Rearmament saka kapal karo Komplek P-700 Granit

119

MED. Papan latihan marine cedhak pulo Ile do Levant

Panel SWG-1 sumunar lan sumunar kaya rubi sing nguwatirake, operator penghancur CIC Rafael Peralta miwiti persiapan kanggo peluncuran rudal eksperimen. Sistem tuntunan tangi, data ing koordinat titik peluncuran lan rute optimal kanggo target, rencana desain lan cara serangan mili menyang komputer on-board rudal anti-kapal. Nalika printah "Mulai" liwati ing sadawane chain, kapal shuddered saka rame saka roket diluncurake. Ingkang pungkasan ingkang dipuntingali dening para perwira ingkang ngadeg wonten ing kreteg punika kados pundi sekatipun ingkang mbengkongaken wonten ing serangan daya kasar. Ing wayahe, bledosan, lan kabeh sing ana ing sacedhake digawa menyang endi wae menyang wengi, wengi, nganti wengi.

Sawijining swara nyuwil-nyuwil eter:

- Laporan kedadean menyang markas latihan. Natal Kudus!!! Sawijining perusak Amerika nembak liwat struktur super dheweke ...

Apa sing kedadeyan (utawa bisa kedadeyan) ing latihan angkatan laut NATO? Babagan iki - ing bab anyar film aksi angkatan laut babagan konfrontasi modern gaman lan sarana pangayoman.

Ing perselisihan babagan persenjataan angkatan laut, argumen utama kabeh ahli yaiku misil anti-kapal P-700 Granit. Pitu ton kanthi telung kacepetan swara bakal ngrusak pertahanan apa wae. Lan ora ana wong wicaksana sing bisa ngira: kenapa dheweke bakal nglelebke kapal Rusia nganggo rudal Rusia? Sapa ing kene sing pengin mbaleni prestasi Letnan Schmidt? Yen sampeyan wis arep perang, banjur pilih mungsuh sing cukup.

Udhara rudal universal, kapal lan "Harpoon" ing jero banyu (AS lan rong puluh lima sekutu sing setya), Exocet (ing layanan karo 30 negara), "Tipe 90" (Jepang), sing ora "pinter" lan NSM modern (Norway - NATO), RBS (Swedia), ekspor domestik X-35 "Uranus", janji LRASM Amerika, modifikasi "Tomahawk" TASM, Israel "Gabriel", Italia "Otomat", Eropa "Scalp-Naval", Cina palsu. "Yingji" kanggo ragamuffin saka Hizbullah lan ISIS ...

Daftar lemah? Roket banget banget, sing paling gedhe (LRASM lan TASM) bobote mung kira-kira sak ton.

Lan iku apik tenan. Ora ana rudal anti-kapal asing sing nyedhaki "monster saka rong unsur" pitung ton saka biro desain Chalomey.

Inggih, apa yen "liwat gunung" mutusake kanggo nggawe "Granite" dhewe lan nglengkapi kabeh cruiser, pangrusak lan kapal selam karo? Inggih, gampang!

"Rattlesnake"

Nanggepi pambangunan seri penghancur gedhe ing China, Defense Advanced Research Agency (DARPA) ngluncurake karya kanggo nggawe respon sing nyukupi. Proyèk iki dikenal minangka "Revolutionary Long Range Rapid Strike Approach" utawa RATTLRS ("Rattlesnake") kanggo cendhak.

Rearmament saka kapal karo Komplek P-700 Granit


Peluncur rudal supersonik saka generasi anyar, bisa ngrusak kapal peringkat 1 amarga hulu ledak lan kecepatan dhuwur. Senjata kang kaya mangkono mau durung tau digunakake dening angkatan laut negara-negara Kulon. Siji-sijine prototipe bisa dadi rudal super-berat Soviet sing dirancang dening Biro Desain. Chelomeya: "Granit" - "Basalt" - "Gunung".

Dawane karo akselerator - 30 kaki Meter 9.
Dhiameter kasus - 1,14 m.
bobot wiwitan - 15000 pon 7000 kg.
Perkiraan rentang peluncuran - 500 mil 800 km.
Profil penerbangan digabungake, kanthi bagean Maret ing dhuwure 20 m.

Thanks kanggo teknologi modern, direncanakake kanggo nambah karakteristik transendental rudal Chelomeev menyang tingkat blockbuster sing apik banget. Kacepetan RATTLRS sing diumumake ing bagean Maret 3-4 luwih saka kilometer per detik! Nanging, ing bagean pungkasan, amarga resistensi udhara ing dataran rendah, RATTLRS, kaya para leluhure, mudhun nganti siji setengah kaping kacepetan swara.

Kaya rekan-rekan Soviet, RATTLRS bisa dilengkapi hulu ledak dhuwur-mbledhos bobote 700 kg kanthi efek fokus ing target. Miturut petungan, bledosan sing diarahake saka hulu ledak bisa ngrusak kulit ing area 22 meter persegi. m lan rampung "ngobong" kompartemen kanthi jero 12 meter.

Ora preduli nganti pirang-pirang taun pangembangan roket. Kanggo miwiti, perlu kanggo nemtokake bunder saka operator bisa. Lan ing tahap iki, "sawetara kangelan saka alam teknis" muncul.

Pilihan utama lan praktis mung kanggo nyelehake amunisi rudal armada Amerika Serikat lan sekutune yaiku instalasi universal Mark-41. Iki dilengkapi karo 85 unit tempur permukaan Angkatan Laut AS, uga 24 kapal perusak Jepang, pitung kapal Angkatan Laut Jerman, lima saka Angkatan Laut Spanyol, lsp. lsp. Secara total, luwih saka 150 kapal penjelajah, kapal perusak lan frigat ing sangisore panji 13 negara ing saindenging jagad.

Kabeh iki "Orly Burkes" lan turunan padha Originally dibangun adhedhasar sistem iki. Instalasi ing ngisor dek kanthi akeh sel peluncuran minangka salah sawijining "kawruh" utama ing desain kapal Barat sing wis dibangun wiwit pungkasan Perang Dingin.

Instalasi banget kompak. Massa desain 64-sel, bebarengan karo rudal, yaiku 230 ton, lan mbutuhake papan sing sithik banget tinimbang ukuran kapal.


Ora katon persegi panjang burik ing busur lan buritan perusak. Iki kabeh amunisi Orly Burke, bebarengan karo sarana teknis kanggo ngawasi lan njamin peluncuran rudal.

UVP saka modifikasi "kejut" paling dawa (mung diinstal ing kapal Angkatan Laut AS) nyedhiyakake panyimpenan lan peluncuran rudal nganti dawa 7,7 meter lan bobot peluncuran maksimal 1,6 ton.

Watesan iki cukup kanggo nampung perusak Tomahawk lan pencegat ruang SM-3 ing papan kasebut. Nanging apa ukuran UVP cukup kanggo nampung analog saka "Granit"?

Kanggo comparison: diameteripun bunder circumscribed (1350 mm, diameteripun awak kalebu wings lempitan) saka rudal anti-kapal Soviet meh telu diameteripun saka sel Bukak saka UVP Amérika. Ing tembung liyane, nalika nyebarake Granit ing papan (siji kanggo saben 9 sel), beban amunisi para penghancur Amerika bakal suda drastis saka 90 dadi 10 misil.

Mesthine, "Granites" minangka janji RATTLRS bakal luwih dawa tinimbang kabeh sing disedhiyakake sadurunge. Yen padha "rammed" menyang UVP, padha bakal break liwat dek ngisor lan tiba mudhun.

Nanging sing paling lucu bakal diwiwiti nalika sampeyan nyoba mbukak monsters. Peluncur saka "Orlans" nuklir (SM-233 saka kompleks "Granit") nyatane ora vertikal. Iki minangka shaft miring sing dipasang ing sudut 60 derajat menyang cakrawala.



Iki ditindakake kanthi rong alasan.

1. Supaya kanggo ngurangi daya dibutuhake saka nyurung Bukak lan kathah mechanical lan termal gadhah ing struktur kapal.

Ing peluncuran sing cenderung, roket kasebut, sanalika metu saka poros, langsung mbukak swiwine lan wiwit nggunakake angkat aerodinamis kanggo ndhukung awake dhewe ing penerbangan.

2. Kanggo alasan keamanan. Kanthi peluncuran vertikal, yen gagal booster peluncuran, roket 7-ton bakal "gagal" menyang dek lan ngrusak kabeh kapal. Nalika nggunakake peluncuran cenderung, amunisi sing gagal bakal duwe wektu kanggo mabur menyang pinggir nganti puluhan (ratusan) meter lan nabrak segara.

Nanging malah iki ora cukup. Kanggo nyegah monster kasebut ora ngobong kabeh kapal sajrone proses peluncuran, instalasi SM-233 kudu diisi banyu outboard sadurunge diluncurake.

Ing wektu iki, dadi jelas yen UVP Amerika standar, kanthi gampang, ora nyukupi syarat kanggo nyimpen lan ngluncurake misil kaya Granite lan Vulcan.

Yen desainer edan tetep mutusake kanggo nglengkapi Atago lan Ticonderoga kanthi sistem sing padha, mula tambang CM-233 bakal "nyusup" sawetara sekat lan ngadeg ing kompartemen sadurunge njupuk Panggonan. Apa sing bakal ditindakake babagan garis banyu segara lan syarat anyar kanggo cooling silo? Jawaban kanggo pitakonan iki ora ana maneh.

Sampeyan bisa bali 40 taun kanthi nyoba nyelehake rudal ing peluncur ing dek ndhuwur. Sisih dening sisih, ing rong larik, minangka rampung ing RRC pr 1164 "Atlant".



Nanging sanalika dheweke nampa sketsa, Badan Riset Pertahanan Lanjut mbatesi program kasebut. Kasunyatane, kabeh kapal sing dibangun wiwit wiwitan taun 90-an duwe tampilan tunggal kanthi superstruktur sing bentuke kothak sing dibesar-besarkan, saka sisih menyang sisih.


Jepang "Atago"



Prancis FREMM



Rossiyskiy pr. 22350 "Admiral Gorshkov"


Kenapa?

Kaping pisanan, kanggo nyuda tandha kapal nggunakake teknologi siluman.

Sareh, kanggo penak saka tata letak. Selehake jembatan sing luwih dhuwur, ing sadawane dalan nggunakake superstructure dhewe (tinimbang mast tradisional) minangka "menara" kanggo nempatake radar. Piranti antena sing asring "ditempelake" ing tembok njaba superstruktur.

