Departemen Luar Negeri: Oposisi Siria bisa mbukak geni marang pilot Rusia kanggo mbela diri

160
Departemen Luar Negeri ora nolak yen Turkmen Siria mbukak geni nalika ngusir pilot Rusia kanggo pertahanan diri, laporan. RIA News Statement dening juru wicoro agensi Mark Toner.



Kanggo pitakonan "kepiye sampeyan netepake tumindak Turkmen Siria sing murub ing pilot sing diusir saka Su-24 Rusia", wangsulane Toner:
"Yen pasukan Turkmenistan diserang dening serangan udara Rusia, dheweke bisa mbela awake dhewe."


Kanggo pitakonan liyane saka wartawan, "bisa nembak pilot sing ora bersenjata sing metu saka parasut dianggep minangka pertahanan diri," wakil Departemen Luar Negeri mangsuli kanthi cara iki: "Ora ana pangerten sing jelas babagan apa sing kedadeyan ing kana."

Dina Selasa, pembom Su-24 Rusia ditembak mudhun ing Suriah dening rudal saka F-16 Turki lan tabrakan 4 km saka tapel wates karo Turki.

Miturut Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, "kru pesawat kasebut metu, miturut data awal, siji pilot mati ing udhara amarga geni saka lemah."
  • www.vesti.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

160 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 116
    November 25 2015
    Sampeyan bisa bajingan dening sinis saka Amerika !!! Iki kepiye sampeyan kudu dadi bajingan lan bajingan pungkasan, kanthi alesan manawa eksekusi pilot sing ora nganggo senjata ing udara minangka pertahanan diri ... !!! Aku kepengin weruh reaksi yen pilote ana ing kahanan kaya ngono. Jiwa kotor, keji!!!
    1. KAV
      + 25
      November 25 2015
      Inggih, mesthi. Ora ana pangerten sing jelas babagan jinis sing kedadeyan, nanging kanggo ngusir soko saka awake dhewe - uga, tanpa iki, ora mungkin ...
      Wis bosen karo boneka tanpa otak iki ...
      1. + 17
        November 25 2015
        Dheweke uga bakal ujar: "Dheweke dhewe nembak awake dhewe! Sampeyan ngerti, sawise kabeh, yen Rusia ora nyerah!"

        U....ki!
        1. + 18
          November 25 2015
          Wis ana versi kaya ngono!
          Nang endi wae ing forum ana sing wis nulis.
          Aku bakal nyoba golek saiki ...

          Sampeyan mung kudu ngobong kabeh wilayah ing kana.
          Amerika ing komentar mbenerake tumindak teroris.
          Nyatane, njupuk sisih teroris ing perang iki.
          1. + 10
            November 25 2015
            Kutipan: Candi
            Wis ana versi kaya ngono!
            Nang endi wae ing forum ana sing wis nulis.

            Dheweke duwe kabeh suspensi ing getih - apa dheweke nembak?
            Sanalika dheweke nemokake co-pilot - gulung kabeh dadi kerikil.
            1. + 20
              November 25 2015
              Kita nemokake co-pilot, dheweke wis ana ing pangkalan udara kita, pasukan khusus Siria nylametake dheweke. Saiki sampeyan bisa, kanthi ati nurani sing resik, numpes kabeh wong sing jenggot sing ana ing wilayah situs kacilakan, utamane wong-wong sing, amarga kabodhoan bawaan dhewe, bisa nylametake rekaman karo wong Rusia sing mateni. Pilot. Diagnosise yaiku wong bodho bunuh diri.
              muspra padha ora mangsuli Turki bener. Iki wong Asia, cepet nesu lan panas. Sanksi ekonomi kanggo wong-wong mau bakal dadi rada wedi. Dheweke duwe mentalitas sing kaya ngono, pancen kudu digebugi lan diukum amarga tumindak sing salah, supaya bisa ngurmati lan wedi. Lan iki dudu tembung kosong. Asians ngenali mung kekuatan! Chatter lan sanksi ora bakal alesan karo wong-wong mau.
              1. + 20
                November 25 2015
                A.V. Suvorov sampurna ngalahake wong Turki!
                1. +4
                  November 25 2015
                  Lan kita uga mbantu dheweke ing Bosporus, nalika Inggris meksa dheweke. Kita ngirim armada kanggo mbantu dheweke.
                  wong Turki iku wong Turki.
                  Dheweke kepengin ngrasa kaya singa ing wilayah kasebut, mung sing tumindak kaya asu aja nganti dadi singa.
                2. +4
                  November 25 2015
                  Wingi, 24.11, minangka ulang tahun A.V. Suvorov.
                  Turks, Aku wonder yen padha ngelingi iki?
              2. +4
                November 25 2015
                Kutipan saka aktanir
                Chatter lan sanksi ora bakal alesan karo wong-wong mau.


                Pancen ngono. IMHO, ngumumake bagean saka tapel wates Siria-Turki antarane Angkatan Bersenjata Siria lan pemberontak Kurdi minangka zona sing ora bisa mabur lan nembak kabeh pesawat sing ora ana ing Suriah lan Rusia. Nguripake bagean iki menyang ara-ara samun lan nutup iku tightly (iki 90 km saka tapel wates). Ngatur kabeh bantuan sing bisa kanggo formasi Kurdish. Lan sing paling penting, kanggo numpes kafilah minyak IS tanpa penyesalan. ya
              3. +1
                November 25 2015
                scum iki nyiksa pilot kita ing dalan, sing digawa duta kita kanggo Prancis
                Salah siji sing ing Papan iki tatu nalika parachuting lan dipateni kanthi liar ing lemah dening para jihadis
              4. 0
                November 25 2015
                Aja cepet-cepet, bisa uga sawetara roket bakal kesasar. Sampeyan ora ngerti, bakal tiba ing pangkalan udara Turki.
            2. +5
              November 25 2015
              Quote: lelikas
              Sanalika dheweke nemokake co-pilot - gulung kabeh dadi kerikil.

              RBC nyerat manawa duta besar kita ing Prancis (!) Ngonfirmasi informasi babagan nylametake co-pilot. Bener, lan ing kene duta besar kanggo Prancis, aku ora ngerti.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. 0
                  November 25 2015
                  Adoh saka penerbangan, sapa ngerti, flyers ora duwe cara kanggo nggawe lompat dawa nalika ejecting? Ana luwih akeh kemungkinan ing kahanan kaya ngono ...
                  1. +2
                    November 25 2015
                    Kutipan saka severniy
                    Adoh saka penerbangan, sapa ngerti, flyers ora duwe cara kanggo nggawe lompat dawa nalika ejecting? Ana luwih akeh kemungkinan ing kahanan kaya ngono ...

                    Lan aku adoh, nanging ana sing ngandhani yen parasut muncul kanthi otomatis, amarga pilot bisa ilang eling nalika ejeksi.
                  2. +7
                    November 25 2015
                    Ora ana kemungkinan kasebut, amarga Ejeksi bisa kedadeyan ing papan sing dhuwur banget lan malah saka lemah. Pilot ngalami kakehan kolosal nalika kursi diuculake. Parachute mbukak kanthi otomatis.
                  3. 0
                    November 25 2015
                    Operasi saka catapult kanthi otomatis, preduli saka sing narik gagang saka catapult, loro pilot eject (ngendi kru 2 wong, mesthi). Lan padha mabur metu saka kokpit bebarengan karo jog. Ana squibs ing sangisore kursi, sing bisa digunakake. Otomasi bisa digunakake kanthi cara sing sanajan pilot ora ngedhunake kaca helm tekanan sadurunge ejeksi, squib cilik ing helm murub, sing nurunake kaca kasebut. Catapult mbuwang pilot 100 meter lan parasut mbukak kanthi otomatis.
                    Ana kasus nalika MiG 31 sanalika sawise lepas landas amarga kesalahan pilot wiwit tiba. Dhuwuré 50 mèter lan navigator narik catapult nalika pesawat kasebut terbalik. Pilot loro kasebut mati kanthi sirahe ing lemah.
              2. 0
                November 25 2015
                tegese dheweke duwe informasi kasebut, lan dheweke nuduhake, bebarengan karo pendapat kita babagan masalah iki.
          2. + 11
            November 25 2015
            Kutipan: Candi
            Sampeyan mung kudu ngobong kabeh wilayah ing kana.

            apik Babar pisan - kabeh desa lan kabeh sing kurang aji ing kabeh kabupaten, supaya ana pelajaran kanggo kabeh wong - getih kanggo getih, mung ngerti iki..
            1. + 27
              November 25 2015
              E. Ya. Satanovsky wingi ngusulake nggawe pai ruddy sing apik kanthi kerak ing cedhak tapel wates, ngancurake gerakan menyang / saka tapel wates. Roh duwe hak kanggo njupuk pilot, kita duwe hak kanggo njupuk roh. Ana sing dipecat saka desa - njaluk lan mlebu.
              Lan bonus iku kanggo bantuan wong Kurdi ing "HAK kanggo dhewe-DETERMINATION".
          3. +3
            November 25 2015
            Kutipan: Candi
            Wis ana versi kaya ngono!
            Nang endi wae ing forum ana sing wis nulis.
            Aku bakal nyoba golek saiki ...

