Kakaisaran Romawi Suci - basis saka project Western

29
210 taun kepungkur, tanggal 6 Agustus 1806, Kekaisaran Romawi Suci ora ana. Pukulan maut ing Kakaisaran Romawi Suci ditindakake dening Perang Koalisi Katelu ing taun 1805. Wadya Austria dikalahaké babar pisan ing perang Ulm lan ing perang Austerlitz, lan Wina kacekel déning Prancis. Kaisar Franz II dipeksa kanggo nyimpulake Prajanjen Pressburg karo Prancis, miturut kaisar ora mung ninggalake barang-barang ing Italia, Tyrol, lan liya-liyane kanggo Napoleon lan satelite, nanging uga ngakoni gelar raja kanggo para penguasa Bavaria. lan Württemberg. Iki kanthi sah ngilangi negara kasebut saka kekuwatan kaisar lan menehi kedaulatan sing meh lengkap.

Kekaisaran wis dadi fiksi. Minangka Napoleon nandheske ing layang kanggo Talleyrand sawise Prajanjian Pressburg: "Ora bakal ana maneh Reichstag ..., ora ana maneh Kekaisaran Jerman." Sawetara negara Jerman mbentuk Konfederasi Rhine ing sangisore naungan Paris. Napoleon I nyatakake awake dhewe minangka penerus sejatine Charlemagne lan ngaku dominasi ing Jerman lan Eropa.

Tanggal 22 Juli 1806, utusan Austria ing Paris nampa ultimatum saka Napoleon, miturut sing, yen Francis II ora nyulik tahta kekaisaran ing 10 Agustus, tentara Prancis bakal nyerang Austria. Austria durung siap kanggo perang anyar karo kekaisaran Napoleon. Penolakan makutha dadi ora bisa dihindari. Ing wiwitan Agustus 1806, sawise nampa jaminan saka utusan Prancis manawa Napoleon ora bakal nglebokake mahkota kaisar Romawi, Francis II mutusake kanggo turun tahta. Ing tanggal 6 Agustus 1806, Franz II ngumumake mundur saka gelar lan kakuwasan Kaisar Kakaisaran Romawi Suci, njlentrehake babagan iki kanthi ora mungkin nindakake tugas kaisar sawisé ngadegake Konfederasi Rhine. Kakaisaran Romawi Suci ora ana.

Kakaisaran Romawi Suci - basis saka project Western

Lambang Kaisar Romawi Suci saka Dinasti Habsburg, 1605

Tonggak penting saka crita kekaisaran

2 Fèbruari 962 ing Katedral St. Peter ing Roma, raja Jerman Otto I kanthi khidmat dilantik kanthi makutha kekaisaran. Upacara penobatan kasebut nyatakake kebangkitan Kekaisaran Romawi, sing banjur ditambahake epithet Sacred. Iku ora kanggo apa-apa sing ibukutha Kakaisaran Romawi sapisan ana dijuluki Kutha Abadi: kanggo abad, iku ketoke kanggo wong sing Roma tansah ana lan bakal ana ing salawas-lawase. Semono uga ing Kakaisaran Romawi. Senajan Kakaisaran Romawi kuna ambruk ing serangan saka barbarians, tradhisi terus urip. Kajaba iku, ora kabeh negara mati, nanging mung sisih kulon - Kakaisaran Romawi Kulon. Sisih wétan isih urip lan kanthi jeneng Bizantium ana watara sewu taun. Panguwasa kaisar Bizantium wiwitane diakoni ing Kulon, ing ngendi Jerman nggawe sing diarani "karajaan barbar". Diakoni nganti Kakaisaran Romawi Suci muncul.

Nyatane, upaya pisanan kanggo nylametake kekaisaran kasebut ditindakake dening Charlemagne ing taun 800. Kekaisaran Charlemagne minangka jinis "Uni Eropa-1", sing nggabungake wilayah utama negara-negara utama Eropa - Prancis, Jerman lan Italia. Kakaisaran Romawi Suci, tatanan negara feodal-teokratis, mesthine nerusake tradhisi kasebut.

