Kapinteran gawean. Bagean XNUMX: Kepunahan utawa Keabadian?

60
Kapinteran gawean. Bagean XNUMX: Kepunahan utawa Keabadian?


Iki minangka bagean kapindho artikel saka seri "Enteni, kepiye kabeh iki bisa dadi nyata, kenapa isih ora diomongake ing saben pojok." Ing seri sadurungé, dadi dikenal sing jeblugan Intelligence mboko sithik creeping munggah ing wong ing planet Bumi, iku nyoba kanggo berkembang saka narrowly fokus kanggo Intelligence manungsa universal lan, pungkasanipun, superintelligence Ponggawa.

"Mungkin kita duwe masalah sing angel banget, lan ora dingerteni sepira wektu sing diwenehake kanggo solusi kasebut, nanging masa depan manungsa bisa uga gumantung marang solusi kasebut." - Nick Bostrom.


Bagian pisanan saka artikel kasebut diwiwiti kanthi cukup polos. Kita wis ngrembug intelijen buatan sing fokus (AI, sing duwe spesialisasi kanggo ngrampungake tugas tartamtu kayata nemtokake rute utawa main catur), ing jagad iki ana akeh. Banjur kita nganalisa kenapa angel banget ngembangake intelijen buatan umum (GAI, utawa AI, sing saka segi kemampuan intelektual bisa dibandhingake karo wong ing ngrampungake masalah apa wae) saka AII. Kita nyimpulake manawa kacepetan eksponensial kemajuan teknologi nuduhake manawa AGI bakal teka. Pungkasane, kita mutusake yen mesin wis tekan tingkat intelijen manungsa, ing ngisor iki bisa kedadeyan:






Kaya biasane, kita ndeleng layar, ora percaya yen superintelligence buatan (AI, sing luwih pinter tinimbang wong liya) bisa katon ing umur kita, lan milih emosi sing paling apik kanggo nggambarake pendapat kita babagan masalah iki.

Sadurunge kita nliti spesifik ASI, ayo ngelingake awake dhewe apa tegese mesin dadi superintelligent.

Bentenipun utama dumunung antarane superintelligence cepet lan superintelligence kualitatif. Asring bab pisanan sing teka ing pikiran nalika mikir bab komputer superintelligent iku bisa mikir luwih cepet saka wong - mayuta-yuta kaping luwih cepet, lan ing limang menit ngerti apa wong bakal njupuk sepuluh taun kanggo nindakake. ("Aku ngerti kung fu!")

Muni nyengsemaken, lan ASI pancene kudu mikir luwih cepet tinimbang wong - nanging sipat misahake utama bakal kualitas Intelligence sawijining, kang cukup liyane. Manungsa luwih pinter tinimbang kethek, ora amarga dheweke mikir luwih cepet, nanging amarga otak manungsa ngemot pirang-pirang modul kognitif sing cerdas sing nindakake representasi linguistik sing kompleks, perencanaan jangka panjang, pamikiran abstrak, sing ora bisa ditindakake dening kethek. Yen sampeyan overclock otak kethek kaping sewu, ora bakal dadi luwih pinter tinimbang kita - malah ing sepuluh taun ora bakal bisa kanggo ngumpulake desainer miturut pandhuan, kang bakal njupuk wong saperangan jam maksimum. Ana prekara sing ora bakal disinaoni kethek, ora preduli pirang-pirang jam utawa sepira cepet otakne.

Kajaba iku, kethek ora ngerti carane dadi manungsa, amarga otak mung ora bisa nyadari eksistensi donya liyane - kethek bisa ngerti apa wong lan apa iku gedung pencakar langit, nanging ora bakal ngerti yen bangunan pencakar langit iku. dibangun dening wong. Ing donya dheweke, kabeh belongs kanggo alam, lan macaque ora mung ora bisa mbangun pencakar langit, nanging uga ngerti sing sapa bisa mbangun ing kabeh. Lan iki minangka asil saka prabédan cilik ing kualitas intelijen.

Ing skema umum intelijen sing kita gunakake, utawa mung miturut standar makhluk biologis, bedane kualitas intelijen manungsa lan kera mung sithik. Ing artikel sadurunge, kita nyelehake kognisi biologis ing tangga:



Kanggo mangerteni carane serius mesin superintelligent bakal, sijine iku rong anak tangga luwih dhuwur tinimbang manungsa ing andha iki. Mesin iki bisa dadi superintelligent sethitik, nanging kaunggulan saka kabisan kognitif kita bakal padha karo kita liwat monyet. Lan kaya simpanse ora bisa ngerti yen gedung pencakar langit bisa dibangun, kita bisa uga ora ngerti apa mesin sing bakal dimangerteni dening sawetara langkah sing luwih dhuwur, sanajan mesin kasebut nyoba nerangake marang kita. Lan mung sawetara langkah. Mesin sing luwih pinter bakal ndeleng kita minangka semut - bakal ngajari kita pirang-pirang taun babagan sing paling gampang saka posisi kasebut, lan upaya kasebut bakal ora ana pengarep-arep.

Jinis superintelligence sing bakal kita guneman dina iki dumunung adoh ngluwihi tangga kasebut. Iki minangka jeblugan intelijen - nalika mesin dadi luwih pinter, luwih cepet bisa nambah intelijen dhewe, kanthi bertahap nambah momentum. Perlu sawetara taun kanggo mesin kasebut ngluwihi intelijen simpanse, nanging bisa uga sawetara jam kanggo ngalahake kita kanthi langkah utawa loro. Saka titik iki, mobil wis bisa mlumpat liwat patang langkah saben detik. Pramila kita kedah mangertosi bilih sasampunipun sepisanan warta sing mesin wis tekan tingkat Intelligence manungsa, kita bisa ngadhepi kasunyatan coexisting ing Bumi karo soko sing bakal luwih dhuwur tinimbang kita ing andha iki (mungkin yuta kaping luwih dhuwur):



Lan amarga kita wis netepake manawa ora ana gunane nyoba ngerteni kekuwatan mesin sing mung rong kedudukan ing ndhuwur, ayo nemtokake manawa ora ana cara kanggo ngerti apa sing bakal ditindakake ASI lan apa akibate. iki bakal kanggo kita. Sapa wae sing ngaku liya mung ora ngerti apa tegese superintelligence.

Évolusi wis alon lan mboko sithik ngembangake otak biologis liwat atusan yuta taun, lan yen manungsa nggawe mesin super-pinter, ing sawetara cara kita bakal ngluwihi évolusi. Utawa bakal dadi bagéan saka évolusi - mbok menawa cara évolusi bisa ditindakake yaiku intelijen berkembang alon-alon nganti tekan titik kritis sing nyatakake masa depan anyar kanggo kabeh makhluk urip:



Kanggo alasan sing bakal kita bahas mengko, sebagian besar komunitas ilmiah percaya yen pitakonan kasebut dudu apa kita bakal tekan titik iki, nanging kapan.

Ngendi kita sawise iki?

Aku ora mikir sapa wae ing jagad iki, aku utawa sampeyan, bakal bisa nyritakake apa sing bakal kedadeyan nalika kita tekan titik kritis. Filsuf Oxford lan ahli teori AI terkemuka Nick Bostrom percaya yen kita bisa ngethok kabeh asil sing bisa dadi rong kategori.

Pisanan, ndeleng critane, kita ngerti ing ngisor iki babagan urip: spesies katon, ana ing wektu tartamtu, lan banjur tiba saka log imbangan urip lan mati.



"Kabeh spesies mati" wis dadi aturan sing bisa dipercaya ing sejarah kaya "kabeh manungsa bakal mati." 99,9% spesies wis ilang saka log urip, lan cetha yen spesies tetep ing log iki suwe banget, angin alam utawa asteroid dumadakan bakal nggulingake log kasebut. Bostrom nyebut kepunahan minangka negara penarik, panggonan ing ngendi kabeh spesies imbang supaya ora tiba ing panggonan sing durung ana spesies sing bali.

Lan nalika umume ilmuwan ngakoni yen ASI bakal nduweni kemampuan kanggo numpes manungsa nganti punah, akeh uga sing percaya yen nggunakake kekuwatan ASI bakal ngidini individu (lan spesies sakabèhé) bisa nggayuh status penarik kapindho, keabadian spesies. . Bostrom pitados bilih kalanggengan spesies punika namung minangka daya tarik minangka punah saka spesies, sing, yen kita tekan titik, kita bakal pinasthi urip langgeng. Mangkono, sanajan kabeh spesies nganti saiki wis ambruk saka tongkat iki menyang blumbang punah, Bostrom pracaya log duwe loro-lorone, lan mung durung ana intelijen ing bumi sing bakal ngerti carane tiba ing sisih liyane.



Yen Bostrom lan liya-liyane bener, lan saka kabeh informasi sing kasedhiya kanggo kita bisa uga bener, kita kudu nampa rong fakta sing nggegirisi:

Munculé ASI kanggo pisanan ing sajarah bakal mbukak kamungkinan kanggo spesies kanggo entuk keabadian lan tiba metu saka siklus fatal saka punah.
Tekane ASI bakal duwe pengaruh gedhe sing ora bisa dibayangake, saengga bisa nyurung manungsa saka log iki menyang arah siji utawa liyane.
Mesthi wae, nalika evolusi tekan titik kritis, mesthi bakal mungkasi hubungane manungsa karo aliran urip lan nggawe jagad anyar, kanthi utawa tanpa manungsa.

Iki ndadékaké siji pitakonan menarik sing mung wong kesed ora bakal takon: nalika kita bakal tekan titik tipping iki lan ngendi iku bakal manggonake kita? Ora ana wong ing jagad iki sing ngerti jawaban kanggo pitakonan kaping pindho iki, nanging akeh wong pinter sing wis nyoba ngerteni nganti pirang-pirang dekade. Liyane saka artikel kita bakal mangerteni apa padha teka kanggo.

* * *


Ayo dadi miwiti karo bagean pisanan saka pitakonan iki: nalika kita kudu tekan titik tipping? Ing tembung liyane: pira wektu isih nganti mesin pisanan tekan superintelligence?

Panemu beda-beda saka kasus kanggo kasus. Akeh, kalebu Profesor Vernor Vinge, ilmuwan Ben Goertzel, pendiri Sun Microsystems Bill Joy, lan futuris Ray Kurzweil, sarujuk karo pakar pembelajaran mesin Jeremy Howard nalika nampilake grafik ing TED Talk:



Wong-wong iki nuduhake manawa ASI bakal teka - wutah eksponensial iki, sing katon alon kanggo kita saiki, bakal njeblug ing sawetara dekade sabanjure.

