Kontingen khusus. Bagean 3

63
Kontingen khusus. Bagean 3


Prentah kanggo pasukan PriVO ngubur mayit prajurit lan perwira mungsuh tanggal 22 Februari 1943 wajib rampung sajrone pitung dina. Wilayah kabeh, kalebu kutha, dipérang dadi distrik, sing disebarake ing antarane unit militèr kanthi urutan ing ngisor iki: kutha Stalingrad, saka wates kidul menyang Kali Tsarina lan wilayah Gumrak, Pitomnik, New Rogachik, Rakitino, Peschanka - Tentara kaping 64; tengah Stalingrad - 7. Rifle Corps, uga kabeh Unit ing wilayah iki; saka Neftesindicat kanggo Latoshinka, uga prapatan Razgulyaevka lan Sarai - Tentara 62; distrik Gorodishche - Orlovka - Erzovka - farm negara, Kotluban - Samofalovka - New Nadezhda - 66th Tentara. Ing wilayah liyane, njabut mayit dipasrahake menyang komisi militer distrik Kalachevsky lan Gorodishchensky, sing diparengake platoon pejuang kanggo maksud iki.

Kajaba iku, kanggo reresik, komandan tentara 62, 64, 66 lan Korps Rifle kaping 7 diprentahake kanggo nyedhiyakake sappers lan demolition ing jumlah sing dibutuhake lan nyedhiyakake kendaraan. Iki dijlentrehake kanthi nyatane, amarga kerja keras kanggo ngeduk kuburan massal, karya iki kudu ditindakake kanthi nggunakake bledosan. Kanggo maksud iki, tim sappers digawa mlebu. Organisasi karya dipasrahake marang kepala markas pertahanan udara lokal, Kolonel Shevalgin.

Tanggung jawab kanggo milih situs pemakaman lan ngawasi kepatuhan karo aturan kasebut diwenehake menyang inspektur sanitasi kutha, Dr Litvinov. Manajemen kontrol sanitasi umum kanggo ngresiki lan ngubur mayit dipasrahake marang Dr. Petrov lan kepala layanan sanitasi Distrik Militer Privo, dokter militer peringkat 1 Khenkin. Kanggo karya ngubur mayit, kepala departemen tawanan perang diprentahake kanggo nyedhiakke 500 tawanan perang.



kontingen khusus Soviet

Amarga kasunyatan manawa ing musim panas taun 1941 kira-kira 2 yuta personel militer Soviet (49 persen saka total tawanan perang sajrone kabeh taun perang) ana ing panangkaran, kasunyatane panangkaran wiwit dianggep minangka tawanan perang. angkara. Pengalaman tragis saka awal perang wis ditemtokake kepinginan saka panguwasa Soviet kanggo ngatur sistem kanggo mriksa wong-wong sing bali saka panangkaran utawa encirclement.

Tanggal 27 Desember 1941, Komite Pertahanan Negara USSR (sabanjuré - GKO) Resolusi No. 1069ss ditanggepi, sing mewajibake NKVD saka USSR kanggo nggawe kemah khusus (sabanjuré - kemah khusus) ing Vologda, Ivanovo, Tambov lan wilayah Stalingrad. Sabanjure, organisasi likuidasi kemah khusus ana hubungane karo kahanan ing ngarep.

Miturut urutan NKVD saka USSR No. 001735 tanggal 28 Desember 1941 "Ing nggawe kemah khusus kanggo mantan prajurit Tentara Merah sing ana ing panangkaran lan diubengi dening mungsuh," kemah khusus dibentuk minangka bagéan saka Direktorat kanggo Tawanan Perang lan Internees saka NKVD saka USSR.

Wiwit rilis dokumen kasebut ing ndhuwur, tawanan perang Soviet ora arbitrarily tiba ing definisi "pengkhianat Tanah Air." Kesalahane mung bisa ditetepake sawise verifikasi. Senadyan mangkono, dheweke diarani "mantan prajurit Tentara Merah" (terminologi Resolusi GKO No. 1069ss tanggal 27 Desember 1941), yaiku, dheweke diselehake ing njaba barisan Tentara Merah. Ing wektu sing padha, ing dokumen dewan direksi kanggo urusan tawanan perang lan internees NKVD saka USSR ing kamp khusus individu, sing bali saka panangkaran utawa encirclement disebut "kontingen khusus".

Sajrone periode nguatake rezim totalitarian ing USSR lan nggawe sistem kamp kerja paksa, konsep sing beda nuduhake kategori wong sing ana ing institusi aman lan nindakake kerja paksa. Identifikasi personel militer Soviet karo tawanan kasebut kanthi jelas nuduhake kekurangan hak lan sikap negatif marang dheweke.

Panggunaan tenaga kerja kontingen khusus wiwit ing taun 1942 nalika pambangunan Kamyshin - Ilovlya railway (bagean saka Volga Rock Railway). Nanging, karya normatif kategori buruh iki diadegaké mung ing April 1943. Sesuai karo urutan NKVD saka USSR No. 00675 tanggal 6 April 1943, Administrasi kamp USSR SVD kudu ngatur panggunaan tenaga kerja kontingen khusus.

Sasampunipun pungkasan Perang Stalingrad, kamp khusus NKVD saka USSR No. dipindhah menyang desa Nizhny distrik Traktorozavodsky, ing jarak cedhak karo Pabrik Traktor, ngendi iku mestine kanggo nggunakake pegawe bali saka panangkaran.

Ing wulan Juni 1943, bagean pisanan saka kamp khusus muncul ing desa Upper distrik Barrikadny. Kekuwatan departemen kasebut kira-kira 1500 wong.

Saka Februari 1944, departemen camp iki mestine kanggo miwiti karya ing divisi saka departemen ekonomi (sabanjuré - HOZO) saka USSR NKVD kanggo wilayah Stalingrad - departemen construction. Ing Mei-Juni 1944, direncanakake nggawe papan kemah kanggo nampung 2000 pasukan khusus ing pabrik metalurgi Red October.

Bagian utama kemah kasebut ana ing desa Nizhny ing omah Teknisi sing durung rampung, dirusak nalika perang, 500 meter saka Kali Volga. Ing laporan saka kepala kamp khusus NKVD saka USSR No. 0108 F.S. Emelyanov babagan pakaryan kamp khusus ing kuartal kaping pindho taun 1943 nuduhake yen area kemah kasebut nduweni area 33 meter persegi. m lan dipisahake saka tanduran lan populasi lokal, ana area urip - telung pawon lan bengkel.

Wilayah urip total departemen kamp ing pabrik No. 221, sing dumunung ing desa Upper distrik Barrikadny Stalingrad, ana 13 meter persegi. m. Bangunan kasebut ora ana payon.

Kondisi ing kontingen khusus saka USSR NKVD kamp khusus No. Kaya ing ngisor iki saka laporan dokter-inspektur departemen kanggo manajemen kamp tawanan perang USSR NKVD ing wilayah Stalingrad tanggal 0108 September 16, papan kamp kasebut ana ing kondisi sing ora sehat. Wilayah omah kamp khusus USSR NKVD No. 1943 ora diresiki, papan kasebut ora dilapisi. Ora ana papan kanggo masak: "akeh laler, meja potong lan tutup panci reged, lantai ora resik."

Produk sing dibutuhake ora ana ing saham. Kontingen khusus ngombe banyu saka Volga, sing ora kena perawatan panas, nanging mung diklorinasi. Kabeh kamar saka pamblokiran perawatan padha reged, ana ora cukup kasur lan sprei. Akibaté, sawetara pasien manggon ing papan umum bebarengan karo wong sing sehat. Inspektur medis nyathet yen kekurangan kahanan sanitasi ing kamp kasebut nyebabake risiko penyakit.



Setaun sabanjure, informasi saka kamp NKVD USSR No. 0108 uga nuduhake kahanan penahanan sing ora becik kanggo mantan tawanan perang Soviet. Dokumen kantor nuduhake yen wong turu ing papan sing gundhul saka bunks; sandhangan sing diduweni kudu didandani bola-bali lan meh ora bisa digunakake. Ora ana bagean siji saka kamp khusus sing duwe kantin; dhaharan dijupuk ing udara terbuka utawa ing papan urip.

Tingkat nutrisi mantan tawanan perang Soviet ing kamp khusus NKVD USSR No. 0108 uga ora optimal. Dikawruhi kontingen kasebut diwenehi roti 600 gram saben dina. Nanging, kahanan iki muncul ing kondisi pendanaan kemah khusus sebagian saka NKVD saka USSR, sebagian saka LSM saka USSR. Ing wektu sing padha, 50 persen saka upah sing digunakake kanggo njaga buruh ing kategori iki.

Kondisi urip kontingen khusus tetep miskin sanajan sawise reorganisasi kamp khusus NKVD saka USSR No. 0108 dadi departemen testing lan filtrasi ing NKVD USSR kanggo wilayah Stalingrad ing Februari 1945.

Kepala Dinas Perkemahan I.I. Evdokimov, ing laporan kanggo kuartal kaping pindho taun 1945, nyatakake yen sandhangan sing kasedhiya iku lusuh, lan amarga ora ana sprei, akeh mantan tawanan perang Soviet dipeksa turu ing ranjang sing gundhul.

Perlu dicathet yen ing taun-taun perang, kahanan urip sing padha minangka karakteristik mayoritas penduduk sipil Uni Soviet, kanthi bedane mung yen wong-wong sing ana ing kamp khusus ora bisa ningkatake urip kanthi mandiri. Dheweke kudu tetep ing institusi sing aman nganti pungkasan pamriksan.

Sajrone kamp khusus USSR NKVD No. 0108, luwih saka 9 ewu wong dites ing kana. Kontingen khusus melu ing pemugaran perusahaan industri ing kutha Stalingrad, produk sing dibutuhake ing ngarep (Stalingrad Tractor Plant, Plant No. 221 "Barricades", Red October Plant lan liya-liyane), uga kanggo pemugaran saka Stalingrad State District Power Plant lan construction saka Direktorat NKVD saka USSR. Wiwit Juni 1944, kontingen kamp khusus USSR NKVD No. 0108 uga melu konstruksi omah. Sawise reorganisasi kamp khusus USSR NKVD No. 0108, kontingen sing relatif cilik tetep dikarepake lan digunakake kanggo macem-macem karya ing stadion Dynamo, pabrik gula No.

