Pahlawan Rusia - Kapten Polisi Viktor Adamishin

11
Ing 5 April 2016, ing Pusat Kebudayaan Direktorat Utama Kementerian Dalam Negeri Rusia kanggo kutha Moskow, presentasi lan upacara resmi pembatalan prangko sing didedikasikan kanggo Pahlawan Federasi Rusia, polisi. kapten Viktor Mikhailovich Adamishin, njupuk Panggonan. Acara pengetan iki dirawuhi dening Penjabat Komandan OMON saka Direktorat Utama Kementerian Dalam Negeri Rusia kanggo kutha Moskow, Mayor Jenderal Polisi Dmitry Deinichenko, Wakil Kepala Direktorat Utama Direktorat Utama Kementerian Urusan Internal Rusia kanggo Kutha Moskow, Letnan Jenderal Layanan Internal Andrei Ponorets, Wakil Kepala Badan Komunikasi Federal Vladimir Shelikhov, uga Direktur Umum Perusahaan Kesatuan Negara Federal "Pusat Penerbitan Marka" Artem Adibekov lan anggota. saka Asosiasi Veteran Operasi Pertempuran Departemen Dalam Negeri lan Pasukan Dalam Negeri Rusia. Randha Pahlawan Rusia, Tatyana Adamishina, uga melu acara pengetan.

Prosedur kanggo mbatalake prangko pengetan minangka penghormatan kanggo wong-wong sing tanpa pamrih ngabdi marang negarane. Jeneng kapten polisi Viktor Adamishin ditulis ing huruf emas ing critane Pasukan Khusus Moskow. Minangka bagéan saka acara kasebut, Andrey Ponorets lan Vladimir Shelikhov mbatalake blok prangko lan amplop khusus kanthi prangko khusus. Upacara pambatalan prangko dijadwalake pas karo Dina Pengetan para perwira OMON Moskow sing tilar donya sajrone tugas. Dina iki dirayakake tanggal 7 April saben taun. Ing dina iki, persis 21 taun kepungkur, Kapten Viktor Mikhailovich Adamishin bisa nylametake nyawane kanca-kancane kanthi biaya uripe dhewe.

"Dina iki kita ora mung kudu ngurmati eksploitasi pahlawan kita, nanging uga ndhidhik generasi mudha kanthi tuladha. Memori saka prestasi Viktor Adamishin bakal tansah ana ing ati kita, "ujare wakil kepala Direktorat Utama Kementerian Dalam Negeri Rusia kanggo kutha Moskow ing wicara. "Tumindak heroik sing ditindakake minangka conto keberanian, wani lan layanan tanpa pamrih marang Federasi Rusia. Lan matur nuwun kanggo prangko sing ditanggepi kanggo pakurmatan, sing bakal disebarake ing saindenging jagad lan bakal kalebu ing katalog filateli, gambare bakal dilestarekake ing salawas-lawase, "ujare Vladimir Shelikhov, Wakil Kepala Rossvyaz, ing pidato. Randha Pahlawan Federasi Rusia, Tatyana Adamishina, ngucapake matur nuwun banget marang polisi Moskow lan Badan Komunikasi Federal: "Kulawarga kita ora bakal lali tumindak heroik Victor, saka kawitan nganti pungkasan. Muga-muga kesehatan, kesejahteraan, langit sing tentrem ing sirah lan kulawarga. Iku ora kanggo wong mati! Wong urip butuh!"



Sirkulasi prangko pengetan ana 165 eksemplar. Tandha anyar sing dicithak nggambarake potret Viktor Mikhailovich Adamishin lan medali Bintang Emas ing latar mburi para pejuang kelompok serangan. Perangko kasebut ditanggepi minangka bagéan saka seri peringatan Pahlawan Federasi Rusia lan wis mlebu sirkulasi.

