Teknologi anti-drone (Bagian 2)

19
Teknologi anti-drone (Bagian 2)

Radar MHR, diuji ing kahanan nyata, ana ing layanan karo akeh operator. Radar pMHR minangka versi entheng saka radar MHR, bisa gampang digawa lan digunakake ing solusi kanggo nglindhungi pasukan ing pawai. Radar eMHR lan ieMHR kanthi jarak deteksi sing luwih dawa bisa digunakake ing tugas pertahanan udara sing cedhak lan cedhak, uga pengawasan maritim lan udara. Radar iki utamané cocok kanggo instalasi ing platform lemah, kapal cilik lan medium-ukuran lan sistem tetep kanggo nglindhungi wilayah potensial ngrugekke.

Divisi pertahanan Airbus Defence & Space Airbus wis ngembangake sistem anti-UAV dhewe, sing dikenal minangka C-UAV, sing nggabungake fusi sensor, analisis sinyal lan jamming. Miturut Airbus, sistem kasebut "nganggo radar aperture sintetik SPEXER 500n, sensor optocoupler Z: NightOwl lan panemu arah radio MRD7 kanthi desain dhewe kanggo ndeteksi, ngenali lan nglacak UAV lan ngevaluasi ancaman potensial ing jarak 5-10 km." Penemu arah radio uga ngidini sampeyan nemtokake lokasi operator, kanggo nyekel layanan khusus sing bisa dikirim.

Neutralisasi ditindakake kanthi nggunakake teknologi Smart Responsive Jamming sing dikembangake dening Airbus DS nggunakake varian jammer universal VPJ-R6 (Vehicle Protection Jammer) (Vehicle Protection Jammer ana ing layanan karo Bundeswehr), tugas kanggo ngganggu komunikasi. antarane operator lan UAV. Peralatan kasebut kalebu piranti perang elektronik kompak kanthi perpustakaan ancaman sing ditambahi, analisis wektu nyata saka sinyal kontrol sing dideteksi lan jammer sing bisa ndeteksi lan ngganggu nganti 750000 sinyal per detik ing kabeh band sing umum digunakake. Thanks kanggo komponen berteknologi tinggi kasebut, sistem kasebut mung bisa macet frekuensi kapentingan tanpa mengaruhi siaran sinyal liyane sing ora mbebayani. Yen perlu, jamming lan distorsi sinyal GPS uga bisa ditrapake. Sistem kasebut diluncurake ing pertengahan 2016.

Sistem deteksi lan intersepsi ICARUS UAV adhedhasar lemah, dikembangake dening Lockheed Martin, bobote kurang saka 10 kg lan bisa ngenali sinyal kontrol. drone. Komponen akustik lan optocoupler liyane bisa digabungake menyang kit sensor utama. Salajengipun, data kasebut digabungake lan ditampilake, kalebu informasi geografis lan intelijen. Countermeasures adhedhasar nggawe gangguan ing frekuensi sing digunakake kanggo ngontrol drone. Perusahaan ora nyritakake karakteristik lan jangkauan sing rinci. Nanging, dheweke ujar manawa amarga modularitase, senjata, kalebu kinetik counter-projectile, bisa digabungake menyang kompleks ICARUS.

Konsorsium Jerman, sing kalebu ESG, Diehl Defense lan Robin Radar Systems, wis nggawe sistem sing dirancang khusus kanggo ngatasi drone cilik. Sistem kasebut pisanan disebarake ing wulan Juni 2015 nalika KTT G7 ing Bavaria, nalika panguwasa negara kasebut nglarang overflight pesawat ultralight lan UAV. Sistem kasebut nindakake deteksi radar, identifikasi pengawasan lan jamming, kabeh dikoordinasi dening sistem kontrol kompak TARANIS.

Perusahaan Italia Elettronica (EL)T lan IDS melu proyek gabungan NIMRUD (Networked Integrated Multisensor Reconnaissance Unmanned Detection), sing kalebu macem-macem sensor deteksi lan identifikasi: radar pengintaian udhara, radar pengawasan darat, sistem intelijen elektronik, penemu arah radio. , radar lan video locators, optoelektronik lan sensor akustik. Proyek kasebut saiki ngevaluasi macem-macem sensor lan ngelasake macem-macem target. dronkanthi statis lan dinamis. Alat netralisasi kalebu jammer komunikasi kurang daya lan piranti panangkep saluran komunikasi berbasis teknologi SDR, sing bisa nyegat data, decode lan ngganti, saéngga bisa ngontrol pesawat. Sampeyan uga bisa nggunakake piranti energi sing diarahake lan ngganti sinyal GPS.

