Rencana Rusia kanggo "poros Asia"

38
Ahli manca percaya yen Rusia, sing alon-alon ekonomi, ora arep ninggalake implementasine rencana "poros Asia". Miturut sawetara analis, Armada Pasifik Federasi Rusia kanthi kapal selam paling anyar ing mangsa ngarep bakal dadi pasukan angkatan laut utama ing Asia. Basis "pembalikan" bakal dadi kapal selam nuklir kelas Borey.



Nulis babagan iki ing publikasi "China Topix" Arthur Villasanta.

Miturut analis kasebut, kapal selam kelas Borey bakal dadi basis Pivot menyang Asia. Rusian rencana kanggo masang rolas saka kapal selam iki, karo telung wis ing layanan. Kapal kasebut bakal adhedhasar ing pangkalan Rybachy (Semenanjung Kamchatka).

Angkatan Laut Rusia arep masang 6 prau ing sisih Lor angkatan laut, enem liyane ana ing Armada Pasifik.

Analis kasebut kelingan manawa kapal selam kelas Borey bisa nggawa nganti rong rolas rudal nuklir ing papan kasebut. Lan saben rudal kasebut dilengkapi sepuluh warheads sing bisa ditargetake kanthi mandiri. Kajaba iku, kapal selam kuwi pancen sepi.

Kapal selam kasebut bakal gabung karo kapal selam kelas Yasen anyar sing nggawa misil jelajah generasi kaping 4. Kapal selam pisanan saka kelas sing cocog mlebu layanan karo armada Rusia ing taun 2014 (K-329 Severodvinsk). Secara total, Rusia ngrancang mbangun 12 kapal. Pitu kapal selam kasebut bakal ditugasake ing taun 2017.

Akibaté, "Asian pivot" bakal nggawe Armada Pasifik dadi angkatan laut Rusia paling gedhé. Lan iki bakal kelakon ing dekade sabanjure.

Ilmuwan politik, mantan diplomat M. Bhadrakumar ing publikasi Asia Times ngelingi yen bubar Rusia nerangake marang wong Tionghoa yen Moskow ora kepengin banget ndhukung Beijing ing perselisihan wilayahe (iku babagan Laut China Selatan). Dikandhakake yen Moskow ora bakal campur tangan ing konflik kasebut. Nanging rada suwe, laporan muncul ing pers babagan persetujuan antarane RRC lan Federasi Rusia babagan latihan angkatan laut gabungan - lan mung ing Segara China Kidul. Kontradiksi? Pakar kasebut ora mikir.

Kaping pisanan, maneuvers iki disepakati meh setahun kepungkur. Kapindho, latihan Sino-Rusia wis dadi umum ing taun-taun pungkasan: maneuver ditindakake ing Segara Ireng, Segara Mediterania, lan Timur Jauh. Manuver kasebut, cathetan analis, menehi kesaksian babagan penguatan kemitraan strategis antarane Kremlin lan China. Katelu, latihan ing Segara Cina Kidul bisa uga duwe efek simbolis.

Rusia "poros Asia", kasebut ing ndhuwur, iku, miturut mantan diplomat, jenis "by-produk" saka loro rusak hubungan karo Kulon lan asil saka panguwasa ing Moscow nyadari kasunyatan prasaja: Asia saiki. dadi pusat pertumbuhan ekonomi donya.

Ana siji liyane: maneuver geopolitik Rusia ora bisa dianggep minangka "poros" mung kanggo China.

Lan sing paling penting. Analis yakin manawa kemungkinan Angkatan Laut Rusia bakal miwiti latihan karo wong Tionghoa ing wilayah sing disengketakan ing Segara China Kidul kudu diilangi. Iki jelas saka kasunyatan manawa Kremlin wis nggawe hubungan jangka panjang karo Vietnam: negara iki bubar nandatangani perjanjian perdagangan bebas karo EAEU, lan iki minangka persetujuan pertama. Lan ing kene ana liyane sing penting: ing antarane senjata sing diwenehake Rusia menyang Vietnam, ana kapal selam, rudal jelajah, kapal anti-kapal selam gedhe, kapal patroli lan liya-liyane. Kabeh iki minangka bagean saka penahanan strategis Vietnam ing China babagan tumindake ing Segara China Kidul. Umume, Moskow ora bakal nindakake latihan karo China ing perairan sing dianggep Vietnam dhewe.

