Review militèr

Su-24 lan casus belli

160
История kanthi serangan ing Su-24 minangka indikatif ing kabeh babagan. Intine ora malah yen Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia nyatakake yen Su-24 ora nglanggar wilayah udara Turki, lan ing kasus iki bisa dipercaya. Kepiye sampeyan bisa percaya yen wong Turki sing nyerang Suriah kanggo nyerang pesawat Rusia. Miturut Ankara, serangan kasebut ditindakake nalika Su-24 nyabrang tapel wates cilik sing ambane mung telung kilometer. Sampeyan ora kudu dadi spesialis pertahanan udhara (lan penulis teks, sanajan sethithik, dilayani ing pertahanan udara) kanggo mangerteni yen Turki ora bakal bisa langsung ngunggahake link tugas, nalika nglanggar wates. Akibaté, pilot kita wis samesthine ing advance. Miturut cara, kanggo alasan sing padha, ora ana pitakonan saka 10 bebaya sing dikandhakake Turki marang kru Su-24. Sajrone wektu nalika pesawat Rusia nyabrang "pinggir", siji bebaya ora bisa diucapake. Kacepetan rekaman video saka adegan kasebut ing saluran TV Turki uga nggumunake.

Su-24 lan casus belli


Dadi, sadurunge kita mesthi ana provokasi. Provokasi kasebut kanthi tujuan lan dipikirake kanthi becik. Sampeyan kudu cetha ngerti aturan saka game. Yen sampeyan ora mangsuli kanthi kasar saiki, sesuk pesawat militer Rusia bakal ditembak, contone, dening Swedia. Lan kabeh wong bakal ngaku mbela wilayahe yen ngerti yen Rusia ngeculake. Posisi resmi Moskow bakal katon ora apik ing mripate ora mung masyarakat donya, nanging uga wargane dhewe - sampeyan ora bisa ngomong sing luwih mbebayani.

respon alus

Putus hubungan diplomatik karo Turki. Penyitaan kabeh aset Turki, umum lan pribadi, ing tlatah Federasi Rusia. Kabeh gerakan pemberontak Kurdi langsung diakoni minangka gerakan pembebasan nasional, lan Kurdistan Turki minangka wilayah sing dikuwasani. Mesthine, kabeh proyek gabungan beku kanggo wektu sing ora ditemtokake. Iki minangka minimal sing kudu ditindakake pimpinan Federasi Rusia yen pengin terus dianggep sah.

Tanggepan cukup angel

Nyedhiyakake kanggo kabeh langkah ing ndhuwur plus sawetara liyane, biasane saka alam kuwat. Utamane, karusakan saka siji utawa luwih pesawat militer Turki utawa kapal perang, utawa serangan saka akeh "warga nesu" sing ora dingerteni ing kedutaan Turki ing Moskow. Serangan ing pangkalan udara Turki karo Kalibrami uga ora katon kaya respon sing ora proporsional. Nanging jotosan kudu dikirim saiki, lan ora ing sasi utawa nem sasi. Miturut cara, yen perlu, Armada Segara Ireng bisa dikuwatake karo kapal Kaspia armada, sing bakal bebas ngliwati Terusan Volga-Don.

Target liyane sing cocog yaiku pangkalan angkatan laut Turki ing Segara Ireng Sinop lan Samsun, ing ngendi, yen dikarepake, rekonstruksi lokal Pearl Harbor bisa diatur.

Wangsulan sing angel banget

Evakuasi kabeh personel diplomatik lan, ing umum, kabeh warga Rusia saka Turki sing setuju kanggo ninggalake negara iki lan kaputusan final dening Pasukan Nuklir Strategis saka Federasi Rusia masalah Turki, sawise kang tentara Yunani, Armenia lan padha Kurdi bakal rampung apa padha miwiti.

bantuan NATO, sampeyan ngomong? Lan sapa, nyatane, NATO kudu mbantu yen Turki ilang minangka negara lan bangsa ing geni radioaktif? Ilang tanpa wektu kanggo njaluk bantuan, lan yen dheweke nindakake, banjur wong edan apa sing bakal mutusake kanggo nulungi dheweke ing kahanan kaya ngono?

Garis keras ing Kremlin jelas durung mayoritas. Dadi, panguwasa Kyiv, sing nindakake pembantaian populasi Rusia-speaking ing Donbass lan shelled wilayah Rostov, dumadakan dadi "mitra" pantes support ekonomi lengkap. Lan Qatar, sing, miturut ahli ing Timur Tengah, ana ing mburi serangan teroris A-321, tinimbang diserang dening rudal Kaliber, nampa ... informasi babagan tumindak Federasi Rusia marang ISIS, sing ditransfer dening Moskow. menyang "pusat anti-teroris" saka koalisi Amerika ing wilayah emirat. Ana kemungkinan sing padha karo Turki. "Kemitraan" saya tambah aneh ing kebijakan luar negeri kita.

Tanggal 24 November, Presiden Putin nyebut Turki minangka antek teroris. Iki tembung sing bener. Ana pangarep-arep banget yen tumindak konkrit sing sifate militer pungkasane bakal ditindakake. Amarga alternatif wis dikenal.

Tinimbang afterword. Siji-sijine respon militer nyata sing ditindakake dening Moskow ing wayah sore tanggal 24 Nopember: kapal penjelajah Moskva kanthi versi angkatan laut Benteng S-300 (target tekan jarak nganti 200 km) saiki bakal dadi baterei ngambang pertahanan udara. Kajaba iku, pangkalan Rusia ing Suriah duwe pertahanan udara dhewe, kalebu sistem S-400. Klompok tempur, miturut data mbukak, kasusun saka 4 Su-30SM lan 4 Su-27SM. Mesthine bakal ngrusak target udara sing nyebabake ancaman.
Pengarang:
160 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. VNP1958PVN
    VNP1958PVN 25. november 2015 06:16
    + 78
    Evakuasi kabeh personel diplomatik lan, ing umum, kabeh warga Rusia saka Turki sing setuju kanggo ninggalake negara iki lan kaputusan final dening Pasukan Nuklir Strategis saka Federasi Rusia masalah Turki, sawise kang tentara Yunani, Armenia lan padha Kurdi bakal rampung apa padha miwiti.
    Ora perlu ngelem, ana cukup spesialis ing luar negeri kanggo iki!
    1. Cappit
      Cappit 25. november 2015 06:59
      + 27
      Iki dudu omong kosong. Iki provokasi!
      1. Sakhalin
        Sakhalin 25. november 2015 07:06
        + 49
        Setuju. Jawaban sing angel banget, iki overdosis lan terus terang.
        Nanging kanggo ngatur zona sing ora bisa mabur ing Turki lan ngenali Kurdistan sing merdika bakal ana ing bolongan, supaya bisa ngomong!
        Sampeyan perlu kanggo urip maneh memori genetis ing keturunan saka Janissaries supaya kanggo liyane atus taun padha bakal njagong ing titik kalima persis, persis, lan ngirim kabeh weker lan agitated impudent panitia regional Saxon ing arah non-trivial.
        1. Roman Skomorokhov
          Roman Skomorokhov 25. november 2015 08:01
          + 25
          Telusuri program lengkap. Sawetara bodho. Gurun nuklir ing panggonan Turki ...

          Quote: Sakhalin
          Nanging kanggo ngatur zona ora mabur ing Turki


          Um ... uga, kaya-kaya, tanpa sanksi PBB ora nyata. Ing Suriah, mangga.

          Quote: Sakhalin
          ngenali Kurdistan independen


          Aja ngakoni, mung miwiti "mbantu bantuan kamanungsan" - Aku ora ngerti apa sing luwih ala kanggo wong Turki. Kurdistan minangka klub ing sirah Erdogan.
          1. Falcon
            Falcon 25. november 2015 08:31
            +7
            Mesthine kudu ana wangsulan, nanging sing ditulis penulis wis dadi lorong

            1. kaping
              kaping 25. november 2015 08:45
              +8
              Sisih emosi kula, Aku kaya paling Rusian kanggo jawaban rodo angel, nanging emosi kudu dipateni nalika muter catur. Lan iki sawetara jinis catur! Cukup aja nggandhengake pati pilot Rusia lan paratrooper karo para korban ing papan catur! Dheweke dudu pion!
            2. alexey980
              alexey980 25. november 2015 23:27
              0
              Kutipan: Falcon
              Mesthine kudu ana wangsulan, nanging sing ditulis penulis wis dadi lorong

              Salah sethitik. Iki kekacauan.
          2. xtur
            xtur 25. november 2015 11:06
            0
            Aku tansah ngira yen penulis iki saka njaba situs, nanging miturut kasunyatan manawa artikel kasebut asli, penulis saka situs kita.
            apa julukan Igor Kabardin ing forum kita?

            Apa ana mekanisme kanggo nggoleki kanthi jeneng celukan lan jeneng ngarep lan jeneng mburi, yen kasebut ing profil?
            1. xtur
              xtur 25. november 2015 13:24
              +6
              aspek paling penting saka hubungan Rusia-Turki ora kadhaptar dening penulis punika Armenia. Pungkasan, nalika pilot Rusia mabur menyang Turki, wong Turki nglanggar tapel wates Armenia ing wilayah Armavir, ing ngendi ana ANPP, ana sawetara puluhan kilometer ing antarane.
              Dadi wong Turki kanthi jelas nuduhake apa sing dianggep minangka titik lemah Federasi Rusia lan ing ngendi dheweke bakal kenek. Lan ora ana sangsi sing Turki cukup bisa nindakake pembantaian anyar ing wektu sing padha - padha ora bakal duwe kesempatan liyane kanggo mutusake masalah masalah Armenia ing mangsa foreseeable. Lan aku ora mikir yen jeblugan reputasi kasebut (pembantaian wong sing resmi ing perlindungan Federasi Rusia) ing Federasi Rusia kalebu ing rencana kepemimpinan negara.

              Nalika ing pertengahan awal 90-an ana perang antarane Armenia lan Azerbaijan babagan Artsakh / Karabakh, Turki ngancam Armenia kaping pirang-pirang kanthi perang, lan mung posisi Federasi Rusia, utamane pernyataan langsung saka Kementerian Pertahanan amarga Armenia, Federasi Rusia bisa miwiti nuklir pasukan Turki mandegake perang.

              Ora ana pasukan Rusia sing cukup ing Armenia kanggo nglawan serangan Turki sing serius marang Armenia, lan ora ana senjata nuklir taktis. Malah ora ana logistik sing bisa ditampa liwat Iran kanggo kiriman pasukan lan amunisi, amarga ora ana jalur sepur antarane Armenia lan Iran.

              Mung ICBM saka wilayah Federasi Rusia sing bisa ninggalake serangan Turki ing Armenia. Lan iki minangka tingkat eskalasi sing dhuwur banget, sing bakal ditindakake saben wong.

              Даже если дело до такого уровня не дойдёт, армяно-турецко-азербайджанские отношения приведут к войне между Арменией и Азербайджаном, которая будет очень кровава и будет сопровождаться радикальной перекройкой границ - в прошлой войне границу между Арменией и Азербайджаном установили только исходя из объективного минимума, необходимого для прикрытия Арцаха от обстрелов, а на этот раз Армения попробует получить границу с РФ и значит снова чревата вмешательством Турции и эскалацией до катастрофического уровня.

