Ilmuwan Rusia wis sinau carane nggawe mikroresonator kanthi presisi dhuwur

65
Profesor Universitas Aston (Inggris) Mikhail Sumetsky lan insinyur riset saka Universitas ITMO (Universitas Riset Nasional Teknologi Informasi, Mekanika lan Optik St. Petersburg) Nikita Toropov wis nggawe teknologi praktis lan murah kanggo produksi mikroresonator optik kanthi akurasi dhuwur. nganti saiki. Microresonators bisa dadi basis kanggo nggawe komputer kuantum, iki kacarita pungkasan ana, 22 Juli, dening portal ilmu populer Cherdak, nyebut layanan pers ITMO.

Relevansi karya ing lapangan nggawe komputer kuantum amarga dina iki amarga sawetara tugas sing penting banget ora bisa ditanggulangi kanthi nggunakake komputer klasik, kalebu superkomputer, ing wektu sing cukup. Kita ngomong babagan masalah fisika kuantum lan kimia, kriptografi, fisika nuklir. Miturut ramalan para ilmuwan, komputer kuantum bakal dadi bagean penting saka informasi sing disebarake lan lingkungan komputasi ing mangsa ngarep. Konstruksi komputer kuantum kanthi wujud obyek fisik nyata minangka salah sawijining tugas dhasar fisika ing abad kaping XNUMX.

Sinau dening ilmuwan Rusia babagan produksi mikroresonator optik diterbitake ing jurnal Optik Letters. "Teknologi kasebut ora mbutuhake instalasi vakum, meh bebas saka proses sing ana gandhengane karo perawatan karo solusi caustic, lan relatif murah. Nanging sing paling penting yaiku iki minangka langkah liya kanggo ningkatake kualitas transmisi lan pangolahan data, nggawe komputer kuantum lan alat ukur ultra-sensitif, "ujare Universitas ITMO ing siaran pers.

Ilmuwan Rusia wis sinau carane nggawe mikroresonator kanthi presisi dhuwur


Mikroresonator optik minangka jinis jebakan cahya kanthi bentuk penebalan mikroskopis sing cilik banget saka serat optik. Amarga foton ora bisa diendhegake, mula kudu nundha alirane supaya bisa encode informasi. Kanggo tujuan iki, rantai mikroresonator optik digunakake. Amarga efek "galeri bisik", sinyal kasebut mudhun: nalika mlebu resonator, gelombang cahya dibayangke saka tembok lan twists. Ing wektu sing padha, amarga wangun resonator sing dibunderaké, cahya bisa dibayangke ing njero kanggo dangu. Dadi, foton pindhah saka siji resonator menyang liyane kanthi kacepetan sing luwih murah.

Lintasan cahya bisa diatur kanthi ngganti ukuran lan wujud resonator. Amarga ukuran microcavities, kurang saka sepuluh milimeter, owah-owahan ing paramèter saka piranti kuwi kudu Ultra-tepat, amarga sembarang cacat ing lumahing microcavity bisa nggawa lam fluks foton. "Yen cahya muter kanggo dangu, iku wiwit ngganggu (konflik) karo dhewe," nandheske Mikhail Sumetsky. - Yen ana kesalahan ing produksi resonator, kebingungan wiwit. Saka iki kita bisa nggambar syarat utama kanggo resonator: panyimpangan minimal ing ukuran.

Mikroresonator, sing digawe dening ilmuwan saka Rusia lan Britania Raya, digawe kanthi presisi gedhe sing bedane ukurane ora ngluwihi 0,17 angstrom. Kanggo mbayangno skala, kita nyathet yen nilai iki kira-kira 3 kali luwih cilik tinimbang diameter atom hidrogen lan langsung 100 kali luwih cilik tinimbang kesalahan sing diidini ing produksi resonator kasebut saiki. Utamane kanggo produksi resonator, Mikhail Sumetsky nggawe metode SNAP. Miturut teknologi iki, laser anneals serat, njabut nandheske beku ing. Sawise cahya sinar laser, serat rada "swells" lan microresonator dijupuk. Peneliti saka Rusia lan Inggris bakal terus ningkatake teknologi SNAP, uga nambah jangkauan aplikasi sing bisa ditindakake.



Pakaryan mikroresonator ing negara kita durung mandheg sajrone sawetara dekade kepungkur. Ing desa Skolkovo cedhak Moscow ing Novaya Street, omah dibangun ing nomer 100. Iki minangka omah kanthi tembok cermin sing bisa saingan karo langit kanthi warna biru. Kita ngomong babagan bangunan Sekolah Manajemen Skolkovo. Salah sawijining penyewa omah sing ora biasa iki yaiku Pusat Kuantum Rusia (RKC).

Mikroresonator saiki dadi topik sing cukup panas ing optik kuantum. Sawetara klompok ing saindenging jagad terus sinau. Ing wektu sing padha, microresonators optik pisanan ditemokaké ing negara kita ing Moscow State University. Artikel pisanan babagan resonator kasebut diterbitake ing taun 1989. Telung fisikawan dadi penulis artikel: Vladimir Braginsky, Vladimir Ilchenko lan Mikhail Gorodetsky. Ing wektu sing padha, Gorodetsky minangka mahasiswa, lan pimpinan Ilchenko banjur pindhah menyang Amerika Serikat, ing ngendi dheweke wiwit kerja ing laboratorium NASA. Ing kontras, Mikhail Gorodetsky tetep ing Moscow State University, devoting akeh taun kanggo sinau wilayah iki. Dheweke gabung karo tim RCC relatif bubar - ing 2014, ing RCC potensial dheweke minangka ilmuwan bisa dicethakaké luwih lengkap. Kanggo nindakake iki, pusat wis kabeh peralatan perlu kanggo nyobi, kang mung ora kasedhiya ing Moscow State University, uga tim specialists. Argumentasi liyane sing diarani Gorodetsky kanggo RCC yaiku kemampuan kanggo mbayar upah sing layak kanggo karyawan.

Saiki, tim Gorodetsky makaryakke sawetara wong lanang sing sadurunge melu kegiatan ilmiah ing pimpinan ing Moscow State University. Ing wektu sing padha, ora ana rahasia kanggo sapa wae yen ora gampang kanggo tetep janji karo ilmuwan enom ing Rusia saiki - lawang laboratorium apa wae ing saindenging jagad mbukak kanggo wong-wong mau dina iki. Lan RCC minangka salah sawijining kesempatan kanggo nggawe karir ilmiah sing apik, uga nampa gaji sing nyukupi tanpa ninggalake Federasi Rusia. Saiki, riset ditindakake ing laboratorium Mikhail Gorodetsky, sing, kanthi pangembangan acara sing apik, bisa ngganti jagad iki.