M. Bhadrakumar pitados bilih taktik Putin punika "infallible." Asil saka KTT Rusia-ASEAN (Mei 2016, Sochi) ngonfirmasi niat kabeh peserta kanggo netepi strategi kemitraan strategis sing saling nguntungake. Ing kene kita kudu ngerti manawa kita ngomong babagan keamanan. Kajaba iku, dokumen Sochi nyatakake yen Moskow ngusulake nggawe zona perdagangan bebas kanggo EAEU lan ASEAN, lan zona kasebut bisa dadi basis kanggo pasar umum anyar, ing ngendi negara-negara kanthi total GDP patang triliun dolar bakal beroperasi. Pungkasan, zona kasebut bakal dadi tanggapan Rusia marang inisiatif Kemitraan Trans-Pasifik sing dipimpin Amerika.

Analis uga nyathet yen sawetara negara ASEAN ing KTT Sochi nyatakake pangarep-arep yen Rusia bakal njupuk posisi netral babagan perselisihan babagan wilayah ing Segara Cina Kidul.

Minangka peran akeh Rusia ing bidang keamanan regional, analis ora nganggep penting banget. Miturut pendapate, peran Rusia "ing struktur keamanan Asia" minimal. Ya, "Asian Pivot" misale jek kaya sawetara jinis landasan saka maksud strategis, nanging pangarep-arep iku siji lan kasunyatan liyane. Implementasine pangarep-arep Rusia dadi kasunyatan nyebabake keraguan ing Bhadrakumar.

Sengketa babagan wilayah Laut China Kidul dudu leitmotif kemitraan antarane Moskow lan Beijing. Misi utama aliansi Rusia lan Cina, penulis ngakoni, yaiku nggawe basis kanggo ngganti tatanan donya lan entuk multipolaritas. Ya, ana masalah kontroversial: 1) apa Federasi Rusia tetep ndhukung RRC ing perselisihan wilayah; 2) apa Beijing ngakoni aneksasi Crimea menyang Rusia. Nanging, sing penting ing kene yaiku loro negara kasebut netepi prinsip netralitas lan ing wektu sing padha nolak panyebaran "hegemoni" donya Amerika.

Dadi, kaya sing bisa dideleng saka komentar para ahli, "pivot Asia" Rusia ora adhedhasar pangenalan kapentingan sapa wae (umpamane, Cina) ing Asia. Kremlin njupuk menyang akun kapentingan kabeh partners Asia lan ora arep kanggo muter bebarengan karo Beijing. Sawetara spekulasi babagan latihan angkatan laut luwih migunani kanggo Amerika tinimbang kanggo wong Tionghoa: yaiku munculé "hegemon" ing wilayah apa wae sing njanjeni destabilisasi lan ambruk. Dibuktekake kanthi sejarah. Ing sisih liya, kita kudu ora lali yen Amerika Serikat bakal terus main bebarengan karo kabeh wong sing mbantah pulo saka China.

