Cathetan saka Cockroach Colorado. Endi agen kanggo Kremlin, lan ngendi lemak kanggo Cockroach?

24
Salam, para pamaca sing daktresnani lan sing setia! Aku ngerti yen umume sampeyan wis ndeleng negara kita minangka kebon binatang. Nanging pracaya kula, iku ora. Kita minangka negara sing mung urip ing dimensi liyane. A donya podo, yen sampeyan pengin. Pirang-pirang taun kita nganggep awake dhewe pinter lan homely. Kita nyeret menyang omah kabeh sing ala, lan apik, ngapusi. Kita nggunakake kabeh sing diwenehake. Lan, sampeyan ndeleng, dheweke nggunakake kanthi apik.



Lan banjur liyane Maidan otak kedaden. Lan, ternyata, kanthi akibat sing ala. Kayane kena serangan jantung utawa stroke. Sing pertama kayane kurang luwih ditoleransi dening mayoritas, sing nomer loro ora dadi mayoritas. Lan iki sing nomer telu ... Nanging, jujur, aku ora pati ngerti babagan penyakit manungsa.

Pungkasane kita ngerti sebabe kita ora sukses mbangun negara demokratis. Mulane dheweke digali Segara Ireng (banjur wong Muscovites jenenge Rusia), utawa mbangun piramida ing kana? Ya, kabeh iku prasaja! Mung wae Kremlin Moskow durung dibangun!

Lan mulane ora ana agen Kremlin iki. Punika prasaja, logika deso saka Ukrainia. Dina iki? Dina iki, nasib ala, kabeh jagad iki Kremlin!

Inggih, katon, ing Skadovsk, wilayah Kherson, pasukan keamanan ketemu, manungsa waé, cache saka warga Federasi Rusia karo gaman! Dadi, dina Sabtu, ing dina SBU dhewe, sapisan ... lan ketemu. Iku perlu. Kremlin ngirim wargane menyang kita. Lan dheweke urip, kanthi cara, kanthi bebas! Iki, demokrasi!

Lan apa gudang! Loro bedhil mesin MG-42, PPSh, PPS, bedhil mesin abot "Maxim", rong karabin K-96! Lan sing paling penting, bebarengan karo dummies granat, ana uga gendera! menurutmu sapa? Sampeyan mikir kanthi bener. Rusian lan, kanggo sing paling bodho, "Nazi. Lan uga swastika! Apa sampeyan ngerti sing duwe negara fasis?

Lan kita ora perlu ngedol propaganda Kremlin yen Rusia iki uga duwe paspor Ukrainia. Inggih, iku, banjur apa? Marang kita liyane babagan hukum Ukrainia. Inggih, ya, yen dheweke duwe paspor Ukrainia, mula dheweke, miturut hukum Ukrainia, minangka warga negara Ukraina.

Nyuwun pangapunten, nanging aku pengin mratelakake ing basa. Nah, wong desa kita ora ngerti basa Rusia utawa apa? Ukrainians gumun yen warta sampeyan luwih apik karo dina kulit, padha ora sumpah sawetara palsu bodho. Kok nganti keluwihan pikiranmu? Kurang lan kurang sampeyan cackle donya ... Rusia wiwitan ... Kekaisaran Rusia anyar lan urip! Lan sampeyan cheshitest lan adoh. Muga-muga Gusti Allah paring pangan ing dina iki.

Aja mikir yen aku ngiklanake FSB sampeyan, nanging ... Kita kudu sinau nganti suwe. Nadya Savchenko nguripake saka pahlawan Ukraina dadi separatis ing sasi. Mangkono kudune! Senajan, maneh, soko smacks saka Kremlin. Kabeh Ukraina minangka agen Kremlin ...

Nanging kita diapura. We are ing nguber Eropah lan Amerika Serikat sethitik kusam. Lan kenapa? Kita wiwit mangan kurang. Inggih. sampeyan ngerti, gaya urip sehat! Banjur sampeyan ndeleng lukisan kabeh jinis seniman, film kabeh jinis direktur, foto kabeh jinis fotografer lan sampeyan ngerti manawa kita minangka bangsa sing ora peduli babagan kesehatane dhewe.

