"Bran" - "batuk nenek"

33
Ing artikel sadurunge, kita nerangake critane carane gun mesin "Bran" lair. Dina iki kita bakal pirembagan bab technical, supaya bisa ngomong, sisih saka prakara, amarga sembarang machine gun iku mesin, lan iku menarik minangka conto saka pikiran manungsa lan kabisan teknologi ing wektu sing cocog.


Machine gun "Bran" disassembled. Kabeh bagean sing kalebu, lan fitur desain katon kanthi jelas. Ing ngisor iki ana bokong karo kreta bedhil, ing ndhuwur piston gas kanthi pigura lan pemicu, malah luwih dhuwur yaiku rana S-shaped, tutup kanggo bolongan majalah, pigura bolt lan rincian liyane.

Coba dipikir gaman ayo kang miwiti karo tong minyak, amarga tong minyak iku bagéan utama saka sembarang "mesin shooting". Barel mesin gun serial Bran Mk I, Mk II lan Mk III ditandhani Mk I * (tanda bintang), lan, miturut, nomer 2 lan 3. Iki minangka sebutan saka dawa tong minyak, yaiku 635 mm. Laras punika tangan tengen karo 6 grooves 2,23 mm sudhut lan 0,145 mm jero. Jarak utas yaiku 254 mm, yaiku 33 kaliber. Peluru muter ing tong minyak ing 2,2 révolusi lan entuk kacepetan awal 744 m / s, kanthi kacepetan rotasi 2930 rpm.


Tong nganggo gagang lan regulator gas.


Regulator gas.

Bobot total laras Mk I lan Mk I* 2,84 kg, dene bobot laras Mk III 2,95 kg. Flame arrester ing wangun conthong, dilapisi krom. Ing sisih kiwa laras ana tampilan ngarep, dipindhah menyang kiwa saka sumbu simetri amarga lokasi toko. Banjur ana kamar gas karo regulator. Kamar duwe papat saluran diameter sing beda, sing ngidini sampeyan ngganti jumlah gas sing dibuwang menyang kamar gas. Ing kahanan normal, setelan gawan No. 2.

"Bran" - "batuk nenek"

Ana rong rincian penting ing foto iki bebarengan: tutup bolongan majalah lan gagang lampiran tong minyak.

Mk I lan Mk I* barel mung beda-beda ing diameteripun saka regulator gas, kang luwih gedhe ing Mk I*. Laras saka Mk II duwe beda, liyane conical, flash hider. Tong Mk III lan Mk IV disingkat dadi 565 mm, saengga bobote dikurangi dadi 2,35 kg, lan malah dadi 2,2 kg kanggo Mk IV. Saben kru senapan mesin duwe rong barel cadangan. Iki ndadekake bisa, ing acara dadi panas, kanggo ngganti tong minyak panas karo kadhemen, kang, ing siji, ngurangi erosi termal saka logam. Panggantos kasebut kudu ditindakake sawise njupuk 10 toko, yaiku 300 tembakan!


Iki carane tong minyak diganti.

Mesin gun breech minangka salah sawijining bagean sing paling akeh tenaga kerja kanthi teknologi. Butuh 270 operasi kanggo entuk, dene blok baja sing digawe kudu ilang bobote 2,04 kg!


Pigura bolt dipisahake saka bokong.

Senapan mesin nduweni tampilan diopter tipe drum Mk I, dijupuk siji-sijine saka senapan mesin Ceko. Drum muter lan mundhakaken utawa ngedhunaké bar saka ngarsane. Pemandangan kasebut dikalibrasi saka 200 nganti 2000 yard, kanthi tambahan 50 yard ing siji divisi. Mengko, tampilan sing disederhanakake dipasang ing Bran, dirancang kanggo tembak ing jarak 200 nganti 1 yard, kanthi tambahan 800 yard ing siji divisi.


Pembawa bolt kanthi lengkap kanthi tabung panuntun piston gas.

