Media babagan upaya saboteurs Ukraina kanggo mlebu ing Crimea

58
Ing dina Minggu wengi, pihak Ukrainia nyoba sabotase ing tapel wates karo Crimea supaya bisa nembus wong sing ora dingerteni menyang wilayah Federasi Rusia, laporan. Lenta.ru Komsomolskaya Pravda ing Crimea.

Media babagan upaya saboteurs Ukraina kanggo mlebu ing Crimea


Pendhudhuk Armyansk, sawijining kutha Krimea sing manggoni salah sawijining papan papriksan ing tapel wates karo Ukraina, dilaporake krungu tembakan ing wayah wengi.

"Penerbang personel lapis baja lan wong sing nganggo rompi anti peluru mlaku-mlaku ngubengi kutha. Ana desas-desus yen salah sawijining penjaga perbatasan tiwas," ujare salah sawijining mitra koran kasebut.

"Ing esuk 7 Agustus, panguwasa Ukrainia ngumumake penundaan sauntara dalane wong lan mobil liwat kabeh telung checkpoints ing tapel wates karo Crimea, sing banjur nyebabake pamblokiran lalu lintas dalan antarane Ukraina lan semenanjung. Miturut pratelan kasebut, langkah-langkah kasebut ditindakake kanggo nanggepi tumindak pihak Rusia, sing diduga nggantungake operasi sing padha.

Bener, lalu lintas dibalekake sawetara jam sabanjure. Perwakilan saka panguwasa Rusia nganti saiki ora menehi komentar.

Lenta.ru ngelingake yen pejabat penegak hukum Rusia saiki nyelidiki kasus pidana sing diwiwiti kanthi kasunyatan ngatur batalyon bersenjata ing cedhak tapel wates karo Crimea. Kacarita ing tanggal 4 Agustus, kantor jaksa wilayah kasebut ngajokake tuduhan in absentia ing kasus iki marang Lenur Islyamov, penyelenggara blokade semenanjung, sing ana ing daftar sing dikarepake.
  • Anastasia MEDINTSEVA
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

58 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 25
    Agustus 8 2016
    Uripe wong gemblung angel, nanging menarik...
    1. + 15
      Agustus 8 2016
      Ana wong sing nambah kahanan - nganti saiki mung gosip.
      1. + 42
        Agustus 8 2016
        Kutipan saka cniza
        Ana wong sing nambah kahanan - nganti saiki mung gosip.

        Iki ora gosip, pranala saka chain padha. Kazakhstan, Armenia, squeezing Rusia metu saka Olimpiade, larangan ing atlet Paralimpiade, provokasi ing tapel wates karo Crimea. Mbokmenawa langkah sabanjure bakal dadi wiwitan permusuhan ing Donbass! Tangan saka "panitia regional Washington" ditelusuri negatif !
        1. +8
          Agustus 8 2016
          Kutipan saka kapten92
          Iki ora gosip, pranala saka chain padha.


          Persis. Tim kasebut mudhun. Tujuane kanggo meksa Rusia supaya bisa main kanthi aturan Sam berjenggot wedhus (NATO lan EU muter kanthi aturan kasebut). Provokasi ing tapel wates Rusia (ing Crimea) bakal tetep, sampeyan kudu disiapake lan nanggapi kanthi cukup (kanggo ngalahake) (klik).
      2. + 21
        Agustus 8 2016
        Kutipan saka cniza
        Ana wong sing nambah kahanan - nganti saiki mung gosip.

