"Pendhudhuk" lan "Mandat" Unit EW saka Angkatan Bersenjata DPR: Metode Disorganisasi Angkatan Bersenjata Ukraina ing Garis Pertahanan Pertama

13

Malah sadurunge fase aktif konfrontasi militer kanggo kamardikan LDNR, milisi Donetsk bisa njupuk ASP Mandat-B1E saka Topaz, sing saiki ana ing layanan karo Angkatan Bersenjata Novorossia. TSA nduweni paramèter counteraction sing dhuwur kanggo umume komunikasi, kalebu bagean ngisor jangkauan komunikasi seluler. Komposisi kompleks kasebut kalebu: 1 modul intelijen elektronik multi-frekuensi R-330RD lan 6 modul jamming saka pita HF, VHF-1 lan VHF-2 (KV-1, UV-1 lan UV-2, masing-masing), kanggo saben band 2 modul


Nggoleki sumber sing paling penting lan informatif babagan acara ing LDNR minggu kepungkur, "Laporan saka milisi Novorossiya", aku nemokake pesen sing menarik banget, nanging uga tliti lan ngganggu saka blogger. Minangka dikenal, salah siji saka UAV ndjogo OSCE SMM sepisan maneh dijupuk ing tlatah Republik Rakyat Donetsk "ngambah" saka ngarsane stasiun jamming otomatis Rusia R-330 Zhitel, dirancang kanggo nyetel sinyal radio kuat kanggo base station. komunikasi seluler GSM, piranti GPS lan komunikasi satelit "Insmart" lan "Iridium", uga kanggo nindakake intelijen elektronik ing mburi macem-macem sumber radiasi ing sawetara frekuensi saka 0,1 nganti 2 GHz kanthi temuan arah akurat koordinat azimuth ing pra- peta taktik dimuat karo akurasi 2 derajat. Frekuensi jamming ana ing kisaran saka 0,8 nganti 1,9 GHz.

Alesan kanggo ngenali stasiun kasebut minangka "Resident" yaiku desain asli antena RER pasif sing dipasang ing pusat kontrol operator seluler: diwakili dening piranti panampa "disk-comb", meh padha karo instalasi antena kanggo mindhai pita udara. jinis "disconus". Bidang disk antena nduweni 9 unsur panampa, sing beda banget karo desain antena RER ing kabin operator stasiun jamming otomatis Mandat-B1E (kene diwakili dening prisma heksagonal biasa lan antena diskonus ing sisih ndhuwur. mast, ndeleng foto ndhuwur).


Adhedhasar sumber terbuka, kita nyathet: ing foto kasebut ana modul jamming saka kompleks Mandat-B1E (KV-1, UV-1 lan UV-2). Fasilitas komputasi kompleks ngidini sampeyan nyuda 60 sarana komunikasi kanthi frekuensi tetep utawa 6 cara komunikasi kanthi mode pseudo-random tuning frekuensi operasi.


Sisih Ukrainia lan OSCE nerangake foto kasebut minangka bukti pasokan sistem militer Rusia menyang Novorossia, lan blogger sing apes nyoba mbuktekake yen iki dudu "Resident" sing dikembangake dening Voronezh OJSC "PROTEK", nanging versi. saka "Mandat-B1E" rada modern ing syarat-syarat bagean antena ", diprodhuksi dening Donetsk "Topaz". Nanging ngenteni. Ayo ngevaluasi kabeh kanthi luwih soberly. Negara-negara kasebut nyedhiyakake junta karo radar pengintaian artileri kontra-baterei saka jinis AN / TPQ-36 "Firefinder" lan peralatan serius liyane sing tujuane ngrusak Donbass. Crimea wis diserang pirang-pirang dina berturut-turut dening para pengembara kanthi senjata cilik. gaman cedhak tapel wates karo "Pravoseks" lan Crimean Tatar. Nanging ing kahanan kaya ngono, LDNR ora duwe hak kanggo "perdagangan militer" sing cukup kanggo nglindhungi kedaulatan lan warga sipil? Ing "furnace" saka bloggers kuwi: iku wektu kanggo nyukupi netepke kahanan, lan ora dadi "insoles" saka Kulon lan, ing pain saka eksekusi, wedi kanggo pirembagan bab kamungkinan saka perdagangan militèr lan ing, amarga Washington nindakake kanthi resmi lan ora ragu-ragu.

