Review militèr

Skenario Karibia. Bagean 2

107


Sawise diluncurake ICBM, Soviet Far penerbangan. Thanks kanggo dispersal ing airfields alternatif, paling saka pengebom Tu-95, 3M, M-4, Tu-16 lan pengebom piston Tu-4 sing lawas bisa slamet. Sawise serangan ICBM lan serangan pisanan dening pembom Amerika, luwih saka 500 pesawat jarak jauh tetep ing Angkatan Udara Soviet, nanging mung 150 pesawat sing bisa tekan wilayah AS lan bali maneh. Kanggo 40 operator rudal Tu-95K, kira-kira satus rudal jelajah supersonik Kh-20 wis siap tempur.

Jet Tu-16A, sing ora duwe jarak antar benua, sing pisanan mlebu bisnis kasebut, nanging cocok banget kanggo ngebom target Amerika ing Eropa, Asia lan Alaska. Pertahanan udhara NATO ing Eropa ngalami kesenjangan sawise serangan rudal nuklir, saengga kerugian para pengebom relatif cilik. Mung pilot RAF sing menehi perlawanan sengit. Baterei sistem anti-pesawat Bloodhound lan Thunderbird, sing posisine ana ing sekitar pangkalan udara Inggris, umume dirusak utawa dipateni dening bledosan nuklir elektromagnetik, lan ing wektu sing padha "kanca utawa mungsuh" sistem radar rampung gagal. Mulane, interceptor Inggris dipeksa nggawe identifikasi visual target kanggo nyegah karusakan saka bom Amerika lan Inggris sing bali saka serangan ing USSR. Pertahanan udhara Kapuloan Inggris diretas sawise sawetara peluncuran rudal jelajah K-10S kanthi hulu ledak nuklir ing lapangan udara interceptor lan radar sing isih urip. Sawisé iku, Tu-16, ing sangisore tutup gangguan, nembus ing dhuwur sing kurang menyang pangkalan angkatan laut lan lapangan udara sing isih urip. Galangan kapal, pabrik pesawat lan kutha gedhe uga dadi reruntuhan radioaktif.

Kerugian pengebom Tu-16 sing ngoperasikake Jerman dadi kurang saka resimen penerbangan sing nyerang Inggris, lan ora ngluwihi 20% saka jumlah pesawat sing melu misi tempur. Sawise pirang-pirang serangan nuklir dening IRBM, OTR lan KR Soviet, pertahanan udara negara-negara kasebut ora diatur. Sasaran kanggo pengebom Soviet yaiku klompok darat Amerika sing gedhe ing wilayah Grafenwöhr, pangkalan udara Illesheim lan Büchel. Mung baterei individu saka sistem pertahanan udara Nike-Hercules sing nyoba kanggo nglawan Tu-16 ing Jerman, lan Prancis mbuwang pejuang MD.454 Mister IV lan F-100 Supersaber sing disebar ing Jerman menyang perang. Bagéan penting saka penerbangan taktis saka pasukan pendhudhuk ing Jerman slamet, nanging Amerika lan Inggris ora cepet-cepet nggunakake pejuang sing didhelikake ing papan perlindungan konkrit, lan kontrol Luftwaffe Jerman Kulon wis ilang. Kajaba iku, tingkat radiasi ing akeh pangkalan udara sing kena serangan nuklir ngalangi upaya pemulihan.

Rong skuadron Tu-16 sing wis mangkat saka lapangan udara Mozdok nuju menyang Turki, targete yaiku Istanbul, Ankara lan pangkalan udara Inzhirlik Amerika, ing ngendi pembom strategis Amerika ndharat kanggo ngisi bahan bakar. Nanging, dheweke nandhang kerugian gedhe. Istanbul ditutupi karo papat baterei Nike-Hercules, lan pejuang F-16 lan F-100 ketemu ing dalan menyang Ankara lan pangkalan udara Inzhirlik. Loro pengebom bisa nembus menyang Ankara ing papan sing dhuwur, lan kutha kasebut tiwas ing geni saka bledosan nuklir.

Skenario Karibia. Bagean 2

Surveillance radar DEW-line ing Alaska


Kira-kira sèket Tu-16 nyerang Alaska lan Kanada lor-wétan. Tujuane yaiku sing diarani DEW-line - jaringan radar sing disambungake karo sistem komunikasi otomatis. Pengebom Tu-16 nyoba nglawan interceptor F-102 lan F-106. Amerika nggunakake misil tempur udara MIM-14 Genie kanthi hulu ledak nuklir W25 kanthi kapasitas 1,5 kt lan jarak peluncuran 10 km. Undermining warhead digawa metu dening sekring remot, kang micu sanalika sawise completion saka mesin roket. Jeblugan warhead dijamin bisa numpes pesawat apa wae ing radius 500 meter. Saliyane rudal nuklir sing ora dipandu, Falcons AIM-26 sing dipandu penerbangan kanthi hulu ledak nuklir uga akeh digunakake. Nanging, Gini lan Falcons nindakake proyek sing ala: sawise karusakan saka sawetara pranala pisanan saka pengebom Soviet, radar interceptor lan stasiun panuntun dhumateng padha wuta, komunikasi radio uga kaganggu, lan efektifitas saka pesawat tempur ambruk banget.


Tata letak unsur DEW-line


Akibaté, goal wis ngrambah, bom Soviet saka gelombang pisanan ngatur kanggo ngganggu sistem pertahanan udara US-Kanada. Akibat bledosan nuklir ing Pelabuhan Walanda lan Anchorage, radar utama lan jalur komunikasi dipateni.

Instalasi penting Amerika ing Jepang lan Korea Selatan kena pamboman nuklir. Ora suwe pasukan DPRK nyabrang paralel kaping 38 lan wiwit pindhah menyang Seoul. Njupuk kauntungan saka kasunyatan sing Amerika ora bisa maneh nglindhungi sekutu, pasukan PLA cepet-cepet nyiyapake kanggo nyekel Formosa. Bom H-5 (Il-28) lan H-6 (Tu-16) China ngebom target ing Taiwan. Generalissimo Chiang Kai-shek, sadhar bilih piyambakipun piyambak boten saged nahan ndharatipun wadyabala Cina komunis ing pulo punika, lajeng nyuwun pitulungan dhateng Amerika Serikat. Amerika ngirim sawetara A-3 berbasis operator, sing ngrusak lapangan udara pesisir Angkatan Udara PLA kanthi bom nuklir. Sawisé iku, Mao Zedong ora duwe pilihan, lan gabung USSR ing musuhan marang Amerika Serikat. Akibaté, tentara Cina multimillion-kuat sepisan maneh nemu perang ing Semenanjung Korea, lan sawetara Tu-4 tukang ngebom piston nyoba kanggo ngebom ing maju US pangkalan angkatan udara Clark ing Filipina lan Singapura. Pesawat sing nyedhaki Filipina ditembak mudhun dening pejuang Amerika, lan serangan ing Singapura, ing ngendi kapal perang Inggris lan Amerika lagi didandani lan diisi maneh karo pasokan, dibayangke dening geni saka sistem pertahanan udara RIM-2 Terrier lan Bloodhound. Mao Zedong nuntut tenaga nuklir saka pimpinan Soviet gaman, interceptor modern lan sistem rudal anti-pesawat. Nanging para pamimpin Uni Sovyèt cetha ora nganti nulungi RRC. Konflik nuklir ana ing ayunan lengkap, lan wong Tionghoa mung nampa jaminan yen bantuan bakal diwenehake sanalika bisa.


Bomber jarak jauh Soviet 3M


Sawise Tu-16, "ahli strategi" Soviet munggah ing udara. Ing gelombang pisanan, ing sadawane dalan paling cendhak ngliwati garis lintang kutub menyang bawana Amérika Lor, operator rudal Tu-95K sing bersenjata rudal supersonik Kh-20 kanthi jarak peluncuran 600 km. Roket X-20 dikembangake kanthi kecepatan nganti 2M, nggawa hulu ledak termonuklir kanthi kapasitas 0,8-3 Mt lan ditujokake kanggo numpes target wilayah gedhe. Nanging, ing tataran pisanan X-20s ora ngarahke ing kutha-kutha, nanging ing lapangan udara interceptor lan pusat kontrol dikenal kanggo sistem pertahanan udara AS. Taktik iki wis akeh mbayar. Kerugian ing antarane 36 operator rudal Tu-95K sing melu serangan pertama ora ngluwihi 25%. Interceptor Amerika mung bisa nembak rudal jelajah 16, rudal liyane ambruk amarga masalah teknis, minangka asil, 19 termonuklir Kh-20 kenek target. Terobosan operator rudal Soviet difasilitasi kanthi kasunyatan manawa pangkalan udara Greenland Thule, ing ngendi pencegat F-102 saka skuadron 332nd didhasarake, dinetralake dening rudal R-13 sing diluncurake saka kapal selam diesel-listrik Soviet pr.629. .


Rudal anti-pesawat SAM MIM-14 "Nike-Hercules"


Ing gelombang kapindho, AS lan Kanada diserang dening pengebom Tu-95, 3M, M-4, nggawa bom termonuklir sing tiba-tiba. Ing taun 1962, basis pertahanan udara ing bawana Amérika Lor, bebarengan karo pejuang pencegat F-89, F-101, F-102, F-106, yaiku MIM-3 Nike-Ajax, MIM-14 Nike- Sistem pertahanan udara Hercules lan interceptor tanpa awak CIM-10 "Bomark". Sistem pertahanan udara Kanada lan Amerika Serikat dianggep paling kuat ing donya, nanging ora bisa nyegah karusakan saka kutha-kutha Amerika ing panas saka bledosan termonuklir. Meh 100% rudal anti-pesawat Nike-Hercules lan pencegat tanpa awak jarak jauh Bomark dilengkapi muatan nuklir kanthi kapasitas 2 nganti 40 kt.


Tata letak posisi sistem pertahanan udara "Nike"


Jenderal Amerika percaya yen iki bakal nambah efektifitas marang target klompok ing kahanan jamming sing angel. Nanging, kaya ing kasus rudal pesawat "Gini" lan "Falcon", sawise bledosan nuklir udhara, "zona mati" ekstensif dibentuk sing ora bisa diakses dening radar. Pulsa elektromagnetik sing kuat duwe pengaruh paling negatif ing kinerja radar pengawasan lan jalur komunikasi. Minangka asil saka serangan rudal jelajah lan impact saka Welasan bledosan nuklir saka warheads saka aviation lan anti-pesawat rudal dhewe, efektifitas pertahanan udhara suda kanggo tingkat kritis lan luwih saka setengah saka bom Soviet, operasi utamané ing. telu, ngatur kanggo mencet target dimaksudaké.


Tata letak peluncur "Bomark"


Interceptor tanpa awak Bomark sing larang ora mbenerake pangarep-arep kasebut. Peluncur saka kompleks iki, sing dikelola dening Angkatan Udara AS, dumunung ing sisih lor-kulon Amerika Serikat lan Kanada, ing dalan sing paling mungkin terobosan bom Soviet. Jarak intersepsi kompleks iki nganti 800 km. Kanggo nuntun interceptor tanpa awak kanthi hulu ledak nuklir sing mabur ing pawai kanthi kecepatan 3M, sistem bimbingan interceptor global SAGE digunakake.


CIM-10 Bomark pencegat tanpa awak jarak jauh ing bantalan peluncuran


Miturut informasi sing ditampa saka radar NORAD, sistem SAGE kanthi otomatis ngolah data saka para pencari, lan dikirim liwat kabel sing dilebokake ing lemah menyang stasiun relay, sing cedhak karo interceptor tanpa awak nalika iku. Gumantung saka manuver target sing ditembakake, arah penerbangan interceptor ing wilayah iki bisa diganti. Autopilot nampa data babagan koordinat target udara lan mbenerake arah penerbangan. Nalika nyedhaki target kanthi jarak 20 km, kanthi komando saka lemah, kepala radar homing diuripake. Nanging, minangka akibat saka serangan nuklir, bagean penting saka radar sistem NORAD lan kabeh sistem bimbingan interceptor otomatis SAGE ora bisa digunakake. Ing kahanan kasebut, "Bomark" wis meh ora ana gunane. Minangka asil saka enem Bukak saka interceptors dumunung ing Kanada, iku bisa kanggo numpes siji Tu-95K saka gelombang pisanan lan loro rudal layaran Kh-20.


Pesawat AWACS EC-121


Komando Angkatan Udara AS nyoba mulihake lapangan informasi sing dilanggar kanthi ngirim telung rolas pesawat EC-121 Warning Star AWACS menyang garis nyegat. Nanging, amarga kebingungan lan saluran komunikasi sing rusak, sawetara pesawat AWACS Amerika disalahake minangka pembom Soviet lan ditembak mudhun.

Ing dina kaping pindho utawa kaping telu saka konflik, intensitas pertukaran serangan nuklir nyuda. Iki amarga kekirangan stok rudal balistik lan nyuda jumlah pengebom jarak jauh minangka akibat saka kerugian. Sebagéyan gedhé kapal rudal Amérika wis murub, lan R-13 SLBM bersenjata Soviet kanthi jarak 650 km, umumé, durung tekan wilayah peluncuran. Nalika teka saka pangkalan panyimpenan, peluncuran ICBM terus. Mangkono, rong P-7 diluncurake saka bantalan peluncuran ing cedhak Plesetsk ing Pangkalan Angkatan Laut Norfolk lan Pangkalan Udara Patterson, ing ngendi markas NORAD dumunung. Minangka asil saka Bukak saka papat P-12s saka posisi resimen rudal 178th, adhedhasar ing Kaukasus ing pinggiran Ordzhonikidze, bebarengan karo sewelas pesawat ngebom Amérika, pangkalan udhara Turki Inzherlik lan pelabuhan Izmir padha numpes. Kapal perang Amerika mlebu kanggo ngisi pasokan. Peluncuran IRBM ing Ossetia Lor minangka kejutan kanggo Amerika, amarga Resimen Rudal 178th kasil nyamar dadi unit penerbangan latihan. Kajaba iku, ing obyek ing Turki, saka posisi resimen rudal 84 ing Crimea, senadyan kasunyatan sing wilayah iki diserang dening Jupiter IRBM, iku bisa kanggo miwiti loro rudal R-5. Roket siji R-14 saka resimen rudal 433rd sing dipasang ing Ukraina ngrusak pangkalan udara Aviano ing Italia.

Penerbangan strategis Amerika terus nyerang, saiki utamane B-52 melu bom nuklir. Pengebom B-47 ngalami kerugian gedhe, lan Stratojet sing isih urip beroperasi utamane ing negara-negara Blok Timur, saliyane, minangka akibat saka serangan jet IRBM lan Tu-16 Soviet ing target ing Eropa, umume pangkalan udara sing digunakake. padha sijine metu saka tumindak. B-58s supersonik nuduhake linuwih teknis sing kurang. Akeh "Hustlers" tabrakan utawa ora bisa ngrampungake misi pertempuran amarga malfunctions avionik lan mesin gagal. Sasaran saka Stratofortress ing sawetara dina sabanjure yaiku instalasi Soviet ngluwihi Ural, ing Kaukasus lan ing Asia Tengah.


Bomber B-47


Minangka asil gagal sistem panuntun dhumateng ICBM Amérika, lapangan udara cedhak Poltava slamet. Ing kene, sawise nindakake misi tempur, bagean saka Tu-16, pindhah menyang lapangan udara dispersal, lan ahli strategi M-4 lan 3M saka Engels bali. Kanggo sawetara alasan, ana kangelan karo preparation kanggo bola-bali ngebom ngebom melu ing serangan ing bawana Amérika Lor, lan 29 pengebom Soviet melu ing sorties ing Oktober 30-19. Iki utamané Tu-95s, kang ana ing cadangan, saiki pesawat operate siji lan ing pasangan.

