Angkatan Bersenjata Republik Korea

14
Nalika ngomong babagan angkatan bersenjata Republik Korea, mesthine kudu eling yen sacara resmi negara iki isih perang karo tanggane, Korea Utara (DPRK). Hubungan antarane negara loro sing misahake Semenanjung Korea ing antarane dheweke ora nate ramah. Perlu dimangerteni manawa, sawise miwiti Perang Korea 1950-1953, Korea Lor cepet banget ngalahake pasukan "enom" saka tetanggan kidul. Ing kontrol Kidul, meh ora ana 10% wilayah negara karo kutha Busan. Yen ora ana intervensi ing konflik tentara Amerika lan PBB, kekalahan kasebut bakal rampung. Ing Korea Selatan, iki uga dieling-eling lan dheweke nyoba ngupayakake sing paling apik kanggo sinau saka kedadeyan kepungkur.

Iku dawa sejarah serangan dening tetanggan aggressor lan confrontation aktif karo DPRK kanggo dina iki nyurung Republik Korea kanggo nglampahi dana budget ageng (nganti 15%) ing pangopènan angkatan bersenjata lan njaga wajib militer kanggo wong ing negara. Miturut konstitusi, kabeh wong Korea Selatan diwajibake dadi tentara. Ing wektu sing padha, umur konsep saka 18 nganti 35 taun. Ing mangsa perang, wajib militer kanggo wong lanang umur 18 nganti 45 taun. Suwene layanan wajib saka 21 sasi (Angkatan Darat lan Korps Marinir) nganti 23 sasi (Angkatan Laut) nganti 24 sasi (Angkatan Udara).



Ing wektu sing padha, ora ana penundaan sinau ing Korea Selatan, siswa bisa dikonfigurasi dadi tentara langsung saka universitas, penundaan kanggo wajib militer amarga lara uga diwenehake kanthi ora gelem. "Mowing" ora ditampa ing Republik Korea. Ing pirang-pirang kasus, iki luwih larang kanggo awake dhewe, amarga bakal menehi akeh masalah babagan lapangan kerja, utamane ing perusahaan lan perusahaan gedhe. Miturut hukum Korea, penolakan kanggo njabat angkatan bersenjata dihukum penjara 18 wulan. Ing wektu sing padha, wis dirilis karo "tiket serigala" kuwi, sampeyan bisa lali bab proyek prayoga, karir utawa sinau ing institusi pendidikan adiluhung. Fitur liyane sing aneh yaiku wong sing duwe tato ing awak dibebasake saka layanan. Ing Korea Selatan, dheweke isih ana hubungane karo gangster lan bandit lan minangka simbol isin.

[media=https://www.youtube.com/watch?v=rowLmoyFzDw]

Tentara Korea Kidul kalebu pasukan darat, angkatan laut, kalebu Korps Marinir, lan angkatan udara. Umume pasukan sing kasedhiya disebar ing cedhak Zona Demiliterisasi Korea. Presiden negara minangka Panglima Tertinggi, pimpinan umum angkatan bersenjata ditindakake dening Menteri Pertahanan. Perencanaan strategis lan kepemimpinan operasional angkatan bersenjata Korea Selatan ing model Amerika ditindakake dening Komite Kepala Staf, sing dadi Staf Umum. Ana uga Kementerian Pertahanan ing Republik Korea, nanging nyatane, organisasi sipil sing tanggung jawab kanggo anggaran angkatan bersenjata, masalah personel lan pasokan. Kajaba iku, Korea Kidul duwe unit pengawal tapel wates maritim lan pertahanan sipil.

Ing babagan jumlah pasukan aktif, tentara Korea Selatan dianggep nomer pitu ing donya. Miturut informasi kanggo 2014, babagan 630 ewu wong sing dilayani ing angkatan bersenjata. Jumlah cadangan, miturut macem-macem prakiraan, kisaran saka 2,97 yuta kanggo 4,5 yuta wong. Ing babagan belanja militer, tentara Korea Selatan ing taun 2014 peringkat 10 ing donya kanthi indikator 36,7 milyar dolar AS (data saka Institut Riset Perdamaian Stockholm). Ing babagan jumlah personil militèr per kapita, Korea Kidul rangking nomer loro ing donya sawisé negara tetanggan ing sisih lor, DPRK.

