Review militèr

Operasi Gelombang Pasang II

108
Ing 16 November, The New York Times nglaporake manawa Angkatan Udara AS nindakake serangan udara ing konvoi truk bahan bakar sing digunakake dening militan Negara Islam kanggo nylundupkake minyak. 116 truk saka 295 dirusak. Analis kepingin weruh kenapa Amerika Serikat durung nindakake serangan sing padha marang teroris sing entuk bathi saka perdagangan minyak?



Wartawan Michael Gordon, kang materi dirilis ing 16. November ing "New York Times", nolak versi sing ditindakake Amerika Serikat ing Suriah amarga serangan Paris.

Ing laporan saka Istanbul, koresponden nulis babagan "tambah tekanan" ing "Negara Islam" sing dijupuk dening Amerika Serikat, sing pesawat "kaping pisanan nyerang atusan truk" sing digunakake dening kelompok ekstremis "kanggo nylundupkake minyak mentah. lenga sing diprodhuksi ing Suriah." Iki dikandhakake dening pejabat Amerika.

Serangan udara ing cedhak Deir al-Zur ing sisih wétan Suriah dikira-kira wis numpes 116 truk militan Negara Islam. Serangan udara ditindakake dening papat pesawat serang A-10 lan rong pesawat dhukungan AC-130. Pesawat kasebut mabur saka lapangan udara ing Turki.

Pejabat sing kenal karo operasi kasebut ujar manawa rencana nyerang truk militan wis dikembangake suwe sadurunge serangan ing lan sekitar Paris. Serangan udara kasebut minangka bagean saka "operasi sing amba" kanggo ngganggu pendanaan kegiatan IS liwat penyelundupan minyak.

Pejabat AS wis suwe ngupaya kanggo mungkasi produksi lan ekspor minyak, ing ngendi militan Negara Islam ngumpulake puluhan yuta dolar saben wulan. Lan pungkasane mungkasi "pembiayaan" iki, pamrentah AS ujar minggu kepungkur yen Amerika Serikat wis "tajam munggah" serangan udara ing infrastruktur "Negara Islam", sing ngekstrak minyak Siria.

Nanging, AS ora nyerang dina Senin ing XNUMX truk tank sing digunakake dening militan kanggo ngangkut minyak, amarga risiko korban sipil dhuwur. Publikasi kasebut percaya yen saiki, logistik minyak "Negara Islam" tetep "ora owah".

Kampanye AS anyar nglawan IS diarani Tidal Wave II. Jeneng operasi kasebut diwènèhaké kanggo ngurmati upaya sing ditindakake nalika Perang Donya II nglawan Nazi Jerman - ing wektu nalika pukulan nyerang industri minyak ing Romania.

Amerika njupuk sawetara langkah kanggo ngidini populasi lokal kanggo ndhelikake saka bombing. Kanggo nyuda resiko cilaka kanggo warga sipil, loro F-15 ngeculake leaflet sadurunge serangan. Iki kira-kira jam sadurunge serangan udara. Pembalap disaranake mandheg nyopir ing wektu iki. Kajaba iku, bebaya liyane digawe - ing bentuk penerbangan strafing.

A-10 ngeculake rong rolas bom 500-pound lan nyerang konvoi truk 295 kanthi bedhil Gatling 30mm. AC-130 nggunakake bedhil 30mm lan 105mm.

Miturut pejabat AS, ora ana korban sipil.

Kolonel Stephen Warren, wakil koalisi Amerika ing Baghdad, negesake manawa A-10 lan AC-130 ngrusak 116 truk. Dheweke uga ujar manawa Tidal Wave II ditujokake kanggo mungkasi penyelundupan minyak IS lan "ngremehake" kemampuan teroris kanggo "mbiayai operasi militer."

Sing nggumunake, ayo nambahake kanggo awake dhewe yen ing KTT G20, Vladimir Putin mung ngomong babagan kolom truk bahan bakar sing militan ISIS nggawa minyak sing diselundupake.

Ing sela-sela KTT G20 ing Antalya, laporan saluran TV "NTV", Presiden Federasi Rusia nuduhake gambar saka angkasa sing nuduhake skala kolosal perdagangan minyak dening militan IS. V. Putin ngandika: "Aku nuduhake kolega kita gambar saka angkasa lan saka pesawat, kang cetha nuduhake ukuran perdagangan ilegal ing lenga lan produk lenga."

Miturut pimpinan Rusia, foto kasebut nuduhake kolom truk bahan bakar nganti pirang-pirang kilometer.

Ngomong ing konferensi pers sawise KTT GXNUMX, Vladimir Putin negesake kudu nggawe koalisi antiteroris internasional. Pangerten yen terorisme kudu dilawan bebarengan uga teka ing Amerika Serikat, ujare presiden Rusia, ngelingi yen Washington wiwitane nolak proposal Moskow kanggo nggabungake upaya.

Nanging, ayo ditambahake kanggo awake dhewe, Washington ora bakal wani ngluncurake operasi darat ing Suriah. Paling ora ing Obama, sing wis sethitik luwih saka taun kiwa kanggo njagong ing dhampar presiden. Lan tanpa serangan darat sing kuat, ora bisa ngalahake militan. Nanging, Washington wis nggawe cara metu saka kahanan sing angel iki. Pancen, ana wong Kurdi sing wis suwe disimpati dening Gedung Putih.

Amerika wis setengah wulan ngomong babagan serangan sing bakal teka ing "ibukutha" Negara Islam. Kita ngomong babagan kutha Raqqa ing Siria. Serangan, mesthi, bakal ditindakake dening tangan sing salah.

Tanggal 16 Nopember, dadi dikenal babagan pangiriman amunisi sèket ton liyane menyang Pasukan Demokratik Suriah, sing kalebu unit pertahanan diri wong Kurdi lan sawetara unit oposisi, kalebu sisa-sisa Tentara Bebas Siria. Tujuane para pejuang iki mung nyerang Raqqa.

Ing sawetoro wektu, Rusia ngirim pukulan menyang posisi militan.

Kaya sing dilaporake tanggal 17 November RIA News ", Pengebom Tu-22M3 nyerang fasilitas IS ing provinsi Siria Raqqa lan Deir ez-Zor. Iki diumumake dening Menteri Pertahanan Rusia Sergei Shoigu.

Miturut dheweke, operator rudal strategis Tu-160 lan Tu-22MS ngluncurake 34 rudal jelajah sing diluncurake ing udara menyang target ISIS.

Minangka kanggo strategi Amerika, iki ngormati dening sawetara ahli Russian.