Sawise mlebu RRC lan DPRK ing perang, penerbangan strategis Amerika kanthi bom termonuklir nyebabake Beijing lan Pyongyang, uga sawetara kutha Cina lan Korea Lor dadi reruntuhan. Rong divisi sistem pertahanan udara S-75 sing dipasang ing cedhak Beijing bisa nabrak loro pengebom B-47, nanging sawise bom sing ditutupi gangguan ngeculake bom hidrogen ing pusat komando pertahanan udara China ing cedhak Beijing, penerbangan strategis Amerika wiwit beroperasi meh ora ana alangan. . Pejuang J-6 Cina bisa nembak lan ngrusak sawetara pengebom sing bali, nanging iki ora ana maneh peran. Perang udhara sengit ana ing Selat Taiwan antarane pejuang Cina lan Kuomintang. MiG-15, MiG-17 lan F-86F ketemu ing perang. J-6 lan F-100 sing luwih modern disimpen ing sisih pinggir. Thanks kanggo panggunaan rudal tempur udara sing dipandu AIM-9 Sidewinder lan latihan pilot sing luwih apik, Angkatan Udara Taiwan bisa netralake keunggulan angka Angkatan Udara PLA lan nyegah keunggulan udara.

Kanggo mbantu sekutu, komando Angkatan Laut AS ngirim kapal penjelajah Los Angeles (CA-135) menyang pesisir China, sing ngluncurake rong rudal jelajah Regulus kanthi hulu ledak megaton W27 ing fasilitas pesisir China. Sawise China ngalami serangan nuklir liyane, Mao Zedong maneh njaluk bantuan marang Khrushchev. Wabah perang karo Amerika Serikat smoothed metu beda ideologi sing wis kawangun ing wektu iku, lan pimpinan Soviet nemokake iku bisa kanggo pindhah menyang China 36 MiG-15bis pejuang, 24 Il-28 jet bomber, 30 lungse Tu-4. tukang ngebom piston. Kanggo nglindhungi pesisir, rong divisi sistem rudal pesisir Sopka dikirim. Bantuan iki bisa dianggep simbolis, utamane amarga sistem pertahanan udara S-75, sing dibutuhake banget dening wong Tionghoa, ora dikirim, yen ora ana siji kahanan. Bebarengan karo pengebom jet Il-28, 6 bom atom taktis RDS-10 dikirim menyang China. Pesawat kanthi senjata nuklir diterbangake dening kru Soviet, pangopènan bom lan persiapan kanggo panggunaan ditindakake dening spesialis Soviet. Kajaba iku, ing 30 Oktober, resimen gabungan saka pengebom Tu-16 lan operator rudal mabur ing sisih kidul-wétan China. Pesawat iki, dikontrol dening pilot Soviet, nampa pesenan saka USSR lan ora manut prentah Cina.

Ing wayah sore tanggal 30 Oktober, sawise pejuang MiG-17, J-5 lan J-6 naleni Super Sabers Taiwan, pembom Il-28 ngeculake rong bom atom ing Taiwan. Enjingipun wadyabala Tionghoa wiwit ndharat ing Formosa, sasampunipun tigang dintên wadyabala Kuomintang kabêkta. Nyedhaki tengah wengi, Soviet Tu-16A lan Tu-16K-10, njupuk saka lapangan udara mlumpat ing pulo Hainan, pungkasane numpes pangkalan Amerika Clark lan Teluk Subic sing wis rusak sebagian ing Filipina. Operator rudal kasebut minangka sing pertama, sing, kanthi ngluncurake rudal jelajah KSR-2 kanthi hulu ledak megaton, netralake pertahanan udara Amerika ing wilayah kasebut.

Diterusake...

Miturut bahan kasebut:
//ns2.fmp.msu.ru/assets/files/theCaribbeancrisis.pdf
//alternathistory.com/karibskii-armageddon-chast-i
//alternathistory.com/sootnoshenie-yadernykh-sil-ovd-nato-na-moment-karibskogo-krizisa
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Skenario Karibia. Bagean 1
107 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ITT
    ITT 11 Juli 2016 06:54
    +7
    Mungkin aku mlaku maju, nanging isih dadi pitakonan,

    pira sing wis kesusu, ing MT? srengenge ndhelikake bledug?

    iku gampang banget kanggo nemoni panemu sing katon kaya ijol-ijolan pukulan sing lengkap ora bisa nyebabake owah-owahan cuaca, nanging saiki bagean kapindho lan aku pengin bengok-bengok CUKUP mandheg
    1. Bongo
      11 Juli 2016 07:32
      + 13
      Kutipan saka T.I.T.
      Mungkin aku mlaku maju, nanging isih dadi pitakonan,

      pira sing wis kesusu, ing MT? srengenge ndhelikake bledug?

      iku gampang banget kanggo nemoni panemu sing katon kaya ijol-ijolan pukulan sing lengkap ora bisa nyebabake owah-owahan cuaca, nanging saiki bagean kapindho lan aku pengin bengok-bengok CUKUP mandheg


      Nyatane, jumlah bledug lan jelaga sing diunggahake ing taun 1962 minangka akibat saka bledosan nuklir bakal relatif cilik lan ora bakal nyebabake akibat iklim sing nyata. Dadi, nalika njeblug gunung Tambora ing taun 1815, 450 yuta ton awu / bledug (150 km kubik) dipilih menyang atmosfer lan iki ora duwe pengaruh global marang iklim.

      Latar mburi radiasi ing planet mesthi bakal nambah. Wilayah sing penting ing Eropa, AS, Semenanjung Korea, lan Jepang bakal dadi ora cocog kanggo omah sing dawa. Nanging manungsa ora bakal ilang.

      Wong-wong wis urip nganti pirang-pirang abad tanpa ana akibat ing wilayah sing latar mburi alam ngluwihi standar ratusan kali. Dadi, ing Prancis, latar mburi ing sawetara panggonan nganti 200 mcr / jam, ing India (negara bagian Kerala lan Tamil Nadu) - nganti 320 mcr / jam, ing Brasil, ing pesisir negara Rio de Janeiro. lan Espirito Santo, latar mburi kisaran saka 100 kanggo 1000 mcr / h h (ing pesisir kutha resort Guarapari - 2000 mkr / h). Ing resort Ramsar Iran, latar mburi rata-rata 3000, lan maksimal 5000 microroentgen / h, dene sumber utama yaiku radon - sing nuduhake asupan gas radioaktif sing akeh ing awak.
      1. razmik72
        razmik72 11 Juli 2016 10:54
        +1
        Lan minangka penulis sing dihormati ndeleng skenario hipotetis perang nuklir-2016. Aku tau nulis ing VO yen pembangunan kutha sing padhet ing Rusia lan, mung nyebabake rong lusin, ora luwih, serangan nuklir, bakal nyebabake ilang Rusia minangka siji. negara terpusat.
        1. Bongo
          11 Juli 2016 11:17
          +7
          Kutipan saka razmik72
          Lan minangka penulis sing dihormati ndeleng skenario hipotetis perang nuklir-2016. Aku tau nulis ing VO yen pembangunan kutha sing padhet ing Rusia lan, mung nyebabake rong lusin, ora luwih, serangan nuklir, bakal nyebabake ilang Rusia minangka siji. negara terpusat.

          Nalika nglamar loro puluhan ora bakal mimpin ora Nanging, dina iki ora mungkin perkara kasebut diwatesi kanggo ijol-ijolan rong rolas ICBM. ora Nanggepi "mitra" jaban rangkah senjata nuklir bakal digunakake tanpa watesan. China iku prakara liyane. Yen ana agresi saka China, kita kudu nggunakake senjata nuklir taktis ing wilayah kita supaya ora nyebabake konflik skala lengkap.
          Waca iki, mungkin sampeyan lan pembaca liyane bakal kasengsem:umur nuklir
          1. razmik72
            razmik72 11 Juli 2016 12:55
            0
            Dear Sergey, aku wis nyoba mangsuli sampeyan kaping pindho, nanging sensor otomatis (kaping pisanan aku nemoni iki) ora ngidini komentarku, ketoke nganggep cedhak karo bebener. eseman .Dadi aku ora bisa mangsuli sampeyan, aku mung bakal ngomong yen ing AS ora ana pembangunan kutha sing padhet (single-crita Amerika) lan serangan bom sing padha ora bakal kritis kanggo AS.
            1. Bongo
              11 Juli 2016 13:07
              +5
              Kutipan saka razmik72
              Dear Sergey, aku wis nyoba kanggo njawab sampeyan kaping pindho, nanging sensor otomatis (kaping pisanan aku ketemu iki) ora ngidini komentarku liwat, ketoke nganggep iku cedhak karo bebener. Dadi aku ora bisa njawab sampeyan, aku bisa mung ngomong yen Amerika Serikat ora dadi kandhel pembangunan kutha (single-crita Amerika) lan serangan saka jumlah padha bom ora kritis kanggo Amerika Serikat.

              Dear Mher, ora mungkin konflik skala lengkap bakal diwatesi mung rong puluhan warheads. Saliyane "Amerika siji-crita" ing Amerika Serikat, ana sawetara megacity. Miturut data Amerika, salvo rudal saka SSBN pr.667BRDM bisa mateni nganti 6 yuta wong Amerika. Saliyane kutha, lapangan udara penerbangan strategis, pangkalan SSBN, titik kontrol, lan liya-liyane kalebu target prioritas.
            2. Saksi 45
              Saksi 45 11 Juli 2016 13:55
              +7
              Kanggo kelanjutan perang, sanajan nuklir, dudu kapadhetan pembangunan kutha sing duwe peran, lan ing kutha-kutha gedhe ing Amerika, ora kurang saka panyebaran pasukan lan sarana sing pas wektune menyang ruang paling gedhe, kalebu langsung. pasukan striking piyambak, uga komando lan kontrol pusat lan komunikasi, nanging kene ing syarat-syarat gadhah wilayah gedhe, Rusia duwe kauntungan. Ing wektu sing kaancam, kita duwe kesempatan kanggo nyebarake lan maneuver pasukan kasebut, lan ora nyopir menyang struktur kutha sing padhet.
        2. bumble
          bumble 11 Juli 2016 21:34
          +1
          Aku maca nang endi wae sing njupuk 19 bledosan nuklir kanggo numpes Britain minangka negara, bab 40 kanggo Prancis, 250 kanggo Amerika Serikat, 500 kanggo Rusia, pusat diwakili dening Welasan lan bisa uga atusan industri.
      2. Rus2012
        Rus2012 11 Juli 2016 11:41
        +3
        Kutipan saka Bongo.
        Nyatane

        tak ulangi...
        Iku ndadekake pangertèn kanggo ngirim materi ing forum VO kanggo diskusi luwih pepek. Saka wektu kanggo wektu, mbenerake penulis.

        Iku seng di pengeni kanggo melu sabisa "melu" ing acara tnm.
        Ing sawijining wektu, diskusi kasebut dianakake ing forum rusarmz (sayange, akeh diskusi lan tautan sing ilang).

        Iku seng di pengeni kanggo narik kawigaten sing interested "saka sisih liyane." Tuladhane - Martin Troll
        https://www.flickr.com/photos/martintrolle/sets/72157621696357587/
    2. Leto
      Leto 11 Juli 2016 08:01
      +6
      Kutipan saka T.I.T.
      pira sing wis kesusu, ing MT?

      Sergey kanthi wicaksana nyingkirake masalah kerusakan sing disebabake dening BR Amerika ing infrastruktur USSR lan sistem kontrol. Kang menehi kritik dening cara aviation Russian inflicts online serangan jero menyang bawana Amérika Lor, luwih saka 300 warheads nuklir saka macem-macem kapasitas ora nimbulaké gawe piala, ora kanggo komunikasi, utawa kanggo angkatan bersenjata saka USSR ... Iki ing lengkap. absen ing taun 1962. "Sistem Peringatan Rudal".
      Sawise diluncurake ICBM, Penerbangan Jarak Jauh Soviet melu. Thanks kanggo dispersal ing airfields alternatif, paling saka pengebom Tu-95, 3M, M-4, Tu-16 lan pengebom piston Tu-4 sing lawas bisa slamet.

      Aku kepingin weruh apa jenis "spare" iku? Panggonan ing ngendi para ahli strategi adhedhasar luwih saka sing dikenal dening Amerika, lan Priluki lan Semipalatinsk karo Engels mesthi nampa megaton kanthi lengkap, kaya Mozdok, saka ngendi penulis nulis:
      Rong skuadron Tu-16 sing mangkat saka lapangan udara Mozdok nuju menyang Turki

      Ing panggonan Mozdok, mung bakal ana reruntuhan, lan kabeh "rong skuadron" Tu-16 bakal diobong ing geni atom.
      PS: Sergey, apa impuls EM saka bledosan nuklir udhara tumindak kanthi selektif? Inggih, sampeyan njlèntrèhaké carane dheweke ngethok elektronik mungsuh, lan maneh, luwih saka 300 ICBM ora bisa nindakake iki liwat USSR lan ahli strategi hipotetis lepas landas kanthi bebas, kabeh iku OK karo navigasi, instrumen bisa digunakake, lan sistem pertahanan udara USSR bisa digunakake. tanpa cacat...
      1. Bongo
        11 Juli 2016 08:16
        +6
        Kutipan saka leto
        Sergey kanthi wicaksana nyingkirake masalah kerusakan sing disebabake dening BR Amerika ing infrastruktur USSR lan sistem kontrol. Kang menehi kritik dening cara aviation Russian inflicts online serangan jero menyang bawana Amérika Lor, luwih saka 300 warheads nuklir saka macem-macem kapasitas ora nimbulaké gawe piala, ora kanggo komunikasi, utawa kanggo angkatan bersenjata saka USSR ... Iki ing lengkap. absen ing taun 1962. "Sistem Peringatan Rudal".

        Ivan, sugeng siang!
        Matur nuwun kanggo kritik sing mbangun!
        Ing angkatan bersenjata, ana lan ana sistem introduksi. Iki utamané bener kanggo pasukan nuklir strategis. Sawise nampa misi pertempuran, contone, resimen DA ora perlu kontrol terus-terusan. bab sembarang gawe piala, sampeyan entuk bungah, utawa sampeyan ora maca 1 bagean banget kasebut kanthi teliti,.
        Kutipan saka leto
        Aku kepingin weruh apa jenis "spare" iku?

        Aku ora bakal mbukak rahasia gedhe, nanging sajrone "periode kaancam", umume pesawat tempur, kalebu YES, dipindhah menyang lapangan udara alternatif, utamane iki minangka landasan udara sipil sing ana sawetara ing USSR.
        Kutipan saka leto
        Ing panggonan Mozdok, mung bakal ana reruntuhan, lan kabeh "rong skuadron" Tu-16 bakal diobong ing geni atom.

        Aja lali yen ora ana senjata sing paling dipercaya, utamane ing taun 1962, nalika ora akeh hulu ledak. Ing kasus iki, aku nerusake saka kasunyatan yen ing acara karusakan saka paling saka IRBM Amérika dening serangan pisanan Soviet, akeh fasilitas strategis Soviet bisa slamet.
        Kutipan saka leto
        Inggih, sampeyan njlèntrèhaké carane dheweke ngethok elektronik mungsuh, lan maneh, luwih saka 300 ICBM ora bisa nindakake iki liwat USSR lan ahli strategi hipotetis lepas landas kanthi bebas, kabeh iku OK karo navigasi, instrumen bisa digunakake, lan sistem pertahanan udara USSR bisa digunakake. tanpa cacat...

        Aku bakal mangsuli kanthi kutipan saka bagean pisanan:
        Terobosan para pengebom Amerika uga difasilitasi dening ionisasi atmosfer sawise pirang-pirang bledosan nuklir; radar Soviet adhedhasar lemah sing isih urip asring ora weruh target udara amarga gangguan.

        Kajaba iku, ing pungkasan 50s ing Amerika Serikat, teknologi semikonduktor wis massively digunakake ing peralatan militer, lan, sing ngerti, iku luwih rentan kanggo pulsa elektromagnetik dibandhingake teknologi lamp.
        1. Leto
          Leto 11 Juli 2016 09:31
          +2
          Kutipan saka Bongo.
          Aku ora bakal mbukak rahasia gedhe, nanging sajrone "periode kaancam", umume pesawat tempur, kalebu YES, dipindhah menyang lapangan udara alternatif, utamane iki minangka landasan udara sipil sing ana sawetara ing USSR.

          Ing taun 1962? Saiki ana sawetara lapangan udara sing bisa nampa Tu-95 (kalebu sipil), lan ing taun 1962. lan malah luwih. Ya, ayo ngomong sampeyan bisa nyusul Tu-95 lan M-4, nanging kepiye carane nyusul infrastruktur, alat verifikasi, tanker, bahan bakar? Apa bab bom atom? Kepiye cara panyimpenan? Iki dudu FAB biasa ... Elinga yen ALL kutha gedhe kena karusakan, lan lapangan udara (sipil) sing bisa didhasarake ahli strategi mung karo dheweke.
          Amerika deklasifikasi rencana perang mung ing 1956. lan ing
          Rencana kasebut dhewe lan rong dhaptar sing digandhengake karo Komando Udara Strategis AS (SAC) ing taun 1956: saben dhaptar ngemot luwih saka sewu target. Sing pisanan kalebu lapangan udara militer, ing kaloro - obyek liyane, kalebu pabrik, komplek industri lan kabeh kutha, tundhuk "karusakan sistematis".