Ing skenario iki, pangrusak bakal ngrusak superstructure karo salvo banget pisanan. Kira-kira padha kaya sing kedadeyan ing wiwitan artikel kasebut.

Sampeyan bisa nyoba kanggo masang saperangan saka instalasi ing tank, sadurunge superstructure. Kira-kira padha karo kothak peluncuran kotak kanggo ngetokake Tomahawks ing Spruance. Siji-sijine salah pangerten yaiku Tomahawk kaping lima luwih entheng tinimbang Granit pitung ton.

Seven ton geni saka nyurung Bukak bakal ngobong liwat superstructure Arly lan jotosan kabeh antena phase pangrusak kanggo neraka.



Opsi liyane kanthi penempatan peluncur transversal, nalika obor mesin roket diluncurake, uga ora bisa digunakake. Murni amarga fitur tata letak Berks modern, Daringts lan Horizons. Umume siluet kapal kasebut dikuwasani dening superstruktur kaya kothak sing padha "saka sisih menyang sisih". Sisa "patch" saka dek ing gandhewo lan ing buritan dimuat nganti wates karo peralatan sing dibutuhake. sel UVP, artileri universal lan helipad. Upaya kanggo "kelet" rudal pitung ton ana mung amarga penolakan bagean saka senjata lan sistem. Nanging, ijol-ijolan 32 silo rudal universal saka penghancur Amerika kanggo "kotak" kanthi papat rudal anti-kapal RATTLRS, saka sudut pandang Angkatan Laut Rusia, bakal dadi asil sing apik banget. Kita wis nggayuh tujuan kita. Penghancur "mungsuh sing mungkin" wis ilang serba bisa, bagean serangan singa lan kekuwatan pertahanan. Lan kabeh kanggo apa? Papat multi-ton rudal anti-kapal. Telung kaping "ha".

Proyek kasebut Pendekatan Revolusioner kanggo Time Critical Long-Range Strike (yen ora RATTLRS) ing wangun RCC pitung ton wis dadi absurdity lengkap. Ora ana kapal perang Barat modern sing bisa nembak barang sing meh padha karo "Granit" utawa "Volcano". Iki monsters endah padha ciri saka Angkatan Laut Soviet, lan amarga bulkiness sing, padha slamet mung ing sawetara Unit aktif.

saran ala

Minangka bagéan saka re-peralatan karo pluru daya dhuwur anyar, Amerika banget dianjurake kanggo Cut menyang jarum kabeh 22 cruisers lan 64 pangrusak, lan ing wektu sing padha 58 multi-tujuan kapal selam nuklir. Amarga ora ana kapal kasebut ing wangun saiki sing nduweni kemampuan kanggo murub misil anti-kapal super multi-ton. Iki bisa mbutuhake modernisasi jero karo panggantos saka kabeh superstructure lan lengkap re-noto awak, iso dibandhingke ing biaya kanggo construction saka kapal anyar.

Minangka kanggo reguler lokal forum VO, banjur kanggo pitakonan "Apa masalah nempatno Granit ing karusakan modern?" wangsulan definitif diwenehi.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

119 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    Agustus 11 2016
    Minangka bagéan saka re-peralatan karo pluru daya dhuwur anyar, Amerika banget dianjurake kanggo Cut menyang jarum kabeh 22 cruisers lan 64 pangrusak, lan ing wektu sing padha - 58 multi-tujuan kapal selam nuklir. Amarga ora ana kapal kasebut ing wangun saiki sing nduweni kemampuan kanggo murub misil super-anti-kapal multi-ton. Iki bisa mbutuhake modernisasi jero, kanthi panggantos saka kabeh superstructure lan reconfiguration lengkap awak, iso dibandhingke ing biaya kanggo construction saka kapal anyar.

    Kaping kalih pitakenan, ingkang kapisan: wiwit kapan Kancad Kaptsov punika kagolong kategori kapal perang Barat, mangertos katresnanipun dhateng kapal perang Barat.
    Lan sing nomer loro: We are ing verge hyper-speed anti-kapal pluru saka segi ukuran lan bobot, kang ora bisa dibandhingake karo Granit anti-kapal pluru. Jaman misil anti-kapal super wis ilang. Saiki KR lan RCC dadi liyane lan liyane kompak lan long-macem, lan ora ana maneh khusus kanggo nambah massa lan dimensi.
    1. + 18
      Agustus 11 2016
      Aku ora kerep mrene, nanging sing dakelingake, Pak Kaptsov
      - seneng kapal selam.
      - seneng senjata waja lan nuklir (kajaba operator pesawat)
      - ora seneng armada permukaan Amerika (buta lan ora ana guna)
      - ora seneng karo operator pesawat (gedhe lan ora ana guna).
      Dadi kabeh katon kaya ing kene yen aku ora overslept soko.

      Miturut artikel kasebut - Oleg kaya mangsuli kenapa ora bisa dilebokake persis "Granite", lan ora ana "perspektif".
      Lan yen kita ngomong babagan masa depan rudal anti-kapal lan armada Amerika, sing luwih menarik ing kene yaiku penolakan rudal-rudal kanthi kacepetan dhuwur kanggo milih kendaraan sing alon-alon.
      1. + 20
        Agustus 11 2016
        Seneng ndeleng artikel Oleg. Apa aku setuju karo dheweke utawa ora iku secondary. Kabeh iku menarik kanggo maca. Minangka penulis, dheweke apik banget.
        1. 0
          29 September 2016
          > bungah kanggo ndeleng artikel Oleg. Apa aku setuju karo dheweke utawa ora iku secondary. Kabeh iku menarik kanggo maca. Minangka penulis, dheweke apik banget.

          pancen sarujuk. Umume, aku ora setuju karo Kaptsov, nanging urip nuduhake yen tanpa artikel, mung Damantsev sing aktif ing situs kasebut - lan iki ora cukup, ora ana artikel asli, mboseni.

          Aku bungah babagan artikel Kaptsov
    2. +3
      Agustus 11 2016
      Dheweke ujar manawa ana kapal sing dilindhungi katon, para perancang "mung nambah kekuwatan rudal", kayata Granite bakal ngrusak kabeh.

      iku mung siji masalah ... ora siji saka satus kapal NATO saged nggunakake rudal kuwi
      apa saiki, gawe armada maneh?))
      Kutipan: NEXUS
      Saiki KR lan RCC dadi liyane lan liyane kompak lan long-macem, lan ora ana maneh khusus kanggo nambah massa lan dimensi.

      Apa sing bakal kedadeyan yen kapal kasebut katon, kekuwatan rudal anti-kapal Barat sing ana - Harpoons, NSM, LRASM - ora cukup kanggo numpes ...

      apa sing bakal ditindakake?

      Jejak pesawat kamikaze ing kapal penjelajah HMS Sussex
      1. +2
        Agustus 11 2016
        Kanggo miwiti, dheweke bakal weruh pira kapal kasebut bakal dibangun. Yen ana loro, dheweke ora bakal nindakake apa-apa - dheweke bakal mutusake kanthi detasemen pasukan. Yen luwih akeh sing dibangun, dheweke bakal gatel lan ngembangake senjata lan sistem nglawan dheweke.
      2. -1
        Agustus 11 2016
        Ya, lan ora ana masalah kanggo nyelehake peluncur cenderung ing Burks. Ana akeh papan ing wilayah mburi.
        1. +2
          Agustus 12 2016
          Ya schZZZZZZZ, nanging sampeyan mikir ing ngendi kapal Rusia kudu "munggah", kanthi "massal".Utawa sampeyan kanthi naif mikir yen ana helipad ing buritan? Ora ana "kancaku", iki pancene papan kanggo dolanan, nanging supaya, minangka pelaut Hammer (sing wis entek popok) metu lan ngadeg ing srengenge, stream. Langsung ngumbah. Sawise "ambruk" Pakta Warsawa, Rusia nyedhaki tapel wates NATO, sing tegese bisa nyebabake blok kasebut kanthi jelas. Sarkasme.
  2. Komentar wis dibusak.
  3. +5
    Agustus 11 2016
    Artikel sing ora dikarepke kanggo Oleg.
    1. +1
      Agustus 11 2016
      Lan rampung kosong. Dadi, ngobrol babagan apa-apa.
      1. + 13
        Agustus 11 2016
        Kutipan saka spravochnik
        Lan rampung kosong. Dadi, ngobrol babagan apa-apa.


        Aku menehi sampeyan minus.
        Amarga yen sampeyan ora bisa ngerti pikirane manungsa normal sing wis diverifikasi kanthi logis, mula sampeyan pantes minus.

        Kaptsov nerangake kabeh haters sing ora duwe pola pikir teknis, sing ora ngerti apa proses teknologi lan indikator sing gegandhengan - siji conto prasaja.

        Kanggo nambah tingkat serangan ing wangun rudal anti-kapal, perlu ora mung kanggo mbangun rudal anyar, nanging uga kanggo mbangun operator anyar kanggo rudal anyar iki. Sing duwe ora bisa.

        Sampeyan kudu nindakake kabeh maneh:
        1. Ngembangake konsep aplikasi anyar.
        2. Ngembangake misil anyar.
        3. Tes rudal.
        4. Mbangun tata kapal anyar adhedhasar asil test.
        5. Gabungke asil "kejut" tata karo ana "siluman" tata. sing. ular salib lan landak.
        6. Ngembangake pangolahan teknis anyar kanggo tata letak anyar.
        7. Ngganti kabeh basis teknologi kanggo nyedhiyani pangolahan technical anyar.
        8. Mulai mbangun kapal eksperimen.
        9. Nindakake tes lapangan.
        10. Mulai mbangun kapal serial.

        Iku kabeh - milyar, yen ora triliun dhuwit. Evergreens.
        Iki kabeh nganti pirang-pirang taun.

        Iki mung salah siji conto apa tegese "ngirim roket sing luwih kuat" ing urip nyata ...
        Tinimbang nulis opus ing keyboard ...
        1. +1
          Agustus 11 2016
          Kutipan saka mav1971

          Aku menehi sampeyan minus.
          Amarga yen sampeyan ora bisa ngerti pikirane manungsa normal sing wis diverifikasi kanthi logis, mula sampeyan pantes minus.

          Kaptsov nerangake kabeh haters sing ora duwe pola pikir teknis, sing ora ngerti apa proses teknologi lan indikator sing gegandhengan - siji conto prasaja.