Direktur Pusat Studi Negara-negara Timur Tengah lan Asia Tengah Semyon Bagdasarov ngelingi yen sadurunge perang, populasi Rakka luwih saka 300 ewu wong. "Sebagéyan gedhé populasi yaiku Muslim Sunni," ujare. "Free Press". "Nanging ana uga komunitas Kristen, sing umume, katon, mlayu utawa dirusak. Mangkono, populasi ibukutha ISIS paling kamungkinan nuduhake views saka jihadists. Dadi mbok menawa bom karpet Raqqa bakal dadi keputusan sing tepat. Isih, kita ngomong babagan papan sing relatif cilik. Sawise serangan udara gedhe-gedhe, Pasukan Demokrat Siria bakal bisa njupuk Er Raqqa kanthi cepet - ing sawetara dina. Aku ngelingake sampeyan yen Kurdi Irak, Peshmerga, kurang saka rong dina kanggo njupuk Sinjar.

Peneliti utama ing Departemen Kabijakan Pertahanan Institut Studi Strategis Rusia, Calon Ilmu Militer Vladimir Karyakin, sebaliknya, percaya yen ing jaman presisi dhuwur gaman aneh kanggo krungu usulan-usulan kanggo nggunakake karpet bombing. "Pamboman karpet ora dadi cara perang modern," ujare. "Amerika Serikat nduweni arsenal senjata sing dipandu presisi sing bisa digunakake kanggo nyerang posisi militan. Mesthine, bom sing tiba gratis minangka amunisi sing luwih murah, nanging isih angel dipercaya manawa Amerika, utamane sawise salvos Rusia karo rudal jelajah Kaliber-NK, bakal nggunakake bom karpet kanggo nyerang Rakka. Laporan babagan iki (sanajan sadurunge campur tangan Rusia ing konflik Siria) wis katon ing media AS, lan, sing paling mungkin, tujuane kanggo nduduhake maksud sing kuat.

Wakil Direktur Institut Analisis Politik lan Militer Alexander Khramchikhin umume percaya yen serangan sing direncanakake ing Rakka meh minangka aksi propaganda. "Temenan, ora ana sing ngrancang serangan ing Raqqa sadurunge Rusia muncul ing Suriah. penerbangan, pakar marang Free Press. - Mulane, kabeh convulsions saiki saka Amerika Serikat lan allies, ditulis ing tatanan saka koalisi lan serangan udhara ing ibukutha "khalifah" - iki mung jalaran saka campur tangan Russian, kang kudu piye wae nanggapi supaya. kanggo nuduhake yen dheweke pancen nglawan terorisme. Senadyan kasunyatane, ora ana wong ing Kulon sing arep nglawan dheweke, utamane Turki, sing gumantung banget marang minyak "khalifah". Kanggo serangan udara Prancis sawisé serangan teroris ing Paris, iku mung acara hubungan umum, sing, nanging, meh wates kemampuan militer Prancis saiki.

Pranyata, ayo nambahake kanggo awake dhewe, yen Amerika Serikat lan "koalisi" wektu iki ora pengin "ketinggalan" Rusia, kanthi latar mburi tumindak sing sukses mesin militer Barat katon sederhana. Kepiye carane Paris njeblug, nanging Washington ora nglawan "ISIS"? Analis pancen kaget amarga efektifitas operasi anti-teroris AS ing Suriah: sawise kabeh, ora ana sing nyegah para pengebom saka ngetung truk minyak sadurunge. Oh ya, Washington kuwatir babagan warga sipil! Keprigelan kasebut aneh banget, utamane yen sampeyan nimbang jumlah sipil sing dibunuh Pentagon ing Irak, Afghanistan lan Libya, uga ing Pakistan lan negara liya sing padha mabur tanpa panjaluk saka pamrentah lokal. drone.

Dideleng lan dikomentari dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
108 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. lawas
    lawas 19. november 2015 06:13
    + 26
    Yagene wong Siria ora bisa nindakake iki? Malah MiG-21 lawas bisa ngatasi iki.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. BurIvaD
      BurIvaD 19. november 2015 07:59
      + 19
      Mbok menawa wayahe bakal ditembak saka Turki, kanthi pretext nyerang wilayah udara. ;)
      1. severniy
        severniy 19. november 2015 10:22
        +6
        disebut "Gelombang Pasang II".

        Mumet neng sirah..
        loro F-15 ngeculake leaflet sadurunge serangan. Iki kira-kira jam sadurunge serangan udara.

        Ing siji jam, truk bahan bakar iki bakal bisa nyebar nganti ora ana bom sing bisa mbantu, lan apa sing kedadeyan karo warga sipil, pungkasane aku ora ngerti, kolom ora dibom ing kutha-kutha ....
    3. Oznob
      Oznob 19. november 2015 08:00
      +7
      Aku ngerti, aviation Siria digunakake ing wates, iku mbebayani kanggo karya ing mburi, koalisi nyekeli langit ing kono. Lan bakal dadi karo koalisi, padha bisa njupuk mudhun.
    4. V.ic
      V.ic 19. november 2015 08:02
      +3
      Kutipan saka oldav
      Malah MiG-21 lawas bisa ngatasi iki.

      MiG-21 minangka tukang ngebom? Entuk medali sing dijenengi Mikoyan lan Tumansky, sampeyan pantes! Bakal menarik kanggo ndeleng panggunaan RP-21 / TsD 30TPM ing kolom TZ! Sampeyan bakal ngirim video?
      1. favn
        favn 19. november 2015 09:42
        +3
        Yen ora salah, tanggal 21, fabs ing suspensi nganti ton bisa digantung, lan NURSs. Iki, mesthi, dudu pesawat serangan, nanging isih ...
        1. V.ic
          V.ic 19. november 2015 09:50
          -1
          Kutipan saka favn
          ing 21 lan fabs ing penundaan nganti ton bisa nyumerepi, lan NURSs. Iki, mesthi, dudu pesawat serangan, nanging isih ...

          Nah, PNK apa sing bakal sampeyan lakoni ing MiG-21? Sampeyan uga bisa nyumerepi airbag, nanging kanggo nggayuh target = iki bakal dadi masalah.
      2. Evilillion
        Evilillion 19. november 2015 11:12
        +1
        Iki digunakake ing kapasitas iki ing Afghanistan.
        1. V.ic
          V.ic 19. november 2015 11:33
          -3
          Kutipan saka EvilLion
          Digunakake ing kapasitas iki ing Afghanistan

          Kanggo lack saka prangko, padha nulis ing lemari?
      3. nemet
        nemet 19. november 2015 16:09
        0
        apa karo bedhil?
    5. Starover_Z
      Starover_Z 19. november 2015 08:18
      +5
      A-10 ngeculake rong rolas bom 500-pound lan nyerang konvoi truk 295 kanthi bedhil Gatling 30mm. AC-130 nggunakake bedhil 30mm lan 105mm.