          Cetha yen wektu iku ICBM mung ana ing pembangunan lan ora ana ing daftar target, nanging ing taun 1962. padha temenan katon ana minangka prioritas bebarengan karo airfields.

          Kutipan saka Bongo.
          Aja lali yen ora ana senjata sing paling dipercaya, utamane ing taun 1962, nalika ora akeh hulu ledak.

          Amerika wis nyedhaki sewu. Babagan linuwih ... Contone, akeh ICBM Amerika sing dinonaktifake kasil digunakake kanggo tujuan sing relatif tentrem.

          Kutipan saka Bongo.
          Ing kasus iki, aku nerusake saka kasunyatan yen ing acara karusakan saka paling saka IRBM Amérika dening serangan pisanan Soviet, akeh fasilitas strategis Soviet bisa slamet.

          Sampeyan diterangake serangan ing IRBM Amérika ing Eropah lan Turki lan serangan retaliatory saka SSBNs Amérika, nanging nggunakake SSBNs unambiguously (Jaminan!) Tegese partisipasi ing konser iki ICBM dumunung ing wilayah US lan serangan udhara sakteruse ing USSR.
          Ing kasus iki, kemungkinan "urip" cukup kurang. Lan ngelingi yen Penkovsky nyerahke kabeh fasilitas strategis, kemungkinan iki minimal.
          Sing. sawise sawetara serangan saka SSBN lan wilayah AS, ora ana operasi tempur sing diatur dening penerbangan Soviet sing bisa ditindakake.
          1. Falcon
            Falcon 11 Juli 2016 11:13
            +7
            Kutipan saka leto
            Ing taun 1962? Saiki ana sawetara lapangan udara sing bisa nampa Tu-95 (kalebu sipil), lan ing taun 1962. lan malah luwih. Inggih, sampeyan bisa nyusul Tu-95 lan M-4


            Ing ngisor iki sawetara lapangan udara sing bisa nampa ahli strategi (disaring murni nganggo landasan pacu)

            Kutipan saka leto
            nanging piye carane nyusul prasarana, sarana verifikasi, tanker, cadangan wong akeh? Apa bab bom atom? Kepiye cara panyimpenan?


            Ya, ana bahan bakar ing saben lapangan udara, lan infrastruktur panyimpenan lan pangiriman. Simpenan bom langsung dimuat lan ninggalake + pirang-pirang An-12 ing nguber.
            Priksa kabeh sing ana ing kapal dening insinyur (anggota kru sing paling pinter eseman
            ). Kaslametan pesawat kasebut minangka perkara pungkasan sing kudu sampeyan pikirake. Amarga ing sawetara menit bisa uga ora bakal mabur saka ngendi.
            1. Bongo
              11 Juli 2016 12:02
              +5
              Kutipan: Falcon
              Simpenan bom langsung dimuat lan ninggalake + pirang-pirang An-12 ing nguber.

              Sampeyan seneng banget karo An-12 Kirill, dheweke ora ana ing taun 1962. Piston Il-12, Il-14 lan Tu-4 bakal digunakake minangka transporter.
              1. Rus2012
                Rus2012 11 Juli 2016 12:11
                +5
                Kutipan saka Bongo.
                Sampeyan seneng banget karo An-12 Kirill, dheweke ora ana ing taun 1962. Piston Il-12, Il-14 lan Tu-4 bakal digunakake minangka transporter.

                ... kanthi cara, miturut hukum lan peraturan Soviet, dilarang banget kanggo ngeterake senjata nuklir kanthi udhara. Mung - kanggo tujuan dimaksudaké, i.e. kanggo hit!
                1. Bongo
                  11 Juli 2016 12:17
                  +5
                  Kutipan: Rus2012
                  ... kanthi cara, miturut hukum lan peraturan Soviet, dilarang banget kanggo ngeterake senjata nuklir kanthi udhara. Mung - kanggo tujuan dimaksudaké, i.e. kanggo hit!

                  Aku ngerti babagan iki yaUga ing USSR, ora kaya Amerika Serikat, bom jarak jauh ora patroli nganggo senjata nuklir ing kapal. Nanging ing mangsa perang, aturan iki meh ora bakal diamati.
                  1. Rus2012
                    Rus2012 11 Juli 2016 12:36
                    +3
                    Kutipan saka Bongo.
                    Aku ngerti babagan iki, nanging ing jaman perang, aturan iki ora bakal ditindakake.

                    tugas transportasi lan panentu iku karya 12GUMO. Lan padha makarya, i.e. kasedhiya miturut algoritma sing disedhiyakake: senjata nuklir wis ana ing ngendi perlu, ing ngendi IT ora ana - operator ora dikirim ing kana ...
              2. Amuret
                Amuret 11 Juli 2016 14:02
                +5
                Kutipan saka Bongo.
                Kutipan: Falcon
                Simpenan bom langsung dimuat lan ninggalake + pirang-pirang An-12 ing nguber.

                Sampeyan seneng banget karo An-12 Kirill, dheweke ora ana ing taun 1962. Piston Il-12, Il-14 lan Tu-4 bakal digunakake minangka transporter.

                Sergey! Dheweke uga kelalen "Shed" An-8. Ing wektu iku, padha wis rampung prodhuksi, wis dirilis 151 mobil.
            2. Leto
              Leto 11 Juli 2016 13:24
              0
              Kutipan: Falcon
              Ing ngisor iki sawetara lapangan udara sing bisa nampa ahli strategi (disaring murni nganggo landasan pacu)

              Apa sampeyan bisa sumpah (aku malah ora ngerti apa sing suci kanggo sampeyan) yen obyek sing dituduhake ana ing 1962 lan duwe landasan pacu sing bisa nampa Tu-95?

              PS: supaya basa Tu-95 dikenal, padha luwih cilik tinimbang sing dituduhake. Kanggo 1962 ana malah luwih sithik.
              1. Falcon
                Falcon 11 Juli 2016 14:18
                +5
                Kutipan saka leto
                Apa sampeyan bisa sumpah (aku malah ora ngerti apa sing suci kanggo sampeyan) yen obyek sing dituduhake ana ing 1962 lan duwe landasan pacu sing bisa nampa Tu-95?


                Yen mung getih ...

                Kutipan saka leto
                PS: supaya basa Tu-95 dikenal


                Lan ing kene panggonan-panggonan BASING, nalika kita ngomong babagan panggonan DISTRIBUSI. Padha duwe umum - mung kudu ana dawa landasan pacu lan lapisan.
          2. Bongo
            11 Juli 2016 11:20
            +4
            Kutipan saka leto
            Ing taun 1962? Saiki ana sawetara lapangan udara sing bisa nampa Tu-95 (kalebu sipil), lan ing taun 1962. lan malah luwih. Inggih, umpamane sampeyan bisa nyusul Tu-95 lan M-4, nanging kepiye carane nyusul infrastruktur kasebut,

            Mulane postingan kasebut ujar:
            Kanggo sawetara alasan, ana kangelan karo preparation kanggo bola-bali ngebom ngebom melu ing serangan ing bawana Amérika Lor, lan 29 pengebom Soviet melu ing sorties ing Oktober 30-19.
            Kutipan saka leto
            Amerika wis nyedhaki sewu. Babagan linuwih ... Contone, akeh ICBM Amerika sing dinonaktifake kasil digunakake kanggo tujuan sing relatif tentrem.

            Jumlah operator ing sisih ing bagean 1 dituduhake. Umumé, aku nyaranake ngenteni bagean 3rd. hi
            1. Rus2012
              Rus2012 11 Juli 2016 12:02
              +5
              Kutipan saka Bongo.
              Ing taun 1962? Saiki ana sawetara lapangan udara sing bisa nampa Tu-95 (kalebu sipil), lan ing taun 1962. lan malah luwih. Inggih, umpamane sampeyan bisa nyusul Tu-95 lan M-4, nanging kepiye carane nyusul infrastruktur kasebut,
              Mulane postingan kasebut ujar:

              ... ehhh, tuan-tuan, kanca-kanca ...
              Infrastruktur kanggo nampa lan nglayani DA (lapangan udara "mlumpat") digawe maneh ing jaman Tu-4. ngguyu
              Tuladhane -
              Gudym (Anadyr-1, Magadan-11) minangka tilas pangkalan Soviet lan Rusia.
              Pangkalan operator rudal ing lapangan udara Anadyr lan mung sepuluh kilometer saka lapangan udara minangka pangkalan panyimpenan kanggo rudal nuklir lan kutha militèr Anadyr-1, uga dikenal minangka basa umum Gudym.

              Basis lemah (Obyek "C") dibangun ing taun 1958, ing taun 1961 njupuk tugas tempur.

              Tujuan fasilitas kasebut yaiku panyimpenan lan pangopènan rutin senjata nuklir (nuclear warhead, nuclear warhead). Dilaporake menyang Direktorat Utama 12 Kamentrian Pertahanan USSR.

              Obyek kasebut minangka struktur lemah otonom kanthi dawane 996 meter, kanthi akeh cabang budheg sing kapisah sing ora ana metu liyane, nduweni proteksi anti-nuklir lengkap (ing pitakonan, akeh ventilasi). Ing njero, dipérang dadi bagéan miturut tingkat akses kanggo personel; transportasi barang ditindakake kanthi mobil listrik ing jalur sepur lemah sing sempit. Ana 2 portal mlebu tengah kanthi lawang mobil multi-ton.


              Welasan pangkalan kasebut dibangun ing sadawane perimeter USSR ...
              1. Rus2012
                Rus2012 11 Juli 2016 13:07
                +1
                Kutipan: Rus2012
                Welasan pangkalan ing keliling USSR dibangun ...


                BTW babagan topik -
                Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia nyatakake yen ing wilayah Arktik, karya konstruksi lan pemugaran ditindakake ing sepuluh lapangan udara sing digunakake kanggo kabutuhan militer.

                Kamentrian Pertahanan Rusia, sajrone sawetara taun kepungkur, wis tambah akeh ing wilayah Lor Jauh, Timur Jauh lan Siberia. Kepemilikan kutub kontinental negara maju: infrastruktur omah berkembang, bakal nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake kanggo udakara 20 ewu karyawan departemen, bebarengan karo kulawarga lan warga sipil sing kerja ing obyek departemen.

                Ing 2016, kantor Kementerian Pertahanan nambahake, direncanakake ngirim luwih saka satus ewu ton kargo menyang garis lintang Arktik. Kang bakal digunakake kanggo mbangun mercusuar, unit militèr lan infrastruktur ing pulo jejer.
                Rekonstruksi lapangan udara, utamane, ditindakake ing wilayah Murmansk (Severomorsk-1), ing pulo Alexandra Land, ing wilayah Arkhangelsk (Rogachevo), ing Yakutia (Tiksi).

                Kajaba iku, dokumentasi disiapake kanggo rekonstruksi Murmansk "Severomorsk - 3", "Nanyan-Mar" ing Nenets Autonomous Okrug, "Vorkuta" ing Republik Komi lan "Anadyr" ing Semenanjung Chukchi.


                Sing. "kabeh wis normal maneh..."
            2. Leto
              Leto 11 Juli 2016 13:22
              +3
              Kutipan saka Bongo.
              Umumé, aku nyaranake ngenteni bagean 3rd.

              Butut TANKS?
              1. Bongo
                11 Juli 2016 13:23
                +4
                Kutipan saka leto
                Butut TANKS?

                Singkat banget...
          3. Operator
            Operator 11 Juli 2016 13:25
            +3
            Penulis artikel kasebut salah ing bab utama - kabeh unit rudal lan penerbangan Angkatan Bersenjata USSR, sing dilengkapi senjata nuklir strategis lan taktis, bakal tumindak sawise serangan Amerika nyegah ing GSVK. ahead saka kurva miturut rencana lan tujuan sing wis ditemtokake.

            Kabar serangan kasebut bakal liwat saluran radio lan komunikasi kabel sing durung dipateni.

            Rudal balistik jarak cendhak, medium lan intercontinental, sing ana ing tugas tempur, bakal ninggalake posisi peluncuran sajrone 5-30 menit. Bombers (Tupolev, Myasishchev, Ilyushin) bakal lepas landas saka lapangan udara permanen lan sementara sajrone 15-30 menit.

            Sampeyan bisa numpes operator mung ing interval wektu iki. Nanging, rencana AS mung nyedhiyakake serangan marang GSVK kanggo lokalisasi konflik militer. Mulane, kabeh pasukan nuklir saka USSR bakal murub ing target predetermined tanpa mundhut (kajaba, mesthi, pesawat ngebom, kang durung break liwat pertahanan udara).

            Aku nandheske yen serangan Amerika ing Kuba direncanakake bakal ditindakake kanthi senjata konvensional nganti serangan nuklir pisanan saka rudal balistik sing isih urip, rudal jelajah utawa pengebom sing ana ing pembuangan Pliev.

            Lan iki menehi wiwitan 30 menit kanggo pasukan nuklir Soviet sing ditugasake ing wilayah USSR lan Eropa Timur kanggo miwiti lan mateni. Dadi nalika rudal Amerika ditembakake maneh, kabeh rudal lan pangkalan udara USSR bakal kosong.
            1. Rus2012
              Rus2012 11 Juli 2016 13:37
              +6
              Quote: Operator
              Aku nandheske yen serangan Amerika ing Kuba direncanakake bakal ditindakake kanthi eksklusif karo senjata konvensional, nganti serangan nuklir pisanan saka rudal balistik sing isih urip, rudal jelajah utawa pengebom sing ana ing pembuangan Pliev.

              Lan iki menehi wiwitan 30 menit kanggo pasukan nuklir Soviet sing ditugasake ing wilayah USSR lan Eropa Timur (kanggo diluncurake lan lepas landas). Dadi nalika rudal Amerika diluncurake, kabeh rudal lan pangkalan udara USSR bakal kosong.

              ... Yankees ora ngarep-arep lan ORA SIAP nampa hulu ledak nuklir saka Kuba ing wilayahe, militere banget nyiapake kanggo invasi Kuba:
              - ora ngerti nomer nyata l / s saka Angkatan Bersenjata Soviet ing pulo lan kabisan.
              - ora ngerti lokasi RSD ing pulo
              - ora ngerti babagan anané senjata nuklir taktis Soviet ing pulo kasebut

              Kajaba iku, kemampuan Angkatan Udara ing perang udhara jelas dikenal - yaiku Perang Korea lan Vietnam.
              Iku ngulandara lengkap ing bagean. Mung D. Kennedy lan bagéan saka panyiapan sing tetep relatif realis. Iki nylametake dheweke ...
              1. Operator
                Operator 11 Juli 2016 14:11
                +2
                Aku ora setuju: eskalasi konflik militer konvensional (diwiwiti karo introduksi blokade militer Kuba) dadi konflik militer nuklir (sawise serangan nuklir Pliev kanggo nanggepi invasi Amerika ing Kuba) dicegah sacara eksklusif dening analis pemerintah Amerika (" ahli strategi sofa").

                Dheweke nglaporake marang Presiden Amerika Serikat babagan ramalan negatif babagan asil Perang Dunia Ketiga (kehilangan warga sipil AS sing ora bisa ditampa, ilang Eropa Kulon, Timur Tengah lan Asia Tenggara).

