Proyek "Status-6". Rahasia sing ora diklasifikasikake

56
Minggu kepungkur masyarakat nonton kanthi minat banget wartahubungane karo senjata strategis. Cukup ora dikarepke lan dumadakan, informasi babagan proyek paling anyar saka kapal selam khusus sing bisa ngganti kahanan strategis ing samodra menyang media domestik. Gegayutan karo publikasi data kasebut, sawetara pernyataan pejabat muncul sing mung narik minat ing proyek anyar kasebut. Asil saka kabeh iki akeh diskusi, regejegan lan diskusi ing topik kamungkinan saka projects lan prospek praktis sing.

aneh sejarah diwiwiti tanggal 9 November. Ing dina iki, Presiden Rusia Vladimir Putin nganakake rapat babagan pangembangan angkatan bersenjata lan industri pertahanan. Sajrone acara kasebut, macem-macem masalah sing mengaruhi jinis angkatan bersenjata tartamtu dibahas. Esuke, saluran televisi Rusia nyebarake liputan babagan rapat kasebut. Ing wektu sing padha, plot Channel One lan saluran NTV minangka kapentingan paling gedhe, amarga ana dokumen sing penasaran lan ora dikarepke sing "dipadhangi".

Salah sawijining rencana laporan kasebut nuduhake pimpinan militer sing duwe pangkat dhuwur sing ndeleng slide presentasi. Makalah iki sing narik kawigaten para spesialis lan masarakat. Ing slide nomer 3 (ana sawetara lembaran sing diikat ing meja jenderal tentara sing ora dingerteni) kasedhiya informasi babagan proyek sistem multi-tujuan samudra Status-6. Biro Desain Pusat Teknik Kelautan (TsKB MT) "Rubin" dituduhake minangka pangembang proyek iki. Kajaba iku, slide kasebut ngemot informasi umum babagan tujuan proyek lan sawetara gambar.



Muncule informasi babagan proyek anyar peralatan militer, kalebu kapal selam, tansah nyebabake kerusuhan. Wektu iki, tambah perhatian umum uga disebabake dening faktor liyane - tujuan sing dimaksudake saka sistem Status-6. Ditulis kanthi cetha lan jelas ing slide kasebut, tujuan pangembangan prospektif yaiku "ngrusak obyek penting ekonomi mungsuh ing wilayah pesisir lan nyebabake karusakan sing ora bisa ditampa ing wilayah negara kanthi nggawe zona kontaminasi radioaktif sing ora cocog kanggo militer, kegiatan ekonomi lan liyane ing zona iki kanggo dangu".

Bingkai saka laporan televisi langsung kasebar liwat media, sumber daya khusus, blog lan situs liyane. Diskusi aktif babagan informasi sing diterbitake langsung diwiwiti. Spesialis lan amatir urusan militèr langsung ngelingi sawetara usulan-usulan kaya iki sing wis ditulis sawetara dekade kepungkur, lan uga wiwit ngira-ngira babagan prospek proyek kasebut ing wektu saiki. Kajaba iku, ana anggepan yen iki pancen bocor informasi sing ora disengaja, lan dudu "saluran" sing direncanakake dening militer.

Kahanan kasebut mbutuhake komentar cepet saka pejabat. Wis ing wayah sore tanggal 11 November, ana statement sekretaris pers Presiden Dmitry Peskov. Miturut pejabat kasebut, laporan televisi anyar nuduhake data rahasia, sing durung diungkapake. Data rahasia entuk lensa kamera TV, amarga panguwasa nuntut supaya saluran TV nyunting critane. Mangkono, ing rilis warta ing ngisor iki, ora ana sing nembak karo pimpinan militer sing kenal karo presentasi babagan proyek sing janjeni.

D. Peskov ngandhakake pangarep-arep supaya kesalahpahaman kasebut ora kedadeyan maneh. Juru bicara kepresidenan ujar manawa dheweke ora ngerti yen ana tumindak sing ana gandhengane karo pelanggaran data kasebut. Ing wektu sing padha, dheweke ujar manawa langkah-langkah pencegahan sing ditujokake kanggo ngilangi kahanan kasebut bakal ditindakake ing mangsa ngarep.

Sawise panguwasa narik kawigaten babagan bocor data, pigura kanthi slide presentasi ilang saka laporan kasebut. Nanging, iku wis kasep. Bingkai saka crita NTV lan Channel One disebarake ing Internet, lan ora ana pernyataan saka sekretaris pers presiden utawa pejabat liyane sing bisa mungkasi diskusi kasebut. Amarga kekurangan warta anyar, diskusi babagan proyek Status-6 isih ditindakake lan ora mungkin bakal rampung ing mangsa ngarep.

Perlu dicathet yen tambah kapentingan ing proyek Status-6 digandhengake ora mung karo informasi sing tiba-tiba. Sanajan kualitas gambar sing kurang apik, sawetara informasi sing diwenehake ing slide bisa dideleng ing laporan kasebut. Informasi babagan proyek kasebut uga bisa dadi alesan gedhe kanggo pasulayan.

Miturut slide No. Kaya ing ngisor iki saka data sing kasedhiya, kudu dadi kapal selam kanthi peralatan khusus. Muter kasebut nuduhake manawa piranti kasebut bisa nyilem nganti ambane nganti 3 m, nutupi jarak nganti 1000 ewu km lan pindhah kanthi kacepetan dhuwur. Iku angel kanggo netepake nilai pas saka terakhir, nanging ana cetha nomer telung digit ing geser, kang bisa dadi topik kanggo diskusi kapisah.