            Sampeyan mung kudu ngobong kabeh wilayah ing kana.
            Amerika ing komentar mbenerake tumindak teroris.
            Nyatane, njupuk sisih teroris ing perang iki.

            Kanthi Uv. hi
            Baluyevsky ngandika uga: pasukan militèr kudu wis digunakake sabenere ing wayahe nalika serangan ing bidang njupuk Panggonan. Saiki pasukan militer kudu digunakake miturut asil acara. Yen padha ora bali pilot iki, yen padha numpes wong, banjur kabeh kudu pipis. Banjur ana kebijakan bumi gosong. Ora karu-karuan!
            1. +2
              November 25 2015
              Kutipan saka severniy
              Baluyevsky ngandika uga: pasukan militèr kudu wis digunakake sabenere ing wayahe nalika serangan ing bidang njupuk Panggonan.



              Aku wingi ngomong bab sing padha. Dadi kabeh wong nyerang aku supaya iki ora kudu ditindakake.
          4. +4
            November 25 2015
            Kabeh wilayah iki kudu diobong wingi bengi, supaya padhang bisa katon ing Ankara.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. + 12
          November 25 2015
          Sampeyan ngirim ora malah gelo dening "Talking Heads" saka Departemen Negara, amarga iku bodho kanggo gelo dening autoinformer (lan rusak siji).
          Pitakonan saiki beda, ngerti atraksi pernicious (ing verge saka patologi) saka Angkatan Udhara Turki kanggo ngebom Kurdi lan mung "Salah" karo penerbangan menyang wilayah Siria, aku Yo ... miturut Erdogan sabanjuré "Lost" falcon wis liwat wilayah Suriah, Angkatan Aerospace kita bakal duwe kesempatan secara harfiah ing dina. Kanggo Turki ora bisa maneh mungkasi bombing Kurds / gerah saka cretinism topografi / bullying wong Siria ... Pitakonan iku apa "Babun" bleat nalika pecahan saka F-16 utawa F-4 dipun damel film ing lemah Siria sawetara kilometer utawa malah puluhan saka tapel wates Angkatan Udara Turki. -TURKI DUWE HAK kanggo nglindhungi AIRSPACE Ora ana pitakonan, amarga -SYRIA DUWE HAK RAYA UDARA.
          300s saka "Moscow" wis nggoleki karo locators meh kabeh tapel wates Suriah lan Turki, ana pendapat sing 400s saka pangkalan ing Latakia, "ora ana" ing Suriah, uga diuripake.
          Dadi kita ngenteni "Ratu nyanyi manuk" online lan ndeleng carane dheweke - "ObamDogan" sings ...

          P.S. Film favorit saka kanak-kanak (sanajan Turki), utamané aktris utama disenengi keprungu
        4. +2
          November 25 2015
          Kanggo pitakonan "kepiye sampeyan netepake tumindak Turkmen Siria sing murub ing pilot sing diusir saka Su-24 Rusia", wangsulane Toner:
          "Yen pasukan Turkmenistan diserang dening serangan udara Rusia, dheweke bisa mbela awake dhewe."

          Kanggo pitakonan liyane saka wartawan, "Apa bisa dianggep nembak pilot sing ora bersenjata sing diusir dening parasut minangka pertahanan diri?" Wakil Departemen Luar Negeri mangsuli: "ora ana pangerten sing jelas babagan apa sing kedadeyan ing kana."


          Ya, ancaman sing nggegirisi ditindakake marang wong-wong jenggot "moderat" dening pilot sing disponsori AS mudhun kanthi parasut lan mung duwe "arsenal" Komar, NAZ, lan PM ...
        5. + 15
          November 25 2015
          Amerika Serikat lali apa sing ditandatangani.PROTOKOL TAMBAHAN KONVENSI GENEVA
          TANGGAL 12 AGUSTUS 1949 TENTANG PERLINDUNGAN PARA KORBAN
          KONFLIK BERSENJATA INTERNASIONAL.
          (PROTOKOL I)
          PROTOKOL
          8 Juni 1977 Pasal 42
          Wong ing pesawat

          1. Ora ana wong sing ninggalake pesawat kanthi parasut
          ing kahanan kang ora ngepenakke ora nyerang sak mandhapipun
          menyang lemah.
          2. Kanggo wong sing wis ninggalake dening parasut pesawat nandhang sangsara
          bilai, sawise kebangkrutan ing wilayah kontrol dening ngelawan
          partai diwenehi kesempatan kanggo nyerah sadurunge
          bakal dadi obyek saka serangan kajaba iku dadi nyoto sing
          nindakake tumindak misuh.

          http://www.businesspravo.ru/Docum/DocumShow_DocumID_33518.html
          1. +5
            November 25 2015
            Nyuwun pangapunten, para anggota forum sing dikasihi, amarga sikap kritisku marang Kremlin, nanging pitakonan kasebut ora ngerti: kenapa durung ana lanskap lunar ing lokasi mati pilot kita?! Lan kenapa komplotan wong Turkoman isih ana?
            Apa Kremlin ora bosen dadi altruis lan filantropis, penganut hukum internasional (?) sing ngiket dheweke?
            1. +6
              November 25 2015
              Kutipan: SibSlavRus
              Nyuwun pangapunten, para anggota forum sing dikasihi, amarga sikap kritisku marang Kremlin, nanging pitakonan kasebut ora ngerti: kenapa durung ana lanskap lunar ing lokasi mati pilot kita?! Lan kenapa komplotan wong Turkoman isih ana?
              Apa Kremlin durung bosen dadi altruis lan filantropis?

              Salam Sasha hi
              Apa sampeyan ora mikir yen "Lanskap Bulan" minangka respon bisa katon ing hotel karo 10 ewu turis sing saiki ana ing Turki? ..
              Ana wektu kanggo kabeh, kita bakal nggawa kabeh Gen lan Vovan bali menyang Tagil asli, lan paling ora nggambar "musim Mars" nglirik
              1. 0
                November 25 2015
                Quote: Saiki kita bebas
                menyang Tagil asli


                Aku nang omah... Lan Pakdhe Vova cedhak... sampeyan bisa nggambar
                PS: Kita bakal ninggalake Gena lan Vovan ing kana ...
              2. +2
                November 25 2015
                salam! Mesthi sampeyan bener! Malah yen pasukan kita saka Kamentrian Darurat Situasi sak dina wiwit evakuasi massal warga Federasi Rusia, banjur mbayangno LEVEL OF PANIC IN TURKEY! Lan ing NATO?
                Kita mung ora bakal dirilis. Imajinasi Ottoman bakal narik jamur nuklir, lan saiki mung stupor saka cataclysms sosio-ekonomi sing katon lan kekarepan kanggo setuju karo Kurdistan (paling ora pimpinan Soviet nganggep pilihan iki).
                Saiki mung Rusia sing bisa takon marang wong Turki miturut akun sejarah. Utamane nalika, kanggo nanggepi "tangan sing ucul, dheweke nabrak aku ing mburi."

                Nanging, aku pracaya yen nanggepi meanness wétan, kita duwe cukup kekuatan, sarana lan bakal kanggo perang lengkap-kontak ing ring internasional. Pemenang njupuk kabeh (apa wae sing dikarepake)!
            2. Komentar wis dibusak.
            3. +3
              November 25 2015
              Kutipan: SibSlavRus
              c: kok durung ana lanskap lunar ing lokasi mati pilot kita?

              Yen dideleng saka laporan saka kana, desainer jaket bomber lagi wae ngatur lanskap ing papan kasebut.
              1. 0
                November 25 2015
                Kutipan: Alexander Romanov
                Yen dideleng saka laporan saka kana, desainer jaket bomber lagi wae ngatur lanskap ing papan kasebut.


                Apa sampeyan bisa nyambung menyang paling ora siji kiriman kasebut?
            4. 0
              November 25 2015
              lan sampeyan ana ing panggonan-panggonan sing sampeyan ujar kanthi cetha yen wong Turkoman mung ngetokake roti jahe saka langit sawise iku?
          2. 0
            November 25 2015
            USA kelalen apa padha mlebu

            Alexander, sepira suwene Amerika wiwit ngitung dokumen internasional? hi
          3. +1
            November 25 2015
            hi Sash!
            Lemak plus kanggo informasi!
            Aku nyopot pasuryane "Liverals" sing akrab ...
            1. +1
              November 25 2015
              Quote: Saiki kita bebas
              Aku nyopot pasuryane "Liverals" sing akrab ...

              Banjur saka sikil menyang pasuryan hi
              Kutipan saka Rokossovsky
              Alexander, sepira suwene Amerika wiwit ngitung dokumen internasional?

