Turki bakal mbantu Rusia "mlebu" NATO

90
Sawise Presiden Rusia Vladimir Putin sarujuk nampa Presiden Turki ing St. Petersburg, pitakonan wiwit aktif dibahas: apa tujuan Kremlin? Ing keadilan, kudu dikandhakake yen masalah sing padha katon ing agenda sanajan nalika media Iran nerbitake materi miturut Erdogan wajib ngucapake matur nuwun marang Rusia kanggo kawilujengan nalika nyoba pambrontakan militer ing Turki. Yaiku, intelijen Rusia, sing, miturut sumber Iran, menehi informasi Erdogan yen dheweke ana ing bebaya kematian ing hotel ing resort Marmaris. Pitakonan "kenapa?" katon lan terus katon banget relevan, utamané considering kasunyatan sing akhir-akhir iki Pak Erdogan ing Rusia wis digandhengake karo accomplice saka teroris lan durjana utama saka tragedi karo Rusia Su-24 pungkasan tiba (2015).

Versi miturut Rusia miwiti game geopolitik skala gedhe, asil pungkasan yaiku mundurake Turki saka Aliansi Atlantik Lor, entuk "jumlah suara" paling gedhe. Argumentasi utama ing sih iki voiced lan voiced minangka nderek: Amerika Serikat ora semangat kanggo extradite, ing panjalukan resmi Ankara, preacher Fethullah Gülen, kang Erdogan announced minangka organizer utama upaya kudeta ing Turki. Minangka bukti ora langsung yen Turki ora ana apa-apa maneh ing NATO, kahanan karo pangkalan udara NATO Incirlik, sing aktif dieksploitasi dening Angkatan Udara Amerika lan minangka salah sawijining komponen sing paling penting kanggo ngatur kudeta ing Turki. wilayah, diwenehi. Kaya, yen Erdogan wiwit mateni "cahya" saka Amerika ing pangkalan Incirlik, lan ing wektu sing padha sijine jenderal Amerika ing panggonane, banjur Turki bakal ninggalake Alliance Atlantik Utara.

Wigati dicathet yen versi sing padha langsung dijupuk dening media Barat, nelpon kontak Vladimir Putin karo Erdogan "kamenangan kanggo Kremlin sing ngarahake mundurake Turki saka NATO."

Mesthine, saka sudut pandang philistine, yen Erdogan wis munggah ing podium lan ngucapake tembung yen Turki ninggalake blok militer Barat, mula iki bisa uga dianggep minangka "kamenangan Kremlin". Nanging, kamenangan kuwi katon banget lokal, lan mulane bisa dianggep yen game anyar (utawa malah "persahabatan") karo Ankara kanthi tujuan ninggalake NATO meh ora bisa diobong sadurunge lilin (uga kreteg lan liya-liyane. ). Ana versi sing totoan akeh sing luwih dhuwur, lan distribusi saka totoan iki supaya ing kasus apa wae, Western "mitra" bisa njaluk ing catur Russian "garpu".

Kanggo nemtokake apa sing dipertaruhake, perlu ngelingi acara tartamtu ing sawetara dina kepungkur. Kaya sing sampeyan ngerteni, jenderal Staf Umum Angkatan Bersenjata Turki sing ngalami "purge" Erdogan ngunjungi Rusia ing kunjungan kerja. Bebarengan karo jenderal iki, ana wong sing ngunjungi Rusia, sing kunjungan katon ora kurang sensasional tinimbang kunjungan presiden Turki. Wong kasebut yaiku Hakan Fidan, sing dadi kepala Intelijen Nasional Turki (MIT) wiwit taun 2010. Manungsa waé: wiwit 2010! Yaiku, Hakan Fidan, sing, yen kita tindakake interpretasi resmi Turki lan statements saka media Iran, bener ora kejawab kongkalikong marang Erdogan, ora mung tetep ing pucuk pimpinan agensi intelijen Turki, nanging uga rampung ing delegasi dumadi. saka pejabat militer sing biasane "disaring". Iku babagan delegasi sing ngunjungi Rusia. Umumé, Erdogan "nyaring" atusan jenderal Kementrian Pertahanan lan wakil saka badan intelijen Turki, lan akèh-akèhé saka wong-wong sing ora ngliwati "nyaring" uga diumumake minangka mungsuh saka wong Turki, nanging ing pungkasan dheweke ora nindakake. tutul Fidan. Wong sing ora kejawab persiapan lan tahap awal kudeta militer bali menyang posisi sadurunge, sanajan katon ora ambigu "kasil" ing aktivitas profesional.



Kanthi latar mburi iki, ora bisa disebutake acara liyane sing jenenge Hakan Fidan muncul ing jaman saiki. Acara iki minangka statement dening panguwasa Iran babagan perlune nggawe klompok trilateral (Rusia, Iran lan Turki) kanggo ngrampungake kahanan ing Suriah. Kajaba iku, Iran ngusulake nggawe grup iki ora mung adhedhasar karyawan agensi urusan manca, nanging uga kanthi keterlibatan struktur intelijen. Sawise munculé warta kaya iki saka Iran, pratelan saka pihak Turki wiwit katon yen wis siyap kanggo nindakake kontak karo Rusia lan Iran kanggo ngontrol sawetara bagean saka tapel wates karo provinsi Siria saka Idlib. Kajaba iku, iki minangka wilayah ing ngendi lalu lintas militan bubar puncak. Paling ora ana rong kesimpulan sing bisa dijupuk saka pernyataan kasebut. Kaping pisanan, Turki sadurunge jelas ora kepengin ngontrol bagean-bagean tapel wates karo Suriah kanthi lalu lintas teroris kanthi cara kanggo mbatalake lalu lintas. Kapindho: saiki ana kamungkinan gabungan (yaiku, cukup nyata) kontrol zona tapel wates Turki-Syria.

Dadi apa hubungane Hakan Fidan lan saham global Rusia? Kajaba iku, Fidan minangka wong sing bisa nggawe dialog tentrem antarane Ankara lan Partai Buruh Kurdistan. Asil saka dialog iki (uga rapat pribadi antarane Fidan lan Abdullah Ocalan) ana sawetara taun tentrem nyata ing Turki - tanpa serangan bebarengan dening pasukan keamanan Turki lan wakil saka PKK.

Ing wektu sing padha, Hakan Fidan, minangka kepala intelijen nasional sing "ora kejawab" upaya kudeta, mung kanthi definisi ora bisa, supaya bisa ngomong, rampung metu saka bisnis. Apa kabeh rencana kudeta utawa bagean individu bisa ngliwati struktur Fidan, uga liwat awake dhewe. Adhedhasar iki, Erdogan bisa dadi sing pisanan nyelehake kepala MIT "marang tembok." Nanging kabeh titik iku Fidan a) wong terkenal ing syarat-syarat kontak karo Kurdi, b) Fidan ngerti kakehan bab Western "mitra" Turki ing format NATO, c) kepala MIT ngerti kakehan bab wong Siria. konflik .

Apa Rusia sing "nyaranake" Erdogan supaya ora ngilangi kepala MIT saka jabatane isih dadi pitakonan sing mbukak. Nanging, iki ora penting maneh. Wangsulan: Bab ingkang utama iku wong sing banget (kudu nandheske - VERY) ngerti akèh bebarengan ing sawetara wilayah saka kegiatan saka negara anggota NATO sing kapentingan kanggo Federasi Rusia tetep ing posisi. Kanggo ngomong kanthi terang-terangan, thanks kanggo personel kayata Hakan Fidan, sing wis dipercaya kanggo Faberge kanggo sawetara wektu saiki, dudu Turki sing ninggalake NATO, nanging Rusia mlebu ... Lan, mesthi, kanthi kiasan, mlebu minangka pemain sing jelas ngerti kabeh wilayah kegiatan saka Alliance Atlantik Utara lan pemain utama - Amerika Serikat. Ya, mung kepala perwira intelijen Turki, sing ora mungkin nggawe "miss", bakal miwiti dadi partisan abang lan tetep meneng ... Kasunyatan yen Pak Fidan duwe peran sing beda banget. dibuktekake kanthi nyatane dheweke bali menyang jabatane lan ana hubungane karo layanan intelijen negara-negara kasebut, saka ngendi "kanca" Amerika ing Turki duwe tremor abot. Cetha yen kanggo Amerika Serikat sing padha, Fidan minangka irisan sing dipotong, nanging pirang-pirang kismis ing irisan iki kanggo kepentingan geopolitik Rusia ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

90 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    Agustus 16 2016
    Politik lan geopolitik iku game gedhe, ora bisa menang, nanging bisa kalah.
    1. +5
      Agustus 16 2016
      Kutipan saka Teberii
      Politik lan geopolitik minangka game gedhe

      - persis

      Kutipan saka Teberii
      Iku mokal kanggo menang, lan kalah iku cukup nyata

      - apa ikit omong kosong tegese? Lan kenapa banjur "muter politik lan geopolitik" kabeh?
      1. + 47
        Agustus 16 2016
        Kutipan saka Cat Man Null
        opo artine omong kosong iki? Lan kenapa banjur "muter politik lan geopolitik" kabeh?