Dimensi aparat, kajaba diameteripun, tetep ora dingerteni. Kaliber "Status-6" bisa luwih saka 5 (utawa 7) m. Dawane lan pamindahan tetep ing bagean geser sing ora tiba ing pigura.

Kapal selam khusus "Belgorod" proyek 09852 lan "Khabarovsk" proyek 09851 dituduhake minangka operator potensial kendaraan jero banyu sing digerakake dhewe ing presentasi kasebut. Ing kasus kasebut, kendaraan kasebut kudu diangkut ing ngisor kapal selam operator.

Miturut slide kasebut, tahap pertama pangembangan proyek kudu rampung ing taun 2018 (utawa 2019). Nganti 2025, spesialis bakal melu macem-macem tes lan nyempurnakake proyek kasebut. Rencana kanggo periode mengko ditutup ing pangertèn sing paling bener.

Mbok menawa fitur sing paling menarik saka proyek kasebut yaiku tujuane lan sawetara nuansa tata letak. Diagram nuduhake yen kompartemen relatif gedhe karo warhead kasedhiya ing gandhewo saka kendaraan ing jero banyu. Tujuan piranti kasebut, yaiku kanggo numpes target mungsuh ing pesisir lan nggawe zona kontaminasi radioaktif. Fitur proyek kasebut meksa spesialis lan amatir kanggo ngelingi proyek sing diusulake sawetara dekade kepungkur.

Mbalik ing sèket (miturut sawetara sumber, wiwit taun forties pungkasan), pembangunan awal saka torpedo ukuran gedhe janjeni wis digawa metu ing negara kita, kang mestine kanggo nindakake warhead nuklir saka daya dhuwur. Dianggep manawa kapal selam operator kudu diluncurake gaman tumuju pasisir mungsuh. Kekalahan target pesisir mungsuh, kaya sing dipikirake dening penulis, kedadeyan amarga gelombang gedhe sing dibentuk sawise bledosan nuklir jero.

Proposal kasebut tetep ing tahap riset awal. Implementasine digandhengake karo sawetara kesulitan sing serius, lan efektifitas isih akeh sing dikarepake. Akibaté, gagasan torpedo abot sing bisa nyebabake tsunami ditinggalake, fokus ing proyek nyata lan janjeni.

Perlu dicathet menawa proposal lawas nduweni beda sing katon saka sistem Status-6 ing wangun saiki. Informasi sing diterbitake kanthi jelas ujar manawa kendaraan ing jero banyu sing anyar dhewe ora kudu nggawe gelombang gedhe. Kanggo ngalahake target, kudu dilengkapi hulu ledak nuklir "konvensional". Sampeyan kudu diakoni manawa cara aplikasi kasebut, sanajan kerumitan lan sawetara target potensial sing winates, dadi luwih efektif tinimbang ngrusak warhead ing banyu kanthi pangarep-arep mbentuk gelombang gedhe.

Sampeyan kudu eling yen iki dudu pisanan yen kendaraan ing jero banyu sing janjeni kanthi kemungkinan nggawa hulu ledak nuklir wis dadi topik diskusi. Mung sawetara sasi kepungkur, media asing, utamane Amerika, aktif ngrembug gosip babagan proyek Russian Canyon anyar. Dituduhake manawa Rusia bisa mbangun kapal selam tanpa awak anyar sing bakal bersenjata karo hulu ledak nuklir kanthi kapasitas sawetara puluhan megaton.

Kurang data sing dikonfirmasi babagan proyek hipotetis senjata ing jero banyu Rusia, uga munculé topik topikal anyar, mboko sithik nyebabake kasunyatan manawa proyek Canyon meh dilalekake. Saiki militèr Rusia wis ngidini (utawa kanthi sengaja nindakake) bocor informasi, sing wis dadi alasan kanggo nerusake diskusi antarane para ahli lan wartawan manca. Macem-macem artikel analitis wis muncul ing pirang-pirang publikasi manca, penulis sing nyoba nyinaoni data sing ora dikarepke, nggawe kesimpulan, lan uga "nyambungake" karo gosip anyar babagan proyek Canyon.

Tes sistem Status-6 - yen proyek kasebut tekan tahap iki - bakal rampung ora luwih awal tinimbang tengah dekade sabanjure. Kasunyatan iki, nanging, ora nyegah para ahli lan amatir nggawe ramalan babagan akibat saka munculé senjata kasebut. Iku gampang kanggo ndeleng manawa kendaraan ing jero banyu kanthi remot utawa otomatis, bisa lelungan nganti 10 km, bisa dadi senjata sing nggegirisi. Nalika apparatus kuwi dilengkapi karo warhead nuklir, iku bisa kanggo rencana operasi kanggo numpes pangkalan angkatan laut saka mungsuh potensial meh kabeh ndonya. Piranti kasebut bakal bisa nyedhaki pangkalan lan ngrusak utawa nyebabake karusakan serius.

Asumsi wis digawe babagan prospek nyata sistem kasebut. Ing tartamtu, ana pendapat miturut kang kendaraan ing jero banyu bersenjata nuklir bisa nggawe kabeh sistem anti-kapal selam ana guna. Kajaba iku, munculé gaman kasebut bakal meksa mungsuh potensial kanggo miwiti pembangunan skala lengkap sistem janji kanggo pangayoman marang serangan ing jero banyu. Amarga sawetara fitur "Status-6" utawa piranti sing padha, pambangunan sistem proteksi bakal angel banget lan larang.