Portly, abang-pipi, karo eseman langgeng ing pasuryan lengkap. Ugh. Kita saiki wong Eropa! Iki tegese sampeyan kudu mangan kurang. Lan iki, fitness, apa, lan ora Kebon sayur-sayuran lan orchards. Ing gym ana. Utawa jogging. Eropa! Lan sampeyan kudu mandheg mangan! Perlu mangan. Secara kultural.

Thanks kanggo Poroshenko lan pamrentah kita! Ngomong-ngomong, aja nyinggung kecoak ing komentar sampeyan. Poroshenko dudu kecoa! Poroshenko minangka pengusaha Rusia! Dadi, presiden kita nindakake kabeh supaya wong Ukrainia dadi wong Eropa.

Kita wis nyuda konsumsi pancen kabeh kelompok panganan utama! 22,5% kurang iwak (8,6 kg saben taun, marang 11,5 ing 2014), mung 280 endhog saben taun (sadurunge padha "mangan" 310), daging 5,9% kurang (50,9 kg saben taun), sayuran dening siji lan setengah persen ( 160 kg), woh-wohan lan woh wohan beri kanthi 2,7% (50,9 kg). Inggih, lan sanes-sanesipun.

Nanging sing paling penting, isi kalori panganan wis mudhun banget. Saiki kita ngetung kalori. Iku tetep, rata-rata, 2,799 ewu.

Ngomong-ngomong, akeh sing ngguyu karo "cyborg" kita. Kayane ana wong mati. Bener. Sapa sing cyborg? Aku nonton film, iku robot sing digawe saka wesi. Kayane otak isih ana, nanging wis dadi wesi. Dadi, cyborg kita ora terus-terusan, ora amarga semangat para pemenang wis ilang, nanging amarga ora diwenehi wesi! Ing babagan panganan. Lan iki, retinol.

Ing pangan ana wesi sethitik, kang tegese awak wis ora utamané wesi. Lan retinol iki perlu kanggo sesanti (iki amarga kasunyatan sing seni asring hits sipil ing Donbass), wutah balung, sistem imun, kulit lan rambute.

Apa sampeyan ngelingi omongan babagan wong ekstra ing Ukraina? Bakal buyar, bakal mati ... Asumsi brutal! Kita luwih manungsa. Kita mangan kurang riboflavin! Lan dheweke, antara liya, lan iki ... Ngaruhi fungsi reproduksi. Lan bener. Ora ana gunane nggawe "tresna" apa wae nalika negara kudu didekomunisasi lan demokratisasi! Nanging nalika "kita dadi duweke, kita bakal mbangun jagad anyar ...", banjur turu. Yen sampeyan pengin mesthi.

Ana sing dakwedeni sampeyan dina iki. Aja dheg-dhegan mergo. Saiki aku wis "snap"! Rusia ora bakal nampa saka Ukraina hak kanggo layanan paling gedhé ing donya serial pesawat kargo Ukrainia-digawe An-124 "Ruslan"! wedi? Mekaten.

"Antonov State Enterprise resmi nyatakake yen durung ditransfer lan ora nransfer hak lan kewajiban sing diwenehake dening internasional. penerbangan standar."

Saiki kita nindakake iki, ngeculake tanggung jawab kanggo operasi wong-wong Ruslan iki. Menapa malih, kita bakal campur tangan luwih saka sapisan ... Langsung, sanalika "Ruslans" ing negara liya. Utamane yen dheweke mabur menyang Ukraina.

Banjur padha arep ndandani dhewe ... Kremlin kaya ngono. Coba pikirake, pesawat kasebut digawe ing USSR. Lan apa, yen sampeyan dadi assignees saka USSR? Iki jenenge AN! Tegese kabeh ... Pesawat kita. Kita bisa nggawe liyane ing sawijining dina. Mungkin kabeh 25 taun kita mung ora butuh.

Nanging ing kene kita duwe sawetara masalah sing mesthi disebabake dening kabijakan agresif Kremlin.