Pahlawan Federasi Rusia Viktor Adamishin

Adamishin Viktor Mikhailovich lair tanggal 25 Maret 1962 ing kutha Murmansk. Rusia miturut kewarganegaraan. Ing taun 1979, dheweke kasil lulus saka sekolah menengah, lan banjur makarya meh rong taun ing unit militèr ing desa Gremikha, wilayah Murmansk. Ing taun 1980 piyambakipun dipuntimbali militèr. Sawise nglayani rong taun layanan militer, Adamishin ditransfer menyang cadangan. Sawise bali saka tentara, dheweke gabung karo polisi. Nganti November 1987, dheweke dadi komandan departemen, lan banjur diangkat dadi komandan platoon saka resimen 2 saka layanan patroli (PPS) saka departemen polisi Moscow. Wiwit 1 November 1987, dheweke dadi wakil komandan kompi 1 saka batalyon operasional 2nd detasemen polisi khusus (OMON) ing Direktorat Urusan Dalam Negeri Moskow. Ing taun 1993 piyambakipun pikantuk Ordo kanggo Keberanian Pribadi.

Iku April 1995, wektu sing rada angel kanggo kabeh negara. Kanggo sawetara sasi saiki, konflik bersenjata durung suda ing tlatah Kaukasus Lor. Militer lan karyawan Departemen Dalam Negeri saben dina perang sengit karo militan lan bandit biasa, sing nutupi awake dhewe nganggo topeng pembebas rakyat. Luwih saka 20 taun wis liwati wiwit iku, nanging masalah sing ana hubungane karo perang ing Kaukasus ing tlatah Chechnya ora njupuk cilik, ing nalisir, padha mung njupuk ageng karo wektu.

Pahlawan Rusia - Kapten Polisi Viktor Adamishin


Tanggal 1 April 1995, Viktor Adamishin, minangka bagéan saka gabungan OMON saka Kementerian Dalam Negeri Rusia, dikirim menyang tlatah Republik Chechnya kanggo nindakake langkah-langkah khusus kanggo mulihake tatanan konstitusional lan ngrebut. gaman saka kelompok bersenjata ilegal. Dadi kapten polisi Viktor Adamashin rampung ing perang ing Chechnya. Sampeyan kudu ngerti yen kahanan ing republik iki banjur rada angel - isih ana perang ing Grozny, lan dalan utama tetep diblokir dening militan. Pasukan federal ngadhepi kabutuhan mendesak kanggo ngresiki dalan gerakan kanggo klompok pasukan.

Wis tanggal 4 April 1995, detasemen gabungan OMON Moscow teka ing desa Samashki, sing dumunung 10 kilometer saka tapel wates Chechen-Ingush, dalan Rostov-Baku, uga sepur, liwati ing sacedhake langsung. . Pemberontak nguatake posisi ing Samashki, ngowahi saben omah sing cocog ing desa kasebut dadi bèntèng nyata, nglengkapi dugout, jalur komunikasi, lan celah. Desa Samashki dumunung ing sisih kulon dhataran Chechnya. Ing sisih lor gunung Sunzha Range jejere desa, lan ing sisih kidul - alas. Dalan Rostov-Baku, sing nyambungake kutha Nazran, Grozny, Gudermes, mlaku 4 kilometer kidul Samashki. Ana dalan aspal sing apik saka desa menyang dalan iki. Sepur saka Nazran menyang Grozny langsung ngliwati desa kasebut.

Para militan ngowahi meh kabeh omah bata padhet ing desa kasebut dadi obyek sing dikubengi. Kaya sing kedadeyan mengko, para militan wis nyiapake operasi tempur kanggo sawetara taun berturut-turut. Omah-omah sing cocog dilengkapi rong ruangan sing kuat kanthi celah kanggo tembak, desa kasebut siap tahan pengepungan sing dawa. Ing wektu sing padha, akeh ruang paling ngisor saka bangunan omah sing disambungake dening sistem komunikasi sing diblokir dening lawang baja. Ing pinggiran desa ana parit.



Pasukan Federal ngalangi bagean saka dalan gedhe Rostov-Baku kidul-kulon Samashki. Akibaté, liwat desa wiwit liwati rute utama, kang bisa kanggo lelungan saka Ingushetia kanggo Grozny lan bali. Ing mangsa saka 1994-1995 lan ing spring, nganti Maret, kendaraan obah ing loro arah padha bebas liwat checkpoint saka Kementerian Dalam Negeri Rusia, kang dumunung ing dalan, kang dumunung antarane Sernovodsk lan Samashki. Karyawan Departemen Dalam Negeri, sing njabat ing pos pemeriksaan, nindakake pemeriksaan dokumen lan anané senjata ing mobil. Ing wektu nalika perang serius ana ing Grozny, tentrem relatif iki maintained ing wilayah Samashki-Achkhoi-Martan-Bamut, kang kadhangkala rusak dening clashes lan shelling.