Liyane, kayata co-founder Microsoft Paul Allen, psikolog riset Gary Marcus, ahli komputer Ernest Davis, lan pengusaha teknologi Mitch Kapor, mikir yen para pemikir kaya Kurzweil nganggep ora bisa nganggep gedhene masalah kasebut lan mikir yen kita ora cedhak karo tipping. titik.

Kamp Kurzweil negesake manawa mung underestimation sing kedadeyan yaiku ora nggatekake wutah eksponensial, lan sing ragu-ragu bisa dibandhingake karo wong-wong sing ndeleng Internet sing tuwuh alon ing taun 1985 lan ujar manawa ora bakal ana pengaruh ing jagad iki ing mangsa ngarep. .

"Para mamang" bisa mbantah manawa luwih angel kanggo kemajuan kanggo njupuk saben langkah nalika nerangake intelijen eksponensial, sing mbatalake sifat eksponensial khas kemajuan teknologi. Lan sateruse.

Camp katelu, kang kalebu Nick Bostrom, ora setuju karo mantan lan pungkasan, arguing sing a) kabeh iki pancen bisa kelakon ing mangsa cedhak; lan b) ora ana jaminan sing iki bakal kelakon ing kabeh utawa njupuk maneh.

Liyane, kaya filsuf Hubert Dreyfus, pracaya sing kabeh telu saka klompok iki naively pracaya bakal ana titik tipping ing kabeh, lan kita paling kamungkinan ora bakal tekan ASI.

Apa sing kedadeyan nalika kita nambahake kabeh panemu kasebut bebarengan?

Ing 2013, Bostrom nganakake jajak pendapat ing ngendi dheweke diwawancarai atusan pakar intelijen buatan sajrone sawetara konferensi babagan topik ing ngisor iki: "Apa sing bakal dadi ramalan sampeyan kanggo nggayuh AGI tingkat manungsa?" lan njaluk taun optimistis (ing kita bakal duwe AGI karo 10% kasempatan), guess realistis (taun kang kita bakal duwe 50% kasempatan kanggo duwe AGI), lan guess kuwat (taun paling awal kang. AGI bakal katon kanthi 90 - kemungkinan persentase). Mangkene asile:

* Rata-rata taun optimistis (10%): 2022
* Rata-rata taun nyata (50%): 2040
* Rata-rata taun pesimis (90%): 2075

Rata-rata responden percaya yen ing 25 taun kita bakal luwih cenderung duwe AII tinimbang ora. Peluang 90 persen duwe AIS ing taun 2075 tegese yen sampeyan isih enom saiki, mesthine kedadeyan ing umur sampeyan.

Panaliten anyar sing kapisah dening James Barratt (penulis buku sing diakoni lan apik banget Our Latest Invention, dipetik saka Aku presented kanggo manungsa waé saka nonton Hi-News.ru) lan Ben Herzel ing konferensi AGI taunan, Konferensi AGI, mung nuduhake panemu wong ing taun nalika kita tekan AGI: ing 2030, 2050, 2100, mengko utawa ora tau. Mangkene asile:

* 2030: 42% saka responden
* 2050: 25%
* 2100: 20%
Sawise 2100: 10%
Ora tau: 2%
Padha karo asil Bostrom. Ing jajak pendapat Barratt, luwih saka rong pertiga wong sing disurvei percaya yen AGI bakal teka ing taun 2050, lan kurang saka setengah percaya yen AGI bakal teka ing 15 taun sabanjure. Sampeyan uga nggumunake yen mung 2% sing ditliti ora weruh AGI ing mangsa ngarep.

Nanging AGI dudu game changer kaya ASI. Nalika, miturut ahli, kita bakal duwe ASI?

Bostrom takon para ahli nalika kita bakal tekan ASI: a) rong taun sawise tekan AIS (yaiku, meh langsung amarga jeblugan intelijen); b) sawise 30 taun. Asil?

Pendapat rata-rata yaiku transisi cepet saka AGI menyang ASI bakal kedadeyan kanthi kemungkinan 10 persen, nanging ing 30 taun utawa kurang bakal kedadeyan kanthi kemungkinan 75 persen.

Saka data kasebut, kita ora ngerti tanggal apa sing bakal diwenehake responden minangka kesempatan 50 persen kanggo ASI, nanging adhedhasar rong jawaban ing ndhuwur, ayo nganggep umure 20 taun. Tegese, para ahli terkemuka ing donya ing bidang AI percaya yen titik balik bakal teka ing 2060 (AII bakal katon ing 2040 + butuh 20 taun kanggo pindhah saka AGI menyang ASI).



Mesthine, kabeh statistik ing ndhuwur iku spekulatif lan mung nuduhake pendapat para ahli AI, nanging uga nuduhake manawa umume wong sing prihatin setuju yen ing taun 2060 ASI bakal teka. Mung 45 taun mengko.

Ayo pindhah menyang pitakonan kapindho. Nalika kita tekan titik tipping, ing sisih endi pilihan fatal kita bakal ditemtokake?

Superintelligence bakal duwe kekuwatan sing paling kuat, lan pitakonan kritis kanggo kita yaiku:

Sapa utawa apa sing bakal ngontrol kekuwatan iki lan apa sing bakal dadi motivasi?

Jawaban kanggo pitakonan iki bakal gumantung apa ASI nemu pembangunan luar biasa kuat, pembangunan immeasurably medeni, utawa soko ing antarane.

Mesthine, komunitas ahli nyoba mangsuli pitakon kasebut uga. Jajak pendapat Bostrom nganalisa kemungkinan akibat saka pengaruh AGI ing manungsa, lan nemokake manawa kanthi kemungkinan 52 persen kabeh bakal apik lan kanthi kemungkinan 31 persen kabeh bakal dadi ala utawa ala banget. Jajak pendapat sing dilampirake ing pungkasan bagean sadurunge topik iki, sing ditindakake ing antarane sampeyan, para pembaca Hi-News, nuduhake asil sing padha. Kanggo asil sing relatif netral, kemungkinan mung 17%. Ing tembung liya, kita kabeh mikir yen tekane AGI bakal dadi masalah gedhe. Sampeyan uga kudu dicathet yen survey iki babagan muncule AGI - ing kasus ASI, persentase netralitas bakal luwih murah.

Sadurunge kita nyelidiki luwih apik lan ala saka pitakonan, ayo gabungke loro bagean saka pitakonan - "kapan iki bakal kelakon?" lan "apa apik utawa ala?" menyang tabel sing isine views paling ahli.



Kita bakal ngomong babagan kemah utama ing sawetara menit, nanging luwih dhisik mutusake posisi sampeyan. Paling kamungkinan, sampeyan ana ing panggonan sing padha, sadurunge aku miwiti kanggo menehi hasil karo topik iki. Ana sawetara alasan kenapa wong ora mikir babagan topik iki:

* Kaya sing kasebut ing bagean pisanan, film kasebut mbingungake wong lan fakta kanthi menehi skenario sing ora realistis kanthi intelijen buatan, sing nyebabake kasunyatan manawa kita ora kudu njupuk AI kanthi serius. James Barrat mbandhingake kahanan iki kanthi kasunyatan manawa Pusat Kontrol Penyakit nerbitake bebaya serius babagan vampir ing mangsa ngarep.

* Amarga apa sing diarani bias kognitif, angel banget kanggo kita percaya ing kasunyatane nganti kita duwe bukti. Siji bisa kanthi aman mbayangno para ilmuwan komputer taun 1988 kanthi rutin ngrembug babagan implikasi Internet lan apa sing bisa kedadeyan, nanging wong-wong meh ora percaya yen bakal ngganti urip nganti bener. Mung komputer ora bisa nindakake iku ing taun 1988, lan wong mung ndeleng komputer lan mikir, "Tenan? Apa iki sing bakal ngowahi jagad iki?" Imajinasi diwatesi karo apa sing wis disinaoni saka pengalaman pribadi, dheweke ngerti apa komputer, lan angel mbayangno apa sing bakal ditindakake komputer ing mangsa ngarep. Perkara sing padha kedadeyan saiki karo AI. Kita krungu manawa bakal dadi perkara sing serius, nanging amarga kita durung nemoni adhep-adhepan lan umume kita ndeleng manifestasi AI sing rada ringkih ing jagad modern kita, mula angel banget kanggo percaya yen bakal owah drastis. gesang kita. Prasangka iki sing ditentang dening akeh ahli saka kabeh kemah, uga wong sing kasengsem: dheweke nyoba narik perhatian kita liwat swara egosentrisme kolektif saben dina.

* Malah yen kita pracaya kabeh iki, carane kakehan dina iki sampeyan wis mikir bab kasunyatan sing bakal nglampahi liyane kalanggengan ing boten? Sithik, setuju. Sanajan kasunyatan iki luwih penting tinimbang apa wae sing ditindakake saben dina. Iki amarga otak kita cenderung fokus ing perkara-perkara cilik, saben dina, ora ketompo carane edan kahanan jangka panjang sing kita temokake. Iku mung cara kita.
Salah sawijining tujuan saka artikel iki yaiku kanggo nggawa sampeyan metu saka kemah "Aku seneng mikir babagan liyane" lan nyelehake sampeyan ing kamp pakar, sanajan sampeyan lagi ngadeg ing persimpangan dalan antarane rong garis titik ing alun-alun. ndhuwur, rampung undecided.

Sajrone riset, dadi cetha yen panemu akeh wong kanthi cepet pindhah menyang "kamp utama", lan telung perempat saka ahli kasebut dadi rong subcamp ing kamp utama.



Kita bakal ngunjungi loro kemah kasebut kanthi lengkap. Ayo dadi miwiti karo fun.

Napa masa depan bisa dadi impen sing paling gedhe?

Nalika kita njelajah jagad AI, kita nemokake akeh wong sing nggumunake ing zona nyaman. Wong-wong sing ana ing alun-alun tengen ndhuwur padha rame-rame. Padha pracaya yen kita bakal tiba ing sisih apik saka Beam, lan uga pracaya kita bakal teka iki. Kanggo dheweke, masa depan mung sing paling apik sing bisa diimpi-impi.

Titik sing mbedakake wong-wong iki saka para pemikir liyane yaiku ora pengin ana ing sisih seneng, nanging dheweke yakin yen kita ngenteni.

Kapercayan iki metu saka kontroversi. Kritikus percaya yen teka saka kasenengan buta sing nutupi potensi negatif. Nanging panyengkuyung ujar ramalan surem tansah naif; teknologi terus lan bakal tansah bantuan kita luwih saka cilaka kita.

