Kendaraan udara tanpa awak mini lan mikro

10

Miniatur drone taktis HUGINN X1. Sky-Watch Labs, kanthi kolaborasi karo Universitas Teknik Denmark, saiki ngembangake UAV UAV MUNINN VX1 kanthi pendanaan negara parsial liwat Dana Inovasi. MUNINN VX1 UAV bisa mabur lan mendarat kanthi vertikal ing papan sing sempit lan sempit, mabur kanthi horisontal kanthi kacepetan dhuwur, nutupi jarak sing adoh lan cepet tekan obyek utawa wilayah sing menarik.

Apa donya mini- lan mikro-UAV dadi overpopulated? Kepiye lanskap ing kana? Apa bakal ana pilihan Darwinian sing ngidini sing paling apik kanggo urip lan berkembang bebarengan karo kemajuan ilmiah?



Ing taun-taun pungkasan, UAV cilik (mini lan mikro) wis dadi alat pengawasan sing populer ing pertahanan lan keamanan, lan kemajuan teknologi sing terus berkembang katon nyedhiyakake masa depan sing cerah kanggo teknologi iki. Perhatian khusus diwenehake kanggo perbaikan sistem kasebut kanggo operasi militer ing lingkungan kutha, ing pirang-pirang negara ing saindenging jagad, riset lan pangembangan terus ditindakake ing arah kasebut.

Nanging, ing ruang operasional saiki, teknologi kasebut uga nyebar ing antarane kelompok teroris lan pemberontak sing pengin nggunakake UAV kanggo ngirim bom reged, meksa panguwasa nambah keamanan sistem dhewe, uga ngganti taktik lan cara kanggo nglawan UAV.

Kebangkrutan ing April 2015 saka vertikal cilik take-off lan landing kendaraan karo ngambah saka bahan radioaktif ing gendheng saka panggonan Perdana Mentri Jepang ing Tokyo minangka bukti penguatan saka gaya iki, lan meksa pasukan militèr luwih maju kanggo mikir bab. carane paling apik kanggo nggunakake teknologi iki ing hubungan karo operasi nyerang lan pertahanan.

Mini UAV

Israel terus njaga posisi pasar sing kuwat liwat pangembangan intensif UAV cilik, utamane amarga tentara Israel terus-terusan nindakake operasi kontra-terorisme lan kontra-pemberontakan minangka bagéan saka operasi keamanan internal sing luwih gedhe ing wilayah kutha sing dibangun.

Miturut Malat General Manager of Israel Aerospace Industries (IAI) Baruch Bonen, pasar UAV nyekseni pertumbuhan "mantep" ing jumlah UAV cilik (mikro lan mini), utamane minangka miniaturisasi ukuran lan massa peralatan sensor. nyuda syarat kanggo muatan pesawat. Kajaba iku, dheweke percaya yen tren iki uga amarga panggunaan platform cilik nyuda kemungkinan identifikasi lan tiba ing tangan mungsuh.

IAI Malat kulawarga pesawat cilik kalebu BIRD-EYE 400 mini-UAV, dirancang kanggo kumpul intelijen kanggo eselon ngisor; Nyamuk mikro-UAV kanthi kamera video miniatur kanggo operasi kutha; lan GHOST rotorcraft mini-UAV, deployable saka rong tas ransel, uga dirancang kanggo operasi kutha lan "bisu" pengintaian lan ndjogo.

Nanging, saliyane manufaktur tradisional UAV cilik ing Eropa, Israel lan Amerika Serikat, sawetara perusahaan saiki wis muncul ing wilayah Asia-Pasifik, nawakake solusi canggih kanggo pasar donya.

Kanthi rekaman trek dawa sing sukses ngembangake platform sing luwih gedhe, perusahaan India Asteria Aerospace mutusake kanggo miwiti pangembangan mini-UAV A400 pisanan ing awal taun iki. Platform A400 minangka quadcopter 4 kg sing dirancang kanggo misi pengintaian ing wilayah sing dibangun. Kacepetan operasional piranti kasebut yaiku 25 km / jam, bisa nindakake tugas sajrone 40 menit ing garis pandang kanthi jarak maksimal 4 km.

