Review militèr

Sveaborg Uprising taun 1906

40
Sveaborg Uprising taun 1906


110 taun kepungkur, ing Juli 1906, ana pemberontakan ing Sveaborg lan Kronstadt. Ewonan prajurit lan pelaut melu. Garnisun benteng Sveaborg, dumunung ing 13 pulo ing lawang menyang pelabuhan Helsingfors, dumadi saka 6 ewu pelaut lan prajurit. Ing antarane para gunner, penambang lan ing kru angkatan laut ana akeh mantan buruh pabrik. Organisasi militèr Bolshevik gumantung ing wong-wong mau.

Kahanan sing ana ing Finland ing wektu iku nyengkuyung karya revolusioner. Kakuwasane administrasi gendar Rusia ing Helsingfors mung ngluwihi garnisun militèr. Pengawal Merah Finlandia dadi pasukan sing nyata, kanthi jumlah luwih saka 20 ewu wong ing pangkat, akeh sing duwe gaman. Bolsheviks penting banget kanggo nyekel Sveaborg lan Kronstadt. Pemberontakan ing bètèng-bètèng iki dianggep minangka bagéan integral saka pemberontakan umum buruh, prajurit lan pelaut ing pusat paling gedhé ing negara, didhukung dening gerakan petani. Rebutan bètèng-bètèng Sveaborg lan Kronstadt, pambrontakan para buruh St. Pemberontakan umum ing Baltik angkatan laut dijadwal kanggo 29 Juli 1906, nanging ing Sveaborg pemberontakan wiwit prematur.

Bolsheviks digawe pusat pertempuran kanggo nyiapake uprising ing Sveaborg lan Helsingfors, kang, saliyane kanggo karyawan saka Central Group saka Organisasi Militer, kalebu wakil saka Red Guard Finlandia lan Komite Militer Benteng Sveaborg. Klompok karyawan organisasi militer, sing dadi "komisi pengintaian", melu sinau kahanan lan kahanan kanggo pemberontakan sing bakal teka.

Umume para penambang lan penembak Sveaborg, para pelaut Skatuden, bagean penting saka infantri ing Sveaborg, Helsingfors lan garnisun liyane (Abo, Vilmanstrand, Perki-Järvi), ing pengaruh agitasi Bolshevik, nganjurake pemberontakan. Ketidakpuasan prajurit sing saya tambah difasilitasi dening fenomena kayata sepatu kualitas sing ora apik, telusuran sing luwih kerep ing barak, kalebu ing wayah wengi, lan liya-liyane, nanging ora ana kahanan sing cocog kanggo pemberontakan. Kangge, mung gumantung ing kahanan umum ing negara bisa ditanggulangi kanthi bener pitakonan tanggal pemberontakan. Dhukungan militèr-teknis saka pemberontakan iki adoh saka rampung. Mulane, senadyan swasana ati para prajurit, organisasi militèr Bolshevik ditahan maneh. Ing ngadhepi provokasi sing saya tambah saka panguwasa, iki minangka tugas sing angel. Provokasi uga teka saka Sosialis-Revolusioner, sing nduweni pengaruh ing garnisun. Ora kebeneran yen ing Juli 1906, anggota Komite Pusat Partai Sosialis-Revolusioner, kepala organisasi militer, E. Azef, teka ing Helsingfors, sing banjur katon minangka agen utama Okhrana.



Alesan langsung wiwitan pemberontakan yaiku supaya ora ngetokake dhuwit sing diarani "dhuwit anggur" marang prajurit perusahaan tambang. Kanggo nanggepi pesenan iki, para penambang ora gelem nempatake ladang ranjau ing cedhak Sveaborg tanggal 16 Juli, sing dicekel. Artileri wungu kanggo ngluwari. Sawise usaha gagal kanggo mbebasake perusahaan tambang, gunners nyekel bedhil, bedhil mesin lan bedhil, nyabrang saka Pulo Lagerny kanggo Mikhailovsky, saka ngendi iku luwih trep kanggo nyerang lan defend, lan ing wayah wengi 18 Juli, nembak saka bedhil menehi. sinyal kanggo pemberontakan. Klompok tengah organisasi militer RSDLP ing Helsingfors nyoba nyetop kinerja sing ora suwe. Bolsheviks ndhukung sing uprising bakal diisolasi, ana kanggo nundha paling sethithik nganti armada bali menyang Helsingfors, nanging padha ora bisa nyegah uprising.

Sawisé nampa kabar saka aggravation saka kahanan ing Sveaborg lan kamungkinan saka bledosan spontan, Komite St Petersburg RSDLP ditampa V.I. Draf resolusi Lenin babagan ngirim delegasi kanthi cepet menyang Sveaborg kanggo njlentrehake kahanan lan mbantu organisasi militer Finlandia. Delegasi kudu entuk penundaan pidato, lan yen ora bisa ditindakake, gabung karo pimpinan pemberontakan. Panitia St Petersburg ndhawuhi dhawuh dhateng kabupatèn-kabupatèn supados ngawontênakên papriksan ingkang ajeg ing griya-griya aman, supados ing sawayah-wayah para buruh St.

Pemberontakan spontan lan ora disiapake sing diwiwiti dening tentara meriem ora bisa dicegah. Delegasi sing dikirim ora bisa tekan Sveaborg. Pemberontakan kasebut langsung dipimpin dening anggota panitia organisasi militer Bolshevik benteng, letnan A. Emelyanov lan E. Kokhansky, prajurit lan perwira non-komisi T. Detinich, M. Ivanov, P. Gerasimov, V. Tikhonov. Iki kalebu 8 perusahaan artileri saka 10, perusahaan angkatan laut Sveaborg lan kru angkatan laut kaping 20 ing Helsingfors (total 2000 wong). Ing esuk tanggal 18 Juli, para pemberontak wis ngrebut papat pulo. Markas pemberontakan dumunung ing Mikhailovsky Island, kang ana posisi kuwat lan trep, loro kanggo nyerang beteng tengah, ngendi komandan Laiming lan markas, lan kanggo pertahanan.

Tim khusus ing Pulo Komandantsky tumindak kanthi inisiatif lan nekat. Sanalika sawise sinyal pambrontakan, padha bisa nangkep 20 bedhil mesin karo pasokan cartridges ing arena tentara meriem lan ngirim menyang Mikhailovsky Island, banjur nggawe serangan sukses ing guardhouse lan mbebasake dipenjara. Artileri nyoba kanggo menang liwat unit infantri benteng njaga markas benteng ing Komendansky Island. Nanging rembugan karo wong-wong mau rampung ing adu tembak. Sawise ngangkat loro mati lan sawetara tatu, prajurit pemberontak nyabrang saka Komendansky menyang Pulo Inzhenerny ing wayah wengi. Ing kreteg sing nyambungake rong pulo kasebut, dipasang pos jaga kanthi bedhil mesin.