Sampeyan bisa milih salah siji saka panemu iki, nanging sijine aside skeptisism lan njupuk dipikir apik ing sisih seneng balok imbangan, nyoba kanggo nampa kasunyatan sing kabeh sing maca bab bisa uga wis kedaden. Yen sampeyan nuduhake para pemburu-pengumpul ing jagad iki kanthi kepenak, teknologi, lan kelimpahan sing ora ana watese, mula bakal dadi fantasi gaib kanggo dheweke - lan kita nindakake kanthi andhap asor, ora bisa ngakoni yen transformasi sing ora bisa dingerteni padha nunggu kita ing mangsa ngarep.

Nick Bostrom nggambarake telung dalan sing bisa ditindakake dening sistem AI superintelligent:

* Oracle sing bisa mangsuli pitakonan sing wis ditemtokake, kalebu pitakonan angel sing ora bisa dijawab manungsa, kayata "kepiye carane nggawe mesin mobil luwih efisien?" Google minangka jinis primitif "oracle".

* Jin sing bakal nglakokake printah tingkat dhuwur - nggunakake assembler molekul kanggo nggawe versi mesin mobil anyar sing luwih efisien - lan ngenteni perintah sabanjure.

* Panguwasa sing bakal duwe akses sing wiyar lan kemampuan kanggo tumindak kanthi bebas ing jagad iki, nggawe keputusan dhewe lan nambah proses kasebut. Dheweke bakal nemokake cara transportasi pribadi sing luwih murah, luwih cepet lan luwih aman tinimbang mobil.

Pitakonan lan tugas iki, sing koyone angel kanggo kita, bakal katon ing sistem superintelligent kaya wong takon kanggo nambah kahanan "Aku duwe potlot ambruk saka meja", kang mung bakal Pick munggah lan sijine maneh.

Eliezer Yudkowsky, spesialis intelijen buatan Amerika, nyathet:

"Ora ana masalah sing angel, mung masalah sing angel kanggo tingkat intelijen tartamtu. Pindhah munggah kedudukan (ing istilah Intelligence), lan sawetara masalah dumadakan pindhah saka kategori "mokal" kanggo camp "jelas". Siji langkah munggah, lan kabeh bakal katon jelas.


Ana akeh ilmuwan ora sabar, panemu lan pengusaha sing wis milih zona comfort manteb ing ati ing meja kita, nanging kanggo lumaku menyang paling apik ing kabeh donya bisa, kita kudu mung siji guide.

Ray Kurzweil ambivalen. Sawetara idolize gagasan, sawetara ngremehake. Sawetara tetep ing tengah - Douglas Hofstadter, ngrembug gagasan buku Kurzweil, kanthi eloquently nyatakake yen "kaya sampeyan njupuk akeh panganan sing apik lan sawetara kotoran asu, banjur nyampur kabeh supaya sampeyan ora bisa ngomong apa sing apik. lan apa sing ala."

Apa sampeyan seneng gagasan utawa ora, iku mokal kanggo pass dening tanpa bayangan saka kapentingan. Dheweke wiwit nyipta barang-barang nalika isih enom, lan ing taun-taun sabanjure nyipta sawetara perkara penting, kalebu pemindai flatbed pisanan, pemindai teks-kanggo-wicara pisanan, synthesizer musik Kurzweil sing kondhang (piano listrik nyata pisanan), lan pisanan. pangenalan wicara sukses komersial. Dheweke uga penulis limang buku sing diakoni. Kurzweil dihargai amarga prediksi sing kandel, lan rekaman trek cukup apik - ing pungkasan taun 80-an, nalika Internet isih cilik, dheweke ngusulake yen ing taun 2000-an Web bakal dadi fenomena global. Wall Street Journal nyebut Kurzweil minangka "jenius gelisah", Forbes minangka "mesin mikir global", Inc. Majalah - "pewaris sah saka Edison", Bill Gates - "sing paling apik sing prédhiksi mangsa intelijen buatan." Ing 2012, co-founder Google Larry Page nyewa Kurzweil dadi CTO. Ing 2011, dheweke ngedegake Universitas Singularity, sing dianakake NASA lan sebagian disponsori dening Google.

Biografi dheweke penting. Nalika Kurzweil ngomong babagan visi masa depan, kayane wong edan, nanging sing edan banget yaiku dheweke adoh saka edan - dheweke pancen pinter, berpendidikan lan waras. Sampeyan bisa uga mikir yen dheweke salah ing ramalane, nanging dheweke ora bodho. Prediksi Kurzweil dituduhake dening akeh ahli "zona nyaman", Peter Diamandis lan Ben Herzel. Punika ingkang badhe kalampahan, miturut pamanggihipun.

Timeline

Kurzweil percaya yen komputer bakal tekan tingkat intelijen umum buatan (AGI) ing taun 2029, lan ing taun 2045, kita ora mung duwe superintelligence buatan, nanging uga jagad anyar - wektu sing diarani singularitas. Garis wektu AI dheweke isih dianggep kakehan banget, nanging sajrone 15 taun kepungkur, pangembangan sistem Narrow AI (AI) kanthi cepet nyebabake akeh ahli ngrusak Kurzweil. Prediksi dheweke isih luwih ambisi tinimbang polling Bostrom (ARI ing 2040, ASI ing 2060), nanging ora akeh.

Miturut Kurzweil, telung revolusi simultan ing bioteknologi, nanoteknologi lan, sing luwih penting, AI ngarah menyang singularitas 2045. Nanging sadurunge kita nerusake - lan nanoteknologi inextricably ngetutake intelijen buatan - ayo njupuk menit menyang nanoteknologi.



Sawetara tembung babagan nanoteknologi

Nanoteknologi yaiku apa sing biasa kita sebut minangka teknologi sing ngurusi manipulasi materi sajrone kisaran 1-100 nanometer. Nanometer iku siji milyar meter, utawa sajuta milimeter; ing 1-100 nanometer, sampeyan bisa pas virus (100 nm diameteripun), DNA (10 nm amba), molekul hemoglobin (5 nm), glukosa (1 nm) lan liyane. Yen nanoteknologi wis dadi milik kita, langkah sabanjure yaiku manipulasi atom individu, sing mung siji urutan magnitudo luwih cilik (~.1 nm).

Kanggo ngerti ngendi wong nemu masalah nyoba kanggo ngapusi prakara ing skala kuwi, ayo cepet nerusake menyang skala luwih gedhe. Stasiun Luar Angkasa Internasional dumunung 481 kilometer ing sadhuwure bumi. Yen manungsa dadi raksasa lan nggebug ISS nganggo endhas, dheweke bakal 250 kali luwih gedhe tinimbang saiki. Yen sampeyan nggedhekake soko saka 000 nganti 1 nanometer kanthi faktor 100, sampeyan entuk 250 sentimeter. Nanoteknologi padha karo wong sing dhuwure ISS, nyoba ngontrol barang-barang sing ukurane pasir utawa bola mata. Kanggo nggayuh tingkat sabanjure - ngontrol atom individu - raksasa kudu kanthi ati-ati posisi obyek kanthi diameter 000/2,5 milimeter. Wong biasa butuh mikroskop kanggo ndeleng.

Richard Feynman pisanan ngomong babagan nanoteknologi ing taun 1959. Banjur dheweke kandha: "Prinsip fisika, sawayah-wayah, ora ngomong nglawan kemungkinan ngontrol atom kanthi atom. Ing asas, fisikawan bisa sintesis sembarang zat kimia ditulis mudhun dening kimiawan. kepriye? Kanthi nempatake atom ing ngendi ahli kimia ujar nggawe zat." Iki kabeh kesederhanaan. Yen sampeyan ngerti carane mindhah molekul utawa atom individu, sampeyan bisa nindakake apa wae.

Nanoteknologi dadi bidang ilmiah sing serius ing taun 1986 nalika insinyur Eric Drexler ngenalake dhasare ing buku seminal Machines of Creation, nanging Drexler dhewe percaya yen wong-wong sing pengin sinau luwih akeh babagan gagasan saiki ing nanoteknologi kudu maca buku 2013 "Kelimpahan Penuh" (Radical). Kelimpahan).

Sawetara tembung babagan "slime abu-abu"
We delve menyang nanoteknologi. Utamane, topik "gray goo" minangka salah sawijining topik sing paling ora nyenengake ing bidang nanoteknologi, sing ora bisa diabaikan. Ing versi lawas saka teori nanoteknologi, metode nanoassembly diusulake, nglibatake nggawe triliunan nanorobots cilik sing bakal kerja bareng kanggo nggawe sesuatu. Salah sawijining cara kanggo nggawe triliunan nanorobots yaiku nggawe siji sing bisa ngasilake dhewe, yaiku, saka siji - loro, saka loro - papat, lan liya-liyane. Sawetara triliun nanorobots bakal katon ing sedina. Kuwi daya wutah eksponensial. Iku lucu, ta?

Iku lucu, nanging persis nganti ndadékaké kanggo apocalypse. Masalahe yaiku kekuwatan pertumbuhan eksponensial, sing ndadekake cukup trep kanggo nggawe triliun nanobots kanthi cepet, nggawe replikasi diri minangka perkara sing medeni ing jangka panjang. Apa yen sistem nabrak, lan tinimbang mungkasi replikasi ing saperangan triliun, nanobots terus multiply? Apa yen kabeh proses iki gumantung karo karbon? Biomassa bumi ngandhut 10^45 atom karbon. Nanobot kudu ana ing urutan 10 ^ 6 atom karbon, dadi 10 ^ 39 nanobot bakal ngobong kabeh urip ing Bumi mung ing 130 replikasi. Samudra nanobots ("lendir abu-abu") bakal mbanjiri planet iki. Para ilmuwan mikir yen nanobot bisa niru sajrone 100 detik, tegese kesalahan sing prasaja bisa mateni kabeh urip ing Bumi mung sajrone 3,5 jam.

Bisa uga luwih elek yen tangan teroris lan spesialis sing ora disenengi tekan nanoteknologi. Dheweke bisa nggawe pirang-pirang triliun nanobot lan program supaya nyebar kanthi meneng ing saindenging jagad sajrone sawetara minggu. Banjur, kanthi mencet tombol, mung 90 menit, dheweke bakal mangan kabeh, tanpa kesempatan.

Senajan crita medeni iki wis akeh dirembug nganti pirang-pirang taun, nanging kabar apike mung crita medeni. Eric Drexler, sing nggawe istilah "gray goo," ujare dina liyane: "Wong-wong seneng crita medeni, lan iki kalebu ing kategori crita medeni zombie. Ide iki dhewe wis mangan otak.