Mikroresonator optik minangka basis teknologi anyar sing bisa nambah Kapadhetan transmisi data liwat saluran serat optik. Lan iki mung salah sawijining aplikasi mikroresonator sing bisa ditindakake. Ing sawetara taun kepungkur, salah sawijining laboratorium RCC wis sinau babagan cara ngasilake mikroresonator, sing wis dituku ing luar negeri. Lan ilmuwan Rusia sing sadurunge makarya ing universitas manca malah bali menyang Rusia kanggo bisa ing laboratorium iki.

Miturut teori kasebut, mikroresonator optik bisa digunakake ing industri telekomunikasi, ing ngendi bisa nambah kapadhetan transmisi data liwat kabel serat optik. Saiki, paket data wis dikirim ing macem-macem warna, nanging yen panrima lan pemancar luwih sensitif, bisa uga cabang siji baris data dadi saluran frekuensi sing luwih akeh.

Nanging iki ora mung area aplikasi. Uga, kanthi bantuan microresonator optik, ora mung bisa ngukur cahya saka planet sing adoh, nanging uga kanggo nemtokake komposisi. Dheweke uga bisa ngidini nggawe detektor miniatur bakteri, virus utawa zat tartamtu - sensor kimia lan biosensor. Mikhail Gorodetsky mbatesi gambar futuristik ing donya ing ngendi microresonators wis digunakake: "Kanthi bantuan piranti kompak adhedhasar microresonators optik, bakal bisa kanggo nemtokake komposisi udhara exhaled dening wong, kang nggawa informasi bab kahanan meh kabeh organ ing awak manungsa. Yaiku, kacepetan lan akurasi diagnosa ing obat mung bisa nambah kaping pirang-pirang.



Nanging, nganti saiki iki mung teori sing isih kudu diuji. Piranti sing wis siap dibangun kanthi dhasar isih adoh. Nanging, miturut Mikhail Gorodetsky, laboratorium dheweke, miturut rencana sing disetujoni, kudu ngerti carane nggunakake mikroresonator ing praktik sajrone sawetara taun. Saiki, wilayah sing paling dijanjekake yaiku sektor telekomunikasi, uga sektor militer. Microresonators bisa uga dadi kapentingan kanggo militer Rusia. Contone, bisa digunakake ing pangembangan lan produksi radar, uga generator sinyal stabil.

Nganti saiki, produksi massal mikroresonator ora dibutuhake. Nanging sawetara perusahaan ing saindenging jagad wis wiwit ngasilake piranti sing digunakake, yaiku, dheweke pancen bisa komersialisasi pangembangane. Nanging, kita isih ngomong babagan piranti potongan sing dirancang kanggo ngrampungake sawetara tugas sing sempit. Contone, perusahaan Amerika OEWaves (sing saiki makaryakke salah siji saka penemu microcavities Vladimir Ilchenko), melu produksi generator gelombang mikro ultrastable, uga laser banget. Laser perusahaan, sing ngasilake cahya ing jarak sing sempit (nganti 300 Hz) kanthi gangguan fase lan frekuensi sing sithik, wis menang penghargaan PRIZM sing bergengsi. Bebungah kuwi praktis minangka "Oscar" ing bidang optik terapan, penghargaan iki diwenehake saben taun.

Ing lapangan medis, klompok perusahaan Korea Selatan Samsung, bebarengan karo Pusat Kuantum Rusia, melu pangembangan ing wilayah kasebut. Miturut Kommersant, karya-karya kasebut ing 2015 ana ing tahap wiwitan, mula banget awal lan durung wayahe kanggo ngomong babagan penemuan sing bakal ditrapake kanggo aplikasi.

Sumber informasi:
http://tass.ru/nauka/3478280
http://www.kommersant.ru/doc/2740444
https://mipt.ru/education/chairs/nanoelektronika-i-kvantovye-kompyutery
Bahan saka sumber terbuka
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

65 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    29 Juli 2016 06:31
    Konstruksi komputer kuantum kanthi wujud obyek fisik nyata minangka salah sawijining tugas dhasar fisika ing abad kaping XNUMX.

    Mesthine, iki minangka masalah kanggo masa depan, nanging aku bungah yen para ilmuwan kita ngetutake jaman. Lan pitakonan penting liyane, supaya mengko pangembang kita ora "pindhah metu" kanggo cordon, lan ing guise saka sawetara jenis perusahaan mericatos ora miwiti prodhuksi iki komputer kuantum banget.
    1. -7
      29 Juli 2016 08:38
      Utamane kanggo produksi resonator, Mikhail Sumetsky nggawe metode SNAP.

      kok ilmuwan Rusia jeneng karyane ora ing Rusia? Utawa dheweke ora Rusia?
      1. +1
        29 Juli 2016 08:45
        Kutipan: Pavel1
        Rusian ilmuwan ... Utawa dheweke ora Rusian?

        - Sveles-2 muncul? ngguyu
        1. Komentar wis dibusak.
          1. -3
            29 Juli 2016 09:03
            Kutipan: Pavel1
            Kutipan saka Cat Man Null
            Sveles-2 digambar

            lan sampeyan bakal ngliwati nerus alas ...

            - Aku guessed, aku guess ... Hello, reinkarnasi! sedulur
      2. +6
        29 Juli 2016 09:03
        Kutipan: Pavel1
        kok ilmuwan Rusia jeneng karyane ora ing Rusia? Utawa dheweke ora Rusia?

        Aku weruh sampeyan banget Rusian, dadi luwih sampeyan nulis tembung Rusia karo siji S. Iki mbokmenawa saka Russianness.
        1. -13
          29 Juli 2016 09:21
          Kutipan: Alexander Romanov
          Kutipan: Pavel1
          kok ilmuwan Rusia jeneng karyane ora ing Rusia? Utawa dheweke ora Rusia?

          Aku weruh sampeyan banget Rusian, dadi luwih sampeyan nulis tembung Rusia karo siji S. Iki mbokmenawa saka Russianness.


          apa sing dilanggar maneh, aturan ndhuwur apa?
          Minangka kanggo RUSIA, Dal, Ants, uga Radzivilov Chronicle, kabeh wong ngomong yen Rusia karo siji S.
          1. +6
            29 Juli 2016 09:24
            Kutipan: Pavel1
            Minangka kanggo RUSIA, Dal, Ants, uga Radzivilov Chronicle, kabeh wong ngomong yen Rusia karo siji S.