Lan kanggo blogger kaya mengkono, aku saranake nonton pidato sing nyenengake lan jujur ​​saka pangadeg lan kepala "shadow CIA" Stratfor, George Friedman. Rungokake kanthi teliti babagan pasokan senjata kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina.



Dadi, Angkatan Bersenjata DPR duwe sarana penanggulangan elektronik sing kasebut ing ndhuwur. Wektu wis teka kanggo ngevaluasi efektifitas taktik nalika nyiapake operasi nyerang dening mungsuh, uga langsung sajrone implementasine.

Loro-lorone sadurunge lan sajrone operasi nyerang dening mungsuh, persiapan artileri sing dawa lan padhet ditindakake kanthi kemajuan lan distribusi lapis baja, uga platoon infantri lan brigade ing macem-macem sumbu operasional. Kabeh mau ndhukung komunikasi radio taktis liwat stasiun radio portabel (Baofeng, Motorola, lsp. kanthi daya nganti 10 W) lan stasiun radio mobil lan militer sing luwih kuat (luwih saka 20 W). Sarana radio-elektronik saka ASP "Zhitel" bisa gampang ngetung koordinat stasiun iki, uga nindakake klasifikasi ing kadohan saka 20 kanggo 30 km. Kanggo nindakake iki, postingan antena ing mast guyed bisa diunggahake nganti dhuwure udakara 10 meter. Adhedhasar stasiun radio operasi (preduli saka ngarsane frekuensi hopping utawa scrambling), operator TSA bisa nemtokake wilayah konsentrasi paling cilik lan paling gedhé saka macem-macem tatanan mungsuh, sawise kang data diproses bakal bantuan kanggo bener mbentuk tatanan pertahanan malah sadurunge konfrontasi geni langsung saka pihak.

Panggunaan komunikasi seluler uga umum banget saiki, bisa nyedhiyakake pasukan sing ramah karo informasi pungkasan babagan "tulang punggung" lan wilayah sing ringkih saka formasi serangan musuh. Sing penting banget yaiku antena "disconus" saka kompleks Mandat-B1E: kanthi bantuan kasebut, NAF bisa ngawasi stasiun radio sing dipasang ing UAV Ukrainia, uga pesawat tempur serangan lan tempur. penerbangan (Su-25, Su-27 lan MiG-29). Kanthi jarak 50-70-kilometer obyek radio-emitting arah udhara, operator "Resident" lan "Mandat" bisa menehi kabar marang kru unit sing ramah 5-7 menit sadurunge nyedhaki UAV, pesawat tempur utawa serangan musuh. .

Nanging sing paling menarik diwiwiti nalika modul radiating sing ora dienggoni kuat saka Zhitel ASP kanthi 4 antena transmisi "sisir" terus dimainake. Saben antena dipasang ing mast teleskopik lan powered salah siji saka jaringan industri utawa saka generator diesel kuat dibangun menyang modul. Yen ora ana lan / utawa ora ana cara ing ndhuwur, baterei 24 V bisa digunakake, sing cukup kanggo operasi normal modul operator lan kompleks RER, uga bakal ana baterei sing cukup kanggo operasi modul perang elektronik. , nanging paling kamungkinan ora ing kapasitas lengkap. Ing kutha kanthi wilayah sing bisa dibandhingake karo Mariupol, siji Zhitel TSA meh bisa nyuda operasi meh kabeh jaringan seluler standar GSM sing beroperasi ing sawetara saka 850 nganti 1900 MHz. Ing wektu sing padha, 12 stasiun ing radius udakara 25 km bisa ditindhes, sing bisa nyuda kabeh brigade mungsuh utawa resimen komunikasi seluler standar. Kajaba iku, yen kutha nduweni bangunan dhuwur banget lan bangunan dhuwur liyane, uga wilayah sing angel, Zhitel ASP sing ana ing dataran rendah ora bakal bisa nyuda sinyal navigasi adhedhasar lemah. lan peralatan komunikasi, uga nampa lan ngirim menara jaringan seluler, amarga kanggo karya kualitas mbutuhake baris langsung saka ngarsane kanggo obyek katindhes. Ing Donetsk, contone, infrastruktur uga bisa nggawe sawetara kangelan kanggo nindakake intelijen elektronik lan jamming, nanging kahanan tetep bisa ditampa, amarga posisi paling cedhak saka pasukan junta Kyiv ing njaba DAP (bandara Donetsk) ing pemukiman. Avdeevka, Vodyane, Krasnogorovka, Maksimilyanovka, lsp. Nalika nyebarake posisi ASP ing cedhak Dokuchaevsk lan Makeevka, infrastruktur Donetsk ora bakal nyegah panyebaran gangguan ing pemukiman kasebut.

