Kali Dnieper minangka teater operasi sing bisa ditindakake

71
Kali Dnieper minangka teater operasi sing bisa ditindakake


Ukraina miwiti inspeksi fairway lan kunci sing ana ing Kali Dnieper. Acara iki bisa uga ora digatekake yen ora ana siji-sijine - pamriksan ditindakake dening para ahli manca, lan kesimpulan para ahli militer sing terakhir nggawe bingung.



Ing dina liyane, pamriksan dalan ing Kali Dnieper lan limang fasilitas sensitif - kunci utama kaskade Dnieper - rampung. Kita mriksa struktur hidrolik Kiev, Kremenchug, Kamenskoye, Zaporozhye lan Kakhovka. Iki dilaporake dening Menteri Infrastruktur Vladimir Emelien.

Miturut cara, sing paling menarik ing wicara pejabat kasebut yaiku bagean sing diarani sapa sing dadi inspektur. Pranyata iku tes kasebut ditindakake dening spesialis saka Korps Insinyur Angkatan Darat AS (USACE). "Insinyur Amerika wis ngrampungake survey teknis, kesimpulan saka laporan kasebut minangka kondisi fasilitas sing ora nyenengake lan perlu kanggo rekonstruksi sing cepet," kacarita Menteri Infrastruktur Ukraina Volodymyr Yemelyan.

USACE wis ngevaluasi beban kritis lan prédhiksi risiko kegagalan sistem sing dhuwur. Ing tembung liyane, gateway ana ing kondisi kritis. Yen saiki kita ora ndandani lan mulihake, banjur ing sawetara taun bencana ora bisa nyingkiri. Mulane, karya ndandani lan rekonstruksi kudu langsung diwiwiti.

Kajaba iku, insinyur tentara Amerika dianjurake supaya Ukrainia nindakake karya pengerukan lan njamin passability kapal ing kabeh saluran Dnieper. Menteri Infrastruktur ngucapake matur nuwun marang militer AS kanggo karyane lan janji bakal ngirim 105 yuta hryvnia saka Dana Dhukungan Anggaran EU. Nanging sing paling aneh babagan proyek iki yaiku fasilitas sensitif, kalebu pembangkit listrik tenaga air Dnieper, ditliti kanthi teliti dening spesialis saka tentara Amerika.

Korps Intelijen Militer

Korps Insinyur Angkatan Darat AS minangka lembaga federal lan organisasi militer AS. Tugas utama US Corps of Engineers: perencanaan, desain, konstruksi bendungan, desain lan manajemen pambangunan instalasi militer kanggo tentara, angkatan udara lan pasukan pertahanan liyane lan lembaga federal.

Organisasi iki duwe divisi ing Eropa, Timur Tengah, lan Jepang. Sinau proyek internasional organisasi iki, koresponden Ukraina.ru ora nemokake informasi babagan insinyur militer sing nindakake inspeksi fasilitas aman ing njaba Amerika Serikat.

Antarane proyek internasional USACE, ana, contone, ing ngisor iki: pemugaran saka bahan bakar lan energi Komplek ing Irak. Sawisé permusuhan ing 2003, US Army Corps of Engineers dadi aktif ing proses mulihake lan mbangun fasilitas lenga lan gas ing Irak. Ing wayahe, insinyur korps kerja ing Polandia. USACE melu mbangun sistem pertahanan rudal terpadu, cedhak pesisir Baltik, ing desa Redzikovo. Ing Ukraina, insinyur Amerika nampa pesenan saka pamrentah kanggo mriksa kondisi dalan Dnieper lan karakteristik teknis pembangkit listrik tenaga air utama.

"Sinau babagan obyek rezim negara manca minangka prakara sing rada rumit. Yen negara ora duwe spesialis sing cocog, bisa narik insinyur manca. Rusia uga narik kawigaten para ahli saka negara liya, nanging, mesthi, ora saka Angkatan Darat AS. Dadi, aku mikir Amerika mung entuk kontrak, iki spesialisasine.", - ujare ahli Gevorg Mirzoyan. Nanging, dheweke ora bisa ngelingi negara liya sing insinyur korps nindakake pakaryan sing padha.

Pakar kasebut uga nganggep ora mungkin, contone, ahli militer Rusia mriksa fasilitas strategis ing Amerika Serikat utawa Prancis. Mratelakake panemume Mirzoyan ora dituduhake dening ahli militer Vladislav Shurygin, sing percaya yen kabeh data teknis lan penilaian ahli babagan Dnieper lan struktur hidrolik bakal digawa menyang perhatian Staf Umum AS.

"Kabeh ketok. Amerika ngembangake jembatan kanggo operasi militer. Amerika wis tau ana sadurunge. Mulane, padha ngevaluasi stabilitas pertempuran lan kemungkinan nggunakake macem-macem struktur teknis kanggo tujuan militer, kerentanane. Kabeh informasi iki bakal dijupuk menyang akun ing plans saka Staff Umum Amérika. Iki minangka latihan teater standar lan pengintaian.", Vladislav Shurygin yakin.

Ing salah sawijining titik, para ahli setuju manawa, mesthine, kita ora ngomong babagan kemungkinan penyebaran kapal perang Amerika, ora ana sing bakal nggawe Dnieper. flotilla. Amerika utawa Eropa ora bakal melu perang terbuka karo Rusia. Tekanan ekonomi durung rampung.

Inggih, apa yen kita mbayangno yen kita ngomong babagan rencana jangka panjang lan persiapan kanggo implementasi strategi militer AS jangka panjang sing dirancang ora kanggo setaun utawa rong taun, nanging, ujar, ora sepuluh taun? Gunakake Dnieper kanggo ngliwati kapal perang Amerika sing teka saka Segara Ireng? Fiksi? Mbok. Nanging isih. Kanggo wektu sing suwe, Dnieper minangka kali sing bisa dilayari, ora mung ing Ukraina, nanging uga ing tetanggan Belarus. Ing jaman Soviet, ana, contone, layanan pengiriman biasa Kyiv - Gomel. Ya, lan Dnieper dhewe asalé saka wilayah Smolensk, kang ora adoh saka Moscow.