            Kutipan Dahl.Aku mikir kanggo misahake Little Russian, Belarusian, banjur pamisah Great Russian menyang Novgorod, Suzdal, Kazan, Siberian, etc., kanggo subordinate kanggo saben bagean liyane lokal sawetara; siji kudu langsung nambah Gereja Slavonic lan Rusia lawas ... (V. Dal, 1848)
            Apa mung aku sing ndeleng loro C ing kene? Utawa nulis omong kosong minangka cara kanggo negesake maneh kebodohan?
            1. -5
              29 Juli 2016 09:26
              Kutipan: Alexander Romanov
              Kutipan dening Dahl. siji kudu langsung nambah Gereja Slavonic lan Rusia lawas ... (V. Dal, 1848)


              Apa sampeyan bisa menehi link menyang sumber sampeyan, kaya sing dikarepake?
              1. +6
                29 Juli 2016 09:34
                Kutipan: Pavel1

                Apa sampeyan bisa menehi link menyang sumber sampeyan, kaya sing dikarepake?

                Nuwun sewu, kula mboten nemu aksara C, nanging wonten gambaripun, kangge SD.
                1. -6
                  29 Juli 2016 09:39
                  Kutipan: Alexander Romanov
                  Nuwun sewu, kula mboten nemu aksara C, nanging wonten gambaripun, kangge SD.


                  uga, iku kudu ketemu, edisi modern ora pass minangka bantahan, iku perlu kanggo nyebut kamus Dahl saka edisi abad ka-19.
                  Download kamus saka kene, ana RUSIA karo siji S.
                  //rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5052247
                  1. +4
                    29 Juli 2016 09:45
                    Kutipan: Pavel1
                    uga, kudu ditemokake, edisi modern ora dadi argumentasi, perlu kanggo nyebut kamus Dahl saka edisi abad kaping 19.

                    - Ya, kenapa ora - abad ka-19? Ayo bali menyang tulisan cuneiform, menyang oyod lan asal-usul, kanggo nyeret ... ngguyu

                    Kutipan: Pavel1
                    Download kamus saka kene, ana RUSIA karo siji S.
                    //rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5052247

                    - lan situs ditutup ing Federasi Rusia ... Sampeyan dhewe - sing bakal sampeyan, connoisseur saka basa Rusia?
                    1. -10
                      29 Juli 2016 09:54
                      Kutipan saka Cat Man Null
                      - lan situs ditutup ing Federasi Rusia ... Sampeyan dhewe - sing bakal sampeyan, connoisseur saka basa Rusia?


                      njaluk ijin pak presiden...
                      1. +2
                        29 Juli 2016 10:03
                        Kutipan: Pavel1
                        Kutipan saka Cat Man Null
                        - lan situs ditutup ing Federasi Rusia ... Sampeyan dhewe - sing bakal sampeyan, connoisseur saka basa Rusia?

                        njaluk ijin pak presiden...

                        - Kanggo apa? Ana cara sing luwih gampang kanggo ngliwati pamblokiran iki ... sedulur
                        - Sampeyan mbokmenawa ora ngerti wong-wong mau (yen njaluk ijin saka Administrasi Presiden)
                        - dadi, aku mbaleni - sampeyan bakal dadi wong? ngguyu
                  2. +6
                    29 Juli 2016 09:58
                    Kutipan: Pavel1
                    uga, iku kudu ketemu, edisi modern ora pass minangka bantahan, iku perlu kanggo nyebut kamus Dahl saka edisi abad ka-19.

                    Apa sampeyan manggon ing abad kaping 19? Kanggo perkara kasebut, tulisake kabeh komentar sampeyan miturut aturan abad kaping 19. Sampeyan ora nindakake iki, sampeyan molak, mung jeneng Rusia lan warga negara.
                    1. -8
                      29 Juli 2016 10:05
                      Kutipan: Alexander Romanov
                      apa sampeyan manggon ing abad 19? Kanggo perkara kasebut, tulisake kabeh komentar sampeyan miturut aturan abad kaping 19. Sampeyan ora nindakake iki, sampeyan molak, mung jeneng Rusia lan warga negara.


                      sampeyan ngusulake ninggalake oyod lan dhasare? Kita ora bakal nglakoni. Prinsip iku soko sing kanggo abad, lan ora soko sing gumantung ing conjuncture saka wayahe, supaya dening cara.
                    2. +4
                      29 Juli 2016 18:04
                      Ayo njupuk conto -
                      Ing gesang "Cyril" ngandika yen dheweke teka ing Korsun (Chersonese), "nemokake ana" Injil lan Psalter, "ditulis. wong Rusia aksara".
                      "Ing Luci tegang, makutha mbukak" - lan iki saka "Sabda .."
                      Panemune Dahl tetep dadi panemu lan ora liya.
                      Basa umume, lan khusus Rusia, berkembang miturut hukum dhewe, lan ora miturut kekarepan Rada utawa Departemen Luar Negeri AS. Lan supaya ditulis - Russian.
                      Sareh - ejaan "Russian" - dina iku Galician "golek". Ing "Kulon" adhara Ora ana basa sastra, nanging mung basa krama. Kekirangan kasebut dijangkepi kanthi akeh polonisme ing wicara. Lan banjur - sampeyan kudu dasi nggawe negara Rusia kanggo dhewe, padha "Rusyns".
                      Ana akeh ambisi kanggo sejarah kuno. Punika ingkang dipun tindakaken dening para panemu peternakan tuwin dhoktêr saking ngèlmunipun piyambak-piyambak, kangge nyantosakaken pratelanipun ing sajarah rumiyin rumiyin, ingkang botên sagêd katindakakên.
                      Rusian ngreksa memori sajarah ing epik babagan pahlawan lan Vladimir the Red Sun lan ing dongeng Rusia.
                      Ora ana sing kaya iki ing Ukraina. Sajarah wiwit akeh mengko.
                  3. Komentar wis dibusak.
                  4. +2
                    29 Juli 2016 12:18
                    Kutipan: Pavel1
                    uga, iku kudu ketemu, edisi modern ora pass minangka bantahan, iku perlu kanggo nyebut kamus Dahl saka edisi abad ka-19.

                    Ing kamus, Dahl nerangake yen ing jaman biyen dheweke nulis "Russian" kanthi siji "s" - True Russian; mung Polandia disebut kita Rusia, Rusia, Rusia, ing ejaan Latin, lan kita diadopsi iki, ditransfer menyang aksara Cyrillic kita lan nulis Russian!

                    Vladimir Dal mbantah manawa nulis "Rusia" nganggo rong "s" iku salah, lan nulis nganggo siji (basa Rusia, wong Rusia, tanah Rusia ...). Ing sajarah ana siji "s" - Russian, Russian. Saka ngendi asale "C" sing kapindho?
                    Miturut aturan ejaan Latin, yen huruf "C" siji, banjur diwaca [Z], lan yen ana loro "SS", banjur diwaca [C]. Ing basa Rusia, huruf "C" tansah diwaca [C] lan arang banget tikel kaping pindho, contone: padu, nyilihake.


