Senapan presisi dhuwur saka kulawarga Cadex Defense CDX Precision Rifles (Kanada)

14
Pasar kanggo bedhil tliti dhuwur gaman kapentingan gedhe kanggo loro manufaktur diadegaké lan pemain anyar. Kesulitan teknologi tartamtu mbatesi jumlah manufaktur sistem kasebut, nanging iki ora nyegah produsen senjata cilik sing luwih anyar kanggo nyoba entuk papan kanggo awake dhewe ing pasar, nyuda pesaing sing wis diadegake. Ing awal 2015, perusahaan Kanada Cadex Defense nampilake pangembangan anyar ing wilayah iki. Iki nawakake pelanggan potensial sawetara model senapan sniper saka kulawarga CDX Precision Rifles bebarengan.

Sadurunge, Cadex Defense dikenal utamane kanggo produk ing bidang komponen kanggo senjata cilik. Penembake ditawakake macem-macem unsur senjata "body kit", spare parts lan produk liyane. Saiki, nggunakake pangembangan sing ana ing bidang senjata tambahan lan nggunakake produk sing ana saka macem-macem jinis, spesialis perusahaan wis ngembangake senjata presisi dhuwur asli, sing dikarepake bakal dadi kapentingan kanggo pasukan militer utawa keamanan, lan penembak sipil.

Kulawarga senapan sniper CDX Precision Rifles nduweni fitur sing khas. Kabeh senjata saka kulawarga iki, preduli saka paramèter tartamtu saka saben sampel, adhedhasar gagasan umum, lan uga maximally ndadekake ing komposisi saka komponen. Akibaté, pelanggan ditawakake enem bedhil bebarengan, sing, nanging, bisa dianggep modifikasi beda saka senjata sing padha. Ing wektu sing padha, produksi bedhil sing dirancang kanggo nggunakake kartrid sing beda-beda lan dilengkapi karo kit awak sing beda-beda wis diluncurake. A nomer akeh bedhil sing ditawakake panuku digayuh liwat kombinasi khusus saka macem-macem bagean lan aksesoris.


Rifle saka baris CDX Lite. Lingkup karo gunung, bipod lan muzzle brake ora klebu


Perusahaan manufaktur mbagi kulawarga CDX Precision Rifles dadi rong baris utama: CDX Lite lan CDX Tac. Panguwasa beda-beda ing sawetara komponen dhasar. Fitur khas saka garis "Cahaya" yaiku nggunakake stok saka desaine dhewe, sing nduweni piring bokong sing bisa diatur lan bantalan pipi, sing nyumbang kanggo panggunaan sing luwih gampang. Amarga desain tartamtu, bokong kasebut ora mung ngrampungake tugas sing disetel, nanging uga bisa nyuda bobot senjata. Senapan Tek, ing siji, dilengkapi karo buttstock PRS luwes saka Magpul. Loro garis utama uga duwe sawetara beda cilik liyane kayata pilihan werna sing kasedhiya kanggo pesenan.

Ing saben rong baris ana telung varian saka bedhil tliti dhuwur, beda-beda saka saben liyane ing macem-macem paramèter. Ing wektu sing padha, tingkat penyatuan sing cukup dhuwur diwenehake ing macem-macem rincian, kayata amben, bar kanggo piranti ndeleng, lan liya-liyane. Bentenane utama antarane telung bedhil kasebut ana gandhengane karo tong minyak sing digunakake, dirancang kanggo amunisi sing beda.

Senapan CDX-30 Guardian wis kamar ing .308 Win. CDX-300 Freedom kudu nggunakake .300 Win Mag amunisi, nalika CDX-33 duwe tong minyak chambered kanggo .338 Lapua. Iku liwat nggunakake sawetara barel karo paramèter beda, Cadex Defense ngatur kanggo nggawe sawetara kabèh bedhil karo tingkat maksimum manunggalaken, kang, Nanging, dadi persis minangka kulawarga, lan ora minangka modifikasi saka gegaman padha.

Coba desain bedhil CDX Precision Rifles kanthi luwih rinci. Kabeh senjata saka kulawarga anyar dilengkapi karo logam saka desain padha. Gumantung saka jinis tong minyak sing digunakake, bagean kasebut bisa uga beda. Nanging, desain sakabèhé tetep padha. Produsen nyathet yen produk sing diusulake dilengkapi gunung khusus sing bentuke V kanggo panrima, sing nyedhiyakake posisi sing paling stabil saka sing terakhir lan nyegah obah, nambah akurasi perang.