        Politik iku meja kertu amba, saka kang pemain ora bisa tangi lan ninggalake karo menang lan dipeksa kanggo terus muter, karo terus-terusan lungguh pemain, ing ijol-ijolan kanggo wong-wong sing wis bangkrut lan ilang kanggo bledug. Nanging sing kapitunan lan utang - bisa uga metu.
        Masalah kanggo jagad Kulon yaiku Rusia isih ora lunga.
        Wis jelas saiki?
        Inti saka game iku kanggo tetep ing game.
        1. +1
          Agustus 16 2016
          Kutipan saka: insular
          Politik minangka meja kertu gedhe ...

          - ana model fenomena iki

          Kutipan saka: insular
          ... Tabel saka kang pemain ora bisa tangi lan ninggalake karo menang lan dipeksa kanggo terus muter

          - wedi apa iki? "Lokal", kanggo sawetara wektu, pamuter (negara, politisi) uga ing ireng
          - global ... lan apa - global? Kekuwatan ing saindenging jagad, lan jagad saubengé kanggo boot? Ya, iki ora mungkin. Mung ora ana sing butuh, lan ora ana "realpolitik" sing nemtokake tujuan kasebut

          Kutipan saka: insular
          Nanging sing kapitunan lan utang - bisa uga

          - dudu "dheweke lunga", nanging "dheweke lunga", nuwun ...

          Kutipan saka: insular
          Inti saka game iku kanggo tetep ing game

          - omong kosong. Titik saka game iku kanggo menang. Utawa saora-orane ngrumitake posisi "mitra paling awon", saengga "ngangkat" awake dhewe ya

          Umumé, nalika wong "dipan" wiwit serius ngomong babagan politik, sakperangan alesan aku kelingan "rompi pique" saka Ilf lan Petrov:

          Kepala Brian...
          - lan Snowden uga dadi kepala ...


          Mergo ngono ngguyu
          1. +7
            Agustus 16 2016
            Kucing Kucing Null (3)

            Aku setuju karo sampeyan ing meh kabeh, nanging ...
            Kekuwatan ing saindenging jagad, lan jagad saubengé kanggo boot? Ya, iki ora mungkin
            ???
            Sampeyan, please, aja ngomong bab iki kanggo Babama lan Wow Clinton, padha pracaya, padha tulus pracaya. recourse wassat
            1. -2
              Agustus 16 2016
              Kutipan: Smog
              Aku setuju karo sampeyan ing meh kabeh, nanging ...
              Kutipan saka Cat Man Null
              Kekuwatan ing saindenging jagad, lan jagad saubengé kanggo boot? Ya, iki ora mungkin

              Mangga aja ngandhani Babama lan Wow Clinton babagan iki. Padha pracaya, padha tulus pracaya

              - ana iki:

              Kutipan saka Cat Man Null
              Mung ora ana sing butuh, lan ora ana "realpolitik" sing nemtokake tujuan kasebut

              - Karakter sing sampeyan dhaptar dudu politikus nyata. IMHO iya ya
              1. +5
                Agustus 16 2016
                Kutipan saka Teberii
                Politik lan geopolitik iku game gedhe, ora bisa menang, nanging bisa kalah.


                Sing utama ora supaya "mitra" menang, nanging bisa ngimbangi lan ngurus.
                1. +8
                  Agustus 16 2016
                  Mung babagan iki, yen ora, dheweke miwiti debat babagan akal (game, kertu, menang ora kalah, weaken ... inti-nyedhot) ...
                  1. 0
                    Agustus 16 2016
                    hi
                    "Turki bakal nulungi Rusia" mlebu "NATO" ...
                    Klasik wis suwe menehi jawaban kanggo asumsi kasebut -

              2. Komentar wis dibusak.
              3. +5
                Agustus 16 2016
                Cat Man Null (3) - karakter sing sampeyan dhaptar dudu politikus nyata.

                Dipuntedahaken logika sampeyan, iku panguwasa virtual.
                Inggih, banjur negara metu negara virtual. Sudut pandang mesthi menarik, nanging, IMHO, aku rumangsa ora bener. Dheweke nyebarake pertahanan rudal nyata ing geyrop. Ya, lan senjata liyane katon ngambang, mabur lan nembak kanthi nyata. hi nglirik
              4. +2
                Agustus 16 2016
                - Karakter sing sampeyan dhaptar dudu politikus nyata. IMHO


                Aku ngerti apa sampeyan pengin ngomong, nanging iki wis tingkat categoricalness. Politisi sing wis nyumbang kanggo pangembangan peradaban dadi tokoh sajarah. Tentrem, kamakmuran, pembangunan. Administrasi efektif konsep kasebut minangka tugas politisi. Politisi sing nyebar perselisihan, krisis, ngapusi, nggugah naluri dhasar, mbenerake kejahatan, mbokmenawa dudu politikus, nanging karakter. nyata. Kaya wong sing nyebut awake dhewe turner, nanging ngrusak kabeh workpieces lan, ing pungkasan, nyuwil mesin. Apa sampeyan duwe definisi kanggo wong kaya ngono?
            2. 0
              Agustus 16 2016
              Kutipan: Smog
              Sampeyan, please, aja ngomong bab iki kanggo Babama lan Wow Clinton, padha pracaya, padha tulus pracaya.

              Nyatane, Amerika Serikat ora pengin panguwasa ing saindenging jagad, amarga yen sampeyan duwe kabeh, mula sampeyan kudu menehi panganan kanggo kabeh wong, nganggo sepatu, lan malah nerangake kenapa kabeh bisa uga ana ing salah sawijining bagean saka barang-barang sampeyan, nalika ing liyane, wong keluwen lan mati amarga dehidrasi.
              Supaya ora nggawe hotbeds saka tension nang - padha nggawe hotbeds saka tension njaba, uga, plus kapitalisme ing tumindak - kok ngrampog wong (negara) bebarengan Duwe nampa 100%, nalika sampeyan bisa susu kanggo taun lan entuk 300-500% .
            3. PPD
              0
              Agustus 16 2016
              Kutipan: Smog

              Sampeyan, please, aja ngomong bab iki kanggo Babama lan Wow Clinton, padha pracaya, padha tulus pracaya. recourse wassat

              Nonton wong-wong mau, aku bubar mikir yen dheweke bisa, ora, ora mikir, maca kabeh. Kesan kaya ngono ora. Obama kejiret fly karo siji gerakan gampang. Yankees kudu bangga karo presidene. Kene padha ngomong apa fellow nggoleki, dexterous. Kaya Clinton, aku ora ngerti babagan masalah iki, mbokmenawa uga supaya. wassat
              Ing ngipi elek, sampeyan ora bakal weruh Putin nyekel mabur ing urip utawa ing ngarep kamera televisi.
          2. +3
            Agustus 16 2016
            Kutipan saka Cat Man Null
            Kekuwatan ing saindenging jagad, lan jagad saubengé kanggo boot? Ya, iki ora mungkin. Mung ora ana sing butuh, lan ora ana "realpolitik" sing nemtokake tujuan kasebut

            Aku ora bakal ngomong babagan Semesta, iki minangka konjektur sampeyan, nanging kanggo dominasi jagad iki minangka tujuan "mitra", yaiku, negara. Apa sampeyan krungu bab iki kanggo pisanan? Obama wis bola-bali nggawe statement kasebut. Lan ora mung dheweke.
            1. 0
              Agustus 16 2016
              Kutipan saka EvgNik
              ... kanggo dominasi donya - iki minangka tujuan "mitra", yaiku, negara. Apa sampeyan krungu bab iki kanggo pisanan? Obama wis bola-bali nggawe statement kasebut. Lan ora mung dheweke

              - Obama ("lan ora mung dheweke") bisa ngomong apa wae sing dikarepake atine
              - uga weruh ing wektu sing padha goal punika unattainable
              - ing kertu diarani nggetak. Ing politik - Aku ora ngelingi, nanging uga piye wae, um ... disebut ngguyu
              1. +6
                Agustus 16 2016
                Kutipan saka Cat Man Null
                - ing kertu diarani nggetak.