Senapan mesin "Bran" ana, ing umum, gegaman cukup khas karo drive liwat gas exhaust saka bolongan ing sisih ngisor. Nanging, nyatane, desain kasebut beda banget karo Lewis sing misuwur lan Degtyarev DP-27 sing ora misuwur. Loro-lorone duwe mekanisme ventilasi gas lan tong minyak sing disambungake kanthi rapet menyang panrima. Ing kene uga ana panrima, sing disambungake karo tong minyak, sanajan ora kaku, nanging kanthi kamungkinan panggantos. Nanging, "nyorot" saka desain iku, lan, dening cara, pisanan ing ZB vz.26 machine gun. Ora ana tabung stopkontak gas, ing ngendi, kaya rong bedhil mesin iki, piston gas dipindhah, nyatane, uga dadi gerbong bedhil, ing sadawane, nalika dipecat kanthi pasukan mundur, loro laras, lan bolt, lan panrima, lan majalah, kabeh padha mbalek maneh bebarengan. Yaiku, tabung stopkontak gas ora disambungake kanthi kaku menyang panrima, nanging ... mung menyang bokong! Lan ing kreta aneh iki, utawa luwih, ing njero, ana mekanisme pemicu, nanging kabeh mekanisme liyane sing ana ing panrima dipindhah maneh nalika dipecat, sanajan ora adoh banget. Solusi teknis iki bisa nyuda mundur lan, kanthi mangkono, nambah akurasi geni. Sanajan, mesthine, iki digayuh kanthi nggawe rumit desain dhewe lan, utamane, teknologi produksi, lan nambah syarat kanggo toleransi. Miturut cara, mulane bipods ditempelake ing Bran sabenere ing pigura piston gas, lan ora ing tong minyak.

Rana senapan mesin dikunci munggah. Kanggo nindakake iki, ana protrusion sing cocog ing rana, lan alur ing panrima. Ing wektu sing padha, fitur desain liyane yaiku lokasi pemicu, sing kenek drummer, ing ... pigura piston gas dhewe. Nalika murub, piston dipindhah maneh, dipencet sisih condhong mburi pemicu ing protrusion ing bolt lan ambruk, sawise piston gas, terus kanggo pindhah maneh (wis stroke dawa), retracted bolt malah luwih, lan mbusak kasus kartrij ngginakaken, kang ambruk mudhun liwat bolongan ing pigura piston gas. Saiki spring bali, kang bebarengan karo pusher ing tabung nang bokong, teka menyang muter lan ngirim bolt maju. Ing wektu sing padha, kartrij liyane dipakani saka majalah, bolt munggah karo protrusion pigura piston gas (ing kasus iki, tong minyak dikunci), lan pemicu mencet drummer spring-dimuat. Minangka kanggo operasi saka mekanisme pemicu, nggodhok mudhun kanggo mblokir lan ngeculake mburi piston gas (alur digawe ing kanggo iki), lan iku. Yaiku, ana uga "pemicu" sing bisa dipindhah, nanging ora kena drummer, nanging mung ngeculake piston gas kanthi pigura ing mburi. Menapa malih, iku penting kanggo Wigati sing ora ana spring ngendi padha bisa dadi panas ing bedhil mesin iki. Spring bali wis recessed menyang awak bokong lan ora ana bledug, utawa rereget, utawa suhu dhuwur bisa tekan.


Skema bedhil mesin aksi "Bran".

Fitur khas kabeh senapan mesin Kholek yaiku sistem sumber daya saka majalah sing ana ing vertikal. Kajaba iku, ora dipindhah menyang kiwa, kaya majalah sing padha kanggo senapan mesin Madsen, mula pandelengan kasebut kudu dipindhah menyang sisih kiwa. Ing wektu sing padha, padha nggunakake majalah kapasitas cilik - 20 babak, padha ing BAR Amérika. GBS pisanan uga nduweni kapasitas majalah 20 babak, nanging banjur Inggris teka munggah karo dhewe, lan sukses, senadyan kerumitan tugas - nggawe majalah kanggo cartridges karo rim luwih angel.


Deleng toko lan rana ing bagean.

Saliyane majalah iki, majalah disk 200-babak kanthi susunan kartrid baris kaping pindho lan spring jam uga dikembangake. Ora mungkin nggunakake tampilan standar karo toko kasebut, mula toko kasebut digunakake kanggo bedhil anti-pesawat nalika ana ngarsane anti-pesawat khusus. Bobot 3 kg kosong lan 5 kg kanthi kartrid. Ngisi daya iku tugas sing angel banget, lan paling apik ditindakake dening wong loro. Bukaan kanggo toko ditutup kanthi tutup geser khusus.


Tujuane.

Bipod saka senapan mesin Mk I dilengkapi sikil sing bisa diatur ing dhuwur supaya gampang digunakake ing medan sing kasar. Model Mk II wis duwe sikil dawa tetep. Bipod jinis lawas diselehake ing Bran L4. L4A2 nggunakake bipods digawe saka alloy Originally dikembangaké kanggo Mk IV, nanging iki nilar awal.


Pemandangan saka sisih mekanisme drum drive sawijining.

