"Katran" lan "Apache" dibandhingake karo otonomi misi tempur sing ditindakake

24

Fungsi paling dhuwur saka helikopter serangan saka kulawarga Alligator / Katran dijamin dening beban pertempuran gedhe saka helikopter, kang ngluwihi 2000 kg. Siji kendaraan bisa bebarengan njupuk misi tempur sawetara jinis senjata rudal ing hardpoints 4 (modernisasi lan liyane). Contone, Katran sing janjeni bakal bisa nahan ancaman darat, segara lan udhara kanthi bebarengan, duwe Whirlwind ATGM, sepasang rudal anti-kapal Kh-2,5AD 31-mesin lan sepasang rudal udara-ke-udara jarak menengah. ing suspensi. Beban tempur Amérika AH-64E "Apache Guardian" mung 771 kg


Meh ora ana sing mangu-mangu efisiensi dhuwur saka helikopter serangan modern ing téater operasi abad 2000st. Dadi, ing Januari-Maret 50, ing kondisi terrain pegunungan paling angel ing Republik Chechnya Ichkeria, paling misuwur helikopter serangan Rusia modern Ka-2 "Hiu Ireng" dibaptis dening geni. Rotorcraft unik kanthi tata letak koaksial saka 6 baling-baling telung agul-agul miwiti operasi tempur tanggal 2000 Januari 9. Lan wis ing 50 Januari, asil pisanan muncul - klompok campuran siji Ka-24 lan siji Mi-8 numpes depot amunisi gedhe karo dugout lan menara pengamatan militan. Black Shark main peran utama ing operasi kasebut, ngancurake gudang kanthi S-6 NURSs langsung, nalika Hynd ngresiki postingan pengamatan para ekstremis. Mengko, ing 2000 Februari 52, wis minangka bagéan saka pesawat lengkap, pilot Ka-9 pisanan nyoba sistem rudal anti-tank 121K9 Vikhr (ATGM) ing pertempuran, numpes ing jurang gunung lan alas cedhak desa. Tsentor minangka wilayah militan sing dikubengi kanthi kamp latihan kanthi mung loro ATGM 4172AXNUMX "Whirlwind".



Dina iki, 16 taun sawise demonstrasi pisanan saka kualitas tempur dhuwur saka Hiu Ireng ing perang nglawan formasi militer ilegal ing negara kasebut, sawetara helikopter serangan sing dibutuhake kanggo nindakake misi tempur. penerbangan tambah kaping pirang-pirang. Kesempurnaan panyambungan jaringan-sentris, akurasi lan jangkauan sistem pertahanan udara militer saya tambah, sing mbutuhake instalasi sistem penanggulangan elektronik anyar lan senjata rudal jarak jauh lan kecepatan dhuwur ing helikopter. Kajaba iku, mungsuh potensial duwe AWACS udhara anyar, sing, amarga cara sing luwih apik kanggo ngolah informasi radar lan energi radar anyar sing luwih gedhe karo AFAR, bisa ndeteksi target udara ing latar mburi permukaan bumi (kalebu helikopter serangan). saka jarak sing luwih akeh, lan banjur ngetokake sebutan target kanggo pencegat-pejuang multi-peran, utawa misil karo ARGSN. Kahanan iki mbutuhake spesialis domestik kanggo ngembangake kompleks helikopter multifungsi anyar sing bisa nindakake sawetara operasi sing sadurunge ditugasake kanggo pejuang taktis serbaguna, kalebu modifikasi adhedhasar operator.

Versi basis operator saka helikopter serangan Ka-52 "Alligator" - Ka-52K "Katran" digunakake minangka pangkalan, ing ngendi "K" minangka kapal. "Katran" nuduhake kelas pengintaian lan serangan saka helikopter. Kanggo nindakake iki, dilengkapi kompleks radar udhara dual-band sing cukup kuat "Arbalet-L", sing beroperasi ing pita gelombang sentimeter lan milimeter (X / Ka lan L / Ka) lan nduweni throughput (target trails / tracking on). lorong) 20 target. Kisaran milimeter ngidini sampeyan ndeteksi lan nangkep target udara lan lemah ultra-cilik, nindakake pemetaan terrain kanthi resolusi dhuwur, lan uga ndeteksi obyek lan alangan sing meh ora katon ing radar liyane (garis listrik voltase dhuwur, lsp.). Akurasi bagean milimeter saka Ka-band ora luwih saka 1-2 m, sing ngidini Arbalet-L digunakake minangka sistem sebutan target presisi dhuwur. Centimeter X-band ngidini sampeyan entuk jangkauan deteksi target sing luwih gedhe (tank dideteksi ing jarak 12 km, jembatan rata-rata 25-32 km, lan target jinis serangan udara 15 km), nanging iku rada rodok olo ing akurasi kanggo Ka-band.

