Ahli agronomi medan perang

53
Krisis ing seni perang minangka fenomena sing cukup stabil lan biasane muncul ing periode interwar. Nanging akibat bencana kasebut diwujudake kanthi wabah konflik bersenjata - utamane kanggo negara sing ngalami agresi. Bukti sing paling apik babagan iki yaiku asil saka rong perang donya. Ana akeh perkara sing kudu dipikirake ing kahanan saiki.

Perang Donya I wiwit, mesthine, biasane. Para komandhan kanthi energetically maneuvered pasukan, nyoba kanggo nggawa menyang mburi banget mungsuh, kanggo tiba ing tatanan individu karo pasukan kuat lan numpes wong. Nanging, ora setengah taun wis liwati sadurunge tentara kabeh negara ndudhuk menyang lemah lan kabeh maneuver mandheg. Kenging punapa?

Rake saka perang sipil

Sampeyan ora bisa ngalahake mungsuh tanpa nyerang dheweke. Ing Perang Donya I, iki perlu kanggo nyedhaki wong, kanggo ngatasi wilayah ing geni saka bedhil mesin. Iki nyebabake kapitunan gedhe, nyebabake panguwasa para jenderal ing antarane para prajurit. Pengalaman terobosan Brusilov, centenary sing bubar dirayakake, kanthi jelas nuduhake yen perang wis mandheg butuh komandan. Lan padha, ing siji, ora bisa nyadari potensial kreatif, ternyata ora perlu: ora negara karo jenderal sing luwih apik sing menang, nanging sing duwe sumber daya manungsa gedhe, saéngga malah kanthi kerugian sing signifikan bisa entuk asil sing serius. .

Panggunaan formasi kavaleri sing akeh banget minangka temuan taktis dening Semyon Budyonny lan Nestor Makhno, sing aktif nggunakake maneuver pasukan, geni kuat, lan serangan kejutan marang mungsuh ing medan perang Perang Sipil. Ing sambungan iki, printah ngarep asring marang Budyonny malah divisi bedhil, kang dikuwasani wilayah conquered dening kreta karo bedhil mesin lan kavaleri dipasang ing wong. Mangkono, Perang Donya I dadi landasan eksperimen kanggo lair saka gagasan lan teknik taktik anyar, envelopment cepet lan detours saka mungsuh, nggunakake geni barrage saka carts mobile, lan liya-liyane.

Nanging sajrone 20 taun sabanjure, pengalaman akumulasi ora berkembang kanthi kreatif. Periode wiwitan Perang Patriotik Agung nuduhake krisis seni militèr sing jero, fiksasi jenderal kita kanggo mbaleni pukulan kavaleri Budyonny, sing wis kuno. Ing sisih liya, ora bisa nggatekake owah-owahan global sing ditindakake ing Kulon babagan taktik lan strategi nggunakake pasukan sing ana hubungane karo motorisasi sing nyebar, munculé massa tank lan kendaraan lapis baja.

Kita ora nindakake apa sing ditindakake dening Jerman - ora ngganti formasi kavaleri kejut karo sing nganggo waja. Lan salah siji saka alasan kanggo krisis ing seni perang iku ing bolongan ing ilmu militèr saka USSR, banjur talkers muncul sing ora bisa mung nglairake siji pikiran migunani, nanging uga kanggo mangerteni. Malah pengalaman ora pati penting saka Perang Sipil ora berkembang kreatif, ora ditransfer menyang pasukan mechanized nascent.

Ing rapat pimpinan Tentara Merah ing Desember 1940, ternyata, ngadhepi Finns Putih, pasukan kasebut dipeksa kanggo mbuwang kabeh instruksi lan peraturan pertempuran sing dikembangake dening teori kursi. Pengalaman wis nuduhake yen kita tumindak miturut petungan kasebut, mula divisi sing maju ora duwe prajurit sing bisa dikirim kanggo nyerang. Sawetara, miturut pandhuan lan piagam lawas, kudu njaga, liyane kudu ngganggu, liyane kudu ngenteni. Kabeh katon ana ing bisnis, nanging ora ana sing nyerang. Tekan titik yen bedhil mesin dipasrahake menyang sepur gerbong, lan penembak mesin diwenehi bedhil kanggo ngisi rantai bedhil.

Nganti Perang Patriotik Agung, Tentara Abang kaya ing kepompong, ora ngerti apa sing kedadeyan ing tentara hawk utama Eropa - Jerman. Apa iku kabeh mimpin kanggo? Ing taun 1941 kita kelangan 4 wong. Saka jumlah kasebut, 473 ewu wong tiwas lan tatu ing tahap evakuasi sanitasi, 820 ewu wong mati amarga tatu ing rumah sakit, 465,4 ewu wong mati amarga penyakit, tiwas amarga kacilakan, lan 101,5 ewu wong sing tatu. kaget - 235,3 ewu wong, lara 1256,4 ewu wong, frostbitten - 66,1 ewu wong.

Ing taun 1942 - liyane 3258,2 ewu wong. (rugi irretrievable) lan 4 ewu wong. (kerusakan sanitasi). Mung tanggal 111,1 Nopember 9, kanthi prentah saka Komisaris Pertahanan Rakyat No. 1942, Piagam Pertempuran anyar saka Infanteri Tentara Merah pisanan disetujoni lan ditrapake, ing ngendi sawetara pranata sing ana wiwit taun 347 nganti 1927 diakoni minangka lungse. , malah mbebayani. Nanging kanggo mangerteni iki, aku kudu ngumbah awakku nganggo getih lan mundur menyang Moskow.

Miturut sihir

Ahli agronomi medan perangIng kahanan modern, krisis seni perang entuk fitur sing padha, sanajan khusus. Ing tentara Rusia, basis teoretis yaiku dokumen statutori sing dikembangake ing jaman Soviet. Ing wektu sing padha, basis materi tatanan, unit militèr lan subunit ora cocog karo pranata.

Ing kegiatan pendhidhikan, petugas uga fokus ing mung nindakake tugas pertahanan lan nyerang. Nanging ing kahanan pertempuran nyata, wong liya bisa uga muncul, kalebu pencegahan konflik, kaya sing kasebut ing Doktrin Militer Federasi Rusia. Ana longkangan antarane teori lan praktek.

Ing atine mayoritas korps perwira saiki, stereotype pahlawan saka crita rakyat Rusia "Ing komando pike" wis dibentuk. Kabeh skenario tugas operasional-taktis digawe ing pesenan saka "pike", asring tanpa njupuk menyang akun negara nyata saka unit lan tatanan, komponen saka organisasi militèr. Pitakonan kanggo nambah struktur organisasi formasi militèr ing hubungan karo periode ancaman langsung ora malah wungu.

Krisis seni militèr ora langsung dikonfirmasi dening kasunyatan sing ing jurnal militer-teoretis saka Departemen Pertahanan ing periode saka 2012, nalika kawicaksanan militèr saka negara wiwit njupuk wangun, nganti 2016, nalika angsal outline cetha. , ana ora mung artikel ilmiah ngarahke ing implementasine saka syarat-syarat dokumen peraturan, nanging terakhir padha ora kasebut.

Kepiye cara ngatasi stagnasi kasebut?