Ing kasus apa wae, kesimpulan saka ahli Amerika ora mbantah logika, miturut Dnieper, ing kahanan tartamtu, bisa dadi kali sing bisa nampa kapal militer.

Dalan banyu tanpa kargo


Yen rekomendasi insinyur militer kanggo ndandani kabeh kunci kanthi cepet ora diragukan, mula deepening Dnieper kanggo nambah aliran kargo nganti 35 yuta ton mbingungake para ahli domestik.

Dadi, contone, Alexei Lyashenko, mantan kepala Inspektorat Maritim kanggo Keamanan Navigasi, nulis ing komentar ing kaca ing jaringan sosial: "Apa ana sing nganggep ekonomi ide iki? Sepuluh taun ngarep, ora ana sing butuh, yen aku salah - buktikake nganggo angka".

Lan angka kasebut nuduhake yen sajrone rong puluh taun kepungkur, transportasi barang kanthi transportasi kali wis mudhun 12 kali. Dina iki jumlahe total 5 yuta ton kargo saben taun kanggo kabeh saluran banyu. Lan ora ana prasyarat kanggo wutah turnover kargo ing Ukraina. Kalebu kanthi narik arus transit.

Saiki potensial kali Ukrainia mung digunakake dening 1%. Ing wektu sing padha, mung rong kali, Dnieper lan Danube, sing cocog kanggo transportasi kargo. Kanggo mbandhingake, ing Romania lan Jerman, pangsa transportasi kali yaiku 13-27%. Ing taun-taun pungkasan, saluran banyu daratan saka kali Ukrainia, saka segi kedalaman sing dijamin, ora nyukupi syarat safety kanggo navigasi.

Komunikasi banyu reguler karo Belarus ing sisih ndhuwur Dnieper, lalu lintas ing sadawane Kali Desna wis meh mandheg, sing amarga kanthi cethek kali ing wilayah kasebut. Kajaba iku, 20% saka armada sumber daya prau kali ing Ukraina ora bisa digunakake. Ing negara deplorable lan pelabuhan dagang kali. Tegese, kanggo nambah aliran kargo, perlu nindakake sawetara langkah, kanggo nganyarke infrastruktur kali. Ing kene, panggantos buoys lan deepening penting banget. Lan sing akèh dhuwit.

Kira-kira sepuluh taun kepungkur, Ukraina duwe tujuan kanggo nyegerake kanal Danube-Segara Ireng supaya bisa saingan karo saluran Romania lan njupuk alih bagean transit Eropa. Nanging proyek kasebut ora nate kedadeyan amarga lobi Romania sing paling kuat ing institusi internasional lan skandal korupsi ing negara kasebut.

Saiki, proyek pembangunan infrastruktur skala gedhe ing Ukraina nyebabake skeptisisme sing luwih gedhe. Wangsulan: Bab ingkang utama iku tangan tekan ing paling ndandani kunci Dnieper supaya supaya bilai nyata.

Nanging apa yen aspek ekonomi saka masalah mulihake pandhu arah bebarengan Dnieper punika secondary, lan diwenehi tension geopolitik akeh, salah siji saka bentet kang liwat Ukraina, bisa dianggep sing aspek militèr ing kasus iki dominasi expediency ekonomi. Lan keterlibatan pasukan teknik Angkatan Darat AS ing sinau babagan dalan Dnieper - sejarah ora sepele.

Asli: http://ukraina.ru/exclusive/20160811/1017229879.html
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

71 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    Agustus 16 2016
    sabanjuré, kita bakal nandur modal loot, kita bakal Cut loot. Aku wonder yen 103 lama hryvnias bakal Cut ing dina utawa sasi?
    1. + 10
      Agustus 16 2016
      Aku kelingan carane siji fellow countryman saka wilayah Smolensk (Kali Dnieper asalé saka wilayah Smolensk) trolls kenalan saka Ukraina. dheweke nelpon ing Ukraina lan ngandika yen bocah Rusia ing negara kita bisa nglangi ing Dnieper, nanging sampeyan ... lan sampeyan ora bakal nglangi menyang tengah. utawa malah adhem ngandika sing padha ngomong sing nglangi ing Moscow Al sampah.
      1. +4
        Agustus 16 2016
        Kutipan: Putinets
        sabanjuré, kita bakal nandur modal loot, kita bakal Cut loot. Aku wonder yen 103 lama hryvnias bakal Cut ing dina utawa sasi?


        Dhuwit iki ora bakal cukup malah kanggo proyek rekonstruksi lan mrikso, nanging tugas iku persis.
      2. Komentar wis dibusak.
    2. + 30
      Agustus 16 2016
      Departemen militèr Amérika ora tetep wong bodho - Dnieper minangka alangi pertahanan alam lan arteri transportasi, mulane, nggunakake kesempatan, padha njelajah, ing tutup mriksa kunci, supaya, ing cilik saka perang nglawan Rusia, kanggo kalebu Kapabilitas ing plans pertahanan sing! Aku ora bakal kaget yen ing Analysts lungguh ing sepi kantor Pentagon kasebut kanthi teliti, sinau Komplek Jerman saka struktur pertahanan, kang banjur mudhun ing sajarah minangka "Tembok Wétan" lan sawetara interconnected strategis. operasi Perang Patriotik Agung, digawa metu ing separo kapindho 1943 ing bank-bank Dnieper dening pasukan Soviet! karya Normal saka militèr, nanging sepisan maneh aku kaget, uga, sundel, iki Ukrainians dhuwur-peringkat ...!
      1. + 12
        Agustus 16 2016
        Saiki potensial kali Ukrainia mung digunakake dening 1%. Ing wektu sing padha, mung rong kali, Dnieper lan Danube, sing cocog kanggo transportasi kargo.
        Apa iku transportasi kargo? Dheweke tambang kampanye utawa nyiapake bendungan pertambangan. Banjur bakal cepet-cepet yen ana apa-apa (yen kedadeyan wabah permusuhan). Supaya Rusia bisa mbenerake awake dhewe. ora ketompo.
        1. +4
          Agustus 16 2016
          Lan skenario kuwi bisa.
          1. + 11
            Agustus 16 2016
            Kutipan saka cniza
            Lan skenario kuwi bisa.