          Aku uga downvote sampeyan. Pisanan, aja kasar. Kapindho, kiriman sampeyan uga ngobrol babagan apa-apa. Kajaba iku wis ilang. Aku wis tau dadi kupluk thrower (lan ing umum, lan kene iku), amarga. Aku pancene makili kahanan ing galangan kapal militer, aku dadi tukang kapal kanthi pendidikan (lan ing kene) lan aku duwe ide sing apik babagan proses teknis. Nanging tembung sampeyan "Kanggo nambah tingkat serangan ing bentuk rudal anti-kapal" nyebabake refleksi pahit babagan "pikiran teknis" sampeyan. Ya, lan Kaptsov ora nerangake. Panjenenganipun njupuk idea di sedot saka driji, muddied watara construction mental rampung ketok. Lan kenapa lan sapa sing butuh, kajaba Kaptsov dhewe?
          1. 0
            Agustus 11 2016
            Kutipan saka spravochnik
            Kutipan saka mav1971

            Aku menehi sampeyan minus.
            Amarga yen sampeyan ora bisa ngerti pikirane manungsa normal sing wis diverifikasi kanthi logis, mula sampeyan pantes minus.

            Kaptsov nerangake kabeh haters sing ora duwe pola pikir teknis, sing ora ngerti apa proses teknologi lan indikator sing gegandhengan - siji conto prasaja.


            Aku uga downvote sampeyan. Pisanan, aja kasar. Kapindho, kiriman sampeyan uga ngobrol babagan apa-apa. Kajaba iku wis ilang. Aku wis tau dadi kupluk thrower (lan ing umum, lan kene iku), amarga. Aku pancene makili kahanan ing galangan kapal militer, aku dadi tukang kapal kanthi pendidikan (lan ing kene) lan aku duwe ide sing apik babagan proses teknis. Nanging tembung sampeyan "Kanggo nambah tingkat serangan ing bentuk rudal anti-kapal" nyebabake refleksi pahit babagan "pikiran teknis" sampeyan. Ya, lan Kaptsov ora nerangake. Panjenenganipun njupuk idea di sedot saka driji, muddied watara construction mental rampung ketok. Lan kenapa lan sapa sing butuh, kajaba Kaptsov dhewe?


            Apa sampeyan ora sopan? Sapa kowe?
            Shipbuilder - ora ngerti apa-apa ing analytics lan analisis?
            Mung coaming lan kingstones?

            Aku nulis ing kene ing kerangka tingkat sing ditampa ing kene ....
            Ing tampilan saka nomer banget akeh throwers topi, sampeyan kudu nulis ing basa.
            Lan ing situs iki ana akeh wong sing, amarga ora nggatekake, percaya yen dheweke nglukis srengenge - dadi surem.
            Lan padha ketoke wong pinter ing lapangan.
            Dheweke bisa ngomong babagan coaming lan kingstone sajrone pirang-pirang jam kanthi tampilan sing cerdas ...


            Kaptsov nindakake kabeh kanthi bener.
            Kanggo bagean kasebut, dheweke nuduhake manawa kabeh luwih rumit tinimbang "nggawe roket sing kuat" - lan "ditembakake ing mungsuh" ...
            Lan dheweke nindakake - banget populer - mung kanggo wong sing ora ngerti kenapa F-35 larang banget. Apa Zumwalt larang banget?
            Ya, amarga kanggo mujudake, kabeh kudu diganti, pancen kabeh. Kaya sing daktulis ing ndhuwur.
            Yen sampeyan nglawan iki, aku njaluk ngapura, nanging sampeyan ora pinter.
            Utawa luwih, wuta marang Kaptsov. Mekaten.
            Sing. atine - miskin.

            Ing Samara, kita ora bisa mulihake sawetara maskapai, kalebu. lan pabrik pesawat sing diprodhuksi Tu-shki. Napa - sampeyan bakal ngira yen sampeyan maca maneh 10 poin ing ndhuwur.

            Mesthi, aku dudu tukang kapal, nanging aku dudu wong pungkasan ing lapanganku.
            Lan aku duwe pendidikan teknis lan pedagogis, uga MBA.
            1. 0
              Agustus 11 2016
              mav1971, ayu ilang kabeh hi
            2. +1
              Agustus 12 2016
              Ya, sing angel. Sampeyan pancene "tukang nulis tingkat kasebut". Kamar pikiran, analis, sialan, kanthi kesadaran sing kasebar. Sampeyan ora bisa nulis komentar biasane, pikirane mlumpat kaya kutu. Nyuwun pangapunten kanggo kasar, nanging iki level sampeyan.
              1. +1
                Agustus 12 2016
                Psikolog ngomong yen wong salah lan kuwatir, dheweke nggawe kesalahan. Iki minangka larangan sing Vladimir Putin dadi misuwur, elinga, sajrone tumindak paling anyar saka ukrov. Kepiye babagan "sampeyan" lan sampeyan," ujare Konfusius kanthi apik:

                "Tindakake saben wong kanthi apik lan ngajeni, sanajan wong sing ora sopan karo sampeyan. Ora amarga wong-wong iku pantes, nanging amarga sampeyan wong sing pantes."

                Confucius
          2. 0
            29 September 2016
            Kutipan saka spravochnik
            Panjenenganipun njupuk idea di sedot saka driji, muddied watara construction mental rampung ketok. Lan kenapa lan sapa sing butuh, kajaba Kaptsov dhewe?


            Contone, aku kasengsem
  4. 0
    Agustus 11 2016
    Ora yakin babagan apa artikel iki? Mbokmenawa ora, kaya sing dikandhakake, "jaran lan doe sing gemeter" dadi siji tim! Lan ing umum, sampeyan kudu "mabur kanggo mabur, lan cutlets kanggo cutlets", yen ora ..
    1. +7
      Agustus 11 2016
      Kutipan saka: kartalovkolya
      Ora yakin babagan apa artikel iki?

      Penulis wiwit mikir babagan "Pushing the Unstoppable". Apa yen kucing diwenehi endhog gajah? Mergo iki...
      1. +1
        Agustus 12 2016
        Lha kowe wis "tumpah", kudu luwih kenceng, luwih kenceng. Wus rupane manis, ing avatar, rai kang kaya mangkono iku, kudu ayem, kaya boa kang nguntal, upamane baya.

        "Yen sampeyan masang endhog gajah menyang kucing?"

        Pick munggah sinonim, contone, endhog Faberge, lan padha bakal kuwat saka endhog gajah.
    2. 0
      Agustus 11 2016
      Kutipan saka: kartalovkolya
      Ora yakin babagan apa artikel iki?

      Amerika berjuang karo masalah hypersound, tugas kanggo nggawe rudal cruise ing ukuran Moderate karo kinerja dhuwur. Nalika tingkat ngijini sampeyan kanggo nggawe mung ing dimensi Yakhont, nanging iki ora mbangun wong, Oleg ndadekake fun iki, nanging sakperangan alesan kang nggunakake dimensi Granite, sanajan CR RATTLRS kondhang luwih cilik saka wong.
      Pakaryan hypersound ing Amerika Serikat terus lan, minangka asil, dheweke bakal nglairake ...
      1. 0
        Agustus 11 2016
        Sampeyan salah, malah hipersonik domestik "Zircon" planning kanggo nggunakake karo VPU padha "Yakhont" karo "Kaliber".
      2. +2
        Agustus 11 2016
        Kutipan saka leto
        nanging sakperangan alesan nggunakake dimensi Granite, sanajan CR RATTLRS kondhang luwih cilik tinimbang.

        wow, dibandhingake

        Granit duweni massa warhead kira-kira 750 kg, apik banget


        750 kilo, ing siji lan setengah kacepetan swara - iki bakal break liwat sembarang waja. Mung ana siji masalah - mung wong Rusia sing duwe roket kaya ngono
        1. 0
          Agustus 11 2016
          Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
          750 kilo, ing siji lan setengah kacepetan swara - iki bakal break liwat sembarang waja. Mung ana siji masalah - mung wong Rusia sing duwe roket kaya ngono

          Dadi tegese RATTLRS ora direncanakake kanggo 700kg. hulu ledak. Skema aplikasi iku prasaja, menek 20 km. lan saka ing kono nyilem cepet banget, Mungkin sistem nimbali udhara ora nanggepi ... Inggih, lan kelompok wojo lan 100 kg. b / h bakal nembus.
          1. +1
            Agustus 11 2016
            Kutipan saka leto
            Dadi tegese RATTLRS ora direncanakake kanggo 700kg. warhead.

            Dadi aku ngomong babagan kasunyatan manawa RATTLRS minangka lelucon ing artikel kasebut. Analog granit Amerika sing apik banget

            Granit ora ana hubungane karo proyek BGM-178 RATTLRS, jelas manawa iki sistem sing beda banget, tanpa hulu ledak 750 kg.
        2. +1
          Agustus 11 2016
          Ngapunten non-spesialis - nanging ora 200 kg saka warheads ing kacepetan 2M nembus sisih samubarang kapal lumahing ana, kajaba Mungkin Iowa? Malah tanpa sirah waja-tindik?
          Pesawat kamikaze nduweni kacepetan 300-400 km / jam, yaiku energi kinetik minangka urutan gedhene kurang. Ya, lan area sing kena pengaruh ing papan kasebut minangka urutan gedhene luwih gedhe tinimbang Onyx sing padha, umpamane.
          1. +2
            Agustus 12 2016
            Kutipan: Vlad.by
            - nanging ora 200 kg hulu ledak kanthi kacepetan 2M bakal nembus sisih pinggir kapal permukaan sing ana

            Mbukak lan apa sabanjuré

            Pira bahan peledak sing ana ing hulu ledak iki, amarga tugase yaiku ngrusak sekat lan mekanisme sing bobote ewonan ton.
            1. +1
              Agustus 13 2016
              Malah yen 100 kg, sisih bakal break liwat saperangan bulkheads liyane, lan banjur njeblug. Nyuwun pangapunten, nanging 100 kg ing papan sing sempit dudu kismis kilogram. Yen iki Iowa utawa Enterprises hypothetically padha (mung adhedhasar ukuran), iku mbokmenawa babras, nanging ora fatal, kajaba, mesthi, garis bahan bakar utawa cellars cedhak.
              Nanging prau kaya O. Perry utawa Burke padha utawa Ticondiroga ora mung babras.
              Jembaré Ticondiroga mung watara 17m. BG bakal mabur nganti 7 utawa malah 10 meter sadurunge bledosan.Sawise bledosan, sisih liya uga bakal metu lan dek bakal abuh. Kanggo kabel lan komunikasi ing kapal, prau, busur lan buritan ana minangka bagean sing kapisah saka kabeh. Iki ing syarat sing MK41 utawa rong cangkang utawa, ing paling awon, salon markas kebak kapten lan kepala perwira cruiser ing pos pertempuran ora teka tengen ing dalan.
              1. +1
                Agustus 13 2016
                Kutipan: Vlad.by
                Malah yen 100 kg