Persetujuan rampung antarane USSR NKVD kamp khusus No. 0108 lan organisasi construction lan Enterprises nyatet sing kontingen khusus dibutuhake utamané kanggo construction lan karya restorasi, iku wis ngrancang kanggo nggunakake mantan tawanan perang Soviet minangka tukang kayu, tukang batu, tukang. lan liya-liyane. Kontingen khusus uga melu ngresiki wilayah saka puing lan cangkang.

Ing wektu sing padha, mayoritas mantan tawanan perang Soviet saka USSR NKVD khusus camp No. Iki nuduhake yen tenaga kerjane ora trampil lan, minangka asil, produktivitas tenaga kerja bisa uga kurang. Ana asring kasus sing ngluwihi wektu pengawasan. Dadi, tinimbang 0108-2 sasi sing wis ditemtokake, sing bali saka panangkaran ditahan ing kamp khusus kanggo nem sasi utawa luwih.

Ing layang-layange padha ngucapake I.V. Kanggo Stalin: "Bapak lan guru sing ditresnani, aku arep njlèntrèhaké uripku kanthi sedhela lan njaluk sampeyan nemtokake nasibku. Aku kudu dadi prajurit ing ngarep, utawa pejuang ing karya. Ngomong sampeyan crita panangkaran, release lan pengawasan ing kemah khusus, padha nyoba kanggo nuduhake sing padha ora guilty, nanging korban saka kahanan, sing periode pengawasan sing dawa khayal. Salah sawijining mantan tawanan perang Soviet ing layang kanggo I.V. Kanggo Stalin tanggal 14 Oktober, dheweke nyathet: "Bebarengan karo kanca-kanca liyane, aku ngalami medeni (ing panangkaran Jerman). Padha ngalahake kita, keluwen kita, sijine 35-40 wong ing kamar tightly ditutup tanpa jendhela, nalika pungkasan bisa nampung 15 wong. Ing tanggal 1 Oktober, kita, 40 lanang lan 30 wanita, padha diudani meh sirahe lan digawa lunga. Kita ngerti apa sing nunggu kita. Ora ana sing sarujuk uwal amarga morale depresi. Lawang mobil mbukak lan kita weruh bolongan. Wong lima diceluk saka mobil. Kabeh padha ndhelik ing mburine. Komandan dhawuh supaya kita mlumpat menyang jugangan lan madhep mudhun. Aku ngramu rencana uwal. Aku nabrak algojo ing pasuryan lan ngalahake dheweke mudhun. Dheweke nembak aku ing mburi. Nanging aku terus mlayu. Dheweke mlayu menyang desa Frunze. Aku manggon ing kana nganti pirang-pirang wulan nganti roh-roh jahat Jerman diusir saka wilayah Rostov lan kutha Rostov. Aku mobilized kanggo mulihake jembatan liwat Kali Don. Dipindhah menyang tanduran Rostselmash. Sawise makarya ing pabrik nganti 28 Februari 1944, aku ditimbali dening kantor registrasi lan pendaftaran militer ing wilayah Stalin lan dikirim kanggo tes menyang kamp khusus No. 205 ing Krasnodar. Tanggal 13 April iki aku diangkut menyang kemah khusus No 0108. Ing kene aku nganti saiki. Aku ora kerja ing spesialisasiku. Kajaba iku, aku ora ngerti apa salahku, kenapa aku ditahan ing kemah. Mesthi wae, mesthine kaya ngono, nanging pancen nggumunake yen bojoku uga kena interogasi babagan petualanganku. Kanca Stalin ingkang kinurmatan, atur kula, punapa kula kedah tetep nginep ing kémah utawi lugu. Wenehi aku kesempatan kanggo pindhah menyang ngarep lan ngremuk vermin Jerman, utawa ngirim aku menyang pabrik Rostselmash kanggo mbangun kapal kanggo lapangan farm kolektif, sing diwenehi jeneng gedhe sampeyan.

Isi surat ing ndhuwur nuduhake kenaikan sing signifikan ing periode verifikasi.

Kanggo ngringkes, kudu dicathet yen para pekerja saka kontingen khusus urip ing kahanan sing angel, nanging uga menehi kontribusi kanggo pemugaran kutha sing misuwur.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

63 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 18
    Agustus 12 2016
    Kesan aneh saka artikel Polina. Ana sawetara jinis kekacoan ing sirahe. Lha kok ora ditunjukke pira sing lulus cek khusus, pira sing lulus, terus dikunjara pira, dokumen-dokumen sing ana. Ora, pangadhuh Yaroslavna, dheweke ujar manawa dheweke kabeh pengkhianat lan dipenjara. Lan bab layang, takon sapa wae ing pakunjaran, kabeh padha lugu ing kono.
    1. +9
      Agustus 12 2016
      Aku ndhukung pendapat sampeyan, utamane babagan kesucian...... + saka aku
    2. +5
      Agustus 12 2016
      Kutipan saka Timir
      Kesan aneh saka artikel Polina. Ana sawetara jinis kekacoan ing sirahe. Lha kok ora ditunjukke pira sing lulus cek khusus, pira sing lulus, terus dikunjara pira, dokumen-dokumen sing ana. Ora, pangadhuh Yaroslavna, dheweke ujar manawa dheweke kabeh pengkhianat lan dipenjara. Lan bab layang, takon sapa wae ing pakunjaran, kabeh padha lugu ing kono.


      Yen sampeyan ngutip data saka dokumen, banjur kabeh konsep bagean artikel babagan mantan tawanan perang Soviet bakal ambruk. Mulane, mung "bab compote".
    3. +6
      Agustus 12 2016
      "Lan babagan surat-surat, takon sapa wae sing ana ing pakunjaran, kabeh padha ora salah ana."... Matur nuwun, "kanca" - saiki sampeyan wis leveled mantan tawanan perang karo kriminal. Simbah sing liwat saringan langsung dikongkon mulih, jebule otomatis dadi durjana. Matur nuwun, paling aku ora mungsuh wong thanks kanggo sawetara Timur, y.
    4. +2
      Agustus 12 2016
      Kutipan saka Timir
      Kesan aneh saka artikel Polina.


      Ya, lan uga akeh kesalahan ketik, ejaan lan gramatikal. Apa dheweke ngetik artikel ing smartphone?

      Ing wektu sing padha, aku pengin ndeleng pranala menyang sumber utama:
      contone babagan Stalingrad lan kamp khusus No. 0108:
      http://sci-article.ru/stat.php?i=1399918368
      "Panganggone tenaga kerja kontingen khusus kanggo mulihake lan nambah potensial ekonomi pabrik bangunan mesin No. 221 "Barricades" ing Stalingrad (1943-1945)" Gaevskaya Zhanna Yurievna, master, Universitas Sosial lan Pedagogi Volgograd State, mahasiswa pascasarjana
    5. +4
      Agustus 12 2016
      Kanggo mriksa mantan prajurit Tentara Merah sing ana ing panangkaran utawa diubengi dening mungsuh, kanthi keputusan Komite Pertahanan Negara No. 1069ss tanggal 27 - 41 Desember, kamp NKVD khusus digawe.

      Inspeksi prajurit Tentara Merah ing kamp khusus ditindakake dening departemen counterintelligence "SMERSH" NPO ing kamp khusus NKVD (ing wektu keputusan kasebut yaiku Departemen Khusus).

      Gunggunge 354592 mantan prajurit Tentara Merah sing metu saka kurungan lan dibebasake saka panangkaran ngliwati kemah khusus, kalebu 50441 perwira.
      Saka jumlah kasebut, ing ngisor iki diverifikasi lan dikirim:
      a) menyang Tentara Abang 249416 wong.
      kalebu:
      231034 wong menyang unit militer liwat registrasi militer lan kantor pendaftaran.
      kang 27042 pejabat.
      kanggo tatanan batalyon serangan 18382 wong.
      kang 16163 pejabat.
      b) ing industri, miturut resolusi Komite Pertahanan Negara, 30749 wong.
      kalebu 29 perwira.
      c) kanggo pambentukan pasukan pengiring lan keamanan kemah khusus 5924 wong.
      3. Panguwasa SMERSH nangkep 11556 wong.
      kang 2083 padha intelijen mungsuh lan agen counterintelligence.
      kang 1284 padha perwira (kanggo macem-macem Kadurjanan).
      4. Amarga macem-macem alasan, 5347 wong lunga menyang rumah sakit, rumah sakit lan tiwas.
      5. 51601 wong lagi dipriksa ing kamp khusus NKVD saka USSR.
      kalebu 5657 perwira.

      Saka antarane perwira sing isih ana ing kemah NKVD saka USSR, 4 batalyon serangan saka 920 wong saben dibentuk ing Oktober.
      © Sertifikat babagan kemajuan verifikasi mantan pengepungan lan tawanan perang wiwit tanggal 1 Oktober 1944.
      Victor Zemskov. GULAG (aspek historis lan sosiologis).
  2. +5
    Agustus 12 2016
    Produk sing dibutuhake ora ana ing saham. Kontingen khusus ngombe banyu saka Volga, sing ora kena perawatan panas, nanging mung diklorinasi. Kabeh kamar saka pamblokiran perawatan padha reged, ana ora cukup kasur lan sprei. Akibaté, sawetara pasien manggon ing papan umum bebarengan karo wong sing sehat. Inspektur medis nyathet yen kekurangan kahanan sanitasi ing kamp kasebut nyebabake risiko penyakit.

    Lan padha ora diwenehi compote. Ora ana pilihan pasugatan. Ora ana TV utawa gym. Ngendi para pejuang hak asasi manungsa katon?
    1. +1
      Agustus 12 2016
      Kutipan saka qwert

      Lan padha ora diwenehi compote. Ora ana pilihan pasugatan. Ora ana TV utawa gym. Ngendi para pejuang hak asasi manungsa katon?