Sing pertama yaiku IMF. Ing asas, kita ora butuh dhuwit! Iki Menteri Keuangan kita ngandika, Alexander Danilyuk.

"Pitakonan saiki ora babagan dhuwit sing kita butuhake saka IMF. Saiki ora perlu dhuwit, cadangan kita (emas lan devisa) ing tingkat sing stabil. Ora perlu dhuwit saiki, nanging bisa uga. muncul ing sawetara sasi. Kita sesambungan karo IMF ora kanggo dhuwit ".

Aku mateni sampeyan kaya iki warta? Aja gumun. Danilyuk "anil" sanajan ing Yanukovych. Dadi, kanthi langsung - wutah dolar ing Ukraina kudu disalahake ... bakul pisang. Iki wis bugging dheweke wiwit. Umume, kadang-kadang aku duwe pikiran, yen proto-ukry, amarga isin marang para pejabat lan negara, wis suwe saya gantung ing buntut. Lan keturunan ora ana apa-apa, padha urip ...

Nah, masalah sing nomer loro yaiku ekspor barang. "Miturut asil 5 sasi 2016, ekspor barang dibandhingake karo periode sing padha ing 2015 mudhun 11,5% lan gunggunge 13,7 milyar dolar. nolak ekspor (ing Januari angka iki 31,9 ,XNUMX%)".

Pembiaya kita nyatakake ide sing menarik babagan ekspor kita. "We squandered 13,7 milyar US hryvnias, lan entuk 231,2 yuta." Ya, kita lagi perang karo Rusia. Lan kenapa kabeh tiba karo EU sawise persetujuan? Apa paradoks sejarah sing ora ana dhasar! Lan aku, minangka Ukrainia sejati, isih kasengsem - apa kapentingan kita? Apa gunane kanggo kita ing perkumpulan iki? Lan kenapa wong-wong Muscovites sing dikutuk mesthi bener nalika ujar lan nulis ramalan kanggo kita?

Ya, aku meh lali babagan siji masalah liyane. Lan maneh saka Kremlin. Warisan komunis. Bayangake, nanging ing Ukraina saiki ora ana wong sing tuku obat kanggo wong lara! Sampeyan ngomong, ing ngendi Kremlin? Lan liyane. Kremlin teka karo preian! Lan dina sing lara.

Aku bakal ngutip Menteri Kesehatan kita Uliana Suprun.

"Ana departemen sing ngurusi pengadaan umum. Ana wong lima - manajer lan papat karyawan. Ora ana manajer - iki lowongan, lan papat karyawan ana preian utawa cuti lara." "Saiki ing Kementerian Kesehatan, pengacara kita ngurutake dokumen sing kudu daktandatangani."

Ing sisih liya, kenapa kita butuh obat-obatan? Yen ora ana obat-obatan digabungake karo nyuda konsumsi ryboflavin, mula kita entuk gambaran sing apik babagan masa depan!

OK. Sawise kabeh, kita uga duwe kamenangan! Ing kene aku bakal nulis babagan dheweke.

Pisanan. Tanggal 24 Agustus, Maret Kamardikan bakal dianakake ing ibukutha! Arak-arakan kasebut diarani amarga tembung "parade" durung ngerti ngendi kanggo ngubungake. Kanggo wong Rusia utawa wong manca. Lan luwih saka 200 prajurit bakal melu! Malah gladhen wis diwiwiti. Ing New Petrivtsi. Bener, ora bakal ana teknologi.

Kamentrian Pertahanan kita ujar manawa Angkatan Bersenjata Ukraina lan Pengawal Nasional bakal luwih cepet tinimbang batalyon konstruksi Soviet sing misuwur. Dheweke mung ora menehi senjata, nanging kita bisa nindakake tanpa peralatan. Iku mung carane sinau carane localize "bom sregep" ... Dadi, 24 sampeyan bakal meri kita karo meri ireng.

Kapindho. Kita wis meh nemokake negara sing bakal nggunakake GTS kita! Lan ora perlu kanggo blackmail kita saiki ing 2019. Saiki kita bakal ngeterake minyak Iran menyang Slovakia lan Republik Ceko. Iki ujare Menteri Minyak Iran Bijan Zanganeh.

