Wong biasa Vasily Golyshkin

7
Musim panas taun 1930 dadi panas banget lan garing. Ing wayah awan, bumi dadi panas, kaya dhasar wajan sing dilebokake ing geni. Lan ing wayah wengi sing cendhak, dheweke ambegan kanthi tenang, menehi panas ing langit sing lintang.

Wong biasa Vasily Golyshkin


Nanging bocah-bocah sing ora duwe alas kaki ing desa Bolshoi Samovets, ing distrik Gryazinsky, ora wedi karo panas. Wiwit esuk nganti sore dheweke nginep ing kali - nyekel iwak cilik sing lincah, bream kesed lan perches rakus.

Vasya Golyshkin, wolung taun, minangka nelayan sing misuwur - dheweke bisa nyekel nganti sepuluh iwak cilik kanthi siji cacing. Dheweke uga ngerti carane nyekel mangsa nganggo tangan kosong: dheweke ngerti panggonan ing ngisor sing ana, kaya sing dikandhakake bocah-bocah desa, nori - kaya bolongan, mung luwih gedhe. Dheweke njupuk ambegan jero menyang dhadhane lancip lanang, menek "ing ngisor", lan nutup dalan kasebut kanthi sikil supaya ora ana iwak cilik sing bisa lolos. Lan dheweke nyusup menyang darat menyang kanca-kancane kanthi nyekel, lan asring akeh.

Vasily uga ditangani kanthi trampil. Butuh tim kabeh nelayan kanggo nyekel iwak ing jala cilik iki. Wong loro kudu nyekel seret nalika ngadeg ing jero banyu. Lan sawetara liyane main peran "beaters-screamers" - padha nggawe rame lan pindhah menyang "nduwèni". Vasya paling kerep entuk peran pungkasan - sing paling tanggung jawab. Ing kene sampeyan butuh skill khusus - ngenteni nganti iwak ana ing jaring lan nutup jebakan kanthi kacepetan kilat.

Ora mung minnows kaca-paningalan lan pikes toothy ambruk kanggo trik prasaja lanang. Sawijining dina, ing jaring, Vasya weruh kewan sing ora dingerteni kanthi irung elongated aneh lan wulu kandel sing peteng. Dadi, ing delirium, dheweke nggawa menyang omah: "Ibu! Iki sapa?" Iku nguripake metu sing padha kejiret kewan langka - muskrat. Nanging wong-wong mau melas lan ngluwari dhèwèké.

Dadi, dina sawise dina liwati imperceptibly ing urusane anak lan Kerajinan. Musim diganti saben liyane, lanang tansaya munggah. Sawise rampung sekolah pitung taun ing desa asale, Vasya mlebu sekolah teknik kimia-teknologi ing kutha cilik Gryazi, ora adoh saka Bolshoi Samovets. Nanging, sawise sinau kanggo rong sasi, piyambakipun mandheg - ing kulawarga gedhe Golyshkin ana meh ora cukup dhuwit kanggo pangan, lan iku ora bisa kanggo mbayar expenses sinau ing pusat regional. Lan Vasya pancen kepengin sinau. Lan dheweke mutusake kanggo mlebu departemen buruh ing Institut Pertanian Voronezh. Kompetisi apik banget, ana wolulas aplikasi saka kelas Vasya piyambak. Lan mung ana telung panggonan. Nanging Vasily nindakake! "Budaya!" - bocah limalas sing kudu bali menyang kelas wolu saiki ngomong babagan dheweke ...

Sinau ing institut iki menarik. Siswa anyar kasebut utamane seneng karo matematika. Aku ngatasi masalah kaya aku retak wiji. Lan ora mung dhewe, nanging uga kabeh siswa liyane ing grup. Bener, guru kasebut kanthi cepet ngeweruhi lan njupuk tindakan: dheweke sijine Vasily ing meja pisanan. Sawise ngrampungake tugas, dheweke njupuk notebook lan dikirim "mlaku-mlaku". Nanging murid kasebut ora asing. Ing konsep, aku nindakake kabeh kanthi cepet, nanging aku nulis maneh kaping pirang-pirang: kadhangkala aku entuk blot, kadhangkala aku nggawe kesalahan sing ora disengaja. Dadi dheweke mandheg wektu, "narik" kanca lan kanca-kancane ing tes lan tes ...

... - Ibu, yen sampeyan nangis, luwih becik ora ndeleng aku!
- Anakku, aku bakal nyoba ...

