19 November - Dina roket lan artileri. Saka kasur kanggo Iskanders

89
19 Nopember minangka Dina Pasukan Rudal lan Artileri ing Rusia. Tanggal perayaan ing tanggalan ora katon kanthi kebetulan. Ing tanggal 19 Nopember 1942, tataran pisanan saka serangan kontra Tentara Abang ing cedhak Stalingrad diwiwiti, lan peran artileri (ing kasus iki, artileri saka Southwestern lan Don fronts) kanggo ngalahake pasukan Nazi ing wilayah kasebut. kutha ing Volga angel overestimate. Lan ora mung, aku kudu ngomong, ing kutha ing Volga. Ora wonder artileri disebut dewa perang, amarga iku sabenere partisipasi ing musuhan bisa radikal malih ngganti kahanan, lan kasil saka loro operasi pertahanan lan nyerang bisa gumantung ing kemampuan kanggo èfèktif nggunakake bêsik artileri lan sistem.

Sejarawan mbantah saka ngendi kanggo miwiti ngetang pangembangan artileri domestik. Paling ahli modern ing lapangan sajarah ilmu cenderung percaya yen sejarah artileri ing Rusia (ing Rusia ') diwiwiti ing abad XIV, nalika sing disebut "kasur" (tembakan) digunakake marang gerombolan Tokhtamysh. gaman awujud meriam palsu). Ing taun 1382, nalika Mongol-Tatar Khan karo tentara ngepung Moscow. Kira-kira seprapat abad sawise disebutake pisanan nggunakake "kasur" ing sajarah, ana laporan saka nggunakake senjata iki minangka pawai.

Yen kita pindhah menyang dokumen sajarah, kita bisa ndeleng manawa 400-500 taun kepungkur, istilah "shot-cutting" utawa "shot-cutting" ditambahake ing senjata kasebut. Laras gegaman kasebut duwe bentuk kerucut sing dipotong kanggo ekspansi khusus, kaya sing bakal dingerteni saiki, unsur-unsur sing nggegirisi. Rata-rata, diameter batang kasur kanthi soket "shot-cutting" diganti 30-50 persen, nanging uga nambah diameter rong kali ing dawa batang. Contone, kasur ing pungkasan abad kaping 160-awal abad kaping 170 bisa duwe diameter tong minyak saka 340-350 mm (ing dasar) nganti XNUMX-XNUMX mm ing moncong. Paling asring, "kasur" dipasang ing wedhus kayu kanggo menehi stabilitas nalika diperlokaké. Banjur, gerbong ing rodha katon.

Mesthine, ing abad XVI-XVII, alat liyane digunakake kanggo ngasilake salvos artileri. Salah sawijining pilihan yaiku meriam kapal sing ngemot sungsang, sing wiwit katon minangka piala sing dipikolehi saka Eropa lan Turki. Kita ngomong babagan bedhil diameter cilik - kira-kira 60 mm. Dawane bolongan artileri iki ora luwih saka 80 cm. Dipercaya yen senapan pisanan digunakake ing Italia, banjur produksi kasebut diadegake ing Kakaisaran Ottoman.

19 November - Dina roket lan artileri. Saka kasur kanggo Iskanders


Ing taun 1757, "unicorn" sing misuwur ditemokake. Mikhail Vasilievich Danilov, dikenal minangka pisanan ing Rusia nerbitaké karya ing Course saka tentara meriem, njupuk bagéyan paling langsung ing nggawe. Judhul resmi karya, diterbitake ing 1762, muni kaya "Kawruh Awal Teori lan Praktek ing Artileri". Karya iki dianggep minangka ABC nyata artileri domestik, amarga nggambarake dhasar nggunakake potongan artileri saka sampel wektu iku.

Ngomong babagan nggawe Mikhail Danilov (yen aku bisa ngomong, kanthi kolaborasi karo S.A. Martynov) saka meriam ing 1757, iku worth mbayar manungsa waé kanggo jeneng banget aneh. Alesan sing alat kasebut wiwit disebut "unicorn" yaiku rincian jas kulawarga Count Peter Ivanovich Shuvalov. Kita ngomong babagan unicorn, sing minangka atribut integral saka lambang Boncho sing disebut. Kasunyatan iku Count P.I. Shuvalov dadi wong thanks kanggo kang bedhil anyar wiwit disedhiyakake massal kanggo persenjataan tentara Rusia.



