Kapabilitas Angkatan Laut PLA kanggo nglawan kelompok serangan kapal induk. Bagean 1

41


Ing taun-taun pungkasan, kanthi latar mburi pertumbuhan ekonomi sing nggegirisi ing China, modernisasi angkatan bersenjata wis ditindakake. Sajrone sepuluh taun kepungkur, anggaran militer RRC ing dolar wis tikel kaping pindho lan gunggunge $ 2014 milyar ing 216, miturut Institut Riset Perdamaian Stockholm. Kanggo mbandhingake: Belanja pertahanan AS $ 610 milyar, lan Rusia $ 84,5 milyar.

Bebarengan karo pasukan nuklir strategis, pasukan lemah lan penerbangan Angkatan laut uga aktif berkembang. Wiwit taun 90-an, angkatan laut Tentara Pembebasan Rakyat China wis aktif diisi maneh liwat tuku kapal perang ing Rusia. Nanging ing sawetara taun kepungkur, laku iki wis dadi bab sing kepungkur. Ing RRC ditransfer saben taun armada sawetara kapal perang gedhe saka konstruksi kita dhewe, kalebu kapal selam diesel lan nuklir, frigat lan perusak kanthi rudal dipandu. gaman.

Njupuk menyang akun pengalaman manca, dikembangaké lan massa-diprodhuksi ing Enterprises Cina: prau rudal, frigates, destroyers lan kapal landing gedhe. Ing wektu sing padha, China percaya yen "kabeh cara apik" kanggo nguatake kemampuan pertahanan negara. Nalika ngrancang kapal perang, wong Tionghoa ora ngremehake gagasan lan solusi teknis sing dipikolehi kanthi bantuan "spionase teknis". Pangrusak modern, korvet lan kapal pendarat gedhe sing dibangun ing RRC minangka campuran aneh teknologi Soviet lan Barat kanthi rasa nasional Cina.

Saiki, China wis pindhah saka laku biyen tuku kapal perang saka luar negeri, luwih seneng nglampahi sumber daya financial lan nggawe proyek ing ngarep, nyedhiyani pesenan kanggo galangan kapal dhewe. Ing taun-taun pungkasan, ing Rusia, wong Tionghoa ora tuku kabeh kapal perang, nanging mung sawetara komponen, peralatan lan senjata. Sejatine, iki minangka sistem anti-kapal lan anti-pesawat modern. Ing wektu sing padha, China aktif ngembangake analoge dhewe. Ora kaya taun-taun kepungkur, saiki iki dudu salinan "Cina", nanging asring pangembangan asli sing digawe dening akeh lembaga riset China.

Ing arah Pasifik, Angkatan Laut PLA mung bisa saingan karo kapal perang Pasukan Bela Diri Maritim Jepang saka armada kakuwasan regional. Nanging angel mbayangno yen pimpinan Jepang bakal mutusake kanggo ngrusak hubungane karo China tanpa dhukungan lan persetujuan Amerika Serikat. Mangkono, mungsuh potensial utama isih armada operasional kaping 7 Angkatan Laut AS. Markas komandan Armada 7 AS dumunung ing pangkalan angkatan laut Yokosuka (Jepang).

Armada kaping 7 nduweni paling ora siji kapal induk nuklir kelas Nimitz lan sepuluh kapal penjelajah lan penghancur sistem pertahanan rudal Ticonderoga lan Arleigh Burke kanthi permanen. Klompok serangan kapal induk uga biasane kalebu sawetara kapal selam nuklir multi-tujuan. Kapal penjelajah rudal Amerika, kapal selam lan kapal selam nuklir, saliyane senjata liyane, uga nggawa misil jelajah BGM-109 Tomahawk kanthi jarak peluncuran nganti 1600 km ing modifikasi Tomahawk Block IV. Kapal induk kelas Nimitz nggawa 48 pesawat tempur F/A-18 Hornet lan Super Hornet.


Sajrone 20 taun kepungkur, Angkatan Laut China wis berkembang saka armada pesisir sing tugas utama kanggo mbela pesisir, dadi armada laut sing lengkap. Tujuan saiki Angkatan Laut PLA yaiku kanggo mbangun perimeter pertahanan sing cedhak sing dibangun China ing pesisir segara. Ing China diarani "rantai pulo pisanan". Iki kalebu China Kidul, China Wétan lan Segara Kuning. Perimeter pertahanan sing adoh ngluwihi segara sing mbukak, nganti 1500 mil laut saka pesisir. Tujuan utama anané angkatan laut Cina ing zona iki yaiku kanggo nglawan kapal perang manca sing nggawa rudal jelajah, uga kapal induk, sing didhasarake pesawat serangan berbasis operator.

Utamane, armada Cina ngadhepi tugas kanggo nglindhungi pesisir RRC, ing sadawane mayoritas pedunung manggon ing kondisi iklim sing apik lan udakara 70% perusahaan industri. Iki katon kanthi jelas saka cara fasilitas administratif, industri lan pertahanan ditutupi dening sistem pertahanan udara ing wilayah RRC.


Skema lokasi radar lan sistem pertahanan udara ing wilayah RRC (berlian biru - radar, tokoh berwarna - sistem pertahanan udara)


Kajaba iku, bubar, komponen angkatan laut pasukan nuklir strategis China - Tipe 094 SSBN, sing nggawa 12 rudal balistik JL-2 kanthi jarak 8 km, wiwit nindakake patroli tempur ing wilayah sing dikontrol dening pasukan permukaan lan penerbangan China.

Angkatan laut Cina kasusun saka 3 armada operasional: Lor, Wétan lan Kidul. Wiwit awal taun 2015, Angkatan Laut PLA duwe 972 kapal, kalebu: siji kapal induk, 25 kapal perusak, 48 fregat lan 9 nuklir lan 59 kapal selam diesel, 228 kapal pendarat, 322 kapal patroli penjaga pantai, 52 kapal sapu ranjau lan 219 alat bantu. prau.

Kaya sing wis kasebut, ing abad kaping 2002, angkatan laut Cina saka pesisir nganti segara. Ing taun XNUMX, skuadron Angkatan Laut PLA nggawe sing pertama crita circumnavigation angkatan laut Cina ing Samudra Pasifik, India lan Atlantik. Ing 2012, Angkatan Laut PLA nampa kapal induk pisanan, sing menehi tandha tahap pangembangan anyar. Kabeh iki nuduhake peran akeh armada kanggo njamin keamanan negara. Kajaba iku, armada Cina saya tambah dadi instrumen pengaruh politik lan argumen sing kuat ing pirang-pirang perselisihan wilayah karo tanggane.


Armada lumahing. Destroyer, frigat lan korvet

Ing taun 70-90an, RRC mbangun penghancur pr 051 saka jinis Luida, yaiku pr 41 Soviet sing digarap ulang ing RRC. Boten kados USSR, ing pundi namung satunggal kapal ingkang dipunbangun miturut proyek galangan kapal PRC ingkang boten sukses punika. masrahake kapal perusak 17 marang armada Cina. Kapal pungkasan, rampung miturut proyek 051G, mlebu ing Armada Kidul ing taun 1993. Yen sampeyan yakin buku referensi, mula akeh penghancur Cina proyek iki isih resmi dadi bagian saka armada.


Proyek EM 051


Senjata serangan utama EM pr. 051 yaiku kompleks anti-kapal HY-2 (C-201) kanthi jarak peluncuran ing versi sing ditingkatake nganti 100 km. Rudal HY-2 digawe kanthi basis rudal anti-kapal Soviet P-15 lan saiki dianggep lungse amarga kudu ngisi bahan bakar cair lan oksidasi agresif, kacepetan penerbangan subsonik lan kekebalan gangguan sing kurang.