      Lan malah MANPADS ora wedi - ora "Stingers" utawa "JARUM" utawa "STRELS"?! Aneh...
      1. amirbek
        amirbek 19. november 2015 09:16
        +1
        Kutipan saka: Starover_Z
        Malah MiG-21 lawas bisa ngatasi iki.

        ing bisnis, saben wong ngresiki uwuh sing dadi kagungane
    6. U-96
      U-96 19. november 2015 09:54
      +1
      Kutipan saka oldav
      Yagene wong Siria ora bisa nindakake iki? Malah MiG-21 lawas bisa ngatasi iki.

      Wong Siria uga tuku lenga saka pedagang. Keuntungan utama saka lenga IS ditampa ing pasar domestik, bertentangan karo kapercayan populer.
      1. Gedhe
        Gedhe 19. november 2015 12:04
        0
        wis 4 tahun gelut, ora ana saham, langkah paksa
      2. nemet
        nemet 19. november 2015 16:14
        0
        Inggih, ya, IS bakal ngedol marang mungsuh supaya luwih tahan maneh. nguripake logika! mesthi uga bisa dipikolehi liwat perantara, kaya sing diucapake: kanggo sapa perang, lan sapa sing ditresnani ibu.
    7. Evilillion
      Evilillion 19. november 2015 11:12
      +1
      Iku isih kudu ditemokaké, sanajan kolom 300 mobil iku soko.
      1. kroso
        kroso 19. november 2015 16:29
        +1
        ya, kolom 295 mobil dirusak 119 choy apa ora cukup utawa ora cukup cartridges utawa integritas? belay
    8. GRAy
      GRAy 19. november 2015 11:21
      +1
      Kutipan saka oldav
      Yagene wong Siria ora bisa nindakake iki? Malah MiG-21 lawas bisa ngatasi iki.

      Sayange kanggo industri minyak, ora mung ISIS sing duwe pandangan babagan iki. Ya, iki dhuwit, sampeyan bakal ngrusak infrastruktur lan sampeyan butuh dhuwit luwih akeh kanggo mulihake, lan negara kasebut wis rusak.
      Serangan ing Paris dumadi, kanthi cara, sawise Prancis ngebom sawetara fasilitas ing industri minyak ing Suriah wétan.
    9. Gedhe
      Gedhe 19. november 2015 12:02
      0
      Banjur wong Yusowi bakal mbenerake Siria, padha ngebom kowe ing Jaman Watu, lan saiki ora bakal munggah ing tutup kita.
    10. Lelek
      Lelek 19. november 2015 12:34
      +1
      Kutipan saka oldav
      Yagene wong Siria ora bisa nindakake iki?


      Ladang minyak, terminal lan kilang minangka properti Republik Siria. Kanggo ngebom dhewe iku kaya arit ing "OO" dhewe. Padha mbokmenawa ora nganggep kekuatan lan resourcefulness saka ISIS, padha panginten sing bakal cepet ngrebut kontrol perikanan, nanging ora bisa. Iki ngendi langkah-langkah drastis kudu ditindakake. Iku bakal angel, larang regane lan dawa kanggo mulihake sawise perang, nanging-nanging-nanging ....
    11. siberalt
      siberalt 19. november 2015 18:24
      -1
      Kabeh wong nabrak truk bahan bakar ing pawai. 500 kita wis dirusak. Ya, nanging pira regane bom "cerdas" utawa rudal jelajah 500 kg dibandhingake karo truk bahan bakar? Sampeyan kudu ngalahake ing stasiun bensin, ing ngendi ana atusan truk bahan bakar kasebut ing siji kumpul. Mateni pom bensin lan ora bakal ana truk bahan bakar.ngguyu
      1. siberalt
        siberalt 19. november 2015 19:16
        0
        Lan apik yen bisnis cilik Turki minus ngguyu
    12. Komentar wis dibusak.
    13. FinnTroll
      FinnTroll 19. november 2015 19:23
      0
      Ing ngendi wae, kalebu ing Suriah, ana wong sing, kaya ing paribasan "kanggo sapa perang, lan kanggo sapa ibu," aja kaget yen ing sekitar Assad ana macem-macem "Pavlika Grachevs" lan liya-liyane kaya dheweke sing entuk bathi. saka kabeh aib iki.
    14. svp67
      svp67 19. november 2015 20:10
      0
      Kutipan saka oldav
      Yagene wong Siria ora bisa nindakake iki? Malah MiG-21 lawas bisa ngatasi iki.

      Tanpa dhukungan sing tepat, kalebu peralatan perang elektronik, iki angel ing wilayah kasebut. Ya, lan wong Siria ora duwe pesawat gratis, kanggo operasi kasebut, apa sing ditinggalake saka mantan Angkatan Udara Siria digunakake kanggo langsung ndhukung pasukan kasebut.
    15. marinier
      marinier 19. november 2015 23:21
      0
      Оброе время суток.
      Aku sangsi banget minangka pengebom
      1. Roman Skomorokhov
        Roman Skomorokhov 19. november 2015 23:52
        0
        Oh, amarga dheweke ngancam larangan, mula Rusia wiwit maju ...
  2. Alexander 3
    Alexander 3 19. november 2015 06:23
    + 19
    Sarung kasur tansah ngelingi serangan udara?Lajeng kenapa para pekerja keras ora dielingake sadurunge bom ekskavator?
    1. _GSVG_
      _GSVG_ 21. november 2015 10:36
      0
      Napa staf kasebut ora dielingake sadurunge bom rumah sakit?
  3. Imperial
    Imperial 19. november 2015 06:25
    +5
    Analis kepingin weruh kenapa Amerika Serikat durung nindakake serangan sing padha marang teroris sing entuk bathi saka perdagangan minyak?

    Apa dheweke butuh?
    Aliran lenga "kiwa" bisa nyuda rega lan menehi tekanan marang eksportir, utamane ing Rusia.
    Dheweke isih nyoba nyithak cangkir endhog dhewe. Senajan kepinginan iki muncul kurang lan kurang kanggo wong-wong mau, amarga padha gagal kanggo luh ekonomi Federasi Rusia kanggo shreds.
    1. 64
      64 19. november 2015 10:14
      +2
      Kutipan: ImPertz
      Analis kepingin weruh kenapa Amerika Serikat durung nindakake serangan sing padha marang teroris sing entuk bathi saka perdagangan minyak?
      Apa dheweke butuh?
      Aliran lenga "kiwa" bisa nyuda rega lan menehi tekanan marang eksportir, utamane ing Rusia.

