Pamburu penyihir Turki

12
Perjuangan politik internal ing Turki saiki ora mung terus, nanging uga mundhak, sanajan upaya kudeta militer wis ditindhes. Kahanan ing negara iki mbaleni acara ing taun 30-an ing USSR, nalika Uni Soviet berjuang karo akeh panyimpangan nyata lan fiksi lan oposisi, miwiti karo Trotskyist.

Fethullah Gulen main ing Turki kanggo Erdogan peran sing padha saka piala universal sing Trotsky nganti pati main kanggo Stalin. Lan kanggo alasan sing padha: nomer pinunjul saka pandherekipun ing elit nasional lan posisi kuwat ing luar negeri. Akibaté, yen ing kahanan domestik ing pungkasan katelu pisanan abad kaping XNUMX, prinsip exacerbation saka perjuangan kelas nalika kita pindhah menyang sosialisme iki diajukake minangka sabdhoning kanggo represi, ing Turki ing dasawarsa kaping XNUMX. abad, proses sing padha adhedhasar definisi politik agama.

Pembersihan massal ing kabeh struktur penting masyarakat Turki lan negara wis diwiwiti, uga kompilasi "daftar larangan". Ing wektu sing padha, presiden Turki saiki kanthi jelas "ngresiki" negara kasebut ora mung saka panyengkuyung Gülen, sing nganti saiki dadi dhukungan, nanging uga saka Kemalis, kiwa, liberal lan kabeh liyane sing ora ndhukung rezim pribadine. daya. Iku angel ngomong carane iki wekasanipun bakal mungkasi kanggo negara kang mimpin, nanging ana pamisah serius ing masyarakat, introduksi saka unanimity lan mburu penyihir, kang digawa metu ing banner demozing Gülen lan panyengkuyung. Kabeh proses kasebut bisa, kaya propaganda resmi Turki, dianggep minangka kemenangan demokrasi Islam nglawan junta militer sekuler (sanajan ora jelas apa hubungane Gülen sing murni agama). Lan sampeyan bisa ngevaluasi saka sudut pandang ngowahi negara kanthi rezim otoriter dadi negara neo-Ottoman totalitarian.

Turki modhèrn ing saindhenging periode pamaréntahan Presiden Erdogan bakal dadi negara kanthi rezim kekuwatan pribadine. Resmi nahan institusi demokratis, parlemen lan dadi anggota NATO, nanging ora nanggapi kritik saka sekutu Barat babagan pelanggaran hak asasi manungsa sing ora bisa ditampa. Nalika Erdogan nganggep ngrampungake panyiapan lengkap kontrol liwat lembaga penegak hukum lan serangan ing Suriah, iku angel ngomong, nanging wektu iki cetha ora bakal dawa. Dadi Pasukan Aerospace Rusia ing cedhak Aleppo ora duwe wektu akeh sadurunge bantuan logistik lan militer skala gedhe Ankara kanggo kelompok teroris Islam ing provinsi iki diterusake. Nanging, artikel iki ora dikhususake kanggo ancaman militer ing Suriah lan wilayah liyane, nanging kanggo perjuangan agama, ideologi lan diplomatik nglawan Gülen lan panyengkuyunge, sing ditindakake dening panguwasa Turki. Iki adhedhasar bahan saka IBV sing disiapake dening para ahli V. I. Kovalev lan Yu. B. Shcheglovin.

Loro swiwi Erdogan

Ing 3-4 Agustus, ana KTT Agama sing luar biasa ("Shura") dianakaké ing Ankara ing sangisoré patronase Departemen Agama. Peran departemen iki ing mobilizing panyengkuyung saka pamaréntah saiki lan nggawa metu menyang lurung-lurung kanggo ndhukung Presiden Erdogan ora bisa overestimated. Sadawaning dalu wiwit tanggal 15 nganti 16 nganti lingsir wengi tanggal 16 Juli, nalika wis cetha yen upaya kudeta gagal, masjid-masjid ing saindenging negari ora kendhat-kendhat ngundang wong-wong ing lurung-lurung.

