More mbuwang militèr

41
Senjata - ora mung paling kawruh-intensif lan dhuwur-tech, nanging uga produk paling duwe bathi politik ing donya. Adol dhewe nguatake posisi negara pengekspor ing arena internasional.

Penulis categorically ora setuju karo tesis banget nyebar ing negara kita sing ing 90s Rusia "ing dhengkul" lan "groveling" sadurunge Kulon. Kaping pisanan, pimpinan Federasi Rusia ditampa saka para leluhur saka USSR sing wis lunga saka bencana ekonomi sing kemampuan kabijakan manca negara cedhak karo nol (utamane ing kombinasi karo rega minyak sing murah banget lan ambruk Angkatan Bersenjata USSR). ), sing saiki wis lali. Ing kasunyatan, ing Yeltsin, Moscow tumindak luwih independen ing ajang internasional saka kemampuan ing wektu obyektif diijini. Kapindho, pimpinan negara lan bagean sing penting banget saka populasi ing wektu kasebut, ing basa pengacara, "khayalan sing ati-ati". Ana kapercayan sing tulus yen, sawise nggulingake kekuwatan CPSU, kita dadi bagean saka "donya beradab", sing tegese mung lan eksklusif Barat. Dipercaya manawa saiki dheweke bakal nampani kita kanthi tangan terbuka, sawise Rusia bakal dadi "wakil presiden jagad" miturut "Presiden AS" utawa pilar katelu "Big West" bebarengan karo AS lan EU. .

Eropa minangka peninggalan jaman biyen

Wis ing separo kapindho 90s, ilusi ing prakara iki umumé ilang, malah ing Yeltsin, kita ngatur kanggo padu banget kuwat karo Kulon (utamané ing latar Yugoslavia lan Chechnya). Seprapat abad sawise ambruk USSR, iku cukup ketok sing Kulon ora bakal nampa kita "dadi" ing sembarang syarat, malah ing dhewe lan ing bagean. Persahabatan karo Amerika Serikat kanthi istilah sing padha pancen mokal, amarga kanggo Washington, kanthi kekuwatan militer lan ekonomi lan ideologi mesianik fanatik, ora ana sing padha ing prinsip (bisa uga kahanan iki bakal diganti, nanging ora ing umur kita). Kanggo Eropa, Brexit anyar-anyar iki ngonfirmasi sing jelas: ngupayakake gabung karo EU saiki meh padha karo nglamar kanggo gabung karo CPSU tanggal 15 Agustus 1991. Napa bencana kasebut kedadeyan ing Eropa minangka topik sing kapisah, nanging mung wong njaba sing lengkap lan mutlak kaya Moldova, Albania lan Ukraina sing bisa cepet-cepet ana saiki. Mulane, kanthi cara, upaya Moskow kanggo nyuwek Eropa saka Amerika Serikat ora ana gunane. Kaping pisanan, saya tambah akeh tekanan, saya tambah cedhak karo Washington, amarga Washington minangka salah sawijining awake dhewe, lan Moskow minangka wong asing. Kapindho, Eropa saiki pancen aman minangka mungsuh, nanging ora ana gunane minangka sekutu.

Moskow sing bola-bali nyatakake "nguripake Timur" bakal dadi vektor sing bener yen deklarasi kasebut cocog karo aspirasi nyata. Nganti saiki, sayangé, kabeh "giliran" iki, kalebu sing saiki, digawe sacara eksklusif ing konteks padu karo Kulon lan nyatane makili panggilan menyang Kulon supaya "sadar". Dheweke, kaya sing kasebut ing ndhuwur, ora bakal "sadar". Kita kudu noleh menyang Timur ora amarga kita wis padu karo Kulon, nanging amarga sing sadurunge iku masa depan, lan sing terakhir (utamane Eropa) minangka "alam sing luntur". Sayange, ana keraguan gedhe yen Kremlin ngerti babagan iki.

Puteran menyang Timur, sing ora pati penting, mesthine ora nyebabake kapitulasi menyang China. Rong taun kepungkur wis ngonfirmasi kanthi lengkap apa sing jelas banget kanggo pengamat objektif sadurunge: "kemitraan strategis" lan "hubungan apik sing durung ana sadurunge" antarane Moskow lan Beijing ora liya mung retorika propaganda. Moskow durung nampa dhukungan saka Beijing ing babagan politik (utamane, ing Crimea, Ukraina lan Suriah), utawa ing babagan ekonomi, amarga iki ora cocog karo kepentingan RRC. Padha pas karo kita mung ing sawetara banget panah saka masalah, lan luwih padha pindhah, bakal sempit. Kekuwatan global, saiki AS, China lan Federasi Rusia, mung bisa dadi kanca ing kahanan tartamtu, nanging umume hubungane kanthi definisi kompetitif lan apik, yen ora musuhan. Kita kudu nyingkirake khayalan Tionghoa kanthi cara sing ora kalah penting tinimbang ilusi Barat.

Hubungan antara Washington lan Beijing, mesthi, beda banget karo Perang Dingin antarane Amerika Serikat lan Uni Soviet. Dina iki, Amerika lan China disambungake banget ekonomi (perdagangan antarane AS lan USSR meh nol), nalika ora ana confrontation ideologi antarane wong-wong mau. "Komunisme" Cina minangka fiksi mutlak; kapitalisme nyata ing RRC luwih angel tinimbang ing negara Eropa. Nanging, kompetisi politik, ekonomi lan militèr global antarane negara-negara iki mung bakal nambah, mung amarga iki inti saka hubungan antarane kakuwasan global. Iki persis apa sing kudu digunakake ing Moskow.