Mesthine, tentara Korea Selatan meh kaping pindho tinimbang tentara DPRK, nanging ing babagan sumber daya mobilisasi ora kalah karo tanggane sisih lor. Ing sisih Republik Korea, ana luwih saka tikel kaping pindho ing populasi - luwih saka 51 yuta miturut 2015, nglawan 24 yuta kanggo tetanggan lor, PDB Republik Korea ngluwihi PDB DPRK kanthi luwih akeh. saka kaping 100, lan angkatan bersenjata, sanajan luwih cilik, nanging bersenjata karo model senjata lan peralatan militer sing luwih modern. Kesempatan ekonomi loro Korea saiki mung ora bisa dibandhingake.

Parade ing Seoul


Sajrone 20 taun kepungkur, angkatan bersenjata kelas siji wis digawe ing Korea Selatan, sing bisa kasil nahan tentara meh kabeh negara. Ing meh kabeh babagan, angkatan bersenjata negara iki saiki ana ing antarane sepuluh tentara paling kuat ing donya, utamane diwenehi tingkat latihan tempur sing dhuwur banget. Uga, angkatan bersenjata duwe mburi kuwat ing wangun basis industri kuat. Dina iki, produksi akeh jinis senjata modern lan peralatan militer, kang ing tingkat dhuwur pembangunan. Iki pluru balistik lan cruise Hyunmu, lan tank K2, lan BMP K21, lan bedhil self-propelled K9, uga latihan tempur pesawat jet T-50, lan kapal perang saka macem-macem kelas. Bebarengan karo Federasi Rusia, sistem pertahanan udara jarak jauh Korea digawe.

Salah sawijining fitur saka konflik militer sing bisa ditindakake karo DPRK, yaiku Korea Lor minangka mungsuh sing paling jelas lan kemungkinan saka angkatan bersenjata Korea Selatan, yaiku nalika nyerang saka sisih lor, angkatan bersenjata Republik Korea mung bakal duwe. ora ono kanggo mundur. Wilayah negara kasebut cilik banget, saliyane, Seoul kanthi populasi 10 yuta dumunung ora adoh saka tapel wates. Nganggep iki, yen ana konflik, prajurit Korea Selatan kudu mati ing tapel wates, ngalami kerugian gedhe saka tembakan artileri Korea Utara. Perlu dicathet yen, nyadari keterbelakangan teknis, DPRK mbangun strategi kanthi basis aksi asimetris lan kabijakan sing nyebabake karusakan sing ora bisa ditampa ing mungsuh. Kira-kira 20 ewu sistem artileri lan instalasi MLRS ing Korea Lor disebar ing sadawane tapel wates, sing bisa tekan Seoul. Kanggo nyuda jumlah artileri kasebut ora bisa ditindakake kanthi fisik.

Angkatan Darat Korea Kidul

Umume personel militer Korea Selatan njabat ing pasukan darat. Ing taun 2014, jumlah pasukan darat ana 495 ewu wong. Ing wektu sing padha, Korea Kidul mikir babagan nyuda jumlah pasukan darat. Rencanane kanggo nyuda jumlah divisi saka 47 (ditugasake / cadangan) dadi 28, lan jumlah personil militer saka 495 ewu dadi 387 ewu wong.

MBT K1


Pasukan darat dipérang dadi pasukan subordinasi pusat (Kepala Staf Panitia), loro tentara lapangan (PA) lan siji komando operasional (mantan PA). Pasukan subordinasi pusat dumadi saka enem komando: Komando Rudal; Komando Operasi Udara (loro brigade tentara penerbangan); Komando Operasi Khusus (6 brigade udara lan batalyon pasukan khusus); Komando Pertahanan Ibukota (loro divisi cadangan, loro divisi pertahanan wilayah, komunikasi lan brigade perlindungan kimia); Komando Logistik lan Komando Pelatihan.

Tentara Lapangan 1 dumadi saka telung korps tentara (AK 2, 3, 8), uga macem-macem unit subordinasi tentara. Secara total, iki kalebu 8 infantri lan siji divisi mekanis, uga waja, mekanik, loro teknik, telung artileri, papat brigade komunikasi lan loro resimen pasukan khusus.

Komando Operasional 2 (mantan PA 2) kalebu 7 divisi pertahanan teritorial, uga rong brigade pasukan khusus.

Tentara Lapangan 3 dumadi saka limang korps (1st, 5th, 6th, 7th AK lan korps pertahanan ibukutha), uga macem-macem unit subordinasi tentara. Total, tentara iki wis 11 infantri (kalebu cadangan) lan 5 divisi mechanized, uga siji nimbali udhara, telung wojo, limang tentara meriem, limang komunikasi lan papat brigade engineering lan papat resimen pasukan khusus.