Tripod khusus sing bobote 13,6 kg uga dikembangake, sing ngidini, yen perlu, bisa murub ing pesawat. Nanging ing taun 1944 wis arang digunakake maneh. Sudut geni saka mesin iki horisontal ana 21 ° ing loro-lorone. Sudut elevasi kanggo tembak vertikal yaiku 19 °. Twin Mk I lan Twins Elek uga digunakake kanggo diperlokaké ing pesawat, karo Motley lan Gallows pandelengan dipasang ing wong. Kajaba iku, instalasi kasebut asring diarani, sing misuwur banget ing Afrika Lor, ing ngendi, nanging, luwih asring digunakake kanggo ngatasi target lemah tinimbang karo. penerbangan. Sabanjuré, komando Inggris nganggep yèn mènèhi kendharaan Jerman iku mbuang amunisi. Padha asring dipasang ing kendaraan entheng, saéngga nambah daya tembak.


"Bran" karo nyimpen disk.

Kanggo sing terakhir, kudu dicathet yen tingkat geni yaiku 450-480 putaran saben menit, lan saka iku sampeyan bisa murub kanthi kecepatan 120-150 putaran saben menit. Tingkat geni kanthi tembakan siji yaiku 40-60 putaran saben menit. Penerjemah geni dumunung ing sisih kiwa, ndhuwur grip pistol.

Kanthi gati kanggo Assessment sakabèhé saka gegaman iki, Inggris pracaya iki paling senapan mesin cahya kanggo kartrij bedhil karo pelek. Dheweke ngomong babagan desain sing gampang, linuwih, gampang digunakake lan ngganti tong minyak sing trep. Kerugian kalebu bobot relatif gedhe, konsumsi logam dhuwur sak produksi lan telat ing diperlokaké liwat fault saka toko, sanajan padha ngilangi gampang banget.


Salah sawijining operator personel lapis baja Inggris sing paling populer diarani Bran Carrier lan dimaksudake kanggo nggawa bedhil mesin 1-2 Bran lan kru.

Wong Australia dijuluki kanggo swara khas saka bedhil "batuk nenek", lan uga digunakake banget. Gunggunge, wis ana utawa lagi dilayani karo 25 negara, kalebu India lan Pakistan. Ora ana sing ngetung dealer bekas sing didol, nanging ana uga sawetara.

Foto "bren" nuduhake ing layanan malah karo tentara saka negara sing ora tau tuku, uga geng ilegal meh kabeh ndonya. Bisa dideleng ing foto konflik ing Timur Tengah (Mesir 1956, 1967, perang sipil ing Libanon, Siprus 1974), ing Afrika (Kenya - pemberontakan Mau Mau, Biafra, Kongo), ing Indonesia, India (1947, perang karo China), ing Afghanistan, lan malah ing tangan Marinir Kerajaan Inggris ing Perang Falklands ing 1982 lan ing Operasi Desert Storm ing Kuwait ing 1991. Ing Eropah, iki aktif digunakake dening IRA lan organisasi Basque ETA. Ya, total padha dirilis 302000 potongan ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

33 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ITT
    + 14
    Agustus 15 2016
    mung murup
  2. + 10
    Agustus 15 2016
    Pranyata senapan mesin sing angel banget digawe, nanging kualitase bisa dipercaya. Matur nuwun kanggo artikel sing menarik.
    1. +2
      Agustus 15 2016
      wong pulo)
  3. +6
    Agustus 15 2016
    Dheweke urip kanthi rambut abu-abu, nanging dheweke durung nate krungu babagan toko disk kanggo Bren sadurunge. A luwih akeh "panci migunani" dipikolehi, sanajan abot. Ing foto, disk kaya tipis, 200 babak kudu njupuk luwih akeh spasi: karo Lewis, kanthi kekandelan disk sing padha, mung 97 babak sing diselehake (ing versi penerbangan), kanthi disk standar (kaya DP- 27 mengko) ing 47 babak.
    1. +2
      Agustus 15 2016
      Ing foto kasebut, majalah disk sing ngisi daya 100, sing ngisi daya 200 kaping pindho luwih dhuwur lan luwih gedhe.
  4. 0
    Agustus 15 2016
    Naglobrite ora kaya wong normal ...
    Nah, apa kanggo toko iki saka ndhuwur?
    Lha, omong kosong iku katon ing sisih, toko ing ndhuwur ... kabeh ora kaya wong!
    1. +6
      Agustus 15 2016
      Toko ing ndhuwur wis bisa kanggo ngedhunake garis ngarahake lan geni saka bedhil mesin mung dening manggonke ing parapet. Ing kasus apa wae, proyeksi penembake sing katon nganggo bedhil mesin kasebut kurang saka bedhil mesin karo majalah saka ngisor. Kurang proyeksi - kurang kasempatan kanggo kalah. Pandangan ing sisih utawa ing tengah ora nduweni peran. Akurasi muter peran. Lan akurasi Bran dhuwur. Toko ing ndhuwur ana ing Madsen, ZB vz 26, mod gun mesin Prancis. 24, Japanese "Tipe 96", "Tipe 99", bedhil submachine Italia Vilar Perosa lan Austen Australia. Lan ora ana lokasi iki nyebabake masalah. Wangsulan: Bab ingkang utama ing gegaman ora kudu kaya wong, nanging iku matèni uga.
      1. 0
        Agustus 16 2016
        kaliber