      Napa Angkatan Udara ora ngebom kolom truk bahan bakar?
      1. 64
        64 19. november 2015 12:10
        0
        aku koreksi:
        Grup udara Rusia wis numpes ing dina anyar 500 truk bahan bakar sing digunakake dening "Negara Islam" (IS) kanggo ngekspor lenga saka Suriah kanggo Processing ing Irak. Andrei Kartapolov, kepala Direktorat Operasional Utama Staf Umum Angkatan Bersenjata RF, marang wartawan babagan iki, laporan TASS.
    2. U-96
      U-96 19. november 2015 10:16
      +1
      Kutipan: ImPertz
      Aliran lenga "kiwa" bisa nyuda rega lan menehi tekanan marang eksportir, utamane ing Rusia.

      ora sarujuk. Kepiye dodolan ing pasar domestik bisa mengaruhi rega donya? Pedagang luwih seneng ngirim lenga menyang pabrik sing paling cedhak kanggo diproses lan banjur dibuwang ing ijol-ijolan. Lan kewan ora dadi mbuwang, kabeh gumantung saka kualitas bahan mentah. Tong Al-Tanaka lan Al-Omar budhal $40-45
  4. parusnik
    parusnik 19. november 2015 06:27
    +8
    Pejabat AS wis suwe ngupaya kanggo mungkasi produksi lan ekspor minyak, ing ngendi militan Negara Islam ngumpulake puluhan yuta dolar saben wulan. ... Kita wis pirang-pirang taun banjur mutusake, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! eseman
  5. Michael m
    Michael m 19. november 2015 06:35
    + 16
    Aku ora ngerti kenapa sampeyan kudu ngoyak truk bahan bakar nalika ana papan sing diisi bahan bakar. Siji jotosan bakal ninggalake ewonan mobil tanpa kargo. Ngancurake pangkalan luwih efisien. Iki uga ditrapake kanggo penerbangan kita.
    1. Titovich
      Titovich 19. november 2015 08:13
      +1
      Amarga padha larang kanggo mulihake mengko.
    2. Lirik
      Lirik 19. november 2015 08:55
      +2
      Depot lan sumur minyak bakal dibutuhake dening Suriah dhewe sawise karusakan / pengusiran ISIS. Yen sumur dibom, mula angel banget kanggo mateni. Uga, TCTerms kanggo koleksi lan Processing lenga ora dibangun ing 5 menit (yen miturut normal, lan ora miturut tramp (barrel-bonfire) rencana).
      1. zadorin1974
        zadorin1974 19. november 2015 09:20
        + 12
        Kok goyang-goyang karo Kiril? Aku ngerti, sampeyan mikir yen kalah, ISIS mung bakal mundur saka kilang lan fasilitas panyimpenan minyak kanthi tembung "wes digunakake, saiki giliran sampeyan?" titik tetep infrastruktur sing feed mungsuhmu? Ayo padha mung setuju karo teori sing lenga iki feed sponsor saka kabèh kekacoan iki saka Suriah lan Irak, malih, saka loro-lorone saka konflik.
      2. siberalt
        siberalt 19. november 2015 19:05
        +1
        Sampeyan bisa lan kudu ngebom. Sampeyan ora perlu mateni geni, yen sampeyan kenek karo tambang lemah sing apik, padha dipateni kaya ing urip sipil. Mulihake sumur ora dadi masalah. Masalahe yaiku carane mulihake saben dina wong biasa sing tiwas. Utawa padha luwih murah tinimbang lenga lemah?
      3. Komentar wis dibusak.
  6. Tatar 174
    Tatar 174 19. november 2015 06:35
    + 19
    Dheweke uga mbukak ngarep nomer loro nalika dadi jelas manawa Jerman fasis bakal ambruk. Padha clung ing Kamenangan kita banjur lan saiki padha nindakake padha. Kaya asu ajag sing lungguh ing kadohan lan ngenteni singa ngalahake mungsuh sing kuwat, banjur mlayu menyang pesta, mula iki ...
    1. V.ic
      V.ic 19. november 2015 08:05
      + 10
      Kutipan: Tatar 174
      Kaya asu sing lungguh ing kadohan

      Ya, iku dudu asu ajag, nanging hyena, sing nalika ngoyak singa ing wedhus.
  7. aszz888
    aszz888 19. november 2015 06:36
    +8
    Mungkin marikatos bocor ISIS? Ora mungkin.
    Nanging sawetara saingan presumptuous saka bandit ditutupi - iki bisa.
    Wektu bakal ngomong.
  8. Pdt.
    Pdt. 19. november 2015 06:43
    +2
    Iki diarani: "Sapa sing tangi dhisik - sing lan sandal." Sapa sing ngerti kenapa truk bahan bakar iki kobong? Mungkin dhewe. Utawa bisa uga dibom wong Rusia, utawa Prancis. Nanging Yankees sing pisanan njupuk gambar ...
    Lan lapangan lenga dhewe isih ora kena wong.
  9. Zomanus
    Zomanus 19. november 2015 06:46
    +3
    Sial, aku nonton video ngebom konvoi minyak.
    Ana pancake kanggo ngebom lan ngebom ...
    Lan luwih apik karo bedhil cukur.
  10. redfox3k
    redfox3k 19. november 2015 06:59
    +3
    Kutipan saka Riv
    Iki diarani: "Sapa sing tangi dhisik - sing lan sandal." Sapa sing ngerti kenapa truk bahan bakar iki kobong? Mungkin dhewe. Utawa bisa uga dibom wong Rusia, utawa Prancis. Nanging Yankees sing pisanan njupuk gambar ...
    Lan lapangan lenga dhewe isih ora kena wong.