              Kabeh faktor kasebut nuduhake yen kanthi karya paling virtuoso ing bagean Federasi Rusia kanggo nyegah eskalasi gesekan antarane Federasi Rusia lan Turki, dheweke isih bakal nyebabake panyebaran pasukan lan perhatian, sing saiki ora dikarepake.

              Mula, jawabane kudu beda-beda (saliyane pembekuan hubungan ekonomi). Sampeyan perlu kanggo nggodho pesawat Turki menyang Suriah lan njupuk mudhun ana - lan kanggo iki sampeyan kudu nggunakake potensial lengkap saka perang elektronik.
            2. Genry
              Genry 25. november 2015 13:39
              +3
              Kutipan saka xtur
              apa julukan Igor Kabardin ing forum kita?

              Napa sampeyan butuh iki?
              Ну не прирежешь же ты его?
              Dheweke nulis akeh tembung kanggo dhuwit. Editors skip iki "masterpieces" amarga saka lack saka artikel wicaksana (panulis - padha tansah bodho ing kabeh masalah khusus).
              1. xtur
                xtur 25. november 2015 14:02
                0
                > Apa sampeyan kudu iki?
                Ya, sampeyan ora bakal ngethok dheweke, ta?

                ora
          3. silver_roman
            silver_roman 25. november 2015 11:39
            +3
            Kutipan saka Banshee
            Aja ngakoni, mung miwiti "mbantu bantuan kamanungsan" - Aku ora ngerti apa sing luwih ala kanggo wong Turki. Kurdistan minangka klub ing sirah Erdogan.

            Nah, sampeyan ngaku, terus apa? bakal ana keributan dawa karo transfer "bantuan kamanungsan" menyang Kurdi, banjur nganti Kurdi ngrakit pigura. jawaban kudu, mesthi, ora ing wangun sawetara kendaraan reentry kanggo panuntun dhumateng individu saka ICBMs, nanging kanggo nglelebke sawetara jenis prau - sing! MUSUH (Turkish mongrels) KUDU NGERTI SING DIWUWUN LAN KHUSUS NYAWIH!!!!!

            lan banjur kanggo nemtokke embargo, sumber Kurdi, malah Erdogan pipis ing lawang ngarep kanggo apartemen.
            1. matRoss
              matRoss 25. november 2015 13:42
              +5
              Kutipan saka silver_roman
              MUSUH (Turkish mongrels) KUDU NGERTI SING DIWUWUN LAN KHUSUS NYAWIH!!!!!

              Самым правильным ответом, имхо, был бы удар залпом 3-4 Калибров по целям возле сирийско-турецкой границы (с сирийской стороны, разумеется). Но чтоб одна из ракет "отклонилась от курса" и уничтожила турецкую погранзаставу. Тогда турки бы ответили кровью, весь мир знал бы за что и что русские им не спустили, а мы бы сказали - упс, ошибочка вышла. И на этом пока точка. И не извиняться перед Турцией, а заявить где-нибудь на нейтральной площадке. Или вообще сказать, что ракета была дезориентирована турецкими средствами РЭБ...
              PySy. Lan Kabardin, muga-muga, wis isin iki ... opus ing gaya Ukraina modern. Mergo aku isin karo Kabardin. hi
              1. silver_roman
                silver_roman 25. november 2015 14:47
                +1
                gagasan pinter. Iku bakal becik.
                Aku isih mikir babagan sawetara fregat sing diunekake dening tambang wiwit Perang Dunia II!
                Nganti saiki, kabeh sing dakdeleng yaiku larangan ing 130 ton daging ing tapel wates. recourse
              2. Dilshat
                Dilshat 25. november 2015 18:40
                0
                Yen dadi luwih gampang kanggo sapa wae, wong Kurdi bakal entuk kamardikan lan wilayahe dhewe, lan bagean saka wilayah iki mesthi bakal dadi mantan Turki.
                1. silver_roman
                  silver_roman 26. november 2015 11:03
                  0
                  Apa sampeyan mikir yen Kurdi bakal entuk wilayah kasebut?
                  paling kamungkinan padha bakal nyedhiakke otonomi, nanging nang Suriah.
          4. Geo73
            Geo73 25. november 2015 11:54
            +8
            1. Resepsi Kurdi ing Moskow
            2. Pangenalan Kurdi dening Suriah
            3. Insinerasi area pangkalan militan kanthi peringatan NATO kanthi STRATEGI
            4. Karusakan industri minyak ing Suriah.
            5. Pengakhiran hubungan diplomatik karo Turki lan pakta babagan perselisihan watese
            6. Panjaluk ngusir Turki saka PBB
            7. Nuntut ganti rugi kanggo pesawat lan urip ing kasus internasional
            8. Поставить Генсека НАТО и США в известность о том, что перекрытие проливов для прохода военных судов будет считаться рааноценным объявлению войны, а нападение Турции будет считаться нападением НАТО на страну
            1. Tambov Wolf
              Tambov Wolf 25. november 2015 12:17
              +4
              Panguwasa pengecut ing Moskow ora bakal setuju, para pedagang lan oligarki dudu prajurit.
              1. aran
                aran 25. november 2015 16:33
                +3
                Kutipan: Tambov Wolf
                Panguwasa pengecut ing Moskow ora bakal setuju, para pedagang lan oligarki dudu prajurit.


                Persis. Titik pisanan yaiku karusakan saka kolom kaping lima!
            2. sa-ag
              sa-ag 25. november 2015 12:23
              +2
              Kutipan: Geo73
              2. Pangenalan Kurdi dening Suriah

              iku tegese sawing mati Piece saka Siria
              Kutipan: Geo73
              8. Ngandhani Sekretaris Jenderal NATO lan Amerika Serikat yen pamblokiran selat kanggo ngliwati kapal militer bakal dianggep padha karo deklarasi perang, lan serangan dening Turki bakal dianggep minangka serangan NATO marang negara kasebut.

              Konvensi Montreux, Nanging, lan Sekretaris Jenderal dudu guru taman kanak-kanak

              "...
              Artikel 20

              Sajrone perang, nalika Turki dadi perang,
              pranata saka artikel 10 kanggo 18 ora bakal ditrapake; dalan militèr
              kapal bakal gumantung mung ing discretion saka Turki
              pamrentahan.

              Artikel 21

              Ing acara sing Turki bakal nimbang dhewe kaancam bakal punah
              bebaya militèr sing cedhak, dheweke bakal duwe hak
              ngetrapake pranata-pranata Pasal 20 Konvensi iki.
              Kapal perang sing wis ngliwati Selat sadurunge digunakake
              Turki saka kemungkinan sing diwenehake dening paragraf ing ndhuwur,
              mangkono bakal dipisahake saka bandar utama
              moorings, bisa bali menyang bandar iki. Nanging, wis ditemtokake
              Turki bisa uga nyegah kapal saka nggunakake hak iki
              Negara sing posisine bakal nyebabake aplikasi kasebut
              artikel.
              Yen pamrentah Turki njupuk kesempatan,
              diwenehake dening paragraf pisanan ing ndhuwur, bakal menehi kabar
              iki High Contracting Party, uga Umum
              Sekretaris Liga Bangsa-Bangsa.
              Yen Dewan Liga Bangsa-Bangsa mutusake kanthi mayoritas rong pertiga,
              sing ngukur mangkono dijupuk dening Turki ora sabdho lan yen
              kuwi uga bakal dadi panemu mayoritas saka Dhuwur
              Para Pihak sing wis nandhatangani Konvensi iki,
              Pamrentah Turki bakal mbatalake langkah kasebut, uga
              sing bakal ditampa miturut Artikel 6 Konvensi iki. "
            3. alicante11
              alicante11 25. november 2015 14:44
              +2
              2. Pangenalan Kurdi dening Suriah


              Ora tenan, bagean saka wilayah Kurdi kagungane Suriah.

              3. Insinerasi area pangkalan militan kanthi peringatan NATO kanthi STRATEGI


              Banget larang lan ora efisien, sanajan spektakuler.

              5. Pengakhiran hubungan diplomatik karo Turki lan pakta babagan perselisihan watese


              Ing basis apa kanggo ngenali wates minangka regejegan?

              6. Panjaluk ngusir Turki saka PBB


              Padha takon Erdogan kanggo nindakake hara-kiri.

              8. Ngandhani Sekretaris Jenderal NATO lan Amerika Serikat yen pamblokiran selat kanggo ngliwati kapal militer bakal dianggep padha karo deklarasi perang, lan serangan dening Turki bakal dianggep minangka serangan NATO marang negara kasebut.


              Apa yen padha nutupi? Apa kita siap kanggo armageddon nuklir?
          5. Otshelnik
            Otshelnik 25. november 2015 13:43
            +1
            Sajrone 2 dina iki, akeh sing nulis babagan Kurdi ... wah, aku wani ngomong sawetara.
            Kaping pisanan, sawise ambruk serikat pekerja, hubungan karo wong Kurdi saya saya ringkih, lan minangka asil, Fashington lan Telavi ngisi kekosongan kasebut kanthi kabeh kahanan sing sabanjure!
            Kapindho, Iran, Suriah, Hizbullah ora seneng banget karo wong Kurdi (kajaba Kurdi Syiah), lan dheweke dadi sekutu nyata Rusia!
          6. Alekseev
            Alekseev 25. november 2015 14:47
            +2
            Kutipan saka Banshee
            Sawetara bodho. Gurun nuklir ing panggonan Turki ...

            Sing mesthi!
            Nanging ara-ara samun, dudu ara-ara samun, nanging kishlachki saka "turcomans" sing mateni pilot kita kudu dadi ara-ara samun.
            Njupuk wilayah udara saka Turki kanthi tujuan sistem pertahanan udara lan pejuang lan nyampur karo kutha ... geng lan wong-wong sing gabung ing bagean masalah ing tapel wates ing Latakia.
            Lan penghormatan lan bantuan kita marang Kurdi... Dheweke entuk kamardikan ing perang karo ISIS. ya
          7. weksha50
            weksha50 25. november 2015 15:49
            +3
            Kutipan saka Banshee
            . Ing Suriah, mangga.



            Aku isih ora ngerti ... Angkatan udhara kita ana ing Suriah kanthi sah ... Penerbangan saka koalisi kasebut ana ing hak manuk, dipasrahake marang awake dhewe ... Sapa sing ngalangi Assad nerbitake keputusan. nggawe zona ora mabur iki? Nganti saiki, dheweke dadi master lan panguwasa, presiden sing dipilih kanthi sah ...