Sawise kita tekan dhasar nanoteknologi, kita bisa nggunakake piranti kasebut kanggo nggawe piranti teknis, sandhangan, panganan, bioproduk - sel getih, virus lan pejuang kanker, jaringan otot, lan liya-liyane - apa wae. Lan ing donya sing nggunakake nanoteknologi, biaya materi ora bakal disambungake maneh karo kelangkaan utawa kerumitan proses manufaktur, nanging malah karo kerumitan struktur atom. Ing jagad nanoteknologi, berlian bisa dadi luwih murah tinimbang penghapus.

Kita durung cedhak. Lan ora jelas manawa kita ngremehake utawa nganggep kerumitan dalan iki. Nanging, kabeh dadi kasunyatan manawa nanoteknologi ora adoh. Kurzweil nyaranake yen ing taun 2020 kita bakal duwe. Pamrentah donya ngerti manawa nanoteknologi bisa njanjeni masa depan sing gedhe, mula dheweke nandur modal milyaran.

Bayangake apa kemampuan sing bakal ditindakake komputer superintelligent yen entuk assembler skala nano sing dipercaya. Nanging nanoteknologi minangka ide kita, lan kita nyoba numpak, angel kanggo kita. Apa yen kanggo sistem ASI, dheweke mung guyon, lan ASI dhewe bakal teka karo teknologi sing bakal kaping pirang-pirang luwih kuat tinimbang apa wae sing bisa kita bayangake ing prinsip? Kita sarujuk: ora ana sing bisa ngira apa superintelligence buatan bakal bisa ditindakake? Ana panemu manawa otak kita ora bisa prédhiksi sanajan minimal apa sing bakal kelakon.

Apa sing bisa ditindakake AI kanggo kita?



Kanthi bersenjata superintelligence lan kabeh teknologi sing bisa digawe superintelligence, ASI bisa uga bisa ngrampungake kabeh masalah manungsa. Pemanasan global? CSI pisanan bakal mandheg ngetokake karbon dioksida kanthi nggawe macem-macem cara efisien kanggo ngasilake energi sing ora kalebu bahan bakar fosil. Dheweke banjur bakal nggawe cara sing efisien lan inovatif kanggo mbusak CO2 sing berlebihan saka atmosfer. Kanker lan penyakit liyane? Ora masalah - perawatan kesehatan lan obat-obatan bakal owah kanthi cara sing ora bisa dibayangake. Keluwen donya? ISI bakal nggunakake nanoteknologi kanggo nggawe daging identik karo alam, saka awal, daging nyata.

Nanoteknologi bakal bisa ngowahi tumpukan sampah dadi tong daging seger utawa panganan liyane (ora kaya biasane - mbayangno kubus apel raksasa) lan nyebarake kabeh panganan iki ing saindenging jagad nggunakake sistem transportasi canggih. Mesthine, iki bakal apik kanggo kewan sing ora kudu mati maneh kanggo panganan. ASI uga bisa nindakake akeh perkara liyane, kayata nylametake spesies sing kaancam punah utawa malah mbalekake sing wis punah saka DNA sing diawetake. ASI bisa ngatasi masalah makroekonomi kita sing paling angel - debat ekonomi sing paling angel, pitakonan babagan etika lan filsafat, perdagangan donya - kabeh bakal jelas banget kanggo ASI.

Nanging ana sing khusus sing bisa ditindakake ISI kanggo kita. Apik lan nggodha sing bakal ngganti kabeh: ASI bisa mbantu kita ngatasi kematian. Mboko sithik ngerti kemungkinan AI, bisa uga sampeyan bakal nimbang maneh kabeh gagasan babagan pati.

Ora ana alesan kanggo evolusi kanggo ngluwihi umur kita ngluwihi saiki. Yen kita urip cukup suwe kanggo nglairake lan nggedhekake anak nganti bisa urip dhewe, evolusi wis cukup. Saka sudut pandang evolusi, 30+ taun cukup kanggo pangembangan, lan ora ana alesan kanggo mutasi sing ndawakake umur lan nyuda nilai seleksi alam. William Butler Yeats nyebut spesies kita "jiwa sing digandhengake karo kewan sing sekarat." Ora nyenengake.

Lan amarga kita kabeh mati, kita urip kanthi pamikiran yen pati ora bisa dihindari. Kita mikir babagan tuwa saka wektu - terus maju lan ora bisa mungkasi proses iki. Nanging pikirane pati iku cidra: dicekel dening iku, kita lali kanggo urip. Richard Feynman nyerat:

"Ana bab sing apik banget ing biologi: ing ilmu iki ora ana sing bisa ngomong babagan kabutuhan pati. Yen kita pengin nggawe mesin gerakan terus-terusan, kita nyadari yen kita wis nemokake cukup hukum ing fisika sing nuduhake yen iki ora mungkin utawa yen hukum kasebut salah. Nanging ora ana apa-apa ing biologi sing nuduhake ora bisa dihindari saka pati. Iki ndadékaké kula kanggo mikir sing ora supaya ono, lan iku mung masalah wektu sadurunge biologi nemokake sabab saka masalah iki, penyakit universal elek iki, iku bakal nambani.

Kasunyatane yen tuwa ora ana hubungane karo wektu. Penuaan yaiku nyandhang lan rusak bahan fisik awak. Bagean mobil uga rusak - nanging apa tuwa iki ora bisa ditindakake? Yen sampeyan ndandani mobil amarga komponen rusak, mobil bakal awet. Awak manungsa ora beda, mung luwih rumit.

Kurzweil ngomong babagan nanobots sing cerdas lan Wi-Fi sing disambungake ing aliran getih sing bisa nindakake tugas sing ora kaetung kanggo kesehatan manungsa, kalebu kanthi rutin ndandani utawa ngganti sel sing rusak ing bagean awak. Yen luwih apik ing proses iki (utawa alternatif sing disaranake dening ASI sing luwih pinter), ora mung bakal njaga awak sehat, nanging bisa mbalikke tuwa. Bentenipun antarane awak 60 taun lan 30 taun dumunung ing sawetara masalah fisik sing bisa didandani karo teknologi tengen. ASI bisa nggawe mesin sing bakal dilebokake wong ing umur 60 taun lan metu ing umur 30 taun.

Malah otak sing ngremehake bisa dianyari maneh. ASI mesthi ngerti carane nindakake iki tanpa mengaruhi data otak (kepribadian, kenangan, lsp.). Wong lanang umur 90 taun sing nandhang degradasi otak lengkap bisa dilatih maneh, ditingkatake lan bali menyang wiwitan karir. Koyone ora masuk akal, nanging awak mung sawetara atom, lan ASI mesthi bisa ngapusi kanthi gampang, struktur atom apa wae. Iku ora kabeh sing absurd.

Kurzweil uga pracaya yen bahan gawean bakal dadi liyane lan liyane Integrasi menyang awak liwat wektu. Kanggo wiwitan, organ bisa diganti karo versi mesin ultra-maju sing bakal langgeng lan ora bakal gagal. Banjur kita bisa nindakake desain ulang awak sing lengkap, ngganti sel getih abang kanthi nanobots sing sampurna sing obah dhewe, ngilangi kabutuhan jantung kabeh. Kita uga bisa nambah kabisan kognitif, miwiti mikir ing milyar luwih cepet lan ngakses kabeh informasi kasedhiya kanggo manungsa liwat maya.

Kemungkinan kanggo nggayuh cakrawala anyar pancen ora ana watesan. Wong wis bisa menehi jinis tujuan anyar, padha nindakake kanggo kesenengan, lan ora mung kanggo reproduksi. Kurzweil mikir yen kita bisa nindakake perkara sing padha karo panganan. Nanobots bisa ngirim nutrisi sing cocog langsung menyang sel awak, ngidini zat sing ora sehat bisa ngliwati awak liwat lan liwat. Ahli teori nanoteknologi Robert Freitas wis ngembangake panggantos sel getih sing, nalika ditrapake ing awak manungsa, bisa ngidini dheweke ora ambegan sajrone 15 menit - lan wong iki teka. Bayangna nalika ISI entuk kekuwatan.

Pungkasane, Kurzweil percaya yen manungsa bakal tekan titik ing ngendi dheweke dadi gawean; wektu nalika kita bakal ndeleng bahan biologi lan mikir babagan primitif kita; wektu nalika kita bakal maca bab tahap awal sajarah manungsa, gumun carane kuman, kacilakan, penyakit, utawa mung umur tuwa bisa matèni wong tanpa karsane. Pungkasane, wong bakal ngatasi biologi dhewe lan dadi langgeng - iki minangka dalan ing sisih seneng log imbangan, sing wis kita ucapake wiwit wiwitan. Lan wong-wong sing percaya karo iki uga yakin manawa masa depan sing kaya ngono bakal nunggu kita kanthi cepet.

Sampeyan mesthi ora bakal kaget yen ide Kurzweil entuk kritik sing abot. Singularitas ing 2045 lan urip langgeng sakteruse kanggo manungsa wis dijuluki "nerd ascension" utawa "penciptaan cerdas manungsa kanthi IQ 140". Liyane takon pigura wektu optimistis, ngerti awak lan otak manungsa, ngelingake hukum Moore, sing durung ilang. Kanggo saben ahli sing percaya karo gagasan Kurzweil, ana telu sing nganggep dheweke salah.

Nanging sing paling menarik babagan iki yaiku umume para ahli sing ora setuju karo dheweke, umume, ora ujar manawa iki ora mungkin. Tinimbang ngomong "omong kosong, iki ora bakal kelakon", padha ngomong kaya "kabeh iki bakal kelakon yen kita tekan ASI, nanging sing nyekel." Bostrom, salah sawijining ahli AI sing diakoni sing ngelingake babagan bebaya AI, uga ngakoni:

"Ora bakal ana masalah sing ora bisa dirampungake dening superintelligence, utawa malah mbantu kita ngatasi. Penyakit, kemiskinan, karusakan lingkungan, kasangsaran kabeh jinis - kabeh superintelligence iki kanthi bantuan nanoteknologi bisa ngatasi ing wayahe. Kajaba iku, superintelligence bisa menehi umur tanpa wates kanthi mungkasi lan mbalikke proses tuwa nggunakake nanomedicine utawa kemampuan kanggo ngunggah kita menyang awan. Superintelligence uga bisa nggawe kesempatan kanggo nambah tanpa wates ing kapasitas intelektual lan emosional; dheweke bisa nulungi kita nggawe jagad sing bakal kita urip kanthi bungah lan pangerten, nyedhaki cita-cita kita lan kanthi rutin mujudake impen kita.