                Sampeyan ngerti yen koefisien. ngisi cangkang waja-tindik nalika Perang Dunia II kira-kira 2%. Kabeh liyane 98% - logam ngalangi, kanggo nyedhiyani wulu. kekuatan b / n nalika patemon karo waja

                200 kg * 0,02 = 4 kg bahan peledak

                100 kg, joker pancake
                1. +1
                  Agustus 14 2016
                  Mergo aku ora kelingan ngombe karo sampeyan ing paseduluran. Ya, lan gabungan kasebut ora katon kanggo wong loro. Lan malah ing siji lapangan ora mbucal.
                  Mulane, sampeyan push dhewe ... lan sampeyan ora bisa narik metu.
                  Pisanan, goleki jumlah bahan peledak ing hulu ledak Onyx HE, banjur lelucon babagan 4 kg.
    3. +2
      Agustus 12 2016
      Mesthi, aku wildly nuwun, nanging tanpa nulis, ing paling soko, apa mangan? Lan aku pengin mangan kaping telu dina. Dadi dheweke ora nulis apa-apa, nanging kudu akeh BukAFF.
  5. +3
    Agustus 11 2016
    Ana sing mati ing alas ... belay Mbokmenawa bear kasebut ngenalake awake dhewe, utawa sejenis bison ... opo
    Gaya Kaptsov diakoni saka baris pisanan lol , nanging sepur pamikiran smacks saka "hello" ing hubungan kanggo sistem senjata Western.
    Lan apa bab "Zamvolt" padha lali, dear Oleg Batkovich nglirik Ing panggonan sing padha, superstructure ora anggere ing sawijining leluhur, lan bakal ana liyane free ukuran kelompok, lan pamindahan luwih nyengsemaken, ngijini sampeyan kanggo nyeleh rudal anti-kapal super kondhang. Utawa mung ora cocog karo tata letak artikel? aran Salah siji railgun hipotetis utawa artileri 155-mm sing ngadeg ing kono bakal luwih nyengsemake. wassat
    Utawa mungkin gaya nulis mung babagan apa sing cocog karo basis bukti ...
    Aku ora sijine apa-apa. Secara resmi, refleksi babagan "apa yen ..." lan "mungkin ...". Sawise kabeh, jelas kanggo wong normal manawa kapal kasebut dirancang kanggo persenjataan, lan pendekatan Barat kanthi manunggalake ora ateges solusi liyane. Ana sistem standar - dadi nyurung apa sing sampeyan duwe menyang kapal utawa gawe cangkang sing mung bisa mabur saka bedhil kasebut. Mula, pranyata kabeh rudal anti-kapal kasebut diwatesi ukuran, bobot, lan kemampuane. Mulane "Granites", "Basalts", "Volcanoes" katon kaya mastodon ing latar mburi karo ciri monstrous dibandhingake karo wong-wong mau. Dheweke mung bisa njupuk nomer. Nanging yen sampeyan kantun paling ora siji "Granite" ... Cekakipun, ora ana wektu kanggo mikir - iku wektu kanggo pindhah menyang karya ... hi
    1. +2
      Agustus 11 2016
      Kutipan: Rurikovich
      Ana sing mati ing alas... Mbokmenawa beruang kasebut ngenalake awake dhewe, utawa sawetara jinis bison ...

      nangis Apa ora adil! Komentarku sing meh padha tegese dibusak.
      1. +1
        Agustus 11 2016
        hi
        Dadi nasibku bakal padha nandhang sangsara ... opo
    2. +1
      Agustus 11 2016
      Gusti, apa kowe? iku mung sarcasm saka Kaptsov, ora luwih!
  6. +3
    Agustus 11 2016
    Kaya mitra Soviet, RATTLRS bisa dilengkapi hulu ledak sing bisa mbledhos kanthi bobot 700 kg.

    Oleg exaggerates Luwih, massa saka RATTLRS wis ngrancang ing 2000 pound, dawane 20 kaki (900 kg lan 6 m), KR iki mestine adhedhasar universal, i.e. boten apa karo Granite. Versatility mbutuhake pangembang kanggo miwiti saka Mk.41.
    1. ITT
      0
      Agustus 11 2016
      Minangka kanggo reguler lokal forum VO, jawaban exhaustive diwenehi kanggo pitakonan "apa masalah sijine Granit ing karusakan modern".


      kok shove ing apa ora shove, yen sampeyan pancene kudu mbangun seri 80 "bocah",
      1. -2
        Agustus 11 2016
        Kutipan saka T.I.T.
        kok shove ing apa ora shove, yen sampeyan pancene kudu mbangun seri 80 "bocah",

        Militer AS biasane nggawe pabrikan ing kerangka sing ketat, kayata kudu diluncurake saka Mk.41 lan paling ora tresna jaran, nanging mirsani dimensi lan bener. Kahanan nalika padha mrentahake rudal anti-kapal "cahya" ing dimensi P-15 kanggo manunggalake karo operator lawas, nanging nampa "Nyamuk" sing monstrous, sing operator anyar kanthi pamindahan kaping pindho dibutuhake mung ing USSR, ing ngendi komplek militèr-industri terus terang mratelakake panemume militèr.
        1. +4
          Agustus 11 2016
          Kutipan saka leto
          Kahanan nalika padha mrentahake rudal anti-kapal "cahya" ing dimensi P-15 kanggo manunggalake karo operator lawas, nanging nampa "Nyamuk" sing monstrous, sing operator anyar kanthi pamindahan kaping pindho dibutuhake mung ing USSR, ing ngendi komplek militèr-industri terus terang mratelakake panemume militèr.

          Dear, Nyamuk wis dikarepake lan efektif nalika iku. Lan yen ing wektu sing Kamentrian Pertahanan ora perlu rudal anti-kapal kuwi, iku ora bakal tuku, Kajaba iku, sampeyan bakal paling ora keganggu kanggo katon ora mung ing ukuran, nanging uga ing sawetara saka rudal anti-kapal. . Thermite ing versi P-15M, jarak nganti 80 km, lan kanggo Nyamuk, ing versi 3M-80E, nganti 120 km.
          Miturut cara, Nyamuk uga dilebokake ing kapal Molniya-M, uga ing ekranoplanes Lun, lan wiwit taun 2002 ing kapal rudal hovercraft (Bora, Samum). ora repot banget.
          1. 0
            Agustus 11 2016
            Nyamuk ora diprodhuksi maneh, lan P 700 bakal dicopot saka layanan.
          2. 0
            Agustus 11 2016
            Kutipan: NEXUS
            Dear, Nyamuk wis dikarepake lan efektif nalika iku.

            Apa hubungane karo iki? Militer pengin rudal anti-kapal kanthi watesan minimal kanggo pamindahan operator. Angkatan Laut duwe akeh penghancur pr.56, 61 sing ora duwe senjata serangan, Rayap wis ketinggalan jaman, lan Nyamuk kanthi kategorine ora cocog ...
        2. +2
          Agustus 11 2016
          Kutipan saka leto
          Militer AS biasane nggawe pabrikan ing kerangka kerja sing ketat, kayata kudu diluncurake saka Mk.41.

          Lan carane nggawe roket kuwi karo warhead 750 kg
          1. 0
            Agustus 11 2016
            Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
            Lan carane nggawe roket kuwi karo warhead 750 kg

            Aku wis ora ketemu syarat kanggo 750 kg miturut RATTLRS. b/h
            1. 0
              Agustus 11 2016
              Kutipan saka leto
              Aku wis ora ketemu syarat kanggo 750 kg miturut RATTLRS. b/h

              Lali rattles

              Cukup mikir karo sirah lan njawab pitakonan - apa bisa nginstal roket karo 750 kg saka warheads ing UVP
              ora? Nanging apa sing kudu ditindakake yen ing ngarep minangka target sing dilindhungi?
              1. -1
                Agustus 11 2016
                Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
                iku bisa kanggo nginstal rudal karo 750 kg saka warhead ing UVP
                ora?

                Ora ... Mesthi, maksudku Mk.41. Ing kapal selam nuklir Virginia sampeyan bisa.
                Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
                Nanging apa sing kudu ditindakake yen ing ngarep minangka target sing dilindhungi?

                Ganti lintasan, serangan saka ndhuwur kanthi sudut sing cedhak karo 90 derajat.
                1. +2
                  Agustus 11 2016
                  Kutipan saka leto
                  lan kapal selam nuklir Virginia bisa.

                  ing SSN-774 cilik?

                  Kelet ing njaba kasus?
                  Kutipan saka leto
                  serangan saka ndhuwur ing amba cedhak 90 derajat.

                  Lan apa sing bakal menehi?

                  Menehi wektu tambahan kanggo gunner anti-pesawat kapal?
                2. +1
                  Agustus 12 2016
                  Kutipan saka leto

                  Ganti lintasan, serangan saka ndhuwur kanthi sudut sing cedhak karo 90 derajat.


                  Sayange, mung jalur penerbangan sing dhuwur banget mbebayani kanggo kapal.
                  Upaya kanggo mencet saka ndhuwur iku kanggo dadi target banget kanggo SAM
                  1. +1
                    Agustus 13 2016
                    Muter sadurunge impact saka dhuwur 7 m kanggo dhuwur 500 m, lan banjur nyilem cetha - iki 10-15 detik. Sanajan rudal dideteksi nalika nyedhaki, sistem pertahanan udara duwe 4-5 detik kanggo miwiti lan ngarahake rudal kasebut ing target sing cepet banget lan maneuver. Lan roket isih kudu metu saka wadhah lan njupuk kacepetan ... Lan apa kemungkinan kanggo njupuk Onyx padha? Lan Phalanx, luwih-luwih, ora bakal duwe wektu kanggo njupuk target kasebut. Dheweke ora duwe kacepetan sudut tong minyak cukup. Nanging sampeyan isih kudu ngarahake. Dadi dudu target sing apik, misil nyilem iki.
                    1. 0
                      Agustus 15 2016
                      Kutipan: Vlad.by
                      Muter sadurunge impact saka dhuwur 7 m kanggo dhuwur 500 m, lan banjur nyilem cetha - iki 10-15 detik. Sanajan rudal dideteksi nalika nyedhaki, sistem pertahanan udara duwe 4-5 detik kanggo miwiti lan ngarahake rudal kasebut ing target sing cepet banget lan maneuver. Lan roket isih kudu metu saka wadhah lan njupuk kacepetan ... Lan apa kemungkinan kanggo njupuk Onyx padha? Lan Phalanx, luwih-luwih, ora bakal duwe wektu kanggo njupuk target kasebut. Dheweke ora duwe kacepetan sudut tong minyak cukup. Nanging sampeyan isih kudu ngarahake. Dadi dudu target sing apik, misil nyilem iki.