Ing dalan militèr sing tindak menyang Grozny, tumindak sabotase wis periodik dileksanakake, lan kadhangkala kiriman saka pasukan Federal padha tundhuk shelling. Senadyan kasunyatan manawa para pinituwa desa Chechen ing wilayah kasebut nyoba nyegah anggota kelompok bersenjata ilegal saka nyerang unit Rusia, kahanan kasebut dadi tegang. Miturut komando Pasukan Internal Kementerian Dalam Negeri Rusia, saka 11 Desember 1994 nganti akhir Maret 1995, sekitar 30 prajurit Rusia lan karyawan Departemen Dalam Negeri tiwas ing cedhak desa Samashki. Iki sing pungkasane nyebabake keputusan kanggo nindakake operasi pembersihan ing desa kasebut.

Operasi militer ing desa Samashki, distrik Achkhoy-Martan Republik Chechnya, ditindakake dening Kementerian Dalam Negeri Rusia tanggal 7-8 April 1995. Macem-macem unit Kementerian Dalam Negeri melu operasi, yaiku brigade Sofrino, detasemen gabungan OMON saka wilayah Moskow lan Orenburg SOBR (ana uga informasi babagan keterlibatan unit khusus Vityaz). Ing 7 April, operasi wiwit "ngresiki" desa cedhak stasiun sepur, lan banjur, ing 8 April, kabeh pemukiman. Miturut Letnan Jenderal Anatoly Antonov, wakil komandan pasukan Kamentrian Dalam Negeri ing Chechnya, iki minangka operasi militer independen dening pasukan Kementerian Dalam Negeri. Operasi kasebut ditindakake kanthi pasukan lan sarana kira-kira 3 ewu personel militer Kementerian Dalam Negeri, kalebu 350 wong sing nggawe detasemen serangan. Artileri uga digunakake, sawetara peluncur roket disebar ing cedhak desa Samashki tank.

Tank rusak ing desa Samashki


Operasi kasebut diwiwiti tanggal 7 April 1995. Sawise persiapan artileri, pasukan federal mlebu ing desa kasebut. Ing wektu sing padha, ing sawetara panggonan ing desa, para militan, sing lungguh ing papan perlindungan, ketemu karo geni keris ing jarak cedhak. Dadi peteng ing sisih kidul, mula nalika persiapan artileri ditindakake, lan personel militer njupuk posisi wiwitan lan mlebu ing Samashki, wis dadi peteng. Detasemen gabungan saka OMON Moscow njupuk posisi ing pinggiran desa. Klompok serangan seluler, sing diprentahake dening kapten polisi Viktor Adamishin, bebarengan karo unit 21 brigade operasional Pasukan Internal Departemen Dalam Negeri Rusia, kudu melu mbebasake pemukiman iki saka militan.

Pasukan federal bisa maju menyang pemukiman ing sadawane telung dalan utama, dheweke mlebu ing desa kasebut ing sangisore kendaraan lapis baja. Kanggo sawetara wektu, perlawanan saka militan ing desa rusak. Ing wektu sing padha, komando pasukan federal mutusake kanggo ngevakuasi wong sing tatu lan mati ing operator personel lapis baja. Minangka asil saka keputusan iki, para pejuang OMON ditinggal tanpa dhukungan geni. Ngalih menyang tengah desa, polisi huru-hara maneh diserang, nalika perang sabanjure, kelompok mobil Adamishin dikepung dening militan.

Ing kahanan sing angel, amarga ana ing geni abot, salah sawijining pejuang batalyon operasional OMON kaping 2 ing Direktorat Urusan Dalam Negeri Moskow, sersan polisi Maxim Teplov, kanthi resiko nyawane dhewe, mlayu menyang titik tembak para militan lan bisa nyuda. karo geni ngarahake saka peluncur granat underbarrel. Berkat keberanian, sekelompok polisi huru-hara bisa nindakake pertahanan bunder ing desa kasebut, ngindhari kerugian sing signifikan. Senadyan polisi huru-hara wis dikepung, nanging ora nggegirisi, ora gupuh, terus mbantah kanthi nekad.