        Apa babagan cangkang sing dipecat?

        Sijine bedhil mesin ing parapet, lan cartridges ngginakaken bakal tiba ing lemah? Uncalan wong mudhun.

        , dudu senapan mesin. Ora ana gunane kanggo nerusake.

        Ilmuwan Inggris nemokake ...
        1. +1
          Agustus 16 2016
          Lha, apa sampeyan ... Aja dilebokake ing papan sing tiba. Nalika padha ngomong - sing seneng apa.
    2. +2
      Agustus 15 2016
      Sapa sing bisa, dheweke metu kaya ngono. Ing dp-27 panrima kartrij uga dumunung saka ndhuwur, nanging padha disimpen ing majalah disk.
    3. 0
      30 September 2016
      Sa adoh aku ngerti, senapan mesin asline Ceko, merek "ZB", lan Inggris tuku lisensi.
  5. +1
    Agustus 15 2016
    Vyacheslav, matur nuwun!
    Desaine pancen apik tenan.
    Mung sadurunge kanggo sawetara alesan ora kasengsem, nanging muspra.
    Spring bali ing bokong, cara sing cepet lan trep kanggo ngganti tong minyak, penerjemah kanggo geni otomatis utawa siji - apik!
    Punika sumberipun:
    Senapan mesin didhukung dening kartrid saka toko: kothak kanggo 30 lan disk kanggo 100 puteran

    Lan sampeyan:
    majalah disk 200-babak karo susunan pindho baris saka cartridges lan spring jam uga dikembangaké.
    Kemungkinan salah ketik.
    Thanks maneh lan looking nerusake kanggo bedhil mesin liyane!
    Mangkene sawetara foto sing luwih menarik babagan topik kasebut, utamane sparka.
    Ikhlas...
    1. 0
      Agustus 15 2016
      Sorry, komentar ing toko 200 baris mengko saka sampeyan.
    2. +2
      Agustus 15 2016
      Bungah sing disenengi. Saiki bakal ana materi sing dibandhingake karo analoge, wis siyap! Lan Ceko, utawa luwih siji Ceko, janji kula pilihan foto kelangan saka Bran ing kabeh rincian lan gedhe. Lan ing 4 September, ana wong teka (maneh, Ceko) sing duwe Bran sing sah lan kayane sampeyan bisa ndeleng dheweke ing foto ing tumindak. Nanging aku ora bisa janji iki 100%. Sampeyan ora ngerti apa sing dijanjekake marang aku, lan ora mesthi netepi.
  6. +4
    Agustus 15 2016
    Quote: Evil Beaver
    Naglobrite ora kaya wong normal ...