                      Kayane sampeyan mikir babagan jalur penerbangan rudal anti-kapal, kaya RVV.
                      Kanthi overloads lan maneuvers temen beda. Rudal anti-kapal ora bisa maneuver kanthi cepet lan cepet kanthi indikator massa lan kekuatan.
                      1. 0
                        Agustus 15 2016
                        Salah sawijining opsi kanggo profil penerbangan Yakhont diwenehi ing situs web www.npomash.ru
                        utawa kene:
                        http://militaryrussia.ru/i/284/92/jfBsj.jpg
                        Profil nomer 4 - apa yen dudu slide?
          2. 0
            Agustus 11 2016
            Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
            Kutipan saka leto
            Militer AS biasane nggawe pabrikan ing kerangka kerja sing ketat, kayata kudu diluncurake saka Mk.41.

            Lan carane nggawe roket kuwi karo warhead 750 kg

            Oleg, mandheg ngapusi. Sampeyan ngerti yen 750kg dudu tujuan, nanging sarana. Sampeyan bisa kanggo nambah seng nembus waja rudal anti-kapal ora mung ing frontal - amarga massa lan kacepetan, nanging uga ing cara liyane. Sing paling gampang yaiku amunisi tandem. Ngarep - kumulatif, penetrator mburi kanthi daya. Periode pangembangan lan adopsi minimal, tk. Kanggo dangu kabeh wis digarap ing wangun cilik.
            1. 0
              Agustus 11 2016
              Kutipan saka MooH
              Sing paling gampang yaiku amunisi tandem. Ngarep - kumulatif, penetrator mburi kanthi daya.

              Pira bahan peledak sing cocog karo "penetrator" iki

              5 kg kanggo kapal, kaya pelet kanggo gajah
        3. PPD
          +1
          Agustus 11 2016
          Kutipan saka leto
          Kahanan nalika padha mrentahake rudal anti-kapal "cahya" ing dimensi P-15 kanggo manunggalake karo operator lawas, nanging nampa "Nyamuk" sing monstrous, sing operator anyar kanthi pamindahan kaping pindho dibutuhake mung ing USSR, ing ngendi komplek militèr-industri terus terang mratelakake panemume militèr.

          Nanging apa kahanan nalika militer dhewe ora ngerti apa sing dikarepake?
          Kita pengin cruiser, nanging karo pesawat, nalika kabeh waja, karo ambane nyilem
          300 meter lan mabur!
          PS Apa ngrembug masalah nguatake armada Amerika, lan malah misil kita, iku misteri! Nanging padha kudu ngrungokake saran ala - supaya padha nglampahi dhuwit!
          1. 0
            Agustus 11 2016
            Kutipan saka P.P.D.
            Nanging apa kahanan nalika militer dhewe ora ngerti apa sing dikarepake?

            Ora tanpa iki ... ora ana gunane kanggo mbantah. Nanging, Kaliber sing padha muncul amarga syarat ngluncurake KR Grenade saka tabung torpedo, yen ora, ukurane ora beda karo Granite ...
  7. +2
    Agustus 11 2016
    Nanging babagan railgun lan laser sing moho kuwoso ...))
    1. 0
      Agustus 11 2016
      Kutipan saka francys.drake
      Nanging babagan railgun lan laser sing moho kuwoso ...))

      Dheweke kerja ing kabeh arah.
  8. 0
    Agustus 11 2016
    sakperangan alesan, penulis ora nimbang peralatan nuklir rudal Amérika. Lan sing sijine kabeh ing sawijining panggonan. Lan kanthi ancaman nyata, senjata nuklir bakal digunakake, ora ana keraguan.
  9. +1
    Agustus 11 2016
    Gagasan penulis menarik ing artikel kasebut, nanging makna kasebut mudhun amarga ora mungkin Angkatan Laut Kulon bisa nyerang kanthi ajiné. Nanging ana sing duwe gading lan kuku, lan ana sing duwe cakar, lan cakar nganggo cakar kasebut bisa nutupi korban.
    Aku ora pengin ngomong babagan swarms saka rakts cilik utawa murub bledosan mau kaya bedhil mesin, nanging kabeh iku relatif ing donya iki. Lan kita duwe fasilitas segara kanthi diameter tabung torpedo, sing, kanthi cara, njupuk oyod saka Italia. Lan wong Tionghoa wis nindakake misil anti-kapal balistik ing umum, lan sapa sing ngerti apa sing bakal dipikirake, kepiye carane nglumpukake kapal sing ukurane minangka operator pesawat kanggo nyelehake ing segara! Secara teori, piranti-piranti Cina iki ora bisa ditolak yen AUG kanggo remelting larang kanggo njaga kapal induk kanggo nglawan wong Papua? Oleg kudu mbukak topik kaluwihan rudal anti-kapal cilik lan gedhe lan kekurangan ing urat taktis.
    Nanging saka kula kanggo artikel +. Apik apik, menarik.
    1. 0
      Agustus 11 2016
      Inggih, aku sijine minus kanggo komentar. Dadi apa? Aku ora peduli. Nanging aku yakin artikel kasebut padha. Aku duwe pitakonan kanggo pamuter minus: apa sampeyan dhewe nulis artikel? Aku yakin ora. Ayo, sampeyan minus komentarku, nanging sampeyan ora butuh artikel, oke?
    2. +2
      Agustus 11 2016
      Kutipan saka samoletil18
      Aku ora pengin ngomong babagan grombolan rak sing luwih cilik

      Lan pira sing bakal dibutuhake kanggo ngalahake kapal sing dilindhungi
      pinten wektu tambahan bakal njupuk lan bakal perlu kanggo narik skuadron lan tentara udhara menyang wilayah
      Kutipan saka samoletil18
      Secara teoritis, piranti Cina iki ora bisa ditolak,

      Secara teoritis, dheweke minangka target sing cocog.
      dheweke mabur dhuwur, dideteksi saka kadohan, nalika nyedhaki target kudu ngurangi kacepetan nganti Mach 2 lan maneuver ing dhuwur 15-20 km. Padha sinau carane njupuk mudhun cara iki bali ing 1960, hello kanggo Pak Powers
      1. -1
        Agustus 11 2016
        U-2 malah ora tekan 900 km / jam. Sanajan, pilihan lintasan balistik ing kunci ngembangake pertahanan rudal ing arah tartamtu iki nyebabake pitakonan.
        1. +1
          Agustus 11 2016
          Kutipan saka samoletil18
          U-2 malah ora tekan 900 km / jam.

          SAM S-75 "Dvina" uga dudu S-400
          1. 0
            Agustus 11 2016
            Lan babagan U-2 sing mudhun, wong Tionghoa luwih dhisik tinimbang liyane, lan kabeh iku S-75.
      2. 0
        Agustus 11 2016
        Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
        Secara teoritis, dheweke minangka target sing cocog.
        dheweke mabur dhuwur, dideteksi saka kadohan, nalika nyedhaki target kudu ngurangi kacepetan nganti Mach 2 lan maneuver ing dhuwur 15-20 km. Padha sinau carane njupuk mudhun cara iki bali ing 1960, hello kanggo Pak Powers

        daya maneuver? ing loro stroke? suda 15-20 km? ora, Aku weruh sing nomer ora kanggo sampeyan .... nanging ora dadi luwih !!!
        1. 0
          Agustus 11 2016
          Kutipan saka Dr Vintorez
          daya maneuver? ing loro stroke?

          Apa C-75 meh padha karo S-400?

          sing. kemajuan liwat 60 taun kepungkur ora budged
  10. -1
    Agustus 11 2016
    Peluncur saka "Orlans" nuklir (SM-233 saka kompleks "Granit") nyatane ora vertikal. Iki minangka shaft miring sing dipasang ing sudut 60 derajat menyang cakrawala.
    Iki ditindakake kanthi rong alasan.
    1. Supaya kanggo ngurangi daya dibutuhake saka nyurung Bukak lan kathah mechanical lan termal gadhah ing struktur kapal.
    Ing peluncuran sing cenderung, roket kasebut, sanalika metu saka poros, langsung mbukak swiwine lan wiwit nggunakake angkat aerodinamis kanggo ndhukung awake dhewe ing penerbangan.
    2. Kanggo alasan keamanan. Kanthi peluncuran vertikal, yen gagal booster peluncuran, roket 7-ton bakal "gagal" menyang dek lan ngrusak kabeh kapal. Nalika nggunakake peluncuran cenderung, amunisi sing gagal bakal duwe wektu kanggo mabur menyang pinggir nganti puluhan (ratusan) meter lan nabrak segara.
    Nanging malah iki ora cukup. Kanggo nyegah monster kasebut ora ngobong kabeh kapal sajrone proses peluncuran, instalasi SM-233 kudu diisi banyu outboard sadurunge diluncurake.

    V.P. Kuzin nulis manawa alasane luwih gampang - proyek 1144 diwarisake tanpa owah-owahan, peluncur komplek kapal "granit" saka proyek 949:
    Ana uga keanehan teknis. SCRC "Granit" dikembangake, pisanan, kanggo arming kapal selam kanthi kode sing padha miturut proyek 949 lan duwe rudal "udan" ing jero banyu, yaiku. saka PU sing diisi banyu. Rudal kasebut "ditransplantasikan" menyang kapal permukaan kanthi wujud asline. Lan mulane, sadurunge ditembakake ing PU ing cruiser, perlu kanggo ngompa banyu outboard kanggo nggawe habitat "asli" kanggo misil.
    © Project 1144 kapal penjelajah rudal nuklir.
    Kapten pangkat 1, calon ilmu militer, profesor V.P. Kuzin. Almanak "Typhoon" No. 1 / 1999

    Dadi fitur sing diterangake saka PU dudu fitur, nanging bug. eseman
    1. +2
      Agustus 11 2016
      Kutipan: Alexey R.A.
      V.P. Kuzin nulis manawa alasane luwih gampang - proyek 1144 diwarisake tanpa owah-owahan, peluncur komplek kapal "granit" saka proyek 949:

      Dadi goroh

      Cukup kanggo mbukak mata lan ndeleng desain instalasi

      SM-225 - kanggo armada kapal selam
      SM-233 - kanggo cruisers

      SM-225 - kepekso (40 derajat) nguripake dikembangaké dening Biro Desain Special Engineering (KBSM) kanggo SSGN pr.949 lan pr.949A.
      SM-233 - - SM-233 / SM-233A - ngisor-deck kepekso (sudut ngiringake - 60 derajat) nguripake ing cruisers rudal pr.1144 lan cruisers abot pesawat-mbeta pr.11435. Miwiti "udan" - peluncur diisi banyu sadurunge wiwitan kanggo nyuda beban termal ing peluncur lan operator; launchers adhedhasar SM-225 peluncur prau lan padha ing desain lan sistem kontrol.