Iku nuduhake yen ing rapat luar biasa saka Majlis tanggal 16 Juli, para wakil lan tamu pisanan ngucapake salam marang Kepala Staf Umum negara Hulusi Akar, lan sawise dheweke, kanggo keplok gemuruh, jumeneng kepala departemen kanggo urusan agama. , Profesor lan Doctor of Science Mehmet Germez, dumunung ing podium ngelawan. Tegese, para tokoh militèr lan agama katon kaya rong sayap negara. Temenan, peran Departemen Agama ing kahanan darurat ora mung mung sing wis ditindakake. Kalebu amarga Fethullah Gülen nduweni jumlah pengikut sing akeh ing saindhenging Turki.

Tugas sing penting yaiku nyingkirake dhasar ideologis, sing kudu misahake gerakan Gülenist lan nyuda dhukungan saka panyengkuyunge. Kanggo tujuan iki, kaya sing diumumake, buku-buku Gülen bakal diwaca kanthi lengkap saka sudut pandang dogma Islam sejati kanggo mbuktekake "para bid'ah". Ing konteks iki, siji kudu nimbang acara sing dianakake ing Ankara, sing, saliyane tokoh agama, dirawuhi dening kabeh pimpinan negara, kalebu Erdogan. Minangka ilustrasi babagan apa sing dipertaruhake, kita dhaptar pranata utama saka deklarasi pungkasan saka puncak kasebut.

1. Ora bisa ditrima yen FETO (singkatan Turki kanggo istilah organisasi teroris Fethullah Gülen) minangka jamaah agama lan klompok (Erdogan uga ngomong babagan topik iki, ujar manawa nyelarasake FETO karo jamaat tegese ngina kabeh jamaah umume).

2. Ora ana wong sing bisa nuntut tanpa syarat lan ora ngeluhake awake dhewe. Ketaatan mutlak ing Islam mung bisa kanggo Allah. Ing babagan iki, tesis pilihan lan infalibilitas ora bisa ditampa.

3. FETO minangka gerakan sing ngeksploitasi agama kanthi terang-terangan. Ketidakadilan sing paling gedhe yaiku ngundang macem-macem kelompok lan fraksi kanggo agama nggunakake asmane Allah.

4. Nganggo ageman agama, tujuane FETO sejatine yaiku golek bathi. Dadi, tumindak "reged" ditutupi dening agama.

5. FETO minangka ajaran misionaris palsu. Kathah piwulang ingkang kados makatên wau, ingkang dipunginakaken ing jaman rumiyin, dipunginakaken kangge srakah, ugi kangge ngupados bathi lan ibadah palsu.

Pamburu penyihir Turki6. FETO ngapusi sumber agama. Impen lan teka-teki diunggahake menyang kategori nilai. Wong lugu padha enchanted. Liwat omong-omongan lan piwulang, wong-wong diapusi. FETO nyoba pengaruhe wong akeh kanthi nggandhengake tumindak salah sing ditindakake karo Nabi.

7. FETO - gerakan sing digawe kanggo pamisah Ummat Muslim. Iku ora biso ditompo kanggo ngerti Islam, kang monopolizes hak bebener lan "squeezing metu" liyane.

8. FETO minangka gerakan rahasia sing nggabungake penipuan lan kekurangan keterbukaan lan transparansi, ing struktur finansial lan ing staf penasehat. Struktur iki nggunakake agama kanggo tujuane dhewe.

9. FETO minangka gerakan amoral. Duplikat, nggunakake jeneng samaran, blackmail, invasi privasi, ngrekam rapat-rapat rahasia ora Islam. Organisasi ora bisa diakoni minangka Muslim yen pisanan nyolong pitakonan (kita ngomong babagan pitakonan kanggo ujian kanggo PNS) lan banjur ora nyingkiri apa wae kanggo nggayuh tujuane.

10. Atas nama dialog antar agama, FETO ngrusak tauhid. Organisasi iki, liwat kontak rahasia lan misterius, miwiti proyek sing bakal digunakake nglawan umat Islam kanthi jeneng menang simpati Kulon. Ora bisa ditrima kanggo nggarap pambentukan budaya agama tunggal kanthi kedok dialog antar agama.