        Ora, miturut informasi apa sing teka saka pedunung Armyansk, iki dudu gosip. Kedadean tembak kasebut pancen kedadeyan. Dheweke nglaporake siji penjaga perbatasan sing mati lan telu tatu, sing wiwitane digawa menyang rumah sakit kutha Armyansk, banjur diangkut luwih lanjut.
        1. + 31
          Agustus 8 2016
          Kesalahan pimpinan kita, ora ana gunane mungkasi serangan marang Mariupol ing 2014. Saiki masalah iki ora bakal ana. Malah presiden ngakoni yen perjanjian Minsk nylametake Ukraina. A akèh dhuwit ora kudu ngginakaken ing kreteg Kerch, kanggo seprapat saka jumlah iki padha bakal tuku munggah pejabat utama lan bakal nampa Novorossia, negara allied kanggo kita.
        2. +6
          Agustus 8 2016
          Iku tega iku mokal ing Israel: padha dijupuk - cipratan nanggepi.
          Dheweke ora bakal ngerti ing Eropa sampeyan ... sad
      3. +4
        Agustus 8 2016
        Aku bakal nambah manawa Internet seluler lan kabel dipateni ing sisih lor Crimea. Padha golek pendakian. Kasepen ing media nggegirisi, kepiye carane meneng kanthi sengaja.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +5
      Agustus 8 2016
      Lan batalyon iki ing wilayah Kherson bisa tekan MLRS saka Crimea? Ora, mung penasaran... nglirik
      1. 0
        Agustus 8 2016
        Kutipan saka: marlin1203
        ing tekan MLRS kita


        ing jangkoan mortir
    4. + 13
      Agustus 8 2016
      Ing perang karo klompok sabotase, ora pengawal tapel wates mati, nanging kepala unit khusus FSB ing Crimea ... wong apik, dheweké ngerti panguburan bakal dianakaké ing tanah kelairan ing Kursk.
    5. +2
      Agustus 8 2016
      Ana kedadean, nanging sakperangan alesan ana sethitik banget informasi, biasane padha unsubscribe saka blog. Siji bab tartamtu, kokhly wis ora mbalekake dicokot, lan kita mbokmenawa ora pengin nuduhake masalah keamanan ing tapel wates Crimea-Ukraina.
  2. + 23
    Agustus 8 2016
    soko ora artikel, nanging pun saka gosip lan konjektur, lan batalyon Tatar uga ditarik ing ...
    1. + 21
      Agustus 8 2016
      Kutipan saka luke
      ... dudu artikel nanging tembung saka gosip lan konjektur ...

      Aku setuju! Administrator VO ngarep-arep supaya para pamaca ing komentar bakal nambah artikel kasebut dhewe, supaya bisa ngomong, "nggawa menyang standar". Nyatane, acara kasebut ora kedadeyan biasa, nanging ing kabeh media - meneng. Kabeh iki aneh.
      1. +3
        Agustus 8 2016
        Kutipan saka Karasik
        Nyatane, acara kasebut ora kedadeyan biasa, nanging ing kabeh media - meneng.

        Dadi ana upaya terobosan? Mungkin ana apa-apa kanggo ngomong babagan? Nyuwun
        1. +6
          Agustus 8 2016
          Quote: Bayonet
          Dadi ana upaya terobosan? Mungkin ana apa-apa kanggo ngomong babagan?

          Gosip, gosip. Ora ana sing spesifik. Ing kasus apa wae, ana sing ana, lan siji pengawal tapel wates Rusia tiwas + telu tatu. Dadi ana sing arep diajak ngomong! Kajaba iku, ora kabeh teroris "dibuwang". Sawetara nyuwil liwat lan lagi kejiret. Muga-muga rincian liyane bakal metu dina iki.
        2. 0
          Agustus 9 2016
          Ana soko! Sadulur-sadulur sing aku kenal lagi lelungan saka Kyiv, dheweke nulis yen ana penembakan, padha lay ing lantai kanggo 2 jam ing checkpoint ing tapel wates Rusia, banjur padha supaya kabeh wong menyang Crimea. Upaya terobosan utawa provokasi, iku sing ora dingerteni!
    2. + 10
      Agustus 8 2016
      Kutipan saka luke
      soko ora artikel nanging pun saka gosip lan conjectures
    3. +4
      Agustus 8 2016
      kita duwe kabeh ing patroli, polisi lalu lintas nganggo armor lan pertahanan diri ana ing endi wae ... gosip, ya ..
    4. +4
      Agustus 8 2016
      Kutipan saka luke
      soko ora artikel, nanging pun saka gosip lan konjektur, lan batalyon Tatar uga ditarik ing ...