Rifle saka baris CDX Tac. Bentenane sing paling katon saka versi "Cahaya" yaiku saham sing beda


Kanggo nggampangake pangopènan gegaman, modul khusus dipasang ing lumahing ngisor panrima, kang kalebu uga majalah karo insert replaceable, njaga safety kanggo pemicu, lan dipasang kanggo genggeman pistol. Yen perlu, modul iki dismantled lan menehi akses menyang bagean internal saka Simpenan lan panrima, nggampangake pangopènan gegaman.

Barel kabeh bedhil dipasang kanthi kaku ing panrima sing dirancang dening tukang senjata Kanada. Piranti iki minangka potongan tubular saka bagean kompleks kanthi dawane 9 inci (228,6 mm), sing ana ing jero sing kasedhiya kanggo masang tong minyak lan pandhuan kanggo rana. Uga ing ngisor kothak ana jendhela dawa kanggo dipakani majalah lan mekanisme pemicu. Sing terakhir, kanggo gampang pangopènan, digawe minangka unit kapisah ing omah dhewe.

Ketoke, Cadex Defense durung bisa nguwasani produksi barel kinerja dhuwur, mula dheweke kudu njaluk bantuan menyang perusahaan sing gegandhengan. Kabeh bedhil saka kulawarga CDX Precision Rifles dilengkapi barel Bartlein Barrels karo macem-macem paramèter. Batang ingkang dipunginakaken awujud kerucut kanthi pelengkap ing tengah. Moncong dipasang kanggo masang rem moncong.

Panggunaan benang ing moncong tong minyak ngidini sampeyan ngrampungake gegaman karo piranti muzzle, nanging rem muzzle utawa peralatan liyane sing padha ora kalebu ing paket dhasar. Bahan promosi kanggo bedhil anyar nduweni rem moncong MX-1, dikembangake dening Cadex Defense. Piranti jinis aktif-reaktif iki nduweni telung kamar sing dipisahake dening partisi lan ngarahake gas bubuk menyang sisih lan mburi. Dituduhake manawa desain rem kasebut bisa nyuda mundur senjata kanthi signifikan. Tipe rem moncong MX-1 bisa ditambahake ing pesenan kanthi panjaluk saka panuku. Yen perlu, bedhil bisa dipesen tanpa piranti iki lan banjur dipasang karo rem moncong liyane sing kompatibel.


Tumindak bolt saka CDX Precision Rifles. Gambar saka video demo


Kabeh bedhil saka kulawarga anyar dilengkapi longitudinally ngusapake "bolt" bolt saka desain padha. Preduli saka jinis bedhil lan cartridge digunakake, bolt duwe wangun silinder karo alur spiral. Kanggo ngisi maneh senjata, gagang diwenehake, digawa metu ing sudut optimal menyang sumbu rana. Ngunci digawa metu ing telung lugs, nalika bolt diuripake, padha teka menyang kontak karo bagean cocog tong minyak. Ing njero bolt ana striker lan sekring rong posisi. Sing terakhir ing posisi on mblokir drummer lan nyegah dijupuk. Mekanisme pemicu ora diblokir. Rana bisa dilengkapi gagang telung desain sing beda.

Kontrol geni ditindakake kanthi nggunakake mekanisme pemicu, sing, kayadene akeh bagean bedhil liyane, dikembangake kanthi mandiri dening tukang senjata Kanada. Ing panjalukan saka pelanggan, salah siji saka loro pemicu bisa digunakake. Loro-lorone versi digawe ing kasus sing kapisah lan dipasang ing recess kothak sing cocog. Sampeyan bisa ngganti dawa idle lan narik pemicu. A desain padha dimaksudaké kanggo imbuhan tambahan gegaman kanggo syarat penembake.

Amunisi kanggo bedhil bisa ditindakake saka majalah kothak sing bisa dicopot saka macem-macem jinis, dirancang kanggo jinis amunisi sing cocog. Toko diselehake ing batang ing sangisore panrima lan diamanake kanthi kancing sing diselehake ing ngarep krenjang pengaman. Fitur menarik saka senapan Cadex Defense yaiku kemampuan kanggo nggunakake model majalah sing beda. Kanggo nindakake iki, insert khusus saka wangun lan ukuran sing dikarepake dipasang ing modul ngisor panrima, kanggo njamin posisi sing bener saka majalah. Sawetara liners ditawakake, sing ngidini penembake nggunakake majalah sing beda sawise manipulasi sethithik.