            Mung pesawat Angkatan Udara Siria lan Angkatan Udara Rusia sing kudu mabur ing langit Suriah ...
            Wedi komplikasi karo Kulon? Ya, luwih akeh - dheweke kanthi terang-terangan ngomong babagan nggulingake, lan ora kanthi terang - babagan karusakane ...
        2. Komentar wis dibusak.
        3. layangan
          layangan 25. november 2015 10:38
          +9
          Janissary "penjaga" tiwas ing perang karo pengawal oprichnina (uga meh mati kabeh) ing perang Molodi. Apa sampeyan bisa ninggalake turunane? Lan gen kasebut dudu Turki.
          Lan penulis iku graphomaniac. Dheweke cepet-cepet nulis pikiran pisanan sing ana ing pikirane. Wingi, aku sedhih, nanging apa sing dakkandhakake babagan Turki lan Erdogan ora direkam. Jawabane bakal kasar banget, aku yakin. Ora ing "bathuk" nanging luwih nglarani.
        4. Azitral
          Azitral 25. november 2015 12:53
          +3
          Federasi Rusia duwe kemungkinan TECHNICAL kanggo ngobong Turki. Kita ora duwe kesempatan kanggo nggawe "zona ora bisa mabur" ing Turki: penerbangan kasebut durung luwih lemah tinimbang kita, nanging ing Turki dhewe mesthi luwih kuwat. Deleng komposisi lan jumlah mobil. Ora ana pertimbangan politik sing bisa mbenerake karusakane warga negara kita ing Turki: saiki dheweke dadi sandera tanpa disadari. Kanggo serangan nuklir ... Mungkin iki prasangka, nanging aku duwe prasangka marang gagasan kanibalistik, lan artikel kasebut terus terang kanibalistik. Malah sing paling apik Stalin ora ngresiki Jerman Hitler. Aku = bener.
        5. alexander1
          alexander1 25. november 2015 13:29
          +4
          Lan omong kosong lan ora! Mesthi, sampeyan bisa nelpon duta lan menehi cathetan, lan iku! Wong Turki bakal ngilangi lan, sawise ngenteni sawetara dina, bakal nyerang pesawat liya utawa kapal Rusia ing pesisir Suriah! Apa! Aku elinga bapakku marang kula sawise trip liyane kanggo Afghanistan ing 86, carane ing salah siji wilayah tapel wates karo Pakistan ana sawetara kedadean sing ora ditulis ing koran Pravda! Artileri Pakistan wis dadi kebiasaan njupuk ing wilayah sing cedhak! Sedulur-sedulur saka howitzer Amerika mbuwang dheweke saka kekancan! Lan kanggo pisanan padha murub ing wilayah Afganistan lan Afghans ngirim cathetan protes, banjur padha murub ing lokasi unit tsarandoy, lan maneh Afghans nulis cathetan diplomatik, lan sawetara meriam tiba ing. lokasi pasukan kita lan kepala garnisun ora nelpon Kabul lan uga ora nelpon Moscow, nanging mung menehi salvo bali saka SZO, lan ora saka udan es, nanging luwih gedhe, bebarengan karo koordinat baterei Pakistani. Lan ana kasepen rong taun, ora ana cangkang siji saka mburi gunung sing ora mabur maneh!
          Lan sampeyan, yen sampeyan pengin, nulis cathetan, ing sawetara sasi selat bakal ditutup kanggo sampeyan!
          А вот когда начальство руководило, толстые и безвольные, как бы че не вышло, то наших летчиков пакистанские F-16 сбивали и и ведомый видел, как ведущий горит и просил в эфире дать добро на пуск, говорил, что держит F-16 в прицеле, но из Кабула кричала "не смей!" толстая жирная свинья, думающая о своих погонах и лампасах! И это все есть в мемуарах! Читайте! Путин сказал, если драка неизбежна, надо бить первым! Вот ждем-с! Я очень надеюсь, что ответ будет и максимально жесткий! Тогда может и у нас на окраине появится шанс, и возможно не только у Донбасса!
        6. Duwe
          Duwe 25. november 2015 18:58
          +1
          Kurdi saiki bakal duwe lampu ijo.
        7. mbiyen
          mbiyen 26. november 2015 09:58
          0
          Quote: Sakhalin

          Sampeyan perlu kanggo urip maneh memori genetis ing keturunan saka Janissaries supaya kanggo liyane atus taun padha bakal njagong ing titik kalima persis, persis, lan ngirim kabeh weker lan agitated impudent panitia regional Saxon ing arah non-trivial.


          Babagan memori genetik lan panitia regional Saxon sing brazenly, kirimanku, aja nyepak banget, aku ora enom kanggo dangu:
          Ing sawetara titik ing uripku, aku wiwit njupuk omens lan forebodings banget serius (mikir iku dumadakan occurs sing mobil ing yard ora ngadeg tengen, aku kudu ngatur maneh. Aku ngatur maneh. Meteorit ora tiba ing panggonan iki. Ing karya, pikirane flashed sing perlu kanggo ngelingake operator kanggo mriksa tightness saka bolts soyo tambah saka instalasi. Aku ora ngelingi wong. Bolts padha nyuwek. Ora ana akses kanggo kancing rusak, sampeyan bisa ' ngebor, lan ngebor sing kuwat isih dadi pendhudhukan.
          Dadi. Tanggal 24 esuk (kerja ing alas) ana manuk gagak loro muncul ing ndhuwur panggonan sing kita ngadeg lan miwiti gelut, ngubengi, ngubengi lan ngethok-ngethok, mesthine mung setengah jam, kira-kira wong tuwa kasebut gagak iki. hawa perang nglawan pertanda sing ora becik, kanggo wong ala (perang) (basa aku cokotan). Inggih, ing wayah sore aku miwiti generator, nguripake televisi, banjur warta wiwit cepet-cepet. Inggih, Aku wis kedaden, pungkasanipun kita bakal sijine boots.
          Reaksi pisanan kaya Kibalchish, banjur mandheg! Remaja, bener? Langsung karo ajiné ing irung? Putin ngandika, uga rampung ... Panjenenganipun ngandika quietly, nanging kabeh krungu. Pancen sekolah yard punk wis lulus, bisa dideleng saka pakulinan sing ora ditarik.
          Iki nggawe kesan ing Turki, dheweke ngerti yen dheweke bakal ngalahake dawa lan alon-alon kanthi kecanggihan pukulan khusus. Ora ana gunane yen Erdogan isih ora nyoba lolos, dheweke ngerti yen ora ana gunane, dheweke kudu ndhelikake ing kutha liya karo sedulure.
          Bakal ana perang. Dheweke wis mlaku. Mung ora miturut skenario Kibalchish. Lan mbokmenawa miturut skenario sing diterangake dening santo Yunani Cosmas. Bakal ana divisi Turki kanthi partisipasi negara-negara Eropa lan Rusia. Bakal ana kebangkrutan amfibi (ing prediksi kasebut dituduhake yen para prajurit ana ing rompi abang). Bakal ana rong tahap perang. Ing kapisan, wong Turki bakal bisa nglawan maneh, ing sing kapindho, ora, Turki bakal dibagi dadi telung bagean. (Aku nganggep yen Yunani, Kurdi lan Armenia) Alas, Konstantinopel bakal bali menyang Yunani, wong Turki bakal mangkat menyang Wit Apple Abang (perlu njlentrehake karo wong Yunani ing ngendi? Kaya nang endi wae ing ara-ara samun Libya) Wigati dimangerteni manawa Cosmas ora kleru ing acara-acara lan ing generasi-generasi sing bakal ditindakake.
          Lucu banget yen Cosmas mbadek yen wong Yunani dhewe ora bakal melu perang, amarga dheweke bakal dadi banget semangat ... Lan sawise iku, kepiye wong ora percaya marang wong suci sing weruh bosok lan mudhune keturunan sewu taun. sadurunge acara? A!? Ana tembung liyane ing wiwitan ramalan! - angin lor bakal niup ing Turki !!!! Kepiye dheweke bisa ngerti babagan Angin Lor!?
    2. ButchCassidy
      ButchCassidy 25. november 2015 10:18
      +6
      Sampeyan kudu ngerti yen iki Timur, lan ing Timur padha ngerti mung kekuatan. Minangka conto pamikiran nasional, aku bakal nyebutake paribasan Turki: ngambung tangan sing ora bisa dipotong lan pencet ing bathuk.

      Wong Turki kudu ngerti yen dheweke ora bakal bisa ngethok tangane Rusia. Lan jawabane kudu bener.

      Aku percaya yen pimpinan negara lan lembaga penegak hukum saiki lagi nggarap masalah tanggapan sing cukup.
      1. marlin1203
        marlin1203 25. november 2015 11:00
        +5
        Lha, kok nerbitake pikiran sing ora sehat sing sepisanan ana ing pikiran. Pilihan sing paling "alus" sing diterangake dening penulis ing politik internasional saiki ora bisa ditampa ing pihak kita. Lan bengok-bengok "tembak kabeh!", "Ing Ankara!", "Kabeh dadi awu radioaktif!" mung wong sing ora ngerti babagan komposisi angka lan kualitatif Angkatan Bersenjata Turki, ora kanggo sebutno dhukungan kanggo NATO, sing bisa nindakake. Siji-sijine pilihan yaiku sanksi ekonomi (bisnis turis, impor barang) lan penyergapan pertahanan udara sadurunge "penerbangan" pesawat Turki menyang wilayah udara Siria. Banjur "mesem lan alon-alon ..."
    3. Alexis69
      Alexis69 25. november 2015 15:47
      +1
      Soko Kabardin mung metu saka skala.
    4. Komentar wis dibusak.
    5. wulan 702
      wulan 702 25. november 2015 17:54
      0
      Очень многих в комментариях возмутил предельно-жесткий ответ.. Хорошо .. Рассмотрим другие мене жесткие варианты..Сейчас мы закрываем ПВО границу и при первой же возможности сбиваем турецкий самолет, и тут же в ответ получаем сбитые два три наших.. Есть такая техническая возможность у Турции? Конечно! Вы скажите , а за чем им это? А за чем сбивали первый самолет? Так что нам опять надо отвечать , мы допустим ровняем одну две базы , топим пару корабликов и в ответ получаем уничтоженную базу в Сирии и серьезные потери во флотской группировке.. Возможно ли это ? Да ! Турция далеко не мальчик для битья, а крепкое в военном отношении гос-во, опять же не забудем она член НАТО. Само собой дивизии морпехов США, и танковые клинья Бундесвера мы не увидим, но вот снабжение и техническое обеспечение пойдут в полный рост, а это и авиация, и ПВО и ВМФ, любое другое военное снаряжение естественно с некоторым кол-вом спецов.. И не надо иллюзий что сейчас НАТО как бы отвернулось от Турции, они просто ждут, не получилось втянуть Россию в войну с украиной ( да и как то там не кошерно все получалось) то тут идеальный противник для этого! Вековая вражда ( а в Турции нас ой как не любят), усиление влияния Турции в регионе ( что не совсем хорошо), достаточно высокий военный потенциал турков позволяющий в отличии от тех же грузин втянуть Россию в долгую и кровопролитную войну, гешефты на военных заказах, да и общая нестабильность в регионе только на руку смотрящим из-за лужи.. И к чему мы пришли? Россия втянута в кровопролитную войну , в которой если она затянется ( а она затянется) победить шансов мало..Так как было сказано выше воевать мы будем не с одной Турцией , а де факто со всем блоком НАТО ( мясо будет местное, оружие со всего мира) . Соответственно куда не глянь всюду клин.. И понимая это чтоб не получить окончательного поражения (которое приведет к уничтожению нашей страны) руководство вынужденно будет выбирать либо согласится с поражением и сгинуть навсегда, либо применить ЯО с той же вероятностью сгинуть на всегда.. Почему ? А потому что влезая в конфликт обыкновенными средствами мы измотаем страну потеряем весь военно промышленный потенциал , и в случае даже ограниченного применения ЯО не сможем восстановится, нас загрызут по маленьким кусочкам со всех сторон ( все хотят пнуть полудохлого льва) Ибо время упущено.. Так что надо более тщательно подумать о самом жестком варианте, весьма вероятно он единственно возможный. Первый правильный шаг уже сделан (запрет туризма).
  2. iki top
    iki top 25. november 2015 06:21
    + 32
    kaputusan pungkasan dening Pasukan Nuklir Strategis Federasi Rusia babagan masalah Turki,
    belay omong kosong opo?
    1. Alexander Romanov
      Alexander Romanov 25. november 2015 06:31
      + 25
      Quote: dheweke top
      omong kosong opo?