RADA Electronic Industries wis dipilih dening Kamentrian Pertahanan Israel kanggo nyuplai radar taktis kanggo nglindhungi pemukiman cedhak tapel wates kidul Israel saka ancaman cedhak, kalebu rudal lan pesawat. Kulawarga lengkap radar MHR (Multi-Mission Hemispheric Radar) S-band (2,3-2,5 / 2,7-3,7 GHz) kalebu model MHR, pMHR, eMHR lan ieMHR. Iki minangka radar pulse-Doppler array bertahap sing nggunakake kemampuan beamforming lan pemrosesan sinyal sing cerdas. Produsen ngaku yen sistem bisa ndeteksi pesawat cilik komersial, alon lan kurang mabur, kayata quadrocopters, ing jarak owahan.

"Masalah UAV, utamane cilik sing mabur alon-alon lan sithik, minangka salah sawijining sing paling serius saiki, amarga saya ngancam unit tempur, fasilitas strategis lan sipil. penerbangan, - ngandika Zvi Alon, direktur RADA. - Sawetara kedadeyan anyar nuduhake manawa drone bisa nyebabake karusakan sing signifikan, masalah iki kudu ditangani kanthi cepet. Radar taktis saka kulawarga MHR, sing njaga tapel wates Israel kidul, wis mbuktekake efektifitase ing perang nglawan UAV. Sistem kita wis kabukten paling efektif ing tes lan ing urip nyata, ndeteksi malah drone sing paling cilik. Kita bubar nambahake telung opsi radar MHR menyang portofolio, ngidini para pelanggan milih jinis sing pas sing cocog karo sawetara, bobot lan syarat biaya.

Perusahaan Israel Controp wis ngembangake sistem pengawasan udara optronic Tornado, sing bisa ndeteksi kabeh saka pesawat konvensional puluhan kilometer nganti drone cilik sing jarake atusan meter. Adhedhasar kamera PIR sing entheng, sistem kasebut nyedhiyakake gambar panorama 360 derajat saben rong detik liwat algoritma piranti lunak unik sing kanthi otomatis ndeteksi pesawat apa wae. Sistem Tornado Controp bisa digunakake ing mode mandiri utawa digabungake karo sistem perlindungan liyane.


Saab wis ngembangake GIRAFFE radar multi-beam adhedhasar lemah kanggo nglawan drone

pesawat dibatalake

Ngalih menyang solusi saka jinis lan ukuran sing beda, Batelle nawakake senapan DroneDefender portabel, akurat banget, cepet digunakake kanggo netralake UAV sing curiga utawa ngancam nalika mabur, saéngga nglindhungi obyek kritis. Sistem DroneDefender nggunakake teknologi jamming radio kanggo mandheg kanthi aman lan meksa drone darat sadurunge bisa nyebabake ancaman kanggo target militer lan sipil. Sistem kesiapan cepet sing murah, entheng, lan gampang digunakake kanthi jarak 400 meter nyedhiyakake penindasan ancaman kanthi cepet kanthi netralake drone kanthi cepet supaya kabeh kontrol remot dipateni, kalebu sinyal detonasi ing wilayah sing ora dikarepake. Iki nyuda karusakan ing drone lan risiko kanggo wong ing lemah.

Solusi sing padha, pisanan ditampilake ing AUSA 2015, dikembangake kanthi inisiatif dhewe dening Cybernetic Institute of the US Army minangka bagean saka proyek Cyber ​​​​Capability Rifle. "Rifle" netralake quadrocopters cilik ing jarak 10 meter. Solusi iki, kaya sistem Serangan Elektronik multi-band kompak liyane, bisa uga migunani ing perang kutha, amarga bisa ngganggu utawa mateni piranti elektronik sing ana: remot kontrol, ponsel, router Wi-Fi lan kamera pengawasan.