                Ing basis saka kang presiden nyuwil mati pecandu saka invasi Kuba saka Joint Kepala Staf lan digawe tentrem karo USSR ing syarat-syarat bebarengan ono gunane.
              2. DimerVladimer
                DimerVladimer 11 Juli 2016 16:00
                +1
                Kutipan: Rus2012
                Yankees ora ngarep-arep lan ora siyap nampa hulu ledak nuklir saka Kuba ing wilayahe, militer banget nyiapake kanggo invasi Kuba:
                - ora ngerti nomer nyata l / s saka Angkatan Bersenjata Soviet ing pulo lan kabisan.
                - ora ngerti lokasi RSD ing pulo
                - ora ngerti babagan anané senjata nuklir taktis Soviet ing pulo kasebut


                iku ora nggatekake sejarah
                Wiwit tingkat ancaman maksimum diumumake, ahli strategi B-52 tugas ing udhara, yaiku, ora bisa ditabrak ing lapangan udara.
                Armada ora ana ing pangkalan - luwih saka 180 kapal nindakake blokade Kuba.
                1. Rus2012
                  Rus2012 11 Juli 2016 16:11
                  +2
                  Kutipan: DimerVladimer
                  Wiwit woro-woro tingkat ancaman maksimum, ahli strategi B-52 wis tugas ing udhara

                  ... apa strategists padha tugas ing udhara? Ing ngendi lan nganggo senjata apa?
                  Lan apa "ancaman maksimum" lan nalika diumumake?

                  PS: Yankees "mung" arep nyerang Kuba, ing ngendi "senjata nuklir ora dipasang ing siyaga", ora?
        2. Vadim237
          Vadim237 11 Juli 2016 22:17
          -2
          Jeblugan bom hidrogen 9 megaton ing latar mburi pesawat mabur -EMP ora bisa digunakake, pesawat mabur, kamera bisa digunakake -https://www.youtube.com/watch?v=s6PGZ4yiJqY
          1. DimerVladimer
            DimerVladimer 12 Juli 2016 10:57
            +1
            Kutipan: Vadim237
            Jeblugan bom hidrogen 9 megaton ing latar mburi pesawat mabur -EMP ora bisa digunakake, pesawat mabur, kamera bisa digunakake -https://www.youtube.com/watch?v=s6PGZ4yiJqY


            Yaiku, miturut pendapat sampeyan - pengebom strategis - operator senjata nuklir sanalika sawise ngeculake senjata nuklir taktis, apa dheweke bisa lolos saka radiasi elektromagnetik utawa tiba kaya watu?

            Jeblugan senjata nuklir taktis kudu kedadeyan ing sacedhake bom (10-12 km) supaya bisa nyebabake karusakan ing operator kasebut.
            1. Vadim237
              Vadim237 12 Juli 2016 21:18
              -1
              Ora, Maksudku EMP ora mengaruhi peralatan, yaiku, ora bakal nggawa karusakan sing signifikan kanggo elektronik.
      2. Kurasawa
        Kurasawa 11 Juli 2016 09:04
        +2
        Amerika malah ora ngerti apa sing kedadeyan ing Kuba ing irunge, lan kasunyatane dheweke ngerti kabeh babagan lapangan udara, pangkalan cadangan lan resimen sing nyamar mung omong kosong. Oh, iki Amerika kabeh-kuat sing ngerti kabeh lan ora bisa dikalahake hehe. SW. Thanks kanggo penulis kanggo crita, kabeh banget wicaksana, ora tanpa imajinasi, tanpa apa-apa ing kasus kaya mengkono, ora ketompo carane)) Aku ngarep-arep kanggo nerusake ..... intrik iku gawe ketagihan, apa kanca-kanca Cina bakal menang. lan carane iku bakal nguripake metu. Tulus, Akira.
        1. Leto
          Leto 11 Juli 2016 09:33
          +2
          Kutipan saka Kurasava
          Amerika malah ora ngerti apa sing kedadeyan ing Kuba ing irunge.

          Ing endi dheweke mung nggawa sampeyan kaya ngono ... Kepiye carane "krisis Karibia" diwiwiti?

          1. Rus2012
            Rus2012 11 Juli 2016 11:02
            +3
            Kutipan saka leto
            Ing endi dheweke mung nggawa sampeyan kaya ngono ... Kepiye carane "krisis Karibia" diwiwiti?

            ... nanging padha nggawa sampeyan menyang ngendi? ngguyu
            Bandingake -


            Yankee Assumptions

            lokasi nyata
            Apa ana bedane?

            Saka kasunyatan sing jelas -
            Ing taun 1962, Amerika Serikat percaya yen ana ora luwih saka 10 Angkatan Bersenjata Soviet ing Kuba, nyatane, jumlah personel SA ngluwihi 45.
            Kajaba iku-
            ngelingi mantan kepala Staf Utama Pasukan Rudal Strategis, Kolonel Jenderal Viktor Yesin, nalika iku kepala staf ing resimen rudal ing Kuba -
            - Saliyane divisi rudal kaping 51, senjata nuklir taktis uga dikirim menyang pulo Kuba:
            80 warheads nuklir kanggo FKR1 ngarep-line cruise pluru, 6 bom atom kanggo
            Pengebom Il28 lan 6 hulu ledak nuklir kanggo rudal taktis Luna. Kajaba iku, saben papat kapal selam diesel Project 641, sing ing 23 Oktober nyabrang garis pertahanan anti-kapal selam Amerika ing Bahama, duwe siji torpedo karo hulu ledak nuklir minangka bagéan saka muatan amunisi.

            Perlu dicathet yen Amerika ngerti yen Grup Pasukan Soviet ing Kuba nduweni senjata nuklir taktis mung ing taun 1992, nalika konferensi internasional dianakake ing Havana khusus kanggo acara Oktober 1962.


            Dadi, materi sing diwenehake ing bagean 1 malah kudu digarap maneh ing arah ngencengi tingkat BENCANA sing ditampa dening Amerika Serikat saka agresi marang Kuba -
            ... ing mratelakake panemume (lan sawetara rudal - para veteran Pasukan Rudal Strategis) ing umum, ing wayah esuk 30 Oktober (27 Oktober, dina D. Kenedy nggawe keputusan kanggo serangan udara ing Kuba + 2 dina. , sawise serangan kasebut kudu ditindakake ) - Amerika Serikat kanthi ora sengaja bakal nampa serangan pencegahan paksa dening USSR kanthi jumlah kira-kira 45 potongan: 10-12 R-12 saka Kuba (sajrone setengah jam utawa jam saka wayahe Angkatan Udhara Yankee wiwit nyerang wilayah udara), 4 R-7, nganti 30 - R -16 (isih sajrone jam sawise detonasi pisanan saka hulu ledak nuklir ing Hemisfer Kulon) ...

            Umume panyiapan AS saiki ora disiapake kanggo acara kasebut.
            Dheweke nganggep skenario sing beda: numpes / mbuwang 5 ewu. kontingen (malah ing iki padha mistaken) karo RSD saka USSR Angkatan Bersenjata saka Kuba ora siap kanggo mburi. Bukak senjata nuklir taktis ing Eropa yen ana kampanye Soviet "asimetris" menyang pesisir Atlantik kanggo nanggepi invasi Kuba. Gunakake ultimatum sing diumumake babagan panggunaan SNS suppressive marang USSR yen tumindak luwih lanjut diterusake kanthi misil "ora sampurna". Sing. mundhak munggah tangga kanthi nambah ...

            Apa sing kedadeyan, paling ora kudu diwujudake ... kanggo ngetung kerugian lan, njupuk iki, mbangun tindakan luwih lanjut. Ing babagan pengaruh kolosal mung ing pikiran, serangan preventif saka Soviet, kanggo bangsa Amerika, bisa dadi soko sing bisa dibandhingake - kanthi kejut moral marang wong Soviet nalika wiwitan Perang Dunia II ing taun 1941. lan babagan kerugian materi lan manungsa - ora bisa ditampa kanggo eksistensi negara kasebut ...
            1. Rus2012
              Rus2012 11 Juli 2016 11:16
              +5
              Kutipan: Rus2012
              Dadi, materi sing diwenehake ing bagean 1 malah kudu digarap maneh kanggo ngencengi tingkat BENCANA sing ditampa dening Amerika Serikat saka agresi marang Kuba.


              Sengaja, aku ora nganggep apa sing bakal kelakon ing Eropa lan jumlah pukulan sing ditampa dening USSR ing tahap pisanan iki.

              Secara teoritis, wiwit ICBM USSR diluncurake, kira-kira 400-500 ICBM kudu diluncurake ing fasilitas ing Eropa, Asia, lan Alaska. Lan nomer tartamtu saka "gelombang pisanan" kru YES (tugas ing "pit") saka airfields mlumpat, buyar ing wektu pas wektune sak "periode khusus" ing awal kanggo agêng-Oktober. Mesthine, dheweke "teka ing adegan aksi" sawise serangan ICBM-RSD, sing ngresiki langit saka pertahanan udara ...

              Kanggo "serangan balas dendam" saka Angkatan Bersenjata AS, banjur, bakal gumantung banget marang efektifitas serangan saka ICBM-RSD Soviet. R-7 bakal nyerang "kotak": New York, Los Angeles, San Francisco, Texas. R-16 - kanggo target sing luwih cilik, nanging luwih mbebayani: pos komando lan pusat kontrol, pangkalan SNS ...

              Akibaté, ing umum, ternyata Amerika Serikat sajrone "krisis Karibia" ngetutake kedadeyan kasebut selangkah. Soviet - tindak miturut rencana penyebaran sing wis ditemtokake, ngalih menyang algoritma perang wesi - yen ana konflik kepentingan karo kabijakan AS.

              Amerika Serikat - ora ngerti babagan kahanan nyata ing pulo kasebut, nyoba nglawan tumindak sing dites nalika Perang Dunia II - serangan udara sing akeh banget ing formasi sing cedhak. Efektivitas tumindak kasebut bisa dinilai saka kasunyatan Perang Korea lan Vietnam ...

              Wangsulan: Bab ingkang nemtokake ing kahanan iki sing USSR dipeksa kanggo inflict "PREVENTIVE STRIKE". Lan sing paling penting, Angkatan Bersenjata USSR wis siyap lan bisa nindakake iki.
              1. Leto
                Leto 11 Juli 2016 11:26
                +2
                Kutipan: Rus2012
                R-7 bakal nyerang "kotak": New York, Los Angeles, San Francisco, Texas. R-16 - kanggo target sing luwih cilik, nanging luwih mbebayani: pos komando lan pusat kontrol, pangkalan SNA ...

                Mangga nunjukaké sarana siap kanggo ngirim jotosan diterangake kanggo sampeyan. Jumlah situs peluncuran sing siap diluncurake ICBM. USSR tegese.

                Kutipan: Rus2012
                Kanggo "serangan balas dendam" saka Angkatan Bersenjata AS, banjur, bakal gumantung banget marang efektifitas serangan saka ICBM-RSD Soviet.

                Amerika Serikat wiwit masang sistem peringatan dini ing taun 1960. nyelehake radar AN / FPS-49 ing tugas tempur ing Alaska lan ing Inggris. Mulane, serangan retaliatory ora gumantung ing efektifitas rudal Soviet.
                1. Rus2012
                  Rus2012 11 Juli 2016 12:14
                  0
                  Kutipan saka leto
                  Mangga nunjukaké sarana siap kanggo ngirim jotosan diterangake kanggo sampeyan. Jumlah situs peluncuran sing siap diluncurake ICBM. USSR tegese.

                  apik pak...
                  Aku menehi saran supaya maca kabeh komentar (kalebu mine) menyang bagean pisanan saka materi iki. Ing kana, jumlah RSD-ICBM sing siap tempur diwenehake kanthi rinci ing nomer ...

                  Yen kesed, paling ora elinga iki -

                  Kelingan mantan Kepala Staf Utama Pasukan Rudal Strategis, Kolonel Jenderal, pensiunan Viktor ESIN:
                  Amerika Serikat ngluwihi Uni Soviet ing rudal balistik antarbenua kanthi 3,1 kali (Amerika Serikat duwe 151 unit, USSR - 48), kanggo misil balistik jarak menengah, tekan wilayah siji lan sijine, - 2,9 kaping (Amerika Serikat duwe 105 unit ing Turki, Italia lan Inggris Raya, USSR duwe 36 unit ing pulo Kuba), kanggo pengebom strategis - meh 3 kali (Amerika Serikat duwe 615 unit, USSR duwe 208 unit. unit). Mung kanggo rudal balistik
                  kapal selam duwe persamaan kira-kira: AS duwe 96 unit, USSR duwe 80.
                  1. Leto
                    Leto 11 Juli 2016 13:41
                    0
                    Kutipan: Rus2012
                    Amerika Serikat ngluwihi Uni Soviet ing rudal balistik antarbenua kanthi 3,1 kali (ing Amerika Serikat - 151 unit, ing USSR - 48), ing rudal balistik jarak menengah sing tekan wilayah siji-sijine - 2,9 kali (ing Amerika Serikat ing Turki. , Italia lan Inggris - 105 unit, USSR ing pulo Kuba - 36)

                    Bali menyang sajarah masalah, yaiku kronologi miturut Sergei:
                    1. AS pulverizing kabeh obyek ing Kuba, supaya nyabrang 36th IRBM dituduhake dening Umum.
                    2. USSR nyerang fasilitas strategis AS ing Eropah karo IRBMs sawijining, Sergei nggawe cathetan sing ora kabeh fasilitas padha numpes, nanging iki rodo debatable.
                    3. Amerika Serikat nyerang IRBM karo SLBM ing wilayah USSR, diikuti dening serangan udara dening strategis Amerika (lan ora mung, kaya aku ngerti) penerbangan ing USSR.

                    Saka ing ndhuwur, ana akeh masalah sing kontroversial, contone, aku percaya yen Amerika wis nyerang USSR, dheweke ora bakal mbatesi awake dhewe ing SLBM. Nanging ora titik.

                    Apa sampeyan mikir yen USSR, duwe 48 ICBM, bisa nyerang maneh. Nalika aku ngerti, iki 48 uga kalebu 10 R-7 koi sing bisa diluncurake kanthi kabeh bantalan peluncuran ing Tyura Tam lan Plesetsk kasedhiya. Iku mbokmenawa naif kanggo pracaya sing Amerika ninggalake obyek iki tanpa manungsa waé? Apa Amerika ngerti babagan R-16? Mesthi padha ngerti, padha ngerti situs penyebaran, thanks kanggo Penkovsky, bakal padha ninggalake wong tanpa manungsa waé? Mesthi ora.

                    Ya, ayo padha bisa ngluncurake 30 R-16 ICBM ing Amerika Serikat, kepiye carane bisa mbantu?
                    1. Rus2012
                      Rus2012 11 Juli 2016 14:08
                      +1
                      Kutipan saka leto
                      Bali menyang sajarah masalah, yaiku kronologi miturut Sergei:
                      1. AS pulverizing kabeh obyek ing Kuba, supaya nyabrang 36th IRBM dituduhake dening Umum.


                      Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing aku ora penganut "sejarah alternatif" minangka presented dening penulis, Aku realis lan cukup menowo karo negara saka USSR ABRI ing hubungan kanggo 1962 saka macem-macem sumber.

                      Nanging, apa sing ditulis dening penulis S. Linnik bisa dadi basis kanggo nggawe ulang sejarah alternatif krisis Karibia liwat mata para peserta lan penggemar sejarah.
                      Napa kerangka iki bisa dilebokake ing papan umum lan wiwit ngrembug kanthi konstruktif kanthi fakta, tokoh, pendapat para peserta ...

                      Panemu saka sawetara veteran Pasukan Rudal Strategis, kalebu aku, babagan "krisis Karibia" yaiku -
                      gamble karo mlebu saka Angkatan Bersenjata AS - bakal mimpin kanggo serangan preemptive (ing maksimum jam) - munggah 15 RSD saka Kuba. Lan kanthi otomatis diluncurake (sajrone jam sabanjure) - serangan pencegahan nganti 40 ICBM (R-16, R-7) marang Amerika Serikat lan serangan 400-500 RSD ing wilayah negara satelit AS saka Eropa nganti Asia. ...

                      Kasunyatan manawa AS ORA SIAP kanggo bencana kasebut jelas kanggo kita ...

                      Nanging kanggo mangerteni pitakonan: pira, apa lan kapan - diwenehi apa kedaden, bakal padha fly bali kanggo kita, iku ndadekake pangertèn kanggo tokoh metu.
                      1. DimerVladimer
                        DimerVladimer 11 Juli 2016 15:20
                        +1
                        Kutipan: Rus2012
                        Panemu saka sawetara veteran Pasukan Rudal Strategis, kalebu aku, babagan "krisis Karibia" yaiku -
                        gamble karo mlebu saka Angkatan Bersenjata AS - bakal mimpin kanggo serangan preemptive (ing maksimum jam) - munggah 15 RSD saka Kuba. Lan kanthi otomatis diluncurake (sajrone jam sabanjure) - serangan pencegahan nganti 40 ICBM (R-16, R-7) marang Amerika Serikat lan serangan 400-500 RSD ing wilayah negara satelit AS saka Eropa nganti Asia. ...


