Busur lan panah saka Gorgippia kuna

23
Lan kedaden sing sawetara wektu kepungkur aku lunga ing vacation lan nglampahi rong minggu kabèh ing pesisir Segara Ireng, ing panggonan kang ana mung cukup wong kanggo enliven lanskap, nanging ora luwih. Menapa malih ... isih ana panggonan kasebut ing pesisir Segara Ireng Kaukasus, sanajan secara harfiah 20 kilometer saka panggonan iki, ing Anapa sing padha, ana akeh wong sing ... "uga, mung medeni." Kene, Nanging, prakara rasa, lan wong, mbok menawa, malah seneng iki akeh nengsemake ing pantai lan terus-terusan lepen wong ing lurung-lurung. Nanging, mesthine, aku ora bisa ngindhari kutha iki, amarga aku wis "ngetutake" pangembangan kutha resort iki wiwit taun 1969, nalika ing ruang makan ing sangisore tenda ing tengah kutha sampeyan isih bisa nemokake ... karo caviar ireng, lan ing kabeh barel riesling ngadeg ing sudhut: mung riesling 6 kopecks kaca, chilled - 10! Dadi, mlaku-mlaku ing tengah kutha, sanajan aku nemokake ana bolongan aneh sing dilapisi watu liar, lan kabeh iki ditutupi pager sing dhuwur. Nanging kanggo bocah umur 14 taun, pager apa sing dadi alangan? Mula aku banjur cepet lan trampil nyabrang, suwe-suwe lan kanthi kaget mriksa reruntuhan kutha kuna sing mbukak kanggo aku, lan malah mlaku ing dalan-dalan.



Crita babagan busur lan panah Gorgippia kuna bakal adhedhasar foto, amarga luwih becik ndeleng sapisan tinimbang maca satus kaping. Ing museum arkeologi Anapa dipamerake nomer akeh nisan. Lan ing kabeh mau kita ndeleng plot sing meh padha - wong nganggo sandhangan Yunani (prasasti sing digawe ing wong-wong mau nyatakake yen wong Yunani), nanging kanthi busur lan panah ing gore, mesthine saka jinis Scythian.

Wis pirang-pirang taun kepungkur, nanging saben-saben aku ngunjungi Anapa, sanajan aku liwat, aku mesthi lunga menyang penggalian iki lan ... Aku weruh yen saben taun katon ora luwih tuwa, nanging luwih enom, yaiku, wektu lumaku ing arah ngelawan ana. Bangunan museum uga saya akeh, lan jumlah sing ditemokake saya tambah akeh. Inggih, wektu iki aku uga ora diapusi - museum ketemu kula karo desain modern saka eksposisi, ora Samsaya Awon saka luar negeri, nanging Sisa omah kutha, kaya sadurunge, pleased kula karo katon apik lan ... , sing tetep ora owah saka dina sing adoh.


Lan iki sing katon ing pantai kutha Anapa saiki. Sapa sing peduli, nanging aku pribadi ora seneng karo wong sing akeh banget. Kajaba iku, ora kabeh warga kasebut bisa pulih ing lemari garing ...

Inggih, kita bisa ngomong sing ing gati kanggo monumen budaya kuna, kita cukup begja, amarga ana akèh kutha kuna - koloni Yunani ing tlatah Federasi Rusia. Akeh temuan sing menarik. Lan ora nggumunake, amarga Gorgippia padha ana kanggo bab sepuluh abad. Sadurunge Gorgippia, wong-wong uga manggon ing kene (panggonan kasebut wis trep banget), kalebu suku Sind, mula papan kasebut diarani pelabuhan Sind.


Sumur kasebut ana ing pirang-pirang omah Gorgippia kuno.


Lan iki carane penggalian dhewe katon, lan iku tega sing padha, ing umum, cilik ing ukuran.