Arbalet nduweni basis unsur mbukak lan bus data khusus kanggo sebutan target menyang sistem penampakan optik-elektronik GOES-451 Katran, sing ing sawetara detik ngidini sampeyan miwiti nggunakake laser utawa target TV kanggo misil karo televisi lan semi-aktif. sirah homing laser, uga rudal karo sistem homing laser-beam semi-otomatis. Fitur penting saka Arbalet yaiku kemampuan kanggo ndeteksi target udara cilik sing nyebabake ancaman kanggo Ka-52K Katran. Dadi, saka jarak 5 km, pluru saka sistem rudal anti-pesawat portabel Igla-S lan Stinger dideteksi, amarga kru bisa nindakake maneuver anti-pesawat kanthi pas lan ngeculake jebakan infra merah.

Ngelingi kemungkinan Ka-52K berbasis kapal, diputusake kanggo menehi kendaraan pengintaian mogok kanthi kemampuan anti-kapal. Rudal anti-kapal jarak jauh Kh-52U lan Kh-35A digabungake karo sistem kontrol senjata tipe Argument-31. Amarga massa rudal sing luwih gedhe (610 kg kanggo Kh-35U lan 715 kg kanggo Kh-31AD), konsol lempitan dipendhet sacara signifikan, sing ndadekake luwih saka siji ton roket lan senjata bom. saben titik suspensi. Desain airframe wis kebak dicocogake kanggo nambah sakabèhé ing massa saka helikopter, utamané, kanggo struts basis kapal lan landing gear TCTerms lampiran padha dikiataken. Klompok gedhe 6-8 Ka-52 Katran bisa ngirim 3-4 Oliver Perry kelas frigates, 1 Arley Burke kelas destroyer kanggo ngisor lan mateni operator pesawat nuklir kelas Nimitz. Nanging ana siji caveat: Arbalet duwe sawetara deteksi kapal lumahing gedhe saka 35 - 45 km, lan mulane, kanthi bantuan saka target dhewe tegese, Katrans ora bakal bisa nahan kelompok serangan kapal mungsuh ( rudal anti-kapal Kh-35U lan Kh-31AD ora bakal bisa nampilake kabeh kemampuan jarak jauh). Sebutan target bakal dibutuhake saka radar penerbangan patroli angkatan laut, utawa saka helikopter Ka-31 AWACS kanthi kompleks Oko. Ing babagan iki, diputusake kanggo modernisasi radar Ka-52K kanthi radikal.

Boten kados helikopter serang Amerika, Eropa Barat lan Cina, ing ngendi radar biasane dipasang ing radome, ing Ka-52K bisa dipasang ing radome irung radio-transparan sing gedhe, kaya sing ditindakake ing pejuang modern.


Radar "Crossbow" ing ngisor radio-transparan irung conthong Ka-52. Kaya sing sampeyan ngerteni, area cross-sectional internal fairing luwih gedhe tinimbang pangilon antena saka radar udhara Arbalet, sing tegese radar sing janji karo AFAR sing dikembangake dening spesialis KRET bakal duwe dimensi, energi lan ukuran gedhe. akurasi, kang bakal ngidini Ka-52 Katran kanggo tahan macem-macem ancaman meh ing tingkat serangan lan malah pesawat tempur. Mung nyekel bakal tetep kacepetan mobil ing 310 km / h