Perusahaan Asteria Aerospace nglaporake yen A400 ing pungkasan taun 2015 kudu pindhah menyang angkatan bersenjata lan lembaga penegak hukum kanggo evaluasi.

Ing Eropah, Inspektorat Ordnance Polandia wis ngetokake panjalukan kanggo proposal kanggo sistem mini-UAV minangka bagéan saka strategi sing luwih jembar kanggo nambah tingkat robotisasi angkatan bersenjata Polandia.

Kamentrian Pertahanan Polandia ngrancang tuku 12 UAV taktis gedhe kanthi sebutan ORLIK, nanging Inspektorat Persenjataan uga pengin tuku 15 mini-UAV WIZJER kanggo operasi kutha lan tugas pengintaian lan pengawasan ing mburi garis musuh. Kajaba iku, Kementerian Pertahanan Polandia mesthi bakal tuku mikro-UAV sing luwih cilik.

Kamentrian Pertahanan Polandia wis duwe sawetara FlyEye UAV saka WB Electronics, uga udakara 45 ORBITER mini UAV saka Aeronautics, sing dikirim ing taun 2005-2009. Sistem tenaga listrik iki bisa nindakake operasi pengintaian lan pengawasan garis kanthi langit-langit layanan 600 meter, kacepetan maksimal 70 knot, durasi penerbangan 4 jam lan muatan 1,5 kg.

Miturut syarat RFP, saben 15 mini-sistem WIZJER bakal kalebu telung pesawat kanthi kontrol lemah lan stasiun logistik, kalebu suku cadang. Kamentrian Pertahanan njaluk mini-UAV kanthi jarak maksimal 30 km, dirancang kanggo pengintaian, pengawasan lan pengintaian ing tingkat perusahaan lan batalyon. Penerbitan kontrak kasebut samesthine ing 2016, lan pesawat kasebut bakal dikirim ing 2022.

Opsi sing disenengi sing dikirim menyang kompetisi kalebu versi upgrade saka FlyEye mini-UAV saka WB Electronics, uga proposal gabungan saka E-310 UAV UAV saka Pitradwar lan Eurotech.

FlyEye diluncurake kanthi tangan saka "ruang terbatas" ing wilayah kutha; nduweni sistem bali parasut sing unik, sing piranti kasebut mudhun ing radius 10 meter saka titik kebangkrutan sing ditemtokake.

Kluster instrumen dipasang ing sisih ngisor fuselage supaya bisa ngoptimalake bidang tampilan sensor; FlyEye bisa nggawa rong kamera ing siji kluster instrumen. Piranti kasebut dhewe, sing nduweni sistem anti-icing lan anti-spin, dikontrol nggunakake stasiun kontrol lemah cahya LGCS (Stasiun Kontrol Tanah Cahya), nalika data lan informasi visual saka unit instrumen dikirim menyang terminal video ing wektu nyata.

Piranti kasebut dhewe bisa mabur langsung menyang titik target ing sadawane rute sing wis ditemtokake lan bisa nyerang wilayah sing dikarepake. Stasiun LGCS ngidini sampeyan ngontrol piranti uga ing mode manual.

Link data digital uga menehi kemampuan kanggo ngirim data target menyang sistem kontrol geni mortir utawa sistem kontrol pertempuran supaya bisa nindakake geni sakteruse utawa misi pertempuran liyane. Sistem komunikasi on-board beroperasi ing pita frekuensi NATO 4,4-5,0 GHz. Miturut WB Electronics, FlyEye UAV dioperasikake dening wong loro, baling-baling didorong dening motor listrik "bisu" sing didhukung dening baterei polimer lithium.

Dawane mini-UAV iki 1,9 meter, swiwine 3,6 meter, lan bobot lepas landas maksimal 11 kg. Kacepetan penerbangan piranti kasebut yaiku 50-170 km / jam, bisa mabur ing dhuwur nganti 4 km kanggo jarak maksimal 50 km, durasi penerbangan maksimal telung jam.