Panggunaan poros lan liner sing digabungake ngidini panggunaan majalah saka macem-macem jinis saka manufaktur sing beda. Mangkono, beban amunisi senapan sing siap digunakake gumantung saka kepinginan penembake lan, ing sawetara kasus, watesan hukum.


Simpenan, lengen lan rel Picatinny kanggo pemandangan sing dipasang


Bagian breech lan tengah tong minyak ditutup kanthi lengen baja tubular kanthi perforasi ing sisih pinggir. Kacathet yen handguard ora mung nglindhungi tangan penembake saka tong minyak sing digawe panas, nanging uga nyegah hawa panas saka munggah liwat garis ngarahake, dadi angel kanggo ngarahake lan nambah efektifitas geni. Handguard uga dilengkapi karo sawetara ril Picatinny kanggo masang peralatan tambahan. Dadi, bar ditempelake saka ndhuwur, ngliwati kabeh dawa lengen lan panrima. Iki ngidini penembake ora mung kanggo nginstal sembarang ngarsane perlu, nanging uga kanggo posisi ing cara sing paling trep. Ing sisih pinggir lengen, luwih cedhak karo potong ngarep, ana rong tali cendhak. Bar liyane, dirancang kanggo mounting bipods, dipasang ing permukaan ngisor lengen.

Kanggo ngontrol geni sing trep, bedhil saka kulawarga CDX Precision Rifles dilengkapi grip pistol sing dilapisi karet kanthi bentuk ergonomis lan lekukan karakteristik ing permukaan ngarep. Nangani lan pemicu njaga relatif gedhe. Ukurane dirancang kanggo operasi penembake sing trep ing sarung tangan.

Senapan saka garis CDX Tac lan CDX Lite dilengkapi saham saka macem-macem model, sing ngidini penembake milih pilihan sing paling trep. Senjata saka garis Tek dilengkapi buttstock Magpul PRS. Piranti iki dipasang kanthi kaku, tanpa kamungkinan lempitan, lan nduweni kemampuan kanggo nyetel. Mekanisme diwenehake kanggo nyetel dawa sakabèhé bokong lan nggeser piring bokong, uga nyetel dhuwur pipi.

Senapan "Light" dibedakake karo stok lempitan sing bisa diatur sing dikembangake dening Cadex Defense. Simpenan kasebut duwe engsel lan bisa dilebokake ing sisih tengen kanggo nyuda dawa gegaman sakabèhé. Kanthi bantuan sistem rod lan blocker, penembake bisa ngganti dawa bokong lan dhuwur pipi, uga nyetel dhuwure piring bokong.

Amarga nggunakake macem-macem saham lan tong minyak kanthi karakteristik sing beda, bedhil saka kulawarga CDX Precision Rifles beda-beda ing ukuran lan bobot sakabèhé. Kajaba iku, amarga nggunakake tong minyak sing beda kanggo amunisi sing beda-beda, kudu ana bedane karakteristik geni. Coba ciri utama bedhil saka macem-macem model.

Senapan presisi dhuwur saka kulawarga Cadex Defense CDX Precision Rifles (Kanada)
Simpenan Magpul PRS. Flywheels kanggo nyetel pipi lan recoil pad katon cetha


CDX-30 Guardian bedhil bisa dilengkapi karo tong minyak chambered kanggo .308 Win karo dawa 20 utawa 24 inci: 508 utawa 609,6 mm, mungguh (64,9 utawa 77,9 kaliber). Preduli saka dawa, tong minyak wis limang grooves ing 11,25-inch (285,7 mm) tambahan. Senapan ing konfigurasi Lite kanthi laras 24 inci (tanpa rem moncong) dawane kira-kira 118 cm kanthi stok ditambah lan 95,6 cm kanthi stok dilipat. Dhuwur total senjata, ora kalebu pandelengan lan bipod, yaiku 20,3 cm. Jembar maksimal bedhil (tanpa gagang bolt) yaiku 5,6 cm, nalika dilipat, amarga bokong, ambane senjata mundhak dadi 12,1 cm. Ing konfigurasi iki, bedhil tanpa orane katrangan, bipod, etc. bobote 14,2 kilogram (6,441 kg).