"Senapan" Senapan Kemampuan Cyber

Sistem DJ-120-4B (Drone jamming, 120W, 4-band) sing luwih kuat lan maju sing dikembangake dening CPM nggunakake rong sinyal GPS (L1 lan L2), 2,4 GHz kanggo saluran kontrol lan 5,8 GHz kanggo saluran video. Ing panyuwunan pelanggan, frekuensi sing beda bisa digunakake kanggo nglawan ancaman tartamtu (frekuensi saka 20 MHz nganti 6 GHz), sing biasane digunakake ing operasi nglawan piranti bledosan improvisasi. Versi sing luwih entheng sing diarani DRONE FIGHTER dipasang ing pigura sing bentuke bedhil kanthi antena sing beda.


Sistem DJ-120-4B wis dipesen dening Indonesia, Meksiko, UAE lan Turki. IDS lan CPM wis kerja sama kanggo nggabungake jammer menyang sistem terpadu sing kalebu radar, sistem pengawasan optik-elektronik lan pusat kontrol.


Senapan tliti dhuwur portabel Battelle's DroneDefender dirancang kanggo mandheg ing pesawat lan meksa nyerang drone sing curiga utawa duweni potensi mbebayani.

Latihan demonstrasi teknologi anti-UAV

Ing Amerika Serikat, latihan Black Dart rong minggu nggabungake perwakilan militer lan industri kanggo nyoba teknologi anti-drone anyar. Black Darts pisanan dianakaké ing taun 2002 ing sangisoré Badan Intelijen Pertahanan. Ing 2006, dheweke ditransfer menyang Komando Amerika Utara, lan ing 2010 menyang kurator saiki, Organisasi Pertahanan Udara lan Rudal Amerika (JIAMDO). Latihan Dart Ireng dirahasiakake nganti pemutaran 2014. Panguwasa koordinasi latihan kasebut mbusak prangko kasebut supaya masarakat ngerti manawa negara kasebut ora mung ngerti ancaman drone sing saya tambah akeh, nanging uga aktif kanggo nyuda. Sajrone latihan ing 2015, Sistem Pertahanan Udara Tingkat Rendah Boeing AN / TWQ-1 AVENGER, dipasang ing mobil lapis baja M1097A1 HMMWV, diuji ing papan sing kurang. Sistem AVENGER kalebu wolung misil STINGER lan senapan mesin 12,7 mm. Ing macem-macem tes, telung drone dijupuk kanggo ngiringan lan ditembak mudhun.

SRC wis ngembangake sistem anti-pesawat SILENT ARCHER, sing nggabungake radar TRL 8/9 lan sistem perang elektronik sing wis kabukten ing lapangan, kamera lan tampilan pangguna 50D. Iki dirancang kanggo ngatasi UAV sing musuhan, manawa piranti siji utawa sawetara. Iku nindakake frekuensi radio lan ndjogo optik kanggo ndeteksi, trek, klasifikasi lan ngenali ancaman udhara. Kajaba iku, nggunakake cara elektronik sing murah lan dipercaya kanggo netralake UAV, contone, macet saluran komunikasi antarane operator lan piranti. Asil tes saka Latihan Black Dart mbantu Syracuse R&D Labs nulis piranti lunak sing nyambungake telung piranti kanggo nggawe sistem anti-drone dhasar. SRC wis masangake radar kontra-baterei AN/TPQ-35, dirancang kanggo ndeteksi lan nglacak artileri, mortir lan misil sing nyerang, kanthi sistem perang elektronik AN/ULQ-XNUMX CREW Duke dhewe, sing macet lan nemokake piranti remot kontrol. SRC banjur nggabungake sensor kasebut karo drone SWITCHBLADE sing diluncurake tabung cilik AeroVironment, sing bisa nggawa muatan mbledhos seukuran granat tangan. Asil ana sistem sing bisa macet, utawa ngontrol drone mungsuh, utawa mung nembak mudhun.

Laser pembunuh

Sinau NATO SG-170 sing kasebut ing ndhuwur nyathet yen sawetara proyek wis nuduhake kemampuan kanggo numpes UAV nalika mabur nganggo laser kanthi daya 10-30 kW kanthi jarak luwih saka rong kilometer. Nanging kemampuan sistem kasebut gumantung banget marang kahanan njaba (umpamane udan, salju, kabut), kanthi watesan kasebut dadi kurang abot ing skenario ancaman jinis LSS, lan ing jarak sing cedhak, mesthine bisa luwih gampang lan luwih cepet dibandhingake karo. senjata kinetik klasik. Kerusakan ora langsung diminimalisir kanthi ngarahake sinar ing target, nalika ing sawetara kahanan, kesadaran situasional sing luwih apik bakal dibutuhake supaya ora gawe piala kanggo pesawat sing mabur dhuwur lan malah satelit.