    Truk bahan bakar panas Duc - iki kabeh acara, dirancang kanggo umum, efek saka jinis karya. Lan ora ana sing bakal ndemek infrastruktur sing ngasilake minyak ing prinsip. Wong-wong gedhe sing ngelawan Obama ora ngidini. Dheweke, ing sadawane dalan, duwe pengaruh marang Panglima Tertinggi kita. Dadi kabeh sing kita deleng minangka unsur Game.
  11. CruorVult
    CruorVult 19. november 2015 07:10
    +2
    Lan padha bubar marang kula kene sing A-10 bedhil ora perlu, nanging dadi metu bisa :-D
    1. wuh wuh
      wuh wuh 19. november 2015 09:29
      +9
      Sampeyan dijupuk ...
      A-10 minangka pesawat sing dibangun "mubeng" bedhil 7 laras sing kuat.
      Dheweke minangka basis pesawat iki.
      1. zadorin1974
        zadorin1974 19. november 2015 10:12
        +2
        Iku menarik kanggo kula sing recoil ora mungkasi pesawat sak salvo, sak tes pisanan 23 mm mriem ing MI-24, nalika diperlokaké, pilot felt reaksi repulsive kuwat lan nalika nginstal meriam 87mm ing Yu- 37, sanajan nganggo salvo cendhak, pesawat serangan ilang kacepetan lan tiba ing lemah.
        1. U-96
          U-96 19. november 2015 10:32
          0
          Kutipan saka: zadorin1974
          .Lan nalika nginstal meriam 87mm ing Yu-37, malah karo salvo singkat, pesawat serangan ilang kacepetan lan tiba ing lemah.

          uga, "bab" ing modifikasi anti-tank saka G-1 lan G-2 minangka kegagalan sing jelas saka gagasan penerbangan Teutonik) Sanajan wong sing misuwur Rudel sing misuwur nyathet 12 tank kanggo awake dhewe ing dina pisanan Citadel) Lan miturut data kita (1 TA Vor.fr.) kanggo kabeh epik Kursk, mung 7 kendaraan sing ditabrak skuadron anti-tank)
        2. wuh wuh
          wuh wuh 19. november 2015 10:54
          +2
          "Sanajan nganggo salvo cendhak, pesawat serangan ilang kacepetan lan tiba ing lemah" ///

          Iku kanggo alesan iki sing A-10 saka awal banget
          dirancang "mubeng gun", dirancang glider supaya
          supaya ora ana kegagalan, getaran mbebayani, rem sajrone salvo.

          Rega kanggo iki minangka kacepetan cilik kanggo pesawat jet:
          500-700 km / jam
          1. Evilillion
            Evilillion 19. november 2015 11:15
            0
            Ora alon-alon amarga iki, salah sawijining alesan yaiku lokasi mesin, saengga ditutupi saka MANPADS.
        3. Evilillion
          Evilillion 19. november 2015 11:14
          +2
          Ora, pasukan recoil 2 kaping kurang saka tikaman saka mesin, nanging slows mudhun banget.
      2. alexey123
        alexey123 19. november 2015 11:19
        0
        Ya, sepuluh taun kepungkur aku nonton film dokumenter babagan pesawat serang iki. Uga ngaku yen pesawat iki dirancang "mubeng" bedhil multi-laras.
      3. Komentar wis dibusak.
      4. nemet
        nemet 19. november 2015 16:21
        0
        perancang nindakake sing paling apik))) sampeyan ora bisa mbayangno mobil sing luwih sengsara.
  12. NEXUS
    NEXUS 19. november 2015 07:12
    +3
    Kasur melu "pengulangan" ... nganti Rusia nyuduk irunge KR X-101, ora goresan, raine kudu disimpen piye wae.
  13. viktor_ui
    viktor_ui 19. november 2015 07:16
    +5
    Saiki truk BBM bakal ngancani bis karo kandhang kanggo wong sing tentrem lan jenggot ... bakal ana alesan kanggo ora ngebom. Perdamaian jenggot ing burqas uga bisa ditetepake ing panggonan-panggonan ing ngendi lenga kasebut diekstrak lan diproses ... lan uga ora dibom. MI SAMAWA SAMAWA wassat
  14. kobalt
    kobalt 19. november 2015 07:18
    + 10
    Yen lenga diselundupake menyang Turki lan para panuku padha lungguh ing kono, mula panjaluke pisanan saka Turki, perlu kanggo ngetrapake sanksi ekonomi marang Turki liwat PBB, larangan lengkap babagan ekspor barang, larangan dodolan. peralatan militèr kanggo iku, etc. Ayo wong-wong mau ngatur barang-barang dhisik. Ora ana papan kanggo ISIS adol minyak lan ora perlu ngoyak truk bahan bakar liwat ara-ara samun. Umumé, iku ridiculous karo tentara setengah yuta wong, plus polisi lan gendarmerie, wong Turki ora bisa ngontrol 97 km saka tapel watese dhewe, apa jenis dongeng saka sedulur Grimm padha nyebar menyang donya.
    1. V.ic
      V.ic 19. november 2015 08:10
      +3
      Quote: kobalt
      perlu liwat PBB kanggo nemtokke sanksi ekonomi ing Turki,

      Nerangake babagan iki kanggo para penyayang resort Turki, nalika dheweke ngerti yen dheweke salah lan ora gelem nglampahi preian ing Turki, anggaran Turki mung bakal ambruk lan para pejabat bakal antri kanggo dilat tumit lan "bagian pinggang" pejabat "kita" liyane. .
      1. U-96
        U-96 19. november 2015 10:19
        +1
        Kutipan saka Vic
        nolak nglampahi preian ing wilayah Turki, budget Turki mung bakal ambruk

        Bodho. Anggaran Turki ora bakal ambruk yen "Tag-i-i-il" ora menyang Antalya.
        1. V.ic
          V.ic 19. november 2015 12:36
          +1
          Kutipan: U-96
          Bodho. Anggaran Turki ora bakal ambruk yen "Tag-i-i-il" ora menyang Antalya.

          Apa ora lali alkohol gratis? Wah...
          1. U-96
            U-96 19. november 2015 12:46
            0
            Kutipan saka Vic
            Apa ora lali alkohol gratis? Wah...

            Aku ora ngerti apa komentar bilious iki kanggo, nanging yen sampeyan njaluk pribadi, Aku wis ora lan aku ora arep. Aku luwih seneng nganggo mobil ing Eropa.
    2. U-96
      U-96 19. november 2015 10:43
      +1
      Quote: kobalt
      Yen lenga diselundupake menyang Turki lan para panuku padha lungguh ing kono

      ana artikel ing FT: http://ig.ft.com/sites/2015/isis-oil/
      "ISIS Nang: Perjalanan Barel Minyak"
      menarik, sanajan kontroversial.
  15. pts-m
    pts-m 19. november 2015 07:18
    +3
    Aku wonder ngendi tutup kasur ketemu populasi sipil ing negara Iblis. Mbokmenawa turunane igs dianggep kaya ngono.
  16. rotmistr60
    rotmistr60 19. november 2015 07:26
    +3
    Amerika ora duwe panggonan kanggo pindhah. Wis ana ing Amerika Serikat, pitakonan ditimbulake, apa sing ditindakake ing kana luwih saka setahun? Ya, lan Rusia wis nuduhake carane pancene perlu kanggo nglawan ISIS. Marang latar mburi iki, apa sampeyan seneng utawa ora, iku mung perlu kanggo nindakake soko.
  17. slizhov
    slizhov 19. november 2015 07:29
    +5
    Pak Erdogan...
    Iku duwe aliran lenga dhewe, murah, nanging getih ...
    Mulane dheweke ngapusi Rusia nganggo Aliran Turki. Aku panginten bakal langgeng :)
  18. VIK1711
    VIK1711 19. november 2015 07:40
    0
    Iki diarani: "Sapa sing tangi dhisik - sing lan sandal." Sapa sing ngerti kenapa truk bahan bakar iki kobong? Mungkin dhewe. Utawa bisa uga dibom wong Rusia, utawa Prancis. Nanging Yankees sing pisanan njupuk gambar ...