Ing wayah sore lan wengi saka 17 Juli, para pemberontak nyiapake perang sing nemtokake karo pasukan pemerintah: padha nyebar kru kanggo meriam lan bedhil mesin, ngetung kasedhiyan amunisi, nyiapake bedhil kanggo nembak ing Kapuloan Komandantsky lan Lagerny, lan nemtokake posisi kanggo prajurit saka pulo liya.

Letnan Emelyanov tindak menyang Grup Tengah (Helsingfors) ing wayah wengi kanggo instruksi. Sampeyan uga kudu setuju babagan pangiriman panganan lan obat-obatan. Grup Tengah njupuk langkah langsung kanggo nyelehake pelaut ing Semenanjung Skatuden lan kru ing kapal penjelajah Emir Bukhara, Finn lan kapal liyane kanthi waspada. Komite Angkatan Laut diwenehi tugas kanggo ngunggahake pemberontakan ing pelabuhan lan ing kapal kanthi sinyal.

Sveaborzhians padha kanggo ngembangaken tumindak nyerang kuat, lumpuh Lagerny Island, kang paling cedhak karo Mikhailovsky, lan sawise ngirim ultimatum kanggo markas beteng bab nyerah, musataken geni ing Pulo Komendantski, ngendi unit infantri garnisun benteng lungguh. Anggota L.A. Vorobyov lan N.M. Fedorovsky kanthi tugas ngunggahake prajurit lan miwiti pemberontakan nalika nampa telegram bersyarat.

Ing esuk 18 Juli, ing sinyal prearranged saka Central Group, uprising munggah ing Semenanjung Skatooden. Para pelaut, ingkang dipunpandhegani panitia angkatan laut, ngrampas gaman lan kartrij ing weker, baris ing plataran barak, ngidungaken gendera abrit ing plabuhan, lan nangkep para perwira. Detasemen Pengawal Merah (kira-kira 100 wong) teka kanggo mbantu para pelaut. Kapal kudu gabung karo pemberontak. Nanging, ing wayah wengi padha ngalami owah-owahan gedhe: kabeh pelaut "ora bisa dipercaya" dikunci ing kandhang, lan konduktor, midshipmen lan perwira saka kapal liyane ditambahake ing tim. Tinimbang dhukungan sing diarep-arep, para pelaut teka ing geni saka bedhil mesin lan bedhil. Sapérangan pambrontak, bebarengan karo Pengawal Abang, bisa pindhah menyang kutha, lan sisih liya mundur menyang barak lan dicekel. Kira-kira jam lima sore Skatuden dikuwasani dening pasukan kraton.



Pemberontak Sveaborg saka Artileri lan Kapuloan Engineer nalika esuke tanggal 18 Juli mbukak geni ing Pulau Komandan kanthi bedhil lapangan 9-pound lan bedhil mesin. Bom kasebut dipimpin dening E. Kokhansky. Nomer pitungan bisa digunakake kanthi jelas lan dipecat kanthi akurat, kaya ing papan latihan.

Ing wayah awan, A. Yemelyanov bali saka Helsingfors. Dheweke nggawa arahan sing diwenehake kanggo ngembangake pemberontakan lan nyerang. Kabar babagan pemberontakan ing Skatuden lan bantuan saka Pengawal Merah Finlandia nyebabake kabungahan lan kasenengan ing antarane para prajurit. Ing benteng Mikhailovsky, ing titik paling dhuwur saka bèntèng, gendéra abang gedhe sing digawa dening Yemelyanov diangkat. Ing wektu iki, Mikhailovsky Island ditetepake minangka pusat pemberontakan. Wadya-bala utama, bètèng-bètèng utama, dikonsentrasi ing ngriki, saka ing ngriku dipun lampahi pambocoran artileri markas bètèng tuwin apartemen komandan Laiming. Saka Pulo Komandantsky, mung panah sing dijawab. Shooting terus sedina muput.

Pemberontak duwe kesempatan kanggo nyekel Komandan Island, liquidate markas pasukan pamaréntah lan ngisolasi pasukan infantri, nanging adhering kanggo taktik nunggu, padha nundha serangan nganti rawuh saka skuadron. Taktik kuwi mbantu pamaréntah tuku wektu lan nransfer pasukan karo tentara meriem lan bedhil mesin kanggo Helsingfors lan Sveaborg.

Sing mimpin perang, markas pemberontakan kudu ngurus panganan. Akeh pejuang sing ora mangan nganti sedina. Markas dikirim steamer Shot kanggo Helsingfors kanggo pangan. Ing wayah wengi, dheweke bisa nembus wilayah sing dipadhangi lampu sorotan kapal penjelajah. Uga diangkut kira-kira 200 Pengawal Merah, pelaut saka Skatuden lan buruh Rusia menyang Sveaborg. Padha bersenjata lan buyar ing sadawane pesisir Pulo Mikhailovsky ing mburi baterei kanggo ngusir geni lan serangan infanteri saka Lagerny Island.



Ing esuk tanggal 19 Juli, perang saya tambah semangat. Ing wektu iki, pasukan pamaréntah wiwit teka ing Helsingfors. Para pemberontak ora nampa bala. Wong-wong mau terus ngobong bètèng lan nyiapake serangan kasebut. Gagasan serangan langsung utamané dikuwatake sawisé nampa tanggapan komandhan marang ultimatum sing diwenehake dening para pemberontak nalika nyerah, ing ngendi dheweke ngancam pembalasan sing kejam. Kanggo nanggepi ancaman saka komandan, tentara meriem maneh miwiti bombardment sengit ing beteng tengah lan Pulo Lagerny. Akeh omah kobong, Pulo Komandan ketutupan kumelun.

Nanging ing wayahe, nalika misale jek para pemberontak sing kamenangan wis cedhak, bledosan pasukan elek krungu ing Mikhailovsky Island. Salah siji cangkang mabur menyang majalah bubuk, ing ngendi 3500 kilogram bubuk mesiu disimpen. Jeblugan kasebut nyebabake karusakan lan korban jiwa. Udakara 60 wong tiwas lan tatu parah. Antarane tatu ana salah siji saka pimpinan utama pemberontakan, Letnan Yemelyanov.

Jam 6 sore tanggal 19 Juli, skuadron katon ing cakrawala. Nanging kapal-kapal kasebut ora nulungi para pemberontak, nanging komandhan beteng. Minangka ternyata, printah kasebut bisa nyegah pambrontakan skuadron kanthi langkah-langkah sing nemtokake. Para punggawa kapal dijangkepi manèh karo midshipmen lan pelaut sing bisa dipercaya.