              Aku ngomong babagan kasunyatan
          4. Komentar wis dibusak.
          5. 0
            November 25 2015
            Aku mikir pilot iki tatu ing hit rudal. Ing kasus apa wae, kanggo sawetara wektu dheweke temenan madhep mudhun utawa ing sisih kiwa. Ing sisih kiwa, bisa uga kena limpa utawa ginjel, ing sisih tengen kanthi karusakan ing arteri subclavian utawa brachial.
        6. -2
          November 25 2015
          kanggo tujuan pertahanan diri, wis wektune kanggo mencet sup kubis Amerika karo klub nuklir ... apa wakile malah maca teks sadurunge nyoba komunikasi karo pers?
      2. +7
        November 25 2015
        US ngomong sirah ora mindless wayang, lagi sinis uh..i. Nang endi wae wis diusulake kanggo multiply Turkmens sing dijupuk pilot dening nul. Aku ndhukung kanthi lengkap. Aku kok durung rampung.
    2. + 11
      November 25 2015
      Kanggo tujuan pertahanan diri, kaya, aku ngerti yen kasur padha bodho, nanging ora akeh, pilot dijupuk saka catapults utawa soko, mirah lan padha bakal tansah mirah.
      1. +5
        November 25 2015
        iku banget ngageti nalika statements digawe marang Rusia - padha uga duwe pangerten cetha saka apa kedaden saka jaringan sosial lan sing kudu disalahake, nanging kene ora ana pangerten cetha lan mung lowing. . . tembung kasar mung muncul ing sirahmu. . . miturut HOLLYWOOD, sampeyan duwe intelijen super, senjata super, optik super, sampeyan sing paling akeh ing planet iki. . . lan kene ana sethitik NO pangerten cetha lan lowing?
      2. +4
        November 25 2015
        Kutipan: 79807420129
        Kanggo tujuan pertahanan diri, kaya, aku ngerti yen kasur padha bodho, nanging ora akeh, pilot dijupuk saka catapults utawa soko, mirah lan padha bakal tansah mirah.

        Mung ing kasus iki, padha ora bodho, nanging arang banget intelligibly lan rudely nguripake kahanan ing sih, supaya kita ilang, lan donya mutusaké sing iki cara iku ... Ora ana siji mbatalake komponen informasi saka perang.
        Mulane, ing kabeh tingkat, para diplomat lan politisi kita ujar manawa bom kasebut ditembak mudhun ing wilayah Suriah, yen pilot F-16 weruh sapa sing ana ing ngarepe. Iki minangka sabotase murni, wis direncanakake. dihukum amarga kecerobohan kita. ABC! Kita ora nggatekake pernyataan Erdogan yen dheweke bakal nembak pesawat kita lan mbayar. Senajan ing wayahe nalika pernyataan kasebut digawe, perlu cepet-cepet ngiyatake komponen pejuang saka grup Angkatan Udara ing Suriah lan nutup tapel wates kanggo turis kanggo lelungan menyang Turki.
    3. +2
      November 25 2015
      master lan juara ing idiocy maneh mbedakake piyambak, uga, carane bisa ciri kapinteran tanpa Mat. ing Rusia padha mung dolt.
    4. +3
      November 25 2015
      !"""Departemen Negara: Para oposisi Suriah bisa ngobong pilot Rusia kanggo mbela diri!!""
      ..kaya biasane mung GENIUS,,!!!
      ... bener "Turki mbela" (ing terminologi Departemen Luar Negeri) .. nembak pesawat Rusia ing wilahan mburi tengen ..
      .. Panjenenganipun (Russian SU_24) nyerang Turki karo bokong? ngguyu
      1. +1
        November 25 2015
        Kutipan: 222222
        !"""Departemen Negara: Para oposisi Suriah bisa ngobong pilot Rusia kanggo mbela diri!!""
        ..kaya biasane mung GENIUS,,!!!
        ... bener "Turki mbela" (ing terminologi Departemen Luar Negeri) .. nembak pesawat Rusia ing wilahan mburi tengen ..
        .. Panjenenganipun (Russian SU_24) nyerang Turki karo bokong? ngguyu

        ..lan apa sing nggawe sampeyan ngguyu banget ing kahanan iki?
      2. Komentar wis dibusak.
      3. 0
        November 25 2015
        Kutipan: 222222
        .Panjenenganipun (Russian SU_24) nyerang Turki karo bokong?


        Ya, kabeh wong, sanajan landak, ngerti kahanan kasebut. Mung kabeh wong (AS, PBB, NATO, EU) pura-pura dadi tali, mbangun alis kaya omah lan mumbles soko ora dingerteni amarga padha lali bab angel langkah saka Rusia.
        Nanging kita kudu ngetung tumindak kita 100 langkah ing ngarep lan tumindak kanthi cara sing ora ana "kalkun" liyane sing bakal digodha kanggo narik mustache.
    5. +6
      November 25 2015
      Muga-muga saiki, mung kanggo tujuan pertahanan diri, kabeh terminal minyak, truk bahan bakar bakal dirusak, lan zona larangan mabur ing sadawane tapel wates Turki bakal diumumake, kanthi langsung nembak kabeh sing mabur saka ing kono. Lan uga, aku pancene ngarep-arep manawa para pengebom lan pesawat penyerang bakal nggawe jalur kontrol lan jalur ing sadawane tapel wates, ambane 50 kilometer.
      1. +2
        November 25 2015
        Quote: lelikas
        Muga-muga saiki, mung kanggo tujuan pertahanan diri, kabeh terminal minyak, truk bahan bakar bakal dirusak, lan zona larangan mabur ing sadawane tapel wates Turki bakal diumumake, kanthi langsung nembak kabeh sing mabur saka ing kono. Lan uga, aku pancene ngarep-arep manawa para pengebom lan pesawat penyerang bakal nggawe jalur kontrol lan jalur ing sadawane tapel wates, ambane 50 kilometer.

        Ya, nanging ing saliyane iki, aku mikir kapal selam kita uga bisa nglelebke sawetara tanker ing pelabuhan Turki kanggo ngalangi metu saka tanker liyane.
        1. +1
          November 25 2015
          Ayo kula nambah.
          MINED KSP kilometer 50.
          Apa wae sing ora bisa mlaku-mlaku lan mikir.
      2. 0
        November 25 2015
        Quote: lelikas
        saiki, mung kanggo tujuan pertahanan diri, kabeh terminal minyak, truk bahan bakar bakal dirusak.

        Lan apa babagan pertahanan diri? Iki kudu ditindakake ing kasus apa wae, amarga ora liya kabeh kabecikan iki menyang pendanaan terorisme.
        1. 0
          November 25 2015
          Ora ketompo apa wong ngomong yen pembalap tentrem mati (Aku ora bakal kaget yen wong Turki) lan oilmen.
      3. 0
        November 25 2015
        Quote: lelikas
        saiki, mung kanggo tujuan pertahanan diri, kabeh terminal minyak, truk bahan bakar bakal dirusak.

        Lan apa babagan pertahanan diri? Iki kudu ditindakake ing kasus apa wae, amarga ora liya kabeh kabecikan iki menyang pendanaan terorisme.
    6. 0
      November 25 2015
      Aku kepengin weruh reaksi yen pilote ana ing kahanan kaya ngono. Jiwa kotor, keji!!!

      pawulangan Prancis cetha ora kanggo mangsa!
    7. +1
      November 25 2015
      Kapethik saka: sever.56
      Sampeyan bisa bajingan dening sinis saka Amerika !!! Iki kepiye sampeyan kudu dadi bajingan lan bajingan pungkasan, kanthi alesan manawa eksekusi pilot sing ora nganggo senjata ing udara minangka pertahanan diri ... !!! Aku kepengin weruh reaksi yen pilote ana ing kahanan kaya ngono. Jiwa kotor, keji!!!

      Aku bakal nerusake statement Valery.
      Sampeyan bisa uga mikir yen komando ing "waja" lungguh ing pucuk pesawat, siap mlumpat metu saka pesawat kapan wae lan miwiti mowing pasukan lemah saka lompat tanpa wedi apa-apa!
      Lurus Hollywood "film aksi" karo Bruce ngelingake ...
      Lan nalika Polandia dhewe tiba ing cedhak Smolensk, maneh wong Rusia sing disalahake, biliar !!!
      1. 0
        November 25 2015
        Dheweke bakal weruh cukup Rambs, banjur bakal nggawa kabeh omong kosong ...
        Wektu kanggo tameng wong moderat wis liwati, wis teka wektu kanggo nglumpukake, ngeruk watu lan nyapu potongan cilik.
    8. +3
      November 25 2015
      Kapethik saka: sever.56
      Sampeyan bisa bajingan dening sinis saka Amerika !!! Iki minangka pinten sampeyan kudu dadi bajingan lan bajingan pungkasan, kanthi alesan yen eksekusi pilot sing ora ana senjata ing udara minangka pertahanan diri.

      ISIS ngethok sirah saben wong kanggo mbela diri.
    9. 0
      November 25 2015
      Makhluk kabeh mabur menyang Suriah saka koalisi Amerika kudu dirusak supaya ora mabur ing Suriah lan kabeh sing bakal mabur kobong.
    10. 0
      November 25 2015
      Departemen Luar Negeri AS wis suwe ora kaget karo pratelan kasebut.
    11. +2
      November 25 2015
      Kapethik saka: sever.56
      Aku kepengin weruh reaksi yen pilote ana ing kahanan kaya ngono. Jiwa kotor, keji!!!


      Katon kaya ing WWII.
      Nalika pilot Amer dijupuk Jepang, sing floundering ing banyu sawise kleleb transportasi Jepang, iku bener, amarga. Jepang minangka spesialis militer - pilot, pelaut, penembak ...
      Nalika Jepang nembak Amerovit ing segara, iki minangka tumindak kekejeman sing ora adil, kejahatan perang.