                    Rusia utawa Rusia

                    Apa sebabe konsonan ganda nalika bertentangan karo basa kita, lan kanthi lafal sing apik, ora bisa dirungokake?
                    ING lan. Dal

                    Rus' iku wong Rusia lan jeneng Negara (Negara dhewe yaiku wong sing ngatur uripe dhewe - Negara Rus'). Rus iku wangun jamak = wong Rusia. Banjur, wong Rusia wiwit ngomong, lan ing RUSIN tunggal - r[ou]sin (m.r.), r[ou]ska (zh.r.).
                    Bebarengan karo jeneng RUSIN, tembung RUSAK digunakake.
                    1. Rusak - wong kanthi fitur karakter rakyat Rusia - wong Rusia sing prasaja sing apik. [Kamus D.N. Ushakov]
                    2. Rusak umume wong Rusia, putri duyung yaiku Rusia. [Kamus V.I. Dahl]
                    3. Aku ora Jerman, nanging terwelu alam! - A.V. Suvorov.
                    Kanggo mbandhingake:

                    Rusin - Tatar, Busurman, Nemchin, Zhidovin, Latin, lsp.
                    Rusak - Pole, Slovak.
                    Neologisme Rusichi unik ditemokake mung ing Tale of Igor's Campaign.
                    Kita wong Rusia, dudu wong Rusia.

                    Rusak - basa Rusia ... budaya Rusia, lsp.

                    Rusia - RUSSIA (Rusia Agung, Rusia Cilik, Belarusia)

                    Rusia yaiku Slavia Wétan (Rusia, Ukrainia, Belarusia) - kanthi urutan nomer sing mudhun. Bentuk jamak yaiku Rus, mengko Rus; ing tunggal - Rusyn, Rusak.
                    Rus ora mung jeneng wong, nanging uga jeneng tanah sing manggon ing Rusia. Referensi paling awal kanggo Rus' ditemokake ing Tale of Bygone Years - "Novgorod Rus'" lan "The Campaign of Rus' to Tsargrad". Ing mangsa panas 6390 (882), Pangeran Oleg Nabi ngrebut Kiev lan nyatakake ibukutha Rusia:
                    "Lan Oleg, pangeran, lungguh ing Kyiv, lan Oleg ngandika: "Ayo iki ibu kutha-kutha Rusia."
                    * Ing abad XV-XVI, kanthi nyebarake agama Kristen (agama Yunani), jeneng "Rusia" wiwit digunakake ing dokumen gereja lan buku, lan banjur ing dokumen resmi. Mulane, tinimbang Great, Little and White Rus', Great Russia (Great Russia), Little Russia (Little Russia), White Russia (Belorussia) muncul.
                    * Ing abad kaping XNUMX, ing pengaruh basa Yunani, wujud buku rossa (kata sifat rosskiy) muncul.
                    * Ing abad kaping XNUMX, tembung Ross nampa desain pungkasan - Rusia, nanging ora ateges kabeh warga utawa subyek saka Kakaisaran Rusia, nanging etnis kanggo wong Rusia. Ing Kakaisaran Rusia, Rusia Agung, Rusia Cilik, Belarusia - iku siji wong Rusia

                    * Ing abad kaping XNUMX, wong Rusia ngganti "Rusia" asing karo tembung "Rusia", dheweke mung lali babagan SS dual, minangka V.I. Dal (ndeleng Rusia kanthi rong "C" - salah).

                    Pitakon?
                    1. Komentar wis dibusak.
                    2. -2
                      29 Juli 2016 19:29
                      Pitakonan kanggo Dahl utawa kanggo sampeyan? ngguyu
                  5. -3
                    29 Juli 2016 18:13
                    Semono uga wong-wong mau!
                2. +5
                  29 Juli 2016 10:50
                  Betapa anget, Socrates iku kancaku ..., lan Paul1 dudu sapa-sapa, nanging aku nemokake sing kaya ngono:

                  V.I.Dal: dudu Rusia, nanging Rusia!

                  Ing kamus, Dahl nerangake yen ing jaman biyen dheweke nulis "Russian" kanthi siji "s" - True Russian; mung Polandia disebut kita Rusia, Rusia, Rusia, ing ejaan Latin, lan kita diadopsi iki, ditransfer menyang aksara Cyrillic kita lan nulis Russian!

                  Vladimir Dal mbantah manawa nulis "Rusia" nganggo rong "s" iku salah, lan nulis nganggo siji (basa Rusia, wong Rusia, tanah Rusia ...). Ing sajarah ana siji "s" - Russian, Russian. Saka ngendi asale "C" sing kapindho?

                  Miturut aturan ejaan Latin, yen huruf "C" siji, banjur diwaca [Z], lan yen ana loro "SS", banjur diwaca [C]. Ing basa Rusia, huruf "C" tansah diwaca [C] lan arang banget tikel kaping pindho, contone: padu, nyilihake.

                  http://www.kramola.info/vesti/metody-genocida/vidal-ne-russkij-ruskij

                  Nanging, yen ora, kabeh bener - sampeyan kudu komunikasi miturut aturan basa saiki. Yen ora - mauvais ton.
                  1. +6
                    29 Juli 2016 16:04
                    Kutipan saka iConst
                    Nanging, yen ora, kabeh bener - sampeyan kudu komunikasi miturut aturan basa saiki. Yen ora - mauvais ton.

                    Gusti Allah mberkahi dheweke, supaya dheweke nulis nganggo basa Rusia Kuna, amarga dheweke mung duwe siji tembung.
                    Iki dudu bali menyang oyod, iki mung obscurantism.
                    1. +3
                      29 Juli 2016 23:52
                      Kutipan saka: bk316
                      Iki dudu bali menyang oyod, iki mung obscurantism.

                      Apa oyot? Lah, ing ngendi yati, Izhitsa? Mung juara saka basa Rusia
                      Aku mangan karo horseradish
                      eseman
              2. +1
                29 Juli 2016 09:57
                Pavel, apa sampeyan wis ilang kebiasaan buku? :)
                1. -1
                  29 Juli 2016 10:06
                  Kutipan saka Cresta999
                  Pavel, apa sampeyan wis ilang kebiasaan buku? :)


                  ora, ora biasa ...
          2. +5
            29 Juli 2016 09:27
            Kutipan: Pavel1
            Minangka kanggo RUSIA, Dal, Ants, uga Radzivilov Chronicle, kabeh wong ngomong yen RUSIA karo siji C.

            - uga, mesthi ... nanging "terwelu" ora mbukak liwat wong-wong mau ana, dening sembarang kasempatan? nglirik

            Kutipan: Pavel1
            а padha Babad Radzivilov

            - lan iki uga - saka sumber sing dikutip?
            - wong bodho melek, plin negatif
            1. -8
              29 Juli 2016 09:34
              Kutipan saka Cat Man Null
              uga, mesthi ... nanging "terwelu" ora mbukak liwat mau ana, dening sembarang kasempatan?