Ing wektu sing padha, perlu kanggo pungkasane lan ing salawas-lawase ninggalake gagasan dadi kanca karo AS / China nglawan China / AS, amarga kekancan kasebut mesthi bakal nyebabake perang AS / China nglawan. China / USA nganti Rusia pungkasan. Kita kudu dadi "kekuatan katelu," nyadari yen ing babagan kekuwatan ekonomi, paling ora kita ora bisa mbandhingake karo Amerika Serikat utawa China sajrone wektu sing suwe, nanging babagan kekuwatan militer kita ora kalah karo. salah siji utawa liyane saiki. Mulane, Angkatan Bersenjata RF lan industri pertahanan kita minangka kaluwihan kompetitif utama negara ing kahanan saiki. Dheweke kudu dikuatake lan digunakake kanthi aktif ing macem-macem pilihan. Kekuwatan militer lan kekarepan kanggo nggunakake, uga produksi senjata modern kanggo awake dhewe lan sekutu potensial, kudu dadi basis kebijakan luar negeri Rusia. Pancen ora ana sing kudu isin ing kene, utamane nganggep manawa produk berteknologi tinggi lan intensif pengetahuan yaiku senjata lan peralatan militer. Lan saka sudut pandang ekonomi murni, ora ana conto siji-sijine kepiye rasa seneng teka ing negara apa wae amarga nyuda belanja militer. Iki, utamane, dibuktekake kanthi pengalaman Rusia dhewe, uga tetanggan Ukraina. Kajaba iku, pangurangan belanja militèr nyebabake pukulan sing kuat banget ing bidang sosial, amarga puluhan yuta wong digandhengake karo angkatan bersenjata lan industri pertahanan. Mulane, usulan-usulan apa wae sing kita krungu bab perlu kanggo sequestration kuwi salah siji incompetence lengkap, utawa kegilaan langsung, utawa karya sadar marang negara. Biaya militer minangka barang pungkasan sing bisa sampeyan simpen. Lan sing pisanan (ing kasus kita) yaiku korupsi lan megaproyek kaya Piala Dunia 2018.

India minangka juru mudi kita

More mbuwang militèrWis ngandika yen ing papan pasca-Soviet, sekutu kita mung bisa dadi anggota CSTO ("We got the wrong horse"), lan sawetara masalah bisa uga muncul. Kanggo sing adoh ing luar negeri, yen kita pengin dadi "pasukan katelu", kita kudu nggawe aliansi strategis nyata karo "pasukan kaping papat", yaiku, karo India, pesaing paling cedhak kanggo peran kekuwatan global liyane (ana ora ana negara liya ing donya saiki). Ana meh kabeh kanggo iki ("A Delhi sehat tegese pikiran sehat"). Kita mung kudu ngendhegake kekancan karo China ing India, lan kanthi jelas nemtokake hubungan kasebut minangka independen lan pancen eksklusif, tanpa "segitiga" lan BRICS sing padha. Sekutu strategis penting liyane saka Rusia bisa dadi Korea sing manunggal kanthi tentrem, bebas saka pengaruh Amerika lan Cina. Moskow kudu aktif kanggo mesthekake yen negara kasebut muncul, ngupaya penarikan pungkasan Pyongyang saka pengaruh Beijing lan ngupayakake kabijakan luar negeri sing luwih moderat, nalika uga njelasake marang Seoul keuntungan saka pilihan paritas kanggo manunggalaken. Alas, Moscow ora mung ora njupuk kauntungan saka hubungan apik karo loro Koreas ("Demokratik Pyongyang versus totalitarian Seoul"), nanging nggawe kesalahan serius dening muter bebarengan karo konspirasi Amerika-Cina marang Pyongyang lan voting ing Dewan Keamanan PBB kanggo sanksi marang DPRK.

Ing wilayah paling kompleks ing Timur Tengah lan Timur Tengah, sekutu paling cedhak kita, mesthi, Suriah. Mung ing posisi saiki dheweke ora sekutu, nanging klien, lan, sayangé, durung ngerti sing banget orane gumantung ing Moscow. Adhedhasar tujuan lan tujuan jangka panjang Rusia lan negara-negara ing wilayah iki, kekancan kudu digawe ing kene, pisanan kabeh, karo Iran lan Israel. Anehe, iki wis sukses nganti saiki, sanajan kasunyatane Tehran lan Yerusalem sengit banget. Sayange, kebencian Iran-Israel sing ora rasional iki ngrusak negara kasebut lan ngganggu Rusia. Nanging kapentingan lan gol saka Turki lan akèh-akèhé saka monarki Arab (utamané Arab Saudi lan Qatar) sing diametrically gantos kanggo Rusia, lan ora ana alesan kanggo nyana owah-owahan. Mulane, sembarang flirt karo Ankara, Riyadh lan Doha paling ora ana gunane, lan paling awon mbebayani banget. Mesthine, kapitulasi moral Ankara saiki menyang Moskow bisa uga nyenengake rasa bangga nasional sawetara wong, nanging bedane kepentingan dhasar ora ilang saka iki lan kita mesthi bakal nampa "pisau ing mburi" liyane saka Turki. Menapa malih, kapitulasi sauntara Erdogan sing luwih ngremehake amarga masalah politik lan ekonomi internal, luwih angel dheweke bakal mangsuli kita mengko, nalika misale jek dheweke kahanan wis apik kanggo dheweke. Opsi iki pancen ora bisa ditindakake, sampeyan kudu ngerti babagan iki. Sampeyan uga kudu eling yen komando Angkatan Bersenjata Turki ora ngidini intervensi ing Suriah sing dituntut Erdogan. Sawise upaya kudeta, komando tentara bakal diganti kanthi lengkap, sawise presiden Turki bisa uga pengin "ngikat getih" menyang tentara ing perang nglawan Damaskus lan Kurdi, yaiku, de facto kanggo "Khilafah Islam" lan Al - Nusra. Kemungkinan pangembangan acara kasebut dhuwur banget. Kanggo Rusia, siji-sijine pilihan sing bisa ditrima kanggo mungkasi perang ing Suriah yaiku bali lengkap negara kasebut menyang kontrol Assad kanthi nyedhiyakake otonomi nyata kanggo Kurdi. Pilihan liyane bakal dadi kekalahan kanggo kita, lan kita uga kudu ngerti babagan iki.