Para pejuang OMON Moskow dianakaké nganti peteng, sawisé Kapten Viktor Adamishin, kanthi bener ngevaluasi kahanan kasebut, ngatur terobosan para pejuang saka kuburan, lan dheweke, bebarengan karo Sersan Teplov, tetep nutupi mundur pasukan utama. karo sing tatu uga metu. Nylametake kanca-kancane, sajrone pertempuran sengit, Kapten Viktor Mikhailovich Adamishin lan Sersan Maxim Viktorovich Teplov tilar donya ing medan perang.

Kanggo kepahlawanan lan keberanian sing dituduhake, kapten polisi Adamishin Viktor Mikhailovich kanthi anumerta diwenehi gelar Pahlawan Federasi Rusia (Keputusan Presiden Rusia 25 Agustus 1995 No. 877), Sersan Teplov Maxim Viktorovich kanthi anumerta dianugerahi Ordo. saka Keberanian (Keputusan Presiden Rusia 05 November 1995 No. 1076). Pesenan lan medali dadi pengakuan saka prestasine negara. Viktor Mikhailovich Adamishin disarèkaké ing Moscow ing kuburan Mitinsky. Nalika seda, umure 33 taun 13 dina.

Adhedhasar bahan saka sumber terbuka
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

11 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    Agustus 11 2016
    Memori langgeng kanggo pahlawan! Dheweke urip lan perang kanthi bener.
  2. +6
    Agustus 11 2016
    Inggih Sergei! Artikel sing tulus lan bener ternyata!
    1. +1
      Agustus 11 2016
      Kutipan: Warrior2015
      Inggih Sergei! Artikel sing tulus lan bener ternyata!

      aku melu.
  3. + 11
    Agustus 11 2016
    Nylametake kanca-kancane, sajrone pertempuran sengit, Kapten Viktor Mikhailovich Adamishin lan Sersan Maxim Viktorovich Teplov tilar donya ing medan perang.

    Kanggo kepahlawanan lan keberanian sing ditampilake, kapten polisi Adamishin Viktor Mikhailovich sacara anumerta diwenehi gelar Pahlawan Federasi Rusia (Keputusan Presiden Rusia tanggal 25 Agustus 1995 No. 877), Sersan Teplov Maxim Viktorovich kanthi anumerta dianugerahi Ordo. saka wani (
    ,,, kok padha ora menehi Pahlawan kanggo loro?
  4. +4
    Agustus 11 2016
    Matur nuwun kanggo artikel ... kanggo memori ...
  5. +5
    Agustus 11 2016
    Wektu angel nggawa wong sing wani lan jujur. Thanks kanggo Victor kanggo nyimpen pakurmatan saka seragam Kementerian Dalam Negeri ing Hard Times.
  6. +4
    Agustus 11 2016
    Memori padhang! Pahlawan ora mati, tetep ana ing ati.
  7. +4
    Agustus 11 2016
    Rusia - Ibu !!! Pira putra-pahlawanmu, sing dikenal lan ora dikenal, saiki turu ing lemah sing lembab ...
    Kerep banget sampeyan kudu ilang ...
    Kita kudu ngelingi wong-wong mau: bapak-bapak lan simbah-simbah ... supaya anak-putu uga dadi pahlawan!
    ... mung saiki aku pengin luwih tentrem lan katresnan kanggo wong-wong mau lan kurang perang lan pati ...
  8. +3
    Agustus 11 2016
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo crita kasebut. Memori abadi kanggo Pahlawan Federasi Rusia!
  9. +1
    Agustus 11 2016
    KENANGAN LANGGENG KANG PAHLAWAN!!!
  10. +3
    Agustus 11 2016
    Matur nuwun kanggo artikel kasebut. Aku njabat ing dheweke wiwit taun 1989. Kenangan langgeng kanggo dheweke !!!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"