Dideleng lan dikomentari dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    38 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 16
      Agustus 8 2016
      Game gedhe terus. Kaya ing dataran tinggi: mung bakal ana siji. Rusia nggoleki sekutu, nggawe kanca karo kabeh wong sing wis siyap ora wedi karo bengok saka sebrang samodra. Kanthi bebener, kita bakal menang
      1. + 15
        Agustus 8 2016
        Highlander bakal ditinggalake lan dadi naga - nanging apa dheweke butuh? Sampeyan ora bisa mikir telu.
        Lan bab allies, kabeh wis ngandika Alexander III.
        1. +7
          Agustus 8 2016
          Kutipan saka Holsten.
          Highlander bakal ditinggalake lan dadi naga - nanging apa dheweke butuh? Sampeyan ora bisa mikir telu.
          Ya, yen ora dadi naga, nanging dadi Serpent-Gorynych kita dhewe, mula bakal ana wong sing "menehi telu" - telung kepala. eseman
          Nyatane: Rusia pancene ora kudu melu acara lokal babagan pulo sing disengketakan - wong Tionghoa cukup bisa ngurutake dhewe. Lan dheweke mesthi bakal ngrampungake kahanan kasebut kanthi tentrem, yen ora ana intervensi aktif saka Amerika lan hasutan aktif dening negara kabeh pihak sing kasengsem ing konflik kasebut.
          1. +2
            Agustus 8 2016
            [quote = Holsten] bakal dadi naga [/ quote]
            Sampeyan piye wae ora optimisme medhar wangsit, dear. Naga iku simbol saka swarga.

            [= Ami du peuple] Serpent-Gorynycha bakal nguripake, banjur "temokake telung" bakal karo wong - telung kepala [/ kutipan]
            Serpent Gorynych turu ...
            Siji sirah tangi, gelembung metu, mung kumpul ...
            Banjur sing kapindho "Apa sampeyan, dhewe sing mutusake?" ...
            Sing pertama "shh, ayo meneng bareng"
            Inggih, padha ora kejawab kaca, katelu tangi
            “Ahhh piye carane ngopi bareng-bareng iki, tapi piye dadi telu.....”
            1. 0
              Agustus 8 2016
              Jujur, aku ngira yen kita kabeh isih ngelingi dongeng Cina kuno: dongeng naga iku klasik. Lan yen aku dumadakan elinga dongeng Mikhalkov "Singa lan Fly", sampeyan bakal nyeret Kakaisaran Inggris kene?
          2. 0
            Agustus 8 2016
            Wong Tionghoa cukup bisa ngurutake dhewe-dhewe.


            Bisa, lan ora mung karo pulo, nanging wong Tionghoa butuh dhukungan internasional. Iki luwih penting tinimbang mbantu wong sing lemah. Dadi, Rusia lan China, saling nutupi ing lapangan internasional.
        2. -3
          Agustus 8 2016
          Ya, apa sampeyan kelingan carane sampeyan rampung? Kesalahan diplomasi nyebabake pertahanan pisanan Sevastopol
          1. 0
            Agustus 8 2016
            Iki nalika Alexander III mbela Sevastopol? belay
        3. 0
          Agustus 8 2016
          Yen ora, ora ana siji, sayangé, wis tau kasil. Banget sedhep lan nyenengake dadi naga. sad
          Muga-muga kasuksesan ora nganti ing sirah. Jelajahi jagad kabeh!
      2. +8
        Agustus 8 2016
        Kapal selam kasebut bakal gabung karo kapal selam kelas Yasen anyar sing nggawa misil jelajah generasi kaping 4. Kapal selam pisanan saka kelas sing cocog mlebu layanan karo armada Rusia ing taun 2014 (K-329 Severodvinsk). Secara total, Rusia ngrancang mbangun 12 kapal. Pitu kapal selam kasebut bakal ditugasake ing taun 2017.


        Apa sing aku maca?))) Artikel kasebut akeh banget karo omong kosong.
        1. +3
          Agustus 8 2016
          Kutipan: Su24
          Apa sing aku maca?))) Artikel kasebut akeh banget karo omong kosong.

          karo Boreas padha - miturut rencana, 8 Boreas lan 7 wit Ash, lan iku kabeh kanggo saiki ... Gusti Allah ora bakal rampung ing taun 25.
        2. +1
          Agustus 8 2016
          Kutipan: Su24
          Artikel kasebut akeh banget karo omong kosong.