Saiki, tentara Korea Selatan duwe 2400 nganti 2500 tank, udakara 2700 macem-macem kendaraan tempur lapis baja, 5800 sistem artileri, kalebu luwih saka 1900 artileri sing digerakake dhewe, 60 sistem rudal lan udakara 600 helikopter.

155 mm self-propelled bedhil K9


Ing basis saka armada tank negara digawe saka kendaraan modern - K1 MBT, kang digawe ing roso kesengsem kuwat saka tank Amérika M1 Abrams, bener versi Korea sawijining. Secara total, ana udakara 1027 tank K1 (padha karo versi pisanan M1, dilengkapi bedhil 105 mm) lan 484 tank K1A1 / 2 (sing padha karo M1A1 / A2 sing luwih apik, beda-beda ing ngarsane pistol 120 mm). Kajaba iku, negara wis nggawe janjeni MBT K2 "Black Panther", ing total ana paling ora 3 tank kuwi, ing mangsa liyane 297 kendaraan kuwi kudu ditampa. Uga, pasukan isih duwe bab 880 modernized Amérika M48 Patton tank saka macem-macem versi, kang banget outdated, lan munggah 33 tank T-80U (dikirim ing akun utang) lan loro T80UK.

Kajaba iku, ana arsenal rodo nyengsemaken saka kendaraan tempur infanteri modern lan operator personel wojo, kalebu nganti 70 BMP-3s. Basis taman iki kira-kira 1700 kendaraan tempur infanteri K200 dhewe lan paling ora 125 K21 sing paling maju, sing dianggep wong Korea minangka sing paling apik ing donya. Direncanakake mbangun luwih saka 40 unit kendaraan tempur infanteri iki, kanthi bersenjata meriam otomatis 460 mm. Kajaba iku, nganti 420 operator personel lapis baja M113 Amerika, nganti 300 Swedia Bv 206, 200 KM-900 dhewe (salinan sing dilisensi saka Fiat-6614 Italia) lan udakara 30 BTR-80A Rusia.

Saiki, tentara meriem self-propelled Angkatan Bersenjata Korea Selatan adhedhasar bedhil self-propelled 155-mm dhewe K9, sing dibangun watara 900 unit, ing mangsa ngarep bakal ana luwih saka 1,1. Kajaba iku, ana 1180 155-mm K55A1 bedhil poto-propelled, kang salinan saka M109A2 bedhil poto-propelled Amérika. Ana uga rencana kanggo nampa nganti 800 EVO-105 bedhil poto-propelled, kang digawe dening nginstal howitzer Amérika M101 ing basis saka truk mati-dalan. Artileri roket diwakili dening 156 Korea 136-mm K1 / A130 MLRS lan 60 270-mm Amerika M1 / A227 MLRS, sing bisa digunakake minangka peluncur kanggo misil taktis ATACMS Amerika.

BMP K21


Pertahanan udara militer dumadi saka nganti 120 sistem pertahanan udara Korea paling anyar K-SAM "Chunma", uga luwih saka sewu MANPADS (diprodhuksi dening AS, Prancis, Inggris Raya lan Rusia). Kajaba iku, ana nganti 700 ZSU dhewe sing dibangun kanthi basis kendaraan tempur infanteri K200 lan udakara 200 bedhil anti-pesawat.

Penerbangan tentara duwe nganti 90 helikopter serangan Amerika AH-1F / J "Cobra" lan nganti 500 helikopter transportasi lan multi-tujuan saka macem-macem jinis.

Nanggepi pangembangan aktif program rudal DPRK, Seoul uga ngembangake pasukan rudal dhewe. Saiki, pasukan darat Korea Selatan bersenjata paling ora 30 rudal taktis Hyunmu-1 berbasis seluler (jarak tembak - 180 km) lan nganti 100 rudal Hyunmu-2A berbasis silo (jarak tembak - 300 km). Dianggep manawa Angkatan Bersenjata Republik Korea bakal nampa pluru Hyunmu ing mangsa ngarep, sing jarake wis 500-1500 km.