      Pak, iki ora lucu. Yen penulis ngidini dhewe emosi lan exaggerations, iku dosa kanggo wong-wong sing ngeweruhi wong-wong mau kanggo ngejek topik kuwi ...
  3. + 11
    Agustus 12 2016
    Nicholas I mriksa pakunjaran ... takon marang narapidana apa sebabe dheweke ana ing pakunjaran, apa padha guilty ... Kabeh kanthi swara siji, Tsar-Rama ... ora guilty ... Cukup ngomong, aku sing guilty , aku sing tukang mateni ... kaya ngono ... Nicholas Aku ngomong, sing iki ayo ... sing liyane lungguh ...
    Polina, kaya alang-alang, ngayun-ayun nengen, saiki ngiwa...
    1. +7
      Agustus 12 2016
      Kutipan saka parusnik

      Polina, kaya alang-alang, ngayun-ayun nengen, saiki ngiwa...


      Aku uga weruh.
      Polina nyerat artikel sing apik babagan kenangan para veteran, sing aku matur nuwun kanthi sanget.

      Nanging nalika nerangake operasi militer utawa, kaya saiki, babagan tawanan perang Soviet, ora ana tokoh siji saka arsip, sanajan kabeh iki saiki kasedhiya lan gampang diverifikasi.
      Lan tanpa materi faktual, tanpa dokumen, asile dadi kekacauan totalitarian. Kontingen khusus tanpa kompote.
      1. +4
        Agustus 13 2016
        Alas, aku wedi yen kamp filtrasi ing wilayah USSR minangka kabutuhan sing kejem. Uga amarga perang liyane, perang sipil, durung rampung. Cukup ideologis, mungsuh nyata uga teka saka mburi garis ngarep. Lan ing wektu sing padha, mata-mata lan saboteurs nganggo basa Rusia tanpa aksen Jerman - mung amarga padha Rusia. Elinga buku "Ing Agustus 44". “...Ignatov Vasily?.. Brunette!.. Revyakin?.. Boychevsky?.. Lysenko?.. Guryanov Denis?.. Polynin?.. Mishchenko?.. Mishchenko?!! Dialek Rusia kidul... sikile bengkok, kaya prajurit kavaleri... mata sipit... Apa tenan Mishchenko?!”
        Ana conto liyane. Ing Maret 1943, Nazi ngepung 149 warga sipil saka desa Khatyn, setengah saka bocah-bocah, menyang lumbung lan ngobong ... Penghukum kasebut saka batalyon polisi khusus kaping 118, sing dibentuk saka nasionalis Ukraina. Komandan batalyon punitive yaiku mantan letnan senior Tentara Merah Grigory Vasyura.. Ing Kyiv, batalyon kasebut misuwur amarga mbasmi wong Yahudi kanthi kekejeman khusus ing Babi Yar. Kekejaman ing Khatyn lan Babi Yar ora mung ana ing cathetan batalyon.
        Ing pungkasan perang, Vasyura bisa nutupi trek ing kamp filtrasi. Mung ing taun 1952, kanggo kerjasama karo para penjajah, pengadilan Distrik Militer Kyiv ngukum dheweke nganti 25 taun penjara. Ing wektu iku, ora ana sing ngerti babagan kegiatan punitive. Nanging ing 17 September 1955, Presidium saka Supreme Soviet saka USSR diadopsi Keputusan "Ing amnesti warga Soviet sing kolaborasi karo penjajah nalika Perang Patriotik Agung 1941-1945," lan Grigory Vasyura dirilis. Dheweke bali menyang omahe ing wilayah Cherkasy. Nalika perwira KGB ketemu lan dipenjara maneh pidana ing April 1984, dheweke wis makarya minangka wakil direktur salah siji saka farms negara ing wilayah Kiev. Ditembak miturut perintah pengadilan ing taun 1985.
        Nanging ana sing kudu dieling-eling. Antarane pribadhi lan sersan, luwih saka 96,5% mantan tawanan perang Soviet lan malah mantan tawanan sukses diuji.
        Apa sing angel ing kamp filtrasi, lan ing ngendi gampang nalika perang?
  4. +4
    Agustus 12 2016
    Lan kompote lan secangkir kopi ...
    Pahit lan pait ngluwihi wates jiwa manungsa ndadekake bisa ngimbangi kapadhetan geni sing luwih murah (tembakan cilik lan artileri) saben 43 km ngarep (NANGING MANGGO KESEHATAN MENTAL PARA TARA). Mung ing Agustus 1. apa kita tekan indikator Jerman saka Kapadhetan geni bedhil saben 2011 km ngarep (saka program babagan diprodhuksi dening PPS lan PPSh ing Kovrov ing pusat blanja Zvezda, kira-kira XNUMX). Dadi padha diwenehi wektu kanggo manggon, nanging konco kabel .
    Lan wong-wong sing dicekel banjur bali menyang kita, padha kerja ing pangkat siji. Kanggo pimpinan negara, ora ketompo carane lan sertifikat apa utawa tanpa, mbangun dalan lan mbongkar bata lan mayit sing rusak, negor wit, utawa mati.
    ing rawa tanpa dhuwur.
  5. + 10
    Agustus 12 2016
    sugeng sonten sedaya! Aku seneng menehi rekomendasi buku otobiografi dening Klaus Fritzsche, "Air Gunner," sing menarik, kadhangkala kanthi humor sing apik, nggambarake nasib Jerman sing ditawan. Sawise maca, aku entuk kesan yen sawise panangkaran penulis dadi, mbok menawa, malah luwih Rusia tinimbang sawetara "alami" Rusia.
  6. +6
    Agustus 12 2016
    Wah, rezim totalitarian sing kejem! Aku nyuda setengah gaji kanggo panganan!
    penulis, ngurus kembang.

    2 yuta tahanan ... Aku ngerti yen gampang ngomong ing komputer, nanging saben-saben aku krungu tokoh iki, pikirane muncul: yen setengah saka wong-wong mau dicekik paling ora 1 fasis ...
    1. +1
      Agustus 12 2016
      Kutipan saka gv2000

      2 yuta tahanan ... Aku ngerti yen gampang ngomong ing komputer, nanging saben-saben aku krungu tokoh iki, pikirane muncul: yen setengah saka wong-wong mau dicekik paling ora 1 fasis ...


      Dadi langsung jelas yen nalar sampeyan, sayang, lair ing komputer ... Sapa sampeyan, nyuwun pangapunten, kanggo ngadili? Prajurit garis ngarep sing ngerti perang ora saka Wikipedia nyritakake kepiye, nalika serangan ing Donbass, ing wiwitan taun 1943, saka kutha lan desa sing mentas dibebasake, dheweke ngusir kabeh wong sing paling ora katon (sebagian gedhe sing slamet pendhudhukan ora duwe dokumen, nanging para petani kolektif ora tau duwe - padha dadi budak Stalinis alami, tanpa hak kanggo mindhah utawa ngganti aktivitas) cocog karo umur wajib militer; ora kaya 41-42, nalika kadhangkala menehi siji bedhil lan siji klip. kanggo telu, utawa kabeh telu padha diwenehi Berdankas saka kaping Russian - perang Turki 1877-78, saiki everyone tak bedhil, lan malah granat, - nanging ora ana seragam, lan kok tukang ngebom lampus unfired perlu sandhangan? Wong-wong mau langsung saka lawang menyang paprangan kanthi nganggo busana - dheweke dijuluki "jaket" dening pasukan - lan mati ing perang pisanan. Lan nalika Manstein nyipta "Kharkov kapindho" kanggo wong-wong kita sing wis santai sawise Stalingrad lan Kaukasus, lan paling akeh 200 wong saka saben divisi sing diubengi cedhak stasiun Lozovaya nyabrang Seversky Donets, "wong jaket" iki, sing ora duwe pengalaman lan bingung, ninggalake. tanpa prentah, sing pisanan dicekel Jerman ...Lan ora ana sing duwe hak kanggo ngadili bocah-bocah lan wong tuwa sing dipeksa perang kanthi cara sing ora cocog lan tanpa latihan amarga kesalahane Kremlin "bapa-bapa wong" sing meh ngrusak perang lan negara: padha ora bakal mimpin menyang cauldrons karo Jerman, disiapake minangka ngirim, sadurunge perang, padha ora bakal kurban wong thoughtlessly, unscrupulously lan mediocrely, nyoba kanggo mbebasake sawetara kutha tanpa. gagal ing November 7 utawa 1 Mei ing biaya nyawa prajurit - padha bakal perang gloriously, lan ora "strangled 1 fasis", nanging liyane. Lan supaya padha dicekel, lan sawise neraka Jerman, "sadulur liberators" sijine wong-wong mau ing Uni Soviet dening wong-wong sing pancene kanggo nyalahke!
      Lan iki mung siji episode ...
      1. +2
        Agustus 12 2016
        Tambahake manawa Jerman uga nggunakake cara rekrutmen iki - yen ora, sampeyan bakal njalari sr ... Minangka kanggo "dheweke bakal perang kanthi mulya, lan ora "dheweke strangled 1 fasis", nanging liyane .. "ngapunten, sampeyan ngomong omong kosong" . Prajurit ana ing posisi sing padha ora weruh mungsuh sajrone perang kabeh. Nanging dheweke mung ndeleng, contone, pesawat utawa "barang" sing teka saka mungsuh. Ngapunten, nanging kepiye carane sampeyan meksa mekanik pesawat lapangan "mateni paling ora siji"? Yen sampeyan ngidoni ing mburi garis ngarep, bisa uga 40 km, bisa uga mateni wong?
      2. +1
        Agustus 15 2016
        Kutipan saka: Sirin
        Dadi langsung jelas yen nalar sampeyan, sayang, lair ing komputer ... Sapa sampeyan, nyuwun pangapunten, kanggo ngadili? Prajurit garis ngarep sing ngerti perang ora saka Wikipedia nyritakake kepiye, nalika serangan ing Donbass, ing wiwitan taun 1943, saka kutha lan desa sing mentas dibebasake, dheweke ngusir kabeh wong sing paling ora katon (sebagian gedhe sing slamet pendhudhukan ora duwe dokumen, nanging para petani kolektif ora tau duwe - padha dadi budak Stalinis alami, tanpa hak kanggo mindhah utawa ngganti aktivitas) cocog karo umur wajib militer; ora kaya 41-42, nalika kadhangkala menehi siji bedhil lan siji klip. kanggo telu, utawa kabeh telu padha diwenehi Berdankas saka kaping Russian - perang Turki 1877-78, saiki everyone tak bedhil, lan malah granat, - nanging ora ana seragam, lan kok tukang ngebom lampus unfired perlu sandhangan? Wong-wong mau langsung saka lawang menyang paprangan kanthi nganggo busana - dheweke dijuluki "jaket" dening pasukan - lan mati ing perang pisanan. Lan nalika Manstein nyipta "Kharkov kapindho" kanggo wong-wong kita sing wis santai sawise Stalingrad lan Kaukasus, lan paling akeh 200 wong saka saben divisi sing diubengi cedhak stasiun Lozovaya nyabrang Seversky Donets, "wong jaket" iki, sing ora duwe pengalaman lan bingung, ninggalake. tanpa prentah, sing pisanan dicekel Jerman ...Lan ora ana sing duwe hak kanggo ngadili bocah-bocah lan wong tuwa sing dipeksa perang kanthi cara sing ora cocog lan tanpa latihan amarga kesalahane Kremlin "bapa-bapa wong" sing meh ngrusak perang lan negara: padha ora bakal mimpin menyang cauldrons karo Jerman, disiapake minangka ngirim, sadurunge perang, padha ora bakal kurban wong thoughtlessly, unscrupulously lan mediocrely, nyoba kanggo mbebasake sawetara kutha tanpa. gagal ing November 7 utawa 1 Mei ing biaya nyawa prajurit - padha bakal perang gloriously, lan ora "strangled 1 fasis", nanging liyane. Lan supaya padha dicekel, lan sawise neraka Jerman, "sadulur liberators" sijine wong-wong mau ing Uni Soviet dening wong-wong sing pancene kanggo nyalahke!
        Lan iki mung siji episode ...