      Serupa ora ateges "ora ana owah-owahan", malah ana sudut wiwitan sing beda

      Aku ora ngomong bab Volcanoes, kang uga diluncurake saka condhong PU lan ora ana hubungane karo armada kapal selam
      1. -2
        Agustus 11 2016
        Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
        Aku ora ngomong babagan Volcanoes, sing uga diluncurake saka peluncur sing cenderung lan ora ana hubungane karo armada kapal selam.

        Inggih, padha ora kapenuhan banyu outboard, amarga padha ora wedi geni.
        1. +2
          Agustus 11 2016
          Kutipan saka leto
          Inggih, padha ora kapenuhan banyu outboard, amarga padha ora wedi geni.

          Amarga obor kasebut langsung menyang atmosfer

          Yen sampeyan ora ngerti, dek PU minangka pipa sing mbukak ing sisih loro
          1. 0
            Agustus 11 2016
            Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
            Yen sampeyan ora ngerti, dek PU minangka pipa sing mbukak ing sisih loro

            Inggih, ya, Amerika ing Mk.41 duwe stopkontak gas karo cooling. Aku wis salah ...
            1. +1
              Agustus 11 2016
              Inggih, ya, Amerika ing Mk.41 duwe stopkontak gas karo cooling. Aku wis salah ...
              Iku siji bab kanggo push 1 ton, liyane 7 ton ... Rampung loro obor beda.
        2. 0
          Agustus 11 2016
          Inggih, padha ora kapenuhan banyu outboard, amarga padha ora wedi geni.
          Kaping pisanan, kaya sing ditulis Oleg, dheweke duwe peluncur end-to-end, lan nomer loro, skema peluncuran beda-beda sacara radikal, yaiku Basalt lan Vulcan diwiwiti kanthi mesin utama sing wis mlaku lan ing sudut peluncuran sing luwih murah, mula butuh peluncuran tenaga sing sithik. boosters. Granit diwiwiti mung kanthi bantuan boosters Bukak, lan mesin utama nguripake nalika fairing lan Bukak nyurung murub.
      2. -1
        Agustus 11 2016
        Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
        Sing padha - ora ateges "tanpa owah-owahan", malah ana sudut peluncuran sing beda

        apa maneh ana. Tolong kandani aku. utawa menehi kula link.
  11. 0
    Agustus 11 2016
    Aku tansah menarik kanggo maca artikel Pak O. Kaptsov. Utamané flaring munggah sawise saben regejegan. Umpan provokatif wiwitane dibuwang, kanthi gaya presentasi sing apik lan ing dalan))) thanks kanggo penulis, aku tansah ngarep-arep.
  12. -1
    Agustus 11 2016
    Kaya sing ditulis kanthi bener ing wiwitan artikel, dudu kepiye carane nulis, nanging kenapa? Saiki kita duwe 2 ing armada, bakal ana 3-4 kapal kanggo karusakan sing dibutuhake rudal 7-ton iki. Wong Tionghoa bakal duwe 1, bakal duwe 2, lan ing mangsa ngarep - 6. Lan kanggo obyek potongan kasebut, kanggo pager taman kanthi rearmament kabeh armada? Demi Gusti Allah, luwih gampang masang kapal selam menyang pangkalan lan nggunakake torpedo kanthi massal, utawa torpedo nganggo hulu ledak nuklir, utawa, ing pungkasan, nyerang senjata nuklir ing pangkalane, iki luwih logis tinimbang nindakake omong kosong.
    1. -1
      Agustus 11 2016
      Kutipan saka chunga-changa
      Demi Gusti Allah, luwih gampang masang kapal selam menyang pangkalan lan nggunakake torpedo kanthi massal, utawa torpedo nganggo hulu ledak nuklir, utawa, ing pungkasan, nyerang senjata nuklir ing pangkalane, iki luwih logis tinimbang nindakake omong kosong.

      Iku luwih gampang kanggo mine metu saka basa lan ajeg nganyari minefields karo poto-transporting tambang ngisor.
      1. 0
        Agustus 11 2016
        Kutipan saka leto
        Iku luwih gampang kanggo mine metu saka basa lan ajeg nganyari minefields karo poto-transporting tambang ngisor.

        Uh-huh ... dideleng saka kiriman uv. Mina / mina030 babagan kahanan karo TS lan pertahanan tambang ing Angkatan Laut kanthi sakabehe - kanggo mungsuh iki bakal dadi skenario sing paling murah lan paling efektif.
      2. 0
        Agustus 12 2016
        Kutipan saka leto
        Kutipan saka chunga-changa
        Demi Gusti Allah, luwih gampang masang kapal selam menyang pangkalan lan nggunakake torpedo kanthi massal, utawa torpedo nganggo hulu ledak nuklir, utawa, ing pungkasan, nyerang senjata nuklir ing pangkalane, iki luwih logis tinimbang nindakake omong kosong.

        Iku luwih gampang kanggo mine metu saka basa lan ajeg nganyari minefields karo poto-transporting tambang ngisor.


        Apa sampeyan mikir iki bisa ditindakake kanthi nyata ing wilayah Bangor utawa Norfolk?

        Joes sing angel dipahami mung ditinggalake ing bagean lelucon :)
    2. 0
      Agustus 12 2016
      Kutipan saka chunga-changa
      Kaya sing ditulis kanthi bener ing wiwitan artikel, dudu kepiye carane nulis, nanging kenapa? Saiki kita duwe 2 ing armada, bakal ana 3-4 kapal kanggo karusakan sing dibutuhake rudal 7-ton iki. Wong Tionghoa bakal duwe 1, bakal duwe 2, lan ing mangsa ngarep - 6. Lan kanggo obyek potongan kasebut, kanggo pager taman kanthi rearmament kabeh armada? Demi Gusti Allah, luwih gampang masang kapal selam menyang pangkalan lan nggunakake torpedo kanthi massal, utawa torpedo nganggo hulu ledak nuklir, utawa, ing pungkasan, nyerang senjata nuklir ing pangkalane, iki luwih logis tinimbang nindakake omong kosong.


      Apa wae sing "luwih gampang lan luwih murah" - mungsuh kanthi intensif ngembangake topik pemburu tanpa awak.
      Sampeyan maca luwih saka sepisan lan akeh sing ngguyu.
      Lan iki link sabab ...
  13. +1
    Agustus 11 2016
    Kutipan saka: kartalovkolya
    , kaya sing diomongake, gunakake "jaran lan doe sing gemeter" dadi siji tim!

    Kita duwe tank T-34 sing apik - lan waja anti-cangkang kanthi lereng rasional lan mesin - sing mung rada sithik - ayo sijine menara saka "Tiger" - amarga wedi marang mungsuh!
    KAPAL IKI DIBANGUN khusus kanggo sistem iki - bakal ana rudal anyar lan kapal NEW bakal dibangun. Dheweke duwe armada kanggo mbangun, lan kita duwe kabeh kapal gedhe - "digawe ing USSR" hi
    1. +1
      Agustus 11 2016
      > KAPAL IKI DIBANGUN khusus kanggo sistem iki, bakal ana rudal anyar kanggo mbangun kapal NEW.

      iku titik artikel kasebut, yen dheweke disiksa - dheweke kudu nggawe kabeh armada
      1. 0
        Agustus 11 2016
        Kutipan saka xtur
        > KAPAL IKI DIBANGUN khusus kanggo sistem iki, bakal ana rudal anyar kanggo mbangun kapal NEW.

        iku titik artikel kasebut, yen dheweke disiksa - dheweke kudu nggawe kabeh armada

        Ora usah. Lan sampeyan ora kudu nggawe roket kuwi. Teknik berkembang lan asil sing padha bisa digayuh kanthi cara liya.
        1. +1
          Agustus 11 2016
          > Lan sampeyan ora kudu nggawe roket kuwi. Teknik berkembang lan asil sing padha bisa digayuh kanthi cara liya.

          banjur sedhela kira-kira karakteristik kinerja / dimensi saka Granite, dipun ginakaken karo teknologi modern. Inggih, pitakonan saka geni, carane ngatasi
  14. 0
    Agustus 11 2016
    Ora ana sing mbatalake penerbangan sing nggawa rudal - apa dolanan kasebut bisa digawe ing versi "udara - permukaan" lan ayo menyang AB?
  15. +1
    Agustus 11 2016
    Inggih, kanggo wiwitan, ayo mikir babagan "apa kanggo akordeon kancing wedhus"? Gaya sastra Pak Kaptsov apik banget kaya biasane, nanging kanthi pamikiran teknik, iku uga tradisional "kelas C kanthi minus" ... "Eyeliner" digawe kanthi teknis biasa-biasa wae. Lan pitakonan iku prasaja, apa kanggo nggawe monsters super-abot numpes waja? Umume? Granit digawe kanthi beda ...
    Lan apa sing saiki ngalangi roket subsonik cilik saka soyo tambah "booster" akselerator kanggo ngatasi kilometer pungkasan? Carane iku bener rampung ing "Kaliber"? Lan ora ana masalah karo tambang, ukuran lan bobot ... Nanging ing babagan daya hulu ledak, meh podo ... Sawise kabeh, bobot lan ukuran Granit mung kudu nyurung bahan bakar menyang supersonik jarak jauh .. Kanggo nyuda kemungkinan rudal sing dicegat dening pesawat AUG ing rute kasebut.. Umume maneh, "tembakan ing susu" - apa amarga ora ngerti utawa, kaya biasane, amarga ora percaya diri ... Tugas teknis adoh saka tansah ditanggulangi langsung ...
    1. 0
      Agustus 11 2016
      Kutipan: Taoist
      kanggo nyumerepi akselerator "booster" ing roket subsonik cilik kanggo ngatasi kilometer pungkasan?