      Penulis saka Moldova katon kaya ngimpi babagan kiamat nuklir, dheweke mikir yen kulawarga lan awake dhewe ora bakal kena pengaruh.
      1. iki top
        iki top 25. november 2015 06:36
        + 16
        Kutipan: Alexander Romanov
        Penulis saka Moldova

        dadi bendarane ana ing tangane
        1. weksha50
          weksha50 25. november 2015 17:29
          +1
          Quote: dheweke top
          dadi bendarane ana ing tangane



          Piye wae aku kelakon nonton video ing Internet, carane Moldova "masters" mbangun lan mbangun struktur pamblokiran umpluk tanpa mortir semen ... Loro ngguyu lan dosa ...

          Dadi - kanthi pena, kanthi trowel - sampeyan kudu nangani kanthi trampil ...
      2. atalef
        atalef 25. november 2015 07:04
        0
        Kutipan: Alexander Romanov
        Quote: dheweke top
        omong kosong opo?

        Penulis saka Moldova katon kaya ngimpi babagan kiamat nuklir, dheweke mikir yen kulawarga lan awake dhewe ora bakal kena pengaruh.

        Hi San
        Apa sampeyan ngerti kenapa wong Moldova ora mangan timun kaleng?
        Kepala ora bakal liwat ngguyu
        1. Alexander Romanov
          Alexander Romanov 25. november 2015 07:06
          0
          Kutipan saka atalef
          Kepala ora bakal liwat

          Lan apa, bebarengan karo bankoi, ora kuwat mangan?
          Hello Sanya.
          1. Ruslan67
            Ruslan67 25. november 2015 07:09
            +1
            Kutipan: Alexander Romanov

            Lan apa, bebarengan karo bankoi, ora kuwat mangan?

            Aku uga mikir opo ninggalake sing paling enak wong bodho ngguyu
            1. Komentar wis dibusak.
          2. atalef
            atalef 25. november 2015 07:11
            -8
            Kutipan: Alexander Romanov
            Kutipan saka atalef
            Kepala ora bakal liwat

            Lan apa, bebarengan karo bankoi, ora kuwat mangan?
            Hello Sanya.


            Apa sampeyan ngerti kenapa wong Moldova ora mangan coklat?
            - Padha njaluk heartburn saka foil wassat
            1. vorobey
              vorobey 25. november 2015 08:06
              +6
              Kutipan saka atalef
              - Padha njaluk heartburn saka foil


              пошел удалять свой коммент.. Привет всем раздолбаям... Чудеса бывают... я рад за второго нашего пилота.. sedulur
              1. kuna
                kuna 25. november 2015 10:35
                +4
                Kutipan saka vorobey
                Aku seneng kanggo pilot kapindho kita.


                Ya, warta ing kabeh aspek mung sedulur

                Но вот прочитал практически всю ленту и..что-то не заметил, что бы кто-то акцентировал- на следующем моменте..."..... Mulane, pilot kita wis samesthine ing advance."
                Penulis mesthi ana ing kene, nanging ... mung kanggo aku, sing lawas, kayane ing pos komando, lan bisa uga ing markas dhewe ... "LEAKS banget" keprungu
                1. atalef
                  atalef 25. november 2015 11:17
                  +4
                  Quote: kuna
                  Aku seneng karo pilot kita sing nomer loro..

                  Kita duwe kabar, pilot wis disimpen apik
                2. ydjin
                  ydjin 25. november 2015 15:39
                  0
                  Quote: kuna
                  Kutipan saka vorobey
                  Aku seneng kanggo pilot kapindho kita.


                  Ya, warta ing kabeh aspek mung sedulur

                  Но вот прочитал практически всю ленту и..что-то не заметил, что бы кто-то акцентировал- на следующем моменте..."..... Mulane, pilot kita wis samesthine ing advance."
                  Penulis mesthi ana ing kene, nanging ... mung kanggo aku, sing lawas, kayane ing pos komando, lan bisa uga ing markas dhewe ... "LEAKS banget" keprungu

                  Bocor ora bocor, atur serangan iki kaya rong driji ing aspal. Sampeyan mung kudu duwe wong loro sing tugas ing wilayah kasebut lan panuntun radar. Rudal sing diluncurake dening Su-24 padha karo kepala pandhuan IR, sistem peringatan ing Sushka ora weruh.
                3. weksha50
                  weksha50 25. november 2015 17:36
                  0
                  Quote: kuna
                  "..... Mulane, pilot kita wis samesthine ing advance."
                  Penulis mesthi ana ing kene, nanging ... mung kanggo aku, sing lawas, kayane ing pos komando, lan bisa uga ing markas dhewe ... "LEAKS banget"


                  Ya, dheweke ora negesake akeh, nanging topik iki mesthi dibahas kanthi ora sengaja ...

                  Utamane menarik yaiku statement wingi dening salah sawijining pilot saka grup Aerospace Forces ing Suriah: "Iki minangka penyergapan ... dheweke ngenteni kita ing kana" ...

                  Dheweke ora langsung ngomong babagan bocor "saka ndhuwur", nanging nalika mbandhingake kabeh kasunyatan, sampeyan ora sengaja teka ing ide kasebut ...

                  PS Nalika nindakake permusuhan ing negara-negara sing ana hubungan klan, suku lan kekerabatan, setan dhewe ora bakal ngerti sapa sing dadi kanca lan sapa sing dadi mungsuh ...

                  Wong-wong kita njaga tapel wates Tajik, lan saka tapel wates ndhuwur Tajik kabeh sing bisa mili mili ... Lan ora ana sing bisa ditindakake ...
        2. V.ic
          V.ic 25. november 2015 07:29
          0
          Kutipan saka atalef
          Apa sampeyan ngerti kenapa wong Moldova ora mangan timun kaleng? Kepala ora bakal liwat

          Lawakan lawas banget, krungu maneh ing taun 80-an. Bebener ing sumber kasebut yaiku babagan tomat.
        3. Dumf
          Dumf 25. november 2015 07:54
          -3
          Apa sampeyan ngerti kenapa wong telu kasebut ngganti bola lampu ing lampu gantung? ngguyu
          1. Komentar wis dibusak.
          2. atalef
            atalef 25. november 2015 08:09
            +4
            Kutipan: Doomf
            Apa sampeyan ngerti kenapa wong telu kasebut ngganti bola lampu ing lampu gantung? ngguyu

            lima kita.
            Sing siji nyekel bolam, sing loro ngangkat kursi lan muter. siji mlaku mubeng ing arah ngelawan - supaya Spinning ing kursi ora mumet = siji ing lawang - supaya PHASE ora mlebu.
            1. Kibalchish
              25. november 2015 08:19
              + 12
              Iku apik kanggo nyinggung kita Moldova wassat ngguyu lol Aku kelingan kabeh guyonan.
              1. Otshelnik
                Otshelnik 25. november 2015 13:51
                0
                Ну что же Люди,этот Кибальчиш и ест тот самый провокатор кабардин...!!!
        4. MoOH
          MoOH 26. november 2015 04:11
          0
          atalef
          Siji bab sing tansah lucu babagan wong Yahudi yaiku tresna marang lelucon Nazi. Lan yen guyon karo wong-wong mau bab Holocaust, sakperangan alesan padha langsung gelo Nyuwun
    2. andrey
      andrey 25. november 2015 06:31
      +6
      Quote: dheweke top
      kaputusan pungkasan dening Pasukan Nuklir Strategis Federasi Rusia babagan masalah Turki,
      belay omong kosong opo?

      kabardina asring nggawa ...
      1. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 25. november 2015 06:52
        0
        Quote: Andrey Yurievich
        kabardina asring nggawa ...

        Anggur Moldavia enom unfastens kadhangkala uga.
        Quote: dheweke top
        dadi bendarane ana ing tangane

        Dheweke minangka tiler belay
        Tuwuh kabeh hi
        1. vorobey
          vorobey 25. november 2015 08:21
          +2
          Kutipan: Alexander Romanov
          Dheweke minangka tiler


          miturut sensus paling anyar, klompok ètnis kasebut dadi 54% saka populasi ing kana. ngguyu
          1. atalef
            atalef 25. november 2015 09:01
            -1
            Kutipan saka vorobey
            Kutipan: Alexander Romanov
            Dheweke minangka tiler


            miturut sensus paling anyar, klompok ètnis kasebut dadi 54% saka populasi ing kana. ngguyu

            Apa sampeyan ngerti carane, nalika lair saka bocah, profesi mangsa bakal ditemtokake?
            Padha uncalan menyang tembok - macet - shtukatur, tiba ing lantai - parket
            1. Kapten angkatan udara
              Kapten angkatan udara 25. november 2015 11:36
              +4
              Rungokake, apa sing ditindakake wong Moldavia marang sampeyan, kenapa sampeyan nyebarake guyonan ing kene? Lan kepiye carane sampeyan bisa ngajeni wong Yahudi sawise iku, yen sampeyan dhewe, kanthi tembung sampeyan dhewe babagan bangsa liya, pantes ngelawan?
              1. vorobey
                vorobey 25. november 2015 15:12
                +3
                Kutipan: Kapten Angkatan Udara
                Lan kepiye carane sampeyan bisa ngajeni wong Yahudi sawise iku, yen sampeyan dhewe, kanthi tembung sampeyan dhewe babagan bangsa liya, pantes ngelawan?


                lan kita ... kita uga melu.. ayo padha isin kabeh.. Aku setuju.. ombenan
            2. APASUS
              APASUS 25. november 2015 21:20
              0
              Kutipan saka atalef
              Kutipan saka vorobey
              Kutipan: Alexander Romanov
              Dheweke minangka tiler


              miturut sensus paling anyar, klompok ètnis kasebut dadi 54% saka populasi ing kana. ngguyu

              Apa sampeyan ngerti carane, nalika lair saka bocah, profesi mangsa bakal ditemtokake?
              Padha uncalan menyang tembok - macet - shtukatur, tiba ing lantai - parket

              Aku seneng krungu pendapat sampeyan babagan informasi iki.
              Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan, sadurunge mutusake kanggo numpes pesawat Rusia ing tapel wates karo Suriah, njaluk dhukungan babagan masalah iki saka mitra Amerika Barack Obama. Iki langsung dilaporake dening sawetara media Arab, kanthi nyebutake informasi saka sumber ing administrasi presiden Turki.
              1. atalef
                atalef 25. november 2015 21:41
                +2
                Kutipan saka APAS
                Aku pengin krungu pendapat sampeyan babagan informasi iki.