Kanggo nglindhungi senjata kasebut kanthi efektif, perlu kanggo mbangun sistem kanggo nglacak kahanan ing jero banyu ing sadawane wates maritim. Kajaba iku, dana dibutuhake kanggo respon pas wektune kanggo ancaman sing dideteksi kanthi karusakan sabanjure. Kabeh iki mbutuhake implementasine akeh proyek anyar, sing bakal digandhengake karo biaya kolosal.

Fitur kasebut saka proyek sing janjeni, mbok menawa, bisa uga migunani kanggo sawetara struktur lan perusahaan. Bisa uga sawise katon laporan pisanan babagan sistem Status-6, sawetara jenderal Amerika lan kepala perusahaan pertahanan wiwit seneng-seneng karo tangane, ngarepake wiwitan proyek anyar lan pendanaan.

Program mbangun sistem pertahanan nglawan senjata Rusia sing canggih bisa larang banget lan rumit. Nanging, ora kabeh wong sing tanggung jawab saka negara manca prihatin babagan kasunyatan iki. Publikasi data babagan senjata Rusia anyar bakal ngidini dheweke nelpon Rusia minangka aggressor lan, ing babagan iki, njaluk pendanaan tambahan kanggo nglindhungi.

Konsekuensi sing padha saka proyek Rusia wis dadi alasan kanggo munculna versi miturut sing ana "bocor" informasi sing disengaja minggu kepungkur. Tujuan saka "operasi" kasebut bisa dadi tujuan kanggo provokasi mungsuh potensial kanggo miwiti program larang sing bisa nyebabake anggaran militer lan nyebabake sawetara karusakan ing kemampuan pertahanan.

Umumé, kahanan ing project Status-6 katon banget menarik lan mboten umum. Iku kabeh diwiwiti kanthi bocor informasi sing ora disengaja babagan proyek rahasia, sing nyebabake diskusi gedhe babagan topik anyar ing situs domestik lan manca. A little telat, sekretaris pers saka presiden Rusia ngandika wis ana publikasi saka data rahasia sing durung kasedhiya kanggo masyarakat umum, nanging statements kuwi ora ana pengaruh ing alam saka musuhan. Gambar geser saka presentasi kasebut terus nyebar ing Internet, nglibatake luwih akeh peserta ing diskusi.

Macem-macem versi ditulis babagan proyek kasebut dhewe lan tampilan informasi babagan iki, nampa konfirmasi siji utawa liyane. Para peserta diskusi kasebut nuduhake manawa sistem Status-6 bisa mengaruhi kahanan ing jagad iki, ora mung amarga kinerja sing dhuwur, nanging uga amarga anane. Kajaba iku, ana keraguan babagan kasunyatan proyek kasebut. Para panyengkuyung versi iki percaya yen upaya kanggo "masak" informasi palsu, sing ditindakake dening militer Rusia kanggo pengaruhe ahli manca, ora bisa ditolak. Pungkasan, pejabat ngaku manawa bocor informasi babagan proyek rahasia.

Gampang ditebak manawa militer utawa industri pertahanan ora bakal menehi komentar babagan kahanan saiki kanthi cara apa wae sawise D. Peskov nggawe statement. Siji mung bisa ngarep-arep data sing durung dikonfirmasi sing ditampa dening pers saka sumber anonim lan liyane sing ora bisa dipercaya. Mulane, saben wong sing pengin ngerti rincian nyata proyek anyar kudu ngenteni. Miturut geser, kita kudu ngenteni paling ora nganti tengah dekade sabanjure.


Miturut situs web:
http://ria.ru/
http://tass.ru/
http://interfax.ru/
http://vz.ru/
http://freebeacon.com/
http://bmpd.livejournal.com/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

56 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 24
    November 16 2015
    Secara pribadi, pendapatku - iki bocor banyu murni! Nglawan latar mburi upaya Amerika kanthi sistem pertahanan rudal ing Eropa kanthi ora nggatekake kepentingan Rusia, siji kudu menehi tandha jawaban asimetris, sing nuduhake manawa kendaraan pangiriman senjata nuklir ora mung mabur. Ing rapat-rapat sing pancen rahasia, wartawan lan tembakan meriam ora diidini.
    Sapa sing bisa lan ngerti carane mikir lan nganalisa bakal weruh iki. Lan sing akeh nganti sensasi murah saka tingkat Amérika saka kuthah saiki (maca, tingkat kothak wedhi), padha bakal ngrasakake lan nggiling kekacoan iki karo miturut omongane uwong bocor lol
    Panemu pribadiku hi
    1. + 21
      November 16 2015
      Panemu sing padha. Aku ora bakal percaya yen materi saka acara kasebut ora dideleng dening karyawan sing kompeten sadurunge ditayangake.
      1. +2
        November 16 2015
        Ora mesthi dheweke bakal. Mbok iki ONE usulan-usulan kanggo gegaman hipotetis. Kaya, sampeyan bisa nggawe torpedo kuwi, utawa sampeyan bisa nindakake iki.
        Iku mung bisa dadi saran lan ora bakal dileksanakake.
        1. + 13
          November 16 2015
          Kutipan saka Login_Off
          Ora mesthi dheweke bakal. Mbok iki ONE usulan-usulan kanggo gegaman hipotetis. Kaya, sampeyan bisa nggawe torpedo kuwi, utawa sampeyan bisa nindakake iki.
          Iku mung bisa dadi saran lan ora bakal dileksanakake.