Boeing nawakake unit laser serat 2 kW SILENT STRIKE sing entheng lan bobote mung 50 kg, sing kasusun saka 4 komponen: sumber daya, sistem pendinginan, laser ing tripod lan konsol kontrol. Sajrone tes ing California, sistem kasebut nembak macem-macem jinis UAV kanthi jarak sawetara atus meter. Sedulure kanthi sebutan HEL MD (Demonstrator Seluler Laser Energi Tinggi) lagi diuji nganggo laser 10 kW, nanging ing ngarep ngarepake daya 50-100 kW bakal digayuh.

Mbalik ing 2012, perusahaan Jerman Rheinmetall entuk asil sing signifikan kanthi ngrusak sawetara drone kanthi sinar laser serat 30 kW nggunakake teknologi overlay beam. Ing taun 2013, sistem kasebut wis bisa nembak pirang-pirang target (jet UAV kanthi kacepetan dhuwur). Ing kasus iki, kisaran, mesthi, luwih dawa (1,3 km), lan wektu nuding sinar luwih sithik tinimbang sistem SILENT STRIKE. Daya 30 kW dipikolehi kanthi superimposing balok telung laser kanthi daya 10 kW saben. Modul laser dipasang ing instalasi anti-pesawat SKYSHIELD lan ngarahake target miturut prentah saka unit sensor SKYGUARD 3.

Perusahaan Jerman MBDA wis ngembangake prototipe kanggo nduduhake solusi teknis, sing, miturut kasebut, bisa nembak UAV cilik ing jarak nganti telung kilometer. Sinar laser, sing nggabungake sinar papat laser kanthi daya 10 kW, bakal bisa numpes mini-UAV ing jarak 5 km nalika tekan kesiapan operasional lengkap, sing bakal njupuk limang taun. Sampeyan kudu eling yen ana drone saka macem-macem kelas. Angkatan Darat AS, umpamane, arep mbela drone Kelas 1 lan 2, yaiku UAV tempur cilik sing biasane mabur ing dhuwur kurang saka 1000 meter kanthi kacepetan kurang saka 160 km/jam. Laser iki bisa njupuk mudhun kendaraan tanpa awak kayata, contone, 2 kg RAVEN, nanging ora PREDATOR siji-ton utawa GLOBAL HAWK ukuran pesawat penumpang.

Nanging banjur apa padha kudu nindakake? Sistem pertahanan udara tradisional, meriam, rudal permukaan-ke-udara, interceptor jet, bisa nangani sistem tanpa awak sing luwih gedhe. Iku mung luwih murah nggunakake laser kanggo njupuk mudhun obyek cilik ... Sapa sing bener bakal miwiti rudal STINGER kanggo njupuk drone cilik?


Boeing nawakake sistem entheng adhedhasar laser serat SILENT STRIKE 50 kg kanthi daya 2 kW, sing kasusun saka papat komponen: sumber daya, sistem pendinginan, modul laser ing tripod lan konsol kontrol. Sajrone tes ing California, sistem kasebut nembak macem-macem jinis UAV saka jarak sawetara atus meter. Sedulure High Energy Laser Mobile Demonstrator (HEL MD) lagi dites nganggo laser 10 kW, nanging ing ngarep dayane kudu mundhak dadi 50-100 kW.

Bahan sing digunakake:
www.iai.co.il
www.rafael.co.il
www.caci.com
www.nobelsport.it
www.airbusdefenceandspace.com
www.blighter.com
www.leonardocompany.com
www.rada.com
www.battelle.org
www.srcinc.com
www.mbda-systems.com
www.elettronica-elt-roma.com
www.lockheedmartin.com
www.baesystems.com
www.saabgroup.com
www.wikipedia.org
ru.wikipedia.org
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

19 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    Agustus 11 2016

    Nanging banjur apa padha kudu nindakake? Sistem pertahanan udara tradisional, meriam, rudal permukaan-ke-udara, interceptor jet, bisa nangani sistem tanpa awak sing luwih gedhe. Iku mung luwih murah nggunakake laser kanggo njupuk mudhun obyek cilik ... Sapa sing bener bakal miwiti rudal STINGER kanggo njupuk drone cilik?