Kabijakan militer Federasi Rusia saiki ditujokake kanggo ngemot lan nyegah konflik, ningkatake organisasi militer, bentuk lan cara nggunakake Angkatan Bersenjata, lan nambah kesiapan mobilisasi. Nanging ana alangan sing signifikan kanggo entuk asil sing dikarepake - kekurangan tujuan strategis nggunakake Angkatan Bersenjata RF ing wektu tentrem lan ing wektu ancaman langsung agresi.

Ing kasus sing sepisanan, isi utama strategi militèr yaiku sakumpulan langkah-langkah kanggo njamin keamanan negara lan publik, perlindungan sing dipercaya lan pangayoman ing tapel wates negara, implementasine wangun lan cara pencegahan strategis sing sistematis kanggo nyegah utawa nyuda karusakan. tumindak negara agresor (koalisi negara). Sajrone periode iki, Angkatan Bersenjata, pasukan liyane lan formasi militèr bisa digunakake, minangka aturan, kanggo localize a hotbed saka tension kanggo nggawe kahanan kanggo penyelesaian konflik kanthi cara tentrem, lan likuidasi formasi bersenjata.

Ing wektu ancaman langsung agresi, iki minangka seperangkat langkah kanggo njamin keamanan negara lan umum, perlindungan sing dipercaya, perlindungan lan pertahanan tapel wates negara, implementasine wangun lan cara pencegahan strategis, mobilisasi lan penyebaran strategis kanthi sistematis. Angkatan Bersenjata, pasukan liyane lan tatanan militèr saka Federasi Rusia ing kahanan iki bisa digunakake kanggo localize wilayah permusuhan lan resolutely nyuda agresi, kalebu bebarengan karo angkatan bersenjata saka negara sekutu.

Minangka kanggo perang, tugas utama Angkatan Bersenjata kanggo repulse agresi marang Federasi Rusia lan allies, ngalahake mungsuh, lan meksa wong kanggo mungkasi musuhan ing syarat-syarat sing ketemu kapentingan Federasi Rusia.

Amarga kasunyatane yen Angkatan Bersenjata duwe struktur rong tingkat (komponen strategis lan taktis), perlu banget kanggo mbuktekake masalah nggawe klompok pasukan. Njaga potensial pertempuran ing wilayah strategis ora mungkin tanpa riset lengkap.

Masalah anyar sing durung diteliti yaiku nggawe klompok pasukan antar departemen lan sarana kanggo ngrampungake tugas-tugas ing wektu tentrem ing kahanan krisis. Ing kahanan kasebut, ora bisa fokus ing struktur sing khas. Kabeh iku amarga peculiarities saka kahanan ing subyek saka Federasi, Alignment pasukan lan sarana ing lapangan politik, lan faktor liyane.

Pengelompokan antar departemen, ketoke, bakal dadi kombinasi formasi, unit militer lan divisi Angkatan Bersenjata, badan eksekutif federal sing tanggung jawab kanggo keamanan, urusan internal, pertahanan sipil, lan perlindungan populasi lan wilayah. Nanging apa sing bakal dadi pendekatan kanggo ngrampungake masalah taktik ing kasus iki?

Pendekatan Planar Linear

Sayange, akeh riset ing wilayah iki abstrak. Asring padha Cut mati saka urip, kesempatan ekonomi negara. Riset ilmiah kudu diarahake menyang masa depan, nanging riset terapan ora kena mlebu ing alam fantasi. Relevansi praktis iku kudu.

Tugas ing lapangan militèr saiki wis dadi luwih rumit, lan peran ilmu wis Sairing meningkat. Mbutuhake efisiensi khusus lan karakter proaktif, penilaian sing akurat banget babagan faktor obyektif lan subyektif saka kahanan politik, ekonomi, sosial lan operasional-taktis, tren pangembangan urusan militer, sing ora tansah bisa.

Rem serius babagan pangembangan taktik sing padha yaiku dogmatisme, pikiran sempit ideologis. Nganti saiki, contone, ana idea linear-planar saka struktur lan cara pertempuran. Ora nggumunake yen umume latihan ing organisasi pendhidhikan ditindakake kanthi tandha konfrontasi posisi, kanthi orientasi "tank infantri". Pemikiran kreatif lan inovatif para jenderal lan perwira sing kreatif lan sregep golek solusi operasional lan taktik sing luar biasa ora mesthi ditindakake.

Kunci kanggo sinau babagan fenomena sosial yaiku pendekatan metodologis sing bener. Nanging yen kita pindhah menyang artikel ilmiah, kita bisa ndeleng manawa panemu paling kontroversial babagan masalah iki ditulis. Sawetara penulis nganggep tataran saiki ing pangembangan taktik minangka tahap evolusi sabanjure; liyane cenderung percaya yen kita lagi nemoni periode transisi, transisi; isih liyane, ing nalisir, pracaya sing kabisat revolusioner wis njupuk Panggonan dina, nandhani wiwitan jaman anyar saka perang dhuwur-tech; papat categorically nolak titik pisanan lan katelu saka tampilan, arguing sing taktik ora dadi luwih ing stagnasi minangka ing pembangunan regressive.

Nanging iku kudu dijupuk menyang akun sing isi gambar saka pertempuran modern kawangun ing pengaruh ora mung siji faktor, nanging kombinasi, ngendi panggonan khusus belongs ora dadi luwih kanggo militèr minangka kanggo komponen politik. Mulane, solusi saka tugas kasebut mbutuhake pangembangan dokumen statutori sing disambungake kanthi ketat karo "Rencana pertahanan Federasi Rusia nganti 2016", "Peraturan babagan perencanaan militer Federasi Rusia", "Rencana kanggo pengaturan militer. kemah minangka bagéan saka ningkatake sistem basis pasukan", uga "Rencana Kegiatan Kementerian Pertahanan Rusia 2013-2020".

Définisi taktik ilmiah anyar uga dibutuhake. Ing ngisor iki disaranake. Taktik minangka bagéan integral saka seni militèr, kalebu téori lan praktik njaga kesiapan tempur lan mobilisasi formasi, unit militèr lan subunit ing tingkat sing njamin kinerja bebarengan saka dhukungan lan misi tempur ing lapangan keamanan umum lan negara. wektu tentrem ing wangun layanan lan aktivitas pertempuran, lan ing bidang pertahanan negara - nyiapake lan tumindak taktik ing Nyegah lan dipatèni saka tumindak agresi minangka bagéan saka klompok interspecific lan interdepartmental saka pasukan.

Pendekatan kasebut kanggo inti definisi kasebut bakal bisa ngatasi stereotipe sing wis ana luwih saka 50 taun ing teori seni militer. Pandangan modern saka mungsuh, sing ana ing dokumen statutori anyar, uga kudu ditindakake. Contone, dheweke nemtokake jinis konflik militer sing nemtokake latar mburi umum babagan operasi (tindakan tempur) pasukan darat AS. Tingkat kekerasan diwakili dening negara wiwit saka "stabil" (tentrem) nganti "perang". Spektrum uga kalebu negara penengah: "kahanan ora stabil", "konflik bersenjata". Pungkasane, iki dudu babagan refinement teoretis ing terminologi militer, nanging babagan njaga kemampuan Angkatan Bersenjata kanggo nyebarake klompok luwih dhisik ing arah strategis sing bisa mbebayani, lan kesiapan kanggo nggunakake pertempuran.