Charlemagne nganggep awake dhewe minangka pewaris kaisar Augustus lan Constantine. Nanging, ing mripate para panguwasa Basileus saka Kakaisaran Bizantium (Romaik), pewaris sejati lan sah saka kaisar Romawi kuna, dheweke mung wong barbar perampas. Mangkono muncul "masalah loro kekaisaran" - saingan antarane kaisar Kulon lan Bizantium. Mung ana siji Kakaisaran Romawi, nanging loro kaisar, sing saben-saben nyatakake sifat universal kekuwatane. Charlemagne, sanalika sawise penobatan ing 800, nggunakake judhul dawa lan kikuk (rauh dilalekake) "Charles, Augustus paling misuwur, makutha divinely, agung lan tentrem kaisar, panguwasa Kakaisaran Romawi." Kaisar mengko, saka Charlemagne kanggo Otto I, mung disebut "Kaisar Agustus", tanpa specifications wilayah. Dipercaya yen liwat wektu, kabeh mantan Kakaisaran Romawi, lan pungkasane kabeh jagad, bakal mlebu negara kasebut.

Otto II kadhangkala disebut minangka "Kaisar Augustus saka Romawi", lan wiwit saka Otto III iki wis judhul indispensable. Tembung "Kakaisaran Romawi" minangka jeneng negara wiwit digunakake wiwit pertengahan abad kaping 1034, lan pungkasane didandani ing taun 1254. "Kakaisaran Suci" ditemokake ing dokumen Kaisar Frederick I Barbarossa. Wiwit taun 1442, sebutan lengkap "Kakaisaran Romawi Suci" wis ana ing sumber kasebut, lan wiwit taun 1486 tembung "Bangsa Jerman" (Deutscher Nation, lat. Nationis Germanicae) wis ditambahake - ing wiwitan kanggo mbedakake tanah Jerman sing tepat. saka "Kakaisaran Romawi" ing umum. Dekrit "perdamaian universal" Kaisar Frederick III taun 1512 nuduhake "Kakaisaran Romawi Bangsa Jerman", dene dekrit Cologne Reichstag taun 1806 nggunakake wangun pungkasan "Kakaisaran Romawi Suci Bangsa Jerman", sing bertahan nganti taun XNUMX.

Kakaisaran Carolingian dadi short-urip: wis ing 843, telu putu saka Charlemagne dipérang dadi siji. Sing paling tuwa saka sedulur-sedulur kasebut tetep gelar kekaisaran, sing diwarisake, nanging sawise ambruk Kakaisaran Carolingian, prestise Kaisar Barat wiwit sirna tanpa bisa dikendhaleni, nganti rampung mati. Nanging, ora ana sing mbatalake proyek penyatuan Barat. Sawise pirang-pirang dekade kapenuhan prastawa turbulen, perang lan pergolakan, sisih wétan bekas kekaisaran Charlemagne, karajan Frankish Wétan, Jerman mangsa ngarep, dadi kekuwatan militer lan politik sing paling kuat ing Eropah Tengah lan Kulon. Raja Jerman Otto I Agung (936-973), wis mutusaké kanggo nerusake tradhisi Charlemagne, njupuk kepemilikan saka Italia (sadurungé Lombard) karajan karo ibukutha ing Pavia, lan dasawarsa salajengipun piyambakipun dados makutha paus ing Roma. karo mahkota kekaisaran. Mangkono, panyiapan maneh Kakaisaran Kulon, sing terus-terusan owah nganti taun 1806, minangka salah sawijining acara sing paling penting ing sajarah Eropa lan jagad iki, lan duwe akibat sing adoh lan jero.

Kakaisaran Romawi dadi pondasi Kekaisaran Romawi Suci, kekuwatan teokratis Kristen. Liwat penggabungan ing sajarah suci agama Kristen, Kakaisaran Romawi entuk kasucian lan kamulyan khusus. Kekirangane nyoba dilalekake. Warisan saka kuna Romawi, idea saka dominasi donya saka kekaisaran iki rapet intertwined karo pratelan saka tahta Romawi kanggo supremasi ing donya Kristen. Punika pitados bilih kaisar lan paus, loro sing paling dhuwur, disebut kanggo ngawula dening Gusti Allah piyambak, wakil saka Kakaisaran lan Gréja, kudu mrentah donya Kristen ing persetujuan. Ing giliranipun, donya kabèh bakal cepet utawa mengko tiba ing dominasi "proyek Alkitab" dipimpin déning Roma. Siji cara utawa liyane, proyek sing padha nemtokake kabeh sejarah Kulon lan bagean penting saka sejarah donya. Mula perang salib nglawan Slavia, Balt lan Muslim, nggawe kekaisaran kolonial sing gedhe lan konfrontasi milenial antarane peradaban Barat lan Rusia.