Kapabilitas Angkatan Laut PLA kanggo nglawan kelompok serangan kapal induk. Bagean 1

Bukak rudal anti-kapal HY-2


Ketoke, rudal anti-kapal jinis iki bakal pensiun bebarengan karo operator sing durung dimodernisasi dening EM pr 051 sajrone sawetara taun sabanjure.


Miwiti RCC YJ-83


Ing wiwitan taun 2000-an, sawetara kapal proyek iki dimodernisasi miturut proyek 051G. Rudal anti-kapal 2x3 sing sadurunge dipasang HY-2 diganti karo sing luwih modern - rudal anti-kapal 4x4 YJ-83 (C-803) kanthi jarak peluncuran 160 km. Iki minangka rudal sing cukup modern kanthi pencari radar aktif lan mesin turbojet nyepetake kacepetan supersonik ing tahap pungkasan penerbangan.

Ing taun 1994 lan 1996, rong kapal pangrusak Project 052 (tipe Luhu) mlebu ing armada Cina. Dibandhingake karo EM pr.. 051, padha luwih gedhe, luwih bersenjata lan luwih akeh jelajah lan seaworthiness. Kapal kasebut dimaksudake kanggo serangan karo rudal anti-kapal marang kapal permukaan mungsuh, pertahanan anti-kapal selam, uga kanggo dhukungan geni saka pasukan pendaratan lan penembakan target pesisir. Kanggo pertahanan diri, dheweke duwe sistem pertahanan udara cedhak lapangan HQ-7, digawe kanthi basis sistem anti-pesawat Crotale Prancis. Cara utama kanggo nglawan target permukaan yaiku sistem anti-kapal YJ-83 kanthi rudal anti-kapal nembelas.



Proyek EM 052


Rancangan kapal perusak iki ditindakake ing awal nganti pertengahan 80-an, ing wektu ningkatake hubungan antarane China lan negara-negara Kulon. Nalika nggawe pangrusak, wong Tionghoa ngetung bantuan teknis Amerika, Inggris lan Prancis. Nanging, sawise kedadean ing Lapangan Tiananmen lan embargo Kulon ing panyedhiya senjata lan teknologi dual-guna, dheweke kudu ngandelake kekuwatane dhewe. Iki nambah wektu konstruksi kapal lan mbatesi seri kasebut.

Kapal perang permukaan pisanan ing armada Cina, sing bisa ngirim serangan sing bener-bener efektif marang AUG ing jarak sing cukup adoh saka pesisir, yaiku penghancur proyek 956E sing dikirim saka Rusia, bersenjata rudal anti-kapal supersonik P-270 Moskit. Kapal pisanan "Hanzhou" dipasrahake menyang China ing pungkasan taun 1999, lan kapal kapindho "Fuzhou" ing pungkasan taun 2000. Ing 2005-2006, loro pangrusak Taizhou lan Ningbo, dibangun miturut proyek apik saka pr 956EM, replenished kekuatan tempur Angkatan Laut PLA. Secara total, papat pangrusak iki, sing bisa digunakake ing zona samudra, nggawa 32 rudal anti-kapal kanthi jarak peluncuran nganti 120 km lan kacepetan maksimal udakara Mach 2,8.


pangrusak Cina pr 956E lan 956EM


Kedadeyan sing kedaden ing April 956, 1, 2001 km saka pulo Hainan ing Cina, disambungake karo pangrusak dikirim saka Rusia, Project 100E. Pesawat pengintai elektronik Amerika EP-3E Aires II, sing ngawasi kapal kasebut, tabrakan ing udara karo pencegat tempur J-8II China nalika nyoba meksa metu saka area latihan. Jalaran saka tabrakan mau, montor mabur Cina ambruk ing segara, lan pilote tiwas. Sawijining "mata-mata elektronik" Amerika ditandur ing lapangan terbang Lingshui ing pulo Hainan ing China kanthi ancaman nggunakake senjata. Salajengipun, pihak Amerika nyuwun pangapunten babagan kedadean kasebut lan mbayar ganti rugi dhuwit marang randha pilot China sing wis tilar donya. Wong Tionghoa bisa ngerti kanthi rinci babagan peralatan pengintaian lan enkripsi Amerika sing dipasang ing EP-3E Aires II. Mung ing Juli 2001, EP-3E bener-bener bali menyang Amerika Serikat ing wangun scrap metal ing pesawat angkut Russian An-124-100 Ruslan saka maskapai Polet.

Ing angkatan laut Soviet lan Rusia, para penghancur Project 956 duweni ketenaran kapal sing diragukan kanthi pembangkit listrik utama sing banget capricious sing nggawe panjaluk dhuwur babagan literasi operasi lan pangopènan. Nanging, pengalaman nggunakake penghancur iki ing Angkatan Laut PLA nuduhake manawa kanthi disiplin kinerja sing tepat, pangopènan lan ndandani biasa, iki minangka kapal perang sing bisa dipercaya lan bisa.

Pangembangan luwih lanjut saka proyek penghancur armada China 051B (jinis Liuhai). Pembuat kapal Cina, nalika njaga tujuan fungsional kapal, kanthi nambah dimensi geometris awak, nyoba nambah jarak lan otonomi kanthi signifikan.


Perusak Project 051B "Shenzhen"


Pengalaman kasebut ora sukses banget, mung siji kapal sing dibangun - Shenzhen, ditransfer menyang Angkatan Laut PLA ing taun 1999. Nanging, pangrusak iki aktif melu ing sawetara kampanye dawa. Ing taun 2000 dheweke ngunjungi sawetara pelabuhan ing Afrika, lan ing taun 2001 ngunjungi pelabuhan ing Inggris, Jerman, Italia lan Prancis. Senjata serangan utama, uga ing proyek EM 051G, yaiku 16 rudal anti-kapal YJ-83 ing peluncur 4x4.

Ing taun 2007, rong kapal penghancur proyek 051C mlebu Angkatan Laut China: Shenyang lan Shijiazhuang. Nalika njaga fitur arsitektur lan desain saka project 051B, emphasis utama ing nggawe kapal iki dilebokake ing ngiyataken sistem anti-pesawat. Tujuan utama para penghancur pr 051C yaiku nyedhiyakake pertahanan udara kanggo formasi operasional kapal permukaan.


Pangrusak pr. 051С


Fitur saka penghancur pr 051C yaiku anané peluncur pertahanan udara S-300F ("Rif-M") buatan Rusia. Secara total, ana enem peluncur ing kapal kanthi 48 rudal sing siap diluncurake kanthi jarak nganti 90 kilometer lan dhuwure nganti 30 km.

Proyek 052 dadi basis kanggo sawetara kapal sing luwih maju ing babagan peralatan, persenjataan lan kelayakan laut. Perusak Project 052B lan 052C wis dadi luwih gedhe tinimbang "leluhure". Bentenane utama antarane pr 052V lan pr 052C yaiku tujuan fungsional kapal, sing duwe akeh persamaan ing babagan lambung lan basis daya.

Pemusnah Project 052V (jinis Guangzhou) nggawa 16 rudal anti-kapal YJ-83, pertahanan udara kapal kasebut diwenehake dening rong sistem pertahanan udara Shtil kanthi jarak nganti 50 km. Kapal utama, Guangzhou, diikuti dening Wuhan, mlebu layanan ing taun 2004.