11. Hegemoni sing digawe dening struktur iki, ing "geografi favorit" kita ing Asia Tengah lan negara-negara Islam, bakal kapapar. Ing wulan September, ing patemon negara-negara Muslim Eurasia, karya bakal diwiwiti kanggo nemtokake karusakan sing disebabake dening organisasi iki marang donya Muslim.

12. Komunitas agama lan teologi, liwat penilaian ilmiah, bakal nemtokake karusakan sing disebabake dening organisasi lan pimpinane. Manipulasi konsep dhasar Islam bakal diidentifikasi lan digawe umum.

13. Kabijakan pendhidhikan lan piwulang agama ing kabeh tingkat bakal diowahi. Rekomendasi bakal diwenehake kanggo njupuk langkah-langkah sing dibutuhake babagan organisasi sing kerja sama karo struktur sing padha.

14. Kanggo nyegah pengulangan kesalahan sing padha, kabeh organisasi agama lan departemen bakal kerja sama. Kabeh kelompok sing ora nglawan kebebasan bakal diklumpukake.

15. Tatanan religius jumeneng minangka panggonan kekosongan sing katon. Perlu dianalisis maneh aktivitas struktur kasebut.

16. Langkah-langkah pencegahan lan informasi sing dibutuhake bakal ditindakake marang tumindak sing ditujokake kanggo ngrusak agama lan moralitas, ngrusak otak generasi enom, lan nglawan kesadaran mendhung.

17. Eksploitasi ibadah marang Allah kanggo tujuan liyane ora bisa ditampa. Eksploitasi agama lan nggunakake layanan material, kayata zakat lan sadaka (sumbangan wajib lan sukarela) kanthi tujuan kanggo nglatih perasaan dhasar, ora bisa ditampa.

Mangkono, pimpinan Turki mbukak "front ideologi kapindho" marang gerakan Gülen. Ing sing pertama, saluran TRT World, digawe sawetara taun kepungkur, beroperasi ing gambar lan mirip Al Jazeera. Iki dimaksudake kanggo nerangake marang para pamirsa sing ora religius ing Kulon, sapa Fethullah Gülen lan kenapa dheweke kuat banget lan mbebayani. Ing sisih liya dina iki ana Departemen Agama. Sanajan iki minangka perang sing rada ora padha, amarga ora ketompo carane gedhe anggarane (ing babagan volume - ing limang departemen paling dhuwur ing negara), iku kurang saka pengaruh finansial Gülen. Kita nyathet yen sing terakhir, saka sudut pandang organisasi, nduweni posisi sing nguntungake ing luar negeri. Lan ing Turki, para panyengkuyunge sing dipecat saka layanan, nanging ora dicekel, dilebokake ing posisi sing ora bakal ilang. Kang ndadekake kahanan ing negara mbledhos.

Perang tanpa aturan tata krama

Conto khas apa sing kedadeyan ing ngarep perang antarane Erdogan lan Gulen ing njaba Turki yaiku Indonesia. Wis resmi ngumumake yen pamrentah negara paling gedhe ing donya Islam iki ing babagan populasi ngarep-arep hubungan ramah karo Turki, sanajan ora gelem nutup sekolah sing beroperasi ing negara sing ana hubungane karo Yayasan Fethullah Gülen. Iki kacarita dening koran Jakarta Post kanthi referensi marang Kepala Kementrian Luar Negeri RI Retno Marsudi.

Kanthi syarat kanggo nutup institusi pendidikan sing ana gandhengane karo Gulen, Ankara pindhah menyang Pakistan, Kazakhstan lan Kyrgyzstan. Perdhana Mentri Turki malah ngelingake Bishkek babagan ancaman kudeta. Lan kabeh negara sing njaluk panjaluk kasebut ditolak. Sing gampang diterangake, amarga Ankara wis ngluwihi ruang lingkup etika diplomatik internasional. Tuntutan kaya ngono ing saindenging jagad dianggep minangka campur tangan ing urusan internal negara-negara berdaulat.