Kanggo Afrika lan Amerika Latin, kahanan ing bawana kasebut ora langsung mengaruhi keamanan Rusia (paling ora ing jangka menengah), kita meh ora kasengsem karo sumber daya negara kasebut (kita duwe cukup dhewe), utamane amarga padha. ora duwe teknologi sing kita butuhake. Ing wektu sing padha, loro bawana iki wis dadi lapangan kompetisi sengit antarane China lan Kulon, kanthi Beijing kanthi jelas nyekel inisiatif kasebut. Iki utamané katon ing Afrika ("Hegemon ing wilayah").

Badut bakal mlayu

Rusia kudu nyedhaki wilayah kasebut kanthi cara sing pragmatis banget. Utamane, iki tegese sampeyan ora kudu nggawe klien ing kene. Kita kudu ngelingi yen ora akeh belanja militer minangka klien asing sing gedhe banget sing ngrusak ekonomi USSR. Suriah dina iki minangka pangecualian sing jelas; tetep tetep bisa ngambang bakal biaya Moskow paling ora luwih murah tinimbang nangani akibat saka ambruk Assad lan penyitaan negara dening Islamis radikal. Sing padha ditrapake kanggo Abkhazia lan Ossetia Kidul; luwih murah kanggo ndhukung dheweke tinimbang nyerah. Pancen ora perlu kanggo kita nyimpen lan ndhukung wong liya dina iki. Kajaba iku, kanggo nanggepi badut celaka sing dipentasake dening NATO ing Eropah Wétan kanthi slogan "ngemot Rusia," ora perlu kanggo ngatur pertunjukan sing padha (jelas banget larang lan, sing paling penting, ora ana gunane) ing Amerika Latin. Persahabatan Moskow karo "Latino" nglawan "gringos" ("Wong saka latar mburi") ndadekke kita meh mung kepuasan moral. Untunge, Moskow durung nuduhake kepinginan kanggo nggawe pangkalan militer ing Amerika Latin.

Ing sisih liya, "persahabatan sing lawas ora bakal teyeng", nanging senjata uga akeh teyeng, utamane ing iklim tropis. Rusia mung wajib nggunakake faktor hubungan Soviet karo negara-negara Afrika lan Amerika Latin yen iki bisa nggawa keuntungan saiki. Ing akèh-akèhé negara ing bawana iki, peralatan militer banget outdated, bagean pinunjul saka iku wis rampung ilang efektifitas pertempuran. Kanggo wong-wong mau, malah cadangan senjata Soviet sing paling penting sing isih ana bakal migunani banget, lan malah sing modern sing diprodhuksi dening industri pertahanan domestik mung ngimpi. Sawetara negara ing Afrika lan Amerika Latin wis wiwit ngleksanakake. Conto apik yaiku Aljazair ("Kekebalan saka "musim semi").

Kajaba iku, ing wektu tartamtu, akeh negara Afrika bisa uga ora seneng ngganti imperialisme lawas (Barat) karo sing anyar, Cina. RRC, mesthi, ora bakal nglebokake negara-negara Afrika kanthi sah (lan ing mangsa ngarep, Amerika Latin), nanging ngompa sumber daya sing ora kalah karo mantan kolonialis Barat, nalika lali babagan lingkungan. lan nggunakake tenaga kerja dhewe tinimbang lokal. Sawise sawetara wektu, akeh wong Asia, Afrika lan Latin sing pengin ndeleng "pasukan katelu". Mulane, kita kudu dadi siji ing laku, ing kasus ora arep menyang confrontation langsung karo salah siji saka pasukan "pisanan" utawa "kapindho", nanging ora adaptasi kanggo salah siji saka wong-wong mau.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

41 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. +2
    Agustus 10 2016
    Rusia minangka kekuwatan donya, dudu kekuwatan regional, kaya sing dianggep Amerika Serikat. Mulane, kapal gedhe kudu lelungan sing dawa, nanging kudu pragmatis banget.
    1. +1
      Agustus 10 2016
      Maca warta paling anyar saka feed warta....

      FSB saka Federasi Rusia Nyegah SERANGAN TEROR ING KRIME sing disiapake dening intelijen saka Kementerian Pertahanan Ukraina - DEPARTEMEN

      RIA Novosti http://ria.ru/incidents/20160810/1474038278.html#ixzz4GvuENUIn

      FSB wis likuidasi jaringan intelijen saka jaringan intelijen motorisasi Ukraina ing CRIMEA, wong saka warga Ukraina lan RF sing mbantu nyiapake serangan teror ditahan - FSB
      PAWARTA RIA


      RIA Novosti http://ria.ru/incidents/20160810/1474038203.html#ixzz4GvuMPOyO


      WARTA RIA. SALAH SATU ORGANIZER SERANGAN TEROR sing Nyegah ing KRIME yaiku karyawan model GURAL UKRAINE, dheweke ditahan lan menehi kesaksian - FSB RF

      RIA Novosti http://ria.ru/defense_safety/20160810/1474038527.html#ixzz4GvuuFr00
      1. +7
        Agustus 10 2016
        Salam eseman abu-abu hi
        Inggih rampung "Ora sedulur", alesan sing apik, yen ora kanggo omben-omben sing menehi urip ing bagean Federasi Rusia, banjur mesthi kanggo squeezing metu I ... ts lan perangan awak liyane saka negara edan menang ... Kita bakal Delengen reaksi saka Kremlin, FSB, warta kaya ngono ora nyebar menyang media ...