Kamar "unicorn" nduweni wangun conical. Wangun anyar saka kamar digawe iku bisa kanggo nggawe dawa tong minyak, kang ndadekake iku bisa kanggo Ngartekno nambah sawetara tembak. Geni bisa murub saka jarak nganti 4 km, lan tembak ditindakake kanthi macem-macem jinis amunisi. Bisa uga ora mung meriam biasa, nanging uga granat mbledhos, bom lan buckshot. "Unicorn" dadi bedhil artileri universal, kang digunakake ing tanah lan ing angkatan laut. Dheweke uga digunakake minangka senjata pengepungan, nglengkapi amunisi kanthi diameter luwih gedhe (kaliber) kanggo nambah daya serangan. Kaget, "unicorn" wis digunakake ing macem-macem operasi militer luwih saka 120 taun!



Iki ngomong babagan versatility, linuwih lan kesederhanaan desain. Sanajan bedhil generasi anyar wiwit muncul, "unicorns" terus digunakake kanggo ngatasi misi pertempuran tartamtu, kalebu ing kasus nalika unit tempur ora duwe pilihan liyane.

Bali menyang tema katon saka liburan, iku kudu ngandika ing jeneng asli, mesthi, ora ana pasukan roket. Miturut dekrit Presidium saka Supreme Soviet saka USSR ing Oktober 21, 1944, ora dadi luwih liburan diadegaké, nanging tanggal paweling disebut Artileri Day. Mung 20 taun sawise acara iki - ing 1964 - jeneng anyar katon, kang tetep kanggo dina iki. Dina iki dikenal minangka Dina Pasukan Roket lan Artileri.

Nganti saiki, pasukan organisasi kalebu roket, roket lan brigade artileri, kalebu divisi artileri campuran saka daya dhuwur, resimen artileri roket, divisi pengintaian sing kapisah, pangkalan militer meriem lan brigade senjata gabungan. Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia nemtokake sawetara tugas ing ngisor iki, sing solusi kanggo pasukan rudal lan artileri:

entuk lan njaga kaunggulan geni saka mungsuh;
ngalahake sarana serangan nuklir, tenaga kerja, senjata, militèr lan peralatan khusus;
disorganisasi sistem komando lan kontrol kanggo pasukan lan senjata, pengintaian lan perang elektronik;
ngrusak struktur pertahanan jangka panjang lan fasilitas infrastruktur liyane;
gangguan saka operasi mburi operasional lan militèr;
weakening lan ngisolasi eselon kapindho mungsuh lan cadangan;
karusakan saka wong-wong sing nyuwil liwat menyang telenging pertahanan tank lan kendaraan lapis baja mungsuh liyane;
nutupi flanks mbukak lan joints;
partisipasi ing karusakan saka udhara lan segara mungsuh;
pertambangan remot terrain lan obyek;
dhukungan cahya kanggo operasi wengi pasukan;
kumelun, blinding obyek mungsuh;
distribusi bahan kampanye lan liya-liyane.




Pasukan rudal lan artileri Federasi Rusia dilengkapi peralatan lan teknologi anyar. Howitzer self-propelled modern "Msta-SM" saka kaliber 152 mm, MLRS "Tornado-G" kasedhiya ing layanan karo RV lan A. Formasi rudal Angkatan Darat Angkatan Bersenjata RF dipersenjatai karo kompleks operasional-taktis Iskander-M, sing bisa ngilangi efektifitas mbangun sistem pertahanan rudal musuh potensial.



19 November. Ing dina iki, "Military Review" congratulates personel saka Rocket Forces lan Artileri, uga para veteran ing liburan profesional!
  • plus7-db.com, http://function.mil.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

89 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 27
    November 19 2015
    Sugeng Liburan!!! ombenan prajurit
    1. + 14
      November 19 2015
      Sugeng liburan kanca
      1. + 18
        November 19 2015
        Selamat lebaran sobat ambyar


        Nalika padha ngomong nalika DEWA-DEWA PERANG OPO LAIN MENENG
        1. +9
          November 19 2015
          Hurrah! Hurrah! Hurrah!
          prajurit
          hi
          ombenan
          1. + 13
            November 19 2015
            Tansah siap kanggo tindakake pesenan
            Lan mbenerake kapercayan sing dhuwur.
            Ing sajarah, dheweke dadi misuwur luwih saka sepisan,
            Pasukan roket lan artileri.

            SELAMAT HARI RAYA PROFESIONAL! ombenan
          2. +3
            November 19 2015
            Sugeng Liburan! Artileri Stalin menehi dhawuh!
            1. +5
              November 19 2015
              Sugeng saka jaman kepungkur.