Masalah karo negara

Dina iki, unit tempur sing cukup seluler lan mandhiri dibutuhake, bisa nindakake tugas apa wae ing macem-macem kahanan geografis lan iklim tanpa latihan tambahan sing signifikan.

Ahli agronomi medan perang

Ing Angkatan Darat, iki minangka klompok taktis (BTG) sing digawe kanthi basis senapan bermotor lan batalyon tank, sing kalebu unit tempur lan unit dhukungan teknis, mburi, lan medis. Dheweke kudu siyap ditransfer kanthi macem-macem moda transportasi ing jarak sing adoh, kanggo nggawe pawai dawa, lan nindakake tugas ing wilayah sing ora dingerteni.

Inti taktik Pasukan Panyebaran Rapid yaiku nggebug mungsuh siji-sijine, ngrusak saka kadohan, kabeh komponen klompok antar departemen kudu pindhah kanthi cepet lan ditransfer menyang wilayah krisis ing wektu sing padha. , nyerang mungsuh mung nalika ora bisa kanggo nyedhiyani oposisi serius, consolidate kaunggulan prestasi bebarengan karo pasukan pertahanan dhiri lokal.

Tugas lan komposisi Pasukan Reaksi Rapid lan Pasukan Tujuan Khusus, utamane, kanggo nyegah ancaman lan konflik teroris, uga mbutuhake klarifikasi. Disaranake kanggo nyedhiyakake nggawe ing saben brigade udhara, brigade udhara, rong pasukan khusus, lan siji ing brigade motor lan resimen laut.

Mesthi, pendekatan iki kudu dibayangke ing dokumen sing ngatur (statute, manual). Nanging, padha ora bisa obyektif yen padha digawe ing basis materi non-ana perang. Babagan tingkat taktis, pedoman kudu dikembangake kanggo formasi, unit militèr lan unit kesiapan konstan ing wektu tentrem. Nanging iki kalebu nindakake riset ilmiah kanggo nemtokake katalog tugas operasional lan taktis sing bisa kedadeyan ing arah strategis sing bisa mbebayani.

Ing rong taun sabanjure, perlu nggawe klompok pasukan lengkap ing arah strategis sing mbebayani. Kabeh formasi lan unit militèr mesthine mung disimpen ing kategori kesiapan konstan. Pitakonan yaiku: apa sing bakal ditindakake ing jangka panjang lan apa cara sing efektif kanggo ngetrapake?

Kabeh usulan kanggo nambah struktur organisasi formasi lan unit militer kudu dikoordinasi karo "Rencana Kegiatan Kementerian Pertahanan Rusia kanggo 2013-2020", sing nyedhiyakake kanggo nambah peralatan Angkatan Bersenjata kanthi peralatan modern ing 2020 nganti 70. 100-70 persen. Kanggo iki, pangiriman taunan 100 nganti 120 pesawat, luwih saka 600 helikopter, lan nganti 2016 kendaraan lapis baja direncanakake. Wiwit 2020, transfer massal senjata lan peralatan militer sing janjeni menyang pasukan wis diwiwiti. Nganti 2500, luwih saka XNUMX unit conto modern bakal teka.

Secara total, luwih saka 400 formasi lan unit militer bakal dilengkapi maneh karo model sing janjeni lan modern ing tanggal iki. Kajaba iku, rencana kasebut nyedhiyakake kanggo ningkatake layanan senjata lan peralatan militer sing saiki digunakake. Ing pungkasan 2016, bakal digawa menyang NE nganti 85 persen.

Nalika ngembangake staf brigade anyar, pimpinan Kementrian Pertahanan ngadhepi masalah liyane. Amarga macem-macem jinis senjata lan peralatan militer, durung bisa ngalih menyang negara siji ora mung kanggo formasi, nanging uga kanggo bagean. Kahanan kasebut rumit amarga nyoba ngenalake jinis senjata lan peralatan militer sing anyar lan janjeni, sawetara sing durung diuji.

Sing paling akeh wektu yaiku substansiasi operasional-taktis saka klompok ing arah strategis, pangembangan proposal kanggo struktur organisasi formasi, unit lan subunit. Nyalin struktur brigade sing ana (jinis entheng, medium lan abot) ora bisa ditampa ing kene. Lan pangembangan struktur organisasi divisi miturut pola lawas kemungkinan ora cocog. Lan nganti saiki, langkah-langkah kasebut ditindakake tanpa ana hubungane karo rencana nggawe sistem adhedhasar pasukan.

Lan apa pendekatan kanggo struktur pasukan taktis? Analisis saka kahanan militer-politik nuduhake perlu kanggo duwe nomer formasi senjata gabungan saka kesiapan pancet padha karo jumlah subyek saka federasi. Pendekatan kasebut bakal njamin ngrampungake tugas utama sing ditugasake kanggo formasi senjata gabungan ing wektu tentrem, yaiku: perlindungan kedaulatan, integritas lan inviolability wilayah, pencegahan strategis, njaga kemampuan Angkatan Bersenjata RF kanggo mobilisasi kesiapan lan awal. penyebaran klompok pasukan.

Kanggo prospek, tugas sing paling penting kalebu: perbaikan sistem manajemen lan integrasi menyang ruang informasi tunggal; latihan tempur bebarengan lan mobilisasi karo pasukan liyane, formasi lan badan militèr; nindakake latihan ing CSTO lan SCO; ngleksanani katrampilan praktis mrentah klompok pasukan antar departemen.

Ngatasi krisis ing seni perang mung bisa ditindakake kanthi implementasine sistematis Rencana Pertahanan Federasi Rusia, syarat-syarat Strategi Keamanan Nasional lan Doktrin Militer. Sing, aku pengin percaya, bakal ngindhari akibat sing sedhih ing taun 1941.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

53 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    Agustus 11 2016
    Artikel sing apik, nanging apa pancene ala?
    1. +4
      Agustus 11 2016
      Kutipan saka Teberii
      Artikel sing apik, nanging apa pancene ala?


      artikel iki taun pinten? Aku nyoba menyang sumber ... ngguyu
      1. +4
        Agustus 11 2016
        Kutipan saka vorobey
        artikel iki taun pinten? Aku nyoba menyang sumber asli ... ngguyu

        Aku duwe
        Sambungan sampeyan ora aman

        Pamilik vpk-news.ru salah ngatur situs web. Kanggo nglindhungi informasi sampeyan supaya ora dicolong, Firefox durung nyambung menyang situs web iki.

        Rincian liyane ...