Kekuwatan kaisar, kanthi ide kasebut, minangka kekuwatan universal, ngarahake dominasi donya. Nanging, ing kasunyatan, kaisar saka Kakaisaran Romawi Suci mung mrentah Jerman, paling Italia lan Burgundy. Nanging ing esensi utama, Kakaisaran Romawi Suci minangka sintesis unsur Romawi lan Jerman, sing nyebabake peradaban anyar sing nyoba dadi kepala kabeh manungsa. Saka Roma kuna, tahta kepausan, sing dadi "pos komando" pisanan (pusat konsep) peradaban Barat, marisi gagasan gedhe babagan tatanan donya, ngisinake akeh bangsa ing papan spiritual lan budaya siji.

Klaim civilizing ana ing gagasan kekaisaran Romawi. Ekspansi kekaisaran, miturut gagasan Romawi, tegese ora mung nambah wilayah dominasi Romawi, nanging uga nyebarake budaya Romawi (mengko - Kristen, Eropa, Amerika, pasca-Kristen-populer). Konsep perdamaian, keamanan lan kebebasan Romawi nggambarake ide babagan tatanan sing luwih dhuwur, sing ndadekake manungsa beradab dominasi Romawi (Eropah, Amerika). Ide kekaisaran sing adhedhasar budaya iki digabung karo ide Kristen, sing dikuasai kanthi lengkap sawise runtuh Kekaisaran Romawi Kulon. Saka gagasan kanggo nggabungake kabeh bangsa ing Kakaisaran Romawi, gagasan kanggo nggabungake kabeh umat manungsa ing Kekaisaran Kristen. Iku bab expansion maksimum donya Kristen lan pangayoman saka pagans, heretics lan non-Yahudi, sing njupuk Panggonan saka barbarians.

Loro gagasan menehi kekaisaran Kulon daya tahan lan kekuatan khusus. Kaping pisanan, kapercayan manawa panguwasa Roma, sing universal, uga kudu langgeng. Pusat bisa diganti (Roma, London, Washington ...), nanging kekaisaran bakal tetep. Kapindho, hubungan negara Romawi karo panguwasa tunggal - kaisar lan kesucian jeneng kekaisaran. Wiwit jaman Julius Caesar lan Augustus, nalika kaisar ngangkat pangkat imam agung, dheweke dadi suci. Iki loro gagasan - daya donya lan agama donya - thanks kanggo tahta Romawi, dadi basis saka project Western.

Gelar kekaisaran ora menehi kakuwasan tambahan gedhe marang raja-raja Jerman, sanajan kanthi resmi ngadeg ing ndhuwur kabeh omah kraton ing Eropah. Kaisar mrentah ing Jerman nggunakake mekanisme administratif sing wis ana, lan campur tangan banget ing urusane vassal ing Italia, ing ngendi panyengkuyung utamane yaiku para uskup ing kutha-kutha Lombard. Wiwit taun 1046, Kaisar Henry III diwènèhi hak kanggo ngangkat paus, kaya déné dhèwèké ngasta pengangkatan uskup ing gréja Jerman. Sawise matine Henry, perjuangan karo kepausan terus. Paus Gregorius VII negesake prinsip kaunggulan spiritual tinimbang kekuwatan sekuler lan, sajrone sejarah minangka "perjuangan kanggo investiture", sing dumadi saka 1075 nganti 1122, ngluncurake serangan marang hak kaisar kanggo milih uskup.