Helikopter pengintaian lan penyerang kapal Ka-52K Katran bakal dimodernisasi kanthi radar udhara kompak sing janjeni kanthi susunan antena fase aktif, laporan JSC Concern Radioelectronic Technologies. Kaya "Arbalet-L", stasiun anyar bakal dadi dual-band (sentimeter lan milimeter), nanging kanthi akurasi lan energi sing luwih dhuwur. Panggunaan basis unsur elektronik modern, uga kontrol digital balok AFAR, bakal ngidini kanggo ngleksanakake pemetaan terrain kanthi aperture sintetik ing kisaran nganti 2-60 (kanggo Arbalet biasa - nganti 80 km). Centimeter X-band bakal ngidini sampeyan ndeteksi kapal mungsuh ing jarak nganti 35 km. "Katrans" bakal bisa kanthi bebas nyerang kelompok serangan angkatan laut mungsuh ing jarak sing ora bisa diakses utawa ora bisa diakses ing sistem pertahanan udara. Frigate Prancis lan kapal perusak Inggris kelas Lafayette lan Daring bisa diserang kanthi aman, amarga sistem pertahanan udara PAAMS ora ngalangi radius karusakan saka rudal anti-kapal supersonik Kh-160AD (pilot helikopter ora perlu nyedhaki mungsuh kurang. luwih saka 31-80 km, lan kanthi pesawat Katrans ing dhuwur, sistem pertahanan rudal Aster-100 ora nyebabake ancaman ing jarak kasebut).

Kahanan sing luwih rumit bisa dilacak ing konfrontasi karo kelompok serangan angkatan laut Amerika. Mayoritas kapal Aegis Angkatan Laut AS saiki nampa rudal pencegat RIM-174 ERAM (SM-6) jarak jauh. Jangkoan rudal iki nyedhaki 240 km, lan padha karo pati ing Katran kanthi KUG mung 100 km, utamane yen paling ora siji E-3C tugas ing wilayah udara saka teater operasi, bisa ngetokake. Aegis lan ERAM target sebutan kanggo helikopter. Mulane, Kh-31AD ora bisa digunakake ing kasus iki, lan tetep gumantung ing Kh-35UE, sawetara kang tekan 260 km, sanajan kene sampeyan kudu sijine munggah karo kacepetan subsonik saka pluru, kang kudu bakal menehi ganti rugi dening akeh wong. Lan sebutan target eksternal bakal dibutuhake maneh, amarga jarak instrumental "Afarized" "Crossbow" bakal tekan 190-200 km.

Nanging, sanajan kabeh wektu, radar anyar bakal ngowahi helikopter "Katran" sing sadurunge nyerang dadi platform sayap rotary sing unik sing bisa nggunakake senjata rudal sing paling akeh kanggo kabeh jinis target ing radius 150-180 km kanthi otonom. , tanpa perlu ndherek sistem pengintaian segara, lemah lan udhara. Yen "Alligator" biasa minangka sarana pertahanan diri bisa nggunakake rudal udara-ke-udara saka pertempuran udara cedhak R-73, lan kanggo ngrusak target-kacepetan rendah (nganti 0,8M) - rudal kompleks Whirlwind, banjur "Katrans" karo AFARmi bakal bisa kanggo njupuk ing Papan wis saperangan saka R-77 (RVV-AE) utawa RVV-SD, karo bantuan kang bisa melu ing pertempuran udhara karo pancen sembarang fighter saka "4". ++ "generasi, nyegat rudal jelajah mungsuh, mbela obyek strategis. Liyane babagan iki.

Muatan Ka-52K Katran kira-kira 2 ton, amarga saben mesin bisa njupuk nganti 170-6 rudal RVV-SD ing piranti ejeksi pesawat sing dimodifikasi saka jinis AKU-8E. Lan ora ketompo carane khayal bisa muni, "Katrans" karo kuwi "peralatan" bisa dadi banget "pamburu" kanggo rudal layaran lan drone ing struktur pertahanan udara-rudal pertahanan posisional siji utawa obyek sing dibela.

Mbayangno wilayah loropaken ing téater saka operasi, ngendi mungsuh wis meh rampung numpes nimbali udhara adhedhasar lemah karo rudal anti-radar lan serangan massal saka rudal strategis "smashed" landasan pacu saka pangkalan udhara, lan ing salah siji saka perusahaan strategis, utawa ing markas lapangan, perlu kanggo nindakake evakuasi darurat personel utawa personel kanthi bantuan helikopter transportasi militer. Meh kabeh "Sushki" lan "MiGs" ana ing misi kanggo entuk keunggulan udara saka pesawat mungsuh. Lan ngidini Mi-26 bisa mlaku tanpa pengawal sing tepat - kanggo nyelehake kru helikopter lan kontingen sing dievakuasi ing bebaya. Unit (klompok) Ka-52K, bersenjata karo RVV-SD, bakal njamin keamanan lengkap lan efisiensi operasi kasebut. Helikopter ora mbutuhake landasan pacu sing dawa, lan nganti darurat, mesin kasebut bisa didhelikake ing hangar sing disamarake cilik. Elinga yen Katran, ora kaya Alligator, duwe bilah lempitan lan panel swiwi, sing asline dirancang kanggo penempatan kompak ing operator helikopter jinis Mistral lan jinis kapal permukaan tempur liyane.