Yunani teka mengko, dibangun ora siji, nanging akeh kutha - kutha-negara padha karo sing padha ninggalake ing tanah kelairan, nanging mengko, yaiku ing abad kaping XNUMX. SM, digabung dadi siji negara - Kratoning Bosporus. Ya, pelabuhan Sind diganti jeneng kanggo ngurmati sadulure raja Gorgipp, sing diangkat dadi gubernur ing kene. Kutha dadi sukses sing malah duwe hak kanggo mint dhuwit recehan dhewe - drakma salaka, lan iku perlu kanggo duwe ora mung salaka, nanging uga income sing cocog.

Kanggo penyesalan sing gedhe, kabeh sing isih ana ing Gorgippia saiki manggoni area sing ambane mung kira-kira rong hektar, ing ngendi sisa-sisa pondasi bangunan kuno wiwit abad kaping XNUMX-XNUMX digali. AD, trotoar sing mlaku ing antarane, sumur, pabrik anggur, sisa-sisa benteng, uga kolom, sarcophagi lan akeh nisan sing digawe saka marmer. Umume kutha iki didhelikake ing dhasar Anapa modern, lan kanggo nggayuh, sampeyan kudu nyuwek menyang lemah, sing mesthi ora mungkin.


A Piece saka tembok karo prasasti.


Lan iki terjemahan dheweke.

Dadi arkeolog kudu puas karo penggalian ing situs laying bangunan multi-storey lan laying komunikasi, lan, paling kamungkinan, temonan paling menarik isih ing lemah (iki maneh bab palsu massa artefak kuna) lan ora kamungkinan. kanggo tau ditambang.

Busur lan panah saka Gorgippia kuna

Ing kamar utama museum: kabeh modern banget lan visual.

Nanging, miturut sapa wae, Gorgippia, kaya kutha-kutha Yunani liyane, ora gedhe banget - diyakini wilayahe ora ngluwihi 38 hektar (0,38 kmXNUMX), lan dalan utama mung ambane wolung meter. Dheweke mlaku podo karo menyang pesisir lan nyedhaki gapura kutha, lan wis luwih iku dalan biasa trampled rereget. Nanging ing kutha, dalan-dalan wis diaspal. Kaping pisanan padha diaspal karo cobblestones lan pecahan saka tembikar pecah, lan banjur ing abad I-III. Masehi, trotoar kasebut ditata kanthi watu-watu datar sing gedhe banget sing dilebokake ing lapisan lempung lan reruntuhan. Lan lapisan iki dadi awet banget, sanajan truk mbucal sing nggawa bumi saka penggalian ing sadawane ora nyebabake gawe piala!


Inggih, mung kasur. Padha lay ing lan ... mangan!

Mesthine, miturut standar kita, wong ing kutha iki urip kanthi primitif. Nanging ... padha ora isin adoh saka fasilitas, sanajan padha urip cukup prasaja, lan malah ngerti. Omah-omah para bangsawan ing tengah kutha kurang, ora luwih saka rong lantai, lan biasane ana telung utawa papat kamar. Ing wektu sing padha, lantai siji dikuwasani dening toko lan bengkel, lan ruang tamu ana ing ndhuwur. Nanging saben omah duwe ruang paling ngisor sing nyengsemaken, ing ngendi amphoras karo anggur, gandum lan lenga zaitun disimpen.


Laginos abad kaping XNUMX Masehi

Kutha iki nduweni saluran pembuangan banyu lan badai, ditemokake nalika penggalian, lan kalebu kanal-kanal sing mlaku ing sadawane dalan lan sumur-sumur, ing ngendi banyu diresiki saka lebu lan mung banjur digabung menyang segara. Dheweke uga nemokake ing kene kandhang iwak ing ngendi iwak urip disimpen, kamar kanthi platform pencet ing ngendi anggur digawe, lan ing kono - wadhah kira-kira 6 ton; kiln kanggo ngobong produk keramik; lan malah ngambah produksi metalurgi.