        Kowe bener.
        Saiki "kesaksian saksi" ora dianggep, amarga ora ana saksi mata sing isih urip. Dheweke nyegah eksistensi pejabat "ora cocog", ngresiki versi Perang Dunia II - sing ora ana papan kanggo "senapan siji lan kartrid 5 kanggo telu", ora ana papan kanggo crita babagan tawanan Tentara Merah. perang dikirim saka kemah Jerman sawisé perang nganti 10 taun kamp.
        Crita-crita kang kaya mangkono mau mung bakal ana ing tradhisi lisan.

        Aku elinga lan bakal ngandhani putu-putuku kepiye carane simbahku, sing dicekel ing Juli 1941 lan dibebasake karo tahanan liyane saka kemah ing Silesia dening Inggris ing taun 1945, ditransfer menyang USSR lan kabeh wong sing dibebasake ing kono dikirim menyang logging ing Arkhangelsk. wilayah kanggo 10 taun.
        Simbahku dibebasake saka kemah mung ing taun 1953 sawise matine Stalin.

        Staliniss pancen jelek - tawanan Soviet kita ora ngladeni sepuluh taun lengkap ing kamp-kamp Soviet dhewe - mung 8 taun penebangan amarga ditawan ing perang.
    2. 0
      Agustus 12 2016
      Paribasan iki "babagan siji Jerman kanggo saben" ing pungkasan 80s lan 90s diwutahake menyang otak kita kanthi cara sing gawe ketagihan. Apa sampeyan pengin nerusake?
  7. +7
    Agustus 12 2016
    Polina, kanggo Gusti Allah mbandhingake kamp-kamp khusus iki lan pungkasane kamp konsentrasi Jerman, banjur nggawe kesimpulan babagan kekejeman kasebut. Ya, iku angel nalika perang. Lan sing wis gampang banjur? Sawise perang, wong Jerman sing ditawan (aku ora ngomong babagan Rusia, ing wektu iki dheweke wis ngerti sapa sing dadi ngarep, sing kerja ing tentara, lan sing menyang zona) urip kanthi apik. Omah padha karo warga lokal. Aku ngerti, amarga dheweke uga manggon ing desa kita. Aku isih bocah, lan wong tuwa lan tangga-tanggane padha omong-omongan. Ora ana nesu maneh marang Jerman. Prajurit garis ngarep, ya, sengit marang dheweke. Dadi ayo goleki, apa sing dikarepake? Lan tenan, ati-ati karo nomer.
    1. +1
      Agustus 15 2016
      Kutipan saka EvgNik
      Bandingake, demi Gusti Allah, kemah khusus iki lan kemah pungkasan ing Jerman, banjur gawe kesimpulan babagan kekejeman kasebut. Ya, iku angel nalika perang. Lan sing wis gampang banjur?


      Apa sampeyan ora mikir yen prajurit Soviet sing ditawan ora pantes 10 taun ing kamp-kamp Soviet sawise dibebasake saka panangkaran Jerman? Apa sing dadi kemah kerja, ora beda karo kemah liyane, penjaga, menara, kerja keras sing dipeksa. Kajaba iku, apa sing mati utawa ora ora peduli karo panguwasa kemah. - Wiwit taun 1947, kontrol khusus diwenehake kanggo tahanan Jerman supaya bisa nyuda kematian lan tahanan Jerman urip ing kahanan sing luwih apik (prajurit sing teka kanggo ngrebut Tanah Air kita).
      Iki minangka paradoks - prajurit penjajah urip luwih apik tinimbang prajurit Soviet sing mbela Tanah Air lan dicekel kanthi kekuwatan, ngginakaken 4 taun ing panangkaran Jerman lan uga nampa 10 taun ing kemah saka Stalin!
  8. +5
    Agustus 12 2016
    Kutipan saka EvgNik
    Polina, kanggo Gusti Allah mbandhingake kamp-kamp khusus iki lan pungkasane kamp konsentrasi Jerman, banjur nggawe kesimpulan babagan kekejeman kasebut.


    Punika taksiran saking Jerman piyambak:

    Evaluasi obyektif babagan kondisi penahanan tawanan perang Soviet ing taun pisanan perang diwenehake dening Menteri Reich kanggo Wilayah Timur sing Dikuwasani A. Rosenberg ing surat marang Kepala Staf OKB, Field Marshal W. Keitel tanggal 28 Februari 1942. Ing ngisor iki sawetara pecahan surat iki:

    "Nasib tawanan perang Soviet ing Jerman minangka tragedi kanthi proporsi sing gedhe banget. Saka 3,6 yuta tawanan perang, mung sawetara atus ewu sing saiki bisa digunakake kanthi lengkap. Akèh-akèhé sing mati keluwen utawa kadhemen. Ewonan tilar donya amarga typhus. Ora dikandhakake manawa nyediakake tawanan perang sing akeh banget karo panganan bakal angel banget. Nanging, kanthi pangerten sing jelas babagan tujuan sing ditindakake dening kabijakan Jerman, pati wong ing skala sing diterangake bisa dihindari ... ing akeh kasus, nalika tawanan perang ora bisa mlaku amarga keluwen lan kesel, dheweke ditembak ing ing ngarepe warga sipil sing medeni, lan mayit-mayit padha ditinggal. Ing pirang-pirang kemah, ora ana perawatan sing ditindakake kanggo mbangun papan kanggo tawanan perang. Ing udan lan salju padha ing udhara mbukak. Siji bisa krungu alesan: "Sing akeh tahanan mati, luwih apik kanggo kita."
  9. +8
    Agustus 12 2016
    Kayane Polina iki duwe bubur semolina ing sirahe. Dheweke nyampur kabeh dadi tumpukan, mabur lan irisan daging, duweke lan kita ... Bocah wadon kasebut lali carane Nazi nganggep tawanan perang kita ... Temenan ora bakal melas dheweke, kaya sing ditindakake kanggo wong-wong mau, barang-barang miskin. .. Ugh!
    Nanging kanggo aku, ora preduli carane wong Jerman sing dicekel manggon ing kono, apa dheweke kadhemen utawa ora, luwe utawa ora, lsp. Kita ora teka kanggo wong-wong mau! Sawise perang, amarga makhluk kasebut, setengah saka negara kasebut ambruk, desa-desa meh ora ana wong lanang! Wong-wong Rusia kita, sing dipateni dening "tawanan perang" sing padha, sing kita, ing kasus apa wae, diwenehi panganan luwih apik tinimbang menehi panganan marang tawanan ing endi wae ing Buchenwald, Auschwitz, Majdanek ...
    Aku mung melas kanggo prajurit kita sing dikubengi sing mlebu ing kemah kita dhewe kanggo mriksa lan filtrasi luwih lanjut. Dheweke pancen kudu nggawe kahanan luwih apik. Isih kita ...
    Nanging aku ora melas kanggo wong Jerman sing dicekel! Ayo padha matur nuwun sing isih dicekel ...
    1. +1
      Agustus 15 2016
      Quote: Brigadir
      Kayane Polina iki duwe bubur semolina ing sirahe. Dheweke nyampur kabeh dadi tumpukan, mabur lan irisan daging, duweke lan kita ... Bocah wadon kasebut lali carane Nazi nganggep tawanan perang kita ... Temenan ora bakal melas dheweke, kaya sing ditindakake kanggo wong-wong mau, barang-barang miskin. .. Ugh!