EM pr.052S


Kapal penghancur Project 052C yaiku kapal sing dirancang kanggo nyedhiyakake pertahanan udara klompok kanggo skuadron kapal permukaan. Miturut proyek iki, dibangun loro pangrusak, sing mlebu layanan ing 2004-2005. Dheweke bersenjata karo sistem pertahanan udara HQ-9 buatan China, sing digawe adhedhasar C-300F Rusia. Jumlah rudal anti-kapal YJ-62 (C-602) ing kapal dikurangi dadi wolung. Nanging, YJ-62, dibandhingake karo rudal anti-kapal YJ-83, nduweni area kena pengaruh sing luwih gedhe (400 lawan 160), nanging YJ-62 nduweni kecepatan penerbangan subsonik, sing nambah kerentanan marang sistem pertahanan udara. .


Miwiti RCC YJ-62


Rudal kasebut mlebu layanan karo Angkatan Laut PLA ing taun 2004. Nalika digawe, solusi teknis Soviet KR X-55 digunakake, conto roket lan dokumentasi teknis ditampa saka Ukraina.

Puncak evolusi penghancur Cina saiki yaiku "kaya Aegis" pr 052D, nduweni radar multifungsi anyar kanthi array antena fase aktif, uga sistem kontrol senjata terpadu modern.



proyek EM 052D


Amarga tambah dawa lan jembar, 64 modul peluncuran vertikal (loro UVP saka 32 sel saben) kanthi rudal HQ-9A, rudal anti-kapal kanthi jarak tembak sing tambah lan peluncur rudal kanggo target ing darat diselehake ing kapal. . Mangkono, ing mangsa ngarep, armada Cina bakal duwe kapal universal sing bisa nindakake macem-macem tugas, kalebu ngirim serangan rudal jelajah marang target pesisir.

Frigates minangka kelas paling akeh kapal perang gedhe ing Angkatan Laut PLA. Bebarengan karo penghancur, dheweke bisa ngrampungake tugas pertahanan anti-kapal selam, nglawan kapal permukaan, ngrusak target udara ing zona pertahanan udara sing cedhak karo klompok kapal lan nglindhungi zona ekonomi RRC. Fregat armada Tiongkok kira-kira 18% saka total rudal anti-kapal sing dipasang ing kapal perang Angkatan Laut Tiongkok.

Ing periode saka 1986 kanggo 1993, ing basis saka Soviet TFR pr 50, frigates pr. 053 (jinis Jianghu) dibangun. Tujuan utama yaiku kanggo nglawan kapal permukaan ing zona pesisir RRC. Kanggo nindakake iki, fregat kasebut duwe rong peluncur rudal anti-kapal kembar HY-2.

Antarane dhewe, frigates saka macem-macem seri pr 053 beda-beda ing komposisi saka peralatan ing Papan, sarana komunikasi lan pandhu arah, uga macem-macem opsi kanggo senjata meriem. Bagéyan saka fregat ing separo pisanan taun 2000-an dilengkapi maneh karo peluncur anti-kapal YJ-83 4x2.


Proyek Frigate 053


Frigates saka modifikasi pisanan Project 53 saiki dianggep lungse, lagi rightly dikritik amarga rudal anti-kapal ora efektif, lack saka sistem pertahanan udhara lan pad helikopter. Sebagian, kekurangan kasebut diilangi ing fregat modern URO pr. 053N2 ("Jianghu-3"). Penampilan struktural lan arsitektur kapal kasebut diowahi lan sacara lahiriah wiwit meh padha karo frigat generasi sabanjure. Pitu fregat dibangun ing proyek iki.


Proyek Frigate 053H2G


Ing taun 1990-1994, seri papat fregat, proyek 053H2G, dibangun. Persenjataan saka kapal jinis iki kalebu peluncur 3x2 kanggo rudal anti-kapal YJ-82 (C-802) lan sistem pertahanan udara kanggo zona cedhak HQ-61, platform kanggo helikopter anti-kapal selam kasedhiya ing buritan.


Proyek Frigate 053H3


Saka 1995 nganti 2005, 10 frigat Project 053H3 (jinis Jiangwei-2) dibangun. Kapal kasebut bersenjata sistem pertahanan udara jarak cendhak HQ-7 kanthi 8 misil lan 2 peluncur kanggo 4 misil anti-kapal YJ-83.

Wiwit taun 2002, galangan kapal China State Shipbuilding Corporation wis mbangun fregat URO pr 054. Proyèk iki dikembangaké kanggo ngganti fregat pr 053H sing wis usang. Sawetara solusi teknis dienalake ing kapal Project 054, sing khas kanggo kapal modern kelas iki, teknologi kanggo nyuda radar lan visibilitas termal digunakake, lan peluncur rudal vertikal dipasang.


Bukak HQ-16 SAM saka fregat Cina 054A


Ing pertengahan 2013, perusahaan galangan kapal sing dumunung ing kutha Shanghai lan Guangzhou nransfer 2 fregat proyek 054 lan 15 kapal frigat proyek 054A menyang armada Cina. Ing frigates sing dibangun miturut proyek 054A sing luwih apik, sistem pertahanan udara HQ-7 sing lawas diganti karo sistem pertahanan udara HQ-16 (32 misil, peluncur udara 2x16), sing minangka analog saka kompleks Shtil-1 Rusia. Frigate nduweni helipad lan hangar. Senjata anti-kapal utama yaiku 8 rudal anti-kapal YJ-83 ing rong papat peluncur ngisi daya.

Ing Februari 2013, korvet pisanan pr 056 diluncurake. Proyek kapal iki dikembangake kanthi basis korvet ekspor jinis Pattani kanggo Angkatan Laut Thailand. Keperluan kapal patroli pesisir kanthi senjata serangan sing kuat lan kahanan urip sing apik kanggo kru, kanthi pamindahan 1300-1500 ton, wis mateng ing taun 80-an.


Korvet pr. 056


Awak korvet digawe nggunakake unsur sing nyuda visibilitas radar. Kapal Project 056 minangka kapal perang modular pisanan sing dikembangake ing China. Iki ngidini, yen perlu, kanggo gampang ngganti komposisi saka peralatan lan senjata, tanpa owah-owahan ing desain utama corvette. Pilihan modul ngijini sampeyan kanggo nggawe opsi beda adhedhasar siji cilik. Versi korvet ing ngisor iki wis dikembangake lan ditawakake kanggo para panuku potensial: patroli, anti-kapal selam, serangan, kanthi sistem pertahanan udara sing ditingkatake, markas lan multi-tujuan.

Saliyane senjata torpedo lan artileri, persenjataan khas versi multi-tujuan kalebu sistem pertahanan udara jarak cendhak Cina HHQ-10 anyar kanthi jarak peluncuran 9000 m lan peluncur rudal anti-kapal 2x2 YJ-83. Kanggo dekade sabanjure ing China, kanggo nglindhungi pesisir lan nglindhungi zona ekonomi, direncanakake mbangun luwih saka 50 "korvet siluman" pr 056 ing macem-macem konfigurasi.


armada kapal selam

Pasukan kapal selam Angkatan Laut PLA minangka salah siji sing paling gedhé ing donya (pisanan ing babagan jumlah kapal selam diesel-listrik) lan rangking katelu sawisé Amerika Serikat lan Rusia. Saiki, Angkatan Laut RRC duwe sekitar 70 kapal selam kanthi kekuatan tempur. Kapal selam Cina nggawa udakara 15% rudal anti-kapal sing kasedhiya ing Angkatan Laut PLA, kira-kira 80% torpedo lan 31% senjata ranjau.

Ing wiwitan taun 60-an, sanajan hubungane rusak ing RRC, dokumentasi kapal selam diesel-listrik pr 633 ditransfer. Pambangunan kapal kasebut ing pr 033 ditindakake ing RRC nganti 1983. Gunggunge 84 prau jinis iki digawe, sawetara ana sing diekspor. Saiki, kapal Project 633 wis lungse. Sajrone pambangunan lan operasi kapal selam diesel-listrik pr 033 dianyari bola-bali. Padha dilengkapi baterei kapasitas dhuwur, sistem sonar Prancis lan peralatan radio-elektronik modern. Nanging komposisi saka peralatan utama lan senjata ora diganti akeh. Meh kabeh kapal selam jinis iki wis pensiun saka Angkatan Laut PLA, sawetara bisa digunakake kanggo tujuan latihan.