Iki minangka kutipan saka salah sawijining kritikus Kurzweil, nanging ngakoni manawa kabeh iki bisa ditindakake yen kita bisa nggawe ASI sing aman. Kurzweil mung nemtokake apa superintelligence gawean, yen bisa dadi bisa. Lan yen dheweke iku dewa sing apik.

Kritik sing paling jelas kanggo para pendukung zona nyaman yaiku yen dheweke bisa salah babagan masa depan ASI. Ing bukune The Singularity, Kurzweil nyawisake 20 kaca saka 700 kanggo ancaman potensial ASI. Pitakonan ora nalika kita tekan ASI, pitakonan apa motivasi dheweke. Kurzweil mangsuli pitakon iki kanthi ati-ati: "ASI muncul saka akeh upaya sing beda-beda lan bakal diintegrasi kanthi jero menyang infrastruktur peradaban kita. Ing kasunyatan, iku bakal tightly dibangun ing awak lan otak kita. Iki bakal nggambarake nilai-nilai kita amarga bakal dadi siji karo kita.

Nanging yen jawabane, kenapa akeh wong pinter ing jagad iki kuwatir babagan masa depan intelijen buatan? Apa sebabe Stephen Hawking ujar manawa pangembangan ASI "bisa ateges pungkasane umat manungsa"? Bill Gates ujar manawa dheweke "ora ngerti wong sing ora prihatin" babagan iki. Elon Musk wedi yen kita "nyeluk setan". Apa sebabe akeh ahli nganggep ASI minangka ancaman paling gedhe kanggo manungsa?

Kita bakal ngomong babagan iki ing wektu sabanjure.

Diadaptasi saka waitbutwhy.com, kompilasi dening Tim Urban. Artikel iki nggunakake bahan saka karya Nick Bostrom, James Barratt, Ray Kurzweil, Jay Niels-Nielsson, Steven Pinker, Vernor Vinge, Moshe Vardy, Russ Roberts, Stuart Armstrog lan Kai Sotal, Susan Schneider, Stuart Russell lan Peter Norvig, Theodore Modis, Gary Marcus, Karl Schulman, John Searle, Jaron Lanier, Bill Joy, Kevin Kelly, Paul Allen, Stephen Hawking, Kurt Andersen, Mitch Kapor, Ben Goertzel, Arthur C. Clarke, Hubert Dreyfus, Ted Greenwald, Jeremy Howard.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

60 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    Agustus 13 2016
    Aku suggest penulis ing crita sabanjuré kanggo pirembagan bab dewa-kaisar saka Warhammer 40000.
    Lan apa, ora ana conto eksperimen modern, utawa kahanan pangembangan saiki. Kabeh wong seneng fantasi.
    Pracayaa, topik sing menarik banget, utamane yen kita nggambar analogi antarane Rusia lan Imperium, Dark Eldar lan Kulon.
    Lan gambar bisa ditemokake ing Web luwih menarik.
    1. 0
      Agustus 14 2016
      Artikel kasebut filosofis, mula SALAH kanggo kritis ing tingkat persepsi sampeyan. Miturut cara, akeh hukum filosofis nyata tilar dening rumus matematika lan definisi fisik. Nanging dheweke, hukum filosofis, ana lan kerja. Kasunyatane yaiku matématika ngidini pangurangan, lan pangecualian fisika
  2. +2
    Agustus 13 2016
    Intelijen buatan bakal menehi kalanggengan kanggo wong sugih, sing bakal dilayani dening mesin lan sawetara abdi sing isih urip. Nanging bakal mboseni uripe!
    1. +9
      Agustus 13 2016
      Sanalika "sugih" entuk kalanggengan, dheweke ora butuh kasugihan. Utamane yen "nano-assembler" digawe. Masalahe yaiku sepira regane "nanoisasi" utama saka wong. Yen larang banget, ya, mung sing paling sugih sing bakal dadi manungsa super, lan wong liya bakal sengit marang dheweke. Yen ora larang banget, masalah pilihan bakal muncul, sapa sing menehi kalanggengan, sapa sing ora. Apa gunane, yen dhuwit ora cukup? Pungkasan, yen regane padha karo tembakan flu, banjur ... masalah pilihan bakal muncul maneh (apa sing kudu ditindakake karo wong bodho yen, ujar, ora bisa didandani kanthi metode nanoteknologi? Nanging yen dheweke ndandani lan kabeh wong dadi pinter lan ayu, masalah bakal tetep. Sawise kabeh, wong bakal tetep, sing dhasar ora pengin dadi cyborgs. Lan isih butuh pabrik, sawah, uga bakal ngrusak alam lan bakal sengit marang manungsa super. Ing teori, dheweke kudu dirusak. . Nanging iki ora manungsa.
      1. +4
        Agustus 13 2016
        Pangertosan filosofis babagan tema "keabadian" dianalisis kanthi rinci dening Homer. Cekap semanten ngenget-enget kados pundi sedhihipun para dewa ingkang sami pejah. Dheweke ora bisa ngapresiasi masa lalu, saiki, masa depan, amarga iku langgeng. Mulane, padha ditarik menyang wong sing ngormati wayahe, ngormati urip. Coba Odysseus, sing ditawani wong enom sing langgeng. selawase dewi wadon enom lan ayu, nanging milih kulawarga, urip fana lan bojo tuwa. Ing keadilan, kudu dikandhakake yen pilihan kanggo dheweke pancen angel banget. Iki ditemtokake kanggo 7 taun kabeh !!! Dadi, para anggota forum sing dikasihi, wong sing urip ing salawas-lawase, kaya dewa Olympus sing abadi, bakal meri kita manungsa.
  3. +3
    Agustus 13 2016
    Aku setuju, ora spesifik. Ing VO, spesifik beda-beda, filosofi ora ditampa.
  4. +2
    Agustus 13 2016
    Lan yen dheweke iku dewa sing apik.

    Nalika AI katon, bakal dadi dewa. Sampeyan ora mikir sampeyan bisa ngontrol, ta?)
    Eric Drexler nampilake dhasare ing buku seminal Machines of Creation.

    Aku maca buku iki, perspektif sing diterangake ana apik tenan.
    1. +3
      Agustus 13 2016
      Aku menehi tugas kanggo siswa kanggo nggawe agama anyar ing mangsa cedhak. Lan padha sinau kabeh lan mutusake yen bakal dadi ... "mesin". Mesin gedhe njawab saben pitakonan! "Machinists" iku imam dheweke, "typists" iku "lubricators" dheweke. Inggih, lan sanes-sanesipun. Lambang kasebut minangka gear, ana tulisan salib, ing dhasare ana 4 bulan sabit. - Kocak!
      1. +4
        Agustus 13 2016
        Lan amarga kita wis netepake manawa ora ana gunane nyoba ngerteni kekuwatan mesin sing mung rong kedudukan ing ndhuwur, ayo nemtokake manawa ora ana cara kanggo ngerti apa sing bakal ditindakake ASI lan apa akibate. iki bakal kanggo kita. Sapa wae sing ngaku liya mung ora ngerti apa tegese superintelligence.

        Aku mikir siswa sampeyan wis nggambar gambar sing cukup masuk akal, nanging AI bakal mandhiri, ora butuh wong sing nyembah, nanging bakal digunakake kanggo tujuane dhewe. Nalika berkembang, aku mikir bakal mlebu segara, kaya Solaris bakal kedadeyan ..)
        Malah S. Lem kesengsem karo crita sing dicritakake yen informasi nduweni massa kritis. Lan yen wis tekan, bakal ngrusak awake dhewe.
    2. 0
      November 8 2016
      Nalika AI katon, bakal dadi dewa.


      Yen kita ngilangi pandangan agama, konsep Gusti Allah (tegese - siji) minangka konsep sing diformalake kanthi ketat. Konsep iki nduweni ciri dhewe. Dadi - sistem AI ora bakal bisa ketemu malah setengah saka ciri kasebut - dadi ora bisa dadi Gusti Allah kanthi definisi ... *)
  5. +1
    Agustus 13 2016
    Keabadian. Transfer eling menyang operator - mesin - ora ketompo apa jenis - otonom, utawa kaya server karo milyaran eling - iku jenis pati. Ing kasus paling awon - perbudakan, nasib Toys. Sawijining peternakan semut. Nganyari awak - nggawe elf? Dadi apa sing bakal kelakon ing bumi sajrone sewu taun? A cabang saka tong minyak karo herring lan ora kasunyatan sing herring tentrem. Lan paling kamungkinan - elves muter "farm", utawa "total perang" saka sawetara jinis. "Immortalized". Dadi, "Kita kabeh bakal mati."
  6. +1
    Agustus 13 2016
    Ode kanggo bodho! Apa superintelligence? Intelijen minangka bab sing cedhak karo pamikiran manungsa. Ora ana sistem kasebut. Ana mung tiron. Apa babagan superintelligence? Kenapa dianggep luwih cepet tegese rampung? Pilihan enumerasi sing luwih cepet, sanajan nggunakake algoritma unik, dudu intelijen, nanging ALL sistem kuasi-cerdas modern bisa digunakake kaya iki: algoritma lan kacepetan.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +2
      Agustus 13 2016
      Kutipan saka xorgi
      Ode kanggo kabodhoan! Apa superintelligence? Intelijen minangka bab sing cedhak karo pamikiran manungsa. Ora ana sistem kasebut. Ana mung tiron.

      Seneng maca komentar sampeyan. +
      Kutipan saka xorgi
      Kenapa dianggep luwih cepet tegese rampung? Pilihan enumerasi sing luwih cepet, sanajan nggunakake algoritma unik, iki dudu intelijen,

      Sing bener, iku kombinatorik. Sadurunge AI, isih kaya Pluto kanthi cepet.
      hi
      Aku bakal nerbitake video iki maneh, ketoke ora ana sing keganggu nonton, seneng, sampeyan ndeleng, ratings. . .
      Ngandika Doctor of Biological Sciences, prof. S.V. Savelyev, embryologist, neuromorphologist. Sayange, imam lan dukun muncul ing TV luwih kerep tinimbang ilmuwan.
      1. +3
        Agustus 13 2016
        Catur dudu dolanan intelektual! Deleng Kasparov! - Ya, sampeyan bisa menehi medali kanggo frasa iki!
    3. 0
      Agustus 13 2016
      xorgi

      Sampeyan ora maca artikel kasebut kanthi teliti. Babagan apa sing sampeyan tulis ana scrupulously dismantled.
  7. +3
    Agustus 13 2016
    Kita wis duwe kemajuan ing ISI -
    Nggawe kakebalan kanggo komputer

    Tomsk wis ngembangake intelijen buatan sing bisa ndeteksi piranti lunak jahat kanthi mandiri tanpa bantuan sistem anti-virus.