Ora ana bukti partisipasi Gulen ing upaya kudeta sing wis lan ora bakal diwenehake, amarga ora ana kegiatan awake dhewe utawa bunderan batin kanggo nggulingake Erdogan. Ora ana pengadilan ing jagad beradab sing bakal nampa minangka bukti kesaksian militer Turki sing ditahan, sing, miturut para ahli, saiki lagi "diproses." Iki uga alesan kanggo statement Departemen Luar Negeri AS sing "kasus ekstradisi kanggo Gülen saka Amerika Serikat bisa njupuk taun."

Rombongan Erdogan kanthi semangat njupuk lyceum pendidikan Gülen ing luar negeri, utamane amarga, sajrone periode "persahabatan" antarane Erdogan lan Gülen, dheweke dianggep minangka unsur sing paling penting ing kebangkitan ide pan-Turkisme ing wilayah kasebut. karo populasi basa Turkic. Iki minangka alat universal kanggo pengaruh negara Turki ing luar negeri ing format latihan lapisan elit lokal sing dipercaya babagan ide kanggo nyegerake "Kakaisaran Ottoman anyar" sing disetel kanggo kasunyatan ing abad kaping XNUMX.

Ora bisa diarani Erdogan lan Gulen teka karo sing anyar. Konsolidasi wong-wong sing nganggo basa Turki kanthi bantuan format kerjasama kamanungsan ditindakake dening kabeh rezim ing Turki. Iki lan tetep dadi basis kabijakan negara iki kanggo nggawe "ruang sing nganggo basa Turki". Sadurunge, organisasi amal IHH melu proyek kasebut, lan sawise Partai Kehakiman lan Pembangunan (AKP) dadi kuwasa ing awal 2000, mula dipeksa metu saka wilayah kegiatan iki dening Yayasan Gülen Hizmet. Sanajan ana pakaryan kanggo IHH - dheweke duwe spesialisasi ing intervensi kamanungsan ing Jalur Gaza lan Kosovo.

Sawise istirahat Erdogan karo Gülen, peran IHH saya tambah akeh, amarga toolkit Erdogan kanggo mbangun pengaruh ing luar negeri wis sempit. Khususé, organisasi iki aktif melu serangan "armada kebebasan" menyang Jalur Gaza, sing dheweke nampa kritik keras saka Gülen. Ing wektu sing padha, kita nyathet yen wiwit dibentuk ing awal 90-an, IHH wis digunakake dening panguwasa ora mung kanggo ngrampungake masalah nguatake pengaruh "Turan gedhe" ing papan sing nganggo basa Turki. Dheweke aktif ing Chechnya sajrone kampanye militer pisanan, lan ing wektu sing padha, Kamentrian Luar Negeri Turki melu ngumpulake data babagan kahanan ing wilayah Kaukasus Lor. Sanajan emphasis utama ing aktivitase banjur fokus ing hot spot liyane - Kosovo lan Bosnia.

Erdogan nyoba nggunakake sumber daya IHH ing taruhan ing gerakan Ikhwanul Muslimin global. Mula saka serangan segara menyang Lurung Gaza. Yaiku, presiden Turki mutusake kanggo ngganti versi pengaruh eksternal murni Turki menyang global. Iki, kanthi cara, uga dudu ide, nanging Gulen sing padha, sing percaya yen dhasare kudu kerja ing ruang Muslim umum, ora mbatesi dhewe ing "framework Turki". Nanging yen Gülen arep nindakake iki liwat Hizmet sing dikontrol dening dheweke, Erdogan mutusake kanggo ngontrol gerakan Ikhwanul Muslimin kanthi bantuan Qatar. Kajaba iku, MIT Turki melu kabeh kegiatan iki. Ing wiwitan AKP dadi kuwasa, MIT ndhukung lyceums Gülen ing luar negeri. Sawise putus hubungan antarane sing terakhir lan Erdogan, residensi kedutaan MIT dilarang nglakoni.