Kapal selam diesel-listrik pr 035


Ing basis kapal selam diesel-listrik pr 033 ing RRC, kapal pr 035 (jinis Ming) dibangun. Beda karo proyek sadurunge "Min" ing desain lambung lan pembangkit listrik sing beda. Secara total, wiwit taun 1975 nganti 2000, 25 kapal selam diesel-listrik proyek 035 dibangun. Saiki, jumlah kapal proyek iki ing armada Cina kira-kira 20 unit. Kapal sing dianyarke kasebut ditunjuk minangka Project 035G lan 035B. Padha dilengkapi sonar pasif Perancis lan sistem kontrol geni majeng. Marang kapal perang modern, Project 035 prau sing winates ing wilayah pesisir, padha uga bisa melu ing rahasia minelaying. Sawetara prau digunakake minangka latihan lan prau eksperimen kanggo nguji jinis senjata anyar.

Prestasi paling anyar saka insinyur Cina ing bidang nggawe kapal selam diesel-listrik yaiku kapal selam diesel-listrik pr.039 (tipe Srengenge). Prau iki digawe njupuk menyang akun pengalaman dhewe lan sebagéyan Soviet, unsur arsitektur saka kapal selam kelas Agosta Prancis uga digunakake.


Kapal selam diesel-listrik pr 039


Perhatian khusus kanggo nggawe proyek Cina iki dibayar kanggo nyuda tingkat tandha akustik lan nambah karakteristik dampak. Lambung kapal selam diesel-listrik China ditutupi lapisan khusus anti-akustik, kaya ing kapal Rusia, proyek 877.

Nggawe lan refinement saka prau iku hard. Amarga kesalahan serius ing petungan lan anyar saka akeh solusi technical, gangguan lan sawetara karakteristik liyane saka prau pisanan ora cocog karo sing ngrancang. Kritik gedhe disebabake dening karya peralatan BIUS lan GAS.

Kapal pisanan, pr 039, diluncurake ing Mei 1994, diuji, dimurnikake lan didandani suwene 5 taun. Kepemimpinan RRC mutusake ora nggawe prau jinis iki nganti kapal selam timbal tekan tingkat pertempuran lan kinerja operasional sing memuaskan. Mung sawise finalisasi proyek, sing nampa sebutan pr 039G, seri 15 kapal dilebokake, sing pungkasan mlebu layanan ing 2007.

Umumé, kapal selam diesel-listrik, pr. 039G, cocog karo tingkat kapal Prancis lan Jerman ing pertengahan 80-an. Saliyane macem-macem jinis torpedo saka tabung torpedo 533 mm standar, bisa uga diluncurake ing jero banyu saka rudal anti-kapal YJ-82 kanthi jarak 120 km. Rudal anti-kapal Cina iki cedhak karo karakteristik saka UGM-84 Harpoon Amerika saka modifikasi awal.

Wiwitan saka construction serial lan Adoption saka Sun-jinis prau ing RRC meksa laksamana Amérika kanggo nimbang maneh views ing Kapabilitas industri galangan kapal RRC kanggo nggawe kapal selam modern lan ing tingkat saka "ancaman kapal selam Cina". Kedadeyan sing kedaden ing Oktober 26, 2006, dikonfirmasi sing wedi Amerika babagan ngiyataken kemampuan saka armada kapal selam RRC cukup bener. Banjur kapal selam Cina pr 039G, tetep ora diweruhi, bisa nyedhaki jarak torpedo salvo menyang kapal induk Amerika Kitty Hawk, sing nalika iku ana ing perairan internasional ing Segara Cina Kidul. Sawisé iku, prau defiantly muncul ora adoh saka skuadron Amérika. Kapal selam China ora dideteksi dening pasukan anti-kapal selam AUG nganti saiki muncul.

Obsolescence moral lan fisik prau pr 033 lan 035, uga kahanan sing durung mesthi karo prau anyar desain dhewe, meksa pimpinan Cina kanggo miwiti tuku kapal selam diesel-listrik ing Rusia. Loro prau pisanan, proyek 877 EKM, teka ing taun 1995. Dheweke diterusake ing taun 1996 lan 1999 dening rong kapal liyane proyek 636. Bentenipun antarane kapal selam diesel-listrik proyek 636 lan proyek 877 EKM yaiku nggunakake teknologi pengurangan gangguan anyar lan peralatan on-board modern.


Muatan torpedo 53-65KE ing kapal selam diesel-listrik pr.877EKM saka Angkatan Laut PLA


Ing wiwitan taun 2000-an, pesenan diumumake ing Rusia kanggo wolung kapal liyane, pr km minangka versi ekspor sistem rudal Kaliber-PL Rusia. Rudal kasebut dilengkapi pencari radar anti-jamming aktif, sing nangkep target ing jarak udakara 636 km. Umume dalan menyang target, liwat ing dhuwur 3-54 m ing kacepetan subsonik njelajah. Ing jarak udakara 1 km saka target, rudal wiwit akselerasi nganti kacepetan kira-kira 30M, nalika nindakake maneuver anti-pesawat zigzag. Yen ana serangan ing target permukaan gedhe, peluncuran salvo saka sawetara rudal anti-kapal bisa, sing bakal nyerang target saka arah sing beda.

Ing taun 2004, RRC wiwit nguji kapal selam pr. 041 (jinis "Yuan"). "Cina comrades" nyoba kanggo embody ing project iki kualitas paling apik saka project Russian 636M, njupuk menyang akun Kapabilitas dhewe. Kaping pisanan, prau kasebut direncanakake bakal dilengkapi pembangkit listrik mandiri udara tambahan. Amunisi Yuan kalebu rudal anti-kapal YJ-82 utawa CX-1 sing diluncurake liwat tabung torpedo.


Kapal selam diesel-listrik pr 041


Ketoke, kapal selam China pr 636 gagal ngluwihi kapal Rusia proyek 041M. Ing kasus apa wae, nganti saiki ora ana sing krungu babagan konstruksi massa kapal kasebut kanggo Angkatan Laut PLA. Ing wektu sing padha, proyek 041 aktif ditawakake kanggo ekspor.

Ing taun 1967, kapal selam nuklir torpedo China pisanan Project 091 (jinis Han) dilebokake ing RRC; kapal kasebut resmi mlebu layanan ing taun 1974. Nanging eliminasi akeh cacat, kalebu ing pembangkit listrik tenaga nuklir, njupuk liyane 6 taun, lan prau wiwit nindakake layanan pertempuran mung ing 1980.


Kapal selam nuklir pr. 091


Secara total, nganti 1991, armada Cina nampa limang kapal selam nuklir saka jinis iki. Senadyan modernisasi saka sawetara Unit, peralatan ing Papan lan gaman, prau saka jinis iki hopelessly outdated ing awal abad kaping 8. Introduksi rudal anti-kapal bertenaga nuklir YJ-091Q paling anyar menyang persenjataan ora nambah kemampuane kanggo nglawan kapal permukaan mungsuh. Wiwit peluncuran rudal mung bisa ditindakake ing permukaan, lan ing babagan tingkat gangguan, kapal selam nuklir Project 2,5 2,8-XNUMX kaping luwih murah tinimbang kapal manca kelas sing padha. Sawetara kapal selam kelas Han isih dadi bagean saka Angkatan Laut, nanging wektune wis ilang lan kapal-kapal bertenaga nuklir pisanan iki, sing wis dadi "meja latihan" kanggo sawetara generasi kapal selam China, bakal dadi barang sing kepungkur.