              Aku dipercaya sampeyan Rocket Troops,
              Tlaga-tlagaku dadi bokor sing ora kena
              Lan rambut abu-abu ing candhi bapak,
              Lan ngimpi manis putri kita.

              Esuke zamrud kilat,
              Lan ambegan lintang musim semi,
              Lan geni saka ripening gandum
              Aku dipercaya sampeyan, pasukan roket.

              Aku dipercaya sampeyan Rocket Troops
              Lokakarya industri Ural,
              Tebing hutan kali Siberia
              Lan biru kristal Baikal.

              Aku dipercaya sampeyan Rocket Forces
              Spanduk gosong ing perang,
              Lan cahyane, madhangi jaman,
              Lan kabeh sing dakdeleng ing katresnan
              Aku dipercaya sampeyan, Rocket Forces!
              Nikolai Ageev


              1. Komentar wis dibusak.
              2. +4
                November 20 2015
                PEGAWAI LULUS

            2. 0
              November 19 2015
              Sugeng liburan wong prajurit
            3. 0
              November 20 2015
              ombenan Sugeng Liburan!!!
          3. +4
            November 19 2015
            Sugeng Liburan! Artileri Stalin menehi dhawuh!
        2. +8
          November 19 2015
          LIYAN!

          Ing dina sing padha, liburan profesional sing, ing posisi, roketmen lan artillerymen saka Republik Rakyat Novorossia ngrameke.

          Lan afterbirth fasis, shedding getih saka sipil ing Donbass, postponed tanggal perayaan saka jinis pasukan iki, tanpa prompting, ngerti, kroso karo isine weteng rotten, sing jejere kepungkur kamulyane lan saiki artillerymen lan roket, padha ora duwe panggonan.

          "Dina Pasukan Roket lan Artileri" (Ukrainia. "Dina Pasukan Roket lan Artileri") minangka preian umum ing Ukraina. Iki minangka liburan profesional kanggo kabeh karyawan lan personel militer pasukan rudal lan artileri Ukraina, sing dirayakake ing Ukraina saben taun tanggal 3 November[1]. Iku ora dina non-kerja yen, gumantung ing taun, iku ora tiba ing akhir minggu.





          Kanggo tong sampah sejarah!
          1. + 15
            November 19 2015
            Miturut cara, ing detik pisanan, posisi ditampilake 300 meter saka omahku. nglirik

            Inggih, jawaban banjur
            1. + 12
              November 19 2015
              Quote: Gusti saka Sith
              Miturut cara, ing detik pisanan, posisi ditampilake 300 meter saka omahku.

              Inggih, jawaban banjur


              Aku duwe sedulur, Artyomka, ing milisi DPR... Brigade "Kalmius" (oabr).

              Ing layanan "Grad". Mungkin cuplikan karyane...


              KEMENANGAN KOWE...
          2. Komentar wis dibusak.
          3. +3
            November 20 2015
            "Dina Pasukan Roket lan Artileri" (Ukrainia. "Dina Pasukan Roket lan Artileri") minangka preian umum ing Ukraina. Iki minangka liburan profesional kanggo kabeh karyawan lan personel militer pasukan rudal lan artileri Ukraina, sing dirayakake ing Ukraina saben taun tanggal 3 November[1]. Iku ora dina non-kerja yen, gumantung ing taun, iku ora tiba ing akhir minggu.

            Bandera bajingan, bakar ing neraka!!!
        3. Komentar wis dibusak.
        4. 0
          November 20 2015
          Industri artileri Rusia-Soviet, uga jinis pesawat, paling maju. nganti saiki, aku ora bakal nuruti tuladha. Sing kasengsem bisa nemokake kanyatan ing situs kasebut. sedulur
        5. 0
          November 20 2015
          Aku wonder apa rem moncong aneh ing howitzer ing latar ngarep? Apa bedhil? ing mburi kaya d-30 ...
      2. +7
        November 19 2015
        Sugeng R&A Day! ombenan ombenan ombenan apik
      3. +4
        November 19 2015
        Inggih, Dewa perang, iku dosa ora gelombang kanggo sampeyan! Sugeng Dina Kanca!
    2. +7
      November 19 2015
      Sugeng Liburan! Dina iki aku bakal ngombe kanggo simbahku, sing karo ZIS-3 tekan Berlin. ombenan
  2. + 13
    November 19 2015
    Sugeng, kolega! Sukses ing layanan! Senjata anyar lan efektif!
    1. +5
      November 19 2015
      Selamat berlibur !! Tanduk .. Ora ngganggu .. Kesehatan .. Bahagia !!
  3. + 13
    November 19 2015
    Artileri Dewa Perang! Sugeng Liburan!!!