Kompromi sing ditindakake ing taun 1122 ora nyebabake kajelasan pungkasan babagan masalah supremasi ing negara lan gereja, lan ing sangisore Frederick I Barbarossa, kaisar pisanan saka Dinasti Hohenstaufen, perjuangan antarane kepausan lan kekaisaran terus. Sanajan saiki alasan utama konfrontasi yaiku pitakonan babagan kepemilikan tanah Italia. Ing Frederick, definisi "Sacred" ditambahake ing tembung "Kakaisaran Romawi" kanggo pisanan. Iki minangka periode prestise lan kekuwatan paling dhuwur ing kekaisaran. Frederick lan para penerusé nguwasani sistem pamaréntahan ing wilayahé, nguwasani kutha-kutha Italia, ngedegake kekuasaan feodal ing negara-negara ing sanjabane kekaisaran, lan, nalika Jerman pindhah menyang wétan, uga nggedhekake pengaruhe ing arah iki. Ing taun 1194, Karajan Sisilia liwati menyang Hohenstaufen, sing ndadékaké kanggo ngubengi kepemilikan paus kanthi lengkap ing tanah Kakaisaran Romawi Suci.

Kekuwatan Kakaisaran Romawi Suci saya ringkih amarga perang sipil sing pecah ing antarane Welfs lan Hohenstaufens sawise pati prematur Henry ing taun 1197. Ing Paus Innocent III, Roma nguwasani Eropah nganti 1216, malah entuk hak kanggo ngrampungake perselisihan antarane para pesaing tahta kekaisaran. Sawisé mati Innocent, Frederick II mbalekake makutha kekaisaran kanggo mantan kamulyan, nanging dipeksa ninggalake pangeran Jerman kanggo nindakake apa wae sing dikarepake ing nasibe. Nglirwakake kepemimpinan ing Jerman, dheweke fokusake kabeh perhatian marang Italia supaya bisa nguatake posisine ing kene ing perjuangan nglawan tahta kepausan lan kutha-kutha sing dikuwasani Guelphs. Ora suwé sawisé Frederick séda ing taun 1250, kepausan, kanthi bantuan Prancis, pungkasané bisa ngalahake Hohenstaufen. Ing periode saka 1250 kanggo 1312, ora ana penobatan kaisar.

Nanging, ing salah siji wangun utawa liyane, kekaisaran ana kanggo luwih saka limang abad. Tradhisi kekaisaran dilestarekake sanajan ana upaya terus-terusan saka raja-raja Prancis kanggo ngrebut mahkota kaisar menyang tangane dhewe lan upaya Paus Bonifasius VIII kanggo ngremehake status kekuwatan kekaisaran. Nanging bekas kekuwatan kekaisaran tetep ana ing jaman kepungkur. Panguwasaning karajan sapunika namung wontên ing Jêrman piyambak, awit Itali tuwin Burgundy sampun sumingkir saking punika. Iki nampa jeneng anyar - "Kakaisaran Romawi Suci Bangsa Jerman". Hubungan pungkasan karo kepausan bubar ing pungkasan abad kaping 1356, nalika raja-raja Jerman nggawe aturan kanggo njupuk gelar kaisar tanpa menyang Roma kanggo nampa mahkota saka tangan Paus. Ing Jerman dhewe, kekuwatane para pangeran pamilih saya kuwat banget, lan hak-hak nata saya saya ringkih. Prinsip pemilihan tahta Jerman dianut ing taun XNUMX dening Banteng Emas Kaisar Charles IV. Pitu pemilih milih kaisar lan nggunakake pengaruhe kanggo nguatake dhewe lan ngrusak kekuwatan pusat. Sadawaning abad kaping XNUMX, para pangeran gagal nyoba nguatake peran Reichstag kekaisaran, ing ngendi para pamilih, pangeran cilik lan kutha kekaisaran diwakili, kanthi biaya kekuwatan kaisar.