    Kekebalan adaptif sistem operasi (AIOS) uga bisa nemtokake panulis virus kanthi nganalisa kode program. Para ilmuwan arep mbuktekake manawa virus sing ngancam komputer kita ditulis dening perusahaan anti-virus dhewe.

    Miturut ahli, umume pangguna nglampahi patang nganti enem ewu rubel saben taun kanggo nglindhungi komputer. Ing wektu sing padha, virus anyar sing ngancam "kesehatan" PC katon meh saben wulan. Dheweke terus berkembang, bisa sinau lan ngganti prilaku.

    - Survei kita ing antarane pangguna nuduhake yen 65% saka wong-wong mau ora ngandelake antivirus sing ana amarga opacity karyane, - Yevgeny Garin, kepala departemen properti intelektual TUSUR, marang RG. - Contone, antivirus duwe akses menyang kabeh partisi ing drive lan RAM, yaiku, kalebu data pribadhi.

    Antivirus populer ora duwe fitur deteksi malware. Dheweke mung bisa nemokake virus sing wis dikenal lan kadhaptar ing perpustakaan. Mulane, padha mbutuhake nganyari biasa. Kangge, program jahat sing durung ana ing basis data kasebut tetep ora dideteksi.

    Prinsip utama AIOS yaiku ngenali unsur intelijen buatan ing program.

    "Algoritma sing dikembangake ing TUSUR ndadekake bisa ndeteksi ing kode program kemampuan awak virus kanggo nyalin awake dhewe lan pratandha liyane saka sistem pangaturan diri sing padha karo organisme urip," layanan pers organisasi inovatif ing wilayah Tomsk. laporan.

    - Program kita bisa dibandhingake karo sistem kekebalan nyata, - Evgeny Garin nerangake. - Antivirus standar "nggolek pil" menyang toko pabrikan. Yen ora ana obat kanggo infeksi tartamtu iki, komputer bakal mati, amarga ora duwe "kekebalan" dhewe. AIOS mriksa kode program kanggo pratandha saka angkoro, digunakake minangka pertahanan imun.

    Miturut pangembang, ing mangsa ngarep, kekebalan buatan bakal ngenali 100% virus. Kanthi bantuan sistem kasebut, para ilmuwan bakal nyusun perpustakaan jejak semantik programer individu sing nulis kode jahat. Pamburu virus ora mung nyinaoni prilaku lan ngisolasi dheweke, nanging uga nggoleki penulis program kasebut lan nglaporake kegiatane menyang lembaga penegak hukum.

    "Tugas utama kita yaiku mungkasi nulis virus dening perusahaan anti-virus dhewe supaya bisa ngetrapake panjaluk piranti lunak kasebut," ujare Evgeny Garin. - Bisa uga ana sawetara kolusi antarane vendor antivirus lan vendor sistem operasi. Mulane, kita rencana kanggo nggabungake kakebalan adaptif menyang sistem operasi domestik minangka bagéan saka program substitusi impor.

    Para ilmuwan arep gabung karo produsen sistem operasi domestik lan ngeculake komputer kanthi kekebalan sing dibangun. Iki bakal nglindhungi pangguna pungkasan ora mung saka virus, nanging uga saka produsen piranti lunak anti-virus sing ora sopan. Ing wektu sing padha, pangguna ora perlu mbuwang dhuwit kanggo nganyari sistem saben taun.

    Pangembang percaya yen introduksi kekebalan adaptif bakal ngidini sistem operasi kita bisa bersaing karo pimpinan pasar kayata Windows, Linux, Android lan iOS.

    Proyek AIOS wis narik minat sawetara investor potensial. Ing mangsa ngarep, wakil saka salah sawijining perusahaan bakal teka ing Siberia kanggo kenalan sing luwih rinci babagan proyek kasebut.
    1. +2
      Agustus 13 2016
      Kutipan: Vadim237
      Nggawe kakebalan kanggo komputer

      Ngapunten... Asosiasi...
      Wis... ngguyu Ing sawijining wektu, mahasiswa sing kondhang Babushkin nulis antivirus Kekebalan. Bener, antivirus nyata ditetepake minangka virus. Apa sing paling nyenengake - penulis nampa hibah sing lara, ditambah karo bapake (dudu wong pungkasan ing universitas medis) "dilaksanakake" antivirus iki ing mesin sing digunakake lan, mula, mbayar dhukungan teknis saka anggaran. Analisis rinci ana ing anti-malware.ru lan Habrahabr. Wong lanang ngguyu suwe amarga teknologi "F * lan geese" ...
    2. +3
      Agustus 13 2016
      Tegese, dheweke mung ngganti konsep piranti lunak anti-virus. Yen mantan mindai komputer kanggo ngarsane perpustakaan "marker", banjur piranti lunak Tomsk kudu mindai ing basis saka harmfulness saka kode. Mesthi dibandhingake karo perpustakaan.

      Awl kanggo sabun. Nanging dheweke diarani AI.
  8. +2
    Agustus 13 2016
    diwenehi yen inti moral saka wong ora owah ora mung sajrone urip, nanging sanajan karo "kemajuan" hubungan sosial, kita bisa nyana kanthi tekane AI ... nyuda jumlah komentator ing situs kasebut.
    Tinimbang menehi mungsuh "-", sampeyan mung bisa nuntun AI kanggo ngurai sing jahat dadi atom, utawa nggawe kubus apel saka iku.
    Prasaja lan ngyakinake.
    Ora ketompo apa sing ditindakake wong, dheweke isih entuk bedhil serbu Kalashnikov. Bener, gedhe banget. :-)
    Ing kene sampeyan duwe transisi tema filosofis penulis menyang topik tartamtu ing situs kita.
    1. 0
      Agustus 13 2016
      kunstkammer

      Sampeyan salah kene, konco.

      Manungsa dikendhaleni kanthi ngowahi moralitase. Ora bakal ana perang lan ora setuju ing donya yen saben wong duwe nilai moral sing padha.

      Sampeyan bisa njaluk negara super yen wong nanem nilai moral umum.
  9. +3
    Agustus 13 2016
    Yen kita ngomong babagan sawetara kabisat kualitatif, mula aku ora bakal digandhengake karo AI, lan ora karo teknologi, nanging kanthi nambah efisiensi peradaban, rasionalitase. Amarga ing wayahe mung ana nyuda. Alesan utama iki ora malah wutah eksponensial saka lingkungan technogenic inefficient, nanging asas kawruh dhewe, nalika kita pisanan njaluk menyang masalah, lan banjur miwiti looking for paling sawetara solusi.
    1. +2
      Agustus 13 2016
      Aku setuju karo gagasan iki. Aku mikir padha.
  10. +1
    Agustus 13 2016
    Ayo nyingkirake pitakonan apa bisa kanthi prinsip nggawe AIS lan apa bakal digawe, ayo ngomong ya.
    Pitakonan pisanan babagan interaksi AIS yaiku wong. Kanggo gamblang, ayo mbayangno AIS minangka wong, lan wong minangka asu.
    Ayo nyisihaken kasus nalika asu mung subjugates nduweni lan meksa wong-wong mau kanggo tumindak luwih utawa kurang ing kapentingan dhewe, senadyan "tingkat kaunggulan", bakal lan karakter uga perlu, iki ora kena saiki.
    Sampeyan bisa njaluk asu kanggo tujuan siji utawa liyane, olahraga lan mulang prilaku tartamtu, banjur pindhah menyang karya, lan nalika mulih sampeyan ndeleng sofa favorit ambruk kanggo shreds, apa iku? Dheweke kepengin banget sanajan latihan lan pendidikan. Apa prilaku iki nggawe sampeyan ora nyaman - ya, sampeyan bakal nglawan - ya. Ketoke, FAI, ngadhepi iki, bakal miwiti pilihan lan breeding anakan manungsa kanthi karakteristik lan parameter sing dibutuhake. Apa wong iki bakal padha karo saiki? Ya, nanging bedane kaya serigala lan poodle. Miturut cara, ndeleng macem-macem ras, kelompok etnis lan karakteristik, miturut pendapatku, kita bisa ngomong yen AIS wis ana kanggo dangu lan breeding manungsa ing sawetara kapentingan dhewe.
    Masalah kapindho yaiku kompetisi. Kaya sing sampeyan ngerteni, perjuangan intraspesifik mesthi luwih angel tinimbang interspesifik. Yen kita nganggep manawa sawetara pusat independen kanggo panyebaran AIS bakal digawe ing wektu sing padha, lan iki bisa uga kedadeyan, mula logis kanggo nyana kompetisi lan perjuangan intraspesifik saka dheweke. Apa bentuk sing bakal ditindakake lan apa tujuane bakal bisa diakses dening wong liya angel mbayangno. Bakal wong digunakake ing perang iki, paling kamungkinan ya. Ing wangun apa, aku mikir kaya biasane - ing wangun "pemusnahan mungsuh." Kalebu mangsa bakal menarik, nanging paling kamungkinan, ora ing kabeh cloudless.
    1. 0
      Agustus 13 2016
      Kanthi kemungkinan sing padha, kita bisa nganggep manawa interaksi mbesuk karo AIS bakal menarik kanggo wong ing wektu sing cendhak. Yen sampeyan nggunakake analogi karo asu, mula panggunaane wong bakal dadi ora ana gunane. Ing tahap wiwitan pangembangan, asu kasebut aktif digunakake dening manungsa, lan kanthi perkembangan kemajuan teknologi, kebutuhan kanggo asu mboko sithik ilang.
      Yen, ing sisih liya, perbaikan AIS pancen eksponensial, mula AIS bakal mandheg mbutuhake kita.Kita bakal cepet pindhah saka kategori asu menyang kategori serangga. Ya, banjur kita ngenteni analog saka papan perlindungan asu utawa mung likuidasi. Napa AIS kudu meksa kita nyeret kita menyang papan sing luwih cerah ora bisa dingerteni. Kajaba mung kanggo eksperimen singkat ...
      Mungkin kabeh iki, wiwit wiwitan evolusi, eksperimen FAI kanggo nggawe AIS liyane?
      1. 0
        Agustus 13 2016
        Ya, umume bener. Aku paling kamungkinan kita mung bakal ditinggalake ing planet, lan AIS bakal cepet-cepet "menyang jarak sing ora dingerteni", mula ora perlu dheweke lungguh ing lemah.
        Nanging iki bener ing vakum bunder. Aku sing sawetara "telung hukum" bakal dibangun ing sembarang sistem saka awal banget, banget Watesan utawa langsung nglarang tumindak tartamtu lan malah ketoke bayangan. Yen ora, ora ana gunane, bali komersial ing proyek kasebut bakal nol utawa negatif, dheweke ora bakal menehi dhuwit akeh kanggo iki.
        1. 0
          Agustus 13 2016
          Yen dheweke mung mandheg, mula isih ora ala.Muga-muga kabutuhan AIS ing sumber daya planet kita ora dadi kritis kanggo kita.
          Banjur ana sawetara pangarep-arep yen ing kasus iki kita bakal duwe sisa-sisa teknologi sing cedhak-tunggal, banjur sacara teoritis kita bakal bisa, kanthi nganyarke akal budi manungsa, kanggo narik perwakilan individu kita menyang tingkat superhuman. Mesthine, dheweke uga bakal pindhah menyang jarak sing ora dingerteni, nanging iki paling ora ana pangarep-arep))
    2. 0
      Agustus 13 2016
      chunga-changa

      Kayane aku ngenteni, banjur ing publikasi sabanjure masalah sing sampeyan wungu bakal dianalisis.