Angkatan Laut Korea Kidul

Udakara 70 wong njabat ing Angkatan Laut Republik Korea, kalebu 000 wong ing Korps Marinir (ing taun 29). Ana 2015 kapal sing beroperasi, kalebu 180 kapal selam, 15 kapal perang permukaan lan kapal patroli, 130 kapal pendarat, lan nganti 10 kapal tambahan. Ing penerbangan angkatan laut, ana sekitar 20 pesawat lan helikopter. Korps Marinir bersenjata nganti 70 sistem tempur sing dilacak, kalebu bedhil mandhiri. Angkatan Laut Republik Korea sacara organisasi dipérang dadi telu armada: 1 (Wetan), 2 (Kulon) lan 3 (Kidul). Saliyane armada, ana Komando Pertempuran, sing kalebu Flotilla Pasukan Aneka 5, Flotilla Kapal Selam 9, lan brigade pasukan khusus.



Armada kapal selam Korea Selatan kasusun saka 15 kapal selam diesel-listrik. Ing antarane yaiku 13 kapal selam Jerman - 9 saka proyek 209/1200 lan 4 saka proyek paling anyar 214/1700 (5 liyane bakal dibangun). Kajaba iku, armada kasebut duwe rong kapal selam cebol sabotase saka jinis Dolgorae.

Penyangga pasukan permukaan armada yaiku 12 perusak - kabeh konstruksi dhewe. Antarane wong-wong mau ana 3 perusak kelas Sejong Taewan, 6 kelas Chungmugon Lee Sunsin, lan 3 kelas Gwangaetho. Sing paling modern yaiku kapal perusak Sejong Taewang, sing uga kapal perang permukaan non-pesawat paling kuat ing donya. Kapal kasebut duwe sistem Aegis lan dilengkapi peluncur vertikal kanthi macem-macem gaman. Kabeh rudal sing ana ing kapal, kajaba sistem rudal Standar (USA), duwe rancangan dhewe, sanajan digawe kanthi kerjasama karo Amerika Serikat. Sing paling kuat saka wong-wong mau gaman iku pluru layaran basis segara "Hyunmu-3" (iso dibandhingke ing ciri kanggo "Tomahawk"), karo sawetara 1,5 ewu kilometer. Rudal Hyunmu-3 sacara resmi kalebu ing kulawarga sing padha karo Hyunmu-1 lan Hyunmu-2, nanging mung sacara resmi. Wiwit rudal darat minangka rudal balistik, lan rudal laut minangka rudal jelajah.

Pangrusak kelas Sejong Daewang


Kapal frigat kelas Ulsan (ana 8 unit) dianggep minangka kapal sing relatif lungse. Dheweke diganti karo frigat kelas Incheon (3 ing armada, paling ora 18 bakal dibangun), sing uga bakal bersenjata karo Hyunmu-3 SLCM. Kajaba iku, armada kasebut duwe 19 korvet kelas Pohang sing bersenjata rudal anti-kapal.

Angkatan Udara Korea Kidul

Kira-kira 65 ewu personel militer njabat ing Angkatan Udara Republik Korea (ing 2014). Angkatan Udhara bersenjata udakara 450 pesawat tempur, umume buatan Amerika. Angkatan Udara negara kasebut sacara organisasi dipérang dadi 7 komando: Operasional; Pertempuran Kidul lan Lor, loro komando pertahanan udara; logistik lan latihan.

F-15K


Pesawat tempur paling modern ing Angkatan Udara Korea Selatan yaiku 60 pesawat tempur F-15K, 117 F-16C multi-peran lan 51 F-16D sing duwe kursi loro. Kajaba iku, ana 20 pesawat tempur serbaguna cahya FA-50 produksi kita dhewe (liyane 40 pesawat wis dipesen), yaiku versi tempur saka pesawat latihan jet T-50 Golden Eagle. Saliyane wong-wong mau, Angkatan Udhara duwe nomer pinunjul saka pejuang Amerika lungse - 69 F-4 Phantom II lan 151 Northrop F-5, nalika kemampuan tempur nyata saka pejuang iki katon banget mangu. Senajan ing kene iku penting kanggo mbandhingaké karo apa, amarga Angkatan Udhara DPRK isih bersenjata karo salinan Cina saka Soviet MiG-17 fighter.

Tumindak penerbangan militer Korea Selatan bisa ngoordinasi 4 pesawat Boeing 737 AEW & C AWACS, saliyane ana 8 pesawat pengintai lan pengawasan RC-800 Inggris sing dibangun kanthi basis Hawker 800. Penerbangan transportasi militer diwakili dening 16 Amerika. Pesawat Lockheed C-130 lan 18 Spanyol CN -235M, uga rong pesawat kanggo transportasi perwira senior Boeing 737 lan Boeing 747.