      Nah, elinga pira tawanan perang Soviet saka kamp-kamp Jerman sing ana ing kamp-kamp Soviet sawisé perang? Ora luwih, ora kurang - 10 taun kamp kerja.
  10. 0
    Agustus 12 2016
    Ya, ana wektu kaya ngono ... populasi sipil kita kadhangkala keluwen nalika perang lan kerja nganti 12 jam, lan bocah-bocah malah kerja ... kenapa kita kudu ngatur sanatorium kanggo tawanan perang Jerman? ... Diracun ing kamar gas, saben 10 ora ditembak, ayo padha matur nuwun kanggo sing bakal ngomong.
  11. 0
    Agustus 12 2016
    Penulis nulis kanthi netral, aku ora ngerti negativitas ing komentar
    1. 0
      Agustus 12 2016
      Nanging kita biasane ora seneng netral - bakal langsung diarani "jinis lunyu". Sampeyan kanggo putih utawa ireng ...
  12. +3
    Agustus 12 2016
    Kutipan saka Cartalon
    Penulis nulis kanthi netral, aku ora ngerti negativitas ing komentar

    Ya, dheweke ora nulis kanthi netral lan meneng babagan akeh perkara. Mulane aku ora seneng.
  13. +1
    Agustus 12 2016
    Nuduhake layang saka mantan tawanan perang marang bapake - dheweke saka '36. Aku weruh lan kelingan paceklik '47. Dheweke langsung ngomong: "Ditulis dening pekerja keras sing prasaja kanthi iman marang Stalin. Dheweke ora nyalahake Stalin amarga paceklik - perang wis rampung, ora ana sing bisa ditindakake, slamet. lara saka layang kuwi. Mungkin kene asale saka kekejemane ing babagan mbangun negara sing kuwat. Lan sapa kita kanggo ngadili bapak lan simbah? Konsumen...
  14. 0
    Agustus 12 2016
    Polina mesthine ora njupuk topik iki. Iku dudu duweke. Aku sijine minus.
  15. 0
    Agustus 13 2016
    Lan carane akeh rereget bakal wis diwutahake ing kita yen kita wis nambani tawanan ing cara sing padha karo Jerman.
  16. +3
    Agustus 13 2016
    Nalika kulawarga gedhe saka sisih kidul ngerti yen salah sijine putrane wis disalahake sawise panangkaran Jerman lan rampung ing kemah kita, mbah putri nyelehake pesenan "Ibu Pahlawan" menyang blus lan lunga menyang Moskow karo loro koper woh. Dheweke ngandhani Shvernik yen salah sawijining putra tekan Berlin, sing liyane tilar donya ing Sevastopol, lan kulawarga gedhe butuh pencari nafkah, amarga ... simbahku wis rada bodho ... Shvernik mbebasake pamane, mbahku ngedol woh-wohan, tuku tiket lan mulih karo putrane. Katresnan ibu bisa mujudake keajaiban...
    ++++++
    P.S. Pakdheku disalahké amarga njahit sepatu bot ing panangkaran Jerman ing Afrika Korps Rommel.
    1. +1
      Agustus 15 2016
      Quote: ahli geologi
      Nalika kulawarga gedhe saka sisih kidul ngerti yen salah sijine putrane wis disalahake sawise panangkaran Jerman lan rampung ing kemah kita, mbah putri nyelehake pesenan "Ibu Pahlawan" menyang blus lan lunga menyang Moskow karo loro koper woh. Dheweke ngandhani Shvernik yen salah sawijining putra tekan Berlin, sing liyane tilar donya ing Sevastopol, lan kulawarga gedhe butuh pencari nafkah, amarga ... simbahku wis rada bodho ... Shvernik mbebasake pamane, mbahku ngedol woh-wohan, tuku tiket lan mulih karo putrane. Katresnan ibu bisa mujudake keajaiban...
      ++++++
      P.S. Pakdheku disalahké amarga njahit sepatu bot ing panangkaran Jerman ing Afrika Korps Rommel.


      Simbahku dadi tawanan perang ing kemah cedhak Silesia - dheweke kepeksa kerja ing tambang. Dheweke dibebasake ing taun 1945 dening Inggris lan ditransfer menyang USSR. Piyambakipun pikantuk 10 taun ing kamp pegawe lan nganti Stalin seda - kang nebang alas cedhak Arkhangelsk kanggo 8 taun.
      Bapakku ora bisa kuliah utawa kuliah, amarga ing saben aplikasi dheweke dipeksa nulis "bapakku ana ing panangkaran," sawise dheweke ditolak.
      Sawise nampa penolakan kaping telune, dheweke nesu marang ibune, "Luwih becik yen dipateni!"

      Bapakku saiki umur 83 taun, nanging saiki dheweke ora bisa ngomong kanthi tenang babagan topik iki. Kanggo dheweke, kanggo aku lan anak-putuku, rezim Stalinis, sing ngrusak nasib mayuta-yuta wong, minangka rezim sing berdarah lan jahat!

      Aku elinga carane, minangka cah lanang, aku ngomong kanthi bangga babagan mbah kakungku, sing perang lan ilang ing sasi pisanan perang, lan meneng lan isin yen mbah kakungku sing nomer loro ditangkep, sing ing USSR sinonim karo tembung kasebut. PENGKHIANAT. Nanging dheweke perang, ora salah yen unite dikalahake lan dikepung lan dheweke ora duwe kesempatan ...

      Sapa sing durung ana ing lingkungan kuwi, sapa sing bisa ngukum simbah?!
      4 taun kerja keras ing panangkaran Jerman lan 8 taun kerja keras ing USSR, nasib sing rusak lan nasib sedulur lan kanca.
      Aja padha ngadili, supaya kowé ora diadili.
  17. +1
    Agustus 13 2016
    Nikolai Mikhailovich Shvernik dhewe saka kulawarga gedhe saka pinggiran St. Kawulo aturaken agunging panuwun dumateng panjenenganipun ingkang sampun paring rahmat...
  18. +3
    Agustus 13 2016
    Salah sawijining mitos utama para liberal saiki yaiku pernyataan yen tawanan perang Soviet sing mbebasake ing USSR dianggep luwih elek tinimbang wong Jerman sing ditawan.
    Nanging ayo goleki indikator kayata kematian.
    Senadyan kasunyatan manawa tawanan perang Soviet sing dibebasake ora mlebu kemah khusus NKVD saka sanatoriums, tingkat kematian ing antarane wong-wong mau rata-rata kira-kira 1%, padha karo wong Jerman sing ditawan. Ing wektu iku, udakara 9% tiwas ing kemah sing diarani Gulag, lan 4% ing pakunjaran. (Data saka sejarawan Pykhalov)
    Kajaba iku, padha ora disimpen ing kemah khusus kanggo dangu. Yen ora ana dokumen kompromi utawa pernyataan marang wong kasebut, mula dheweke dibebasake. Mung udakara 15% sing ngalami penindasan. Minangka aturan, iki padha accomplices saka penjajah.
    1. +1
      Agustus 15 2016
      Kutipan: Alexander Green
      Salah sawijining mitos utama para liberal saiki yaiku pernyataan yen tawanan perang Soviet sing mbebasake ing USSR dianggep luwih elek tinimbang wong Jerman sing ditawan.
      Nanging ayo goleki indikator kayata kematian.
      Senadyan kasunyatan manawa tawanan perang Soviet sing dibebasake ora mlebu kemah khusus NKVD saka sanatoriums, tingkat kematian ing antarane wong-wong mau rata-rata kira-kira 1%, padha karo wong Jerman sing ditawan. Ing wektu iku, udakara 9% tiwas ing kemah sing diarani Gulag, lan 4% ing pakunjaran. (Data saka sejarawan Pykhalov)
      Kajaba iku, padha ora disimpen ing kemah khusus kanggo dangu. Yen ora ana dokumen kompromi utawa pernyataan marang wong kasebut, mula dheweke dibebasake. Mung udakara 15% sing ngalami penindasan. Minangka aturan, iki padha accomplices saka penjajah.


      Iki goroh.
      Eyang kakung nampa 10 taun lan kerja keras sajrone 8 taun - yen ora amarga matine Stalin, kabeh mantan prajurit Tentara Merah sing ditawan mesthi dipenjara nganti sepuluh taun.

      Sampeyan sing nyebar mitos. Personil militer Soviet sing dibebasake saka panangkaran Jerman nalika perang ora suwe banget ing kamp transit - dheweke nampa ukuman standar 10 taun ing kemah kasebut, lan kasunyatan manawa iki minangka kemah "buruh" ora mbedakake saka Gulag - keamanan padha, hard karya ing logging ing lor lan ora hak - kang ana ing log - tegese TRAITOR! Mitologi Soviet kanthi jelas nerangake babagan iki, nanging nalika taun-taun kepungkur, dheweke kanthi isin meneng babagan cara para prajurite dianggep!
      Lan ing kene maneh para pembuat mitos anyar muncul saka telek, nyritakake dongeng - kepiye Stalin apik lan kabeh sistem "apik".
      1. +2
        Agustus 15 2016
        Dimerу Vladimirу (1) babagan pangandikane "Iku kabeh goroh"
        Kanggo sawetara dekade saiki, kinerja bakat seniman Evgeniy Urbansky ing film "Clear Sky" wis nyuwek nyawa para penonton, ing ngendi dheweke main mantan pilot tempur sing ditawan Jerman nalika Perang Patriotik Agung lan banjur mbayar. iku kabeh uripe...

        Utawa film sabanjure "Cold Summer of '53", ing ngendi aktor Valery Priemykhov ora kurang bakat nuduhake cobaan saka mantan perwira intelijen Smershev sing dicekel Jerman mung sedina.
        Kita ora ngilangi manawa ana kesalahan sing ana gandhengane karo sawetara tawanan, nanging iki minangka pangecualian kanggo aturan kasebut, lan dudu aturan kasebut. Sebagéyan gedhé tawanan sing bali, sawisé dipriksa, wiwit kerja kanthi tentrem utawa gabung karo tentara Soviet.