          Inggih, bab prau - iku ing lambé saben wong. Nanging saka endi artikel kasebut asale:
          Antarane senjata sing disedhiyakake Rusia menyang Vietnam yaiku kapal selam, rudal jelajah, kapal anti-kapal selam gedhe, kapal patroli lan liyane.

          sawise kabeh, kita ora nyedhiyani apa luwih gedhe tinimbang Cheetah-jinis TFR (pamindahan 2100t). Ya, prau apik kanggo BMZ, nanging temenan ora narik BOD!
    2. +9
      Agustus 8 2016
      "Ing mratelakake panemume, peran Rusia" ing struktur keamanan Asia "minimal."
      Sanajan astronom durung ndeleng planet kasebut, dheweke bisa ngira babagan orane saka gerakan benda langit sing kena pengaruh. Analis bisa nulis apa wae sing dikarepake, nanging Rusia isih ana lan pengaruhe.
    3. +2
      Agustus 8 2016
      Dukung China?!
      Dheweke ora ndhukung kita akeh?! Utamane sawise pengumuman sanksi.
      1. +5
        Agustus 8 2016
        Kutipan: Valery Valery
        Dukung China?!
        Dheweke ora ndhukung kita akeh?! Utamane sawise pengumuman sanksi.

        Politik? ya wis! Lan dheweke ndhukung kita lan kita ndhukung dheweke. Nanging ora luwih. Kita ora perlu menek menyang Segara Cina Kidul, bakal biaya kita luwih. Ing tembung, sampeyan bisa janji lan ndhukung apa wae, kalebu deklarasi, nanging ora pasukan.
    4. +2
      Agustus 8 2016
      Akibaté, "poros Asia" bakal nggawe Armada Pasifik minangka angkatan laut Rusia paling gedhé. Lan iki bakal kelakon ing dekade sabanjure.

      Ngarep-arep yen iki bakal kelakon. Supaya sawetara kepala Kulon, lan malah Jepang, ora bakal pengin ngayunake hak-hak, utamane Rusia, ing wilayah iki.
      1. +1
        Agustus 8 2016
        Kutipan: rotmistr60
        Akibaté, "Asian pivot" bakal nggawe Armada Pasifik dadi angkatan laut Rusia paling gedhé. Lan iki bakal kelakon ing dekade sabanjure.
        Ngarep-arep sing kaya ngono kuwi.

        Urip (Alignment ing m-r arena) bakal meksa kita kanggo menehi hasil karo Timur Jauh lan Armada Pasifik. Amerika Serikat wis munggah menyang wilayah Asia-Pasifik, ngarahake 60% armada menyang wilayah iki.
        Analis kanthi bulat nyatakake yen pusat pangembangan donya pindhah menyang wilayah Asia-Pasifik. Mulane, kita, paling ora ana 2 alasan, bakal ngatasi masalah iki kanthi serius:
        1. Perlu, bebarengan karo RRC, kanggo nolak hegemonisme Amerika Serikat, lan ing sisih liya, kanggo ngimbangi China liwat dhukungan saka India lan Vietnam;
        2. Armada Pasifik minangka salah sawijining armada strategis kanthi akses mbukak menyang Samudra. (Ing kene, Ams ora duwe sistem GAS stasioner sing padha karo SOSUS ing Atlantik. SURTASS kanthi cepet ditemtokake dening lokasi operator NK.) Lan iki nggampangake SSBN / SSGN kita mlebu ing segara mbukak.
        Banjur, kita adoh saka ora peduli karo hubungan ekonomi sing duwe bathi karo "macan" lan "naga" Asia!
    5. +3
      Agustus 8 2016
      Kanthi China mung ing kadohan, ing ngrangkul - ora ateges.
      1. 0
        Agustus 8 2016
        Kutipan saka Victor
        Kanthi China mung ing kadohan, ing ngrangkul - ora ateges.