FA-50


Saiki, pesawat latihan utama Angkatan Udara Korea Selatan mboko sithik dadi T-50 Golden Eagle kanthi desain dhewe. Angkatan Udara wis duwe 22 pesawat kasebut (total 63 pesawat wis dipesen). Kabeh mau kudu ngganti Northrop F-5F Amerika sing digunakake kanggo latihan ing Angkatan Udara. Pesawat kulawarga T-50, kalebu pesawat tempur serbaguna cahya FA-50, nduweni prospek sing apik, kalebu kanggo ekspor. Rencana Republik Korea uga kalebu akuisisi 40 jet tempur F-35A generasi kalima saka Amerika Serikat.

Sumber informasi:
http://rusplt.ru/world/armiya-yujnoy-korei-k-voyne-gotova-7647.html
http://www.ruskorinfo.ru/wiki/armiya
http://asia-tv.su/dir/obshhaja/voennaja_sluzhba_v_koree/1-1-0-83
http://voprosik.net/sravnenie-sil-armij-severnoj-i-yuzhnoj-korei
Bahan saka sumber terbuka
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

14 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    November 18 2015
    Yen sampeyan pengin tentrem, siap kanggo perang
  2. +4
    November 18 2015
    117 multi-peran F-16C lan 51 F-16D rong kursi

    Aku pengin nambah manawa perang babagan kontrak modernisasi KF-16C / D Block.52 Korea bubar rampung. Saka sajarah masalah. Wong Korea mutusake kanggo nganyarke KF-16C / D Block.52 lan BAE Systems lan Raytheon melu iki, iklan terus lan perusahaan kasebut wis wiwit ngetung bathi. Nanging ora ana ing kene. Dumadakan, wakil pelanggan mangu-mangu manawa perusahaan-perusahaan kasebut bisa nyukupi 2,7 milyar dolar AS lan litigasi diwiwiti supaya ora mbayar paukuman ... Iku bakal katon, kenapa iki? Mesthi wae, ora ana perusahaan Lockheed Martin sing ana ing endi-endi, sing, bebarengan karo Northrop Grumman, katon bakal nindakake modernisasi iki, kaya sing dakngerteni, kontrak kasebut durung ditandatangani.
    Jujur, varian LM lan NG katon luwih atraktif, amarga praktis yaiku F-16V Viper, sing penerbangan pertama digawe tanggal 16 Oktober taun iki.
  3. +2
    November 18 2015
    Layar ing gambar pisanan menarik - iku tembus, misale jek? Kang menehi kritik dening ketepakan saka relief ing layar lan konco iku? Utawa mung kebetulan.
    1. +2
      November 18 2015
      Kebeneran. Yen sampeyan ndeleng kanthi cetha, pinggir tengen ora cocog.
  4. +4
    November 18 2015
    review apik. Wigati dicathet yen Korea Selatan nduweni industri militer sing cukup maju. Nanging kanggo ngalahake tentara DPRK dhewe, ora bakal bisa. Amerika Serikat karo sawetara sekutu, ing tangan siji, lan China, ing sisih liyane, mesthi bakal ditarik menyang perang ing Korea. Asil ora bisa ditebak. Ora ana sing apik kanggo kita uga. Dadi, aku pengin toleransi lan akal sehat kanggo wong Korea lan para patrone.
    1. -3
      November 18 2015
      Quote: saruman
      Nanging kanggo ngalahake tentara DPRK dhewe, ora bakal bisa

      Ento kenapa? Apa sampeyan yakin yen wong Korea bakal berjuang nganti mati kanggo wong sing nggumunake? Tentara DPRK minangka tentara potensial tawanan perang. Sanalika komunikasi ilang lan komando gabungan ambruk (lan bakal kelakon), tentara bakal dadi rabble sing ora bisa dikendhaleni.
      Quote: saruman
      lan China ing sisih liyane

      Ya, mesthi, ora ana apa-apa maneh kanggo wong Cina. Dheweke dhewe wis siyap mbuwang tank ing Pyongyang.
      1. 0
        November 18 2015
        ora ana sing kaya ngono ... fanatisme lan iman marang "pemimpin" Korea Utara .. kita ora nate ngimpi babagan kaya ngono ing Stalin, dheweke isih bakal gelut kaya ngono.
    2. +3
      November 18 2015
      Quote: saruman
      review apik.