Miturut Eurotech, UAV E-310 bisa nggawa peralatan optoelektronik utawa radar aperture sintetik, uga "peralatan pengawasan khusus" liyane. Wis "mobilitas dhuwur lan suda biaya operasi", piranti bisa njupuk nganti 20 kg saka peralatan on-board, lan wektu pesawat maksimum tekan 12 jam. Langit-langit praktis maksimum E-310 yaiku 5 km, bisa tekan kecepatan 160 km / jam lan jarak maksimal 150 km. Piranti kasebut uga diluncurake kanthi nggunakake instalasi pneumatik lan bali kanthi parasut, utawa ndharat kanthi cara tradisional ing rak ski utawa rodha. Eurotech nerangake yen E-310 diangkut ing "mobil cilik" utawa ing trailer.


Mini-UAV SKYLARK ILE saka Elbit Systems melu perang, dipilih dening tentara Israel minangka kompleks pesawat tanpa awak tingkat batalion, lan uga dikirim menyang luwih saka 20 pelanggan saka negara liya. Prajurit saka unit sing dilengkapi SKYLARK I-LE UAV nginep seminggu ing ara-ara samun Negev sinau cara ngoperasikake sistem SKYLARK (gambar)

Mikro UAV

Kendaraan udara tanpa awak kelas mikro uga migunani banget sajrone operasi ing lingkungan kutha. Militer pengin sistem cilik sing diluncurake kanthi tangan sing bisa ngawasi rahasia ing bangunan, ruang terbatas lan wilayah sing ditarget. Sistem cilik sing padha, kayata Prox Dynamics PD-100 BLACK HORNET UAV, wis digunakake ing Afghanistan, sanajan operator wis ngritik amarga kurang linuwih nalika operasi ing kahanan angin sing angel lan ing bledug abot.

"Sistem pengintaian pribadi" iki sejatine minangka pesawat VTOL "kelas nano" sing didhukung dening motor listrik sing meh bisu. Kanthi diameter baling-baling mung 120 mm, BLACK HORNET nggawa kamera kanthi bobot 18 gram, kanthi kacepetan 5 m / s lan wektu penerbangan nganti 25 menit. Piranti karo stasiun ndjogo optik remot kontrol ing turntable saged operasi ing line-of-sight saka operator nganti 1,5 km, bisa mabur ing sadawane rute sing wis diprogram, uga kisaran ing panggonan.

Nanging, tren saiki sing paling mungkin nuduhake yen kanggo tugas pengintaian, biasane ditindakake sadurunge operasi pertempuran, militer milih mikro-UAV sing rada gedhe.

UAV InstantEye sing diprodhuksi dening Physical Science Incorporated (PSI) saiki lagi dilayani karo unit khusus negara NATO lan tim kontrol obat sing ora dijenengi sing beroperasi ing Amerika Selatan. Pesawat iki uga wis diadopsi dening Departemen Pertahanan AS lan bubar dikirim kanggo dites menyang Tentara Inggris. Mesin wiwitan tangan iki bobote kurang saka 400 gram, lan pabrikan nyatakake wektu siap diwiwiti mung 30 detik. Wektu penerbangan maksimal yaiku 30 menit, InstantEye nduweni jangkauan maksimal 1 km lan bisa nggawa macem-macem sensor.

UAV iki, sing sajrone penerbangan niru obahe moth elang (jinis kupu-kupu), bisa dikontrol ing mode "manual", nalika ngembangake kacepetan nganti 90 km / jam. InstantEye dikontrol saka stasiun lemah; ndjogo lan reconnaissance kit kasusun saka ngarep, sisih lan kamera tampilan ngisor, nyediakake pandhu arah, nelusuri lan sebutan target. Kapabilitas pengintaian visual bisa ditingkatake kanthi nginstal kamera GoPro kanthi resolusi dhuwur utawa kamera infra merah sing bisa ngasilake gambar sing digawe dening illuminator LED inframerah sing dibangun sing bisa madhangi lemah saka dhuwur 90 meter.