        Nglaporake kesalahan kasebut bakal mbantu Mozilla ndeteksi situs sing salah konfigurasi.
        Oooooo :-(
        1. +1
          Agustus 11 2016
          http://vpk-news.ru/articles/31771
          Sampeyan mlebu kanthi tenang kanthi ngetik jeneng lan jeneng penulis artikel menyang mesin telusuran.
          Diterbitake ing nomer 30 (645) tanggal 10 Agustus 2016
          Liyane: http://vpk-news.ru/articles/31771
          1. +8
            Agustus 11 2016
            Quote: Bloodsucker
            Liyane: //vpk-news.ru/articles/31771

            ... lan Kaspersky, dikonfigurasi kanthi bener, langsung ngelingake: "Sertifikat sing ditandatangani dhewe" ... lan luwih akeh babagan topik crita:
            Pengalaman terobosan Brusilov, centenary sing bubar dirayakake, kanthi jelas nuduhake yen perang wis mandheg butuh komandan. Lan padha, ing siji, ora bisa nyadari potensial kreatif, ternyata ora perlu: ora negara karo jenderal sing luwih apik sing menang, nanging sing duwe sumber daya manungsa gedhe, saéngga malah kanthi kerugian sing signifikan bisa entuk asil sing serius. .
            ... saka baris pisanan kita maca babagan Rusia sing tansah mbuwang mayit, lan ora perang kanthi skill ... narasi kanthi gaya liberal ...
            Nanging sajrone 20 taun sabanjure, pengalaman akumulasi ora berkembang kanthi kreatif. Periode wiwitan Perang Patriotik Agung nuduhake krisis seni militèr sing jero, fiksasi jenderal kita kanggo mbaleni pukulan kavaleri Budyonny, sing wis kuno. Ing sisih liya, ora bisa nggatekake owah-owahan global sing ditindakake ing Kulon babagan taktik lan strategi panggunaan pasukan sing ana hubungane karo motorisasi sing nyebar, munculé tank lan kendaraan lapis baja sing akeh banget.
            ... ah, kasunyatan penulis? ... dheweke ora kejawab fakta ... ora trep kanggo dheweke:
            Tentara Abang ing Juni 1941 ing arah Kulon
            Tank lan bedhil serbu - 11
            Jerman lan Sekutu kanggo Juni 1941
            Tank lan bedhil serbu - 3582
            ... liyane iku ing Tentara Abang mayoritas T-26, T-28, BT - tank cahya, lan mung 1000 T-34s karo bedhil L-11 lan 500 KV-1 ... basa tank saka Wehrmacht ana T- III lan T-IV karo 45-75 mm bedhil. padha dudu saingan saka T-34 lan KV-1 ... iku crita liyane ...
            Ing rapat pimpinan Tentara Merah ing Desember 1940, ternyata, ngadhepi Finns Putih, pasukan kasebut dipeksa kanggo mbuwang kabeh instruksi lan peraturan pertempuran sing dikembangake dening teori kursi. Pengalaman wis nuduhake yen kita tumindak miturut petungan kasebut, mula divisi sing maju ora duwe prajurit sing bisa dikirim kanggo nyerang. Sawetara, miturut pandhuan lan piagam lawas, kudu njaga, liyane kudu ngganggu, liyane kudu ngenteni. Kabeh katon ana ing bisnis, nanging ora ana sing nyerang. Tekan titik yen bedhil mesin dipasrahake menyang sepur gerbong, lan penembak mesin diwenehi bedhil kanggo ngisi rantai bedhil.
            ... iki mutiara ... nanging ngendi iku? ... Aku bakal ninggalake iku ing kalbu, yen ana ...
            Nganti Perang Patriotik Agung, Tentara Abang kaya ing kepompong, ora ngerti apa sing kedadeyan ing tentara hawk utama Eropa - Jerman. Apa iku kabeh mimpin kanggo? Ing taun 1941 kita kelangan 4 wong.
            ... pira, pira? ... lan iki kabeh kekuatan Tentara Abang kalebu sing disebut munggah kanggo latihan ing Juni 1941 ing 5,5 mil. l.h. dumunung ing saindhenging USSR saka Baltik kanggo Kamchatka, ngendi ing arah Kulon ana ora luwih saka 40% bab 3 mil hp. saka kabeh populasi, kalebu Angkatan Udara lan Angkatan Laut ... umume, sampeyan ora kudu maca maneh ... goroh lan blak-blakan ... saiki wis dingerteni kenapa kabeh tulisan iki babagan piagam lan instruksi, pikiran sempit lan pikiran sempit ... sing utama ing kene ... wong Rusia sing bodho lan kesed tansah mbuwang mayit kanthi biaya sing menang ... sampeyan aran Comrades ngendi iki "writer" nyopir ? ... terusan saka dongeng liberal ing wangun anyar ... hi
            1. 0
              Agustus 12 2016
              Kasunyatan manawa penulis artikel kasebut nyerang akeh omong kosong ing karyane ora mbantah kasunyatan manawa ing antarane gunung-gunung manure, ana siji ide sing wicaksana, sing dakkandhakake ing komentar kasebut. (Babagan negara lan organisasi OSHI )
              Kabeh ukara liyane saka penulis ora kena dibongkar, gunung panguwasa nglairake tikus.
              Ing definisi, apa
              Kutipan saka Inok10
              . Apa sampeyan aran Comrades ngendi iki "penulis" nyopir? ... terusan saka dongeng liberal ing wangun anyar ...

              Bisa uga sampeyan bener banget, wong salah lan akeh banget, utawa bisa uga nganti saiki dheweke durung ngerti endi angin sing ndayung lan ndayung ing sadawane talang rekayasa liberal.
        2. +8
          Agustus 11 2016
          Kutipan saka Horst78
          Oooooo :-(


          Aku nemokake asline Nanging ... Kurir industri militer .. mesin telusur menehi metu, nanging ing dalan aku maca karya kolonel liyane ... teori ... otak .. verbiage ...
          1. +4
            Agustus 11 2016
            Napa? Apa sing dikandhakake - "Nalika ngembangake negara-negara brigade anyar, pimpinan Kementrian Pertahanan ngadhepi masalah liyane. Amarga macem-macem jinis senjata lan peralatan militer, durung bisa ngalih menyang siji. negara ora mung tatanan, nanging uga Unit Kahanan rumit dening nyoba kanggo introduce model anyar lan janjeni VVT, sawetara kang durung dites.

            Sing paling akeh wektu yaiku substansiasi operasional-taktis saka klompok ing arah strategis, pangembangan proposal kanggo struktur organisasi formasi, unit lan subunit. Nyalin struktur brigade sing ana (jinis entheng, medium lan abot) ora bisa ditampa ing kene. Lan pangembangan struktur organisasi divisi miturut pola lawas kemungkinan ora cocog. Lan nganti saiki, langkah-langkah kasebut ditindakake tanpa ana hubungane karo rencana nggawe sistem adhedhasar pasukan." - Apa ora bener?
            1. +8
              Agustus 11 2016
              Quote: Bloodsucker
              Napa? Apa sing dikandhakake - "Nalika ngembangake negara-negara brigade anyar, pimpinan Kementrian Pertahanan ngadhepi masalah liyane. Amarga macem-macem jinis senjata lan peralatan militer, durung bisa ngalih menyang negara siji. ora mung kanggo formasi, nanging uga kanggo subunit. Kahanan kasebut rumit amarga nyoba ngenalake senjata lan peralatan militer sing anyar lan janjeni, sawetara sing durung diuji..