Miturut kecoak Iran, Tehran saiki kanthi intensif nggoleki bagean saka tapel wates Iran-Ukraina sing cocog kanggo pambangunan pipa minyak. Kanggo sing mentri Ukrainia duwe rencana dhewe. Apa mbangun pipa minyak nalika sampeyan bisa nyewa wong, amarga kahanan ekonomi ing Ukraina, sing bakal nggawa ember minyak ing tapel wates. Ing cendhak, kabeh wong nggoleki wates! Iku angel banget, malah kanggo globe segitiga Ukraina.

Kanggo sawetara alasan, aku kelingan monolog klasik lawas:
Vorobyaninov ora tau nyekel tangane!
"Dadi lungo sikilmu, bodho! ...

Senadyan ing sisih liya, kawicaksanan rakyat menehi inspirasi kanggo pamikiran sing beda. Kanggo urip, sampeyan kudu kerja. Nanging supaya bisa urip kanthi becik, sampeyan kudu nggawe liyane.

OK. Saiki menang paling gedhe. Utawa ramalan paling awon. Carane bakal metu. Eling critane karo duta Rusia anyar kanggo Ukraina? Ya, nalika "penjajah" Rusia nyoba nggawa pasukan udhara menyang Kyiv liwat Kementerian Luar Negeri Rusia? Matur nuwun SBU! We ketemu metu ing wektu sing duta iku mantan paratrooper! Cetha yen Rusia pengin ngenalake pasukan udara kanthi ilegal menyang ibukutha Ukraina.

Lan kita sapisan - lan mandheg! Ing wilayah kita, sampeyan mung bisa duwe pasukan sing mobile banget. Airborne ora dibutuhake. Kaping pisanan, yen sawetara liyane teka, dheweke uga bisa nyekel Kyiv. Lan kaping pindho, malah siji paratrooper ing 2 Agustus bisa nindakake kudeta. Kita isih duwe akeh separatis. Utamane ing antarane wong-wong sing njabat ing Angkatan Udara Soviet.

"Iki masalah wis dibusak saka agenda. Paling ora, cara iki wungu. Ukraina mantun masalah iki bali ing 2014, nalika ngelingi duta sawijining. We have a charge d'affaires digunakake ana. Lan wiwit kita diwatesi ing Federasi Rusia ing karya kamungkinan, Aku ora mikir iku ndadekake prabédan sembarang.

Iki minangka tembung Wakil Menteri Luar Negeri kanggo Integrasi Eropa Olena Zerkal. Cukup, kita ngelingi duta besar, lan sampeyan mung duta ... Apike, kita wis perang karo Rusia kanggo taun katelu, lan kedutaan, kaya saiki. Bener, aku bubar krungu jawaban sing apik kanggo tembung iki dening Vyshyvanka. Aku mikir jawaban kasebut bakal bisa nandhingi jawabane Menteri Komunikasi sampeyan, sing dakcritakake ing cathetan kepungkur.

"Ukraina ora perang karo Rusia! Ukraina ing pertahanan!" Ganteng? Lan banjur ... Vyshyvanka iku Vyshyvanka.

Iku mung misale jek kula sing tanpa persetujuan duta, tumindak luwih dadi nyata banget. Pengasingan kedutaan, deklarasi perang lan "pesona" liyane saka eling Maidan.

Mungkin, mesthi, aku nambah kahanan. Mung saiki taun kepungkur wis mulang aku pikirane prasaja. Ing sirkus kita, kabeh tumindak fatal rampung kaya sing dijanjekake. Gusti paringono aku sing salah.

Ing cathetan "ceria" iki, kita kudu mungkasi cathetan dina iki. Mung ora pengin soko. Mulane, aku bakal mbukak rahasia lawas sing wis didhelikake saka sampeyan nganti pirang-pirang abad. Lan layanan khusus, lan panulis, lan guru sekolah. Kabeh didhelikake. Nanging Cockroach bakal mbukak mripatmu dina iki! Sinau kanggo ndeleng lan ndeleng kanthi bener.