                        Pitungan sing ora nyata - 3 pitung pisanan, sing tugas ing wiwitan, mesthi duwe wektu kanggo miwiti - dheweke bakal duwe wektu kanggo ngisi bahan bakar.
                        Lan iku kabeh - padha ora duwe wektu kanggo nginstal lan ngisi liyane saka pitu.
                        SEVEN minangka senjata serangan pertama - senjata pencegahan sing dituju ing kutha-kutha sandera AS paling gedhe. Sajrone krisis Karibia, dheweke mbayar maneh biaya - amarga malah 3 kutha multimillion-dollar wis karusakan sing ora bisa ditampa.
                      2. Rus2012
                        Rus2012 11 Juli 2016 16:15
                        +3
                        Kutipan: DimerVladimer
                        Pitungan sing ora nyata

                        Wong, sampeyan ora ngerti akeh!
                        Ing wayah wengi 27 ing 28 - ALL R-7 lan R-16, total nganti 40MBR saka serangan pisanan, bakal IN FULL BATTLE READINESS. R-16 - contone, ing 10 menit!
                        Kaya ALL RSD ing saindhenging USSR!
                      3. DimerVladimer
                        DimerVladimer 12 Juli 2016 11:02
                        +1
                        Kutipan: Rus2012
                        Wong, sampeyan ora ngerti akeh!
                        Ing wayah wengi 27 ing 28 - ALL R-7 lan R-16, total nganti 40MBR saka serangan pisanan, bakal IN FULL BATTLE READINESS. R-16 - contone, ing 10 menit!
                        Kaya ALL RSD ing saindhenging USSR!


                        Marang kula, carane sampeyan bisa nyiyapake ALL R-7 kanggo Bukak (muter metu, nginstal ing meja, ngisi bahan bakar), yen ana mung 3-4 meja Bukak apa (kalebu Plesetsk)?
                        Utawa aku bingung soko?
                      4. Rus2012
                        Rus2012 12 Juli 2016 11:36
                        +1
                        Kutipan: DimerVladimer
                        Utawa aku bingung soko?

                        ... padha mbukak nulis kanggo sampeyan - ana 7 LAUNCH STATIONS kanggo R-5: 3 ing "lor", loro ing sisih kidul (Tyuratam).
                        Nanging, siji ing Tyuratam dikuwasani dening roket "Martian", kang, d.b. nglengkapi maneh kanggo warhead nuklir, yen pesenan kanggo mbusak weker durung teka sadurungé.
                        Mulane, ing kasunyatan, 4 potong R-7 wis siyap kanggo diluncurake pisanan, total 5 potong ...
                      5. DimerVladimer
                        DimerVladimer 12 Juli 2016 11:46
                        +1
                        Kutipan: Rus2012
                        ... padha mbukak nulis kanggo sampeyan - ana 7 LAUNCH STATIONS kanggo R-5: 3 ing "lor", loro ing sisih kidul (Tyuratam).
                        Nanging, siji ing Tyuratam dikuwasani dening roket "Martian", kang, d.b. nglengkapi maneh kanggo warhead nuklir, yen pesenan kanggo mbusak weker durung teka sadurungé.
                        Mulane, ing kasunyatan, 4 lembar R-7 wis siyap kanggo peluncuran pisanan, total 5 lembar ..


                        + Aku ngakoni sampeyan bener.
                        Lan ing Plesetsk, divisi Pasukan Rudal Strategis, apa kabeh 4 diluncurake ing wektu kasebut bisa digunakake?
                      6. DimerVladimer
                        DimerVladimer 12 Juli 2016 11:43
                        +1
                        Kutipan: Rus2012
                        Wong, sampeyan ora ngerti akeh!
                        Ing wayah wengi 27 ing 28 - ALL R-7 lan R-16, total nganti 40MBR saka serangan pisanan, bakal IN FULL BATTLE READINESS. R-16 - contone, ing 10 menit!
                        Kaya ALL RSD ing saindhenging USSR!


                        ing kondisi siap pertempuran lengkap, bisa dianggep sing 4 R-7 saka Plesetsk padha siap-tempur lan bakal miwiti ing gelombang pisanan, lan karo sawetara kemungkinan padha isih bisa duwe wektu kanggo nginstal lan sijine tandha 2 liyane R. -7s saka peluncur Baikonur.
                        Secara total, maksimal 6 lembar R-7 (ora dingerteni manawa kabeh 4 peluncur Plesetsk ing wektu kasebut bisa digunakake).
                      7. Rus2012
                        Rus2012 12 Juli 2016 12:39
                        +3
                        Kutipan: DimerVladimer
                        kabeh 4 peluncur Plesetsk ing wektu iku bisa digunakake)

                        ... "Lawas" claims 3 R-7A ing Plesetsk. Senajan ana tenan 4 PS kanggo R-7.

                        Miturut cara, ing Plesetsk uga nggawa database 4 peluncur lemah R-16 ... Ing Tyuratam ana 3 peluncur, uga pasukan darat nalika iku.
                      8. DimerVladimer
                        DimerVladimer 12 Juli 2016 15:03
                        +1
                        Kutipan: Rus2012
                        "Lawas" claims 3 R-7A ing Plesetsk. Senajan ana tenan 4 PS kanggo R-7.

                        Miturut cara, ing Plesetsk uga nggawa database 4 peluncur lemah R-16 ... Ing Tyuratam ana 3 peluncur, uga pasukan darat nalika iku.


                        Thanks kanggo klarifikasi ing Plesetsk lan roket "Martian" ing Baikonur.
                        Tokoh sampeyan saka 4-5 potongan R-7 ing gelombang pisanan bisa uga.

                        Ana keraguan babagan kinerja kabeh 4 peluncur ing Plesetsk nalika iku.
                      9. DimerVladimer
                        DimerVladimer 12 Juli 2016 16:25
                        +1
                        Roket kasebut langsung diisi bahan bakar sadurunge diluncurake. Iku prosedur sing rumit lan dawa. Ing tingkat 170 ton, perlu kanggo nggawa 400 ton oksigen cair menyang roket. Digawe adhem nganti suhu ultra-rendah, kontak karo tank sing anget, langsung digodhog lan nguap. Total wektu persiapan kanggo peluncuran tekan jam rolas. Siaga tempur dijaga ora luwih saka wolung jam. Sawisé iku, bahan bakar wis lemes, lan kanggo sawetara wektu roket dadi produk logam sing rampung aman kanggo mungsuh.

                        Tanggal 16 Juli 1960, stasiun peluncuran ing Plesetsk kanthi mandhiri nggawe rong peluncuran latihan tempur. Iki minangka peluncuran pisanan sing ditindakake tanpa bantuan desainer.

                        Cacahe R-7 sing bertugas ing cedhak Plesetsk ora tau ngluwihi papat. Loro komplek peluncuran, yen perlu, bisa ngluncurake rudal tempur kanthi hulu ledak nuklir ing Baikonur. Ing pertengahan taun suwidakan, kabeh "sevens" ditarik saka layanan lan diganti dening rudal R-7A.
                        http://epizodsspace.airbase.ru/bibl/a-i-k/1998/4/pervov/mbr/mbr05.htm
                    2. DimerVladimer
                      DimerVladimer 11 Juli 2016 15:14
                      +1
                      Kutipan saka leto
                      Apa sampeyan mikir yen USSR, duwe 48 ICBM, bisa nyerang maneh. Nalika aku ngerti, iki 48 uga kalebu 10 R-7 koi sing bisa diluncurake kanthi kabeh bantalan peluncuran ing Tyura Tam lan Plesetsk kasedhiya. Iku mbokmenawa naif kanggo pracaya sing Amerika ninggalake obyek iki tanpa manungsa waé? Apa Amerika ngerti babagan R-16? Mesthi padha ngerti, padha ngerti situs penyebaran, thanks kanggo Penkovsky, bakal padha ninggalake wong tanpa manungsa waé? Mesthi ora.


                      cukup tengen - bantalan Bukak R-7 mesthi wis numpes ing Panggonan pisanan. Iki ora mine basis kanggo sampeyan - a "miss" senjata nuklir 1 km ing sadawane pad Bukak dianggep ngengingi target. Ing wektu krisis (aku bisa uga salah), mung telung P-7 sing bisa diluncurake ing wektu sing padha. Liyane bisa dibusak saka pitungan luwih, yen ora ana peluncur sing isih urip.
                      1. Rus2012
                        Rus2012 11 Juli 2016 16:16
                        +3
                        Kutipan: DimerVladimer
                        cukup tengen - bantalan Bukak R-7 mesthi wis numpes ing Panggonan pisanan. Iki ora mine basis kanggo sampeyan - a "miss" senjata nuklir 1 km ing sadawane pad Bukak dianggep ngengingi target. Ing wektu krisis (aku bisa uga salah), mung telung P-7 sing bisa diluncurake ing wektu sing padha. Liyane bisa dibusak saka pitungan luwih, yen ora ana peluncur sing isih urip.


                        ... omong kosong iki ora pantes dikomentari ...
                      2. DimerVladimer
                        DimerVladimer 12 Juli 2016 11:05
                        +1
                        Kutipan: Rus2012
                        ... omong kosong iki ora pantes dikomentari ...


                        Apa sampeyan bisa ngaturake wong bodho, ing ngendi papan peluncuran ing ngisor R-7 - bangunan raksasa sing ana ing kabeh peta Google, aktif lan darurat?
                        Miturut prakiraan konservatif, 1 nyambut gawe Plesetsk lan 2 nyambut gawe Baikonur
                      3. DimerVladimer
                        DimerVladimer 12 Juli 2016 11:28
                        +1
                        Nanging kudu ngerti babagan teknis pitakonan kasebut:
                        Kulawarga "R-7"
                        SK 17P32-5 (PU No. 5) (Gagarin wiwitan) Situs No
                        SK 17P32-6 (PU No. 6) No. Situs 31
                        (Aku mung kudu magang ing Baikonur)

                        lan ing Plesetsk nguripake liyane
                        Secara total, 3 potongan SEVENS bakal diwiwiti - dheweke ora bakal duwe wektu kanggo miwiti gelombang kapindho amarga wektu instalasi sing suwe, ngisi bahan bakar R-7
                        sampeyan ora ngerti babagan kahanan ing wektu kasebut
                      4. DimerVladimer
                        DimerVladimer 13 Juli 2016 13:21
                        +1
                        Kutipan: Rus2012
                        ... omong kosong iki ora pantes dikomentari ...


                        ... Senadyan sukses, para desainer ora bisa nyingkirake tumit Achilles saka rudal domestik. Nindakake tugas tempur ing kompleks peluncuran darat, dheweke tetep dadi target sing apik kanggo misil mungsuh. Amerika nilar risiko gedhe mabur pesawat mata-mata U-2. Intelijen antariksa nyedhiyakake dhata lengkap lan lengkap marang perintah AS babagan lokasi peluncur Soviet. Wektu penerbangan rudal Amerika ora ngluwihi telung puluh menit, dene sawetara sistem kita nduweni kesiapan tempur sing diukur ing jam (P-7 12 jam). Ing kahanan kasebut, uripe dadi masalah.

                        "Keamanan peluncuran lemah banget kurang. Sembarang rudal kita bisa dirusak dening jeblugan hulu ledak Amerika kanthi kapasitas siji megaton, diprodhuksi ing kadohan. limang kilometer. Ngelingi yen kabeh ICBM Amerika dilengkapi warheads kanthi kapasitas telung megaton, lan panyimpangan maksimum saka target ora ngluwihi telung kilometer, banjur ... ora ana kesempatan kanggo diluncurake maneh.
                        http://epizodsspace.airbase.ru/bibl/a-i-k/1998/4/pervov/mbr/mbr06.htm
                2. Rus2012
                  Rus2012 11 Juli 2016 12:21
                  0
                  Kutipan saka leto
                  Amerika Serikat wiwit masang sistem peringatan dini ing taun 1960. nyelehake radar AN / FPS-49 ing tugas tempur ing Alaska lan ing Inggris. Mulane, serangan retaliatory ora gumantung ing efektifitas rudal Soviet.

                  nggih pak, mangga wangsulan pitakon:
                  lan nalika padha sijine menyang operasi, i.e. ditugasake?

                  Pitakonan liyane - menehi algoritma kanggo operasi sistem bebaya lan unit rudal. Ing jam-menit sinyal maringaken lan Processing.

                  Banjur kita bakal ngomong ...
                  1. Leto
                    Leto 11 Juli 2016 14:30
                    +1
                    Kutipan: Rus2012
                    lan nalika padha sijine menyang operasi, i.e. ditugasake?

                    Ditulis ing Oktober 1960. Ing tengah taun 1962 Telung radar PRN makaryakke ing Fylingdales Moor ing Inggris, Thule ing Greenland lan Cape Clear AK ing Alaska.
                    Yen sampeyan kasengsem, sampeyan bisa maca babagan sistem NORAD, sing cukup misuwur lan sejarah pambentukan mbukak kanggo diwaca. Wikipedia ana sawise kabeh.


                    Kutipan: Rus2012
                    Pitakonan liyane - menehi algoritma kanggo operasi sistem bebaya lan unit rudal. Ing jam-menit sinyal maringaken lan Processing.

                    Oh carane! Apa sampeyan nemokake rahasia ndhuwur kanthi prangko teken ing asline?
                    Posting sistem Beamuse bisa ndeteksi hulu ledak ICBM ing penerbangan 15-20 menit sadurunge tekan wilayah ing bawana Amerika Utara.

                    http://pentagonus.ru/publ/materialy_posvjashheny/1970_1990_gg/obedinjonnoe_koman
                    dovanie_pvo_severoamerikanskogo_kontinenta_1976/120-1-0-1953
                    Mbok iki cukup kanggo ngetokake pesenan kanggo serangan mbales?
                    1. Bongo
                      11 Juli 2016 14:37
                      +5
                      Kutipan saka leto
                      Ditulis ing Oktober 1960. Ing tengah taun 1962 Telung radar PRN makaryakke ing Fylingdales Moor ing Inggris, Thule ing Greenland lan Cape Clear AK ing Alaska.

                      Ora worth overestimating kemampuan lan kakebalan gangguan saka stasiun iki. ora
                      Kutipan saka leto
                      Yen sampeyan kasengsem, sampeyan bisa maca babagan sistem NORAD, sing cukup misuwur lan sejarah pambentukan mbukak kanggo diwaca. Wikipedia ana sawise kabeh.


                      Ana uga iki: Sistem pertahanan rudal AS
                    2. Rus2012
                      Rus2012 11 Juli 2016 15:30
                      +1
                      Kutipan saka leto
                      Mbok iki cukup kanggo ngetokake pesenan kanggo serangan mbales?

                      Kabeh iku ora ana apa-apa...
                      Sapa sing kudu menehi dhawuh...lan marang sapa?
                      Lan yen ora ana apa-apa lan ora ana siji-sijia ... contone, dheweke sadurunge dirusak dening serangan R-12 saka Kuba.

                      Kanggo kabeh, kahanan pasukan nuklir strategis AS sawise serangan R-12 ora dingerteni.
                      Lan ing kahanan apa dheweke sadurunge (ing siaga apa) ...

                      Mung dikenal yen algoritma tumindak triad nuklir AS adhedhasar strategi "respon fleksibel" ing wektu kasebut.

                      Strategi Tanggap Agile iki dikenalaké ing 1961 dening administrasi Kennedy, minangka lawan saka konsep mbales massive. Prinsip respon fleksibel nyebabake serangan pembalasan lokal AS sing winates marang pasukan Pakta Warsawa, ora mung nggunakake senjata nuklir, nanging uga senjata konvensional.

                      Tahap respon fleksibel ing acara agresi non-nuklir dening Uni Soviet, iku kasedhiya kanggo telung tahap respon:

                      Proteksi langsung: Yen ana agresi Soviet, pasukan NATO bakal nyoba kanggo mungkasi pasukan Soviet nggunakake senjata konvensional.

                      Eskalasi sing disengaja: Skenario iki nyedhiyakake panggunaan senjata nuklir taktis sing winates.

                      Serangan nuklir massive: Tahap pungkasan, nglibatake serangan nuklir marang kabeh Pakta Warsawa.