Duwe mundur 11-12 km (ora tekan, artileri "pemberontak"), kapal perang "Tsesarevich" lan cruiser "Bogatyr" murub banget ing pemberontak kanggo rong jam, nyebabake karusakan gedhe lan nyebabake geni. Ing wektu sing padha, pasukan ditembaki saka bedhil lan bedhil mesin saka Komandantsky, Lagerny, Aleksandrovsky lan Nikolaevsky Islands.

Posisi para pemberontak angel banget. Nanging dheweke mutusake kanggo nyerang benteng tengah. Ing wektu iki ana bledosan kuat anyar. Amunisi njeblug saka impact saka projectile. Serangan kasebut kudu ditinggal. Para pambrontak wiwit nguatake posisi lan nutupi bedhil, nerusake serangan. Sajrone 18 lan 19 Juli, dheweke ngentekake 646 cangkang lan 90 ewu amunisi ing beteng tengah lan kapal skuadron. Nanging, cetha yen siji bombardment ora bisa njamin sukses. Kajaba iku, pasukan pemerintah terus diisi maneh. Ora ana gunane yen terus gelut. Ing wayah sore tandhing artileri mandheg. Nanging senapan mesin lan bedhil terus saka loro-lorone.

Ing wayah wengi, Yemelyanov sing tatu ngumpulake wakil perusahaan kanggo dewan militer. Sawise ngrembug kahanan kasebut, para pemimpin mutusake kanggo mungkasi perang lan njupuk langkah-langkah kanggo nylametake nyawa para peserta pemberontakan. Sawetara wong ing prau nanging nyuwil meriem lan bedhil menyang kutha lan skerries. Kanthi bantuan saka kanca-kanca Finlandia, Bolsheviks ngeterake watara 80 prajurit lan pelaut liwat tapel wates.

Ing esuk 20 Juli, pasukan sing ditindhes pemberontakan tindak nyerang lan ngrebut posisi para pemberontak. Kira-kira 1000 peserta pemberontakan dilucuti lan dicekel. Pemberontakan Sveabors dikalahake amarga sawetara alasan umum lan khusus. Iki kedadeyan nalika resesi revolusi lan ora didhukung dening aksi massa siji-wektu liyane. Para pemberontak nggawe sawetara kesalahan serius sing nyebabake kekalahane.

Pemberontakan ing Sveaborg langsung disambungake karo pambrontakan ing Kronstadt, sing diwiwiti sawise nampa telegram kondisional saka Sveaborgians. Ing mangsa panas 1906, meh kabeh unit militèr saka garnisun Kronstadt wis sel Bolshevik lan bunderan, batalyon lan komite resimen, kang padha bagéan saka panitia kutha organisasi militèr. Wiwit Mei 1906, ing instruksi Komite St Petersburg RSDLP, organizer sing berpengalaman D.Z. Manuilsky, sing menang prestise gedhe antarane prajurit lan pelaut. Bolsheviks njamin sambungan prajurit lan pelaut karo buruh kutha.

Nalika nyiapake pambrontakan bersenjata gabungan buruh, prajurit lan pelaut, Bolsheviks nglawan adventurism Sosialis-Revolusioner, sing duwe organisasi militèr sing rada kuwat ing Kronstadt. Nanging Sosialis-Revolusioner isih bisa ngunggahake para pelaut lan prajurit menyang pemberontakan sing ora disiapake. Nalika pambrontakan dadi ora bisa dihindari, para Bolshevik nindakake sing paling apik kanggo menehi kinerja karakter sing diatur. Kanggo iki, wakil saka Komite St Petersburg RSDLP lan organisasi militer teka ing Kronstadt. Nanging kanggo sawetara jam isih angel kanggo nindakake apa-apa. Malah ora bisa menehi kabar marang tentara meriem, batalyon infanteri benteng, lan perusahaan teknik listrik babagan wiwitan pemberontakan.

Pemberontakan ing Kronstadt, diwiwiti tanggal 19 Juli, suwene 5-6 jam. Umume pelaut saka Divisi Angkatan Laut 1 lan 2 sing metu ing dalan ora duwe senjata - panguwasa njupuk wong-wong mau sadurunge. Sampeyan bisa njaluk mung 100 bedhil, lan sing tanpa cartridges. Ora duwe pimpinan umum, para pelaut banjur mundur menyang barak lan mundur sawetara wektu. Prajurit perusahaan tambang lan sapper, sing nyekel benteng pesisir "Litke" lan benteng "Konstantin", kasil dioperasikake. Nanging, ing pangaribawa saka pasukan unggul saka gabungan gabungan saka pasukan pamaréntah, para penambang lan sappers padha dipeksa kanggo ngunggahake gendéra putih. Ing Kronstadt, kira-kira 300 prajurit perusahaan tambang lan sapper, kira-kira 3000 pelaut, dicekel.

Ing wayah wengi 20 Juli, tim cruiser "Memory of Azov", sing ana ing teluk, uga wicara. Para pelaut nggawa kapal penjelajah menyang serangan Reval, ngarep-arep bisa nggawe kontak karo para pekerja lan ngunggahake pemberontakan ing kapal latihan Riga. Nanging, maksude ora kelakon. Kinerja kru cruiser ditindhes, 223 pelaut dicekel.



Bolshevik nyoba ngoptimalake kinerja ing tentara lan angkatan laut. Ing tanggal 20 Juli, Komite St Petersburg RSDLP nampa instruksi saka V.I. Lenin babagan nganakake serangan kanggo ndhukung pemberontakan Kronstadt. Ing tanggal 21 Juli, pemogokan diwiwiti lan melu luwih saka 100 buruh St. Nanging, uprisings ing Sveaborg lan Kronstadt padha cepet ditindhes, padha ora dadi awal saka uprising kabeh-Rusia.

Tanggal 28 Juli, para pamimpin pemberontakan Sveaborg ditembak dening pengadilan militer. Ing Agustus-September, patang trials liyane dianakaké ing prajurit lan pelaut - Sveabors, minangka asil saka 18 wong padha diukum pati, 127 padha diasingake kanggo pegawe hard, luwih saka 600 dikirim menyang batalyon disiplin.

Ing Kronstadt, 36 wong dieksekusi, 130 dikirim menyang kerja keras, 316 dipenjara, 935 dikirim menyang departemen koreksi lan penahanan. 18 peserta aktif ing uprising ing cruiser "Pamyat Azov" padha dijupuk.