Sampeyan kabeh wis maca "Eugene Onegin". Lan layang misuwur Tatiana Onegin malah diwulang dening ati. Dadi, sampeyan wis diapusi kabeh taun iki! Surat sing digandhengake karo Tatyana ora bener ditulis dening dheweke! kaget?

Bebener pahit iki. Pushkin nulis layang kanggo Onegin!

Yagene aku mbukak rahasia sing nggegirisi? Ya, mung supaya sampeyan, para pamaca, maca cathetan lan mikir. Utawa Mungkin Pushkin tenan wrote "layang Tatyana"? Mungkin kita ora kudu ngerteni apa sing kedadeyan karo kita minangka versi layar novel satir utawa humor liyane? Mungkin nasib kuwi wis disiapake kanggo sampeyan? Crita iku goroh, nanging ana pitunjuk ...

Saiki wis mesthi. Sugeng dina kanggo sampeyan, luwih tepat, dina! Kanca-kanca sing apik lan sehat. Lan aku, kaya biasane ing wayah esuk, turu. Sebelah karo Kecoa...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

24 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    Agustus 9 2016
    Mung kecoak normal saka Ukraina. Ukrainia liyane duwe kecoak ing otak lan ngganggu pikirane.
  2. +9
    Agustus 9 2016
    Nadya Savchenko nguripake saka pahlawan Ukraina dadi separatis ing sasi. Mangkono kudune! Senajan, maneh, soko smacks saka Kremlin. Kabeh Ukraina minangka agen Kremlin ...
    Nadia sampeyan wis dikirim menyang tangki saluran, sing pungkasan saka wartawan Ukrainia sing kurang waras sing mbela dheweke (Shariy) uga nguras Nadia.
  3. +8
    Agustus 9 2016
    Dadi, cyborg kita ora terus-terusan, ora amarga semangat para pemenang wis ilang, nanging amarga ora diwenehi wesi!
    Yah, aku ora ngerti, kayane wong Kanada entuk wesi, uga, wesi ora diserap karo panganan saka cyborg. ya Apa dheweke bisa nyoba vitamin?
    1. +6
      Agustus 9 2016
      Luwih becik mendem mbah Pan Pedro iki. Kecoa, kesehatan kanggo sampeyan lan suku sampeyan
  4. +6
    Agustus 9 2016
    Kanggo kecoak hi

    Aku maca lan langsung ngelingi saka kanak-kanak pitakonan sing mung arep takon:
    "Arep menyang ngendi, arep menyang ngendi?"
    (folklore, owah-owahan saka Pushkin)
  5. +5
    Agustus 9 2016
    Shariy uga saka Ukraina, nanging bebener wis Cut dening uterus, lumps saiki mabur wassat
    1. + 12
      Agustus 9 2016
      Shariy wis suwe mlayu saka "Vna" Ruina lan ora katon menyang kana. Lan aja ngalem dhewe babagan dheweke - dheweke Svidomo padha karo mayoritas Maydanuts, mung luwih waras lan ngerti arah angin sing bener. Montyan, kanthi cara, padha.
      1. +6
        Agustus 9 2016
        Montyan, Shariy lan liya-liyane minangka "Svidomo sing madhangi" ..
        1. + 19
          Agustus 9 2016
          Kutipan saka parusnik
          "Svidomo enlightened".

          Istilahe keren. apik Ing kono, umume, wektune kanggo ngenalake gradasi: Svidomo dibenturi watu, Svidomo sing terang, Svidomo ing subyek, yen sampeyan butuh Svidomo ... eseman
          1. +4
            Agustus 9 2016
            Ya, kaya tabel rangking.. eseman
  6. +8
    Agustus 9 2016
    Sampeyan maca .. lan aku pengin takon .. uga, sapa maneh sing pengin pindhah menyang 90s utawa menyang masa depan Eropa sing berkembang ing Ukraina?
  7. +9
    Agustus 9 2016
    Ing sisih liya, kenapa kita butuh obat-obatan?

