Piala ing loro wheel

6
Pasukan kavaleri Rusia kasil nglawan ora mung cabang militer tradisional, nanging uga mungsuh "roda loro" - unit skuter (sepeda) Jerman lan Austria. Spesifik konfrontasi iki, sing terus sukses, dicethakaké ana ing episode pertempuran sing ora pati ngerti.

Ing tanggal 2 Agustus 1914, ana perang antarane unit Resimen Dragoon Rusia 14 saka Divisi Kavaleri Rusia 14 lan kompi skuter saka Batalyon Jaeger 24 Austria sing dipasang ing Divisi Kavaleri 7 mungsuh. Pasukan kavaleri lan skuter Austria pindhah saka Krakow menyang Kielce, nalika dragoon Rusia nindakake operasi pengintaian ing wilayah Kielce-Szydlovets.

Kira-kira jam 12 rombongan kavaleri Austria sing pinunjul nyedhaki alas, nanging ditutupi dening geni bedhil Rusia lan mundur. Sawise 20 menit, telung baterei Austria kabuka ing posisi Rusian, lan ing bab 16 jam skuter mungsuh pindhah menyang serangan.

Piala ing loro wheelKomandan perusahaan skuter Austria, sawise ngrebut kutha Zagrody, maju siji peleton, didhukung dening bedhil mesin, kanggo nyerang posisi Rusia ing cedhak alas. Loro platoon liyane disebarake kanggo maneuver enveloping - padha nyerang saka sisih tengen. Siji skuadron Austria uga melu perang, operasi ing sisih kiwa skuter.

Sawise Austrian 100 meter kanggo posisi, loro bedhil lan papat senapan mesin saka kavaleri Rusia kabuka. Wong Austria, ninggalake wong mati lan tatu, ninggalake sepedha, mlayu menyang Kielce.

Nalika wulan Juni 1915 Jerman maju ing Courland, ngrebut Libava, brigade kavaleri kapisah Rusia kaping 4 lan rong regu milisi tumindak ing sisih tengen sisih tengen Baltik, nutupi dalan menyang Vindava (saiki Ventspils), Tukkum (Tukums) lan Riga . Kanggo pengintaian pertempuran, kepala detasemen iki sacara periodik ngirim loro detasemen kavaleri, nganti rong skuadron karo platoon artileri, lan patroli perwira.

Sawise, sentinels saka patroli kuwi (komandan - Letnan saka 20 Finnish Dragoon Regiment Minakov), operasi ing arah Cursh-Koenig - Vanegen Manor - Kandangen Manor - Boen Manor, nemokake klompok skuter Jerman cacahe 30 wong, obah. ing dalan Gazenpotskaya (Kurland Gazenpot - saiki Aizpute, Latvia). Minakov, netepake kahanan taktik (siding ora dideteksi dening mungsuh, terrain iki kasar, unit scooter wis pengawal mung ing sirah saka kolom, lan ing kadohan cendhak saka pasukan utama), mutusaké kanggo nyerang. Rushing liwat metu wetan Manor, dragoons, ndadak kanggo mungsuh, nyerang ing wayahe nalika detasemen digambar menyang plataran saka Estate. Kaget, skuter kasebut ora bisa mudhun saka sepedha lan njupuk bedhil - lan cepet-cepet nyerah, ilang sawetara wong sing tiwas lan tatu, uga kabeh sepedha. 20 wong dicekel. Naga Rusia ora kalah.

Nanging ing wayahe, nalika kepala patroli arep ngirim tawanan lan pit menyang mburi, sentinels kacarita sing kolom skuter liyane wis nyedhaki Estate - nganti 100 wong. Inspirasi dening sukses, Minakov mutusaké kanggo nyerang kolom iki uga. Sawise ngenteni, nalika skuter ditarik menyang gang sing tumuju perkebunan, dheweke, ing sirahe dragoons, cepet-cepet nyerang. 20-30 skuter, obah ing ngarep, ngatur kanggo mlumpat saka mancal lan, ndhelikake konco wit lan ing selokan pinggir dalan, kabuka geni ing kavaleri nyerang. Salah siji saka tembakan peluru pisanan ing dhadha iki tatu nemen dening Minakov, sing galloping ahead saka detasemen. Jaran, ora dikendhaleni dening penunggang tatu, diendheg dening Jerman, litnan ditawan. Patroli, sing ilang sawetara wong sing tatu, uga kabeh tahanan lan sepeda piala, dipeksa mundur.

Mangkono, kunci sukses kavaleri Rusia yaiku prinsip Suvorov "mripat, kacepetan, serangan." Nanging ing kasus nalika skuter duwe wektu kanggo mudhun lan dadi infantri biasa, kavaleri bisa nyana kegagalan taktik.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

6 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    Agustus 13 2016
    matur nuwun. Aku maca karo kapentingan gedhe. Materi kasebut cocog karo judhul "Arsip Militer". Aku maca nang endi wae sing ana skuter ing Tentara Imperial kita. Topik sing menarik, aku bakal ndeleng ...
  2. +4
    Agustus 13 2016
    Aku katon ... Banget macem lan rinci materi ing situs: http://eremkin-kub.livejournal.com/299397.html
  3. PKK
    +3
    Agustus 13 2016
    Komandan brigade, ngubengi antrian numpak sepedha!Katon nyenengake, mbok menawa turu karo sepedha, udan, udan deres lan kabeh maneuver digagal.
    1. 0
      Agustus 13 2016
      Napa dheweke nyopir? Mangga deleng materi sing alamat wis dakwenehake ... Mlayu, utawa obah kanthi cara liya kanthi sepeda lipat ing punggung ...
  4. +7
    Agustus 13 2016
    Aku seneng banget karo artikel iki babagan topik sing durung dakpikir sadurunge.!!!!
  5. +1
    Agustus 13 2016
    Nalika isih bocah, ing kelas wolu, aku lan bocah-bocah lanang nitih 6 km nganggo sepedha biasa sajrone 90 jam. Aku mung pengin lunga saka kutha. Transportasi serius, iki apik, yen ana.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"