo saingan karo kita 4, tanpa pluses.
  11. 0
    15. november 2015 07:39
    Kabeh mesthi menarik banget. Nanging sapa sing bakal menang Superman utawa Batman? Wis pirang-pirang taun pitakone nyiksa aku...☺
    1. +1
      15. november 2015 16:51
      Kutipan saka Ecilop
      Kabeh mesthi menarik banget. Nanging sapa sing bakal menang Superman utawa Batman? Wis pirang-pirang taun pitakone nyiksa aku...☺

      "Kapten Amerika" ​​bakal menang yen dheweke ora ngilangi saka "Kapten Obvious".
  12. +4
    15. november 2015 07:44
    panemuku. Dave Majumar bisa mbandhingake pesawat tanpa nggunakake statistik
    1. +2
      16. november 2015 00:04
      Kutipan saka hgh
      panemuku. Dave Majumar bisa mbandhingake pesawat tanpa nggunakake statistik

      Umume pamirsa sing maca karya-karya analisis kasebut yaiku wong-wong sing meh ora ngerti babagan senjata lan peralatan militer.
      Lan bab "Cina" aku bakal ngomong iki - NO ENGINE GOOD, NO GOOD FIGHTER.
  13. +6
    15. november 2015 08:35
    Aku wis ngandika sadurunge lan aku bakal ngomong maneh: Dave Majumdar nyerat kanggo maca WESTERN ing penet WESTERN! Ana mentalitas sing beda banget! Artikel-artikelé ora dirancang kanggo analisis sing jero babagan maca (tugas pembaca lokal yaiku percaya apa sing diomongake, lan ora nganalisa!) Secara pribadi, artikel kaya ngono mung nggawe aku mesem. ngguyu
    hi
    1. +1
      15. november 2015 18:37
      Andrei, aku setuju karo sampeyan, uga, kajaba mesem ... Artikel pisanan Majumadar lucu, nanging saiki omong kosong iki dadi mboseni. Sayange mbuwang wektu kanggo ahli. Dadi ana kekarepan kanggo moderator: pas ing judhul artikel kasebut nuduhake yen Manmad sing nulis ... tfu ... wah, sampeyan ngerti, cendhak. lol wassat
      1. +1
        15. november 2015 20:48
        Ing sisih liya, kita ngerti kahanan sing nyata (utawa paling ora ateges amarga pemikiran skeptis kita) lan bisa cukup ngevaluasi perbandingan tartamtu (sanajan kanggo aku pribadi, perbandingan apa wae kudu nyakup ALL faktor sing bisa ditindakake, mung banjur dadi relatif. objektif).
        Comrades saka pola pikir Western sangsoro iki, amarga yen kita isih bisa nemokake sudut pandang liyane ing media lan mbandhingaké, banjur ana sampeyan bakal pracaya apa sing bakal ngandika saka layar. Ing wektu sing padha, kita duwe totalitarianisme, lan ana demokrasi .... Paradoks ... Nyuwun nglirik
        Dadi nalika maca artikel kasebut dening "analis" lan "ahli" kasebut (aku sijine tandha kutip kanggo pangerten kita - ing Kulon aku bakal nulis tanpa tanda kutip. lol ) kita ngerti apa hammered menyang kepala populasi nglirik
        Dadi kadhangkala sampeyan kudu ngekstrak pro saka minus perbandingan kasebut hi
        Ps. Jujur, aku maca perbandingan kaya ngono karo humor, sanajan suwe-suwe, mesthine bakal mboseni lan njijiki. nglirik ngguyu
        1. +1
          15. november 2015 21:16
          Dadi kadhangkala sampeyan kudu ngekstrak plus saka minus perbandingan kasebut

          Sampeyan ndhudhuk jero ... ngguyu Aku dhewe nyoba "extract" plus saka minuses, nanging ora tansah bisa ...
          Ya, lan ngguyu ndawakake umur ... Nanging mbandhingake pesawat tanpa karakteristik kinerja (minangka kanca nyathet, rada luwih dhuwur) apik banget ... miturut sisih kulon. ngguyu hi
  14. 0
    15. november 2015 10:41
    Dadi sapa sing bakal menang???
    1. +2
      15. november 2015 10:58
      Dimon19661 (1) RU Dina iki, 10:41

      Dadi sapa sing bakal menang???