              Ya... mutiara. bisa menehi conto?

              lan liyane ... apa ora omong kosong kanggo ngetrapake angkatan bersenjata tanggung jawab kanggo nyegah konflik?


              penulis pengin cithakan .. nanging ora ana ... amarga, saka pengalaman taun-taun pungkasan, kita weruh apa perang modern wis dadi ... iku hibrida, kekacoan saka cara lan sarana ...
              1. +1
                Agustus 11 2016
                Kutipan saka vorobey
                lan liyane ... apa ora omong kosong kanggo ngetrapake angkatan bersenjata tanggung jawab kanggo nyegah konflik?
                - Aku ora takon pitakonan iki, apa sing penulis mikir dhewe, sampeyan kudu takon.
                Ya... mutiara. bisa menehi conto?
                Apa conto kanggo sampeyan? Saka komunikasi, saka infanteri utawa apa?
                1. +9
                  Agustus 11 2016
                  Quote: Bloodsucker
                  Apa conto kanggo sampeyan? Saka komunikasi, saka infanteri utawa apa?


                  ya ora masalah ... maca karya veteran liyane ... babagan peraturan tempur lan liya-liyane ... omong-omong, AU .. personel konfirmasi yen ora ana sing ngerti peraturan tempur kanthi ati.. . saben wong mung ngerti pranata dhasar, garis penyebaran, garis aman, aturan perang ing kahanan khusus lan kabeh ... ngguyu amarga piagam kasebut dudu dogma..
                  1. +3
                    Agustus 11 2016
                    Piagam iku dudu dogma, nanging sing ora ngerti Piagam Perang, nglirwakake syarate, ora netepi babar pisan, ora patiya sukses ing perang.
                    Inisiatif kudu wajar, muga-muga aja padu, mung kanggo rocky lan rambo, kabeh bertentangan karo piagam.
          2. +3
            Agustus 11 2016
            nanging ing dalan aku maca karya kolonel liyane ... teori ... otak .. verbiage ...


            Aku setuju, verbiage "Panganggone massive saka tatanan kavaleri dadi golek taktik dening Semyon Budyonny lan Nestor Makhno,"Awesome golek. 8 yuta jaran tiwas ing sisih kulon lan wétan- lan ora langkah siji saka gerakan.

            A trench + senapan mesin + eri, ngiring dening meriam ... lan mung tank menehi pangarep-arep kanggo maneuver ... "Tachanka", peduli iku, penulis ngguyu. Ya, ora ana ngarep ing urip sipil.
          3. +1
            Agustus 11 2016
            Kutipan saka vorobey
            Aku nemokake asline Nanging ... Kurir industri militer .. mesin telusur menehi metu, nanging ing dalan aku maca karya kolonel liyane ... teori ... otak .. verbiage ...

            Sampeyan lali siji tembung liyane: graphomaniac.
    2. +1
      Agustus 11 2016
      Ora dadi luwih, nanging akeh masalah.
      Warisan Serdyukov remuk, kanthi game ing struktur brigade ..
      1. +2
        Agustus 11 2016
        Quote: Bloodsucker
        Warisan Serdyukov remuk, kanthi game ing struktur brigade ..


        kok ora seneng brigade
        1. +1
          Agustus 11 2016
          Padha cocok ing ngendi ana perlu.
          Lan nggawe pirang-pirang brigade, ora cocog karo teater operasi, iku kabodhoan.
          Yagene komando dhuwur wiwit nguripake maneh divisi, yen ora amarga brigade, sanajan nduweni hak kanggo urip, ora kuwat minangka unit tempur.
          Ana wong, piye wae, miring menyang sirah Serdyukov sing padha, oh, brigade, oh, padha kesusu kanggo dheweke .. padha disalin pengalaman Western, nanging ora katon ing carane iku pancene.
          Brigade saiki, pira operator personel lapis baja sing dilengkapi kanthi lengkap?
          Lan pira regimen Rifle Motorized saka divisi nuduhake karo dana ditempelake?
          http://lemur59.ru/node/8942
          Miturut cara, Andryusha Kozachenko, dheweke ngerti julukan Border, dheweke mung ora bakal tetep, 4 wb, sawise reorganisasi saka 693 UKM, dheweke ora nampa dheweke minangka komandan.
    3. +9
      Agustus 11 2016
      Isih luwih elek. Aku ajeg kontak karo perwira senior saka Angkatan Bersenjata. Akeh wong apik lan profesional. Nanging lagi klelep ing telenging idiocy sawetara individu. Lan dheweke mung odious.
      Aku bakal njupuk cons, nanging bebener pahit. sad
      1. +5
        Agustus 11 2016
        Kutipan saka: Lord_Bran
        Lan dheweke mung odious.
        Aku bakal njupuk cons, nanging bebener pahit.


        kok minus...aku dhewe ngerti jendral-jendral capter ngguyu
    4. 0
      Agustus 12 2016
      Mungkin aku ora kejawab, nanging, miturut pendapatku, kita duwe distorsi fakta kanggo nggawa kita menyang kesimpulan "logis". Akeh argumentasi penulis sing ora cocog karo fakta.
      Lan sawetara statement mung slickly ambigu ("Tentara Abang kaya ing kepompong, ora ngerti apa sing kedadeyan ing tentara hawk utama Eropah - Jerman.").
      ora sarujuk.
  2. + 11
    Agustus 11 2016
    Penulis ing sajarah militer jelas ora kuwat. Ing Wehrmacht, pasukan kavaleri nalika Perang Donya II ora mung ilang, nanging jumlahe tambah kaping pirang-pirang. Ing ngisor iki uga sawetara omong kosong.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +1
      Agustus 12 2016
      Kutipan saka Riv
      Penulis ing sajarah militer jelas ora kuwat


      Ora mung ora kuwat - amatir.
      Pisanan, "historis" bagean saka opus nuduhake ora nggatekke penulis (uga, utawa mung mbeling kang) ing prakara sajarah militèr.
      Kapindho boringly mbaleni bebener umum pembangunan militèr.
      Lan kanggo konfirmasi konkrit sing dikuatake saka bantahane - pejuang ing puddle.
  3. +1
    Agustus 11 2016
    Gagasan umum, uga anane masalah, ditulis kanthi bener. Nanging struktur resimen lan brigade anyar sing diusulake dening penulis saka opera sing padha karo ahli strategi kursi. Kepiye aturan lan negara ditetepake? Adhedhasar apa? Kenapa persis? Apa brigade lan divisi saiki ala?
    Ya, yen sampeyan menehi kritik, sampeyan kudu menehi sampeyan dhewe. Mung petungan substantiated. Yen ora maneh padha rake.
    1. 0
      Agustus 11 2016
      Brigade saiki, pira operator personel lapis baja sing dilengkapi kanthi lengkap?
      Lan pira regimen Rifle Motorized saka divisi nuduhake karo dana ditempelake?
      1. +1
        Agustus 11 2016
        Minus bisa dingerteni, saka pitakonan sing ora dingerteni.
        Lan jawabane, intine, tenang lan wicaksana, saka kanca ing kene.
        ARES623 RU Dina iki, 16:51 anyar
  4. +8
    Agustus 11 2016
    Nganti Perang Patriotik Agung, Tentara Abang kaya ing kepompong, ora ngerti apa sing kedadeyan ing tentara hawk utama Eropa - Jerman.