Ing varian CDX-30 Guardian Tac, bedhil karo tong minyak 24-inch padha karo versi Light, nanging beda-beda ing impossibility lempitan Simpenan lan bobot luwih. Kanthi saham Magpul PRS, bedhil kasebut bobote 6,785 kg.

CDX-300 Freedom bedhil dirancang kanggo nggunakake .300 Win Mag cartridge lan wis tong minyak saka kaliber cocok. Dawane tong minyak bisa 24 utawa 26 inci (609,6 utawa 660,4 mm) - 80 utawa 86,6 kaliber. Barel kasebut duwe limang rifling kanthi tambahan 10 inci (254 mm).

Senapan Freedom Lite kanthi laras 26 inci dawane 123 cm kanthi stok ditambah utawa 100,6 cm kanthi stok dilipat. Ukuran senjata liyane tetep padha karo Guardian. Kajaba iku, amarga sawetara fitur desain, Guardian Lite lan Freedom Lite duwe bobot sing padha - 6,441 kg. Ing modifikasi CDX-300 Freedom Tac, dawa bedhil karo laras 24-inch ing 119 cm bobot saka gegaman kuwi ora dituduhake, nanging bisa dianggep sing bakal tekan 6,7-6,8 kg.

Senapan presisi CDX-33 Patriot kudu nggunakake kartrid .338 Lapua lan mung bisa dilengkapi laras 27 inci (685,8 mm utawa kaliber 79,9). Ana potongan pitch 9,5 inci (241,3 mm). Kanthi bokong lempitan, senapan Patriot Light dawane 125,6 cm utawa 103,2 cm, dimensi liyane cocog karo senjata liyane ing baris. Bobot kasebut yaiku 14,5 kilogram (6,557 kg). Buttstock stasioner tanpa kamungkinan lempitan mundhak dawa senjata kanggo 127 cm lan dadi luwih abot kanggo 6,622 kg.


Bokong garis CDX Lite, dikembangake dening Cadex Defense


Bentenipun utama antarane rong baris, Lite lan Tac, jinis saham digunakake. Kajaba iku, ana bedane sifat "kosmetik". Pelanggan bisa milih warna saham lan buttstock saka opsi sing diusulake, set sing beda-beda ing rong baris. Mangkono, bedhil CDX Lite bisa diprodhuksi ing ireng, tan, OD Green, uga kombinasi. Tac bedhil, ing siji, mung bisa nampa ireng, tan, utawa kombinasi werna.

CDX Precision Rifles saiki kasedhiya kanggo pesenan. Ing konfigurasi dhasar, bedhil tanpa pandelengan, bipod lan peralatan tambahan liyane bakal biaya customer $5199,95. Kanthi pesen "opsi" tambahan, rega bisa uga mundhak. Dadi, kanggo saham lempitan (modifikasi Lite) sampeyan kudu mbayar $ 800. Rem moncong jinis MX-1 bakal nambah rega $268,95. Kemampuan kanggo milih jinis pemicu, pilihan nangani bolt, dawa tong minyak, etc. klebu ing rega dhasar.

CDX Precision Rifles dikenalake ing awal taun iki. Saiki wis kasedhiya kanggo pesenan lan, kaya ing ngisor iki saka data sing kasedhiya, dheweke wis dadi subyek pesenan sing akeh. Nanging, informasi sing akurat babagan karakteristik geni isih ora ana. Diklaim senjata iki bisa digunakake kanggo njupuk ing jarak adoh kanthi akurasi sub-menit (kurang saka MOA), nanging informasi sing tepat babagan iki durung diterbitake.

Kurang data spesifik babagan karakteristik shooting ora ngidini kita ngevaluasi senapan Cadex Defense anyar. Mbok bedhil iki tenan bisa dadi tembung anyar ing dhuwur-tliti cilik penyelundupan, nanging Produsèn durung keganggu kanggo nerbitaké ciri utama lan isih nggunakake mung fitur desain penasaran lan solusi technical asli ing iklan.