Sumber:
Sokolov V. pemberontakan militèr ing Sveaborg ing 1906 // Serangan pisanan ing autokrasi. 1905 - 1907 taun. Moscow: Politizdat. 1989. S. 470-503
Semenkevich N. Sveaborg M .: Military Publishing House, 1966. S. 118-146, 232-280.
Shigin V. Kasus "Ing Memori Azov". M.: Veche, 2012. S. 77-194.
Korablev Yu. Uprisings ing Sveaborg lan Kronstadt ing Juli 1906. //VIZH. 1975 Nomer 7. S.86-91.
Kolonitsky B. Memori revolusi Rusia pisanan ing 1917: kasus Sevastopol lan Helsingfors. // Jatah darurat. 2009. Nomer 2(64). kaca 37-46.
Pengarang:
40 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. Bumka
    Bumka 25 Juli 2016 06:35
    + 12
    "pasukan kraton" - Iki minangka pasukan Rusia sing tetep setya marang sumpah kasebut. Ancang-ancang kanggo Maidan Februari 1917 wis rampung.
    1. Aksel Ruur
      Aksel Ruur 26 Juli 2016 16:29
      +1
      ok wis
  3. parusnik
    parusnik 25 Juli 2016 07:26
    +8
    Aku elinga HF "Sveaborg" .. Inggih dipun damel film kanggo wektu sing ... Thanks kanggo penulis kanggo artikel ..
    1. alexey123
      alexey123 25 Juli 2016 23:57
      0
      Ing mratelakake panemume, V. Solomin mbintangi peran utama.
  4. baudolino
    baudolino 25 Juli 2016 07:39
    -1
    Kesan kasebut yaiku dheweke terjun menyang USSR. Ing cara ala. Mung penulis ora ngarani pemberontak minangka pahlawan geni. Kabeh iki "pejuang kanggo masa depan padhang" sing banjur, sing saiki ing kabeh limo Maidans, siji lapangan saka woh wohan beri. Lan saiki ing Donbass kita raking munggah warisan iki "pahlawan" sing numpes negara apa wae.
    1. Monarchist
      Monarchist 26 Juli 2016 16:09
      0
      Mikir sing bener. Lan babagan artikel kasebut, miturut pendapatku, aku nyoba nyedhiyakake materi kasebut. Nanging kok sampeyan ndhelikake jeneng mburi?
  5. Amuret
    Amuret 25 Juli 2016 08:13
    +3
    Yagene kapal perusak 620 ton dumadakan dadi kapal penjelajah? http://nik191.mirtesen.ru/blog/43514287350/Eskadrennyie-minon
    ostsyi-Ro
    ssiyskogo-Imperatorskogo-Fleet

    << Pamindahan 620 ton. Ukuran 72.5x8.2x2.9 m
    Persenjataan 2 - 75 mm, 6 - 57 mm, 4 bedhil mesin, 3 NTA 456 mm
    Wiwit 1910 2 - 102/60, 1 - 47 mm, 3 NTA 456 mm, 20 penghalang tambang
    Wiwit 1915 3 - 102/60, 1 - 40 mm (anti-pesawat), 6 bedhil mesin 3 NTA 456 mm
    Ora ana pesenan
    Mesin 2 mesin uap ekspansi telung vertikal 6391 hp
    Perusahaan Jerman Shihau, 4 boiler Schulz-Thornycroft, 2 baling-baling
    Kacepetan tes maksimal 26.03 knot Jarak jelajah 1050 mil. Awak 5 perwira lan 86 pelaut.>>
    Banjur, sajrone penindasan pemberontakan Sveaborg, dibuktekake manawa cangkang kanggo skuadron Pasifik kaping 2 ora njeblug amarga piroksilin banyu, nanging iki crita liyane.
    1. Moore
      Moore 25 Juli 2016 08:25
      +3
      Ya, "Emir Bukhara" lan "Finn" minangka penghancur pabrik Putilov. Padha dadi cruisers mung ing kaca iki.
      1. qwert
        qwert 25 Juli 2016 11:14
        +6
        Quote: Amur
        Yagene kapal perusak 620 ton dumadakan dadi kapal penjelajah?

        Kutipan: Moore
        Ya, "Emir Bukhara" lan "Finn" minangka penghancur pabrik Putilov. Padha dadi cruisers mung ing kaca iki.

        Sampeyan kudu luwih ati-ati, kolega, sadurunge dadi pinter.
        Mine CRUISERS saka jinis "Finn".. Sawise tanggal 10 Oktober 1907, dheweke diklasifikasikake maneh minangka penghancur. Secara total, 4 kapal jinis iki dibangun: Finn, Emir Bukhara, Volunteer, Muscovite. Ngelingi artikel kasebut nuduhake kedadeyan taun 1906 (tegese nganti 10 Oktober 1907), mula penulis bener ing nggolongake dheweke minangka kapal penjelajah ing wektu iku !!!!
        1. Amuret
          Amuret 25 Juli 2016 12:48
          0
          Kutipan saka qwert
          Sampeyan kudu luwih ati-ati, kolega, sadurunge dadi pinter.
          Mine CRUISERS saka jinis "Finn". Sawise tanggal 10 Oktober 1907, dheweke diklasifikasikake maneh minangka penghancur.

          Aku nganggep pangembangan plot kasebut, mula aku ndeleng apa sing dakkarepake babagan topik iki. R.M. Melnikov duwe kapal kasebut minangka penghancur lan penghancur. Aku ora duwe alesan kanggo mangu-mangu informasi sampeyan, aku mung ora duwe informasi liyane. Ing taun 1907, kapal kasebut diklasifikasi ulang, aku ngerti. Kutipan ing ndhuwur kasebut saka buku Melnikov "Perusak kelas sukarelawan."
        2. Moore
          Moore 27 Juli 2016 05:45
          0
          Kutipan saka qwert
          Sampeyan kudu luwih ati-ati, kolega, sadurunge dadi pinter. Mine CRUISERS saka jinis "Finn".

          Yen sampeyan maca ing buku "Gajah ambruk ing Masha unsuspecting ...", bakal ora koyone sing penulis wis ora kejawab sawetara definisi bab gajah? Contone, yen dheweke dolanan?
        3. Komentar wis dibusak.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 25 Juli 2016 13:00
      +4
      Quote: Amur
      Yagene kapal perusak 620 ton dumadakan dadi kapal penjelajah?

      Saka titik kasebut pangrusak Kapal 620 ton ing taun 1906 ora bisa dijenengi.

      Miturut klasifikasi wektu kasebut, "perusak" yaiku operator cilik torpedo kanthi pamindahan 80-180 ton.
      Sabanjure teka "pejuang perusak" (kertas tracing saka pemusnah Inggris) 200-350 ton.
      Lan ing mburine - kapal penjelajah tambang ton 350-600. Ing kene, "Finn", "Emir Bukhara" lan kapal tambang gedhe liyane digandhengake karo kapal penjelajah tambang.
      Lan mung karo introduksi saka klasifikasi anyar ing 1907, mine cruisers "pindhah" kanggo kelas destroyers (lan mantan pejuang dadi destroyers).
  6. qwert
    qwert 25 Juli 2016 08:15
    +4
    Kutipan saka Bumka
    "pasukan kraton" - Iki minangka pasukan Rusia sing tetep setya marang sumpah kasebut.