            Iku mung titik, sing varian kuwi luwih nyata! Ora bakal ana "poros Timur No. 2". Amerika ora bakal mbangun garis pertahanan kanggo skaklov, utawa malah luwih kanggo awake dhewe! Yen padha perang lan bakal mung dening proxy, padha mesthi duwe akèh wong ala lan lara, nanging ora kanggo ombone kuwi! Nanging karusakan saka Ukraina, ngiring dening transfer saka apa sing isih ana ing gulu Rusia, iki mathuk sampurna menyang konsep sing, kaya padha wanted Ukraina, rake iki Piece saka manure kanggo wong-wong mau!
            1. 0
              Agustus 16 2016
              Iki "potongan manure" minangka salib kita, nanging apa wae sing bisa diomongake - wong sedulur! ngguyu

              Lan kanggo "Tembok Timur - 2", sampeyan, Diana sing ditresnani, ora bener - ora kanggo Amerika, nanging kanggo tentara Eropa saka Alliance Atlantik Utara, nanging kabeh perencanaan operasional ditindakake ing Pentagon! hi
        2. +2
          Agustus 16 2016
          Iki carane perjanjian Minsk teka.
          Nalika Benya janji bakal "ngrusak" 2 pembangkit listrik tenaga nuklir lan 1 pembangkit listrik tenaga air.
          Sawise mriksa sing nuduhake kasunyatan ancaman kasebut, serangan kasebut mandheg. "Proses politik" wis diwiwiti. hi
        3. 0
          Agustus 16 2016
          Kutipan: Observer2014
          Apa neraka iku truk

          Biasa, kanggo transfer pasukan akeh kanthi transportasi banyu. Ing jaman Soviet, kapal perang ditransfer saka Nikolaev ing sadawane Dnieper menyang Kaspia, Baltik lan Lor, liwat sistem kanal.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. +3
        Agustus 16 2016
        Ya, iki minangka persiapan (sanajan mung ing kasus) kanggo konflik.

        Panjelasan yen ora ana spesialis sing relevan ing Ruin iku konyol lan absurd, amarga ahli utama saka sekolah konstruksi teknik Soviet, sing mbangun kabeh iki, isih urip lan kerja.
        Lan padha duwe pangerten luwih saka malah rincian.
        1. +2
          Agustus 16 2016
          Yen kita misahake "asisten" Amerika saka warta iki, gambar apa sing kita deleng:

          Saiki potensial kali Ukrainia mung digunakake dening 1%. Ing wektu sing padha, mung rong kali, Dnieper lan Danube, sing cocog kanggo transportasi kargo. Kanggo mbandhingake, ing Romania lan Jerman, pangsa transportasi kali yaiku 13-27%. Ing taun-taun pungkasan, saluran banyu daratan saka kali Ukrainia, saka segi kedalaman sing dijamin, ora nyukupi syarat safety kanggo navigasi.

          Komunikasi banyu reguler karo Belarus ing pucuk ndhuwur Dnieper, lalu lintas ing sadawane Kali Desna wis meh mandheg, amarga kali-kali ing wilayah iki cethek. Kajaba iku, 20% saka armada sumber daya prau kali ing Ukraina ora bisa digunakake. Ing negara deplorable lan pelabuhan perdagangan kali. Tegese, kanggo nambah aliran kargo, perlu nindakake sawetara langkah, kanggo nganyarke infrastruktur kali. Ing kene, panggantos buoys lan deepening penting banget. Lan sing akèh dhuwit.


          Miturut kabar wingi, presiden kita ngunggahake topik sing padha ing Volgograd ... Kali kita pancen cethek (Volga, Oka), ora ana karya pengerukan, lan aliran barang lan penumpang ing sadawane kali kasebut minimal ....

          ps Nanging ngidini Amerika kanggo fasilitas strategis iku dhuwur saka stupidity lan ngiyanati kapentingan negara!
          1. +3
            Agustus 16 2016
            lan apa ciri - kali dadi cethek nang endi wae ing bawana. Lan kanggo dangu, sing, gegandhengan karo ora klebu nalar nggunakake banyu (sajrone ngilekake banyu, ing technical pangolahan lan ing omah lan layanan komunal), menehi ancaman banget nyata saka kahanan garing lan kurang banyu lan lemah salinization. Segara Aral wis garing wiwit wiwitan pamaréntahan Gorbachev.
            Nanging iki ing Kazakhstan / Uzbekistan, aku bakal ngomong babagan Belarus:
            1. Senadyan kasunyatan sing padha ngomong "mata biru", "rawa" lan "sugih ing kali" kanggo pitu (7 taun) taun saurutan, ana kecenderungan kanggo "mudhun landhep ing tingkat kali ing. periode musim panas-musim gugur", contone, ing sadawane Dnieper lan Sozh, aku bisa ujar manawa sadurunge pertengahan Juni, paling apik, volume kali ana ing salurane, sawise tingkat banyu sing cukup cepet (secara harfiah sajrone seminggu) . Ngomong babagan 7 taun, kanthi cara, ana keraguan: pantai ing Sozh (ing ngisor Gomel) sing aku nglangi nalika umur 12-15 taun (aku 2016 taun ing 35) saiki wis ditutupi suket lan shrubs, nganti saiki mung Willow saka wit, amarga banjir isih nutupi wilayah iki.
            2. Kahanan kanthi cethek (paling ora ing sisih kidul Belarus) katon jelas ing peta satelit (Google, Yandex lan liya-liyane), utamane ing perbandingan campuran (diagram + peta contone) nalika diagram nuduhake aliran / rivulet sing apik. / lake, lan ana Meadow ing satelit (biasane Yandex (miturut panjelasan ing situs) njupuk gambar saka agêng-spring kanggo panas - kode iku srengenge padhang lan sawetara mega).
            3. Pribadi (diamati lan dilacak saka posisi) conto: reservoir Loevsky (jeneng sing bener: Dnepro-Braginskoye) Reservoir dumunung ing wilayah Gomel ing distrik Loevsky. Total area pangilon yaiku 970 hektar. Ambane maksimum yaiku 6,2 meter. Nanging nyatane wis luwih sithik, miturut link kasebut
            http://poplavok.by/index.php/vodojomy/gomelskaya-oblast/384-dnepro-braginskoe-vo