      Ing sembarang "guyonan" ana sawetara bebener.
      Sampeyan kudu ngakoni yen acara kasebut ora biasa, nanging bantahan resmi, paling ora ing tingkat penjaga tapel wates sing padha durung ana - kabeh ana ing tingkat gosip lan spekulasi, sanajan minangka praktik nuduhake, biasane ing kahanan kaya ngono. kasus sawetara wong ing seragam reassures populasi agitated sing informasi iki ora cocog karo kasunyatan. Justru jeda sing dawa iki sing nguwatirake.
      Mungkin sakdurunge, kanggo nggawe keputusan, dheweke nyoba netepake apa iku - "kegiatan mahasiswa amatir" utawa karya DRG, utawa mung tiron saka terobosan dening preman Islyam, kanggo sponsor. Yen sampeyan ngerteni, para sponsor ora bakal menehi panganan ing batalyon Tatar iki, mung butuh kipesh.
  3. + 41
    Agustus 8 2016
    Apa kepinginan gedhe sing kudu ngrusak Rusia, paling ora!
    1. +3
      Agustus 8 2016
      malah gagasan padha duwe ... Fly ing ointment, ing cask Pak sing.
      Akuisisi ekonomi sing bisa ditindakake:
      - beban tambahan ing Trans-Siberian Railway,
      - adol bahan bakar lan pelumas
      - dodolan pakan
      - dodolan amunisi
      keuntungan militer:
      - nggarap interaksi karo formasi militèr sing bisa dadi sekutu
      - interaksi karo sekutu sing bisa kanggo transfer bala menyang bagean Eropa Rusia
      Mergo iki ngguyu
  4. +4
    Agustus 8 2016
    Ayo padha break langsung menyang neraka, lan ora menyang Crimea.
  5. + 10
    Agustus 8 2016
    Pesen sing ora jelas. Uga tape iki, setengah kuning. Apa pancene ora ana kabar normal? Sapa sing bisa dipercaya, kaya Staff Umum kita? Utawa sampeyan wedi gupuh? Ing tengah mangsa preian? Kanggo naleni wong-wong sing nembus, lan takon-takon, kanthi predileksi ... lan yen ana personil militer Angkatan Bersenjata Ukraina, wara-wara Maidaniya ... ya, sapa sing ora nyatakake, ora ana gunane. . Nganti junta "dibuwang", ora bakal ana rasa. Ukrosmi, njupuk kauntungan saka lack lengkap alternatif ing presentation saka informasi, ngobong metu otak saka populasi resik saka napalm.
  6. +4
    Agustus 8 2016
    ana desas-desus sing padha nyekel wong deserter karo gegaman
  7. +4
    Agustus 8 2016
    Artikel gosip. Media nyatakake yen tapel wates diblokir saka sisih Ukraina. mobil nyoba kanggo break liwat tanpa antrian, pengawal wewatesan Ukraina murub ing.
  8. +4
    Agustus 8 2016
    Amerika wis pemilihan rauh, kita urgently kudu nindakake soko kanggo forelocks ing tapel wates Rusia, lan sing song lawas bab donya kabèh karo kita.
    1. + 15
      Agustus 8 2016
      Kutipan saka dzzen
      Amerika wis pemilihan rauh, kita urgently kudu nindakake soko kanggo forelocks ing tapel wates Rusia, lan sing song lawas bab donya kabèh karo kita.

      Elingo 08.08.2008/XNUMX/XNUMX!!! Sajrone Olimpiade ing China, wong Georgia nyerang Ossetia Kidul kanthi watu es. Pukulan pisanan ditampa dening para pejuang batalyon penjaga perdamaian Rusia. Memori langgeng kanggo wong-wong sing tetep ana ing salawas-lawase!
      Kita kudu nyana bab sing padha ing Donbass. Perang iku ono gunane kanggo "arep menyang circulation" ember, ono gunane ing kampanye Pemilu Clinton marang Trump, ono gunane kanggo kabeh "Russophobic Eropah", utamané sak Olimpiade.
  9. +2
    Agustus 8 2016
    Wingi aku maca "berita" iki ing kaset, aku uga mikir kenapa dheweke mung nglaporake?
  10. +9
    Agustus 8 2016
    Ya ara karo dheweke. Ana wong sing dilatih khusus kanggo ngatasi masalah kasebut. Sapa sing kudu diukum, sing kudu dicekel. Ayo padha nindakake pakaryan kanthi tentrem. Ingkang utama yaiku supaya ora bisa dicegah supaya ora nanggapi kanthi cepet, efisien lan ora bisa ditindakake.
  11. +1
    Agustus 8 2016
    Sadawane dalan, babagan terobosan saka Ukraina - omong kosong. Nanging ora ana kumelun tanpa geni. Dadi ana sawetara gerakan ing kana. Ana akeh Crimeans ing situs. Nuduhake info, gosip...
    1. 0
      Agustus 8 2016
      Nuduhake info, gosip...