        P.S. Erdogan teka kanggo ngunjungi DEAR FRIEND VLADIMIR, Polandia dikenali ontran-ontran Volyn minangka pembantaian saka populasi Polandia, Perdhana Mentri Inggris uga kepengin teka kanggo ngunjungi "Aggressor", Amerika sing kejiret munggah ing mriyang saka lomba Pemilu ing. negara lan racking otak carane nyimpen "Aleppo fosterlings" ing Suriah ... Sapa sing bakal bantuan Valtsman saiki, sing bakal bantuan Groysman saka mantan "kutha kembar"?..
        1. +4
          Agustus 10 2016
          Salam bebarengan, Saiki kita bebas!

          Plot twists kanthi cara sing ora ana penulis fiksi ilmiah sing bisa nggawe ...
          1. +5
            Agustus 10 2016
            Kutipan saka: eseman abu-abu

            Plot twists kanthi cara sing ora ana penulis fiksi ilmiah sing bisa nggawe ...



            Kita kudu nyenyet kaya ing urip nyata, supaya kabeh jinis kepinginan ora muncul maneh.
          2. Komentar wis dibusak.
          3. +2
            Agustus 10 2016
            Kutipan saka: eseman abu-abu
            Plot twists kanthi cara sing ora ana penulis fiksi ilmiah sing bisa nggawe.

            Ketoke ramalan babagan game Putin dadi kenyataan. Kremlin ngalahake Anglo-Saxon ing lapangan dhewe.
            Lan babagan senjata lan adol senjata ... proyek kayata Victory Park lan Game Tentara dadi efektif banget kanggo narik para panuku. Lan operasi ing Suriah minangka iklan sing efektif banget kanggo senjata kita.
      2. +3
        Agustus 10 2016
        Kutipan saka: eseman abu-abu
        Maca warta paling anyar saka feed warta....

        FSB saka Federasi Rusia Nyegah SERANGAN TEROR ING KRIME sing disiapake dening intelijen saka Kementerian Pertahanan Ukraina - DEPARTEMEN

        RIA Novosti http://ria.ru/incidents/20160810/1474038278.html#ixzz4GvuENUIn

        FSB wis likuidasi jaringan intelijen saka jaringan intelijen motorisasi Ukraina ing CRIMEA, wong saka warga Ukraina lan RF sing mbantu nyiapake serangan teror ditahan - FSB
        PAWARTA RIA


        RIA Novosti http://ria.ru/incidents/20160810/1474038203.html#ixzz4GvuMPOyO


        WARTA RIA. SALAH SATU ORGANIZER SERANGAN TEROR sing Nyegah ing KRIME yaiku karyawan model GURAL UKRAINE, dheweke ditahan lan menehi kesaksian - FSB RF

        RIA Novosti http://ria.ru/defense_safety/20160810/1474038527.html#ixzz4GvuuFr00


        Kita kudu mutusake karo Ukraina. Dheweke, dipimpin dening panguwasa, ora bakal tenang ...
        Tambang, situs penebangan, kanal Laut Putih bakal mbenerake "sedulur" kita
        1. -1
          Agustus 10 2016
          Kutipan saka Donhapa
          Kita kudu mutusake karo Ukraina. Dheweke, dipimpin dening panguwasa, ora bakal tenang ...
          Tambang, situs penebangan, kanal Laut Putih bakal mbenerake "sedulur" kita

          Wis diputusake. Iku misale jek sampeyan ora perlu (subsidi lan kabeh sing pungkasanipun wis dibuwang mati).
          Panguwasa kerep ganti. Lan sethitik bakal ngganti kene saka presiden. Revanchism kene kanggo tetep. Aku ora bakal lali apa-apa (loro apik lan ala), lan wong enom malah luwih categorical ing masalah iki Ukraina bakal urip dening revanchism lan bakal nindakake akeh kanggo iki. Nanging, iki ora ngganggu sampeyan.
          Apa ora akeh kita sing kerja kontrak ing sisih lor? eseman
          padha nindakake akèh bisnis karo Ukraina (padha ilang langsung negara manut utawa netral dening ngowahi iku dadi mungsuh --- Aku ora nyana iki).
          Ora ana solusi ing kabeh karo Ukraina! Kaya sing ora ana ing wiwitan. Nanging ora bakal bisa digunakake kanthi kahanan. Lan yen sampeyan mikir yen dipeksa, bakal nyebabake gilingan daging lan kekacoan getih sing lengkap.
          1. +7
            Agustus 11 2016
            Quote: Retvizan
            Wis diputusake. Iku misale jek sampeyan ora perlu (subsidi lan kabeh sing pungkasanipun wis dibuwang mati).

            Ya, umume, ora kaya, nanging mesthi ora kanggo kita, utawa Eropa, utawa AS, koper iki tanpa gagang ora dibutuhake ing Ukraina, mung ana tawar-menawar babagan sapa sing bakal nggawa, lan ora ana wong. gelem ndeleng. sedulur
            Quote: Retvizan
            Revanchism kene kanggo tetep. Aku ora bakal lali apa-apa (loro apik lan ala), lan wong enom malah luwih categorical ing masalah iki Ukraina bakal urip dening revanchism lan bakal nindakake akeh kanggo iki. Nanging, iki ora ngganggu sampeyan.

            Bayangna wae, aku ora peduli, aku wedi karo landakku. ngguyu
            Quote: Retvizan
            Apa ora akeh kita sing kerja kontrak ing sisih lor?

            akeh. ya Lan padha bisa uga. apik Lan lagu kabangsan Rusia sadurunge karya dileksanakake malah luwih apik. apik
            Quote: Retvizan
            dheweke nindakake akeh bisnis karo Ukraina (padha ilang negara sing setia utawa netral kanthi ngowahi dadi mungsuh - aku ora nyana iki)

            Loro-lorone apik, mesthine Rusia nyopir sampeyan menyang Maidans? NyuwunAja gawe kucingku ngguyu. ngguyu
            Quote: Retvizan
            Lan yen sampeyan mikir yen dipeksa, bakal nyebabake gilingan daging lan kekacoan getih sing lengkap.