            dokhranilishche-karta-glubin-i-description
            ing peta interaktif saka Google, sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas owah-owahan (Google lan liya-liyane kanggo tampilan sing luwih akeh (umum) godhong foto sadurunge sampeyan bisa ndeleng pangilon sing luwih akeh saka tlaga) volume reservoir, nyatane, pulo lan banjir wis katon ing kono. Lan bab punika reservoir punika reservoir akeh, dumunung sethitik luwih dhuwur (secara harfiah sawetara centimeters, saka pinggiran banyu biasanipun saka Dnieper, ing jaman Soviet, kanggo mungkasi mangsa garing, Pumps padha dibangun ing sistem kanal. Dnieper menyang Reservoir, sing ngunggahake banyu sajrone wektu "banyu kurang" , mesthine, ekonomi banjur dianggep beda, bahan bakar lan listrik luwih murah, saiki pompa iki mundhut lengkap. Kanggo wektu banyu dhuwur, malah nalika banjir spring, lagi wae cukup kanggo ngisi reservoir, lan nalika resesi, reservoir umume dhuwur banget lan banyu mung ilang alamiah Mudhunake tingkat reservoir.
            1. +1
              Agustus 16 2016
              Quote: Gomel


              Ya, cethek uga katon ing banjir kali - mundhak sithik ing tingkat banyu ing musim semi, .... lan salju akeh? .. +
              1. 0
                Agustus 16 2016
                salju tiba piye wae ora roto-roto, nang endi wae ing Altai utawa ing Kazakhstan kanggo telung sasi norma taunan - lan ing Belarus kanggo kabèh mangsa bisa ana siji minggu salju, lan ing Minsk - badai salju lan mobil nggawa, lan ing Gomel. udan, kabeh banyu ilang ing minggu.
      4. +4
        Agustus 16 2016
        finch hi
        Quote:analis lungguh ing sepi saka kantor Pentagon kasebut kanthi teliti, sinau Komplek Jerman saka struktur pertahanan, kang mudhun ing sajarah minangka "Tembok Wétan" lan sawetara operasi strategis interconnected saka Perang Patriotik Agung, digawa metu ing separo kapindho. 1943 ing pinggir Dnieper dening pasukan Soviet! karya Normal saka militèr, nanging sepisan maneh aku kaget, uga, sundel, iki Ukrainians dhuwur-peringkat ...!
        Kolega, kabeh iku luwih prasaja ing mratelakake panemume. Apa batang ing Dnieper kanggo bawahan Shamanov ??! Lan VKS?
        Nanging kanggo njaga wargane dhewe-dhewe kanthi njeblug bendungan.Mulane kanggo elit ing kono ya ngono wae. hi
        1. +2
          Agustus 16 2016
          Apa sing sampeyan tulis yaiku saka lapangan game politik, lan militer urip ing jagade dhewe! Jendral tansah nyiapake perang pungkasan, lan sing ngerti ilmu iki luwih apik bakal menang ... yen politisi ora campur tangan .. .!

          Kanggo Shamanov lan Pasukan Dirgantara, iki minangka pasukan sing nggegirisi, nanging pracaya marang aku, prajurit pasukan bedhil bermotor isih ngakhiri skala gedhe, sanajan ing perang modern! Infanteri! hi
      5. 0
        Agustus 16 2016
        Kutipan: Zyablitsev
        Departemen militer Amerika ora tetep wong bodho - Dnieper minangka penghalang pertahanan alami lan arteri transportasi,

        Bener, lan minangka arteri transportasi, bisa migunani kanggo dheweke ...
  2. +3
    Agustus 16 2016
    Sawise sawetara taun ovarium? Ya, ing sawetara taun, Peter lan tim ora bakal. Dadi dheweke bakal nyilih dhuwit kanggo ndandani lan kanthong.
    1. + 11
      Agustus 16 2016
      Sawise sawetara taun ovarium?