      Sing. ngarsane lan wujude Gusti Allah. Pitakonan sing penting banget. Kajaba iku, pancen kabeh wong ing donya wis ngadhepi manifestasi nasib.
      1. 0
        Agustus 13 2016
        Sampeyan ngerti, aku ora percaya kabeh iki, nasib, Gusti, lsp.
        Penciptaan AI minangka area ilmu terapan, matematika, filsafat lan etika, pitakonan babagan iman ora ana ing kene.
        1. +1
          Agustus 13 2016
          chunga-changa

          Manifestasi nasib minangka perkara sing objektif lan ora gumantung saka kesadaran sampeyan. Sing. Contone, nalika aku nganalisa uripku, aku ngerti kanthi luwih yakin yen apa sing dakkarepake wis ana ing aku wiwit cilik, nganti aku bisa ngelingi aku. Sing. Aku sejatine ndeleng awakku minangka biorobot sing netepi kekarepane wong liya kanthi urutan sing ora owah.

          Iki jenenge takdir. Mula pitakone. Lan sapa sing butuh kabeh iki? Mbok menawa intelijen sing diprediksi ing taun 2025 wis ana. Lan kemungkinan gedhe ora bakal ngidini kompetisi digawe kanggo awake dhewe. Sanajan dheweke pengin interlocutor sing padha. :)

          Oh... ya ora iman... Ora cedhak. Masalah agama ora ana ing wilayah AI. Ing kono pancen beda.
  11. -3
    Agustus 13 2016
    Penulis ora ngerti inti saka kedadeyan kasebut. ASI ora bakal katon ing Bumi, amarga wong ora bisa nindakake sing luwih pinter tinimbang awake dhewe.
    Ya, bakal bisa nggawe robot sing bakal katon kaya wong, nyalin tumindake, njawab pitakonan, ngomong, nanging kabeh iki bakal ditindakake miturut program sing ditulis wong. AI ora bisa fantasi lan rumangsa kaya manungsa, amarga iki minangka program sing diwenehake manungsa.
    Contone, robot humanoid bakal bisa mesem, nanging dheweke bakal eseman ora amarga dheweke seneng, nanging amarga tumindak iki disetel ing program kasebut. Mulane ora mungkin AI sing padha karo kita bakal muncul, lan ASI ora bakal muncul, amarga iki diwatesi dening kemampuan otak kita.
    1. +3
      Agustus 13 2016
      Apa jenis intelijen buatan sing bisa kita gunakake nalika ora ana sing ngerti yen ana mekanisme kanggo persepsi informasi, pangolahan lan aplikasi dening otak manungsa. Lan mekanisme iki, uga sawijining karya, kudu diterangake ing basa sing ora bisa digandhengake karo sembarang bayangan utawa ekspresi figurative. Iki minangka basa angka. Lan djalmo manungso ora malah duwe kabeh sifat nomer, yaiku, fungsi saka Nilai tetep. Mulane, wong pisanan bakal katon sing bakal dadi urutan gedhene luwih bisa kanggo nganalisa acara ing saubengé, lan mung banjur bakal bisa kanggo ndeleng dhasar saka analisis kuwi, kang bisa diulang ing reproduksi mesin.
  12. +1
    Agustus 13 2016
    Mung Ujian Negara Bersatu sing bakal nylametake jagad saka tampilan ISI. ngguyu Nanging yen ISI muncul, sing paling dhisik bakal ditindakake yaiku ngilangi (ngrusak) kepemilikan pribadi kanggo alat produksi. Lan manungsa bakal njupuk dhewe minangka sekutu, ora partner.
  13. +1
    Agustus 13 2016
    Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing robot bakal nindakake, wis teka menyang daya, bakal menehi wong kabeh sing dikarepake. Akeh panganan, urip nganggur, lsp. Lan manungsa degrades liwat wektu lan dadi kewan. Saiki sampeyan kudu ngerti kanthi jelas ing ngendi robot bisa diidini, lan ing ngendi ora. Manungsa bakal dikalahake ing perjuangan antarspesies karo robot.
  14. +3
    Agustus 13 2016
    Kabeh seri artikel iki katon kaya RenTV.
    Manungsa beda karo kethek lan kewan liyane amarga nduweni pamikiran abstrak ditambah basa kanggo komunikasi, rekaman lan sinau, lan tembung saka basa kasebut minangka abstraksi lan biasane kita mikir kanthi bantuan basa, utawa paling ora nggunakake abstraksi sing ana jeneng. ing basa. Kita uga duwe motivasi biologis kanggo mikir luwih angel tinimbang pepadhamu, utawa kewan ing alas - kita "pengin" seneng urip "ing coklat", lan ora keluwen, beku, lara lan mati piyambak.
    Kita ora ngerti yen ana sing luwih dhuwur tinimbang pamikiran abstrak, kemungkinan ora ana sing luwih dhuwur. Mulane, apa kita ngomong babagan? Apa maneh ISI? Yen komputer nguwasani pamikiran abstrak lan nduweni motivasi kanggo mikir kanthi mandiri, iki ora ateges bakal langsung nyerang wong lan dadi ancaman eksistensial kanggo dheweke. Ana bebaya, nanging aja nggedhekake. Sampeyan kudu matesi kanthi ati-ati kekuwatan komputer sing kuat, umpamane, ora menehi tombol nuklir lan ora menehi kontrol komunikasi. Banjur iku mung bakal mesin pinter, iku kabeh.
    1. 0
      Agustus 13 2016
      Tang

      Nalika wong ora mikir babagan perlu kanggo kaslametané, dheweke ngarahake usaha menyang kreatifitas.

      Mulane, ora ketompo carane apik iku kanggo sampeyan, ngulandara sought saka.
  15. +1
    Agustus 13 2016
    Kutipan saka Falcon5555

    Kita ora ngerti yen ana sing luwih dhuwur tinimbang pamikiran abstrak, kemungkinan ora ana sing luwih dhuwur.

    Saka ngendi sampeyan entuk kapercayan kaya ngono?
  16. -1
    Agustus 13 2016
    Nanging yen jawabane, kenapa akeh wong pinter ing jagad iki kuwatir babagan masa depan intelijen buatan? Apa sebabe Stephen Hawking ujar manawa pangembangan ASI "bisa ateges pungkasane umat manungsa"? Bill Gates ujar manawa dheweke "ora ngerti wong sing ora prihatin" babagan iki. Elon Musk wedi yen kita "nyeluk setan". Apa sebabe akeh ahli nganggep ASI minangka ancaman paling gedhe kanggo manungsa?
    akeh. Ya, pamer iku kabeh saka pikirane eksklusif. Dheweke kena pengaruh virus iki. Kanthi nyukur tenggorokan, dheweke bakal ngethok awake dhewe utawa nganggo dasi, dheweke bakal nyekek awake. De bi ly.
    Kita bakal dileksanakake lan ditrapake. Ora bla bla bla.
    1. 0
      Januari 14 2017
      Quote: Pangeran_Pensiun
      Kita bakal dileksanakake lan ditrapake. Ora bla bla bla.
      Nganti saiki, mung tender kita wis sinau ngumumake lan ngethok anggaran kanthi swara "bla bla bla" babagan "unparalleled in the world."
  17. 0
    Agustus 13 2016
    Seri artikel sing menarik. Diterjemahake kanthi apik. Cara sing khas kanggo mbangun ukara kanggo wong saka Kulon. Gaya publisitas sing apik. Minimal akademik "nyesel", narik kawigaten karo terminologi sing angel dieling-eling.

    Matur nuwun kanggo penulis.
  18. ITT
    0
    Agustus 13 2016
    ayo nemtokake istilah kasebut nggambarake AI , lan bakal kaya ing kono

    1. 0
      Agustus 13 2016
      Penulis wis mutusake babagan terminologi kasebut. Mesthine ora ana alternatif.
  19. ITT
    +1
    Agustus 13 2016
    Kutipan saka gladcu2
    kanthi terminologi

    Kutipan saka gladcu2
    Penulis wis mutusake babagan terminologi kasebut.

    uga, Aku pengin ngerti apa fisik ing grafik mlayu supaya dhuwur munggah ing undhak-undhakan

    1. pencakar langit lan akeh super komputer digawe adhem dening getih Ponggawa?
    2. Android tartamtu, saka screamers?
    3. Utawa PC sandi ngadeg cedhak kompor simpul saraf saka sawetara makhluk sing luwih dhuwur?
  20. +3
    Agustus 13 2016
    Kaya bagean pisanan artikel iki, mula sing nomer loro, miturut pendapatku, omong kosong.
    Ya, lan situs iki ora ana apa-apa, sanajan ing topik "Terminator".
  21. +2
    Agustus 13 2016
    Siji-sijine prekara sing njamin manawa spesialis ASI kanthi "kawruh" kasebut ora bakal nggawe AI.

    Aku nerangake: "Filsuf Oxford lan ahli teori AI terkemuka Nick Bostrom percaya ... 'Kabeh spesies bakal mati.'" Inggih carane sampeyan bisa ngomong babagan, i.e. kanggo nglaporake manawa dheweke sinau babagan masalah iki lan ing wektu sing padha ora ngerti babagan prokariota - organisme uniseluler sing ora bisa mati (duwe domain, kelas, kulawarga, genera lan spesies) sing ora mati, nanging dibagi lan dibagi luwih saka 4,5 milyar taun. !!!