    Luwih saka wacana sing ragu-ragu.
    Werna tentara Jerman masa depan dilatih ing USSR: Model, Guderian, Brauchitsch, Horn, Kruse, Feige,
    Keitel, Manstein, Kretschmer lan liya-liyane...
    Wong ing ndhuwur banjur maneuver, ing perjalanan bisnis sing cendhak - Model Utama rong minggu
    ana ing Divisi Infanteri 9 ing Rostov, Kapten Gorn - rong minggu ing Divisi Kavaleri 10.
    ing Prokhladnaya, kapten Kruse - 10 dina ing korps artileri kaping 7 ing Pavlograd,
    Kolonel Feige - 6 dina ing maneuvers Distrik Militer Moskow, Kolonel Brauchitsch,
    letnan kolonel Keitel lan kapten Kretschmer - 4 dina ing maneuvers distrik militer Belarusia,
    inspeksi sekolah rahasia gabungan, mulang kadet Soviet ing akademi lan padha
    ing USSR minangka penasihat ...
    Pusat tank "Kama" - ing endi kolonel jenderal pasukan tank lan penultimate
    Kepala Staf Umum Jerman Heinz Guderian uga ing wilayah Samara, pusat kimia "Tomka",
    werna Wehrmacht mangsa Nazi dilatih kene. Kajaba iku, ing Moscow ing Akademi Militer Tentara Abang
    nampa pendidikan militèr sing luwih dhuwur, contone, mangsa Marshals lapangan Nazi:
    Menteri Reichswehr (Menteri Perang) Werner von Blomberg, Kepala Staf Komando Tinggi
    Wehrmacht (OKW) Wilhelm Keitel, Panglima Angkatan Darat Walter von Brauchitsch,
    komandan klompok tentara Erich von Manstein lan Walter Model, sing main peran pinunjul ing perang nglawan
    Uni Soviet. Kanthi persetujuan bebarengan, Akademi Staf Umum Jerman dilatih
    Marsekal masa depan Uni Soviet MH Tukhachevsky, ditembak dening Stalin ing taun 1937 minangka "mata-mata Jerman",
    Ora kaya "kepompong". Umumé, alesan babagan panggunaan lan struktur pasukan apa wae adhedhasar aksioma sing dirumusake dening Churchill yen "jenderal tansah nyiapake perang pungkasan." Mung wong genius sing bisa katon luwih, sing ora tau akeh. Ing wektu sing padha, mbantah babagan struktur "brigade" utawa "divisional" saka pambentukan pasukan minangka tugas sing ora ana gunane. Ing tentara kudu ana formasi militèr saka rong jinis, amarga wis dibuktekake kanthi praktik manawa brigade luwih mobile lan luwih apik kanggo mbenerake operasi serangan, pendaratan, ngrebut jembatan, lan liya-liyane, dene divisi luwih disenengi ing ngarsane ngarep stabil. Lan ora perlu nguwuh-uwuh yen ora ana ngarep sing stabil maneh ing perang modern. Iki tau dikandhakake dening akeh pimpinan militer, saka Napoleon nganti Hitler. Blitzkrieg nyuwil mati wektu sawise wektu. Malah sifat pertempuran sing saiki ana ing Suriah ora nuduhake kauntungan saka siji struktur tinimbang liyane.
    1. +3
      Agustus 11 2016
      Kutipan: Verdun
      Pusat tank "Kama" - ing endi kolonel jenderal pasukan tank lan penultimate
      Kepala Staf Umum Jerman Heinz Guderian.


      Guderian ora tau sinau ing USSR lan iki wis dibuktekake lan dibuwang kaping sewu ..
      1. +2
        Agustus 11 2016
        Kutipan saka vorobey
        uderian ora tau sinau ing USSR lan iki wis dibuktekake lan dibuwang kaping sewu ..

        Jujur, aku njupuk sumber pisanan sing muncul lan ora weruh. Nanging kanthi mriksa inspeksi ing pusat pelatihan Kama, dheweke teka kanthi macem-macem cara. Ing kasus apa wae, ing latar mburi kerjasama sing cedhak antarane Reichswehr lan Tentara Abang ing macem-macem lapangan, nulis sing komando Soviet ora ngerti apa-apa bab pembangunan strategis saka Jerman iku ridiculous.
        1. +2
          Agustus 11 2016
          Kutipan: Verdun
          Nanging kanthi mriksa inspeksi ing pusat pelatihan Kama, dheweke teka kanthi macem-macem cara


          sepisan sawetara dina ... ngguyu Aku nulis koyo ngono.. Aku nganggep Guderian salah sijine guruku, mulane aku tertarik..
          1. +1
            Agustus 11 2016
            Kutipan saka vorobey
            sepisan sawetara dina ...

            Ora mesthi bisa nemokake bukti dokumen babagan kunjungan kasebut. Contone, HF ing ngendi aku nindakake layanan militer, miturut dokumen resmi, ora tau ana ing wilayah Polandia, nanging adhedhasar ing endi wae ing Belarus. Ing kasus apa wae, ing tahap tartamtu, kerjasama kasebut cukup kenceng lan kita padha utang akeh. Tukhachevsky pisanan mikir babagan strategi tank wedges sing padha.
            1. +5
              Agustus 11 2016
              Kutipan: Verdun
              Tukhachevsky pisanan mikir babagan strategi tank wedges sing padha.


              Makutha pamikiran yaiku eksekusi .. (sawetara wong sing pinter ngandika - aku ora ngelingi) iku siji bab kanggo mikir bab iku, kanggo urip, lan malah rapet link karo aviation, kaya wong Jerman.
              1. +1
                Agustus 11 2016
                Kutipan saka vorobey
                Makutha pamikiran yaiku eksekusi.

                Inggih, ing kasus iki, kita bisa nganggep yen wedges tank sing pisanan digunakake dening Zhukov ing Khalkhin Gol (Malah sadurunge acara ing Polandia). Bener, ora jelas kepiye aplikasi iki saka taktik sing dipikirake, lan pira saka kekurangan cara liya kanggo ngalahake mungsuh. Kanggo wong Jerman, panggunaan kasebut sadar, ora ana keraguan.
                1. +3
                  Agustus 11 2016
                  Kutipan: Verdun
                  Bener, ora jelas kepiye aplikasi iki saka taktik sing dipikirake, lan kepiye kekurangan cara liya kanggo ngalahake mungsuh.


                  Ya, lan serangan Zhukovskaya ing Seelow Heights kanthi lampu sorot uga isih dibahas ing macem-macem guises lan ora ana konsensus babagan cilaka utawa kabecikan aplikasi kasebut.

                  Teori lan praktik mung bebarengan nganti titik tartamtu ... ngguyu
  5. + 11
    Agustus 11 2016
    Kita ora nindakake apa sing ditindakake dening Jerman - ora ngganti formasi kavaleri kejut karo sing nganggo waja.

    Ora maca maneh. Analit liyane sing nggunakake kontemplasi sing ketat babagan navel dhewe kanggo alasan sing akeh. Penulis ... apa angel ndeleng statistik? Pira èwu tank sing diduweni Tentara Abang nalika wiwitan Perang Patriotik Agung? Teori sampeyan sing ora bisa dipercaya katon melas. Ana akeh tank ing tentara kita sing mripat menek ing bathuk. Ya, pasukan kavaleri tetep. Maneh, deleng statistik. Aku bakal menehi pitunjuk. Delengen serangan saka Jendral Dovator. Kepiye kavaleri mbukak mburi Jerman, kepiye getih Jerman mili ing kali-kali ing kana ...
    Militer kita pancen nggawe akeh kesalahan. Padha ora mbayar manungsa waé kanggo karya ing koordinasi kacepetan njelajah. Ana masalah gedhe ing penerbangan lan pertahanan udara. Kita gagal nggawe paritas ing udhara, sing nyebabake kerugian. Ora manungsa waé wis mbayar kanggo preparation bener saka psyche prajurit, buruh politik rampung gagal topik iki ing awal perang, pancen ora ngerti apa lan carane mulang prajurit kita.
    Nanging statement sampeyan konyol. Menyang sekolah. Sinau...
  6. + 15
    Agustus 11 2016
    Apa ora Alexander Korabelnikov padha, sing mulang ing Akademi. Frunze? Sapa sing ngajari aku ing taun 1990 carane nggunakake ROBOTS BATTLE? Iku masalah akademi. Saka posisi kepala staf batalyon, komandan batalyon, padha teka kanggo sinau ing akademi, sawise lulus padha tetep ing kursus pascasarjana, sawise pertahanan padha wiwit mulang ing departemen taktik utawa seni operasional. . Kepiye carane bisa mulang seni operasional yen sampeyan durung ngladeni ing tautan operasional? Iki minangka cara lair para panulis fiksi ilmiah (guru).
    Artikel punika omong kosong lengkap saka nggatekke. Lan wong lanang, kayane, durung tuwa (67 taun).
    Krisis ing seni perang minangka fenomena sing cukup stabil lan biasane muncul ing periode interwar.