    1. + 13
      November 19 2015
      https://www.youtube.com/watch?v=_xHcpgaPuPQ
  4. + 21
    November 19 2015
    Sugeng liburan, kanca artileri!
  5. +9
    November 19 2015
    Sugeng Dina Rocket! ombenan
    1. +9
      November 19 2015
      Lan seneng gunner liburan uga! tresna
      Sampeyan kabeh seneng, sehat lan mung KEMENANGAN prajurit liwat mungsuh!
      ombenan
    2. Komentar wis dibusak.
  6. + 35
    November 19 2015
    Katresnan kanggo tanah air kita murub ing ati,
    Kita melu perang mati kanggo ngurmati negara asal kita.
    Kutha-kutha padha kobong, kebak kumelun,
    Dewa perang buritan gumuruh ing alas abu-abu.

    Ngendhokke:
    Artileri, Stalin mènèhi dhawuh!
    Artileri, Tanah Air nimbali kita!
    Lan atusan ewu baterei
    Kanggo nangis ibu kita
    Kanggo Motherland kita - geni! geni!

    Temokake, ibu sing dikasihi, golek bojo-pacar,
    Temokake, omah sing adoh lan kabeh kulawarga,
    Sing badai salju baja kita ngalahake lan ngobong mungsuh,
    Sing nggawa karsa menyang tanah kelairan kita!

    Paduan Swara.

    Jam kamenangan bakal nyerang, kampanye bakal rampung.
    Nanging sadurunge budhal menyang omahe sanak-sedulure,
    Ing pakurmatan kanggo Pemimpin kita, ing pakurmatan kanggo wong kita
    Kita bakal menehi salam bungah ing jam kamenangan!

    Ngendhokke:
    Artileri, Stalin mènèhi dhawuh!
    Artileri, Tanah Air nimbali kita!
    Lan atusan ewu baterei
    Kanggo nangis ibu kita
    Kanggo Motherland kita - geni! geni!

    Sugeng Liburan! ombenan
    1. avt
      + 14
      November 19 2015
      Kutipan saka parusnik
      Sugeng Liburan!

      ombenan Sadawane dalan pertanian kolektif sing amba
      Ing Moscow kothak gedhe
      Kita ngliwati longsoran sing nggegirisi
      Kita siyap perang.

      Paduan Swara.
      Artileri, luwih apik!
      Scout Zorok, gunner wani
      Kita bakal ngomong marang mungsuh: "Aja ndemek Tanah Air kita!
      Lan banjur kita bakal mbukak geni crushing!

      Kita lumaku ing antarane lapangan emas,
      Lan pejuang enom nyanyi
      Tembang sliramu sing nggumunake
      Sampeyan muni kaya kembang api!

      Paduan Swara.

      Kanggo nglindhungi kamardikan lan tentrem
      Ana granat, serpihan wis siyap.
      bedhil lan mortir kita
      Hit tanpa miss ing target.

      Paduan Swara.

      Yen mungsuh arep nembus kita,
      Wektu perang bakal teka.
      Berjuang heroik kanggo Tanah Air
      Kabeh nomer bakal

      Paduan Swara.

      Genggeman cepet lan karya sing tepat
      Artileri kita bangga.
      Kavaleri kita, infantri kita
      Kita bakal tansah mbantu.

      Paduan Swara.

      Bakal mbukak dalan kanggo tank kita
      Meriam kita tempur.
      Kekuwatan mungsuh menyang lemah bakal numpes
      Batang geni nggegirisi.

      Paduan Swara.

      Kita lumaku ing antarane lapangan emas,
      Lan pejuang enom nyanyi
      Kidung swarane para penembak,
      Sampeyan muni kaya kembang api.
    2. +9
      November 19 2015
      Lagu keren. Didedikasikan kanggo para dewa perang, intelijen angkatan bersenjata lan sing duwe lengen dawa. Hurray COMRADES ombenan
  7. + 22
    November 19 2015
    Selamet preian.
  8. + 11
    November 19 2015
    Sugeng liburan kanggo kabeh gunner lan roket.
  9. Komentar wis dibusak.
  10. +7
    November 19 2015
    Sugeng Liburan Dewa Perang !!! Lan pangembangan sukses model teknologi anyar! Dadi "mungsuh sing mungkin" iri karo PELUANG sampeyan!
  11. +9
    November 19 2015
    DEWA PERANG!
    Nunggu preian padhang lan sampeyan!
    Sugeng rawuh! tresna
    Pakdheku ngliwati paruh kapindho Perang Dunia II ing cadangan artileri Markas Panglima Tertinggi.
    Lan cadangan iki menehi dheweke kesempatan kanggo cepet ketemu karo leluhure ing swarga!