    Lan kenapa sampeyan menehi makna liyane ing tembung "pasukan Tsarist"? Kanggoku, "pasukan tsarist" uga kaya "pasukan Soviet". Frasa sing cukup stabil sing wis dikenal ing pirang-pirang taun.
    Kutipan saka baudolino
    Mung penulis ora ngarani pemberontak minangka pahlawan geni.

    Dadi Teknisi ing artikel kasebut mung mbatesi acara sejarah. Cukup rinci, nalika ora ngetrapake penilaian babagan acara kasebut. Mulane aku seneng karo artikel-artikel babagan momen-momen sajarah sing kontroversial, sing, ora kaya akeh, dheweke ora nyoba ngetrapake pendapate marang kita, sing asring dialami dening sawetara penulis. Miturut cara, iki minangka "aturan emas", sing, kaya sing dikandhakake Amerika, program warta media kudu dipatuhi - menehi informasi, lan pamirsa (pendengar, maca) kudu nggawe kesimpulan dhewe, sanajan Amerika dhewe. , lan media kita ora tau ngetutake aturan iki nanging ngetrapake pendapate.
    Mulane, artikel kasebut minangka plus. Lan film, aku umume download. Utamané diwenehi partisipasi saka Finns ing.
  7. LetnanTeterin
    LetnanTeterin 25 Juli 2016 08:44
    +6
    Artikel kasebut informatif. Maca iku, sampeyan ngerti - iku tega sing padha ora mbukak kabeh provokator Bolshevik lan Sosialis-Revolusioner, amarga akeh getih diwutahake liwat fault sing.
    1. griffin ireng
      griffin ireng 25 Juli 2016 18:23
      +4
      Lan dheweke ora dingerteni - undang-undang kasebut pancen liberal. Cukup kanggo ngelingi carane nyoba para "revolusioner" rampung lan babagan ucapan selamat saka kaisar Jepang ing kamenangan ing Pertempuran Tsushima saka siswa St. Lan iki sanajan ana teror kolosal sing ditindakake marang polisi, perwira tentara lan warga sing bisa dipercaya. Dadi ya, pamaréntah tsarist banget ngremehake mungsuh internal lan ora ngagetake yen tsar pisanan digulingake dening klompok finansial-aristokrat sing kepengin banget karo kekuwatan, lan banjur dening Bolshevik.

      Kutipan saka Timir
      pemerintah ora bisa lan ora pengin

      Semono uga, pamarentah nindakake reformasi. Negara iki dikembangake kanthi cepet (cukup aneh - ekonomi lan industri), mula, sadurunge Perang Dunia II, ana rencana kanggo reformasi pendidikan lan perawatan kesehatan. Ya, lan tentara aktif ganti sadurunge Perang - sayangé ora ana sing bisa mbayangno kaya apa perang iki - kabeh wong yakin karo transience.
      Dheweke ora pengin ngremehake kekuwatan kaisar, lan mengko - ora muspra - sanalika salah sawijining "kanggo kabeh sing apik lan nglawan kabeh sing ala" nampa jabatan Menteri Dalam Negeri, kontrol. kahanan wis ilang.
    2. Aksel Ruur
      Aksel Ruur 26 Juli 2016 16:33
      +3
      Aja ngapusi, Pak Paruchik. wong-wong sing mbrontak tansah diprovokasi dening sing duwe kuwasa dhewe.
  8. Timyr
    Timyr 25 Juli 2016 09:38
    +7
    Kutipan: Letnan Teterin
    Artikel kasebut informatif. Maca iku, sampeyan ngerti - iku tega sing padha ora mbukak kabeh provokator Bolshevik lan Sosialis-Revolusioner, amarga akeh getih diwutahake liwat fault sing.

    Ya, titik iku, uga, padha bakal wis dicethakaké, dijupuk. Iku ora bakal bantuan. Kakaisaran Rusia lara. Reformasi kudu ditindakake, nanging panguwasa ora bisa lan ora pengin. Ing desa ing taun 1905-1907, meh kabeh panggedhe wis rampung, sawise 10 taun generasi anyar tuwuh maneh.
  9. Berkut24
    Berkut24 25 Juli 2016 10:36
    0
    Bolsheviks nyoba kanggo nggawe paling saka pagelaran ing tentara lan angkatan laut

    Tanggal 28 Juli, para pamimpin pemberontakan Sveaborg ditembak dening pengadilan militer. Ing Agustus-September, patang trials liyane dianakaké ing prajurit lan pelaut - Sveabors, minangka asil saka 18 wong padha diukum pati, 127 padha diasingake kanggo pegawe hard, luwih saka 600 dikirim menyang batalyon disiplin.

    Ing Kronstadt, 36 wong dieksekusi, 130 dikirim menyang kerja keras, 316 dipenjara, 935 dikirim menyang departemen koreksi lan penahanan. 18 peserta aktif ing uprising ing cruiser "Pamyat Azov" padha dijupuk.


    Lan Vladimir Ilyich pensiun menyang Eropah kanggo ngaso kanggo nulis artikel teoritis. Aku ngerti tulisan tangan "Marxis-Leninis". Kanggo ngrebut panguwasa, kabeh sarana apik, ora ana sing ngetung nyawane manungsa.
  10. vasil50
    vasil50 25 Juli 2016 10:52
    +7
    Sawetara komentar ditulis kaya anggota dewan bangsawan. Kemiskinan petani lan paceklik reguler nyurung para petani kanggo protes, lan CARA pidato ditindhes ora menehi popularitas marang tsar. Ing wektu sing padha, panyebab kemiskinan lan keluwen ora diilangi. Takon babagan * pembayaran tebusan *, akeh sing menarik sing muncul.
    Lan ing angkatan laut lan ing tentara, meh legalized nyolong, ing patronage dhuwur saka pangeran gedhe. Ing wektu sing padha, padha ora ragu-ragu kanggo nemtokke *kickbacks* ing gaji perwira. Iku nyolong grand ducal sing banjur menehi tokoh saka Februari 1917 sabdhoning moral kanggo *rrrevolution*, lan rebutan kuwasa.
    1. Berkut24
      Berkut24 25 Juli 2016 11:23
      +4
      Apa sampeyan maca carane pemberontakan petani ditindhes dening Bolshevik?
      Contone, pemberontakan 1920-1921. ing Tambov?
      April 27, 1921, Politbiro Komite Pusat RCP (b) diangkat M. N. Tukhachevsky komandan pasukan provinsi Tambov, I. P. Uborevich minangka wakil, lan N. E. Kakurin minangka kepala staf. G. I. Kotovsky uga dikirim menyang wilayah Tambov, G. G. Yagoda lan V. V. Ulrikh dikirim saka Cheka. Tukhachevsky nampa arahan - kanggo liquidate pambrontakan Tambov ora luwih saka sasi.