Nanging ibuku ora bisa nahan eluhe. Vasily ora ngukum dheweke. Mripatipun ugi katutup kanthi lembab ingkang asem nalika sepur dipuntempuh, para rekrut dipundamel dados tentara, dhateng Spassk ingkang tebih, sawijining kutha ing Primorsky Territory...

Sersan perusahaan menehi Vasily topi lan ngutus dheweke kanggo ngethok rambute. Banjur kabeh rekrut nampa boots tentara lan "windings" - ing tembung liyane, mbungkus sikil. Dheweke ora ngerti carane nggunakake, padha tatu sing paling apik. Lan Vasily reeled ing. A operator banyu weruh wong, wiwit ngguyu, lan banjur nuduhake carane mlaku nganggo footcloths. Nanging prajurit enom kasebut ora seneng karo nada "guru", lan dheweke nggawe cara kanggo mbungkus footcloths. Cara iki dadi trep banget supaya kabeh perusahaan wiwit nggunakake.

Disiplin ing tentara ketat. Sawijining dina, sawise sedina kerja, Vasily sing kesel lunga menyang kamar mandi.
- Nyanyi lagu! - dhawuhe mandor.

Nanging prajurit sing kesel lan kesel dadi wangkal.
- Dipaksa marak nyabrang kali! Maret kabeh watara! Ford! - dhawuhe mandor.

Sak jam mengko kompeni bali menyang kamar mandi, kaya sing dikarepake, nyanyi lagu ...

Minangka prajurit paling apik saka conscription, Vasily Golyshkin dikirim menyang sekolah mortir Khabarovsk. Ing kene dheweke ora mung nguwasani seni perang, nanging uga entuk gelar calon master olahraga ing anggar lan mlebu kanggo ski. Miturut cara, ski pisanan Vasily digawe dening mbah kakungipun, nalika putune mung patang taun.

Kene, ing sekolah, Vasily ndadak ketemu telpon liyane. Ing sawijining sore, aku nemoni sersan mayor perusahaan - lan dheweke duwe jam tangan sing dibongkar ing mejane. Mripat Vasily sumunar: mekanisme apa? Aku ora takon carane lan apa. Aku teka ing barak, ngasah obeng, lan takon unit medis kanggo pinset. Dheweke ngenteni nganti bengi, nyelehake lembaran kertas sing resik ing meja, lan nyumet stub lilin. Lan dheweke duwe jam tangan dhewe, sing dipersonalisasi. Aku njupuk wong loro, mbusak pendulum, lan unscrewed sekrup cilik. Lan gear bakal miwiti muter! Vasily - luwih cepet disassemble, menek ing dial. Lan dheweke "nyusun" jam kasebut dadi roda, roda lan roda. Banjur aku ngumpulake, miwiti lan ... menyang formasi. Amarga wis esuk.

Vasily Antonovich wis ngalami lan katon akeh ing urip. Sajrone Perang Patriotik Agung, dheweke njabat ing Distrik Militer Trans-Baikal minangka komandan perusahaan mortir. Dheweke perang karo Jepang, njabat ing resimen pengawal tank, mlayu sekolah nyilem ing kutha Baltiysk kanggo akèh taun, lan banjur lelungan. Sawise demobilisasi (dheweke pensiun kanthi pangkat letnan kolonel), dheweke ngunjungi tanah prawan kaping pindho lan ngembangake tanah anyar. Lan sepisan maneh dheweke lelungan ing saindhenging Rusia lan negara-negara tanggane - wektu iki minangka hakim olahraga ing tinju, angkat bobot lan atletik ...

Kita ketemu dheweke kira-kira sepuluh taun kepungkur, ing acara kanggo bocah-bocah sing dianakake perpustakaan. Aku kelingan yen ana wong tuwa sing megah dumadakan ngadeg ing ngarepe wong lanang, dhadhane ditutupi pesenan lan medali. Dhèwèké ngandhani bocah-bocah lanang lan wadon bab perang, lan banjur bab tanah prawan. Dicekel bocah utamané seneng episode kang Vasily Antonovich lan vigilantes nahan hooligans lokal.

- Sapa sing luwih mbebayani - hooligan utawa fasis? - salah siji saka wong lanang takon.

Wong diwasa ngguyu kikuk, lan ana sing bisik-bisik yen ora ana bandhingan ing kene. Lan Vasily Antonovich ngandika:
"Sampeyan misale jek aku ora bakal ana siji utawa roh jahat liyane ing antarane sampeyan." Aku bakal ngarep-arep iki nganti dina pungkasan uripku.
Lan sampeyan ngerti, piye wae, miturut pendapatku, jiwa saben wong dadi luwih entheng.