Nanging, saliyane nggunakake ana kanggo ndjogo rahasia lan pengintaian ing mburi, pesawat iki bakal rauh nampa kit sensor pengintaian WMD kanggo nanggepi operasi counter-terorisme ing wilayah kutha. Kajaba iku, kanggo nyukupi kabutuhan pasukan khusus NATO, bisa dilengkapi peralatan relay kanggo ngirim data swara lan swara.

Sistem liyane sing populer banget karo pasukan khusus yaiku tanpa awak penerbangan Komplek SKYRANGER (LHC) saka Aeryon Labs, kang dipun promosiaken ing pasar internasional dening Datron World Communications. Miturut CEO Aeryon Labs Dave Kroetch, LHC minangka alternatif sing larang regane kanggo sistem informasi situasional wektu nyata liyane. Dheweke nerangake: "Sistem VTOL lan ora mbutuhake peralatan peluncuran lan bali tambahan. Dheweke dikontrol dening siji operator lan mulane anggota klompok liyane bisa fokus ing tugas liyane, yaiku, LHC dadi sarana kanggo nambah efektifitas pertempuran. Video wektu nyata bisa dikirim menyang pusat komando lan menyang piranti liyane ing jaringan.

Perusahaan kasebut bubar nuduhake piranti pencitraan Aeryon HDZoom30 anyar kanggo SKYRANGER, sing dikandhakake Croatch nyedhiyakake "kemampuan pengintaian aerial sing durung ana sadurunge sing penting kanggo sukses operasi kasebut. Kita entuk sistem UAV kanthi kinerja penerbangan sing stabil lan dipercaya sing bisa tetep ing udhara nganti 50 menit lan duwe feed video digital wektu nyata sing bisa dipercaya.

Sauntara kuwi, Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) nyinaoni teknologi sing bakal mbantu mini-UAV lan mikro-UAV mabur ing papan sing rame banget, ora gumantung saka kontrol manungsa langsung lan tanpa gumantung ing navigasi posisi GPS. Ing awal taun iki, program FLA (Fast Lightweight Autonomy) diluncurake kanthi resmi, sing nyedhiyakake sinau babagan informasi biomimetik babagan kemampuan manuver manuk lan serangga mabur. Sanajan DARPA nggunakake kendaraan enem rotor cilik sing bobote mung 750 gram minangka platform uji coba, program kasebut isih bakal fokus ing ngembangake algoritma lan piranti lunak sing bisa digabungake menyang UAV cilik saka jinis apa wae.

"Departemen ngarep-arep manawa piranti lunak sing dikembangake bakal ngidini UAV bisa digunakake ing sawetara papan sing biasane dilarang akses, conto sing jelas yaiku interior. UAV cilik, contone, wis kabukten migunani ing pengintaian jarak cedhak kanthi patroli sing ditugasake, nanging, nanging, ora bisa menehi informasi babagan kahanan ing bangunan, sing asring dadi wektu kritis kabeh operasi, "perwakilan DARPA diterangno.

Program kasebut nyedhiyakake prestasi karakteristik ing ngisor iki: operasi kanthi kecepatan nganti 70 km / jam, jarak 1 km, wektu operasi 10 menit, operasi tanpa gumantung ing komunikasi utawa GPS, daya komputasi 20 watt.

Demonstrasi awal dijadwalake kanggo awal 2016 ing wangun "tes slalom njaba" banjur tes njero ruangan ing 2017.

Kendaraan udara tanpa awak mini lan mikro

Mini-UAV BIRD-EYE-650 IAI sing paling canggih lan bisa diakses nyedhiyakake data video wektu nyata dina lan wengi kanggo operasi kutha lan pengintaian ing mburi garis musuh.

Payload

Babagan pangembangan sensor lan sistem onboard, tren umum yaiku nyuda ukuran sensor. Ing Aero India 2015, Controp Precision Technologies nuduhake stasiun pengawasan optik Micro-STAMP (muatan miniatur stabil). Stasiun sing bobote kurang saka 300 gram, kalebu kamera CCD warna awan, imager termal sing ora adhem lan penunjuk laser, dirancang kanggo instalasi ing mini-UAV.