                Ing omong kosongku.
                Senajan - diwenehi hubungan antarane Obama lan Erdogan - yen Obama nyetel wong munggah kaya sing, banjur apik
                Эрдогана непереваривают все, вообще он своими выходками и пантюркизмом достал уже всех.
                Дебилойдный Эрдоган - по уму дальше овцеводства так никуда и не ушел
                Umumé, sampeyan ora bisa duwe bisnis karo Turki - piso ing mburi - Putin ngandika bener.
                1. APASUS
                  APASUS 25. november 2015 22:01
                  +1
                  Kutipan saka atalef
                  Miturut pendapatku, omong kosong. Sanajan - amarga hubungane Obama lan Erdogan - yen Obama nyetel dheweke kaya ngono, mula.

                  Obama nyetel dheweke?
                  По моему Эрдоган пытается спихнуть все на НАТО и вполне частично получилось ,Обама сразу бросился оправдывать турков еще походу не разобравшись.Правда холодность комментариев других стран НАТО может сменить риторику и Эрдогана и Обамы,никто в НАТО не изъявил желания бороться за нефте бизнес Эрдогана
      2. inkass_98
        inkass_98 25. november 2015 06:56
        +9
        Quote: Andrey Yurievich
        kabardina asring nggawa ...

        Kene utamané Kibalchish buyar. Laurels Kolchak ora menehi istirahat? Dadi saiki dudu 1916, kanggo nyerang Konstantinopel kanthi pendaratan militèr, samubarang ditindakake kanthi cara sing beda.
        Turki bakal entuk kanthi jelas, nanging kanthi cara ekonomi. Penghentian aliran wisata lan embargo perdagangan bakal nyebabake karusakan luwih akeh tinimbang serangan pangkalan militer abstrak. Lan yen saiki Turki katon kaya pimples sing ora ana katrangan sing jelas babagan tumindake, mula serangan militer Rusia mung bakal dadi kabungahan kanggo wong-wong mau.
        1. Alexander Romanov
          Alexander Romanov 25. november 2015 07:07
          +3
          Kutipan saka: inkass_98
          Dadi saiki dudu 1916, kanggo nyerang Konstantinopel kanthi pendaratan militèr, samubarang ditindakake kanthi cara sing beda.

          Wektune durung teka, nanging ing kasus apa wae, Konstantinopel bakal enggal bali menyang sing duwe hak.
          1. anip
            anip 25. november 2015 07:31
            +3
            Kutipan: Alexander Romanov
            nanging Konstantinopel, ing kasus apa wae, bakal rauh kudu bali menyang sing duwe hak.

            marang sapa? Kekaisaran Romawi utawa Kekaisaran Bizantium?
            1. Alexander Romanov
              Alexander Romanov 25. november 2015 07:33
              +4
              Kutipan saka anip
              marang sapa? Kekaisaran Romawi utawa Kekaisaran Bizantium?

              Ayo bali menyang Yunani.
              1. zadorin1974
                zadorin1974 25. november 2015 08:58
                +9
                Александр-глупость это заразно?Даже если теоретически представить захват Константинополя,то отдавать его Греции наверное самая глупая мысль:Черное море станет проходным двором.Доверили грекам границу Европы-чуть не половина ЕС на арабском разговаривает.Лучше уж Лукашенко-и wong amerika на счет белорусских морей успокоятся и мы не будем задумываться,откуда у белорусов морепродукты растут. aran
              2. PSih2097
                PSih2097 25. november 2015 09:15
                +6
                Kutipan: Alexander Romanov
                Ayo bali menyang Yunani.

                yen Moscow minangka Roma kaping telu, mula luwih becik ninggalake, miturut prinsip Kaliningrad ...
              3. IS-80
                IS-80 25. november 2015 09:35
                -4
                Kutipan: Alexander Romanov
                Ayo bali menyang Yunani.

                Nanging jancok wong. Aku propose kanggo dibagi Selat bebarengan karo Israel lan Kazakhstan.
                1. abrakadabre
                  abrakadabre 25. november 2015 09:54
                  +4
                  Lan apa bab Israel? Minangka, Nanging, lan Kazakhstan. Cukup sita selat lan Segara Marmara minangka ganti rugi kanggo kedadeyan kasebut.
                  1. IS-80
                    IS-80 25. november 2015 10:36
                    +2
                    Kutipan saka abracadabre
                    Lan apa bab Israel?

                    Kepiye carane? Israel mangerténi carane bisa èfèktif, ing cilik saka screams sing iku ilegal, kita bakal nuduh screamers saka anti-Semitism, malih, iki bakal sepisan maneh nandheske kasunyatan sing kita ora invaders lan aggressors, nanging wong cukup nyukupi lan ora mung. dayung kanggo awake dhewe. Umumé, solusi iki nduweni akeh kaluwihan liyane.
                    1. abrakadabre
                      abrakadabre 25. november 2015 11:06
                      0
                      Iki ora cukup kanggo dumadakan nransfer wilayah kunci kasebut menyang dheweke. Panjelasan saka kategori narik landak ing ula.
                      1. IS-80
                        IS-80 25. november 2015 11:09
                        0
                        Kutipan saka abracadabre
                        Iki ora cukup kanggo dumadakan nransfer wilayah kunci kasebut menyang dheweke. Panjelasan saka kategori narik landak ing ula.

                        Sampeyan mung ora ngerti geopolitik kanthi apik.
                2. mamang
                  mamang 25. november 2015 11:58
                  +2
                  Kutipan: IS-80
                  Kutipan: Alexander Romanov
                  Ayo bali menyang Yunani.

                  Nanging jancok wong. Aku propose kanggo dibagi Selat bebarengan karo Israel lan Kazakhstan.


                  Apa sampeyan ngusulake SELAT sing ora amba banget?
                  1. IS-80
                    IS-80 25. november 2015 16:42
                    -1
                    Quote: skeptis
                    Apa sampeyan ngusulake SELAT sing ora amba banget?

                    Apa khusus sampeyan ora seneng?
            2. Evgen_Vasilich
              Evgen_Vasilich 25. november 2015 09:28
              +3
              Kutipan saka anip
              marang sapa? Kekaisaran Romawi utawa Kekaisaran Bizantium?

              Moscow minangka Roma katelu lan ora bakal ana kaping papat (C)
          2. vladimir_krm
            vladimir_krm 25. november 2015 12:05
            0
            Lan Gunung Ararat uga :)
        2. Azitral
          Azitral 25. november 2015 13:03
          0
          Ing asas, aku setuju karo sampeyan. Nanging babagan: "serangan militer Rusia mung bakal dadi kabungahan kanggo wong-wong mau ..." - iki isih ora mungkin. Setuju, sampeyan wis bungah.
      3. Kibalchish
        25. november 2015 07:32
        + 12
        Kita Moldova seneng hardcore.

        Aku nulis iki, ing kawitan marketing, baris edan karo motif ulterior tartamtu - yen teks kasebut dipantau dening wong saka struktur negara Turki (lan iki meh tartamtu) gadhah analisis politik, banjur padha kudu ngerti sing ing umum. papan saka Federasi Rusia ana sentimen kuwi. Ing kasus tartamtu, sing luwih kenceng luwih apik.


        Yen Ankara ngerti manawa pendapat umum Rusia nuntut ora mung mbales dendam, nanging mbales dendam sing kejam, mula bakal ngormati luwih akeh kompromi sing bakal ditawakake Putin. Iki minangka psikologi, lan aku mikir manawa tujuane sing disuarakake bakal jelas lan bakal dimainake ing komentar. Nanging rencana kasebut ternyata licik banget hi

        Lan ya, emosi sing serius ana. Kita ora pengin sepisan maneh ninggalake mateni rakyat kita kanthi impunity.
        1. Lance
          Lance 25. november 2015 08:06
          +6
          Banjur luwih becik sampeyan ngirim "Peta kontaminasi radioaktif prediktif Turki kanggo nemtokake arah panyebaran brigade tank n-th kanthi dhukungan saka milisi Kurdi" lan invoice kanggo kit OZK menyang Kurdistan dening Turki nggunakake moncong ing Rahasia Agung.
          Njaluk liwat luwih cepet ngguyu
        2. Otshelnik
          Otshelnik 25. november 2015 13:55
          0
          kabardin, sampeyan nulis yen sampeyan saka Donbass !! Buktine?
    3. Letun
      Letun 25. november 2015 07:14
      0
      Quote: dheweke top
      kaputusan pungkasan dening Pasukan Nuklir Strategis Federasi Rusia babagan masalah Turki,
      belay omong kosong opo?

      Katon ana sing nesu ing sirah.
      1. Ruslan67
        Ruslan67 25. november 2015 07:17
        +2
        Quote: Letun

        Katon ana sing nesu ing sirah.

        ya Bebarengan karo pot sad
        1. Roman Skomorokhov
          Roman Skomorokhov 25. november 2015 08:05
          +8
          Kutipan: Kibalchish
          Yen Ankara ngerti manawa pendapat umum Rusia nuntut ora mung mbales, nanging mbales dendam sing kejam, mula bakal luwih ngormati kompromi sing bakal ditawakake Putin.


          Apa kompromi ing Mandarin? Apa sampeyan bener ngomong babagan? Salah siji babagan pembalasan nuklir, utawa babagan sawetara kompromi sing bakal ditawakake Putin ...

          Apa kompromi sing dikarepake saka Putin? Apa kita sing nembak pesawat Turki? Ngapunten, nanging Erdogan mesthine wis mabur menyang Moskow kanthi kaleng Vaseline sing gedhe banget. Senajan karo vaseline isih kudu entuk.

          Kompromi saka Putin ... teka karo ...
          1. Kibalchish
            25. november 2015 08:15
            + 13
            Mekaten. Tangga kita kudu ngerti apa sing ditindakake. Ing kasus iki, kita mratelakake panemume umum kudu muter peran "polis ala", lan Putin - "apik". Iki padha karo plot Kiselyov ing saluran Rusia babagan awu radioaktif sing bisa diowahi dening Amerika Serikat - pesen lisan. Ana sing kudu ngucapake iki lan kabeh, supaya mungsuh ngerti sapa sing ditangani.

            Erdogan dibutuhake.

            1. njaluk ngapura umum sadurunge Rusia, digawa dening dheweke ing wong

            2. Kompensasi materi lan bela sungkawa kanggo kulawarga korban.

            3. Ganti rugi kanggo Rusia kanggo pesawat ilang


            Sampeyan bisa nggawe dheweke nindakake kabeh iki mung kanthi medeni dheweke.



            logis, kita kabeh kudu luh lan uncalan. Ing Timur, reaksi sing beda dianggep minangka kelemahan.
            1. Stiletto
              Stiletto 25. november 2015 08:55
              +7
              Kutipan: Kibalchish
              Erdogan dibutuhake.