Kajaba iku, nalika mbela pangkalan militer utawa pasukan serangan angkatan laut sing dipimpin dening operator helikopter, Katrans kanthi radar AFAR sing kuat lan misil tempur udara jarak menengah bisa gampang ngganti patroli radar lan pesawat panuntun lan sepasang sistem pertahanan udara darat utawa laut sing digabungake. . Kaping pisanan, rudal RVV-SD sing diluncurake dening rudal jelajah musuh sing nyedhaki sing sadurunge dideteksi dening radar helikopter duwe jangkauan 30-70% luwih gedhe tinimbang Pantsiri, Buk-M1-2 lan sistem liyane. Klompok 10 helikopter bakal bisa nembak nganti 50-60 gaman kanthi tliti dhuwur gaman mungsuh malah sadurunge sistem pertahanan udara adhedhasar lemah dileksanakake, kang bakal nggampangake karya petungan pertahanan udara militèr. Kinerja dhuwur saka Katrans sing dianyari ing perang nglawan mungsuh udhara ora dibahas, amarga radar janji sing dikembangake ing KRET bakal duwe paling ora 4-6 saluran target.

Anane sistem penampakan optik-elektronik canggih GOES-451, diprodhuksi dening JSC Production Association Ural Optical and Mechanical Plant dijenengi sawise E.S. Yalamov, sing minangka bagéan saka pamilik Shvabe. Ora kaya Samshit-E OLPC sing wis stabil gyro sing diinstal ing Alligators pisanan, GOES-451 nduweni sistem pangolahan gambar TV Okhotnik sing luwih maju, yaiku 50% luwih sensitif tinimbang sadurunge. Dadi, kendaraan lapis baja adhedhasar lemah dideteksi ing saluran inframerah ing wayah wengi kanthi jarak luwih saka 6 km. Komplek iki nindakake kabeh macem-macem tugas kanggo ndeteksi, nelusuri lan ngrusak target segara lan lemah kanthi otonom (ing kahanan meteorologi sing nyenengake) lan kanthi sinkronisasi karo radar udhara (ing pedhut, salju, udan, utawa kanthi bledug lan asap sing tambah ing lapangan tempur. ).

Komplek Vitebsk sing sensitif banget babagan intelijen elektronik lan proteksi pribadi, sing paling maju ing teknologi helikopter, pantes dihormati khusus. Basis unsur kompleks perang elektronik iki dibangun ing sekitar stasiun aktif digital L-370-P2 (CSAP), kinerja komputer onboard sing luwih dhuwur tinimbang Sorption sing paling misuwur, dipasang ing pucuk swiwi Su. -27S / SM pejuang. "Vitebsk" bisa nindakake produksi interferensi imitasi lan broadband, gumantung saka jinis sinyal irradiating mungsuh, lan, miturut jinis radar emitting. Sing terakhir diidentifikasi nggunakake sistem bebaya radiasi modern, sing dhasar beda karo SPO-15LM "Birch". Nanging perlu dicathet yen modifikasi helikopter mung duwe saluran penindasan optoelektronik, sing ngidini sampeyan ndhelikake mung saka rudal lan rudal udara-ke-udara kanthi IKGSN kayata Stinger, AIM-9X Block I / II lan liya-liyane. Mbok mengko padha bakal sijine menyang operasi saluran dipatèni elektronik, minangka rampung ing versi dhasar saka L-370-3S.

Apa sing digayuh pesaing ZAO-OCEAN "APACH LONGBOWE/GUARDIAN"?



Miturut publikasi sing dikirim ing sumber Paritas Militer tanggal 26 Juli 2016, kanthi nyebutake sumber-sumber Barat, pabrikan rudal Eropa utama MBDA nawakake Angkatan Bersenjata Inggris kanggo nyimpulake kontrak kanggo tuku batch gedhe Brimstone-2 taktis tliti dhuwur. pluru jarak menengah kanggo 50 sing direncanakake kanggo tuku helikopter serangan Amerika AH-64E "Apache Guardian". Kabeh Apache kudu mlebu layanan karo Tentara Inggris ing taun 2023. Amarga rudal kasebut wis entuk oyot ing arsenal rudal pejuang serangan taktis Tornado GR4, kesimpulan kontrak kasebut ora ana keraguan.