Stasiun stabil dirancang kanggo nindakake misi pengintaian kanthi jero lan nduweni macem-macem fungsi, kalebu observasi, pelacakan target inersia, koordinat ditahan, tekan ing koordinat, scanning / fotografi aerial lan mode jendela pilot.

Stasiun 10 cm x 8 cm, khusus hardened kanggo landings hard, bisa diinstal ing irung utawa ngisor fuselage. Kamera awan adhedhasar teknologi CMOS (Complementary Metal-Oxide Semi-conductor), lan imager termal beroperasi ing kisaran 8-14 nm. Miturut Controp, stasiun kasebut wis diuji ing tentara Israel, saliyane, ing 2016 direncanakake ngembangake versi sing luwih gedhe kanthi bobot 600 gram.


Prajurit Angkatan Darat AS nyiapake UAV mikro InstantEye II kanggo pengawasan ing sisih liya gunung sajrone latihan senjata gabungan ing Fort Benning ing Mei 2015.

Perang nglawan UAV cilik

Salah siji saka kaluwihan paling penting saka nggunakake mini- lan mikro-UAV iku padha bisa nindakake misi pengintaian nalika isih ora dideteksi, padha ora bisa dideteksi dening radar nimbali udhara lan radar basis lemah diprogram kanggo njupuk pesawat luwih gedhe.

Nanging, sawise nggunakake UAV ukuran cilik dening militan saka macem-macem persuasi sajrone operasi militer ing Israel lan Libya, militer lan industri saiki wis njupuk ancaman iki lan wis miwiti pangembangan teknologi khusus sing bakal ngenali, nglacak lan netralake mini- lan mikro-UAV.

Ing Pameran Udara Paris 2015, Controp Precision Technologies nuduhake Tornado sawijining, pencitra termal sing entheng lan cepet mindhai sing bisa ndeteksi lan nglacak mini-UAV ing dhuwur sing mabur ing macem-macem kecepatan. Matriks, sing beroperasi ing wilayah IR gelombang tengah ing spektrum, nyedhiyakake tampilan 360 ° kabeh-bunder, bisa nemtokake owah-owahan sing paling cilik ing papan sing ana gandhengane karo penerbangan UAV cilik, loro pesawat lan sirkuit helikopter. Wakil presiden perusahaan nerangake:Drone dadi luwih umum, padha makili ancaman anyar kanggo safety pribadi. Umume sistem pertahanan udara adhedhasar radar ora bisa ndeteksi ancaman drone cilik sing mabur ing ngisor 300 meter. Tornado panci wilayah gedhe banget ing kacepetan dhuwur, nggunakake algoritma canggih kanggo ndeteksi owah-owahan cilik banget ing lingkungan. Tornado bubar dites amarga kemampuane ndeteksi lan nglacak drone sing paling cilik lan mabur.

Kacarita sistem kasebut bisa ndeteksi UAV ukuran cilik ing jarak "saka sawetara atus meter" nganti "puluhan kilometer", nanging kudu dicathet yen, diwenehi konsep umum operasi, sing nyedhiyakake panggunaan platform. kelas iki ing lingkungan kutha, kapabilitas kuwi mung bakal unclaimed.

Sistem pencitraan termal Tornado bisa digunakake minangka piranti mandiri utawa digabungake menyang macem-macem sistem pertahanan udara. Iki nggabungake sistem peringatan sing bisa dirungokake lan visual kanthi otomatis kanggo menehi kabar marang operator manawa ana gangguan menyang zona larangan mabur. Nanging, kanggo netralake ancaman kasebut, sistem iki kudu ngirim sinyal menyang sistem countermeasures elektronik utawa menyang sistem senjata.

Solusi sing padha saiki ditawakake dening konsorsium perusahaan Inggris (Blighter Systems, Chess Dynamics and Enterprise Control Systems), sing wis ngembangake sistem pengawasan UAV lan sistem jamming RF.