        ora ketompo carane ridiculous muni, nanging ing hubungan karo wong Cina, ing sisih, hubungan pribadi lan simpati muter peran penting.
        sing. ing sawetara wektu, ora ana sing ndeleng kontrak, nanging tumindak lan wektu kanggo nggawe keputusan sing bener dievaluasi.
        uga, ya, sampeyan kudu dadi arang banget bener karo wong-wong mau lan luwih tanpa emosi, nanging ora ana pitakonan saka dateng ing 100%.
    6. +2
      Agustus 8 2016
      Kanthi nyawiji karo China lan bisa uga karo India, kita bisa ngrusak didikte Amerika Serikat. Kita kudu pindhah menyang arah iki. Banjur kita bakal bisa setuju karo kabeh wong ing tatanan donya sing padha lan adil. Konflik, lan luwih-luwih militèr, ora tau nggawa wong sing apik.
      1. +1
        Agustus 8 2016
        Antarane China lan India modern ana perselisihan wilayah sing ora bisa dipecahake lan rong konflik militer (1962, 1967), sing ora ana sing lali ing India. Mulane, ana ing "aliansi" sing padha (saka jinis apa wae) ing rong negara kasebut ora mungkin. China dhewe uga ora golek aliansi, nganggep awake dhewe dadi pilihane Gusti Allah.
        1. +1
          Agustus 8 2016
          Ing September 2014 ana riko kanggo Comrade. Xi menyang India (Modi nembe dadi Perdana Menteri India). Kunjungan bali ing Mei 2015. Padha duwe turnover 13g. ana 70 milyar .. Ing cendhak, China kepengin melu uga ing pembangunan India, mung kanggo pangembangan transportasi. infrastruktur lan bandar ing India pengin Nihan metu liwat milyar 100. Lan iki mung loro-sisi. kunjungan. Lan ing rapat pungkasan ing sela-sela SCO (entri India lan Pakistan menyang org.), Modi ujar manawa dheweke kepengin ngrampungake kabeh masalah karo China supaya bisa maju tanpa alangan. Dadi, kosok balene, integrasi ing Asia entuk momentum. Miturut cara, padha ngomong bab perdagangan ing nat. mata uang.
          Kaloro negara kasebut minangka kekuwatan nuklir lan aku mikir yen dheweke uga duwe pangerten yen perang ora bisa ditampa. Padha ora bodho bodho. Valery, yen sampeyan ora ngerti, banjur Comrade. Ing 1 Juli taun iki, Xi nggawe statement sing menarik babagan aliansi militer-politik karo Federasi Rusia (EAEU, CSTO). Salajengipun, Lavrov negesake manawa karya kasebut "ing lengkap" kanggo nggabungake proyek EAEU karo Silk Road (waca CU karo China - iki wis slipping).
          Aku setuju sing kanggo kabeh wektu ewu. Ing sajarah China, para pamimpin Kakaisaran Surgawi ora nggawe pratelan kasebut, sing luwih serius kudu ditindakake. Ya, lan ndeleng dhewe sing saingan ing kabeh disiplin ing Game Tentara lan malah bakal nindakake latihan gabungan saka Angkatan Laut ing Segara China Kidul (iki ngendi Beijing mbangun pulo)? Tionghoa malah ngelingi yen dheweke teka ing Segara Ireng kanggo melu latihan bebarengan (apa sing kudu ditulis babagan Mediterania). Banjur, saka sapa wong Tionghoa tuku senjata canggih lan karo sapa sing arep nggawe pesawat nganggo helikopter? Lan sampeyan nulis yen sampeyan ora arep menyang ngendi wae. hi
    7. 0
      Agustus 8 2016
      Ing sisih liya, kita kudu ora lali yen Amerika Serikat bakal terus main bebarengan karo kabeh wong sing mbantah pulo saka China.