        Punika paseksinipun warga Odessa, pensiunan kapten A.A. Sotnikov (ndeleng Bulletin No. 4 (19), 2001 saka Odessa IAC). Ing artikel "I Was Captured," dheweke nulis:
        “...Lan ing kene awake dhewe ana ing tanahe dhewe.
        Ing kutha Ovruch, kita ndharat lan tumuju menyang lokasi siji unit militèr. Padha ndhudhuk dugouts kanggo awake dhewe ora adoh saka iku (wong-wong sing ana ing tatanan sak perang elinga sing ing paling kasus Unit kita dumunung ing dugouts). Padha masang pager lan wiwit manggon ing omah kita. Ateges, kita ora nindakake apa-apa. Padha mangan, turu, ora ngerti apa sing bakal kelakon sabanjure. Secara bertahap, lapangan voli dilengkapi, set catur lan catur digawe. Lan supaya padha liwati wektu. Kita mangan, entuk kekuwatan maneh, dadi urip lan sregep maneh. Banjur padha wiwit melu kita ing jaga ing macem-macem fasilitas lan, mesthi, ing gapura.
        Nanging ing pojok lokasi kita ana siji gubuk, sing cedhak karo penjaga saka unit militèr. Kita ngerti manawa ana sing nglaporake informasi sing salah babagan awake dhewe.

        A.A. Sotnikov ngliwati kamp "filtrasi" iki tanpa wektu tundha lan rong sasi mengko, sawise nampa konfirmasi pangkat militer, dheweke lunga menyang kulawargane ing Odessa, ing ngendi dheweke lulus saka Institut Teknologi lan dadi guru universitas.

        Lan iki sertifikat Pahlawan Uni Soviet, Letnan Jenderal Penerbangan L.V. Zholudeva. (Memoirs. Steel Squadron. P. 195, diterbitake ing Moskow dening Voenizdat taun 1972).
        "...Nanging, loro pengebom ilang ora bisa dibalekake, kalebu kru Kostya Kiselev, sing uga nyoba narik dheweke ing garis ngarep. Dheweke nyopir mobil ing papan sing kurang nalika dheweke diserang dening pejuang mungsuh lan kontrol rusak dening meriam lan bedhil mesin. Nalika pesawat kasebut tiba ing lemah, navigator Letnan Senior Ivan Bondarev lan penembak udhara Abramov tiwas. Lan Kiselev, karo pecah sikil, dijupuk ing negara semaput lan tindak liwat lelampahan angel liwat kamp konsentrasi fasis. Dokter tawanan perang nyelehake pilot maneh, lan sawise perang dheweke bali menyang resimen.
        Ayo kula nyathet kanthi cara aku kudu menehi komisi lan mriksa teknik piloting. Lan aku bisa ngomong kanthi tegas: pilot bakat kuwi ora kerep ditemokake. Senadyan istirahat rong taun saka latihan mabur lan nandhang tatu sing abot, dheweke nyopir pesawat kasebut tanpa nyimpang sithik. Aku ngidini dheweke mabur kanthi mandiri tanpa gerbong "sah", sanalika sawise mriksa pisanan.

        Data arsip saka TsAMO lan sumber liyane nuduhake yen kurang saka 10% tawanan perang sing dibebasake sajrone perang ngalami penindasan, lan kurang saka 15% sing dibebasake sawise perang. Kajaba iku, mayoritas sing "ditindhes" pancen pantes nasibe. Minangka aturan, iki Vlasovites lan accomplices liyane saka penjajah.
        1. +1
          Agustus 16 2016
          Kutipan: Alexander Green
          Data arsip saka TsAMO lan sumber liyane nuduhake yen kurang saka 10% tawanan perang sing dibebasake sajrone perang ngalami penindasan, lan kurang saka 15% sing dibebasake sawise perang. Kajaba iku, mayoritas sing "ditindhes" pancen pantes nasibe. Minangka aturan, iki Vlasovites lan accomplices liyane saka penjajah.


          Alexander - Sampeyan mung nyebar mitos babagan "adil" perawatan mantan tawanan perang - njupuk uga tokoh militèr kanggo 1944 - banjur mantan tawanan duwe kesempatan kanggo "nebus getih" ing batalyon penal, kang kedaden. , sawise iku padha bisa mungkasi munggah ing unit sing .

          Menehi kasus luar biasa saka perwira - pilot, sing meh tansah dirilis sawise mriksa singkat - pilot karo pengalaman padha terkenal.

          Lan sawise perang gambar temen beda!
          Babagan prajurit biasa, kabeh luwih rumit - apa sampeyan kejiret lan ora tatu? - iku tegese dheweke nyerah - versi resmi biasanipun, ora ana bukti saka kahanan dijupuk.

          Umume tawanan (kajaba sawetara kemah kanggo perwira senior) dipeksa kerja kanggo ekonomi Reich, ing tambang, ing pabrik, lan iki kudu ditebus dening tenaga kerja (kamp tenaga kerja) sajrone 10 taun!

          Yen kita ngrujuk marang data G. F. Krivosheev, dheweke nuduhake "tokoh ing ngisor iki, adhedhasar data NKVD (sing kudu diverifikasi): saka 1 prajurit sing bali saka panangkaran, 836 wong disalahké ing hubungane karo tuduhan kolaborasi karo mungsuh lan ngladeni ukara ing sistem Gulag.

          Ing periode pasca perang, perwira sing dibebasake dikirim menyang kemah NKVD lan unit cadangan Tentara Merah Glavupraforma kanggo mriksa luwih lengkap.

          Sawisé perang, prajurit pribadhi lan non-komisi sing dibebasake saka panangkaran sing durung njabat ing tentara Jerman utawa formasi pengkhianat dipérang dadi rong kelompok gedhe adhedhasar umur - demobilized lan non-demobilized.

          Ing taun 1945, sawise prajurit Tentara Abang ing umur-umuran sing tundhuk marang perintah demobilisasi dibuwang saka tentara menyang cadangan, tawanan perang pribadhi lan sersan saka umur sing cocog dibebasake menyang omah-omahé (bisa uga taun-taun wajib militer wiwit taun 1890). 1904 nganti 1905 utawa nganti XNUMX lan tokoh kasebut ora diterbitake lan mbutuhake klarifikasi).

          Tawanan perang saka staf pribadi lan sersan saka umur non-demobilizable, sesuai karo resolusi khusus saka Komite Pertahanan Negara tanggal 18 Agustus 1945, dikirim. kanggo nggarap batalyon kanggo kerja ing industri lan mulihake barang-barang sing rusak nalika perang (logging) - iki minangka kemah karo rezim Gulag - konvoi, barak, panganan sing sithik, bullying dening para pengawal - lan istilah kerja keras iki 10 taun!
          Ing kemah kaya ngono, simbah "ngladeni" lan tokoh iki uga ora diumumake ing endi wae - misale jek wektu sing isin iki ora nate kedadeyan - lan ora ana ing pakunjaran utawa umume, nanging sajrone kerja keras sajrone 10 taun.
          Mung sawise pati saka bloodsuckers Stalin padha dibebaske saka pegawe budak.
          Simbahku dibebasake ing taun 1953 - sawise nyambut gawe 8 taun ing situs logging cedhak Arkhangelsk, lan iki dudu kedadeyan sepisan - iki nggunakake tenaga kerja budak sing akeh banget saka wargane sing ditangkep lan dibebasake sawise perang.

          Sederek mantan narapidana dirampas hak - bapakku ora bisa sekolah amarga bapakku ditawan.
          "Bapakmu ora melu apa-apa," ujare wong-wong mau, nanging ora nampa.

          Ora perlu nyipta mitos - mayoritas tawanan perang Soviet, "mbebasake" saka panangkaran Jerman sawise perang, ora dibebasake ing omah - umume dikirim menyang sisih lor suwene 10 taun - dheweke "makarya" ditangkep. lan "batalyon pegawe" ora beda saka kemah Gulag.
          1. 0
            Agustus 16 2016
            Kutipan: DimerVladimer
            Ora perlu nyipta mitos - mayoritas tawanan perang Soviet, "mbebasake" saka panangkaran Jerman sawise perang, ora dibebasake ing omah - umume dikirim menyang sisih lor suwene 10 taun - dheweke "makarya" ditangkep. lan "batalyon pegawe" ora beda saka kemah Gulag.

            Maneh, tembung-tembung sing paling disenengi saka LIE sing terang-terangan lan ireng. Angka-angka kasebut wis suwe dikenal lan ora ngonfirmasi KELOMPOK sampeyan.
            Arahan NKVD saka USSR tanggal 1 Agustus 1945 nyatakake:

            "Ing kamp tes lan filtrasi, wong cacat sing diaktifake, pasien sing nandhang penyakit sing ora bisa ditambani, wanita ngandhut, wanita karo bocah cilik lan wong tuwa dialokasikan menyang kelompok khusus, sing dipriksa kanthi cepet sajrone 20 dina. Yen ora ana bahan babagan kejahatan tartamtu, wong-wong iki dikirim menyang panggonan panggonan permanen" [ibid]. Tanggal 11 Agustus 1945, arahan anyar saka NKVD saka USSR ditanggepi, sing nyatakake: "Ngusir saka kamp tes lan filtrasi kabeh wong cacat, pasien sing nandhang penyakit sing ora bisa ditambani, wong tuwa, wanita ngandhut lan wanita sing duwe anak - saka antarane. kontingen khusus saka grup registrasi 1 lan 2 ... Dibebasake ngirim menyang papan panggonan sing selaras karo watesan rezim, ngetokake sertifikat kanggo ijol-ijolan ing papan panggonan kanggo paspor" [ibid.].

            Tanggal 26 September 1945, pranata arahan 11 Agustus 1945 ditambahake menyang kontingen khusus sing dianakake ing kamp lan koloni Gulag [ibid.]. Ing Nopember 1945, arahan iki uga ditambahake kanggo lara lan lumpuh perwira polisi biasa, Vlasovites lan liyane sing njabat ing tentara mungsuh utawa tatanan pengkhianat, nanging ora melu ing ekspedisi punitive lan eksekusi. Dheweke dikirim saka PFL menyang papan panggonane [ibid].