      Urutan Komisi Plenipotentiary Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia babagan wiwitan langkah-langkah repressive marang bandit individu lan kulawarga sing ndhelikake.

      N 171, Tambov
      11 June 1921

      Komisi Politik 1, 2, 3, 4, 5
      Wiwit tanggal 1 Juni, perjuangan sing tegas nglawan bandit kanthi cepet nggawe wilayah kasebut tenang. Kekuwatan Soviet terus-terusan dipulihake, lan para petani sing kerja pindhah menyang kerja sing tentrem lan tenang. Geng Antonov wis dibanting, dibuyarake lan dicekel siji-siji kanthi tumindak sing tegas saka pasukan kita.
      Supaya pungkasane mbasmi akar SR-bandit lan saliyane pesenan sing diwenehake sadurunge, Komisi Plenipotentiary saka Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia.
      pesenan:
      1. Warga sing ora gelem menehi jeneng kudu ditembak ing papan tanpa diadili.
      2. Marang desa-desa kang didhelikake gegaman, kanthi wewenang komisi politik utawa komisi politik daerah, ngaturake putusan babagan nyingkirake para sandera lan ditembak manawa ora nyerahake senjata.
      3. Yen senjata sing didhelikake ditemokake, tembak buruh senior ing kulawarga ing papan kasebut tanpa nyoba.
      4. Kaluwarga kang omahe begal wis ngungsi, kena dicekel lan diusir saka provinsi, barang-barange dirampas, buruh senior ing kulawarga iki ditembak tanpa diadili.
      5. Kulawarga sing ndhelikake anggota kulawarga utawa properti bandit dianggep minangka bandit, lan buruh senior saka kulawarga iki ditembak ing panggonan tanpa nyoba.
      6. Ing acara mabur kulawarga bandit, properti kudu disebarake ing antarane para petani sing setya marang kekuwatan Soviet, lan omah sing ditinggal kudu diobong utawa dibongkar.
      7. Dhawuh punika kedah dipuntindakaken kanthi keras lan kasar.

      Ketua Komisi Plenipotentiary saka Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia Antonov-Ovseenko
      Panglima pasukan Tukhachevsky
      Ketua Komite Eksekutif Gubernia Lavrov
      Sekretaris Vasiliev

      ORDER
      Panglima pasukan provinsi Tambov No. 0116 / rahasia operasional

      Tambov

      12 June 1921

      Sisa-sisa geng sing dikalahake lan bandit individu sing wis mlayu saka desa-desa ing ngendi kekuwatan Soviet wis dipulihake kumpul ing alas lan saka ing kono nindakake serangan marang warga sipil.
      Kanggo ngresiki scaffolding langsung, aku ORDER:

      1. Ngresiki alas ing ngendi para bandit ndhelikake kanthi gas beracun, kanthi bener ngetung yen awan saka gas sing nyedhot nyebar ing saindhenging alas, numpes kabeh sing ndhelik ing kono.

      2. Inspektur Artileri kudu langsung ngirim jumlah silinder gas beracun sing dibutuhake lan spesialis sing dibutuhake menyang lapangan.

      3. Dhumateng para pangarsa seksi tempur kanthi gigih lan sregep nindakaken dhawuh punika.

      4. Laporan babagan langkah-langkah sing ditindakake.

      Panglima pasukan Tukhachevsky
      Kepala Staf Staf Umum Kakurin
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 25 Juli 2016 13:07
        +3
        Kutipan saka Berkut24
        1. Ngresiki alas ing ngendi para bandit ndhelikake kanthi gas beracun, kanthi bener ngetung yen awan saka gas sing nyedhot nyebar ing saindhenging alas, numpes kabeh sing ndhelik ing kono.
        2. Inspektur Artileri kudu langsung ngirim jumlah silinder gas beracun sing dibutuhake lan spesialis sing dibutuhake menyang lapangan.
        3. Dhumateng para pangarsa seksi tempur kanthi gigih lan sregep nindakaken dhawuh punika.
        4. Laporan babagan langkah-langkah sing ditindakake.

        Nanging pesenan iki tetep dadi pesenan kertas.
        Silinder gas diajukake - nanging menyang gudang. Wong-wong mau ora digawa menyang panggonan-panggonan lan ora digunakake, wedi yen bakal ngracun pasukane dhewe. Amarga ing kabeh Tentara Abang, mung ing Front Lor, latihan anti-kimia Jenderal Samoilo paling apik (sing difasilitasi dening Inggris sing biasa nggunakake bahan beracun).
        Cangkang kimia digawa munggah lan digunakake kaping pirang-pirang. Akibaté, jaran sing urip lan sehat ditemokake ing situs shelling. Nanging, iki ora nggumunake - amarga ngisi cangkang kimia sing kondhang lan diuji dening kabeh sing dadi tentara kloropikrin - digunakake lan digunakake kanggo nyoba topeng gas.
        1. Berkut24
          Berkut24 25 Juli 2016 13:20
          0
          Kene, please, ati-ati karo kasunyatan.
          Bukti dokumenter wis disimpen babagan panggunaan senjata kimia. Utamane, ing diary pertempuran batalyon tentara meriem saka Brigade Distrik Militer Zavolzhsky, dicathet yen ing 13 Juli 1921, ing ngisor iki digunakake ing perang: granat telung inci - 160, shrapnel - 69, granat kimia - 47. Ing 3 Agustus, komandan baterei kursus artileri Belgorod nglaporake marang kepala artileri wilayah tempur kaping 6, yen nalika ngembak pulo kasebut ing Lake Kipets, 65 shrapnels, 49 granat lan 59 cangkang kimia dipecat. Miturut sawetara panaliten, cangkang kimia sing digunakake dening Bolshevik ing Mei-Juni 1921 nyebabake pati ora mung para pemberontak, nanging uga warga sipil.

          Aku kok ... Bandingake cara-cara babagan "tentara kerajaan" !!! Lan iki minangka pembalasan marang wong-wong sing dibela dening Bolshevik!
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 25 Juli 2016 15:55
            0
            Kutipan saka Berkut24
            Bukti dokumenter wis disimpen babagan panggunaan senjata kimia. Utamane, ing diary pertempuran batalyon tentara meriem saka Brigade Distrik Militer Zavolzhsky, dicathet yen ing 13 Juli 1921, ing ngisor iki digunakake ing perang: granat telung inci - 160, serpihan - 69, granat kimia - 47. Ing tanggal 3 Agustus, komandan baterei kursus artileri Belgorod nglaporake marang kepala wilayah tempur 6-th artileri, yen nalika meriam pulo kasebut ing Lake Kipets, 65 shrapnels, 49 granat lan 59 cangkang kimia dipecat.