            Ya, ana sing butuh sampeyan. nglirik Wong-wong kuwi bakal ngecakake sampeyan, sampeyan bunuh diri kanggo hiburan kabeh jagad, apa sampeyan durung kesel? Sing paling kuat, sedulur tentara Eropah. wassat ngguyu sedulur
          2. 0
            Agustus 14 2016
            Ya, iki minangka propaganda "Bandera" saka junta Kyiv kanggo wong! Sampeyan kudu dadi b-a-r-a-n-a-m-i kanggo nggawe omong kosong babagan carane Rusia kudu disalahake amarga kekurangan otak para sedulur kita! Marasmus iku penyakit sing ora bisa ditambani, nanging nular kaya flu ...! Bener ngendikane Prof. Preobrazhensky ing "Heart of a Dog": "... karusakan ora ana ing lemari, nanging ing sirah ..."!
  3. +5
    Agustus 10 2016
    ....Saiki, ing perjuangan kanggo pasar, lan utamané kanggo pasar senjata, kabeh cara iku apik, nanging sampeyan kudu nyiksa wong-wong mau minangka sethitik sabisa. Nanging ing umum, sampeyan kudu setuju karo penulis artikel, utamané kanthi gagasan kudu dadi pasukan katelu =, mesthine, kanthi cara iki lan ora liya.
  4. -3
    Agustus 10 2016
    Iku perlu kanggo gawé! Adol? Asring mangu-mangu - kanggo Saudis, malah ing rega dhuwur. Tambah ing ekspor nambah nomer desain anyar kanggo awake dhewe? Utawa bisa uga ngelawan? Nah, iki komentar Okhotolyub, a kontrovèrsial banget moderator dibusak.. Iki panemune, kok ora dirembug.. Langsung metu.
  5. +6
    Agustus 10 2016
    Senjata ora mung paling kawruh-intensif lan dhuwur-tech, nanging uga barang paling duwe bathi politik ing donya.

    Eropa minangka peninggalan jaman biyen


    Pengarang! nalika sampeyan miwiti karo pikirane kontrovèrsial, paling mbecikake mau! Yen ora, sampeyan bisa miwiti teori koheren saka invasi Martian.

    Menehi kanyatan kenapa Eropa minangka peninggalan, lan gaman minangka barang sing paling intensif kawruh lan berteknologi tinggi lan paling nguntungake politik ing donya.
    1. +2
      Agustus 10 2016
      senjata minangka barang sing paling intensif kawruh, teknologi dhuwur lan paling duwe bathi politik ing donya.


      Dadi, kanggo wiwitan, nggunakake conto Jerman:

      Krauss-Maffei Wegmann -> mrodhuksi Leopard, Puma, Boxer...-> turnover 800 yuta euro
      Adidas -> sandhangan olahraga lan olahraga. peralatan -> turnover 15000 yuta euro
      Bayer -> farmakologi, kimia -> turnover 46000 yuta euro

      Saiki ayo mbantah produk apa sing luwih nguntungake, intensif kawruh lan luwih apik mbentuk citra Jerman ing donya: tank macan tutul, sepatu Adidas utawa aspirin?
  6. +6
    Agustus 10 2016
    Alexander Khramchikhin, sampeyan duwe kekacoan ing sirah. Sampeyan ngomong babagan siji lan langsung mbantah dhewe.
    Sampeyan bener babagan siji, "Rusia kudu nyedhaki wilayah kasebut kanthi cara sing pragmatis."
    Akeh SURAT, nanging inti ing siji ukara. Iki persis apa sing NON-LIBERAST wis kasil.
  7. +2
    Agustus 10 2016
    Gagasan pasukan katelu cukup cukup. Sampeyan ora kudu ngetung paman sing apik. Alexander 3 wis ngomong kabeh: Kita mung duwe loro kanca sing bisa dipercaya: tentara Rusia lan armada Rusia!
  8. 0
    Agustus 10 2016
    Sing paling disenengi yaiku dhuwit kertas 5000 rubel - iki minangka jinis sing bakal dilebokake ing sirkulasi.
    1. -3
      Agustus 10 2016
      Mungkin tank bakal katon ing dhuwit kertas 10000 anyar.
  9. +1
    Agustus 10 2016
    Penulis categorically ora setuju karo tesis banget nyebar ing negara kita sing ing 90s Rusia "ing dhengkul" lan "groveling" sadurunge Kulon. Kaping pisanan, pimpinan Federasi Rusia ditampa saka para leluhur saka USSR sing wis lunga saka bencana ekonomi sing kapabilitas kabijakan manca negara meh nol.
    Artikel kasebut minangka minus ... sawetara jinis vinaigrette, saka asumsi, deleng oyod lan aja mbuwang kabeh menyang mangkuk siji ...
  10. 0
    Agustus 10 2016
    "Komunisme" Cina minangka fiksi mutlak; kapitalisme nyata ing China luwih angel tinimbang ing negara Eropa

    Iki ora sakabehe bener, luwih kamungkinan yen wong duwe komunisme ing sirahe. Amarga masyarakat RRC, miskin utawa sugih, investasi sumber daya ing negara, contone, elit kita, sing nyoba kanggo njupuk modal liwat gunung. Ing kana, para elit nandur modal ing negara nganti pirang-pirang dekade, warga biasa uga wis kerja bareng kanggo kepentingan negarane, ora mung kanggo golek dhuwit.
    1. kap
      +3
      Agustus 10 2016
      Kutipan: SPB.RU
      Ing ngriku para elit sampun ngantos pinten-pinten dasawarsa nandur modal ing negari, semono uga warga biasa padha gotong royong kanggo negarane, ora mung kanggo golek dhuwit.