Konsorsium Inggris bubar ngumumake pangembangan sistem kanggo nglawan UAV cilik sing diarani Sistem Pertahanan Anti-UAV (AUDS). Sistem Pengawasan Blighter, Dinamika Catur lan Sistem Kontrol Perusahaan (ECS) wis kerja sama khusus kanggo ngembangake iki. drone.

Mark Redford, Direktur Eksekutif Sistem Pengawasan Blighter, nerangake ing wawancara yen sistem AUDS dianggo ing telung tahap: deteksi, nelusuri lan lokalisasi. Radar Keamanan Udara Seri A400 Blighter digunakake kanggo deteksi UAV, Sistem Pengawasan Jarak Jauh Hawkeye Chess Dynamics kanggo nelusuri, lan pungkasane, ECS's Directional RF Jammer dianggo minangka komponen netralisasi.

Perwakilan perusahaan kasebut ujar manawa sistem AUDS dirancang langsung kanggo ngatasi pesawat cilik lan drone jinis helikopter, kayata quadrocopter, lan uga menehi jeneng sawetara sistem sing padha sing bisa sampeyan tuku ing toko.

Redford ujar manawa sistem kasebut nduweni kaluwihan tinimbang sistem sing padha amarga kalebu komponen ing donya nyata, kayata radar sing wis dilayani karo sawetara tentara ing wangun radar pengawasan adhedhasar lemah, sing beroperasi ing lingkungan sing rame banget.

Uji coba ekstensif sistem AUDS wis ditindakake ing Prancis lan Inggris, miturut Dave Morris, kepala pangembangan bisnis ing ECS. Sistem iki dites marang sawetara pesawat ing skenario nyata; nganti saiki, total 80 jam testing lan 150 sorties wis conducted.

Kamentrian Pertahanan Prancis nganakake tes ing Maret 2015, nalika Laboratorium Ilmu lan Teknologi Pertahanan Inggris nindakake ing awal Mei. Sistem AUDS saiki lagi disebarake menyang AS sing bakal dituduhake menyang sawetara operator potensial AS lan Kanada. Uga direncanakake kanggo nganakake tes ing salah sawijining negara ing wilayah Asia-Pasifik.

Sajrone tes, sistem kasebut nuduhake kemampuan kanggo ndeteksi, nglacak lan netralake target sajrone 15 detik. Jangkauan netralisasi yaiku 2,5 km kanthi efek sing meh cepet ing target.

Fitur utama sistem kasebut yaiku kemampuan jammer RF kanggo nyetel saluran data tartamtu kanthi tingkat cahya sing dibutuhake. Contone, jammer bisa digunakake kanggo macet sinyal GPS sing ditampa dening UAV, utawa saluran kontrol lan manajemen radio. Ana uga potensial kanggo ngenalake kemampuan "nyegat" menyang sistem, saéngga operator AUDS "sakbenere" njupuk kontrol UAV. Pakaryan jammer ora mung "ngalahake" piranti kasebut, nanging bisa digunakake mung kanggo ngganggu fungsi UAV supaya bisa meksa operator supaya mundur saka zona kasebut.

Perwakilan perusahaan ngakoni yen masalah sing paling angel kanggo sistem AUDS bisa dadi perang nglawan UAV sing mabur ing kutha-kutha, amarga ing kasus iki ana akeh gangguan lan akeh permukaan reflektif. Ngatasi masalah iki bakal dadi tujuan pangembangan luwih lanjut.

Nalika sistem kasebut kanthi otomatis kanthi pirang-pirang cara, utamane deteksi lan nelusuri, keterlibatan manungsa minangka kunci kanggo operasi AUDS. Kaputusan pungkasan kanggo netralake target utawa ora, lan nganti tekan ngendi, gumantung karo operator.

Teknologi kanggo radar kasebut dipinjam saka radar pengawasan adhedhasar lemah sing dioperasikake dening Tentara Inggris lan uga dening Korea Selatan, ing ngendi dheweke ngawasi zona demiliterisasi karo Korea Lor.