      Gosip bisa diwaca. Komentar saka FSB utawa Kementerian Dalam Negeri kanggo Crimea bakal luwih menarik.
  12. +8
    Agustus 8 2016
    Babagan upaya kanggo "break liwat" sawetara saboteurs - mung omong kosong. Cukup kanggo ndeleng peta Crimea kanggo ndeleng manawa saboteurs bisa mlebu ing Crimea kanthi prau karet biasa kanthi motor - kanggo iki cukup kanggo ngatasi akeh muara Lake Sivash, garis pantai banget rusak. ana akeh panggonan ngendi sampeyan bisa nyoba ing guise saka nelayan ilang - apik nomer ageng panggonan ngendi jembaré muara ora ngluwihi 2 km. Apa gunane mbobol karo gelut, kanthi gaya lampus, yen sampeyan bisa munggah ing wayah wengi nganggo dayung? Banyu ing muara iku anteng, ora ana alangan babar pisan, kabeh iku gumantung saka kewaspadaan panguwasaning pesisir. Uga, Armyansk, kanggo sijine iku mildly, ora dumunung ing tapel wates, nanging 8 km adoh. saka dheweke. Minangka adoh minangka siji bisa ngadili saka informasi fragmentary saka macem-macem media lan kiriman ing jurnal urip, sawetara klompok dijupuk personel saka papriksan tapel wates ing Armyansk lan ilang, mbokmenawa scumbags utawa lemah sadurunge nilar saka Ukraina ... padha nyoba kanggo nyegat iku.
    1. +1
      Agustus 8 2016
      Nanging ing iki lan mrico, kok meneng? - Mesthi kaya ing pawai. Dadi ana rencana kaya ngono - Apa kedadeyan kasebut? - Apa sampeyan nggunakake prau nganggo motor? - Ora, banjur kabeh cocog. ngrancang. Pasti...
  13. 0
    Agustus 8 2016
    Padha wiwiti shove stings alon, padha aran metu kanggo ndeleng kanker. Siji kudu mikir sing iki dudu toko pribadi seshnl. Ana wong ngandika-Fas!
  14. 0
    Agustus 8 2016
    ora komentar.
  15. +4
    Agustus 8 2016
    Bisa uga ana provokasi. Nah, apa - Crimea saiki dadi Rusia, mungkin saiki dheweke bakal mangsuli karo pasukan, yen ora, kita kabeh ngenteni tentara Rusia, nanging isih ora ana. Iku ora muspra I.V. Stalin ngelingake babagan provokasi ing taun 41. Mutusake kanggo mbaleni? Ya, dudu pasukan kasebut, dudu provokator kasebut. Pramila ing media mainstream punika meneng.
  16. 0
    Agustus 8 2016
    Iku jenis ora jelas, kaya, wong wadon ngandika ...
  17. +4
    Agustus 8 2016
    Aku mikir saiki bakal ana penguatan kabeh langkah sing bisa ditindakake ing tapel wates. Apa sing mentas kedadeyan antarane Crimea lan Ukraina ing tapel wates iku kekacoan lengkap. Yaiku, gerakan bebas. Kanthi kedok turis, sapa wae bisa mlebu. Gerakan Tatar Krimea antarane Krimea lan Ukraina gratis banget. Ancaman paling gedhe saiki yaiku pariwisata. Digandhengake karo kasunyatan manawa kedadeyan sing ora stabil bisa kedadeyan. Lan muga-muga kedadeyan kasebut pancen kedadeyan sing ora bakal nyebabake akibat sing adoh. Titik penting liyane. Kabeh hubungan wis dilestarekake antarane elit politik lan ekonomi Krimea lan Ukraina. Ing September, aku yakin, mung shoals awis bakal ditarik saka Crimea menyang Ukraina. Amarga akeh Ukrainians ing Crimea duwe bisnis, asring bisnis hotel ilegal. Lan aliran awis iki bakal pindhah menyang Ukraina, kita kudu cepet mulihake tapel wates antarane Crimea lan Ukraina!
  18. +1
    Agustus 8 2016
    Kacarita ing tanggal 4 Agustus, kantor jaksa wilayah kasebut ngajokake tuduhan in absentia ing kasus iki marang Lenur Islyamov, penyelenggara blokade semenanjung, sing ana ing daftar sing dikarepake.