      Kabijakan sing paling setya, njaga ing kerangka norma lan peraturan internasional. Inggih, banjur China bakal nangani dhewe.
    8. +4
      Agustus 8 2016
      Ya, konflik Sino-India dumadi nalika jaman Khrushchev, sing, kanthi cara, ngina Mao amarga kasunyatane tinimbang menyang perayaan dasawarsa RRC, dheweke ngumbara ing sawah ing Iowa lan dadi kanca. Jawaharlar Nehru...
      Banjur, rong puluh taun mengko, aku, sethitik, nanging njupuk bagéyan ing layanan perang kita karo China, kang wis meh wiwit, amarga konflik karo Vietnam.
      Dadi mung ana tas kobra: Jepang, AS, Korea, Thailand, China, Filipina, Taiwan, Vietnam, India, Indonesia, Malaysia. Ing China, ing tapel wates karo Kazakhstan, Igilovite rustling.
      Sembarang pamindhahan ceroboh bisa larang regane.
      Amarga netralitas Rusia sing dihormati banget, bener banget ...
    9. +1
      Agustus 8 2016
      Hello!! Kabeh iki ana. Nalika sampeyan cepet lali. Ing abad kaping 20, USSR uga nggawe gerakan kasebut sawise 1945. Nyatane, runtuh Empires wiwit saka taun-taun iki. Lan kita ndhukung negara-negara enom. Ing Asia, koloni ambruk sadurungé. Iku worth maca sejarah. mung kanggo iki. Saiki dheweke meneng babagan iki, kaya-kaya ora nate kedadeyan, lan wiwit taun 60, pembebasan negara-negara Afrika diwiwiti. Gerakan negara non-blok. USSR ngadeg ing asal saka gerakan.
      1. +1
        Agustus 8 2016
        Tito, Nehru lan Nasser ngadeg ing asal-usul Gerakan Non-Blok.
    10. 0
      Agustus 8 2016
      artikel punika kebak inacuracies lan conjectures, penulis exaggerated dening nomer prau selam lan pluru, yen liwat wektu kita bisa rivet 12 Boreas, banjur ora ana sing bakal mbangun akeh awu wit, iku ora kanggo apa-apa sing padha nelpon iku iwak mas, lan kapal selam modern saka generasi 3 bakal bisa ngganti sebagian
      1. +1
        Agustus 8 2016
        Kutipan saka: _NortoN_
        Ora ana sing bakal nggawe akeh wit awu, ora ana gunane sing diarani iwak mas, lan kapal selam generasi katelu sing dimodernisasi bakal bisa ngganti sebagian.

        rong tembung.
        1. Rega lan dimensi mimpin kanggo kasunyatan sing "Sivulf" ing esto saka 26 bangunan didol mung ing 3. Banjur padha diganti dening "Virginia". Nasib sing padha nunggu proyek 885. Ora wonder wis ana rembugan bab "Husky".
        2. Prau saka generasi kaping 3 apik kanggo kabeh wong. Modernized, padha kejiret munggah ing gangguan karo Elks ... TAPI! Moose wis ditarik sacara sistematis saka Angkatan Laut Ams! Investasi ing "wingi"? Lan sing bakal nolak Virginias?
    11. 0
      Agustus 8 2016
      Aku setuju, Norton, babagan ora akurat artikel kasebut.
      Ora mung ana giliran ing sisih wétan, nanging aku wis nulis, lan bakal nulis maneh, yen ing mangsa ngarep, aliansi militer-politik karo Kakaisaran Surgawi sing bakal bisa nolak hegemoni Amerika Serikat. lan satelit, sing utama diwakili dening EU.
      Dadi "lan kita pengin, lan karo iki, lan mangan iwak, lan njagong ing soko" - ora bakal bisa. Kita kudu nulis kanggo China.
    12. -1
      Agustus 8 2016
      Ing-in, Jepang durung mangsuli kita kanggo Tsushima, nanging ana, menehi wong Kuril. cokotan!
      1. 0
        Agustus 9 2016
        Ngomong ngendi kanggo nyelehake minus iki bakal nyewa ukrofascism?
    13. -1
      Agustus 8 2016
      Napa sampeyan kabeh ora ndhukung China? Aku iku luwih apik ing kertas lan militèr kanggo nuduhake kekuatan kanggo tutup kasur lan wong cross-paningalan lan ora kanggo ndhelikake.
    14. +1
      Agustus 8 2016
      Manjnamar wis cukup kanggo kita, saiki Brahmudamar iki uga.
    15. +3
      Agustus 8 2016
      Pitu kapal selam kasebut bakal ditugasake ing taun 2017.