      Nyuwun pangapunten, apa "ovaria" minangka istilah khusus?
      1. + 11
        Agustus 16 2016
        "Ovarium" minangka istilah khusus?
        Ora, iki asil ujian!
      2. 0
        Agustus 16 2016
        Rave! Ukraina saiki wis tau mikir bab kali?!
        Pin_dos mirsani carane ing Stalin padha ngerti carane mbangun lan carane bisa numpes iku, iku kabeh latar mburi ...
      3. 0
        Agustus 16 2016
        Iku feminin saka tembung "ovarium" - ovarium. Iku. "ovaria" iku endhog scrambled ngguyu (Latin sing ala!)
  3. +4
    Agustus 16 2016
    Sappers Amerika nampa intelijen lan entuk 105 yuta hryvnia, rampung! Biasane, dheweke biasane mbayar intelijen saka kanthong dhewe. Ukraina iki ora bisa dimangerteni kanthi pikiran! ngguyu hi
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +2
      Agustus 16 2016
      Dheweke nglilani wedhus menyang kebon .. Sanajan dheweke wis tetep ana ing kono luwih saka rong puluh taun .. Ing ngarep ing Dnieper? Sampeyan ora bisa mbayangake luwih elek. Aku dhewe teka saka Smolensk lan aku ngerti apa iku ..
      Kutipan: fa2998
      Sappers Amerika nampa intelijen lan entuk 105 yuta hryvnia, rampung! Biasane, dheweke biasane mbayar intelijen saka kanthong dhewe. Ukraina iki ora bisa dimangerteni kanthi pikiran! ngguyu hi
  4. +7
    Agustus 16 2016
    Ana sing ngandhani yen Amerika nindakake inventarisasi properti ing mangsa ngarep)))
    1. +2
      Agustus 16 2016
      Ya, utang Urkaina bakal dibalekake ing wilayah! hi Kanthi kabeh prasarana! Lan saluran kasebut bakal luwih jero, mula lemah ireng kudu dibuwang! hi
    2. +2
      Agustus 16 2016
      Nanging, padha mine obyek ing cilik saka mundur.
  5. + 12
    Agustus 16 2016
    Iku sedih yen aku wis marang 10 taun kepungkur sing Dnieper River bakal kabiji dening ahli militèr Amérika ing subyek saka ...... téater bisa operasi, aku ora bakal pracaya iku. Lan saiki kasunyatan.
    Tembung Terkin teka ing pikiran - "Bank kiwa, bank tengen." Mual? sedulur Slav.
    1. +6
      Agustus 16 2016
      "Apa sing luwih njijiki tinimbang nresep apel lan nemokake cacing ing kana?"
      "Cokot apel lan golek setengah cacing ing kana.
      (Kabeh bakal apik, kanca!)
      1. PPD
        +1
        Agustus 16 2016
        Sing bakal ngandhani aku nalika isih cilik yen cacing ora bakal mangan sawetara apel ing prinsip ......
        Kabeh apik - ana cacing - apel nyata. apik
        Sanajan wis dadi cacing kimia ...? ngguyu
    2. +1
      Agustus 16 2016
      Lan sapa sing bakal pracaya ing taun 1985 yen USSR sing kuwat bakal dirusak dening makhluk jerawatan lan caudle ing saubengé, lan SSR Ukrainia bakal dadi teater kanggo NATO ??? Banjur kanggo ramalan kasebut, siji bisa njagong nganti suwe kanggo anti-Sovietisme.
  6. +2
    Agustus 16 2016
    Yankees nyadari yen ora ana gunane mine fairways, amarga ora ana!Lan kanggo pembangkit listrik tenaga air lan pembangkit listrik termal, iki minangka warisan saka "masa lalu kolonial"! wong bodho Kanggo non-negara modern, obyek kasebut mbebayani amarga kasunyatane, mula, ayo ambruk !!! am
  7. +4
    Agustus 16 2016
    Kabar menarik. Lan misale jek pikirane penulis babagan nyiapake cekungan kali Danube lan Dnieper kanggo tujuan militer cukup adil. Aku disenengi artikel. Apa penulis menarik kita wis katon ing tampilan. hi
    1. 0
      Agustus 16 2016
      Kutipan: Vladimir 1964
      Kabar menarik. Lan misale jek pikirane penulis babagan nyiapake cekungan kali Danube lan Dnieper kanggo tujuan militer cukup adil.

      Ragu-ragu ngguyu.
      Kanggo kasur kanggo nandur modal kanggo ningkatake infrastruktur militer ing negara sing ora dadi anggota NATO, sing ora ana kontingen Amerika sing signifikan, kanggo nglindhungi dana sing diinvestasi dening Amerika Serikat lan ing ngendi kekuwatane ana ing "NOT parole" lan bisa digulingake kapan wae - iki omong kosong!
      Liyane ing kene.
      Paling kamungkinan, wong-wong sing kepekso kanggo pracaya iki struktur hydraulic lagi disiapake kanggo undermining bener. Atusan ewu wong bakal ana ing zona banjir (akvahiroshima). Kerusakan gedhe bakal ditindakake kanthi korban manungsa. Yen, ing latar mburi iki, saperangan saka pembangkit listrik tenaga nuklir bang ing podo karo, banjur iki wis dadi apocalypse.
      Padha ora pengin nyeret misunderstanding iki dhewe, toad crushes kanggo menehi kanggo wong, lan ninggalake ing negara sampah kanggo dibalèkaké déning pasukan Rusia lan Eropah kanthi konsisten karo kapentingan.
  8. +3
    Agustus 16 2016
    Aku kaya ngerti, supaya ngomong, kanggo nambah pendidikan, nanging Ukraina isih duwe sawetara jinis rahasia sing padha ora ngganti kanggo ati?
    1. +3
      Agustus 16 2016
      Ana mania misterius kanggo freebie! ngguyu
      1. +1
        Agustus 16 2016
        Dhokter, wènèhana tamba kanggo srakah. Lan liyane, liyane ... sedulur
  9. +1
    Agustus 16 2016
    lan uga wong-wong iki bisa nyodok tambang "... mung sepisan maskaluk ora entuk apa-apa"
    1. +1
      Agustus 16 2016
      Kutipan: Nivasander
      lan uga wong-wong iki bisa nyodok tambang "... mung sepisan maskaluk ora entuk apa-apa"