          Aku mikir pitakonan liyane sing luwih menarik, yen STATUS-6 dianggep, banjur menyang ngendi STATUS-1,2,3 ..., 5?
          Lan yen ana proyek kaya ngono, bisa uga limang "Status" pisanan wis ana ing tahap pangembangan utawa wis ditindakake, banjur ana pitakonan, apa inti saka proyek kasebut? mung bakal ngandhani apa sing dianggep perlu (yen umume ngomong).
          1. +8
            November 16 2015
            Kutipan: NEXUS
            Yen STATUS-6 ditimbang, banjur menyang ngendi STATUS-1,2,3 ..., 5? Lan pitakonan sing kapindho, apa ana STATUS-7,8, lsp?
            Lan yen ana proyek kasebut, mula bisa uga limang "Status" pisanan wis ana ing tahap pangembangan utawa wis ditindakake.
            1. 0
              November 17 2015
              nanging iki sing kudu digoleki para amer
          2. +1
            November 17 2015
            Nomer "6" ing jeneng kasebut bisa uga ora ateges modifikasi (versi) proyek sabanjure, nanging nilai parameter utama.
        2. +2
          November 16 2015
          Yen sampeyan lan aku bingung babagan apa, sampeyan bisa mbayangno kepiye "mosk" njeblug ing "mitra" kita ... wassat
        3. Komentar wis dibusak.
      2. + 12
        November 16 2015
        Lan, kaya, kanthi cara: Ing perusahaan kepala JSC "Pusat Repair Kapal" Zvezdochka "ing Severodvinsk, tanpa akeh publisitas, kapal selam nuklir tujuan khusus BS-64 Podmoskovye diluncurake, dibangun maneh miturut proyek 09787 saka strategis. cruiser kapal selam rudal nuklir K -64 project 667BDRM (nomer seri 381) menyang operator stasiun jero banyu laut jero nuklir lan kendharaan jero banyu otonom sing ora dienggoni kanggo kepentingan Direktorat Utama Riset Laut Jero (GUGI) Kementerian Pertahanan. Rusia.
        1. jj
          +2
          November 16 2015
          Kutipan: Samaria
          Ing perusahaan kepala Pusat Repair Kapal Zvezdochka JSC ing Severodvinsk, kapal selam nuklir tujuan khusus BS-64 Podmoskovye diluncurake tanpa akeh publisitas.

          Iku katon kaya "azuha" tanpa tambang. Inggih, yen sampeyan ora njupuk menyang akun tip irung, kang minangka ciri saka BDRMs
    2. + 36
      November 16 2015
      Kita wis ngomong babagan iki - troll pi ... ing! ngguyu
      1. +9
        November 16 2015
        Kutipan: Zyablitsev
        Kita wis ngomong babagan iki - troll pi ... ing!

        Aku elinga ana wong sing nggawe petisi ing situs web Gedung Putih, njaluk nggawe bintang pati, petisi kasebut entuk cukup swara kanggo komentar resmi, minangka asil:
        "Sampeyan nganti kepala Departemen Ilmu lan Angkasa Kantor Manajemen lan Anggaran Gedung Putih, Paul Shawcross, kanggo nanggapi petisi kanggo pambangunan Death Star. Dheweke nyebutake paling ora telung alasan kenapa proyek iki bakal ditindakake. ora bisa diwujudake:
        1. "Pambangunan Death Star bakal biaya 850 quadrillion dolar, lan kita nyoba kanggo ngurangi defisit budget, ora nambah";
        2. "Administrasi presiden ora ndhukung gagasan ngrusak planet";
        3. "Napa nglampahi dhuwit wajib pajak ing Death Star kanthi cacat dhasar sing bisa dimanfaatake dening pilot pesawat ruang angkasa kursi siji?"
        http://lenta.ru/news/2013/01/12/nostar/
    3. +1
      November 16 2015
      Kutipan: Rurikovich
      Secara pribadi, pendapatku - iki bocor banyu murni! Nglawan latar mburi upaya Amerika kanthi sistem pertahanan rudal ing Eropa kanthi ora nggatekake kepentingan Rusia, siji kudu menehi tandha jawaban asimetris, sing nuduhake manawa kendaraan pangiriman senjata nuklir ora mung mabur. Ing rapat-rapat sing pancen rahasia, wartawan lan tembakan meriam ora diidini.
      Sapa sing bisa lan ngerti carane mikir lan nganalisa bakal weruh iki. Lan sing akeh nganti sensasi murah saka tingkat Amérika saka kuthah saiki (maca, tingkat kothak wedhi), padha bakal ngrasakake lan nggiling kekacoan iki karo miturut omongane uwong bocor
      Panemu pribadiku

      Amerika nuduh kita ngembangaken kendaraan jero banyu nuklir unmanned bali ing September, kita mung mutusaké kanggo muter bebarengan karo wong-wong mau karo iki "bocor".
      http://topwar.ru/82342-the-washington-free-beacon-rossiya-stroit-bespilotnuyu-su

      bmarinu-s-yadernym-vooruzheniem.html
    4. +1
      November 16 2015
      Bener banget! Tanggepan asimetris kanggo SDI meh padha karo gaya;)
      1. jj
        0
        November 16 2015
        Kutipan saka Bersaglieri
        Tanggepan asimetris kanggo SDI meh padha