      Boten kaget - iku ing getih
    12. +2
      November 25 2015
      Iki raine hu ... bajingan.
      1. +5
        November 25 2015
        Secara khusus, abreks iki kudu ditransfer menyang perawatan Kadyrovite. Dheweke wis ngerti apa sing kudu ditindakake karo watu iki ...
    13. + 13
      November 25 2015
      Pitakonan counter - iku bisa kanggo nimbang njupuk saka populasi ireng ing perwira polisi Amérika minangka poto-nimbali?
    14. +1
      November 25 2015
      Departemen Luar Negeri: Oposisi Siria bisa mbukak geni marang pilot Rusia kanggo mbela diri


      GO TO F...PU! lan sirah dipotong kanggo pertahanan diri?
    15. 0
      November 25 2015
      Kapethik saka: sever.56
      Sampeyan bisa bajingan dening sinis saka Amerika !!!

      Apa sampeyan kabeh "bajingan"? Ora kesel? Iki wektu kanggo ngerti yen Anglo-Saxon mung ora duwe alternatif kanggo prilaku kasebut. Kurang emosi - pangerten sing luwih apik. Lan supaya èfèktif counter, sampeyan kudu sesanti apik saka mungsuh.
      Kapethik saka: sever.56
      Jiwa kotor, keji!!!

      Dheweke ora duwe jiwa, duwe "kepentingan", ing kasus apa wae, sing nggawe "kepentingan" kasebut ...
    16. +1
      November 25 2015
      Kita nunggu kinerja S-400, nalika pejuang Turki nyedhaki luwih saka 4 km menyang tapel wates Siria. Tangan dibongkar...
    17. 0
      November 25 2015
      Kita nunggu kinerja S-400, nalika pejuang Turki nyedhaki luwih saka 4 km menyang tapel wates Siria. Tangan dibongkar...
    18. 0
      November 25 2015
      Wis ing taun 1994 - nalika ing Somalia pilot sing mudhun diseret ing dalan-dalan, Amerika Serikat kaget banget yen dheweke uga bisa dipateni lan cepet dikurangi.
    19. Komentar wis dibusak.
    20. +2
      November 25 2015
      Kapethik saka: sever.56
      Sampeyan bisa bajingan dening sinis saka Amerika !!! Iki kepiye sampeyan kudu dadi bajingan lan bajingan pungkasan, kanthi alesan manawa eksekusi pilot sing ora nganggo senjata ing udara minangka pertahanan diri ... !!!

      Asline rada omong kosong
      Sak ngertiku . Miturut kaputusan saka Konvensi Den Haag 1907, shelling saka wong-wong mau mudhun dening parasut diakoni minangka nglanggar aturan perang.
      Aturan kasebut uga kalebu
      Hukum, hak lan kewajiban militer ora mung ditrapake kanggo tentara, nanging uga kanggo milisi lan unit sukarelawan, yen padha nyukupi kabeh kondisi ing ngisor iki:
      1) dipimpin dening wong sing tanggung jawab marang bawahan;
      2) nduweni ciri khas lan katon jelas saka kadohan;
      3) mbukak gaman lan
      4) mirsani ing tumindake hukum lan adat perang.


      padha koyone diakoni ing Kulon minangka pasukan diatur.
      Umumé, kayata keju ngancam mouse. Rave.
    21. +1
      November 25 2015
      Lan carane karo pilihan kuwi .... sampeyan bisa setuju ing soko. Ora mathuk maneh ing sirahku. Scum lengkap, sampeyan ora bisa nulis luwih angel, yen ora bakal dilarang.
    22. 0
      November 25 2015
      Ana apa-apa khusus nyana saka negara scoundrel iki, padha digawa munggah dening "toleran" Saxon. Kanggo dheweke, sing paling penting saiki yaiku nggedhekake Perang Dunia kaping 3. Lan ing kene sinisme kasebut minangka taktik sing wis dipikirake kanthi apik. Pancen, tanpa restu "USA", Turki ora bakal wani tumindak kaya ngono. Siji-sijine perkara sing ora dingerteni yaiku kenapa tumindak pengebom garis ngarep Su 24 tanpa tutup udara kanggo Su27SM3. Sawise kabeh, iki minangka dhasar, taktik nggunakake operasi udara. Kanthi tutup Su 27, Turki ora bakal njupuk risiko kasebut. Wong sedhih banget. Saiki, serangan kudu ditindakake ing sangisore tutup pertahanan udara, lan malah "sengaja" ing wilayah Turki, mung dening pasukan Kurdi lan tentara Siria. prajurit
    23. 0
      November 25 2015
      Iku mung teka-teki.
  2. +5
    November 25 2015
    Turkmens mbukak geni ing ejecting pilot Rusia ing pertahanan diri,


    ,,, kowe wong bodho??

    ,,, njupuk pilot nalika lagi ing parachute ,,,, bajingan
  3. + 11
    November 25 2015
    Muga-muga informasi sing didaur ulang Basmachi kanggo pupuk kasebut bener ... mripatku wiwit mili saka foto kasebut.. sial ...
    1. + 28
      November 25 2015
      http://topwar.ru/uploads/images/2015/012/gauv676.png

      Andrey Yurievich, salam hi
      Wis wingi, wong Kurdi Siria janji bakal males pilot kita.
      Iku nganti bab cilik - kanggo nyedhiyani karo MANPADS. Muga-muga padha netepi janji ...
      1. +1
        November 25 2015
        Dheweke minangka "oposisi" Amerika lan ngethok kepala tawanan sing diikat mung kanggo tujuan pertahanan diri.
      2. +2
        November 25 2015
        Kapethik saka: sever.56
        Andrey Yurievich, salam
        Wis wingi, wong Kurdi Siria janji bakal males pilot kita.
        Iku nganti bab cilik - kanggo nyedhiyani karo MANPADS. Muga-muga padha netepi janji.

        Halo Valera, muga-muga dheweke bakal netepi janjine, (loro Kurdi lan kita) kita bakal ngenteni ... "awu Klaas nuthuk ing atiku" ... Legenda Ulenspiegel, Charles De Coster.
        Saben-saben sadurunge langkah tanggung jawab, dheweke mbaleni: "Awu Klaas nuthuk ing atiku." Allegorically: pangeling-eling wong mati lan telpon kanggo mbales . (Kita bakal ngenteni banget ...)
        1. +2
          November 25 2015
          Quote: Andrey Yurievich
          "Awu Claes nuthuk ing atiku."

          Aku uga seneng karo tembung Napoleon Bonaparte:
          - "MUSUH BISA DIAPUSI, NANGING WILUJENG DIBUNTAK"...
          1. +1
            November 25 2015
            Sukses ora final, gagal ora fatal, mung wani kanggo nerusake.
            Winston Churchill
      3. 0
        November 25 2015
        Aku mikir masalah iki kudu dipikirake kanthi teliti. Yen Turki ora pengin dadi sekutu kita, mula kita kudu golek wong sing pengin ...
      4. Komentar wis dibusak.
      5. 0
        November 25 2015
        Kapethik saka: sever.56
        Wis wingi, wong Kurdi Siria janji bakal males pilot kita.

        Wong Kurdi uga ora jelas ing sisihe sapa, saiki lagi ngambung karo amers, mula ora ngerti sapa sing pungkasane bisa nabrak MANPADS.
        1. +2
          November 25 2015
          Kutipan: Alexander Romanov
          Wong Kurdi uga ora jelas ing sisih sapa sing lagi diputer.

          Ya, Erdogan, mesthine dudu sedulure Sanya ...
        2. -1
          November 25 2015
          Ing wektu sing apik, PKK didhukung dening Suriah lan USSR. Ing taun 99, Ocalan dikhianati dening kita (PDB sing padha) lan Assad. . Iki pitakonan, karo sapa sing arep bisnis karo Kurdi? Aku ngerti, padha kudu rumiyin ngrusak, yen mung padha diwenehi senjata lan amunisi (lan aku ora peduli yen padha Jerman utawa Amerika, kita wis ora kekancan kanggo dangu, kita Turki kanggo kickbacks ing ndandani Kremlin padha katon. menyang mripat coklat). Sasha, MANPADS saka Kurdi mung bisa mlebu ing penerbangan Turki. Wong Kurdi tansah dadi dhewe (dheweke ora tau nyedhaki gerakan radikal)
      6. +1
        November 25 2015
        Aku kemungkinan gedhe yen Kurdi bakal duwe MANPADS. Cara panularan bisa dadi sing paling ora dikarepke. Lan bakal luwih saka BETUL.
        1. 0
          November 25 2015
          Para sedulur sing ditresnani ing situs kasebut, babagan MANPADS, iki minangka rake, AS, serahake, nanging umume, yen sampeyan pengin nindakake kanthi apik, lakoni dhewe,
      7. 0
        November 25 2015
        Lan mulane aku pengin njupuk lan menehi MANPADS Kurdi kanggo panggunaan sementara.
    2. Komentar wis dibusak.
  4. 0
    November 25 2015
    Departemen Luar Negeri bisa nindakake omong kosong liwat cangkeme "android" sawijining, yen dheweke ngomong sing ora nyata, mula Jim Carrey bakal mbantah. Nanging kabeh donya ngrungokake badut, lan tembung kita - fly liwat kuping.
    Ngendi reaksi Kamentrian Pertahanan lan Kamentrian Luar Negeri menyang pesawat, aku umume tetep tenang babagan prilaku PDB, bakal ana pengulangan crita karo Kursk.
  5. +2
    November 25 2015
    Departemen Luar Negeri: Oposisi Siria bisa mbukak geni marang pilot Rusia kanggo mbela diri