      Sayange, penulis paling kamungkinan "scooped informasi" saka sumber unverified, ora tenan ngerti apa kang nulis bab. Tuladhane:
      Saiki, pasukan darat Korea Selatan bersenjata paling ora 30 misil taktis Hyunmu-1 berbasis seluler (jarak tembak - 180 km) lan nganti 100 misil Hyunmu-2A berbasis silo (jarak tembak - 300 km).
      OTR Hyunmoo (digambarke) adhedhasar rudal anti-pesawat Nike-Hercules Amerika sing wis lungse lan pancen ora realistis yen dilebokake ing tambang.
  5. -1
    November 18 2015
    Wektu sing apik.
    Menia kesengsem karo artikel militèr saka biudzet, lan iki ing mangsa tentrem.
    ora ana inflasi, kaya sing dakrungu, ora ana defisit anggaran lan apa
    syarat layanan kudu diakoni, luwih-luwih ora ana bantuan asing.
    Contone, Israel, Mesir. Kajaba iku, kudu dicathet yen riad kuwi ekonomi
    raksasa. China, Jepang. Lan apa sukses ing V.P.K.
    Matur nuwun kanggo penulis.
    1. 0
      November 18 2015
      www.translit.ru
  6. +2
    November 18 2015
    Kira-kira 20 ewu sistem artileri lan instalasi MLRS ing Korea Lor disebar ing sadawane tapel wates, sing bisa tekan Seoul. Kanggo nyuda jumlah artileri kasebut ora bisa ditindakake kanthi fisik.

    Supaya wong ora ngomong, nanging artileri "stasioner", kanthi nggunakake sing tepat, isih mutusake!
  7. +2
    November 18 2015
    Thanks kanggo penulis artikel. Kabeh jembar, informatif.
    Aku bakal nggedhekake topik helikopter sethithik, yen ora mung siji baris 
    Kajaba iku, kaya umume senjata, Korea Kidul uga nyoba mandhiri ing kene.
    Wiwit 2012, pangiriman helikopter nasional KUH-1 Surion, dikembangake kanthi partisipasi keprihatinan Eurocopter, diwiwiti menyang tentara.
    Tentara Korea Selatan samesthine bakal tuku 2023 helikopter Surion ing taun 245, utamane kanggo ngganti armada helikopter Bell UH-1.
    1. 0
      November 18 2015
      Kabeh kekuwatan iki, mesthi, banget "elek", nanging praktis dibatalake kanthi anané senjata nuklir ing DPRK, uga anané paling ora sangang (aku ora ngelingi persis) pembangkit listrik tenaga nuklir ing Korea Selatan. , kang, ing acara salabetipun kanggo DPRK ing ngarep militèr, temtunipun bakal kena dening wong-wong mau misil.
      Dadi yen ana wong saka pimpinan Korea loro kasebut ora edan, mula perang antarane dheweke ora nyata.
      1. 0
        November 19 2015
        Akibate, wong Korea bakal kalah.
  8. +1
    November 18 2015
    Kutipan saka: zyablik.olga
    Hyunmu-2A

    Apa iki? Pancen "nyorong" menyang TPK, nanging ora menyang tambang.. Apa ana watesan ambane tambang?
  9. +1
    November 18 2015
    Korea Selatan lan Jepang minangka rong tentara sing bakal digunakake dening Amerika Serikat
  10. +1
    November 18 2015
    Kutipan saka Mera Joota
    Apa sampeyan yakin yen wong Korea bakal berjuang nganti mati kanggo wong sing nggumunake? Tentara DPRK minangka tentara potensial tawanan perang. Sanalika komunikasi ilang lan komando gabungan ambruk (lan bakal kelakon), tentara bakal dadi rabble sing ora bisa dikendhaleni.

    Apa sampeyan ngerti mentalitas wong Korea Lor kanthi apik nganti sampeyan ngomong kanthi yakin?
  11. 0
    November 29 2015
    Sing paling modern yaiku kapal perusak Sejong Taewang, sing uga dadi kapal perang non-pesawat sing paling kuat ing donya.
  12. 0
    Maret 20 2016
    Iki sapa sing kudu kerja bareng. Korea Kidul relatif cedhak karo Federasi Rusia, nanging cukup adoh ora duwe masalah wilayah. Umumé, iku negara teknologi dhuwur. Dadi bakal dadi sekutu sing apik banget. Luwih apik tinimbang China.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"