Integrasi Brimstone-2 ing Apache mung penting kaya prosedur sing padha karo rudal multi-tujuan taktis Amerika JAGM sing dikembangake bebarengan dening Lockheed Martin / Raytheon, amarga saiki mung rudal kasebut nambah potensial tempur rotorcraft serangan utama Amerika. malah rada mesin, kang ing abad XNUMX ora ketemu ancaman sing katon ing téater operasi.

Roket Brimstone-2 sing luwih apik nampa mesin roket anyar kanthi durasi operasi sing luwih dawa, amarga jarak nalika diluncurake saka helikopter serangan tambah saka 12 nganti 40 km. Kepala homing 2-saluran sing luwih apik nyedhiyakake persentase hit sing dhuwur ing kendaraan tempur lapis baja abot lan ing kendaraan lan kendaraan lapis baja kanthi kecepatan luwih saka 100 km / jam. Mbok menawa iki amarga ARGSN frekuensi dhuwur saka sawetara milimeter (frekuensi nganti 94 GHz), sing ora mbutuhake wektu tundha kanggo mbenerake katerangan laser operator kanggo target banget maneuvering. Kajaba iku, tuntunan radar aktif ndadekake roket Brimstone-2 ora kena kanggo peluncur granat layar kumelun lan sistem jamming optoelektronik sing dipasang ing akeh MBT modern. Arsitèktur mbukak modul pencari ngidini program macem-macem standar para pencari laser semi-aktif, sing cocog karo saluran digital desainer laser darat, udara lan kapal saka negara NATO lan negara liya (ing NATO, iki STANAG-3733). ). Rudal kasebut nduweni rong mode utama kanggo nyerang target darat - nglawan target manuver kompleks lan target klompok "padhet". Ing kasus terakhir, rudal diluncurake miturut prinsip "geni-lan-lali" lan ing proses kasebut kanthi mandiri milih target lan milih prioritas paling dhuwur kanthi bantuan ARGSN.

Thanks kanggo saluran milimeter ARGSN, kemungkinan panyimpangan rudal ora ngluwihi 1 meter, sing, ing ngarsane warhead kumulatif tandem, mung bisa nyebabake karusakan minimal kanggo pasukan loropaken sing wis mlebu konfrontasi sing cedhak karo mungsuh. Ing ngisor garis: sawetara impact geni saka versi paling modern saka "Apache" punika 40 km, kang 4 kaping kurang saka kita "Katran". Nanging kepiye carane bisa nggayuh 40 km iki?

Mesthine, ora karo sistem kontrol senjata helikopter AH-64E, nanging kanthi bantuan sebutan target eksternal kanthi cara sing luwih serius kanggo pengintaian optik-elektronik lan sebutan target. Kanggo iki, spesialis Boeing nyedhiyakake mesin mogok kanthi bis pertukaran informasi taktis liwat saluran radio Link-16, uga saluran radio kontrol UAV. Iki minangka kemampuan kanggo ngontrol UAV kanthi nampa gambar TV / IR telemetrik saka medan perang sing ngluwihi visibilitas visual sing ngidini Apaches nuduhake kabeh kuwalitas misil Brimstone-2 lan JAGM. Yen ora, bakal diwatesi karo karakteristik radar over-the-hustle AN / APG-78 Ka-band (8-10 km) lan sistem IR / TV penampakan optik-elektronik TADS, sawetara sing gumantung mung ing kahanan meteorologi lan tingkat kumelun ing wilayah téater tumindak militèr. Kauntungan mung saka radar AN / APG-78 yaiku throughput dhuwur saka 256 target lemah lan udara sing dilacak ing jalur kasebut.


Ing salah sawijining proyek pisanan saka "Sea Apache", sing diarani "Gray Thunder", direncanakake mindhah radar multifungsi sing over-hulled (versi awal AN / APG-78) menyang fuselage maju, nanging isih ditindakake. ora ngidini Pomeranian lan target udhara kanggo operate ing kadohan luwih 8 - 10 km, supaya kabeh efforts fokus ing project Sea Apache