      Kabeh iku bener considering sing layanan tax lan pakunjaran ing bangunan padha.
      Yen mung kita bisa nindakake iku, iku bakal kaya ing China.)))
      Ing China, ora kabeh gampang banget. Dheweke ora nerbitake statistik.
      Luwih tepate, dheweke nerbitake sing dibutuhake.
      Kutha wis dibangun sing ora ana sing manggon, mung ora ana sing tuku kanthi macem-macem alasan.
      Krisis overproduksi minangka kasunyatan sejarah.Sajrone krisis kasebut, China kelangan pasar, permintaan mudhun, lan njaga karyawan pemerintah sing akeh banget, kalebu tentara, dudu tugas sing gampang.
      Ora ana sing ngerti kepiye iki bakal rampung.
      Tionghoa ora bisa mulihake ketertiban ing dalan, nanging ngarahake dadi hegemon kelas donya.
  11. +5
    Agustus 10 2016
    Kutipan saka xant
    Gagasan pasukan katelu cukup cukup. Sampeyan ora kudu ngetung paman sing apik. Alexander 3 wis ngomong kabeh: Kita mung duwe loro kanca sing bisa dipercaya: tentara Rusia lan armada Rusia!

    Ingkang paling menarik yaiku tentara ngiyanati negara kaping pindho, pisanan ing taun 17, nalika akeh tentara sing sumpah sumpah marang tsar banjur menyang sisih revolusioner, lan prajurit ing trenches saka World First. Perang ora gelem nuruti prentahe para perwira, lan kaping pindho ing taun 1991, prajurit sing gagah berani sing sumpah ndhukung sumpah Uni Soviet dening rezim anti-rakyat Yeltsin, lan ora ngadeg kanggo pertahanan USSR. lan ideologi komunis Pranyata kurang saka 100 taun tentara kita bisa ngiyanati negara kaping pindho, pranyata tentara Rusia minangka struktur sing ora bisa dipercaya sing bisa nglanggar sumpah lan nguwasani karakter sing ora jelas, nanging iki dudu. mangan apik nglirik
    1. +1
      Agustus 10 2016
      Apa Tentara ora nguwasani EBNA? Apa ora ana akeh wong sing njerit nalika Yeltsin mrentah ing Moskow lan St.
      Apa ora akeh wong sing nyolong minangka asil, lan ing taun 90-an, njerit babagan owah-owahan, pungkasane nyuwek negara?
      Ana sing salah karo sampeyan ... tentara Rusia ora duwe pengalaman kudeta militer, lan kita ora butuh.
      1. +4
        Agustus 10 2016
        Aku mikir ing Kakaisaran Rusia lan USSR, angkatan bersenjata lan layanan khusus ora dilayani karo wong bodho, nanging karo wong pinter sing weruh lan ngerti kanthi becik apa sing kedadeyan ing negara kasebut. Nanging, dudu militer utawa khusus. layanan sing sengaja ora nyegah ambruk Kakaisaran Rusia lan USSR, nanging malah nyumbang kanggo iku, saéngga Gorbachev, lan banjur Yeltsin, teka menyang daya. ing Kulon lan liya-liyane ana ing ayunan lengkap, kabeh iki ditindakake kanthi idin tacit saka layanan khusus kita kanggo nyetel wong nglawan pemerintah lan partai, supaya, kaya sing sampeyan ucapake, ing wektu sing tepat ing Moskow lan St Petersburg, wong akeh wiwit stagger, njerit ing pamaréntahan Yeltsin. nglirik Ora ana kudeta siji-sijine ing negara apa wae sing bisa ditindakake kajaba tentara kasebut menyang sisih para pemberontak
        1. +1
          Agustus 10 2016
          Kutipan saka Yak28
          .Ing USSR, kekurangan pangan sengaja digawe, propaganda babagan urip sing apik ing Kulon ana ing ayunan lengkap, lan liya-liyane, kabeh iki ditindakake kanthi idin tacit.

          Ayo mandheg ing ukara iki. Apa sing ditindakake ditindakake kanthi idin langsung saka Gorbachev lan Co., banjur rampung kanthi idin lengkap lan kanthi ton vodka dening Yeltsin.
          Apa layanan khusus melu iki, luwih cenderung ya tinimbang ora, amarga wiwit jaman Khrushchev layanan khusus dikontrol lan wong-wong dhewe diselehake ing kana.
          Gorbachev kapindho, lan banjur Yeltsin kanggo kuwasa, sing nggawa Tentara, utawa akeh wong raging ing kasus kapindho ing Moscow? Nggoleki culprits ing Tentara luwih gampang saka turnip steamed, iku luwih serius kanggo ora éling sing. padha piyambak, kabeh sing pisanan nggawa wong-wong mau kanggo kuwasane ordered Boriska kanggo kerajaan, lan banjur trudged ing rangking tertib menyang kuburan ... tanpa Boriska, iki kasunyatan .. sayangé.
          Dadi aku lan sampeyan ora adoh banget kanggo mbiji kahanan kasebut, ora ana gunane nggawe minus.
          1. +3
            Agustus 10 2016
            Kita kabeh apik. Sawetara mbalek metu lambene, sawetara mung wedi kabeh, lan mayoritas, minangka tansah lan ing saindhenging donya, ora peduli. Lan tentara lan angkatan laut ... Aku elinga Sevastopol ing Agustus 91 sing gerah-fated. Pelaut lan perwira ing pantai, ngendi kita banjur bodho ketemu dhéwé vacationing saka Leningrad. Aku elinga pasuryan embittered lan bingung (kita padha ora luwih apik, aku). Ora ana sing ngerti apa-apa, nanging padha duwe prentah lan digawa metu. Dadi kita kabeh ngaco Uni, sedhih. Nanging Mungkin isih ana kasempatan kanggo bali negara adil, nanging cilik banget. Akeh banget wong sing seneng karo kahanan iki. Wong-wong iki ora butuh sosialisme. Nanging dheweke ora ngerti yen ora ana sosialisme, ora bakal ana, suwe-suwe ...
            1. 0
              Agustus 11 2016
              Persis. Persis.
        2. -3
          Agustus 10 2016
          Kutipan saka Yak28
          Ora ana kudeta siji-sijine ing negara apa wae sing bisa ditindakake kajaba tentara kasebut menyang sisih para pemberontak