Saiki, vektor utama perjuangan antarane Gulen lan Erdogan, sing ora beda-beda dhasar saka saben liyane ing istilah ideologis, njupuk Panggonan ing format saka nyoba presiden Turki kanggo numpes sistem alternatif pengaruh ing lingkungan kamanungsan ing luar negeri. Dheweke kerja nglawan Erdogan kanthi pribadi. Dheweke durung dadi (lan ora mungkin dadi) pimpinan Ikhwanul Muslimin ing saindenging jagad, nanging ing wektu sing padha dheweke wis kelangan pengaruh ing jaringan paling kuat kanggo nyebarake gagasan pan-Turkisme lan neo-Ottomanisme ing luar negeri. Alasan sing cukup marem kanggo panjaluk lan demarches Ankara babagan negara sing, miturut presiden Turki, minangka penyangga kekaisaran pendhidhikan Gülen. Sanajan nguatake posisi terakhir ing negara kasebut, lan ora ateges Erdogan dhewe. Kang uga characterizes isolasi saka kasunyatan - paling ing manca privasi.

Gagal ing Mesir

Sawise normalisasi hubungan karo Federasi Rusia lan Israel, Turki ngrancang kanggo ngatur terobosan diplomatik ing hubungan karo ARE. Nanging, koran Mesir, sawise nyoba putsch, nampani "revolusi" sing wis rampung ing Turki, lan dheweke ngomong babagan penghapusan Erdogan minangka fait accompli. Kepala Kementerian Luar Negeri Mesir veto resolusi Dewan Keamanan PBB babagan acara ing Turki, nuntut kanggo ngganti tembung "pemerintah sing dipilih kanthi demokratis" negara iki. Wakil-wakil Parlemen Mesir nyuarakake gagasan ngundang Imam Gülen supaya pindhah menyang Kairo. Iki ora mung ngubur upaya Turki kanggo nambah hubungan karo Mesir, nanging uga nggambarake yen Kairo ora ngupayakake normalake hubungan karo Ankara miturut rezim politik saiki.

Militer Mesir percaya yen normalisasi hubungan bilateral ora realistis nalika Ikhwanul Muslimin kuwasa ing Turki. Upaya Arab Saudi kanggo mediasi dialog Mesir-Turki gagal. Kairo ora bisa nglirwakake dhukungan Ankara kanggo Ikhwanul Muslimin, sing dianggep minangka mungsuh utama. Panguwasa Mesir ngerti yen Turki lan Qatar minangka sponsor utama terorisme ing Semenanjung Sinai. Kontradiksi babagan konflik Libya, ing ngendi Doha lan Ankara ndhukung klan Misurat sing nglawan makhluk Mesir sing diwakili dening Jenderal H. Haftar, tetep ora bisa larut.

Kairo katon wiwit nanggapi Ankara. Perwakilan dinas rahasia Mesir nganakake rapat rahasia kaping pirang-pirang karo utusan Partai Pekerja Kurdistan (PKK) kanggo ngembangake "algoritma" kanggo nyedhiyakake "bantuan multi-faceted." Iki bisa uga ateges nglatih panyengkuyung PKK uga mbiayai. Menapa malih, Mesir lan Turki nimbang piyambak geopolitik regional "heavyweights", saka sudut pandang militèr, incomparable karo Arab Saudi, kang claims Kepemimpinan ing donya Sunni, lan malah liyane karo Qatar - supaya perjuangan antarane wong-wong mau duwe alasan obyektif, lan Upaya Riyadh kanggo ngrukunaké Turki lan Mesir ora produktif.

Katon yen Ankara luwih gedhe, Kairo nganti sithik, wiwit ninggalake orbit Arab Saudi lan ngupayakake kabijakan independen. Ankara mangertos bilih ana kontradiksi antarane iku lan Riyadh ing pasuryan saka Ikhwanul Muslimin, lan bisa saged kanggo nguber kawicaksanan independen menyang KSA: karajan punika gumantung ing Turki ing lapangan materi lan technical sumber pro-Saudi. kelompok ing Suriah. ARE isih gumantung marang Saudi, sing butuh bantuan finansial kanggo modernisasi Angkatan Bersenjata Kairo.