    Nah, para oposisi internasional teroris, siyap-siyap yen perkara sing padha bakal ditindakake kanggo sampeyan kanggo mbela diri.
  6. +6
    November 25 2015
    Departemen Luar Negeri ora bisa ngomong kaya ngono, sing menarik, John McCain bakal ngomong babagan eksekusi pilot. Sawise kabeh, McCain dhewe lan sawetara wong liya ing Vietnam isih urip. Mbokmenawa biasane thanks kanggo Rusia. Sawise kabeh, dheweke bisa disiksa nganti mati ...
  7. +6
    November 25 2015
    "Ora ana pangerten sing jelas babagan apa sing kedadeyan ing kana"

    Ana pangerten sing jelas yen dudu wong Turki dhewe sing mutusake provokasi kasebut.
    Kakehan "kacilakan" ing wektu sing cendhak (ngrusak saluran listrik menyang Crimea) nuduhake korélasi sing jelas saka kabeh acara kasebut.
  8. + 20
    November 25 2015
    Mangga nonton lan nuduhake ...
    1. 0
      November 25 2015
      Kutipan saka Altona
      Mangga tonton lan share..

      ngirim menyang Brussels ...
  9. KOH
    +4
    November 25 2015
    untuku keroncong nesu...
  10. Komentar wis dibusak.
    1. 0
      November 25 2015
      wong lanang! Aja gawe bingunge rakyat lan pemerintah. Kita, uga, kebak liberal frostbitten ing kuwasa. Khusus, iki scum Erdogan.
  11. +5
    November 25 2015
    Duta Besar Rusia kanggo Prancis Alexander Orlov negesake manawa salah sawijining pilot Su-24M Rusia ditembak mudhun dening F-16 Turki ing wilayah Siria yaiku karo tentara Presiden Republik Arab, Bashar al-Assad. Iki dilaporake dening Reuters.

    Sadurunge Rebo, 25 November, saluran TV Libanon Al Mayadeen nglaporake ing Facebook manawa pasukan khusus njupuk pilot metu saka mburi militan sajrone rong jam. Dheweke saiki aman ing pangkalan Khmeimim, ing ngendi penerbangan Rusia disebar.
    1. -1
      November 25 2015
      Co-pilot mbokmenawa wis mati.
  12. + 10
    November 25 2015
    Aku ngaturake belasungkawa kanggo kulawarga lan kanca-kanca saka pilot militer sing wis tilar donya sing melu perang nglawan terorisme! Dene Departemen Negara, ora padha karo arogansi lan ora sopan!
  13. +2
    November 25 2015
    Wakil komandan batalyon kanggo GVA ngomong babagan wong kaya mangkene: "woodpecker" sing diucapake, disusun ing bilik telpon kanthi driji hardened nggunakake lem silikat, golek papan iki lan scrape apa sing sampeyan ora duwe cukup.
  14. +2
    November 25 2015
    Saiki ayo padha ngubur menyang lemah kanggo tujuan pertahanan diri, mesthine ora bakal nylametake saka BETAB, nanging luwih gampang mati ing papan perlindungan ...
  15. +3
    November 25 2015
    Lan saiki pesawat mabur Turki bakal mulai ambruk, nanging ketoke kanggo saben kasunyatan kasebut bakal ana lolongan sing luar biasa ...
  16. +7
    November 25 2015
    Burn out karo napalm kabeh wilayah ngendi pilot kita tiwas.
  17. +5
    November 25 2015
    Inggih, mesthi! Aku ngira ana, ing kanthong pilot, granat nuklir ilang, lan wong Turkmen sing miskin, rumangsa kaancam, mbukak geni. Iku bisa kanggo freak metu! Inggih, sawise statement kuwi saka Departemen Luar Negeri, Rusia kudu 100% uncalan respon kuat!
  18. 0
    November 25 2015
    Aja mbingungake konsep, Amerika Serikat lan pilote pancen bakal ngolok-olok, sing utama yaiku apa manfaat sing bisa ditemokake saka kedadeyan kasebut. Lan kita duwe sikap beda, yen pesawat wis bodho ditembak mudhun dening gundels lan wis diapura. Lan ing episode iki, aku malah wedi mbayangno langkah apa sing arep ditindakake.
  19. +1
    November 25 2015
    "... Turkmen Siria .."
    Lan, apa, direktur suku iki, Gury, durung nyiwit kuldi selulit ?!
  20. +1
    November 25 2015
    Kanggo sawetara alasan, khan kita paling padhang ing kabeh wektu lan bangsa iku meneng
    1. +1
      November 25 2015
      Kutipan: MiG-31
      Kanggo sawetara alasan, khan kita paling padhang ing kabeh wektu lan bangsa iku meneng

      dadi takon Khan sampeyan: kok meneng ???
      1. +5
        November 25 2015
        Wektu bakal teka, aja kuwatir! Iku mung isin, kita koyone ing CSTO, nanging ora siji pimpinan saka CSTO negara nyatakake support kanggo GDP, ora nyebut condolences kanggo kulawargané wong mati! Padha nesu! duka
        1. 0
          November 25 2015
          Kutipan: MiG-31
          Wektu bakal teka, aja kuwatir! Iku mung isin, kita koyone ing CSTO, nanging ora siji pimpinan saka CSTO negara nyatakake support kanggo GDP, ora nyebut condolences kanggo kulawargané wong mati! Padha nesu! duka

          Ora ana kepala negara siji sing ngaturake bela sungkawa. Mung siji, raja utawa pangeran Yordania, wingi ngucapake bela sungkawa marang Putin babagan sedane pilot kasebut. Kesimpulan: mung siji kepala negara ing donya dadi wong nyata.
    2. +3
      November 25 2015
      Kutipan: MiG-31
      Kanggo sawetara alasan, khan kita paling padhang ing kabeh wektu lan bangsa iku meneng


      Sing sapa bengok-bengok ing nesu iku moyoki, sing meneng amarga nesu iku nggegirisi. (Abay)

      dendam iku panganan sing adhem lan kudu disiapake kanthi ahli...

      Sing paling penting, dheweke kudu nggayuh tujuane. Pikiran, wicaksana, canggih, ora bisa ditolak, malah umum ing pangertèn, yaiku, supaya saben wong bisa ngira sapa sing nglakoni, nanging ora bisa mbuktekake apa-apa! Oh carane! Iki minangka alesan kapindho ngapa dendam dilayani kanthi adhem.

      Revenge minangka sajian sing disiapake kanggo loro: penggugat - kaya ambrosia swarga, terdakwa - kaya balung ing tenggorokan. Kajaba iku, ana uga sing watara! Sapa sing ora bakal langsung nyadari: sampeyan ora kudu nglarani juru masak kasebut!

      Inggih, lan titik katelu: gething uncontrolled obscure pikiran kita lan nyurung kita kanggo kaputusan rash. Ing kasus sing abot, gething malah bisa awujud semangat. Coba kontrol dhewe, aja nganti mbales sampeyan dadi bodho utawa badut precocious frail nuduhake anjir ing kanthong.
      1. +3
        November 25 2015
        Matur nuwun kanggo gamblang! Mung nesu nalika presiden kita meneng nalika ana kasusahan ing negara persaudaraan, mula akeh serangan teroris marang Federasi Rusia ditindakake, nanging sakperangan alesan aku ora krungu siji-sijine tembung ngukum terorisme saka presiden kita.
    3. -3
      November 25 2015
      KUKURUZNIK, sampeyan kudu ngisi bolongan sampah duka
      1. +1
        November 25 2015
        Aku bakal ngisi jiwamu sing reged!
        1. 0
          November 25 2015
          Kutipan: MiG-31
          Aku bakal ngisi jiwamu sing reged!

          Aja mbayar manungsa waé - ora cukup.
          1. 0
            November 25 2015
            Aku ngomong babagan wong sing ndedonga.
  21. +2
    November 25 2015
    Iki 100% ISIS, mung Departemen Luar Negeri ndhelik kanthi jeneng Turkomans recourse
  22. +4
    November 25 2015
    Kutipan saka Maxus
    Departemen Luar Negeri bisa nindakake omong kosong liwat cangkeme "android" sawijining, yen dheweke ngomong sing ora nyata, mula Jim Carrey bakal mbantah. Nanging kabeh donya ngrungokake badut, lan tembung kita - fly liwat kuping.
    Ngendi reaksi Kamentrian Pertahanan lan Kamentrian Luar Negeri menyang pesawat, aku umume tetep tenang babagan prilaku PDB, bakal ana pengulangan crita karo Kursk.

    Apa sampeyan tindakake kabar kabeh?
    Rusia mbebasake hubungan karo Turki amarga pati bom
    https://www.vedomosti.ru/politics/articles/2015/11/25/618247-rossiya-zamorazhiva
    et-svyazi-turtsiei-gibeli-bombardirovschika
    Sumber: Piagam kosong sing bakal dikirim menyang Turki
    http://vz.ru/news/2015/11/25/780114.html
    Iki MFA
    Kaping pisanan: Kabeh operasi penerbangan mogok bakal ditindakake mung ing tutup pesawat tempur.