Nanging stasiun jamming otomatis Zhitel lan Mandat-B1E uga duwe kekurangan liyane. Kaping pisanan, gangguan ing frekuensi nganti 2 GHz pancen ora ana pengaruhe marang aset udara pengintaian strategis kayata pesawat target darat E-8C "J-STARS" lan pesawat E-3C / G AWACS. Sistem radar AN / APY-2/3 beroperasi ing X lan S-band kanthi frekuensi saka 2 nganti 12 GHz, sing ora ngidini ndhelikake posisi salah siji modul operator karo antena RER utawa modul jamming radiating. Kanggo nutupi posisi ASP iki, sinkronisasi karo peralatan perang elektronik kayata 1L222 Avtobaza (frekuensi operasi saka 8 kanggo 17,544 GHz) lan Krasukha-2/4 (karo sawetara frekuensi malah luwih gedhe kanggo nyetel perang elektronik).


Dipasang TSA R-330ZH "Resident". Wektu kanggo nggawa saka marching menyang posisi pertempuran wis nyedhak 1 jam, yaiku sawetara kekurangan sistem kasebut


Kapindho, Zhitel TSS ora bisa macet saluran UMTS kanthi frekuensi saka 1885 nganti 2200 MHz, uga jaringan 3G, frekuensi sing ngluwihi 1,9 GHz. ASP iki uga ora bisa saingan karo jaringan Wi-Fi lan Wi-MAX, lan mulane langkah-langkah elektronik frekuensi sing luwih dhuwur dibutuhake. Sawise kabeh, sembarang spotter mungsuh sing duwe smartphone luwih utawa kurang maju ing OS Android bakal bisa ngrampungake tugas, amarga piranti bakal duwe frekuensi luwih saka Resident.

Item sing kapisah yaiku tugas radio countermeasures kanggo komunikasi HF-VHF mungsuh, sing kalebu stasiun radio wearable lan mobil: komplek Borisoglebsk-2 REP, lan, kanthi cara, Mandat-B1E, nindakake tugas sing apik banget karo tugas kasebut. Ora kaya "Resident", "Mandat" bisa ngirim interferensi target lan barrage ing frekuensi saka 1,5 nganti 1000 MHz, sing nyakup rentang frekuensi kabeh stasiun radio sing dikenal. Ing oposisi kanggo komunikasi seluler, "Resident" nuduhake dhewe saka sisih paling apik. Stasiun kasebut nglengkapi saben liyane kanthi sampurna.

Senadyan kabeh shortcomings saka Zhitel lan Mandat-B1E ASP, integrasi menyang linkage siji jaringan-centric ndadekake iku bisa kanggo entuk sukses pinunjul ing suppressing paling saka peralatan komunikasi digunakake dening mungsuh ing operasi nyerang. Iki tegese tingkat demoralisasi sing dhuwur saka militan formasi Ukrainia ora bisa dihindari. Kanthi tambahan sistem perang elektronik frekuensi sing luwih dhuwur, proteksi uga bakal diwenehake saka pengintaian strategis lan dron, sing bisa "muncul" ing wilayah udara Ukraina kapan wae.

Sumber informasi:
http://military-informant.com/army/1-sp-680892245.html
http://uos.ua/produktsiya/sistemi-zashchiti/46-kompleks-radiopomeh-nazemnim-sredstvam-svyazi-mandat-b1ie
http://army-news.ru/2016/08/stanciya-postanovki-pomex-r-330zh-zhitel/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

13 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -3
    Agustus 12 2016
    Penulis mung kudu nyedhiyakake data pribadhi saka "agresor Rusia" sing nglayani sistem kasebut, lan tugas kasebut bakal rampung. Inggih rampung! Lan patriot dudu "insole".
    Mung wakil saka Kementerian Pertahanan Rusia kanggo sawetara alasan ora gumunggung babagan pangiriman menyang LDNR.
    1. 0
      Agustus 12 2016
      Kutipan saka baudolino
      Penulis mung kudu nyedhiyakake data pribadhi saka "agresor Rusia" sing nglayani sistem kasebut