Muzzle brake Cadex MX-1


Sampeyan kudu ngakoni manawa cara ngrancang senjata anyar sing dipilih dening tukang senapan Kanada minangka kapentingan khusus. Minangka basis kanggo gegaman anyar digunakake komponen terpadu saka jinis ana, uga sawetara bagéan liyane digawe khusus kanggo bedhil anyar. Amarga pendekatan iki, uga kombinasi macem-macem bagean, Cadex Defense bisa ngembangake rong baris bedhil, sing saben-saben ngemot telung conto.

Informasi sing kasedhiya babagan jinis amunisi sing digunakake, karakteristik tong minyak lan desain nuduhake manawa bedhil CDX Precision Rifles sing diusulake bisa murub ing jarak paling sethithik 1-1,2 km. Iku angel ngomong babagan akurasi. Produsèn claims "kurang saka MOA" akurasi, nanging ora nyedhiyani tokoh tartamtu, kang ndadekake angel kanggo ngira-ngira project.

Kanthi informasi winates, sawetara kesimpulan kasar bisa digambar babagan kabeh proyek saka kulawarga bedhil anyar. Kaluwihan kasebut kanthi jelas kalebu kamungkinan milih senjata sing paling cocog karo syarat. Gumantung ing kabutuhan, panuku bisa order bedhil chambered kanggo kartrij tartamtu, karo stock paling trep, karo utawa tanpa rem muzzle, ril Picatinny tambahan, etc. Ing sawetara mesthine dhuwur saka shooting efektif uga bisa dianggep plus.

A minus karakteristik kudu dikenali minangka lack saka data akurat ing kinerja shooting. Iki minangka cacat sing jelas saka pabrikan, sing, mesthine, kepengin nemokake panggonane ing sektor pasar senjata sing spesifik, nanging sakperangan alesan ora nerbitake informasi sing paling penting babagan perkembangane. Kajaba iku, biaya senjata, wiwit saka 5199 dolar AS, bisa dadi kerugian. Bisa uga ana senapan ing pasar ing kelas sing padha karo karakteristik sing padha, nanging kanthi biaya sing luwih murah.

Perusahaan senjata cilik anyar Cadex Defense ditawakake kanggo militer, pasukan keamanan lan penembak sipil. Sawetara bedhil saka kulawarga CDX Precision Rifles wis dirakit lan dikirim menyang pamilik sing seneng, minangka bukti saka bagean sing cocog ing situs web resmi pabrikan. Informasi babagan tuku senjata kasebut dening struktur negara durung kasedhiya.


Situs web resmi pabrikan:
https://cadexdefence.com/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

14 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    November 25 2015
    Barang langka ing Kanada. Aku malah ora ngerti babagan kantor kasebut, sanajan ing genus Ing "topik". Matur nuwun Kirill.
  2. +2
    November 25 2015
    Minangka tansah, artikel apik banget - Cyril. Volumetrik, tliti lan seimbang. Sayange bedhil gedhe digawe ing Kanada. Sing wis suwe ilang netralitas lan minangka salah sawijining mungsuh paling rabid ing Rusia. Patut, senjata iki diarahake marang kita. Kang arang banget ora nyenengake.
  3. SSI
    +1
    November 25 2015
    Ngapunten, Cyril! Aku ora nemokake bedane ing bokong ing foto cahya lan teknologi ... Lan aku ora nemokake bedane ...
  4. +3
    November 25 2015
    Lha ya katon menarik, modern, nanging ......
    Ora ana sing khusus babagan bedhil iki, kabeh kaya wong liya.
    Nggawe sniper bolters "anyar" minangka tugas sing angel.
    Saben uwong duwe kartrid, teknologi lan bahan sing padha, sampeyan ora bakal kaget sapa wae sing duwe desain modular kanggo wektu sing suwe.
    1. +1
      November 25 2015
      Kutipan saka bazilio
      Modularitas desain wis suwe ora kaget sapa wae.

      Kene padha nyetel bokong karo flywheels. eseman
      1. +1
        November 25 2015
        Kutipan: Vladimirets
        Kene padha nyetel bokong karo flywheels.

        Flywheels iku Magpools, dudu Kanada ...