                      Nalika Politbiro nggunakake istilah "Perang nuklir All-out" ...
                      1. DimerVladimer
                        DimerVladimer 11 Juli 2016 15:41
                        +1
                        Kutipan: Rus2012
                        Kanggo kabeh, kahanan pasukan nuklir strategis AS sawise serangan R-12 ora dingerteni.
                        Lan ing kahanan apa dheweke sadurunge (ing siaga apa) ...


                        P-12s (rentang medium) bisa tekan meh kabeh pesisir kulon meh tekan Washington.
                        Infrastruktur militer ing radius iki, yen ana konflik) bakal akeh banget.
                        Ing babagan stabilitas manajemen ... angel kanggo ngadili. Ora ana sing mbatalake saluran komunikasi cadangan.
            2. Leto
              Leto 11 Juli 2016 13:26
              0
              Kutipan: Rus2012
              lokasi nyata
              Apa ana bedane?

              Responden nyatakake yen Amerika "ora ngerti apa sing kedadeyan ing irung ing Kuba."
              Apa sampeyan siap setuju karo dheweke?
              1. Rus2012
                Rus2012 11 Juli 2016 13:43
                +1
                Kutipan saka leto
                Responden nyatakake yen Amerika "ora ngerti apa sing kedadeyan ing irung ing Kuba."
                Apa sampeyan siap setuju karo dheweke?

                ...aja ngguyu karo tembung. Kanthi rinci, Yankees ngumumake "prekara sing kedadeyan ing pulo kasebut" kasep. Uni Soviet ora bisa nindakake liya. Contone, yen N. Khrushchev wis ngumumake luwih dhisik - "babagan persetujuan babagan penyebaran Angkatan Bersenjata Soviet ing Kuba" - reaksi saka Yankees bakal ditindakake sadurunge ...
                Sing. invasi, kaya ing pulo Grenada ing taun 1983 ...
                1. Operator
                  Operator 11 Juli 2016 15:11
                  0
                  Komposisi operator nuklir USSR kanggo Oktober 1962:
                  ICBM - 48
                  RSD ing kapal selam - 80
                  Pengebom strategis - 208
                  RSD (Kuba) - 36
                  RSD (Eropah) - 800
                  Pengebom garis ngarep - 4000
                  Rudal jarak cendhak - 180

                  Jumlah muatan nuklir USSR ing Oktober 1962 - 2800.

                  Yen ana serangan nuklir preventif dening USSR kanggo nanggepi invasi Amerika ing Kuba ing Oktober 1962, wilayah nasional Amerika Serikat bakal duwe saka 128 (tingkat dijamin minimal) nganti 372 serangan nuklir (kalebu RSD ing Kuba). lan pengebom strategis), rata-rata - 200 serangan kapasitas saka 1 nganti 6 megaton.

                  Lokasi serangan nuklir (uga minangka wilayah fasilitas pertahanan udara AS)
                  1. Rus2012
                    Rus2012 11 Juli 2016 16:21
                    +2
                    Quote: Operator
                    ICBM - 48

                    ... iki jumlah total rudal, lan ana 32 peluncur siap tempur. Iki tegese sawetara peluncur duwe 2 misil. Kapindho kanggo voli kapindho.
                    1. Operator
                      Operator 11 Juli 2016 20:46
                      +2
                      Aku setuju karo sampeyan.
                  2. Rus2012
                    Rus2012 11 Juli 2016 23:02
                    +3
                    Quote: Operator
                    Yen ana serangan nuklir preventif dening USSR kanggo nanggepi invasi Amerika ing Kuba ing Oktober 1962, wilayah nasional Amerika Serikat bakal duwe saka 128 (tingkat dijamin minimal) nganti 372 serangan nuklir (kalebu RSD ing Kuba). lan pengebom strategis), rata-rata - 200 serangan kapasitas saka 1 nganti 6 megaton.

                    Bagean saka Pasukan Rudal Strategis ing dampak gelombang pertama bisa uga -
                    - RSD R-12 saka Kuba, maksimum 24, bener 10-12
                    - ICBM R-16, max 32, bener - 29-30
                    - ICBM R-7, maks 5, tenan - 4

                    Total, maksimal 61, nyata - 45

                    Serangan pembalasan sing bisa ditindakake dening Amerika Serikat, ICBM gumantung utamane marang tingkat karusakan saka wilayah posisi ICBM lan pusat kontrol lan komando.

                    Sistem peringatan dini (radar) bisa menehi tandha 15 menit sadurunge pungkasan pesawat warhead. Wektu persiapan lan peluncuran kanggo ICBM paling sethithik 15 menit. Sampeyan uga butuh wektu kanggo nggawe keputusan lan nggawa pesenan menyang wiwitan. Ternyata dadi hit. Lan nganggep NIGHTMARE sing wis ditampa saka R-12 saka Kuba, butuh wektu kanggo mulihake psyche ...

                    Kita ndeleng komposisi ICBM.
                    Setengah ana ing sistem kontrol printah radio. Peluncuran lan pandhuane ing kahanan kena pengaruh senjata nuklir lan tumindak radiasi elektromagnetik bisa dianggep masalah. Liyane - gumantung ing proses peluncuran (ngadeg kanthi mbukak sawise munggah saka papan perlindungan lan nyiapake kanggo miwiti) lan serangan cedhak senjata nuklir.
                    Umumé, kita bisa nimbang kemungkinan miwiti saka jumlah total (187 bêsik saben database) ing 50% - malah overestimated.

                    PR kudu digatekake:
                    SM-65D Atlas-D
                    • Sayap Rudal Strategis kaping 389 (Warren AFB, Wyoming)
                    • Skuadron rudal strategis kaping 564 (6 misil)
                    • Skuadron rudal strategis kaping 565 (9 misil)
                    • 385th Bomber Wing (Offett AFB, Nebraska)
                    • Skuadron rudal strategis kaping 549 (9 misil)

                    SM-65E Atlas-E
                    • 92nd Bombardment Wing (Fairchild AFB, Washington)
                    • Skuadron rudal strategis kaping 567 (9 misil)
                    • Divisi Udara Strategis kaping 21 (Pangkalan Angkatan Udara Forbes, Kansas)
                    • Skuadron rudal strategis kaping 548 (9 misil)
                    • Sayap Rudal Strategis kaping 389 (Pangkalan Angkatan Udara Francis E. Warren, Wyoming)
                    • Skuadron rudal strategis kaping 566 (9 misil)

                    Rudal SM-65F Atlas-F disebarake ing skuadron 12 rudal, ing papat klompok telung silo:
                    • Sayap Bomber ke-310 (Pangkalan Angkatan Udara Schilling, Kansas)
                    • Skuadron rudal strategis kaping 550 (12 misil)
                    • Sayap Strategis 98 (Pangkalan Angkatan Udara Lincoln, Nebraska)
                    • Skuadron rudal strategis kaping 551 (12 misil)
                    • Sayap Bomber kaping 11 (Pangkalan Angkatan Udara Eltes, Oklahoma)
                    • Skuadron rudal strategis kaping 557 (12 misil)
                    • 96th Bomber Wing (Diass AFB, Texas)
                    • Skuadron rudal strategis kaping 578 (12 misil)
                    • 6th Bomber Wing (Walker AFB, New Mexico)
                    • Skuadron rudal strategis kaping 575 (12 misil)
                    • Divisi Udara 820 (Pangkalan Angkatan Udara Plattsburgh, New York)
                    • Skuadron rudal strategis kaping 556 (12 misil)

                    SM-68 "Titan-1"
                    Secara total, antarane 1960 lan 1962, 54 misil disebarake ing tugas tempur (plus enem liyane sing cadangan). dumadi saka enem skuadron rudal.
                    • Skuadron Rudal Strategis 568 - Pangkalan Angkatan Udara Larson, Washington
                    • Skuadron Rudal Strategis 569 - Pangkalan Angkatan Udara Gunung Ngarep, Idaho
                    • Skuadron Rudal Strategis 724 - Pangkalan Angkatan Udara Lowry, Colorado
                    • Skuadron Rudal Strategis 725 - Pangkalan Angkatan Udara Lowry, Colorado
                    • Skuadron Rudal Strategis 850 - Pangkalan Angkatan Udara Ellsworth, Dakota
                    • Skuadron Rudal Strategis 851 - Pangkalan Angkatan Udara Bale, California
                    1. bubalik
                      bubalik 11 Juli 2016 23:13
                      0
                      Rus, yen sampeyan pancene ngolah volume informasi kasebut hi
                      1. Rus2012
                        Rus2012 11 Juli 2016 23:22
                        +1
                        Kutipan saka bubalik
                        Rus, yen sampeyan pancene ngolah volume informasi kasebut

                        ... kabeh saka diskusi lawas.
                      2. bubalik
                        bubalik 11 Juli 2016 23:26
                        0
                        Rus, mbok ana petungan,,,, populasi sipil bakal mati paling?,,,
                    2. Operator
                      Operator 12 Juli 2016 00:04
                      +1
                      Petungan sandi adhedhasar nyegah panggunaan senjata nuklir Soviet kanggo nanggepi invasi Kuba dening tentara Amerika kanthi nggunakake senjata konvensional.

                      Nalika ngitung jumlah biaya sing dijamin minimal kanggo nggayuh wilayah nasional Amerika Serikat, aku mung ngelingi ICBM lan IRBM ing kapal selam - 112 warheads, kanthi nganggep amandemen sampeyan. Opsi iki nganggep mateni kabeh IRM sing adhedhasar ing Kuba, uga nyegat kabeh pengebom strategis.

                      Pitungan jumlah maksimum hulu ledak nuklir (356, miturut amandemen sampeyan) kalebu IRM sing adhedhasar ing Kuba lan tekan kabeh pengebom strategis.

                      Rata-rata, pilihan sing paling nyata (234 hulu ledak nuklir) nggambarake mundhut bagean saka IRBM sing adhedhasar ing Kuba, mundhut bagean saka pengebom strategis lan kegagalan bagean saka ICBM.

                      Swara bledosan nuklir kelas megaton 200 ing Amerika Serikat, luwih saka 100 sadurunge wiwitan evakuasi populasi saka kutha - iki minangka karusakan sing ora bisa ditampa. Adhedhasar CVO saka ICBMs lan IRBMs banjur ing layanan (bab 2 km), serangan rudal ngirim wis ing kutha-kutha, lan ora ing fasilitas militer utawa industri (minangka penulis artikel claims).

                      PS Aku setuju karo versi pangembangan acara ing Kuba ing esuk 27 Oktober 1962, ing acara sing Amerika Serikat nolak kanggo nganakke persetujuan tentrem - aviation Amérika karo senjata conventional ngrusak mung bagean saka RSD, liyane. , kanthi dhawuh Pliev, mundur.
                      Ing wektu sing padha, adhedhasar radiogram Pliev, prentah diwenehake kanggo ngluncurake ICBM lan IRM, njupuk bom strategis lan garis ngarep kanthi senjata nuklir ing kapal, metu saka unit SA saka lokasine, lan nggawe rencana aksi kanggo mobilisasi. lan evakuasi populasi.
                    3. DimerVladimer
                      DimerVladimer 13 Juli 2016 13:54
                      +1
                      Resimen rudal pisanan saka sistem rudal tempur R-16 ditugasake ing tugas tempur ing cedhak Nizhny Tagil tanggal 1 November 1961. Posisi peluncuran tempur rudal kasebut uga dilengkapi ing Baikonur.
                      Ing taun 1962, klompok R-16 kalebu 26 misil
                      Yen ana invasi Kuba, rudal 14-15 R-12 siap ngirim serangan nuklir ing wilayah AS.
                      R-7, ana 4-5 peluncur (ing macem-macem sumber peluncur, Plesetsk kira-kira saka 3 nganti 4 posisi siap tempur, nanging misale jek rudal siap tempur mung ana ing 3 tabel ing Plesetsk)
                      epizodsspace.xn--ai-flcrbase.ru/bibl/aik/1998/4/pervov/mbr/mbr08.htm
                      total 44-45 ICBMs adhedhasar lemah bisa melu serangan rudal.
          2. Kurasawa
            Kurasawa 11 Juli 2016 11:52
            +3
            Nanging, Amerika sinau babagan rudal mung nalika wis ana ing CUBA, tegese wis siyap digunakake. Lan dheweke kudu ngerti babagan iki sadurunge dikirim ing kana, tegese dheweke ora kejawab lan ora ngerti, ta? Kapindho, padha ora ngerti apa nomer tartamtu saka rudal strategis karo biaya klompok Soviet, padha mung nganggep, nanging padha ora idea bab nomer biaya nuklir taktis lan lokasi. Mulane dheweke kudu nggawe penerbangan pengintaian ing papan sing kurang kanggo ngerteni paling ora luwih rinci. Lan kanggo ngumumake yen Yankees ngerti kabeh tambang, pangkalan, lapangan udara lan kabeh misil kita kanthi nomer (aku exaggerate mesthi slags, hehe) iki, mesthi, omong kosong lengkap .....
            P.S.
            Malah IDF "ubiquitous" kita ing wilayah sektor cilik G kanthi kabeh teknologi modern lan jaringan informan sing akeh ngerti adoh saka kabeh panggonan "ala" Hamas. Dadi.......
            1. Rus2012
              Rus2012 11 Juli 2016 12:23
              +2
              Kutipan saka Kurasava
              dheweke kudu nggawe penerbangan pengintaian ing papan sing kurang

              ... kene och. minat takon...
              Yen ora ana rembugan antarane pamrentah, ora ana sing nglilani PENERBANGAN IKI!
              Ana urutan kategoris kanggo pertahanan udara Soviet - "Aja ditembak!"
    3. Vadim237
      Vadim237 11 Juli 2016 09:49
      -3
      Angkatan Udara AS bersenjata karo 300 bom B53 saka 4,5 nganti 9 megaton lan "monster serial" 500 Mk 41 bom kanthi kapasitas 25 megaton.
    4. RPG_
      RPG_ 11 Juli 2016 09:55
      +3
      Iki crita. Sanajan kabeh bom nuklir ing planet iki diunekake bebarengan, ora bakal ana mangsa nuklir.
  2. Amuret
    Amuret 11 Juli 2016 07:48
    +7
    Sergey! Hai! Matur nuwun, menarik. Apa sing arep dak tambahake. Armada Timur Jauh lan Pasifik ing wektu iku uga nyebabake ancaman tartamtu kanggo Amerika Serikat. Ana telung kapal selam nuklir Project 659 sing nggawa rudal jelajah P-5, aku ora ngetung loro pungkasan. 122 lan ora ngliwati koordinasi kru lan durung lulus tugas latihan, lan K-06.06.62 mlebu layanan ing taun sabanjure. mengko. Aku wis nulis babagan divisi Svobodnenskaya 151 saka Pasukan Rudal Strategis. Sasaran utama Distrik Militer Timur Jauh ing wektu iku yaiku pangkalan angkatan laut Yokosuka lan pulo Okinawa. Pasukan serangan utama nglawan Timur Jauh kita adhedhasar ing kana. target utama padha: Vladivostok, Petropavlovsk, Khabar
    1. Bongo
      11 Juli 2016 07:59
      +5

      Quote: Amur
      Sergey! Hai! Matur nuwun, menarik. Apa sing arep dak tambahake. Armada Timur Jauh lan Pasifik ing wektu iku uga nyebabake ancaman tartamtu kanggo Amerika Serikat. Ana telung kapal selam nuklir Project 659 sing nggawa rudal jelajah P-5, aku ora ngetung loro pungkasan. 122 lan ora ngliwati koordinasi kru lan durung lulus tugas latihan, lan K-06.06.62 mlebu layanan ing taun sabanjure. mengko.


      Hello! Matur nuwun! Prakawis lampahing armada badhe wonten ing bageyan kaping 3, sampun wonten ing profil kula wiwit Jum'at, mugi-mugi ing dinten-dinten ingkang badhe medal. Wiwitane direncanakake dadi 2 bagean, nanging bagean kaping 2 ora nyukupi watesan 10 kaca Word, mula kudu dibagi dadi telu.
  3. ITT
    ITT 11 Juli 2016 08:09
    +1
    Kutipan saka leto
    Sergey kanthi wicaksana ngliwati pitakonan kasebut


    Dadi aku pengin ngerti nalika iku kita bisa ngalahake saben liyane ing Zaman Batu, utawa Nanging, ing mburi armada ahli strategi, tank lan konvoi kanthi cangkang sing kuat dikirim.
    1. Bongo
      11 Juli 2016 08:21
      +6
      Kutipan saka T.I.T.
      Dadi aku pengin ngerti nalika iku kita bisa ngalahake saben liyane ing Zaman Batu, utawa Nanging, ing mburi armada ahli strategi, tank lan konvoi kanthi cangkang sing kuat dikirim.