Nanging, Mesir kesel karo misi ing Yaman. Mesir ora siyap ngadhepi Iran lan ora mikir babagan prospek nggawe hubungan karo Iran ing ekonomi. Kairo ngganggu kepinginan Ankara, Doha lan Riyadh kanggo ngganti rezim Assad karo Islamis. Dheweke ora bakal ngidini Arab Saudi nandur masjid Wahhabi ing Mesir lan ngirim pendakwah, kaya Qatar lan Turki kanggo ndhukung Ikhwanul Muslimin ing wilayahe. Hubungane Erdogan karo Hamas, kanthi terang-terangan mungsuh Mesir, ing Gaza minangka faktor sing ngganggu banget kanggo Presiden al-Sisi. Nanggepi, Kairo bakal ndhukung panyengkuyung Turki Imam Gülen. Iki bisa nyuda intensitas perang nglawan militèr Mesir sing ndhukung "Muslim Brotherhood" saka luar negeri. Apa sing ala kanggo Erdogan lan apik kanggo Gülen...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

12 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. iki
    +2
    Agustus 10 2016
    Satanovsky mesthi pinter, nanging ing utama iku kanggo kapentingan Israel.
    Israel bubar nyoba ngeksploitasi hubungan karo Rusia.
    1. +4
      Agustus 10 2016
      Satanovsky minangka orientalis lan apik.
      Israel metu saka bisnis kene.
      Nanging Erdogan kuciwa banget karo kekancan karo Kulon sing bakal ngobong institusi pengaruh Kulon ing negara kasebut kanthi wesi panas, lan menehi tekanan ing pinggiran yen bisa.
      Lan dheweke pengin ngidoni EU.
      Kene teka paukuman pati.
      "Persahabatan" karo Rusia diwiwiti.
      Aku pitutur marang kowe, iku ora kanggo apa-apa sing Western ula wis wiwit nglakoake.
      1. +1
        Agustus 11 2016
        hirurg (1) RU Wingi, 22:30 ↑
        Satanovsky minangka orientalis lan apik.
        Israel metu saka bisnis kene.

        Sampeyan mesthi wis ora kejawab soko. Turki pisanan nggawe perdamaian karo Israel.
        Nanging Erdogan kuciwa banget karo kekancan karo Kulon sing bakal ngobong institusi pengaruh Kulon ing negara kasebut kanthi wesi panas, lan menehi tekanan ing pinggiran yen bisa.

        Penasaran. Iku angel mbayangno institusi Barat sing luwih pengaruh tinimbang NATO. Dadi, kapan Erdogan bakal ngilangi dheweke ing negara kasebut?
    2. +3
      Agustus 10 2016
      Kutipan saka stas
      Satanovsky mesthi pinter, nanging ing utama iku kanggo kapentingan Israel.
      Israel bubar nyoba ngeksploitasi hubungan karo Rusia.

      Mangga, paling ora siji conto nalika Satanovsky ngandika publicly "kanggo kapentingan Israel"
      Kowe ora bingung karo Pak Kedmi?
      1. +4
        Agustus 10 2016
        Kutipan saka Rokossovsky
        Mangga, paling ora siji conto nalika Satanovsky ngandika publicly "kanggo kapentingan Israel"
        Kowe ora bingung karo Pak Kedmi?

        Nanging, Stas pancen bener, percaya karo Comrade Satanovsky, tembung pungkasan kudu dadi dhewe.
      2. iki
        0
        Agustus 11 2016
        Dheweke ora cukup bodho kanggo ngomong babagan iki kanthi terang-terangan.
  2. +1
    Agustus 10 2016
    Erdogad kasil ngalahake tentarane, lan saiki dheweke wis njupuk ideologi! Kabeh tata letak sing luwih menarik lan luwih menarik ing Timur Tengah! Lan babagan tomat sing diomongake Putin? apik Tentara NATO nomer loro wis dadi luwih ringkih ...
  3. 0
    Agustus 10 2016
    Salah siji tentara pungkasane bakal nggulingake Erdogan, utawa dheweke bakal nguripake Turki
    menyang salinan Turkik Republik Islam Iran.
    1. +3
      Agustus 10 2016
      Ora bakal nggulingake. Sepur lunga. Tentara bakal ana ing sangisore Erdogan.
      Lha kok salinan Iran?
      Lan apa iku ala?
      Urutan luwih apik tinimbang kekacauan.
      Ngenteni lan ndeleng.
      1. +1
        Agustus 11 2016
        "Pesenan iku luwih apik tinimbang kekacauan" ////