Rudal Brimstone-2, sanajan jarake tambah akeh, dudu conto senjata sing tliti dhuwur. Kaya kabeh versi rudal anti-tank sing dikenal saka kulawarga AGM-114 "Hellfire", "Brimstone-2" nduweni kecepatan penerbangan maksimal sekitar 1,5-1,6M, sing, nalika nyedhaki target, mudhun nganti 1000 - 1200 km / h. Rudal kasebut dadi target sing apik kanggo sistem rudal anti-pesawat militer modern saka Tor-M1-2U nganti Pantsir-S1O, lan uga sistem rudal anti-pesawat jarak menengah lan jarak jauh Buk-M3 lan S-400. Triumph. Brimstone-2 minangka rudal sing alon lan gampang dicegat, lan ora duwe program kanggo nindakake maneuver anti-pesawat. Gampang banget kanggo nyuda saka lintasan kanthi gangguan sing kuat lan gangguan elektronik masking, utawa ngrusak ngisi elektronik kanthi radiasi arah gelombang mikro saka sistem proteksi gelombang mikro jinis Ranets-E. Kacepetan rudal sing sithik ngidini pancegahan bisa mengaruhi sistem panuntun Brimstone-2 sajrone bisa. Sing padha bakal kelakon yen rudal iki lumebu ing radius karusakan saka sistem pertahanan aktif lan prospektif (KAZ) saka jinis Arena utawa Afghanit, emphasis kang ing RF NE bakal nambah kaping pirang-pirang ing mangsa cedhak.


Versi paling anyar saka "Sea Apache" paling jelas nggambarake tampilan helikopter serang multi-tujuan maritim kanggo USMC, sing wis digarap McDonnell Douglas nganti pirang-pirang taun. Desain helikopter nuduhake kabeh fitur sing ana ing Ka-52 Katran Rusia modern. Ing conthong irung, radar multi-mode AN / APG-65 mesthine ndhelikake, bisa ndeteksi pejuang mungsuh kanthi EPR 3 m2 ing jarak 65-70 km, lan NK kelas penghancur - 120- 150 km


Apache Guardian ora nduweni kemampuan desain kanggo nginstal radar udhara lengkap kanthi antena array fase aktif, lan proyek AH-64 Sea Apache (Sea Apache), sing wis digarap divisi Helikopter McDonnel Douglas wiwit taun 1984, mengko ditutup. Program kasebut, sing dimaksudake kanggo Korps Marinir AS, kasedhiya kanggo instalasi ing fuselage maju saka radar udhara AH-64 kanthi susunan antena slotted (SCHAR) AN / APG-65, sing uga dipasang ing versi awal F / A-18A "Hornet" pejuang multi-peran adhedhasar operator. Stasiun kasebut bakal ngidini Apache nggunakake misil AIM-7M, lan mengko misil AIM-120C kanggo nglawan penerbangan angkatan laut musuh, uga misil layaran lan anti-kapal. Perusahaan uga ngrancang kanggo nglengkapi Sea Apaches karo rudal anti-kapal Harpoon.

Apik banget yen sanajan sawise nglengkapi Sea Apache kanthi radar Hornet AN / APG-65 standar saka Hughes, helikopter kasebut bakal nampa sistem kontrol senjata sing meh lengkap saka modifikasi rong kursi saka F / A-18B basis operator. fighter karo implementasine saka kamungkinan nggunakake rudal anti-radar AGM-88 HARM. Kaya sing sampeyan ngerteni, "Apache" bisa mabur 5-10 m ing ndhuwur permukaan, ing kasus iki, panggunaan "HARM" bisa dadi kejutan nyata kanggo radar lan sistem pertahanan udara mungsuh. Instalasi sistem penampakan optik-elektronik ing "Sea Apache" saliyane radar ora kasedhiya, nanging isih bisa dileksanakake. Modul puteran bisa dipasang ing irung fuselage helikopter, kaya sing ditindakake ing Ka-52K, lan mulane helikopter kasebut bisa nggunakake misil anti-tank Hellfire karo para pencari laser semi-aktif. Roket saka kulawarga Maverick kanthi TV / IKGSN bisa digunakake ing Segara Apache tanpa sarana optoelektronik tambahan.

AH-64A / D / E wis ilang akèh kesempatan, wis ora nampa modernisasi ing program Sea Apache, lan dina iku lags konco Ka-52K Katran ora mung ing kemampuan individu, nanging ing sawetara kabèh kuwalitas sing nemtokake a Helikopter tempur minangka platform kejut multifungsi sing janjeni.