      Ing "Stone Age" kita ora bakal nyuduk saben liyane ing 1962, sanajan korban bakal ageng lan USSR bakal nandhang sangsara luwih. Nanging ora ana sing isih ana ing negara-negara NATO Eropa, utamane Jerman lan Inggris. Nunggu part 3... hi
      1. razmik72
        razmik72 11 Juli 2016 10:28
        0
        Apa sampeyan mikir yen China ing 1962 bakal pas karo perang nuklir nglawan Taiwan? Mao ora bodho, amarga sampeyan pengin gampang mbabarake dheweke ing kene. Ing Staf Umum Rusia, sanajan saiki, China bisa uga dirusak bebarengan karo Rusia ing perang nuklir. nggawa chestnut "kanggo wong-wong mau.
        1. DimerVladimer
          DimerVladimer 11 Juli 2016 15:29
          +2
          Kutipan saka razmik72
          Apa sampeyan mikir yen China ing 1962 bakal pas karo perang nuklir nglawan Taiwan? Mao ora bodho, amarga sampeyan pengin gampang mbabarake dheweke ing kene. Ing Staf Umum Rusia, sanajan saiki, China bisa uga dirusak bebarengan karo Rusia ing perang nuklir. nggawa chestnut "kanggo wong-wong mau.


          Kacathet kanthi bener - doktrin militer Cina rada beda.
          Tionghoa bakal ngenteni nganti mungsuh saya ringkih, stok senjata nuklir entek, banjur ...
    2. Leto
      Leto 11 Juli 2016 10:07
      0
      Kutipan saka T.I.T.
      Aku pengin ngerti nalika iku kita bisa ngalahake siji liyane ing Zaman Batu

      Bagian Eropa mesthi ora bisa dienggoni. Gampang mbayangno akibat saka serangan nuklir ing Moskow. Moscow minangka pusat transportasi lan pusat pamaréntahan negara, lan banjur dadi pusat industri. Kerusakan, bebarengan karo karusakan saka kutha-kutha gedhe liyane, tegese lumpuh virtual kabeh industri (utawa luwih, sisa-sisa sing isih urip), mayuta-yuta pengungsi, paceklik, lan epidemi. Atusan biaya nuklir bakal ngowahi negara dadi reruntuhan, wong ora bakal duwe wektu kanggo perang, pitakonan slamet bakal muncul.
      Kutipan saka T.I.T.
      utawa, Nanging, konco armada strategi, tank lan kreta karo cangkang kuat dikirim

      Aku pracaya yen Grup Western saka Pasukan pisanan bakal pindhah ing Jerman, ngiringi serangan karo serangan nuklir taktis, nanging banjur ora nganti iku, kabar saka ngarep bakal sober munggah akeh, lan iku mokal kanggo nyerang tanpa mburi . ..
      1. Rus2012
        Rus2012 11 Juli 2016 11:22
        +3
        Kutipan saka leto
        Aku percaya yen ZGV wiwitane bakal pindhah menyang Jerman, ngiringi serangan karo serangan nuklir taktis,

        ...
        Miturut rencana Politburo, "march menyang pesisir Atlantik" minangka gangguan saka tumindak utama Front Transcaucasian sing dikuatake - "perarakan menyang wilayah minyak Bl.Vostok." Penangkapan "crane minyak" bakal mungkasi WW3 ...
        1. Operator
          Operator 11 Juli 2016 21:01
          0
          Pendudukan Eropah Kulon minangka salah siji saka rong arah strategis SA ing konflik nuklir karo NATO. Arah iki ora bisa disebut distracting, amarga pasukan lemah utama USSR lan NATO padha klempakan ing.

          Arah strategis kapindho yaiku pendhudhukan Turki, Suriah, Palestina, Iran, Irak lan negara-negara Teluk Persia kanthi bantuan RSD, pengebom garis ngarep lan pasukan SA liyane.

          Serangan tambahan nggunakake RSD Soviet, pengebom garis ngarep lan infantri Cina direncanakake ing Timur Jauh nglawan pangkalan Amerika ing Jepang, Korea Selatan, Taiwan, Filipina lan Guam.
  4. ivanovbg
    ivanovbg 11 Juli 2016 08:47
    +4
    Artikel sing apik banget, aku seneng maca opsi kanggo operasi strategis, matur nuwun kanggo penulis.
    1. razmik72
      razmik72 11 Juli 2016 10:49
      -3
      Kutipan saka ivanovbg
      Artikel sing apik banget, aku seneng maca opsi kanggo operasi strategis, matur nuwun kanggo penulis.

      Sawise implementasine skenario "operasi strategis", wong Turki ngamuk bakal mateni kabeh wong Bulgaria, "ahli strategi" sing ditresnani saka Bulgaria sing cerah, dheweke uga ora bakal nylametake Armenia.
  5. Fei_Wong
    Fei_Wong 11 Juli 2016 08:58
    +2
    Lali fuss cedhak Kuba. Sampeyan ora kudu ngilangi sudhut iki sawise ijol-ijolan hipotetis pisanan "barang". Ing wektu kasebut, buruh transportasi anyar saka USSR kanthi gaman (sajatine senjata nuklir) tumuju menyang Kuba, uga kapal selam biasa (uga, sawise "fase panas" - dheweke isih bakal ditutupi kanthi kuat lan utama dening kapal permukaan. wis tugas ing Atlantik Plus, armada permukaan USSR ing dina iku luwih serius tinimbang saiki).
    1. Kurasawa
      Kurasawa 11 Juli 2016 09:11
      +1
      Ya, apa sing arep diomongake! Padha bakal numpuk ing amers ing banget "Honduras" tanpa mangu. Pembuangan saka petungan ing roh - nanging kita wis 200 pluru lan amers wis 350, kang tegese kita bakal ilang, Aku maringi pitutur sampeyan kanggo elinga Bonoparte "situaen" lan Hitler "partygenosse" padha uga wis kabeh alignment ing sih .. .. hehehehe)))
      1. Vadim237
        Vadim237 11 Juli 2016 09:50
        +1
        Untunge, Napoleon utawa Hitler ora duwe senjata nuklir.
        1. Kurasawa
          Kurasawa 11 Juli 2016 12:03
          0
          Lan kene dheweke))) Kekasih petungan, hehe. Alhamdulillah ora.
          1. Vadim237
            Vadim237 11 Juli 2016 22:07
            -2
            Umume wilayah USSR bakal dadi karusakan nuklir - Angkatan Udara AS duwe bom termonuklir sing paling kuat 1000. Saiki kita duwe paritas, lan ing 1962 ora ana paritas sing cedhak.
  6. Fei_Wong
    Fei_Wong 11 Juli 2016 09:10
    +2
    Kutipan saka Bongo.
    Ing "Jaman Watu" kita ora bakal nyuduk saben liyane ing taun 1962, sanajan korban bakal gedhe lan USSR bakal nandhang sangsara luwih akeh.

    Pisanan, USSR utawa SSR Rusia? Yen USSR, banjur aku ora mbantah.
    Kapindho, USSR bakal nandhang sangsara luwih akeh babagan APA? Kanthi gati kanggo Amerika Serikat, mung, utawa Amerika Serikat + negara NATO + wayang liyane (by the way, banjur USSR temenan bakal nandhang sangsara kurang, diwenehi Kapadhetan populasi lan wilayah saka negara)? Yen kita nimbang malah kerugian hipotetis, scrupulousness dibutuhake ing kene.
  7. Aleksander
    Aleksander 11 Juli 2016 09:40
    +2
    Ora suwe, pasukan DPRK nyabrang paralel kaping 38 lan wiwit pindhah menyang Seoul. Njupuk kauntungan saka kasunyatan manawa Amerika ora bisa nglindhungi sekutu maneh, pasukan PLA cepet-cepet nyiapake kanggo nyekel Formosa


    Aku mikir yen pasukan kita ing Jerman bakal langsung nyerang ....
    1. Leto
      Leto 11 Juli 2016 10:09
      0
      Kutipan saka Alexander
      Aku mikir yen pasukan kita ing Jerman bakal langsung nyerang ....

      Sergei ninggalake iki kanggo cemilan. Kita isih bakal ndeleng katrangan babagan kolom tank sing ngupayakake Selat Inggris.
  8. Wadon 73
    Wadon 73 11 Juli 2016 09:58
    -3
    Penulis, nanging .... sampeyan isih kudu cemilan
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Bongo
      11 Juli 2016 11:24
      +9
      Kutipan: Vovan 73
      Penulis, nanging .... sampeyan isih kudu cemilan

      Pengarang, i.e. Aku, ora kaya sampeyan (dinilai saka komentar sampeyan), ndadékaké gaya urip sing sehat lan praktis ora ngombe alkohol.
  9. Komentar wis dibusak.
    1. Vadim237
      Vadim237 11 Juli 2016 22:28
      -2
      Ya, kabeh kolom tank iki bakal diluncurake karo rudal nuklir taktis lan bom termonuklir.
  10. ivanovich
    ivanovich 11 Juli 2016 11:35
    -9
    Minangka asil gagal sistem panuntun dhumateng ICBM Amérika, lapangan udara cedhak Poltava slamet.
    Loro warheads ditembak mudhun dening salvos klempakan saka anti-pesawat Nike-Hercules karo warheads nuklir.
    Roket siji R-14 saka resimen rudal 433rd sing dipasang ing Ukraina ngrusak pangkalan udara Aviano ing Italia.
    Peluncuran IRBM ing Ossetia Lor minangka kejutan kanggo Amerika, amarga Resimen Rudal 178th kasil nyamar dadi unit latihan penerbangan.


    Penulis, apa kowe ora bosen ngentekake wektu nulis SESAT lan HUBUNGAN iki? Aku ngerti yen iki Ringkesan umum saka pembangunan alternatif saka krisis Karibia, nanging nulis kene Fantasi ing tartamtu episodic kuwi, nalika narik munggah sawetara kasunyatan nyata ing fabrications delusional lan menehi metu minangka sabdho kanggo nonton, iku mung schizoid. banjir .
    1. Bongo
      11 Juli 2016 11:46
      +5
      Kutipan saka Ivanovich
      Penulis, apa kowe ora bosen ngentekake wektu nulis SESAT lan HUBUNGAN iki? Aku ngerti yen iki Ringkesan umum saka pembangunan alternatif saka krisis Karibia, nanging nulis kene Fantasi ing tartamtu episodic kuwi, nalika narik munggah sawetara kasunyatan nyata ing fabrications delusional lan menehi metu minangka sabdho kanggo nonton, iku mung schizoid. banjir .

      Apa sing bisa dakkandhakake, ora seneng, aja maca utawa menehi minus. Lan kanggo komentar iki, sampeyan bakal saiki bakal macet karo minus, amarga sampeyan wis slipping menyang rudeness negatif Apa sing sampeyan deleng "bid'ah lan omong kosong"? Kasunyatan manawa Nike-Hercules nduweni kemampuan anti-rudal sing winates, utawa kasunyatan manawa R-14 IRBM kanthi jarak peluncuran 4000 km saka resimen rudal 433rd sing dipasang ing Ukraina ditembak ing kabeh Eropa, utawa Amerika ora nindakake. ngerti bab 178 kanggo dangu th resimen rudal ing Kaukasus? ora Aku setuju manawa ana sawetara sing ora akurat ing publikasi kasebut, nanging nalika nulis, aku nyoba ngandelake sumber dokumenter. Yen sampeyan ngritik, banjur kritik kanthi objektif lan kanthi bukti. Yen ora, iku mung mbuwang kotoran ... negatif
      1. ivanovich
        ivanovich 11 Juli 2016 12:38
        -5
        Kutipan saka Bongo.
        Apa sing bisa dakkandhakake, ora seneng, aja maca utawa menehi minus. Lan kanggo komentar iki, dheweke mesthi bakal nempelake sampeyan kanthi minus saiki, amarga sampeyan wis mlumpat menyang kasar Negatif Apa sing sampeyan deleng minangka "bid'ah lan omong kosong"? Kasunyatan manawa Nike-Hercules duwe kemampuan anti-rudal sing winates, utawa kasunyatan manawa R-14 IRBM kanthi jarak peluncuran 4000 km saka resimen rudal 433rd sing dipasang ing Ukraina ditembak ing kabeh Eropa, utawa Amerika ora nindakake. ngerti bab 178 kanggo dangu th resimen rudal ing Kaukasus? ora Aku setuju sing mesthi ana sawetara ora akurat ing publikasi, nanging nalika nulis, Aku nyoba kanggo gumantung ing sumber dokumen. Yen sampeyan ngritik, banjur kritik kanthi objektif lan kanthi bukti. Yen ora, iku mung mbuwang kotoran ...


        Aku khusus nuding sampeyan ing ndhuwur omong kosong sampeyan: kenapa ora 3 utawa 1 warhead ditembak, amarga penulis kepengin banget fantasi, kenapa Amerika ora ngerti babagan sawetara resimen 178, nanging amarga penulis, sing ora duwe akses. kanggo arsip Pentagon, mutusaké supaya, gumantung ing "bukti" lan Internet, kok sistem panuntun dhumateng ICBM gagal, nanging amarga idea sarwa teka kanggo strategist kursi, etc. Punika bukti kula.
        Dadi, aja wedi karo minus sofa iki, ana akeh omong kosong sing ditulis ing kene lan akeh, lan ide implementasine kanthi nyedhot fakta nyata kanggo kabeneran "ilmiah" pantes. kritik karo epithets kuwi.
        1. Bongo
          11 Juli 2016 12:50
          +7
          Kutipan saka Ivanovich
          Aku khusus nuding omong kosong sampeyan ing ndhuwur: kenapa ora 3 utawa 1 hulu ledak ditembak

          Rave? mandheg Mangga milih ekspresi lan maca aturan situs! Publikasi ing wangun seni, njupuk data arsip akun, nerangake salah siji opsi kanggo pangembangan acara. Apa ora telu sampeyan bakal ngerti yen maca bagean 1st. wong bodho Ora kaya sampeyan, aku ora duwe akses menyang "arsip Pentagon", nanging malah warga lokal ing pemukiman, ing ngendi resimen rudal kaping 178 dipasang kanggo wektu sing suwe dianggep minangka unit penerbangan.
          Kutipan saka Ivanovich
          ya, amarga idea sarwa kuwi teka ing strategi kursi, etc. Punika bukti kula.

          Iki ngguyu, dudu bukti... ngguyu
          1. ivanovich
            ivanovich 11 Juli 2016 14:14
            -2
            Kutipan saka Bongo.
            Iki ngguyu, dudu bukti...

            Sampeyan koyone wis diputer karo bayangan game. sejatine mung kanggo akal sehat, aku ngentekake 10 menit lan ngresiki teks kasebut, iki kedadeyan kanthi bentuk sing luwih menarik:
            Sawise diluncurake ICBM, Penerbangan Jarak Jauh Soviet melu. Sawise serangan ICBM lan serangan pisanan dening pembom Amerika, ana sawetara pesawat jarak adoh sing isih ana ing Angkatan Udara Soviet, nanging mung pesawat siji sing bisa tekan wilayah AS lan bali maneh.

            Jet Tu-16A, sing ora duwe jarak antar benua, sing pisanan mlebu bisnis kasebut, nanging cocok banget kanggo ngebom target Amerika ing Eropa, Asia lan Alaska. Pertahanan udhara NATO ing Eropa ngalami kesenjangan sawise serangan rudal nuklir, saengga kerugian para pengebom relatif cilik. Mung pilot RAF sing menehi perlawanan sengit. Baterei sistem anti-pesawat Bloodhound lan Thunderbird, sing posisine ana ing sekitar pangkalan udara Inggris, umume dirusak utawa dipateni dening bledosan nuklir elektromagnetik, lan ing wektu sing padha "kanca utawa mungsuh" sistem radar rampung gagal. Mulane, interceptor Inggris dipeksa nggawe identifikasi visual target kanggo nyegah karusakan saka bom Amerika lan Inggris sing bali saka serangan ing USSR.