Ing wiwitan taun 2007, kapal selam nuklir multi-tujuan kepala pr. 093 (jinis Shan) dioperasikake. Iki dirancang kanggo ngganti kapal selam nuklir sing wis usang pr 091. Ing babagan karakteristik utama, prau Cina iki kira-kira cocog karo kapal nuklir multi-tujuan Soviet pr 671RTM. Ing wiwitan taun 2014, Angkatan Laut China duwe rong kapal selam nuklir proyek 093, tekane loro liyane sing dibangun miturut proyek sing luwih apik dikira ing mangsa ngarep.


Kapal selam nuklir pr. 093


Kapal selam nuklir Project 093 nduweni kemampuan kanggo ngluncurake rudal jelajah anti-kapal YJ-82 liwat tabung torpedo nalika tenggelam. Ana uga informasi manawa kapal selam nuklir iki nggunakake YJ-85 (S-705) anyar kanthi jarak peluncuran nganti 140 km. Ing rudal anti-kapal YJ-85, gumantung saka modifikasi, radar aktif utawa pencari infra merah digunakake. Koreksi kursus ing sikil marching pesawat kasebut ditindakake miturut sinyal sistem posisi satelit.

Miturut program sepuluh taun, samesthine ing 10 taun sabanjuré, 6 liyane jinis prau Shan bakal dibangun. Kajaba iku, RRC ngrancang kapal selam nuklir generasi anyar, sing, miturut karakteristike, kudu nyedhaki kapal selam nuklir Rusia lan Amerika.

Miturut bahan kasebut:
http://www.navy.mil/index.asp
http://www.modernarmy.ru
http://www.defensemedianetwork.com
http://flot.com
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

41 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    24. november 2015 08:00
    Jujur aku iri karo tujuane wong Tionghoa. Saka negara sing maju kanthi teknologi, dadi pimpinan tanpa kelangan kedaulatan lan ideologi pancen regane. Armada kasebut, miturut katrangan, saiki meh ora bisa diarani maju lan samudra, nanging kanthi kecepatan pembangunan kasebut, ora ana keraguan manawa bakal dadi. Muga-muga armada kita uga bakal nampa kapal anyar sing dijanjekake kanthi tepat.
    1. +5
      24. november 2015 08:12
      Kutipan saka Damm
      tanpa kelangan kedaulatan lan ideologi


      Sampeyan ora bisa mbangun armada kuwi mung ing ideologi. Deng Xiaoping ngedol ideologi sing ora bisa digunakake kanggo spesies kapitalisme-lan dheweke bener.

      Aku wonder apa Rusia (utawa malah USSR) bakal katon kaya yen, tinimbang perestroika kaya Gorbachev, kita duwe perestroika kaya Deng Xiaoping? Armada mesthi bakal luwih gedhe. Nanging apa kita bisa ngrembug babagan sumber daya iki dadi pitakonan.
      1. +6
        24. november 2015 08:37
        Aku seneng ngganti sembarang sumber kanggo soko sing ora ngerti Circus getih 90-2000.
        1. +3
          24. november 2015 10:05
          Kutipan saka Damm
          Aku seneng ngganti sembarang sumber kanggo soko sing ora ngerti Circus getih 90-2000.

          Apa sampeyan naif percaya yen China ngalami kabeh tanpa rasa lara?
          Aku taun 1994 ana ing Dalian, kutha iki wis dibangun karo gedung pencakar langit lan multi-tingkat interchanges lan flyovers, iku Fantastic ... Nanging carane wong biasa urip mung timah, kita ora tau ngimpi mlarat kuwi, ing 1994. sawise pogrom Yeltsin, wong-wong kita manggon sawetara urutan gedhene luwih apik tinimbang wong Tionghoa biasa.
      2. +9
        24. november 2015 08:46
        Foto anyar saka Cina 956E. Digawe dina iki 24/11/2015. Entrance kanggo Ningbo.
        1. +2
          24. november 2015 08:51
          Liyane________________
  2. +4
    24. november 2015 09:30
    Sugeng rawuh, Sergey!

    Apik banget, matur nuwun. apik

    Ora ana radar 348 ing 52D aktif. Aku sumber embellish kasunyatan. Nyuwun

    Logis, padha kudu sawetara L. Ora ana susunan aktif sing kaya ngono sanajan ing pemusnah Kulon - kabeh pasif. Aku bisa uga salah mesthi. Nyuwun
    1. +4
      24. november 2015 13:31
      Kutipan: Falcon
      Sugeng rawuh, Sergey!

      Hi, Kirill!
      Kutipan: Falcon
      Apik banget, matur nuwun.

      Matur suwun ombenan
      Kutipan: Falcon
      Ora ana radar 348 ing 52D aktif. Aku sumber embellish kasunyatan.

      Bisa uga kaya ngono ... wong Tionghoa dhewe ora menehi komentar babagan iki, informasi kasebut dijupuk saka situs Barat.
  3. +4
    24. november 2015 09:50
    Mênggahing Tiongkok punika kêrêp-sêrêp, botên enggal-enggal Jêpan tuwin Amerika kapêksa medal saking Samodra Pasifik.
  4. +5
    24. november 2015 10:11
    Saingan sing nggegirisi: 972 kapal, kalebu: siji kapal induk, 25 kapal perusak, 48 fregat lan 9 nuklir lan 59 kapal selam diesel, 228 kapal pendarat, 322 kapal patroli Coast Guard, 52 kapal penyapu ranjau lan 219 kapal pendukung - lan paling anyar junks lunga. Stubborn lan purposeful, lan saben project anyar padha mboko sithik nambah lan nambah. Lan kabar (228 kapal pendarat) kanggo apa?
    1. +2
      24. november 2015 10:45
      kenging menapa?... Supaya wong Jepang ngeruk turnip lan ora lali karo tumindak ala sing sadurunge.
    2. +3
      24. november 2015 11:49
      Temenan Taiwan lan pulo sing disengketakan.
  5. +3
    24. november 2015 11:33
    Aku luwih kasengsem ing roket YJ-83 - Cina, ketoke, padha ora pinter karo tahap supersonik katelu (kaya ing Kaliber), nanging mung dikembangaké utawa disalin (Microturbo padha) mesin turbojet sing nguripake afterburner. ing wayahe serangan - gain ageng ing gamblang, jumlah, produksi lan pangopènan pluru, karo bobot luwih murah lan dimensi! masing-masing, lan sawetara operator: saka helikopter lan prau menyang perusak lan kapal selam
    1. +1
      24. november 2015 13:50
      Kutipan: tlauicol
      Aku luwih kasengsem ing roket YJ-83 - Cina, ketoke, padha ora pinter karo tahap supersonik katelu (kaya ing Kaliber), nanging mung dikembangaké utawa disalin (Microturbo padha) mesin turbojet sing nguripake afterburner. ing wayahe serangan - gain ageng ing gamblang, jumlah, produksi lan pangopènan pluru, karo bobot luwih murah lan dimensi! masing-masing, lan sawetara operator: saka helikopter lan prau menyang perusak lan kapal selam


      Ya, iki minangka salah sawijining pangembangan China sing sukses banget. YJ-8 pisanan sing muncul ing pungkasan taun 80-an nduweni mesin bahan bakar padat lan jarak peluncuran pesawat kira-kira 60 km. Ing modifikasi ing ngisor iki, mesin turbojet muncul lan sawetara tambah kaping pirang-pirang.
      1. 0
        24. november 2015 14:10
        Wong Swedia nindakake perkara sing padha karo RBS15 30 taun kepungkur. Engine turbojet dual-mode nyepetake lan iku. Ora ana data sing tepat babagan kacepetan, nanging paling kamungkinan ngalih kanggo nutup supersonik kanthi bantuan afterburner. Iku luwih gampang tinimbang nyipta log-matryoshka telung tahap multi-ton, banjur mikir babagan nggarap media kasebut.
  6. 0
    24. november 2015 12:14
    Senjata anti-pesawat mung ing proyek EM 052, padha ngadeg kanthi bener (foto kaping enem, sing pisanan karo) ...
  7. +3
    24. november 2015 12:23
    Sergey! Armada Samudra Pasifik. Senadyan cedhak karo Angkatan Laut RRC, materi sing unik banget. Matur nuwun! Inggih!
    1. +4
      24. november 2015 13:29
      Quote: Amur
      Sergey! Halo! Dikagumi. Angkatan Bersenjata RRC umume topik tertutup.