Sumber informasi:
http://www.airwar.ru/enc/ah/ka52k.html
http://www.airwar.ru/enc/ah/ka50.html
http://www.airwar.ru/enc/ah/ah64e.html
http://www.aviastar.org/helicopters_eng/mcdonnell_sea_apache.php
https://mbdainc.com/wp-content/uploads/2015/11/Brimstone2-Data-Sheet_Nov-2015.pdf
http://forum.militaryparitet.com/viewtopic.php?pid=159472#p159472
http://forum.militaryparitet.com/viewtopic.php?id=8280
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

24 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 22
    Agustus 18 2016
    Soko, piye wae ing artikel ditarik "jaran abstrak" ...
    Tanpa sesambungan sethithik karo kasunyatan.
    Gagasan mung "nembak" Hellfires lan Brimstons saka S-400 utawa malah Buk-M3 ora mung omong kosong, nanging ngluwihi "becik lan ala" ...
    1. +3
      Agustus 18 2016
      pangrungon kleru dening iki nggunakake katran, aligator, crossbow, shvabe - utamané njijiki - kabeh dudu kita.
      Katran minangka hiu utawa tanduran, sing saiki bakal ngumpulake jeneng teknologi Rusia saka kabeh ndonya? Sapa sing nindakake iki?
      1. + 13
        Agustus 18 2016
        Kutipan: Pavel1
        pangrungon kleru amarga nggunakake katran, aligator, crossbow, shvabe - utamané njijiki - kabeh dudu kita.


        Sejatine, katran iku siji-sijine hiu sing ditemokake ing Segara Ireng, sing ora asing (ing Timur Jauh, ana uga sawetara jinis, nanging aku ora ngerti - aku durung nyoba) .
      2. +5
        Agustus 18 2016
        Katran - Iki hiu Segara Ireng! Ukuran cilik lan ora mbebayani kanggo wong. Lan uga banget sedhep ing coals yen! )))
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +1
      Agustus 18 2016
      Kanggo nonton video karya nyata "baya" iki ing Suriah. nglirik Mungkin wong duwe soko kanggo uncalan ing forum? hi
  2. + 15
    Agustus 18 2016
    Kabeh apik kita, kabeh ala. Radar KRET saka kadohan, sing ora ana, luwih adhem tinimbang radar Amerika ing taun 80-an lan radar helikopter AWACS khusus kanthi area kanvas setengah proyeksi ngisor. Iklan?
  3. +7
    Agustus 18 2016
    Hynd nalika ngrancang MI-24 nyengsarakke mripat banget.
  4. +6
    Agustus 18 2016
    Ana akeh banget "bakal", "bakal", "mungkin" lan liya-liyane. asumsi lan asumsi ... Senajan ana uga informasi menarik.
  5. +4
    Agustus 18 2016
    Bakal dadi, bakal ... Nganti helikopter kita duwe ATGM kanthi "dipecat lali" SN, Apache bakal luwih efektif. Aku ora ngerti carane ATGM lan pluru mbledhos bisa dibandhingake. Pungkasan, radar over-the-hull ora mung dipasang kaya ngono, nanging uga, TAKTIK.
    1. +6
      Agustus 18 2016
      "Geni lan lali" dudu kita. Kita: "Aku lali lan dipecat")
    2. 0
      November 24 2016
      Kajaba iku, "dheweke" deteksi, stasiun ranging, Komplek deteksi ancaman, etc. electronics (utamané ing syarat-syarat integrasi menyang modern "medan perang digital"), senadyan statements peppy saka penulis, ninggalake helikopter kita adoh konco.
  6. +8
    Agustus 18 2016
    Kabeh sing ditulis ing artikel bisa apik banget. Nanging siji pitakonan tetep. Pira Apache sing dilayani karo Angkatan Udara AS, lan pira Ka-52 sing dilayani karo Angkatan Udara Rusia saiki? Aku bisa menehi saran.
    US 730 AH-64 (130 AH-64E, lan 600 AH-64D ing Januari 2016)
    Rusia: Luwih saka 81 helikopter, ing 2016.
    Sapa sing seneng perbandingan iki?
  7. +8
    Agustus 18 2016
    Sak ngertiku, Apache ing varian "Longbow" bisa ngluncurake paket "Hellfires" kanthi bebarengan karo wong sing golek lan langsung metu saka garis pandang pertahanan udara musuh (wong sing golek ora perlu ngiringi target), sing sukses banget difasilitasi dening sistem pangenalan target lan seleksi.
    Lan apa babagan GOS ing ATGM - sampeyan wis pungkasane bisa ngira manawa generasi kaping 3 utawa ora, ora ana sing bakal ngelingake sampeyan?
    1. 0
      Agustus 21 2016
      Sa adoh aku ngelingi, kita ora
      Apache umume duwe modifikasi hels, sing bisa diluncurake saka tutup (ora perlu nggawe kontak visual) - peralatan radar dhewe nemokake lan ngarahake target ...
  8. +1
    Agustus 18 2016
    Artikel kaping pindho. Penulis numpuk kabeh sing bisa lan wiwit nyeret kuping menyang teori dhewe.
    1. +3
      Agustus 18 2016
      Quote: Pimply
      Artikel kaping pindho. Penulis numpuk kabeh sing bisa lan wiwit nyeret kuping menyang teori dhewe.
      Dear Eugene, sampeyan bisa njlentrehake. apa salah ing artikel dening E. Damantsev? Spesifik, supaya bisa ngomong, tumpukan yen kasedhiya?
  9. +1
    Agustus 18 2016
    Kutipan: Pavel1
    ngganggu pangrungon saka nggunakake katran iki