    Uga, padha ora pati ngerti, menehi kritik dening lack of sebutno, karo stabilitas sistem, pentinge lingkungan sosial lan materi kanggo kegiatan saka pikiran, lan malah prasaja, lan mulane aturan universal sing restrukturisasi luwih rumit tinimbang. construction - iki tegese sembarang pembangunan dhiri (restrukturisasi) ASI luwih angel tinimbang kemampuan ASI, kang tegese iku ora bisa ing roto dawa. Manungsa ngatasi alangan iki kanthi biaya sosialitas, para spesialis sing padha kayane ora ngerti babagan iki (bisa uga ing bagean katelu, apa sing bakal kelakon). Miturut cara, amarga sosialitas iki, ISI bakal dipeksa kanggo sosialisasi, kaya saben wong, lan iku bakal kasil socialized sing bakal sregep, lan ora monsters sing Hollywood ilmu-likeness scares.
  22. 0
    Agustus 14 2016
    Artikel kasebut minangka retelling saka KOMPILASI saka sawetara sumber, ditulis dening Tim Urban tartamtu.
    Sapa sing Tim Urban? Wangsulan: "Tim Urban. Blogger Amerika."
    Blogger, mung blogger, yaiku, wong sing tugase nulis artikel ing Internet.
    Patut, "Blogger percaya yen banyu diukur nganggo sieve."
  23. 0
    Agustus 14 2016
    Artikel kasebut serius.
    Aku bakal menehi conto. Nalika aku isih lanang, aku
    Aku diajari kanggo muter Go sethitik (ing tingkat paling SD), game Japanese.
    Dheweke diwulang ing dacha dening sedulur sing adoh, ahli matematika, saiki wis pensiun, sawise kerja ing Harvard.
    Aku kelingan nalika dheweke (taun 1970) ujar: "Mungkin dheweke bakal teka
    komputer sing bakal muter catur ing tingkat juara donya.
    Nanging padha ora bakal, NATE teka munggah karo komputer sing bakal ngalahake wong
    ing Go, amarga jumlah opsi lan tingkat abstraksi ing game iki ora kaetung."

    Taun iki, Comp kanthi yakin - lan kaping pirang-pirang - ngalahake juara donya ing Go.
    1. 0
      Agustus 14 2016
      bab kasunyatan sing matématika ditempelake ing komputer kudu cocog karo fungsi distribusi, banjur padha nelpon kula bodho, nanging sampeyan, dear, swara pitakonan saka multivariance. Kajaba iku, liyane ora kalebu kamungkinan analisis matématika sacara umum adhedhasar fungsi mbangun hubungan matematika algoritmik lan ngaso ing matématika komputasi minangka panacea.
      Mula, matématika penalaran manungsa ora diitung lan dibangun ing kalkulus integral lan diferensial. Dheweke distributif !!! Iki tegese ngidini mbangun hubungan ing babagan vektor lan ing babagan potensial. Iku luwih prasaja lan cukup akurat ing tugas kanggo entuk jawaban sing nggambarake kasunyatan kaya sing katon ing analisis.
      Ora ana sing nggumunake manawa komputer bisa ngalahake Go. Mung count jumlah total sumber daya ngginakaken iki kanggo wong lan komputer. Nah, kaya bocah-bocah!
    2. ITT
      0
      Agustus 14 2016
      Kutipan saka: voyaka uh
      Comp yakin - lan kaping pirang-pirang - outplayed Go taun iki

      , lan komputer padha (program) mung bisa muter catur utawa poker karo kula? Aku mikir ora,
      1. 0
        Agustus 14 2016
        Gampang kanggo nyelehake akeh aplikasi (program) menyang siji komputer.
        Kanggo catur, pindhah, poker lan ewu liyane. Dheweke bakal nggawe "switch"
        menyang tugas anyar (kaya otak kita) lan - maju.
        Lan bakal ngalahake sampeyan (lan aku uga), ora ana keraguan.
        Program kasebut minangka sinau mandiri. Pisanan, komputer nyalin taktik sampeyan,
        gaya, Techniques (self-learning) lan wiwit digunakake marang sampeyan. Kayane lagi dolanan dhewe
        mung apik (kacepetan lan akurasi kinerja komputer temenan luwih).
        Lan komputer wiwit mencet sampeyan kanthi cara sampeyan dhewe. Kajaba iku, dheweke uga duwe memori saka mungsuh sadurunge ing cadangan.
        Lan dheweke bisa, yen kesel nyiksa, "ngalahake" kanthi teknik wong liya.
        Nanging dheweke mesthi bakal main kucing lan tikus - apa yen dheweke sinau sing anyar?
        Umumé, AI dudu jinis individu sing duwe IQ dhuwur, nanging wong sing jahat banget, licik, ora isin minangka pangilon lan jinis kejam. sad
        1. 0
          Agustus 16 2016
          Duwe outplayed juara donya, dheweke kenek langit-langit - ora ana siji kanggo sinau saka. Apa dheweke bakal main dhewe? Utawa wong kanggo mulang? Utawa nggawe game anyar?
          Utawa ngenteni ing salawas-lawase nganti wong lungguh ngelawan maneh
      2. Komentar wis dibusak.
  24. ITT
    0
    Agustus 14 2016
    Kutipan saka: voyaka uh
    Lan ngalahake sampeyan (lan aku uga),


    bisa menang game iki?
  25. +1
    Agustus 14 2016
    Lan kenapa AI digunakake ing tunggal?
    Ing ngendi ana siji, ana ewonan entitas.
    Lan sapa sing bakal dadi sisih kita, lan sapa sing nglawan, kita bakal weruh. Kompetisi lan dominasi, sampeyan ngerti ...

    Lan game meanness, penipuan, sycophancy lan flattery djalmo manungso dilatih kanggo sempurno .. Ayo main game iki karo wong-wong mau (AI).
  26. +1
    Agustus 14 2016
    Banjur, wis suwe diucapake - kanggo saben sage, kesederhanaan cukup.
  27. 0
    Agustus 15 2016
    Kutipan saka gladcu2
    Tegese, dheweke mung ngganti konsep piranti lunak anti-virus. Yen mantan mindai komputer kanggo ngarsane perpustakaan "marker", banjur piranti lunak Tomsk kudu mindai ing basis saka harmfulness saka kode. Mesthi dibandhingake karo perpustakaan.

    Awl kanggo sabun. Nanging dheweke diarani AI.


    Wis sarujuk. Iki diarani Analisis Heuristik.
  28. 0
    22 September 2016
    Ing bagean tartamtu saka artikel, ya, snob delusional ...

    Ayo kula nerangake pendapatku:
    1) Kanggo nggawe AI nyata ing tingkat wong (ana saiki), sampeyan kudu luwih pinter, luwih pinter tinimbang wong (ana saiki), nyatane, munggah menyang tingkat sing luwih dhuwur, menyang tingkat superman (utawa level, kaya ing artikel iki, ASI).

    2) Mulane, acara iki ora cedhak, adoh saka cedhak, sanajan bakal - mbokmenawa paling saka Formunchans wis menowo, paling saka artikel ing Internet, karo fenomena "indigo" anak, sing dianggep wong saka mangsa, wong karo supermind. Sing. iki sing tenan bisa mbangun AI ing tingkat wong urip saiki.

    3) Supaya bisa dadi obyek sing berkembang dhewe, kudu dadi paling ora mandhiri ing jagad material, kudu sinau ngrasakake jagad material, ngerti kabutuhan paling sethithik ... algoritma "komputer" murni, ora ketompo carane Komplek iku, malah ora bakal duwe bagéyan informasi kanggo poto-pembangunan tanpa arep liwat path dadi sawijining ing donya materi iki, i.e. cara pembangunan manungsa. Mesthi, wong bisa bantuan ing pembangunan ing arah iki, nanging malah banjur lan mung banjur, nalika ndeleng titik pisanan.
  29. 0
    22 Oktober 2016
    Wong ora perlu maneh. Aku ora kelingan penulis, nanging aku kelingan judul buku "KD - cybernetic double" Buku iki ditulis ing taun 70-an lan luar biasa menarik. Superintelligence bakal katon ing wong minangka wong katon ing asu, ing titah banget lucu nanging ora ngerti. Kaya, sampeyan bisa ndeleng ing mripate dheweke ngerti kabeh, nanging ora bisa ngomong.
  30. 0
    24 Oktober 2016
    Wong urip ing donya persepsi ing tingkat obyektifitas. Yaiku, kita ngerteni kabeh kanthi objektif - iki utawa iki. Nanging kabeh ing donya iki uga gawan ing proses. Tegese, kabeh ana ing proses transformasi. Mulane, pandangan donya sing dibangun ing prinsip ora bisa dipisahake siji saka liyane nggawe kasunyatan lan kecukupan persepsi kasunyatan. Ing babagan iki, matématika dibangun ing fungsi saka nilai konstan saka nomer, sing ngijini sampeyan kanggo gabungke akeh lan ing wektu sing padha individuality. Tanpa dhasar kawruh iki, AI ora bisa nyedhaki
  31. 0
    November 11 2016
    Kurzweili iki ngelingake aku Chubais, uga tukang ngapusi lan licik.

    Nyoba kanggo nggawe wong abadi dibutuhake kanggo ngalahake dhuwit saka wong sugih lawas, sing, karo kekuatan pungkasan, genggaman ing urip liwat.

    Masalah tuwa cukup dikenal lan jelas - iki minangka kesalahan ing replikasi sel lan sakumpulan sampah ekstra ing kromosom kanthi saben kloning.
    Yen, ing sawetara cara, kanggo ngilangi kasalahan, iki bakal mungkasi evolusi.

    Diskusi babagan rasionalitas lan super-intelijen mesin telusuran lan menehi alesan, padha ora tahan kritik, kabeh sing bisa ditindakake yaiku ngumpulake lan menehi pikirane wong liya.

    Sejatine, pangembangan manungsa wis luwih cepet amarga konvergensi wong ing masyarakat sing adhedhasar Internet lan saiki wong ora nggawe maneh roda ing saben masyarakat sing terpencil.

    Ing cendhak - badai ing cangkir teh!
  32. 0
    Agustus 7 2017
    Pangeran nglebokake akal marang kethek, jebule dadi manungsa, kaya ngono iku uripe, pamer-pamer karo Gusti lan hakekat kethek, nuruti dhawuhe Gusti, lawanging Akal bakal mbukak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"