Omah khas warga Gorgippia. Dipanasake dening braziers karo arang (padha ditemokake), tangga kayu menyang ruang paling ngisor, lan wadhah lempung kanggo pasokan uga disimpen ing kana.

Maneh, sajrone konstruksi ing taun 70-an ing abad pungkasan, ana monumen unik budaya kuno ditemokake ing Anapa - makam sing dicet sing disebut "Crypt of Hercules." Dumunung ing lemah watu sak meter saka lumahing bumi, tembok lan langit-langit digawe saka blok watu. Bener, makam kasebut dirampok, nanging lukisan tembok unik sing disimpen ing kono, nggambarake kabeh 12 tenaga kerja Hercules lan sarcophagi, sing ora bisa digawa dening maling kuno. Nanging, malah maling omniscient banjur ora njaluk menyang kabeh kuburan. Sawise kabeh, ing jejere "Crypt of Hercules" para arkeolog nemokake kuburan liyane kanthi rong sarcophagi, sing tetep ora dirampok. Wong lanang dikubur ing sarcophagi pisanan, lan bocah wadon loro dikubur ing kaloro. Kajaba iku, perhiasan emas lan barang-barang panguburan hiasan liyane sing ditemokake ing sarcophagi kasebut nyatakake status sosial sing dhuwur.


A Piece saka lukisan saka "Crypt of Hercules". Pay manungsa waé menyang gambar karakteristik busur ing peralatan.

Ing Gorgippia, akeh fibulae ditemokake - bros sing nyepetake jubah warga kutha. Sing nggumunake, saka 120 bros sing ditemokake saka jaman Romawi, lima kalebu conto Romawi provinsi, siji enamel saka Gaul, sisa produksi lokal. Tegese, hubungan dagang wektu iku raket banget. Sawise kabeh, ing ngendi Gaul, lan ing ngendi Gorgippia. Dering Signet uga menarik banget. Analisis spektral ditetepake yen dheweke digawa menyang Bosporus lan Gorgippia saka ... Mesir, nanging digunakake minangka pratandha pribadi, dokumen sing ditulis ing papirus lan parchment disegel kanthi kesan cincin kasebut.


Punika - bros kuna, dering, gesper, gelang. Wong-wong ing wektu iku seneng dekorasi dhewe. Ing iki padha ora diganti.

Ing pati kutha sajarah bukti wis ora slamet. Kaping pisanan, ing abad II. AD ambruk ing pamaréntahan Roma, lan banjur kutha mati ing geni sakwise 238. Kaping pisanan, wong Goth teka ing kene, banjur wong Hun, mula ora ana kesempatan kanggo warga sipil manggon ing papan kasebut!


Akinaki lan pipi-potongan ditemokake sing menehi kesaksian yen pedunung kutha kudu perang banget. Kajaba iku, kanggo perang ora ing infantri, nanging ing kavaleri.


Akinak lan sabuk logam.


Lan ing kene kabeh arsenal, lan ing ukuran sing padha.

Nanging, kudu dingerteni manawa kita ngerti luwih akeh babagan Gorgippia tinimbang babagan kutha-kutha kuno, utamane, amarga sejarawan Pausanias ing "Deskripsi Hellas" ing buku kaping 11 diterangake kanthi rinci lan, sing paling penting, iki katrangane sing ana hubungane karo abad II. AD, wis teka ing jaman kita. Ing kono, Pausanias nulis manawa kutha iki bakal menehi kesan marang wong-wong Yunani sing teka saka Mesir (Kenapa saka Mesir? Ya, amarga aliran utama gandum teka saka kono nalika iku, yaiku lumbung Roma.).


Nanging, ora mung perang, nanging uga dagang. Kene, contone, hydria - prau keramik kanggo banyu, paling kamungkinan, digawe ing Attica ing abad kaping XNUMX SM. BC.