    Laser, bedhil plasma, lapangan pasukan ... nganti saiki, senadyan perkembangan lan Wishlist, iki isih dudu masalah ing mangsa ngarep. Saiki, aku nganggep sistem perang elektronik, kayata Krasukha-4, minangka wilayah sing paling njanjeni ing perang nglawan UAV. Ing wektu sing padha, masalah dimensi UAV ora pati penting.
    Ana uga arah liyane - nggawe drone sing bakal diasah kanggo perang lan ngrusak jinise dhewe.
    1. 0
      Agustus 11 2016
      Kabeh ana ing radar AFAR entheng kompak.
      Iki minangka basis saka SLA saiki. Apa njupuk ing UAV saka lemah, apa
      njupuk saka UAV ing lemah punika basis padha. AFAR lan komputer, lan banjur
      milih sarana karusakan, sing paling cocog: bedhil anti-pesawat, laser, roket.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. 0
      Juli 4 2017
      Drone bisa kerja offline, wis ana ing rute sing wis ditemtokake, kanggo nyerang obyek statis, sok-sok komunikasi liwat satelit, supaya ora peduli karo sistem perang elektronik.
  2. +3
    Agustus 11 2016
    Oh apa sing kedadeyan!
    Vysotsky V.S.
    "Dear editor! Mungkin luwih apik babagan reaktor,
    Babagan traktor lunar favorit sampeyan? Sawise kabeh, ora mungkin, setahun berturut-turut
    Padha wedi karo saucers, padha ngomong, ala, fly,
    Salah siji asumu bark, utawa reruntuhan ngomong.
    Kita wis dadi mahir - kita ngalahake piring kabeh taun,
    Kita wis mangan asu, yen juru masak ora ngapusi kita.
  3. +2
    Agustus 11 2016
    Aku setuju yen sistem laser mesthi pilihan sing paling apik kanggo 100% dipatèni UAV nganti jarak medium (salju, udan, pedhut utamané ngganggu kene, amarga ing kahanan kuwi ora ana apa-apa kanggo drone), ana akeh pembangunan. nanging kabeh mau nyatane besuk. Saiki, mung peralatan perang elektronik sing nyata, sing terakhir ora bakal kelangan relevansi sanajan kerja bareng karo sistem laser.
    1. +2
      Desember 4 2016
      Lan aku ora setuju karo sampeyan. Marang laser, ana cara sing prasaja - lapisan reflektif. Proteksi kamera video nggunakake salah siji shutters utawa layar LCD. Lan perang elektronik bakal ilang relevansi sawise nambah intelijen UAV dadi Otonomi Lengkap.
  4. +2
    Agustus 11 2016
    Iran ora mung nyegat Sentinel, nanging uga ngasilake ...
    Teknologi ora mandheg ...
    1. 0
      Agustus 11 2016
      iki ora bisa, kabeh ana, luar biasa,,!!!! nglirik
    2. 0
      Agustus 11 2016
      Kutipan: DimerVladimer
      Iran ora mung nyegat Sentinel, nanging uga ngasilake ... Teknologi ora mandheg ...