              1. Nyuwun pangapunten umum marang Rusia, sing digawa dhewe

              2. Kompensasi finansial lan bela sungkawa marang kulawarga para korban.

              3. Ganti rugi kanggo Rusia kanggo pesawat ilang


              Sampeyan bisa nggawe dheweke nindakake kabeh iki mung kanthi medeni dheweke.


              Aku bakal nambah dhewe, plus ekstradisi sing dijupuk mudhun pesawat lan sanksi; karusakan lengkap saka desa jenggot sing dijupuk pilot kita mudhun dening parasut saka tangan cilik ing langit.
              1. abrakadabre
                abrakadabre 25. november 2015 09:43
                -2
                Aku bakal nambah dhewe, plus ekstradisi wong-wong sing nembak mudhun pesawat lan sah
                Ekstradisi militèr, sing mung ngetutake tatanan politik, kanthi otomatis tegese putsch militer gaya Pinochet ing Chili. Ora malah ing gaya Mesir, relatif entheng pamindahan saka Islam scumbag Sisi (utawa apa wae iku ...).
                Ing Turki, posisi tentara kuwat. Lan dhukungan utawa ora ndhukung tegese akeh.
                Nanging kanggo kita, ing kasus iki, kaya-kaya, ora masalah. Iki kothak wedhi internal.
              2. weksha50
                weksha50 25. november 2015 17:42
                +1
                Kutipan saka Stiletto
                plus ekstradisi wong-wong sing nembak mudhun pesawat


                Hmm ... aku dhewe mesthi wis nyuwek-nyuwek ing wiwitan (wingi) ...

                Lan dina iki, sawise ngilangi nesu lan nesu, aku bisa ngomong: letnan-kapten-mayor sing nembak pesawat kita mung nindakake pesenan ... Dadi masalahe ora ana ing dheweke, ora ana ing pilot pesawat iki .. .

                Yen Erdogan bakal nglangi ing tlaga karo baya - mesthi ya ...
          2. Otshelnik
            Otshelnik 25. november 2015 13:55
            0
            Кибальчиш (3) SU 14 октября 2014 13:01 ↑
            Igor Kabardin iku aku. Aku pancen wartawan kanthi profesi, aku duwe pendidikan sejarah sing luwih dhuwur. Diploma ing Kebijakan Luar Negeri lan Sejarah Amerika Serikat. Nanging saiki aku utamane kerja ing Asia Timur. Nanging kadhangkala aku ngirim ing topik liyane. Contone, Ukraina lan kabijakan domestik Federasi Rusia.
            Aku dhewe teka saka Donbass, nanging pungkasan wektu aku ana ing 1995 lan saiki aku ora ngerti kabeh tata.
  3. lawas
    lawas 25. november 2015 06:21
    +9
    Tindakan cepet; Sijine sistem pertahanan udhara yen bisa, fly mung ing tutup, Aim rudal dumunung ing Armada Segara Ireng ing obyek paling penting ing Turki, pindho klompok pasukan ing Armenia.
    Langkah-langkah jangka panjang; Larangan adol voucer menyang resort, nundha "stream Turki" utawa mbangun miturut syarat-syarat lan regane, ngusir kabeh perusahaan konstruksi lan transfer fasilitas menyang mitra liyane, ngenalake rezim visa.
  4. OML
    OML 25. november 2015 06:21
    +9
    Apa titik bombing - karpet!
    1. Junior, I
      Junior, I 25. november 2015 07:07
      0
      Cahya srengenge pas kanggo tujuan kasebut!
      1. ivanovbg
        ivanovbg 25. november 2015 07:39
        +3
        Kutipan: Junior, I
        Cahya srengenge pas kanggo tujuan kasebut!


        Ing sawetara praktis saka Solntsepeka ora luwih saka 4-6 km, kanggo serangan ing Turki, tegese karo sawetara saka paling 100 kaping luwih dibutuhake. Aja nulis erundoa yen sampeyan ora ngerti apa-apa babagan urusan militer. Lan uga "Kolonel-Jenderal", ahli, sialan!
  5. sa-zz
    sa-zz 25. november 2015 06:22
    +9
    Aku ora ngerti apa bener utawa ora, informasi kasebut muncul ing saluran TV Libanon Al Mayadeen, yen co-pilot Su-24 ditulungi dening militer Siria sawise nggoleki enem jam, dheweke digawa metu saka zona kanggo rong jam lan misale jek sing saiki ing pangkalan udara Rusia. Aku ndedonga iku bener. Informasi mati ora kasedhiya.
    Nuwun sewu kanggo Pilot lan Paratrooper sing mati.
    1. Pemberontak LNR
      Pemberontak LNR 25. november 2015 07:01
      +7
      вот скрин с укрговносайта обратите внимание уже и черную ленту на фото прилепили.У меня нет слов до сих пор сердце кровью обливается дай бог что бы второй пилот был жив.
    2. S-krim
      S-krim 25. november 2015 16:35
      0
      Pilot lan Marine.
  6. Ruslan67
    Ruslan67 25. november 2015 06:23
    +7
    Apa penulis nyusup utawa nyusup? belay
    1. Komentar wis dibusak.
      1. mgvalaev
        mgvalaev 25. november 2015 06:52
        +3
        mung emosi!
  7. parusnik
    parusnik 25. november 2015 06:24
    +5
    Dendam, iki minangka sajian sing disuguhake ing meja ... "Paling peteng" minangka juru masak sing apik banget, iki bakal dadi salah sawijining sajian kadhemen sing paling apik.
    1. Kuzyakin15
      Kuzyakin15 25. november 2015 06:55
      +3
      Kutipan saka parusnik
      Dendam, iki minangka sajian sing disuguhake ing meja ... "Paling peteng" minangka juru masak sing apik banget, iki bakal dadi salah sawijining sajian kadhemen sing paling apik.

      Ora bakal ana mbales sing canggih. Bakal diwatesi ing tingkat diplomatik.
  8. starley pribadi
    starley pribadi 25. november 2015 06:24
    +3
    Eh, wong Yunani mesthi netepi janjine, dheweke uga ngelingake yen wong Turki ngumumake bakal nembak kabeh pesawat ing wilayahe, mula wong Yunani uga bisa nembak pesawat Turki sing nglanggar wilayah udara Yunani ...
    1. andrey
      andrey 25. november 2015 06:33
      +1
      Quote: starley biasa
      Eh, wong Yunani mesthi netepi janjine, dheweke uga ngelingake yen wong Turki ngumumake bakal nembak kabeh pesawat ing wilayahe, mula wong Yunani uga bisa nembak pesawat Turki sing nglanggar wilayah udara Yunani ...

      negara anggota NATO shoots mudhun pesawat saka negara anggota NATO liyane? Pikir apa sing sampeyan tulis ...
      1. ivanovbg
        ivanovbg 25. november 2015 07:33
        +3
        Kutipan: Andrey Yurievich

        negara anggota NATO shoots mudhun pesawat saka negara anggota NATO liyane? Pikir apa sing sampeyan tulis ...


        Sampeyan sethitik menowo karo kahanan ing Balkan, punika tangle saka (meh) kontradiksi insoluble. Ing 1974, Turki lan Yunani padha mbukak perang karo saben liyane liwat Siprus Lor, senadyan kasunyatan sing negara loro anggota NATO.
        1. Belousov
          Belousov 25. november 2015 11:12
          0
          Anggota staf ora bakal ngidini abdine gelut ing antarane awake dhewe. Mung karo mungsuh external tartamtu.
  9. Neophyte
    Neophyte 25. november 2015 06:31
    + 11
    Dhukungan kanggo Kurdi lan karusakan saka sawetara pesawat Turki nalika padha teka
    ing Suriah, bom Kurdi!
    1. Volzhanin
      Volzhanin 25. november 2015 12:59
      +1
      Nalika nyabrang tapel wates Siria, ANY target udara kudu dirusak! Sembarang!
  10. svskor80
    svskor80 25. november 2015 06:32
    +5
    Pemotongan panas ora kudu ditindakake. Ing wayahe, bakal ana cukup penolakan saka lelungan lan komunikasi antarane pimpinan Rusia lan Turki. Ngawasi tapel wates Turki-Syria luwih rapet lan, kanthi ragu, tembak pesawat Turki, helikopter, UAV. Aku mikir pertahanan udara kita bakal ngidini iki rampung.
  11. starley pribadi
    starley pribadi 25. november 2015 06:32
    +1
    lan saiki tunggul iki nyanyi: "... Turki, sawise ngukum PBB, ngganti nada kanthi cetha, alesan muncul ing pers lan televisi Turki. Kabeh padha muni - kita ora ngerti yen iku pesawat Rusia. , kita panginten iku wong Siria, nanging wong Siria nembak pesawat Turki.

    Pancen, sawetara taun kepungkur, Turki ngganti aturan yen ana invasi ing wilayah udara. Elinga yen Suriah ditembak mudhun pesawat Turki. Miturut pesenan Ankara, kabeh unsur udara sing ora dingerteni sing nyedhaki Suriah wiwit dianggep minangka ancaman. ... "

    http://rovego.livejournal.com/5792625.html?utm_campaign=transit&utm_source=mirte
    sen&utm_medium=news&from=mirtesen
    1. sa-zz
      sa-zz 25. november 2015 07:27
      +4
      Elinga yen Suriah ditembak mudhun pesawat Turki


      S.a.k.a.l rai loro iki banjur mratelakake yen mlebu ing ruang udara dudu alasan kanggo nembak pesawat. Kajaba iku, Su-24 ditembak mudhun ing wilayah Siria.
  12. AYUJAK
    AYUJAK 25. november 2015 06:34
    + 11
    Aku ora kepikiran ngilangke Turki saka pasuryan, nanging sing kakehan, mesthi. Basis nyerang uga ora dadi pilihan. Lan kanggo njupuk mudhun kabeh sing mabur cedhak tapel wates - ya.
    Iku pancene piso ing mburi. Ing ngipi elek, ora bisa dibayangake yen wong Turki bakal nindakake perkara kasebut. Mulane, ora ana tutup lan pertahanan udara ora bisa.