            Iki minangka cangkang kloropikrin banget.
            Lan mung 3 operasi kanthi panggunaan sing didokumentasikake:
            Episode pisanan njupuk Panggonan ing zona situs pertempuran 2nd. Sawise nampa cangkang kimia sing dikirim, komandan divisi legart Distrik Militer Barat Smok (sing uga nindakake tugas komandan) kanthi laporan sabanjure babagan gerakan amunisi ngandhani Inspart Kasinov yen "... kanggo periode Juli 13 - 20, 15 cangkang kimia digunakake ... "
            (...)
            Tanggal 16 Juli, Komandan 6 Rodov nglaporake marang Inspart Kasinov: "... Tanggal 14 Juli jam 22:7, batere kavaleri Belgorod murub ing alas ing sisih kidul Tlaga Ilmen. 50 pecahan peluru lan XNUMX proyektil kimia ditembakake…”
            (...)
            Pisanan lan, mbok menawa, mung operasi ngendi shelling gas wis ngrancang ing advance - operasi kanggo mbusak alas Parevsky, digawa metu saka 1 Agustus kanggo 10 Agustus 1921 dening Unit saka unit tempur 6.

            Kanthi tentara meriem saka Brigade Military Zavolzhsky iku muddy - ana akeh banget kasalahan ing dokumen ing tatanan iki, ora ana wong lan formasi, uga anakronisme.

            Lan karo silinder gas ana kasus khas kanggo tentara. Ing musim semi 1921, mung ana telung unit kimia ing Tentara Abang sing bisa nindakake serangan gas. Saka jumlah kasebut, mung siji - Khimrota sing kapisah - bisa ditransfer menyang wilayah pemberontakan. Miturut koran, iki minangka unit tempur ... persis nganti komando nampa laporan saka insinyur gas sing dikirim menyang perusahaan kanthi inspeksi: 11 poin, sing pungkasan kaya epitaph:
            11. Perusahaan ora duwe senjata kimia, pengintaian kimia lan pengamatan meteorologi ora ditindakake ...
            (...)
            Amarga sing kasebut ing ndhuwur, yaiku: rasukan tetep lan ora ana staf komando lan seragam, sesi latihan ora ditindakake, wong-wong ora dilatih lan chimrota sing ana hubungane karo perang gas pancen ora siyap lan ora siap tempur. Insinyur gas V. Puskov

            Akibaté, perusahaan dikirim menyang Distrik Militer Moscow.
            1. Lekov L
              Lekov L 25 Juli 2016 16:54
              +2
              Chloropicrin nyebabake iritasi ing kulit lan membran mukus. Iki nyebabake lacrimation, penutupan kelopak mata, bronkitis lan edema paru. Wong sing kena pengaruh miwiti konvulsi sing ora bisa dikendhaleni saka otot diafragma. Kloropikrin cair nyebabake lesi kulit sing abot.
              Ing umume wong, konsentrasi 0,002 mg / l ing 3-30 detik nyebabake lacrimation lan penutupan kelopak mata, konsentrasi 0,05 mg / l ora bisa ditolerir. Konsentrasi sing luwih dhuwur nyebabake rasa nyeri ing weteng, muntah lan ilang eling. Konsentrasi udakara 0,2 mg / l ing sawetara detik utawa menit nyebabake kemampuan tempur ilang.
              Kerusakan ambegan katon ing konsentrasi ing ndhuwur 0,1 mg / l. Minangka konsentrasi sing bisa nyebabake, 2 mg / l dituduhake kanthi paparan 10 menit. Ing konsentrasi iki, pati dumadi ing sawetara menit....
              Uap kloropikrin duweni efek lachrymal sing kuwat, lan ing konsentrasi dhuwur duweni efek beracun lan suffocating umum. Ing babagan iki, kloropikrin digunakake kanthi winates ing Perang Donya I minangka agen perang kimia ...

              Amarga efek iritasi lan gampang ditangani, kloropikrin digunakake minangka latihan (tiruan serangan gas) lan tes verifikasi agen perlindungan kimia kanggo agen kimia. Kanggo iki ing tarub tentara jumlah clopicrin moderat, kira-kira 50 ml digawe panas ing adus banyu
              ...
              Iku kabeh babagan istilah lan konsentrasi.
              Lan, sadulur!
              Ora perlu sumpah. Kanggo kita kabeh iki crita kita.
              Iku kudu dikenal lan dianggep kanthi hormat.
              Debat demi kejujuran iku siji, nanging ora perlu sumpah..
              Saiki, misale jek kula, kita kabeh duwe sedulur ing loro-lorone Perang Sipil kasebut.
              Getih turune padha campur.
              Kanthi pakurmatan.. dumateng panjenengan sedoyo poro sedherek!
              Lan kanggo kita lan leluhurmu!
            2. Berkut24
              Berkut24 25 Juli 2016 18:58
              0
              Aku bakal mbaleni dhewe ing umum. Aku nulis babagan crita Tambov mung supaya bisa mbandhingake cara nyandhet pemberontakan ing Bolshevik lan apa sing kedadeyan ing Sveaborg. Kanggo sapa perbandingan iki ora cukup, sampeyan bisa maca liyane babagan acara ing Novocherkassk ing taun 1962.
              Dibandhingake karo apa sing ditindakake dening komunis, Nicholas II ing taun 1906 minangka liberal lan humanis.
              Sampeyan bisa tresna Bolsheviks passionately lan sengit monarki Romanov. Nanging prastawa kudu dianggep minangka perbandingan lan njupuk wektu nalika kedadeyan kasebut. Sejarah iku apa. Sampeyan kudu eling, lan ora kudu dianggep karo prasangka minangka kasunyatan, lan ora sijine tandha minus mung amarga break Cithakan wis dumadi ing sirah. Nanging aku bisa menehi minus. Aku setuju lan aku ora gelo.
              1. rasta
                rasta 25 Juli 2016 20:39
                +1
                Pak, bangsawan, ngrungokake wong buruh-tani, Nikolai 2 ora tau humanis. Tanggal 17 Februari, dheweke ngirim Jenderal Ivanov marang Petrograd, mung saiki ana misfire - para prajurit ora gelem nembak wong-wong mau. Ing révolusi Rusia pisanan, persis kaya getih sing diwutahake kaya sing dibutuhake kanggo penindasan. Miturut cara, nganti Januari 1905 getih diwutahake. Acara ing Zlatoust ing Maret 1903, contone, ing ngendi 69 buruh mati.
              2. Alexey R.A.
                Alexey R.A. 26 Juli 2016 10:46
                +1
                Kutipan saka Berkut24
                Aku bakal mbaleni dhewe ing umum. Aku nulis babagan crita Tambov mung supaya bisa mbandhingake cara nyandhet pemberontakan ing Bolshevik lan apa sing kedadeyan ing Sveaborg. Kanggo sapa perbandingan iki ora cukup, sampeyan bisa maca liyane babagan acara ing Novocherkassk ing taun 1962.