    L-ya... Katran ora mung hiu utawa tanduran. Ana uga makna saka tembung - "Katran" - panggonan kumpul kanggo cheaters kanggo muter kertu. Inggih, sawise "Revolusi Pidana Agung" sing njupuk Panggonan ing Rusia lan Govorukhin ngandika bab, ora bisa kaget apa.
  10. PKK
    0
    Agustus 18 2016
    Sawise artikel-artikel kaya mengkono, dadi cetha carane ala kabeh, utawa ala nanging ora cukup, ana pangarep-arep yen mungsuh menehi wektu kanggo pulih.
  11. 0
    Agustus 18 2016
    Mesthine, bodho ndeleng sistem pandhuan sing wis lawas ing mi28 nalika navigator nuntun rudal menyang target kanthi gagang, ora ana misil "dipecat kelalen", ora ana pelacakan otomatis target, lsp.
  12. +6
    Agustus 18 2016
    Masa depan helikopter serangan umume ora jelas.
    Serangan UAV
    alon-alon ngilangi pakaryane,
    tanpa resiko kanggo kru.
    Helikopter transportasi uga bisa mabur ing navigator.
    Helikopter sing penting kanggo transportasi wong.
    1. +3
      Agustus 18 2016
      Kutipan saka: voyaka uh
      Masa depan helikopter serangan umume ora jelas.
      Serangan UAV

      Miturut cara, iki salah siji saka sawetara pikiran sing wicaksana. Nanging keprihatinan industri militer - ing Federasi Rusia lan ing Amerika Serikat, ora bakal nglilani produksi helikopter serangan mati nganti pirang-pirang dekade (yen jagad iki ora aktif).
      1. +7
        Agustus 19 2016
        Aku ngadili dening Apache kita. Kita modernisasi, digunakake kanthi intensif, muji dheweke.
        Nanging dheweke ora bakal tuku sing anyar, sanajan jumlahe wis suda: kerugian non-pertempuran, kacilakan.
        Kasunyatane yaiku drone serangan dikirim ing misi. Sing muter
        liwat lapangan mungsuh kanggo jam lan dina, mencet, yen perlu, karo sepasang pluru bullseye. Lan tanpa
        sirah: operator saka "nerd" utawa prajurit lungguh ing kamar, nindakake owah-owahan shift.
        Lan ditembak mudhun uga dudu pungkasaning jagad, operasi nylametake ora dibutuhake, lsp.
        Lan militan dirusak kanthi tenang lan andal.
        1. 0
          Desember 14 2016
          ... utawa bakal ngarahake artileri, sing uga murah.
  13. +1
    Agustus 18 2016
    "MBDA nawakake Angkatan Bersenjata Inggris kanggo ngrampungake kontrak kanggo tuku rudal jarak menengah taktis Brimstone-2 kanthi tliti dhuwur kanggo 50 helikopter serangan Apache AH-64E Apache Guardian sing direncanakake kanggo tuku" ////

    Brimstone bakal dituku kanggo F-35B, ora kanggo Apache. Iki roket banget larang, lan helikopter uga
    rawan.
  14. 0
    30 September 2016
    Thanks kanggo penulis kanggo laporan sing rinci lan analisis komparatif .... Aku duwe hak bangga karo helikopter kasebut saka kulawarga Kamovtsev!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"