            Ing Januari 1946, OPFL saka NKVD saka USSR dibubarake, lan kemah-kemah sing ana ing yurisdiksi kasebut digabung menyang sistem Gulag. Ing taun 1946, 228 ewu repatriat dipriksa ing PFL. Saka 1 Januari 1947, 199,1 ewu ditransfer menyang pemukiman khusus, ditransfer menyang kader industri (ing "batalyon kerja") lan dikirim menyang papan panggonane. Saliyane PFL, sawetara padha lan ing ITL). Ing tanggal 28.9 September 1, ana 1947 wong bali ing Gulag sing lagi ngalami pemeriksaan negara [ibid].

            Взято с сайта http://smolbattle.ru/threads/%D0%9E-%D0%B1%D1%8B%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%85...
            1. +1
              Agustus 16 2016
              Quote: Bloodsucker
              "Ing kamp tes lan filtrasi, wong cacat sing diaktifake, pasien sing nandhang penyakit sing ora bisa ditambani, wanita ngandhut, wanita karo bocah cilik lan wong tuwa dialokasikan menyang kelompok khusus, sing dipriksa kanthi cepet sajrone 20 dina. Yen ora ana bahan babagan kejahatan tartamtu, wong-wong iki dikirim menyang panggonan panggonan permanen" [ibid]. Tanggal 11 Agustus 1945, arahan anyar saka NKVD saka USSR ditanggepi, sing nyatakake: "Ngusir saka kamp tes lan filtrasi kabeh wong cacat, pasien sing nandhang penyakit sing ora bisa ditambani, wong tuwa, wanita ngandhut lan wanita sing duwe anak - saka antarane. kontingen khusus saka grup registrasi 1 lan 2 ... Dibebasake ngirim menyang papan panggonan sing selaras karo watesan rezim, ngetokake sertifikat kanggo ijol-ijolan ing papan panggonan kanggo paspor" [ibid.].


              Sampeyan ora mbedakake repatriat sipil saka tawanan perang, Pak bloodsucker?
              Sampeyan ora bakal bisa nggawe bisu kejahatan Stalin
              Iku lan saiki sisa-sisa ewonan "kamp kerja" lan kuburan tetep ing sisih lor - pindhah lan raze kuburan menyang lemah - hobi favorit para commies!
              1. 0
                Agustus 16 2016
                Sampeyan duwe hadiah langka, sampeyan ngapusi brazenly, nuduh kanthi histeris, nanging nyatane, kabeh omong kosong sampeyan dibangun ing gosip, gosip lan interpretasi pro-Kulon sing jelas saka mantan ing kasunyatan.

                Sisa "ewu ... blah blah blah", nanging aku ora kasengsem ing kabeh.
                Penjahat, maling, pembunuh, kudu dikunjara utawa digunakake ing kemah, lan ora mangan marzipan.
                Dadi aja nyoba ngrusak julukan kanthi cara apa wae utawa nyinggung aku kanthi pribadi, ora angel nggawe sampeyan kanthi cahya sing ora apik banget.
              2. +3
                Agustus 16 2016
                Kutipan: DimerVladimer
                Sampeyan ora mbedakake repatriat sipil saka tawanan perang, Pak bloodsucker?

                Apa dheweke ngirim kabeh menyang Lor? Sawise panangkaran, markas, lan ciloko serius, aku dikirim menyang salah sawijining tambang ing wilayah Tula, yaiku Moskow, lan kutha kasebut umume diarani Stalinogorsk. Wah, paukuman sing nggegirisi. sedulur Utamané nalika nimbang pinten penambang ditampa ing Uni.
                Sampeyan luwih becik ora mikir babagan kejahatan Stalin, nanging babagan mbah kakungmu.
                Apa sampeyan pengin mbandhingake kuburan karo, ucapake, Babi Yar?
                1. +1
                  Agustus 17 2016
                  Kutipan: Mordvin 3
                  Sampeyan luwih becik ora mikir babagan kejahatan Stalin, nanging babagan mbah kakungmu.
                  Apa sampeyan pengin mbandhingake kuburan karo, ucapake, Babi Yar?


                  Aja ngomong apa sing kudu dipikirake - iku dudu urusan sampeyan.
                  Mesakake mbahmu, “putune” kuwi ngremehake pangeling-eling. Kajaba iku, dheweke mbandhingake kuburan kanthi ukuran.
                  1. -1
                    Agustus 17 2016
                    Aku ora mesakake mbahmu sing apes utawa sampeyan, tukang ngapusi sing padha apes.
            2. +1
              Agustus 16 2016
              Quote: Bloodsucker
              Gulag [ibid]. Ing Nopember 1945, arahan iki uga ditambahake kanggo lara lan lumpuh perwira polisi biasa, Vlasovites lan liyane sing njabat ing tentara mungsuh utawa tatanan pengkhianat, nanging ora melu ing ekspedisi punitive lan eksekusi. Dheweke dikirim saka PFL menyang papan panggonane [ibid].


              Kanggo sampeyan, "brute khusus sing duwe bakat" sing nyebut mbahku "Vlasovite" - aku bakal nerangake, mlebu - kontingen khusus dikirim menyang batalyon buruh, sing sejatine tegese 10 taun kerja keras ing kahanan kasebut. lor lan ing kemah karo rezim kaya ing Gulag
              1. -2
                Agustus 16 2016
                Aku ngomong karo wong, "kewan sing duwe bakat khusus," kepiye sampeyan menehi rekomendasi dhewe?
                Matur nuwun, aku wis ngerti.
                Simbahmu, sing rampung ing kemah sawise mriksa khusus, nindakake kejahatan militer, mulane, aja ngeluh lan nguwuh, kabeh miturut HUKUM.
                1. +1
                  Agustus 17 2016
                  Quote: Bloodsucker
                  Simbahmu, sing rampung ing kemah sawise mriksa khusus, nindakake kejahatan militer, mulane, aja ngeluh lan nguwuh, kabeh miturut HUKUM.


                  Ya, perlu: Pak STALINIST - kabeh miturut hukum?

                  Apa aku uga kudu matur nuwun? Sing mbah sing perang karo Jerman, thanks kanggo printah incompetitive, dijupuk ing perang! Apa sampeyan berjuang ing kerja keras Jerman sajrone 4 taun, banjur mati ing kerja keras Soviet sajrone 7 taun?
                  Oh, dheweke diarani kamp - iki dudu kamp "batalyon buruh", mlebu ing sisih lor kanthi menara penjaga, asu pangon - kabeh miturut hukum, dudu Gulag.
                  Ya, kadhangkala polisi nampa kurang saka prajurite dhewe sing dicekel.
                  1. -1
                    Agustus 17 2016
                    Ing hukum.
                    Nyedhiyakake artikel miturut mbahmu dikirim menyang kemah suwene 10 taun.
        2. +1
          Agustus 17 2016
          Kutipan: Alexander Green
          Kita ora ngilangi manawa ana kesalahan sing ana gandhengane karo sawetara tawanan, nanging iki minangka pangecualian kanggo aturan kasebut, lan dudu aturan kasebut.


          Apa sampeyan ora netepake manawa iki minangka aturan lan dudu pangecualian? Lan kenapa AS? Apa ana sawetara saka sampeyan? Utawa KITA Nicholas II dening Gusti Allah ...?
  19. +1
    Agustus 16 2016
    "Tawanan perang sing bali menyang omah" kaya moyoki - apa dheweke bakal bali saka kerja keras Jerman nganti 10 taun kerja keras Soviet? Conto apik banget babagan cara nambani prajurit sampeyan.
    Kanggo tentara Soviet, prajurit tetep "pakan meriam" - "sapi" kanggo serangan frontal ing gaya Zhukov.
    Inggih, piyambakipun dipuncepeng - pengkhianat ing Motherland lan brute kanggo "pendidikan maneh ing kamp-kamp buruh - nyuwun pangapunten - "batalyon".
    Mung kanthi matine tiran getih, siksa tentara Soviet sing ditawan mandheg, nanging kulawargane isih ora duwe hak.
    Malah aku kudu ndaftar ing kuesioner sadurunge 1987!!! nuduhake yen ana sederek ing wilayah sing dikuwasani lan ing panangkaran Jerman! - lan iki 42 taun sawise perang!
  20. +2
    Agustus 16 2016
    Lan ing kene, utamane kanggo Dimera Vladimera (1), minangka asil pemeriksaan tawanan perang Soviet lan warga sipil sing dibebasake sawise perang. Miturut 1 Maret 1946, 1 tawanan perang padha bali menyang USSR (ndeleng karya Pykhalov).

    Asil mriksa lan nyaring wong sing mulih kaya ing ngisor iki (ing tanggal 1 Maret 1946, nalika ora perlu dikirim menyang batalyon pidana)

    Dikirim menyang papan panggonan - 281 (780%); Draf dadi tentara - 18,31 (659%); Ndhaptar ing batalyon kerja NPO - 190 (42,82%); Dipindhah menyang NKVD - 344 (448%); Dumunung ing titik koleksi lan digunakake kanggo kerja ing unit lan institusi militer Soviet ing luar negeri - 22,37 (226%)

    Saka iki bisa dideleng manawa akeh tawanan perang Soviet sing dibebasake bisa lulus tes kasebut. Saka tawanan perang sing dibebasake sawisé pungkasan perang, mung 14,69% sing ngalami penindasan. Minangka aturan, iki Vlasovites lan accomplices liyane saka penjajah

    Nanging malah wong-wong sing dicekel dening NKVD, kanggo sisih paling, padha metu saka pengasingan. Kanggo njaluk menyang Kolyma, iku perlu kanggo nindakake soko serius, kanggo noda dhewe karo Kadurjanan tartamtu ing layanan saka Nazi.
    1. -1
      Agustus 16 2016
      Kutipan: Alexander Green
      Nanging malah wong-wong sing dicekel dening NKVD, kanggo sisih paling, padha metu saka pengasingan. Kanggo njaluk menyang Kolyma, iku perlu kanggo nindakake soko serius, kanggo noda dhewe karo Kadurjanan tartamtu ing layanan saka Nazi.