    http://warfiles.ru/show-100464-vks-rf-sterli-s-lica-zemli-ogromnuyu-kolonnu-benz
    ovozov-igil.html
  19. DEZINTO
    DEZINTO 19. november 2015 07:45
    + 14
    yoyomayo! Dadi wong-wong Amerika iki kanthi jenggot jinak entuk kabeh wong sing malah Stalin bali! belay
    1. SibRUS
      SibRUS 19. november 2015 09:02
      +5
      Dideleng dening chevrons, Kurdish (YET aran ) komandan lapangan. Ayo ndeleng.
    2. siberalt
      siberalt 19. november 2015 19:49
      0
      Foto pisanan Yakubovich sing menarik kaya Stalin belay Lan ing ngendi sampeyan entuk? Apa ana sing nomer loro ing asline? Aku pengin link menyang asli. Asrama palsu zadolbali.
      1. Artem
        Artem 19. november 2015 23:12
        0
        terus link
        http://rusvesna.su/news/1447886334
    3. Komentar wis dibusak.
  20. Masya Masya
    Masya Masya 19. november 2015 07:47
    + 10
    Dibom lan nangis, nangis lan dibom ...
    1. siberalt
      siberalt 19. november 2015 20:03
      0
      Lan apa lucu banget, menehi kritik dening gambar profil lan ora mung? Nyuwun
    2. Komentar wis dibusak.
  21. Kelabu 43
    Kelabu 43 19. november 2015 07:51
    +3
    Ing endi drone AS? Sasaran kasebut jelas luwih gedhe tinimbang pesta pernikahan utawa prosesi pemakaman.
  22. Al_orizo
    Al_orizo 19. november 2015 07:53
    +1
    Ngebom truk bahan bakar kaya nyamuk ing alas.
    Luwih gampang, aku mikir, ngebom stasiun pertambangan, utawa paling ora pom bensin.
  23. Spitfire
    Spitfire 19. november 2015 08:12
    +7
    "116 truk saka 295 padha numpes" - slamet, kaya aku ngerti, nguripake pindah liya lan nyuwil adoh saka nguber?
  24. kalbu
    kalbu 19. november 2015 08:21
    +2
    Rusia lan Amerika ora bakal dadi "kanca" sanajan nyoba ... ora
    amarga + lan - kanthi alam ngusir lan sanajan polaritas positif ana ing planet - banjur ngenteni tekane planet utawa rembulan liyane - bakal narik kawigaten. ya
    dadi kita mbangun kapal, roket lan nyiapake kanggo ngemot polaritas kasebut (-) eseman
    kajaba, mesthi, cagak ganti + dadi - ... banjur bakal menarik kanggo kula kanggo ndeleng carane dumadakan Amerika, sing wis dadi wicaksana, bakal ngadhepi ancaman panangkepan lan perbudakan dening Rusia sapisan apik. am
  25. stingers
    stingers 19. november 2015 08:24
    +2
    Analis kepingin weruh kenapa Amerika Serikat durung nindakake serangan sing padha marang teroris sing entuk bathi saka perdagangan minyak?

    Suwene nggoleki bukti perdagangan ilegal. Nganti saiki, Putin durung nuduhake kanthi jelas sapa sing nindakake. Lan dheweke menehi prentah kanggo ngebom lapangan minyak sing direbut ISIS. Peteng wis dadi bodho. Lan Putin, aku mikir. wong-wong mau bakal ngupaya ora ngundang kanca-kancané ing rapat-rapat manèh, ngrujuk marang keagresifané. nakal. Nerak tatanan nandur demokrasi. Sing paling inveterate ing pitung padha pisanan ngerti iki. Dheweke ngrusak pitu sing apik banget kanggo dheweke. Ing masyarakat sing sopan kanthi nilai-nilai, dheweke ora ditampa. Dheweke mung nampa wong sing tabung uji digoncang ing PBB.
  26. olimpiade15
    olimpiade15 19. november 2015 08:48
    +2
    Ya, tugas utama negara-negara kasebut yaiku ngebom kanthi cara sing ana bom, lan ora ana karusakan ing perdagangan minyak ISIS - ISIS nindakake tugas-
    nalika wilayah minyak ana ing kontrol ISIS, lenga murah, anggaran Rusia leleh
    - Kabeh target wis digayuh.
  27. ilyas
    ilyas 19. november 2015 09:16
    +1
    "Petugas sing kenal karo operasi kasebut ujar manawa rencana kanggo nyerang truk militan wis dikembangake suwe sadurunge serangan ing lan sekitar Paris."
    "...Presiden Federasi Rusia nuduhake gambar saka angkasa sing nuduhake skala kolosal perdagangan minyak dening militan IS."

    Dadi ing kene Amerika entuk informasi intelijen nglirik Mulane, ketoke, kabeh serangan udhara lan sekutune, sing ditindakake kabeh wektu iki, tiba ing excavator, utawa ing pesta.
  28. Mikhail Krapivin
    Mikhail Krapivin 19. november 2015 09:24
    +1
    Kanggo mungkasi adol minyak ilegal menyang ISIS, mung mandheg tuku. Kabeh.
    1. Alexander_
      Alexander_ 19. november 2015 09:33
      +2
      Persis. Bom pelanggan
    2. U-96
      U-96 19. november 2015 10:46
      0
      Kutipan: Mikhail Krapivin
      Kanggo mungkasi adol minyak ilegal menyang ISIS, mung mandheg tuku. Kabeh.