                Yen. Nanging kabeh kawicaksanan negara, perang sing diluncurake, nuduhake yen iki dudu nggetak, nanging kasunyatan sing ora pengin dideleng. Yen (umpamane) bisa ngalahake Rusia, kabeh jagad bakal ana ing kanthonge. Lan iki ora nggetak maneh.
                1. -2
                  Agustus 16 2016
                  Kutipan saka EvgNik
                  kabeh kawicaksanan negara, perang sing diluncurake, nuduhake yen iki dudu nggetak, nanging kasunyatan sing ora ana sing pengin ndeleng.

                  - mandeg mandheg
                  Perang apa sing dimenangake AS? Ora ing wangun, nanging ing inti mung (tegese kontrol ing wilayah, sumber daya, etc ..)
                  - sapa-sapa ana "ora pengin (soko) kanggo ndeleng"? nglirik

                  Kutipan saka EvgNik
                  Yen (umpamane) bisa ngalahake Rusia, kabeh jagad bakal ana ing kanthonge. Lan iku ora nggetak

                  - yen (umpamane), Bumi bakal mabur ing poros dhewe ... terus, utawa wis cetha?

                  Kaya iki ya
                  1. +6
                    Agustus 16 2016
                    Kutipan saka Cat Man Null
                    Perang apa sing dimenangake AS? Ora ing wangun, nanging ing inti mung (tegese kontrol ing wilayah, sumber daya, etc ..)
                    - wong sing ana "ora pengin (soko) ing

                    Cat-Manual (user)) .., lan ing perang apa s (Yankees) ora entuk kapentingan kekaisaran sing ala?
                    1. -7
                      Agustus 16 2016
                      Kutipan: Vitvin
                      Kutipan saka Cat Man Null
                      Perang apa sing dimenangake AS? Ora ing wangun, nanging ing inti mung (tegese kontrol ing wilayah, sumber daya, etc ..)
                      - wong sing ana "ora pengin (soko) ing

                      Cat-Manual (user)) .., lan ing perang apa s (Yankees) ora entuk kapentingan kekaisaran sing ala?

                      - Sampeyan duplikat EvgNik?
                      - Sampeyan duwe ... "asli saka Odessa", ora? Lan padha katon kaya ... nglirik
                      - ing cendhak, Victor ... yen sampeyan ora duwe apa-apa kanggo ngomong - pindhah ... ing tentrem ya
                      1. +3
                        Agustus 16 2016
                        Kutipan saka Cat Man Null
                        - ing cendhak, Victor ... yen sampeyan ora duwe apa-apa kanggo ngomong - pindhah ... ing tentrem

                        M Gusti mberkahi panjenengan.. (mugia dibaptis) Rom? ing pangertèn saka amin)))
                2. +1
                  Agustus 16 2016
                  Kutipan saka EvgNik
                  Yen. Nanging kabeh kawicaksanan negara, perang sing diluncurake, nuduhake yen iki dudu nggetak, nanging kasunyatan sing ora pengin dideleng. Yen (umpamane) bisa ngalahake Rusia, kabeh jagad bakal ana ing kanthonge. Lan iki ora nggetak maneh.



                  Hmm ... Isih ana China ing sisih pinggir ... Rem sing cukup apik kanggo AS kanggo nggayuh tujuane lan peran panguwasa lan dermawan donya ...

                  Nanging Rusia lan China bebarengan, tanpa nggetak, bisa entuk akeh ...
                  Wis ing wicara ing Kongres CPC, Xi Jinping ora malah menehi pitunjuk, nanging langsung ngomong babagan perlune aliansi antarane RRC lan Federasi Rusia kanggo ngadhepi Amerika Serikat lan Barat ...
          3. +8
            Agustus 16 2016
            Kutipan saka Cat Man Null
            Titik saka game iku kanggo menang.

            Mikir sing sempit. Sampeyan mbantah kaya bocah sekolah sing durung lara maksimal.
            Apa sing nggawe sampeyan mikir yen kabeh wong pengin nguwasani jagad iki? Lan iki sabenere goal saka "game"?
            Ing kene "game" yaiku urip lan sejarah negara. Iku metafora, sampeyan ngerti.

            Ya, sawetara negara nyetel dhewe goal (dominasi), nanging yen sajarah nuduhake soko, iku sabenere "panguwasa donya" sing, pisanan kabeh, ninggalake "meja" siji cara.

            Lan pangerten aturan game minangka prabédan utama antarane AS lan THEM, lan iki minangka mentalitas Rusia kita - humanisme ing jagad umum, kanthi dhasar sing padha. lan iki persis apa Tanah Rusia ngadeg ing - ing sikap saka bangsa.
            Kutipan saka Cat Man Null
            Umumé, nalika wong "dipan" wiwit serius ngomong babagan politik, sakperangan alesan aku kelingan "rompi pique" saka Ilf lan Petrov:
            Agresivitas sampeyan maneh nggawe aku yakin yen sampeyan bodho utawa mung enom. Loro-lorone, mesthi, ora kosok balene, nanging siji kudu piye wae luwih sabar, kanggo mratelakake panemume wong liya lan nyoba kanggo nggunakake tembung "omong kosong" kurang asring. Lan ya, aku ora peduli karo sofa sampeyan.
            1. -3
              Agustus 16 2016
              Kutipan saka: insular
              Lan ngerti aturan saka game lan ana prabédan utama antarane AS lan THEM, lan iki minangka mentalitas Rusia kita - humanisme ing jagad umum, kanthi dhasar sing padha. lan iki persis apa Tanah Rusia ngadeg ing - ing sikap saka bangsa

              - sampeyan ngomong omong kosong. Ing "sisih liyane" uga akeh wong sing cukup ngerti aturan "game"
              - babagan "humanisme, hak sing padha" lan liya-liyane - apik banget karo Strugatskys (Vititsky, luwih tepat)

              Kutipan: http://books.rusf.ru/unzip/xussr_s/strugb01.htm?40/46
              Wedi. Mung wedi aturan donya iki. Lan boten nanging. Aja ngapusi awak dhewe utawa aku. Lan aja ngucap ing ngarepku, mangga, babagan eksploitasi, babagan keberanian, babagan kamulyan. Babagan pakurmatan, keberanian lan kepahlawanan. Babagan pikiran, pakurmatan lan kalbu. Babagan kaendahan sing bakal nylametake jagad. Lan bab pitu mursid. Lan babagan ironi-tega. Lan bab sih-rahmat ...
              ...Lan babagan edane wong sing wani, aja ngomong. Lan babagan
              panglipur Penny disepelekake. Lan babagan iman-pangarep-arep-tresna lan ibune - Sophia. Lan babagan
              nilai-nilai budaya sing langgeng, babagan oyod-godhong, babagan getih-lemah. Lan malah babagan
              Ortodoks-autokrasi-kewarganegaraan sampeyan ora kokwaca kanggo kula ... Lan kanggo marga saka
              Dhuh Gusti, ampun ngyakinaken kula bilih kejujuran punika kawicaksanan ingkang paling sae
              wedi, ujare, nanging amarga kalbu lan wong-wong kepéngin pitu, sial,
              wong mursid... MANGKUH PITU! Lan ulkus pitu pungkasan! Pitu argumentasi, pitu
              simbol saka iman pungkasan ... wedi. Mung wedi. Lan ora liya mung wedi ...

              Kutipan saka: insular
              Ing kene "game" yaiku urip lan sejarah negara. Iku metafora, sampeyan ngerti

              - matur nuwun, Cap apik
              - Sampeyan maca kanthi ora sengaja:

              Kutipan saka Cat Man Null
              Titik saka game iku kanggo menang. Utawa saora-orane ngrumitake posisi "mitra paling awon", saengga "ngangkat" awake dhewe

              - kabeh katon cetha ditulis, ireng ing Rusia ... Aku malah ora ngerti carane mamah kanggo sampeyan Nyuwun

              Kutipan saka: insular
              Agresivitas sampeyan maneh nggawe aku yakin yen sampeyan bodho utawa mung enom

              - ya, mesthi ... kita bodho, mung saka bajak ... lan immeasurably bisu opo

              "Pike waistcoats" isih minangka perbandingan sing paling entheng kanggo umume jaran Tingent ing kene. Utamane sing "kanggo politik" tresnabazarngomongake nglirik
              1. 0
                Agustus 16 2016
                Inggih, sampeyan punika jaran-tingent!
              2. +1
                Agustus 16 2016
                Kutipan saka Cat Man Null
                - sampeyan ngomong omong kosong. Ing "sisih liyane" uga akeh wong sing cukup ngerti aturan "game"

                Iku siji bab ngerti lan tindakake aturan, iku liyane kanggo ngganti sak game sing cocog karo kapentingan.
                Kanggo iki, kaya sing sampeyan ngerteni, dheweke ngalahake karo candelabra)))
          4. Komentar wis dibusak.
          5. +1
            Agustus 16 2016
            Kutipan saka Cat Man Null
            Mergo ngono

            Trotsky Lev Davidovich: "Tujuan utama ora ana apa-apa, gerakan iku kabeh!". Sugeng rawuh!
            1. -1
              Agustus 16 2016
              Kutipan saka Vic
              Kutipan saka Cat Man Null
              Mergo ngono

              Trotsky Lev Davidovich: "Tujuan utama ora ana apa-apa, gerakan iku kabeh!". Sugeng rawuh!