    Kapindho: Langkah-langkah bakal ditindakake kanggo nguatake pertahanan udara. Kanggo tujuan iki, cruiser Moskva, dilengkapi sistem pertahanan udara Fort, padha karo S-300, bakal manggoni wilayah ing pesisir Latakia. Kita ngelingake yen kabeh target sing nyebabake bebaya potensial kanggo kita bakal dirusak.

    Katelu: Kontak militer karo Turki bakal dipotong
    Iki MO
    Medvedev: Rusia duwe data babagan kapentingan finansial Turki kanggo tuku minyak saka ISIS
    http://vz.ru/news/2015/11/25/780105.html
    Iki prime
    Apa dheweke pengin nyelehake NATO ing layanan ISIS? Aku ngerti sing saben negara duwe kapentingan regional dhewe, lan kita tansah ngormati. Nanging kita ora bakal ngidinke kejahatan kaya sing ditindakake saiki.
    Iki presiden
    1. 0
      November 25 2015
      bèntèng bisa operate ing maksimum 200 km., Lan sawetara efektif nyata luwih murah ...
      1. 0
        November 25 2015
        Nyuwun pangapunten, nanging nganti saiki iki mung judhul lan tembung koran ...
        Aku pengin tumindak.
      2. +2
        November 25 2015
        Kutipan saka AlexTires
        bèntèng bisa operate ing maksimum 200 km., Lan sawetara efektif nyata luwih murah ...


        sing 154 liwat segara ireng uga panginten belay
  23. +2
    November 25 2015
    "Apa bisa dianggep minangka pertahanan diri kanggo njupuk pilot sing ora bersenjata sing metu saka parasut," wangsulane wakil Departemen Luar Negeri: "ora ana pangerten sing jelas babagan apa sing kedadeyan ing kana."

    Kita duwe pangerten babagan apa sing kedadeyan. Ing Departemen Luar Negeri, kedadeyan kasebut wis suwe. Dheweke wis suwe nganggep kabeh wong dadi cretin, mula dheweke ngandhani dongeng.
  24. +1
    November 25 2015
    Apa sampeyan kebak wong bodho ing Departemen Luar Negeri? Kepiye rong pilot bisa ngancam puluhan bandit nganggo bedhil mesin?
  25. +3
    November 25 2015
    Sinisme punika rampant. Pilot kita, ing tangan liyane, ora smirk saka bedhil mesin nalika mudhun dening parasut. Pertahanan diri saka pilot sing ora nganggo senjata, sing wis entuk ... Saka mabur, isih mbela awak, sapi.
    Ngapunten kanggo wong lanang. kahanan elek. Sampeyan mudhun, dheweke nembak sampeyan, lan sampeyan ora bisa nindakake apa-apa, kaya target ... Bumi kanthi tentrem, menyang pilot sing mati. Muga-muga sing nomer loro urip lan slamet.
  26. +1
    November 25 2015
    Umumé, saben wong maneh yakin apa moderat lan saka ngendi sikil karo kuping tuwuh. Lan Departemen Negara tindak menyang .... kanggo njlentrehake ing kantor.
  27. +2
    November 25 2015
    Ayo padha elinga tembung-tembungmu iki, oh, lan elinga, para jiwa sing rusak!
    Lan kita bakal menehi maneh kanggo sampeyan, kita bakal menehi maneh ing lengkap!
    Dadi siap-siap kanggo dina teka Rusia..!
    Lan (Aku mbaleni!) - aja ngeluh mengko yen Otto Eduard Leopold von Bismarck-Schönhausen ora ngelingake sampeyan babagan akibat!
  28. + 25
    November 25 2015
    kita matur nuwun pasukan khusus Siria kanggo ngluwari siji pilot Russian
    قوى سورية من أجل خلاص طيار روسي
    1. +6
      November 25 2015
      Wong Siria, ora kaya "sedulur" kita sing wis disimpen nganti pirang-pirang kali, ngelingi sing apik ... lan aku percaya yen dheweke ora bakal lali.
    2. 0
      November 25 2015
      Nah, navigator, alhamdulillah, ditarik metu! Sampeyan ora bisa nggawa komandan bali. Saiki iki wektu kanggo miwiti Operasi Retaliation 2. Lan ora ana bom lan rudal "pinter". Bom karpet ing ijo menyang negara ara-ara samun lan napalm, supaya kumelun ing Ankara bisa mambu. Lan wong-wong sing muncul ing video karo pilot kita, kanggo count ... am
      Isih, kanggo nemokake pilot Turki nganggo F-16 lan, kaya biasane, kapak es
      1. 0
        November 25 2015
        Kutipan saka sultc
        Isih, kanggo nemokake pilot Turki nganggo F-16 lan, kaya biasane, kapak es

        Luwih apik tinimbang sing menehi dhawuh.
        1. 0
          November 25 2015
          Kapak es dudu kapak es, nanging kacilakan mobil, utawa jamur acar minangka pilihan - teh karo polonium.
  29. +2
    November 25 2015
    Muga-muga pimpinan kita duwe kekarepan kanggo ngebom kewan kasebut ing Zaman Batu!
    1. -1
      November 25 2015
      ora ana sing bakal ngebom
  30. 0
    November 25 2015
    Iku angel ngomong apa-apa .... nanging iki ora bakal langgeng, apa Amerika pancene ora ngerti iki? Rusia urip maneh lan ora suwe dheweke bakal ndhelik ing pojok lan lungguh ing kono, lan kabeh bakal ditindakake kanthi ijin! Banjur dheweke bakal FILTER pernyataane ....
  31. +2
    November 25 2015
    Kabeh pitakonan lan wangsulan iki, kajaba kanggo jengkel, ora nggawa apa-apa sing migunani, aku mung pengin responden iki langsung nyuwek sirahe lan iku.
  32. + 16
    November 25 2015
    Ketoke, yen ora, wis ora mungkin..
  33. +7
    November 25 2015
    Iku misale jek kula iku wektu kanggo plough wilayah iki sethitik karo amunisi saka bledosan volumetrik, amarga Satanovsky bener, ngandika kanggo taun sing geeks ngerti mung pasukan, lan ing tingkat gen padha kudu aran iku ...
    1. +2
      November 25 2015
      Aku pancene ngarep-arep sing militèr wis nyiapake respon serius, amarga politisi, kabeh sundel iki kanggo dhuwit, wis didol tanah kelairan luwih saka sapisan lan bakal terus kanggo ngedol. Dheweke duwe kapentingan dhewe ing Turki, amarga dheweke ora peduli karo militer kita, duwe bisnis, rags, hotel, pasokan gas, konstruksi pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi kredit! Padha nglarang tur! Saiki iku reaksi angel! Wong sing mutusake istirahat, apa hubungane? Sampeyan perlu kanggo ngilangi hubungan diplomatik, nglarang kabeh impor saka Turki, mateni pipa, sawise kabeh, apa jenis gas ing rega suda yen padha njupuk mudhun pesawat kita! Kabeh wong Turkmen iki utawa sapa wae - kanthi napalm, level kabeh gunung, lan atur pilot sing wani iki ing F-16 kabeh sing dialami pilot kita sadurunge mati! Aku iki ora ngelak getih, nanging nyengsarakke kanggo ndeleng carane sawetara Turki nindakake apa wae sing dikarepake, ing grins angkoro Bandera, lan ora ana kang mangsuli.
    2. +2
      November 25 2015
      Kutipan saka AlexTires
      Iku misale jek kula iku wektu kanggo plough wilayah iki sethitik karo amunisi saka bledosan volumetrik, amarga Satanovsky bener, ngandika kanggo taun sing geeks ngerti mung pasukan, lan ing tingkat gen padha kudu aran iku ...

      ---------------------
      Lan carane akeh squealing ana babagan "sikap ora manusiawi" saka Comrade Stalin marang Tatar Crimean ... Kanca Stalin bener kaping telu, wong sing apikan ... Ora mateni, nanging mung manggon ing Kazakhstan sing cerah .. .
  34. +5
    November 25 2015
    Wingi, nalika nonton video ing Internet, aku weruh yen ing mburi layar ana swara sing padha karo rana kamera profesional ... Apa wong Turkoman iki gelut karo SLR ?? Koresponden, paling kamungkinan ... Apa ana dening kasempatan? Oh, aku ora percaya kebetulan ... Provokasi sing disiapake? Ya, aku yakin akeh persen ... Lan inisiatif kaya ngono ora mungkin tanpa ijin saka pemilik ... Negara-negara wiwit awal ngerti apa sing bisa diomongake ... Sayange wong wingi. marine uga mati ...
  35. +2
    November 25 2015
    Ing kene kabeh mamang wis dipindhah aside sing Departemen Negara iku Bunch saka wong bodho karo lack lengkap otak, boss sing bener, ngandika yen "kita duwe hak dadi bodho," Aku ora ngelingi verbatim, nanging iki tegesipun.
  36. +3
    November 25 2015
    "Pelanggaran cilik ing tapel wates ora bisa dadi pretext kanggo serangan kasebut. Pesawat Turki ana ing pesawat latihan, mriksa operasi radar ing Segara Mediterania wétan. - digawe statement kuwi Erdogan (banjur dadi Perdana Menteri) ing 2012, sawisé militèr Siria nembak pesawat F-4 Phantom sing nglanggar wilayah udara Suriah.
  37. 0
    November 25 2015
    Lucu yen ora sedhih banget.
  38. 0
    November 25 2015
    Kejahatan Departemen Luar Negeri ora ana watese.
  39. +1
    November 25 2015
    Lan saiki bakal dadi sing paling menarik.
    DPR lan LPR uga, anehe, duwe hak kanggo mbela diri. Lan saiki, kanthi lengkap karo logika ram bleating iki. Lan aja gelo, kasur - dheweke bakal nggulung sprei mung kanggo mbela diri.
  40. 0
    November 25 2015
    Kasus Psaki urip lan tuwuh! Menembak wong akeh kanthi nyenyuwun marang wong sing ora duwe pertahanan iku mbela diri ?? ! Matur nuwun Gusti, sing nomer loro, misale jek disimpen.
  41. Komentar wis dibusak.
  42. +1
    November 25 2015
    Jiwa kotor, keji!!!