      gampang.
      Lan carane, persis, apa sampeyan ngusulake kanggo nindakake iki? Mréntahaké kanggo kalbu para panuku saka stands dhuwur? Utawa isih
      Kutipan: Alexander_
      Bom pelanggan

      ngguyu
      saran sampeyan?
  29. wuh wuh
    wuh wuh 19. november 2015 09:36
    +7
    Kabeh wong tuku lenga iki. Lan kotamadya kutha sing
    ing kontrol Assad, lan sing ana ing Al-Nusra, lan ing Islam
    ngarep. Nalika truk bahan bakar karo lenga utawa bensin teka,
    ora ana sing kasengsem ing sing ngontrol simpenan:
    IS utawa Kurdi.
    Iku perlu kanggo manggon. Mula ora wani ngebom nganti suwe.
    1. U-96
      U-96 19. november 2015 10:00
      0
      Kutipan saka: voyaka uh
      Kabeh wong tuku lenga iki. Lan kotamadya kutha sing
      ing kontrol Assad, lan sing ana ing Al-Nusra, lan ing Islam
      ngarep.

      pancen bener. Apike, komentator duka sing manawa Assad dhasar ora menehi hasil karo pedagang lenga, ngerti apa kang isi tank karo?
      Kutipan saka: voyaka uh
      Iku perlu kanggo manggon. Mula ora wani ngebom nganti suwe.

      jawaban dumunung ing lumahing.
    2. alexey123
      alexey123 19. november 2015 11:23
      +2
      Miturut cara, ana infa ing media sing perusahaan Israel ora disdain tuku lenga ISIS. Bener utawa palsu?
      1. U-96
        U-96 19. november 2015 11:29
        +1
        Kutipan saka: alexey123
        Miturut cara, ana infa ing media sing perusahaan Israel ora disdain tuku lenga ISIS. Bener utawa palsu?

        menehi link?
        1. alexey123
          alexey123 20. november 2015 11:32
          0
          Nyekel http://www.vesti.ru/doc.html?id=2635110
    3. Komentar wis dibusak.
    4. yowis
      yowis 19. november 2015 19:04
      0
      Ana konsep kuwi - perang total, i.e. perang kanggo ngrusak lengkap mungsuh, perang karo galur kabeh sumber daya. Ing perang kaya ngono, dhuwit ora dadi tujuane. Kotamadya, pemilik tanker minyak lan sopir kudu nganggep iki.
      1. U-96
        U-96 19. november 2015 21:17
        0
        Kutipan saka iouris
        Ana konsep kuwi - perang total, i.e. perang kanggo karusakan lengkap saka mungsuh

        kanggo iki, Cap, mesthi, thanks khusus. Lan apa hubungane komentar sing dipikirake iki karo Suriah? Lan khusus kanggo dagang minyak, sing digunakake dening kabeh wong tanpa pengecualian - SAR, SSA, Kurdi, lsp? Utawa apa sampeyan mikir sing sawetara jenis omong kosong digunakake ing Suriah
        Tuku bensin saka ISIS
        Dheweke ndhudhuk kuburan loro bebarengan!
  30. vladimirvn
    vladimirvn 19. november 2015 10:09
    0
    Aktivitas peserta tambah akeh. Cedhak simpang. Kang?
    1. Prasaja
      Prasaja 19. november 2015 11:47
      0
      Kutipan saka vladimirvn
      Aktivitas peserta tambah akeh. Cedhak simpang. Kang?



      "... Apa tujuan operasi iki kanggo Rusia? Pilihan sing paling awon yaiku divisi Suriah dadi telung aglomerasi: Alawi, kalebu Damaskus, Kurdi lan Sunni. Iki, ing sandi (Vladislav SHURYGIN, kepala bagean militer saka Klub Izborsk.) mratelakake panemume, iku paling awon, apa kita bisa njaluk. Pilihan sing paling apik kanggo sijine wong paling waras ing loro-lorone saka ngarep ing meja rembugan lan bantuan terus Pemilu ing Suriah, ngreksa minangka negara siji lan mesthekake kapentingan kita ing kana...."

      Informasi liyane ing http://voprosik.net/eksperty-o-vojne-v-sirii-oktyabr-2015/
      1. siberalt
        siberalt 19. november 2015 19:12
        0
        Iku gumantung apa sing sampeyan maksud "decoupling". Ukraina wis 10-15 taun adoh saka pangerten, lan ana BV, ngendi padha ngerti mung pasukan.
      2. siberalt
        siberalt 19. november 2015 19:12
        0
        Iku gumantung apa sing sampeyan maksud "decoupling". Ukraina wis 10-15 taun adoh saka pangerten, lan ana BV, ngendi padha ngerti mung pasukan.
    2. shans2
      shans2 19. november 2015 16:40
      0
      Kampanye kaput Semit, ing loro-lorone, bosen karo Semit Arab lan Israel)
  31. YURMIX
    YURMIX 19. november 2015 10:10
    -1
    Kutipan saka redfox3k
    Dheweke, ing sadawane dalan, duwe pengaruh marang Panglima Tertinggi kita. Dadi kabeh sing kita deleng minangka unsur Game.

    Sadawane dalan, iku tegese game, lan Panglima-in-Chief, antarane kaping, karo lamb ing Chapaev Cut. Lan kenapa kabeh wong ndeleng? Ya, amarga sampeyan ana ing tingkat apa, ing ngendi, kapan, sampeyan bisa ngomong sapa sing bakal menang lan apa?
  32. Alget87
    Alget87 19. november 2015 10:11
    0
    Kutipan saka: voyaka uh
    Islam
    ngarep.

    Dhuh, sampeyan bakal luwih ngati-ati karo definisi, yen sampeyan bakal gelo mengko, wong wis ora syaraf wesi.
    1. siberalt
      siberalt 19. november 2015 20:11
      0
      Aku ndhukung. Saraf manungsa luwih karet tinimbang wesi. Yen ora, kita mesthi ora ana ing kene nganti suwe.
    2. Komentar wis dibusak.
  33. dmitrymb
    dmitrymb 19. november 2015 10:16
    0
    Iki ngendi aku kudu miwiti!!! senajan mbok menawa padha wedi inform.serangan ...?
  34. Tukang Militèr
    Tukang Militèr 19. november 2015 10:32
    +1
    Kolonel Stephen Warren, wakil koalisi Amerika ing Baghdad, negesake manawa A-10 lan AC-130 ngrusak 116 truk.