    Sekali lagi Happy Holidays!!! prajurit
  12. +6
    November 19 2015
    HAPPY HOLIDAY kanggo kabeh gunners lan roketmen! tresna Kanggo sampeyan ombenan !!!
  13. +7
    November 19 2015
    Rampung-resik laras! Aja rampung, ganti posisi! Sugeng Dina Bomber!
  14. +6
    November 19 2015
    Sugeng Liburan Dewa Perang!
    385 pengawal ArtBrig.
  15. +9
    November 19 2015
    selamet preian ombenan Aja mbingungake hulu ledak ing "Kaliber" - yen ora, sampeyan bakal mbanting lantai Siria kanthi bungah sedulur
  16. + 16
    November 19 2015
    Aku palu cangkang menyang meriam ketat
    Lan aku mikir: Aku bakal nambani kanca!
    Ngenteni cak Musyu!
    Apa dadi licik, mbok menawa kanggo perang
    Kita arep ngrusak tembok
    Ayo kita tetep sirah kita munggah
    Kanggo tanah air!
    Sugeng liburan! tresna
  17. +8
    November 19 2015
    Sing melu - Happy Holidays!!!! Layanan apik!
  18. +8
    November 19 2015
    Sugeng Liburan Artileri! Kesehatan kanggo kabeh sing melu ing cabang militer sing mulya iki.
    Bapakku, artileri karir sing ngliwati kabeh perang, tansah nyatakake roti panggang: "Kanggo Kamulyan Artileri Rusia!"
  19. +9
    November 19 2015
    Artileri Selamat Liburan!!! Langit sing tentrem ing ndhuwur sirahmu lan kabeh sing paling apik !!!
  20. +8
    November 19 2015
    Happy holiday rocketmen lan gunners. Aku elinga sajrone taun layanan ing GSVG ing brigade rudal aku njupuk pesenan perayaan babagan dina iki, banjur review, parade ing lapangan parade. Ya, nasib ala asring kedadeyan, brigade ana ing papan latihan, nanging mung perusahaan kontrol ing unit kasebut. Iki kerja keras, wong lanang saka divisi sing nyopir Scuds lan nyopir umume luwih akeh wektu ing papan latihan tinimbang ing barak. Sugeng Liburan maneh.
  21. +9
    November 19 2015
    Sugeng Liburan, Dewa Perang!
  22. + 10
    November 19 2015
    Aku melu ing ucapan selamat kanggo "Dewa Perang" prajurit Sarmatians, Frontiers lan Iskanders kanggo mbantu sampeyan! SELAMAT HARI RAYA, ARTA!
  23. +6
    November 19 2015
    Kanggo artileri! ombenan Hooray!
  24. +9
    November 19 2015
    Aku elinga carane aku murub mriem kanggo pisanan, iku geni langsung prasaja saka T-12 ing latihan Totsk, lan aku kenek Doel, carane akeh bungah lan bangga aku, Aku dadi gunner nyata. Sugeng liburan kanggo sampeyan kabeh!
  25. +7
    November 19 2015
    Sugeng liburan, Artileri lan Rocketeer! Sugeng liburan, Prajurit Rusia!!!
  26. + 13
    November 19 2015
    Sugeng Liburan!!!!
  27. +7
    November 19 2015
    Selamet preian! Tali Pundhak ireng lan trunk emas!
  28. +9
    November 19 2015
    Sugeng liburan kanggo sampeyan kabeh, rekan kerja, utamane unit militer 47573. Sugeng liburan!
  29. + 10
    November 19 2015
    Lan epaulettes kadet ireng lan emasku ana ing omah ing kothak bebarengan karo pejabat sabanjure. Oh sedulur! Selamet preian! Bengi iki aku bakal ngucapake roti panggang kanggo sampeyan lan kanggo bocah enom ing sepatu bot.
  30. dharatan
    + 11
    November 19 2015
    Dina iki minangka preian profesionalku. Sugeng liburan kabeh!
  31. +6
    November 19 2015
    Happy Gods of War! Artileri apik!
    Minangka salah siji saka pahlawan saka film "DMB" ngandika: "Mungkin kita bakal bang?" Kanggo respon saka wong militèr experienced ditampa: "Bang, kita mesthi bakal bang, nanging banjur!"
    Dadi, ayo dadi kasunyatan sing artileri bakal bakhala, nanging mung ing papan latihan! Inggih, yen wis ing perang, banjur apa BABAKHALA, nanging luwih banter!
    Lan bengi iki, ing meja perayaan, 100 gram "Rapid FIRE!!!"
  32. +7
    November 19 2015
    Sugeng liburan kanggo kabeh sing nglayani lan ngladeni pertahanan rudal! 67-69 taun (taun-taun pelayananku). Uga kabeh roket lan gunner!
    1. +4
      November 19 2015
      Kutipan saka EvgNik
      Sugeng liburan kanggo kabeh sing nglayani lan ngladeni pertahanan rudal! 67-69 taun (taun-taun pelayananku). Uga kabeh roket lan gunner!