    Wirang ing Turki kanggo duwe pamaréntahan lan presiden fasis!
  13. jetfors_84
    jetfors_84 25. november 2015 06:40
    +4
    Nutup langit Suriah saka Turki. Aku malah bebaya cukup. Dheweke wis ngaco ing pendapatku kanthi mlayu menyang NATO
    1. abrakadabre
      abrakadabre 25. november 2015 09:25
      +2
      Ing kasus iki, mesthi, serangan ing obyek ing Turki dhewe kakehan. Jawaban sing paling kaku bisa dadi gaya:
      1. Penutupan resmi wilayah operasi kanggo penerbangan ing kondisi njupuk mudhun tanpa bebaya obyek mabur ing jangkoan pertahanan udhara (lan ora ing wates negara) sing durung dikenali dening sistem kanca utawa mungsuh.
      2. Ing wektu sing padha, larangan resmi kanggo kontingen ing Suriah kanggo ngetik sembarang jenis rembugan lan ijol-ijolan radio karo violators ditetepake saka zona ora-fly. Amarga iki, kabeh upaya pesawat sing ora dingerteni kanggo sesambungan ora digatekake kanthi langsung mbukak geni kanggo mateni.
      3. Uga, kabar resmi kanggo saben wong yen identifikasi saka kepemilikan para pelanggar sajrone operasi khusus bakal ditindakake mung ing reruntuhan sawise kekalahan. Tanpa pangecualian. Malah yen bakal dadi papan nomer 1.
      4. Sembarang pratelan saka pihak katelu babagan rezim penerbangan sing ketat ing wilayah kasebut kudu dialihake menyang Ankara.
      5. Kabar yen regime iki bakal dileksanakake ing jam utawa rong jam saka wayahe publikasi.
  14. sejam
    sejam 25. november 2015 06:41
    0
    Iki salah siji omong kosong utawa provokasi.
  15. rotmistr60
    rotmistr60 25. november 2015 06:42
    +3
    Turki tumindak kaya tikus. Dheweke nindakake pukulan sing ala lan provokatif, sawise Erdogan langsung mlayu ing sangisore sayap NATO kanggo njaluk perlindungan yen ana apa-apa. Jawaban, mesthi, kudu, lan mesthi, angel. Nanging penulis ora mung adoh banget karo pilihan katelu, nanging nulis omong kosong sing jelas.
  16. Pissarro
    Pissarro 25. november 2015 06:46
    +5
    Кабардин как обычно пишет бред.Организаторы этой тщательно спланированной провокации именно на неадекватный эмоциональный ответ и расчитывают.А ответ должен быть продуманным холодной головой.Провокация-попытка Турции вылезти из тупика,в который она себя загнала,полный провал турецких планов в Сирии, страна в сплошном кольце "друзей"в виде Греции,Кипра,Армении,Сирии,Ирана,Иракского Курдистана,а теперь и России.В Европу не берут,толпы беженцев и террористов,порожденных турецкой политикой и курдский вопрос.А за спиной Эрдогана стоит армия,которую он годами унижал и сажал и которая его мечтает прирезать при первом удобном случае.Теперь еще прощай русские туристы и дешевый газ,а возможно и российский рынок продуктов и строительства,прощай ворованная нефть от ИГИЛа.Остается только провокации устраивать в последней надежде,что за Турцию НАТО впишется и спасут зад Эрдогана
    1. pleven
      pleven 25. november 2015 12:38
      +1
      А я думаю что Эрдогана военые подставили.Слишком глупо пойти на такую провокацию.Военный ответ ето не вариант у вас.Надо сворачиват торговлю и туризм ето их погубит. Можно летом у нас отдыхат.Не дорого и люди к руских хорошо относиться.Языки схожие,вера одна и так далее.Только эти падежи у вас ужасяющие.
      1. MoOH
        MoOH 26. november 2015 04:31
        0
        Quote: pleven
        Mung kasus iki sing medeni.

        Delengen logat lan kentut karo chesmas ngguyu
  17. tukang sulap
    tukang sulap 25. november 2015 06:49
    +1
    fantasi. mbales iku sajian adhem. miturut kabecikan kabeh sing melu bakal diganjar.
  18. Taygerus
    Taygerus 25. november 2015 06:51
    +1
    penting banget kanggo mblokir kordon iki antarane Suriah lan Turki lan terus-terusan numpes kabeh rabble sing wis kumpul, ngrebut kabeh aset lan real estate ing Rusia saka Turki, njupuk turis lan nglarang penerbangan saka wong-wong mau, uga adol voucer. , nglarang maskapai Turki mabur ing Rusia lan adol produk sing diprodhuksi ing Turki, mbuwang kabeh perusahaan konstruksi.

    Nderek belasungkawa dhumateng sederek korban, kenang-kenangan ingkang langgeng dhumateng para Pahlawan
    Gusti mberkahi ora rugi maneh
  19. tracer
    tracer 25. november 2015 07:05
    +1
    На эмоционально уровне Кабардина понять можно. " А может бахнем ? Обязательно бахнем ...Весь мир в труху. Но потом." ПШИХ...И ПРОЛИВ НА МЕСТЕ ТУРОК. Но вот если серьёзно, то армагедона не хочется никому. И даже навеки на его необходимость совершенно излишни. Ответа будет, но не так как они расчитывают. Какая именно не знает никто. Все наши версии не более чем предположения. Только верховный главнокомандующий обладает полной картиной прошедшего и возможность грамотно потиводействовать .
  20. hohryakov066
    hohryakov066 25. november 2015 07:13
    +2
    Ing biaya saka Yunani, aku ora bakal ngarep-arep. Dheweke isih prajurit. Wong Turki, ing sawijining wektu, padha rusak ora lara.
    1. V.ic
      V.ic 25. november 2015 07:38
      0
      Kutipan saka hohryakov066
      Wong Turki, ing sawijining wektu, padha rusak ora lara.

      Amarga bantuan saka SSR: bedhil, cangkang, cartridges lan liyane "manis", lan sing paling Jahwéh 24 yuta (ing emas) kanggo mbayar askers. Tanpa dhuwit, wong Turki ora bakal perang! Aku ora mangu-mangu yen ora bisa ditindakake tanpa para internasionalis kita.
  21. Junior, I
    Junior, I 25. november 2015 07:14
    +2
    Bumerang cenderung bali kanthi kekuwatan sing luwih gedhe.
    Muga-muga Rusia ora bakal ngenteni suwe!
    Ora adoh saka pangkalan udara kita, formasi penerbangan gedhe (Injerlik) wis digawe lan terus diisi maneh. Sing kalebu biasane jet tempur. Data kasebut minangka conto. 12 F-15C Amerika (pejuang resik lan bersenjata akeh), 14 F-16 Angkatan Udara Turki. Inggih, sepele, kayata pesawat serang lan tanker.

    Kanggo ngrusak kabeh sing ana ing kono lan obah.
  22. Flinky
    Flinky 25. november 2015 07:19
    +1
    Apa bungah sing Presiden kita dudu Igor Kabardin.
    1. anfil
      anfil 25. november 2015 07:53
      +2
      Kutipan saka Flinky
      Apa bungah sing Presiden kita dudu Igor Kabardin.



      Jerman padha guyon
  23. Griboyedoff
    Griboyedoff 25. november 2015 07:32
    0
    Sawetara jenis ora cukup ... Jawaban sing paling lembut, paling mungkin, bisa diarani angel banget.
    Ya, serangan nuklir dening negara non-nuklir umume omong kosong. Ya, lan nglanggar langsung undang-undang Federasi Rusia.
    1. U-96
      U-96 25. november 2015 07:55
      0
      Kutipan: Griboedoff
      Sawetara jenis ora cekap.

      Ora. Mung pisaniina telat persis sedina. Wingi, pacangan skenario apokaliptik ing VO iki bakal duwe gunung-a-gedhe pluses. Lha iki isuk-isuk kaya ngene "Petrosyan dikongkon ngopi?...".
      respon alus
      Tanggepan cukup angel
      Wangsulan sing angel banget


      Aja mandheg!

      Jawaban sing paling abot
      respon Megaviolent
      Volley of the Death Star saka kabeh jamban lan meriam

      (sawise njupuk obat penenang)
      Kanthi sendok salju ngganggu, wengi iku gedhe ...
    2. Volzhanin
      Volzhanin 25. november 2015 13:06
      0
      Kenapa nuklir?
      Raskherachit kabeh pelabuhan lan lapangan udara kanthi senjata non-nuklir.
      Joke, mesthi.
      Но ответ должен быть таким, чтобы в нашу сторону и смотреть боялись, а не то что глазом косить и ngomongake!!!
  24. Volka
    Volka 25. november 2015 07:44
    +1
    Makarych: "Sing paling angel yaiku ngenteni ..."
  25. Rusia
    Rusia 25. november 2015 07:46
    +1
    respon alus

    Tanggepan cukup angel

    Wangsulan sing angel banget

    Lan sapa sing tanggung jawab?
    Putih kabeh, nunggang jaran putih, nganggo saber wuda .... lan tanpa sirah?
  26. Raskolnik
    Raskolnik 25. november 2015 07:48
    +3
    Quote: Sakhalin
    kanggo ngenali Kurdistan sawijining bakal ana ing bolongan banget, supaya bisa ngomong!
    +1 Iki bakal dadi pukulan kanggo Turki sing luwih elek tinimbang nuklir, utamane yen wong Kurdi wiwit entuk senjata "Syria". Lan yen kita nambahake ing kene break ing hubungan ekonomi lan wisata, banjur ora ana lenga Siria bakal menehi ganti rugi kanggo bagean grandmas iki. Revenge minangka sajian sing paling apik disedhiyakake kanthi adhem.
  27. Denis81
    Denis81 25. november 2015 07:51
    0
    Aku wedi ora pitenah.. Amerika, NATO lan liya-liyane padha meneng kanggo alesan. Aku wedi saiki goleki kanggo pilot kapindho kita wis diam-diam announced. lan bisa dingerteni kanggo tujuan apa. Gusti Allah mberkahi dheweke lan menehi keberanian. Muga-muga dheweke bakal ngandhani kabeh sing bener, supaya "mitra" iki ora duwe kekarepan kanggo ngomong omong kosong babagan "mbela wilayah udara" kanthi paseksi objektif saka pilot sing isih urip. Kesehatan, sukses. Lan kita ngenteni bebener
  28. provinsi
    provinsi 25. november 2015 07:53
    +4
    Aku wedi nyebabake akeh emosi negatif, nanging aku mikir ora bakal ana respon kanggo tumindak Turki saka Federasi Rusia, kaya sadurunge Perang Dunia II.
  29. Nikolai 71
    Nikolai 71 25. november 2015 07:53
    0
    Kutipan: Kibalchish
    Kita Moldova seneng hardcore.

    Aku nulis iki, ing kawitan marketing, baris edan karo motif ulterior tartamtu - yen teks kasebut dipantau dening wong saka struktur negara Turki (lan iki meh tartamtu) gadhah analisis politik, banjur padha kudu ngerti sing ing umum. papan saka Federasi Rusia ana sentimen kuwi. Ing kasus tartamtu, sing luwih kenceng luwih apik.


    Yen Ankara ngerti manawa pendapat umum Rusia nuntut ora mung mbales dendam, nanging mbales dendam sing kejam, mula bakal ngormati luwih akeh kompromi sing bakal ditawakake Putin. Iki minangka psikologi, lan aku mikir manawa tujuane sing disuarakake bakal jelas lan bakal dimainake ing komentar. Nanging rencana kasebut ternyata licik banget hi

    Lan ya, emosi sing serius ana. Kita ora pengin sepisan maneh ninggalake mateni rakyat kita kanthi impunity.