Dheweke nglaporake manawa dalan utama kutha kasebut saka kulon tekan wetan lan ngliwati segara, saka gapura kutha kulon nganti agora. Dalan kasebut, miturut panemune, jembar, paling sethithik 18 asta (siji asta - 40-50 cm), lan kabeh ditutupi papan watu gedhe, nganti telung asta, lan uga anyar. Padha lay ing lapisan nglukis saka sprei lan tamping (kabeh minangka penggalian nuduhake!), Lan ing sawetara panggonan trotoar lawas katon ing ngisor. Ing ngisor slab trotoar anyar ana saluran sing disambungake menyang sumur got ... Yaiku, dheweke uga ora nemokake iki, lan kabeh wong nemokake!

Ing sisih lor dalan utama, uga ing pesisir, siji liyane ambane 8-9 asta. Lan loro-lorone lurung-lurung iki disimpangake dening dalan-dalan persimpangan sing ambane 10-16 asta, saengga kutha kasebut dibagi dadi kothak biasa, saben sisih 100 asta. Tembok omah sing madhep dalan paling sethithik 20 asta. Payon-payon gêndhing. Ing wektu sing padha, Pausanias nambahake manawa bagean saka kothak kasebut kanthi jelas digawa saka Sinope, yaiku, saka koloni Yunani ing pesisir Segara Ireng ing Turki modern).


Kita ndeleng amben lan adegan pesta sing padha ing prasasti panguburan.

Ing plataran saben omah ana sumur utawa sumur sing diplester kanggo ngumpulake banyu udan sing mili saka payon omah. Ing omah kasebut ana rong ruangan gedhe (!) kanthi tangga watu (lan ya, rong ruangan kasebut paling apik disimpen).

Saluran got metu saka plataran, digawe kanthi rapi saka papan watu sing diproses kanthi talang. Ing plataran wis diaspal karo slabs watu utawa pebbles segara, nalika ing kamar padha earthen karo lapisan lempung, lan tembok wis plestered lan biasane dicet, kang ngandika saka rasa seni saka Gorgippians wektu.

"... Omah-omah sing dibangun dening wong Romawi dibedakake kanthi ukuran gedhe lan tembok sing kandel, lan, minangka aturan, ngemot bathi. Salah sawijining bangunan barak Romawi dumunung ing tengah kutha, liyane ing gapura wétan ... "

“... Nalika aku manggon ing Gorgippia, aku weruh pembangunan candhi anyar. Teater iki uga dibangun maneh, saiki wis disetel kanggo raos prasaja saka Romawi, kang tegese iku kudu cocog kanggo nindakake gelut gladiator. Ing lawang mlebu agora, gedung pengadilan lan gimnasium mbukak. Saka patung-patung kasebut, perhatianku ditarik dening patung Athena sing gedhe banget, patron Hercules. Nalika padha nerangake marang aku, iki minangka karya Hypatodor, digawe dening dheweke kanggo Olimpiade kaping 102 lan tuku saka Megalopians dening Mithridates utamane kanggo kutha tapel watese Gorgipiia ... "
"... Aku uga weruh prasasti ing kono, ing ngendi 300 taun wis diukir jeneng para nom-noman sing menang lomba lari taunan sing didedikasikan kanggo dewa sing dikasihi lan pelindung Gorgippians - Hermes ..."


Punika - prasasti iki! Ya, mung njaluk prangko, dhuwit recehan, kertu pos ... lambang "Game Hermes" anyar, sing diatur kanthi ruang lingkup lan keramahan Rusia! Lan kanggo saben pemenang, saliyane medali, uga salinan prau saka Gorgippia sing diisi madu lokal lan tong kayu karo kvass! Iku wektu kanggo dheweke push Coca-Cola ...