      Akselerator "Booster" bakal "ngobong" hulu ledak rudal subsonik cilik sing wis ora pati penting.

      nganti tingkat kethokan biasa
      Lan apa kethokan marang kapal?

      Aku ngerti sing Jeksa Agung bisa ngetokake iki ora utamané kanggo sampeyan, nanging ing warhead ora ono kanggo njupuk cadangan bahan bakar sing ngijini sampeyan kanggo akselerasi warhead kanggo kacepetan peluru. Mung kanthi nyuda massa bahan peledak lan cangkang hulu ledak
      Kutipan: Taoist
      Carane iku bener rampung ing "Kaliber"?

      pilihan nomer 1 (pancen ana) - 400 kg warhead, kacepetan subsonik

      pilihan nomer 2 (ana mung ing teori utawa ing umum ing impen, rudal iki ora murub) - warhead dicopot digawe cepet ing target kanggo 2,9M. Massa saka hulu ledak iki dhewe yaiku 200 kg. Skrlko ing isi bahan peledak - pitik ngguyu. Cukup kanggo Burke karton modern nanging kepiye yen ana target sing dilindhungi ing ngarep?
      Kutipan: Taoist
      Sawise kabeh, bobot lan dimensi Granite mung perlu kanggo nyurung bahan bakar menyang supersonik sing adoh.

      Lan mung 750 kg hulu ledak!
      1. 0
        Agustus 11 2016
        Ya, kayata "mundur bobot" ketoke minangka tembung kosong kanggo sampeyan ... uga "rincian" kaya sing sampeyan butuhake bahan bakar sing luwih murah kanggo akselerasi kanthi jarak sing cedhak tinimbang yen sampeyan nyeret kabeh massa, kanthi relatif, nyuda bobot saka warhead dening 70-100 kg amarga booster, iku ora bakal mengaruhi fatally sawijining striking situs ... Maneh, tinimbang 1 Granite, kita duwe paling ora telung pluru, kang padha karo nambah telung kaping ing. kemungkinan asor ... Telung warheads 250 kg ora luwih elek tinimbang 1st saka 750 ... Umume wingi "uga, gedhe banget nanging saben lima, lan saiki telung cilik ..."

        Miturut cara, kanggo referensi, bom karo akselerator "Betab 500 ShP" - seng nembus waja miturut TTX 550mm.
        bobot lan ukuran tank panyimpenan kadhemen
        Dhiameter, mm 325
        Dawane, mm 2509
        Bobot bom, kg 424
        Massa warhead, kg 350
        Total kanggo "booster" kurang saka 70 kg ...
        1. 0
          Agustus 11 2016
          Kutipan: Taoist
          relatif ngandika, ngurangi bobot saka warhead dening 70-100 kg amarga booster

          Nanging pangripta Kaliber dhewe nganggep yen ing 200
          Kutipan: Taoist
          Iki bakal nyebabake efek sing ngrusak..

          gumantung sapa. Game gedhe kaya iki ora bisa kepunjulen
          Lan yen target uga dilindhungi kanthi sopan))
          Kutipan: Taoist
          Inggih, bab kaya "mulih bobot" ketoke tembung kosong kanggo sampeyan

          Apa tegese sampeyan

          Sampeyan duwe 400 kg muatan. 200 mau kudu digunakake kanggo Booster
          Miturut cara, Kaliber ora cilik banget, bobot wiwitan 2 ton. Ora bakal pas karo UVP Amerika, kita uga duwe peluncur khusus

          kene sampeyan duwe bali kabeh bobot saka roket 2-ton karo warhead 200 kg. Sing apa game karo boosters lan supersonik mimpin kanggo
          1. 0
            Agustus 11 2016
            Umumé, cetha yen "waja kita iku kabeh" - ;-) Iku tetep mung kanggo gawe uwong yakin "komunitas militer donya" iki ... keprungu Nganti saiki ora yakin banget ...
          2. +1
            Agustus 11 2016
            Oleg, kaget banget karo artikel sampeyan. Plus kanggo sampeyan lan ora tambahan gedhe saka Aku.
            Ing wektu Granite, USN bersenjata karo sawetara kapal gedhe, kalebu. waja lan nuklir. Ing kahanan kaya mengkono, pluru iki minangka sarana efektif, EMNIP, loro pil dibutuhake kanggo numpes Battleship utawa Aircraft Carrier, nanging kanggo ngrusak malah siji pil kuwi dhadha ketok lan unjustifiably larang.
            Onyx dadi pangembangan luwih lan logis saka topik rudal anti-kapal supersonik. Teknologi anyar lan pengalaman akumulasi bisa nggawe rudal sing padha karo karakteristik kinerja "Granit" lan ketemu ~ 4t., Mesthi, kanthi warhead sing luwih cilik. Iki ndadekake iku bisa kanggo nggawe universal Komplek anyar lan digunakake ing kapal karo VI saka 1500 ton. nggunakake standar UVP.
            Coba maneh nglengkapi armada Amerika nganggo P-800. Minangka analog, sampeyan bisa nggunakake "Yakhont".
        2. +1
          Agustus 11 2016
          Kutipan: Taoist
          Miturut cara, kanggo referensi, bom karo akselerator "Betab 500 ShP" - seng nembus waja miturut TTX 550mm.
          bobot lan ukuran tank panyimpenan kadhemen
          Dhiameter, mm 325
          Dawane, mm 2509
          Bobot bom, kg 424
          Massa warhead, kg 350

          Lan kenapa dheweke isin nggawa baris pungkasan ing "karakteristik"

          Warhead bobote 350 kg ngemot 77 kg bahan peledak
          Kutipan: Taoist
          Total kanggo "booster" kurang saka 70 kg ...

          Dheweke mabur 20-30 kilometer ing telung kacepetan swara?
          Kutipan: Taoist
          seng nembus waja miturut TTX 550mm.

          Krupp armor?))
          1. 0
            Agustus 12 2016
            Krupp armor?))

            Lan apa, kanggo sampeyan - iki standar resistance waja lan wiwit iku manungsa ora nemokke apa-apa?
  16. 0
    Agustus 11 2016
    Miturut cara, ing kene ana artikel babagan carane kapal lawas bisa kuwat.
    (Fregat Angkatan Laut AS "Fetch")

    https://rg.ru/2016/07/21/v-amerikanskij-fregat-popalo-sem-raket.html

    Aku mikir yen dheweke nandhang sangsara suwene suwe, kita bakal dijaluk lan kabeh bakal cepet mudhun ...
  17. -2
    Agustus 11 2016
    Nanging malah iki ora cukup. Kanggo nyegah monster kasebut ora ngobong kabeh kapal sajrone proses peluncuran, instalasi SM-233 kudu diisi banyu outboard sadurunge diluncurake.
    Penulis artikel kasebut temenan ora ngerti yen rudal granit wiwitane digawe kanggo nyengkuyung kapal selam. Mulane tambang PU diisi banyu sadurunge diluncurake. Nalika wiwit diadaptasi kanggo peluncuran permukaan, dadi luwih gampang ing kasus iki kanggo ngisi tambang kanthi banyu tinimbang nggawe owah-owahan serius ing sistem peluncuran.
    1. 0
      Agustus 11 2016
      penulis wis ngerti. dheweke mung mbalikke fakta sing dikarepake. babagan macem-macem inconsistencies - iku bisu. demagogy ing siji tembung.
  18. +1
    Agustus 11 2016
    Kaliber gegaman gumantung saka target sing ditabuh. Angkatan Laut Soviet duwe masalah ing wangun 10 AUG AS lan sawetara AUG saka sekutu NATO. Senjata sing efektif dibutuhake kanggo ngalahake dheweke, kanthi kekurangan kapal lan penerbangan angkatan laut. Dadi dheweke nggawe sistem kasebut, kanthi pangarep-arep yen voli saka kapal selam Kursk-jinis ing ngisor iki AUG dijamin kanggo mateni operator pesawat lan bagéan saka pesenan ... NATO ora masalah kuwi, supaya kaliber rudal anti-kapal. dirancang kanggo adhedhasar kapal, kapal selam lan pesawat angkatan laut. Kanggo ngalahake kapal sing paling kuat, kekuwatane cukup ...
    1. 0
      Agustus 11 2016
      Ora 10 nanging 15 AUG + 5AB ing cadangan darurat + sekutu AUG ... mung koreksi! ;-)
  19. 0
    Agustus 11 2016
    Logikanya salah. Iku kaya mundhakaken pitakonan - carane menehi saben infantri aht-aht, amarga Rusia duwe IS-2. Kepiye prajurit infantri nggawa meriam? Lan cangkang? Apa padha mangan?

    Ternyata kartrid Faust cukup. Bener, prodigy iki (saperangan alesan!) Ora nyimpen saka taktik wewenang saka Rusia.
  20. 0
    Agustus 11 2016
    Nanging prodigy nyebabake kerugian gedhe nalika nyerang Berlin. Lan taktik sing kompeten minangka asil nyebabake udakara 900000 wong mati.
    1. -2
      Agustus 11 2016
      Maneh, amandemen - siji ekstra nul! Nanging yen sampeyan liberal, sampeyan bisa nambah saperangan liyane kanggo "efek"!
      1. +1
        Agustus 11 2016
        Aku ora liberal, nanging aku ngerti sejarah. Maca buku .... utawa Wikipedia
  21. -3
    Agustus 11 2016
    Artikel babagan apa-apa ... Aku ora ngerti apa-apa ... Endi waja? krisis genre... Nyuwun
  22. -1
    Agustus 11 2016
    Utawa aku ora ngerti soko? Apa penulis KRITIK kapal Amerika amarga ora bisa murub rudal Granit Rusia? Omong kosong apa! Yagene dheweke butuh "Granit" iki yen duwe rudal anti-kapal sing ora kurang efektif? Lan skema peluncuran sing digunakake pancen luwih JANJANI tinimbang skema sing digunakake ing armada Rusia. Lan ora ana bantahan sing cukup kanggo iki, nanging sakperangan alesan penulis ngritik skema iki? Ing mratelakake panemume, penulis mung pengin mundhakaken moral pelaut Russian, malah liwat pujian undeserved saka rudal ing layanan. Artikel UNIQUE MINUS!
  23. kig
    0
    Agustus 11 2016
    Aku ora ngerti apa-apa - apa sing arep diomongake ing kene, babagan apa? Miwiti kanthi nyoba nerangake iki:
    Ing perselisihan babagan persenjataan angkatan laut, argumen utama kabeh ahli yaiku misil anti-kapal P-700 Granit. Pitu ton kanthi telung kacepetan swara bakal ngrusak pertahanan apa wae. Lan ora ana wong wicaksana sing bisa ngira: kenapa dheweke bakal nglelebke kapal Rusia nganggo rudal Rusia?
  24. +2
    Agustus 11 2016
    Miturut ukuran transversal, PU granit bunder, nalika amer duwe sel kothak. Sampeyan bisa nyurung wong bodho menyang sel kotak, kanthi ukuran transversal maksimal kaya telung tomohawk (bakal dumunung ing sadawane diagonal alun-alun).