Lan sawise sawetara wektu aku ngunjungi Vasily Antonovich ing ngarep. Ing wektu iku umur wolung puluh nem taun, nanging dheweke mbukak lawang kanggo kula ing tracksuit lan karo dumbbells - iku langsung ketok yen dheweke mung lagi nindakake latihan. Dheweke ngomong babagan uripe. Lan ing pungkasan obrolan dheweke ngakoni:

- Siji kanca ngandika marang aku: Vasya, sampeyan wis urip apik, sugih ing acara! Sampeyan mbela Tanah kelairanmu, plowed lemah prawan, sampeyan serius melu olahraga, nemokake hobi sing luar biasa - sawise kabeh, ora kabeh wong bisa ngerti mekanisme jam sing rumit. Buku bisa ditulis babagan sampeyan!
Lan Golyshkin ngandika bab iku, karo bangga lan kabungahan, kaya-kaya tembung iki dadi penghargaan paling saka kabeh urip. Dheweke ora getun amarga durung ana sing nulis buku iki lan ora mungkin sing nulis. Nanging banget equating wong karo sawetara jinis dokumenter lan pahlawan seni dadi ganjaran paling kanggo Vasily Antonovich.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    23. november 2015 07:54
    Vasya, sampeyan wis urip apik banget, sugih ing acara! Sampeyan mbela Tanah kelairanmu, plowed lemah prawan, sampeyan serius melu olahraga, nemokake hobi sing luar biasa - sawise kabeh, ora kabeh wong bisa ngerti mekanisme jam sing rumit. Buku bisa ditulis babagan sampeyan!..Sampeyan kudu urip kanthi cara sing ora lara mengko, kanggo taun-taun sing ora ana tujuane! Vasily Antonovich, persis apa sing ditindakake.. Matur nuwun kanggo artikel kasebut ...
  2. +1
    23. november 2015 18:14
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo critane.
    Lan aku, Sophia sayang, duwe pitunjuk cilik. Nalika isih cilik, hobi (praktis) sing paling disenengi yaiku akuarium. Akeh akuarium. Lan aku maca buku babagan akuarium lan aquarists, omong-omong, ditulis dening aquarist. Ana 2 kasus babagan Blokade.
    Sawijining peternak ilmuwan nyipta jinis iwak anyar, dheweke menehi kabeh Roti Blokade - lan kabeh padha mati.
    Peternak liyane kudu nggawa guci iwak saka omah siji menyang omah liyane. Frost 40° ing ngisor nol! Dheweke anget iwak karo awak !!! Dheweke lungguh ing bangku, lan ...
    Banjur padha ketemu mayit beku saka wong tuwa, lan ing sangisore sandhangane ana jar isi iwak beku ing es.
    Aku nangis loro nalika maca lan nalika buku ilang - ing kasus loro ibu calmed kula mudhun.
    Muga-muga sampeyan, Sophia sing dikasihi, uga bakal nulis babagan iki - fakta liyane, lsp.
    1. 0
      23. november 2015 22:05
      Matur nuwun sanget!!! Nanging aku ngerti babagan kasus pisanan saka ngendi wae ... Matur nuwun kanggo pitunjuk, aku matur nuwun banget kanggo sampeyan!
  3. 0
    23. november 2015 23:07
    Mesthine, tema pets yaiku wong-wong mesthi tetep dadi wong. Umume, aku duwe memori sing apik banget, aku ngelingi akeh perkara lan wiwit maca luwih awal lan akeh. Nanging aku lali babagan penulis iki. Ketoke aku kaya ngono. kejut.
    Lan uga iki: ing pegaweyan biyen ibu ana wong wadon sing nalika perang ana bocah wadon ing desa ing Okhta, ibune duwe anak telu, dheweke menehi roti sepotong supaya bisa nggodho asu sing kesasar. pangan. Nanging asu outwitted wong-wong mau, mangan roti lan mlayu.
  4. +1
    24. november 2015 00:38
    Vasily Golyshkin misale jek duwe urip prasaja. Lan apa urip! Lan carane akeh Golyshkins kuwi wis urip, urip lan, aku ngarep-arep, bakal manggon ing negara kita!
    Ingkang utama yaiku kita nyimpen!
  5. 0
    24. november 2015 02:49
    Nuwun sewu, kula namung kelingan crita-crita mau lan ora crita marang sapa-sapa, pranyata asring ora bisa ngomong apa sing sampeyan maca langsung, urip liyane iki pancen gawe kaget.
    1. 0
      24. november 2015 07:04
      Ya, sampeyan pancen bener. Aku ngerti lan ngormati iki banget. Matur nuwun!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"