        Ing kana, dheweke uga ngancam nganggo gerbong kuku sing diluncurake menyang orbit
    5. +1
      November 16 2015
      Penambangan dhasar samodra kanthi torpedo sing bisa digerakake dhewe sing bakal patroli pesisir ... kanthi kuat
    6. +1
      November 16 2015
      Bebek, ora ana keraguan. Ya, dheweke ora bakal nyithak poster warna-warni babagan senjata rahasia kanggo rapat tingkat iki. Utamane senjata angkatan laut kanggo jenderal infanteri.
    7. Komentar wis dibusak.
    8. 0
      November 17 2015
      Mungkin iki lemparan, utawa ora, nanging bakal nggawe amers ngeruk ...
  2. 0
    November 16 2015
    CIA nduweni intelijen sing kuat lan ora perlu sinau babagan proyek kasebut saka media, aku rumangsa iki bocor, iki pendapat pribadiku.
    1. +6
      November 16 2015
      CIA wis takon akeh perkara ... akhir-akhir iki ing Rusia, iki dudu bocor, nanging isi informasi sing disengaja. Yen ora, ngenteni nganti CIA nemokake status-6 bakal suwe.
      1. +2
        November 16 2015
        Lan sesuk, kanthi kasempatan, bakal bocor manawa warheads wis dipasang ing titik sing direncanakake kanthi lengkap miturut dhaptar sing dilampirake ... (dhaftar ing p. No. 2). Lan supaya CIA mbukak dhaptar iki lan kaca iki!
        1. jj
          +2
          November 16 2015
          Lan proyek tambang nuklir yaiku taun 70-an. Sajrone "glasnost" ana bocor sing sebagian ditindakake
    2. +3
      November 16 2015
      Kutipan: maksimal 91
      CIA duwe intelijen sing kuat, dheweke ora perlu sinau babagan proyek kasebut saka media, aku rumangsa iki bocor, iki pendapat pribadiku

      Ing intelijen kuat kanggo Crimea, dheweke mung njupuk pimpinan, sing paling ora ditendhang ing CIA amarga turu liwat Crimea?
  3. +8
    November 16 2015
    Artikel kasebut kanthi bener nuduhake manawa iki bocor sing disengaja. Iki dudu "respon asimetris" nanging "ancaman asimetris", nalika senjata sing relatif murah mbutuhake dhuwit sing akeh kanggo netralake.
  4. +2
    November 16 2015
    Inggih, ing kasus apa wae, wartawan kobong, kaya biasane, sampeyan bisa ngelingi penembak jitu sing katon ing posisi ing Beslan.
  5. +2
    November 16 2015
    Kapal selam nuklir "Belgorod" - proyek sing durung rampung 949A. Draf paling sethithik 9 meter + sing dituduhake 6 meter produk sing ana ing sisih ngisor. Pitakonan: 1. Ing ngendi mukjizat iki bakal didhasarake, kanthi nganggep ambane dalan-dalan lan parkiran? 2. Carane bakal produk rampung bakal dimuat ing ngisor operator?
    1. +2
      November 16 2015
      Apa ora katon kaya torpedo T-15 saka kapal selam nuklir proyek 627 627A "Leninsky Komsomol"? Proyek saka A.D. Sakharov sing misuwur. Lan sampeyan bisa ngowahi gambar sing dikarepake.
    2. gjv
      +8
      November 16 2015
      Kutipan saka killganoff
      Ing endi keajaiban iki bakal adhedhasar, njupuk menyang akun ambane saka fairways lan parkir?

      Non-obviousness dibahas. Ana informasi sing bertentangan babagan ukuran Status-6: diameter - 1,6 m, dawa - 16 meter. Apa sing dipercaya ora jelas. Nyuwun
      Nanging, padha, Orenburg adhedhasar Losharik ing Deer Bay. Jero iku normal.
      Ana panemu yen ing "pasuryan" saka "Sarov" ana lawang kanggo ngetokake siji Status-6, lan ing "Khabarovsk" bakal ana nganti 6 peluncur kasebut.
      1. +1
        November 16 2015
        Kutipan saka gjv
        Nanging, padha, Orenburg adhedhasar Losharik ing Deer Bay. Jero iku normal.
        Ana panemu yen ing "pasuryan" saka "Sarov" ana lawang kanggo ngetokake siji Status-6, lan ing "Khabarovsk" bakal ana nganti 6 peluncur kasebut.

        Foto kasebut nuduhake yen torpedo bakal diselehake ing sangisore kapal selam ing sling njaba.
  6. +5
    November 16 2015
    Bocor, dudu bocor, nanging gegaman kuwi perlu kaya hawa wingi ...
  7. 0
    November 16 2015
    surpr-i-i-i-z pindopsina!Sugeng dinten kamardikan panjenengan kasur wassat
  8. +6
    November 16 2015
    Iki dudu bocor. Iki sing paling murni, kaya sing dikandhakake, pegatan.
    Lagi sinau alon-alon, padha kelingan carane kita dikembangke tipis karo SDI
    1. +1
      November 16 2015
      Kutipan: McLuha-MacLeod
      elinga carane kita dikembangke tipis karo SDI
      Ya, mung ing negara kita ancaman kasebut ditindakake kanthi serius, lan pegatan AS iki miring ing langkah-langkah pembalasan lan luwih ekonomis. Ora ketompo carane divorce iki bakal nguripake metu miring kanggo kita, nalika Yankees bakal miwiti kanggo mundhakaken pertahanan anti-kapal selam wis unprecedented kanggo tingkat sing luwih dhuwur. Ing Arktik, kita kudu ngembangake sistem kontrol kita dhewe, ngetokke kapal NATO saka pesisir kita, nggawe kabeh Arktik "Segara Rusia", ditutup kanggo kapal selam mungsuh lan aman kanggo penyebaran lan tugas kapal kita. Nalika paling ora nutupi pangkalan lan pesisir, kita ora kudu ngeling-eling proyek taun 50an amarga putus asa.
  9. 0
    November 16 2015
    Paling kamungkinan divorce, nanging sebagean. Nanging, proyek kasebut digarap ing "kertas", lan bocor kasebut kedadeyan kanggo reaksi Amerika Serikat lan NATO, luwih akeh Amerika Serikat, supaya dheweke kedutan lan mbuwang dana kanggo ngembangake langkah-langkah pencegahan. Mesthine, CIA, NSA ngerti kabeh proyek sing penting, dheweke meh ora bakal kejawab sing serius. Nanging sing paling penting ing kene yaiku reaksi media, supaya mesin kasebut diluncurake ing pendapat umum, mula ora ana sing kudu dituju, sampeyan kudu tanggal, lan media mung ora nanggepi banget. Pranyata dheweke entuk "rekomendasi" saka Departemen Luar Negeri.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. gjv
      +5
      November 16 2015
      Kutipan saka sevtrash
      Nanging, proyek kasebut lagi ditindakake ing "kertas", lan bocor kasebut kedadeyan kanggo reaksi Amerika Serikat lan NATO, luwih akeh Amerika Serikat nggawe dheweke kedutan lan mbuwang dana kanggo ngembangake langkah-langkah pencegahan.