    Pancen, obat-obatan ora bakal mbantu maneh (iki figuratively lan ora ditrapake kanggo warga biasa ing Ukraina) nalika operasi dibutuhake utawa wis ana ing kamar mayat.
    Ing wulan Juli, sawise salah sawijining cathetan "kecoa", trisula sing béda wiwit katon ing tutup chitinous. Aku getun yen kita kelangan pengamat aneh saka acara ing Ukraina. Nanging jelas bahan kimia Kyiv ora ngrusak kecoa, lan dheweke bali kerja.
  8. + 16
    Agustus 9 2016
    Ditulis kanthi menarik, kanthi corak!
  9. +7
    Agustus 9 2016
    Perlu nerbitake buku crita kecoa - karya epik.
  10. + 11
    Agustus 9 2016
    Nanging sing paling penting, isi kalori panganan wis mudhun banget. Saiki kita ngetung kalori. Iku tetep, rata-rata, 2,799 ewu.

    Ing kene aku duwe crita sing padha. Aku uga kudu ngetung kalori lan ndeleng sawetara produk ing toko (pitik asap, sosis, kue, kue) kanthi katon luwe, nalika dheweke mlebu tas pelanggan sing ngadeg ing ngarepku. Ora amarga padha ora bakal entuk utawa ora ana dhuwit ing dompet, mung metu saka pakulinan. Dokter nglarang mangan, sampeyan ndeleng akeh kolesterol ing getih. Lan awak, sakperangan alesan, nolak, uga ora pengin nampa.
    Dadi, Tarakasha, aku urip kanthi cara sing padha karo sampeyan, awak mbokmenawa uga ngupayakake EU, sanajan aku nekat nolak.
  11. +1
    Agustus 9 2016
    digawe utawa isih mikir babagan nggawe - "cadangan manajer kanggo distrik federal Donetsk lan Kyiv?
  12. +1
    Agustus 9 2016
    Sedhih banget kanggo sing ora sedulur. Ora ana drive
  13. +4
    Agustus 9 2016
    Ironi ing ambang sedhih!Aku melas! hi
  14. +2
    Agustus 9 2016
    Kecoa-dudu ing alis nanging ing mripat.5+
  15. +7
    Agustus 9 2016
    Salam Kecoa! Aku melu penilaian sampeyan babagan propaganda Rusia. Menapa malih, "pencipta sejarah lan ilmu politik" kita nyimpulaken bilih Bogdan Khmelnitsky ingkang miskin dipungarap dening propaganda punika lan kesusu sujud dhateng Moskow. Ing kono oyot kabeh. Umumé, aja kaget, para pembaca VO sing dikasihi. Wong bisa tetep suspense lan digawe seneng karo bantuan saka "owah-owahan".Lan ora perlu kanggo ngganti soko ing kasunyatan, iku cukup kanggo ngidini wong pindhah ing bunder. Iki sing wis kedadean kabeh taun "kamardikan". Hurray, padha wis ngrambah, padha wiwit urip luwih elek, Cheers, Maidan, euphoria, padha wiwit urip miskin .... banjur sampeyan bisa maca kaya dongeng bab banteng putih. Nanging miturut sawetara pratandha, iku bakal rauh mungkasi.
  16. +4
    Agustus 9 2016
    "Ing sirkus kita, kabeh tumindak pati rampung kaya sing dijanjekake." apik ngguyu
  17. +2
    Agustus 9 2016
    "Kajaba saka sawetara hiccups, nganti saiki Plan A (nyolong-sade-lan-rob) wis makarya cukup uga - bok manawa kanggo wong-wong mau, amarga padha ora tenan duwe Plan B." (karo)

    iki kabeh "negara404"
  18. +1
    Agustus 9 2016
    Okoloradsky Cockroach, kaya biasane, matur nuwun kanggo artikel kasebut! Wong lanang kanthi kamardikan ngonfirmasi tembung sampeyan, nanging Savchenko, minangka pahlawan Ukraina, wis nunggu apartemen ing pakunjaran sampeyan, uga, dheweke dudu pahlawan ing jaman saiki!
  19. +5
    Agustus 10 2016
    Kaya biasane, aku maca kanthi seneng, nanging sing dianggep saya tambah sedhih ....

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"