                Lan sampeyan uga bisa maca babagan cara nyegah pemberontakan petani ing taun 1905-1907.
                ... langsung mbesmi pemberontak kanthi kekuwatan senjata, lan yen ana perlawanan, ngobong omah-omahé ... Penangkapan saiki ora entuk gol: ora bisa ngadili atusan lan ewu wong.

                Desa-desa lan desa-desa kasebut, sing pedununge ngidini kekerasan marang ekonomi lan tanah pribadi, bakal dibombardir karo tembakan meriem, sing bakal nyebabake karusakan omah lan geni.
          2. rasta
            rasta 25 Juli 2016 20:33
            +3
            Bapak-bapak-bangsawan-monarkis, aku ora ngerti sampeyan. Sampeyan bisa nguwuh-uwuh manawa Kaum Sosialis-Revolusioner kudu digantung, utawa sampeyan ngremehake Bolshevik amarga nyandhet pambrontakan Tambov, sing dipimpin dening Sosialis-Revolusioner. Sampeyan wis, priyayi-priyayi-monarkis, aja cling marang pemberontakan Tambov. Tumindak rampung miturut slogan-slogan Soviet lan para petani ora bakal mbalekake tanah kasebut menyang mantan pemilik.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. qwert
      qwert 25 Juli 2016 11:28
      +6
      Kutipan: Vasily50
      Sawetara komentar ditulis kaya anggota dewan bangsawan.
      aku melu
      Kutipan: Vasily50
      Lan Vladimir Ilyich pensiun menyang Eropah kanggo ngaso kanggo nulis artikel teoritis. Aku ngerti tulisan tangan "Marxis-Leninis". Kanggo ngrebut panguwasa, kabeh sarana apik, ora ana sing ngetung nyawane manungsa.
      Dadi, Bolsheviks mung nyoba kanggo mungkasi pemberontakan. Banjur, nalika kita nyadari yen wis diwiwiti lan ora ana sing mandheg, kita menyang kana kanggo nuntun. Nyuwun pangapunten, iki dudu preian, nanging, kaya ngono, sebaliknya. Ngerti manawa pambrontakan bakal ditumpes, dheweke ngerti manawa para pemimpin bakal diadili lan, paling mungkin, diwenehi menara. Lan ayo padha lunga. Ora, tuan-tuan, mokal kanggo ngukur Bolsheviks dening demokrat saiki ing sembarang cara. Liyane iku wong, padha kepéngin liya, padha duwe nilai liyane. Lan kanggo ngukur wong-wong mau dening grabbers lan hangers-on saiki iku saka kang ala ....
      1. vasil50
        vasil50 25 Juli 2016 16:32
        +2
        Sampeyan bisa nulis babagan pemberontakan Tambov * petani * mung saka mabuk utawa dadi * demokrat *. Sing diwiwiti * pemberontak * diarani sadisme. Dheweke nyiksa guru lan dokter kanthi brutal, bebarengan karo kulawargane, lan banjur njupuk wong-wong sing bisa entuk bathi, kanggo * mantan * lan para pedagang. Sedulur Antonov ora tau dadi petani, kaya kanca-kancane sing paling cedhak.
        1. rasta
          rasta 25 Juli 2016 20:43
          +3
          Aku luwih nyentuh yen para priyayi, non-bangsawan, menehi warna monarki marang pemberontakan Tambov. Kaya, yen nglawan Bolsheviks, banjur mesthi kanggo tsar-bapa.Contone, salah siji slogan maca "Long live daya Soviet ing platform saka Revolusi Oktober!". Inggih, rama tsar mbokmenawa bakal bungah. Malah ora gelem nulungi Mammoth, amarga ora ana ing dalan karo wong kulit putih.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. vasil50
        vasil50 25 Juli 2016 16:34
        0
        lawang.
        Mangga aja * nambah * kanggo kula lan nyebataken bab sing ora ditulis kanggo kula.
      4. Rivares
        Rivares 25 Juli 2016 18:48
        0
        Kutipan saka qwert
        Dadi, Bolsheviks mung nyoba kanggo mungkasi pemberontakan. Banjur, nalika kita nyadari yen wis diwiwiti lan ora ana sing mandheg, kita menyang kana kanggo nuntun.

        Kawicaksanan Yahudi murni. Yen sampeyan ora bisa mungkasi fenomena sing ora trep - banjur mimpin ...
  11. Aleksander
    Aleksander 25 Juli 2016 12:15
    +1
    Ing wulan Agustus - September, patang uji coba liyane ditindakake ing prajurit lan pelaut - warga Sveabor, minangka akibat saka 18 wong dihukum pati,
    36 wong dieksekusi ing Kronstadt,

    Mung 50 wong sing dieksekusi lan iki saka 6 ewu pengkhianat marang sumpah и separatis Finlandia! Apa sing ditindakake ing taun 1941? Dirusak tanpa pangecualian, lan bener.

    Lan iki durung rampung pardoned maneh metu sawise 11 taun lan padha wis ora ngadeg ing upacara- iku cukup kanggo elinga karo apa kekejeman WILD pambrontakan REAL Kronstadt ditindhes dening kewan abang (lan dudu pagelaran lucu sing kasebut ing artikel kasebut): ANGGOTA kulawarga para pemberontak ditawan, ewonan peserta pambrontakan lan warga Kronstadt ditembak, 6 ewu ditembak. diasingake menyang kamp konsentrasi, meh kabeh pedunung ing kutha iki digusur.
    Ora mungkin kanggo nangani pengkhianat ing taun 1906 kanthi alon-alon, iki nyebabake korban sing luwih gedhe mengko ...
  12. Komentar wis dibusak.
  13. alexey123
    alexey123 26 Juli 2016 00:14
    +1
    Nanging liyane kaget kula - alesan iki ora pembayaran "dhuwit anggur" kanggo bagean garnisun. Lan banjur swirled, nandhang sangsara. Yaiku, sawetara pemberontak wiwit nembak kanca-kancane amarga ora ngombe kaya biyen? ya wis.
  14. Reptiloid
    Reptiloid 26 Juli 2016 09:13
    0
    Aku maca artikel lan komentar ing pungkasan wingi. Aku ora bisa nulis apa-apa --- acara sing angel banget. Sawetara wektu kepungkur aku ndeleng acara TV ing saluran History babagan pambrontakan ing Kronstadt. Kira-kira pas karo apa sing ditulis ing kene. Mutiny , lan crita kuwi wis disimpen ing kulawargane.
    Ing wektu sing padha, ing antarane leluhurku, ana pelaut abang revolusioner, sing dingerteni yen salah sijine melu nyerbu Istana Musim Dingin.