              Ya, sampeyan bakal ngliwati alas, njijiki ngomong karo sampeyan ...
              1. -4
                29 Juli 2016 18:17
                Soko kabèh asu ajag nyerang Pavel1, kang aku nekseni pakurmatan.
                1. 0
                  3 Agustus 2016 22:40
                  Soko kabèh asu ajag nyerang Pavel1, kang aku nekseni pakurmatan.


                  Senadyan kasunyatan sing bubar aku lan Pavel1 tumindak minangka mungsuh ing regejegan ing topik padha - bab nomer "C" ing tembung. Rusian / Rusian, lan regejegan kita ora rampung (ndeleng https://topwar.ru/98474-mif-o-blagorodnyh-dekabristah.html#comment-id-6099994), Aku kene siap kanggo ndhukung Pavel1 lan Pak Lyuopyatov. Pitakonan ora dadi prasaja lan menarik banget.
          3. +3
            29 Juli 2016 17:40
            Ya, babad Radziwill.
            Ora ana pitakonan babagan "Great Russian", yaiku, Vladimir-Suzdal, asal saka naskah: teks babad, pancen wiwit bali menyang kubah Rusia Kuna, ngemot cetakan dialek Rusia Kulon, nyebar ing sisih kulon. Dnieper - ing Belarus, ing Volhynia lan ing Prykarpattya. Lan tegese sing nyalin teks kasebut asli (utawa penduduk) ing wilayah kasebut. Kajaba iku, kertas saka dhaftar Radzivilov, minangka ternyata, digawe ing mburi 80-an lan awal 90-an abad XV ing Polandia.

            Lan sampeyan kanthi bener mikir yen iki saka abad kaping 13 lan ditulis ing basa Rusia.
          4. +1
            2 Oktober 2016 12:24
            Kutipan: Pavel1
            kabeh wong ngomong yen RUSIA karo siji S.
            nanging ing pertengahan 90-an abad pungkasan, aku kebeneran ndeleng "Kamus Ejaan" kanggo bocah-bocah sekolah, sing "tembung kasebut disedot"TINDAK"Lha saiki piye? Order wae"teka"Ngomong" Ayo "? Aku uga weruh karo mripatku dhewe ensiklopedia tartamtu, volume 22, tambahan, kang Vladimir Ulyanov disebut Nikolai. Lan apa saiki pracaya, Where is the truth, where is the truth? Ing Rusia, kanggo alasan sing ora dingerteni, negara Amerika Texas isih diarani Texas, Florida diarani Florida ing kene. Apa sampeyan bakal mbenerake kabeh wong? Lan carane akeh wong bodho, ora ngerti babagan aturan basa Rusia, diarani Jepang. Mitsubishi carane Mitsubishi! Lan apa sing arep sampeyan lakoni, sayangku?
          5. 0
            4 Agustus 2022 09:50
            Ya, Slavia Kulon nulis nganggo "s" ing jaman kuna. Contone - "Rusian".
            Kanggo ejaan sampeyan, sampeyan kudu nulis "ing basa Rusia". eseman
      3. +4
        29 Juli 2016 09:27
        Kutipan: Pavel1
        kok ilmuwan Rusia jeneng karyane ora ing Rusia? Utawa dheweke ora Rusia?


        Apa sing sampeyan ketik ing komputer - iku gagasan Amerika !, karo prosesor Amerika! Lan ing Internet Amérika liwat server Amérika sing dikirim! Break komputer langsung lan break jaringan - produk saka West dikutuk!!!
        Kirimi layang ing kulit birch, lan editors - ing Old Church Slavonic kita - omong kosong ...
        1. -5
          29 Juli 2016 09:33
          Kutipan: DimerVladimer
          Apa sing sampeyan ketik ing komputer - iku gagasan Amerika !, karo prosesor Amerika! Lan ing Internet Amérika liwat Amérika


          Ing babagan pitakonku, jawabanmu provokasi, kaya manul, sanajan aku bisa mangsuli, komputer pisanan digawe ing USSR, uga ditrapake kanggo peralatan jaringan, kita nyambungake komputer karo jaringan, nalika pin_dosnya nindakake. malah ora mikir.
          1. -2
            29 Juli 2016 10:17
            Kutipan: Pavel1
            Ing babagan pitakonku, jawabanmu provokasi, kaya manul, sanajan aku bisa mangsuli, komputer pisanan digawe ing USSR, uga ditrapake kanggo peralatan jaringan, kita nyambungake komputer karo jaringan, nalika pin_dosnya nindakake. malah ora mikir.

            Apa sampeyan? Nalika Teller, yen memoriku bisa digunakake ing taun 1947, ngenteni superkomputer anyar kanggo ngetung reaksi termonuklir, Sakharov lan kanca-kancane nindakake kalkulasi ing kertas amarga ora ana komputer ing USSR nalika iku. wiwitan, miwiti karo Wikipedia.
            https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8C%D1%8E%D1%82%D0%B5%D

            1% 80
            http://www.kolomna-school7-ict.narod.ru/st10501.htm
            1. +1
              29 Juli 2016 10:34
              Quote: Amur
              Apa sampeyan? Nalika Teller, yen memoriku ing taun 1947, ngenteni sing anyar

              Amerika Serikat minangka sing pertama nggawe produksi komputer massal, nanging MESM pertama Lebedev wis ngrampungake persamaan diferensial ing taun 1950 ...
              http://statehistory.ru/3932/Istoriya-razvitiya-sovetskikh-EVM-do-1980-go-goda/
          2. +1
            29 Juli 2016 13:12
            Kutipan: Pavel1
            Ing babagan pitakonku, jawabanmu provokasi, kaya manul, sanajan aku bisa mangsuli, komputer pisanan digawe ing USSR, uga ditrapake kanggo peralatan jaringan, kita nyambungake komputer karo jaringan, nalika pin_dosnya nindakake. malah ora mikir.