      Ing latar mburi iki, pamrentahan Obama dikritik ing Amerika Serikat amarga konsep ngoper menyang "wangun cilik" senjata nuklir kanggo ngrusak rearmament pasukan strategis sing Rusia sibuk. Ing seri iki, dheweke utamane nandheske peralatan maneh pangkalan militer Eropa anyar kanthi "bom bunker-piercing" anyar kanthi muatan nuklir cilik. Lan ing podo karo, padha kasebut kanthi teliti, ngawasi publikasi ing media specialized Russian, lan saka jinis paling Fantastic. Contone, ing taun kepungkur, sawetara bahan wis ngalami akeh interpretasi babagan kemungkinan bom massal Taman Yellowstone, yaiku gunung berapi sing nggegirisi. Miturut publikasi kasebut (ditandatangani dening wong sing duwe gelar akademik lan epaulet kolonel), serangan nuklir gedhe ing taman kasebut bakal nyebabake letusan gedhe, dibandhingake karo gagasan Sakharov babagan ngirim tsunami sing dhuwuré 300 meter menyang Amerika. omongan bayi. Kabeh iki cocog banget ing kerangka sistem intimidasi kanthi cara sing paling eksotis.
      Sauntara kuwi, proyek Status-6 nduweni kaluwihan sing jelas sing tetep ana ing mburi gambar televisi lan ora ana hubungane karo tujuan praktis nggunakake senjata kasebut.
      Kaping pisanan, dianggep manawa swara mesin torpedo diterjemahake kanthi lengkap menyang frekuensi dhuwur. Lan iki tegese sistem deteksi awal jero banyu ing Amerika ora bakal bisa ndeteksi torpedo ing jarak sawetara atus meter (sensor sistem iki dumunung ing ngisor segara ing jarak iki saka saben liyane, yaiku, "Status-6" bisa mlebu ing antarane tanpa disadari). Iki kanthi temenan ndadekake Amerika Serikat ora duwe pertahanan, lan ora mung wilayahe dhewe, nanging uga kelompok operator pesawat sing wis lunga menyang segara, sing sadurunge dianggep ora bisa dikalahake. Lan ora masalah maneh apa bakal dadi bom kobalt utawa muatan termonuklir "konvensional". Ora bakal ana apa-apa sing ditinggalake saka klompok kapal induk, lan bakal dadi, yen ora total, nanging perang nuklir sing diwatesi, sing malah Amerika Serikat wis siyap kanthi teoritis, humanisme pendapat umum sing akeh banget.
      Kapindho, teknologi "tanpa awak" ora mbutuhake partisipasi manungsa ing arah torpedo, sing tegese bisa digunakake minangka "senjata pembalasan", yaiku, kanggo ngrampungake misi kasebut sanajan pusat komando lan sistem kontrol wis rampung. dirusak. Amerika Serikat nganggep sistem "senjata balas dendam" "ora manusiawi", nanging iki minangka kepura-puraan murni: ing konfrontasi nuklir, ora ana sing bisa ngandelake impunitas kanggo serangan pisanan. Sing luwih dhisik wani mencet "tombol abang" mesthine ora rumangsa aman lan kudu tanggung jawab.
    3. +3
      November 16 2015
      Kutipan saka sevtrash
      Nanging, proyek kasebut digarap ing "kertas", lan bocor kasebut kedadeyan kanggo reaksi AS

      Deleng buku referensi: Kapal Selam Rusia. Torpedo T-15. Selat Sakharov utawa Kurchatov. Proyek lan gambar iki wis suwe ora rahasia lan ana ing domain umum.
      1. +1
        November 16 2015
        Kenging punapa madosi ingkang wonten?
        Ing kene, ing situs kasebut, ana materi sing dibutuhake:
        http://topwar.ru/22943-sovetskie-yadernye-torpedy-t-15-i-t-5.html
    4. +1
      November 16 2015
      Paling kamungkinan divorce, nanging sebagean.