      Elektronika elektronik Iran paling keren ngguyu ngguyu ngguyu
      Aku mikir Iran mung nyerahke kabeh menyang China lan entuk gambar sing wis rampung, lan uga sawetara suku cadang.
      1. 0
        Agustus 12 2016
        25 taun kepungkur, nalika aku miwiti nekani bunderan teknik radio, kita ngguyu karo kerajinan China. aran
  5. 0
    Agustus 11 2016
    soko wong Israel ora tuwuh bebarengan ...
    loro patriot ... f16 ...
    iku Gamelan ing kertas, nanging padha lali bab drones VKS.
  6. 0
    Agustus 12 2016
    pilihan paling apik ing perang bakal: 1) deteksi obyek UAV. 2) deteksi koordinat operator UAV. 3) karusakan saka operator. countermeasures: 1) siji UAV stasiun kanggo kontrol klompok UAVs .2) UAV iki ora klebu ing zona deteksi lan dipatèni 3) iki bakal ngaktifake countermeasures lan nglindhungi operator. uga lan luwih
  7. 0
    Desember 2 2016
    Aku ora ngerti apa masalahe. Mburu bebek wis suwe dadi klasik. Lan bab utama ing iki bagian sekedhik, iku tega sing mung 50m. Militer ngembangake bisnis iki kanggo shrapnel lan jangkauan proyektil. Iku kabeh ... tetep mung kanggo ngatur produksi kartrid shrapnel kanggo bedhil kaliber cilik lan senapan mesin abot (https://nplus1.ru/news/2016/10/17/shrapnel).
    1. 0
      Desember 4 2016
      Ora kabeh gampang banget nalika nggawe "kartrid shrapnel". Intine yaiku proyektil bakal njeblug NEAR utawa ing ngarep obyek sing mabur. Lan kanggo iki, projectile kudu dilengkapi sekring khusus sing bakal ngidini sampeyan nyetel jarak kanggo ngrusak projectile iki, luwih-luwih, instalasi kudu ditindakake DINAMIS nalika ditembak. Lan iki dudu tugas sing ora pati penting. A projectile karo moderator wêdakakêna ora nyedhiyani akurasi detonasi cekap lan SIGNIFICANTLY complicates loro gun dhewe lan projectile. A arah sing luwih janjeni, projectile karo mikrokontroler sekring, nanging uga cukup larang kanggo eksekusi (yen ora ana produksi massal) lan complicates sistem artileri. Umumé, iki minangka tugas teknis lan produksi sing rada rumit, lan nganti pangembang serius ngatasi, ora bakal ana pangertèn.
      1. 0
        Desember 4 2016
        Ana akeh cara kanggo detonasi remot sing akurat banget tanpa nyetel wektu muatan kasebut diwiwiti ing tahap persiapan kanggo njupuk. Google, sampeyan bakal nemokake akeh sing menarik.
  8. 0
    Desember 4 2016
    Drone nglawan perang elektronik duwe kertu trump sing ora bisa dirusak kanthi nambah intelijen nganti tingkat OTONOMI FULL nalika nindakake tugas.
    Marang laser, iku bisa kanggo nggunakake lapisan pangilon termenung plus pangayoman kanggo kamera video nggunakake shutters kacepetan dhuwur utawa layar LCD-kacepetan dhuwur.
    Nanging nglawan senjata cilik konvensional, kaya sing dikandhakake, ora ana perlindungan. Ora ana resepsi marang kethokan. Aku janji sistem pertahanan jarak cedhak bakal fokus ing dhuwur-tliti lan cepet-fire bedhil utawa meriam utawa shotguns bebek lawas apik. Kabeh liya, kalebu laser, bisa gampang lan murah diblokir sanajan ing pesawat cilik.
    1. 0
      Juli 4 2017
      Coba gunakake senjata cilik kanggo nembak piranti sing mabur kanthi kacepetan 100 meter per detik ing dhuwur 3 nganti 5 meter, kanthi medan sing nutupi.
  9. 0
    Desember 4 2016
    Quote: Mantan komandan batalyon
    Lan aku ora setuju karo sampeyan. Marang laser, ana cara sing prasaja - lapisan reflektif. Proteksi kamera video nggunakake salah siji shutters utawa layar LCD. Lan perang elektronik bakal ilang relevansi sawise nambah intelijen UAV dadi Otonomi Lengkap.

    sawise nambah intelijen UAV kanggo OTONOMI FULL
    Piye, piye???
    UAV ora robot karo ROM, wis lan bakal duwe drive karo saluran kontrol digital utawa analog kanggo macem-macem drive karo kontrol saka posisi rudders, ailerons, ora ngetang mat dhewe. kompleks. Sampeyan ora ngerti topik kasebut, utawa sampeyan menehi informasi sing salah menyang "mitra". Aku ngarep-arep kanggo kaloro.
    Kanggo lapisan reflektif, apa sampeyan bakal nutupi optik UAV? Waca artikel maneh, ngerti inti saka efek nggunakake laser marang obyek, banjur fantasize. Sampeyan bisa uga mikir yen wong bodho lungguh ing biro desain lan Wilayah Moskow ...
    1. 0
      Juli 4 2017
      Ing mangsa ngarep, drone kamikaze bakal duwe pandhuan ing peta wilayah lan program pangenalan kanggo peralatan militer seluler kanggo nggawe keputusan independen babagan serangan kasebut. Lan kabeh iki bakal nyuda efektifitas sistem perang elektronik dadi nol.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"