            Komputer analog pisanan, sing bisa diarani regane - komputer ing mburi Inggris - digunakake kanggo nerjemahake pesen Enigma.
            1. +3
              29 Juli 2016 15:35
              Nanging apa saben wong lali babagan programer pisanan - Ada Byron?
              Lan amarga dheweke dadi programmer, mula bisa uga ana komputer?
              Dadi komputer dekoding Enigma sampeyan minangka remake sing serem. ngguyu
              Wong tuwa Babbage uga ngucapake salam marang kabeh wong keprungu
              1. +2
                29 Juli 2016 16:12
                Kutipan saka vadim
                Wong tuwa Babbage uga ngucapake salam marang kabeh wong

                Nanging apa iku elektronik?
                Kajaba iku, Babbage ora nggawe mesin (mung proyek) sing dheweke nulis program Ada.
          3. +3
            29 Juli 2016 16:06
            Komputer digawe

            "Digawe", bisa kabeh padha digawe?
            Utawa iku uga ing Old Slavonic? ngguyu ngguyu ngguyu
        2. +2
          29 Juli 2016 09:57
          Kutipan: DimerVladimer
          Apa sing sampeyan ketik ing komputer - iku gagasan Amerika !, karo prosesor Amerika! Lan ing Internet Amérika liwat server Amérika sing dikirim! Break komputer langsung lan break jaringan - produk saka West dikutuk!!!
          Kirimi layang ing kulit birch, lan editors - ing Old Church Slavonic kita - omong kosong ...

          Aku mesthi bakal nindakake iki sawise kasur njeblug kabeh pesawat sing dibangun dening Boeing nggunakake titanium Rusia, njeblug kabeh rudal karo mesin roket Rusia, lan uga njeblug kabeh pembangkit listrik tenaga nuklir, kang bahan bakar nuklir saiki lagi dituku ing Rusia . ..
          ngguyu ngguyu ngguyu
          1. -2
            29 Juli 2016 10:15
            Kutipan saka Dali
            Aku mesthi bakal nindakake iki sawise kasur njeblug kabeh pesawat sing dibangun dening Boeing nggunakake titanium Rusia, njeblug kabeh rudal karo mesin roket Rusia, lan uga njeblug kabeh pembangkit listrik tenaga nuklir, kang bahan bakar nuklir saiki lagi dituku ing Rusia . ..
            ngguyu ngguyu ngguyu


            perjuangan utama karo Kulon saiki lagi waged ing paprangan budaya Rusia lan Kulon, lan iki utamané BAHASA NATIVE. Basa Rusia ora berkembang, deleng kabeh produk anyar teknik mesin lan elektronik, sakperangan alesan kabeh diarani ora miturut kita. Kendaraan militer armata anyar sing padha, derivasi, koalisi, phoenix, bumerang, amarga sakperangan alesan wong ora ngidini basa Rusia dadi modern. .
            1. +1
              29 Juli 2016 13:26
              Kutipan: Pavel1
              perjuangan utama karo Kulon saiki lagi waged ing paprangan budaya Rusia lan Kulon, lan iki utamané BAHASA NATIVE. Basa Rusia ora berkembang, deleng kabeh produk anyar teknik mesin lan elektronik, sakperangan alesan kabeh diarani ora miturut kita. Kendaraan militer armata anyar sing padha, derivasi, koalisi, phoenix, bumerang, amarga sakperangan alesan wong ora ngidini basa Rusia dadi modern. .


              Ora ana perjuangan karo Kulon - iki didorong menyang kepala warga kutha kanthi retorika saluran negara.
              Nyatane, saben dina atusan ewu ton kargo ngliwati wates-wates - deleng statistik pabean (situs web FTS) lan nyingkirake pandangan sing naif babagan urip.

              Omongane politisi ora usah digatekake.
              Ora ana siji ing pamrentahan Pu sing nganggep Kulon minangka mungsuh - kita adol sumber daya sing nyukupi kekuwatan lan oligarki lan anggaran Federasi Rusia.
              Dheweke butuh sumber daya sing murah, para politisi bisa ngomong apa wae, nanging bisnise umume digunakake kanggo Rusia - ing bahan mentah lan sebagian kanggo dodolan.
              Dadi retorika iki bisa terus nganti sampeyan pengin ing loro-lorone, tanpa ngrusak hubungan ekonomi.
          2. +1
            29 Juli 2016 13:17
            Kutipan saka Dali
            Aku mesthi bakal nindakake iki sawise kasur njeblug kabeh pesawat sing dibangun dening Boeing nggunakake titanium Rusia, njeblug kabeh rudal karo mesin roket Rusia, lan uga njeblug kabeh pembangkit listrik tenaga nuklir, kang bahan bakar nuklir saiki lagi dituku ing Rusia . ..


            Aku ora perlu ngenteni apa-apa - kita bakal kerja, nggawe negara maju ekonomi, kuwat militer, supaya ora ana sing bisa mikir campur tangan utawa nuduhake papan.
            1. +1
              29 Juli 2016 14:43
              Kutipan: DimerVladimer
              Aku ora perlu ngenteni apa-apa - kita bakal kerja, nggawe negara maju ekonomi, kuwat militer, supaya ora ana sing bisa mikir campur tangan utawa nuduhake papan.

              Lan sapa sing nglawan?! belay
              Uga, yen ya, kenapa nulis:
              Kutipan: DimerVladimer
              Ora ana perjuangan karo Kulon - iki didorong menyang kepala warga kutha kanthi retorika saluran negara.

              Ing kene aku babar blas ora setuju karo sampeyan ... perjuangan terus lan ora guyon. Ora bakal ana perjuangan, ora bakal ana perang nglawan Rusia - utawa sampeyan mikir yen "dheweke" kanggo hiburan nganti pirang-pirang abad tindak menyang Rusia kanthi perang ... lan saiki ora kepikiran, mung isine weteng isih kurus, lan sampeyan pengin urip ...

              Kutipan: DimerVladimer
              Dheweke butuh sumber daya sing murah, para politisi bisa ngomong apa wae, nanging bisnise umume digunakake kanggo Rusia - ing bahan mentah lan sebagian kanggo dodolan.
              Dadi retorika iki bisa terus nganti sampeyan pengin ing loro-lorone, tanpa ngrusak hubungan ekonomi.

              Dheweke dhewe ujar: "Dheweke butuh sumber daya sing murah" - Aku bakal nambah dhewe: dheweke butuh lan luwih becik gratis.

              Lan dheweke butuh kita ngekstrak sumber daya, lan ora kabeh ...

              Elinga tembung saka Margaret Thatcher sing "ora iso dilalekake", sing duwe populasi cukup 15-16 yuta ing wilayah Rusia (Uni Soviet) kanggo ngekstrak sumber daya. Utawa sampeyan ngomong dheweke guyon? belay ngguyu
              1. 0
                29 Juli 2016 18:33
                Kutipan saka Dali
                Elinga tembung saka Margaret Thatcher sing "ora iso dilalekake", sing duwe populasi cukup 15-16 yuta ing wilayah Rusia (Uni Soviet) kanggo ngekstrak sumber daya. Utawa sampeyan ngomong dheweke guyon?

                - iku bebek. Thatcher ora ngomong ngono. Iki -
                1. +2
                  29 Juli 2016 19:12
                  Ora langsung ujar manawa 15 yuta wong kudu ditinggalake ing USSR, nanging luwih licik: ujar manawa ekonomi Soviet pancen ora efisien, mung ana bagean cilik sing efektif, sing, nyatane, duwe hak. ana. Lan mung 15 yuta wong saka populasi kita sing kerja ing bagean efektif iki.