    Ing kolom "panggonan panggonan" alamat kasebut dituduhake: Moscow, Academician Korolev street, house 4. Kajaba iku, tanggal registrasi yaiku 27 Juni 2000.
  19. 0
    Agustus 8 2016
    opo Aku mikir kita kudu ngenteni rincian babagan terobosan-sabotase iki. nglirik
  20. +4
    Agustus 8 2016
    "Ing kabeh lawang menyang Simferopol, mobil digoleki. Ing Pass, uga, padha scurry. Cedhak Mariupol lan ing sisih kidul Donbass, gerakan peralatan lan bledosan keprungu. Mariupol, Berdyansk, Novoazovsk ana masalah," tulis salah sawijining saksi mata.
    anice-v-krymu.html
    Apa ana sing nemu sing aneh ing paseksi "saksi mata" iki? ngguyu Apa sing apik tenan "obviousness", Mariupol weruh saka cedhak Simferopol .. Eva, apa eyewitness amba-paningalan wis musna dina iki.
    1. +2
      Agustus 8 2016
      Inggih, ing Simferopol lan tlatah sakubengé, ana patroli dikiataken saka wong lanang ing waja bebarengan karo militer lan ing prapatan tengen Crimea uga. Aku weruh dhewe, aku manggon ing simfoni - nanging ing umum ana informasi nul. Aku teka kene kanggo situs kita, Aku panginten paling padha nulis soko tartamtu kene.
    2. 0
      Agustus 9 2016
      Ya, iku wektu dhuwur kanggo mriksa mobil karo nomer Ukrainia (lan ora swindle) kasebut kanthi teliti, ing kabeh kiriman, lan ora ing wektu aggravation saka kahanan utawa nalika nabrak penting teka lan "tamu" beda. Umumé, kabeh wektu! Gampang banget kanggo ngidini kabeh wong mlebu. Lan ana wong sing ora mbuwang paspor Ukrainia. lan nampa Rusian, lan padha nuduhake dhewe ing saben tapel wates, lan gendéra ing frontal diganti!
  21. -2
    Agustus 8 2016
    "... dheweke ngajokake tuduhan in absentia ing kasus iki marang Lenur Islyamov, penyelenggara blokade semenanjung, sing ana ing dhaptar sing dikarepake ..."
    Enlighten kula, Mungkin aku salah bab soko, nanging apa neraka, kang "ing dhaftar wanted, mesthine ???", kok ora meksa panguwasa Ukrainia kanggo extradite wong, amarga bakal terus ngrusak kita ing Crimean. Jeksa Agung bisa ngetokake, nganti spoil iku supaya Gusti Allah ngalang-alangi ... Sawise kabeh, ana kaping nalika layanan khusus kita bisa njaluk lan ngukum ALL mungsuh ing hubungan kanggo USSR, pancen saben wong, ing paling dikenal ... Apa kita nunggu? Provokasi liyane ing tapel wates karo Crimea? Kanggo nyenengake Negara???
    1. 0
      Agustus 10 2016
      Aku ora ngerti soko backing trek sing kita ngapura kabeh mungsuh lan eseman ing everyone?
    2. Komentar wis dibusak.
  22. 0
    Agustus 8 2016
    Sampeyan perlu kanggo menehi jawaban angel kanggo provokator.
  23. +4
    Agustus 8 2016
    Sajrone kampanye Chechen 1-2 ing lawang Krasnodar lan Rostov-on-Don, ana checkpoints karo ula, hedgehogs lan operator personel wojo, lan ora ana sing nyoba kanggo break liwat, amarga padha karo paukuman pati. Ing kene, ana sawetara jinis istirahat saka pos PPS tanpa dhukungan daya ing arah strategis - omong kosong.
    1. +3
      Agustus 8 2016
      Ora mung ing Krasnodar lan Rostov, ing kutha-kutha Distrik Federal Kidul, utamané ing Wilayah Krasnodar. Benteng-benteng blok isih ngadeg.
  24. +1
    Agustus 8 2016
    Padha nyoba kanggo provoke Rusia, nanging tradisional, kaklyatsky biasa-biasa wae.
  25. +2
    Agustus 8 2016
    Nalika ora ana informasi sing dikonfirmasi, ora ana sing bisa nggawa badai salju ing udhara.
  26. 0
    Agustus 8 2016
    endi fakta, link, lan liya-liyane saka kategori siji mbah kakung
  27. +1
    Agustus 8 2016
    Wingi aku ngobrol karo warga Simferopol. Kabeh katon kaya operasi kanggo nemokake lan mblokir penjahat (kriminal?).
    1. 0
      Agustus 8 2016
      ireng (1) RU Dina iki, 10:22 New
      Wingi aku ngobrol karo warga Simferopol. Kabeh katon kaya operasi kanggo nemokake lan mblokir penjahat (kriminal?).