    Masalahe didol marang setan lan ora duwe....
  43. +2
    November 25 2015
    dheweke (Turkman) bisa mbela awake dhewe

    Iki dudu idiocy lan cynicism - iki pakulinan ingrained kanggo nyalahake Rusia kanggo kabeh, ana prakara apa kedaden. Iki maneh nandheske yen ora ana gunane lan kadhangkala mbebayani kanggo nyoba rembugan karo iki (Amerika). Dheweke malah nyoba ngobrol kanthi manungsa minangka kekirangan kita, kanthi akibat. Lan mung ana siji obrolan karo Turkomans - kanggo udan kabeh wilayah saka panggonan.
  44. +2
    November 25 2015
    Apa sampeyan ngliwati tapel wates Turki? Ing panggonan endi?
  45. +1
    November 25 2015
    Ha ha, Yankees nggawe aku ngguyu. Aku bakal katon ing wong yen. Padha ditembak mudhun pesawat sing
  46. +2
    November 25 2015
    Sergei Shoigu ngumumake transfer sistem pertahanan udara S-400 menyang pangkalan udara Khmeimim ing Suriah ing saindenging Rusia.
  47. +1
    November 25 2015
    prezik Turki karo putrane duwe rampokan saka kafilah minyak sing dibom angkatan udara lan nesu.
  48. 0
    November 25 2015
    Kepiye Yankee bakal njerit yen pesawate ditembak lan pilote ditembak?!!! Dheweke bakal langsung ngelingi hak internasional, lsp.
  49. 0
    November 25 2015
    Ayo, wong-wong Amerika iki, dheweke uga kudu diturunake kanthi kedok sing ora ngerti yen Amerika ana ing kana utawa ora weruh yen Amerika ana ing kana.
  50. +1
    November 25 2015
    Kutipan saka brasist
    Punika apa aku ketemu ing situs.

    Pilot Rusia sing tilar donya Sergei Alexandrovich Rumyantsev. MEMORI LANGGENG!

    HE IS LIVE!!! ing saben cabang sampeyan kudu ngirim
    Pilot militèr Chelyabinsk Sergey Rumyantsev salah dijenengi mati ing kacilakan bom Su-24 sing ditembak mati dening pejuang Turki ing Suriah. http://rusvesna.su/news/1448424821
    Ora perlu ngubur sadurunge
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +1
      November 25 2015
      Kutipan: BaLaLaykin
      HE IS LIVE!!! ing saben cabang sampeyan kudu ngirim
      Pilot militèr Chelyabinsk Sergey Rumyantsev salah dijenengi mati ing kacilakan bom Su-24 sing ditembak mati dening pejuang Turki ing Suriah. http://rusvesna.su/news/1448424821
      Ora perlu ngubur sadurunge

      kula nyuwun pangapunten.

      Aku seneng banget yen aku salah.
  51. 0
    November 25 2015
    Kanggo pitakonan liyane saka wartawan, "Apa bisa dianggep nembak pilot sing ora bersenjata sing diusir dening parasut minangka pertahanan diri?" Wakil Departemen Luar Negeri mangsuli: "ora ana pangerten sing jelas babagan apa sing kedadeyan ing kana."
    . Sing dingerteni! Iki ora kanggo pikiran rata-rata saka kelas koreksi (utawa sekolah koreksi) wassat ! Kanggo wong kaya iki saka Departemen Luar Negeri, sanajan ing tabel multiplikasi - "Ora ana pangerten sing jelas ..." lol Apa sing bisa kita ucapake babagan matematika sing luwih dhuwur !!!
  52. +2
    November 25 2015
    Ing abad kaping 21, Rusia kudu, kaya sing wis ditindakake luwih saka sepisan, nyingkirake wabah ireng ing jagad iki, lan wong Turki kudu ngelingake kepiye perang sadurunge karo Rusia rampung. Dheweke kanthi naif mikir yen NATO bakal nggunakake dhewe, ya saiki: Wong Yunani dhewe wis siyap nyuwek, wong Bulgaria kanthi tenang sengit, wong Italia dadi omahku ing pinggir, sapa maneh sing bakal perang kanggo Turki? Amerika Serikat - Aku mangu-mangu iki, dheweke duwe pengkhianatan ing getih, padha ngiyanati saben wong, utamane sekutu. Dadi, yen ana kedadeyan serius, Erdogashka dijaluk metu dhewe. Sapa sing pengin njaluk tryndyul amarga kesenian bajingan iki? Aku ora mikir bakal ana sing gelem nglakoni.
  53. +1
    November 25 2015
    Ya, Amerika uga kudu dirusak ing jamban.
  54. +1
    November 25 2015
    Kutipan: MiG-31
    Kanggo sawetara alasan, khan kita paling padhang ing kabeh wektu lan bangsa iku meneng

    Bisa sapa downvote nerangake apa?
  55. 0
    November 25 2015
    Sing. Pilot Amerika kudu ditembak utawa malah digantung amarga dadi ancaman ing saindenging jagad, lan jagad iki kudu mbela awake dhewe.
  56. +1
    November 25 2015
    Memori sing padhang lan langgeng kanggo sampeyan Rumyantsev Serey Aleksandrovich.
  57. kap
    0
    November 25 2015
    Kutipan: Pengamat 33
    Saiki ayo padha ngubur menyang lemah kanggo tujuan pertahanan diri, mesthine ora bakal nylametake saka BETAB, nanging luwih gampang mati ing papan perlindungan ...

    Penambahan sing penting ora usah dikubur hi
  58. +2
    November 25 2015
    Menara kembar uga dirusak kanggo mbela diri?
  59. +1
    November 25 2015
    Sanalika pesen babagan pesawat sing mudhun, "ahli" mlumpat metu saka ngendi wae lan wiwit ngadili lan ngadili. Padha mbantah kanthi panas. Zhirinovsky ambruk ing histeris nalika dikandhani yen ana wong sing luwih pinter tinimbang dheweke. Umumé, padha kasengsem ing rong perkara. Napa Erdogan nindakake iki lan apa sing kudu ditindakake saiki? Pitakonan pisanan, utamane para bibi sing beda-beda, kaya Erdogan minangka putrane sing nakal. Ing pitakonan kapindho, panemu beda banget. Sing paling sregep nyatakake yen wektune wis teka kanggo ngibarake gendéra Rusia ing Konstantinopel. Sing paling waspada menehi saran supaya ora cepet-cepet mikirake kabeh lan miwiti langkah-langkah diplomatik, sing miturut pendapate kudu angel, yaiku, Menteri Luar Negeri kudu ngandhakake murka marang Erdogan kanthi pribadi. lan yen ora bisa, paling ora ngirim menyang duta. Kawontênanipun kula, ingkang rumiyin prêlu tumut damêl sêsêpan, inggih punika prêlunipun ingkang botên katindakakên, supados botên padu kalihan Turki. Contone, sakperangan alesan kita ora nglarang Crimean Mejlis, kang ora luwih saka sektor tengen, lan sijine pimpinan ing dhaftar wanted. Sampeyan bisa nyisir jero lemah ing antarane Tatar Krimea, lan sampeyan ora perlu isin kanggo nyegah sel ekstremis ing republik sing nganggo basa Turki. Yen kita nyepetake, iki bakal dadi jawaban sing paling apik kanggo Erdogan.
  60. -1
    November 25 2015
    Endi jawabane Rusia?! Iki maneh rencana licik Putin?! Iki minangka deklarasi perang terbuka!
    1. 0
      November 25 2015
      Kutipan: Seryoga0629
      Endi jawabane Rusia?! Iki maneh rencana licik Putin?! Iki minangka deklarasi perang terbuka!