        Iki, kanthi cara, argumen utama Hitler ing pemilihan.
        1933 ing Republik Weimar.
        "Aku bakal menehi pesenan anyar" - lan menehi. sad
        1. +6
          Agustus 11 2016
          Miskin Hitler ... Sanalika dheweke ngucapake sembarang banality, utamané karakter pinter langsung takon banality iki))) Ing sekolah, Hitler mbokmenawa ngandika 2X2 = 4. Apa ana 4, mbokmenawa 5 utawa malah 6 !!! Sapa sing bakal setuju karo Hitler?!
    2. +3
      Agustus 10 2016
      Kutipan saka: voyaka uh
      Salah siji tentara pungkasane bakal nggulingake Erdogan, utawa dheweke bakal nguripake Turki
      menyang salinan Turkik Republik Islam Iran.

      Inggih, karo sampeyan Voyaka, kabeh luwih cetha, yen Turki diowahi dadi Qatar Amerika, utawa kaya Bulgaria-Rumania, sampeyan bakal wisuh lan tenang. ngguyu
      1. +2
        Agustus 11 2016
        Wong lanang, dasi! Sanalika gendéra Israel, sampeyan kudu "nyebar kabeh balung"! Miturut cara, aku ora sok dong mirsani Russophobes ing gendéra iki. Wong mratelakake panemume (lan dheweke dadi tanggane, sing penting banget), lan ora ana maneh, mesthine ora melu politik negara.

        Nanging Erdogash ana ing imbangan. Ngadili dhewe.
        Krisis politik lan ekonomi domestik - Barat ora bisa nulungi, ora karo wong Kurdi, utawa karo turis, tomat, gas lan "atom" karo tukang bangunan lan pengungsi. Pasar lan investasi ing kahanan kaya mengkono ora mbukak lan ora menehi. Sapa sing bisa mbantu nemokake Kurdish Kadyrov, nuduhake pengalaman nglawan teror (ing ngendi kepala pejabat intelijen sabun karo diplomat) lan mutusake karo tomat ... (luwih mudhun ing dhaptar)?
        kahanan njaba. Ana ora setuju karo tanggi - saka Iran menyang Yunani, saka Israel lan Suriah menyang Rusia; siji Baku, kang wis sethitik bobot external. Saka NATO lan Kulon, Erdogan umume ana ing pengkhianatan, kaya sing diramalake, dheweke nggulung "warna. Roar" marang dheweke. lan misale jek sing kasus foreseen, padha bakal pour lenga ing geni. Wong Arab uga dudu penasehat lan mediator. Dadi sing bisa bantuan karo tanggi lan sesuk Yugoslavia bakal mencorong kanggo Turki.
        Mulane, asumsi Voyaki nduweni kemungkinan lan alasan sing dhuwur. Aku mikir yen Erdogan diwenehi kesempatan pungkasan - Rusia. Nanging wiwit dheweke dudu wong sing adoh banget, utamane narsis, aku wedi yen dheweke bakal kangen. hi
  4. +1
    Agustus 11 2016
    Mbok menawa ana bedane makna, nanging ing kene ora bisa dibandhingke, utamane ngelingi sih saka pratelan kanggo nggawe dialog antar agama.
    Ora bisa ditrima kanggo nggarap pambentukan budaya agama tunggal kanthi kedok dialog antar agama.

    lan ana ing paragraf 14
    kabeh organisasi agama lan departemen bakal bisa bebarengan. Kabeh kelompok sing ora nglawan kebebasan bakal diklumpukake.

    Ngethok sethithik, amarga diijini nggawe struktur sing dikontrol negara sing bakal nggawe lan ngontrol budaya agama siji. Patut, ngapusi liwat IHH ing negara tetanggan.
    Sawetara jinis bubur, madu lan tawon, iki ora bakal rampung, miturut pendapatku.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"