              Mung iki ora Trotsky. Telusuri kanggo mbantu sampeyan:

              Tembung-tembung dening Eduard Bernstein (1850-1932), pimpinan Internasional kaping pindho lan sayap tengen demokrasi sosial Jerman, sing asring diarani ing artikel Lenin minangka "revisionis", "oportunis" lan "reformis".


              Mergo iki Nyuwun
              1. 0
                Agustus 16 2016
                Kutipan saka Cat Man Null
                Mergo iki

                Sampeyan sebagian bener. Sing pisanan yaiku "sing dipilih" sing dituduhake, banjur padha, nanging "saka sisih liyane" ujare setan Revolusi (liyane "sing dipilih").
                Yen ngono, priksa: http://arkadiy-maler.livejournal.com/431276.html
                1. -1
                  Agustus 16 2016
                  Kutipan saka Vic
                  Sampeyan sebagian bener. Sing pisanan yaiku "sing dipilih" sing dituduhake, banjur padha, nanging "saka sisih liyane" ujare setan Revolusi (liyane "sing dipilih").
                  Yen ngono, priksa: //arkadiy-maler.livejournal.com/431276.html

                  - Ya, apa kanggo menehi munggah kanggo kula? Ing volume kasebut, aku wis ngerti ngguyu
                  - Aku penasaran - kok sampeyan nyebutake frasa iki? Kajaba iku, kanggo nanggepi komentar, ing ngendi ana, utamane:

                  Kutipan saka Cat Man Null
                  Titik saka game iku kanggo menang. Utawa paling ora nggawe rumit kahanan "mitra paling awon", mangkono "ngangkat" awake dhewe

                  - lan ing ngendi (censorship) "tujuan ora ana apa-apa ...", aku bisa takon? nglirik
        2. 0
          Agustus 16 2016
          Inggih, ing kasus iki, kertu, dhuwit, rong barel.
        3. 0
          Agustus 16 2016
          Kutipan saka: insular

          Politik punika Tabel kertu amba, saka kang pemain ora bisa tangi lan ninggalake karo menang lan dipeksa kanggo terus muter, karo terus-terusan lungguh pemain, ing ijol-ijolan kanggo wong-wong sing bangkrut lan ilang kanggo bledug.
          Masalah kanggo jagad Kulon yaiku Rusia isih ora lunga.
          Wis jelas saiki?
          Inti saka game iku kanggo tetep ing game.

          Persis. Mung pemain arrogant sing nemtokaken sing langgeng lan invincible bisa break jackpot amba lan ninggalake meja. "Negara Luar Biasa", contone. Tugas pemain sing pinter yaiku terus-terusan ing game, malah kadhangkala kalah. Asil punika abad-lawas orane Player State minangka peserta permanen ing game iki. Akeh sing percaya diri ninggalake game kasebut lan ora ana maneh. Pinter, sawise mencet meja game iki, ora mandheg muter. Lan sisa-sisa wong-wong sing metu saka wektu-wektu ngambang ing pinggir kali, miturut kawicaksanan Cina ..
        4. XAB
          -1
          Agustus 17 2016
          Yen perlu kanggo Kulon, Rusia bakal lalen ing taun 90-an, nanging ora ngrampungake Rusia. Cukup aja ngomong sing ora kejawab wayahe lan kabeh. Saiki yen sampeyan ndeleng apa sing kedadeyan ing negara kita lan ing saindenging jagad, sampeyan bakal ngerti kenapa Rusia durung rampung.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. +1
        Agustus 16 2016
        - apa tegese omong kosong iki? Lan kenapa banjur "muter politik lan geopolitik" kabeh?
        -------------------------------------------------- ------------------------------
        --Permanen, game tegang kanggo njaga imbangan daya-imbangan. tanpa kamenangan pungkasan. Yin lan yang. Becik lan ala. Plus lan minus. Siji ora bisa ana tanpa liyane. Sing luwih cetha?
        1. +1
          Agustus 16 2016
          Kutipan saka: guzik007
          . Becik lan ala. Plus lan minus.

          Politik-ekonomi, dadi luwih jelas.
      4. 0
        Agustus 16 2016
        Dolan ora kalah...
      5. +1
        Agustus 16 2016
        Kutipan saka Cat Man Null
        Kutipan saka Teberii
        Politik lan geopolitik minangka game gedhe

        - persis

        Kutipan saka Teberii
        Iku mokal kanggo menang, lan kalah iku cukup nyata

        - apa ikit omong kosong tegese? Lan kenapa banjur "muter politik lan geopolitik" kabeh?

        Ing panemuku, sampeyan ora ngerti "jerone teles")) saka frasa iki. Ora mungkin menang ing geopolitik, sampeyan bisa sementara menang, amarga kahanan terus ganti, pesaing anyar kanggo kepemimpinan bakal teka, pimpinan ing negara ganti, akeh kedadeyan sing ngganti urutan sing wis ditemtokake. Lan sampeyan bisa ilang gampang lan alamiah.. Lan ilang banget orane negara.
      6. -2
        Agustus 16 2016
        Artikel sing apik! Yen Turki dadi "jaran Trojan" Rusia ing NATO, iki bakal dadi langkah sing paling apik!
        1. +2
          Agustus 16 2016
          Yen Turki dadi "jaran Trojan" Rusia ing NATO, iki bakal dadi langkah sing paling apik


          hi Rusia bisa dadi anggota NATO yen watese ditemtokake dening wilayah Moskow, ditambah sawetara provinsi. Miturut pendapatku, masalah kasebut ora ana ing Rusia lan serikat pekerja, masalah kasebut ana ing Turki. Ora tau sadurunge, bisa uga ing kabeh sejarah Amerika Serikat, pimpinan negara kasebut dilebokake ing kerangka acara sing ketat. Lan kerangka kaya ing ngisor iki, mateni Gülen utawa Erdogan.

          NATO minangka properti pribadi AS. Yen sampeyan dadi properti saka Amerika Serikat, banjur Jeksa Agung bisa ngetokake saka mindhah property iki kanggo siji utawa rak liyane mutusaké ing Departemen Negara. Lan dina iki Turki mandheg dadi properti, lan apa sing kudu ditindakake yaiku sirah nyata kanggo Amerika. Wiwit dina Pakdhe Sam ora solusi, lan ora mung solusi, nanging malah kemampuan banal kanggo muter catur, ana mung siji cara metu, kanggo ngacak bêsik. Lan mung ana siji pitakonan, carane nindakake, kanthi tangan utawa sikil.
      7. +1
        Agustus 16 2016
        Apa judhul artikel ngganggu sampeyan? piye wae ambigu

        Rusia
        lan dheweke bisa "mlebu" sapa wae
      8. -3
        Agustus 16 2016
        Quote: Pengarang Volodin Alexey
        Ana versi sing totoan akeh sing luwih dhuwur, lan distribusi saka totoan iki, ing kasus apa wae, Western "mitra" bisa njaluk ing catur Rusia "garpu".


        Kutipan saka Cat Man Null
        Lan kenapa banjur "muter politik lan geopolitik" kabeh?


        ... carane Saxon impudent nangis - "Great Game" ing.
        Lan ing game iki, "Sultan Turki" - Rusia lan Cina duwe peran penting ... Luwih saka apa sing bisa diandelake saka EU lan AS ing skenario sing paling apik. Mesthine "prospek sing nyenengake" Erdogan saiki wis dicethakaké ...
        Dheweke ditawari syarat "sing ora bisa ditolak."

        Ing cendhak, ing bl. Ing mangsa ngarep, akeh sing bakal "FUN banget"! Lan kanggo wong - banget "Iku nyengsarakke lan Scary": padha bakal ngalahake kanggo "100 taun ngeyek lan moyoki"!
        "Great Game" lan dalan ...
      9. +1
        Agustus 16 2016
        Politik minangka meja kertu gedhe ...

        Aku bakal nulis kutipan saka R. Reagan saka memori: minangka bocah, aku ngimpi dadi pianis ing rumah bordil, nanging nalika dadi politisi, aku ora weruh prabédan.
      10. +2
        Agustus 16 2016
        Yen ora muter. Sampeyan mung bisa ilang. Dadi tembung sing ora ndemek sampeyan lan sampeyan ora ndemek kita, kita ora bakal ngganggu geopolitik - iki omong kosong.
    2. +4
      Agustus 16 2016
      Kutipan saka Teberii
      Politik lan geopolitik iku game gedhe, ora bisa menang, nanging bisa kalah.