    Aku dudu ahli ekonomi, nanging aku eling saka kursus institut: panjaluk nggawe pasokan, amarga ana sing tuku lenga iki, lan amarga ISIS wis ditindakake kanthi serius, apa ora luwih gampang kanggo nglacak para panuku minyak iki lan njupuk dening lonceng. Nanging aku wedi yen dalan bakal nuntun menyang negara sing mung nglawan ISIS: AS lan Uni Eropa
    1. U-96
      U-96 19. november 2015 10:49
      0
      Quote: Military Builder
      Aku elinga saka kursus institut: panjaluk nggawe pasokan

      Panjaluk - pasokan: "Aku nglairake kowe, aku bakal mateni kowe" ngguyu
      Quote: Military Builder
      Apa ora luwih gampang kanggo nglacak para panuku lenga iki

      luwih gampang, mesthi. Akèh-akèhé ana ing Suriah.
  35. vladimirvn
    vladimirvn 19. november 2015 10:46
    -1
    Vladimir Putin ujar manawa para teroris mesthi bakal ditemokake, lan kabeh accomplices bakal tanggung jawab. Gupuh mrentah ing Washington.
    1. U-96
      U-96 19. november 2015 11:15
      +1
      Kutipan saka vladimirvn
      Gupuh mrentah ing Washington.

      Kok ngono?
      1. aviator1913
        aviator1913 19. november 2015 11:39
        +2
        Kabeh wong wedi diserang dening Pasukan Divan Rusia) lol
      2. Oprichnik
        Oprichnik 19. november 2015 11:53
        0
        Dheweke ngerti yen kita ngerti yen dheweke ngerti. Lan kabeh wong ana ing "truk bahan bakar".
  36. Prasaja
    Prasaja 19. november 2015 11:54
    +3
    "... Jerman ing Belarus uga disebut partisans "teroris". Lan nelpon "partisans" - lan sampeyan bakal ngerti kabeh. Perang karo partisans minangka tugas sing angel banget. Apa ISIS ing kasus iki? ISIS, aku bakal ngomong - Iku "fenomena kuantum" politik. Salah sawijining "bapak" ISIS yaiku layanan intelijen Irak, utamane Mukhabarat Fesbiyat - intelijen partai lan, ing wektu sing padha, inti lan pusat layanan intelijen Irak. Wong-wong iki ngerti banget. apa apa lan carane nindakake, lan wis dibangun struktur efektif kanggo iki.
    Iki minangka masalah utama ing perang nglawan partisan, lan iki minangka pitakonan utama: "Ing wilayah sing sampeyan gelut, apa populasi lokal ndhukung partisan utawa ora?" Supaya sampeyan ora duwe khayalan babagan iki, survey sosiologis saka populasi paling akeh negara Arab Sunni nuduhake yen populasi ndhukung gol lan tujuan sing diumumake dening ISIS. Saka sudut pandang kita, ISIS minangka teroris, nanging saka sudut pandange, iku pejuang keadilan. Lan "kaadilan" minangka nilai paling dhuwur ing Islam. Lan langsung, aspek kapindho: apa sing diperjuangake ISIS yaiku pemugaran identitas Arab sajarah. Amarga umume negara modern sing kita deleng ing peta saiki - Libya, Tunisia, negara Arab liyane - ora ana ing sejarah. Nanging ana impen Arab lawas babagan negara Arab siji, sing saiki diwujudake dening ISIS. Ing Arab Saudi, miturut jajak pendapat, 92% populasi ndhukung ISIS. Jajak pendapat Al Jazeera nuduhake yen ing Qatar, 67% saka populasi ndhukung ISIS. Iki kudu digatekake lan diterangake kenapa kedadeyan kasebut. Iki, umume, minangka titik pertama - kita ora ngerti sapa sing kita gelut ... "

    Informasi liyane ing http://voprosik.net/eksperty-o-vojne-v-sirii-oktyabr-2015/
  37. Belousov
    Belousov 19. november 2015 11:57
    0
    Lha, lumrahe ora ana sing ndemek mangsa. Ing pretext restorasi larang. Sanajan paling ora naif kanggo nganggep yen ana mundur, para militan bakal ninggalake kabeh kanthi aman. Dadi perlu kanggo palu nalika lagi ana ing kontrol ISIS. Lan sing uga kudu mundur saka wilayah kasebut utawa mulihake kanthi biaya dhewe, sing bakal nyebabake penundaan produksi lan adol produk minyak bumi.
  38. vladimirvn
    vladimirvn 19. november 2015 12:06
    0
    Apa sampeyan ngerti saka ngendi kuping tuwuh?
    Kutipan: U-96
    Kutipan saka vladimirvn
    Gupuh mrentah ing Washington.

    Kok ngono?
    1. U-96
      U-96 19. november 2015 12:33
      +2
      Kutipan saka vladimirvn
      Apa sampeyan ngerti saka ngendi kuping tuwuh?

      Nggih..?
      supaya sampeyan bisa mbayangno gupuh ing Kongres:
      ? ngguyu
  39. HaKim
    HaKim 19. november 2015 12:36
    0
    Aku bisa rephrase warta iki minangka nderek:

    Delengen carane gedhe kita! Kita numpes truk bahan bakar xxx! Kita nggawe wong-wong mau (ISIS) kanggo munggah ing mata donya nalika padha numpes!

    Mung saiki "gangrene" saya akeh, lan amputasi ora bisa dihindari!
  40. Mercenary
    Mercenary 19. november 2015 13:26
    0
    Kanggo operator minyak sing rusak - Obama njaluk ngapura liwat McCain! Dheweke janji bakal menehi ganti rugi karo sing anyar lan minangka hadiah, putih "Tayotas" Lan saiki minyak mentah ing Turki (kanthi pesenan Fashington) bakal dijupuk saka Igil kanggo $ 2 luwih! Amerika menang! ngguyu
  41. Berg Berg
    Berg Berg 19. november 2015 13:51
    0
    Lan sapa sing ujar manawa Amerika nindakake, lan dudu pesawat kita!? Amarga foto kasebut dikirim dening ISIS menyang Amerika, lan ora menyang Rusia!?
  42. Denis-Skif
    Denis-Skif 19. november 2015 15:41
    +1
    Kutipan saka marinier
    Аос

    Ya, sampeyan ana ing papan sampeyan. prajurit
  43. Tukang kebon91
    Tukang kebon91 19. november 2015 22:39
    0
    Produsen kasur ora bakal ninggalake Timur Tengah, butuh kontrol lengkap babagan ekstraksi lan distribusi sumber energi. Iran, Libya, Irak, Suriah ana ing endi-endi kanthi lengkap, mula ngganti taktik, nanging strategi tetep jangka panjang. Iki minangka inti negara. Percaya, aja ngajeni awake dhewe.
  44. Kombitor
    Kombitor 20. november 2015 03:54
    0
    .........................
  45. Salju
    Salju 20. november 2015 09:15
    0
    Sialan! Aku dibandhingake kertu "ing awal operasi" lan "ing 19.". Inggih, prabédan ora ketok. Iku isin piye wae .. Inggih, kita jenis menang kaya