Wiwit taun 1438 makutha kekaisaran ana ing tangan Dinasti Habsburg Austria lan mboko sithik Kakaisaran Romawi Suci digandhengake karo Kakaisaran Austria. Ing taun 1519, Raja Charles I saka Spanyol kapilih dadi Kaisar Romawi Suci kanthi asma Charles V, nyawiji Jerman, Spanyol, Walanda, Karajan Sisilia lan Sardinia ing sangisoré pamaréntahané. Ing taun 1556, Charles turun tahta, sawisé mahkota Spanyol diterusaké marang putrané Philip II. Charles diganti dadi Kaisar Romawi Suci dening adhine Ferdinand I. Charles nyoba nggawe "kekaisaran pan-Eropa", sing nyebabake sawetara perang brutal karo Prancis, Kakaisaran Ottoman, ing Jerman dhewe nglawan Protestan (Lutheran). Nanging, Reformasi numpes kabeh pangarep-arep kanggo reconstruction lan kawentar saka kekaisaran lawas. Negara-negara sekularisasi muncul lan perang agama pecah. Jerman pecah dadi pamrentahan Katolik lan Protestan. Perdamaian agama Augsburg ing taun 1555 antarane warga Lutheran lan Katulik saka Kakaisaran Romawi Suci lan raja Romawi Ferdinand I, sing tumindak atas jenenge Kaisar Charles V, ngakoni Lutheranisme minangka agama resmi lan netepake hak estat kekaisaran kanggo milih agamane. . Kekuwatan kaisar dadi dekoratif, rapat-rapat Reichstag dadi kongres para diplomat sing dikuwasani kanthi sepele, lan kekaisaran degenerasi dadi kesatuan sing longgar saka akeh pamrentahan cilik lan negara merdika. Sanajan inti saka Kakaisaran Romawi Suci yaiku Austria, nanging tetep status minangka kekuwatan Eropa sing gedhe kanggo wektu sing suwe.


Kakaisaran Charles V taun 1555

Ing tanggal 6 Agustus 1806, kaisar pungkasan saka Kakaisaran Romawi Suci, Franz II, sing wis dadi Kaisar Franz I saka Austria ing taun 1804, sawise kalah militer dening Prancis, nolak makutha lan kanthi mangkono mungkasi eksistensi kekaisaran. Ing wektu iki, Napoleon wis nyatakake awake dhewe minangka penerus sejatine Charlemagne, lan dheweke didhukung dening akeh negara Jerman. Nanging ing salah siji cara utawa liyane, idea saka siji kekaisaran Kulon sing kudu dominasi donya iki wadi (kekaisaran Napoleon, Kakaisaran Inggris, Reich Kapindho lan Katelu). Saiki, gagasan "Roma langgeng" ditindakake dening Amerika Serikat.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

29 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    Agustus 8 2016
    Saiki, gagasan "Roma langgeng" ditindakake dening Amerika Serikat.

    Ora setuju kene.
    Pambangunan IV Reich nglawan kekarepan Amerika Serikat, amarga penguatan Eropa bersatu bakal ngidini "Uniates" Eropa main game dhewe.
    1. +3
      Agustus 8 2016
      Kutipan: ImPertz
      Pambangunan IV Reich nglawan kekarepan Amerika Serikat, amarga penguatan Eropa bersatu bakal ngidini "Uniates" Eropa main game dhewe.

      Jerman lan Eropa wis lali pelajaran Perang Dunia II, lan iki sebabe Merkel ngupayakake kabeh cara supaya Uni Eropa ora disintegrasi, amarga Uni Eropa wis dadi Reich sing wis siap. Sanajan babagan Merkel dhewe, iki mung katon, misale jek ana sing ngatur dheweke minangka tokoh sing trep, nanging dheweke bakal terus nyoba ngatasi masalah, bisa uga dheweke bakal ngidini para pengungsi menyang Eropa, supaya mengko, miturut pretext nglawan teroris, kanggo ngresiki kabeh negara Eropah ing siji tutup wis liwat politik demagogic lan pasukan militèr.
    2. -3
      Agustus 8 2016
      Imperial
      ora Roma nanging Donya!
      Etruscans (sing ngedegake Roma) wrote saka kiwa menyang tengen, fashion banjur
      1. 0
        Januari 4 2017
        Banjur "amor", kanggo "Roma". Utawa wong Etruscan sing mlarat, wis cukup krungu babagan Zadorny lan liya-liyane, nulis menyang tumpukan ing Cyrillic post-Petrine? Supaya luwih modis.
    3. 0
      Agustus 8 2016
      Negara-negara Sementara Amerika (USA) ngemot gagasan babagan kemunduran Kulon lan langgeng, nanging dudu "Roma sing abadi". Lan Roma Katelu, kaya sing sampeyan ngerteni, Kakaisaran Rusia, wiwit nikahane Sophia Palaiologos karo Adipati Agung Moskow.
  2. +1
    Agustus 8 2016
    ... gagasan babagan kekaisaran Barat sing manunggal ..... disimpen (kekaisaran Napoleon, Kekaisaran Inggris, Reich Kapindho lan Katelu)
    Wong Jerman paling ora mikir babagan kekaisaran Kulon siji-sijine, mung babagan eksklusivitas, wong Inggris uga tansah pisah, lan ora dibuwang dening gagasan-gagasan kasebut.
    Penulis nggawa kabeh wong bebarengan, lan setuju (ing komentar) yen Amerika ora bisa ngemot gagasan Roma abadi.
  3. +3
    Agustus 8 2016
    Saiki ana anti-peradaban.
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel kasebut.
  4. +2
    Agustus 8 2016
    Yagene omah "Romanovs" milih werna saka kulawarga Habsburg ireng lan kuning, jas saka elang kaping pindho?
    1. +4
      Agustus 8 2016
      Iki dudu omahe Romanov, nanging Alexander II kanthi sah milih warna ireng-kuning-putih. Kaloro gendéra kasebut urip bebarengan kanthi tentrem, lan sawetara wong sing mikir babagan warna gendéra. Academician Dal ngandika - ngunggahake gendera warna-warni kanthi acak
    2. +1
      Agustus 8 2016
      Ora House of Romanovs, nanging Rurikovichs, lan ora lambang saka Habsburgs, nanging Byzantium.
  5. +3
    Agustus 8 2016
    Kaping pisanan, matur nuwun kanggo penulis, mesthi, ana akeh kerumitan ing Eropa kuno. Kaluhuran kaisar Romawi ora menehi istirahat kanggo sawetara negara modern ... (USA, Great Britain) lan Jerman ora adoh, sanajan isih tumindak ing bayang-bayang .... Inggih, konfrontasi antarane Kulon lan donya Rusia terus
  6. +8
    Agustus 8 2016
    "Sisih wétan slamet lan miturut jeneng Bizantium ana watara sewu taun"