    Krisis seni militer teka nalika Perang Dunia I, nalika teori kasebut ora bisa menehi cara kanggo ngatasi (nembus) pertahanan sing disiapake kanthi jero. Lan sadurunge Perang Dunia II, contone, kita ngembangake teori operasi serangan jero, lan ing Jerman teori panggunaan pasukan tank.
    Pengalaman terobosan Brusilov, centenary sing bubar dirayakake, kanthi jelas nuduhake yen perang wis mandheg butuh komandan. Lan padha, ing siji, ora bisa nyadari potensial kreatif, ternyata ora perlu: ora negara karo jenderal sing luwih apik sing menang, nanging sing duwe sumber daya manungsa gedhe, saéngga malah kanthi kerugian sing signifikan bisa entuk asil sing serius. .

    Rave. Iku bakat kepemimpinan militèr Brusilov sing nyumbang kanggo sukses operasi.
    Ing tentara Rusia, basis teoretis yaiku dokumen statutori sing dikembangake ing jaman Soviet. Ing wektu sing padha, basis materi tatanan, unit militèr lan subunit ora cocog karo pranata.

    Rave. Yen ora salah, ing taun 2009-2012 Angkatan Bersenjata RF ngalih menyang dokumen hukum anyar.
    Ora ana gunane komentar maneh. Omong kosong padhet saka wong sing tetep ing 1990 karo robot tempur.
    Artikel kasebut minangka kekurangan gedhe kanggo menehi informasi sing salah marang masarakat!
    1. +5
      Agustus 11 2016
      Kutipan: prajurit2
      Artikel kasebut minangka kekurangan gedhe kanggo menehi informasi sing salah marang masarakat!

      Nalika aku kerja ing NAMI, Ashkin tartamtu teka karo kita karo ceramah - dhokter saka ilmu technical, yen memori sandi serves kula, penulis luwih saka telung atus makalah ilmiah. Wong makarya kanggo sawetara wektu ing Vaz, saka ngendi dheweke ditakoni kanthi aman, mula dheweke lunga nggawa ide-ide kasebut menyang massa. Dokter ngelmu iki khusus kanggo mbangun awak. Lan salah siji saka gagasan tombol karya kang ana idea sing ana ora perlu kanggo nginstal imbuhan dhuwur ing jog pembalap kang. Pundit iki mratelakake yen saka sudut pandang ergonomi, penyesuaian dawa cukup. Mesthi, dheweke ngrungokake dheweke, nanging ora nggatekake ide kasebut. Tegese generalisasiku prasaja. Sawetara spesialis, sing kanggo macem-macem alasan ora bisa mujudaken gagasan, musataken ing wong-wong mau supaya padha ora bisa maneh kanggo ndeleng kritik obyektif utawa kahanan nyata. Lan nalika kanca-kancane mandheg ngrungokake, dheweke dadi mesias, nyoba nyritakake ide kasebut marang saben wong sing ora kejawab. Tenagane bakal dadi, nanging kanggo tujuan tentrem ...
  7. -5
    Agustus 11 2016
    Aku mikir struktur kekuwatan Federasi Rusia adoh saka struktur kekuwatan Israel sing padha.
    1. +7
      Agustus 11 2016
      Quote: Gajah
      Aku mikir struktur kekuwatan Federasi Rusia adoh saka struktur kekuwatan Israel sing padha.


      oh ... lan Israel kudu nindakake ...
  8. +9
    Agustus 11 2016
    "Sing paling akeh wektu yaiku pambenaran operasional-taktis saka klompok ing arah strategis, pangembangan proposal kanggo struktur organisasi formasi, unit lan subunit. Nyalin struktur brigade sing ana (jinis entheng, medium lan abot) meh ora bisa ditampa. lan pangembangan struktur organisasi divisi miturut pola lawas mung ora cocog."

    Brad gila! Pengelompokan operasional-taktis ing arah strategis kudu kalebu paling ora divisi, kanthi rasional - korps tentara. Alesan babagan BTG minangka "unit tempur mandhiri sing bisa nindakake tugas apa wae ing macem-macem kahanan geografis lan iklim tanpa latihan tambahan sing signifikan." luwih kaya tulisan bocah sekolah tinimbang guru Akademi. Yen aku ngakoni wong-wong kuwi kanggo latihan komandan unit - bilai kita lan tentara kita.
  9. +1
    Agustus 11 2016
    Aku males malah mbubarake omong kosong iki ing rak.
    1. +3
      Agustus 11 2016
      Kanggo wong bodho sing sijine "-" yen dheweke setuju karo ing awal artikel iki
      Pengalaman terobosan Brusilov, centenary sing bubar dirayakake, kanthi jelas nuduhake yen perang wis mandheg butuh komandan. Lan padha, ing siji, ora bisa nyadari potensial kreatif, ternyata ora perlu: ora negara karo jenderal sing luwih apik sing menang, nanging sing duwe sumber daya manungsa gedhe, saéngga malah kanthi kerugian sing signifikan bisa entuk asil sing serius. .

      banjur dheweke pancen d.u.r.a.k
      1. +2
        Agustus 11 2016
        Kutipan saka luke
        banjur dheweke pancen d.u.r.a.k


        wani ngomong.. wis kaping pindho ngguyu

        nah wong ndue hak mratelakake panemune.. ayo kleru.. sing penting ikhlas. ngguyu
        1. Komentar wis dibusak.
          1. +2
            Agustus 11 2016
            Kutipan saka luke
            Ya, aku tanpa niat jahat, sampeyan bisa ngomong tresna)


            sampeyan tanpa niat jahat lan tresna, nanging dheweke wis mecat aku kanthi pribadi ... oke, ora sepisanan .. Aku ora bakal mangsuli .. dheweke bakal ngerti
            1. 0
              Agustus 11 2016
              sampeyan tanpa niat jahat lan tresna, nanging dheweke wis mecat aku kanthi pribadi ... oke, ora sepisanan .. Aku ora bakal mangsuli .. dheweke bakal ngerti
              uga, nuwun sewu) Aku ora bakal pour kaca, nanging nampa ganti rugi cilik ing wangun "+", amarga "mata uang" iki digunakake ing kene)))
              1. +3
                Agustus 11 2016
                Kutipan saka luke
                Aku ora bakal pour kaca, nanging nampa ganti rugi cilik ing wangun "+", amarga "mata uang" iki digunakake ing kene)))