          Conto anyar saka Turki nyaranake sebaliknya.
          1. 0
            Agustus 11 2016
            Tuladhane Turki mung siji bae, ing wadyabala Turki wiwit jaman Ataturk, karep marang kudeta militèr iku ing getih, aku nggedhe-gedhekake, nanging iki nyatane, ndeleng jumlah kudeta sing ditindakake dening militer Turki. ing 20. abad - kabeh pas persis ing sih saka pasukan katelu - Amerika Serikat.
  12. +5
    Agustus 10 2016
    Kandel lan adoh saka materi sing ora ambigu.
    Aku utamané kesengsem karo statement bab kamardikan ing EBN, nalika kedaulatan kita dikontrol dening 200 penasehat saka Departemen Luar Negeri, lan pitung bankir mbukak ngrampok negara lan dhawuh hukum kanggo awake dhewe!
    Penulis categorically ora setuju karo tesis banget nyebar ing negara kita sing ing 90s Rusia "ing dhengkul" lan "groveling" sadurunge Kulon. Ing kasunyatan, ing Yeltsin, Moscow tumindak luwih independen ing ajang internasional saka kemampuan ing wektu obyektif diijini.
    Utamane yen sampeyan ngelingi perjanjian Sakhalin-2, nalika TNK ngompa lenga kita, lan sajrone divisi produksi kita isih kudu mbayar ekstra!
    Ora ana sing ngomong: "kebebasan" apik!
  13. +1
    Agustus 10 2016
    Aku meh menehi minus kanggo wiwitan artikel. Mesthine penulis nduweni hak kanggo mratelakake panemume. Nanging kasunyatan lan mripat ngomong liyane, kita padha cedhak.
    1. +2
      Agustus 10 2016
      Aku ora ngerti sing "kita" ... Aku wong wis tau groveled. Lan ana mayuta-yuta wong. Obrolan babagan kekuwatan, bagean sing penting, liberalis sing padha karo kabeh slop sing ana ing kana ...
      1. 0
        Agustus 10 2016
        Kutipan saka Abbra.
        Aku pribadi wis tau groveled.

        Lawan sampeyan wis "tutup". Sampeyan kanthi jelas ngomong babagan macem-macem pose.
  14. +2
    Agustus 10 2016
    Pikiran ing artikel kasebut masuk akal, nanging:
    1) India adoh banget saka dadi Kuwasa Donya. Ana akeh banget kontradiksi, tanpa teknologi.
    Nalika sampeyan krungu babagan ekonomi, teknologi, utawa sukses liyane sing signifikan ing India?
    2) Nyawiji Korea mbokmenawa salah siji saka tugas paling angel amarga kasunyatan sing iki mbokmenawa wis 2 donya temen beda. Beda internal lan gesekan iku siji, nanging kudu mlebu konfrontasi karo rong kekuwatan liyane.
    3) Perdagangan senjata: iki kudu ditindakake, nanging ditindakake kanthi dhasar kontrak lan prabayar sing ketat, lan ora minangka aliansi - utang kanthi cicilan kanthi istilah "sampeyan bakal mbayar maneh mengko."
    4) Aku pancen setuju babagan wong Turki. jakal isih padha. tansah dadi mungsuh kita. Sampeyan mesthi ora kudu ngarep-arep apa-apa sing apik saka dheweke.
    Aku nulis sadurunge, aku bakal nulis maneh: nalika ana kesempatan, kita kudu mencet Erdogan ing tenggorokan, supaya dheweke ora bisa nindakake apa-apa kiwa utawa tengen tanpa kawruh lan persetujuan kita. Dheweke dadi sandera kahanan, kita nulungi dheweke nylametake bokonge, titik.
  15. 0
    Agustus 10 2016
    Masalahe yaiku India wis ana ing konflik sing abot karo China, dheweke duwe perselisihan wilayah sing serius lan RRC ndhukung penuh musuh India, Pakistan. Nanging India ora duwe masalah karo Amerika Serikat, mula bakal ditarik menyang koalisi anti-Cina.
    1. +1
      Agustus 10 2016
      Kutipan saka BlackMokona
      Nanging India ora duwe masalah karo Amerika Serikat, mula bakal ditarik menyang koalisi anti-Cina.

      Ora kabeh iku supaya prasaja, lan iku penting kanggo wong Cina kanggo njaga Amerika Serikat minangka partner ekonomi utama lan panggonan kanggo nandur modal aset, lan Amerika Serikat penting kanggo China minangka panggonan investasi lan uga supplier utama. Mulane, politisi bisa sumpah, nanging para pengusaha diikat luwih kenceng tinimbang rantai wesi. Nanging hubungan AS karo India ora patiya kuwat.
      1. 0
        Agustus 11 2016
        Mung amarga mundhake upah ing China, industri Amerika saka ing kono wiwit mili menyang negara liya, lan kanthi mangkono regane India bakal mundhak. Kajaba iku, kanggo India, AS wis rangking nomer loro ing ekspor, sawise EU
  16. +4
    Agustus 10 2016
    Kutipan saka: vlad_vlad
    Krauss-Maffei Wegmann -> mrodhuksi Leopard, Puma, Boxer...-> turnover 800 yuta euro
    Adidas -> sandhangan olahraga lan olahraga. peralatan -> turnover 15000 yuta euro
    Bayer -> farmakologi, kimia -> turnover 46000 yuta euro

    Inggih, penulis ngandika yen ing Rusia ora ana panuku utawa Adidas. Nanging ana produksi senjata lan iki minangka merek global Kalashnikov lan Su lan Mig. Dadi kudu didol. Kajaba iku, sawetara wong bisa ngasilake pesawat sing padha.
  17. +2
    Agustus 10 2016
    Penulis nduweni gagasan primitif babagan ekonomi. Secara harfiah ing tingkat Starcraft. Dimuat gas lan kristal, entuk pabrik militer. Ing kasunyatan, kabeh ora dadi prasaja.