      Mungkin pegatan, nanging proyek kasebut bakal diteliti, dibahas lan diteliti lan kepiye wektu lan dhuwit sing bakal ditindakake, lan sing paling penting, ora ana sing bakal yakin 100% saka kesimpulan sing bener lan mesthi bakal diganggu dening pikirane. "Lha yen iki dudu pegatan."
  10. 0
    November 16 2015
    Iki minangka slide 3 ing presentasi. Sing pertama yaiku pedhang multi-tujuan Jedi, ing mesin kaping 2.
  11. +1
    November 16 2015
    A bocor nalika ora sengaja, lan iki disinformasi
  12. 0
    November 16 2015
    Apa iki mestine kanggo njaluk menyang pigura entuk pancen. Inggih, "umat pilihan Allah", "angkuh" lan "eksklusivitas" mitra Barat kita tetep ana ing mburi. Wong-wong sing dimaksudaké kanggo rekaman dijupuk dening operator Zvezda, banjur kasebut kanthi teliti, lan "ora sengaja" replicated dening NTV lan Channel One.
  13. +4
    November 16 2015
    Lha yen iki pegatan, kok kowe kabeh ngobong kantor kene? keprungu
  14. +1
    November 16 2015
    Sampeyan bisa nyekel wartawan sing ora siyap lan ora ngerti babagan "wedi" ....
    Spesialis nanggepi kanthi tenang babagan "isi" informasi kasebut. Dheweke (spesialis) ngerti banget babagan potensial militer-teknis ing negara sing digarap. Ing babagan iki, aku pengin ngelingi loro perwira intelijen Inggris Cross lan Green, sing kerja ing penerbangan, ing sangisore editor almanak "Jet Aircraft of the World" diterbitake. Tinjauan ing almanak kasebut nglacak munggahe penerbangan jet nganti awal taun 60-an. Iku pinunjul sing akeh conto pesawat kita klebu ing almanak, padha weruh mung ing parade online. Karakteristik pesawat kasebut, diterbitake ing almanak miturut pengamatan visual, cocog karo karakteristik kinerja sing nyata.
  15. +3
    November 16 2015
    Hello Dears!
    Miturutku, bocor kuwi migunani lan dituju.. Ojo ngomong
    karo RUSSIA, basa ndhikte lan sanksi.
  16. +1
    November 16 2015
    Kutipan saka marinier
    Halo Uwaзkasedhiya!

    Lan sampeyan ora lara, uvaztelik!
    Kutipan saka marinier
    Ing mratelakake panemumeikud, uwit4minangka migunani lan addressable.

    Miritяd bener, utechka migunani / ora apa, nanging apa /.
  17. 0
    November 16 2015
    Paling kamungkinan dheweke pengin ngasilake ov kanggo nenek lan bisa uga nindakake perkara sing bener))
    1. +1
      November 17 2015
      Inggih, inggih kados dene armata, rampasan sawed armature dipun tunjukaken, mboten wonten ingkang ningali, lan mboten wonten ingkang ngelingi. uga bab Pack fa.
  18. 0
    November 16 2015
    Nda ... wasir kuwi Bisa ngirim sing prayoga! Yen padha turu kanggo setahun cedhak kanca))
    Malah ing versi non-nuklir)))
  19. +1
    November 16 2015
    Nalika maca babagan "Status" sing kondhang lan komentar para patriot babagan topik iki, aku yakin manawa sawetara wong pancen ora duwe otak. Inggih, pisanan: "bocor" iku omong kosong, amarga ora ana sing bakal ngidini sawetara koresponden ndeleng soko ana ing rapat rahasia nyata, nanging padha ora diijini kanggo pindhah ana kanggo kilometer. Kapindho, poster sing mesthine "rahasia" data babagan isi informasi lan eksekusi ana ing tingkat siswa ing kelas 2-3 sekolah deso, lan bisa uga narik "informasi" sing luwih menarik ing Internet lan bakal nggawe kolase luwih apik, Apa pancene mikir sing omong kosong sing digambar ana data "rahasia"? Lan kaping telune: apa sampeyan ngerti apa sing bakal dadi "torpedo" kanthi jarak 10000 km lan otonom, lan sanajan bisa ngatasi pertahanan anti-pesawat? Siji ora kudu "pitu span" ing bathuk kanggo ngerti yen produk kuwi mung bisa duwe pembangkit listrik tenaga nuklir, kang tegese ing syarat-syarat kerumitan, kinerja lan rega bakal iso dibandhingke karo kapal selam nuklir. Lan pirang-pirang "torpedo" sing bakal dibangun ing kahanan iki? Nanging, kabeh gagasan mung bisa dimangerteni yen "torpedo" kasebut diluncurake ing puluhan, yen ora atusan, supaya dijamin bisa nembus ASW mungsuh. Mangkono, luwih gampang mung nginstal muatan nuklir sing kuat banget ing kapal selam nuklir lan tim bunuh diri bakal njeblug ing wilayah kesalahan California. Iki kabeh crita karo "bocor", iku mung kuwi "guyonan" - kita mutusaké kanggo "troll" Amerika, kanggo ndeleng reaksi sing.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. -1
      November 16 2015
      Kutipan saka Monster_Fat
      Nalika aku maca babagan "Status" sing kondhang lan komentar para patriot ing topik iki, aku yakin manawa sawetara wong pancen ora duwe otak.
    3. +1
      November 16 2015
      Nalika aku maca babagan "Status" sing kondhang lan komentar para patriot ing topik iki, aku yakin manawa sawetara wong pancen ora duwe otak.

      padha duwe otak, mung iku kabeh dorsal!
  20. 0
    November 16 2015
    Kayane proyek kasebut wis digawe kanggo diskusi ing saindenging jagad.)
  21. 0
    November 16 2015
    Mbok menawa wis ana tata letak. Aku kelingan yen kita duwe proyek ICBM kanthi peluncuran jero banyu, dudu kapal selam nuklir pari, yen aku ora ragu-ragu
  22. 0
    November 16 2015
    Lan elinga yen ing jaman USSR, ing parade militèr, kabeh jinis "barang" ekstra digantung (clung) kanggo peralatan operasional (utawa anyar), utamane, kaya sing diucapake saiki, kanggo mitra kita, supaya padha racked. otak sing liwat peralatan iki lan kabisan. Mungkin ana trolling liyane subtle kene.
  23. 0
    November 16 2015
    Kutipan: smersh24
    Yen sampeyan lan aku bingung babagan apa, sampeyan bisa mbayangno kepiye "mosk" njeblug ing "mitra" kita ...