      Hi Nikolay! Matur nuwun! ombenan Tutup iku dudu tembung sing bener... wassat Ya, aku ngerti, aku kudu shovel akeh sumber, loro kita lan Kulon. Ing armada Cina lan penerbangan angkatan laut, informasi sing ora bisa dipercaya lan ketinggalan jaman, sanajan aku nyoba "nyaring", bisa uga aku ora bisa nindakake tanpa cacat lan ora akurat. Nyuwun
      1. +1
        24. november 2015 14:41
        Kutipan saka Bongo.
        Ing armada Cina lan penerbangan angkatan laut, informasi sing ora bisa dipercaya lan ketinggalan jaman, sanajan aku nyoba "nyaring", bisa uga aku ora bisa nindakake tanpa cacat lan ora akurat.

        Pesawat bomber, produk sing umure dawa. Armada kasebut luwih akeh. Kanthi perawatan lan modernisasi sing tepat, materiel wis dilayani nganti pirang-pirang dekade. Conto sistem pertahanan udara S-125 isih relevan. Kayadene "Improved Hawk" ing AS lan Eropa Nalika aku kerja, bubar ing eksplorasi geologi, dheweke nampa nganti 100 kompresor ati saka RRC. Lan sanajan produk kasebut didhukung dening mesin diesel Caterpillar kanthi kontrol elektronik, ora ana disk piranti lunak, ora ana dokumentasi teknis, kajaba sing paling umum, kabeh diklasifikasikake. Aku kudu tuku peralatan anyar utawa nggunakake otak kanggo adaptasi sing wis ana. Ora ana masalah garansi, wong Tionghoa mbalekake utawa ngganti sajrone seminggu, nanging cukup saka smut bekas. Kenapa aku? , lan kompresor. lan peralatan liyane, kayata peralatan militer tambahan, aku ora percaya nganti kepala insinyur nuduhake dokumen kasebut. Aku iki stunned, kita ora tau masalah karo Cummins lan Deutz. Saliyane buku, mesin anyar uga nampa piranti lunak elektronik lan buku elektronik. Aku ora ngomong militer.
        1. +1
          24. november 2015 14:51
          Quote: Amur
          Bomber aviation minangka produk sing tahan suwe, armada kasebut luwih akeh. Kanthi perawatan lan modernisasi sing tepat, materiel bisa digunakake nganti pirang-pirang dekade.

          Sampeyan ora bisa mbantah babagan iki ... ya
          Quote: Amur
          Pipa pengeboran ngliwati adat minangka kothong kanggo tong minyak, lan kompresor lan peralatan liyane minangka peralatan militer tambahan.

          Jancok dhewe... belay
          Ing sisih lor wilayah kasebut, para pembalak duwe akeh operator kayu sing saiki digawe ing China. Wong lanang memuji.
          1. +2
            24. november 2015 15:19
            Kutipan saka Bongo.
            Ing sisih lor wilayah kasebut, para pembalak duwe akeh operator kayu sing saiki digawe ing China. Wong lanang memuji.

            Mesin lan peralatan kasebut cukup dipercaya, ora ana keluhan, nanging amarga ora ana dokumen pedoman, uga perlindungan saka "bodho" lan nyebabake kedadeyan sing padha, mula DES diobong, lan liya-liyane. peralatan dipatèni, banjur padha ngomong Cina, rig pengeboran listrik Cina-digawe loro sumber daya tanpa ndandani, iku bakal bisa maneh, nanging kita ora perlu, lan iku luwih murah kanggo nggawa anyar kanggo Krasnoyarsk.
            1. +4
              24. november 2015 15:25
              Quote: Amur
              Perkakas lan peralatan cukup dipercaya, ora ana keluhan

              Ing wilayah Ulchi, ing ngendi aku kerep mancing nalika musim dingin, wilayah gedhe wis diwenehake marang tukang kayu Cina. Mung wong Tionghoa sing nyambut gawe, kayu-kayu ing mobil, sopir dhewe. Supaya padha manggon kabeh mangsa ing mobil tanpa mateni mesin. Nalika siji nyopir, liyane lagi ngaso.
              1. +2
                24. november 2015 16:14
                Kutipan saka Bongo.
                . Supaya padha manggon kabeh mangsa ing mobil tanpa mateni mesin. Nalika siji nyopir, liyane lagi ngaso.


                wah! Kaya ing film "Taxi" ana wayahe nalika wong Tionghoa turu ing bagasi, lan taksi liyane.

                Aku ora manggon ing sisih lor, nanging aku kenal karo siji kantor - dalan ngadeg ing wilayah Surgut.
                Komunikasi karo transporter sing. Dheweke ujar manawa truk sampah Cina ing kahanan kaya ngono ora negatif . Njupuk Eropah - Volvo, MAN. Miturut peralatan khusus, uga - Uler JhonDeer - wong Cina ambruk ....
                1. +3
                  25. november 2015 02:16
                  Kutipan: Falcon
                  Dheweke ujar manawa truk sampah Cina ing kahanan kaya ngono ora

                  Aku ora ngerti Cyril Nyuwun Ana akeh truk sampah lan truk kayu buatan China ing wilayah Timur Jauh kita. Ora ana sing ngeluh, nanging KAMAZ menang babagan kapasitas mbeta.
                  1. 0
                    25. november 2015 07:25
                    Mungkin uga ing BelAZ? Lan ing babagan linuwih?
  8. -1
    24. november 2015 12:33
    Hey Google!
    Google ora nyekel tikus babar pisan. Peta ing sisih kiwa. Endi Utara kita?
    Alternatif sialan!
    1. +3
      24. november 2015 13:37
      Quote: panas
      Hey Google!
      Google ora nyekel tikus babar pisan. Peta ing sisih kiwa. Endi Utara kita?

      Endi Lor sampeyan, aku ora ngerti ... Aku dhewe duwe ing Lor. Yen sampeyan ngomong babagan gambar satelit sing nuduhake sistem pertahanan udara lan radar, banjur diuripake kanthi cara iki - kanggo kajelasan. Kanggo ngrebut kabeh pesisir RRC. hi
      1. +1
        24. november 2015 16:54
        Ya, aku ngomong babagan gambar satelit, sing diduga nuduhake lambang sistem pertahanan udara lan radar.
        Iku apik kanggo sampeyan, astronot - muter ngubengi porthole 360 ​​derajat - ora ana munggah utawa mudhun, lor utawa kidul.
        Hadiah khusus kanggo sampeyan. Aku nguripake kanggo kajelasan - kabeh pesisir RRC katon. Lan iku ing baris karo pakulinan umum. Sekeca.