                Aku luwih seneng tuang gelas ... aran
  10. +3
    Agustus 11 2016
    metu saka topik, nanging kabar apik:
    Kru helikopter MI-17, sing nggawe pendaratan darurat ing Afghanistan, dibebasake saka panangkaran dening para pendukung gerakan Taliban Islam, Interfax nglaporake, ngutip sumber diplomatik.
    Antarane kru ana siji warga Rusia - navigator lan engineer Sergei Sevastyanov, lair ing taun 1956. Miturut sumber kasebut, kabeh anggota kru sing diculik saiki aman ing Pakistan.
  11. +2
    Agustus 11 2016
    BTG lan kelompok cilik super-maneuverable wis dadi populer banget. Nanging ora ana sing ngelingi sawetara kekurangan:
    1) yen tatanan kasebut kesandhung ing brigade utawa divisi sing dilengkapi lan dilatih kanthi apik, ora bakal duwe wektu kanggo mbuwang. Liwat medan sing kasar, ora saben wong bisa lolos saka tank utawa kendaraan tempur infanteri;
    2) kita butuh tutup udara sing tetep lan karusakan utama benteng mungsuh saka udhara. Yen ora, BTG bakal macet ing pertahanan mungsuh utawa bakal digulung metu dening turntables;
    3) jumlah cilik amunisi lan isolasi saka mburi - ing kasus iki, sampeyan kudu ngusir serangan karo tank kosong lan shovels sapper.
    Tumindak kavaleri ing Perang Donya II bisa dibandhingake karo tumindak BTGs janji. Nanging banjur pasukan kavaleri tumindak bebarengan karo pesawat serangan lan unit tank. Tanpa wong-wong mau - infantri cahya biasanipun kanthi kamungkinan maneuver taktis sing luwih gedhe.
  12. 0
    Agustus 11 2016
    Penulis wis ketinggalan teknologi. Ayo saben pakar kursi tuku robot lan njupuk dhuwit sing cukup (kanggo amunisi).
  13. 0
    Agustus 11 2016
    Penulis pengin madhangi, nanging ngrokok, kedadeyan ...
    1. +1
      Agustus 11 2016
      tembung mesin gun (lan carts) ing artikel kaping papat, mortir (lan operator personel wojo utawa kendaraan tempur infanteri) ora sapisan.
  14. +3
    Agustus 11 2016
    "... Ngatasi krisis ing seni militer mung bisa ditindakake kanthi implementasine sistematis Rencana Pertahanan Federasi Rusia, syarat Strategi Keamanan Nasional lan Doktrin Militer. Apa, Aku pengin percaya manawa bakal mbantu supaya ora mbaleni akibat sing sedhih ing taun 1941.
    Pengarang Alexander Korabelnikov"

    Penulis isih urip ing USSR. Dheweke kepengin supaya ora mbaleni kedadeyan sedih ing taun 1941..?
    Lan aku pancene pengin supaya ora mbaleni acara 1991!
    Kanthi kabeh masalah lan tragedi 1941, kita kudu nyatakake pangerten sing jelas babagan acara sing kedadeyan kasebut, ing antarane pimpinan politik negara lan ing antarane wong Soviet. Iku tegas: - "Perang! Fasisme Jerman nyerang kita. Kamenangan bakal dadi milik kita!"
    Akibaté, mobilisasi kolosal saka kabeh lan kabeh wong kanggo resistance, kanggo rebuff mungsuh!
    Apa 1991 nggawa kita? Bosok... Mlebet peradaban Barat... Kamenangan demokrasi lan liberalisme...
    Konco kabeh diare lisan iki ana kekalahan USSR ing PERANG "kadhemen"! Kanthi kabeh kawicaksanan: mundhut wilayah sing dikuwasani mungsuh, karusakan saka kompleks ekonomi nasional, industri, karusakan saka atusan ewu pabrik, pabrik, peternakan kolektif lan peternakan negara, lsp. Lan pati mayuta-yuta wong! Kabeh iki kasunyatan egregious kesapu liwat eling massa wong. Mung meneng-meneng ngenalaken tetenger tetep ing otak: "Uni Soviet ambruk, ambruk dhewe, sing carane njupuk lan ambruk ... "
    Yen ing taun 1991 kita ora weruh MUSUH ing mungsuh, ora ngakoni ancaman minangka PERANG, lan bencana lan penderitaan sing diterusake minangka PEKERJAAN, banjur ana lan umume ora ana mobilisasi, ora ana perlawanan, ora ana alarm. dening Angkatan Bersenjata Tentara lan Angkatan Laut , ora rebuff, kang tegese ora bakal ana Kamenangan, lan iki asor karo rakit sawijining, indemnities lan bilai liyane ... Apa kita duwe, nanging asring kita ora weruh titik- ra ono isine.
    Saiki Rusia wis munggah karo efforts luar biasa saka posisi rawan, nanging iki tegese jotosan elek anyar kudu ono. Mungsuh ora bakal kantun kang. Ing perang, kaya ing perang.
    Lan aku takon sampeyan, dear. Endi jaminan wektu iki kita bakal weruh.., kita bakal ngerti.., kita ora bakal diapusi lan ora oversleep saka hangover?
    Nalika kondhang "Uni Soviet ambruk" muni, ora ana jaminan!
    Iki tegese kita kudu ing kabeh biaya sinau pawulangan atos saka 1991 saka mundhut ing Perang Dingin, lali mantra Western saka "ambruk USSR" dileksanakake ing kita kanggo marga saka Kamenangan Rusia!
    Mobilisasi lan nolak Barat sing pantes kanggo para leluhur lan leluhur kita. Mungsuh kudu dingerteni kanthi jelas ing pasuryan, utamane amarga dheweke nggawe kita padha karo ISIS lan virus Ebola.
    Yen ora, dheweke bakal mbaleni maneh "ambruk USSR", nanging iki bakal dadi ambruk lan pati Rusia, tanpa kita ora ana apa-apa. Bilai wong sing dikalahake.
    Kamulyan kanggo para pemenang!
  15. 0
    Agustus 11 2016
    Kutipan saka vorobey
    vorobey (3) RU Dina iki, 15:46 ↑ Anyar

    Kutipan saka Teberii
    Artikel sing apik, nanging apa pancene ala?


    artikel iki taun pinten? Aku nyoba menyang sumber asli ... ngguyu


    Sapa sing ngarang?

    Pengarang Alexander Korabelnikov.

    Lan sapa iku?

    Pendidikan, pengalaman...

    Ahli strategi, taktik ...

    Sapa dheweke?!
  16. +1
    Agustus 12 2016
    Artikel kasebut ora ana apa-apa .... Taktik lan strategi ditemtokake adhedhasar oposisi utawa pengaruh (kira-kira) marang pasukan mungsuh, lan yen, miturut kondisi latihan, ana tugas tartamtu lan solusi kasebut dijupuk saka wong-wong mau. kesempatan sing diparengake kanggo Kepemimpinan saka operasi .... Lan yen rama komandan sawetara jinis pamindhahan non-standar, mesthi bakal nggunakake. Lan kanggo pirembagan bab carane bisa utawa mung cara kanggo gawé sing instruksi lan charter banget edan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"