    Kene padha duwe soko mung lumut lan ora njeblug. Media, ya. Padha luwih utawa kurang ngerti. Lan yen ana proyek karo nomer 1-5, kita ora ngerti. Ora wong-wong mau. Pira kita ngerti babagan "losharik" sing padha? Nanging Amerika sing pisanan nulis babagan iki.

    monster_lemak apik

    Kutipan saka bmv04636
    Mbok menawa wis ana tata letak. Aku kelingan yen kita duwe proyek ICBM kanthi peluncuran jero banyu, dudu kapal selam nuklir pari, yen aku ora ragu-ragu

    Was. Wiwitan pembangunan -1964. Proyek 602 lan pangembangane: proyek 602A lan 702
    Nanging ora ana sing ngluwihi proyek kasebut, lan ing pungkasan taun 70-an, kompleks kasebut dilarang.
  24. 0
    November 16 2015
    Umumé, bocor muncul ing wektu. Kita duwe prau iki ing kana, ora masalah! Ayo Amerika wis mikir babagan carane nglindhungi tapel watese. Luwih akeh mbuwang, luwih cedhak karo ambruk dolar. Bolivar ora bakal ngadeg. iku!
  25. 0
    November 16 2015
    Kabeh iki ngubengi akselerator Bogomolov lan proyek Sakharov, sing diomongake kanthi rinci dening Igor Ostretsov. Nanging sapa sing entuk manfaat saka saluran kasebut (lan iki mesthi saluran) yaiku oligarki Amerika Serikat utawa Rusia sing angel dingerteni.
  26. 0
    November 17 2015
    Iki palsu, status 6 ora ana lan ora dikembangake. mung acara ala.
  27. 0
    November 17 2015
    Bisa uga yen wakil saka kompleks industri militer Amerika disambut karo "bocor" iki kanthi bungah. Njupuk sawetara jinis gegaman. Banjur komplek militèr-industri kita bakal nampa dhuwit tambahan. Pancen bener yen dheweke komplotan kanggo meden-medeni pamrentah.
  28. 0
    November 17 2015
    Yen kita nganggep manawa iki dudu trolling PR, nanging sistem sing dikembangake tenan, mula kesimpulane ora jelas lan sedih.
    Yaiku, pimpinan militer-politik Federasi Rusia nyimpulake yen triad nuklir Rusia saiki ora efektif lan ora bisa ditrapake kanggo nyegah amarga efektifitas pertahanan rudal AS / pertahanan udara / senjata anti-kapal selam lan nyerang maneh nalika diluncurake. silo ing bawana bagean saka Negara - kaya pangkalan udara lan kapal selam nuklir - yen ana konflik, ora bakal bisa kanggo nyegah saiki utawa ing perspektif rong puluh taun.

    Mulane, obat pungkasan lan mung "serang saka kuburan" - Status-6, sing bakal nyeret ing banyu nganti pirang-pirang dina kanggo ngatur ujung lokal ing pesisir sing padhet.
  29. 64
    0
    November 17 2015
    ing meja jenderal tentara sing ora dingerteni

    Kenapa Jenderal Angkatan Darat? Lintang-lintang ing pundhakipun pethak, punika PNS Kementerian Pertahanan ingkang pangkat wakil menteri. Aku weruh wong loro nganggo epaulet ing rapat kasebut ...
    1. 64
      0
      November 17 2015
      Kutipan: An64
      ing meja jenderal tentara sing ora dingerteni

      Kenapa Jenderal Angkatan Darat? Lintang-lintang ing pundhakipun pethak, punika PNS Kementerian Pertahanan ingkang pangkat wakil menteri. Aku weruh wong loro nganggo epaulet ing rapat kasebut ...

      Kene wong loro ing meja presiden
  30. +1
    November 17 2015
    Nerbitake rencana rahasia kanggo pangembangan rahasia ing bentuk komik kanthi gambar gedhe ...
    Ketoke iku edisi khusus kanggo perwira intelijen Amerika, sing luwih cepet tekan.
  31. -1
    November 20 2015
    Yen Status-6 dilengkapi piranti propulsi nuklir lan gerakan ana ing rongga cavitation (gelembung udara), kaya torpedo Shkval, banjur kacepetan jero banyu Status-6 bisa 375 km / h.
    Yen Status-6 obah ing banyu kanthi ambane 1 km kanthi kacepetan 375 km / jam ing sadawane busur bunder kanthi radius 500..800 km lan ing arah lelungan ngeculake bom hidrogen kanthi timer detonasi simultan saben 15 menit, banjur gelombang sing luwih dhuwur bisa dibentuk ing tengah bunder iki, ngluwihi efek kumulatif nambahake amplitudo gelombang banyu saka saben episentrum. Ing ngisor iki prakiraan dhuwur gelombang ing zona pesisir, sing muncul amarga detonasi 10 bom hidrogen, saben 1.5 Mt.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"