        Ya, luwih becik nambahake legenda ing peta. Banjur piye wae ora sopan, kertu kasebut dibukak, macem-macem tokoh diwutahake. Lan apa karo wong-wong mau? Yagene kabeh inten padha, lan liyane saka tokoh beda? Lan warni. Kenapa lan kenapa?

        Yen miturut ilmu, inten iku soko sing shoots lan poto-propelled.
        Lan locators utawa RTBs ditetepake beda.

        Singkaté, globe pertahanan udara militer Angkatan Bersenjata RRC iki minangka karya mbah Liao, sing njabat tugas penting ing Kaisar Pu Yi. Iki Henry.
        1. 0
          24. november 2015 17:01
          Kabeh bakal pas ing kene. Malah digambar miturut aturan ilmu militer.
          "China - loro kosher lan feng shui ..."
        2. +4
          25. november 2015 02:19
          Quote: panas
          Hadiah khusus kanggo sampeyan. Aku nguripake kanggo kajelasan - kabeh pesisir RRC katon. Lan iku ing baris karo pakulinan umum. Sekeca.

          Matur nuwun, apa sing bakal daklakoni tanpa sampeyan. Apa sampeyan mikir yen pilihan iki ora dianggep nalika nulis publikasi?
          Quote: panas
          Singkaté, globe pertahanan udara militer Angkatan Bersenjata RRC iki minangka karya mbah Liao, sing njabat tugas penting ing Kaisar Pu Yi. Iki Henry.

          Ora nggumunake yen sampeyan didorong menyang minus kanthi penilaian kasebut, sanajan, mesthine, titik kasebut ora ana ing rating kasebut. Nanging siji cara utawa liyane, indikator ...
          Nalika nulis publikasi iki, saliyane kawruh dhewe, akeh modern mbukak sumber. Kalebu wong manca, ngrujuk marang laporan intelijen Amerika sing disiapake kanggo Kongres. Sanajan, mesthine, yen nalika jaman Kaisar Pu Yi ing RRC ana sistem pertahanan udara S-300PMU-2 lan HQ-9, mesthine ...
          Quote: panas
          Yen miturut ilmu, inten iku soko sing shoots lan poto-propelled.
          Lan locators utawa RTBs ditetepake beda.

          Gendéra ana ing tangan sampeyan, ora ana sing keganggu golek lokasi sistem pertahanan udara lan radar China lan nggambar "miturut ilmu."
  9. +1
    24. november 2015 14:18
    Marang pertahanan udara China sing kandhel, F-22 digawe utamane.
    Ing pesisir China, ing tutup pertahanan udara, ana akeh rudal balistik nuklir medium
    nglawan Taiwan lan Jepang.
    Lan Amerika duwe persetujuan babagan bantuan militer karo negara kasebut.
    Mulane, nganti saiki, meh kabeh Raptors terus
    Segara Pasifik.
    1. +4
      24. november 2015 14:46
      Kutipan saka: voyaka uh
      Nglawan pertahanan udara China sing kandhel, F-22 digawe utamane. Ing pesisir China, ing tutup pertahanan udara, ana akeh rudal balistik nuklir medium.
      nglawan Taiwan lan Jepang.
      Mung bagean cilik saka F-22 sing disebarake ing Jepang ing pangkalan udara Kadena.
      Alexei, IRBM ora dibutuhake nglawan Jepang lan utamane nglawan Taiwan Nyuwun Utamane ngelingi yen dheweke utamane disebar ing sisih lor China, ing tapel wates karo Federasi Rusia.
      1. 0
        24. november 2015 15:32
        Dheweke ana ing Alaska, Hawaii. Ing California.
        Basin Pasifik, apa wae sing bisa diomongake.
        Transfer menyang China gampang lan cepet.
        1. +4
          24. november 2015 15:40
          Kutipan saka: voyaka uh
          Dheweke ana ing Alaska, Hawaii. Ing California.
          Basin Pasifik, apa wae sing bisa diomongake.
          Transfer menyang China gampang lan cepet.

          Mung ing Jepang lan Korea. Saka ing kono, kanthi teoritis bakal bisa beroperasi ing sisih lor-wétan RRC. Nanging potensial serangan saka F-22A ora gedhe.Nyuwun
          Yen kekacoan kuwi wiwit. Banjur aku setuju karo sampeyan babagan kemungkinan serangan DF-21.
          1. -1
            24. november 2015 16:29
            "Nanging potensial serangan saka F-22A ora gedhe" ////

            Tugas F-22 ing kana yaiku ngresiki pertahanan udara (bebarengan karo Tomahawks)
            lan lancip metu (adoh sabisa) pejuang Cina sadurunge
            carane "pasukan utama" - operator pesawat lan ahli strategi - bakal kalah.
            Bener, wong Tionghoa mbangun angkatan udara / pertahanan udara kanthi cepet
            180 Raptors ora bakal cukup sanajan kanggo tugas sing sederhana iki opo .
      2. 0
        24. november 2015 15:36
        "Nglawan Jepang lan utamane nglawan Taiwan, IRBM ora dibutuhake" ///

        Aku ora ngerti ... Data kanggo 2012 ...
        koran Taiwan
        http://www.taipeitimes.com/News/front/archives/2012/09/04/2003541913

        Jumlah rudal balistik lan jelajah sing dituju dening Korps Artileri Kapindho China
        ing Taiwan wis tuwuh saka 1,400 taun kepungkur dadi luwih saka 1,600 taun iki,
        sing dadi ancaman serius kanggo bangsa, Kementerian Pertahanan Nasional (MND)
        ngandika ing China Military Power Report 2012.
        1. +1
          24. november 2015 15:48
          Kutipan saka: voyaka uh
          Aku ora ngerti ... Data kanggo 2012 ...
          koran Taiwan
          http://www.taipeitimes.com/News/front/archives/2012/09/04/2003541913

          OTR DF-15 lan DF-11A dituju ing Taiwan, sing ana sekitar 500 unit ing China.

          Data umur sepuluh taun.
      3. 0
        24. november 2015 15:39
        Kutipan saka Bongo.
        Utamane ngelingi yen dheweke utamane disebar ing sisih lor China, ing tapel wates karo Federasi Rusia.

        Sergey!Aku ora ngerti kenapa IRBM dumunung ing sadawane tapel wates kita, sawise kabeh, dheweke dumunung ing njaba zona 100 kilometer, nanging ora ana permusuhan sing jelas karo wong Tionghoa lokal, dheweke nglawan statement sawetara HANTS sing nyoba nelpon kanggo kampanye nglawan Rusia. Tionghoa lokal percaya Rusia minangka papan sing bisa ngasilake dhuwit sing apik, miturut standare, bisa dingerteni. 50, nalika carbine kita diganti karo bedhil mesin, lan gaman tansah ing tugas pertempuran ana ing tangan.
        1. +3
          24. november 2015 15:44
          Quote: Amur
          Sergey! Aku ora ngerti kenapa IRBM dumunung ing sadawane tapel wates kita, sawise kabeh, dumunung ngluwihi zona 100 kilometer, nanging ora ana permusuhan sing jelas karo wong Tionghoa lokal.

          Nikolai, apa 100 km kanggo kompleks seluler MRBM? Saka wilayah Cina, dheweke rampung rampung menyang Moskow. Aku ora pengin nambah lan mangu-mangu keramahane, nanging unit sing paling siap tempur lan bersenjata uga ora ana ing sisih kidul RRC. Aduh, kasunyatane tetep ...
          1. -1
            25. november 2015 02:38
            Kutipan saka Bongo.
            Aku ora pengin nambah lan mangu-mangu keramahane, nanging unit sing paling siap tempur lan bersenjata uga ora ana ing sisih kidul RRC. Aduh, kasunyatane tetep ...