Radar FM Doppler beroperasi ing mode scan elektronik lan nyedhiyakake jangkoan elevasi 180° lan 10° utawa 20°, gumantung saka konfigurasi. Makaryakke ing pita Ku lan nduwèni jarak maksimum 8 km, bisa nemtokake area refleksi efektif nganti 0,01 m2. Ing wektu sing padha, sistem bisa nangkep sawetara target kanggo dilacak.

Sistem ndjogo lan telusuran Hawkeye saka Chess Dynamics dipasang ing siji unit kanthi jammer RF lan kasusun saka kamera optoelektronik resolusi dhuwur lan pencitra termal gelombang medium sing digawe adhem. Pisanan nduweni bidang pandang horisontal saka 0,22° nganti 58°, lan imager termal saka 0,6° nganti 36°. Sistem kasebut nggunakake pelacak digital Vision4ce kanggo nyedhiyakake pelacakan azimuth sing terus-terusan. Sistem kasebut bisa terus-terusan panning ing azimuth lan miring saka -20 ° nganti 60 ° kanthi kacepetan 30 ° per detik, nglacak target ing jarak udakara 4 km.

Jammer RF multi-band saka ECS nduweni telung antena arah sing dibangun sing mbentuk sinar lebar 20 °. Perusahaan wis entuk pengalaman ekstensif ing pangembangan teknologi kanggo nglawan piranti bledosan improvisasi. Iki dicritakake dening wakil perusahaan, nyatakake yen sawetara sistem kasebut disebarake dening pasukan koalisi ing Irak lan Afghanistan. Dheweke nambahake manawa ECS ngerti kerentanan saluran transmisi data lan cara nggunakake.

Jantung sistem AUDS yaiku stasiun kontrol operator, sing bisa dikontrol kabeh komponen sistem. Iku kalebu tampilan nelusuri, layar kontrol utama, lan tampilan rekaman video.

Kanggo nggedhekake area pengawasan, sistem kasebut bisa disambungake menyang jaringan, dadi sawetara sistem AUDS lengkap utawa jaringan radar sing disambungake menyang siji unit "sistem pengawasan lan telusuran / silencer". Kajaba iku, sistem AUDS bisa uga dadi bagean saka sistem pertahanan udara sing luwih gedhe, sanajan perusahaan kasebut durung arep ngembangake arah kasebut.

CEO Sistem Kontrol Perusahaan menehi komentar: "Meh saben dina ana insiden drone lan pelanggaran perimeter keamanan. Kajaba iku, sistem AUDS bisa ngilangi rasa wedi sing saya tambah ing struktur militer, pamrentah lan komersial sing ana gandhengane karo UAV cilik.

"Nalika UAV duwe akeh kegunaan sing positif, mesthine bakal digunakake kanggo tujuan jahat. Dheweke bisa nggawa kamera gaman, bahan kimia beracun lan bahan peledak lan bakal tambah akeh digunakake kanggo tujuan teror, spionase lan penyelundupan."