      ora tahan ing baris iki.
      kita bakal njupuk 6 wit Ash ing taun, lan banjur langsung 50 Tu-160M2.
      Sayuran apa sing ditulis ing artikel iki?
      Lan saka ngendi asale angka 12 Boreas? Kajaba iku, Boreas ora nemtokake kekuwatan armada, amarga. yaiku operator rudal strategis. Bodho nglawan wong-wong mau. Kanggo iki, mung ana Ash 885 sing luwih sampurna kanggo tugas-tugas kasebut. Mung ana siji!
      Aja kleru karo pesimisme, mung fakta lan logika.
    16. Komentar wis dibusak.
    17. +1
      Agustus 8 2016
      Artikel idiot.
      Nglawan Boreas kaya ngidini Poplars ing formasi perang ing jejere tank.
      Nanging prau lan kapal saka Republik Kyrgyz menyang Armada Pasifik ora bakal lara.
      Ya, mung kapal anyar ...
    18. +2
      Agustus 8 2016
      Miturut sawetara analis, Armada Pasifik Federasi Rusia kanthi kapal selam paling anyar ing mangsa ngarep bakal dadi pasukan angkatan laut utama ing Asia.

      Lan nyatane:
      (http://www.chinatopix.com/articles/96916/20160731/russia-s-powerful-new-submari



      nes-lead-russian-navy-pivot-asia.htm)
      Senadyan pondasi ekonomi mboko sithik weakening, Rusia wis miwiti ing dhewe "Pivot kanggo Asia" Gamble sing wekasanipun bakal weruh Armada Pasifik Angkatan Laut Rusia dadi paling kuat karo penyebaran paling saka serangan nuklir Newest lan kapal selam rudal balistik menyang Asia.

      Terjemahanku:
      Senadyan pondasi ekonomi sing saya suwe saya saya lemah, Rusia njupuk "pijakan ing Asia" dhewe lan main game sing pungkasane bakal weruh Armada Pasifik Rusia dadi sing paling kuat sadurunge sadurunge ngirim kapal selam nuklir jinis serangan paling anyar. lan misil balistik.

      Tegese, ora ana ngendi-endi yen dheweke bakal dadi sing paling kuat utawa "pasukan pimpinan" ing Asia. Aku mikir ora bakal kelakon kanggo wong-wong sing bisa ngomong yen amarga kapal selam, armada apa wae wis dadi pasukan utama. Iki, ing umum, absurd. Loro-lorone perang donya, utamane sing kapindho, nuduhake banget nganti ora ana sing bisa dituju.
    19. +1
      Agustus 8 2016
      Aku bakal mratelakake panemume, Rusia, ora kaya Amerika Serikat, sing main game siji arah kanthi prinsip pamisah lan nelukake, wis milih dalan sing beda. Dalan kanggo nemokake kompromi, persahabatan, aliansi. Kajaba iku, kompromi banget rumit, kadhangkala priori ora bisa dipecahake, lan kekancan lan aliansi ana ing syarat sing padha lan pantes. Iki minangka dalan kita lan kudu diajeni.
      Sing luwih bodho yaiku politisi Barat sing ngeluh babagan demokrasi nanging asal-usul terorisme modern, sing ngomong babagan aturan hukum nanging urip kanthi prinsip standar ganda. Daftar terus....
      Ps armada kapal selam kita minangka salah sawijining faktor sing bakal nggawe "mitra" kita ngajeni pilihan kita lan ngetutake dalane dhewe.
    20. +1
      Agustus 9 2016
      Foto sing apik banget.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"