      Iki sing nguwatirake, misale jek ing kene wong Amerika sinau Dnieper minangka arteri transportasi lan minangka alangan alami, lan apa akibat sing bisa kedadeyan saka karusakan bendungan ing Dnieper. Aku njupuk link sing luwih digambarake, materi nyata padha nang endi wae.
      http://durasik.livejournal.com/95478.html
  10. +1
    Agustus 16 2016
    Ya, ora muspra yen psaki ngirim armada menyang Belarus, nanging dheweke ngomong wong bodho. wassat , lan apa sing bakal nyegah kita ngluncurake sawetara atus tambang segara kanthi pandhu arah gratis ing Dnieper nalika Amerika mutusake kanggo ngenalake armada kasebut? -Komunikasi banyu reguler karo Belarus ing sisih ndhuwur Dnieper, lalu lintas ing sadawane Kali Desna wis meh mandheg, sing ana hubungane karo cethek kali ing wilayah iki. -Bapak ora bakal mikir nglawan eseman
  11. + 12
    Agustus 16 2016
    Sluice lawas ing DneproGES wis suwe ora dibalèkaké, sing anyar isih ambegan. Dheweke ora bakal mulihake negara ing Ukraina. Kapan iki? Kanggo ngrusak iku prakara liyane. Ora preduli apa tanduran, infrastruktur, utawa kabeh negara. Amerika Serikat dipenjara kanggo karusakan, ora kanggo nggawe, iki inti parasitic sing. Luwih-luwih yen ana rencana kanggo nyirnakake bendungan-bendungan kaskade Dnieper, yen Rusia teka ing kana, lan iki minangka bilai sing luwih elek tinimbang tsunami. Iku bakal dadi saka wong-wong mau. Menapa malih, sampun wonten ingkang rumiyin, ing taun 1941 Gas Dnieper dipun uwalaken dening kita nalika mundur, ing taun 1943 Jerman mundur sami. Dadi, ora ana sing anyar. Amerika ora nyisakke pencakar langit ing tengah New York, lan padha ora menehi peduli bab ing Ukraina.
    1. +1
      Agustus 16 2016
      Iki tegese UFO kudu tiba ing Bendungan Hoover ing kasus iki.
  12. +2
    Agustus 16 2016
    Lan apa kahanan struktur rekayasa banyu kita?
    1. avt
      +2
      Agustus 16 2016
      Kutipan saka Schwerin
      Lan apa kahanan struktur rekayasa banyu kita?

      Lan guess saka kaping telu, yen Putin "tiba-tiba" dianakaké rapat kapisah kabèh.
      1. 0
        Agustus 16 2016

        Kutipan saka Schwerin
        Lan apa kahanan struktur rekayasa banyu kita?

        Kutipan saka avt
        Lan guess saka kaping telu, yen Putin "tiba-tiba" dianakaké rapat kapisah kabèh.


        Coba tebak pisanan. We kudu deepen ngisor.
        VOLGOGRAD, 15 Agustus - RIA Novosti. Presiden Rusia Vladimir Putin melu peletakan kapal penumpang PV300VD liwat siaran video.

        RIA Novosti http://ria.ru/economy/20160815/1474405966.html#ixzz4HU9vmDNv
  13. +1
    Agustus 16 2016
    Dnepr minangka téater operasi? Apa Amerika wis suwe maca sejarah Perang Dunia II? Pancen angel percaya yen dheweke serius. Senajan mung kaya ngono tutup kasur malah ora njedhul. Ayo ndeleng apa critane terus.
  14. +5
    Agustus 16 2016
    Psaka ora ngapusi, armada Amerika bakal tekan Belarus ngguyu
    1. +2
      Agustus 16 2016
      Iku tetep trifle - kanggo pour gunung ing wilayah Rostov, lan iku kabeh - Psak kanggo presiden.
  15. +1
    Agustus 16 2016
    Lan yen sampeyan mikir babagan lan rada ngganti arah Dnieper, ngliwati wilayah Rusia. Sampeyan katon lan Kahls bakal kurang banyu.
  16. +1
    Agustus 16 2016
    Iki minangka pamriksan kanggo pindhah menyang Durkaina saka Amerika, nalika Yellowstone njeblug - mlebu kapal saka Segara Ireng. Iki sing ditindakake dening pengkhianat Gorbachev !!!
    1. +2
      Agustus 16 2016
      Kutipan: Hope1960
      Iki minangka pamriksan kanggo pindhah menyang Durkaina saka Amerika, nalika Yellowstone njeblug - mlebu kapal saka Segara Ireng. Iki sing ditindakake dening pengkhianat Gorbachev !!!

      Nerangake sapa sing bakal pindhah lan menyang ngendi? Kapan dheweke bakal pindhah? Lan apa sing ditindakake Gorbachev pengkhianat ing Yellowstone?
  17. +2
    Agustus 16 2016
    Topik sing menarik. Thanks kanggo informasi kasebut ... Aku pancen setuju yen layanan Amerika, sing sinau Dnieper lan kabeh jinis infrastruktur, bakal menehi laporan lan analisis kanggo sapa wae sing mbutuhake ... Elinga carane Jerman nggunakake pesawat Zeppelin ing Segara Arktik. dalane....
  18. +7
    Agustus 16 2016
    Kahanan kaya sadurunge Perang Donya II - ing Rusia - gaji dhuwur kanggo militer (iki ora ala lan ora apik, aku mung nyatakake), dene populasi liyane umume ora urip kanthi apik. , pangembangan lan introduksi jinis senjata anyar, nanging ing jumlah sing ora cukup kanggo kemungkinan wabah permusuhan saiki, konflik militer lokal ing njaba Federasi Rusia (USSR), nanging kanthi partisipasi Angkatan Bersenjata RF (USSR), bali ( lampiran) wilayah menyang Federasi Rusia (Crimea-Finlandia) nggunakake Angkatan Bersenjata RF (USSR), kabeh geyropa - sekutu III ra (e) ykha, nanging wanita Turki katon minangka sekutu, nanging dheweke cukup pinter ora kanggo njaluk jero, banjur dheweke nyuwil adoh kabeh (ora Matter yen USSR wis tangan ing utawa ora), saiki misale jek, uga, mesthi karo variasi, nanging maneh ora Matter. Apa Federasi Rusia duwe tangan utawa ora, spesialis III ra (e) ykha uga nganakake macem-macem survey saka akeh saluran kali ing geyrop lan nindakake karya kanggo nambah saluran kanggo permusuhan ing mangsa ngarep, retorika ing media, loro ing USSR lan Federasi Rusia, ing geyrop sajrone III ra (e) ykha - jinis USSR "kuping ing gly sikil emban", Federasi Rusia - barbarians, etc., lan III ra (e) ykha - obor lan peradaban (uga, karo tutul nasionalisme kaya untermensch lan ubermensch), saiki ing geyropa - demosratia, nanging padha nindakake peradaban, lsp. omong kosong liberal, Federasi Rusia, kaya USSR, umume, ngatasi masalah dhewe. Uga lan isih jinis paralel padha.
    Babak sejarah liyane? Yen mangkono, mula ora ana gunane nyimpen geyropa, miturut pendapatku - supaya mati dhewe, kanthi bantuan sethithik saka kita. Nanging karo kahanan liyane ....
    1. Komentar wis dibusak.
  19. Komentar wis dibusak.
  20. +2
    Agustus 16 2016
    Ya, ayo padha digali, mung ing reservoir Kiev 90 yuta kubik endapan radioaktif wis akumulasi. Pira iku, ing sadawane kabeh Dnieper? Chernobyl bakal katon kaya kothak wedhi kanggo wong-wong mau.
  21. +2
    Agustus 16 2016
    Ngrusak bendungan siji ...... lan
  22. +2
    Agustus 16 2016
    Lan kene ing RUSSIA kabeh iku temen beda chtol ... ???