Bahan sing digunakake:
langit-watch.dk
www.tsagi.ru
www.iai.co.il
www.wb.com.pl
www.miltechmag.com
www.psicorp.com
www.baesystems.com
www.darpa.mil
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    10 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +5
      November 17 2015
      Israel, mesthi, ora ala. Nanging ana liyane sing luwih nyenengake.
      Saka 20 nganti 23 Oktober, Interpolitech-2015 ing VDNKh Moscow nuduhake akeh, akeh perkara anyar ing UAV. Kira-kira 30 perusahaan domestik (malah luwih) lagi melu topik iki. Rincian liyane bisa ditemokake ing sdelanounas.ru lan interpolitex.ru
      Ana uga akeh teknologi lan "barang tanpa awak" ing dalan. Ayo Rusia!
      1. SSI
        +2
        November 17 2015
        Bakal padha tuku??? Iku pitakonan ...
    2. 0
      November 17 2015
      Inggih, iku becik))) PERTAHANAN ateges mindhah KEMAJUAN maju))) Aku ora mikir yen aku ora bakal manggon kanggo ndeleng iki)) sawise 90s aku pancene panginten juru tulis bakal teka .. AN ora)))
      Good luck kanggo kabeh sing kerja ing kono
      1. +4
        November 17 2015
        Tinjauan kasebut bisa dadi luwih informatif yen sampeyan nambahake foto lan materi video ing conto UAV sing diterangake.
    3. +3
      November 17 2015
      ....... bakal tambah akeh digunakake kanggo tujuan jahat.
      Sakit sirah sing lara kanggo petugas penegak hukum kanggo taun-taun sing bakal teka. Nganti cukup dipercaya (maneh liwat nyoba lan kesalahan) algoritma counteraction dikembangaké. Kajaba iku, kesalahan, minangka aturan, bakal nyebabake akibat tragis.
    4. +3
      November 17 2015
      Ya ... UAV iku sejatine "Kothak Pandora" ... Oh, manungsa bakal direbut saka UAV iki ...
    5. +1
      November 17 2015
      UAV bisa mindhah artileri saka medan perang - nganti saiki bisa didebat, nanging wis cukup relevan.
      1. snc
        0
        November 17 2015
        Kanthi cara apa iki menarik?
      2. +2
        November 17 2015
        Quote: surozh
        UAV bisa mindhah artileri saka medan perang - nganti saiki bisa didebat, nanging wis cukup relevan.


        Iku mokal ing asas. Paling ora anggere manungsa nggunakake kendaraan roda lan dilacak, mesthine bakal luwih murah lan luwih gampang kanggo masang bedhil utawa rudal ing kendaraan darat tinimbang ing kendaraan udara. Sing nalika kabeh wong ngalih menyang platform mabur sing ora ndemek lemah, banjur ya.
      3. Komentar wis dibusak.
    6. +2
      November 17 2015
      Hello Dear Forum4ane!
      Aku kaya / bakal nambah 4 UAVs, manggoni panggonan pinunjul ing Intelligence, paprangan
      zona konflik Utamané padha mbuktekaken piyambak ora ala ing operasi khusus
      kanggo ngilangi tokoh odious saka radikal agama.Hotelos / bakal weruh RUSSIA
      posisi anjog ing pangembangan model ngarep-looking
      Kanthi Hormat.
    7. -2
      November 17 2015
      Kutipan saka Nitarus
      Inggih, iku becik))) PERTAHANAN ateges mindhah KEMAJUAN maju))) Aku ora mikir yen aku ora bakal manggon kanggo ndeleng iki)) sawise 90s aku pancene panginten juru tulis bakal teka .. AN ora)))
      Good luck kanggo kabeh sing kerja ing kono
      "Aku panginten aku ora bakal nggawe." ngguyu ..lan padha nindakake perkara sing bener ... ora akeh sing isih ana, mung 2-3 taun, .. karo Tsar sing kaya ngono ..))
    8. -2
      November 17 2015
      Kutipan saka marinier
      Hello Dear Forum4ane!
      Aku kaya / bakal nambah 4 UAVs, manggoni panggonan pinunjul ing Intelligence, paprangan
      zona konflik Utamané padha mbuktekaken piyambak ora ala ing operasi khusus
      kanggo ngilangi tokoh odious saka radikal agama.Hotelos / bakal weruh RUSSIA
      posisi anjog ing pangembangan model ngarep-looking
      Kanthi Hormat.

      Saben uwong pengin, kene .. sing meja, nanging .. iku mokal, iku salah lan .. mokal! .. ngguyu
    9. 0
      November 19 2015
      Oh, nalika isih cilik, aku melu model pesawat. Saiki, ngandhani blockheadku sing umure 13 taun yen nalika umure aku nggawe setengah salinan pesawat AN 2 mabur nganggo tanganku dhewe. Nanggepi, aku njaluk mata bunder lan pitakonan apa AN 2.
      1. 0
        November 19 2015
        Aku tuku pandhuan ilustrasi kanggo aku, saiki aku ngerti dhewe. nglirik

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"