Mangkene carane! Pranyata kompetisi olahraga kuno, sing meh padha karo Olimpiade, dianakake ing tanah Federasi Rusia modern paling ora 300 taun, lan ... kenapa ora diuripake maneh? Nanging, museum ngandhani yen game kasebut wis dianakake ing Anapa, lan para atlit saka Yunani lan Siprus teka. Saiki kita mung bisa ngomong babagan kasunyatan sing inisiatif iki ora klelep menyang lalen, lan kompetisi iki bakal gain kekuatan lan popularitas saka taun kanggo taun. Inggih, amarga padha darmabakti kanggo dewa Hermes, patron perdagangan, banjur padha kudu diwenehi ing patronage saka perusahaan dagang, lan ... iku uga apik kanggo nggawe dhuwit ing iklan! Kabeh, sampeyan ngerti, gumantung ing dhuwit, amarga kanggo entuk, sampeyan kudu nandur modal dhisik kanthi cerdas, lan, mesthine, PR sing bener - uga, kepiye bisa tanpa ?!


Wigati banget yen, miturut gambar ing nisan, busur pendhudhuk Gorgippia ukurane cilik lan tansah dipakai ing sisih kiwa.


Salah sawijining piring kasebut nggambarake pemanah sing dipasang ing sisih ndhuwur lan jaran ing sisih ngisor. Ketoke, breeding jaran minangka cabang penting saka ekonomi Gorgippians kuna, lan carane bisa digunakake. Sawise kabeh, padha manggon diubengi dening nomaden.

Lan sawise kabeh, ora prajurit sing digambarake ing kabeh steles. Dheweke ora nganggo waja, nanging kabeh duwe busur. Temenan, gandhewo kanggo pedunung kutha kaya pistol modern. Sawise ditunggangi jaran, kepiye yen ora ana gandhewo? Malah yen sampeyan mung lunga menyang omah negara!

Ing kesimpulan, aku ora bisa ngomong yen sadurunge, nalika aku teka ing Anapa, aku tansah lunga menyang sing diarani High Coast lan ndeleng segara saka jurang. Sawise kabeh, tebing iki ana, lan nalika ana ing segara ing ngarepe sampeyan bisa ndeleng kapal-kapal Yunani sing berlayar menyang pelabuhan Gorgippia, urip ana ing kene, sanajan ana "banget dhewe", lan ing ngendi iku " mesin wektu" kanggo ndeleng kabeh kanthi mripatmu dhewe?


Nempelake senar menyang busur. Yen dideleng saka gambar, busur Gorgippians ukurane cilik, tegese busur kompleks, padha karo busur Scythians. Lan mulane, dheweke ngerti carane nggawe dhewe, utawa wong Scythians ngedol dheweke.


Anak panah sing ditemokake nalika penggalian kabeh padha banget lan ... cilik banget. Kira-kira ukurane peluru 5,45mm. Padha socketed, digawe saka tembaga (casting), lan duwe telung rusuk sharpened karo titik mbalikke, supaya iku mokal kanggo narik metu tip kuwi. Dideleng saka ukurane, shafte lancip lan ora abot, paling kamungkinan digawe saka alang-alang. Ing jarak sing cedhak, iku pancen elek lan, luwih-luwih, ora abot. gaman!
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

23 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    Agustus 10 2016
    Materi sing menarik, goon apa sing sampeyan sijine minus?
    1. 0
      Agustus 10 2016
      Iku kabeh pribadi! Dadi sawetara warga lokal nglawan Shpakovsky, agen kapitalisme donya lan Departemen Luar Negeri lan pemakan hibah sing kondhang. Oalah, ... Nanging mung asu-asu sing bark, lan kafilah terus!

      Kaya sing dakkira-kira. Kabeh iku dadi, menehi kritik dening 2 liyane minuses!
    2. +3
      Agustus 10 2016
      Quote: kucing apik
      Materi sing menarik, goon apa sing sampeyan sijine minus?