                  Lobak lobak ora luwih manis.
                  Napa Margaret Thatcher bakal kuwatir banget babagan ekonomi USSR sing menehi saran senilai 0.00 ing mata uang apa wae?
                  Saka ngendi dheweke entuk nomer kasebut?
                  Saka langit-langit?
                2. 0
                  9 Agustus 2016 16:58
                  Kutipan saka Cat Man Null
                  - iku bebek. Thatcher ora ngomong ngono. Iki -


                  Lan sampeyan kudu ngomong langsung ... lan aku bakal mbaleni maneh, aku mung ngomong babagan iki ...
        3. 0
          3. november 2016 13:41
          Komputer pisanan diciptakake dening Arseniy Gorokhov sing diarani intellektor ing taun 1973 lan nampa paten kasebut ing USSR. nanging ing wektu iku dheweke ora mlebu pembangunan! Lan komputerku rampung ing bagean Cina lan Korea! Lan ora ana Amerika, kajaba Windows, sanajan uga digawe dening Rusia, Cina lan India!
      4. PKK
        -1
        29 Juli 2016 17:16
        Inggih rampung wong Skolkovo, padha dijupuk, ing ambane nyawa aku pracaya yen Volodya ora bakal menehi hasil karo sampah sembarang.
      5. 0
        29 Juli 2016 18:10
        Dheweke wong Inggris, saka Universitas Aston.
  2. 0
    29 Juli 2016 07:08
    Kesalahan ing judhul artikel
  3. -1
    29 Juli 2016 07:09
    Piranti sing wis siap dibangun kanthi dhasar isih adoh.

    Dalan bakal dikuwasani dening sing mlaku.
  4. -2
    29 Juli 2016 07:36
    Ora mung ing lapangan balet, kita luwih maju tinimbang liyane ...
    Kita uga nggawe roket lan mblokir Yenisei.
    N.E.Vysotsky.
    1. -2
      29 Juli 2016 09:21
      Kutipan saka Vic
      Ora mung ing lapangan balet, kita luwih maju tinimbang liyane ...
      Kita uga nggawe roket lan mblokir Yenisei.
      N.E.Vysotsky


      Kutipan: Y. Vizbor "Crita saka teknolog Petukhov" (1964)
      Nanging kita nggawe roket, lan mblokir Yenisei,
      Lan uga ing lapangan balet, kita luwih maju tinimbang liyane

      - aja misinterpret klasik, banjur ... pindho bakul negatif
      - ya ... lan sing, ing mratelakake panemume, "N.E. Vysotsky"? nglirik
      1. 0
        29 Juli 2016 10:34
        Kutipan saka Cat Man Null
        ya ... lan sing, ing mratelakake panemume, "N.E. Vysotsky"?

        Aja njotosi Yu. Vizbor menyang pasuryanku.
        Persis! dudu VYSOTSKY! Coba pasang kaca tingal lan mbandhingake teks kasebut kanthi teliti. Ana tembung sing padha, aku ora mbantah, nanging teks kasebut beda. negatif Yen ana wong sing mbuktekake manawa teks loro kasebut kalebu pena V.S. Vysotsky, mula dheweke duwe hak kanggo mbuwang kotoran ing aku. ngguyu
  5. 0
    29 Juli 2016 09:07
    Inggih, saiki trek diantemi, nderek Welasan penemuan dening ilmuwan kita Nemokake ing Rusia, ngenalaken liwat gunung lan exorbitantly didol bali menyang kita ing wangun produk rampung.
    Dadi apa! Kita dudu pedagang, kita prajurit! (penasehat presiden) Kaya ing "elemen kalima"
  6. +2
    29 Juli 2016 09:34
    Saenipun, para ilmuwan kudu ngirim menyang insinyur kanggo ngleksanakake prototipe ing hardware lan komersialisasi pembangunan. Ayo ndeleng carane sukses teknologi iki, nalika kemajuan riset terapan durung apik banget.
    1. +1
      29 Juli 2016 10:33
      Kutipan: DimerVladimer
      Saenipun, para ilmuwan kudu ngirim menyang insinyur kanggo ngleksanakake prototipe ing hardware lan komersialisasi pembangunan. Ayo ndeleng carane sukses teknologi iki, nalika kemajuan riset terapan durung apik banget.

      Nuwun sewu! Aku ora ngelingi persis ing ngendi aku maca, nanging aku isih kelingan tembung kasebut, utawa luwih tepat saran saka desainer tuwa marang wong enom. geometri ing ekspresi adoh saka belles-lettres.
      Ing kene sampeyan pancen bener manawa pangembangan kudu menyang biro desain lan teknologi supaya ngerti kepiye carane nggawe ide kasebut.
  7. +3
    29 Juli 2016 12:26
    Lan paling ora siji komentar babagan topik artikel kasebut ...
  8. -1
    29 Juli 2016 14:20
    Quote: Amur
    Kutipan: Pavel1
    Ing babagan pitakonku, jawabanmu provokasi, kaya manul, sanajan aku bisa mangsuli, komputer pisanan digawe ing USSR, uga ditrapake kanggo peralatan jaringan, kita nyambungake komputer karo jaringan, nalika pin_dosnya nindakake. malah ora mikir.

    Apa sampeyan? Nalika Teller, yen memoriku bisa digunakake ing taun 1947, ngenteni superkomputer anyar kanggo ngetung reaksi termonuklir, Sakharov lan kanca-kancane nindakake kalkulasi ing kertas amarga ora ana komputer ing USSR nalika iku. wiwitan, miwiti karo Wikipedia.
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8C%D1%8E%D1%82%D0%B5%D



    1% 80
    http://www.kolomna-school7-ict.narod.ru/st10501.htm

    Nyebut "Wikipedia" iku mesthi ala. Lan, pancen, paling ora ana komentar sing wicaksana babagan topik kasebut, lan liya-liyane - srach wanita lawas ing lawang mlebu.
  9. +1
    29 Juli 2016 17:37
    Bapak-bapak ahli basa, paling ora maca judhul artikel. Ana topik kanggo diskusi. Nemokake solusi teknis sing apik kanggo sesuk, lan sampeyan ...!
    1. +1
      29 Juli 2016 17:45
      Kutipan saka avg-mgn
      Tuan-tuan ahli basa ..... Nemokake solusi teknis sing apik kanggo sesuk, lan sampeyan ...!


      Kutipan saka: Rostislav
      Lan paling ora siji komentar babagan topik artikel kasebut ...