      Sapa sing luwih kuwat gajah utawa paus? Disentuh luwih saka sepisan. Panggunaan teknologi apa wae ora bisa dianggep ora bisa dipisahake saka pirang-pirang faktor, wiwit saka dhukungan lapangan udara, pengintaian, perang elektronik lan diakhiri karo kabijakan negara ing wilayah iki. nglirik
    2. 0
      15. november 2015 15:35
      Aku nang 5 chatting ing supremen! Yyyy????
  15. +5
    15. november 2015 10:53
    Aku maca sapa sing nulis, menehi minus, sumpah lan ....
    Perlu kanggo nunjukake penulis ing abstrak artikel Nyuwun
  16. 0
    15. november 2015 11:00
    Dheweke nggawe badut.
  17. iki 2015
    0
    15. november 2015 11:34
    iki saka seri yen mbah duwe barang pribadine mbah kakung uga dadi mbah kakung .kadhang kala kayane mamujar dave iki .. iku mbah kakung asli india amerika.
  18. +3
    15. november 2015 15:14
    Duh Gusti, suwene sampeyan bisa nulis artikel kaya ngono. Kepiye sampeyan bisa mbandhingake sapa sing bakal ngalahake sapa yen pesawat-pesawat kasebut ora tau ketemu ing perang lan muga-muga ora bakal ketemu. Dheweke mung bisa dibandhingake karo karakteristik musim panas. Lan ngomong sapa sing mung ing parameter iki katon bodho kanggo aku
  19. 0
    15. november 2015 15:36
    Proyek sing dituku menang. Dadi proyek iki rumit banget ing produksi sing ora ana sing ngerti. Lan sing utama yaiku minangka basis kanggo proyek sabanjure. Pitakonan yaiku saka ngendi wong Rusia entuk kawruh kasebut. Ora ana wangsulan. Kabeh diklasifikasikake.
  20. 0
    15. november 2015 16:46
    Mulane Mujamar nulis babagan pesawat, lan aja ngomong babagan jam tangan? Apa sing luwih apik tinimbang Rolex asli utawa replika Cina kanggo 1500 rubel? Mujamar piye?
    Sawetara bodho.
  21. 0
    15. november 2015 20:11
    Mutiara sabanjure saka "ahli strategi sofa lan spesialis ing kabeh" Majumdar. wassat
    Aku wonder sing sijine plus ing "artikel" kuwi? "Sofa" padha? nglirik
    Ya, dina Setu "kebab" nalar luwih jero lan luwih rinci (kajaba, mesthi, ora ngliwati wates "apa sampeyan ngajeni aku?") dibandhingake karo penulis karangan sekolah iki. ngguyu
  22. 0
    15. november 2015 20:22
    Aku weruh judhul artikel lan langsung guessed penulis. Percoyo lan malah ora maca. Mung ana siji pitakonan: sing lan apa prints artikel iki iksperd gedhe! Cukup majumar wis, malah luwih mbebayani tinimbang perverts sastra Pak Kaptsov
  23. 0
    15. november 2015 21:05
    sedulur Langgeng VKS! Pasukan paling kosmik ing donya Lan liyane, minangka Professor Preobrazhensky ngandika: - "Ing kompor dheweke!"
  24. ABA
    0
    15. november 2015 21:56
    Akeh ing kene ora ngerti yen ing pasar komputer kita padha ngedol komputer saka perakitan "putih" lan "kuning", nanging saiki ora ana sing ngelingi.
    Kahanan sing padha karo mobil: pamrentah mung mewajibake saben wong sing pengin mbukak produksi ing China kanggo mbangun produksi bareng karo perusahaan China, supaya teknologi Barat dadi produksi kanthi cepet, uga spesialis Barat. Ing industri mobil sing padha, spesialis saka Eropa kepincut, sing dikirim kanggo pensiun ing omah.
    Dadi manawa kita seneng utawa ora, dheweke bakal sukses.
  25. 0
    16. november 2015 04:13
    Tank kita uga tau diwiwiti kanthi nyalin tank Prancis. Pitakonan mung ing kene yaiku carane kreatif wong lanang mutusake kanggo ngembangake ide sing wis ana. Kasunyatan yen wong Cina nyolong ora dadi rahasia kanggo sapa wae. Dadi, kita kudu mikir babagan carane ndhelikake sing paling enak saka wong-wong mau. Ayo padha invent.
  26. 0
    16. november 2015 11:31
    Ya ampun...
  27. 0
    16. november 2015 11:41
    Mangkono, mung wakil negara sing arep tuku pesawat saka Federasi Rusia utawa saka China bisa takon.
  28. 0
    16. november 2015 12:49
    Ya, pendapat ahli kaya ngono ora bisa luwih ahli ...
  29. +1
    16. november 2015 22:30
    Artikel kasebut, mesthi, omong kosong lengkap - meh mbandhingake pesawat tanpa duwe karakteristik kinerja sing luwih utawa kurang (utamane wong Tionghoa, lan uga kita) pancen absurd. Nanging ... Sing paling ora nyenengake yaiku wong Tionghoa nandur modal ing riset lan teknologi pangolahan titanium ... Ing lembaga riset kita! Ing wektu sing padha, ing negara kita, iki kaget karo minimal perhatian lan dana - supaya padha bisa kanggo wong Tionghoa. Dadi awake dhewe bakal nggawe cadangan teknologi kanggo wong Tionghoa, banjur kita bakal nesu kok dadi pinter lan mlarat. Aku ngerti babagan nggarap wong Tionghoa saka sedulur sing kerja ing Prometheus. Ngomong yen riset babagan teknologi pangolahan titanium tetep minimal lan dibiayai kanthi minimal. Nanging kita sing dadi pionir ing babagan iki lan mesthi ndhisiki teknologi pangolahan titanium! Nanging, ketoke, "manajer defisit" kita ora kasengsem ing babagan iki - apa pancene kudu ngompa gas lan lenga liwat bukit lan entuk bathi!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"