      Artikel punika plus, siji bisa sijine liyane. Aku uga ora ngerti kok minus.
      1. +3
        Agustus 10 2016
        Quote: Wend
        Ketoke, breeding jaran minangka cabang penting saka ekonomi Gorgippians kuna,


        Horus Hippias. "Hippos" - jaran. Dadi jeneng kutha ora bisa diwenehi jeneng raja, nanging kanthi "profesi", utawa "profesi" kutha dhewe - "Peternak Kuda" utawa "Peternakan Kuda".
  2. +4
    Agustus 10 2016
    Vyacheslav, ngunjungi desa Sennoy lan penggalian Phanagoria, aku njamin sampeyan menarik banget .. Thanks kanggo artikel lan foto .. Iku meh jejere Anapa ..
    1. +3
      Agustus 10 2016
      Aku wis ana, lan ora cukup cedhak Anapa, nanging luwih cedhak karo desa Tamanskaya. Nanging jujur, aku ora kesengsem banget. Umumé, aku nyopir kabeh (uga, meh kabeh) kutha-kutha kuno ing wilayah Segara Ireng lan Hermonassa, lan Kepa, lan Phanagoria, lan Gorgippia. Museum sing apik banget ing Germonasse. Nanging ... ora dadi apik banget karo gambar.. Aku ngaco kamera lan ... ora kabeh sing dikarepake dadi. Lan dheweke ora mlebu ing gudang, ora ana direktur.
  3. +4
    Agustus 10 2016
    Artikel sing apik banget lan menarik. Sampeyan kudu ngunjungi museum yen bisa.
  4. +3
    Agustus 10 2016
    Kanggo manggon karo asu ajag - lolong kaya asu ajag. Kanggo urip bebarengan karo Scythians - carane bisa tanpa gandhewo lan tanpa jaran? Ora ono. Nanging elinga: jaran ing relief katon cilik. Ketoke jenis lokal, wong Scythians duwe jaran sing luwih gedhe.
    1. +2
      Agustus 10 2016
      Kutipan saka Riv
      Ketoke jenis lokal, wong Scythians duwe jaran sing luwih gedhe.

      Nanging, mung konfirmasi pendapat yen wong Scythians ora duwe jaran gedhe (jaran gedhe wis Sarmatians, padha dikembangke lan digawa karo jenis anyar).
      1. 0
        Agustus 10 2016
        Ora ing alis, nanging ing mripat.
  5. +3
    Agustus 10 2016
    Alexandria saka Mesir, aku mikir. kutha kapindho ing kekaisaran. Dadi pusat peradaban sing cukup.
    1. 0
      Agustus 10 2016
      Kutipan saka baudolino
      Alexandria saka Mesir, aku mikir. kutha kapindho ing kekaisaran. Dadi pusat peradaban sing cukup.

      Lan ing babagan perdagangan lan potensial ilmiah ing periode sejarah tartamtu, bisa uga ngaku posisi sing sepisanan. Kathah kados New York modern.
  6. +3
    Agustus 10 2016
    Inggih, apa bisa ngomong kajaba carane congratulate Vyacheslav Olegovich ing masterpiece liyane? Apik, ayu, kabeh. Kaya-kaya aku wis ana dhewe.

    Miturut cara, aku ora weruh apa-apa aneh ing kasunyatan sing Scythian "gorites" (kasus kanggo busur lan panah) lan Scythian panah digunakake ing Gorgippia - iku kamungkinan sing migran Scythian nggawe proporsi sing signifikan saka populasi (uga. , ana uga suku tetangga).