    Kasus saka laku. Ana pompa Cina ing jalur pasokan alkali. Gagal sawetara sasi sawise diluncurake. Sewulan mengko cadangan, uga wong Tionghoa, mati. Dheweke nginstal pompa buatan Soviet, digawe ing taun 1900. Kerjane, sanajan segel terus bocor lan ora bisa ngilangi bocor ing prinsip. Banjur kita tuku pompa Amerika. Kerjane, ora bocor, pompa luwih apik tinimbang Soviet. Yaiku, ing ngendi wong Tionghoa loro mati, wong Amerika lan wong-wong kita terus.

    Apa ing ngisor iki saka conto? Lan kasunyatane, industri China saiki umume bisa digunakake kanggo awake dhewe. Dheweke duwe pompa sing gampang: yen rusak, dheweke nginstal sing anyar. Ayo paling ora telu sing rusak setahun. Inggih, padha break. Lan ing ngendi ing Rusia utawa Amerika, rong pompa cukup, ing China sepuluh dibutuhake. Lan meh kabeh peralatan industri. Katup, tunyuk, barang cilik liyane - kabeh tumindak padha. Iki bener alam. Akibat saka pembangunan ekonomi ekstensif. Biyen, T-34 kita rusak kaya pompa Cina. Nanging kita liwati tahap iki wis suwe, Amerika luwih awal, lan China mung mlebu.

    Dadi China ora nuduhke ancaman tartamtu kanggo Amerika Serikat lan ora bakal nuduhke ancaman tartamtu kanggo rong puluh taun liyane. Nanging Rusia - ya. Kira-kira padha karo Jerman sing diwakili kanggo Inggris ing pungkasan abad kaping 19.
    1. 0
      Agustus 10 2016
      "China mung mlebu." /////

      China wis metu saka tahap iki. Kaya sing kedadeyan karo Jepang, banjur karo Korea Selatan:
      salinan pisanan saka kualitas miskin, banjur salinan kualitas normal, banjur pembangunan kita dhewe
      kualitas miskin, banjur pembangunan-kelas donya.
      1. 0
        Agustus 11 2016
        Yen mung prasaja banget ... Gagasan sampeyan uga ana ing tingkat StarCraft. Aku mbuwang sumber daya menyang forge lan sawise limang menit Unit dadi luwih apik. Nyatane, yen sampeyan nyalin teknologi wong liya, mula sampeyan bakal ngupayakake. Pilihan upgrade arang banget winates. Yen instalasi digawe kanggo produksi kloroform nggunakake cara alkohol, iku perlu kanggo drive etanol lan kloroform bakal dadi larang, utawa mbangun soko luwih modern, contone, sintesis metana.

        Wong Tionghoa luwih seneng "nyopir". Ekonomi punika sosialis, materi punika utami. Produk kasebut minangka priori kanthi kualitas sing luwih murah, nanging akeh banget. Rencanane ditindakake, kabeh seneng. Lan kasunyatan manawa wong Tionghoa kepala loro lair - mula sapa sing ngetung?
  18. -2
    Agustus 10 2016
    Ngendi sampeyan entuk sawetara penulis sing ngapusi wiwit saiki?
    Penulis categorically ora setuju karo tesis banget nyebar ing negara kita sing ing 90s Rusia "ing dhengkul" lan "groveling" sadurunge Kulon. Kaping pisanan, pimpinan Federasi Rusia ditampa saka para leluhur saka USSR sing wis lunga saka bencana ekonomi sing kemampuan kabijakan manca negara cedhak karo nol (utamane ing kombinasi karo rega minyak sing murah banget lan ambruk Angkatan Bersenjata USSR). ), sing saiki wis lali.

    Iki goroh terang-terangan! Lan sapa wae sing waras ing wektu iku ngerti iki. Utamane babagan kontribusi "nemtokake" rega minyak sing murah amarga bagean cilik ing anggaran negara.
    Utamane ing latar mburi acara saiki.
  19. 0
    Agustus 10 2016
    Kutipan saka Berkut752
    Akeh SURAT, nanging inti ing siji ukara. Iki persis apa sing NON-LIBERAST wis kasil.

    Penulis katon minangka salah sawijining liberal modern. Kaya kekacoan ing sirahe, carane sampeyan bisa manggon karo iki?
  20. 0
    Agustus 10 2016
    Tambah belanja militer ndadekake beban ing industri liyane. Lan kompleks industri militer ora menehi pengembalian kaya sing diwenehake dening industri liyane.
    Kejabi - iki wong, apa wae teknologi sing diciptakake - dheweke isih tetep dadi wong sing padha, tundhuk pengaruh emosi lan kabutuhan fisiologis. Kabeh padha, bakal dikonsumsi utamane ora dening pembangunan militer.
    Kanggo wektu sing suwe, kemajuan ora didorong dening kompleks industri militer, nanging dening konsumen biasa! Lan impact ing konsumen rata-rata luwih penting tinimbang tank lan pesawat! Sampeyan bisa nandur modal ing tentara utawa sampeyan bisa nandur modal ing teknologi kontrol lan tentara mungsuh bakal bisa kanggo gol.
    Aku wedi anggaran Rusia ora karet. Lan ora perlu overload karo lomba kaya USSR (ing ngendi wong overextended piyambak) tentara ora nyimpen saka akeh kahanan. Iku perlu, nanging ora kudu overestimated.
    Senjata sing paling kuat yaiku ekonomi. Teknologi sing njamin pertumbuhan sing lestari. spesialis sing berkualitas / konsumen sing sugih awis!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"