    Iki minangka kesalahan gedhe. Kakaisaran Romawi Wétan ora tau ana kanthi jeneng Bizantium. Istilah iki artifisial lan dikenalake ing sirkulasi sawise tiba Konstantinopel, lan luwih suwe. Sing diarani "Byzantium" minangka chimera sajarah sing ora tau ana. Mung ana Kakaisaran Romawi kanthi ibukutha ing Konstantinopel. Lan apa sing kedadeyan ing sisih kulon alam bébas minangka crita kapisah sing ora ana hubungane langsung karo Kekaisaran Romawi.
    1. +2
      Agustus 8 2016
      Sampeyan banget nesu nyerang Byzantium, karo chimeras sajarah, ing mratelakake panemume, dadi bungah.
      1. +3
        Agustus 8 2016
        Iki bener. Bizantium tansah nganggep awake dhewe minangka penerus Kekaisaran Romawi.
        1. 0
          Agustus 8 2016
          Sajroning pangeling-elingku, Bizantium iku jeneng sawijining tanah, semenanjung sing dumunung ing Konstantinopel. Lan kekaisaran, mesthi, diarani Romawi - ing Yunani Romeiko.
    2. 0
      Agustus 9 2016
      Ing taun 330, Kaisar Romawi Konstantinus Agung mratelakake kutha Bizantium dadi ibukutha, lan dijenengi "Roma Anyar" (Konstantinopel iku jeneng ora resmi).

      Ya, Bizantium "disebut" mengko, ing taun 1557, dening sejarawan Jerman.
    3. 0
      Agustus 9 2016
      ..kahanan sing menarik - Konstantinopel didegake dening Dmitry Donskoy = Konstantin Agung, nanging apa hubungane Roma? ..
      Vatikan didegaké déning John Kalita = Yaroslav Vsevolodovich.
      Alexander Nevsky=Alexander the Macedonian..
      Ceritane gubug sing sikile pitik - belok endi sing dituju..
  7. +1
    Agustus 8 2016
    Mung kanggo frasa pungkasan - minus! Umumé, iku menarik.
    1. 0
      Agustus 9 2016
      .. yen sampeyan kasengsem, deleng ing abad apa supernova njeblug ing nebula kepiting ing rasi lintang Taurus ..
      http://www.litmir.co/br/?b=145243&p=1
  8. +1
    Agustus 8 2016
    Kutipan: 000
    Saiki, gagasan "Roma langgeng" ditindakake dening Amerika Serikat.