      Biyen ana paribasan ing ngleboke: "Aja Gamble karo negara, sampeyan bakal ilang."
      Mula, aku ndhukung sampeyan kanthi lengkap. Penipu kelas dunia wis kumpul ing arena internasional.
    3. +2
      Agustus 16 2016
      Kutipan saka Teberii
      Politik lan geopolitik iku game gedhe, ora bisa menang, nanging bisa kalah.

      Ora ana sangsi manawa Darkest One nggawe sawetara gerakan liyane, nanging apa sing bakal ditindakake, kita bakal weruh!
    4. +2
      Agustus 16 2016
      Aku cenderung percaya yen saiki luwih nguntungake yen kita duwe Turki sing ramah minangka bagian saka blok NATO - saka iki, misale jek, luwih akeh sing bisa dipikolehi, penarikan resmi Angkatan Bersenjata Turki saka organisasi kasebut. ora manggon ... nanging mbok menawa ing perspektif strategis, metu saka tentara paling kuat kaloro ing blok, sawise Amerika Serikat, bisa dadi katalis kanggo ambruk NATO!
      1. +2
        Agustus 16 2016
        Kutipan: Zyablitsev
        Aku cenderung percaya yen saiki luwih nguntungake yen kita duwe Turki sing ramah minangka bagian saka blok NATO - saka iki, misale jek, luwih akeh sing bisa dipikolehi, penarikan resmi Angkatan Bersenjata Turki saka organisasi kasebut. ora manggon ... nanging mbok menawa ing perspektif strategis, metu saka tentara paling kuat kaloro ing blok, sawise Amerika Serikat, bisa dadi katalis kanggo ambruk NATO!

        Kesimpulan sampeyan katon rada optimis, sanajan Turki ninggalake NATO, dadi apa? Iki carane Prancis mlebu lan ninggalake NATO, lan apa sing wis diganti? Kanthi ninggalake NATO, Turki mung bakal ngedhunake tingkat keamanan. Kajaba iku, bubar ditulis yen Yunani bakal ninggalake NATO lan Uni Eropa, nanging dheweke ora nindakake apa-apa, mung didorong sethithik, Perdana Menteri Yunani teka ing Rusia. kanggo njaluk soko, nanging ora kobong! Great Britain tumindak kanthi cara sing padha - dheweke nggawe masalah ninggalake Uni Eropa menyang referendum, mutusake kanggo ninggalake Uni Eropa lan saiki, kira-kira, dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Jerman kanthi terang-terangan nuntut Inggris ninggalake EU, yen mutusaké, nanging Inggris, sing apa kabèh jenis bab, ora pengin ninggalake EU! Kabeh tumindak iki mung nyebabake eseman sarkastik: wong Yunani, wong Inggris, lan ing mangsa ngarep, bisa uga wong liya, pengin, nyatane, ndhikte istilah kasebut marang pimpinan EU Jerman, nanging anggere politisi angel kaya Angela Merkel. ing kuwasa ing Jerman ora ana sing bisa meres Jerman Angela Merkel mung katon alus lan alus, nanging nyatane, ing prinsip, dheweke minangka politikus sing tangguh, aku isih kepengin weruh kepiye jeneng "Iron Lady". ora tetep karo dheweke.
        1. +3
          Agustus 16 2016
          Kutipan: Blackberry
          Angela Merkel mung katon alus lan alus, nanging nyatane, ing babagan prinsip, dheweke minangka politisi sing angel, aku isih kepengin weruh carane jeneng "Iron Lady" ora tetep ing dheweke.

          Iku ora wesi banget, luwih aluminium, Barak lan kanca-kancane mbengkongake dheweke, lan dheweke dhewe tumindak kaya "chamomile"; dheweke kudu dadi kanca karo Rusia, ora, Rusia ala, sanksi kudu dicabut sedina. sanksi kudu dikuwatake.
        2. 0
          Agustus 16 2016
          Kutipan: Blackberry
          Prancis mlebu lan ninggalake NATO

          Ayo dadi cetha: Prancis ora tau ninggalake NATO. Ing taun 1949, Prancis dadi salah sawijining negara pendiri NATO. Ing taun 1966 dheweke ninggalake ORGANISASI MILITER NATO (de Gaulle), ing taun 2009 (Sarkozy) dheweke bali. Luwih ngutip kiriman sampeyan ora ana gunane. Data asli ora bener.
          Sebutna paling ora siji negara sing bakal ninggalake NATO. Mlebet punika ruble, metu iku kaki pisanan kanggo pimpinan sing ora mung ngandika bab iku, nanging malah mikir bab iku serius. Nanging, Pakta Warsawa padha karo Uni Soviet.
          Kesimpulan: yen sampeyan pengin numpes NATO, miwiti karo AS. Banjur bakal ambruk dhewe.
          1. +1
            Agustus 16 2016
            Dadi, sampeyan dhewe ngonfirmasi tembungku, aku ngutip sampeyan: "Ing 1966, dheweke ninggalake ORGANISASI MILITER NATO (de Gaulle), ing 2009 (Sarkozy) bali." NATO dhewe iku ORGANISASI MILITER, iki dudu klub penyayang hamster, kanggo ninggalake NATO ORGANISASI MILITER BERARTI NINGGALKE NATO, APA SING SUSAH ing kene lan apa data awal ing postinganku sing ora bener?
            1. 0
              Agustus 16 2016
              Liyane babagan hamster. Sampeyan wis "nyampur ing Bunch saka jaran, wong" - NATO, EU, Yunani karo Turki, Jerman karo Prancis, Inggris kanggo numpuk. Merkel minangka wesi, nanging Amerika mbengkongake dheweke bola-bali.
              Prancis, sawise ninggalake ORGANISASI MILITER NATO, tetep dadi anggota lengkap. Yaiku, dheweke melu ing KEPUTUSAN POLITIK organisasi kasebut. Ing wektu sing padha, dheweke duwe protokol khusus kanggo hubungan karo struktur militer NATO yen ana konflik militer karo USSR.
              Spekulasi babagan mundurake Turki saka NATO ora bisa ditliti. Iki mung liyane whipping munggah saka histeria anti-Rusia, ora luwih nyata saka ancaman Rusia kanggo Polandia, negara Baltik kirim-Soviet utawa Swedia lan Finlandia.
              1. 0
                Agustus 16 2016
                Kutipan saka Zulu_S
                Liyane babagan hamster. Sampeyan wis "nyampur ing Bunch saka jaran, wong" - NATO, EU, Yunani karo Turki, Jerman karo Prancis, Inggris kanggo numpuk. Merkel minangka wesi, nanging Amerika mbengkongake dheweke bola-bali.
                Prancis, sawise ninggalake ORGANISASI MILITER NATO, tetep dadi anggota lengkap. Yaiku, dheweke melu ing KEPUTUSAN POLITIK organisasi kasebut. Ing wektu sing padha, dheweke duwe protokol khusus kanggo hubungan karo struktur militer NATO yen ana konflik militer karo USSR.
                Spekulasi babagan mundurake Turki saka NATO ora bisa ditliti. Iki mung liyane whipping munggah saka histeria anti-Rusia, ora luwih nyata saka ancaman Rusia kanggo Polandia, negara Baltik kirim-Soviet utawa Swedia lan Finlandia.

                Iki kepiye carane ngerti interpretasi sampeyan babagan hubungan Prancis karo NATO? Kaya-kaya dheweke ora ana ing NATO, nanging dheweke bisa nggawe keputusan, pengaruhe organisasi kasebut. keprungu : meteng utawa lagi eseman, utawa ora. Dadi ing NATO - salah siji sing ana utawa ora. Wong Prancis mbokmenawa teka karo sing anyar ing hubungan internasional!
      2. 0
        Agustus 16 2016
        Bener, NATO minangka organisasi militer-politik. Anggota NATO minangka NEGARA SELURUH, dudu mung VS.
    5. 0
      Agustus 16 2016
      Yen dumadakan (nanging dumadakan) Turki dadi sekutu Rusia, mula Jerman bakal dadi sekutu sabanjure.
    6. +1
      Agustus 16 2016
      "Turki bakal mbantu Rusia" ngetik "NATO" - ora penulis artikel nggawe kesimpulan optimistis saka mung siji kunjungan Erdogan menyang Rusia? Ing kasus iki, yen Turki main peran minangka "jaran Trojan" Rusia, dheweke, Turki, bakal dibantu "metu" NATO!
  2. + 11
    Agustus 16 2016
    Turki ora bakal ninggalake NATO ... Alasan liya kanggo ngomong yen Rusia sesambungan karo negara sing dadi bagéan saka blok NATO ing macem-macem aspèk ... Lan ora ana konfrontasi .. ora kaya sawetara sing terus-terusan bengok-bengok babagan ancaman Rusia. . Ayo wong awam barat nyebul atap..
    1. +4
      Agustus 16 2016
      Kutipan saka parusnik
      Turki ora bakal ninggalake NATO ... Alasan liya kanggo ngomong yen Rusia sesambungan karo negara sing dadi bagéan saka blok NATO ing macem-macem aspèk ... Lan ora ana konfrontasi .. ora kaya sawetara sing terus-terusan bengok-bengok babagan ancaman Rusia. . Ayo wong awam barat nyebul atap..