    Menteri Transportasi Federasi Rusia Maxim Sokolov ngusulake ngunggahake tarif ing sistem Platon sajrone pandhu arah kali - saka April nganti Nopember. Kajaba iku, ngenalake pajak tambahan kanggo bahan bakar diesel, uga mbatalake diskon kanggo kargo akeh lan abot ing railway kanggo periode iki. Langkah-langkah kasebut, Sokolov percaya, bakal nyumbang kanggo reorientasi aliran kargo menyang transportasi kali.

    Menteri kasebut nyathet yen siji sepur kali kanthi kapasitas angkut wolung ewu ton bisa ngganti 400 truk 20 ton.

    Pangopènan saluran banyu daratan saiki mbutuhake luwih saka 21 milyar rubel saben taun, ujare Sokolov. "Kekurangan dana saiki kira-kira wolung milyar rubel. Pembiayaan miturut standar ora diwenehake, lan yen iki ora rampung, mula ora bisa ngilangi bottlenecks, lan paramèter rute pengiriman bakal terus rusak ". .

    Ing teori, ngandika bab padha, menehi loot kanggo deepen fairways dilayari lan ndandani infrastruktur, lan uga, aja lali kanggo ngencengi perkakas kanggo truckers long-distance ... Nanging apa dhuwit iki bakal tekan industri punika isih ditulis ing banyu ...
  23. +2
    Agustus 16 2016
    Aku duwe loro warga negara dadi Pahlawan Uni Soviet amarga nyabrang Dnieper. Apa Pahlawan Rusia kanggo nyebrang Dnieper bakal ditambahake? Kita kangen tetangga, oh kangen.
  24. 0
    Agustus 16 2016
    Apa wonder sawise undhangan saka spesialis Amérika menyang NPP Zaporozhye lan tuku bahan bakar nuklir kanggo reaktor saka wong-wong mau. (bom wektu)


  25. +1
    Agustus 16 2016
    Wingi, PDB fokus ing pangembangan navigasi kali. Iki zhzhzhzhzh ora sembrono.
  26. 0
    Agustus 16 2016
    Licik Ukraina wanted kanggo njaluk dhuwit kanggo kasus iki, kayata kanggo ndandani, malah nyewa spesialis militèr Amérika. Amerika wis mutusake masalah ing sadawane dalan, lan struktur hidraulik ana ing kahanan sing ora becik, sadurunge wis jelas.
  27. +1
    Agustus 16 2016
    ... artikel kasebut ora babagan teater operasi. Mung gambaran saka survey Amérika. Nanging ing kasus kasebut, karusakan saka Dneprogess lan kunci bakal nyebabake kacilakan ing skala global. Chernobyl bakal katon kaya taman kanak-kanak. Maksudku banjir saka pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporizhzhya. Yen aku ngelingi geografi, bedane sawetara puluhan meter ...
    1. +2
      Agustus 16 2016
      Kanthi NPP Zaporizhzhya, kabeh luwih rumit - papan ing Energodar wis dirancang kanggo banjir lan bencana (s) ing pembangkit listrik tenaga air, yen sampeyan ndeleng peta wilayah kasebut sadurunge pembentukan Kakhovka. reservoir, sampeyan bisa ndeleng sing:
      1. Energodar modern dumunung ing bukit alam (miturut peta Staf Umum - 30-40 meter) lan nutupi pembangkit listrik tenaga nuklir kasebut.
      2. Yen ana terobosan pembangkit listrik tenaga banyu, akeh banyu bakal pindhah menyang sisih kidul-wétan, banjur mung ing sadawane saluran Dnieper (ing kono dhuwure luwih murah lan isohypses luwih akeh)
      3. Energodar dumunung ing "ing pojok", pembangkit listrik tenaga nuklir dhewe ora kaancam dening "kejut" dhuwur (tsunami, gelombang bencana, lsp).
      Ing kasunyatan, gelombang utama tsunami ing cilik saka karusakan dadakan (ing kasus liyane, banjir mung bakal miwiti) pisanan kenek Zaporozhye, lan banjur pindhah menyang segi telu.
      4. Duwe ilang sebagian besar massa banyu, bakal ngliwati saluran alami Dnieper, nyebabake kenaikan tingkat banyu sing cetha, sing bakal mbukak cara tambahan (contone, ngliwati bukit Energodar: Ngisor Blagoveshchenka liwat Novodneprovka , banjur Novovodnoye, Dneprovka lan liwat Vodnoye lan Kamenka-Dneprovskoye menyang Beloozersky Estuary, kajaba Kajaba iku, ana wilayah banjir liyane ing ngisor tingkat Energodar, ing kasus iki NPP ora numpes dening gelombang, nanging banjir, kang, miturut kahanan tartamtu saka kekuatan struktur Soviet, banget nyuda kamungkinan saka bilai ing NPP dhewe.