    Amerika Serikat minangka kekaisaran unik sing wis ilang saka barbarisme nganti rusak, ngliwati periode keagungan, kamakmuran lan karakteristik kemewahan kabeh kekaisaran. Nelpon Amerika Serikat minangka perwujudan saka gagasan "Roma langgeng" banget diragukan)))
    1. 0
      Agustus 8 2016
      Maneh mitos babagan Barat sing rusak)))? Kaya-kaya ana wong ing pertengahan eighties nonton program "Panorama Internasional", banjur ambruk ing ngimpi lethargic kanggo 30 taun, saiki tangi, ndhaftar lan wiwit nulis komentar. ))))...
    2. 0
      Agustus 8 2016
      Negara-negara Sementara Amerika (USA), dibandhingake karo negara liya, ana sajrone seminggu tanpa taun: upstarts sing durung nggawe sejarah ngguyu (nangis).
    3. 0
      Agustus 9 2016
      Nanging petani iki karo Kitab Suci ing tangan siji lan colt liyane seneng banget karo tembung "Senat" lan "Capitol".
      1. 0
        Agustus 9 2016
        ... dheweke entuk kekuwatan nalika njupuk cadangan emas Eropa lan sawetara negara liyane menyang Benteng Knox .. lan negara kasebut dadi sandera Pak Sam ...
  9. 0
    Agustus 8 2016
    Kutipan: Samsonov Alexander
    Nanging, ing salah siji cara utawa liyane, idea saka kekaisaran Western siji, kang kudu dominasi donya, iki wadi (Kakaisaran Napoleon, Kakaisaran Inggris, Reich Kapindho lan Katelu).

    Globalisasi minangka proses objektif. Distribusi tenaga kerja minangka wangun manajemen sing paling efisien. Nanging sing bakal mimpin iku proses subyektif. Inti saka konsep Barat yaiku sapa wae sing ora ana ing sangisore kita, nglawan kita. Inti saka konsep peradaban Rusia - wong lanang, ayo padha manggon bebarengan.

    Tokoh kasebut ora kabeh babagan topik, nanging menehi representasi visual saka rong konsep sing nentang:
    http://79.120.77.163/pfotohost/2016/img_all/20160626175027_55.jpg
  10. 0
    Agustus 9 2016
    Aku nganggep pemilihan kaisar minangka owah-owahan sing signifikan lan dhasar ing tatanan Eropah Kulon, beda karo pemilihan Romanov kanggo posisi tsar ing Rusia ... padha njupuk dalan "demokrasi" lan ngrusak "kekaisaran". " ... padha mandheg ngetung karo kaisar sing dipilih lan ngurmati dheweke. conto pemilihan raja Polandia tanpa sengaja teka, minangka asil saka Polandia ilang kamardikan ... sayangé, tatanan autokratik uga gumantung ing pribadine sing manggoni tahta ... elit kompeten lan dilatih mbantu kanggo nguatake, lan sing rusak lan kosong ngrusak pondasi tahta, apa sing kedadeyan ing Rusia ...
  11. 0
    Agustus 9 2016
    Kutipan saka: ver_
    .. yen sampeyan kasengsem, deleng ing abad apa supernova njeblug ing nebula kepiting ing rasi lintang Taurus ..
    http://www.litmir.co/br/?b=145243&p=1
  12. 0
    Agustus 9 2016
    Kutipan saka: antiexpert
    Kutipan: 000
    Saiki, gagasan "Roma langgeng" ditindakake dening Amerika Serikat.


    Amerika Serikat minangka kekaisaran unik sing wis ilang saka barbarisme nganti rusak, ngliwati periode keagungan, kamakmuran lan karakteristik kemewahan kabeh kekaisaran. Nelpon Amerika Serikat minangka perwujudan saka gagasan "Roma langgeng" banget diragukan)))

    ...aja mbandhingake wong Amerika karo wong barbar. Barbar "Eropah sing padhang"
    dheweke disebut kita Slavs, kobong dissidents ing saham saka Inquisition, kalebu Giordano Bruno, diwutahake slop lan isi "kamar pot" tengen metu jendhela ing trotoar, ora wisuh ing siram lan nuduhake sandhangané karo kutu .. .
  13. 0
    Agustus 10 2016
    Ya, sampeyan kudu miwiti karo Charlemagne, lan mungkasi perang Prusia-Austria !! Ya, lan Kulon duwe siji proyek lan terus.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"