      Sugeng riyaya pribadhi, kula rawuh nggenteni panjenengan.
  33. +7
    November 19 2015
    Para penembak lan rudal liburan sing seneng! Utamane unit militèr asli 31458. Dilayani 1969-1971 ing 2nd sadurunge ngganti jeneng kaping 5 sawise ngganti jeneng divisi Art Mylki cedhak Amursk.
  34. + 11
    November 19 2015
    77-79 GSVG wong liburan seneng ombenan
    1. +7
      November 19 2015
      Oh, aku sinau roket iki nglirik ombenan
      1. +2
        November 19 2015
        Lan aku dijupuk saka Scud! bab! Sugeng RVA!
  35. +5
    November 19 2015
    Sugeng liburan guys. Kabeh sing paling apik lan apik luck. prajurit
  36. +6
    November 19 2015
    prajurit tresna ombenan
    Para Dewa Perang Sugeng Liburan!
    kesehatan lan apik luck!
  37. +5
    November 19 2015
    LIYAN! MENARIK diwaca babagan UNICORN. prajurit
  38. +5
    November 19 2015
    Ayo saben proyektil lan rudal sampeyan tiba ing target. Aku duwe pakurmatan kanggo KOWE. LIBURAN!!!
  39. +6
    November 19 2015
    Belarus, ing; h 56000 saka kabeh roket lan gunners ing preian. Schaub deftly Bulo ngarep. Sugeng dalu.!!!
  40. +6
    November 19 2015
    Aku congratulate kabeh gunners lan missilemen ing umum, lan utamané kolega ing Angkatan Udara Pertahanan Negara.
  41. + 12
    November 19 2015
    Sugeng Liburan Para Rocketeers lan Artileri !!! Yen saiki ora ana bedhil, mula ana salvo rong puluh lipatan saka botol sampanye (kanggo wiwitan nglirik ) .. ombenan
  42. Roy
    +7
    November 19 2015
    Liburan mulya. Kita tansah bangga karo artileri kita. Lan dheweke tansah mbuktekaken ing laku.
    Sugeng Liburan, kanca-kanca artileri sing dikasihi!
  43. +6
    November 19 2015
    Gunners - sing Maha Agung paring dhawuh,
    Artileri - Tanah Air nelpon kita!
    Sugeng Liburan, kanca-kanca!
  44. +8
    November 19 2015
    Sugeng
  45. +8
    November 19 2015
    Kabeh artileri Rusia - Happy Holidays.