      Iku wis ndamu adoh, nalika media internasional duwe. Lolong terus ing saindhenging EU minangka siji. Sawise patemon antarane Steinmeier lan Lavrov. Pranyata Steinier nggabung kabeh kapentingan EU ing Suriah menyang Rusia.
  3. +8
    Agustus 16 2016
    Erdogan ora kena diremehake --- dheweke duwe game dhewe, yaiku duwe utawa njaga kedaulatan nasional nglawan kekarepane Kulon, mula dheweke bali menyang Rusia, nanging ujar manawa kita wis dadi sekutu yaiku salah tafsir.
  4. 0
    Agustus 16 2016
    Ayo ana sing nyedhot tinimbang profesional ing pimpinan intelijen Turki. Nanging kepiye NATO, apa kita butuh?
    1. +1
      Agustus 16 2016
      Kutipan saka: dmi.pris
      Ayo ana sing nyedhot tinimbang profesional ing pimpinan intelijen Turki. Nanging kepiye NATO, apa kita butuh?

      Kita ora butuh NATO, kita butuh "rahasia" sing bakal nyerahake rahasia NATO.
    2. -1
      Agustus 16 2016
      Kutipan saka: dmi.pris
      Ayo ana sing nyedhot ing pimpinan intelijen Turki tinimbang profesional

      Ing endi sampeyan ndeleng wong intelijen? Aku mung ing film. "Apa sampeyan butuh urinal? - Aku butuh, dheweke wis njupuk. - Mungkin aku bisa nindakake apa-apa? - Mungkin sampeyan bisa. Yen sampeyan mbukak cangkeme luwih akeh."
      Mergo iki.
  5. 0
    Agustus 16 2016
    Isih, Putin dudu mantan agen intelijen, dheweke dudu mantan!
  6. +4
    Agustus 16 2016
    Aku kaya kanggo nambah siji titik liyane kanggo kesimpulan bab Fidan: d) Fidan weruh saka kudeta, kang njupuk Panggonan rampung ing kontrol saka layanan khusus. Erdogan mung nggabungake kabeh sing ora bisa ditindakake kanthi cepet, dadi panguwasa tunggal tanpa oposisi serius, sepisan maneh ngrusak puncak tentara, nyuda panguwasa sing diakoni. Kanggo operasi iki Fidan dianggep apik lan ditinggal ing posko.
    1. +1
      Agustus 16 2016
      Kutipan saka: inkass_98
      Aku kaya kanggo nambah siji titik liyane kanggo kesimpulan bab Fidan: d) Fidan weruh saka kudeta, kang njupuk Panggonan rampung ing kontrol saka layanan khusus. Erdogan mung nggabungake kabeh sing ora bisa ditindakake kanthi cepet, dadi panguwasa tunggal tanpa oposisi serius, sepisan maneh ngrusak puncak tentara, nyuda panguwasa sing diakoni. Kanggo operasi iki Fidan dianggep apik lan ditinggal ing posko.

      Aku wonder carane iki disambungake karo ancaman kanggo Erdogan pribadi.
      Apa ana ancaman marang Sultan yen kabeh wis dikontrol.
      Aku bakal ngomong yen ing kawitan padha ora ngontrol apa-apa, nanging padha njupuk kauntungan saka woh-wohan saka kamenangan kanggo ngrusak conspirators lan oposisi.
  7. +6
    Agustus 16 2016
    A multi-pindhah serius, lan iku ora gampang kanggo mangerteni, sampeyan kudu informasi. Nanging rapat-rapat Rusia-Turki-Iran wis duwe asil konkrit - TU-22M3 sing adhedhasar ing Iran, sing 60% luwih cedhak karo Suriah tinimbang saka Mozdok.
    1. 0
      Agustus 16 2016
      A multi-pindhah serius, lan iku ora gampang kanggo mangerteni, sampeyan kudu informasi


      Sampeyan ora bakal nampa informasi. Watch kanggo kelip-kelip. Pungkasan, banget karakteristik, nanging liwati unnoticed, release saka pilot Russian, karo kabeh kru saka Taliban. Lan "lampu kilat" iki mbagi kasunyatan dadi patang bagean.

      Rapat minangka rapat, nanging aku bakal ngowahi maneh komentar sampeyan babagan format Rusia-Turki-Iran kanthi cara sing beda, China-Rusia-Pakistan-Afghanistan-Iran-Iraq, lan yen Turki tumindak kanthi bener, bakal bisa nutup rantai kasebut.
  8. +6
    Agustus 16 2016
    Alexey, miturut karsane nasib, wong Turki dadi sauntara lan meksa kanca-kanca lelungan kanggo kita! Nanging, dudu sekutu, lan luwih-luwih dudu kanca! Dheweke bakal nesu kita luwih saka sepisan!
  9. +2
    Agustus 16 2016
    Fidan iku Nabiulina nganggo seragam. Ana sing kudu ngurus Erdogan saka NATO. Banjur dumadakan rembugan ing St Petersburg bakal ngluwihi ruang lingkup ningkatake bisnis Turki. ... Pemimpi antusias saka persatuan antarane Moskow lan Ankara luwih apik maca laporan babagan perang Aleppo ... Pasukan Aerospace ngebom paket Turcamons, lan sing terakhir berjuang kanggo logistik militer ing tapel wates karo Turki sing lucu.
  10. 0
    Agustus 16 2016
    Turki ora bakal ninggalake NATO. Yen intelijen kita nyedhiyakake informasi babagan bebaya kanggo Edorgan, mula mesthi ngurmati lan memuji! A pamindhahan banget pinter sing ngijini sampeyan kanggo ngatasi masalah kritis.
    Lan nyatane, iki minangka asil sing penting banget!
    1. +1
      Agustus 16 2016
      Ya, dudu intelijen kita sing nyedhiyakake informasi marang Erdogan yen dheweke bakal dipateni setengah jam. Kepiye sampeyan mbayangno telpon saka, ucapake, GRU menyang Erdogan? Intelijen nyedhiyakake informasi menyang PDB, lan dheweke nglaporake. Pancen angel mbayangno pilihan liyane kanggo "ngliwati" informasi kasebut, amarga para konspirator bisa uga ana ing sekretariat, lan bisa kanthi gampang mblokir telpon apa wae, nanging ora saka PDB.
      1. 0
        Agustus 16 2016
        Aku sing GDP ora nelpon. Lan ora kasunyatan sing iku telpon. Ingkang utama yaiku sing nduweni informasi kasebut bisa ngirim supaya bisa tekan. Lan sapa, pejabat utawa sipil ... sing utama yaiku bisa! Lan saiki kahanan iki mbantu ngatasi masalah global.
        1. 0
          Agustus 16 2016
          Kutipan saka Kelevro
          Aku sing GDP ora nelpon. Lan ora kasunyatan sing iku telpon. Ingkang utama yaiku sing nduweni informasi kasebut bisa ngirim supaya bisa tekan.