    Ing babagan dimensi longitudinal - ora perlu ram roket supaya didhelikake ing sangisore geladhak, luwih gampang kanggo instalasi tetep telung utawa pirang meter.

    Lan pungkasanipun, nalika diluncurake - yen Kaptsov ngerti fisika paling sethithik ing kerangka sekolah menengah (sing durung nate diamati), mesthine bakal ngerti yen ora perlu nguripake akselerator kanthi daya penuh langsung menyang UVP. Sampeyan bisa ngalahake roket saka UVP kanthi biaya cilik. Njupuk roket menyang sisih (nyebarake supaya kekuwatan geni ora isin saka superstruktur) kanthi teknologi modern ora dadi masalah. Contone, kita ndeleng tomahawk - akselerator peluncuran njupuk dhuwuré 300-400m, kanthi massa 1.5t. Kanthi energi sing padha (lan gaya nyala sing padha), booster peluncuran bakal mbuwang roket 10 ton kanthi dhuwur 50-70m. Badan tiba saka 50 meter ing wektu t = sqrt(50*2/g) = 3 detik. Sajrone wektu iki, kanthi teknologi modern, ora ana masalah kanggo nyebarake roket ing kapal, nguripake akselerator sing luwih kuat sabanjure (kekuwatan semangat sing bakal ngalahake sisih) lan diluncurake.

    Lan pungkasane, rudal anyar, malah kapal super, luwih gampang digawe tinimbang nggawe kapal lapis baja anyar saka awal. Utamané yen kita mbangun kapal (kita ora duwe akeh karo unit gedhe) lan Amerika nggawe roket (padha ngerti carane nggawe unik kaya trisula utawa SM-3).

    Artikel minus, kanggo manipulasi fakta sing ora kompeten.
    1. 0
      Agustus 12 2016
      Sampeyan bisa nindakake iku malah luwih gampang kanthi nggunakake supaya disebut-. peluncuran mortir karo PAD. Kasil banget digunakake kanggo miwiti ICBM, lan bakal luwih abot.
  25. 0
    Agustus 11 2016
    Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
    Cukup mikir karo sirah lan njawab pitakonan - apa bisa nginstal roket karo 750 kg saka warheads ing UVP
    ora? Nanging apa sing kudu ditindakake yen ing ngarep minangka target sing dilindhungi?

    Oleg! Sampeyan mbaleni kaya mantra saben wektu: lan yen ana target sing dilindhungi ing ngarep. Lan kasedhiya lan dideleng ing mangsa ngarep ??? Kayane kapal perang ora katon ing cakrawala. Umume target ora dilindhungi banget. Lan tujuane - kapal Amerika (utawa Rusia) tegese kabeh, khan. Lan bakal luwih gampang nggunakake pluru anti-kapal karo warheads bobot 100-150 kg, kacepetan dhuwur. Kanggo warhead isih bakal khusus.

    Kutipan saka samoletil18
    Lan wong Tionghoa umume nindakake misil anti-kapal balistik

    Rampung, minangka sampeyan ngomong, padha ora dadi luwih. Wong Tionghoa bersenjata karo dheweke kanggo 2016 - 18
    1. -1
      Agustus 11 2016
      Quote: lawas26
      Lan kasedhiya lan dideleng ing mangsa ngarep?

      Ora ana sing bisa ngomong kanthi pasti apa sing bakal kelakon sesuk

      Sapa sing bisa ngomong maneh ing 2012 yen Crimea bakal dadi milik kita
      1. +2
        Agustus 12 2016
        Oleg, kanthi bakat sastra, sampeyan kudu nulis fiksi militer kanthi semangat T. Clancy lan kesalahane.
  26. 0
    Agustus 12 2016
    Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
    Quote: lawas26
    Lan kasedhiya lan dideleng ing mangsa ngarep?

    Ora ana sing bisa ngomong kanthi pasti apa sing bakal kelakon sesuk

    Sapa sing bisa ngomong maneh ing 2012 yen Crimea bakal dadi milik kita

    Tuladhane ora sakabehe bener. Owah-owahan geopolitik luwih angel dilacak tinimbang tren pangembangan teknologi. Ora ana kapal paling modern sing katon "ora ono". Saka wayahe "nyuwara" nganti katon, kadhangkala puluhan taun liwati. Padha saiki misuwur "Zamvolt" ora katon langsung. Dadi katon kaya pitakonan prasaja iki: apa ana kapal sing dilindhungi paling sethithik ing cakrawala - sampeyan ora duwe jawaban. Nanging banjur, nyuwun pangapunten, kabeh konstruksi sampeyan babagan mokal kanggo nyebarake rudal anti-kapal abot saka jinis "Granite" ing kapal Amerika modern (utawa ing negara liya) murni teori. Dheweke, misil kasebut ora bakal dibutuhake ing mangsa ngarep
    1. 0
      Agustus 12 2016
      Quote: lawas26
      tinimbang tren teknologi.

      Ya, sapa sing bisa prédhiksi munculé Dreadnought ing taun 1905

      utawa pesawat ruang angkasa sing diawaki 15 taun sawisé pungkasan perang

      Ayo, ruang, sing bisa mbayangno pedunung smartphone lan Internet ing taun 1980. Masa depan wis teka banget
      1. 0
        Agustus 12 2016
        Ya, sapa sing bisa prédhiksi munculé Dreadnought ing taun 1905

        Dheweke bisa banget. Lan sadurunge dheweke, lan malah ing pungkasan abad kaping 19, proyek "kabeh big gans" wis muncul, kalebu ing Rusia (kapal perang Stepanov 1884).
        1. +1
          Agustus 12 2016
          Utawa proyek Cuniberti. Gambar nuduhake proyek 1903. Miturut cara, kanggo armada Inggris.
  27. 0
    Agustus 13 2016
    Artikel sing menarik. Aspek dampak aliran jet ing piranti peluncuran dianalisis lan kesimpulan digambar babagan larangan sing ditindakake ing operator misil anti-kapal abot. Pitakonan liyane yaiku apa jenis perang sing disiapake para laksamana - yen kanggo Perang Donya 3, iki mung siji, lan yen kanggo konflik lokal kaya Falklands-82, banjur liyane.
  28. 0
    Agustus 13 2016
    Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
    Pira bahan peledak sing cocog karo "penetrator" iki
    5 kg kanggo kapal, kaya pelet kanggo gajah


    Mangkono uga.
    Mung yen pelet kasebut tiba ing papan sing apik, mula akeh prau bakal duwe
    masalah serius. Saka mundhut daya, kanggo - lengkap / sebagean, nanging penting blackout.
    Lan yen pluru kuwi pindhah ing "kawanan"?
    1. 0
      Agustus 13 2016
      Kutipan saka Vladimir
      Mung yen pelet tekan panggonan sing bener

      Apa ora alesan kanggo ninggalake tank lan waja awak


      Nanging penghancur modern bakal ngobong sanajan saka reruntuhan rudal anti-kapal sing dicegat
  29. 0
    Agustus 15 2016
    Kutipan: Alexey R.A.
    Peluncur diisi banyu sadurunge diluncurake kanggo nyuda beban termal ing peluncur lan operator

    ya wis. Kajaba iku, uap nyurung roket metu saka peluncur.
  30. 0
    Agustus 15 2016
    Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
    Kutipan saka MooH
    Sing paling gampang yaiku amunisi tandem. Ngarep - kumulatif, penetrator mburi kanthi daya.

    Pira bahan peledak sing cocog karo "penetrator" iki

    5 kg kanggo kapal, kaya pelet kanggo gajah

    Lan iki, dear Oleg, adoh saka pitakonan ketok. Iku gumantung carane iki banget "penetrator" bakal dibangun. Sawise kabeh, dheweke ora bisa menehi jet kumulatif, nanging sing diarani. kudung, yaiku, piso kumulatif. Lan karo diameteripun lan dawa saka "Granite", piso kumulatif iki rampung Pierce ora mung ing sisih kapal, nanging uga waja saka "Iowa". Lan iki mung salah siji opsi kanggo eksekusi teknis "penetrator".
    Salajengipun ... Ana wektu lan kepinginan, katon ing paten RF 2 unit Pertempuran. Aku bakal nyoba ngutip saka paten iki.
    Konversi langsung menehi paningkatan daya bledosan dhuwur 104,93 kaping luwih kuat tinimbang TNT. Ngelingi yen nalika nyoba prototipe, daya bledosan nyata ora ngluwihi 8 kaping saka TNT, lan sacara teoritis padha karo 14 kaping saka TNT, efisiensi bledosan yaiku 57%. Iki tegese jeblugan karo boron-aluminium hidrida bisa diitung minangka daya jeblugan nyata ora ngluwihi 59,8 kaping TNT. Lan iki meh 7,4 kaping luwih kuat tinimbang prototipe.


    Gaya penulis deskripsi kanggo paten kasebut, mesthi, abot, nanging menehi gagasan utama kanthi bener. Yaiku, sanajan bagean saka massa saka hulu ledak menyang "penetrator", lan ora luwih saka 50 kg tetep ing bahan peledak, banjur padha karo TNT bisa uga 3000 kg, sing, sampeyan ndeleng, banget padhet kanggo modern apa wae. kapal, kalebu operator pesawat.

    PS Paten ora rahasia. Dumunung ing akses mbukak.
  31. 0
    29 September 2016
    Kutipan saka mav1971
    mung kanggo wong-wong sing ora bisa ngerti apa F-35 larang banget. Apa Zumwalt larang banget?


    Ora perlu nggandhengake artikel Kaptsov karo sing katon penting kanggo wong sing tresna karo Amerika Serikat.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"