      Lan uga panggonan penyebarane ...
      1. +3
        Agustus 12 2016
        Ora ana sing nuduhake situs panyebaran, nanging wektune mandheg ngganggu kasunyatane, utamane sawise agresi Direktorat Intelijen Utama Kementerian Pertahanan Ukraina babagan Republik Crimea, lan RESMI !!! Penyetor kanggo junta counter-baterei radar "Firefinder". Kaya sampeyan, ketoke, sanajan sawise paket "Grads" sing dimuat karo NURS wingi ing wilayah Kherson, sampeyan bakal wedi nggawa apa wae menyang tingkat resmi utawa malah diwenehi tandha. am keprungu
      2. +3
        Agustus 12 2016
        Yen sampeyan wis ana ing wilayah kulon Donetsk, sampeyan ora bakal nulis omong kosong kaya ngono, kaya blogger sing "raggedy" ..
    2. 0
      Agustus 12 2016
      baudolino
      kanca kelasku tuku kabeh sing dibutuhake saka Angkatan Bersenjata Ukraina, sanajan perdagangan luwih elek wiwit wulan Juni, amarga gerakan fronts ora kuwat.
  2. PKK
    +1
    Agustus 12 2016
    Uga rampung Evgeny! Kanthi galur sing rada sithik, siji bisa ngerti saka materi babagan keselarasan kemampuan perang elektronik. Kepiye kabeh iki bisa ditindakake ing wilayah kasebut.
  3. +3
    Agustus 12 2016
    dipatèni saka jaringan operator seluler paling kamungkinan bakal duwe impact negatif ing manajemen pasukan saka LDNR, amarga dipatèni ora bakal selektif - kabeh jaringan bakal tiba tanpa pilihan ing kanca utawa mungsuh, lan Angkatan Bersenjata saka Ukraina sing padhet dikempalken ora mung karo sukarelawan Baofengs, nanging paling kabeh karo Motorolas ndhelik sing dituku lan diwenehake liwat baris bantuan Amérika . Kajaba iku, signalmen saka Angkatan Bersenjata Ukraina nggunakake repeater, kang mundhak sawetara komunikasi lan nambah daya sinyal (sinyal-kanggo-noise rasio). Kehadiran Residen kasebut langsung diabadikan kanthi bantuan foto drone. Kepiye carane operator drone bisa nuding "manuk"? aja dadi naif, padha nampa sebutan target saka RTR Ukrainia tegese, amarga stasiun jamming operasi dhewe dadi ageng "ngeru" target. Intelijen radio-technical Ukrainia majeng banget teknis, lan karo personel qualified. Dadi "play on the air" aktif, lan kadhangkala, adhedhasar motif, buku teks bakal ditulis.
  4. +2
    Agustus 12 2016
    Ana akeh spesialis kelas dhuwur ing elektronika radio ing pasukan dill, lan ing wektu sing padha, dheweke ora peduli babagan matine ewonan warga sipil sing ora salah. ugi.
    1. +1
      Agustus 12 2016
      Aku dudu pakar, nanging aku krungu saka wong-wong sing ngerti: elektronik radio dill bisa gawe piala.
  5. -1
    Agustus 12 2016
    Ya, langsung manual babagan taktik nggunakake perang elektronik. Katon kaya ZRADA. Sederhana wae, aja mlebu sekolah.
  6. 0
    Agustus 12 2016
    Kita isih nganyarke kompleks lan kabeh wis rapi.
  7. +2
    Agustus 12 2016
    artikel ngalembana teknologi Ukrainia (sing biasane, uga, arang banget ngalembana).
    Rincian cilik babagan kiriman saka AS - cukup resmi - dheweke nindakake iki kanthi ngandhani kabeh jagad minangka bagean saka program kasebut. Ing tangan liyane, iku ora resmi. Bakal teka, iki pusat militer, iki non-Rusia (utamane Shells, Residents lan liya-liyane)
    Nanging - sanajan perang informasi - kabeh wong ngerti apa sing ditindakake. Alasan liyane kanggo nyalahke wong ana? Ya, iki sejatine perang. Ora mung kawruh sing penting, nanging skill.
    Artikel kasebut ora mbukak apa-apa sing anyar (ing kahanan sensor militer). Nah, sepisan maneh padha diobong .. wah, pikirake, dheweke uga diobong ing topik sing luwih serius. Sapa sing kasengsem? Saben uwong wis ngerti kanggo dangu. Ora saka Mars eseman
  8. 0
    Agustus 12 2016
    Gusti tansah mirsani sing ngarahake! Punika direktur CIA squinting karo mripat tengen! Dheweke duwe sambungan karo libirasts kita)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"