        Produk Magpul Dynamics (USA) dikenal ing saindenging jagad. Saham kasebut entuk reputasi sing pantes minangka produk sing dipercaya lan tahan lama kanthi ergonomis sing apik.
        Saham Magpul PRS minangka saham penembak jitu teleskopik kanthi jumlah penyesuaian sing akeh, dirancang kanggo kabutuhan penembak sing ngupayakake akurasi maksimal.
        Iki dirancang kanggo instalasi ing bedhil semi-otomatis lan karabin saka kulawarga AR-15 / M-16 / SR-25, nanging nggunakake adaptor (dituku kanthi kapisah), bisa diinstal ing model sipil lan militer saka serangan Kalashnikov. bedhil ("Saiga", VPO, etc. .d.). Iku uga cocok kanggo senapan semi-otomatis digawe ing basis saka AK ( "Saiga", "Vepr").
        Magpul PRS dilengkapi mekanisme ngunci aman sing nyegah ora sengaja mbukak kunci. Ing rongga internal khusus ana kompartemen kanggo baterei kanggo collimator / ngarsane optik utawa senter. Nggunakake pipa A2 (ora kalebu).
        Werna ireng.

        Rega yaiku 25 rubel.
  5. 0
    November 25 2015
    Senjata sing digawe saka bahan modern menehi rasa "plastisitas".
    1. 0
      November 26 2015
      Polimer apik. Ing kene poin liyane sing menarik - kaya sing dakngerteni, bokong Kanada berkembang. Iki ngendi pitakonan muncul, apa bokong lempitan menehi backlash? kanggo njupuk tliti dhuwur, iku penting banget sing Simpenan ora "muter". Isih banget kasengsem ing gunung V-shaped tong minyak kanggo panrima. Kanggo njupuk tliti, iki uga faktor penting banget.
      1. 0
        November 26 2015
        A buttstock lempitan ing senapan sniper bisa uga ora nimbulaké masalah sak operasi normal, nanging ing perang, nalika kahanan adoh saka pabrik, lan kathah ing loro wong lan peralatan bakal asring prohibitive, backlash mesthi njedhul.
        Apa jenis gunung ana lan carane bakal nuduhake dhewe sak operasi long-term iku angel ngomong.
    2. Komentar wis dibusak.
  6. 0
    November 25 2015
    Ing babagan bedhil, ora kabeh ing subyek. Apa iki dudu bedhil sing padha ing Afghanistan, penembak jitu Inggris sawetara taun kepungkur nembak rong penembak mesin kanthi rong tembakan 2,5 km? Dhek wingi aku klenger-klenger, ngoyak-ngoyak saluran ing TV, aku nemoni laporan babagan penembak jitu. Dheweke ngomong babagan bedhil sing apik lan modernisasi.
    1. +2
      November 25 2015
      Craig Harrison. Saka L115A3 Long Range Rifle ing 8,59mm (.338 Lapua Magnum). Dijupuk miturut dheweke ing kondisi becik. Aku uga mikir mung bakat. Shooting ing kadohan kuwi meh unsolvable persamaan. Uga, dheweke njupuk sawetara nembak penampakan.
      1. 0
        November 25 2015
        Lan non-militer, yen aku bisa ngomong, rekaman dijupuk ing kadohan belongs kanggo atlet Vladislav Lobay saka bedhil saka desain dhewe, kaliber 408 Chey Tac (10.3 mm). Pukulan kasebut ditindakake ing target kanthi jarak 3400 m.
        1. 0
          November 25 2015
          Nalika nulis babagan rekaman, dheweke ora tau nglaporake pirang-pirang tembakan sing ditindakake kanggo nggayuh rekor iki. laporan sing ing seri saka sepuluh nembak ing 15 menit, asil iki lan kuwi wis ngrambah .. Lan kabeh statements iki bab cathetan minangka diploma filkin kang, Aku nonton video carane Lobaev nyetel rekaman, lan aku bakal ngomong. iki ora ana hubungane karo tembakan nyata saka tembung kasebut.
          1. 0
            November 26 2015
            Iku rekor kanggo rekor. Dheweke ngomong babagan iki dhewe. Saliyane senapan desaine, dheweke uga ngembangake peluru, khusus kanggo iki. Lan mesthi, aku kudu nggawe sawetara nembak penampakan. Nyatane, dheweke lan tim mutusake babagan iki sawise video ing ngendi Amerika njupuk lan ngetung target saka jarak 3300 m. Dheweke mangu-mangu keasliane lan mutusake kanggo mriksa.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"