    Nyatane, mesin gun wis cetha Ceko "oyod ..." Ing Mei taun 35, Zbroevka Brno lan pamaréntah Inggris nandatangani persetujuan ing produksi dilisensi saka senapan mesin. Penyempurnaan teknologi ing kutha Enfield ing pabrik Royal Small Arms (Enfield Lock, Middlesex) nyeret nganti September 1937. Jeneng senapan mesin iki disusun saka suku kata pisanan kutha Brno lan Enfield (BRno-ENfield - BREN).
    https://topwar.ru/14791-ruchnoy-pulemet-bren.html
    Dadi, "Bober sayang", prioritas ing kene ora "naglobrites" sampeyan ..., nyalahake desainer Ceko Anton Marek, Emanuel lan Vaclav Holek.
    1. +1
      Agustus 15 2016
      Prajurit Inggris ing Perang Donya II kudu sujud marang Ceko saka bangkekan, kanggo bedhil mesin sing.
    2. 0
      30 September 2016
      Aku ora weruh komentar sampeyan lan uga nulis kanggo asli Ceko.
  7. +1
    Agustus 15 2016
    Matur nuwun! Apik banget lan dingerteni. Langsung "Manual ing shooting."
    Dheweke uga ana ing Tentara Merah ...
  8. +1
    Agustus 15 2016
    Aku ora ngerti carane ngirim foto loro ... Aku menehi siji liyane ...
    Dideleng saka nomer buntut Universal, iki minangka seri foto sing dipentasake ...
    1. +1
      Agustus 15 2016
      Dheweke karo "jenderal" ing tentara kita lan diwenehake wiwit taun 1943 nganti 1945.
      1. +2
        Agustus 15 2016
        Lan dheweke uga ngadeg ing Valentines lan Matildas. Dadi para pejuang kita kenal karo dheweke. Nanging, kaya aku nulis ing bagean pisanan. Kapal tanker Chibisov nulis sing paling apik babagan dheweke. Lan ora mungkin panemune diisolasi. Dheweke nerangake kanthi rinci babagan tank Matilda lan kabeh "highlights". Iki ala, nanging iki apik. Sayange, memoar kasebut mung diterbitake ing Novosibirsk lan ing sirkulasi sing cilik banget.
  9. +1
    Agustus 15 2016
    Aku wonder apa iku kaya kanggo penembake tangan kiwa karo pandelengan kuwi?
    1. +2
      Agustus 15 2016
      Kepiye carane bisa dadi penembak mesin kiwa "Bran"? Kanggo apa? Menehi wong bedhil, lan senapan mesin - "normal".
      1. +1
        Agustus 16 2016
        Aku pengin dadi tangan kiwa.
  10. +4
    Agustus 15 2016
    Thanks kanggo penulis kanggo artikel, iku tansah menarik banget babagan senjata cilik Artikel +
  11. +1
    Agustus 16 2016
    Dadi apa sing apik babagan dheweke?

    linuwih. Inggih, supaya ana linuwih!

    Manufaktur? 2 titik.
    Mobilitas? 2 titik.
    Tingkat geni? 2 titik.
    Efisiensi sakabèhé? ora ana.
    1. +1
      Agustus 16 2016
      Kasunyatane wong liya luwih elek!
  12. +2
    Agustus 16 2016
    Vyacheslav matur nuwun kanggo artikel kasebut - ana sing bisa diwaca ing wektu luang. Jujur, aku ora kejawab literatur babagan Bran sadurunge, matur nuwun kanthi kapisah kanggo foto - tulisan tangan penulis wis wiwit ditemtokake ing VO, siji nggunakake foto langka ing artikel, penulis liyane nggunakake foto satelit obyek, uga, ana pembuangan saka prosa Fantastic nulis ing VO - "Sawise nampa pesen bab hit torpedo, komandan saka cruiser Kenya manthuk sedhela. Saben uwong sing ngadeg ing jembatan langsung njupuk senjata layanan lan dijupuk piyambak!
  13. 0
    Agustus 16 2016
    Nanging Bren machine gun tangan-dianakaké sawise kasunyatan nggunakake? Nyimpen panganan, ya, nanging senapan mesin kasebut pancen padha
  14. 0
    Agustus 20 2016
    Kutipan saka kaliber
    Kepiye carane bisa dadi penembak mesin kiwa "Bran"? Kanggo apa? Menehi wong bedhil, lan senapan mesin - "normal".

    lan yen, kaya sing diucapake, "normal" tiba, lan ana sing kudu nyegat gagang ...
  15. 0
    30 September 2016
    Topik sing rada adoh - bubar dheweke ndudhuk ing salah sawijining peternakan ing sangisore pemanasan utama lan kesandhung ing sisa-sisa manungsa, majalah karo kartrid Amerika lan Inggris lan senapan mesin. A machine gun ing wangun Browning M1918, karo bipod, laras ribbed lan grip pistol. Sajrone Perang Donya II, unit Jerman lan Romania dipasang ing wilayah kasebut. Sapa sing bakal ngandhani apa jenis bedhil mesin? Iku misale jek sing ing Internet ana Browning kuwi karo gagang.
    1. 0
      5 Oktober 2016
      Panjenenganipun?

      https://topwar.ru/65714-kartofelekopalka-brauning
      a.html
      1. 0
        Desember 6 2016
        Ora, dudu dheweke. Browning 1918 karo bipod. Ing "Saving Private Ryan" kaya ngono. Toko ing ngisor iki. Nanging, sing mbukak uga duwe grip pistol. Aku poyuzal, kaya Brownings kuwi karo nangani ora dirilis. Lan siji kanggo siji. Salah sijine bedane yaiku grip pistol.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"