      ps sing kasebut ing ndhuwur ora ngilangi kahanan "sadar" kanggo bencana ing pembangkit listrik tenaga nuklir: kayata ngalangi tumindak personel nalika ana bencana dideteksi ing pembangkit listrik tenaga air, ora nggatekake utawa ora nggawa sinyal kasebut, karusakan konsisten disengojo kabeh Dnieper cascade saka pembangkit listrik tenaga air, sing bakal nyebabake keluwihan tingkat banyu normal sing diwilang cedhak EAS, sing bakal nggawe prasyarat kanggo "pethel banyu" tartamtu, uga, aja lali yen ing 11/9/2001 menara ora ambruk amarga pesawat.
  28. -6
    Agustus 16 2016
    Ing cadangan Rusia - ing sisih tengah
    Kanggo warga Rusia - misfortune ambruk
    Putin bengok-bengok banter; - Ngalahake Eropah
    Umumé, proses kasebut diwiwiti - Tooooolko liwat bokong! ...

    Banjur ana hubbub lan barking, lan mung Zhirik - manuk beo
    Dheweke bengok-bengok ing akeh kanca-kancane - Puylo gedhe - dheweke luwih ngerti

    Kita bakal menang bengok-bengok wong - applauded lovingly
    Apa kita patriot utawa rabble? Aku lan Vova tanpa istiméwa
    Ora ana sosis Mercedes - Jerman..
    Ing mburi Vova, ana komplotan penganten sing ngumbara, ngunyah lobak ...

    Banjur ana hubbub lan barking, lan mung Zhirik - manuk beo
    Dheweke bengok-bengok ing akeh kanca-kancane - Puylo gedhe - dheweke luwih ngerti

    Wong akeh mbuwang tembaga - Dimon ing bunder kanthi cangkir
    Vovan mowed mudhun kaya wong gemblung - lan ditutupi dening njobo
    Gerobak digulung menyang alun-alun - kanthi bir Jerman sing mabuk
    Mudhun komplotan saka pasuryan abang - swaying crookedly

    Ora ana idylls ing cadangan Rusia
    Mung Kremlin sing urip kanthi apik - koleksi baya
    Mung sungkowo ora mbantu - padha tresna embezzler
    Wengi tetep tanpa wates - srengenge ora dibutuhake! ...
    1. +3
      Agustus 16 2016
      Nestor, pindhah menyang Goodwin. Njaluk otak. Senajan...
  29. 0
    Agustus 16 2016
    Kutipan: Observer2014
    Kampanye tambang utawa persiapan bendungan tambang.Banjur kesusu yen ana apa-apa (yen ana kedadeyan permusuhan).

    Gusti Allah ngalang-alangi, stasiun tenaga hidroelektrik Kremenchuskaya (reservoir paling gedhe ing USSR, yen ora ing donya) bakal ambruk, banjur kutha Kremenchug, Dneprodzerzhinsk, Dnepropetrovsk bakal dibuwang lan pitakonan apa stasiun tenaga hidroelektrik Zaporizhzhya. bakal tahan gelombang, nanging bagéan saka Zaporozhye bakal sakabeheng adoh. Lan considering apa jenis perusahaan gelombang bakal nutupi, bakal ana sethitik bilai teknologi lan iku ora katon kanggo kita lan kabeh Eropah, ora kanggo sebutno Ukraina.
    1. 0
      Agustus 16 2016
      Cukup saka Segara Kyiv.
  30. 0
    Agustus 16 2016
    Dheweke ninggalake Crimea tanpa banyu - dheweke bakal keselak ing banyu dhewe.
  31. +1
    Agustus 16 2016
    Kabeh iku omong kosong. Ora ana wong ing pikiran sing bener bakal ngluncurake kapal ing Dnieper kanggo njaga database.
    Kajaba iku, aku ora yakin manawa Burke bakal kepenak ing kali.
    Kajaba iku, iku target gedhe. Dheweke ora perlu nyedhaki target (Moskow sing padha) kanggo nyerang.

    Saiki aku ngerti, contone, karusakan saka DneproGES, ing kasus operasi lemah lan karusakan saka pasukan maju. Iki cocog karo logika. Senajan aku bisa uga salah
  32. MUD
    0
    Agustus 16 2016
    Kemungkinan provokasi. Dheweke bakal nyebul barang sing ora penting ing cedhak bendungan, mung mbukak lawang banjir, bakal ngeculake banyu. Sawisé iku, kemungkinan banjir sing signifikan ing wilayah kasebut, nyebabake kerugian materi lan, sing paling mungkin, korban jiwa. Banjur padha nyalahake Rusia kanggo kabeh.
    Pilihan kapindho: - gangguan saka miturut omongane uwong meksa Dnieper dening angkatan bersenjata salah siji saka Rusia, utawa pasukan saka LPR lan DPR.
  33. 0
    Agustus 16 2016
    Ing mratelakake panemume, kothak kapentingan insinyur-sapper Amerika ing infrastruktur Dnieper mbukak mung: Rusia kudu njaluk kiamat ora ing figurative, nanging ing pangertèn harfiah saka tembung, karo kabeh jalaran. Dheweke ora bisa ngandelake wong Ukrainia Eropa, amarga dheweke, kaya wong Georgia, ora bisa dipercaya lan bengkok.
  34. 0
    Agustus 18 2016
    DneproGES minangka situs konstruksi gedhe saka USSR lan dadi milik USSR, lan Rusia nyatakake dhewe minangka penerus USSR. Muga-muga kabeh bakal cepet rampung.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"