      Aku uga karo sederek. Ana kabeh ing kontrol. Wong ayem.
  28. 0
    Agustus 8 2016
    Luwih saka dina wis liwati lan informasi bener - "nol" kajaba penguatan rezim ing nyebrang, nyebrang wingi ing Kerch ing umum kanggo setengah dina ana antrian kanggo Port of Crimea, iku diwiwiti saka railway. nyabrang ing Kapkany, saka kutha menyang Zhukovka ing minibus kaping 18 nyopir 2 jam, mobil-mobil kasebut dipalu kabeh, lan polisi lalu lintas mung ngangkat tangane - nanging tanpa teken .....
  29. +3
    Agustus 8 2016
    Iku ciri yen sedulur kita, uga minangka "kanca lan mitra", ngatur kabeh provokasi nalika Olimpiade. Ora ana informasi saka panguwasa kompeten Rusia. Kabeh iki aneh. Wong tuwaku ngandhani yen kahanan kaya sadurunge perang. Saben uwong dikandhani yen ora perlu provokasi, malah ana laporan TASS khusus babagan perkara iki. Lan yen dheweke dhewe ora nyiapake ing wektu kasebut, dheweke banjur nerangake babagan iki, aku yakin yen pelajaran kasebut kanggo masa depan. Kabeh pirembagan babagan kasunyatan sing ora ana sing bakal nyerang tenaga nuklir iku omong kosong. Yen sampeyan nyerang sethithik, ing kelompok sing kapisah, mula ora ana sing bakal nggunakake senjata nuklir amarga iki - lan musim liburan bakal diganggu.
  30. +2
    Agustus 8 2016
    upaya kanggo nindakake sabotase ing tapel wates karo Crimea kanggo nembus wong sing ora dingerteni menyang wilayah Federasi Rusia,

    Coba teka menyang kita, sundel! Numpes ing panggonan minangka teroris. Ora ana rembugan karo wong-wong mau. Geni mung kanggo mateni! duka
  31. +1
    Agustus 8 2016
    Aku mikir yen transfer pasukan akeh karo peralatan lan "maneuvers" ing Crimea ora sengaja. Jebul kahanane pancen serius. Lan wengi shooting - lonceng pisanan. Aku ora pengin, nanging aku kudu ...
  32. 0
    Agustus 8 2016
    Lha, kapan keributan tikus iki bakal mandheg, apa sing diupayakake? Mbok menawa iki isih iri, ireng, angkara murka lan impotensi.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"