          Paling kamungkinan, informasi digawa munggah sawetara dina, utawa bisa uga minggu utawa sasi sadurunge kedadean nyata, lan kudeta wis njupuk Panggonan ing kontrol lengkap saka layanan khusus lan unit militèr individu. Iku mung kasunyatan banget saka upaya kudeta mbukak tangan Erdogan tinimbang penahanan para konspirator sing ditindakake sadurunge.
  11. 0
    Agustus 16 2016
    Iku wektu kanggo mungkasi "vanging" lan elinga paribasan: "Ayam dietung ing Autumn", ing cendhak, kita bakal ngenteni lan ndeleng!
  12. 0
    Agustus 16 2016
    Ora ana sing bakal metu saka ngendi wae, pedhet affectionate nyedhot loro ratu Erdogan ora pisanan lan ora pungkasan saka wong-wong sing nyoba kanggo njagong ing loro kursi, entuk manfaat maksimum kanggo awake dhewe lan aku bakal sukses, amarga. Dheweke butuh kita lan dheweke.
  13. 0
    Agustus 16 2016
    Umumé, amarga lokasi Turki, anané ing NATO lan kemungkinan aliansi karo Federasi Rusia, ora bakal kelangan apa-apa ...
  14. 0
    Agustus 16 2016
    Kulon, nanging katon aneh, wis nahan Turki nganti suwe, kaya Rusia. Mung karo pengungkit liyane lan miturut skema sing beda. Ambisi Ankara kanggo nambah pengaruh Turki ing wilayah kasebut ora ana gandhengane karo sekutu Washington sing wis suwe - Emirat, Saudis lan Qatar. Iki, minangka peserta forum ditulis ing kene, para pemain nahan kesempatan kanggo pengaruhe sektor minyak ing wilayah iki, ora kaya Turki, lan uga ngidini Amerika Serikat kanggo pengaruhe, liwat wong-wong mau, sawetara negara Afrika Lor, ngomong paling ora. Mangkono, Turki, kanggo Amerika Serikat, mung penting minangka mitra NATO, njaga potensial nuklir AS ing wilayahe lan ... nyonya selat. Peran liyane saka Turki katon ora dianggep dening Kulon.
  15. +2
    Agustus 16 2016
    Turki bakal mbantu Rusia "mlebu" NATO

    Miturut banget tomat! ngguyu
  16. Komentar wis dibusak.
  17. +5
    Agustus 16 2016
    Ing mratelakake panemume, krisis Turki ing hubungan karo Barat wis suwe saya suwe. Sanajan, kanthi adil, hubungane karo EU, Ankara wis bola-bali dikecewakan dening diplomasi. Apa wae, Turki saiki duwe risiko disegel: antarane EU (sing wis ngapusi Ankara kanthi mlebu Uni wiwit taun 87, lan yen sampeyan ndeleng luwih rinci, meh 50 taun) lan negara anyar. saka Kurdistan, sing Washington saiki sregep nurturing ing Suriah lor, persis ing sadawane kabeh wates kidul Turki. Amerika Serikat ngarep-arep kanthi cara iki supaya bisa ngontrol Turki lan Suriah. Ankara wis suwe ngerti iki, nanging ora wani nindakake langkah-langkah serius kanggo nglawan iki, amarga ora bisa ditindakake dhewe, lan Turki ora duwe sekutu sing bisa dipercaya ing wilayah kasebut - diplomasi gagal maneh. Iku bab saka sasi, materi bab Turki muncul ing penet kang Erdogan digawe statements bab sinau serius masalah mbangun loro dhewe, operator pesawat Turki karo klompok kapal armada ditempelake menyang wong-wong mau (kasedhiya + anyar) . Malah banjur cetha yen Turki lan Aliansi (NATO) ana ing alangan ... lan Ankara ora ngrasakake dhukungan sing dianggep saka negara anggota NATO. Wilayah AS kudu nyurung Rusia ing pasar hidrokarbon ing Eropa. Gas cair minangka utopia. Kita butuh pipa utama saka Timur Tengah. Washington wis perang ing wilayah iki luwih saka 15 taun, ing collusion karo Saudis lan liyane, kanggo kontrol lengkap sumber daya. Mangkono, nalika kamenangan wis cedhak banget lan mung pos pungkasan sing isih ana ing dalan - Suriah, dokter Assad muncul, sing ora pengin nyerahake negarane menyang Washington kanggo tujuan kasebut. (Ngomong-ngomong, sedulur-sedulur kita Bulgaria ngilangi Aliran Turki amarga Washington duwe rencana liyane kanggo Bulgaria. Kabeh rumit amarga kasunyatan manawa Rusia sing cidra teka mbantu Assad, kanthi cara, sing wis suwe ngira rencana United. Ankara ngerti yen tanpa Rusia, Turki, saka kabeh kacilakan sing kedadeyan ing watese lan nyurung Turki menyang latar mburi pengaruh ing wilayah kasebut, ora bisa lolos. alamiah.
  18. 0
    Agustus 16 2016
    Ing mratelakake panemume, krisis Turki ing hubungan karo Barat wis suwe saya suwe. Sanajan, kanthi adil, hubungane karo EU, Ankara wis bola-bali dikecewakan dening diplomasi. Apa wae, Turki saiki duwe risiko disegel: antarane EU (sing wis ngapusi Ankara kanthi mlebu Uni wiwit taun 87, lan yen sampeyan ndeleng luwih rinci, meh 50 taun) lan negara anyar. saka Kurdistan, sing Washington saiki sregep nurturing ing Suriah lor, persis ing sadawane kabeh wates kidul Turki. Amerika Serikat, liwat Kurdistan, ngarep-arep supaya bisa ngontrol Turki lan Suriah kanthi cara iki. Ankara wis suwe ngerti babagan iki, nanging ora wani njupuk langkah serius kanggo nglawan iki, amarga ora bisa ditindakake dhewe. Iku bab saka sasi, materi bab Turki muncul ing penet kang Erdogan digawe statements bab sinau serius masalah mbangun loro dhewe, operator pesawat Turki karo klompok kapal armada ditempelake menyang wong-wong mau (kasedhiya + anyar) . Malah banjur cetha yen Turki lan Aliansi ana ing alangan ... lan Ankara ora aran saka negara anggota NATO dhukungan sing dianggep saiki lan kang bakal perlu ing mangsa. AS duwe rencana dhewe. Dheweke kudu ngilangi Rusia ing pasar hidrokarbon ing Eropa. Gas cair minangka utopia. Kita butuh pipa utama saka Timur Tengah. Washington wis perang ing wilayah iki kanggo 15 taun, ing collusion karo Saudis lan liyane, kanggo kontrol lengkap sumber daya. Lan saiki, nalika kamenangan wis cedhak, pos pungkasan tetep - Suriah, dokter Assad muncul ing kono, sing ora pengin nyerahake negarane kanggo tujuan kasebut menyang Washington. Kabeh iki luwih rumit amarga kasunyatan sing "insidious" Rusia teka kanggo bantuan, dening cara, wis figured metu plans iki dawa ago. Ankara ngerti yen tanpa Rusia, Turki, ora bisa uwal saka kabeh alangan sing kedadeyan ing watese lan nyurung Ankara menyang latar mburi pengaruh ing wilayah kasebut. Mulane, kabeh sing kedadeyan saiki antarane Rusia lan Turki wis samesthine lan alamiah.
  19. -1
    Agustus 16 2016
    Quote: Amur
    Kutipan saka: dmi.pris
    Ayo ana sing nyedhot tinimbang profesional ing pimpinan intelijen Turki. Nanging kepiye NATO, apa kita butuh?

    Kita ora butuh NATO, kita butuh "rahasia" sing bakal nyerahake rahasia NATO.