    Yen mangkono, banjur lunga. Banjur sawise maca artikel, aku mikir yen ana wong sing edan.
  30. Waroc
    Waroc 25. november 2015 07:59
    0
    Penulis, nyuda tingkat intensitas emosi - kabeh saiki wis liwat atap, lan miwiti mikir kanthi sirah. Kayane aku perang nuklir, sanajan lokal, duwe alternatif liyane, sanajan ora banter lan spektakuler, nanging ora kurang efektif!

    Lan mesthine aku pengin ngetutake scum ...
  31. Zomanus
    Zomanus 25. november 2015 08:01
    0
    Kanggo miwiti, evakuasi wong kita saka Turki.
    Lan ing wektu iki teka karo jawaban prayoga.
    Turki ora kudu dipalu langsung.
    Nanging iki kapentingan dheweke ing wilayah kita,
    ing wilayah negara kita,
    worth nguripake.
    Ayo wong Turki mangan woh-wohan / sayuran dhewe
    lan ngaso ing resort dhewe.
    Iki persis apa sing nunggu dheweke ing mangsa ngarep.
  32. wong
    wong 25. november 2015 08:14
    0
    Saiki iku perlu kanggo liquidate putra Erdogan. Ing mundur saka Erdogan dhewe. Aja narik karo putrane, supaya jelas apa sebabe. Rusia, mesthi, "ora ana hubungane." Perusahaan ala kudu disalahake.
    Ing kesempatan pisanan kanggo njupuk mudhun pesawat Turki, Aku ora bakal ana kangelan karo wusana.
    1. mark2
      mark2 25. november 2015 09:04
      -1
      Anak lanang ora tanggung jawab marang bapak!
      1. abrakadabre
        abrakadabre 25. november 2015 09:47
        +4
        Ing kasus iki, minangka kurator adol meneh minyak sing dicolong ing Suriah, dheweke dadi accomplice. Ora minangka wong njaba.
        1. wong
          wong 25. november 2015 13:56
          0
          Kutipan saka abracadabre
          dheweke lunga kaya accomplice. Ora minangka wong njaba.

          Persis. Erdogan duwe anak lanang loro, nanging siji kudu dipateni, Bilal, diolesi karo ISIS.
        2. Genry
          Genry 25. november 2015 14:01
          +1
          Ana uga putri accomplice.
          Pejuang ISIS dirawat ing rumah sakit sing diduweni putri Erdogan:

          Sumber: http://politikus.ru/events/63798-boeviki-igil-lechatsya-v-gospitale-prinadlezhas
          chem-docheri-erdogana.html

  33. Scalpel
    Scalpel 25. november 2015 08:14
    +4
    Quote: provinsi
    Aku wedi nyebabake akeh emosi negatif, nanging aku mikir ora bakal ana respon kanggo tumindak Turki saka Federasi Rusia, kaya sadurunge Perang Dunia II.

    Provinsi ora dadi salah. Kahanan kasebut tambah kaya taun-taun pungkasan sadurunge Perang Dunia II. Kasunyatan bilih karusakan saka "pangatusan" kita minangka provokasi sing direncanakake bisa dingerteni. Nanging piyambak, apa meanness iki ngrancang? Utawa keputusan iki dibisikake menyang kuping Edorgan aneh dening kapribaden sing kondhang?
    Wangsulane kudu cetha! Lan mesthine kudu paling ora cocog! Operasi militer langsung banget primitif lan dikarepake banget dening bajingan Turki. Nanging tumindak LARGE-SCALE saka layanan khusus, impact ekonomi lengkap, meksa ing Rusia ing bisnis Turki, aktivasi saka "ora dingerteni" hacker ing hubungan kanggo sistem lan organisasi Turki - iku.
  34. Arcana
    Arcana 25. november 2015 08:37
    0
    Sampeyan bisa nembak pesawat Turki, nanging kenapa?! Sanksi ekonomi marang Turki, luwih apik tinimbang misil, bakal ngrampungake rezim sing ngatur ing negara iki.
    1. U-96
      U-96 25. november 2015 08:43
      +1
      Quote: Arkan
      Sampeyan bisa nembak pesawat Turki, nanging kenapa?!

      iki saka penyayang jawaban simetris)
      Quote: Arkan
      Sanksi ekonomi marang Turki, luwih apik tinimbang misil, bakal ngrampungake rezim sing ngatur ing negara iki.

      Posisine Erdi saiki rada remuk, cita-cita arep ngowahi Turki saka parlementer dadi republik presiden dadi tandha pitakon gedhe. Oposisi bakal nindakake kabeh kanggo nyebabake krisis pamrentah. Nanging, kanthi manipulasi sing trampil, dheweke bisa entuk bathi saka kahanan kasebut. Ayo ndeleng.
      1. mark2
        mark2 25. november 2015 09:03
        +1
        Nanging mbuwang dhuwit menyang oposisi Turki, yen bisa, ora bakal lara. Cara "Revolusi Warna" ora bakal ala kanggo dicoba.
        1. MoOH
          MoOH 26. november 2015 04:38
          0
          Kanthi ukrami kita wis suwe berjuang kanthi cara ekonomi. Endi asile?
  35. wong liwat1
    wong liwat1 25. november 2015 08:41
    +5
    Ya, ora bakal ana jawaban. Kita ngilangke awake dhewe lan ndalang yen kabeh iku OK, uga, lan "mandheg kerjasama militer." Pranyata yen anggota negara ing NATO teka karo bonus gratis ing wangun kesempatan kanggo nembak pesawat Rusia lan mateni pilot kanthi impunity.
  36. inf
    inf 25. november 2015 08:45
    -1
    Jawaban sing angel bakal ditindakake yen ana kesalahan sing diulang dening Turki, nanging ora sadurunge.
    1. provinsi
      provinsi 25. november 2015 09:03
      +1
      banjur ngenteni kesalahane wong Turki sing kaping pindho, banjur .......
      1. wong
        wong 25. november 2015 13:59
        0
        Quote: provinsi
        banjur ngenteni kesalahane wong Turki sing kaping pindho, banjur .......

        kaya wong Cina
  37. mark2
    mark2 25. november 2015 09:01
    +1
    Предельно жесткий ответ Автор Игорь Кабардин


    wong bodho

    Lan carane kita bisa ngendhokke ing kita, uga, lan dening cara, Segara Ireng radioaktif?
  38. Robert Nevsky
    Robert Nevsky 25. november 2015 09:18
    +1
    ERDOGAN, OBUR ING NERAKA!!!!
  39. wong edan
    wong edan 25. november 2015 09:25
    +2
    Penulis ora mung minus - minus ukuran gedhe. Coba ngilangi hubungan diplomatik karo Turki minangka respon "alus"? Apa dheweke ora nyampurake alus karo anget? Melanggar hubungan diplomatik karo negara iku dhewe prakteke pranyatan perang. Aku bakal Wigati ing wektu sing padha: wong sing salah siji ora cukup nyukupi, utawa sing ngerti sing piyambak ora bakal melu ing, bisa nelpon kanggo perang (kang penulis nindakake cukup unambiguously). Kaya, kita bakal njerit, nanging aja nganti mateni kita.
    Saka sajarah. Ing taun 1945, Amerika uga "salah" kaping pirang-pirang kanthi cara iki lan ngebom kolom lan posisi maju. Iku kedadeyan, ya. Bingung "Tigers" karo "T-34s", lan "ZIS-5" lan "Studebakers" - karo Jerman "Opels" - carane nindakake. Lan apa, USSR nyuwil hubungan diplomatik karo Amerika Serikat ing kesempatan iki? Ya, Gusti. Kita ngrampungake masalah kasebut kanthi langsung lan kanthi cara lokal, sanajan ora ngganggu saluran diplomatik. Sawise kaputusan lokal iki, propensity kanggo "kesalahan" antarane Amerika wis rampung diantemi mati.
  40. vladimirvn
    vladimirvn 25. november 2015 09:46
    0
    Turki kaya-kaya kaya bocah cilik nalika perang domestik - dheweke manggon ing pekarangan tetanggan lan mlayu menyang bocah-bocah sing luwih tuwa kanggo njaluk perlindungan.
  41. langsing
    langsing 25. november 2015 09:58
    0
    Автор - что за бред!!! Вы или враг?
    Sampeyan kudu nanggepi, nanging apa sing sampeyan tawarake pantes kanggo bocah enom sing ora seimbang. Kita wis meksa wong Turki (nyingkirake lenga), mula kita kudu terus semangat, kita bisa nutup langit kanggo penerbangan (lan aku entuk kesan yen kita wis nindakake iki).

    Nanging miwiti perang ...
    Kajaba iku, presiden Turki dudu kabeh Turki ...
  42. Belgorod
    Belgorod 25. november 2015 09:59
    0
    Revenge minangka sajian sing paling apik disedhiyakake kanthi adhem
  43. LayangKsi
    LayangKsi 25. november 2015 10:18
    +2
    Ing video iki, Marat Musin nyathet operasi nylametake kru helikopter lan momen karusakan saka Su-24.
  44. vvp2412
    vvp2412 25. november 2015 10:36
    0
    penulis iku psikopat?
  45. Anton Valerievich
    Anton Valerievich 25. november 2015 10:52
    +1
    Yen kedadeyan iki ditahan, banjur sesuk Angkatan Udara Estonia wis wiwit mbela kepentingan nasional ing langit liwat St.
    Minangka kanggo kula, jawaban sing paling nyukupi bakal smack rudal cruise ing panggonan Erdogan.
  46. Wong Neraka
    Wong Neraka 25. november 2015 10:57
    +1
    kok omong kosong nom-noman kuwi ora dimoderasi? Apa gunane nerbitake omong kosong sing durung dewasa iki ing portal kasebut? Anakku ngomong kanthi cara sing padha nalika umur 12 taun, minangka penulis artikel kasebut. Miturut konten sing ditampilake ing kene, pendapat dibentuk babagan portal kasebut. Aja dadi sensor.
  47. dharatan
    dharatan 25. november 2015 11:08
    +1
    Bener ing komentar sing ditulis Kabardin bakal tangi lan ngluncurake serangan nuklir. Lan yen ing inti - jawaban bakal. Apa kita ngerti utawa ora, iku prakara liya. Saben lapisan nduweni tingkat informasi dhewe-dhewe.
  48. rod panas
    rod panas 25. november 2015 11:25
    0
    Tegese, penulis, kanggo nanggepi provokasi, pengin nanggapi kanthi persis pilihan sing diprovokasi. Foresight banget.

    Putin minangka politisi donya sing paling berpengaruh. Pinter lan tangguh. Bakal mangsuli.

    Umumé, akeh ing kene duwe kepinginan kanggo geopolitik ing wektu nyata, ing kamera TV. Sinau sabar, kanca!
  49. geko
    geko 25. november 2015 11:46
    +1
    Penulis fantasi. Ing urip nyata, jawaban sing alus bakal dadi sing paling angel sing bisa dianggep negara sing nyukupi.
  50. Volzhanin
    Volzhanin 25. november 2015 11:58
    0
    Mesthine bakal ngrusak target udara sing nyebabake ancaman.
    Luwih apik kanthi cara iki: numpes ANY target udhara ing wilayah Suriah sing ora kalebu ing Federasi Rusia.
    Lan umume: MERDEKA KURDISTAN!!!