    ".. Ing "unicorn" kamar duwe wangun conical. Wangun anyar saka kamar digawe iku bisa kanggo nggawe dawa tong minyak maneh, kang ndadekake iku bisa kanggo Ngartekno nambah jarak tembak ..."
    Aneh. Saka "Book of Future Commanders" Aku pitados bilih wangun conical saka kamar mesthekake pas snug inti kanggo ngurangi jumlah gas bursting (efficiency saka daya wêdakakêna tambah), lan ora lengthening tong minyak. Lan nalika refleksi, versi "lawas" katon luwih wajar.
  46. +7
    November 19 2015
    Aku melu kabeh Sugeng! Kanthi liburan "dewa perang" lan ... bubuk garing kanggo sampeyan, lan ... ora ana "garing" sawise liburan.
  47. +8
    November 19 2015
    Sugeng liburan kanggo kabeh gunner lan roket !!!
  48. SOB
    +7
    November 19 2015
    Sugeng gabung! Tanpa sampeyan, gunners, ora ono.
  49. +8
    November 19 2015
    Artileri minangka kebanggaan lan kamulyan kita!
    Sugeng Liburan, kanca-kanca sing dikasihi!
  50. +8
    November 19 2015
    Sugeng kabeh sing melu - aktif lan cadangan!!!
    1. +1
      November 19 2015
      Solidaritas. Berpartisipasi.
  51. +7
    November 19 2015
    Sugeng Dina Angkatan Roket lan Artileri!
    Foto kasebut nuduhake pengintaian resimen saka Pengawal 285th. LAP, 33 Pengawal Sevastopol. LABR, Prusia Timur, mangsa 1945. Bapakku, Pengawal, lungguh ing baris ndhuwur. Art. letnan artileri. Lan umure mung telulikur taun, dheweke miwiti minangka mortirman biasa ing taun 1941. Lan ing saubengé isih enom banget, nanging apa Warriors!
  52. +4
    November 19 2015
    Sugeng liburan profesional "pushkari"!!!! ombenan
  53. +3
    November 19 2015
    Pasukan pribumi. Biyen, aku ngabdi ing dheweke. Sugeng liburan, aku pengin luwih nguatake, persenjataan maneh, kesehatan kanggo kabeh prajurit, sersan lan perwira, peluncuran tanpa masalah lan target target sing akurat. Terusake wong lanang!
  54. +3
    November 19 2015
    Ngaturaken sugeng riyadi dhumateng ingkang nindakaken misi tempur ing dinten punika, mliginipun ing LPR lan DPR. Gusti Allah mberkahi kowé, sedulur!
  55. +4
    November 19 2015
    Inggih...Sugeng Liburan! ombenan
    Atas jenenge spesialis sipil EVAKU, aku arep ngucapake selamat marang kabeh wong sing melu Hari Artileri! Aku bangga yen aku cukup beruntung bisa menehi kontribusi sederhana kanggo latihan personel kanggo Angkatan Darat. Kadetku, sing banjur dadi perwira, perang ing Chechnya, melu operasi njaga perdamaian, lan mlaku ing konvoi menyang Tbilisi. Bodosyan ingkang kula tresnani, jare timbalan. Menteri Pertahanan Armenia, saben wong Tajikku (kajaba siji - dadi Rusia ...) dadi perwira dhuwur ing Angkatan Bersenjata Tajikistan. Sugeng Liburan kanca-kanca! ombenan
  56. +4
    November 19 2015
    Sugeng Liburan Kita!
  57. +5
    November 19 2015
    WEWE DUWE DUU OMAH

    Musik dening V. Solovyov-Sedoy
    Tembung dening A. Fatyanov

    Lilin padha murub,
    A gelut cedhak rages.
    Tuang, kancaku, ing cangkir,
    Miturut garis ngarep kita.
    Mung grapyak
    Ayo ngomong karo sampeyan.
    Kanthi cara sing ramah, mung
    Ora mbuwang wektu
    Ayo ngomong karo sampeyan.

    Wes suwe ora mulih
    Kembang cemara asli
    Kaya ing dongeng
    Kanggo tanah sing adoh.
    Wis jarum anyar
    Ijo ing dheweke
    Wis jarum anyar
    Lan cones kabeh cemara,
    Madu ing.

    Ing ngendi wit-witan tiba
    Ing endi wit Natal
    Apa taun sing ayu
    Padha muter tanpa anak.
    Tanpa kita, bocah-bocah wadon mikir
    Supaya lintang ora kobong
    Tanpa kita, bocah-bocah wadon mikir
    Sing sasi diolesi jelaga,
    Lan lintang-lintang ora sumunar.

    Kenapa dheweke butuh esuke awal,
    Yen wong lanang lagi perang -
    Ing Jerman, ing Jerman
    Ing panggonan sing adoh.
    Fly, impen prajurit,
    Ngelingake kula.
    Fly, impen prajurit,
    Kanggo prawan sing paling tresna,
    Apa sing sampeyan kelingan babagan aku ...

    Lilin padha murub,
    A gelut cedhak rages.
    Tuang, kancaku, ing cangkir,
    Ing garis ngarep kita.