    Utawa "perek")))
  20. +1
    Agustus 16 2016
    Aku nulis kanggo Fidan ing November sawise tragedi karo Su-24. Tumindak kasebut ora bisa ditindakake kanthi spontan, tanpa partisipasi layanan khusus. Deleng pratelan awal kanggo Rusia, kanthi semangat sing anyar saka mantan wakil direktur CIA, terus terang Russophobic. Fidan iku wong Erdogan. Lan kenapa dheweke ana ing Rusia - kita ora ngerti. "Ora ana scum ing intelijen, mung ana cadangan." Padha ditrapake kanggo geopolitik.
  21. +1
    Agustus 16 2016
    Perdhana Mentri Dmitry Medvedev dikenal kanthi jujur, nalika dadi presiden Yushchenko, media kanthi aktif ngrembug babagan kemungkinan mlebu Ukraina menyang blok NATO.
    1. 0
      Agustus 16 2016
      DI. Medvedev minangka politisi. Aku malah bakal ngarani impulsif. Sipat-sipat kasebut uga katon ing jabatan perdana menteri, kanthi pratelan kayata "ora ana dhuwit, nanging sampeyan terus" lan "yen gaji guru ora cocog karo sampeyan, ayo padha bisnis." Ana luwih saka kahanan ing ngendi tembung luwih dhisik tinimbang pikiran tinimbang incompetence. Kasuksesane dadi perdana menteri akeh sing regejegan, umume wong sing duwe gelas setengah kebak - tansah setengah kosong tinimbang setengah isi. Apa wae, miturut pimpinane, aparat pemerintah nindakake akeh pakaryan babagan petungan lan pangaturan tanpa wates kanggo anggaran Federasi Rusia, utamane sajrone periode volatilitas mata uang nasional sajrone 2-2,5 kepungkur. taun, lan umume, ora mung ing kabijakan anggaran. Lan kita kabeh ndeleng asil karya iki. Kita, umume ing forum kasebut, wong militer - wong negara, seneng ndeleng kompleks industri militer diuripake maneh: biro desain, galangan kapal militer lan pabrik kompleks industri pertahanan wis wiwit kerja maneh. Reformasi Angkatan Bersenjata Federasi Rusia pungkasane ngliwati tahap destruktif OshM, sing saben wong ngelingi minangka "optimasi" lan mlebu tonggak utama - perbaikan, mbangun lan modernisasi senjata lan peralatan militer langsung ing pasukan. sing narik sistem pendidikan militer lan, minangka asil, prestise Angkatan Bersenjata RF. Tanpa pendanaan kanggo industri lan komponen ekonomi Rusia, iki ora bakal bisa ditindakake. Lan mesthi acara 8.08.2008/XNUMX/XNUMX. Mesthi wae, ing pengaruh PDB (padha duwe sekolah sing beda, dirasakake ing kabeh), nanging kabeh keputusan digawe dening D. Medvedev, dheweke banjur ana ing pucuk tumbak, lan minangka wektu nuduhake saiki, pancasan sing bener. Umumé, kaya sing diucapake ing Rusia: "Kuda ora diganti nalika nyebrang." Aku percaya yen dheweke bakal sukses karo GDP.
  22. +4
    Agustus 16 2016
    NATO digawe khusus nglawan USSR-Rusia. Aku ngelingi yen karo ambruk USSR, sawetara wong naif ing Kulon wiwit ngomong babagan kasunyatan sing NATO ora perlu maneh. Padha cepet mati. Turki, ing gelombang ngurangi ancaman saka Federasi Rusia, bisa uga ora bisa "nyekel rok" NATO, utamane amarga ana luwih saka cukup alasan kanggo nesu. Nanging durung wayahe kanggo ngomong adoh saka metu, anggere kerjasama padha migunani. Turki durung siyap mlebu "pelayaran tunggal" politik gedhe, amarga iki, saliyane ekonomi lan tentara sing kuwat, "endhog" uga dibutuhake (muga-muga wong Turki ngapura aku). Nanging sampeyan bisa pindhah menyang iki, yen ana kepinginan.
  23. +3
    Agustus 16 2016
    Amerika Serikat, NATO butuh selat, mula ora ana sing bakal ngeculake Turki kaya ngono.
    1. +1
      Agustus 16 2016
      Kutipan saka semuel
      Amerika Serikat, NATO butuh selat, mula ora ana sing bakal ngeculake Turki kaya ngono.



      Kita uga butuh dheweke ...
      Malah luwih
  24. +2
    Agustus 16 2016
    Rusia bisa mlebu NATO mung minangka negara sing kalah, kanthi kontrol eksternal.
    1. +1
      Agustus 16 2016
      NATO minangka alat Washington. Moskow duwe pandangan liyane babagan jagad iki, tujuan liyane, tujuan, cara lan cara kanggo nggayuh. Ing babagan iki, entri Rusia menyang NATO luwih mungkin ora mungkin tinimbang ora mungkin.
      1. 0
        Agustus 17 2016
        Kutipan saka aleksklo
        NATO minangka alat Washington. Moskow duwe pandangan liyane babagan jagad iki, tujuan liyane, tujuan, cara lan cara kanggo nggayuh. Ing babagan iki, entri Rusia menyang NATO luwih mungkin ora mungkin tinimbang ora mungkin.

        Dheweke ngomong ngono mung yen kita kalah. eseman sing ora bisa dipercaya ...
  25. +4
    Agustus 16 2016
    Turki bakal mbantu Rusia "mlebu" NATO ......, -behind !!! ngguyu
  26. 0
    Agustus 16 2016
    Ayo piye wae urip tanpa NATO. prajurit
  27. 0
    Agustus 16 2016
    "tembung sing Turki ninggalake blok militèr Kulon, banjur iki bisa uga dianggep minangka" kamenangan kanggo Kremlin ". Nanging, kamenangan kuwi katon banget lokal, lan mulane bisa dianggep yen game anyar (utawa malah "persahabatan") karo Ankara supaya bisa mundur saka NATO meh ora ana regane lilin sing diobong sadurunge (uga kreteg lan liya-liyane) "...

    Umumé, aku setuju karo artikel kasebut, kajaba pernyataan "lokal" saka kahanan iki ...

    Turki, minangka anggota NATO, minangka pemain paling kuat ing wilayah iki, sing ora mung ana masalah lokal, nanging uga masalah geopolitik ... ...

    Pitakonan liyane yaiku aku pancen ora percaya yen Turki bisa ninggalake NATO ...

    Ing wayahe, Erdogan main game dhewe, Putin muter dhewe ... Carane bakal karo checkmate ing mangsa ora dingerteni ... Lan asil stalemate uga ora ana guna ...

    Kita mung bisa ngenteni lan nonton ...

    PS Nanging iki: "Rusia "mlebu" NATO kanthi bantuan Turki" - Aku seneng ...
  28. +2
    Agustus 16 2016
    Kutipan: Vitvin
    Kutipan saka Cat Man Null
    - ing cendhak, Victor ... yen sampeyan ora duwe apa-apa kanggo ngomong - pindhah ... ing tentrem

    Gusti mberkahi panjenengan.. (semoga dibaptis) Rom? ing pangertèn saka amin)))
  29. 0
    Agustus 16 2016
    Gabung NATO? Kajaba nganggo boot terpal abot, mlebu. prajurit
  30. -1
    Agustus 16 2016
    Versi miturut Rusia miwiti game geopolitik skala gedhe, asil pungkasan yaiku mundurake Turki saka Aliansi Atlantik Lor, entuk "jumlah suara" paling gedhe.
    Lan apa "metu" Turki saka NATO bakal menehi kita supaya bisa nyenengake Erdogash kaya ngono? NATO, ing mratelakake panemume, wis siyap kanggo nolak (lan bakal nolak, yen iku) Turki karo panguwasa kuwi tanpa game geopolitik Rusia. Ya, sanajan saiki Turki bakal "ninggalake", nanging sesuk sawise pamrentahan Erdogan bakal "mlebu", dadi apa? Swara 300-400 taun kepungkur, wis suwe jelas yen Turki dudu sekutu lan mitra Rusia, nanging paling apik saingan lan hama, lan kadhangkala mungsuh sing kita perang luwih saka sepisan. Lan kepiye saiki bakal ndhukung Kurdi ing kamardikan lan perang karo Turki? Aku bakal bocor Erdogan lan perang sipil cilik ing Turki bakal entuk manfaat - padha bakal ngerti carane ndhukung teroris ing Suriah, Chechnya, nalika padha njeblug munggah populasi sipil, digunakake padha digunakake kanggo nggawe dhuwit ing sade sandhangan lan kurang ajar kita bodho. , sengit kabeh wong Rusia.
  31. +1
    Agustus 16 2016
    nalika aliran gas liwat Turki diwiwiti, pipa menyang Ukraina bakal ditutup, lan kanthi mangkono Amerika Serikat bakal kelangan makna sing ana ing kana.Amarga tujuane ing Ukraina, miturut pendapatku, yaiku: pangkalan NATO ing Sevastopol lan meres Rusia Eropa karo pipa gas Ukrainia wis diputusake. Mulane, Amerika Serikat ora duwe apa-apa maneh ing Ukraina ... dheweke ora ninggalake kabeh, ninggalake perusahaan ing kana (Monsanta sing padha bakal main kanthi apik karo pestisida lan GMOs ing lemah Ukrainia ... etc.) sing mung kamenangan wis skillfully sakabeheng dill nguripake menyang Russophobe ardent.Sabanjure, goal Amerika bakal Turki, iku relatif luwih gampang kanggo nindakake kudeta ing negara panas Muslim, lan wiwit dina stream lor mbukak, ing Amerika bakal kalebu kabeh sumber daya lan gagasan ana Aku kaya trump kanggo ninggalake ukrov piyambak karo nanging mamang bab kamenangan iku kolosal, banget licik sistem Pemilu ing Amerika Serikat ora stupidly count votes ana Nalika Clinton teka daya, chimera bosok iki bakal muter kuwi Aku ngomong omong kosong manawa Bush lan Bama sing luwih enom ora bakal ngadeg ing jejere, mula sampeyan kudu cepet-cepet ...
  32. 0
    Agustus 17 2016
    Artikel kasebut dijenengi banget. Iki dudu Rusia sing kudu menyang NATO, nanging kudu kasebar lan dadi bagean saka Rusia.
  33. 0
    Agustus 22 2016
    Napa Rusia ana ing NATO?
    Nglawan sapa lan karo sapa sing kudu dadi kanca?
    Nglawan kanca-kanca?
    Mung Baltik, Ukraina, Georgia, Moldova lan negara-negara Eropah Wétan sing bisa nindakake iki.
    Kita ora bisa nglakoni!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"