            Sergey! Hello wis dina iki! Aku duwe bab topik iki. Aku ora bisa nyedhiyani pranala menyang kabeh. Nanging keputusan PKC sadurunge Olimpiade Beijing 2008 banget nguwatirake, nanging ora militèr. Sampeyan bisa ngguyu, nanging masalah wanita lan PKC nggawe keputusan ing tingkat paling dhuwur kanggo ndhukung kulawarga gabungan kanthi akar Rusia lan nyuda jumlah wong Rusia.
    2. +2
      24. november 2015 15:05
      Kutipan saka: voyaka uh
      Lan Amerika duwe persetujuan babagan bantuan militer karo negara kasebut.

      Sacara prinsip, kahanan sing menarik dipikolehi, tambah akeh industri ing Taiwan sing dijupuk dening industrialis saka daratan China utawa lagi diduweni bebarengan, kahanan sing padha ing China. Iku misale jek kula sing preduli saka solusi politik kanggo masalah, ekonomi loro bagéan saka China bakal nyawiji cantik rauh.
    3. 0
      25. november 2015 06:51
      nglawan pertahanan udara langka ing wilayah apa wae. karo pertahanan udara jenuh, padha kelangan kauntungan
  10. +3
    24. november 2015 14:43
    Penting banget kepiye Armada Pasifik lan armada China wis owah wiwit pertengahan 90-an.
    20 taun kepungkur, kita duwe kaunggulan sing luar biasa tinimbang Angkatan Laut PLA. Saiki, kapal gedhe ing Armada Pasifik kita bisa diitung nganggo driji siji, lan wong Tionghoa tambah akeh kanthi urutan gedhene.
  11. 0
    24. november 2015 18:23
    Artikel sing apik banget. Nanging kenapa ana rong penghancur 052C? Ana 6 wong.
    Komposisi Angkatan Laut Cina dening kapal perusak: 2 kapal perusak 052D,6-052С,4-956 (2 kanggo modernisasi), 2-052,2-052В,2-051С,1-051В,6-051. Ana 25 bêsik. , kang 19 luwih utawa kurang modern.
    Kapal selam RRC minangka topik sing rahasia, nanging perkiraan jumlah 093 ing 2 kapal diremehake. Paling ora ana 4 ing pangkat. Kajaba iku, 095 anyar dibangun.
    PS Lan Cina isih nandhang sangsara karo boiler kanggo 956)) Senajan, mesthi, padha operate liyane budaya saka kita ing taun 90. Ya, lan kapal sing luwih anyar.
  12. +2
    24. november 2015 22:13
    Yen, Gusti Allah ngalang-alangi, Amerika Serikat bakal melu nang endi wae ing cara gedhe .. Contone, karo kita, ing Suriah. China bakal "ngecet" Taiwan. Ing kono bakal dibutuhake 228 pasukan landing.. Lan uga ana kayak lan kano.. nglirik
    25 EM dudu 65 Berks, nanging kuwat ... Leres, dheweke adoh saka Jepang utawa Korea Selatan .. DUNG
    1. +2
      25. november 2015 00:00
      Kutipan saka mvg
      Bener, dheweke adoh saka Jepang utawa Korea Selatan..

      belay Apa sampeyan mikir kaya ngono?
      Sebutake armada kasebut YuK-1 UDC, 5 BDK, 13 kapal selam diesel (4 anyar), 12 kapal perusak (3 Aegis), 11 fregat (3 anyar), 19 korvet (1 tenggelam Korea Utara), penerbangan-16 patroli Orion lan Helikopter.Iku kabeh .Kanthi armada Cina iku mung incomparable.
      1. +2
        25. november 2015 01:46
        Amarga 12 EM ing Korea Kidul (lan Aegis umume minangka EM paling kuat ing donya) dudu pasangan 052 lan 956E. Dheweke duwe rudal anti-kapal modern lan desain dhewe lan adhedhasar sumbu, kapal selam adhedhasar Jerman 209/212. Sampeyan ora katon ing nomer, armada Cina saiki meh podho, nganti bubar, Angkatan Udara Cina, ngendi ana 3-4 ewu MiG-19, i.e. model banget outdated. Contone, kapal selam nuklir nembe miwiti patroli tempur. Salah siji wong Tionghoa ora ngandelake pelaut kanthi senjata nuklir, utawa kapal selam nuklir dhewe ..
        UDC lan BDK ora bakal melu ing tawuran pertempuran, operator pesawat durung siap. Rudal P-15 lan 802 wis lungse. Sampeyan perlu kanggo nimbang mung 052D lan pungkasan jinis 054 frigates .. Lan ana ora dadi akeh. Mergo iki.. Kaleng akeh, tapi ora ono sing kudu dilawan..
        Rusia uga duwe akeh NK, ing babagan nomer, mung kapal modern peringkat 1 - sampeyan bisa ngetung driji.
        1. +2
          25. november 2015 19:32
          Aku ora setuju karo sampeyan.
          Kutipan saka mvg
          Dheweke duwe rudal anti-kapal modern lan desain dhewe lan adhedhasar sumbu,

          Rudal anti-kapal utama kapal YuK yaiku harpoon, SLCM digunakake karo 3 kapal perusak.
          Kutipan saka mvg
          Amarga 12 EM ing Korea Kidul (lan Aegis umume minangka EM paling kuat ing donya) dudu pasangan 052 lan 956E.

          3 kapal pangrusak YuK duwe pertahanan udara jarak adoh, ana 10 kapal kaya ngono ing China.
          Kutipan saka mvg
          Kapal selam adhedhasar Jerman 209/212.

          Lan ing alam semesta apa prau Jerman lawas saka proyek 209 dadi luwih apik tinimbang Varshavyanka lan 039? Mung ana 212 prau saka proyek 4. Korea Selatan duwe 7 prau kanthi rudal anti-kapal, China duwe luwih saka 40.
          Kutipan saka mvg
          Contone, kapal selam nuklir nembe miwiti patroli tempur

          SSBN iki mung bubar wiwit pindhah menyang database. Luwih tepat, intelijen Amerika ngakoni yen dheweke pindhah menyang database. Lan kapal selam nuklir wis suwe ana ing database. Proyek 091 prau duwe masalah karo gangguan lan linuwih, 093 ora duwe masalah kuwi.
          Kutipan saka mvg
          operator pesawat - ora siap

          Klompok udhara durung siyap. Saiki kabeh wis OK. Lan mesthi, Kaukasus Kidul ora lan ora bakal duwe kapal selam nuklir, kapal induk, lan, utamane, SSBN.
          Kutipan saka mvg
          Rudal P-15 lan 802 wis lungse.

          P-15 wis dicopot, malah 051 duwe misil liyane, kok 803 utawa Nyamuk luwih elek tinimbang Harpoon ora jelas.
          Kutipan saka mvg
          Ing patemon pertempuran

          Korea Kidul dumunung ing jarak 500 km saka RRC. Ing bentrokan nyata, kaunggulan mutlak RRC ing penerbangan angkatan laut lan pertahanan pesisir Republik Kyrgyz bakal mutusake kabeh.
          Siji-sijine kapal YuK sing bisa nggawe masalah yaiku kapal selam Project 212 sing apik banget. Ya, kanggo tujuan darat, kapal selam Sejong Great.
          Kutipan saka mvg
          Rusia uga duwe akeh NK, ing babagan nomer, mung kapal modern peringkat 1 - sampeyan bisa ngetung driji.

          Iki pancen beda banget. Armada Rusia ukurane gedhe, umume kapal umume ora mlaku, RRC ora duwe iki.
          Rusia meh ora ana kapal sing digawe sawise taun 1991, nalika China, sebaliknya, meh ora ana kapal sing digawe sadurunge 1991.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"