      Apa sampeyan pengin prajurit nuklir?
    2. +1
      November 25 2015
      Dina kaping pindho aku ngrasakake sensasi kobong ing urat, aku nyoba diganggu dening karya, kabeh tiba saka tanganku, pikiranku maneh bali menyang pilot, Erdogan, rencana kanggo mbales dendam, lsp. Lan aku seneng banget yen aku dudu presiden, aku ora kudu nonton saben tembung lan tumindak. Aku ora perlu tanggung jawab kanggo kabeh warga negaraku, aku ora perlu nahan emosiku, tenang lan masuk akal. Bakal ana akibat, nanging aja cepet-cepet, ora ketompo carane nglarani lan nyerang saiki.
  61. +1
    November 25 2015
    Njupuk awak pilot, lan banjur njupuk kabeh ana kanggo ibu Erdogan tartamtu. Aku ora peduli karo populasi "sipil". Sapa wae sing ora ninggalake habitat lan ora nglawan teroris kudu dianggep teroris. Ora peduli karo tangisan liberal, numpes kabeh wong. Tembak kabeh sing malah mung mabur nganti wates, kalebu. menyang Turki-Armenia, banjur ujar "kita ngelingake dheweke kaping 10." Ora emosi, mung mbales dendam. Kajaba iku, gawe anyar hubungan karo Kurdi, lan ing tingkat paling dhuwur, wara-wara ing gerakan mardika nasional, kanthi resmi bantuan karo senjata, etc. Kaya ing taun 90-an, wong Turki kanthi terang-terangan mbantu Chechen nglawan Rusia. Aku malah ora ngomong babagan karusakan total lalu lintas minyak kanthi kabeh infrastruktur, truk, sopir lan personel layanan liyane. Ora karu-karuan. Mung mbales dendam, cara sing biasa kanggo ngajari wong galak supaya ora wani ngunggahake mata menyang langit, supaya nalika nyebutake Rusia jumlah rambut abu-abu lan serangan jantung mundhak banget sanajan ing generasi sabanjure.
    Mbok menawa ora perlu kejam, nanging ora ana cara liya saiki ...
  62. +1
    November 25 2015
    Iku misale jek kula sing suku ora grapyak tanggung jawab kanggo pati saka pilot kudu numpes preduli saka tingkat moderat, amarga padha nuduhke ancaman kanggo urip lan kesehatan saka pilot saka Angkatan Aerospace Rusia sak implementasine saka counter- operasi terorisme... Inggih, ing basa Departemen Luar Negeri (Amerika bakal nambah soko liyane babagan demokrasi ...)... Lan sijine ing Rusia - ngobong kabeh metu ana ...
  63. +1
    November 25 2015
    apa provokasi vile, nanging wis samesthine.
  64. +1
    November 25 2015
    Kutipan saka brasist
    Kutipan: BaLaLaykin
    HE IS LIVE!!! ing saben cabang sampeyan kudu ngirim
    Pilot militèr Chelyabinsk Sergey Rumyantsev salah dijenengi mati ing kacilakan bom Su-24 sing ditembak mati dening pejuang Turki ing Suriah. http://rusvesna.su/news/1448424821
    Ora perlu ngubur sadurunge

    kula nyuwun pangapunten.

    Aku seneng banget yen aku salah.

    ombenan
  65. kap
    +1
    November 25 2015
    Kutipan: Slav
    Wingi, nalika nonton video ing Internet, aku weruh yen ing mburi layar ana swara sing padha karo rana kamera profesional ... Apa wong Turkoman iki gelut karo SLR ?? Koresponden, paling kamungkinan ... Apa ana dening kasempatan? Oh, aku ora percaya kebetulan ... Provokasi sing disiapake? Ya, aku yakin akeh persen ... Lan inisiatif kaya ngono ora mungkin tanpa ijin saka pemilik ... Negara-negara wiwit awal ngerti apa sing bisa diomongake ... Sayange wong wingi. marine uga mati ...

    Menapa malih, dheweke ora syuting ing smartphone. Coba nyekel pesawat sing tiba liwat jendela bidik, yen sampeyan ora duwe lensa sudhut amba. Dheweke bengok-bengok ing jejere sampeyan ing mburi layar, tangan sampeyan terus yakin pigura. Rasane kaya sekolah. Dheweke ngirim liwat Internet. Sampeyan kudu nggawa kuldi sajrone seminggu. Kabeh wis jelas karo pelanggan .CIA. Karo pelaku uga. Pilot sing ditembak bakal nampa " getih "dhuwit getih lan Erdogan. Penerima utama yaiku "Smoked" lan pak. Dheweke ujar manawa ora pengin gabung karo koalisi karo kita. Nampa.
    GDP kita wis njupuk langkah pisanan.
    Langkah sabanjure yaiku kompleks industri militer kita. hi
    1. +1
      November 25 2015
      Mungkin iku MO sawise kabeh? hi
  66. 0
    November 25 2015
    Apa ana sing ngarepake interpretasi beda saka Departemen Luar Negeri? Mungkin isih ana wong ing donya sing percaya yen Barat nduweni kamulyan, nurani utawa rasa welas asih marang kita? Yen ana wong sing kaya ngono, mula padha budheg lan wuta.
  67. 0
    November 25 2015
    Erdogad, muga-muga sampeyan mati, roh jahat sing pengecut negatif
  68. 0
    November 25 2015
    Kayane ing wiwitane dhawuh kasebut ora kena dijupuk urip-uripan, supaya ora dicritakake kepiye kedadeyane. Yen wong urip, banjur ana sing salah. Aku wedi yen dheweke bakal nindakake kabeh supaya kita ora bisa ndeleng pilot kasebut urip. Nanging Gusti Allah maringi dheweke bali urip lan sehat lan ngandhani carane makhluk pengecut iki mung bisa nembak ing mburi nalika sampeyan ora nyana. Pateni wong-wong mau amarga mung ngeruk ing wates Siria. Lan ayo matur nuwun khusus kanggo wates "Satanovsky Crust"!
  69. +1
    November 25 2015
    Pesawat kasebut ambruk ing ambush. Kajaba iku, supaya ora dideteksi, pejuang ora nguripake radar, nanging nggunakake rudal karo TGS, lan mesthi ana ing wilayah udara Siria.
    Sampeyan ora bisa sok dong mirsani sing Turki lan Amerika kasebut kanthi teliti, ngrancang tumindak lan nyiapake ing advance "sayap tengen" lan "psikologis" sabdhoning kanggo karusakan exemplary saka pilot. Sampeyan kudu ngomong yen konfigurasi tapel wates antarane Turki lan Suriah ing panggonan pesawat ditembak mudhun banget spesifik. Mulane provokasi kudu diarepake sawise pernyataan sing cocog karo wong Turki lan Amerika ing wektu iki. Sabanjure, lintasan tibane pesawat lan wilayah sing bisa didadekake kru sawise ejeksi diitung.
    Miturut cara, wilayah iki kudu dibebasake saka "Turkomans" dhisik. Sistem pertahanan udara militer kudu dipasang ing area lis.
    Pasukan khusus lan gaman dikonsentrasi ing wilayah kasebut kanggo numpes tim nggolèki lan nylametake.
    Syuting pesawat lan acara sakteruse ditindakake (kalebu kanggo laporan). Ing panggonan-panggonan ing ngendi punggawa ndharat ing parasut, padha uga murub saka bedhil artileri.
    Iku utamané ngremenaken sing helikopter mudhun dijupuk saka TOW ATGM Amérika, lan iki gegaman serius sing mbutuhake latihan.
    Erdogan kesusu njaluk perlindungan saka NATO lan Amerika Serikat. Dheweke nampa, mesthi, nanging Erdogan minangka mayit politik, pariah. Dheweke kemungkinan bakal digulingake amarga akibat ekonomi.
  70. +1
    November 25 2015
    Aku panginten sing ora ana asu dumber ing Departemen Negara. Aku salah, nanging.
  71. 0
    November 25 2015
    Kutipan saka aktanir
    Kita nemokake co-pilot, dheweke wis ana ing pangkalan udara kita, pasukan khusus Siria nylametake dheweke. Saiki sampeyan bisa, kanthi ati nurani sing resik, numpes kabeh wong sing jenggot sing ana ing wilayah situs kacilakan, utamane wong-wong sing, amarga kabodhoan bawaan dhewe, bisa nylametake rekaman karo wong Rusia sing mateni. Pilot. Diagnosise yaiku wong bodho bunuh diri.
    muspra padha ora mangsuli Turki bener. Iki wong Asia, cepet nesu lan panas. Sanksi ekonomi kanggo wong-wong mau bakal dadi rada wedi. Dheweke duwe mentalitas sing kaya ngono, pancen kudu digebugi lan diukum amarga tumindak sing salah, supaya bisa ngurmati lan wedi. Lan iki dudu tembung kosong. Asians ngenali mung kekuatan! Chatter lan sanksi ora bakal alesan karo wong-wong mau.

    Dheweke wis nglakoni http://rusnext.ru/news/1448436056
  72. Komentar wis dibusak.
  73. 0
    November 25 2015
    Mung Departemen Luar Negeri bisa nggawe omong kosong kuwi. Dheweke ora duwe otak, apa jenis pertahanan diri, nalika ana wong sing numpak parasut metu saka pesawat sing tiba. wong bodho wong bodho
  74. 0
    November 25 2015
    ora ngapusi!!!!! Iki dudu pribumi sing padha miwiti perang lokal! Iki dudu petani Afghan sing nganggo bedhil Berdan, iki pejuang profesional, lan dheweke ora bakal nembak kanthi kabeh kekuwatane ing siji pilot amarga wedi, dheweke nembak menyang arah ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"