    Lan ing ngarsane "akinak" mung ngandika sing disarèkaké saka Scythians utawa manut tradhisi Scythian, lan ora ing kabeh layanan ing kavaleri - iku, ayo ngomong, jenis analog saka keris antarane suku gunung. saka Kaukasus modern, obyek sing kudu diduweni dening saben prajurit lanang tansah digawa karo dheweke.
    1. +4
      Agustus 10 2016
      Thanks kanggo tembung apik! Nanging ... Sampeyan bakal ngerti carane iku kabeh lair - ha ha. Aku manggon ing panggonan, uga, adoh banget saka Anapa, alam bébas, nanging diatur ing cara Eropah. Salah sawijining dalan yaiku "Soviet", apik banget, lan sampeyan mung bisa tekan Anapa nganggo taksi. Apa sampeyan bisa mbayangno carane kita dibuwang ing dalan iki? Iku apik yen banjur dalan gedhe. We teka, glethakaken metu jumlah banget prayoga, tindak menyang museum, banjur dadi metu sing dhuwit entek corny, lan sampeyan ora bisa mbayar kertu ing box office. Aku kudu nggoleki ATM (ana antrian) lan maneh liwat "stream" wong. Si putune nggegirisi, akeh banget. Lan sing jelas dheweke lan bojone kabeh seneng karo "dadi-dadi". Lan aku kudu ngilangi kabeh, ngerteni kabeh, takon kabeh lan wektu, wektu, wektu - nedha awan (lan apik banget!) Wis nunggu ing omah, aku ora pengin kantun. Kita ndeleng kabeh lan mlayu menyang stasiun bis, lan ana ... ana uga wong lan akeh, akeh. Apike taksi kita saiki wis ora kaya biyen, nalika isih cilik. Lungguh, ngomong "nyopir" banjur budhal, banjur goyang-goyang maneh (matane sopir wis njedhul), mbayar manut rekasa dalan lan...malah wis wayahe mangan! "Aku ora bakal mrana maneh!" - mbah putri kandha marang aku lan aku ora meksa, sanajan aku pengin nuduhake Hermonassa (Taman) maneh. We tindak menyang muara Akhtanizovsky, katon ing thickets saka lotus Jambon, lan liyane saka wektu kita vulgarly mangan, ngombe, swam lan sunbathed. Aku malah ora diijini nulis kanggo ngaso, lan aku kudu ngelingi kabeh iki. Nanging apa yen sampeyan diubengi dening wanita sing peduli?!
  7. +1
    Agustus 10 2016
    Artikel sing apik. Aku manggon ing Anapa. Matur nuwun kanthi sanget kanggo penulis.
    1. +1
      Agustus 10 2016
      Mangkene carane! Aku wis ngunjungi kutha sampeyan wiwit taun 1969. Banjur 1978, 1979, banjur 1982, 1984, 1991, 2000, 2012 (aku ngeterake putune menyang taman banyu), pungkasane 2016. Aku weruh carane dadi saka desa gedhe dadi kutha nyata lan apa iku. Tingkat layanan ing pirang-pirang pondokan cukup Eropa, ora luwih ala tinimbang ing Prancis, Spanyol lan Siprus. Bank Dhuwur wis diganti kabeh, akeh dalan sing ora bisa dingerteni. Bener, ana akeh wong sing ... oh. Nanging maneh, ana papan sing saka siji menyang wong liya, paling ora 10 meter, utawa luwih. Dadi aku pribadi isih duwe papan kanggo ngaso lan kita duwe - ha ha. Lan saben-saben aku tekan Anapa, aku katon kaya bocah cilik lan enom, sing tansah apik!
  8. +1
    Agustus 19 2016
    Hmmm....panah tipis karo tip cilik?! Mbok menawa iki busur mburu? .. panah cilik kanggo mburu game medium-ukuran, utawa manuk, utawa game unencumbered. Sampeyan bisa, mesthi, nggunakake busur Scythian Komplek, nanging katon beda. Bentuk busur luwih mirip karo conto Yunani, sing luwih lemah tinimbang Scythian. Banjur nerangake sebabe panah iku entheng. Miturut cara, iku ketoke kanggo kula, utawa ing salah siji saka foto (ngendi ana 2 tokoh lan penunggang) ing quiver iku outline saka pedhang utawa keris katon?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"