      VO mudhun alon-alon Nyuwun
      =================================================
      Aku duwe pitakonan kanggo spesialis (yen ana sing katon ing diskusi): kacepetan foton lan elektron padha, supaya apa kauntungan saka komputer photonic?
      1. 0
        29 Juli 2016 17:52
        kacepetan foton lan elektron padha

        Iki ora bener.
        1. 0
          29 Juli 2016 18:13
          Quote: tasha
          Iki ora bener.

          ????
          Apa ana owah-owahan ing fisika?
      2. +1
        29 Juli 2016 17:57
        Kutipan: Kopral
        Aku duwe pitakonan kanggo spesialis (yen ana sing katon ing diskusi)

        - ora ing kabeh khusus. Nanging aku durung lali babagan fisika opo
        - Piranti elektronik nanggapi EMP. Kalebu ing pangertèn negatif, padha nanggepi
        - photonic (yen ana tau kelakon) ngirim ora nanggepi EMP, ing teori.

        Koreksi aku yen aku salah Nyuwun
        1. +2
          29 Juli 2016 19:28
          Sayange, sampeyan salah. Dhewe, foton mabur ora ana kapentingan kanggo sapa wae. Perlu dipancarake, umpamane, kanthi laser, kudu dikontrol dening sawetara jinis saklar optoelektronik, informasi kudu dilebokake lan asil output saka sistem nggunakake konverter optoelektronik. Kabeh iki kena pengaruh EMP. Nanging, bisa dilindhungi dening solusi teknis tartamtu. Komputer kuantum menarik ing mangsa ngarep amarga kacepetan dhuwur lan ukuran cilik saka siji simpul ya / ora.
      3. +2
        29 Juli 2016 19:12
        Elektron - pembawa muatan bisa nduweni kecepatan nol lan kecepatan sing dhuwur banget, sanajan kacepetan cahya ora bisa digayuh amarga watesan fisik. Foton mung nduweni kecepatan gelombang elektromagnetik ing medium, kanggo vakum 300 km/s.
        1. 0
          2 Agustus 2016 16:45
          Ing kristal, ilmuwan (ing Jerman, misale jek) bisa alon mudhun
          foton kanggo kacepetan mobil. Lan umume mandheg sawetara detik.
  10. +1
    29 Juli 2016 17:59
    Kutipan: Kopral

    kacepetan foton lan elektron padha, supaya apa kauntungan saka komputer fotonik?
    Ana akeh alasan, kalebu masalah mbusak panas saka kristal. Mangkene artikel sing apik babagan topik kasebut:
    http://www.forbes.ru/mneniya-column/284843-kvantovyi-effekt-kak-nauka-uskorit-ko
    mputery-v-desyatki-tysyach-raz
    1. +1
      29 Juli 2016 18:11
      Link ora bisa
      Kutipan saka avg-mgn
      //www.forbes.ru/mneniya-column/284843-kvantovyi-effekt-kak-nauka-uskorit-ko
      mputery-v-desyatki-tysyach-raz
      1. 0
        2 Oktober 2016 17:12
        Kutipan: Kopral
        Link ora bisa
        Link dianggo apik, mung tangan ora tuwuh saka ing kono. Nanging kedaden kanggo akeh. Petunjuk: ing link sing disalin sampeyan kudu nemokake, pilih lan mbusak % 20. Luwih gampang tinimbang turnip kukus.
  11. 0
    29 Juli 2016 18:21
    kopral: VO ora degradasi, tingkat diskusi iki kadhangkala crumbles.
  12. +1
    29 Juli 2016 19:09
    Kutipan: Kopral
    Link ora bisa
    Kutipan saka avg-mgn
    //www.forbes.ru/mneniya-column/284843-kvantovyi-effekt-kak-nauka-uskorit-ko
    mputery-v-desyatki-tysyach-raz

    Dipriksa, kerja.
    Ing panelusuran, coba artikel kasebut:Apa komputer photonic bakal puluhan ewu kaping luwih cepet saka elektronik
    1. 0
      30 Juli 2016 18:04
      Kutipan saka avg-mgn
      Apa komputer photonic bakal puluhan ewu kaping luwih cepet saka elektronik

      Iki tegese saiki kabeh teknologi bakal colloquially disebut photonics, lan ora elektronik opo
  13. +1
    29 Juli 2016 23:24
    Resonator fotonik pisanan:
  14. -1
    30 Juli 2016 15:48
    Ya, ilmuwan kita sing paling apik!
  15. -1
    31 Juli 2016 21:08
    Komputer kuantum minangka kanthong tanpa dasar liyane kanggo "ilmuwan" sing licik. Kapercayanku adhedhasar apa? Lan kasunyatan sing saka idea pisanan saka komputer "biasa" kanggo sampel REALLY KERJA, maksimum sawetara dekade liwati, lan wutah luwih maju ing GEOMETRI lan SAIKI GOES. Lan apa sing kita deleng karo "komputer kuantum"? Wis meh patang puluh taun - lan ora ana asil! Iki padha mung fusi komputer! Ing kene bakal dadi lan isih ora ... Dadi saya angel banget kanggo "ilmuwan termonuklir" komputer kanggo njaluk dhuwit, mula dheweke nulis macem-macem omong kosong ing artikel kaya iki. Sawetara jenis resonator "bakal mbantu (!?) nggawe ...", "... entangled quanta ...". Kothong! Yagene para ilmuwan sing melu masalah iki ora ngakoni yen dheweke ora bakal bisa nggawe apa wae ing mangsa ngarep? Amarga banjur bakal mandheg mangan kanthi total lan ing salawas-lawase! Lan sapa sing kepengin? Nglampahi supaya akeh wektu lan gaweyan ing goblok lan mungkasi karo apa-apa?
    1. 0
      2 Agustus 2016 16:33
      Sampeyan sethitik konco kaping.
      Perusahaan Kanada D-Wave wis dikembangake, diproduksi lan didol menyang pelanggan
      komputer kuantum.
      1. 0
        3. november 2016 22:03
        Lan apa sing bisa ditindakake "komputer kuantum" iki? Tambah 2+2? Lan iki sawise 40 taun (!) gaweyan. Ojo gawe aku ngguyu karo postinganmu. Dheweke dadi goblok ing Afrika lan ing Kanada dadi goblok ...
  16. 0
    24 Oktober 2016 11:44
    Ayo wong nggawe skandal lan iki seneng. Kabeh lali babagan topik diskusi.
    Foton kudu dianggep minangka impuls. Banjur ana cara sing impuls iki ora bisa diperlambat kanthi cepet, nanging bisa "rusak" kanthi cara sing siji impuls bakal dibagi ing kabeh sumbu koordinat dadi korespondensi impuls anyar sing bakal cocog karo interaksi utawa sifat hubungan angka nat. baris.
  17. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"