            Sasaran kanggo pengebom Soviet yaiku klompok darat Amerika sing gedhe ing wilayah Grafenwöhr, pangkalan udara Illesheim lan Büchel. Mung baterei individu saka sistem pertahanan udara Nike-Hercules sing nyoba kanggo nglawan Tu-16 ing Jerman, lan Prancis mbuwang pejuang MD.454 Mister IV lan F-100 Supersaber sing disebar ing Jerman menyang perang. A bagean pinunjul saka aviation taktis saka pasukan manggoni ing Jerman slamet, nanging Amerika lan Inggris ora cepet-cepet nggunakake pejuang sing didhelikake ing papan perlindungan konkrit, lan kontrol Luftwaffe Jerman Kulon wis ilang. Kajaba iku, tingkat radiasi ing akeh pangkalan udara sing kena serangan nuklir ngalangi upaya pemulihan.

            Rong skuadron Tu-16 sing wis mangkat saka lapangan udara Mozdok nuju menyang Turki, targete yaiku Istanbul, Ankara lan pangkalan udara Inzhirlik Amerika, ing ngendi pembom strategis Amerika ndharat kanggo ngisi bahan bakar. Nanging, dheweke nandhang kerugian gedhe. Istanbul ditutupi karo papat baterei Nike-Hercules, lan pejuang F-16 lan F-100 ketemu ing dalan menyang Ankara lan pangkalan udara Inzhirlik. Loro pengebom bisa nembus menyang Ankara ing papan sing dhuwur, lan kutha kasebut tiwas ing geni saka bledosan nuklir.
            Sawetara Tu-16 nyerang Alaska, targete yaiku jalur DEW - jaringan radar sing disambungake karo sistem komunikasi otomatis. Pengebom Tu-16 nyoba nglawan interceptor F-102 lan F-106. Amerika nggunakake misil tempur udara MIM-14 Genie kanthi hulu ledak nuklir W25 kanthi kapasitas 1,5 kt lan jarak peluncuran 10 km. Undermining warhead digawa metu dening sekring remot, kang micu sanalika sawise completion saka mesin roket. Jeblugan warhead dijamin bisa numpes pesawat apa wae ing radius 500 meter. Saliyane rudal nuklir sing ora dipandu, Falcons AIM-26 sing dipandu penerbangan kanthi hulu ledak nuklir uga akeh digunakake.

            Akibaté, goal wis ngrambah, bom Soviet saka gelombang pisanan ngatur kanggo ngganggu sistem pertahanan udara US-Kanada. Akibat bledosan nuklir ing Pelabuhan Walanda lan Anchorage, radar utama lan jalur komunikasi dipateni.
            1. ivanovich
              ivanovich 11 Juli 2016 14:17
              0
              Instalasi penting Amerika ing Jepang lan Korea Selatan kena pamboman nuklir. Ora suwe, pasukan DPRK nyabrang paralel kaping 38 lan wiwit pindhah menyang Seoul. Njupuk kauntungan saka kasunyatan sing Amerika ora bisa maneh nglindhungi sekutu, pasukan PLA cepet-cepet nyiyapake kanggo nyekel Formosa. Bom bom H-5 (Il-28) lan H-6 (Tu-16) China ing Taiwan. Generalissimo Chiang Kai-shek, sadhar bilih piyambakipun piyambak boten saged nahan ndharatipun wadyabala Cina komunis ing pulo punika, lajeng nyuwun pitulungan dhateng Amerika Serikat. Amerika ngirim sawetara A-3 berbasis operator, sing ngrusak lapangan udara pesisir Angkatan Udara PLA kanthi bom nuklir. Sawisé iku, Mao Zedong ora duwe pilihan, lan gabung USSR ing musuhan marang Amerika Serikat. Akibaté, tentara Cina multimillion-kuat sepisan maneh nemu perang ing Semenanjung Korea, lan sawetara pengebom piston Tu-4 nyoba kanggo ngebom ing maju pangkalan angkatan udara AS Clark ing Filipina lan Singapura. Pesawat sing nyedhaki Filipina ditembak mudhun dening pejuang Amerika, lan serangan ing Singapura, ing ngendi kapal perang Inggris lan Amerika lagi didandani lan diisi maneh karo pasokan, dibayangke dening geni saka sistem pertahanan udara RIM-2 Terrier lan Bloodhound.
              Amerika Serikat lan Kanada nyoba nyerang pengebom Tu-95 sing nggawa bom termonuklir sing umume tiba. Sistem pertahanan udara Kanada lan Amerika Serikat dianggep paling kuat ing donya lan bisa nyegah karusakan saka kutha-kutha Amerika ing panas bledosan termonuklir. Meh 100% rudal anti-pesawat Nike-Hercules lan pencegat tanpa awak jarak jauh Bomark dilengkapi muatan nuklir kanthi kapasitas 2 nganti 40 kt.
              Komando Angkatan Udara AS nyoba mulihake lapangan informasi sing dilanggar kanthi ngirim telung rolas pesawat EC-121 Warning Star AWACS menyang garis nyegat.
              Pengebom B-47 ngalami kerugian gedhe, lan Stratojet sing isih urip beroperasi utamane ing negara-negara Blok Timur, saliyane, minangka akibat saka serangan jet IRBM lan Tu-16 Soviet ing target ing Eropa, umume pangkalan udara sing digunakake. padha sijine metu saka tumindak.
              Sawise mlebu RRC lan DPRK ing perang, penerbangan strategis Amerika kanthi bom termonuklir nyebabake Beijing lan Pyongyang, uga sawetara kutha Cina lan Korea Lor dadi reruntuhan.
              Kanggo mbantu sekutu, komando Angkatan Laut AS ngirim kapal penjelajah Los Angeles (CA-135) menyang pesisir China, sing ngluncurake rong rudal jelajah Regulus kanthi hulu ledak megaton W27 ing fasilitas pesisir China. Sawise China ngalami seri serangan nuklir liyane
  11. 25ru
    25ru 11 Juli 2016 15:46
    0
    Cekakipun, wong kafir padha digiling dadi bubuk. Lan aku bakal males saben wong. We menang. Kabeh? Alternatif, alternatif kasebut nglirik. Nanging ing kene, sawise kabeh, lenga ing titik perih - lan malah banjur kita duwe karo siji kiwa, lan karo setengah tendhangan lan ora nindakake anjir opo . Penulis, sampeyan duwe artikel sing apik banget, aja ndemek alternatif iki kanggo Gusti Allah. Saben spesialis, miturut syarat referensi, bakal nglumpukake akeh komentar kanggo sampeyan. IMHO. Ing endi- hi kanggo nyoba nanging bener ...
  12. Zaurbek
    Zaurbek 11 Juli 2016 17:20
    +1
    Nanging kanggo urip ing jaman sing apik iki, aku lan sampeyan ora bisa liwat ..... Sawise kekacoan kaya ngono, wong urip bakal meri marang wong mati.
  13. ABA
    ABA 11 Juli 2016 19:22
    -1
    Hmm ... Aku kepengin weruh apa gunane sejarah alternatif iki ?! Pamer kawruh data arsip? Ya, bisa uga ... Nanging banjur, yen ana eskalasi konflik, kabeh bisa dadi beda banget lan kita ora bakal ngerti babagan iki. Lan piye wae ora ana faktor manungsa sing kondhang, sing tansah ngganggu kanthi cara siji utawa liyane ing kabeh acara penting ing sajarah manungsa.
  14. lawas26
    lawas26 12 Juli 2016 08:57
    0
    Kutipan: Vadim237
    Angkatan Udara AS bersenjata karo 300 bom B53 saka 4,5 nganti 9 megaton lan "monster serial" 500 Mk 41 bom kanthi kapasitas 25 megaton.

    Sampeyan ora bener, Vadim. Angka sing diwenehake paling asring bener, nanging tanpa referensi wektu.
    Ayo dadi miwiti karo bom Ibu 41. Padha bener dirilis. 500 unit. Nanging dirilis ing rong versi. "Reget" bom 25 mt Mk 41Y1 и "resik" Mk 41Y2 kanthi kapasitas 9,3 mt.
    pisanan, 25-mt dirilis 150 unit, kapindho, 9.3 Mt - 350. Dadi, kaya sing sampeyan ngerteni, jumlah total katon padha, nanging saka segi kapasitas - sayang, ora ana kebetulan. AS ora duwe limang atus bom 25-mt.

    Sabanjure, bom Ibu 53 (B-53 dheweke wiwit disebut ing 1968). Padha bener dirilis. 340 unit (ora 300), diprodhuksi ing wolung versi: Mk 53 mod.1Y1, Mk 53 mod.1Y2, Mk 53 mod.2Y1, Mk 53 mod.2Y2, Mk 53 mod.3Y1, Mk 53 mod.3Y2, Mk 53 mod.4Y1, Mk 53 mod.4Y2.
    Nanging padha dibebasake Agustus 1962 nganti Juli 1965yaiku ing 3 taun. Sajrone wektu iki, 340 unit diprodhuksi. Pitungan dhasar nuduhake yen sadurunge krisis, Amerika Serikat wis udakara 20 bom kasebut.
    1. Vadim237
      Vadim237 12 Juli 2016 21:42
      0
      Ya, malah siji bombulina Mk 41Y1 kaya ngono bakal cukup kanggo ngrampungake kabeh Moskow lan nggawe area ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​139500 km persegi ora cocog kanggo urip sajrone taun, lan 500 saka bom iki bakal ngowahi kabeh wilayah USSR. menyang kuburan radioaktif kanggo akèh taun, wiwit ngambah radioaktif padha superimposed kanggo saben liyane.
    2. lelungan1000
      lelungan1000 5 Agustus 2016 01:06
      0
      Mk 41 ora tau dirilis ing versi resik. Situs Johnson iku goroh khayal. Mung dokumen declassified kudu sinau - Aku duwe rong edisi Swords of Armageddon dening Chuck Hansen.

      Miturut cara, release energi saka bom Mk36 ana 19 mt -10, kang digawe dening Hansen.Versi murni Originally palsu kanggo Eisenhower, minangka megatonnage puncak 20 mt (bener 000 mt).

      DOE declassified documents (ora kabeh) - https://www.osti.gov/opennet/
      https://nnsa.energy.gov/aboutus/ouroperations/generalcounsel/foia/reading-room-a
      sawise 2000
      blog.nuclearsecrecy.com/ - blog kiwa.
      Hansen sinau 45000 dokumen declassified.

      Ruang maca CIA FOIA
      DOD FOIA kamar maca
      Doe scitech connect - bagéan saka DOE laporan unclassified.
      Dtic Mil - Unclassified / Declassified Dod Reports.
      Ruang maca USAF FOIA
      Lanl riset perpustakaan
      Doe scitech

      Mangkene akibat nyata saka perang nuklir - http://nsarchive.gwu.edu/nukevault/ebb480/

      Aku maca komentar ing kene - wong ing kene ora duwe gagasan babagan senjata nuklir - luwih saka dongeng.

      Apa sampeyan rumangsa yen SAC duwe syarat kanggo bom 60 megaton ing taun 1954 lan 1956. Lan 2 desain diusulake (iki kelas A, Mk41-kelas B). GNOMON versi pangisian daya) kanggo B40 lan ing 000 Mary Ann ing 1955lbs kanggo B1000 - kalebu resik 60mt lan salted versi 1957mt. ing 25000 megatons. Sing terakhir mung ana ing kertas, lan GNOMON iki bener ngrancang kanggo jotosan munggah (iki utami kanggo a muatan 52 mt) ing taun 25 lan bisa kanthi kapasitas penuh. Ana klompok eksperimen gedhe sing nyiapake 45 laporan teknis babagan bom 1954 megaton kanthi tanggal 1955 Agustus 1000 nganti 10 Maret 000. Lan wong sing mimpin luwih kerja. ing Rover lan Pluto. LLNL nyiapake total 10 laporan ilmiah lan teknis kanthi cap tandha ing taun 000. Ana proyek bom gigaton ing periode 1956-40, kalebu karya ing Classical Super.Lowell W ood nuduhake ing 1000 sing siji opsi bisa digunakake yen ukuran sistem iku puluhan gigatons - idea kanggo ngobong kabeh warheads saka USSR karo siji jotosan - Palisades geni. Iki apa padha bisa Count ing program ASC.

      Babagan Mk41, mung sawetara sing disebarake, sawetara disimpen ing bunker lemah. SAC duweni biaya 2962, yaiku ICBM 182. Megatonnage luwih saka 7000 megaton.
  15. DimerVladimer
    DimerVladimer 13 Juli 2016 13:36
    +1
    Ing April 1961, pangembangan rudal R-14U (versi terpadu) diwiwiti, sing bisa diluncurake saka peluncur lemah lan saka silo.

    Tanggal 12.01.1962 Januari 14, rudal R-14U pisanan diluncurake saka peluncur lemah ing situs uji Kapustin Yar, banjur R-14U diluncurake saka situs uji coba. Posisi misil tambang R-80U dumadi saka telung silo, dumunung ing pojok segitiga persegi panjang kanthi sikil 70 lan XNUMX m, lan pos komando sing dilindhungi. Rudal kasebut dimuat menyang silo kanthi bantuan installer khusus lan disimpen kanthi tangki bahan bakar kosong. Pengisian bahan bakar ditindakake sajrone kahanan sing kaancam.
    http://epizodsspace.airbase.ru/bibl/a-i-k/1998/4/pervov/mbr/mbr07com1.htm

    Kaslametané peluncur silo saka rudal R-12U "Dvina" lan R-14U "Chusovaya" kurang. Radius karusakan nalika bledosan bom 1 Mt yaiku 1,5-2 km.

    Posisi tempur silo diklompokaké: 4 kanggo R-12U lan 3 tambang kanggo R-14U, dumunung ing jarak kurang saka 100 m saka saben liyane. Dadi, siji bledosan 1 Mt bisa ngrusak 3 utawa 4 ranjau bebarengan. Nanging, pangayoman rudal ing silos luwih dhuwur tinimbang ing peluncur sing mbukak.

    Rudal R-14U sing adhedhasar silo diluncurake kanthi Keputusan Dewan Menteri tanggal 15.07.1963 Juli 1962 (yaiku, sawise kedadeyan taun XNUMX).
  16. DimerVladimer
    DimerVladimer 13 Juli 2016 13:42
    +1
    Yen ana invasi Kuba, rudal 14-15 R-12 siap ngirim serangan nuklir ing wilayah AS.

    Gegayutan karo wiwitan blokade Kuba dening kapal Angkatan Laut AS, kapal Soviet sing ngirim rudal R-14 kepeksa bali.

    Sajrone krisis kasebut, AS lan USSR entuk persetujuan ing ngendi USSR ngekspor kabeh rudal saka Kuba, lan AS menehi jaminan non-agresi marang Kuba lan mbusak rudal jarak menengah Jupiter saka Turki lan Italia (total 45 potongan. ) lan rudal Thor saka Inggris (60 unit).

    Nanging, siji roket R-12 isih tetep ing Kuba, nanging minangka monumen.

    Miturut cara, rudal bali saka Kuba dites kanthi cara peluncuran ing USSR. Kabeh diwiwiti kanthi apik.
    http://epizodsspace.airbase.ru/bibl/a-i-k/1998/4/pervov/mbr/mbr07com1.htm
  17. Arikkhab
    Arikkhab 13 Juli 2016 15:44
    0
    https://regnum.ru/news/polit/1713256.html
    Evgeny Pozhidaev: Mitos Nuklir
  18. daatop
    daatop 22. november 2019 09:51
    0
    Aku kira ora ana alesan sing bisa mbenerake MASOCHISM saka penulis Alternatif Perang Dunia Ketiga ing 1962!
    Pribadi saka Front Karibia, 16 zrp 12 dpvo GSVK Anatoly Dmitriev, 22.11.2019/XNUMX/XNUMX
    Federasi Rusia ora ngerteni kasunyatan Sejarah Alternatif nyata Krisis Karibia lan Anadyr VSO https://yadi.sk/i/7QVD0N5YT_sQlQ
  19. daatop
    daatop 1. november 2020 14:34
    -1
    Sajarah alternatif saka Krisis Karibia lan VSO "Anadyr"
    https://yadi.sk/i/7QVD0N5YT_sQlQ
    Ngarep Karibia Pribadi Anatoly Dmitriev, 01.11.2020/XNUMX/XNUMX
    Elingi Pahlawan saka Front Karibia!