      Iki persis apa sing didhelikake Dimera Vladimera iki, kanthi swara kluruk sing nyebabake kekejeman marang saben wong, lan ora mung marang wong-wong sing nglanggar Hukum, sing nglakoni kejahatan ing jaman perang, nalika dheweke mung dilebokake ing selokan, nanging ing kene mung ditinggal urip, sanajan ing mburi eri.
      Iku nguripake metu merata ala, wong-wong sing nandhang sangsara marga saka penjahat wis mati, lan iki nglairake wong-wong sing ing kene ngapusi tanpa mangu-mangu bab wong-wong sing ngalahaké Nazisme.
      1. +1
        Agustus 17 2016
        Apa sampeyan isih urip getih? Stalin wis nunggu sampeyan.
        1. -1
          Agustus 17 2016
          Aku bakal bungah kanggo ketemu wong sarwa.
          Nanging apa sing nunggu sampeyan luwih elek.
          1. +1
            Agustus 17 2016
            Quote: Bloodsucker
            Aku bakal bungah kanggo ketemu wong sarwa.
            Nanging apa sing nunggu sampeyan luwih elek.


            Genius ora ateges kesopanan wong - geeks uga bisa dadi jenius.

            Kabeh bakal ana - aku ora bakal ngomong yen aku pengin nyepetake tanggal sampeyan karo idola sampeyan - dawa umur, rebus ing nesu, tuangake empedu - saka julukan sampeyan akeh sing dadi jelas - sayang anak putu. , padha duwe mbah karu kuwi.

            Lan putu ngenteni aku - aku bakal dolanan karo dheweke ing wayah sore lan seneng urip :)
    2. +1
      Agustus 17 2016
      Kutipan: Alexander Green
      Lan ing kene, utamane kanggo Dimera Vladimera (1), minangka asil pemeriksaan tawanan perang Soviet lan warga sipil sing dibebasake sawise perang. Miturut 1 Maret 1946, 1 tawanan perang padha bali menyang USSR (ndeleng karya Pykhalov).


      Apa sampeyan pengin aku, putu saka wong sing ditindhes, njupuk tembung saka Stalinis sing kondhang? - sing ngadeg ing sisih algojo - mung njupuk tembung kanggo iku?

      Apa sampeyan ngomong babagan "sejarawan" iki? "Igor Vasilievich Pykhalov (lair 30 Oktober 1965, Leningrad, USSR) iku sawijining publicist Rusia, penulis buku sing darmabakti kanggo jaman Stalin lan aktivitas NKVD saka USSR, pencipta proyek Internet "Kanggo Stalin!", penulis. saka buku "The Great Slandered War" ...

      Minangka Vladimir Solovyov ngandika - kita ora bakal ngerti saben liyane - sampeyan, bloodsucker lan Pykhalov, nglindhungi EXECUTIONERS, lan aku minangka putu saka wong sing ditindhes, sedulurku ing sisih bapak lan ibuku minangka petani tengah (dudu kulak, nanging petani tengah - sing mayoritas) sing direbut dening pemerintah Soviet - kaya biasane, pisanan tanah kanggo petani - banjur padha njupuk kabeh ...

      Percaya marang perwira FSB, Stalinis lan komunis yaiku ora ngajeni awake dhewe.
      Nalika aliansi ing regu udara ambruk, pejabat FSB ngrusak dokumen sing nuduhake yen pilot sipil melu operasi transportasi militer ing Afghanistan. Ngiwa tanpa dokumen pendukung, pilot regu udara ora nampa status peserta perang lan pembayaran sing dibutuhake. Iki carane sedulur bajingan iki nambani dokumen.
      1. -3
        Agustus 17 2016
        Lan kita ora butuh "pangerten" sampeyan, putu saka penjahat perang.
        Ana personel kaya wong tuwa ing Kaspiysk, menehi pensiun militèr, menehi kula, ndudhuk ... lan dheweke, sing sampeyan ngerti, njabat ing Legiun SS Kaukasia.
        Lan kita anak-putu wong tani, ORA DITINDAK dening sapa wae, sing nduweni pendhidhikan sing apik, ora nyesel karo tangisanmu sing ngapusi.
        1. +1
          Agustus 17 2016
          Quote: Bloodsucker
          Lan kita ora butuh "pangerten" sampeyan, putu saka penjahat perang.
          Ana personel kaya wong tuwa ing Kaspiysk, menehi pensiun militèr, menehi kula, ndudhuk ... lan dheweke, sing sampeyan ngerti, njabat ing Legiun SS Kaukasia.
          Lan kita anak-putu wong tani, ORA DITINDAK dening sapa wae, sing nduweni pendhidhikan sing apik, ora nyesel karo tangisanmu sing ngapusi.


          Ya, aku uga ora duwe simpati kanggo sampeyan, asuh Vertukhai
          1. +2
            Agustus 18 2016
            Dimer-Vladimir pisanan.
            Kabeh wis jelas karo sampeyan - sampeyan salah siji saka gelo, lan siji sing ora pengin objectively ngerti kabeh.
            Nanging Kolonel Alksnis, wakil saka rapat pungkasan Dewan Tertinggi USSR, putrane wong sing ditindhes, ora kaya sampeyan, ora duwe dendam marang USSR, utawa marang sosialisme, utawa marang Stalin.
            1. +1
              Agustus 22 2016
              Pilih ekspresi sampeyan yen sampeyan pengin diskusi.
              We - iku banter entheng, kang ndadekake ora pangertèn kanggo gelo - Mungkin dening WE - sampeyan temenan klompok Stalinis?

              Aku njabat ing tentara Soviet lan makarya kanggo industri pertahanan Soviet, supaya aku ora keluhan bab Uni Soviet, kajaba kasunyatan sing ambruk.
              Saiki, matur nuwun Gusti, sampeyan bisa milih carane urip lan apa sing sampeyan lakoni, aku kerja akeh, mbayar pajak, cukup akeh, lan mbuwang luwih akeh kanggo amal tinimbang sing ngisep getih kanggo pil empedu.
              Ana uga akeh sing ora nggawe aku seneng karo sistem anyar - contone, apa ana klompok pejabat FSB ing kuwasane ceramah kabeh wong - AJA NYOLING!, nalika dheweke dhewe urip luwih sugih tinimbang sheikh Arab, pura-pura. sing padha dadi unmercenary?

              Aku ngormati bebener lan ora ngidinke goroh - yen wong sing nyusup getih mbengkongake kanggo ngina, kabeh wis jelas karo dheweke.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. +1
          Agustus 22 2016
          Lan kita ora butuh "pangerten" sampeyan, putu saka penjahat perang.

          Aku ora kasengsem ing pendapat sampeyan. Wong-wong sing cacat iki saya sithik - sedulurmu wis ndhaptar kabeh wong dadi penjahat lan sedulure lan nyebar ing kemah-kemah - mbangun "masa depan sing bahagia" - tiran mati lan sampeyan diidak-idak kaya sampah.
          Lan saiki sampeyan nggawe swara nesu kaya wong wadon tuwa - ora ana Stalin ing sampeyan, sampeyan ora ngganggu, sampeyan ora ditembak - ana mungsuh ing saubengé! Iki minangka penyakit sing kondhang, diarani psikosis manic-depressive psikiatri, rumit dening khayalan persecutory.
      2. +1
        3 Oktober 2016
        Vladimir, aku uga putu saka wong sing dicekel ing Agustus-September 1941 lan oncat saka iku ing Polandia ing Februari 1945. Sawise mriksa SMERSH, dheweke dikirim menyang tentara aktif. Minangka bagéan saka serangan kaping 3, dheweke njupuk Berlin lan dianugerahi Medal of Courage. Ing September 1945 demobilized lan lunga menyang Kuban kanggo ngunjungi kulawargané, sing dianggep wong mati. Dheweke tilar donya nalika nggarap plot dhewe ing taun 1985. Ana macem-macem kasus. Sayange, faktor subyektif main akeh; komandan unit mutusake akeh, sing gumantung marang wong-wong sing bali saka panangkaran.
  21. +1
    30 September 2016
    Ora jelas apa sing dikarepake penulis karo artikel kasebut. Pancen, sawetara jinis bubur. Dheweke ora ngerti, kaya bocah, yen mriksa ora mung rong jam lan asring ora rong wulan. Direkrut kanthi jelas dening wong Jerman utawa wong sing ngungsi ora bakal mratobat lan ngakoni kanthi terang-terangan; Kosok baline, ngumpulake informasi sing bener babagan mantan tahanan utawa pengepungan minangka tugas sing ora pati penting. Nanging, nalika kabeh wis jelas, ora ana sing ditahan kanthi paksa. Simbah kakungku, sing ngenteni rong taun ing bar karo Jerman, bali menyang tugas lan bisa perang ing Berlin lan Praha, lan ora ana sing meksa dheweke luwih suwe tinimbang sing dibutuhake.
  22. 0
    3 Oktober 2016
    1. Aku menehi artikel Plus amarga iku karya Polina.
    2. Aku ora ngerti kenapa kabeh wong nesu banget marang penulis? Aku ora weruh keluwihan "ora kiwa utawa nengen" ing artikel kasebut. Ora ana kesimpulan, penulis ngajak kita nggambar.
    3. Aku setuju yen artikel ora lengkap tanpa statistik. Lan panjelasan, ing mratelakake panemume, iku prasaja - Polina mung ora duwe wektu kanggo golek nomer kanggo mbuktekaken, wong bisa, mundhakaken lan mundhakaken putri piyambak. Situs kasebut nyedhiyakake akeh pranala menarik sing pengin sampeyan deleng. Nanging aku uga ora duwe wektu, mula aku nonton. Miturut pendapatku, topik Perang Donya II cedhak banget karo Polina, lan dheweke nyoba nutupi saka macem-macem sudut. Paling wektu iku bisa, kadhangkala ora dadi luwih. Ing kasus apa wae, Polina, Matur nuwun kanggo artikel kasebut.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"