    Tembung lan musik sing ditulis tanggal 8 Mei 1945 ing Jerman
  58. +4
    November 19 2015
    Sugeng liburan kanggo para dewa perang...Saiki kita nyekseni kebangkitan lan kamenangan kekuwatan artileri lan senjata roket. sing ngresiki donya saka roh jahat radikal Nazi lan Islam...Hurray for the gunners! ombenan
  59. +4
    November 19 2015
    Sugeng liburan kanggo kita para Dewa Perang!
  60. +3
    November 19 2015
    Sugeng rawuh bapakku sing wis lulus saka SVAKU!
    Happy militer rasa seneng bapak!
    Sugeng Liburan kanggo kabeh gunner!
  61. +2
    November 19 2015
    Sugeng rawuh bapakku sing wis lulus saka SVAKU!
    Happy militer rasa seneng bapak!
    Sugeng Liburan kanggo kabeh gunner!
  62. +3
    November 19 2015
    Sugeng liburan profesional kanggo kabeh artileri lan misil! Aku sepenuh ati melu ing kabeh Sugeng!!!
  63. +3
    November 19 2015
    Aku melu ing Sugeng!
    (Unit militèr KTurkVO 54181)
  64. +5
    November 19 2015
    Sugeng Liburan, Sugeng Hari Tentara Rudal lan Hari Artileri!
  65. +1
    November 19 2015
    Good wektu dina!
    Keparenga kula gabung wonten ing kelompok sugeng ingkang katujokaken dhateng Pasukan Rudal lan
    Artileri!
    Aku pengin sampeyan kabeh sing paling apik!
  66. +3
    November 19 2015
    Selamet preian! Aku pengin sampeyan mateni mungsuh mung sajrone latihan!
  67. +3
    November 19 2015
    Sugeng liburan, sedulur! Dheweke dadi wajib militer ing Pasukan Rudal Angkatan Darat ing taun 1986 - 1988 ing distrik militer Volga lan Transcaucasian. Good luck lan sukses ing latihan militer!
  68. +3
    November 19 2015
    Sugeng Liburan Rekan! Utamané dinosaurus tuwa sing ngelingi carane wong lima narik M30 metu saka selokan ngendi wong bodho ndamel iku!
  69. +4
    November 19 2015
    Kanggo tentara meriem lan pluru, bisa uga pasukan sing paling mateni, bebarengan, ora ana sing duwe kuburan pejuang sing ana ing mburine.
    Kanggo bocah-bocah wadon penembak anti-pesawat saka resimen 1077th, ngadeg tanpa clinking kaca tingal ...
    Lan kanggo spesialis teknis Perang Patriotik Agung, "gaji kaping pindho, tiwas telu", kanggo bedhil self-propelled sing nyanyi, cedhak Lake Balaton, requiem kanggo Panzerwaffe, minangka cabang militer (utamane SU-100). )
    Kanggo mbah kakungku, mortirman, sing wiwit perang ing taun 41, ing sisih lor, lan ketemu Victory ing rumah sakit, Karelsky, Petsamo-Kirkines, ing Norwegia aku wis kecanthol. Nyuwun
    Kanggo gunner, bombardier, artileri, roket!
    ombenan , ombenan , ombenan, (ati, pesen 227!) Sing wani! ombenan
  70. +3
    November 19 2015
    Artileri minangka dewa perang lan isih nduweni bobot. Happy Holidays kanggo roket lan artillerymen! Ngalahake mungsuh lan ora liya! Ngawula kanggo kabecikan Tanah Air! Kabungahan lan kesehatan kanggo sampeyan lan wong sing dikasihi! Aku dadi pertahanan udara ing S-125, lan ing urip sipil aku sinau D-30, melu njupuk saka 85 lan mlumpat saka cornfield (karo parasut).
    1. +4
      November 19 2015
      Aku setuju. Aku uga spesialis nimbali udhara, RTV, kaya cedhak, supaya ngomong, kita ora duwe preian elegan kuwi. Nanging sing lanang iku pantes. Dadi "kanggo interaksi cabang militer" (yen ana, iki minangka roti panggang standar ing partai kita (pesta minangka tembung sing dipinjam, nanging, uga, urip).
  71. +3
    November 19 2015
    Sugeng liburan kanggo sampeyan, artileri!
  72. +3
    November 19 2015
    Aku ngginakaken wektu iso lali ing RV & A ing KapYar! Sugeng liburan, kanca-kanca sing dikasihi! ombenan
  73. +3
    November 19 2015
    Aku tansah ngormati "penembak", sing diarani para ilmuwan roket sing dibangun BSP. Selamet preian.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"